KASIM Web: BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FİKRİ IŞIK HATAY I ZİYARET ETTİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KASIM 2014. Web: www.antakyatso.org.tr. E-mail: antakyatso@tobb.org.tr BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FİKRİ IŞIK HATAY I ZİYARET ETTİ"

Transkript

1 KASIM 2014 Web: BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FİKRİ IŞIK HATAY I ZİYARET ETTİ

2 Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık 15 Kasım 2014 Cumartesi günü Hatay Sanayisi Değerlendirme Toplantısı na katılmak üzere ilimizi ziyaret etti. Toplantıya, Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, Adalet Eski Bakanı ve Hatay Milletvekili Sayın Sadullah Ergin, Hatay Milletvekilleri H.Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Vali Yardımcıları ile İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, İl Müdürleri, İş adamları, Esnaf Odaları temsilcileri, Sanayi Odaları temsilcileri ve ilgili diğer yetkililer katıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın fikri Işık ın akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, bir tarih, kültür, tarım ve sanayi şehri olan Hatay da sanayi ve işadamları ile birlikte olmaktan, aynı havayı teneffüs etmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Sayın Bakanımız Fikri Işık, Hatay çok farklı medeniyetlerin kurulduğu, büyüdüğü, geliştiği, birlikte yaşama kültürünü ve hoşgörünün adeta abideleştiği muhteşem bir şehir. Ama aynı zamanda Hatay, girişimcisiyle, sanayicisiyle, işadamıyla Türkiye nin gelişmesine, büyümesine, kalkınmasına, muasır medeniyet seviyesine ulaşma idealine her gün daha fazla katkı veren önemli bir sanayi kentidir. Bu açıdan Hatay ı gerçekten önemsiyoruz. Bu vesile ile Hatay ın anavatana katılması için ömrünün sonuna kadar bir büyük gayret gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ü ve Hatay ın bağımsızlığında büyük rol alan, aynı zamanda Cumhurbaşkanı olarak da görev yapan Tayfur Sökmen i ve bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. dedi. Hatay ın Türkiye nin en dinamik şehirlerinden birisi olduğunu belirten Bakan Işık, Hatay, sanayisi ile Türkiye de her geçen gün adından daha fazla bahsettiren bir şehir. Girişimcisi bulunmayan, ülkesi için çalışma, gayret etme, risk alma iddiası olmayan hiçbir ülkenin kalkınması mümkün değil. Bir ülkenin sanayicisi ve işadamı eğer gerçekten çalışıyorsa, gayret ediyorsa, risk alıyorsa o ülke hak ettiği yere gelir. Dolayısıyla aslında ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasının temek aktörleri sizlersiniz. Hatay ın ekonomisi sizlerin omuzlarında. Birlikte çalışacağız ve başaracağız. Muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma idealini birlikte hayata geçireceğiz. Diye konuştu.

3 Konuşmalardan sonra Antakya Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin Sayın Bakan Işık a hediye takdim etti. Daha sonra, Bakan Işık, Vali Topaca ve beraberindekiler Hatay daki sanayi sorunları ile ilgili sorunların ve çözüm önerilerinin masaya yatırılacağı toplantıya geçti. Buradaki toplantıda Antakya Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık a İlin Potansiyeli ve Çözüm Önerilerini içeren bir sunum yaptı. Çinçin, ilimizin sanayi yatırımları konusunda önündeki en büyük engelin arazi üretme konusundaki sıkıntılar olduğunu dile getirdi. Çinçin, bu konunun aşılması için Hassa Tüneli projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ederken, Hassa Tüneli projesinin tüm Hataylıların ve Doğu Akdeniz de sıcak limanlara inmek isteyen kentleri heyecanlandıran bir proje olduğunu dile getirdi. Çinçin, Hatay olarak bu projenin sonuna kadar arkasında olduklarını sözlerine ekledi. Çinçin, son dönemde ilimizde meydana gelen elektrik kesintilerinin sanayici ve esnafımızı olumsuz etkilediğini bu konu ile ilgili Enerji Bakanımız Sayın Taner Yıldız ında bilgilendirildiğini ifade etti. Elektrik kesintileri ile ilgili Sanayi Bakanlığımız dan da bu konunun takipçisi olmasını istediklerini ifade eden Çinçin, yaptığı sunumun devamında, Altınözü Zeytin ve Zeytin Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için hükümet desteğine ihtiyaç olduğuna, bu konunun hem tarıma hem de bölgemizdeki hayvancılığa büyük katkısı olacağına ve bir an önce bu projenin hayata geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. İlimizdeki KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü nün hibe programlarının arttırılması gerektiğine ve buna bağlı olarak ile KOSGEB teki personel sayısının arttırılmasına yönelik konuların önemine değindi. Toplantı sunumun ardından karşılıklı görüş alışverişi şeklinde devam etti.

4 Antakya'nın Almanya'daki Kardeş Şehri Kiel'in Belediye Meclis Başkanı Hans-Werner Tovar ve Kiel Valiliği Ekonomik Girişimler Müdürü Henning Stademann Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr. Lütfü Savaş ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven ile birlikte Antakya Ticaret ve Sanayi Odası nı ziyaret etti. Heyeti Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, ATSO Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Barutçu, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Ekşi, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve ATSO Genel Sekreteri Serdar Yılmaz Saraç karşıladı. Ziyarette iki ülke ve iki kardeş kent arasındaki ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkiler ile bu ilişkilerin daha fazla geliştirilmesi, Hayvancılık ve Yenilenebilir Enerji konuları görüşüldü. Çinçin, Antakya nın Kiel ile sadece kültürel ve ekonomik faaliyetler değil, eğitim, ticaret ve daha birçok alanda da işbirliği yaptığını ifade ederken, Eylül ayı içerisinde Kiel Ticaret ve Sanayi Odası nı ziyaret ettiğini ve Almanya da çok güzel ağırlandığını dile getirdi. ATSO Başkanı Hikmet Çinçin Almanya nın en fazla ihracat yaptığımız ülke konumunda olduğunu ve Hatay dan Almanya ya yapılan ihracat rakamlarını baktığımız zaman iki ülke ve iki kardeş şehir arasında daha fazla ticaret ve işbirliği yapmamız gerektiğini belirtti. Türkiye ve Almanya arasında geçmişe dayanan köklü bir ilişki bulunduğunu belirten Çinçin, iki ülke arasındaki tarihsel dostluk bağlarının, zaman içinde güçlendiğine dikkat çekti. Çinçin ayrıca Türkiye nin Avrupa Birliği yolunda Almanya daki siyasilerden destek beklediğini ve 2015 yılının haziran ayında Kiel şehrine bir ziyaret planladıklarını dile getirdi. ATSO Başkanı Çinçin in konuşmalarının ardından, ABİGEM Direktörü Bülent Yüce İlimizdeki Hayvancılık ve Enerji Sektörleri ile ilgili ve İlimizdeki gelişmiş sektörlerle ilgili bir sunum yaptı.

5 Kiel Belediyesi Meclis Başkanı Hans-Werner Tovar ise, Avrupa da yeni partnerler aradıklarını en güçlü partnerinin ise genç nüfusu ve büyüyen ekonomisiyle Türkiye olduğunu ifade etti. Buradaki kardeşliğin sadece Almanya da yaşayan Türklerle sınırlı kalmasını istemediklerini belirten Tovar, bu kardeşliğin tüm Türkiye ye hitap etmesini istediklerini vurguladı. Antakya ve Türkiye de yaşanan değişimin farkında olduğunu da belirten Tovar, Antakya ve Türkiye çok büyük bir değişim ve canlılık içinde. Gördüğüm kadarı ile büyük hedefler konmuş. Büyük hedefler olmadan bir şeyler başarmak mümkün değildir. Burada gördüğüm bu zihniyeti Kiel e de taşıyacağım. açıklamasını yaptı. Kiel in ekonomik ve kültürel yapısı hakkında bilgi veren Tovar, Kiel, büyük bir liman kentidir. Çok kültürlülük bizde de var. Birçok ülkeye günlük vapur seferlerimiz bulunmaktadır. Uluslararası bir kent olan Kiel, endüstri şehrinden hizmet veren bir şehre doğru dönüşmektedir dedi. Antakya-Kiel şehirleri arasında kurulan kardeş şehir köprüsünün iki ülke halklarının dayanışmasını sağlayacağını söyledi. İlişkileri geliştirip ticari ve kültürel anlaşmalarda yapmak istediklerini anlatan Tovar "Kardeşlik bağlarımız daha da pekişecek" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Bekir Karabacak Kiel Belediye Meclis Başkanı Hans- Werner Tovar a Taş Mozaik, ATSO Başkanı Çinçin ise Odamızı ziyaretleri anısına plaket takdim etti.

6 Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin ve beraberindeki ATSO Heyeti Başkent te Hatay Günleri nin açılışına katıldı. Heyette Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Alkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Sabit Coşkun, Metin Dağlı, Ahmet Şeniz Melek, Meclis Üyeleri Ömer Gürbüz, Hayrettin Ateş, Bekir Karabacak, İsmail Kırk ve ATSO Halkla İlişkiler Sorumlusu Mehmet Gündoğdu hazır bulundu. Sahip olduğu sayısız değerleri ile tüm dünyanın ilgisini çeken güzel ilimiz Hatay, bu yıl Ankara dan barış, kültür ve hoşgörü ile 3. defa merhaba diyor. Hatay ın değerlerini, Ankara dan tüm dünyaya anlatmak ve tanıtmak amacıyla bu yıl 3.sü düzenlenen "Başkent te Hatay Günleri" etkinliği kapsamında Abdi İpekçi Parkı nda vatandaşlara künefe ikram edildi. Hatay ın plaka numarasına ithafen 31 tepsi hazırlanarak parkta kurulan ocaklarda kızartılan ve şerbetini TESK Başkanı Bendevi Palandöken ile Vali Yardımcısı H.Volkan Köksal ın döktüğü nefis künefeler vatandaşlara ikram edildi. Vatandaşlar bir yandan künefelerini yerken diğer yandan da yöresel kıyafetleri ve sempatik şiveleri ile dikkati çeken Antakya Kına Gecesi ekibinin birbirinden güzel türkülerini dinledi, halkoyunları ekibinin halayları ile de hoşça vakit geçirdiler. Efsanevi güzel Defne ve ona aşık Apollon u canlandıran gençlerin alanı renklendirdiği etkinlikte barış, sevgi ve hoşgörü mesajları verildi. Künefe şölenine, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü (MKÜ) Prof. Dr. H. Salih Güder, Vali Yardımcısı H.Volkan Köksal, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Hatay İlçe Kaymakamları, üç semavi dinin temsilcileri, Oda ve Borsalarının, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, işadamları ile Ankara dan ve Hatay dan çok sayıda vatandaş katıldı.

7 Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Birlik Vakfı tarafından düzenlenen ve Hatay Güçbirliği tarafından desteklenen Başkent te Hatay Günleri Abdi İpekçi Parkı ndaki Künefe Şöleninin ardından Atatürk Kültür Merkezi nde Hatay Valimiz Sayın Ercan Topaca nın da katılımıyla kapılarını açtı. Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca ve protokol üyelerinin birer konuşma yaptığı törende hep birlikte açılış kurdelesi kesildi. Şenköy Halk Oyunları ekibinin gösterisinin renk kattığı açılışta daha sonra Hatay a özgü yöresel ürünlerden el sanatlarına, sanayi ve zirai ürünlere bin bir çeşit ürünün sergilendiği stantlar ilgiyle gezildi. Başkent te Hatay Günleri nde Hatay ın meşhur künefe şovu ve Medeniyetler Korosu konseri, Antakya Kına Gecesi ekibi ile Şenköy Halk Oyunları gibi birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacaktır. Hatay Günleri lezzet şöleni, çeşitli etkinlikler, konserlerle güler yüzlü Hataylıların misafirperverliği ve hoşsohbetleri eşliğinde 09 Kasım 2014 Pazar günü saat e kadar devam edecektir. Tüm vatandaşlarımızı bu güzel etkinliğe bekliyoruz.

8 Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ve HESOB Heyeti Emniyet Genel Müdürlüğü ne atanan Hatay Eski Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz i makamında ziyaret etti. Ziyaret ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Alkan, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sabit Coşkun, Metin Dağlı, Ahmet Şeniz Melek, Meclis Üyeleri Ömer Gürbüz, Hayrettin Ateş, Bekir Karabacak, İsmail Kırk ın katılımları ile kalabalık bir heyetle gerçekleştirildi. Emniyet Genel Müdürü Sayın M.Celalettin Lekesiz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Hikmet Çinçin e ve beraberindeki heyete teşekkürlerini sundu. Vatandaşlarımızın, huzur ve güven içerisinde yaşaması Türk Polis Teşkilatı nın hiç şüphesiz en önemli görevlerinin başındadır. Hep beraber Polis Teşkilatımızı daha ileriye götürmeye çalışacaklarını ifade etti. Güvenlik konusunun, bir devletin en önemli varlık nedenlerinden biri olduğuna işaret eden ATSO Başkanı Çinçin ise Bunun içinde de polis teşkilatımız en önde görev ifa eden tarihi bir kuruluşumuzdur. Çinçin Emniyet Genel Müdürlüğü ne atanan Hatay Eski Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz e ilimizdeki görev süresi boyunca vermiş olduğu hizmetlerden ötürü teşekkürü borç bildiklerini dile getirirken, yeni görevinde başarılar diledi. M. Celalettin LEKESİZ 11 Haziran Eylül 2014 tarihleri arasında Hatay Valisi olarak 5 yıl görev yapmıştır.

9 Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ve Hatay İşkur İl Müdürlüğü arasında KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolü imzalandı. Protokolü Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Hikmet Çinçin ile İşkur İl müdür Vekili Ahmet Karaveli imzaladı. İmzalanan protokol kapsamında, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinden yararlanması ve bu eğitimleri tamamlayarak eğitime katıldığını belgeleyen, iş planı KOSGEB tarafından kabul edilen ve kendi işini kuran girişimcilerin TL si geri ödemesiz, TL si de geri ödemeli olmak üzere toplam TL limitli KOSGEB Yeni Girişimci Desteği kullandırılacaktır. Bu eğitimin amacı, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamaktır. Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı kapsamında yapılan protokolün amaçlarından bir diğeri ise girişimciliğin gelişmesini teminen, bu eğitimlerden mezun olarak kendi işini kuran girişimcilerin KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvurabilmelerini sağlamaktır. Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak, kuracakları işletmelerin başarı olanaklarını arttırmaktır. Eğitim bitiminde katılımcılar KOSGEB tarafından onaylanmış olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi almaya hak kazanacaklardır. ATSO Başkanı Çinçin, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası nın yıllarca KOSGEB hizmet merkezine ev sahipliği yaptığını, Hatay da Kobilerin KOSGEB le buluşmasında ve kaynaşmasında öncülük ettiğini, Girişimcilik eğitimlerinin KOSGEB ile birlikte büyük oranda arttığını belirterek bu konuda ATSO olarak tüm destekleri vermeye hazır olduklarını ifade etti. Çinçin bu eğitimin üyelerimize ve katılım sağlayan vatandaşlarımıza büyük yarar sağlayacağını dile getirdi. Çinçin, KOSGEB ATSO ve Hatay İŞKUR işbirliğinden çok memnun olduklarını dile getirerek sözlerini sonlandırdı. Ardından Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı imza protokolü gerçekleştirildi.

10 Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Meslek Komite Başkanları ile istişare toplantısı yaptı. Toplantının gündem maddeleri son dönemde odamızın titizlikle üzerinde durduğu Elektrik Kesintileri, Odamıza Borcu olan üyelerimizin torba yasa kapsamında aidat borçlarını kapatmaları ve Komite Başkanlarının görüş ve önerileri dinlendi. Komite Başkanlarımız Odamızın Elektrik kesintileri konusundaki çalışmalarını takdirle karşıladıklarını kendi meslek komite üyelerinin de bu konudan büyük sıkıntı duyduklarını ifade ettiler. Toplantıda aynı zamanda Odamıza borcu olan üyelerimizin borçlarının yapılandırılması ile ilgili komite başkanlarına bilgi verildi.

11 Antakya Ticaret ve Sanayi Odası 15. Meslek Komite Üyelerinden (Tarım ve Hayvancılık) oluşan kalabalık bir heyet ile Adana 8. Tarım na katıldı. Ekonomisi büyük ölçüde tarıma dayalı olan bölgemiz açısından önem taşıyan fuara katılımın yoğun olduğu gözlendi. İlimiz firmalarının da stant açtığı fuarda, giden heyet çeşitli temaslarda bulunarak Hatay stantlarını ziyaret etme fırsatı buldu. Modern Tarım Makinalarının sergilendiği fuarda tohum ve tohum üreticileri de yer aldı. giden üyeler, ziyaretin verimli geçtiğini ve katkılarından dolayı ATSO Yönetim Kurulu na teşekkürlerini iletti.

12 Türk Eximbank A.Ş. Ankara Bölge Müdürlüğü nce, 26 Kasım 2014 Çarşamba günü saat arasında Bankanın kredi ve sigorta programlarının Odamız üyelerine tanıtılması amacıyla Hatay Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonunda bir toplantı yapıldı. Toplantı da Türk Eximbank adına bilgilendirme yapmak üzere uzman Ali CAN, uzman Aslı ÖZTÜRK ve Bölge Müdürlüğü yetkilisi Gülşah Aslı AKYURT katılarak, sunum yaptılar. Başta İhracatçılarımız olmak üzere tüm üyelerimiz, Türk Eximbank A.Ş. nin kredi ve sigorta programları bilgilendirme seminerine katılım gösterdiler.

13 KOSGEB Daire Başkanı Aydın Bayrambaş ve KOSGEB Hatay Hizmet Merkezi Müdürü Kenan Sert Antakya Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin i makamında ziyaret etti. Bayrambaş ve Sert i Antakya Ticaret ve sanayi Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Ekşi ve Genel Sekreter Serdar Yılmaz Saraç karşıladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ATSO Başkanı Çinçin, bölgemizin ekonomik durumu ile ilgili bilgiler verdi. 7 tane Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu oluşturduklarını ifade etti. KOSGEB in işletmelerimiz için çeşitli başlıklar açmasını istediklerini dile getiren Çinçin, İşletmeleri ekonomik anlamda rahatlatacak krediler verilebilirse esnafımız açısından iyi olacağını sözlerine ekledi. Hatay ekonomisinin iki parçadan oluştuğunu söyleyen Çinçin, Antakya da daha çok Hizmet Sektörü, Yük ve İnsan taşımacılığı yapıldığını ifade ederken, İskenderun bölgesinin daha çok sanayi anlamında geliştiğini ifade etti. KOSGEB Daire Başkanı Bayrambaş ise, KOSGEB Hatay Hizmet Merkezi ne ilk olarak ATSO nun ev sahipliği yaptığını ve bundan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hizmet Merkezlerinin bağlı olduğu Daire Başkanı olduğunu ifade eden Bayrambaş, KOSGEB kaynaklarının yeni ihtiyaçlara göre değişiklik gösterdiğini ve değerlendirme ziyaretlerinde bulunduklarını ifade etti. KOSGEB olarak nitelikli projeler üretmek için çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Bayrambaş, KOSGEB kurulduğundan bu yana çeşitli görevlerde bulunduğunu bu yüzden geldiği noktayı çok iyi bildiğini söyledi. KOSGEB olarak istihdam ve ihracat başlıklarına eğileceklerini söyledi.

14 SORU : SİZİ KISACA TANIYA BİLİRMİYİZ? CEVAP : yılında Antakya da doğdum. Gani Orman Ürünleri adlı aile şirketinde yönetici olarak çalışmaktayım. Şirketimizin iştigal alanı orman ürünleri (sunta, mdf, kereste) hammadde satışıdır oda seçimlerinde seçilerek 3. Meslek Komitesi Başkanlığı görevini yürütmekteyim. SORU : HATAY IN MOBİLYACILIK SEKTÖRÜNDEKİ YERİNİ DEĞERLENDİRİRMİSİNİZ? CEVAP : Hatay mobilyacılık sektöründe ülkemizin önemli yapı taşlarından biridir. Sektör olarak öncelikli üretim maddeleri yemek ve yatak odası, zigon sehpa, koltuk takımı sektörün önemli ihracat ürünleridir. SORU : BÖLGEMİZDE MOBİLYA SEKTÖRÜNDE MARKA NEDEN YARATAMIYOR. BUNUN NEDENLERİ NELERDİR? eğitim veren okulların ülkemizde çoğalması ve usta sertifikası olan kişileri çalıştıran KOBİlere devletimizin yardım etmesi gerekmektedir. SORU : ANTAKYA TİCARET VE SANAYİ ODASI ÖNCÜLÜĞÜNDE YÜRÜTÜLEN ANMOGEP (ANTAKYA MOBİLYACILIĞINI GELİŞTİRME PROJESİ) HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? CEVAP : Öncelikle ATSO 3. Meslek Komite Başkanı ve mobilyacılar olarak bu projenin sonuna kadar arkasında olduğumuzu belirtmek isterim. Yürütülen proje makineleşme gücü olmayan esnafımız için bulunmaz bir fırsat olacaktır. Tesis bölgemizdeki mobilya üretiminin artmasında önemli rol oynayacaktır. Esnafımıza yeni ufuklar açacağına inandığım bu projede başta kendi mensubu bulunduğum ATSO ya ve emeği geçen tüm kuruluşlara teşekkür ederim. SORU: MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN TÜRKİYEDEKİ ÖNCÜ FUARLARI HANGİLERİDİR? CEVAP : Mobilya sektörünün en önemli sorununu markalaşamamak olarak görüyorum. Bunun çeşitli sebepleri var. Merdiven altı üretimin yaygın olması, küçük esnafların birleşmemesi, Kobilerin KOSGEB ve DOĞAKA nın hibelerinden yeterince yararlanamamaları, Hatay mobilyacılık sektörünün üretimini arttıramamasına ve dış pazarlara açılamamalarına neden oluyor. SORU : MOBİLYA SEKTÖRÜNDE NİTELİKLİ İŞÇİ SIKINTISI VAR MI? EĞER VAR İSE BU SORUN NASIL AŞILA BİLİR? CEVAP : Her sektörde olduğu gibi mobilya sektöründe de nitelikli işçi sıkıntısı var. Bence bu konuda mesleki CEVAP : İstanbul İSMOB, İnegöl MODEF EXPO, Adana Mobilya ve Dekorasyon sektörün önemli fuarlarıdır. SORU : HATAY MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN YENİ PAZARLARA ULAŞMASI İÇİN NASIL BİR YOL HARİTASI İZLENMELİDİR. CEVAP: Öncelikle markalaşma, kaliteli ürün ve iyi reklam ile Hatay Mobilya Sektörü kendine dünyanın her yerinden alıcı bulabilir. Ayrıca Hatay ın en çok ihracat yaptığı iki ülke olan Rusya ve İran a 2015 yılında Hatay mobilyacıları olarak iş gezisi düzenleyerek pazar çalışmaları yapmayı planlamaktayız.

15 BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU BAŞLICA ÜRÜN HİZMET YER ŞEHİR 27/01/ /02/ /02/ /02/ /02/ /02/ /02/ /02/ /02/ /03/ /03/ /03/ /03/ /03/ /03/ /03/ /03/ /03/ /03/ /03/ /04/ /04/2015 İSMOB 2015 İstanbul Mobilya Her Türlü Ev Mobilyası Her Türlü Ev Mobilyası Yaratıcı Endüstriler, Yaratıcı Endüstri Ürünleri, Endüstriyel Tasarım, Grafik Sanatlar, Grafik Sanatlar, Sinema En- Endüstriyel Tasarım Ürünleri, Alldesign 4.Yaratıcı Endüstriler ve Gelişen Teknolojiler Nano Teknolojiler, düstrisi, Grafik Reklam Endüstrisi, Obje Üreticileri, Mo- & Tasarım Konferansları Mobilya Tasarımı, Gelişen Teknolojiler, İç Dekorasyon loji, bilya Tasarımları, Nanotekno- Robotik Adana Kent Belediye İhtiyaçları Kent Mobilyaları, Park Bahçe Düzenlemeleri ve Spor Tesisleri Mutfak Dünyası Uluslararası Mutfak, Banyo Mobilyaları ve Ankastre Cihazlar MODEKO İzmir Mobilya Konya Kent Yerel Yönetim İhtiyaçları, Kent Mobilyaları, Park Bahçe Düzenlemeleri, İtfaiye Araçları ve Yangın Güvenliği Konya Dekor Mobilya, İç Mimari, Dekorasyon ve Aksesuarları Konya İdeal Ev 3.Ev Tekstili, Halı, Züccaciye, Ev Elektroniği, Aydınlatma Beyaz Eşya ZOW 2015 Uluslararası Mobilya Endüstrisi, İç Tasarım, Aksesuar ve Ekipmanları Ortadoğu 5.Mobilya Yan Sanayi Home & Garden -İç Mimari & Dekorasyon 2015 Belediye İhtiyaçları, Kent Mobilyaları, Park Bahçe Düzenlemeleri (Çevre Teknolojileri Özel Bölümü) Mutfak, Banyo, Mobilya Aksesuarları, Ankastre, Solo Cihaz Sistemleri ve Tamamlayıcı Ürünler Mobilya, Dekorasyon, Ev ve Büro Mobilyaları Yerel Yönetim İhtiyaçları, Kent Mobilyaları, Park Bahçe Düzenlemeleri, İtfaiye Araçları ve Yangın Güvenliği Mobilya, İç Mimari, Dekorasyon ve Aksesuarları (Mutfak, Banyo ve Seramik Ev Tekstili, Halı, Züccaciye, Ev Elektroniği, Bilgisayar, Beyaz Eşya, Mobilya Endüstrisi, İç Tasarım, Aksesuar ve Ekipmanları Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları, Döşemelik Kumaşlar, Kapı, Pencere ve Ahşap Teknolojisi ve Orman Ürünleri 36.İç Mimari & Dekorasyon Ürünleri, Mobilya, Aydınlatma Belediye İhtiyaçları, Kent Mobilyaları, Park Bahçe Düzenlemeleri (Çevre Teknolojileri Özel Bölümü) Ahşap, Lamine, Lake Mutfaklar, Oturma Grupları, Tezgah, Evye, Havalandırma Sistemleri, Banyo Mobilya ve Aksesuarları, Elektrikli-Gazlı Pişirme Üniteleri, Soğutucular, Yıkama Üniteleri Ev-Ofis-Mutfak-Banyo-Bahçe Mobilyası Ve Dekorasyon Ürünleri Yerel Yönetim İhtiyaçları, Kent Mobilyaları, Park Bahçe Düzenlemeleri, İtfaiye Araçları ve Yangın Güvenliği Mobilya, İç Mimari, Dekorasyon ve Aksesuarları Ev Tekstili, Halı, Züccaciye, Ev Elektroniği, Bilgisayar, Beyaz Eşya, Bahçe Mobilyaları İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı İstanbul Tüyap Adana Uluslararası Fuar Adana ve Kongre Merkezi Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Uluslararası İzmir Fuar Alanı KTO Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi KTO Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi KTO Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi İstanbul İzmir Konya Konya Konya Kimyasal Ürünler, Mobilya Sistemleri, Kumaş ve Deriler, İstanbul Fuar Bağlantı Elemanları, İç Dekorasyon, Yüzeyler, Merkezi Yeşilköy İstanbul Malzemeler, Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları, Döşemelik Kumaşlar, Kapı, Pencere ve Ahşap Teknolojisi ve Orman Ürünleri Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi Diyarbakır Zemin ve Duvar Kaplamaları, Lütfi Kırdar Mobilyalar, Halılar, Mutfak ve Uluslararası Banyo Aksesuarları, Perde Kongre ve Sergi İstanbul Sistemleri, Döşemelik Kumaşlar, Aydınlatma Ürünleri, Şö- Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi mineler

16 BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU 02/04/ /04/ /04/ /04/ /04/ /04/ /04/ /04/ /04/ /04/ /04/ /04/ /05/ /05/ /10/ /10/ /10/ /10/ /10/ /10/ /10/ /10/ /11/ /11/2015 Bahçe Dünyası İstanbul Bahçe Mobilyaları, Bahçe Mimarisi, Peyzajı, Bahçe Bitkileri ve Aksesuarları MEÇEF '15 - Mersin 9.Mobilya, Evlilik ve Çeyiz MODEF 2015 Mobilya ve Dekorasyon ANKAFF Ankara Mobilya Bahçe Mobilyaları ve Dekorasyonu, Peyzajı, Bakımı, Gölgelemeler, Havuzlar, Havuz Sistemleri ve Donanımmları Halı, Mobilya, Ev Tekstili, Dayanıklı Tüketim Malları, Aksesuar, Mutfak Malzemeleri Mobilya ve Dekorasyon Ankara Mobilya, Dekorasyon ve Tasarım Bursa Dekorasyon 2015 Mobilya İç Mimari, 3.Mobilya.İç Mimari, Dekorasyon ve Aksesuarları Fua- Dekorasyon ve Aksesuarları K.MOB 2015 Kayseri 5.Mobilya Samsun Mobilya Dekorasyon 2015 Adana 9.Mobilya - Dekorasyon 2015 Ağaç İşleme Makinesi Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri INTERMOB Uluslararası Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi 2.Gaziantep Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları MODEF EXPO 2015 Mobilya ve Dekorasyon 05/11/ /11/2015 Diyarbakır İdeal Ev Mobilya, Dekorasyon ve Aksesuarlar BAŞLICA ÜRÜN HİZMET GRUPLARI Oturma Grupları, Şezlong, Hamak, Pergola, Tente, Yüzme ve Süs Havuzları, Fidan, Çiçek, Saksı, Sulama ve Aydınlatma Sistemleri, Dekoratif Ürünler Halı, Mobilya, Ev Tekstili, Dayanıklı Tüketim Malları, Aksesuar, Mutfak Malzemeleri YER Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Yenişehir Fuar Merkezi Modern, Klasik ve Modüler İnegöl Hikmet Mobilya, Yemek ve Yatak Şahin Kültür Parkı Uluslarararı Odası Grupları, Duvar Ünitesi, Sandalye, Bebek ve Genç Odası, Mobilya Fuar Alanı Aksesuarları Ev, Ofis, Bahçe Mobilyaları ve Aksesuarları Mobilya.İç Mimari, Dekorasyon ve Aksesuarlar Mobilya, Dekorasyon, Aksesuar, Mutfak ve Banyo Mobilyaları, Aydınlatma, Halı, Mobilya, Dekorasyon, Aydınlatma, Ev Mobilya, Dekorasyon, Aydınlatma, Züccaciye, Ev Tekstili, Tekstili ve Aksesuarlar (Mutfak Banyo Ev Elektroniği ve Aksesuarlar Özel Bölümü) Ev ve Ofis Mobilyaları, Dekorasyon, Aydınlatma, Ev Tekstili, Bahçe Mobilyaları, Ev Elektroniği ve Aksesuarları Ağaç İşleme Makineleri, Mobilya İmal Makine ve Tezgahları, Kesici Takımlar, El Aletleri Ahşap Orman Ürünleri ve Malzemeler, Mobilya Aksesuarları, Oturma Grubu ve Yatak Üretim Malzemeleri Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları Mobilya ve Dekorasyon Mobilya, Dekorasyon Üniteleri, Aksesuarlar, Züccaciye, Beyaz Eşya Ev ve Ofis Mobilyaları, Dekorasyon, Aydınlatma, Ev Tekstili, Bahçe Mobilyaları, Ev Elektroniği ve Aksesuarları Ağaç İşleme Makineleri, Kurutucular, Mobilya İmal Makine ve Tezgahları, Presler, Toz Emme Üniteleri, Kesici Takımlar, Elektrikli Mekanik El Aletleri, Ağaç Kesme Makineleri Mobilya Tekerlekleri, Ray Sürgü Sistemleri, Menteşe, Kulp ve Kapı Kolları, Mdf, Yonga Levha, Kereste, Ahşap Profiller, Kapı Yüzeyleri, Kimyasallar, Kenar Bantları Ev ve Ofis Mobilyaları, Yataklar, Dekorasyon, Orman Ürünleri, Mobilya ve Aksesuarları ve Yan Sanayi, Üretim Malzemeleri Modern, Klasik ve Modüler Mobilya Yemek ve Yatak Odası Grupları Duvar Ünitesi,Sandalye Bebek ve Genç Odası, Mobilya Aksesuarları Mobilya, Dekorasyon Üniteleri, Aksesuarlar, Züccaciye, Beyaz Eşya ATO Kongre ve Sergi Sarayı Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi OFM Ortadoğu Fuar Merkezi İnegöl Hikmet Şahin Kültür Parkı Uluslarararı Fuar Alanı Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi ŞEHİR İstanbul Mersin Bursa Ankara Bursa Kayseri Samsun Adana İstanbul İstanbul Gaziantep Bursa Diyarbakır

17 GÜNCEL HABERLER... DUYURULAR TOPLANTILAR... ÜYE İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLER... VE DAHA BİR ÇOK BİLGİ İÇİN WEB SİTEMİZİ ZİYARET EDİNİZ.

OCAK 2016 Web:

OCAK 2016 Web: OCAK 2016 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr ATSO DA EKONOMİ ÇALIŞTAYI Antakya Ticaret ve Sanayi Odası nda Hatay İlinin Ekonomisini, İstihdam Yapısını ve Bunlara Göçmen Etkilerini

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

Almanya Devlet Bakanı

Almanya Devlet Bakanı 2 ANTAKYA TİCARET VE SANAYİ ODASI Almanya Devlet Bakanı Prof.Dr.BÖHMER ATSO'DA A lmanya Federal Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer ve beraberindeki Heyet Arkeoloji

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU YER

BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU YER BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU YER 10.01.2017 14.01.2017 JUNIOSHOW Bursa 8.Bebe ve Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı Bebe ve Çocuk Hazır Giyim Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Bursa

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 27-30 Nisan tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Üreticinin yeni teknolojilerle buluştuğu fuarı ilk gün

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 21 24 Mayıs 2015 KONYA İNŞAAT FUARI KONYA KENT 2015 KONYA DEKOR 2015 KONYA İDEAL EV 2015

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 21 24 Mayıs 2015 KONYA İNŞAAT FUARI KONYA KENT 2015 KONYA DEKOR 2015 KONYA İDEAL EV 2015 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 21 24 Mayıs 2015 KONYA İNŞAAT FUARI 12. Yapı, İnşaat Malzemeleri, İş ve İnşaat Makineleri, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Tesisat ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı Hırdavat ve Nalburiye

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2015 Yılı İçinde Gerçekleşen Faaliyetlerden fotoğraflar 74 Slayt 16.01.2015 Saadet Partisi Yetkililerinden Odamıza

Detaylı

BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU YER

BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU YER BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU YER 01.02.2017 03.02.2017 Alleather IDF Deri Fuarı Giysilik, Ham Deriler, Deri Konfeksiyon, Deri İşleme Makineleri, Finisaj, Kimyasallar Fuar Merkezi Yeşilköy 02.02.2017

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2016 YIL 1 SAYI 15 10.06.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:15 ERCAN İHTİYAR, ONUR ÖZÇELİKÇİ NİN İŞYERİ AÇILIŞINA KATILDI 06.05.2016

Detaylı

2015 YILI MARMARA BÖLGESİ FUAR TAKVİMİ

2015 YILI MARMARA BÖLGESİ FUAR TAKVİMİ 2015 YILI MARMARA BÖLGESİ FUAR TAKVİMİ Sıra No Başlama Bitiş n Adı n Konusu Başlıca Ürün Hizmet Grupları Yer Şehir Düzenleyici Mobilya, Gıda, Hazır Giyim, Tekstil, Tüyap Fuar ve Kongre 1 7 Ocak 2015 10

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

TÜRKİYE DE DÜZENLENEN FUARLARA DAİR BİLGİ

TÜRKİYE DE DÜZENLENEN FUARLARA DAİR BİLGİ TÜRKİYE DE DÜZENLENEN FUARLARA DAİR BİLGİ Tarih Fuar Link IFEXPO 4 6 Şubat 4 6 Şubat 13. Uluslararası İstanbul İç Giyim, Çorap İSTANBUL İPLİK http://www.tuyap.com.tr/fuarlar/ifexpo-13- uluslararasi-istanbul-ic-giyim-corap-fuari#fuar-profili

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı:

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı: Ertuğrul Cad. No:15 35660 Menemen/İZMİR Tel : 0(232) 832 1021 Fax : 0(232) 832 1634 AMERİKAN KÜLTÜR YABANCI DİL KURSLARI MENEMEN TEMSİLCİLİĞİNDEN ZİYARET Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Menemen Temsilciliği

Detaylı

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ YAKINDA BAŞLIYOR SAYFA 1 EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİLER SAYFA 2 ATSO SENDİKA ZİYARETLERİ SAYFA 3 ATSO'DAN ALMANYA'YA ÇIKARMA SAYFA 4 KOÇAŞ AYKAŞ'I

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27.11.2015 Kasım ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 39 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi

Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi FUAR ÖZET RAPORU Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 4 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 4 2. GENEL FUAR BİLGİLERİ 4 3.

Detaylı

Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu..

Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu.. Yapex 2014 Yapı ve Restorasyon Fuarı Sonuç Raporu.. Yapex 2014, 22 nci Uluslararası Yapı ve Restorasyon Fuarı, 13-16 Kasım 2014 tarihlerinde Antalya Expo Center Salonlarında büyük bir ticari başarıyla

Detaylı

BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU YER

BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU YER BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU YER 22.11.2017 23.11.2017 16.İstanbul Perakende Fuarı Mağaza, Market, Alışveriş Merkezlerine Yönelik Ürün, Hizmetler ve Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Lütfi Kırdar Uluslararası

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2010 Yılı Faaliyet Raporu Mart - Nisan 2010 tarihlerinde Çekerek te 30 kişiye iye Girişimcilik imcilik Eğitimi ve Sertifika Töreni T Gerçekle ekleştirildi. Eylül l 2010 tarihinde

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA!

TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA! TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA! KOSGEB ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) arasında Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği protokolü imzalandı Küçük

Detaylı

ADANA MOBİLYA - DEKORASYON FUARI

ADANA MOBİLYA - DEKORASYON FUARI ADANA MOBİLYA - DEKORASYON FUARI Adana 8. Ev ve Ofis Mobilyaları, Dekorasyon, Aydınlatma, Ev Tekstili, Bahçe Mobilyaları, Ev Elektroniği ve Aksesuarları Fuarı 24 28 Eylül 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET

Detaylı

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/02/21/istihdam-icin-sahaya-indiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istihdam seferberliği çağrısına Balıkesir den tam destek geldi. Balıkesir Valisi Yazıcı, Sanayi Odası

Detaylı

Atso'dan Bakan Ergin'e Teşekkür Atso'dan Bakan Ergin'e Teşekkür

Atso'dan Bakan Ergin'e Teşekkür Atso'dan Bakan Ergin'e Teşekkür Atso'dan Bakan Ergin'e Teşekkür Atso'dan Bakan Ergin'e Teşekkür 18.07.2012 / 18:34 ATSO Başkanı Hikmet Çinçin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e Hatay'a yapmış olduğu hizmet ve yardımlardan dolayı teşekkür

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1 OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR e-dergi Sayfa 1 1. SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI 2. NDAN Rifat HİSARCIKLIOĞLU NA ZİYARET 3. AKREDİTE BORSA OLDU 4. YÖNETİMİNDEN ANKARA ZİYARETLERİ 5. YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

Sanayicilerden destek

Sanayicilerden destek Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) üyeleriyle bir araya geldi. Uğur, Balıkesir Sanayi Odası'nın, iş dünyası ile sürekli istişare halinde

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Temmuz ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 65 Kapasite Raporu, 18 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

26-29 MAYIS 2015 TÜRK-ARAP I. EV TEKSTİLİ, DEKORASYON, İÇ MİMARİ, MOBİLYA FUARI II. YAPI İNŞAAT MALZEMELERİ VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

26-29 MAYIS 2015 TÜRK-ARAP I. EV TEKSTİLİ, DEKORASYON, İÇ MİMARİ, MOBİLYA FUARI II. YAPI İNŞAAT MALZEMELERİ VE TEKNOLOJİLERİ FUARI 26-29 MAYIS 2015 TÜRK-ARAP I. EV TEKSTİLİ, DEKORASYON, İÇ MİMARİ, MOBİLYA FUARI II. YAPI İNŞAAT MALZEMELERİ VE TEKNOLOJİLERİ FUARI İKİLİ GÖRÜŞME, ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU 1. ORGANİZASYON TANITIM TURAB

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni REKTÖR SABRİ GÖKMEN DEN KTSO BAŞKANI MUSTAFA TOKTAY A VEDA ZİYARETİ Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'a veda ziyaretinde bulundu. Görev süresi

Detaylı

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İKÇÜ ile Putra Üniversitesi arasında 'Mevlana Değişim Programı' İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 IHS KONYA 2014 KONYA ASANSÖR 2014 KONYA KENT 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 IHS KONYA 2014 KONYA ASANSÖR 2014 KONYA KENT 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 11. Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri, Dekorasyon ve Aydınlatma Fuarı IHS KONYA 2014 Konya 11. Isıtma, Soğutma, Havalandırma,

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN OCAK 2016 YIL 1 SAYI 10 03.02.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:10 5 MAYIS 2015 Trakya Kalkınma Ajansı ndan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 KONYA HAYVANCILIK 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 KONYA HAYVANCILIK 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 27 Şubat 2 Mart 2014 KONYA TOHUM 2014 3. Tohum Teknolojileri, Bitki Besleme, Fidancılık, Bahçe Bitkileri, Zirai Mücadele, Sulama, Gübreleme ve Ekipmanları Fuarı KONYA HAYVANCILIK

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 14.05.2014 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü işbirliğinde alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

Tarih Sayı Konu. Bilgilerinizi ve Borsanızca görevlendirilecek temsilcinizin iletişim bilgilerinin Birliğimize iletilmesini rica ederim.

Tarih Sayı Konu. Bilgilerinizi ve Borsanızca görevlendirilecek temsilcinizin iletişim bilgilerinin Birliğimize iletilmesini rica ederim. L ANKARA TİcARET BORSASı GENEL SEKRETERLİÖİNE MACUN MAH. ı7ı.sokak NO:4 YENİMAHALLE ANKARA Tarih Sayı Konu 31.01.2014 04ı ıı 17. TKG Programı TOBB TÜRKiYE ODALAR VE BORSALAR BiRLiGi 23C~ Balkanlar, Doğu

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2016 YIL 1 SAYI 17 10.08.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:17 UZUNKÖPRÜ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR (18.07.2016) 18 Temmuz 2016 Pazartesi

Detaylı

E-BÜLTEN. tw tter.com/edrem tt caret

E-BÜLTEN. tw tter.com/edrem tt caret Edremit Zey ni İnegöl Mobilya Kümelenmesi'ni Örnek Alıyor 02 Ağustos 2018 tarihinde Edremit Ticaret Odamız Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci, Edremit Ziraat Odası Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, Edremit

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ KURULUŞ 2 Temmuz 2010 tarihinde Devlet Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ ve Mardin Valisi Sayın Hasan DURUER tarafından resmi açılışı gerçekleştirilmiştir. Mardin

Detaylı

ROMANYA KÖSTENCE TİCARET ODASI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

ROMANYA KÖSTENCE TİCARET ODASI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ ROMANYA KÖSTENCE TİCARET ODASI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ Eskişehir Ticaret Odası nın küresel vizyonuna güç katmak kentimizdeki iş adamlarına yeni hedef pazarlar sağlamak amacıyla 24 Mart Perşembe günü Romanya

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Eylül/2017 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU

Detaylı

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2016 YIL 1 SAYI 15 10.07.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:15 03.06.2016 SINIR TANIMAYAN PROJE SON BULDU Uzunköprü Ticaret ve Sanayi

Detaylı

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ N :19 - EKİM 2016 AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ Doğu Marmara ABİGEM MİDEST ULUSLARARASI ALT YÜKLENİCİLİK FUARI ZİYARETİ Doğu Marmara ABİGEM organizasyonunda 05-08 Aralık

Detaylı

14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

BASIN BÜLTENİ 30 EYLÜL 2018

BASIN BÜLTENİ 30 EYLÜL 2018 TARAFINDAN DÜZENLENEN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN DOKUZUNCUSU SONA ERDİ Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞKUR Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından 17-20 Eylül 2018 tarihlerinde bu sene dokuzuncusu

Detaylı

http://www.tv100.com.tr/guclu-sanayi-guclu-balikesir/12798/ SANAYİCİLER GÖNEN DE BİR ARAYA GELDİ Hem Türkiye hem de Balıkesir in 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi için yoğun çaba sarfeden Balıkesir sanayicisi

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 30.05.2016 2016 Mayıs Ayı Faaliyet Raporu 25 Nisan 30 Mayıs 2016 Tarihleri Arasında Odamızda Gerçekleştirilen Faaliyetler Odamız ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği

Detaylı

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

Samandağ da İpekböcekçiliğinin Canlandırılması Projesi Sertifika T öreni

Samandağ da İpekböcekçiliğinin Canlandırılması Projesi Sertifika T öreni Samandağ da İpekböcekçiliğinin Canlandırılması Projesi Sertifika T öreni Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Samandağ Kaymakamlığı, Antakya Belediyesi, üniversitemiz Ziraat Fakültesi nin ve Samandağ

Detaylı

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 1 40. KARADENİZ ODA BAŞKANLARI TOPLANTISI ORDU MALİ MÜŞAVİRLER ODASI EV SAHİPLİĞİNDE 29-30 HAZİRAN TARİHLERİNDE ORDU DA YAPILDI. Ordu'da düzenlenen ve mesleki

Detaylı

Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti

Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti HAKKIMIZDA Detay Fuarcılık Organizasyon & Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi TOBB- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin Y-276 numaralı Yurtiçinde

Detaylı

NİSAN 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr

NİSAN 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr NİSAN 2015 Web: www.antakyatso.org.tr E-mail: antakyatso@tobb.org.tr TOBB Genç Girişimciler Akdeniz Bölge Başkanlığına seçilen Serdal Şahutoğlu ve beraberindeki Hatay Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri ile

Detaylı

4. Habib-i Neccar Hz. Anma Etkinlikleri

4. Habib-i Neccar Hz. Anma Etkinlikleri 4. Habib-i Neccar Hz. Anma Etkinlikleri Habib-i Neccar Hz. Çeşit li Et kinliklerle Anıldı Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Üniversitemiz tarafından 26-28 Mayıs tarihleri arasında

Detaylı

12-15 ARALIK 2016. III. TÜRK-ARAP YAPI İNŞAAT MALZEMELERİ ve TEKNOLOJİLERİ FUARI II. TÜRK-ARAP EV TEKSTİLİ, DEKORASYON,İÇ MİMARİ, MOBİLYA FUARI

12-15 ARALIK 2016. III. TÜRK-ARAP YAPI İNŞAAT MALZEMELERİ ve TEKNOLOJİLERİ FUARI II. TÜRK-ARAP EV TEKSTİLİ, DEKORASYON,İÇ MİMARİ, MOBİLYA FUARI 12-15 ARALIK 2016 III. TÜRK-ARAP YAPI İNŞAAT MALZEMELERİ ve TEKNOLOJİLERİ FUARI II. TÜRK-ARAP EV TEKSTİLİ, DEKORASYON,İÇ MİMARİ, MOBİLYA FUARI İKİLİ GÖRÜŞME, ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU 1. ORGANİZASYON TANITIM

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

BASIN BÜLTENİ 31 OCAK 2017

BASIN BÜLTENİ 31 OCAK 2017 İNEGÖL MOBİLYA AĞAÇ İŞLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİK Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası nın öncülük ettiği ilimiz mobilya sektörünü kümelenme yöntemi ile bir araya getirmeyi amaçlayan

Detaylı

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Demokrat Bakış (Kıbrıs) 17 11 2014 www.kibrisinternetgazetesi.com 17 11 2014 EROĞLU, KARTAL BELEDİYE BAŞKANI ÖZ VE TC ESKİ BAKANLARINDAN GÜREL İ KABUL ETTİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU,

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret. ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER AĞINA (OriGIn) ÜYE OLDUK

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret. ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER AĞINA (OriGIn) ÜYE OLDUK ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER AĞINA (OriGIn) ÜYE OLDUK Edremit Ticaret Odası, Coğrafi İşaret çalışmaları kapsamında, Uluslararası Coğrafi İşaretler Ağı'na (OriGIn) üye oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 EYLÜL / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN EYLÜL 2017 YIL 2 SAYI 31

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN EYLÜL 2017 YIL 2 SAYI 31 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN EYLÜL 2017 YIL 2 SAYI 31 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:31 (06.09.2017) "ÖZEL MİNİK ELLER ANAOKULU AÇILDI" UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Detaylı

Tarımsal Girişimcilik Destek Sisteminin Geliştirilmesi için Akdeniz Odaları İş Birliği Ağı Projesi

Tarımsal Girişimcilik Destek Sisteminin Geliştirilmesi için Akdeniz Odaları İş Birliği Ağı Projesi Tarımsal Girişimcilik Destek Sisteminin Geliştirilmesi için Akdeniz Odaları İş Birliği Ağı Projesi Mart 2012 tarihinde Avrupa Birliği Sivil toplum Diyaloğu Kapsamında AB-Türk Odalar Forumu-II Proje Çağrısına

Detaylı

Otel Ekipmanları, Tekstil, Dekorasyon ve Servis Ekipmanları. Otel Ekipmanları 2015. Turistik İşletmeler Donanımı, Tekstil, Servis Ekipmanları ve Gıda

Otel Ekipmanları, Tekstil, Dekorasyon ve Servis Ekipmanları. Otel Ekipmanları 2015. Turistik İşletmeler Donanımı, Tekstil, Servis Ekipmanları ve Gıda SON GÜNCELLEME 23.10.2014 BAŞLAMA BİTİŞ FUARIN ADI KONUSU 21 Ocak 2015 24 Ocak 2015 22 Ocak 2015 25 Ocak 2015 Anfaş Hotel Equipment - 26.Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları Fuarı EMITT 2015

Detaylı

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir.

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 05/09/2018 Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 10/09/2018 MUT ZEYTİNİ AVRUPA YOLUNDA: Koordinatörlüğü Mersin Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN GÜNDEM -Orhangazi Vizyon Çalıştayı Sonuç sunumlarının yer aldığı toplantının ikinci bölümünü gerçekleştirdik -Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Gemlik

Detaylı

FUAR ÖZET RAPORU 13 16 Şubat 2014

FUAR ÖZET RAPORU 13 16 Şubat 2014 FUAR ÖZET RAPORU 13 16 Şubat 2014 ADANA İNŞAAT 2014 8. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri Fuarı ADANA IHS 2014 Adana 8. Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz Teknolojisi,

Detaylı

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 30 MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 31 Kurum ve kuruluşlarla ilişkiler, Şube çalışmalarımızda önemli bir yer tutmaktadır.

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 26.08.2014 30.09.2014 TORBA YASA 11 EYLÜL 2014 TARİHLİ RESMİ GAZETEDE YAYMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ-11 EYLÜL 2014 6552 SAYILI İŞ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE

Detaylı

18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI. Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme

18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI. Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme TOBB 18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI 30 Nisan 2015 Perşembe - Ankara Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme 12.30-13.30 Öğle Yemeği- Kent Otel (erken

Detaylı

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Kasım 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli İlçesi CHP Belediye Başkanı aday adaylarının

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (25.05.2018-28.06.2018) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 28 Haziran 2018 tarih ve 04 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 25.05.2018-28.06.2018

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK 2014 0 İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2014 EKİM / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin Ekim ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artışla

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.10.2017-23.11.2017) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 23 Kasım 2017 tarih ve 57 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 27.10.2017-23.11.2017

Detaylı

HAZİRAN 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

HAZİRAN 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ HAZİRAN 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Haziran ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 48 Kapasite Raporu, 16 Ekspertiz Raporu,

Detaylı