Konsept ve Ürün Geliştirme. Melis Çetinkaya Keşan 4 Ağustos 2012

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Konsept ve Ürün Geliştirme. Melis Çetinkaya Keşan 4 Ağustos 2012"

Transkript

1 Konsept ve Ürün Geliştirme Melis Çetinkaya Keşan 4 Ağustos 2012

2 Melis...

3 Ya siz?

4 Süper ürün?

5 Strateji nedir?

6 Bir ulusun ya da topluluğunun, barış ve savaşta benimsenen politikalara en fazla desteği vermek amacıyla politik, ekonomik, psikolojik ve askeri güçleri bir arada kullanma bilim ve sanatı.

7 Önceden belirlenen bir amaca ulaşmak için tutulan yol.

8 O zaman amaç ne?

9 Amaca giderken... Hedef kitle Pazar Marka /Ürün

10 Pazarı anlamak derken? ÖRNEK: SAÇ BAKIMI PAZARI

11 Pazarı anlamak derken? ÖRNEK: SAÇ BAKIMI PAZARI Önce; SİZCE? Ve gerçekler... Şampuan kullanımı neredeyse doyumda. Bakım ürünlerinde büyüme hızla devam ediyor. Medikal ürünler yeni trend. Erkeğe özel ürünler yeni trend. «Profesyonel» konumlanmış ürünler market rafında.

12 Tüketiciyi anlamak derken? CİĞERİNİ BİLECEKSİN!

13 Tüketiciyi anlamak derken? ÖRNEK: Türk gençleri

14 Tüketiciyi anlamak derken? Saç jölesi markası isen...

15 Tüketiciyi anlamak derken? Araba markası isen...

16 Bu denklemde MARKA ne demek?

17 En süper markalar?

18 «Marka Konumlandırması» 1. Rekabet 5. Değerler & Marka kimliği 2. Hedef Kitle 4. Fayda 8. MARKA ÖZÜ 6. İnanma faktörü 3. İçgörü 7. Fark yaratıcı faktör

19 Marka Özü Konumlandırma Marka Sloganı Performans Nike, dünyadaki tüm atletlere ilham ve yenilik getirir. Just do it.

20 1. Adım: Stratejini belirle. Ürünümün değeri nedir? X Kaç kişi kullanıyor? X Ne kadar kullanıyor? X Pazar büyüyor mu? X Ürün portföyüm?

21 1. Adım: Stratejini belirle. Yeni tüketici edinmek. (Penetrasyon) Kullanımı artırmak. Ürün/marka değerini yükseltmek. Tüketiciyi elinde tutmak (Sadakat) Ürün portföyünde genişleme Marka veya ürün iyileştirme

22 2. Adım: Fikir üret.!!! Aklımın hep ucunda... Tüketici & Pazar & Marka/Ürün 3 lüsü Yeni tüketici edinmek. (Penetrasyon) 1 - Bu ürünü hiç kullanmayan tüketici var mı? - Tüketici rakip ürünleri neden kullanıyor? - Tüketicinin bu ürünü kullanmadaki bariyerleri neler? - Tüketici ihtiyaçları yakın/uzak vadede değişir mi? Trend ne yönde? Markam nasıl algılanıyor? - Ürünüm tüketici ihtiyacını karşılıyor mu? - Ürünüm farklı nasıl tasarlanabilir? - Rakiplerim ne yapıyor? - Pazarda boşluk var mı?

23 Örnek verelim... Yeni tüketici edinmek. (Penetrasyon)

24 Örnek verelim... Yeni tüketici edinmek. (Penetrasyon)

25 2. Adım: Fikir üret.!!! Aklımın hep ucunda... Tüketici & Pazar & Marka/Ürün 3 lüsü Tüketiciyi elinde tutmak (Sadakat) Tüketici ne olursa sadık kalır? Fiyat? Ek fayda? - Tüketici rakip ürünlere hangi durumlarda kayabilir? - Tüketicinin bu ürünü kullanmadaki motivasyonları neler? - Tüketici ihtiyaçları yakın/uzak vadede değişir mi? Trend ne yönde? - Markam nasıl algılanıyor? - Ürünüme ne eklersem kullanım ı destekler? 2 - Rakiplerim ne yapıyor? Caydırıcı aksiyonlar neler? - Dünyadaki benzer ürünler ne yapıyor?

26 Örnek verelim... Tüketiciyi elinde tutmak (Sadakat)

27 2. Adım: Fikir üret... Devam.!!! Aklımın hep ucunda... Tüketici & Pazar & Marka/Ürün 3 lüsü Ürün portföyünde genişleme Tüketici rakip ürünlere ne gibi durumlarda kayıyor? - Tüketicinin bu ürünü kullanmadaki motivasyonları/bariyerleri neler? - Tüketici ihtiyaçları yakın/uzak vadede değişir mi? Trend ne yönde? - Tüketicinin karşılanmayan bir ihtiyacı var mı? 2 - Markam nasıl algılanıyor? - Ürünüm tüketici ihtiyacını karşılıyor mu? - Ürünümde ne değişirse daha çok tercih edilirim? - Rakiplerim ne yapıyor? - Pazarda rakiplerin olduğu ama benim olmadığım bir alan var mı?

28 Örnek verelim... Ürün portföyünde genişleme

29 Örnek verelim... Ürün portföyünde genişleme

30 Örnek verelim... Ürün portföyünde genişleme

31 2. Adım: Fikir üret... Devam.!!! Aklımın hep ucunda... Tüketici & Pazar & Marka/Ürün 3 lüsü Marka veya ürün iyileştirme Tüketici neden benim ürünümde neleri eksik buluyor? - Tüketici rakip ürünlerde neleri benimkinden daha çok tercih ediyor? - Tüketicinin bu ürünü kullanmadaki motivasyonları/bariyerleri neler? - Tüketici trendleri ne yönde? - Rakiplerim ne yapıyor? - Pazarda daha iyi 2 - Markam nasıl algılanıyor? - Ürünüm tüketici ihtiyacını karşılıyor mu? - Ürünümde ne değişirse daha çok tercih edilirim? olabileceğim bir alan var mı? - Dünya pazarlarında trend ne yönde?

32 Örnek verelim... Marka veya ürün iyileştirme

33 Örnek verelim... Marka veya ürün iyileştirme

34 Örnek verelim... Marka veya ürün iyileştirme

35 3. Adım: Konsept Büyük düşün Ele Konsepte in

36 3. Adım: Konsept nedir ki?

37 En güzelinden ürün konsepti... Hedef kitlenin dilinden anlar, ona uygundur. Philips SensoTouch 3D tıraş makinası Gyroflex 3D sistemi ile yüzün tüm kıvrımlarına uyum sağlama UltraTrack tıraş başlıkları ile daha az bıçak darbesi SkinGlide teknolojisi ile ciltte az tahriş

38 En güzelinden ürün konsepti... Hedef kitlenin dilinden anlar, ona uygundur.

39 En güzelinden ürün konsepti... Farklı/eşsiz bir fayda sunar. Nesi farklı? Eşsiz bakım formülü içeriğindeki sıvılaştırılmış ipek ve ışıltı veren bileşenleri ile saçınıza ipeksi bir yumuşaklık ve nefes kesici ışıltı verir. Cansız ve mat saçlar için bakım serisi XXXX, saç yapısındaki ile özdeş, ipek ve ışıltı veren bileşenler içerir. Daha yoğun parlak ve esnek saçlar sağlar. İpeksi saçlar için..

40 En güzelinden ürün konsepti... Farklı/eşsiz bir fayda sunar.

41 En güzelinden ürün konsepti... Nettir.

42 En güzelinden ürün konsepti... Nettir.

43 En güzelinden ürün konsepti... İnandırıcıdır. (RTB)

44 En güzelinden ürün konsepti... İnandırıcıdır. (RTB)

45 En güzelinden ürün konsepti... Marka ile uyumludur. Marka özü Ana ürün faydası Vileda yüzey temizleyici detarjan? Cappy meyveli şekerler? Tatlıses Kebap tan tavuk&pilav?

46 En güzelinden ürün konsepti... Hedef kitlenin dilinden anlar, ona uygundur. Farklı/eşsiz bir fayda sunar. Nettir. İnandırıcıdır. Marka ile uyumludur. Yüksek beğeni Satın alma motivasyonu

47 O zaman kağıt, kalem...

48 Konsepti nasıl yazmak lazım? 1. Tüketici içgörüsü 2. Çözüm önerisi olan ürün faydası 3. Buna neden inanayım? (RTB) Gerçek mi? Önemli mi? İçgörü ile bağlantılı mı? Abartısız, olduğu gibi mi? ANA faydaya odaklı mı? Faydanın temeli mi? «Nasıl» sorusunu yanıtlıyor mu? Fazla mı teknik?

49 Mesela... Markamız

50 1. Tüketici içgörüsü 2. Çözüm önerisi olan ürün faydası 3. Buna neden inanayım? (RTB) Sağlıklı ve doğal beslenmek önemlidir. Ancak en doğal zannedilen ürünler bile hangi ortamlarda yetiştiriliyor, üretim sırasında hayvanlara nasıl davranılıyor, soru işaretidir. Green Ranch yumurtaları, doğal ortamlarında yetişen ve katkısız yemle beslenen tavuklardan elde edilen doğal ve organik yumurtalardır. Green Ranch yumurtaları, Avrupa Birliği standartlarına uygun CAGE FREE denilen, kafessiz kümeslerde yetişen ve yapay renk maddesi katılmayan yemle yetiştirilen tavuklardan elde edilir.

51 4. Adım: İş Potansiyeli Analizi 6P, tamamlayalım... Product (Ürün) Pack (Ambalaj) Price (Fiyat) People (Tüketici) Place (Dağıtım) Promotion (Promosyon/tanıtım)

52 4. Adım: İş Potansiyeli Analizi 6P, tamamlayalım... Product (Ürün) Pack (Ambalaj) Price (Fiyat) People (Tüketici) Place (Dağıtım) Promotion (Promosyon/tanıtım)

53 4. Adım: İş Potansiyeli Analizi 6P, tamamlayalım... Product (Ürün) Pack (Ambalaj) Price (Fiyat) People (Tüketici) Place (Dağıtım) Promotion (Promosyon/tanıtım)

54 4. Adım: İş Potansiyeli Analizi 6P, tamamlayalım... Product (Ürün) Pack (Ambalaj) Price (Fiyat) People (Tüketici) Place (Dağıtım) Promotion (Promosyon/tanıtım)

55 4. Adım: İş Potansiyeli Analizi Fizibilite... Ne kadar yatırım gerektiriyor? Üretim maliyeti Dağıtım maliyeti İletişim ihtiyacı var mı? Satış tahmini? Satış hacmi Pazar büyüme tahmini Rakip aksiyonlarının yansıması Cebime ne kalır? Toplam ciro tahmini Ürün karlılığı Dip kar

56 5. Adım: Ürünü oluştur. Doğru tüketici ihtiyacını karşılayan Doğru fiyatta Doğru ambalaj Aferin bize! Peki...

57 5. Adım: Ürün Marka ile uyumlu mu?

58 5. Adım: Ürün Marka ile uyumlu mu?

59 5. Adım: Ürün Ambalaj «Ürünün ruhunu» yansıtıyor mu?

60 Albenisi var mı? 5. Adım: Ürün

61 5. Adım: Ürün Rafta diğer ürünlerin yanında durduğunda ne görüyorsun?

62 6. Adım: Test Araştırma teknikleri Piyasaya sunmadan önce tüketiciye soralım... Az miktarda rafa koy (Pilot çalışma) Hizmet sektöründe küçükten başla...

63 7. Adım: Lansman Konsept Çiğnedikçe incelmeyen ve ağızda erimeyen sakız. Yaratıcı Fikir «Kaybolmayan sakız yap» Reklam & İletişim Kampanyası an-sakiz-remix

64 7. Adım: Lansman Konsept Kadın ve erkeğe özel tasarlanmış kredi kartları. Yaratıcı Fikir «Ayrı dünyalara, ayrı avantajlar» Reklam & İletişim Kampanyası

65 360 İletişim?

66 En doğru Saç saç paraları... Saç saç saç... MI? Markaya ve ürüne uygun mecra seçimi Hedef kitleye uygun planlama Az yap, akıllıca yap. Özgün olsun. Yeni mecra trendlerini takip et. Gündemde kalacak malzeme yarat.

67 Yeni trendler... Dijital / Mobil Pazarlama Deneyim Yaşatma (Experience Marketing) Viral Pazarlama m/watch?v=m- CIzuKEpwg 4C69AZc om/watch?v=xk4t4c69 AZc

68 Bugünden hiçbir şey kalmasa Tüketici her şey. Onu anlamayın, onu yaşayın. 2. Konseptiniz tam ihtiyacı karşılasın ve kafaları karıştırmasın, netleştirsin. 3. Fizibilitenizi iyi yapın. 4. Markanıza değer verin, yaptığınız her şey ona değer katsın. 5. Ürününüze aşık olmayın. Dünya değişir, o değişir Gözünüz dünyada olsun... Yeniyi görün.

69 Özetlersek Strateji belirleme 2. Fikir Üretme 3. Konsept 4. İş Potansiyeli Analizi 5. Ürün 6. Test 7. Lanman

70 Workshop Görevimiz; Yeni bir sinema salonu konsepti yaratmak. Hedef Kitle; Sinemaya gitmeyi «gereksiz» bulan ve evde film izlemeyi tercih edenler Amaç; Yeni Müşteri Kazanımı Strateji; Siz seçebilirsiniz En iyisine beraber karar vereceğiz...

71 Workshop 3 gruba ayrılıyoruz. Sonraaa... İstediğiniz tüm yöntemler mübahtır Bir araya gelip içgörüleri gruplayacağız ve eleyeceğiz. 3 e indiriyoruz. Konseptleri yazalım o zaman 3 grup sunsun, en iyisini oylayalım.

72 Teşekkürler!

Bütünleşik Pazarlama İletişimi. Melis Çetinkaya Keşan 4 Ağustos 2012

Bütünleşik Pazarlama İletişimi. Melis Çetinkaya Keşan 4 Ağustos 2012 Bütünleşik Pazarlama İletişimi Melis Çetinkaya Keşan 4 Ağustos 2012 Melis... Ya siz? Eğer... Tüketici bizi aynen anlasaydı, Dünyada bir tek biz olsaydık, Sonsuz para olsaydı... Ama Tüketicinin anladığı

Detaylı

Ajanslar ve Brief Süreci. Melis Çetinkaya Keşan

Ajanslar ve Brief Süreci. Melis Çetinkaya Keşan Ajanslar ve Brief Süreci Melis Çetinkaya Keşan Ajans nedir? İletişim partneri Sağ kol Takım arkadaşı İşinin uzmanı... HEPSİ? Ajans tipleri Kreatif Ajanslar Ajans tipleri Medya Ajansları Ajans tipleri Etkinlik

Detaylı

PAZARLAMA YÖNETİMİ Şubat 2018

PAZARLAMA YÖNETİMİ Şubat 2018 Şubat 2018 Geçmişten günümüze pazarlama hangi evrelerden geçti? Pazarlama stratejisinin adımları nelerdir? Tüketici çeşitleri ve satın almaya etki eden faktörler nelerdir? Pazarlama yönetiminde trendler

Detaylı

Haşmet GÖKIRMAK. Yard. Doç. Dr. 14 Mart 2014

Haşmet GÖKIRMAK. Yard. Doç. Dr. 14 Mart 2014 Haşmet GÖKIRMAK Yard. Doç. Dr. 14 Mart 2014 Bu Bölümde Stratejik Planlamanın Aşamaları Şirket seviyesinde Bölüm, ürün ve pazar seviyesinde Şirket Misyonunun belirlenmesi Şirket amaç ve hedeflerinin belirlenmesi

Detaylı

PROJE ADI: Bu Akşam Müsaitseniz Akşama Paylaşmaya Bekliyoruz

PROJE ADI: Bu Akşam Müsaitseniz Akşama Paylaşmaya Bekliyoruz PROJE ADI: Bu Akşam Müsaitseniz Akşama Paylaşmaya Bekliyoruz Araştırmanın Künyesi Kullanılan yöntem (ler) Kalitatif Kantitatif Diğer (açıklayınız) Evet Araştırmanın evreni/ hedef kitlesi A, B, C1, C2 SES

Detaylı

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com Adını aldığı Ph1 gezegenin sahip olduğu 4 güneşi Kalite, Uzmanlık, Güven ve Yenilikçi olarak yörüngesine koyarak, markanızı 4 koldan saracak ve sizi gezegen savaşlarına

Detaylı

Konsept ve Ürün Geliştirme. Cem Ağaoğlu

Konsept ve Ürün Geliştirme. Cem Ağaoğlu Konsept ve Ürün Geliştirme Cem Ağaoğlu Tanışma zamanı... MACERA Özgürlük İlham Savaşçı ruh Tabu olanı deneme Sorgulama HEYECAN Değişim Bireysellik Yeniliklere açıklık Yaratıcılık Eğlenceli ÖZERKLİK Girişken

Detaylı

Konsept ve Ürün Geliştirme

Konsept ve Ürün Geliştirme Konsept ve Ürün Geliştirme Dersin amacı Ürün geliştirme bilimi & konsept yazma sanatının olmazsa olmazlarını görmek Kendini tanımla... MACERA Özgürlük İlham Savaşçı ruh Tabu olanı deneme Sorgulama HEYECAN

Detaylı

İşletmelerin en temel iki fonksiyonu; mal ve hizmet üretmek ve üretilen mal ve hizmetleri pazarlamaktır. Üretim, mal veya hizmetlerin nasıl ortaya

İşletmelerin en temel iki fonksiyonu; mal ve hizmet üretmek ve üretilen mal ve hizmetleri pazarlamaktır. Üretim, mal veya hizmetlerin nasıl ortaya PAZARLAMA YÖNETİMİ İşletmelerin en temel iki fonksiyonu; mal ve hizmet üretmek ve üretilen mal ve hizmetleri pazarlamaktır. Üretim, mal veya hizmetlerin nasıl ortaya konulacağını; pazarlama ise hangi ürünlerin,

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medya Uzmanlığı - Müfredat // Ders Saati: 48 Saat Orhan Akkuş - Sosyal Beyin 23 Ocak 2015 Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medyada Uzmanı Nedir? Ne İş yapar? Ders Saati ( 2 Saat) Giriş

Detaylı

TURİZM PAZARLAMASI. Pazarlama nedir? PAZARLAMA, iki veya daha fazla taraf arasında gerçekleşen bir değişim/mübadele sürecidir.

TURİZM PAZARLAMASI. Pazarlama nedir? PAZARLAMA, iki veya daha fazla taraf arasında gerçekleşen bir değişim/mübadele sürecidir. TURİZM PAZARLAMASI Genel Olarak Pazarlama Pazarlama nedir? PAZARLAMA, iki veya daha fazla taraf arasında gerçekleşen bir değişim/mübadele sürecidir. kişisel ve örgütsel amaçlara ulaşmayı sağlayabilecek

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

Kullanılan Kaynaklar: - Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi - Altunışık, R., Özdemir, Ş. & Torlak, Ö. (2012). Modern Pazarlama.

Kullanılan Kaynaklar: - Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi - Altunışık, R., Özdemir, Ş. & Torlak, Ö. (2012). Modern Pazarlama. Kullanılan Kaynaklar: - Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi - Altunışık, R., Özdemir, Ş. & Torlak, Ö. (2012). Modern Pazarlama. Değişim Yayınları. - Eser, Z. & Korkmaz, S. (2011). Pazarlamaya

Detaylı

Stratejik Pazarlama Planlaması. Tolga DURSUN

Stratejik Pazarlama Planlaması. Tolga DURSUN Stratejik Pazarlama Planlaması Tolga DURSUN 1 İŞLETME YÖNETİM SÜRECİ PLANLAMA UYGULAMA DENETLEME o Amaçları Belirleme o Strateji ve taktikleri belirleme Örgütleme Kadrolama Yürütme Performans sonuçlarını

Detaylı

Eco new farmers. Modül 1- Organik Tarıma Giriş. Bölüm 7- Organik Tarım Pazarlaması

Eco new farmers. Modül 1- Organik Tarıma Giriş. Bölüm 7- Organik Tarım Pazarlaması Eco new farmers Modül 1- Organik Tarıma Giriş Bölüm 7- Organik Tarım Pazarlaması Modul 1- Organik Tarıma Giriş Bölüm 7 Organik üretimde pazarlama www.econewfarmers.eu Bu bölümde organik ürünlerin kavramları,

Detaylı

Kullanılan Kaynaklar: - Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi - Kotler, Philip & Armstrong, Gary (2014), Principles of Marketing,

Kullanılan Kaynaklar: - Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi - Kotler, Philip & Armstrong, Gary (2014), Principles of Marketing, Kullanılan Kaynaklar: - Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi - Kotler, Philip & Armstrong, Gary (2014), Principles of Marketing, Prentice Hall, Inc., New Jersey, 15 th Edition Konumlandırma

Detaylı

8. DERS: MÜŞTERİ GÜÇLENDİRİCİLERİ: PAZARLAMA

8. DERS: MÜŞTERİ GÜÇLENDİRİCİLERİ: PAZARLAMA 8. DERS: MÜŞTERİ GÜÇLENDİRİCİLERİ: PAZARLAMA 8. DERS: MÜŞTERİ GÜÇLENDİRİCİLERİ: PAZARLAMA Pazarlama ve Satış arasındaki temel farklar Piyasa bilgilerini iş kararları vermek için kullanmak Pazar segmentasyonlarını

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

Markaların 2017 Sonu Büyüme Hedefleri. 7,000 Mağaza. 6,000 Mağaza 5,000 Mağaza

Markaların 2017 Sonu Büyüme Hedefleri. 7,000 Mağaza. 6,000 Mağaza 5,000 Mağaza EKİM 2017 Geride bıraktığımız son iki yılda, Türkiye ekonomik olarak tarihindeki en dalgalı dönemlerinden birisini yaşadı. Bu dalgalanmayı sektörlere indirgediğimizde, markaların ve tüketicilerin denizleri

Detaylı

Pazarlama Karması. Umut Al. umutal@hacettepe.edu.tr - 1. BBY 465, 27 Ekim 2015

Pazarlama Karması. Umut Al. umutal@hacettepe.edu.tr - 1. BBY 465, 27 Ekim 2015 Pazarlama Karması Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Pazarlama Karması (Marketing Mix) Tanım Kurumun hedef pazarına ve belli amaçlarına ulaşmasını destekleyecek olan unsurların planlanmış bir bütünü Pazarlama

Detaylı

Pazarlama Karması BBY 401, 2 Kasım Pazarlama Karması. Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü

Pazarlama Karması BBY 401, 2 Kasım Pazarlama Karması. Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Pazarlama Karması Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü umutal@hacettepe.edu.tr Pazarlama Karması (Marketing Mix) Tanım Kurumun hedef pazarına ve belli amaçlarına ulaşmasını destekleyecek olan unsurların

Detaylı

Pazarlama Karması BBY 401, 1 Kasım Pazarlama Karması. Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü

Pazarlama Karması BBY 401, 1 Kasım Pazarlama Karması. Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Pazarlama Karması Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü umutal@hacettepe.edu.tr Pazarlama Karması (Marketing Mix) Tanım Kurumun hedef pazarına ve belli amaçlarına ulaşmasını destekleyecek olan unsurların

Detaylı

Pazarlama Karması. Umut Al. umutal@hacettepe.edu.tr - 1. BBY 465, 28 Ekim 2014

Pazarlama Karması. Umut Al. umutal@hacettepe.edu.tr - 1. BBY 465, 28 Ekim 2014 Pazarlama Karması Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Pazarlama Karması (Marketing Mix) Tanım Kurumun hedef pazarına ve belli amaçlarına ulaşmasını destekleyecek olan unsurların planlanmış bir bütünü Pazarlama

Detaylı

KİMDİR BU.

KİMDİR BU. ? KİMDİR BU? PR, etkinlik, reklam süreçinlerinde müşterilerine kreatif çözümler sunan rekabetin kendisini iyiden iyiye hissettirdiği günümüz dünyasında müşterilerini doğru stratejilere yönlendirmek, marka

Detaylı

ISL 201 Pazarlama İlkeleri. Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN

ISL 201 Pazarlama İlkeleri. Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN ISL 201 Pazarlama İlkeleri Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN Pazarlama - Marketing Pazarlama faaliyetleri pazar adı verilen ve çeşitli öğelerdenoluşan bir pazarlama sistemi içinde gerçekleşir. Bu sistemde EN

Detaylı

Dijital Pazarlama Planı

Dijital Pazarlama Planı 2015 için güncellendi 2015 Dijital Pazarlama Planı Değişen pazarlama kurallarını yakından takip eden markalar, internet pazarlama çabalarını kalıcı kılmak ve elde ettikleri sonuçları takip etmek için uğraşmaktadır.

Detaylı

Rekabet üstünlüğü, bıçaklarla yapılan bir kavgada, bir tabancaya sahip olmak gibidir.

Rekabet üstünlüğü, bıçaklarla yapılan bir kavgada, bir tabancaya sahip olmak gibidir. PAZARLAMA İLETİŞİMİ Rekabet üstünlüğü, bıçaklarla yapılan bir kavgada, bir tabancaya sahip olmak gibidir. Hızla artan iletişim olanakları karşısında hedef kitleye en etkin şekilde ve doğru kanaldan ulaşmanın

Detaylı

Keyifli ve Verimli Bir Gün Olması Dileğiyle

Keyifli ve Verimli Bir Gün Olması Dileğiyle Keyifli ve Verimli Bir Gün Olması Dileğiyle TANIŞALIM ve BEKLENTİLER 1973, İstanbul Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi 91 İstanbul Üniversitesi / İngilizce İktisat 95 Oklahoma State University / MBA 97 Pazarlama

Detaylı

OLGUNLUK DÖNEMİ İÇİN PAZARLAMA STRATEJİSİ. XII. Bölüm. Doç. Dr. Olgun Kitapcı. Olgunluk Dönemi için Pazarlama Stratejileri

OLGUNLUK DÖNEMİ İÇİN PAZARLAMA STRATEJİSİ. XII. Bölüm. Doç. Dr. Olgun Kitapcı. Olgunluk Dönemi için Pazarlama Stratejileri XII. Bölüm OLGUNLUK DÖNEMİ İÇİN PAZARLAMA STRATEJİSİ Akdeniz Üniversitesi, Pazarlama Bölümü 23.10.2016 1 pazar faaliyetlerinin zorluk katsayısının arttığı Olgunluk Dönemi için Pazarlama Stratejileri F

Detaylı

Pazarlama Karması BBY 401, 8 Kasım 2006. Pazarlama Karması. Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü umutal@hacettepe.edu.tr

Pazarlama Karması BBY 401, 8 Kasım 2006. Pazarlama Karması. Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü umutal@hacettepe.edu.tr Pazarlama Karması Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü umutal@hacettepe.edu.tr Pazarlama Karması Tanım Kurumun hedef pazarına ve belli amaçlarına ulaşmasını destekleyecek olan unsurların planlanmış

Detaylı

Sakız ve şekerlemeyle ördük kasa önlerini en baştan...

Sakız ve şekerlemeyle ördük kasa önlerini en baştan... Sakız ve şekerlemeyle ördük kasa önlerini en baştan... Araştırmanın Künyesi BÖLÜM 1 ARAŞTIRMANIN KÜNYESİ Kullanılan Yöntem (ler) Kalitatif Kantitatif Diğer (Açıklayınız) Araştırmanın Evreni/ Hedef Kitlesi

Detaylı

4P den 7P ye GEÇİŞ YAKUP BAROUH M.A.

4P den 7P ye GEÇİŞ YAKUP BAROUH M.A. 4P den 7P ye GEÇİŞ 4 P 7P 1. Ürün (Product) 2. Fiyat (Price) 3. Tutundurma (Promotion) 4. Dağıtım (Place) Teknoloji gelişti, alışkanlıklar değişti. Geçmişte bir ürünü üreten 1-2 marka varken şimdi onlarca

Detaylı

Marka İletişimi ve Pazarlama

Marka İletişimi ve Pazarlama Marka İletişimi ve Pazarlama F. Meriç Dirik Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş. meric.dirik@mikrobilgi.com.tr Marka: Ürünün ruhu Marka İletişimi: Ürünün hayatı Pazarlama: Ürünün sosyal hayatı Reklam: Ruhunu

Detaylı

BÖLÜM 1 PAZARLAMADA TEMEL KAVRAMLAR

BÖLÜM 1 PAZARLAMADA TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 PAZARLAMADA TEMEL KAVRAMLAR PAZARLAMANIN TANIMI... 2 Pazarlamanın Temel Kavramları... 4 PAZARLAMANIN AMACI NEDİR VE NİÇİN ÖNEMLİDİR?... 6 PAZARLAMA ANLAYIŞINDAKİ DEĞİŞİM... 8 Üretim

Detaylı

herkesin bir reklamı olmalı

herkesin bir reklamı olmalı bilgi@herkesinreklami.com www.herkesinreklami.com herkesin bir reklamı olmalı herkesin bir reklamı olmalı Günümüzde reklam ve tanıtım gibi faaliyetlerin öneminin herkes farkında. Ancak çok zaman bu işler

Detaylı

REKABET. Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi. Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye

REKABET. Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi. Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye REKABET Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye 1 Hemen her ürüne, markaya her yerden ulaşabiliyoruz Ben yine çarşıdaki ayakkabıcıya gideyim Biliyorum o telefonu istiyorsun ama

Detaylı

PAZARLAMA YÖNETİMİ KISA ÖZET KOLAYAOF

PAZARLAMA YÖNETİMİ KISA ÖZET KOLAYAOF PAZARLAMA YÖNETİMİ KISA ÖZET KOLAYAOF DİKKAT Burada ilk 4 sayfa gösterilmektedir. Özetin tamamı için sipariş veriniz www.kolayaof.com 2 Kolayaof.com 0 362 2338723 Sayfa 2 İÇİNDEKİLER 1. ÜNİTE- Pazarlamanın

Detaylı

Biliyor muydunuz? Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu günlük enerjinin %60 ı tahıl ürünlerinden sağlanmaktadır.

Biliyor muydunuz? Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu günlük enerjinin %60 ı tahıl ürünlerinden sağlanmaktadır. Biliyor muydunuz? Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu günlük enerjinin %60 ı tahıl ürünlerinden sağlanmaktadır. Çinliler için pirinç, Perulular için mısır neyse Anadolu insanı için de un odur. Dünyada buğday üretimin

Detaylı

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik.

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital Pazarlamada 2016 Trendleri 2017 ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital pazarlamanın 2016 daki trendlerini sizler için bir araya getirdik. Böylece

Detaylı

biz kimiz? Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren yeni nesil EVENT ajansıyız!

biz kimiz? Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren yeni nesil EVENT ajansıyız! denebirkere biz kimiz? 2 biz kimiz? Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren yeni nesil EVENT ajansıyız! Marka ve kurumlar için her projede yenilikçi olmayı ve yeni fikirler üretmeyi hedefler, müşterilerimizin

Detaylı

Şirket. Profili. Bir Bakışta MCI. Finansal Bilgiler. Sektör Bilgileri. Online ve Offline Arasında Köprü Kurmak. Basın Kiti 2015

Şirket. Profili. Bir Bakışta MCI. Finansal Bilgiler. Sektör Bilgileri. Online ve Offline Arasında Köprü Kurmak. Basın Kiti 2015 Şirket Profili Basın Kiti 2015 Bir Bakışta MCI MCI, stratejik ilişki ve aktivasyon çözümleri sunma hususunda dünya lideri olup toplantı, etkinlik, dernek ve kongre sektörlerinde 1987'den beri yeniliklere

Detaylı

8. Araştırmacılar Zirvesi, 9-10 Kasım 2004

8. Araştırmacılar Zirvesi, 9-10 Kasım 2004 , Biz araştırmacılar müşterilerimizin pazarlama, satış çabalarına destek olmak için varız... Tüketiciye odaklanma : Davranışlarının ardındaki nedenleri anlamak Onlara doğru mesajları iletmek Onları etkilemek

Detaylı

Brand Vivo tüketicilerin markayı nasıl deneyimlediğini, markayla nasıl bir bağlantı kurduğunu ve markaya olan bağlılıklarını izler...

Brand Vivo tüketicilerin markayı nasıl deneyimlediğini, markayla nasıl bir bağlantı kurduğunu ve markaya olan bağlılıklarını izler... GfK BRAND VIVO Brand Vivo tüketicilerin markayı nasıl deneyimlediğini, markayla nasıl bir bağlantı kurduğunu ve markaya olan bağlılıklarını izler... 1 GfK Brand Vivo nun yaklaşımı tamamen tüketici odaklıdır.

Detaylı

Reklam Ürünleri Satış Müdürümüz Aydın ALTUN ile Söyleşi Gerçekleştirdik.

Reklam Ürünleri Satış Müdürümüz Aydın ALTUN ile Söyleşi Gerçekleştirdik. Eylül 2015 - Sayı 14 BÜLTEN MxS yayın organıdır (Parayla Satılmaz). İkizler Oto Boya Nuri Yurtsever ile Söyleşi Gerçekleştirdik. MxS markası geçmişten bu güne kadar yapmış olduğu hizmetler ışığında bizlere

Detaylı

Pazarlamacıların 2017 de Sorması Gereken 5 Soru

Pazarlamacıların 2017 de Sorması Gereken 5 Soru Pazarlamacıların 2017 de Sorması Gereken 5 Soru Yazan: Justin Joy, Natalie Zmuda, Yayınlanma tarihi: Aralık 2016 Sephora, Starcom ve Carat gibi şirketlerde çalışan birçok pazarlama ve ajans yöneticisine,

Detaylı

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com İnteraktif Pazarlama Stratejimiz amaç Neden İnteraktif Pazarlama? Günümüz Dünyasında internet, hızlı bilgi paylaşımı ve iletişimin yanısıra, pazarlama ve satış alanında çok ciddi avantajlar geliştirmiştir.

Detaylı

Kullanılan Kaynaklar: -Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi -Altunışık, R., Özdemir, Ş. & Torlak, Ö. (2014). Pazarlama İlkeleri ve

Kullanılan Kaynaklar: -Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi -Altunışık, R., Özdemir, Ş. & Torlak, Ö. (2014). Pazarlama İlkeleri ve Kullanılan Kaynaklar: -Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi -Altunışık, R., Özdemir, Ş. & Torlak, Ö. (2014). Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi. Beta Basım:İstanbul. - Kotler, Philip & Armstrong,

Detaylı

FİNANS DÜNYASINDA ERKEN DÖNÜŞÜM. Sarp Demiray Ata Finans Grubu CDO

FİNANS DÜNYASINDA ERKEN DÖNÜŞÜM. Sarp Demiray Ata Finans Grubu CDO Sarp Demiray Ata Finans Grubu CDO İş dünyası, özellikle son 10 yıl içinde 3 farklı ana gruba doğru evrildi Büyüklük ve Güç Değişim ve Etki Çeviklik ve Esneklik Fintech ekosistemi hızlı ve sağlıklı bir

Detaylı

21. Yüzyılda Marka İzleme Araştırmaları. Yasemin Özen Gürelli Ipsos Reklam Araştırmaları Direktörü yasemin.ozen@ipsos.com

21. Yüzyılda Marka İzleme Araştırmaları. Yasemin Özen Gürelli Ipsos Reklam Araştırmaları Direktörü yasemin.ozen@ipsos.com 21. Yüzyılda Marka İzleme Araştırmaları Yasemin Özen Gürelli Ipsos Reklam Araştırmaları Direktörü yasemin.ozen@ipsos.com Neden Marka İzleme? Tüketiciler ve iletişim paradigmaları değişiyor Performans artık

Detaylı

Fiyat nedir? Müşterilerin Değer Algısı FİYATLANDIRMA 5/21/2013. Copyright 2005 Brainy Betty, Inc. 1

Fiyat nedir? Müşterilerin Değer Algısı FİYATLANDIRMA 5/21/2013. Copyright 2005 Brainy Betty, Inc. 1 Fiyat nedir? Dar anlamda, mal ya da servis için ödenen para miktarı. FİYATLANDIRMA Geniş anlamda, tüketicilerin mal ya da hizmeti kullanmak ya da sahip olmak için takas ettikleri değerlerin toplamı Copyright

Detaylı

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 STRATEJİK DİJİTAL MEDYA PLANLAMA MEDYA SATIN ALMA SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ KREATİF TASARIM ÇALIŞMALARI Stratejik Planlama Nedir? Dijital, gerçek zamanlı, tam detaylı ve

Detaylı

Xsights Hakkında 2

Xsights Hakkında 2 Xsights Hakkında 2 Neden Xsights? 5 7 Türkiye nin İlk Araştırmaya Özel Tüketici Paneli Xsights Araştırma ve Danışmanlık, Millenials olarak adlandırılan 1976-1990 doğumlu tüketicilerin ve bir sonraki

Detaylı

Passion for energy. Şirket Profili. Fiyatlardaki oynaklığı sizin için avantaja çeviren bağımsız ve esnek ortağınız

Passion for energy. Şirket Profili. Fiyatlardaki oynaklığı sizin için avantaja çeviren bağımsız ve esnek ortağınız Passion for energy Şirket Profili Fiyatlardaki oynaklığı sizin için avantaja çeviren bağımsız ve esnek ortağınız KISACA DANSKE COMMODITIES Liberal enerji piyasasının ihtiyaçlarını karşılıyoruz Bağımsız

Detaylı

Ülker Çikolata ya Yeni Bir Lezzet Kat, Fikirlerinle Fark Yarat!!!

Ülker Çikolata ya Yeni Bir Lezzet Kat, Fikirlerinle Fark Yarat!!! Ülker Çikolata ya Yeni Bir Lezzet Kat, Fikirlerinle Fark Yarat!!! Ülker Çikolata ya yeni bir lezzet katarak fark yaratmaya var mısın? Bu çalışmada sizlerden Ülker Çikolata ya yeni bir lezzet katacak yepyeni

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

REKLAM VE REKLAM YAZARLIĞI VİZE SORU VE CEVAPLARI

REKLAM VE REKLAM YAZARLIĞI VİZE SORU VE CEVAPLARI REKLAM VE REKLAM YAZARLIĞI VİZE SORU VE CEVAPLARI 2015-2016 1 ) Daha samimi, daha şahsi ve nazik bir hitap şekline sahip ve bireysel ziyaretler kadar etkili olan doğrudan postalama reklam aracı Mektup

Detaylı

Girişimciliğin Fonksiyonları

Girişimciliğin Fonksiyonları Girişimciliğin Fonksiyonları 1-Yeni üretim yöntemleri geliştirmek ve uygulamak, üretimi organize etme fonksiyonu: Girişimciler mevcut ürün ve hizmetler ile yetinmeyip, sürekli olarak farklı ve tüketici

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm: MODERN PAZARLAMA ANLAYIŞI

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm: MODERN PAZARLAMA ANLAYIŞI İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm: MODERN PAZARLAMA ANLAYIŞI 1.1. Giriş... 1 1.2. Pazarlamanın Tanımı ve Pazarlama Anlayışında Gelişmeler... 5 1.2.1. Pazarlamanın Tanımı... 5 1.2.2. Pazarlama Anlayışında Gelişmeler...

Detaylı

AJANS SUNUMU.

AJANS SUNUMU. AJANS SUNUMU SİZİN İÇİN NELER YAPIYORUZ! WEB SİTE TASARIMI WEB SİTE YAZILIMI SOSYAL MEDYA İÇERİK YÖNETİMİ E-TİCARET YÖNETİMİ SEO DİJİTAL MEDYA REKLAMLARI E-POSTA PAZARLAMA Pazarlama ürettiğiniz şey neyse,

Detaylı

27/11/13. Pazarlama! Pazarlama Tanımları!! Pazarlama Tanımları!!

27/11/13. Pazarlama! Pazarlama Tanımları!! Pazarlama Tanımları!! Pazarlama! Pazarlama Tanımları!!! AMA : "the activity,set of institutions, and processes for creating, communicating, delivering, and exchanging offerings that have value for customers, clients, partners,

Detaylı

GİRİŞİMCİNİN GÜNDEMİ

GİRİŞİMCİNİN GÜNDEMİ GİRİŞİMCİNİN GÜNDEMİ Girişimcinin Gündemi GİRİŞİMCİLER VE KOBİ LER AÇISINDAN MARKA VE ÖNEMİ Günal ÖNCE Günümüzde markalara, Amerikan Pazarlama Birliği nin tanımladığının yanı sıra sadece sahip oldukları

Detaylı

Gillette FlexBall Teknolojili Yeni Fusion ProGlide LANSMAN VE SERGİ

Gillette FlexBall Teknolojili Yeni Fusion ProGlide LANSMAN VE SERGİ Gillette FlexBall Teknolojili Yeni Fusion ProGlide LANSMAN VE SERGİ Gillette, FlexBall Teknolojili Yeni Fusion ProGlide Genel Bilgi Tıraş konusunda devrim yaratan ve her gün milyonlarca erkeğe mükemmel

Detaylı

Kullanılan Kaynaklar: -Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi -Altunışık, R., Özdemir, Ş. & Torlak, Ö. (2014). Pazarlama İlkeleri ve

Kullanılan Kaynaklar: -Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi -Altunışık, R., Özdemir, Ş. & Torlak, Ö. (2014). Pazarlama İlkeleri ve Kullanılan Kaynaklar: -Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi -Altunışık, R., Özdemir, Ş. & Torlak, Ö. (2014). Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi. Beta Basım:İstanbul. - Kotler, Philip & Armstrong,

Detaylı

Yatırım Kararı & Fizibilite Nedir?

Yatırım Kararı & Fizibilite Nedir? Gg G Nedir? YAPILABİLİRLİK ARAŞTIRMASI Gerçekleştirilecek olan yatırımın Teknik, Finansal ve Sektörel açıdan incelenerek yatırımın uygun olup olmadığına dair analizleri içeren rapordur. Kesin sonuçlar

Detaylı

Haşmet GÖKIRMAK. Yard. Doç. Dr. 7 Mart 2014

Haşmet GÖKIRMAK. Yard. Doç. Dr. 7 Mart 2014 Haşmet GÖKIRMAK Yard. Doç. Dr. 7 Mart 2014 Pazarlama nedir? Piyasa ve Müşteri İhtiyaçlarının Anlaşılması Müşteri Odaklı Pazarlama Stratejisi Bütünleşmiş Pazarlama Plan ve Programının Hazırlanması Müşteri

Detaylı

Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı

Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı Tarih: 27 Ekim - 25 Kasım 2018 Yer: Balmumcu - Point Hotel Süre: 5 Haftasonu

Detaylı

11/3/2014. Mal, Hizmet ve Deneyimler Mal ve Hizmet kararları Hizmet Pazarlaması Marka Stratejileri

11/3/2014. Mal, Hizmet ve Deneyimler Mal ve Hizmet kararları Hizmet Pazarlaması Marka Stratejileri Mal, Hizmet ve Deneyimler Mal ve Hizmet kararları Hizmet Pazarlaması Marka Stratejileri Kullanılan Kaynaklar: -Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi -Altunışık, R., Özdemir, Ş. & Torlak,

Detaylı

BÜYÜME DÖNEMİ İÇİN PAZARLAMA STRATEJİLERİ BÜYÜYEN PAZARLARIN ÖZELLIKLERI. Büyüyen Pazarların Özellikleri. XI. Bölüm

BÜYÜME DÖNEMİ İÇİN PAZARLAMA STRATEJİLERİ BÜYÜYEN PAZARLARIN ÖZELLIKLERI. Büyüyen Pazarların Özellikleri. XI. Bölüm XI. Bölüm BÜYÜME DÖNEMİ İÇİN PAZARLAMA STRATEJİLERİ Akdeniz University, Pazarlama Bölümü 17.10.2016 1 BÜYÜYEN PAZARLARIN ÖZELLIKLERI 17.10.2016 Pazarlama Bölümü 2 Büyüyen pazarlar yeni rakiplerin piyasaya

Detaylı

PAZARLAMA İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR

PAZARLAMA İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR Ünite 1 Yrd. Doç. Dr. Polat TUNCER Pazarlama: Müşteri talep, istek ve ihtiyaçlarını tatmin etmek için değişim yönetimini kolaylaştırmaya yönelik birtakım insan aktiviteleridir. Pazarlama: Tüketicileri

Detaylı

Şirketinizin çalışma konusunu veya ürününüz ile ilgili çalışmayı MARKANIZI YÖNETMEK olarak algılıyoruz

Şirketinizin çalışma konusunu veya ürününüz ile ilgili çalışmayı MARKANIZI YÖNETMEK olarak algılıyoruz 1 ÖNSÖZ İşimiz; Kurumunuz için gerçekleştirilecek tüm kurumsal yenilenme, reklam, PR, basın ilişkileri, tanıtım materyalleri, strateji oluşturma, yeni müşteri ilişkileri ve marka yönetimi hizmetlerini

Detaylı

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Amaç Kurumsal iletişim bir kuruluşun hedeflediği kitleye

Detaylı

Yaratıcılığın; uçsuz bucaksız, sınır tanımayan, sıra dışı fakat gerçekliği taçlandıran gücüne inanıyoruz

Yaratıcılığın; uçsuz bucaksız, sınır tanımayan, sıra dışı fakat gerçekliği taçlandıran gücüne inanıyoruz Çok az insan yaratıcı olarak kabul edilir: Birkaç ressam, birkaç şair; milyonda bir kişi. Bu saçmalıktır. Her insan doğuştan yaratıcıdır. Çocukları izlersen görürsün. Bütün çocuklar yaratıcıdır. OSHO 2001

Detaylı

Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM

Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM YOL HARİTAMIZ MARKALAŞMA İşletme bazında Faaliyetler Bölgesel Faaliyetler SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK Neden MARKALAŞMA? Markalaşma sürecinde, yerli ve yabancı turistin

Detaylı

I. Dünya Savaşı öncesi dağıtım ve satış yönlü

I. Dünya Savaşı öncesi dağıtım ve satış yönlü I. Dünya Savaşı öncesi dağıtım ve satış yönlü Ürünlerin üreticilerden tüketiciye doğru akışını sağlayan eylemler II. Dünya Savaşından sonra tüketicinin önemi Tüketici tatminin değer kazanması Pazarlama,

Detaylı

TV: Ally McBeal, The Simpsons, MTV Celebrity Death Match, Family Guy. Müzik: Ark aplan müziği, Avustralya listelerine 20. sıradan girer.

TV: Ally McBeal, The Simpsons, MTV Celebrity Death Match, Family Guy. Müzik: Ark aplan müziği, Avustralya listelerine 20. sıradan girer. VİRAL Y ı l : 1 9 9 8 Döneminde web sayfalarını süsleyen OogaChaka Baby, 98 den günümüze k a d a r b i r ç o k T V p r o g r a m ı v e p l a t f o r m l a r d a y e r a l ı r. TV: Ally McBeal, The Simpsons,

Detaylı

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel İşletmeler

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel İşletmeler Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri Yerel İşletmeler Marketing Anadolu Platformu, üretici Anadolu sanayicisine satışı artırıcı bir fonksiyon olarak pazarlama ve bileşenleri konusunda yön göstermek amacıyla

Detaylı

DERS ÖN İZLEME

DERS ÖN İZLEME İLKELERİ I NEDİR? Taylan DÖRTYOL Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Pazarlama Bölümü http://aves.akdeniz.edu.tr/taylandortyol/ Pazarlama İlkeleri I 2 DERS ÖN İZLEME Pazarlama nedir?.. Pazarlama

Detaylı

PROJE ADI: Ay çok güzel. Tam benlik!

PROJE ADI: Ay çok güzel. Tam benlik! PROJE ADI: Ay çok güzel. Tam benlik! Araştırma Künyesi Kullanılan Yöntem (ler) Kalitatif Kantitatif Diğer (Açıklayınız) X Araştırmanın Evreni/ Hedef Kitlesi Marka müşterileri Coğrafi Kapsama Alanı Türkiye

Detaylı

Gayrimenkulde Hedef 12!

Gayrimenkulde Hedef 12! Gayrimenkulde Hedef 12! HAKKIMIZDA HAKKIMIZDA Kurumsal Kurucu Ortaklar, Bankacılık Ve Finans Sektörü İş Tecrübelerini, Gayrimenkul Sektörü İş Tecrübeleri İle Biraraya Getirerek, İnovatif Bir Konsept İle

Detaylı

TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life

TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life Bir adımda değişir HAYAT! Touch Box interaktif zemin ve yüzey çözümü, yansıtılan görüntü ile insan vücudu hareketlerine bağlı olarak görsel efektler

Detaylı

Tedarikçi Seçimi Marka Ve Pazarlama. Ufuk Peker

Tedarikçi Seçimi Marka Ve Pazarlama. Ufuk Peker Tedarikçi Seçimi Marka Ve Pazarlama Ufuk Peker Kişisel Etkinlik Özbilinç Özyönetim Özmotivasyon Ne Görüyoruz? Ekip Olma Strateji Planlama Kendimizi Yönetme Bir şeyi yapabileceğimize veya yapamayacağımıza

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ 1 M.İ.Y. ORTAYA ÇIKIŞ NEDENLERİ Kitlesel pazarlamanın gittikçe pahalı bir müşteri kazanma yolu olması Pazar payının değil müşteri payının önemli hale gelmesi Müşteri memnuniyeti

Detaylı

ORGANİK AVRUPA AVRUPA ORGANİK GIDA PAZARI VE SANAYİSİNİN STRATEFİK BİR PROFİLİ

ORGANİK AVRUPA AVRUPA ORGANİK GIDA PAZARI VE SANAYİSİNİN STRATEFİK BİR PROFİLİ ORGANİK AVRUPA AVRUPA ORGANİK GIDA PAZARI VE SANAYİSİNİN STRATEFİK BİR PROFİLİ Çevre, Avrupa boyunca organik tarım alanlarına dönüşüm için bir motivasyon olarak etkilidir ve genellikle bir ülke bazında

Detaylı

GENEL İŞLETME. Dr.Öğr.Üyesi Lokman KANTAR

GENEL İŞLETME. Dr.Öğr.Üyesi Lokman KANTAR GENEL İŞLETME Dr.Öğr.Üyesi Lokman KANTAR 6.11.2018 1 PAZARLAMA YÖNETİMİ Pazarlama Anlayışının Tarihsel Gelişimi Hedef Pazarın Belirlenmesi ve Konumlandırılması Ürün politikası ile ilgili pazarlama bileşenleri

Detaylı

MARKA YÖNETİMİ VİZE SORU VE CEVAPLARI 2015-2016

MARKA YÖNETİMİ VİZE SORU VE CEVAPLARI 2015-2016 MARKA YÖNETİMİ VİZE SORU VE CEVAPLARI 2015-2016 1 ) Aşağıdakilerden hangisi marka sponsorluğu seçenekleri arasında yer almaz? Aracı markası Lisans Üretici markası Çeşitlendirilmiş marka Ortak marka 2 )

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER. HALKLA İLİŞKİLER ve SPONSORLUK. Yrd.Doç.Dr. Özgür GÜLDÜ

HALKLA İLİŞKİLER. HALKLA İLİŞKİLER ve SPONSORLUK. Yrd.Doç.Dr. Özgür GÜLDÜ HALKLA İLİŞKİLER HALKLA İLİŞKİLER ve SPONSORLUK Günümüzün bilgi ve iletişim çağında, ulusal ve uluslar arası rekabet ortamında rakipler arasında ön plana çıkmak, farkındalık yaratmak, hedef kitlelerle

Detaylı

KADINLAR ve Demografik Büyüklükler Hedef Kitle Tanımlamaları Yaşam Trendleri

KADINLAR ve Demografik Büyüklükler Hedef Kitle Tanımlamaları Yaşam Trendleri KADINLAR ve Demografik Büyüklükler Hedef Kitle Tanımlamaları Yaşam Trendleri 14 Haziran 2005, Salı A company of Pazarlama yönetimini geliştirmek için ilerleyebileceğimiz alanlar Hedef kitleyi geleneksel

Detaylı

3. Hafta Ar-Ge Yönetimi Yeni Ürün İnnovasyon

3. Hafta Ar-Ge Yönetimi Yeni Ürün İnnovasyon 3. Hafta Ar-Ge Yönetimi Yeni Ürün İnnovasyon Ar-Ge Nedir? Araştırma, var olan bilgiye kullanılabilir ve kanıtlanabilir nitelikte yeni bilgiler eklemek amacını güden sistemli bir incelemedir. Araştırma

Detaylı

Programatik Ekosistem

Programatik Ekosistem Programatik Ekosistem İçerik 1. Programatik Ekosistem 2. Programatik Teknolojiler 3. IAB Türkiye Girişimleri EMEA da programatik kullanımı oranı: %92 Görüntülü reklam kampanyaları için programatik kullananların

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

ÖRNEK OLAY. L Oréal Canada

ÖRNEK OLAY. L Oréal Canada ÖRNEK OLAY L Oréal Kanada DoubleClick Bid Manager ve Google Analytics Premium ile Programlı Satın Almanın Güzelliğini Görüyor L Oréal Kanada, DoubleClick Bid Manager ve Google Analytics Premium ile Programlı

Detaylı

Müşterisini CRM ile daha yakından tanıyor!

Müşterisini CRM ile daha yakından tanıyor! Müşterisini CRM ile daha yakından tanıyor! SETUR müşterisini CRM ile daha yakından tanıyor! Yurt-içi Otel Tur 2017 senesi SETUR un müşterilerini daha iyi tanımaya yönelik CRM çalışmalarına başladığı ve

Detaylı

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi Türksat ın Tercihi İnovanka Türksat A.Ş, Kablo Tv, Uydu Net, E-devlet sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlarına tarafımızca

Detaylı

MARKA VE YÖNETİMİ KISA ÖZET KOLAYAOF

MARKA VE YÖNETİMİ KISA ÖZET KOLAYAOF MARKA VE YÖNETİMİ KISA ÖZET KOLAYAOF DİKKAT Burada ilk 4 sayfa gösterilmektedir. Özetin tamamı için sipariş veriniz www.kolayaof.com 2 Kolayaof.com 0 362 2338723 Sayfa 2 İÇİNDEKİLER 1. ÜNİTE- MARKA VE

Detaylı

Baykuş Ödülleri Ödül Alan Projeler

Baykuş Ödülleri Ödül Alan Projeler Baykuş Ödülleri 2013 -Ödül Alan Projeler Proje Adı: Finansal Döngülerinin İçinde Tüketici ile Birlikte Yürümek (Finansal Günlük Araştırması) Araştırma Şirketi: GfK Araştırma Veren: Garanti Bankası Ödül

Detaylı

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel Medya

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel Medya Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri Yerel Medya Marketing Anadolu Platformu, üretici Anadolu sanayicisine satışı artırıcı bir fonksiyon olarak pazarlama ve bileşenleri konusunda yön göstermek amacıyla

Detaylı

PAZARLAMA. İnsan ihtiyaç ve isteklerini karşılamaya yönelik mübadele işlemidir.

PAZARLAMA. İnsan ihtiyaç ve isteklerini karşılamaya yönelik mübadele işlemidir. 1 PAZARLAMA İnsan ihtiyaç ve isteklerini karşılamaya yönelik mübadele işlemidir. 2 Pazarlama İşlevi Mevcut ve potansiyel alıcılara istek tatmin edici ürün, hizmet ve bilgileri sunmak üzere planlama, fiyatlandırma,

Detaylı

Baykuş Ödülleri 2013 -Ödül Alan Projeler

Baykuş Ödülleri 2013 -Ödül Alan Projeler Baykuş Ödülleri 2013 -Ödül Alan Projeler Proje Adı: DEODORANT KATEGORİSİ KEŞİF VE MARKA YAPILANDIRMA ARAŞTIRMASI Araştırma Şirketi: SİA INSIGHT Araştırma Veren: BEIERSDORF Ödül Alınan Kategori: İÇGÖRÜLÜ

Detaylı