DEVELİ HATİCE MUAMMER KOCATÜRK DEVLET HASTANESİ KURUM TANITIM REHBERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DEVELİ HATİCE MUAMMER KOCATÜRK DEVLET HASTANESİ KURUM TANITIM REHBERİ"

Transkript

1 DEVELİ HATİCE MUAMMER KOCATÜRK DEVLET HASTANESİ KURUM TANITIM REHBERİ HAZIRLAYAN KALİTE YÖNETİM BİRİMİ 2012

2 GİRİŞ Hastanemize hoş geldiniz, Develi Hatice Muammer Kocatürk Devlet Hastanesi olarak tecrübeli ve uzman kadrosundan aldığı güçle modern tıbbın imkanlarını en üst seviyede kullanarak mümkün olan en iyi sağlık hizmetlerini halkımıza sunma ve referans ilçe hastanesi olma gayreti içerisindeyiz. Sağlığımızı korumak, sürdürmek, geliştirmek ya da yeniden kazanmak amacıyla başvurduğunuz hastanemizde 11 branşta 13 uzman hekimiyle yataklı sağlık hizmeti, 23 poliklinikte 18 uzmanlık dalında ayaktan teşhis ve tedavi hizmeti sunarken 24 saat Acil servis ve ambulans hizmeti verilmektedir. Ayrıca kadın doğum ve çocuk servislerimiz ile polikliniklerimiz ilçemizin erciyes girişinde ayrı bir binada, Ağız ve diş sağlığı birimimiz ise Pazar yolu üzerinde ayrı bir poliklinikte hizmet vermektedir. Hastanemizde poliklinik hizmeti verdiğimiz tüm branşlarda yataklı tedavi hizmetleri de doktorumuzun uygun görmesi durumunda verilmektedir. Bu hizmetlerin devamını ve teknik destek sağlamak amacıyla sağlık, teknik ve idari hizmetler sınıflarına mensup 206 personel hizmet vermektedir. Sağlık hakkında etkin ve güvenilir tedavi ve yönlendirme için 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz.

3 YÖNETİM KADROMUZ Hastane Yöneticisi / Başhekim Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Abdulkadir ÇAĞLAYANGİL Dr. BİLAL KILIÇ Müdür İdari ve Mali Hizmetler Müdürü: UĞUR Ö. ALAGÖZ Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü: MERAL ÖZKARA Müdür Yardımcısı YUSUF ULUSAN SÜLEYMAN SIRAKAYA Kalite Yönetim Direktörü İlknur TAŞ Sosyal Çalışmacı Aytaç BALCI

4 KALİTE POLİTİKAMIZ Kuruluş olarak her bireyin doğru, zamanında ve güler yüzlü sağlık bakımı almayı hak ettiğine inanıyoruz. Tıp alanından yenilikleri takip ederek kendini devamlı yenileme gayreti içinde olan çalışanlarımızla modern tıbbi teşhis ve tedavi yöntemlerini uygulayarak en iyi hizmeti mümkün olan en düşük maliyetle sunmak ve sürekli hale getirerek referans bir ilçe hastanesi olmak hastanemizin temel politikasıdır. Kuruluşumuz bunları gerçekleştirirken yasal şartları ve kurmuş olduğu kalite yönetim sisteminin tüm şartlarını yerine getirecek ve kalite sistemini sürekli iyileştirecektir. TARİHÇE İlçemizin ilk yataklı kuruluşu olan hastanemiz 1975 yılında 95 yatak kapasitesiyle kurulmuştur tarihinde yapılan ek binalar ile 9650 metrekare kapalı alanı, 95 yatak kapasitesiyle hizmet vermeye devam etmektedir. Hasta memnuniyetini temel politika olarak kabul eden, teşhis ve tedavilerin modern cihazlar ve deneyimli personellerle gerçekleştirildiği hastanemizde; ilçemize yakın ilçe, köy ve kasabalara da hizmet veren, örnek uygulamaları ve kaliteli hizmet sunumuyla tam teşekküllü bir ilçe hastanesidir.

5 HASTANE İÇERİSİNDEKİ VE KATLARDAKİ BÖLÜMLER A Blok BODRUM KAT: ÇAMAŞIRHANE MUTFAK YEMEKHANE DİYALİZ TEKNİSYEN ISI KONTROLÜ ZEMİN KAT: NÖROLOJİ POLİKLİNİĞİ PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ BEYİN CERRAHİ POLİKLİNİĞİ GENEL CERRAHİ POLİKLİNİĞİ KARDİYOLOJİ POLİKLİNİĞİ CİLDİYE POLİKLİNİĞİ GÖĞÜS POLİKLİNİĞİ ÜROLOJİ POLİKLİNİĞİ DAHİLİYE POLİKLİNİĞİ 2 ORTOPEDİ POLİKLİNİĞİ ENFEKSİYON POLİKLİNİĞİ KBB POLİKLİNİĞİ RADYOLOJİ HASTA KABUL VEZNE RAPOR SEKRETERLİĞİ ODYOLOJİ EMZİRME ODASI HASTA HAKLARI RÖNTGEN FATURALANDIRMA LABARATUVAR KAN ALMA FİZİK TEDAVİ POLİKLİNİĞİ

6 DAHİLİYE POLİKLİNİĞİ 1.KAT: YOĞUN BAKIM GENEL CERRAHİ SERVİSİ AMELİYATHANE KALİTE YÖNETİM BİRİMİ DİYETİSYEN HASTA BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRÜ 2.KAT: FİZİK TEDAVİ ÜNİTESİ DAHİLİYE SERVİSİ B BLOK BODRUM KAT: DEPO ECZANE ARŞİV ANBAR BİLGİ İŞLEM SERVER ODASI ZEMİN KAT: ACİL SERVİS EKG ENJEKSİYON POLİS 1.KAT: BAŞHEKİM BAŞHEKİM YARDIMCILARI HASTANE MÜDÜRÜ MÜDÜR YARDIMCILARI MUTEMETLİK SATIN ALMA

7 YAZI İŞLERİ DİSİPLİN BAŞHEKİM SEKRETERLİĞİ ZEMİN KAT: KADIN DOĞUM VE ÇOCUK KLİNİĞİ EK HİZMET BİNASI İÇERİSİNDEKİ BÖLÜMLER HASTA KABUL İDARİ TOPLANTI ODASI BİNA SORUMLUSU POLİKLİNİKLER NST LABARATUVAR RÖNTGEN EMZİRME ODASI EVDE BAKIM BİRİMİ POLİKLİNİK GÖZLEM ODASI GÖZETMEN HEMŞİRE ŞÖFOR KANTİN ÇAMAŞIRHANE O2 TÜP SANTRALİ 1.KAT: ÇOCUK SERVİSİ DOĞUM SERVİSİ DOĞUM SALONU AMELİYATHANE YENİ DOĞAN YOĞUN BAKIM HASTA ODALARI 2.KAT: YEMEKHANE DEPO

8 ZEMİN KAT: AĞIZ VE DİŞ KLİNİĞİ EK HİZMET BİNASI İÇERİSİNDEKİ BÖLÜMLER HASTA KABUL DİŞ ÜNİTLERİ-5 VEZNE SERVER ODASI BODRUM KAT: DEPO STERİLİZASYON ODASI MESCİD PANORAMİK RÖNTGEN TEKNİK LABORATUVAR

9 POLİKLİNİKLER 14 uzman doktorumuzla verdiğimiz poliklinik hizmetlerimiz devam etmektedir. Hastanemizde hekim seçme hakkı mevcut olup, hastalarımız hekim tercihlerini yaparak muayene olabilmektedirler.

10

11 SERVİSLER 95 yatak kapasiteli hastanemizde fiziki imkanlarımız ölçüsünde 1,2,3, ve 4 kişilik hasta yatağımız mevcuttur. Servis odalarımızın tümünde otomatik hasta yatağı, oksijen sistemi, refakatçiler için açılabilir koltuk, mini buzdolabı, gardırop ve televizyon bulunmaktadır. Servis katı içinde hasta bekleme yerleri bulunmaktadır. Ayrıca merdiven kullanmayacak olan hastaların servislere rahat çıkabilmeleri için asansör mevcut olup, asansör diyaliz ünitesi katından başlayarak dahiliye servisine kadar ulaşımı sağlamaktadır. Hasta güvenliği uygulamaları çerçevesinde her hasta için tanımlayıcı kol bilekliği kullanılmaktadır. Tedavi ve bakım hizmetlerinin daha etkin olabilmesi için hastalarımızın hastanemize kabulünden çıkış anına kadar hastalara ve yakınlarına eğitim komitesi planlaması doğrultusunda eğitim verilmektedir. 11 branşta tedavi ve bakım hizmeti veren hastanemiz, mesleğinde deneyimli ve güler yüzlü personellerimiz tarafından verilen sağlık hizmeti hasta odaklı hizmet anlayışıyla devam etmektedir.

12

13 ACİL Sağlık kadromuzla 24 saat hizmet veren acil servisimiz günlük ortalama olarak 150 hastaya hizmet vermektedir. Acile gelen hastaya ilk müdahale yapılmakta acil hizmetleri prosedürüyle gerekli hallerde konsültan hekimin kararı ile hastanın yatışı yapılmaktadır. Arrest vakası olduğuna karar verilen hastalar için mavi kod sistemi 2222 numaraları ile mavi kod ekibimiz alarma geçmekte ve müdahalede bulunmaktadır. Hastanın durumuna göre Kayseri ye sevkleri ambulanslarımızla yapılmaktadır.

14

15

16 LABORATUVAR Hastanemiz laboratuarında CBC, TİT, Biyokimya, hormon, Eliza, koagulasyon, sedimantasyon, brucella tahlilleri yapılmakta olup aynı zamanda diyabet tanısı ve takibi için önemli olan glikoz yükleme tetkiki ve HbA1c teti çalışılmaktadır. Hastalarımızın tahlil sonuçları aynı gün içinde verilmektedir. Biyokimya, koogulasyon, sedimantasyon tetki da, hormon, Eliza tetki de, CBC, TİT tahlilleri 11.00, ve de çıkmaktadır. HbA1c ve brucelle titre sonuçları ertesi gün çıkmaktadır. Hastanemiz tahlil ve röntgen çekim çalışmalarını en son teknolojiyle 24 saat güvenilir sağlık hizmeti vermektedir. Gelişmiş teknolojiyle testler yapılmakta ve testlerin sonuçlarına göre teşhis edilen hastalığın tedavisi başarıyla uygulanmaktadır.

17

18 AMELİYATHANE Hastanemizin ameliyat bölümünde 1 lokal, 2 genel olmak üzere 3 ameliyat salonumuz bulunmaktadır. Sterilizasyon ünitemiz ameliyat salonu içerisinde bulunup buharlı basınç ve otoklav gibi uygulamalar yapılmaktadır. 2 anestezi doktoru, 6 hemşire ve 11 anestezi teknisyeni çalışmaktadır. Hastalarımızın ameliyatına karar veren cerrah, anestezi doktorundan hastaların muayenesini isteyerek anestezik yönden bir sakıncanın olmadığı tespit edildikten sonra hastalarımızın servislerimize yatışları yapılmaktadır. Hastalarımıza ameliyat günü için randevu verilmekte ve hasta bilgilendirilmektedir. Hastalarımız hazırlandırılarak tecrübeli personellerimiz tarafından ameliyata alınmaktadır. Hastaların yakınları için bekleme yerleri bulunmaktadır.

19 RÖNTGEN Hastanemizde röntgen çekimleri CR-85-x- Agfa tarayıcı ile yapılmaktadır. Çekilen filmler hastaların doktoruna pacs sistemi ile bilgisayar ekranlarına gönderilmekte olup hastaların tedavilerinde hızlı ve etkili hizmet verilmektedir. Çekilen röntgen filmlerinin bir kopyası hastanın kendisine de verilmektedir.

20

21 HEMODİYALİZ Hayırsever merhum Nevzer Ercis tarafından büyük teşvik ve katkılarıyla kurulan diyaliz ünitemiz bugün itibariyle 7 diyaliz cihazı ile 1 doktor, 1 sağlık memuru ve 2 hemşire ile hizmet vermektedir.4 er saatlik 2 seans şeklinde haftanın 6 günü ortalama 300 seans diyaliz hastalarımıza hizmet vermektedir. Diyaliz hastalarımız için özel yemek odaları ve soyunma odaları bulunmaktadır. İlçemize yakın köy ve kasabalarında ikamet eden hastalarımızın ulaşım ihtiyaçları hastanemizin diyaliz taşıma aracı ile karşılanmaktadır.

22

23 FİZİK TEDAVİ ÜNİTESİ Hastanemizin fizik tedavi ünitesi mevcut olup, hastalarımız uzman doktora muayenesinden sonra randevu verilerek fizik tedavi alabilmektedirler. Günlük ortalama 22 hastaya 45 dakikalık soğuk ya da sıcak tedavi uygulanmakta ve egzersizler verilmektedir. Hastalarımıza ultrasound, elektroterapi,hotpack ve infraruj yapılabilmektedir.

24 ECZANE Hastanemizde eczane birimimiz mevcut olup, yatan hastaların ilaç ve sarf malzeme ihtiyaçları karşılanmaktadır. YEMEK-MUTFAK Hastanemizde yemekhane mevcut olup, diyetisyenimiz tarafından hazırlanan haftalık menü ile belirlenen yemek listesi, mutfak bölümünde hijyenik şartlarda hazırlanarak personellerimize ve hastalarımıza sunulmaktadır.

25 HASTA KABUL Hastanemiz hasta odaklı anlayışıyla hizmet vermektedir. Hastanemize gelen özürlü, yaşlı, kimsesiz, okuma-yazma bilmeyen ve hastanemizi tanımayan hastalarımıza karşılama ve yönlendirme personellerimiz yardımcı olmaktadırlar. Hastalarımız hasta kabulden giriş işlemlerini yapmaktadırlar. Hastalarımız 182 mhrs ile randevu alabilmekte sıra beklemeden poliklinik hizmetlerinden yararlanabilmektedirler. Randevu almadan direkt başvuru yapan hastalarımızın muayene olabileceği tahmini zaman aralığı belirlenmekte ve hastalarımıza bilgi verilmektedir. Hastalarımız için bekleme yerleri oluşturulmuş olup, bekleme zamanlarında hastanemizde bulunan büyük lcd ekranlarda eğitim komisyonumuzca hazırlanmış eğitimleri izleyebilmektedirler.

26 HASTA HAKLARI Hasta hakları yönetmeliği doğrultusunda faaliyet gösteren hasta hakları birimi hastalarımızdan gelen şikayet ve önerileri değerlendirmektedir. Hastalarımız hastanemizde bulunan şikayet- öneri kutularına başvuru kağıtlarını yazarak, direkt hasta hakları birimine başvurarak ya da 183 sabim hattını arayarak şikayet ve önerilerini bildirebilmektedirler. Hasta hakları birimi hastalarımızın hasta hakları ve sorumlulukları konusunda halkı bilgilendirme çalışmaları yapmaktadır. KALİTE YÖNETİMİ BİRİMİ-TOPLANTI SALONU Hastanemiz kalite yönetim merkezi; kalibrasyon, dokümantasyon, proses yönetimi ve eğitim bölümlerinden oluşmaktadır. Kalibrasyon sürecinde hastanemizde mevcut cihazların doğrulama işlemi yapılmakta, dokümantasyon süreci ile sistem için gerekli dokümanların yönetimi sağlanmakta, proses yönetim ile hastanemiz süreçleri izlenmekte, eğitim bölümü ile de hastanenin tüm eğitim faaliyetlerini koordine etmektedir. Hastanemizde eğitim ve toplantı faaliyetlerini gerçekleştirdiğimiz 50 kişilik toplantı salonumuz mevcuttur. Kurumumuzda tüm eğitim faaliyetlerinin düzenlenmesi ve uygulanması hizmet içi eğitim hemşiresi ve eğitim komisyonu sorumludur. Hastane sistemi içerisinde yer alan komitelerin raporları doğrultusunda yapılan toplantılarda iyileştirme faaliyetleri planlanarak güncellenen ve gelişen teknolojiyi ve bilgiyi uygulamaktadır. Hastanemiz hasta odaklı çalışmalarını sürdürmekte olup, hasta ve çalışan memnuniyet anketleri yılda iki kez uygulanmakta, anketlerin istatistik sonuç ve değerlendirmelerine göre düzelticiönleyici faaliyetler planlanarak uygulanmaktadır.

27 GÜVENLİK Hastanemizde hasta ve çalışan güvenliği için tedbirler alınmış durumdadır. Hastanemizde güvenlik görevlileri 24 saat hizmet vermektedir ve 32 güvenlik kameramız ile 24 saat aktif olarak hastane içi ve dışı izlenmektedir.

28 KADIN-DOĞUM VE ÇOCUK HASTANESİ 2009 yılında hayırsever iş adamı Muammer Kocatürk tarafından 2500 metrekare kapalı alana sahip kadın doğum ve çocuk hastanesi ek binası yaptırılmıştır. Hastanemiz çevre ilçe, köy ve kasabalardan gelen hastalarımıza da kaliteli hizmet sunumu ile güven vermiştir. Hastanemizde 2 kadın doğum ve 1 çocuk hastalıkları olmak üzere 3 poliklinik hizmet vermektedir. Aynı zamanda laboratuar, röntgen ve nst hizmetleri de verilmektedir. Hastanemizde bebek ve annelerin rahatlığı için emzirme odamız mevcut olup, sağlıklı anne ve bebek için çalışmalarımız sürmektedir. Bebek dostu hastane olmayı amaçlayan hastanemiz, emzirme politikamız ile anneler bebeklerini ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslemeleri ve bebeklerin gelişimlerini sağlıklı olarak izlemeleri için teşvik edilmektedir.

29

30 SERVİSLER Kadın doğum ve çocuk servislerimizde hastalarımızın ve yakınlarının hastanemizde rahat etmeleri için her türlü olanak sağlanmaktadır. Odalarımızda banyo, tuvalet, otomatik hasta yatağı, oksijen sistemi, refakatçiler için açılabilir koltuk, mini buzdolabı, gardırop, telefon ve televizyon bulunmaktadır. Servis katı içinde hasta bekleme yerleri bulunmaktadır.

31

32 YENİ DOĞAN YOĞUN BAKIM Hastanemizde yeni doğan yoğun bakım hizmeti verilmektedir. 1 transporter olmak üzere 4 adet kuvöz bulunmaktadır. 2 fototerapi ve 2 radyan ısıtıcımız mevcut olup hastalarımızın en iyi sağlık hizmeti almaları için tecrübeli personellerimiz 24 saat çalışmaktadırlar.

33

34 AMELİYATHANE Ameliyathanemizde normal ve sezaryen ameliyatları yapılabilmektedir. Hastanemiz 2 anestezi doktoru ve 6 hemşire ile ve ameliyathanemizdeki en son teknoloji ile donanımlı cihazlarımızla hastalarımıza en iyi sağlık hizmet vermeye devam etmektedir.

35

36 AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ Hastanemiz ek binasında 2009 dan beri hizmet veren kuruluşumuz halen 5 ünitemiz aktif olarak çalışmaya devam etmektedir. Hastalarımızın en iyi sağlık hizmetlerinden yararlanmaları için olanaklarımızı genişletmekteyiz. Hastalarımızın muayene koltukları en son teknoloji ve cihazları içermektedir. Hastanemizdeki panaromik röntgen çekimi yapılarak hasta koltuk başındaki PC ekranlarında hasta ve diş hekimlerimiz görebilmektedirler. Tecrübeli diş hekimlerimiz tarafından hastalar bilgilendirilerek tedavileri başarıyla uygulanmaktadır.

37

38 HASTANEMİZE BAŞVURU İŞLEMLERİ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU (SİGORTA, BAĞKUR, EMEKLİ SANDIĞI VE ÇALIŞAN MEMURLAR) VE YEŞİL KART GÜVENCESİNE SAHİP HASTALAR Tedavi amacıyla hastanemize gelen sosyal güvenlik kurumu mensubu hastalar (Bağkur,SSK,Emekli Sandığı,yeşil kart) hastanemizin hasta kabul birimine T.C. kimlik numaralarını gösteren nüfus cüzdanı,sağlık karnesi veya resmi kurumlarca düzenlenmiş bir kimlik belgesi ile hasta kabulleri yapılır. ÜCRETLİ HASTALAR Hiçbir sosyal güvencesi olmadığı halde hastanemize tedavi amacıyla müracaat eden hastalar muayene ve yapılacak olan diğer tetkiklerin ücretini ödemeleri koşulu ile kabul edilirler. Kayıtları yapılarak barkodları verilerek ilgili birime gönderilir. ADLİ VAKALAR Sağlık bakanlığınca Yataklı Tedavi Kurumlarında ücretsiz tedavisi yapılması istenen Adli vakalar ve tutuklular adli makamlardan veya kolluk kuvvetleri tarafından (Jandarma, Polis) getirilen üst yazıyla girişi yapılır. Adli vakalarda masraflar sağlık bakanlığına fatura edilmektedir. MÜLTECİLER VE SOKAK ÇOCUKLARI Mülteciler ve sokak çocuklarının tedavisi sağlık bakanlığının ilgili genelgesi ( ) gereği ücretsiz olarak yapılarak Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonuna Fatura edilmektedir. HASTA KARŞILAMA VE YÖNLENDİRME HİZMETLERİ Hastanemize başvuran yaşlı, kimsesiz, yardıma muhtaç ve engelli hastaların daha rahat hizmet almasını sağlamak amacıyla 4 personelle hasta karşılama ve yönlendirme hizmeti sunulmaktadır.

39 YATIŞ İŞLEMLERİ Doktor poliklinikte muayene olan hastanın yatışına karar verirse, muayene olduğu poliklinikten yatış işlemleri başlatılır. Hasta barkotu ile yatışı yapılan servise dosyasının çıkması için yönlendirilir. Hastadan gerekli olan bilgiler alınıp dosyaya aktarılır. Eğer hastanın resmi güvencesi yeşil kart ise bir adet yeşil kart ve kimlik fotokopisi çekilerek dosyaya ilave edilir. Hasta kabul defterine göre yatış protokolü dosyaya verilir. KURUMA YENİ KATILAN PERSONELİN KATILIŞ İŞLEMLERİ Sözleşmeli başlayanlar İlk defa atananlar sağlık bakanlığının belirlediği müracaat takvimi içerisinde hastanede kurulmuş olan müracaat kabul komisyonuna müracatını yapar. Müracaat evrakları içerisinde dilekçe, nüfus cüzdan fotokopisi, diploma fotokopisi, sağlık raporu, askerlik belgesi, sabıka kaydı, fotoğraf, mal bildirim beyannamesi ve ösym sonuç belgesi bulunur.bu evraklar ile işe başvurur. Belge kontrolünden sonra ÇKYS den alınan sözleşme imzalatılarak işe başlar.

40 657 olarak başlayanlar Personel şubeye başvurur. ÇKYS den alınan atama karanamesi kendisine tebliğ ettirilerek göreve başlatılır. ÇALIŞMA SAATLERİ Hastane hizmetleri, kesintisiz devam eden sağlık hizmetidir. Mesai saatleri dışında, hizmetin sürekliliği nöbetle sağlanır. Birimlerin özelliklerine göre nöbet saatleri düzenlenir. Nöbetle çalışmayan personel ise normal günlük mesai saatleri içerisinde mesaisini tamamlar. Tüm personelin günlük çalışma saatleri 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu na göre düzenlenir. NÖBET HİZMETLERİ Hemşirelerin nöbet hizmetleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Ek 33 ncü madde göre düzenlenir. Hastanede görev yapan hemşireler nöbet hizmetlerine sıra ile girerler. Nöbet çizelgeleri aylık olarak, klinik sorumlu hemşireleri tarafından hazırlanır ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdrüne onaylatılarak hemşirelere tebliğ edilir. Her gün mesai bitiminden yarım saat önce klinik hemşireleri ve klinik sorumlu hemşiresi; nöbetçi hemşireye hasta başında hastanın durumu, takipleri, hemşirelik müdahaleleri hususunda geliştirdikleri hemşire gözlem formuna teslim notu yazarak, hastaları teslim eder. Sabah mesai saati başladığında, aynı şekilde hastaları, nöbetçi hemşireden teslim alır. Nöbetçi hemşire hastalarla ilgili yaptığı uygulamaları ve hemşirelik müdahalelerini kayıt eder.hamile hemşirelerin uzman tabip raporuyla belgelemek koşuluyla hamileliğinin 24 haftalık olduğu tespit edilmesinden itibaren, doğumun gerçekleşmesini müteakip çocuğun bir yaşını doldurmasına kadar geçen süre içersinde nöbete girmemesi sağlanır. İZİN İŞLEMLERİ Yıllık İzin Süreleri; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu nun 102 nci Maddesi gereği, hizmeti 1 yıldan 10 yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti 10 yıldan fazla olanlar için otuz gün yıllık izin verilmekle birlikte, yıllık izinlerine ilave olarak gidiş ve dönüş için azami 2 şer gün olmak üzere öngörülen 4 günlük yol izini, izin hakkının az ve iznin geçirilebileceği yerin uzak olması gibi çok zorunlu ve ender durumlarda izin vermeye yetkili amirin gerek ve uygun

41 görmesi halinde kullandırılacak olup, bu iznin verilmesi olağan hale getirilemez.yıllık izinler, bir önceki yılın sonunda planlanan şekilde yürütülmektedir. İzin kağıtları sıralı amirlere onaylatılır. İzin tarihlerinde, izne ayrılacak hemşire için nöbet hizmeti planlanmamış olması gerekmektedir. Hemşireler, acil durumlarda, nöbet değişikliği yaptıktan sonra izne çıkabilir. Askerlik Dönüşü Yıllık İzin; Askerlik hizmetini yapmakta iken 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununa göre izin kullanarak terhis olup görevine dönen memurlar, göreve döndüğü yıla ait yıllık izinlerini kullanabilirler. Şua İzini; Hizmetleri sırasında radyo aktif ışınlarla çalışan personele, her yıl yıllık izinlerine ilaveten bir aylık sağlık izni verilir. Doğum öncesi / sonrası izni; Doğum yapan memura, doğumdan önce 8 hafta, doğumdan sonra da 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftalık analık izni verilir. doğum öncesi 8 haftalık analık izni süresine 2 hafta eklenerek 10 haftaya çıkarılabilir. isteği halinde doğumdan önceki 3 haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler hemşirenin sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Süt izni; Memura, süt izni olarak, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası 8 aylık analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk 6 ayda günde 3 saat süt izni, ikinci 6 ayda da günde 1,5 saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında personelin saat seçim hakkı vardır. Babalık izni ; Eşi doğum yapan memura,10 güne kadar doğum izni ayrıca eşinin devlet memuru olup olmadığına bakılmaksızın, isteği halinde 24 aya kadar aylıksız izin verilir. KILIK-KIYAFET DÜZENİ Kıyafetler 657 sayılı devlet memurları kanunu kılık kıyafet yönetmeliğine göre düzenlenmiştir. HİZMET İÇİ EĞİTİMLER Herhangi bir konuda eğitim alan hemşirenin, kurum/hastane ihtiyaçları göz önüne alınarak mümkün olduğunca eğitim gördüğü alanda görevlendirilmesine özen gösterilir. öncelikle kendi hizmet alanında tam ihtisaslaşması, hasta bakım kalitesinin artırılması, hemşirelerin mesleki bilgi ve becerilerinin güncelleştirilmesiyle iş doyumlarının yükseltilmesi yanında,

42 bilimsel gelişmeleri takip etmelerini, gelişmelere ve hedeflere sürekli uyumu sağlamak amacıyla hizmet içi eğitim programı belirliperiyodlarla hazırlanır. Hemşirelerin Eğitim Faaliyetleri; a.konferanslar: Başhemşirelik tarafından hemşirelerin ilgi ve gereksinimleri göz önünde tutularak konferans konuları tespit edilir. Gerek kurum içinden, gerekse kurum dışından alanında uzman kişiler tarafından, anlatması talep edilen konuların sunumu yapılmaktadır. b.sürekli Eğitim Programı: İhtiyaçlar ve kurum yapılanmasına göre sürekli eğitimlerin konuları değişiklik gösterebilmektedir Hastane Enfeksiyonları Sürekli Eğitim Programı Bu program Hemşirelik Hizmetleri Eğitim Koordinatörü ve Hastane Enfeksiyonları Komitesinde görev yapan hemşireler tarafından hazırlanmaktır. Her yıl sürekli olarak belirlenen tarihlerde ve planlanan kliniklerdeki, laboratuar, röntgen, acil, tüm sağlık personeline( hemşire, sağlık memuru, teknisyenler vs.) enfeksiyon kontrol hemşiresi tarafından teorik ve uygulamalı olarak, Hastane Enfeksiyonları MRSA Kontrol Programı verilmektedir. Gereksinim hallerinde dersler ilgili kliniklerde planlanmaktadır. c. Hastaneye Yeni Katılan personelin Oryantasyon Programı Personelin en kısa sürede uyumunu sağlamak amacıyla hastane organizasyon yapısını tanıtmak, görev, yetki, sorumluluklarını konusunda bilgilendirmek için bir haftalık bir programı kapsar. d. Klinik İçi Eğitim Programı Kliniklerde çalışan hemşirelere kliniğin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen konularda yapılan eğitimdir. Planlama kliniğin hemşirelerinin istekleri göz önüne alınarak klinik eğitim hemşiresinin hastane eğitim koordinatörü ile birlikte koordine edilerek yapılmaktadır.

43 Haberleşme kanalları:hastane içerisinde personeller arası iletişim telefon, hastane bilgi yönetim sistemi (HBYS), iç yazışmalar ve web sayfası aracılığıyla yapılır. İLETİŞİM BİLGİLERİ ADRES: Cami cedit mah. Hastane cad. No:14 Develi / KAYSERİ TEL: (ana hizmet binası) (kadın doğum ve çocuk hastalıkları ek binası) (ağız ve diş sağlığı merkezi) FAKS: WEB: www. develidh.gov.tr E MAİL: hastanedhs2@saglik.gov.tr HASTANEMİZİ TERCİH ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ İDARİ BİRİMLER KALİTE YÖNETİM BİRİMİ Kalite Direktörü 2103 Kalite Yönetim Birimi 1387 Kalite Sekreteri 1382 PERSONEL (ÖZLÜK)

Detaylı

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ ÖZGEÇMİŞ 1961 tarihinde 10 yataklı Sağlık Merkezi olarak hizmete başlayan kurumumuz 1974 yılında 25 yataklı Sağlık Merkezi

Detaylı

BURSA DEVLET HASTANESİ TELEFON LİSTESİ BİRİM

BURSA DEVLET HASTANESİ TELEFON LİSTESİ BİRİM BURSA DEVLET HASTANESİ TELEFON LİSTESİ BİRİM TELEFON BAŞHEKİM SEKRETERLİĞİ 221 12 43 BAŞHEKİM SEKRETERLİĞİ 221 92 24 HASTANE MÜDÜRÜ 221 64 24 HASTANE MÜDÜRÜ FAKS 220 00 35 HASTANE SANTRAL 280 28 00 HASTANE

Detaylı

SAĞLIK KURULU İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

SAĞLIK KURULU İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı; Kartal Yavuz Selim Hastanesine gelen kişilerin sağlık durumları hakkında tek hekimin yetkisi dışında kalan hususlara karar vermek. 2.KAPSAM: Bu prosedür, Sağlık Kurulu Başkanı,

Detaylı

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ 1.AMAÇ: Bu rehber; kalite bilincinin temel alındığı Merkezimizde aramıza yeni katılan çalışma arkadaşlarımızın kısa sürede hastanemize uyum sağlamaları amacıyla yürütülen uyum programına katkı amacıyla

Detaylı

HASTANEMİZİN TANITIMI. Münevver ÖZKAN Acil Ameliyathanesi Sorumlu Hemşiresi

HASTANEMİZİN TANITIMI. Münevver ÖZKAN Acil Ameliyathanesi Sorumlu Hemşiresi HASTANEMİZİN TANITIMI Münevver ÖZKAN Acil Ameliyathanesi Sorumlu Hemşiresi Hastanemiz Balkanların en büyük sağlık kompleksi olarak 19.01.1960 yılında İşçi Sigortaları Kurumu İstanbul Hastanesi adıyla hizmete

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ KOMİTELER-EKİPLER BEYAZ KOD EKİBİ PEMBE KOD EKİBİ MAVİ KOD EKİBİ YÖNETİM EKİBİ (BAŞHEKİM,BAŞHEMŞİRE HASTANE MÜDÜRÜ) KOMİTE GÖREVLİLERİ MESAİ SAATLERİ İÇİNDE EKİP SORUMLUSU BAŞHEKİM HASTANE MÜDÜRÜ BAŞHEMŞİRE

Detaylı

PERSONEL TEMİN PLANI

PERSONEL TEMİN PLANI BÖLÜMLER Özellikler Mevcut Personel Sayısı Asgari Nöbet Tutan Personel Sayısı İç Kaynaklardan Transfer Dış Kaynaklardan İstem Beyin Cerrahi - KBB- Cildiye Kliniği Yatak sayısı: 40 Branş Sayısı: 3 1 Sorumlu

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ TIBBİ BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç İÜ Onkoloji Enstitüsü Tıbbi Biyokimya Laboratuvarı nda sunulan laboratuvar hizmetlerinin; hizmet verdiği hasta popülasyonu, klinik ve polikliniklerin gereksinimleri doğrultusunda

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği. Türkeli Devlet Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği. Türkeli Devlet Hastanesi T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Türkeli Devlet Hastanesi TARİHÇE: 2001-2015 HASTANEMİZ 1999 YILINDA BİTİŞİK 2 BLOK ŞEKLİNDE İNŞAA

Detaylı

ARŞİVDE MALZEME SAKLAMA SÜRESİNİN LİSTESİ

ARŞİVDE MALZEME SAKLAMA SÜRESİNİN LİSTESİ ARŞİVDE MALZEME NİN LİSTESİ ARŞ.LS.01 01.08.2013 0 1/5 BİRİM ARŞİV KURUM ARŞİV Yatan Hasta Dosyası Kurumda saklanır Ameliyat defteri 20 yıl Kurumda saklanır Hasta Kayıt Defteri (Servisler) 20 yıl Devlet

Detaylı

663 Sayılı KHK Madde 34

663 Sayılı KHK Madde 34 1 663 Sayılı KHK Madde 34 Hastaneler; tıbbî ve malî kriterler ile kalite, hastaçalışan güvenliği ve eğitim kriterleri çerçevesinde Kurumca belirlenecek usûl ve esaslara göre altı aylık veya bir yıllık

Detaylı

PEMBE KOD UYGULAMA TALİMATI

PEMBE KOD UYGULAMA TALİMATI YÖN.TL.03 05.08.2009 05.11.2013 04 1/4 1.0 AMAÇ: Bursa, Orhaneli İlçe Devlet Hastanesi nde yenidoğan ve yatan bebek/çocuk hastalarının kaçırılması veya kaybolması olasılığına karşı güvenlik önlemleri almak

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Kocaeli İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Kocaeli Nuh Çimento Sanayi Vakfı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi BÖLÜM UYUM REHBERİ BÖLÜM UYUM REHBERİ

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-D BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/5 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ACİL TIP TEKNİSYENİ GENEL ve BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Kalite Birim Sorumlusu Kalite Yönetim Direktörü Başhekim/Hastane Yöneticisi KODU:

Detaylı

S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ

S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ I. Eğitim Biriminin Kuruluşu, İşleyişi ve Faaliyetleri Eğitim Birimi hastanemizin kurulmasıyla beraber 2009 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Başlangıçta çalışan

Detaylı

HASTANE KURUL, KOMİTE VE EKİP ÜYELERİNİ TAKİP LİSTESİ

HASTANE KURUL, KOMİTE VE EKİP ÜYELERİNİ TAKİP LİSTESİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI DT. MERİÇ ŞENEL ÖZTOPRAK 0 RADYOLOJİ ÜNİTESİ LABORATUAR ÜNİTESİ KADIN DOĞUM SERVİSİ DAHİLİYE SERVİSİ ÇOCUK SERVİSİ ECZANE POLİKLİNİKLER ARŞİV RAZİYE GÜŞÜM ESMA DÖNMEZ ELMAS BEYCUR ARSLAN

Detaylı

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 6/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Kalite Temsilcisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Özel Çevre Hastanesi teşhis ve tedavi görecek, yatışına karar verilen hastaların

Detaylı

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI). KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. SHKS (Sağlık Hizmet Kalite Standartları) zorunlu dokümanları oluşturuldu.

Detaylı

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER:

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER: Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 5 1. HİZMET KAPSAMI: Çocuk Alerji Bilim Dalı, 0-18 yaş grubu ayaktan ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün ve 24

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 7 AMAÇ : SKS ve SAS çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonu sağlamak. KAPSAM: Tüm Hastane KISALTMALAR: SKS: Sağlıkta Kalite Standartları SAS: Sağlıkta Akreditasyon Standartları DÖF:

Detaylı

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Doküman Adı Poliklinik Đşlemleri Prosedürü Doküman Numarası TBH/229/PR-001 ISO 9001:2008 KYS Kriter No 7.1./7.2./7.5.1./7.5.4. Yayın Tarihi

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-B BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-E BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR Doküman Kodu: ARŞ.PR.01 Yayın Tarihi:Mayıs 2013 Revizyon Tarihi:- Revizyon No:0 Sayfa No:1/5 1. Amaç: Tarsus Devlet Hastanesi Ana Hizmet Binası ve Ek Hizmet Binası hizmetleri ve faaliyetleri sonucunda

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü.... VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2004/...

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü.... VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2004/... T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAYI : B100THG0100002-3120 25.02.2004-3109 KONU : Semt Poliklinikleri Yönergesi... VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2004/... Yataklı tedavi

Detaylı

KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05

KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 KOMİSYON TOPLANTILARI YÖNETİM PROSEDÜRÜ KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ: Hastanemizdeki komisyonların; hizmet kalite standartları ve kalite

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ GÖRÜNTÜLEME HİZMETLERİ BÖLÜM UYUM REHBERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ Doküman Kodu Yayın Tarihi

Detaylı

HASTA/HASTA YAKINI ZORUNLU EĞİTİM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

HASTA/HASTA YAKINI ZORUNLU EĞİTİM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 7 1.AMAÇ: Hastanede tedavi ve bakım alan tüm hasta / hasta yakınlarının hastalık, tedavi ve bakımları, riskleri ve taburcu olduktan sonra evdeki bakımları hakkında eğitilmelerini sağlamak

Detaylı

Uzman Doktorlar. Akay Hastanesi nin tıbbi kadrosu, alanında uzmanlaşmış, bilgili, deneyimli, yenilikleri takip eden doktorlardan oluşmaktadır.

Uzman Doktorlar. Akay Hastanesi nin tıbbi kadrosu, alanında uzmanlaşmış, bilgili, deneyimli, yenilikleri takip eden doktorlardan oluşmaktadır. /akayhastanesi /akayhastanesi Hizmetindeyiz Akay Hastanesi hedeflerinin doğrultusunda tıbbın bütün kliniklerinde hizmet vermeyi ve 450 yi aşan personeli ile standartlarını daha da ileriye taşımayı amaçlamaktadır.

Detaylı

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır.

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI PENDİK DEVLET HASTANESİ TEMİZLİK HİZMETLERİ BÖLÜM ORYANTASYON REHBERİ Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. EĞİTİM KOMİTESİ GENEL TANITIM Birim

Detaylı

İZMİR- BORNOVA TÜRKAN ÖZİLHAN DEVLET HASTANESİ

İZMİR- BORNOVA TÜRKAN ÖZİLHAN DEVLET HASTANESİ 1 Poliklinik muayenesi 2 3 4 5 Hekim seçme hakkının kullandırılması Laboratuar tetkikleri (Tam kan, Tam idrar, Biyokimya, Gaitada parazit, gizli kan v.s) Laboratuar tetkikleri ACİL (Hemogram, İdrar, Kardiyak

Detaylı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DR. SAMİ ULUS KADIN DOĞUM, ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Evde Sağlık

Detaylı

HASTA KİMLİK TANIMLANMASI VE DOĞRULAMA TALİMATI

HASTA KİMLİK TANIMLANMASI VE DOĞRULAMA TALİMATI 1.0 AMAÇ: Hastalara, tanı ve tedavi hizmeti verilirken hastaya ait kimlik bilgilerinin doğru tanımlanması ve kimlik doğrulanması yapılarak; doğru hastaya, doğru işlem ve doğru tedavi yapılmasını sağlamak.

Detaylı

1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ

1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ KALİTE YÖNETİMİ 1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ Aydın ve çevresindeki hizmet verdiğimiz bireylere dünya standartları seviyesinde çağın gerektirdiği güvenilir ve kolay ulaşılabilir sağlık hizmetini

Detaylı

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ. Kullanılan Bölüm. Yayın tarihi

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ. Kullanılan Bölüm. Yayın tarihi Kod:YÖN.LS.O1 : Nisan 2010 Kullanılan Bölüm 1 Türkiye Cumhuriyeti Anayasası Tüm Bölümler 2 Tababet ve Şuabatı Sanatlarının İcrasına Dair Kanun Tüm Bölümler 3 Kaliteyi Geliştirme ve Performans Değerlendirme

Detaylı

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:YBH.PR.01 Yayın Tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ: Erişkin yoğun bakım ünitesine yatış endikasyonu olan hastaların erişkin yoğun bakım ünitesine kabulü, izlenmesi, tedavisi,

Detaylı

YENİ BAŞLAYAN PERSONEL ORYANTASYON PROGRAMI

YENİ BAŞLAYAN PERSONEL ORYANTASYON PROGRAMI DOKÜMAN NO KEY.PL.02 İLK YAYIN TARİHİ 03/10/11 REV. NO - TARİHİ 02-24.08.2016 SAYFA NO 1 / 12 1.0 AMAÇ: Bu rehber, hastanemizde işe yeni başlayan personelimizin, hastanemize ve görevine uyum sürecini kolaylaştırmak,

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ HASTA KİMLİĞİNİN TANIMLANMASI VE DOĞRULANMASI PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER TABLOSU

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ HASTA KİMLİĞİNİN TANIMLANMASI VE DOĞRULANMASI PROSEDÜRÜ İÇİNDEKİLER TABLOSU Sayfa 1 / 5 İÇİNDEKİLER TABLOSU 1.0 AMAÇ:... 2 2.0 KAPSAM:... 2 3.0 SORUMLULAR:... 2 4.0 TANIMLAR... 2 5.0.UYGULAMA:... 2 5.1 HASTA KİMLİK DOĞRULAMA HANGİ BİRİMLERDE YAPILIR?... 2 5.2 HASTA KİMLİK DOĞRULAMA

Detaylı

FETHİYE DEVLET HASTANESİ

FETHİYE DEVLET HASTANESİ FETHİYE DEVLET HASTANESİ FETHİYE DEVLET HASTANESİ GENEL VE BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ 2013 EY.RH.01 Nisan-2013 00 00 03/17 FETHİYE DEVLET HASTANESİNİN TARİHÇESİ Fethiye nin en önemli araştırmacı ve yazarlarından

Detaylı

ŞUBE: Kalite Yönetim Birimi SAYI : 20967213/2573 KONU: Komite ve Ekip Görevlendirmesi Hk. İLGİLİLERE TEBLİĞ

ŞUBE: Kalite Yönetim Birimi SAYI : 20967213/2573 KONU: Komite ve Ekip Görevlendirmesi Hk. İLGİLİLERE TEBLİĞ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU İzmir Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Çiğli Devlet Hastanesi ŞUBE: Kalite Yönetim Birimi SAYI : 20967213/2573 KONU: Komite ve Ekip

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ V. TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ V. TOPLANTISI İZMİR GÜNEY BÖLGESİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ V. TOPLANTISI TORBALI DEVLET HASTANESİ 09 EKİM 2013 Prof. Dr. Behzat ÖZKAN

Detaylı

SHKS KALITE YÖNETIMI

SHKS KALITE YÖNETIMI SHKS KALITE YÖNETIMI Kaliteden Sorumlu Başhekim Yrd Uz.Dr. Bilge ÖZŞARLAK KARAARSLAN Kalite Yönetim Direktörü Kalite Yönetim Birimi İlknur YALÇINKAYA (Enfeksiyon Hem.) Necla ÖNGÜÇ (HİE.Hem) Hasta Güvenliği

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ 2. BÖLÜM: HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐLER HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐ VE BELGELER 1- genelinde hijyene uygun temizlik ve bakım sağlanmış mı (uygun olmayan birimler açıkça belirtilecektir) 2-Acil ünitesi

Detaylı

SAĞLIK ĠġLERĠ PROSEDÜRÜ

SAĞLIK ĠġLERĠ PROSEDÜRÜ Hazırlayan Kontrol Onay Yürürlük Tarihi 10.08.2010 Sağlık İşleri Müdürü Başkan Yardımcısı Sayfa 1 /4 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün faaliyet alanında, yetki,

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI Doküman No: DD.52 Yürürlük Tarihi: 24.11.2011 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: Sayfa No: 1/5 SÜREÇLER YAPILAN TEMİZLİK SIKLIK/GÜN

Detaylı

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır.

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI PENDİK DEVLET HASTANESİ GÖRÜNTÜLEME HİZMETLERİ BÖLÜM ORYANTASYON REHBERİ Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. EĞİTİM KOMİTESİ 1-YÖNETİCİ VE ÇALIŞANLARI

Detaylı

BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ

BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ Sayfa No 1 / 9 HASTANE GENELİ ÇALIŞANLAR A - HATA KODLARI ARIZA BİLDİRİM AYLIK PERFORMANS DÖKÜMÜ B - ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ BELGE SORGULA GERİ ALMA BİLGİ İŞLEM SORUN BİLDİRME C - İLAÇ GÜVENLİĞİ D - LABORATUVAR

Detaylı

GİRESUN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GİRESUN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EK2 GİRESUN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi (En Geç) 1. Hekim seçme Hizmeti Kurum panolarında ve kurumun

Detaylı

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI BAŞHEKİMİ KADROSU HİZMET ŞEMASI

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI BAŞHEKİMİ KADROSU HİZMET ŞEMASI YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI BAŞHEKİMİ KADROSU Kadro Adı : Yataklı Tedavi Kurumları Başhekimi Maaş : Barem 18 B (1) Müdürün yönergeleri uyarınca Daire hizmetlerinin yürütülmesinde Müdüre yardımcı olmak; (2)

Detaylı

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Hastane Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Yük.Hem.Müge Bulakbaşı Ekonomik, verimli ve etkili olarak her türlü sağlık hizmetinin kesintisiz üretildiği, Eğitim, araştırma ve toplum sağlığı hizmetlerinin

Detaylı

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 08.04.

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 08.04. Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 08.04.2004 Sayı: 25427 MADDE 1 9/3/2000 tarihli ve 23988 sayılı Resmî Gazete

Detaylı

TRABZON FATİH DEVLET HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

TRABZON FATİH DEVLET HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TRABZON FATİH DEVLET HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No Hizmetin Adı 1 Poliklinik muayenesi 2 Hekim seçme hakkının kullandırılması 3 MR çekilmesi 4 CT(Tomografi çekilmesi) 5 Ultrason Çekilmesi

Detaylı

Uzm. Dr. Salih Kenan Şahin SSK İstanbul Sağlık İşleri İl Müdürü

Uzm. Dr. Salih Kenan Şahin SSK İstanbul Sağlık İşleri İl Müdürü Uzm. Dr. Salih Kenan Şahin SSK İstanbul Sağlık İşleri İl Müdürü Enfeksiyon Kontrol ve Tedavi Standartlarının tl Uygulanmasında Geri Ödeme Kurumlarının Rolü Sempozyum konusu Sağlık Kuruluşlarında Toplam

Detaylı

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA:

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA: Kalite Yönetim Birimi SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Hastanemizdeki; sağlıkta hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI SAĞLIK KURUMLARINDA VARDİYALI ÇALIŞMA UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE

SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI SAĞLIK KURUMLARINDA VARDİYALI ÇALIŞMA UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI SAĞLIK KURUMLARINDA VARDİYALI ÇALIŞMA UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE ( Makamın 20.12.2001 tarih ve 12250 sayılı olurları ile yürürlüğe girmiştir. ) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukukî

Detaylı

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER:

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER: Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 5 1. HİZMET KAPSAMI: Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı, 0-17 yaş arasındaki ayaktan ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI KAMU HASTANELER BİRLİĞİ HASTANE BİLGİ REHBERİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI KAMU HASTANELER BİRLİĞİ HASTANE BİLGİ REHBERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI KAMU HASTANELER BİRLİĞİ HASTANE BİLGİ REHBERİ 1 MARMARİS DEVLET HASTANESİ HASTANE BİLGİ REHBERİ DOKÜMAN NO:KU.RH.01 YAYIN TARİHİ:15.11.2013 REVİZYON TAR:08/10/2015 REVİZYON NO:01

Detaylı

KOMİTE ÇALIŞMA TALİMATI

KOMİTE ÇALIŞMA TALİMATI 1.AMAÇ: Hastanesindeki komisyonların; hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış aralıklarla yapılan toplantıların

Detaylı

KODU:EY.PR.01 YAYINLANMA TARĠHĠ:12.11.2015 REVĠZYON TARĠHĠ: REVĠZYON NO:00 SAYFA SAYISI:10

KODU:EY.PR.01 YAYINLANMA TARĠHĠ:12.11.2015 REVĠZYON TARĠHĠ: REVĠZYON NO:00 SAYFA SAYISI:10 HASTANE ÇALIġANLARI EĞĠTĠM PROSEDÜRÜ KODU:EY.PR.01 YAYINLANMA TARĠHĠ:12.11.2015 REVĠZYON TARĠHĠ: REVĠZYON NO:00 SAYFA SAYISI:10 1.AMAÇ Midyat Devlet Hastanesi nde hizmetin kalitesini arttıracak eğitim

Detaylı

SUSURLUK DEVLET HASTANESĠ HĠZMET STANDARTLARI

SUSURLUK DEVLET HASTANESĠ HĠZMET STANDARTLARI SUSURLUK DEVLET HASTANESĠ HĠZMET STANDARTLARI Sıra No Sunulan Hizmetin Adı Başvuruda Ġstenen Bilgi/ Belgeler 1 Poliklinik Muayene 1. T.C. kimlik numarası yazılı (15 yaş üzeri için fotoğraflı) kimlik belgesi,

Detaylı

Bölüm / Birim Adı Görevli / Doktor Adı Dahili Telefon NO. İDARİ KAT Başhekim 1100. İDARİ KAT Başhekim Sekreterlik 1101. İDARİ KAT Müdür 1102

Bölüm / Birim Adı Görevli / Doktor Adı Dahili Telefon NO. İDARİ KAT Başhekim 1100. İDARİ KAT Başhekim Sekreterlik 1101. İDARİ KAT Müdür 1102 Bölüm / Birim Adı Görevli / Doktor Adı Dahili Telefon NO İDARİ KAT Başhekim 1100 İDARİ KAT Başhekim Sekreterlik 1101 İDARİ KAT Müdür 1102 İDARİ KAT Başhemşire 1103 İDARİ KAT İstatistik 1104 İDARİ KAT Tahahütname

Detaylı

ÖZ DEĞERLENDİRME PLAN FORMU

ÖZ DEĞERLENDİRME PLAN FORMU ÖZ PLAN FORMU DOK.KODU:YÖN.FR.37 YAY.TRH:03.01.2011 REV.TRH:01.07.2013 REV.NO:01 STOK YÖNETİMİ (SARF DEPO) Nurcan ERDOĞAN (K.y.b ) 1.7.1-1.7.2-1.7.3-1.7.4-1.7.5 25.03.2014 STOK YÖNETİMİ (AMBAR) Nurcan

Detaylı

BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ

BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ YETKİLENDİRME LİSTESİ HASTANE GENELİ ÇALIŞANLAR A - HATA KODLARI ARIZA BİLDİRİM AYLIK PERFORMANS DÖKÜMÜ B - ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ BELGE SORGULA GERİ ALMA BİLGİ İŞLEM SORUN BİLDİRME C

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ ANESTEZİ BÖLÜM UYUM REHBERİ Doküman Kodu Yayın Tarihi Revizyon

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi

Detaylı

YILLIK EĞİTİM PLANI 2016

YILLIK EĞİTİM PLANI 2016 Eğitim Konusu - içeriği Türkiyede Emzirme Anne Sütünün Özellikleri Emzirme Nasıl Olur Emzirmeyi Değerlendirmek Dinleme Ve Öğrenme Becerileri Özgüven Ve Destek Süt Sağma Teknikleri Meme İle İlgili Sorunlar

Detaylı

Genel Müdür. İnsan Kaynakları Direktörü. Mali İşler Müdürü

Genel Müdür. İnsan Kaynakları Direktörü. Mali İşler Müdürü Yönetim Kurulu Başkan Yönetim Kurulu Üyeleri Hukuk Servisi Yönetici Asistanı Teknik Hizmetler Müdürü Satınalma Müdürü Direktörü Mali İşler Müdürü Bilgi İşlem Müdürü Kurumsal İletişim Hekimler ÖSS Kurumsal

Detaylı

ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ İSTATİSTİK 2013 HAZIRLAYAN Şennur ERDEM Tıbbi Teknolog GİRİŞ Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığın, yaşamsal fonksiyonların ve yaşam kalitesinin önemli bir parçasıdır. Dünya

Detaylı

SENATO KARARLARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ENFEKSİYON KONTROL KURULUNUN KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ

SENATO KARARLARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ENFEKSİYON KONTROL KURULUNUN KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ SENATO KARARLARI Karar Tarihi: 07/02/2014 Toplantı Sayısı:02 Sayfa:1 Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma ve Uygulama Merkezi Enfeksiyon Kontrol Kurulunun Kuruluş ve Çalışma Yönergesi hk.

Detaylı

EK-5 MEMNUNİYET ANKETLERİ UYGULAMA REHBERİ. Hastane (Kamu, Üniversite ve Özel)

EK-5 MEMNUNİYET ANKETLERİ UYGULAMA REHBERİ. Hastane (Kamu, Üniversite ve Özel) EK-5 MEMNUNİYET ANKETLERİ UYGULAMA REHBERİ Anket Uygulama Yöntemi Kurumlar, yüzyüze, internet, telefon, posta yolu gibi yöntemler ile anket uygulayabilirler. Anket Uygulanmayacak Kişiler 16 yaşından küçükler

Detaylı

ARŞİV BİRİMİ İŞLEYİŞİ PROSEDÜRÜ

ARŞİV BİRİMİ İŞLEYİŞİ PROSEDÜRÜ SAYFA 1 / 5 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesinde Poliklinik, Klinik, Acil Servise başvuran hastalara açılan dosyaları muhafaza etmek, dijital ortama işlemek ve kullanıma

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2016 DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ [MESLEK BAZINDA BÖLÜM UYUM REHBERİ] DYÖN RH03 Rev:0 Bu rehber kalite bilincinin temel alındığı fakültemizde mesleki olarak kısa sürede hastanemize uyum sağlamaları amacıyla

Detaylı

ISPARTA KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ HASTANE BİLGİ REHBERİ

ISPARTA KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ HASTANE BİLGİ REHBERİ HASTANEMİZİN TARİHÇESİ ISPARTA KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ HASTANE BİLGİ REHBERİ Hastanemiz Sağlık Bakanlığı tarafından Temmuz 1958 de kurucu Başhekim olarak görevlendirilen Çocuk Sağlığı

Detaylı

BURHANİYE DEVLET HASTANESİ HİZMET ENVANTER TABLOSU

BURHANİYE DEVLET HASTANESİ HİZMET ENVANTER TABLOSU 10 Gün 10 Gün 25100000 08:00-17:00 124 Nolu Oda 17:00-08:00 7726 600230104 2 Saat 291048 254990000 291084 KURUM KODU SUNULAN HİZMETİN ADI STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI HİZMETTEN

Detaylı

EĞİTİM SAATİ EĞİTİMİN YERİ

EĞİTİM SAATİ EĞİTİMİN YERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU İSTANBUL ANADOLU KUZEY BÖLGESİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ GÖZTEPE VE ARAŞTIRMA HASTANESİ PLANI DÖNEM: 2013 YILI Sıra

Detaylı

5- Bankalar (Ziraat Bankası ve Halk Bankası promed kartı ile,diğer bankalar sevk ile)

5- Bankalar (Ziraat Bankası ve Halk Bankası promed kartı ile,diğer bankalar sevk ile) CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TABLOSU POLİKLİNİK HİZMETLERİ (HASTA KAYIT) - SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağkur, Vatansız Sığınmacılar, Yurtdışı (Almanya), 8 Yaşaltı, İsteğe

Detaylı

KOMİTE VE EKİP LİSTESİ DOKÜMAN NO: YO.KY.LST.02 REV:00 YAYIN TARİHİ: REV. TARİHİ:- ÜYELER

KOMİTE VE EKİP LİSTESİ DOKÜMAN NO: YO.KY.LST.02 REV:00 YAYIN TARİHİ: REV. TARİHİ:- ÜYELER 1 01.01.2017 KOMİTE VE EKİP LİSTESİ DOKÜMAN NO: YO.KY.LST.02 REV:00 YAYIN TARİHİ:01.01.2017 REV. TARİHİ:- KOMİTELER VE EKİPLER Eğitim Komitesi Çalışan Görüş,öneri ve anket değerlendirme komisyonu Hasta

Detaylı

Amaç : Karaman Mümine Hatun Hastanesinde hastane enfeksiyonlarının kontrolü, etkin sürveyans kontrolünün sağlanması

Amaç : Karaman Mümine Hatun Hastanesinde hastane enfeksiyonlarının kontrolü, etkin sürveyans kontrolünün sağlanması ÇALIŞMA KOMİTELERİ TALİMATI YAYIN TARİHİ: 19.10.2011 PROSEDÜR NO: 080 REV NO: 4 REV TARİHİ: 02/10/2013 1- Amaç : Karaman Mümine Hatun Hastanesinde kaliteli ve etkin tedavi ve bakımın, çalışan ve hasta

Detaylı

ÖZEL PALMİYE HASTANESİ ORGANİZASYON YAPISI

ÖZEL PALMİYE HASTANESİ ORGANİZASYON YAPISI Doküman No KU.YD.108 Yayın Tarihi 03.02.2016 Revizyon No 0 Revizyon Tarihi Sayfa No 1/23 AMAÇ: Hastanemizde uygulanan kalite yönetim sistemi ve hizmet kalite standartları çerçevesinde hastane organizasyon

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ HASTA KAYIT PROSES AKIŞ ŞEMASI YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-01 BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/7 İŞİN TANIMI/SORUMLUSU

Detaylı

HBYS Nedir? HBYS, sağlık kurumlarında yaşanan sorunları ve kaçakları en aza indirmek, başarı seviyesi, zaman, iş gücü ve tıbbi cihazların verimini en

HBYS Nedir? HBYS, sağlık kurumlarında yaşanan sorunları ve kaçakları en aza indirmek, başarı seviyesi, zaman, iş gücü ve tıbbi cihazların verimini en HBYS Nedir? HBYS, sağlık kurumlarında yaşanan sorunları ve kaçakları en aza indirmek, başarı seviyesi, zaman, iş gücü ve tıbbi cihazların verimini en üst düzeye çıkarmak amacıyla geliştirdiğimiz yazılımlardan

Detaylı

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ DAHİLİYE UZMANI KADROSU HİZMET ŞEMASI

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ DAHİLİYE UZMANI KADROSU HİZMET ŞEMASI TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ DAİRESİ PRATİSYEN HEKİM KAROSU (3(2).41/2000) Kadro Adı : Pratisyen Hekim Hizmet Sınıfı : Tabiblik Hizmetleri Sınıfı Derecesi : III (İlk Atanma Yeri) Kadro Sayısı : 22 I. GÖREV

Detaylı

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ

SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ TIBBİ DOKÜMANTASYONA GİRİŞ ÖĞR. GÖR.DR. AYSU KURTULDU TIP SEKRETERLİĞİ VE GÖREVLERİ Tıp sekreterliği kavramı Tıbbi

Detaylı

HASTA YATIŞ TALİMATI

HASTA YATIŞ TALİMATI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Bakıma Erişim ve Bakımın Sürekliliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/7

Detaylı

Sayı : B100THG100002/ / Konu : Y.T.K.İşletme Yönetmeliği Değişikliği

Sayı : B100THG100002/ / Konu : Y.T.K.İşletme Yönetmeliği Değişikliği T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B100THG100002/3120 9608/16.05.2005 Konu : Y.T.K.İşletme Yönetmeliği Değişikliği GENELGE 2005 /84 10.09.1982 tarih ve 8/5319 sayılı Bakanlar

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI 1.AMAÇ Meydana gelebilecek acil veya olağanüstü durumlarda bina içinde bulunan hasta, personel ve eşyaların dışarıya çıkartılarak emniyet altına alınması için bir yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm çalışanları

Detaylı

KÜTAHYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014

KÜTAHYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014 KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014 ULAŞIM ARAÇLARI Başbakanlık Tasarruf Genelgesi ve 237 Sayılı Taşıt Kanun u gereği olarak, Kamuda gereksiz harcamaların

Detaylı

GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2. KAPSAM: Kahramanmaraş Sütçü

Detaylı

ADI- SOYADI ÜNVAN KOMİTENİN ASGARİ GÖREV ALANI

ADI- SOYADI ÜNVAN KOMİTENİN ASGARİ GÖREV ALANI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Çanakkale İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Ezine Devlet Hastanesi KOMİTE VE EKİPLER KOD:KY.YD.01 Yayın Tarihi:04.01.2016 Revizyon Tarihi:00

Detaylı

2014 YILI YILLIK EĞİTİM PLANI

2014 YILI YILLIK EĞİTİM PLANI 26.12.2013 Sayfa 1 KONUSU ALT KONUSU TARİHİ 1 2 GENELGESİ GENELGESİ BİRİMİ 6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU 6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU MAAŞ MUTEMETLİĞİ 1 4 16.01.2014 UZM.DR.GÖKHAN BÜYÜKKARAMAN 2.01.2014 ALİ

Detaylı

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 04.04.2013 Madde 3.3 revize edildi. Madde 2 de teknik 01 açıdan Ameliyathane Sorumlu Hekimi ne bağlı olduğu belirtildi. 12.03.2016 Yatan Hastadan Sorumlu

Detaylı

GÖĞÜS CERRAHİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GÖĞÜS CERRAHİ KLİNİK İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2. KAPSAM: KSÜ Sağlık Uygulama

Detaylı

06-07-08 Ocak 2015 1 saat Yemekhane. 06-07-08 Ocak 2015 20-21-22 Ocak 2015. 20-21-22 Ocak 2015. 03-04-05 Şubat 2015. 10 Şubat 2015

06-07-08 Ocak 2015 1 saat Yemekhane. 06-07-08 Ocak 2015 20-21-22 Ocak 2015. 20-21-22 Ocak 2015. 03-04-05 Şubat 2015. 10 Şubat 2015 YILI EĞİTİM PLANI DÖK. KODU: YÖN. PL.03 EĞİTİMİN KONUSU Kişiler Arası İletişim ve Gelişim i Çalışan Hakları Çamaşırhane i YAY. TAR.:31.10.2010 REV. TAR.:ARALIK 2013 REV. NO:04 SAYFA:1/8 EĞİTİM ALT BAŞLIKLARI

Detaylı

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: BES_T04 14.06.2012 15.07.2014 02 7 REVİZYON DURUMU

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: BES_T04 14.06.2012 15.07.2014 02 7 REVİZYON DURUMU REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 08.03.2013 Madde 5.9.3 teki laboratuar numunelerinin 01 toplama ve taşıma talimatları ifadesi değiştirildi. 15.07.2014 Poliklinik hizmet tarih ve saatleri

Detaylı

YEMEKHANE HİZMETLERİ ORYANTASYON EĞİTİM REHBERİ. Uyum Eğitimi zorunlu konu başlıkları aşağıdaki gibidir.

YEMEKHANE HİZMETLERİ ORYANTASYON EĞİTİM REHBERİ. Uyum Eğitimi zorunlu konu başlıkları aşağıdaki gibidir. AMACIMIZ;Bu rehber, hastanemizde işe yeni başlayan personelimizin, hastanemize ve görevine uyum sürecini kolaylaştırmak, hastanemizin kurum kültürünü, genel kurallarını ve uygulamalarını aktarmak için

Detaylı

GÖZ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GÖZ KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama Hastanesi Göz Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılamasını sağlamak. 2.KAPSAM: Kahramanmaraş

Detaylı

ÖĞRENCİ HEMŞİRE STAJ / UYGULAMA PROTOKOLÜ

ÖĞRENCİ HEMŞİRE STAJ / UYGULAMA PROTOKOLÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hemşirelik Hizmetleri Akreditasyon Komitesi, Çalışan Nitelikleri ve Eğitimi Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı

Detaylı