Moda Tasarımı Lisans Programı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Moda Tasarımı Lisans Programı"

Transkript

1 Moda Tasarımı Lisans Programı

2

3 Moda Tasarımı Lisans Programı

4 İçindekiler Neden İstanbul Bilgi Üniversitesi? 1 Program Hakkında 3 Programın Süresi 4 Programın Esasları Program Taslağı 2 5

5 11 İletişim Tasarım Konteksti 6 7 Moda Konteksti 8 Kaynaklar ve Donanım 10 Seçim Kriterleri ve Başvurular Kariyer ve Mezuniyet Sonrası Olasılıklar 9

6 1 Neden İstanbul Bilgi Üniversitesi? Türkiye de üniversite yaşamına yeni bir anlayış getirmek amacıyla yola çıkan İstanbul Bilgi Üniversitesi, 16. kuruluş yılında den fazla mezunuyla Türkiye deki eğitim dünyasının en geniş ailelerinden biridir. BİLGİ; 6 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu, 2 enstitü ve toplamda 100 den fazla programı, 800 e yakın akademik personeli ile i aşkın öğrencisine İngilizce öğretim sağlamaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2006 yılında, eğitim ve araştırma kalitesini uluslararası rekabete taşımak ve öğrencilerine uluslararası gelişim olanakları sağlamak üzere, 28 farklı ülkeden 55 ten fazla seçkin üniversitenin üye olduğu Laureate International Universities ağına dahil olmuştur i aşkın öğrenciyi kapsayan dünyanın en geniş üniversiteler ağı Laureate International Universities in Türkiye deki tek üyesi olarak BİLGİ, dünyanın dört bir tarafından üniversiteler ile akademik işbirliğine girerek öğrencilerine sunduğu uluslararası seçenekleri artırmıştır. BİLGİ de öğrenciler, bölüm dersleri kapsamında projeler üreterek özgür düşünen, sorgulayan, sorumluluk alan, yoğun çalışan ve bunu keyif alarak yapan bireyler olmanın mutluluğunu yaşarlar. Ne istediğini bilen ve daha okurken mesleki beceriler edinmiş olarak iş dünyasının aranan profesyonelleri haline gelen BİLGİ öğrencileri, öğrenimleri boyunca sosyal ve kültürel açıdan son derece renkli, farklı olanak ve etkinliklerle dolu bir üniversite yaşamına sahip olmaktadır. Ulusal ve uluslararası platformda festival, konser, gösteri ve konferans gibi birçok organizasyon düzenleyen ve her yıl 400 den fazla etkinliğe ev sahipliği yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi nin Santral, Dolapdere ve Kuştepe olmak üzere şehir merkezinde üç kampüsü bulunmaktadır.

7 BİLGİ Moda Tasarımı Lisans Programı BİLGİ Moda Tasarımı lisans programı, Türkiye de moda ve tekstil sektörünün gidişatı hakkında algı ve söylemlerin değişmeye başladığı bir ortamda, artan yaratıcı tasarımcı ihtiyacını karşılamak amacıyla öğretime başlamıştır. Dünyanın en ekonomik üretim pazarı olarak ortaya çıkışı, moda ve tekstil endüstrisinde Çin e büyük avantajlar sağlamaktadır. Böyle bir piyasada kalite, markalaşma ve tasarım Türk üreticisinin ve modacılarının sektördeki yerlerini sağlamlaştırabilmek için ihtiyaç duydukları niteliklerdir. BİLGİ Moda Tasarımı lisans programı da bu nitelikleri uygulamaya geçirebilecek yaratıcı, yenilikçi ve özgün moda tasarımcıları yetiştirir. Bu anlamda, öğrencilerine mezuniyetleri sonrasında ihtiyaç duyacakları gerekli altyapıyı ve donanımı kazandırır. Moda endüstrisi hakkında kapsamlı bir eğitim sunan BİLGİ Moda Tasarımı, Türk kültürel mirası ile yaratıcılığı bütünleştiren, küresel pazarda ulusal kimlikleriyle ayırt edilebilen tasarımcılar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

8

9 2 Program Hakkında Türk modasının, homojenleşmiş küresel moda ekolojisi içerisinde ayırt edilebilir bir kimlik haline gelmesi mümkündür. Moda Tasarımı lisans programı, bu hedef doğrultusunda mevcut küresel ekonomi ortamında endüstriye katkıda bulunmak gayretindedir. Program gençlerin sahip olduğu heyecanı, dinamizmi, farklı ve yenilikçi bakış açısını Türk kimliğiyle harmanlayarak öğrencilerine bahsedilen vizyona yönelik bir formasyon kazandırmayı amaçlar. Moda Tasarımı lisans programının hedefleri arasında, Programa uygun yeni öğrenme yöntemlerini uygulamak, Araştırmaya dayalı, ilerici bir eğitim sunmak, Ulusal ve uluslararası düzeyde moda kimliğini yeniden tanımlamak, Üretime ve markalaşmaya dayalı tasarımlar yapabilmek, Sektöre daha iyi hizmet verebilecek bilinçli genç tasarımcılar kazandırmak, Yaratıcı beyinlerin ortaya koyacağı çalışmalarla moda endüstrisini canlandırmak yer almaktadır. Moda Tasarımı lisans programı, bu amaçlar doğrultusunda tasarımın, moda endüstrisinin ve ulusal ekonominin gelişimine odaklanarak, öğrencilerin hem akademik hem uygulamaya yönelik ihtiyaçlarını eşit düzeyde karşılamaktadır. Öğrencilerinin modaya katkıda bulunmalarına fırsat tanıyan program, seminerler, öğrencilerle birebir görüşmeler, sunumlar, atölye çalışmaları, yurt içi ve yurt dışı ziyaretler ve stajlarla desteklenmektedir. Öğrencilerin iletişim kurabileceği akademik ve teknik kadroya ek olarak, program, moda alanında güncel ve nitelikli kaynakları içeren geniş bir kütüphaneye, online veritabanlarına, çizim stüdyosuna ve son model dikiş makineleri ile donatılmış bir uygulama atölyesine de sahiptir.

10 3 Programın Süresi Moda Tasarımı lisans programı, dört yılı kapsamaktadır. Her akademik yıl Eylül ayında başlar ve bir sonraki yılın Haziran ayında sona erer. Moda Tasarımı lisans programının öğretim dili İngilizcedir. Dolayısıyla öğrencilerden belirli bir dil seviyesine sahip olmaları beklenmektedir. Programın gerektirdiği İngilizce düzeyine sahip olmayan öğrenciler İngilizce Hazırlık Programı nda bir yıl boyunca İngilizce eğitimi alırlar.

11

12 4 Programın Esasları BİLGİ Moda Tasarımı, uygulama ağırlıklı bir öğretim vermektedir. Burada amaçlanan, öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında ihtiyaç duyacakları bilgi ve tecrübeyi onlara öğrenimleri sürecinde aktarmaktır. BİLGİ Moda Tasarımı öğrencileri uygulamalı atölye çalışmalarına katılır, bu çalışmalar esnasında edindikleri bilgileri, ödevler ve projeler yardımıyla daha etkin bir şekilde kullanma imkanı bulurlar. Ayrıca öğrenciler öğrenimlerinin son senesinde staj yaparak profesyonel çalışma hayatını birebir tecrübe ederler.

13

14 Yaratıcı Atölye Uygulamaları, Ödevler ve Projeler Teorik çalışmanın yanı sıra program, öğrencilerin bağımsız çalışma konusundaki güven duygularını geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle atölye uygulamaları, yetenek geliştirmede temel öğretim yöntemi olarak görülmektedir. Atölye çalışmalarının dışında, bireysel ödev ve projeler, öğrencilerin araştırma yapmalarını, bilgiye ulaşma ve belgeleme metodu geliştirmelerini, bilgi kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Öğrencilerin yaptıkları araştırmalar sürekli olarak değerlendirilir, sunumlar esnasında tartışılır ve birebir diyalog yoluyla bu çalışmaların daha iyiye taşınması için gayret edilir. Atölyeler Atölye çalışmaları, öğrencilerin donanımlarını etkin bir şekilde kullanabilmelerini, bağımsız çalışabilme kabiliyetlerini geliştirmelerini ve teoride edindikleri bilgileri uygulamaya dökmelerini sağlamaktadır. Ödevler Moda Tasarımı lisans programında öğrencilerden yazılı ödevler istenmektedir. Öğrenciler bu sayede tasarılarını ve düşüncelerini yazılı olarak ifade edebilme kabiliyetlerini artırabilmektedir. Yazılı ödevlerini hazırlama sürecinde kullandıkları malzeme ve yöntemleri görsel olarak da sunulabilmektedirler. Ödevleri zamanında tamamlayıp sunarak kazandıkları deneyim, öğrencilere gelecekte moda endüstrisinden gelen uzmanlara yönelik sunum yapacak özgüven ve tecrübeyi sağlamaktadır.

15 Projeler Projeler öğrencilerin yaratıcılığını teşvik etme ve uygulamaya dökme amacını taşır. Öğrenimleri sırasında yürüttükleri projeler sayesinde öğrenciler, proje hazırlama sürecini öğrenir ve profesyonel yaşama hazırlanırlar. Kaynak kullanmak, yöntem geliştirmek, belirli sürede projeyi tamamlamak ve sonrasında ortaya çıkan projeyi iyi aktarabilmek, gerekli sunum araçlarını etkin bir şekilde kullanabilmek, sözlü ve görsel hitap yeteneğini geliştirmek, neden-sonuç ilişkisi içerisinde projeyi tartışmaya açabilmek öğrencilerin kazandıkları yetkinlikler arasındadır. Ödevler gibi, projelerin pek çoğu da üniversite dışında ve bağımsız olarak çalışmayı gerektirmektedir. Bu da öğrencilerin öğretim ortamı dışında da temaslarda bulunarak görsellik ve gözlem gerektiren tasarımcı kimliğini oluşturabilmelerine yardımcı olmaktadır. Bitirme Projesi Bitirme projesi, öğrencilerin öğretim elemanlarının da desteğiyle kendilerine ait bir fikirden yola çıkarak, sonuca varıncaya kadar geçen tüm süreci yönetmeleri ve bu sayede profesyonel anlamda ilk tecrübelerini yaşamaları esasına dayanır. Bu bitirme projesi, öğrencilere proje tasarlama, yönetme, projeyi istenilen zamanda sonuçlandırma tecrübesi kazandıracağı gibi onları heyecanlandırmayı, motive etmeyi ve sonucunda ortaya çıkan özgün tasarımlarının keyfini deneyimleyebilmelerini de sağlar. Böylelikle BİLGİ Moda Tasarımı öğrencileri mezuniyetleri sonrasında profesyonel hayata iyi bir motivasyon ve tamamladıkları bir projenin referansı ile adım atarlar.

16 5 Program Taslağı Moda Tasarımı lisans programı, tasarımın, moda endüstrisinin ve ulusal ekonominin gelişimine odaklanarak öğrencilerin hem akademik hem de uygulamaya yönelik ihtiyaçlarına cevap verir. Bu doğrultuda, programın ilk yılı, öğrencilere moda tasarımının kavramsal ve uygulamalı esaslarını tanıtmak ve öğrencilerin aktif olarak katılımını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Programın ilk senesinde öğrenciler, çizim, sanat tarihi, kostüm tarihi, tasarım esasları, drapaj ve temel konfeksiyon prosesleri üzerine teorik ve uygulamalı bir öğretim görürler. İkinci yılda ise programın kapsamı biraz daha genişletilerek, öğrencilerin tasarım konseptine hakim olmaları, uygulamaya yönelik esasları daha iyi kavrayabilmeleri amaçlanır. Bu sene içerisinde öğrencilere tasarılarını uygulamaya dökebilmek için gerekli olan donanım kazandırılması, profesyonel hayatta kullanılan, bilgisayarlarla ve elektronik ekipmanla desteklenen uygulama çalışmalarının gerçekleştirilmesi amaçlanır. Modanın farklı kollarında da fikir sahibi olabilmeleri ve vizyonlarını geniş tutabilmeleri için öğrencilere ayrıca moda fotoğrafçılığı, takı tasarımı gibi konularda da dersler sunulmaktadır. Modanın değişimini ve gelişimini anlayabilmek amacıyla modanın psikolojik ve sosyolojik etkileri üzerine de kapsamlı bir formasyon sağlanmaktadır.

17 Öğretimin üçüncü yılı, öğrencilerin moda endüstrisi ve iş yapısı hakkında bilgi edinmelerine katkıda bulunur. Öğrencilerin yaratıcı kimliklerini destekleyen derslerin yanı sıra moda sektöründe perakende ve pazarlamaya yönelik içeriklere de ağırlık verilir. Üçüncü senede öğretim moda dünyasında çalışan profesyonellerin katılacağı seminerler ile desteklenir bu sayede öğrencilerin sektör çalışanları ile birebir temas kurarak moda endüstrisi ve iş dünyası hakkında gözlem ve değerlendirme yapmalarına fırsat verilir. Ayrıca moda dünyasının iç içe olduğu medya ve iletişim sektörü hakkında da kapsamlı bir bilgilendirme sunulur. Moda Tasarımı lisans programının son yılı, öğrencilerin profesyonel hayata ilk adımlarını atmaya yönelik uygulamalı çalışmaları içermektedir. Öğrencilere moda sektörünün ilgi duydukları alanında staj yapmalarına imkân tanınır. Stajlar, çalışma hayatına adaptasyonun kolaylaşması ve edinilen teorik bilginin uygulamaya dökülebilmesi anlamında büyük önem taşımaktadır. Öğrencilikten profesyonel yaşama geçiş sağlayan stajlar, öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında kariyerlerine yön vermeleri için önemli bir basamaktır. Onlardan ayrıca son sene içerisinde düzenlenen defile organizasyonunda hazırlamış oldukları koleksiyonları sergilemeleri istenir. Öğrenciler, koleksiyon hazırlama sürecini başından sonuna kadar yürütme ve uygulama tecrübesi kazanarak profesyonel hayata daha donanımlı olarak adım atarlar. Düzenlenen defilede, hazırlamış oldukları koleksiyonu moda ve tekstil dünyasından pek çok isme sunarak profesyonel bağlantılar yakalama imkânı da elde ederler.

18 6 Tasarım Konteksti Moda, sosyokültürel değişimlere verilen somut ya da soyut, ani ya da tepkisel insani bir yanıt olarak düşünülebilir. Başlangıçta, bireyler ya da grupların ortaya attığı kavramsal bir ideoloji olarak ortaya çıkar, sonradan akımları ve belirli bir üslubu oluşturur. Bu anlamda moda, hızı ve yayılmacı yönü ile oldukça etkili bir güçtür. Değişimin temsilcisi olarak moda, yeni olandan eskiye doğru bir yaşam döngüsüdür: Hayatlarımızın çok yönlülüğüne paralel olarak geçmişteki bazı fikirler tekrar ortaya çıkabilir ya da yenilik olarak gösterilebilir. Moda eğitimi, sosyokültürel ve ekonomik değişimi hemen analiz ederek bu değişimin etkisini hesaplayacak, kısa ya da uzun vadede anlaşılabilen tepkileri formüle edecek entelektüel kapasite gerektirir. Bir ürün olarak moda, sınırda durmalı ve değişimi temsil ederken öngörülü olmalıdır. Moda öğrencisinin çalışmalarının uyumlu ve birbiriyle ilişkili olması beklenmektedir. Öğrencilerin, öğrenimleri süresince edindikleri tasarım metotlarını, teorik bilgileri ve uygulama tecrübelerini tasarımlarına yansıtmaları programın hedefleri arasındadır. Öğrenme sürecinin bir kazanımı olarak karmaşık problemleri tanımlama ve çözme yeteneği, öğrencilerimizi özel sektör ve kamusal işlerde yöneticilik dahil her düzeyde sorumluluk almaya teşvik edecek entelektüel ve pratik beceri ile donatmaktadır.

19

20 7 Moda Konteksti Değişimi temsil eden yeni anlayışlara ve bakış açılarına verilen insani bir tepki olarak moda, felsefe ya da politika kadar önemli bir çalışma alanıdır. Moda eğitimi, moda endüstrisinde moda tasarımcısı, gazete ya da dergilerde moda editörlüğü, ulusal veya uluslararası moda reklamcılığı gibi mesleki branşlarda yer edinebilmek için gereklidir. Eğitime dayalı yaratıcı uygulamalar profesyonel yaşama yönelik etkin bir hazırlıktır ve bu sayede öğrenciler, tek başına bakıldığında giysi tasarımı olarak ifade edilen modanın, bu sınırların ötesine uzanan etkilerini keşfetme fırsatı bulurlar. Modanın değişime karşı verilen küresel insani bir tepki olması, ulusal ya da uluslararası bağlantılar kurmayı veya çeşitli kaynaklara ulaşmayı gerektirir. Öğrencilerin bu kaynaklara erişimi, öncelikle eğitimcilerin kendi iletişim ağı yoluyla olur. Eğitimcilerin bağlantılarının çeşitliliği de öğrencilerin kariyerleri ve uzmanlaşmak istediği konular hakkında önem taşır. BİLGİ Moda Tasarımı, eğitimcilerinin profesyonel bağlantıları ve İstanbul Bilgi Üniversitesi nin kurumsal kimliğinden aldığı destekle moda sektörünün farklı kollarında çalışan profesyonellerin gerçekleştirilen seminer, proje ve derslere katılımı sayesinde öğrencilere, mezuniyetleri sonrasında da katkıda bulunur.

21 BİLGİ Moda Tasarımı, en doğru uygulamaları seçmek amacıyla moda öğretimine yönelik pek çok ulusal ve uluslararası programı değerlendirerek onların başarılı ve başarısız uygulamalarından yararlanmıştır. BİLGİ Moda Tasarımı, dünyanın değişen ekonomik dengeleri dolayısıyla ortaya çıkan farklı moda anlayışını ve onun gereklerini karşılamaya yöneliktir. Moda tasarım kontekstinde Türk kimliği programa belirgin olarak yansıtılarak, bu durumun mezunların ve sektörün lehine kullanılması hedeflenmektedir. BİLGİ Moda Tasarımı programının mezunları, endüstrinin yakın gelecekte çok ihtiyaç duyacağı aldıkları yüksek düzeyde eğitim, sahip oldukları uluslararası bakış açısı ve uzmanlık sayesinde Türk moda kimliğinin öncüleri olacaklardır.

22 8 Kaynaklar ve Donanım BİLGİ Moda Tasarımı, öğrencilerin teorik ve uygulamalı derslerine etkin bir şekilde katılım göstermeleri için atölye imkânları sağlamaktadır. Programa ait olan çizim stüdyosu, öğrencilere çizim yapabilmeleri için gerekli olan çizim masası, ışık, platform, tors, büst, projeksiyon gibi donanımları sunmaktadır. Çizim stüdyosu, canlı manken ile çalışma, kıyafet çizimi gibi farklı uygulamalara olanak tanır. Moda Tasarımı programı, dikiş uygulamalarına yönelik son model makinalarla donatılmış bir dikiş atölyesine sahiptir. Böylelikle öğrenciler çizimlerini ve tasarımlarını üç boyutlu hale getirme, uygulama kabiliyetlerini geliştirme ve meydana getirdikleri ürün ile motivasyonlarını artırma imkânı bulurlar. Uygulama atölyesi, drapaj uygulamalarının temel gereksinimi olan mankenlerle donatılmıştır. Her öğrencinin yeterli sayıda mankene sahip olması eğitimin etkin olarak gerçekleştirilebilmesi açısından önemlidir. BİLGİ Moda Tasarımı, öğrencilerine bu konuda gerekli imkânları sağlar.

23 İstanbul Bilgi Üniversitesi, kapsamlı bir kütüphaneye ve sanal kütüphaneye sahiptir. Moda Tasarımı öğrencileri bu kapsamlı kütüphanelerden yararlanabilecekleri gibi Moda Tasarımı programının kendisine ait kütüphaneden de yararlanabilirler. Moda sektörünün farklı kolları hakkında zengin kaynaklar içeren bu kütüphaneden kayıt yaptırarak faydalanabilirler Öğrencilerden gelen kaynak talepleri değerlendirilerek, ihtiyaç olduğuna karar verilmesi halinde bu kaynaklar da temin edilebilmektedir. BİLGİ Moda Tasarımı, öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak seminer, atölye, sergi ve müze ziyaretleri, yarışmalar gibi çeşitli aktiviteleri destekler. Bu anlamda da imkânlar ölçüsünde bu aktiviteleri destekler ve öğrencilerin katılımını teşvik eder. Bu anlamda, gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra öğrencilere gerekli olan desteğin verilmesine gayret eder. İstanbul Bilgi Ünivesitesi nin toplantı salonları, konferans ve seminer odaları, görsel etkinliklerin düzenlenmesine olanak sağlamaktadır.

24 9 Kariyer ve Mezuniyet Sonrası Olasılıklar Kariyer Potansiyeli Program, öğrencilerin özellikle son yılda gerçekleştirdikleri stajlar ve büyük projeler ile farklı kariyer olasılıkları sunmaktadır. Bu olasılıklar, moda tasarımcılığından moda haberciliğine, moda fotoğrafçılığından stilistliğe, satın almadan merchandising gibi farklı pozisyonlara kadar moda alanındaki belli başlı meslekleri içermektedir. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Laurate International Universities ağı üyesi olarak, mezunlarının pek çok uluslararası merkezde yer edinmelerine yardımcı olmaktadır. BİLGİ Moda Tasarımı, İtalya nın en iyi tasarım okullarından biri olan Nuova Accademia di Belle Arti Milano (NABA) ile öğrenci değişimi gerçekleştirmek - ve değişim öğrencilerin kredi transferi yapabilmelerine olanak vermek üzere çalışmalar yürütülmektedir. Ayrıca, BİLGİ ve NABA arasında, her iki kurumdan da mezun olan öğrencilere çift diploma verilmesine yönelik protokol çalışmaları sürdürülmektedir. Potansiyel moda kariyeri hakkında daha geniş bilgi için Carol Brown ın Fashion&Textiles: The Essential Careers Guide a* (Moda ve Tekstil: Başlıca Kariyer Olanakları Rehberi) ve Sue Jenkyn Jones un Fashion Design (Moda Tasarımı) isimli kitabına göz atılabilir. *Carol Brown ın kitabı, 2010 yılında Laurence King Publishing tarafından yayımlanmıştır. *Sue Jenkyn Jones un kitabı, 2005 yılında Laurence King Publishing tarafından yayımlanmıştır.

25

26 10 Seçim Kriterleri ve Başvurular Moda Tasarımı programına başvuracak öğrencilerin modayı sevmeleri, moda sektöründe kariyer yapmayı hedeflemeleri esastır. Bu doğrultuda, öğrencilerin modaya yatkınlıkları ve geçmiş çalışmaları sözlü ve yazılı olarak değerlendirilir. Yükseköğretime Geçiş Sınavı nda (YGS) herhangi bir puan türünden 140 puan barajını geçen öğrencilerin yetenek sınavına başvuruları kabul edilir. Yetenek Sınavı için ön başvurusu kabul edilen öğrenciler, bölüm tarafından belirlenecek olan tarihlerde yetenek sınavına davet edilirler. Yetenek sınavında öğrencilerin daha önceki çalışmaları, portfolyoları, çizim kabiliyetleri ve bölüme ilgileri değerlendirilir.

27

28

29 11 İletişim Programa başvuru yapmayı düşünen, program hakkında detaylı bilgi almak isteyen öğrenciler, aşağıdaki irtibat adreslerinden faydalanabilirler. Moda Tasarımı Bölümü: Telefon: E-Posta: Yrd. Doç. Dr. İsmail Orakçıoğlu Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü E-Posta:

30

31 Fashion Design Undergraduate Program

32

33 Fashion Design Undergraduate Program

34 Table of Contents Why İstanbul Bilgi University? 1 About the Program 2 3 Duration of the Program 4 The Core Principles of the Program Program Curriculum 5

35 11 Context of Design 6 7 Context of Fashion 8 Resources and Equipment 10 Contact Us Career and Post- Graduation Opportunities 9 Admission Criteria and Applications

36 1 Why İstanbul Bilgi University? Founded in 1997, with more than 16,000 alumni, İstanbul Bilgi University, set out to bring a new perspective into university life and is today one of the foremost education institutions in Turkey. With its 6 faculties, 2 schools, 2 vocational schools, 2 institutes, more than 100 programs, and nearly 800 faculty members, BİLGİ offers higher education in English for its more than 12,000 students. In order to excel in the international arena of education and research as a competitive institution, and to provide its students with development opportunities beyond the borders of Turkey, in 2006 İstanbul Bilgi University joined the Laureate International Universities, the world s largest university network comprising more than 60 renowned universities and 675,000 students in 29 different countries across the globe. As the only member of the Laureate International Universities in Turkey, BİLGİ provides its students with significant international opportunities through its academic collaboration with other institutions from all around the world. While taking the courses in their major curricula, students at BİLGİ enjoy being individuals who not only think freely, work independently, assume responsibility and study hard, but also take pleasure in doing so. Knowing what they want and acquiring professional skills even as they continue their studies, BİLGİ students become the sought-after professionals of the business world. Moreover, BİLGİ students experience a vibrant university life full of diverse social and cultural activities and events throughout their studies. İstanbul Bilgi University, which annually hosts more than 400 events including national and international festivals, concerts, exhibitions and conferences, spans over three campuses in the city center -Santral, Dolapdere and Kuştepe.

37 BİLGİ Fashion Design Undergraduate Program At a time when perceptions and opinions of the Turkish fashion and textile industries are constantly evolving, the BİLGİ Fashion Design undergraduate program was founded with the objective of meeting the increasing demand for creative designers. The BİLGİ Fashion Design undergraduate program was designed to train creative, innovative and original fashion designers who can achieve a global vision in competitive marketplaces. In this regard, the program provides its students with the crucial insights into innovation, technical and business skills they will need after graduation. By creating a synthesis of creativity and the Turkish cultural legacy, the BİLGİ Fashion Design undergraduate program also offers a comprehensive education on the fashion industry, training the next generation of designers who will rise above the rest of the global market with a unique national identity.

38

39 2 About the Program Turkish fashion is well placed to acquire an identity that can be discerned from an increasingly homogenized global fashion world. With this objective in mind, BİLGİ Fashion Design undergraduate program aims to contribute to the national industry s vision to become a significant player in the global economy. By combining the youth s excitement, dynamism, unique and innovative point of view with the Turkish identity, the program focuses its efforts on giving its students those qualifications that will be instrumental in achieving this vision. The following are some of the objectives of the BİLGİ Fashion Design undergraduate program: Using innovative teaching methods that fit well with the curriculum. Providing a research-oriented and progressive education. Redefining the identity of fashion on a national and international scale. Producing designs which are oriented towards manufacturing and creation of brand recognition. Enhancing the personal development of conscientious young designers who will provide higher-quality service to the industry. Revitalizing the fashion industry with projects and ideas of creative minds. In order to achieve these objectives, the Fashion Design undergraduate program strikes a perfect balance in meeting the academic and professional needs of its students by closely following the developments in the fashion industry and national economy. The program, which provides students with a great opportunity to contribute to the contemporary fashion business, is also supplemented with seminars, personal tutorials with students, presentations, workshops, national and international travel programs and internships. In addition to having a group of accessible and approachable academic and technical staff, the program also has a vast library offering up-to-date and high-quality resources on fashion, online data-bases, a drawing studio, and an applied workshop equipped with the state-of-the-art sewing machines.

40 3 Duration of the Program The Fashion Design undergraduate program consists of four years of full-time education. Each academic year starts in September and ends in June of the following year. The language of instruction in the Fashion Design undergraduate program is English. As a consequence, the students are expected to have a certain level of competence in English. Those who do not meet the expected level of competence are enrolled in the English Preparation Program for a year before they start their studies in Fashion Design.

41

42 4 The Core Principles of the Program BİLGİ Fashion Design program offers an application-oriented education. The objective of this approach is to equip the students with the information, skills and experience they will need after their graduation. The students of BİLGİ Fashion Design not only participate regularly in applied workshop activities, but also enjoy the opportunity to apply the information they acquire during these activities in homework assignments and other projects. Moreover, internships during their senior year of the program enable students to get first hand experience of the professional life in their field.

43

44 Creative Workshop Activities, Homework Assignments and Projects In addition to theoretical studies, the program also aims to strengthen students confidence in their ability to work independently. To achieve this goal, improving skills by workshop activities is utilized as the principal method of education. In addition to the workshop activities, students are encouraged to conduct independent research, develop efficient methods for accessing and sourcing information, and use references effectively in individual homework assignments and projects. The research conducted by the students is closely followed by the faculty, who discuss it with the students during presentations and individual conversations, providing constructive feedback to help them improve their skills further. Workshops Workshop activities are designed to help students learn how to use the equipment effectively, to develop their ability to work independently, and to translate the theoretical information they acquired into practical skills. Homework Assignments In the Fashion Design undergraduate program, students are required to complete written homework assignments. By doing this, students develop their ability to describe the concepts behind their designs and express their ideas in writing. The materials and methods students use when preparing the assignments can also contribute to the visual presentation of their designs. The experience students acquire through completing and presenting these assignments in a timely manner builds the confidence and abilities needed after graduation for presenting designs to experts in the fashion industry.

45 Projects Projects aim to develop students creative abilities and translate these abilities into practice. Through the projects students learn how to use resources, how to develop new methods, how to complete a task within a reasonable time-frame, how to present a complete project by utilizing presentation resources effectively, developing oral and visual communication abilities, and being able to discuss the project with their peers by clearly articulating the causal thought process behind it. In common with the homework assignments, a number of projects require students to work independently and outside the campus setting. This helps students to find their designer identity by encouraging them to broaden their field of vision and experience. Senior Project The principal idea behind the senior project is to give students an opportunity to have their first real professional experience by encouraging them to start with an original idea they had and with the help of the faculty pursue that idea to its fruition by being fully in charge of every step of the design process. Senior projects not only help students acquire experience in project design, management and completion in a reasonable time-frame, but also aim at exciting and motivating the students, giving them the satisfaction of creating a unique design. In this regard, BİLGİ Fashion Design students start their professional lives with the strong reference and motivation of having freshly completed a unique personal project.

46 5 Program Curriculum The Fashion Design undergraduate program meets the academic and practical expectations of its students by focusing on developments in design, fashion industry and national economy. In this regard, the first year of the program is designed to introduce students to the conceptual and practical tenets of fashion design, and to encourage their active participation. During this first year, students take theoretical and applied courses on drawing, art history, history of costumes, design fundamentals, drapery and elementary manufacturing processes. During the second year, the scope of the curriculum broadens to ensure that students acquire mastery of the concept of design and the principles of application. During this year, the primary objectives are to equip the students with the required skills for translating their designs into actual fashion objects, and to familiarize them with the applied processes, including computer-assisted and electronic instruments, used in the industry. To help them acquire a broad vision of fashion, students are also offered courses on subjects such as fashion photography and accessory design. Students are introduced to the psychology of fashion to help them understand the minds of the consumers and creators of fashions and the individual and societal processes at work.

Moda Tasarımı Lisans Programı

Moda Tasarımı Lisans Programı Moda Tasarımı Lisans Programı Moda Tasarımı Lisans Programı İçindekiler Neden İstanbul Bilgi Üniversitesi? 1 Program Hakkında 2 3 Programın Süresi 4 Programın Esasları Program Taslağı 5 10 Seçim Kriterleri

Detaylı

Moda Tasarımı Lisans Programı

Moda Tasarımı Lisans Programı Moda Tasarımı Lisans Programı Moda Tasarımı Lisans Programı İçindekiler 10 Seçim Kriterleri ve Başvurular Tasarım Konteksti 8 Kaynaklar ve Donanım Neden İstanbul Bilgi Üniversitesi? 1 Program Hakkında

Detaylı

SCB SANATTA YETERLİK DERS İÇERİKLERİ

SCB SANATTA YETERLİK DERS İÇERİKLERİ SCB SANATTA YETERLİK DERS İÇERİKLERİ Enstitü: Anasanat adı: Program adı: GÜZEL SANATLAR SERAMİK VE CAM SERAMİK TASARIMI BAHAR DEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS SCB 600

Detaylı

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: CME 4002

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: CME 4002 Offered by: Bilgisayar Mühendisliği Course Title: SENIOR PROJECT Course Org. Title: SENIOR PROJECT Course Level: Lisans Course Code: CME 4002 Language of Instruction: İngilizce Form Submitting/Renewal

Detaylı

HEARTS PROJESİ YAYGINLAŞTIRMA RAPORU

HEARTS PROJESİ YAYGINLAŞTIRMA RAPORU HEARTS PROJESİ YAYGINLAŞTIRMA RAPORU BOLU HALKIN EGITIMINI GELISTIRME VE DESTEKLEME DERNEGI TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ - TURKİYE Bolu Halkın Egitimini Gelistirme ve Destekleme

Detaylı

EBELİK YÜKSEK LİSANS/DOKTORA PROGRAM YETERLİLİKLERİ Program Profili: Ebelik lisansüstü eğitimi ; Ulusal ve uluslararası alanda anne ve yeni doğan

EBELİK YÜKSEK LİSANS/DOKTORA PROGRAM YETERLİLİKLERİ Program Profili: Ebelik lisansüstü eğitimi ; Ulusal ve uluslararası alanda anne ve yeni doğan EBELİK YÜKSEK LİSANS/DOKTORA PROGRAM YETERLİLİKLERİ Program Profili: Ebelik lisansüstü eğitimi ; Ulusal ve uluslararası alanda anne ve yeni doğan sağlığını koruma ve geliştirmede son derece önemli sağlık

Detaylı

PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS

PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS INTRODUCTION AND POLICY EXPLORATION IN RELATION TO PROFESSIONAL DEVELOPMENT FOR VET TEACHERS AND TRAINERS IN TURKEY JULIAN STANLEY, ETF ISTANBUL, FEBRUARY 2016 INTRODUCE

Detaylı

Gezici Tanıtım & Fuar Araçları Mobile Showroom & Fair Vehicles

Gezici Tanıtım & Fuar Araçları Mobile Showroom & Fair Vehicles Gezici Tanıtım & Fuar Araçları Mobile Showroom & Fair Vehicles Gezici Tanıtım & Fuar Araçları Şasiden iç donanıma kadar Alkan Solution üretimi olan treylerlerimiz ile Dünya ve Türkiye nin en değerli markalarına

Detaylı

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlığı na

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlığı na 15/05/2016 İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlığı na İnşaat Mühendisliği Bölümü İngilizce ve Türkçe Lisans Programlarının Program Çıktıları hakkında 04-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında sadece mezun durumunda

Detaylı

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course.

Immigration Studying. Studying - University. Stating that you want to enroll. Stating that you want to apply for a course. - University I would like to enroll at a university. Stating that you want to enroll I want to apply for course. Stating that you want to apply for a course an undergraduate a postgraduate a PhD a full-time

Detaylı

THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT

THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT The purpose of the study is to investigate the impact of autonomous learning on graduate students

Detaylı

.. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT

.. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT .. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY... /... AKADEMİK YILI... DÖNEMİ... /... ACADEMIC YEAR... TERM ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT Deneyimleriniz hakkındaki bu rapor, Mevlana Değişim Programı nın amacına

Detaylı

2 0 15-2016 Eğitim-Öğretim Yılında

2 0 15-2016 Eğitim-Öğretim Yılında 2 0 15-2016 Eğitim-Öğretim Yılında TÜRKİYE'DEKİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Yükseköğretim Genel Kurulunun 19.03.2015 tarihli toplantısında kabul edilen;

Detaylı

Argumentative Essay Nasıl Yazılır?

Argumentative Essay Nasıl Yazılır? Argumentative Essay Nasıl Yazılır? Hüseyin Demirtaş Dersimiz: o Argumentative Essay o Format o Thesis o Örnek yazı Military service Outline Many countries have a professional army yet there is compulsory

Detaylı

KLİNİK PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS/DOKTORA PROGRAM YETERLİLİKLERİ

KLİNİK PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS/DOKTORA PROGRAM YETERLİLİKLERİ KLİNİK PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS/DOKTORA PROGRAM YETERLİLİKLERİ Program Profili: Klinik psikoloji programına kabul edilen öğrencilerin çalıştıkları uzmanlık alanına dair kuramsal bilgiye, uygulama becerilerine

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Ders Tanıtım Formu (Türkçe) Form 2a: Müfredat Yılı DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS 2013-14 Işletme Becerileri Grup Çalışması IYP13212 Bahar 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili

Detaylı

PROJE. NEO TEK kent ekipmanlari

PROJE. NEO TEK kent ekipmanlari PROJE NEO TEK kent ekipmanlari Hakkımızda Şirketimiz Perakende satışı olmayan ve öncelikle Müşterinin gereksinimlerine duyarlı Projeleri en uygun ve ekonomik şekilde hayata kavuşturan, dinamik ekibiyle

Detaylı

Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers

Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers Size iş imkanı sağlayacak bir sertifikaya mı ihtiyacınız var? Dünyanın önde gelen İngilizce sınavı TOLES, Hukuk İngilizcesi becerilerinin

Detaylı

Öğrenciler analiz programları hakkında bilgi sahibi olurlar

Öğrenciler analiz programları hakkında bilgi sahibi olurlar Ders Öğretim Planı Dersin Kodu 0000 Dersin Seviyesi Lisans Dersin Adı Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Seçmeli Dersin Amacı İmalat amaçlı bir endüstriyel tasarımda, tasarım

Detaylı

Student (Trainee) Evaluation [To be filled by the Supervisor] Öğrencinin (Stajyerin) Değerlendirilmesi [Stajyer Amiri tarafından doldurulacaktır]

Student (Trainee) Evaluation [To be filled by the Supervisor] Öğrencinin (Stajyerin) Değerlendirilmesi [Stajyer Amiri tarafından doldurulacaktır] Student (Trainee) Evaluation [To be filled by the Supervisor] Öğrencinin (Stajyerin) Değerlendirilmesi [Stajyer Amiri tarafından doldurulacaktır] Student s Name & Surname (Öğrencinin Adı & Soyadı): PERSONALITY

Detaylı

ALANYA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BAĞIMSIZ YAŞAM İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR ADLI GRUNDTVIG PROJEMİZ İN DÖNEM SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ALANYA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BAĞIMSIZ YAŞAM İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR ADLI GRUNDTVIG PROJEMİZ İN DÖNEM SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ALANYA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BAĞIMSIZ YAŞAM İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR ADLI GRUNDTVIG PROJEMİZ İN DÖNEM SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ALANYA PUBLIC EDUCATION CENTRE S FINAL INFORMATIVE MEETING OF THE GRUNDTVIG

Detaylı

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM)

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Dersin Adı Moda Tasarımı ve Sanat İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Course Name Fashion Design and Art Ders Uygulaması, Saat/Hafta (Course Implementation, Hours/Week) Kodu Yarıyılı Kredisi

Detaylı

INDIVIDUAL COURSE DESCRIPTION

INDIVIDUAL COURSE DESCRIPTION INDIVIDUAL COURSE DESCRIPTION Course Unit Title INTERNATIONAL TRADE I Course Unit Code 821 Type of Course Unit (Compulsory, Optional) Level of Course Unit (Short Cyle, First Cycle, Second Cycle, Third

Detaylı

Ders Tanıtım Formu (Türkçe) Form 2a: Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS

Ders Tanıtım Formu (Türkçe) Form 2a: Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Ders Tanıtım Formu (Türkçe) Form 2a: Müfredat Yılı 2013-2014 Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS UNV13107 Güz 1+1 1,5 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili

Detaylı

Özel Koşullar Requirements & Explanations Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği

Özel Koşullar Requirements & Explanations Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Faculty of Education Teacher Training in Sciences İlköğretim Matematik Öğretmenliği Teacher Training in Mathematics at Primary School Level Rehberlik ve Psikolojik

Detaylı

Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS 507004092007 MAKİNA PROJESİ II Zorunlu 4 7 4

Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS 507004092007 MAKİNA PROJESİ II Zorunlu 4 7 4 Ders Öğretim Planı Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS 507004092007 MAKİNA PROJESİ II Zorunlu 4 7 4 Dersin Seviyesi Lisans Dersin Amacı Dersin amacı Makina Mühendisliği bölümü Lisans öğrencilerine

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI THE INFORMATION TECHNOLOGIES DEPARTMENT

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI THE INFORMATION TECHNOLOGIES DEPARTMENT BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI THE INFORMATION TECHNOLOGIES DEPARTMENT Bilişim Teknolojileri Alanı THE INFORMATION TECHNOLOGIES DEPARTMENT Mesleki ortaöğretim kurumlarında eğitim verilen alanlardan birisidir.

Detaylı

Implementing Benchmarking in School Improvement

Implementing Benchmarking in School Improvement Implementing Benchmarking in School Improvement "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı, http://www.ua.gov.tr) yürütülen Erasmus+

Detaylı

İTÜ LİSANSÜSTÜ DERS KATALOG FORMU (GRADUATE COURSE CATALOGUE FORM)

İTÜ LİSANSÜSTÜ DERS KATALOG FORMU (GRADUATE COURSE CATALOGUE FORM) İTÜ LİSANSÜSTÜ DERS KATALOG FORMU (GRADUATE COURSE CATALOGUE FORM) Dersin Adı Special Topics Course Name Çevre Bilimleri ve Mühendisliği nde Özel Konular Kodu (Code) CBM 5XX Lisansüstü Program (Graduate

Detaylı

STAJ DEĞERLENDİRME FORMU (ÖĞRENCİ) Internship Evaluation Form (Student)

STAJ DEĞERLENDİRME FORMU (ÖĞRENCİ) Internship Evaluation Form (Student) Tarih Date :././ STAJ DEĞERLENDİRME FORMU (ÖĞRENCİ) Internship Evaluation Form (Student) Değerli öğrencilerimiz, Stajınızın tarafımızdan kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi için stajınız hakkındaki

Detaylı

Educational On-line Programmes for Teachers and Students

Educational On-line Programmes for Teachers and Students Educational On-line Programmes for Teachers and Students Hamit İVGİN - İstanbul Provincial Directorate of National Education ICT Coordinator & Fatih Project Coordinator in İstanbul Kasım 2014 - İSTANBUL

Detaylı

YABANCI DİL I Zorunlu 1 1 4

YABANCI DİL I Zorunlu 1 1 4 Ders Öğretim Planı Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS 200001212010 YABANCI DİL I Zorunlu 1 1 4 Dersin Seviyesi Lisans Dersin Amacı After attending the Foreign Language I, students will

Detaylı

Topluluk Önünde Konuşma (İngilizce) (KAM 432) Ders Detayları

Topluluk Önünde Konuşma (İngilizce) (KAM 432) Ders Detayları Topluluk Önünde Konuşma (İngilizce) (KAM 432) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Topluluk Önünde Konuşma (İngilizce) KAM 432 Güz 4 0 0 4 5 Ön

Detaylı

Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS. BUHAR KAZANLARI Seçmeli 4 7 3

Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS. BUHAR KAZANLARI Seçmeli 4 7 3 Ders Öğretim Planı Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS 507004472007 BUHAR KAZANLARI Seçmeli 4 7 3 Dersin Seviyesi Lisans Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilerin buhar kazanları ile ilgili

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU DERS BİLGİLERİ. Türü Zorunlu/ Seçmeli DERS PLANI

DERS BİLGİ FORMU DERS BİLGİLERİ. Türü Zorunlu/ Seçmeli DERS PLANI EK1 DERS BİLGİ FORMU ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK PROJE YÖNETİMİ Ön Koşul Dersleri Ders Sorumluları Ders Sorumlu Yardımcıları Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları DERS BİLGİLERİ

Detaylı

Tekstil Geliştirme ve Pazarlama Programı, İstanbul Teknik Üniversitesi nin (İTÜ) ve Fashion Institute of Technology (FIT) ile yaptığı anlaşma çerçevesinde gerçekleştirmiş olduğu uluslararası ortak ÇİFT

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SİLİFKE OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ 11 A/B SINIFI MESLEKİ İNGİLİZCE DERSİ YILLIK DERS PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SİLİFKE OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ 11 A/B SINIFI MESLEKİ İNGİLİZCE DERSİ YILLIK DERS PLANI 0-0 ÖĞRETİM YILI SİLİFKE OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ A/B SINIFI İ YILLIK PLANI Y ÖĞRENME ALANLARI VE EKİM -5 8/ Ekim- Kasım THEME THEME INTRODUCING YOURSELF DESCRIPTION OF THE DESCRIPTION OF THE

Detaylı

Ders Tanıtım Formu (Türkçe) Form 2a: Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS

Ders Tanıtım Formu (Türkçe) Form 2a: Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Ders Tanıtım Formu (Türkçe) Form 2a: DERS BİLGİLERİ Müfredat Yılı Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS 2013-2014 Elektronik Ticaret DTP13253 Güz 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Temel Bilgisayar Bilimleri

Detaylı

Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi CRISTAL Common References in Sustainable Training in Adult Learning 2011-2013

Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi CRISTAL Common References in Sustainable Training in Adult Learning 2011-2013 Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi CRISTAL Common References in Sustainable Training in Adult Learning 2011-2013 Bu proje Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilmektedir. İletişim: Afyonkarahisar İl

Detaylı

(Please note that Erasmus students are allowed to take courses from lists of all faculties/schools according to their needs or interests.

(Please note that Erasmus students are allowed to take courses from lists of all faculties/schools according to their needs or interests. COURSE LIST Institute of Social Sciences Field : Language and Literature (Please note that Erasmus students are allowed to take courses from lists of all faculties/schools according to their needs or interests.

Detaylı

STAJ DEĞERLENDİRME FORMU (ÖĞRENCİ) Internship Evaluation Form (Student)

STAJ DEĞERLENDİRME FORMU (ÖĞRENCİ) Internship Evaluation Form (Student) STAJ DEĞERLENDİRME FORMU (ÖĞRENCİ) Internship Evaluation Form (Student) İTÜ, Tekstil Mühendisliği Bölümü Tarih Date :././ Değerli öğrencilerimiz, Stajınızın tarafımızdan kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SBF İKTİSAT BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SBF İKTİSAT BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SBF İKTİSAT BÖLÜMÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI: Yıldırım Beyazıt Üniversitesi nde iktisat yüksek lisans eğitimi tezli ve

Detaylı

AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition)

AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition) AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition) Hakan Cora Click here if your download doesn"t start automatically AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri

Detaylı

ÖZEL KOŞULLAR REQUİREMENTS & EXPLANATIONS SÜRE DURATION KONTENJAN QUOTA. FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ Teacher Training in Sciences 4 4 -

ÖZEL KOŞULLAR REQUİREMENTS & EXPLANATIONS SÜRE DURATION KONTENJAN QUOTA. FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ Teacher Training in Sciences 4 4 - MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA BÖLÜM/PROGRAMLARA YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI QUOTAS OF MANİSA CELAL BAYAR UNIVERSITY BACHELOR'S DEGREE PROGRAMS

Detaylı

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM)

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Dersin Adı İşletme Mühendisliği Tasarım Projesi Kodu (Code) Yarıyılı (Semester) İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Kredisi (Local Credits) Course Name Management Engineering Design Project

Detaylı

THE SKILLS TRAINING RAN IN ENTERPRISES

THE SKILLS TRAINING RAN IN ENTERPRISES THE SKILLS TRAINING RAN IN ENTERPRISES Türkiye de işletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu ile yapılmaktadır. The skills training program offered in turkey are

Detaylı

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: IND 4912

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: IND 4912 Offered by: Endüstri Mühendisliği Course Title: PRINCIPLES OF SUSTAINABILITY Course Org. Title: PRINCIPLES OF SUSTAINABILITY Course Level: Lisans Course Code: IND 9 Language of Instruction: İngilizce Form

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM)

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Dersin Adı Course Name SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Hemşirelikte temel kavram ve ilkeler Basic concepts and principles in nursing Kodu (Code) Yarıyılı (Semester)

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN*, ** BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi EĞİTİMDE DRAMA 3 3 E.A. SAY. Lisansa

Detaylı

BOLOGNA PROJESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ERGOTERAPİ LİSANS PROGRAMI

BOLOGNA PROJESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ERGOTERAPİ LİSANS PROGRAMI BOLOGNA PROJESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ERGOTERAPİ LİSANS PROGRAMI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta)

Detaylı

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM)

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) DERSİN ADI COURSE NAME SAHNE YÖNETİMİNE GİRİŞ INTRODUCTION TO STAGE MANAGEMENT AKTS Ders Uygulaması, Saat/Hafta Kredisi Kredisi (Course Implementation, Hours/Week)

Detaylı

NOVAPAC Ambalaj San. Tic. A.Ş

NOVAPAC Ambalaj San. Tic. A.Ş Ambalaj San. Tic. A.Ş 2014 yılında İstanbul'da 5.000 m2 lik alanda kurulan tek kullanımlık plastik ürünleri araştırıp, geliştirip, tasarlayıp üretmektedir. Uzun yılların deneyimi ile pazara yenilikçi,

Detaylı

HEMŞİRELİK BİLİMLERİ YÜKSEK LİSANS / DOKTORA PROGRAM YETERLİLİKLERİ

HEMŞİRELİK BİLİMLERİ YÜKSEK LİSANS / DOKTORA PROGRAM YETERLİLİKLERİ HEMŞİRELİK BİLİMLERİ YÜKSEK LİSANS / DOKTORA PROGRAM YETERLİLİKLERİ Program Profili: Bu program hemşirelik lisansüstü öğrencilerine, evrensel değerlerin yansıra ülke gerçekleri ve gereksinimleri doğrultusunda

Detaylı

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: MAK 1011

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: MAK 1011 Offered by: Makina Mühendisliği Course Title: TECHNICAL DRAWING Course Org. Title: TEKNİK RESİM Course Level: Lisans Course Code: MAK 0 Language of Instruction: Türkçe Form Submitting/Renewal Date 0/0/0

Detaylı

LEARNING GOALS Human Rights Lessons

LEARNING GOALS Human Rights Lessons This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey Benim için İnsan Hakları Human Rights for Me LEARNING GOALS Human Rights Lessons Anton Senf May 2014 This project is co-financed

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN*, ** BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi EĞİTİMDE DRAMA 3 3 E.A. SAY. Lisansa

Detaylı

The University of Jordan. Accreditation & Quality Assurance Center. COURSE Syllabus

The University of Jordan. Accreditation & Quality Assurance Center. COURSE Syllabus The University of Jordan Accreditation & Quality Assurance Center COURSE Syllabus 1 Course title TURKISH FOR BEGİNNERS II 2 Course number 2204122 3 Credit hours (theory, practical) 3 Contact hours (theory,

Detaylı

AKTS Başvurumuz. Bologna Süreci Uzmanlarının Değerlendirmesi

AKTS Başvurumuz. Bologna Süreci Uzmanlarının Değerlendirmesi AKTS Başvurumuz Bologna Süreci Uzmanlarının Değerlendirmesi Bologna Süreci Uzmanlarının Değerlendirme Sistemi Her bir bölüm için verilen skorlar Kabul edilebilir: 3 Çok iyi : 4 Örnek çalışma : 5 Part 1.

Detaylı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Dersin Kodu Türü Türkçe Adı İngilizce Adı T U Kredi AKTS ATA101 Z

Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Dersin Kodu Türü Türkçe Adı İngilizce Adı T U Kredi AKTS ATA101 Z 1. Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) ATA101 Z Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I History of Turkish Revolution and Ataturk's Principles I 2 0 2 2 TDL101 Z Türk Dili I Turkish Language I 2 0 2 2 İNG101

Detaylı

Arş. Gör. Dr. Mücahit KÖSE

Arş. Gör. Dr. Mücahit KÖSE Arş. Gör. Dr. Mücahit KÖSE Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Evliya Çelebi Yerleşkesi (3100) KÜTAHYA Doğum Yeri ve Yılı: Isparta/Yalvaç Cep Telefonu: Telefon:765031-58 E-posta:

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR YABANCI YABANCI BİLGİSAYAR VE

Detaylı

Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı Leather and Leather Garment Fair İZMİR / TURKEY. leatherandmore.izfas.com.tr

Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı Leather and Leather Garment Fair İZMİR / TURKEY. leatherandmore.izfas.com.tr Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı İZMİR / TURKEY leatherandmore.izfas.com.tr LEATHER & MORE İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilecek olan Leather & More Deri ve Deri

Detaylı

Not: Formu indirdikten sonra, Adobe Reader ile açıp elektronik ortamda doldurabilir ve eposta ile bize gönderebilirsiniz.

Not: Formu indirdikten sonra, Adobe Reader ile açıp elektronik ortamda doldurabilir ve eposta ile bize gönderebilirsiniz. ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ Endüstri Mühendisliği Bölümü Mezun Anket Formu ÇANKAYA UNIVERSITY Department of Industrial Engineering Alumni Survey Form Sevgili Endüstri Mühendisliği Mezunları, Çankaya Üniversitesi

Detaylı

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 41

Göller Bölgesi Aylık Hakemli Ekonomi ve Kültür Dergisi Ayrıntı/ 41 ÖZET: SDÜ TBMYO Müdür Yardımcısı Hasan Çalıncı: Akademik personel olarak oldukça güçlü bir yapıya sahibiz. Kadromuzda 10 öğretim üyesi, 45 öğretim görevlisi ve 4 uzmanımız bulunmaktadır. Akademik personelimizin

Detaylı

2012 YILI. Faaliyet Raporu. I. Uluslararası Enetelektüel Sermayenin. Ölçülmesi ve Roparlanması. Sempozyumu

2012 YILI. Faaliyet Raporu. I. Uluslararası Enetelektüel Sermayenin. Ölçülmesi ve Roparlanması. Sempozyumu I. Uluslararası Enetelektüel Sermayenin Ölçülmesi ve Roparlanması Sempozyumu 2012 396 I. Uluslararası Entelektüel Sermayenin Ölçülmesi ve Raporlanması Sempozyumu İstanbul Kalkınma Ajansı (ISTKA) nın Kar

Detaylı

AKTS Kredisi (ECTS Credits) (2+0) Kredisiz - Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği (Petroleum and Natural Gas Engineering)

AKTS Kredisi (ECTS Credits) (2+0) Kredisiz - Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği (Petroleum and Natural Gas Engineering) Dersin Adı Course Name Seminer Seminar Kodu (Code) Yarıyılı (Semester) Kredisi (Local Credits) AKTS Kredisi (ECTS Credits) Ders Seviyesi (Course Level) PET 596 Güz/Bahar (Fall/Spring) (20) Kredisiz - Yüksek

Detaylı

Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler

Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler All the photographs used in this calendar have been donated by Ara Güler for the benefit

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Haftalık Dersin Adı Kodu Yıl Yarıyıl TUL Saati Kredi AKTS

DERS BİLGİLERİ Haftalık Dersin Adı Kodu Yıl Yarıyıl TUL Saati Kredi AKTS DERS BİLGİLERİ Haftalık Dersin Adı Kodu Yıl Yarıyıl TUL Saati Kredi AKTS Temel Bilgisayar Bilimleri 0009 0509 1.Yıl Yaz +0+ x 4 Bölümü Dersin Seviyesi Ders Dili Ders Türü Öğretim Sistemi Dersin Ön Koşulu

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU DERS BİLGİLERİ. Türü Zorunlu/ Seçmeli DERS PLANI

DERS BİLGİ FORMU DERS BİLGİLERİ. Türü Zorunlu/ Seçmeli DERS PLANI EK-1 DERS BİLGİ FORMU ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: DERS BİLGİLERİ Adı Kodu Dili Türü Zorunlu/ Seçmeli Yarıyılı T+U Saati Kredisi AKTS BİTİRME PROJESİ MM410 Türkçe Zorunlu 8 0+2 1 4 Ön Koşul Dersleri

Detaylı

3D modelling modelleme& animation

3D modelling modelleme& animation 3D modelling modelleme& animation animasyon graphic graf ik& design tasarım web design web tasarım& programming programlama professional photography profesyonel& fotoğrafçılık Product & Photography ürün

Detaylı

Freshman ACWR 101 3 ACWR 104 3 ETHR Ethical Reasoning 3 HUMS Humanities 3 SOSCSocial Science 3 SCIE Natural Sciences 3

Freshman ACWR 101 3 ACWR 104 3 ETHR Ethical Reasoning 3 HUMS Humanities 3 SOSCSocial Science 3 SCIE Natural Sciences 3 MAVA Curriculum (For students matriculating at MAVA in Fall 2014 or later) MAVA Ders Programı (Güz 2014 yılında ve sonrasında MAVA ya kayıt yaptıran öğrenciler için) For undergraduate students entering

Detaylı

İŞLETMELERDE KURUMSAL İMAJ VE OLUŞUMUNDAKİ ANA ETKENLER

İŞLETMELERDE KURUMSAL İMAJ VE OLUŞUMUNDAKİ ANA ETKENLER ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ANA BİLİM DALI İŞLETMELERDE KURUMSAL İMAJ VE OLUŞUMUNDAKİ ANA ETKENLER BİR ÖRNEK OLAY İNCELEMESİ: SHERATON ANKARA HOTEL & TOWERS

Detaylı

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM)

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Dersin Adı İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) Course Name Bilimde Önemli Anlar Great Moments in Science Ders Uygulaması, Saat/Hafta (Course Implementation, Hours/Week) Kodu Yarıyılı Kredisi

Detaylı

MEZUNİYET ANKETİ Senior Exit Survey

MEZUNİYET ANKETİ Senior Exit Survey MEZUNİYET ANKETİ Senior Exit Survey İTÜ, Çevre Mühendisliği Bölümü Tarih Date :././ Değerli öğrencilerimiz, Çevre Mühendisliği Lisans Programımızı geliştirmek için aşağıda verilen soruların cevaplandırılması

Detaylı

What Is Team Leadership?

What Is Team Leadership? What Is Team Leadership? What Is Team Leadership? Team leadership is the management of a group of people brought together to work to achieve a common goal.in order to get everyone to work as one functioning

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU DERS BİLGİLERİ. Türü Zorunlu/ Seçmeli DERS PLANI

DERS BİLGİ FORMU DERS BİLGİLERİ. Türü Zorunlu/ Seçmeli DERS PLANI EK-1 DERS BİLGİ FORMU ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: DERS BİLGİLERİ Adı Kodu Dili Türü Zorunlu/ Seçmeli Yarıyılı T+U Saati Kredisi AKTS Genel İngilizce I ING1 Tükçe Zorunlu 1 Ön Koşul Dersleri

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY INSTITUTE OF SOCIAL STUDIES MS ECONOMIC PROGRAMS OF THE DEPARTMENT OF ECONOMICS WITH THESIS

YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY INSTITUTE OF SOCIAL STUDIES MS ECONOMIC PROGRAMS OF THE DEPARTMENT OF ECONOMICS WITH THESIS YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY INSTITUTE OF SOCIAL STUDIES MS ECONOMIC PROGRAMS OF THE DEPARTMENT OF ECONOMICS WITH THESIS İktisat Bölümü nün Tezli Yüksek Lisans Programları Bölümümüzde tezli yüksek lisans

Detaylı

LİBYA NIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI PROGRAMINDA TÜRK TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ KONFERANSI 10 NİSAN 2013, ANKARA

LİBYA NIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI PROGRAMINDA TÜRK TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ KONFERANSI 10 NİSAN 2013, ANKARA LİBYA NIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI PROGRAMINDA TÜRK TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ KONFERANSI 10 NİSAN 2013, ANKARA Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TürkMMMB), 25 Nisan 1980 tarihinde kurulan

Detaylı

Büroseren Mobilya kalite, fonksiyon ve ar-ge ile üretilmiş ürünleri, profesyonel proje desteği ile sunarak sektörde yerini almıştır.

Büroseren Mobilya kalite, fonksiyon ve ar-ge ile üretilmiş ürünleri, profesyonel proje desteği ile sunarak sektörde yerini almıştır. ÖNSÖZ INTRODUCTION Büroseren Mobilya kalite, fonksiyon ve ar-ge ile üretilmiş ürünleri, profesyonel proje desteği ile sunarak sektörde yerini almıştır. Büroseren Mobilyanın eğitim sektöründe temel ilgi

Detaylı

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM)

İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) İTÜ DERS KATALOG FORMU (COURSE CATALOGUE FORM) DERSİN ADI COURSE NAME GELENEKSEL TAKI VE AKSESUARLAR TRADITIONAL ORNAMENTS AND ACCESSORIES AKTS Ders Uygulaması, Saat/Hafta Kredisi Kredisi (Course Implementation,

Detaylı

hakkımızda about us ISO 14001 ISO 9001 ISO 18001

hakkımızda about us ISO 14001 ISO 9001 ISO 18001 about us hakkımızda ISO 9001 ISO 18001 ISO 14001 Firmamız ATO'da 1967 yılında başlayan faaliyeti, inşaat sektöründe kendisine hak ettiği yeri aramasiyla devam etmektedir. Kuruluşumuzdan bu güne bitirilen

Detaylı

Course Information. Course name Code Term T+P Hours National Credit ECTS

Course Information. Course name Code Term T+P Hours National Credit ECTS Course Information Course name Code Term T+P Hours National Credit ECTS Reading And Speaking In English BIL221 3 4+0 4 4 Prerequisite Courses None Language Level Type English First Cycle Required / Face

Detaylı

The University of Jordan. Accreditation & Quality Assurance Center. COURSE Syllabus

The University of Jordan. Accreditation & Quality Assurance Center. COURSE Syllabus The University of Jordan Accreditation & Quality Assurance Center COURSE Syllabus 1 Course title Turkish in the Field of Media 2 Course number 2204333 Credit hours (theory, practical) 3 3 Contact hours

Detaylı

(1971-1985) ARASI KONUSUNU TÜRK TARİHİNDEN ALAN TİYATROLAR

(1971-1985) ARASI KONUSUNU TÜRK TARİHİNDEN ALAN TİYATROLAR ANABİLİM DALI ADI SOYADI DANIŞMANI TARİHİ :TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI : Yasemin YABUZ : Yrd. Doç. Dr. Abdullah ŞENGÜL : 16.06.2003 (1971-1985) ARASI KONUSUNU TÜRK TARİHİNDEN ALAN TİYATROLAR Kökeni Antik Yunan

Detaylı

www.yorukhidrolik.com www.bombe.gen.tr BİZ KİMİZ? WHO ARE WE? Firmamız hidrolik pres konusunda Türk sanayisine hizmet etmek için 1980 yılında şahıs firması olarak kurulmuştur. Hidrolik Pres imalatına o

Detaylı

Dersin Türü (Course Type) Zorunlu (Compulsory)[Χ] Seçmeli (Elective) [ ]

Dersin Türü (Course Type) Zorunlu (Compulsory)[Χ] Seçmeli (Elective) [ ] Programın Adı (Program Name) Kodu (Course Code) CS 102 Molecüler Biyoloji ve Genetik (Molecular Biology and Genetics) Adı (Course Name) Türü (Course Type) Zorunlu (Compulsory)[Χ] Seçmeli (Elective) [ ]

Detaylı

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: MAK 1021

DOKUZ EYLUL UNIVERSITY FACULTY OF ENGINEERING OFFICE OF THE DEAN COURSE / MODULE / BLOCK DETAILS ACADEMIC YEAR / SEMESTER. Course Code: MAK 1021 Offered by: Makina Mühendisliği Course Title: WORKSHOP TRAINING ( WEEK) Course Org. Title: ATÖLYE EĞİTİMİ( HAFTA) Course Level: Lisans Course Code: MAK 0 Language of Instruction: Türkçe Form Submitting/Renewal

Detaylı

TR2009/0136.01-02/409 Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» Body of Knowledge for AC/HR Education

TR2009/0136.01-02/409 Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» Body of Knowledge for AC/HR Education Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» Body of Knowledge for AC/HR Education Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» DVE/İHE için Bilgi Bankası FLOW CHART Overall framework: Bologna Functional

Detaylı

Yaz okulunda (2014 3) açılacak olan 2360120 (Calculus of Fun. of Sev. Var.) dersine kayıtlar aşağıdaki kurallara göre yapılacaktır:

Yaz okulunda (2014 3) açılacak olan 2360120 (Calculus of Fun. of Sev. Var.) dersine kayıtlar aşağıdaki kurallara göre yapılacaktır: Yaz okulunda (2014 3) açılacak olan 2360120 (Calculus of Fun. of Sev. Var.) dersine kayıtlar aşağıdaki kurallara göre yapılacaktır: Her bir sınıf kontenjanı YALNIZCA aşağıdaki koşullara uyan öğrenciler

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi

Detaylı

KAMU PERSONELÝ SEÇME SINAVI PUANLARI ÝLE LÝSANS DÝPLOMA NOTU ARASINDAKÝ ÝLÝÞKÝLERÝN ÇEÞÝTLÝ DEÐÝÞKENLERE GÖRE ÝNCELENMESÝ *

KAMU PERSONELÝ SEÇME SINAVI PUANLARI ÝLE LÝSANS DÝPLOMA NOTU ARASINDAKÝ ÝLÝÞKÝLERÝN ÇEÞÝTLÝ DEÐÝÞKENLERE GÖRE ÝNCELENMESÝ * Abant Ýzzet Baysal Üniversitesi Eðitim Fakültesi Dergisi Cilt: 8, Sayý: 1, Yýl: 8, Haziran 2008 KAMU PERSONELÝ SEÇME SINAVI PUANLARI ÝLE LÝSANS DÝPLOMA NOTU ARASINDAKÝ ÝLÝÞKÝLERÝN ÇEÞÝTLÝ DEÐÝÞKENLERE

Detaylı

MİSYONUMUZ OUR MISSION VİZYONUMUZ OUR VISION

MİSYONUMUZ OUR MISSION VİZYONUMUZ OUR VISION www.adaset.com www.adaset.com MİSYONUMUZ Şirketimizin sürekli gelişen organizasyon yapısı içinde daha kaliteli ürün ve hizmet vermesini sağlamak ve modern yönetim anlayışıyla yeniliklere imza atan, global

Detaylı

MATEMATİK BÖLÜMÜ BÖLÜM KODU:3201

MATEMATİK BÖLÜMÜ BÖLÜM KODU:3201 BÖLÜM KODU:01 011-01 01.Yarıyıl Dersleri 0.Yarıyıl Dersleri MTK 101 Analiz I Analysis I 4 1 5 6 MTK 10 Analiz II Analysis II 4 1 5 6 MTK 11 Lineer Cebir I Linear Algebra I 1 4 MTK 1 Lineer Cebir II Linear

Detaylı

THE ASSOCIATION OF ACTIVE PUBLIC EMPLOYEES 2006-2011 (2006)

THE ASSOCIATION OF ACTIVE PUBLIC EMPLOYEES 2006-2011 (2006) THE ASSOCIATION OF ACTIVE PUBLIC EMPLOYEES 2006-2011 (2006) Country : Turkey Province : KÜTAHYA Name Of The Organisation : TAMDER Tüm Aktif Memurlar Derneği (The Association of Active Officers) Address

Detaylı

5İ Ortak Dersler. İNGİLİZCE II Okutman Aydan ERMİŞ

5İ Ortak Dersler. İNGİLİZCE II Okutman Aydan ERMİŞ Listmania Part 2 Ünite 12 5İ Ortak Dersler İNGİLİZCE II Okutman Aydan ERMİŞ 1 Ünite 12 LISTMANIA PART 2 Okutman Aydan ERMİŞ İçindekiler 12.1. PRESENT PERFECT & PAST SIMPLE... 4 12.1.1. Review of verb forms...

Detaylı

ACCOUNTANT: The accountant is the person who follows the monetary transactions of individuals and institutions and count the taxes accurately to make

ACCOUNTANT: The accountant is the person who follows the monetary transactions of individuals and institutions and count the taxes accurately to make ACCOUNTANT: The accountant is the person who follows the monetary transactions of individuals and institutions and count the taxes accurately to make payment to the Government. MUHASEBECİ: Kişilerin veya

Detaylı

DEĞERLENDİRME SİSTEMİ

DEĞERLENDİRME SİSTEMİ YENİ DERS ÖNERİ FORMU MYO PROGRAM ADI ANABİLİM DALI/PROGRAM Dersin Adı: DÖNEMİ DİL DERSİN AMACI 3 Dersin Kodu: GÜZ TÜRKÇE Zorunlu Seçmeli Kredisi 1 : ECTS 2 : Teori/ Uygulama: İNGİLİZCE BAHAR DERSİN KATKISI

Detaylı

Eleştirel Okuma (İngilizce) (KAM 332) Ders Detayları

Eleştirel Okuma (İngilizce) (KAM 332) Ders Detayları Eleştirel Okuma (İngilizce) (KAM 332) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Eleştirel Okuma (İngilizce) KAM 332 Güz 4 0 0 4 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 9 SBS PRACTICE TEST 9

Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 9 SBS PRACTICE TEST 9 Grade 8 / SBS PRACTICE TEST Test Number 9 SBS PRACTICE TEST 9 1.-5. sorularda konuşma balonlarında boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük ya da ifadeyi bulunuz. 3. We can t go out today it s raining

Detaylı

CORPORATE PRESENTATION FILE. Marble, Granite, Travertine, Project, Design, Manufacturing. Dealer Technistone Aegean region

CORPORATE PRESENTATION FILE. Marble, Granite, Travertine, Project, Design, Manufacturing. Dealer Technistone Aegean region CORPORATE PRESENTATION FILE Marble, Granite, Travertine, Project, Design, Manufacturing. Dealer Technistone Aegean region Asiye KURT Coordinator Mehmet AVCI Foreign Trade Manager INDEX ABOUT US SHOWRROM,

Detaylı