Adı Soyadı:. No : Irmak ın 3 düzine mavi, 2 deste de beyaz sayı çubuğu vardır. Irmak ın toplam kaç sayı çubuğu vardır?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Adı Soyadı:. No : Irmak ın 3 düzine mavi, 2 deste de beyaz sayı çubuğu vardır. Irmak ın toplam kaç sayı çubuğu vardır?"

Transkript

1 Adı Soyadı:. No : Irmak ın 3 düzine mavi, 2 deste de beyaz sayı çubuğu vardır. Irmak ın toplam kaç sayı çubuğu vardır? 2- Ömer in 2 düzine, kardeşinin ise 2 deste boya kalemi vardır. Ömer in kalemleri, kardeşinin kalemlerinden kaç tane fazladır? 3- Bir karpuzcu 13 karpuz satıyor, geriye 25 karpuzu kalıyor. Karpuzcunun satmadan önce kaç karpuzu vardı? 4- İki basamaklı en büyük sayı ile iki basamaklı en küçük sayı arasında kaç fark vardır? 5- İnci yeni aldığı hikâye kitabının 27 sayfasını okudu. Daha okuyacağı 8 sayfası olduğuna göre İnci nin hikâye kitabı kaç sayfadır? 6- Beyhan 7, Uras 8, Doruk 9 yaşındadır. Dört yıl sonra üçünün yaşları toplamı kaç olur? 7-45 sayısına kaç eklersek onlar basamağı 8 olan en büyük sayı olur? 8- Erim 11 yaşındadır. Şükriye nin yaşı Erim in yaşından 7 fazla olduğuna göre ikisinin yaşları toplamı kaçtır?

2 Adı Soyadı:. No : Miray ın 1 düzineden 6 tane fazla tokası var. Annesi 2 deste toka verdi. Miray ın kaç tokası oldu? 2- En büyük iki basamaklı sayı ile onlar basamağı 3 olan en küçük iki basamaklı sayının farkı kaçtır? 3-21 sayısına kaç ilave edersem onlar basamağı 6 olan en büyük iki basamaklı sayı bulunur? 4- Pazardan 3 düzine yumurta aldım. Gelirken elimden düştü, 15 tanesi kırıldı. Sağlam kaç yumurta kaldı? 5-42 sayısına kaç onluk ve kaç birlik vermeliyim ki yeni sayı 85 olsun? 6-68 sayısının birler basamağını 5 eksiltir, onlar basamağını 2 arttırırsam yeni sayı kaç olur? 7- Aşağıdaki örüntülerde verilmeyen sayıyı bulun

3 1- Belçim in 1 deste tokası var. Doğum gününde 1 düzineden 4 tane fazla hediye toka geldi. Belçim in kaç tokası oldu? 2- Nehir in 3 düzineden 9 tane fazla kalemi var. Nehir kalemlerin 1 destesini kardeşine verdi. 15 tanede arkadaşlarına verdi. Nehir in kaç kalemi kaldı? 3- En büyük iki basamaklı sayı ile en büyük tek basamaklı sayının farkı kaçtır? 4-64 sayısına kaç ilave edersem onlar basamağı 8 olan en büyük iki basamaklı sayıyı bulurum? 5-3 birlik ve 4 onluktan oluşan sayı kaçtır?.. 7 onluktan oluşan sayı kaçtır?.. 5 birlik ve 9 onluktan oluşan sayı kaçtır?.. 2 onluk ve 8 birlikten oluşan sayı kaçtır?.. 6 onluk ve 1 birlikten oluşan sayı kaçtır?.. 6- Pazardan 3 düzine yumurta aldım. Annem yumurtaların 1 destesini pasta yapımında kullandı. Geriye kaç yumurta kaldı? 7-35 sayısına kaç onluk ve kaç birlik sayı vermeliyim ki yeni sayı 66 olsun? 8- Emirhan 11 yaşındadır. Ablası, Emirhan dan 8 yaş büyüktür. İki yıl sonra ikisinin yaşları toplamı kaç olur? Emirhan =.. Ablası =..

4 Adı Soyadı:. No : Hikâye kitabımın 35 sayfasını okudum, geriye 23 sayfam kaldı. Hikâye kitabım kaç sayfadır? 2-80 tane birlik kaç tane onluk eder? 3- Annem 5 yıl önce 30 yaşında idi. 7 yıl sonra kaç yaşında olur? 4- Mahallemizdeki fırında sabah 52 ekmek satılmıştı, akşam ise sabahkilerde 16 ekmek fazla satıldığına göre. Mahallemizdeki fırında bir günde kaç ekmek satılmıştır? 5- Aşağıdaki doğal sayıları çözümleyin. 37 =.. 79 =.. 51 =.. 80 =.. 16 =.. 9 =.. 92 = birlik ve 2 onluktan oluşan sayı kaçtır?.. 4 onluktan oluşan sayı kaçtır?.. 9 birlik ve 5 onluktan oluşan sayı kaçtır?.. 1 onluk ve 3 birlikten oluşan sayı kaçtır?.. 7 onluk ve 9 birlikten oluşan sayı kaçtır?.. 7 birlik ve 4 onluktan oluşan sayı kaçtır?.. 7- Onur 9 yaşındadır. Ablası, Onur dan 6 yaş büyük olduğuna göre ikisinin yaşları toplamı kaçtır?

5 Adı Soyadı:... No : Ege nin 2 düzine kalemi var. Annesi, Ege ye bir desteden 3 tane fazla kalem aldı. Ege nin kaç kalemi oldu? 2-25 sayısına kaç eklersem; onlar basamağı 8 olan en büyük iki basamaklı sayıyı bulurum? 3- Aşağıdaki doğal sayıları çözümleyin. 58 =.. 71 = birlik ve 5 onluktan oluşan sayı kaçtır?.. 4 onluk ve 2 birlikten oluşan sayı kaçtır?.. 5- Aşağıdaki sayıların okunuşlarını ve okunuşları verilen sayıları da rakamla yazınız. 175 : : 160 : 199 : Yüz kırk yedi : Elli üç : Yüz yetmiş sekiz :.. Yüz doksan beş : 6- Ahmet 11 yaşındadır. Annesi Ahmet ten 23 yaş büyüktür. İki yıl sonra yaşları toplamı kaç olur? 7- Berk in 20 tane cevizi var. Babası 14, annesi ise babasından 5 tane fazla ceviz verdi. Berk in kaç cevizi oldu? 8- Orkun 9, ağabeyi 14 yaşındadır. 3 yıl sonra yaşları toplamı kaç olur? 9- Zeynep Zeren in 12, Ablasının ise Zeren den 5 fazla tokası var. İkisinin toplam kaç tokası var?

6 Adı Soyadı:... No : Hande ile annesinin yaşları toplamı, dedesinin yaşına eşittir. Hande annesinden 23 yaş küçüktür. Hande 9 yaşında olduğuna göre üçünün yaşları toplamı kaçtır? 2- Emre nin bir düzineden 6 tane fazla kalemi var. Annesi Emre ye bir desteden 3 tane noksan kalem aldı. Emre kalemlerin 15 tanesini arkadaşlarına verdi. Emre nin kaç kalemi kaldı? 3-12 öğrenci balık tutmaya gitti. Öğrencilerden 8 tanesi yedişer balık tuttu, diğerleri dörder balık tuttu. Tutulan balıkların 28 tanesi mahaldeki yaşlı teyzeye verildi. Kalan balıkların sayısı kaçtır? 4- Sınıfımızda 17 kız ve kızlardan 8 fazla erkek var. Bu gün okula salgın hastalık sebebiyle 13 öğrenci okula gelmedi. Sınıfta kaç öğrenci vardır? 5-18 cevizi 3 kardeş kendi aralarında paylaştılar. Her birine kaç ceviz düşer? XXX

7 1- Elif in 15 TL si var. Babası 24 TL, annesi ise babasından 17 TL daha az verdi. Elif, 34 TL sini harcadı. Kaç TL si kaldı? 2- Bir kümeste 35 tavuk, tavuklardan 17 fazla horoz ve horozlardan 15 fazla civciv var. Kümeste kaç hayvan var? 3- Aşağıdaki örüntüde verilmeyen sayıları bulunuz *** Ela nın 14 kalemi var. 18 kalem babası verdi. Selin kalemlerin bir kısmını arkadaşına verdi. Geriye 25 kalemi kaldı. Selin arkadaşına kaç kalem verdi? 5- Sude 96 sayfalık kitabın sabah 29, öğlen 15 akşam ise sabahkilerden 5 sayfa fazlasını okudu. Daha okuyacağı kaç sayfası kaldı? 6- Kaan ın 20 bayrağı var. Babası 16, annesi ise babasından 4 tane daha az bayrak verdi. Kaan ın kaç bayrağı oldu? 7- Ali Faruk un bilye torbasında 20 tane mavi, mavilerden 16 tane fazla beyaz ve beyazlardan 5 tane az kırmızı bilyesi var. Ali Faruk un torbasında kaç bilye var? 8-Kerem in marketten 3 düzine çikolata aldı. Çikolataların 14 tanesini arkadaşlarına verdi. 4 tanesini de kendi yedi. Kerem in kaç çikolatası kaldı?

8 Adı Soyadı:. No : Annem pazara 75 TL ile gitti. Kilogramı 8 TL olan peynirden 3 kg, kilogramı 6 TL den de 4 kg zeytin ve 19 TL ye de penye aldı. Annemin geriye kaç TL si kaldı? 2- Annem ile babamın yaşları toplamı dedemin yaşına eşittir. Annem, babamdan 5 yaş küçüktür. Annem 32 yaşında olduğuna göre. Dedemin yaşı kaçtır? 3- Eren in kumbarasına her gün verilen harçlığın 7 TL sini atmaktadır. 8 gün sonra kumbarasında toplanan paralarla annesine doğum günü hediyesi olarak bir 35 TL ye çanta aldı. Eren in kaç TL si kaldı? 4- Kümesten 4 günde 32 yumurta topladım. Kümesten bir günde kaç yumurta aldım? 5- Oğuz hikâye kitabından her gün 5 sayfa arttırarak okumaktadır. Birinci gün 17sayfa okudu. Üç günün sonunda hikâye kitabında 14 sayfa kaldığına göre kitabın tamamı kaç sayfadır? A C E H L - xxx

9 Adı Soyadı:. No : Bir trende 43 kadın, 16 çocuk ve kadınlardan 17 az erkek yolcu bulunmaktadır. İlk istasyonda 24 erkek ve 18 kadın yolcu indi. Trende kaç yolcu kaldı? 2- Özkan, Atakan ve Volkan üçüz kardeşlerdir. Üçünün yaşları toplamı 24 tür. Özkan kaç yıl sonra 21 yaşında olacaktır? 3- Bir çiftlikte 8 tavşan, 7 kaz ve 6 kuzu bulunmaktadır. Çiftlikteki hayvanların ayak sayıları toplamı kaçtır? 4- Annem gelecek olan 8 misafir için 32 poğaça yaptı. Gelen misafirlerin tabaklarını ben hazırladım. Her tabağa kaç poğaça koymam gerekir? 5- Semiha, Hayrunnisa dan 14 yaş büyüktür. Semiha 22 yaşındadır. Hayrunnisa nın 5 yıl önceki yaşı kaçtır?

10 1- Eyyub un 14 kalemi var. 8 kalem babası verdi. Eyyub kalemlerin bir kısmını arkadaşına verdi. Geriye 16 kalemi kaldı. Eyyub arkadaşına kaç kalem verdi? 2-73 sayısına kaç eklersem; birler basamağı 8 olan en büyük iki basamaklı sayıyı bulurum? 3- Deniz in 3 düzineden 5 tane noksan kalemi var. Annesi, Deniz in bir deste kalem verdi. Deniz in kaç kalemi oldu? 4- Ela, hikâye kitabından sabah 14 öğlen 20 akşam ise sabahkilerden 15 sayfa fazlasını okudu. Ela bir günde kaç sayfa kitap okudu? 5- Simitçi 78 tane simidin sabah 45, öğleden sonra ise sabahkilerden 22 tane noksanını sattı. Simitçinin satacağı daha kaç simidi kaldı? 6- Aşağıdaki örüntüde verilmeyen sayıları bulunuz Mustafa nın 3 desteden 8 tane fazla cevizi var. Mustafa cevizlerin bir düzinesinden 3 tane fazlasını yedi. Mustafa nın kaç cevizi kaldı? 8-24 sayısına kaç eklersem; onlar basamağı 7 olan iki basamaklı en küçük sayıyı bulurum?

11 Adı Soyadı:. No : Asya, Zehra dan 23 yaş küçüktür. Asya 8 yaşındadır. Zehra kaç yıl önce, 7 yaşındadır? 2- Bir çiftlikteki horoz ve tavukların sayısı civcivlerin sayısına eşittir. Çiftlikteki horozların sayısı tavuklardan 15 azdır. Çiftlikte 28 horoz olduğuna göre, çiftlikte toplam kaç hayvan vardır? 3-8 metre kumaşın 6 katının 5 fazlası kaç metre kumaştır? 4- Bir ipte 94 boncuk vardır. Boncukların 52 tanesi yeşil, yeşillerden 29 eksiği mavi ve kalanı da beyazdır. Beyaz boncukların sayısı kaçtır? 5- Annemle benim ağırlığımın toplamı dedemin ağırlığına eşittir. Annem, benden 37 kilogram daha ağırdır. Annem 62 kilogram olduğuna göre, dedem kaç kilogramdır?

12 1- Lemi nin bilye torbasında 89 tane bilye var. 35 tanesi kırmızı, kırmızılardan 13 tane azı beyaz ve kalanı da mavidir. Mavi bilyelerin sayısı kaçtır? 2-51 sayısına kaç eklersem birler basamağı 6 olan iki basamaklı en büyük sayıyı bulurum? 3- Nisa, 59 sayfalık masal kitabının; sabah 24, akşam ise sabahki okuduklarından 11 sayfa azını okudu. Daha okuyacağı kaç sayfası kaldı? 4- Aşağıdaki örüntüde verilmeyen sayıları bulunuz *** Bilge, 12 yaşındadır. Annesi, Bilge den 23 yaş büyüktür. İkisinin yaşları toplamı kaçtır? 6- Irmak, masal kitabının sabah 25, öğle 30, akşam ise sabah okuduklarından 12 sayfa azını okudu. Irmak, kaç sayfa kitap okudu? 7- Ömer in torbasında 21 mavi, mavilerden 11 fazla beyaz ve beyazlardan 12 fazla kırmızı boncuğu var. Ömer in kaç boncuğu var? 8-36 sayısına kaç eklersem; en büyük iki basamaklı doğal sayıyı bulurum?

13 1-41 sayısına kaç eklersem; onlar basamağı 7 olan en büyük sayıyı bulurum? 2- İnci 12, Aslı 14 ve Orhan 23 yaşındadır. 10 yıl sonra yaşları toplamı kaçtır? 3- Aşağıdaki örüntüde verilmeyen sayıları bulunuz Beyhan ın 88 sayfalık masal kitabının; sabah 25, öğlen 32, akşam ise kalanını okudu. Akşam okuduğu sayfalar ne kadardır? 5- Uras, hazır giyimden 25 TL ye gömlek, gömlekten 20 TL fazlasına mont ve gömlekten 15 TL ucuza kravat aldı. Konfeksiyoncuya kaç TL ödemesi gerekiyor? 6- Doruk, pazardan 3 düzineden 3 tane fazla yumurta aldı. Annesi yumurtaların 25 tanesi ile makarna yaptı. Geriye kaç yumurta kaldı? 7- Birler basamağı 6 olan iki basamaklı en küçük sayı ile onlar basamağı 5 olan en büyük sayının farkı kaçtır? 8- Simitçi sabah 47, öğlen sabahkilerden 24 tane az, akşam ise 32 simit sattı. Simitçi bir günde kaç simit sattı?

14 Adı Soyadı:.. No : Bir inek bir haftada 35 litre süt vermektedir. Aynı inek 9 günde kaç litre süt verir? 2- Sınıfımızda 19 kız ve kızlardan 4 fazla erkek bulunmaktadır. Sınıfımızın mevcudu kaçtır? 3-73 sayısının 35 eksiği olan sayı 29 sayısından kaç fazladır? 4- Erim hikâye kitabının 1. gün 28, 2. gün birinci günden 16 sayfa fazlasını okudu daha okuyacağı 17 sayfa olduğuna göre kitabın tamamı kaç sayfadır? 5- Annesi Şükriye den 25 yaş büyüktür. Annesi 34 yaşındadır. Şükriye kaç yıl sonra 20 yaşında olacaktır? 6-Aşağıdaki örüntüde verilmeyen sayıları bulunuz ***** *****

15 1- Miray, kilogramı 17 TL olan 6 kilogram ceviz ve kilogramı 29 TL den 4 kilogram badem aldı. Geriye 7 TL si kaldığına göre Miray ın kaç TL si vardı? 2- Belçim in, 12 yaşındadır. Ablası, Belçim den 14 yaş büyüktür. İkisinin 10 yıl sonraki yaşları toplamı kaçtır? 3- Nehir in 98 TL si var. Konfeksiyondan 12 TL ye gömlek, 32 TL ye kaban ve gömleklerden 13 TL fazlasına da kazak aldı. Nehir in kaç TL si kaldı? 4- Emirhan ın 1 düzine kitabı var. Babası, 1 deste kitap, annesi ise babasından 6 kitap daha fazlasını verdi. Emirhan ın kaç kitabı oldu? 5- Onur, 88 sayfalık kitabın sabah 26 sayfasını, öğlen sabahkilerden 12 sayfa azını, akşamda öğlenkilerden 21 sayfa fazlasını okudu. Daha okuyacağı kaç sayfası kaldı? 6- Limoncu sabah 98 tane limonun sabah 2 düzinesini, öğlen 1 destesini, akşam ise sabahkilerden 8 tane fazlasını sattı. Limoncunun daha satacağı kaç limon kaldı? 7- Fırıncı sabah, 38 ekmek, öğlen sabahkilerden 26 azını, akşam ise öğlenkilerin iki katını sattı. Kaç ekmek sattı? 8- Dün günlerden çarşamba ise yarın günlerden nedir?..

16 Adı Soyadı:... No : x 4 x 6 x 3 x Bir apartmanda 43 kadın, kadınlardan 15 az erkek ve 19 tane de çocuk var. Apartmanda kaç kişi vardır? 2- Üç sayının toplamı 93 tür. 1. sayı 44, 2. sayı ise birinci sayıdan 25 azdır. Üçüncü sayı kaçtır? 3- Ege hikâye kitabının 1. gün 23, 2. gün ise birinci günden 8 sayfa fazlasını okudu. Daha okuyacağı 14 sayfa kaldığına göre, kitabın tamamı kaç sayfadır? 4-14 kişi kıra pikniğe gittik. 8 arkadaşımız dörder tane papatya, kalan arkadaşlarımızda yedişer papatya topladı. Toplanan papatyalardan 25 tanesini öğretmenimize verdik. Kaç papatyamız kaldı? 5- Ahmet in 31 beyaz, beyazlardan 17 tane az mavi ve beyaz ve mavilerin toplamı kadar kırmızı bilyesi var. Ahmet in kaç bilyesi var? 6- Dört arkadaş ceviz ağacından topladıkları 32 cevizi paylaşıyorlar. Her birine kaçar ceviz düşer?

17 *Adı Soyadı:. No : Sınıfımızdaki erkeklerin sayısı kızlardan 13 fazladır. 30 erkek olduğuna göre. Sınıfımızın mevcudu kaç kişidir? 2-10 arkadaş balık tutmak için göle gitmişler. 4 tanesi beşer tane, kalanları dokuzar tane balık tutu. Tutulan balıkların 17 tanesini kedilere verdiler. Geriye kaç balık kaldı? 3- Üç sayının toplamı 78 dir. 3. sayı birinci sayıdan 15 fazladır. Üçüncü sayı 34 olduğuna göre ikinci sayı kaçtır? 4- Annem pazardan aldığı 4 çift terliğe 24 TL vermiş. Terliklerin bir çiftinin fiyatı kaç TL dir? 5- Lokantada 40 müşteri var. Her masada 5 müşteri olduğuna göre, lokantada kaç masa bulunmaktadır?

18 1- Berk in 98 sayfalık masal kitabının; sabah 44, öğlen sabahkilerden 12 sayfa azını, akşam ise kalanını okudu. Akşam okuduğu sayfalar ne kadardır? 2- Tabakta 15 tane fındığım var. Annem 1 düzine, babam da 1 deste fındık verdi. Toplam kaç fındığım oldu? 3- Bir kutudaki kurşun kalemlerin sayısı, kırmızı kalemlerin sayısından 13 fazladır. Kutuda 10 tane kırmızı kalem olduğuna göre; kırmızı kalem ve kurşun kalemlerin toplam sayısı kaçtır? 4- Zeynep Zeren, bir ipe 24 kırmızı boncuk dizdi. Kırmızı boncukların sayısından 4 tane eksik mavi boncuk dizdi. İpte kaç boncuk oldu? 5-26 sayısına kaç eklersem onlar basamağı 8 olan en büyük sayıyı bulurum? 6- Aşağıdaki örüntülerde verilmeyen sayıyı bulunuz. *** *** İki apartmandan birincisinin daire sayısı 45 tir. İkincisinin daire sayısı birincisinden 12 eksik olduğuna göre ikinci apartmanın daire sayısı kaçtır? 8- Annem 63 kg, babam annemden 11 kg daha ağırdır. Benim ağırlığım ise annemden 41 kg daha azdır. Üçümüzün ağırlıkları toplamı kaçtır?

19 Adı Soyadı:... No : İki basamaklı iki doğal sayının çıkarma işleminde birler basamağı her ikisinin de 7dir. Onlar basamağı birinin en büyük rakam diğeri ise en küçük rakamdır. Bu iki sayının farkı kaçtır? 2- Ali Faruk, bir ipe 33 beyaz boncuk dizdi. Beyaz boncukların sayısından 12 eksik kırmızı ve beyazlardan 13 fazla yeşil boncuk dizdi. Ali Faruk ipe kaç boncuk dizdi? 3- Annem pazardan 4 kilogram ceviz karşılığı satıcıya 24 TL vermiş. 1 kilogram cevizin fiyatı kaç TL dir? 4- Bir çift katlı otobüste 82 yolcu bulunmaktadır. Yolculardan kadınların sayısı çocuklardan 14 azdır. Otobüste 25 kadın olduğuna göre. Otobüste bulunan erkeklerin sayısı kaçtır? 5- Aşağıdaki örüntülerde verilmeyen sayıyı bulunuz ** ** ***** ***

20 1- Sınıfımızda 23 kız, kızlardan 5 fazla da erkek öğrenci vardır. Sınıfımızın mevcudu kaçtır? 2- Masanın üzerinde 12 çiçek var. Başka bir vazoda da masadakinden 6 tane fazla çiçek var. Bütün çiçeklerin sayısı kaç tanedir? 3- Kerem 12 yaşında, ablası Kerem den 5 yaş büyüktür. Kerem ile ablasının yaşları toplamı kaçtır? 4- Eyyub un sağ cebinde 3 onluk 7 birlik misketi, sol cebinde ise sağ cebinde bulunandan 5 birlik az misketi var. Eyyub un bütün misketlerinin sayısı kaçtır? 5- Sınıfımızdaki 8 öğrenci sınıfı süslemek için her biri üçer balon getirmiştir. Sınıfı süslemek için kaç balon bulunmaktadır? 6- Bilge nin yaşı ile ablasının yaşının toplamı babalarının yaşına eşittir. Bilge 20, ablası Bilge den 5 yaş büyük olduğuna göre, babaları kaç yaşındadır? 7- Okulumuzun 2. sınıflarında 69 öğrenci sırası var. Bunun 40 ı bu yıl, 15 i geçen yıl yapıldı. Gerisi eskidir. Eski sıra sayısı kaçtır? 6- Aşağıdaki örüntülerde verilmeyen sayıyı bulunuz ** ** ***** ***

21 Adı Soyadı:... No :... Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız Bir kümeste 23 tavuk, tavuklardan 5 fazla horoz ve horozlardan 12 tane daha az civciv var. Kümeste kaç hayvan var? 2- Sınıfımızda 25 kız, kızlardan 13 noksan erkek öğrenci var. Bu gün 5 öğrenci gelmediğine göre, sınıfta kaç öğrenci vardır? 3-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nda sınıfı süslemek için Simge 14, Açelya 12, Yiğit 10 bayrak getirdiler. Bunların 15 tanesiyle sınıfı süsledik. Geriye kaç bayrak kaldı? 4- Okulumuzun bahçesinde 8 tane taksi var. Bu arabaların tamamının lastiklerinin sayısı kaçtır? 5- Bir tane 20 lira, 3 tane 5 lira, 8 tane 1 lira ve 10 tane 50 Kr kaç lira eder? 6- Aşağıdaki örüntülerde verilmeyen sayıyı bulunuz. *** *** ***** ***

22 Adı Soyadı:. No : Bir çiftlikte 23 tane hayvan var. Bu hayvanların 9 tanesi tavşan, 7 tane kaz ve kalanı da kuzudur. Çiftlikteki hayvanların ayak sayıları kaçtır? 2- Bir kümesten 3 günde 15 yumurta alan çiftçi bir haftada kaç yumurta alır? 3- *İki kardeşin yaşları arasında 5 yaş fark vardır. İkisinin yaşları toplamı 21 olduğuna göre küçük kardeş kaç yaşındadır? 4- Ömer hikâye kitabından 5 gün boyunca dokuzar sayfa okudu. Daha okuyacağı 28 sayfa kaldığına göre kitabın tamamı kaç sayfadır? 5- İnci nin 23 YTL si var. Babası 52 TL, annesi ise babasından 15 TL daha az verdi. İnci parasının 65 TL sini harcadı kaç TL si kaldı? 6- Beyhan ın 98 tane şekeri var. Ağabeyinin 32 şekeri var. Beyhan kaç şeker verirse şekerleri eşit olur?

23 *Adı Soyadı:... No : nin 6 katının 23 eksiği kaçtır? 2- Babası, Uras tan 27 yaş büyüktür. Babası 35 yaşında olduğuna göre Uras kaç yaşındadır? 3- Bir trende 82 yolcu bulunmaktadır. Kızların sayısı 65 tir. Bu trendeki kızların sayısı erkeklerden kaç fazladır? A = 32 + B işleminde A B =? kaçtır? 5- Sinemada 25 kız vardır. Kızların sayısı, erkeklerin sayısından 18eksiktir. Sinemada kaç kişi bulunmaktadır? 6) *** *****

24 Adı Soyadı:. No :... Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız Sinemaya gitmek için 2. sınıflardan 46 kız ve kızlardan 13 noksan erkek öğrenci bilet aldı. Sinema saatinde 12 öğrenci gelmedi. Sinemaya kaç öğrenci geldi? 2-3 kız ile 4 erkek öğrenci balık tutmak için baraja gittiler. Yanlarında 3 tane küçük köpek vardı. (Aşağıdaki soruları çarpma işlemi ile çözünüz.) a- Kızlar ikişer balık tuttu. Tuttukları balık sayısı kaçtır?.. b- Erkekler üçer balık tuttu. Tuttukları balık sayısı kaçtır?.. c- Köpekler ikişer parça ekmek yedi. Yedikleri ekmek sayısı kaçtır?.. d- Kızlar ve erkekler balık tutarken üçer balık kaçırdı. Kaçırdıkları balık sayısı kaçtır?.. e- Kızlar dörder tane ceviz yedi. Yedikleri ceviz sayısı kaçtır?.. f- Erkekler beşer tane ceviz yedi. Yedikleri ceviz sayısı kaçtır?.. g- Kızlar ve erkekler ikişer bardak su içti. Kaç bardak su içtiler?.. 3- Bir çiftlikte 31 tane inek, ineklerden 13 fazla kuzu ve kuzulardan 22 noksan oğlak var. Çiftlikte kaç hayvan var?

25 Adı Soyadı:. No :... Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız Sinemaya gitmek için 2. sınıflardan 46 kız ve kızlardan 13 noksan erkek öğrenci bilet aldı. Sinema saatinde 12 öğrenci gelmedi. Sinemaya kaç öğrenci geldi? 2-13 kalemi olan Doruk un kalemleri kadar dayısı, dayısının getirdiği kalemlerin 3 fazlası kadar da halası getirdi. Doruk bu kalemlerin 8 ini Erim e verdi. Doruk un kalan kalemleri kaç tanedir? 3-20 fazlası 47 olan sayının 8 eksiği kaçtır? 4- Okulumuzda 16 oda vardır. Bunların 3 tanesi idare, 2 tanesi hizmetli, 1 tanesi araç odası, diğerleri de dershane olarak kullanılmaktadır. Okulda kaç dershane vardır? 5-6 onluk, 4 birlik cevizi olan Şükriye, 20 tanesini annesine verdi. Şükriye nin geriye kaç cevizi kaldı? 6- Otomobilde 47, 36, 52 ve 39 kilogram ağırlığında dört yolcu bulunmaktadır. Otomobilden en ağır iki yolcu indi. Otomobilin ağırlığı ne kadar azaldı?

26 Adı Soyadı:.. No :... Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız Miray, cumartesi günü bilgisayar başında 57 dakika, Pazar gününü ise cumartesi gününden 45 dakika daha az geçirmiştir. Miray iki günde kaç dakika bilgisayar başında geçirmiştir? 2- Belçim in 6 düzine, Doğukan ın 7 deste ve İrem in 59 tane kalemi var. En az kalem kimde var? 3- Otobüste 39 yolcu var. Birinci durakta 18, ikinci durakta birinci duraktan 5 tane az yolcu indi. Otobüste kaç yolcu kaldı? 4- Yaşları 11, 13 ve 15 olan üç kardeşin yaşları toplamı babalarının yaşına eşittir. Baba ve çocukların yaşları toplamı kaçtır? 5- Bu yıl Aralık ayında 13, Ocak ayında 11 ve Şubat ayında Ocak ayından 4 gün fazla yağmur yağmıştır. Kış mevsiminin kaç günü yağışlı geçmiştir? 6- Nehir in 25 cevizi var. Ablası 11 ceviz, annesi ise ablasından 21 ceviz fazla verdi. Nehir in kaç cevizi oldu?

27 Adı Soyadı:... No : Bir inek 5 günde 45 litre süt veriyor. Aynı inek bir haftada kaç litre süt verir? 2- Masadaki iki vazoda toplam 30 kırmızı gül vardır. Vazoların büyüğünde küçük vazodaki güllerden 14 fazla gül bulunmaktadır. Büyük vazoda kaç gül bulunmaktadır? 3- Ağıldaki koyunların sayısı keçilerden 27 azdır. Ağılda 53 keçi vardır. Ağıldaki hayvanların sayısı kaçtır? 4- Annem pazardan kilosu 2 TL den 4 kilogram pirinç ve kilosu 7 TL den 8 kilogram zeytin almış geriye de 28 TL si kaldığına göre, annem pazara kaç TL ile çıkmış? 5- Simit satan 13 işçiden bir saatte 8 tanesi altışar geri kalanları da dokuzar simit satmıştır. Bir saatte satılan simit sayısı kaçtır?

28 Adı Soyadı:... No :... Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız kalemi olan Emirhan a, kalemleri kadar babası, babasının getirdiği kalemlerin 10 fazlası kadarda annesi getirdi. Emirhan bu kalemlerin 15 tanesini arkadaşına verdi. Emirhan ın kaç kalemi kaldı? 2- Onur un 97 tane bilyesi var. Bilyelerin 34 tanesi kırmızı, 21 tanesi mavi, kırmızılardan 13 noksanı yeşil ve kalanı beyazdır. Beyazların sayısı kaçtır? 3- Ege ile ağabeyinin yaşları toplamı babasının yaşına eşittir. Ege 13 ve ağabeyi de Ege den 12 yaş büyüktür. Babası ile çocukların yaşları toplamı kaçtır? 4- Ahmet, 79 sayfalık kitabın 1. gün 12, 2. gün 33 ve 3. gün ise 1. günden 11 sayfa fazlasını okudu. Ahmet in okuyacağı kaç sayfa kaldı? 5-7 çocuk annelerine papatya toplamak için kırlara çıkmış. Her biri beşer tane papatya topladığına göre çocuklar kaç papatya topladılar?

29 Adı Soyadı:... No : x 7 x 4 x 9 x Bir kümeste 42 tavuk, tavuklardan 15 az horoz ve 17 tane de civciv var. Kümesteki hayvanların sayısı kaçtır? 2- Sabah kahvaltısı için masaya 5 kişi oturduk. Annem 35 zeytini tabaklara paylaştırdı. Herkesin tabağında kaç zeytin vardır? 3- Trendeki kadınların sayısı erkeklerden 25 azdır. Trende 37 kadın bulunmaktadır. Trendeki yolcuların sayısı kaçtır? 4- Berk hikâye kitabından 1. gün 22, 2. gün birinci günden 19 sayfa fazla okudu. 3. gün ise kalan 28 sayfayı okudu. Berk in okuduğu kitap kaç sayfadır? 5- Bir çıkarma işleminde fark 45 ve çıkan 27 ise eksilen kaçtır? 6- Annem bayramda tatlı yapmak için pazardan kilosu 7 TL den 4 kg ceviz ve 3 TL den 6 kg kadayıf aldı. Annemin geriye 29 TL si kaldığına göre annem pazara kaç TL ile çıkmış?

30 Adı Soyadı:... No :... Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız Zeynep Zeren 12 yaşındadır. Annesi Zeynep Zeren den 23 yaş büyüktür. İkisinin yaşları toplamı kaçtır? 2-8 arkadaş piknikte yemek için dörder tane kek getirdiler. Keklerin 11 tanesi yenmediğine göre yenen kek sayısı kaçtır? 3- Orkun un ağırlığı 33 kilogramdır. Özkan, Orkun dan 10 kilogram zayıftır. Babalarının ağırlığı ise ikisinin ağırlıkları toplamından 20 kilogram fazladır. Babaları kaç kilogramdır? 4- Sınıfımızda 27 kız ve kızlardan 5 noksan erkek var. Sınıfımızda kaç öğrenci var? 5- Aşağıdaki örüntüleri tamamlayınız İ A İ A A İ A A A İ A A A A

31 Adı Soyadı:... No : Hande nin 8, Kutay ın 4 ve Can Berk in 15 fındığı vardır. Fındıkları aynı tabağa koyduktan sonra aralarında eşit olarak paylaştılar. Her birine kaç fındık düşer? 2- Elif in 24 boncuğu vardır. Elif boncukların çeyreğini Ayşe ye verdi. Elif in kaç boncuğu kaldı? 3- Emre ye annesi bir düzine, babası yarım düzine ve dayısı ise çeyrek düzine kalem hediye etti. Emre nin kaç kalemi oldu? 4- Ela nın cebindeki şekerlerin yarısı 8 tanedir. Ela şekerlerin 7 tanesini kardeşine verdi. Ela nın kaç şekeri kaldı? 5- Sude bir bütün elmanın çeyreğini yedi. Geriye kaç çeyrek elma kaldı? 6- Sekiz yarım mandalinada kaç çeyrek mandalina vardır? 7- Kaan, 12 fındığın çeyreğini arkadaşı İrem e, 2 tanesini de öğretmenine verdi. Kaan a kaç fındık kaldı? 8- Ali nin 6 portakalı vardı. Portakalların her birini iki eş parçaya ayırdı. Ali kaç portakal yerse geriye 4 bütün portakal kalır? 9- Kerem in 44 tane cevizi vardı. Kerem çeyreğini arkadaşlarına dağıttı. Geriye kaç cevizi kaldı?

32 Adı Soyadı:... No : Bir inek 5 günde 45 litre süt veriyor. Aynı inek bir haftada kaç litre süt verir? 2- Masadaki iki vazoda toplam 30 kırmızı gül vardır. Vazoların büyüğünde küçük vazodaki güllerden 14 fazla gül bulunmaktadır. Büyük vazoda kaç gül bulunmaktadır? 3- Ağıldaki koyunların sayısı keçilerden 27 azdır. Ağılda 53 keçi vardır. Ağıldaki hayvanların sayısı kaçtır? 4- Annem pazardan kilosu 2 TL den 4 kilogram pirinç ve kilosu 7 TL den 8 kilogram zeytin almış geriye de 28 TL si kaldığına göre, annem pazara kaç TL ile çıkmış? 5- Simit satan 13 işçiden bir saatte 8 tanesi altışar geri kalanları da dokuzar simit satmıştır. Bir saatte satılan simit sayısı kaçtır?

33 Adı Soyadı:... No : x 9 x 4 x 2 x Bir kümeste 42 tavuk, tavuklardan 15 az horoz ve 17 tane de civciv var. Kümesteki hayvanların sayısı kaçtır? 2- Sabah kahvaltısı için masaya 5 kişi oturduk. Annem 35 zeytini tabaklara paylaştırdı. Herkesin tabağında kaç zeytin vardır? 3- Trendeki kadınların sayısı erkeklerden 25 azdır. Trende 37 kadın bulunmaktadır. Trendeki yolcuların sayısı kaçtır? 4- Eren hikâye kitabından 1. gün 22, 2. gün birinci günden 19 sayfa fazla okudu. 3. gün ise kalan 28 sayfayı okudu. Eren in okuduğu kitap kaç sayfadır? 5- Bir çıkarma işleminde fark 45 ve çıkan 38 ise eksilen kaçtır? 6- Annem bayramda tatlı yapmak için pazardan kilosu 7 TL den 4 kg ceviz ve 3 TL den 6 kg kadayıf aldı. Annemin geriye 29 TL si kaldığına göre annem pazara kaç TL ile çıkmış?

34 Adı Soyadı:... No : Oğuz un 18, Kutay ın 14 ve Can Berk in 25 fındığı vardır. Fındıkları aynı tabağa koyduktan sonra aralarında eşit olarak paylaştılar. Her birine kaç fındık düşer? 2- Hayrunnisa nın 52 boncuğu vardır. Hayrunnisa boncukların çeyreğini Zeynep e verdi. Hayrunnisa nın kaç boncuğu kaldı? 3- Asya ya annesi bir düzineden 8 fazla, babası yarım düzine ve ablası ise 15 kalem hediye etti. Asya nın kaç kalemi oldu? 4- Eyyub un cebindeki şekerlerin yarısı 18 tanedir. Eyyub şekerlerin 17 tanesini kardeşine verdi. Eyyub un kaç şekeri kaldı? 5- Deniz bir 32 eriğin çeyreğini yedi. 15 tanesini de arkadaşlarına verdi. Geriye kaç çeyrek elma kaldı? 6-36 yarım ekmekte kaç çeyrek ekmek vardır? 7- Ela, 72 cevizin çeyreğini arkadaşı İrem e, 12 tanesini de öğretmenine verdi. Ela ya kaç ceviz kaldı? 8- Mustafa nın 11 elması var. Mustafa elmaların her birini dört eş parçaya ayırdı. Mustafa kaç elma yerse geriye 7 bütün elması kalır? 9- Nisa nın 56 tane cevizi vardı. Nisa çeyreğini arkadaşlarına dağıttı. Geriye kaç cevizi kaldı?

35 *Adı Soyadı:... No: Bir kümesteki tavuklar 4 günde 24 yumurta yumurtluyor. Kümesteki tavuklar bir haftada kaç yumurta yumurtlar? 2- Lemi nin cebindeki cevizlerin çeyreği 7 tanedir. Lemi cevizlerin bir düzinesini kardeşine, 5 tanesini arkadaşlarına verdi. Kendi de 8 tanesini yedi. Lemi nin kaç cevizi kaldı? 3- Bir çıkarma işleminde eksilen 57 dir. Fark 29 olduğuna göre eksilen sayı kaçtır? 4- Bir kasadaki sarı ve kırmızı elmaların toplamı 35 tanedir. Kırmızı elmalar sarı elmalardan 19 tane fazladır. Kırmızı elmaların sayısı kaçtır? 5- Bahçemizde elma ve erik ağaçlarının sayısı ayva ağaçlarının sayısına eşittir. Bahçemizde ki eriklerin sayısı elmalardan 23 azdır. 18 erik olduğuna göre bahçedeki ağaçların sayısı kaçtır? 6- A B A B + A B 4 5 işleminde A+B =..

36 Adı Soyadı:... No: Bir kasadaki elmaların çeyreği 9 tanedir. Mehmet kasadaki elmaların 20 tanesini arkadaşlarıyla yedi. Kalan elmaların yarısını da kardeşine verdi. Mehmet in kaç elması kaldı? 2- Bilge ile Merve nin yaşları toplamı 34 tür. Merve, Bilge den 18 yaş büyük olduğuna göre Merve kaç yaşındadır? 3-15 arkadaş kıra çiçek toplamaya gittiler. 6 arkadaş dörder tane kır çiçeği, kalanlar da altışar tane kır çiçeği topladı. Toplanan çiçeklerin 37 tanesi ile çiçek tacı yapıldı. Geriye kaç çiçek kaldı? 4- Bir ipte 26 mavi, mavilerden 12 tane az beyaz ve beyazlardan 19 tane fazla kırmızı bilye var. İpte toplam kaç bilye var? 5- Otobüsteki kızların sayısı erkeklerden 16 fazladır. Otobüste 39 erkek olduğuna göre otobüsteki yolcuların sayısı kaçtır? 6- K M + K M 5 4 İşleminde K M =. İşleminin sonucu kaçtır?

37 Irmak hikâye kitabından 1. gün 32, 2. gün 1. günden 15 sayfa azını okudu. 3. gün ise ilk iki günde okudukları kadar okuyarak kitabı bitirdi. Irmak ın okuduğu kitap kaç sayfadır? 2- Baloncudaki kırmızı ve beyaz balonların sayısı 27 tanedir. Kırmızı balonlar beyaz balonlardan 15 fazladır. Kırmızı balonların sayısı kaçtır? 3- Bir çiftlikte 7 tane inek, 5 tane kaz ve 9 tane kuzu var. Çiftlikteki hayvanların ayak sayıları kaçtır? 4- Oturduğumuz apartman 4 katlıdır. Her katta 4 daire ve her dairede de 2 balkon vardır. Apartmanımızda kaç balkon vardır? 5- Bir otobüste 16 erkek, erkeklerin yarısı kadar kadın ve erkeklerin çeyreği kadar da çocuk bulunmaktadır. Otobüste kaç yolcu vardır? 6- Üç çocuk balık tutmaya gitti. 1. çocuk 4, 2. çocuk 12 ve 3. çocukta 11 balık tuttu. Tutulan balıkları üç çocuk aralarında paylaştı. Her çocuğa kaç balık düşer? 33 A B sayı örüntüsünde A + B = işleminin sonucu kaçtır?

38 Adı Soyadı:... No : x 8 x 3 x 5 x Bir vapurda 32 erkek yolcu, erkek yolcuların çeyreği kadar çocuk ve çocukların 6 katı kadar kadın yolcu bulunmaktadır. Vapurda kaç yolcu bulunmaktadır? 2- Ömer her gün 8 sayfa okuyarak öykü kitabını 6 günde bitiriyor. Her gün 9 sayfa okuyan Berfin ise öykü kitabını 7 günde bitiriyor. Berfin in okuduğu kitap, Ömer in okuduğu kitaptan kaç sayfa fazladır? 3- Sınıf kitaplığındaki masal ve hikâye kitaplarının sayısı 18 tanedir. Hikâye kitaplarının sayısı masal kitaplarından 10 fazla olduğuna göre sınıf kitaplığında kaç hikâye kitabı vardır? 4- Sınıfımızda 21 kız ve kızlardan 8 az erkek bulunmaktadır. Bu gün 7 arkadaşımız hasta olduğu için gelemedi. Sınıfımızdaki öğrenci sayısı kaçtır? 5- İnci nin yaşı annesinin yaşından 33 azdır. Dedesinin yaşı ise annesiyle İnci nin yaşına eşittir. İnci 8 yaşında olduğuna göre, üçünün yaşları toplamı kaçtır? 6- Annem bayramda tatlı yapmak için kilosu 15 TL den 3 kg ceviz, kilosu 7 TL den 5 kg kadayıf ve kilosu 4 TL den 6 Kg şeker aldı. Annemin 115 TL si vardı. Alışverişten sonra kaç TL si kaldı? 21 A 33 B sayı örüntüsünde A + B = işleminin sonucu kaçtır?

39 Beyhan 73 sayfalık hikâye kitabının 1. gün 37 sayfasını, 2. gün de kalan kitabın çeyreğini okudu. Okuyacağı kaç sayfa kaldı? 2- Uras ın cebindeki paranın çeyreği 8 TL dir. Annesi 15 TL, babası da 28 TL verdi. Paranın 25 TL si ile annesine hediye aldı. Uras ın kaç TL si kaldı? 3- Çiftlikteki horozların sayısı ile tavukların sayısı ördeklerin sayısına eşittir. Çiftlikte 33 horoz ve horozlardan 15 tane az tavuk var. Çiftlikte kaç hayvan var? 4- Bir sepetteki 73 yumurtanın 15 tanesi kırıldı. Kalan yumurtaların 49 tanesi satılırsa, sepette kaç yumurta kalır? 5- Özkan kendisine verilen harçlığın her gün 9 YTL sini biriktiriyor. 8 gün sonra birken paralarının bir kısmını harcadı. Geriye 35 YTL si kaldı. Özkan kaç YTL harcadı? 6- Doruk her gün kitabından 26 sayfa okuyarak kitabını 5 günde bitiriyor. Aleyna ise her gün kitabından 16 sayfa okuyarak hikâye kitabını 6 günde bitiriyor. Doruk un kitabı Aleyna nın kitabından kaç sayfa fazladır?

40 Adı Soyadı:... No :... Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız Bir çiftlikteki koyunların sayısı, ineklerin sayısından 23 fazladır. Çiftlikte 30 inek olduğuna göre koyunların sayısı kaçtır? 2- Mahallemizdeki fırında sabah 42, öğlen sabahtan 20 az, akşam ise öğlenkilerden 14 fazla ekmek sattı. Bir günde kaç ekmek satılmıştır? 3- Okul korosunda 17 kız ve kızlardan 13 az erkek öğrenci var. Okul korosunda kaç öğrenci var? 4- Erim 78 sayfalık kitabın önce 24, sonra 36 sayfasını okudu. Daha okuyacağı kaç sayfası kaldı? 5- Sınıfımızı süslemek için 8 arkadaşımız üçer balon getirdi. Balonların 4 tanesi patladı. Geriye kaç balon kaldı? 6- Şükriye 21, Yaren de 22 yaşındadır. 5 yıl sonra ikisinin yaşları toplamı kaç olur?

41 Adı Soyadı:... No :... Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız Miray kitaplığındaki kitapların 12 tanesini okudu. Okumadığı 35 kitap olduğuna göre; Miray ın kitaplığında kaç kitap vardı? 2- Belçim yerli malı haftasında sınıfa bir torba ceviz getirdi. Cevizlerin 42 tanesini arkadaşlarına dağıttı. 6 tanesini de kendi yedi. 23 tanesini de eve götürdü. Torbada toplam kaç ceviz vardı? 3- Sınıfımızı süslemek için 3 arkadaşımız dörder fener, 5 arkadaşımız da onar tane süs getirdi. Bu süslerin sayıları toplamı kaçtır? 4- Nehir öykü kitabının 1. gün 12 sayfasını okudu. 2. gün 1. gün okuduklarından 13 fazla sayfasını okudu. 21 sayfa daha okusaydı kitabını bitirecekti. Nehir in öykü kitabı kaç sayfadır? 5- Babam, bir sepet elmanın 24 tanesini halama verdi. Geri kalanını da eve ayırdı. Eve ayırdığı elmalar halama verdiği elmalardan 12 tane fazla olduğuna göre sepette kaç elma vardır? 6- İki doğal sayının toplamı 65 tir. Toplananlardan birine 23 eklersek yeni toplanan kaç olur?

42 Adı Soyadı:... No :... Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız Bir çiftlikte 41 tavuk, 53 koyun ve tavuklardan 26 fazla kuzu vardır. Çiftlikteki hayvanların sayıları toplamı kaçtır? 2- Sınıfımızdaki pencereleri ve tahtayı süslemek için 7 arkadaşımız beşer bayrak ile ikişer Atatürk kartı getirdi Bayrak ve kartların sayıları toplamı kaçtır? 3- Kırtasiyeden 12 TL ye kalem kalemlerden 16 TL fazlasına kitap aldım. Cebimde 85 TL kaldı. Harcamadan önce cebimdeki para kaç TL idi? 4- Bir kasa limonun sabah 37 tanesi, öğlen sabahkilerden 26 tane azı ve akşamda geri kalan 60 tanesi satıldı. Kasada kaç tane limon vardır? 5- Bir araç gideceği yolun önce 45 kilometresini, sonra 58 kilometresini gidiyor. Daha gideceği 23 kilometre kaldığına göre bu yolun tamamı kaç kilometredir? 6- Babasının kütlesi Emirhan ın kütlesinden 32 kilogram fazladır. Dedesinin kütlesi ise babasından 7 kilogram fazladır. Emirhan 28 kilogram olduğuna göre dedesinin kütlesi kaç kilogramdır?

43 Adı Soyadı:... No :... Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız Sınıfımızı süslemek için 2 arkadaşımız dörder bant, 6 arkadaşımızda ikişer yapıştırıcı getirdi. Sınıfımıza gelen bant ve yapıştırıcı sayısı kaçtır? 2- Sınıfımızda sulu boyası olan 12 öğrenci var. Pastel boyası olan öğrenciler 16 kişidir. Kuru boyası olan öğrenciler ise sulu boyası olan öğrencilerden 8 noksandır. Boyası olmayan öğrenci olmadığına göre bu sınıftaki öğrenci sayısı kaçtır? 3- Onur 1. gün kitabının 47 sayfasını okudu. 2. gün ise 1. günden 16 sayfa azını okudu. Daha okuyacağı 11 sayfa olduğuna göre kitabın tamamı kaç sayfadır? 4- Ege nin 52 TL si vardır. Annesi 15 TL, babası ise annesinden 10 TL fazla verince Ege nin kaç TL si olacaktır? 5- Ahmet in 12 kırmızı ve kırmızılardan 5 fazla mavi misketi vardır. Ağabeyinin misketlerinin sayısı Ahmet in misketlerinin sayısından 10 fazla olduğuna göre ikisinin toplam kaç misketleri vardır? 6- Yiğitlerin bahçesinde 26 elma, 32 ayva ve elmalardan 15 noksan erik ağacı vardır. Yiğitlerin bahçesindeki meyve ağaçlarının sayıları toplamı kaçtır?

44 Adı Soyadı:... No :... Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız Kilogramı 17 TL olan peynirden 4 kilogram ve kilogramı 13 TL olan zeytinden 3 kilogram aldık. 115 TL miz vardı. Geriye kaç TL kaldı? 2- Masadaki 5 tabağın her birinde dörder zeytin vardır. İçinde 7 zeytin olan bir tabak daha masaya konduğunda masada toplam kaç zeytin olur? 3- Bir manav bir günde 18 kg elma, 20 kg portakal ve portakallardan 4 kg fazla mandalina satmıştır. Bu manav bir günde kaç kg meyve satmıştır? 4- Akın 13, Berk 18 yaşındadır. 6 yıl sonra yaşları farkı kaç olur? 5- Bir vazodaki çiçeklerin 13 ü gül, güllerden 4 fazlası karanfil ve kalanı da laledir. Vazoda 48 çiçek olduğuna göre vazoda kaç çiçek vardır? 6- Zeynep Zeren 7 yıl sonra 15 yaşında olacaktır. Zeynep Zeren 3 yıl önce kaç yaşındaydı?

45

ÇIKARMA İŞLEMİ. A) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. B) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. ... c) eksilen ...

ÇIKARMA İŞLEMİ. A) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. B) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. ... c) eksilen ... ÇIKARMA İŞLEMİ A) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. B) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. a) b) c) d) 4 1 3 a) eksilen çıkan fark 3 1 b) eksilen çıkan fark c) eksilen

Detaylı

4.SINIF ÇARPMA-BÖLME İŞLEMİ PROBLEMLERİ

4.SINIF ÇARPMA-BÖLME İŞLEMİ PROBLEMLERİ 4.SINIF ÇARPMA-BÖLME İŞLEMİ PROBLEMLERİ Adı-Soyadı: No:. 1-) 456 sayısının 6 katının 3028 fazlası kaç eder? 2-) Bir inek günde 29 litre süt veriyorsa bir ayda kaç litre süt verir? 3-) Bir kümeste 786 tavuk,

Detaylı

Ali 8 yaşındadır. Ali den 1 yaş büyük olan Oya. Can ın 5 kalemi vardır. Ayla nın kalemleri Can ın kalemlerinden 3 fazladır. Ayla nın kalemi vardır.

Ali 8 yaşındadır. Ali den 1 yaş büyük olan Oya. Can ın 5 kalemi vardır. Ayla nın kalemleri Can ın kalemlerinden 3 fazladır. Ayla nın kalemi vardır. Zihinden toplayalım. 1. artı 8 eder.. 3 ten büyük olan sayı 5 tir. 3. 5 e eklersek olur. 4. 5.. 5 e 1 ilave edersek olur. 7 den sonra gelen sayı 5, 3 daha eder. olur. 7. yi 1 artırırsak olur. 8. 9. 9 ile

Detaylı

MATEMATİK. Değerlendirme 1. Doğal Sayılar. Yukarıdaki kelebekler bir desteden ne kadar azdır? A. 3 B. 7 C. 10

MATEMATİK. Değerlendirme 1. Doğal Sayılar. Yukarıdaki kelebekler bir desteden ne kadar azdır? A. 3 B. 7 C. 10 MATEMATİK Değerlendirme 1 MATEMATİK Doğal Sayılar Ad :... Soyad :... Sınıf/Nu. :... /... 1. Yapbozlarımla n sayısının modelini oluşturdum. 5. Konuşma balonundaki n yerine aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

Detaylı

3) Aşağıdaki şekillerin bir deste olabilmesi için kaç tane daha şekle ihtiyaç vardır? Sonlarındaki boşluklara yazınız.

3) Aşağıdaki şekillerin bir deste olabilmesi için kaç tane daha şekle ihtiyaç vardır? Sonlarındaki boşluklara yazınız. ÜNİTE 1 DESTE - DÜZİNE ETKİNLİK TESTİ - 1 1) Aşağıdaki havuçlardan 1 deste kadarını boyar mısın? 2) Aşağıdaki gülen yüzlerden 2 deste kadarını boyar mısın? 3) Aşağıdaki şekillerin bir deste olabilmesi

Detaylı

MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME

MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME Adı Soyadı :.. 1. Aşağıdaki sayıları sembol kullanarak küçükten büyüğe sıralayınız. 456, 56, 71,877,950,95,2,857 7) 75 misket beş kardeş arasında paylaştırılıyor. Küçük

Detaylı

..Öğretim Yılı 2.Sınıf Karışık Dersler 2.Dönem 1.Yazılı

..Öğretim Yılı 2.Sınıf Karışık Dersler 2.Dönem 1.Yazılı ..Öğretim Yılı 2.Sınıf Karışık Dersler 2.Dönem 1.Yazılı Babamla birlikte deniz kıyısında... kelime dizisinin cümle olması için, noktalı yere hangi kelime getirilmelidir? A) olan B) geçerek C) yürüdük 1.

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI:

HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI: HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI: 09.04.2010 1. Vücudumuzdaki şeker oranını aşağıdaki organlarımızdan hangisi ayarlar? A) Kalp B) Böbrek C) Karaciğer 2. Sağlıklı bir yaşam için en önemli seçenek

Detaylı

1) Aşağıdaki tabloda verilen ifadelerin matematiksel karşılığını yazınız. 2) Aşağıdaki ifadeleri matematiksel ifade olarak yazınız.

1) Aşağıdaki tabloda verilen ifadelerin matematiksel karşılığını yazınız. 2) Aşağıdaki ifadeleri matematiksel ifade olarak yazınız. 9BÖLÜM DENKLEMLER DENKLEMLER TEST 1 1) Aşağıdaki tabloda verilen ifadelerin matematiksel karşılığını yazınız. Sözel İfade Matematiksel İfade Orhan ın yaşının dört eksiği Bir sayının sekiz fazlası Cebimdeki

Detaylı

PENDİK MERKEZ İLKOKULU 1-D SINIFI HAFTA SONU ÇALIŞMALARI

PENDİK MERKEZ İLKOKULU 1-D SINIFI HAFTA SONU ÇALIŞMALARI Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların kutusuna D yanlış olanların kutucuğuna Y yazınız. ( ) Köpekbalığı köpek kulübesinde yaşar. ( ) Tavşan havuç, lahana yiyebilir. ( ) Koyun. kuzu, keçi, oğlak otla beslenen

Detaylı

ÖZEL MÜRÜVVET EVYAP KOLEJİ 4.SINIF OLİMPİYAT SORULARI

ÖZEL MÜRÜVVET EVYAP KOLEJİ 4.SINIF OLİMPİYAT SORULARI 1)Net kütlesi 300 gr olan bir paket fıstığın fiyatı 132 000 tldir.bunagöre,fıstığın bir kilogramı kaç bin tldir? A) 340 B) 380 C) 440 D) 460 8) saatte ortalama 20 sn.geri kalan bir saat,bir haftada kaç

Detaylı

3. Sınıf Matematik Karışık Problemler. Karışık Problemler

3. Sınıf Matematik Karışık Problemler. Karışık Problemler Karışık Problemler 1. Ceyhun un 56 tane bilyesi vardı. 56 tane de babası ona aldı. Sonra Ceyhun bu bilyelerin 23 tanesini kaybetti. Acaba Ceyhun un geriye kaç bilyesi kaldı? 2. Bir çoban 126 tane koyunundan

Detaylı

denklemlerle problem

denklemlerle problem denklemlerle problem Kazanım :Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklem kurmayı çözme gerektiren problemleri çözer. Problemlerde verilenlerin - istenenlerin iyi anlaşılması ve probleme ait denklemin doğru

Detaylı

ORAN-ORANTI TEST 1. 1) Asağıdaki şekillerde mavi bölgelerin kırmızı bölgelere oranını bulunuz. a) b) c)

ORAN-ORANTI TEST 1. 1) Asağıdaki şekillerde mavi bölgelerin kırmızı bölgelere oranını bulunuz. a) b) c) 7BÖLÜM ORAN - ORANTI ORAN-ORANTI TEST 1 1) Asağıdaki şekillerde mavi bölgelerin kırmızı bölgelere oranını bulunuz. a) b) c) ) Aşağıda okunuşları verilen oranları yazınız. a) 16 nın 14 e oranı b) 6 nın

Detaylı

10. Aşağıdaki işlemlerin hangisinin sonucu en büyüktür? A. 3 X 1000 B. 9 X 1000 C. 1 X 10 000 D. 7X100 DOĞAL SAYILARDA ÇARPMA İŞLEMİ

10. Aşağıdaki işlemlerin hangisinin sonucu en büyüktür? A. 3 X 1000 B. 9 X 1000 C. 1 X 10 000 D. 7X100 DOĞAL SAYILARDA ÇARPMA İŞLEMİ Ş Ş DOĞAL SAYILARDA ÇARPMA İŞLEMİ 1. A, 0 dan farklı bir doğal sayı olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur? A. 0 x A = A B. A x 0 = 7 C. A x 1 = 9 D. A x 1 = A 2. Bir bakkal her birinin

Detaylı

İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması. Hazırlayan Engin GÜNEY Özel Eğitim Öğretmeni

İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması. Hazırlayan Engin GÜNEY Özel Eğitim Öğretmeni İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması Hazırlayan Özel Eğitim Öğretmeni gökkubbede hoş bir seda bırakmak adına ÖNSÖZ İşitme engelli öğrencilerin kelime dağarcıklarının yetersizliği

Detaylı

4 3 ü ile sinin farkı 9 olan sayıyı bulalım.

4 3 ü ile sinin farkı 9 olan sayıyı bulalım. KESİR PROBLEMLERİ Bir sayısının ü : tir. ü ile sinin farkı 9 olan sayıyı bulalım. İstenen sayı olsun. Bir sayısının ü : tür. Bir sayısının yarısının fazlası : tür. 9.. 9 9 ( ) () 9 ( 9).( ) bulunur. Bir

Detaylı

DO A VE MATEMAT K. Kufllar n ve kurba alar n toplam say s n n 3 e bölümü kaçt r?

DO A VE MATEMAT K. Kufllar n ve kurba alar n toplam say s n n 3 e bölümü kaçt r? DO A VE MATEMAT K DO AL SAYILARLA BÖLME filem Afla daki sorular resme göre cevaplay n z. Kufllar n ve kurba alar n toplam say s n n 3 e bölümü kaçt r? A açtaki kufllar 2 dala eflit olarak konsayd, her

Detaylı

2BÖLÜM DOĞAL SAYILAR ve DÖRT İŞLEM

2BÖLÜM DOĞAL SAYILAR ve DÖRT İŞLEM 2BÖLÜM DOĞAL SAYILAR ve DÖRT İŞLEM DOĞAL SAYILAR ve DÖRT İŞLEM TEST 1 1) Güzelyurt ta oturan bir aile piknik için arabayla Karpaz a gidip, geri dönüyor. Bu yolculuk sonunda arabanın km göstergesini kontrol

Detaylı

Özel AKEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı

Özel AKEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı Özel KEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı DİKKT! CEVP KĞIDININ TEST -- BÖLÜMÜNE MTEMTİK SORULRI İŞRETLENECEKTİR. ) 3 basamaklı 4 tane sayının aritmetik ortalaması 400 dür. Bu dört sayının birler

Detaylı

7. 60 sayısı, ayrı ayrı kaç deste ve kaç düzine yapar? 9. Ahmet in babasının yaşı, 4 düzineye. Ahmet in babası aşağıdakilerden hangisidir?

7. 60 sayısı, ayrı ayrı kaç deste ve kaç düzine yapar? 9. Ahmet in babasının yaşı, 4 düzineye. Ahmet in babası aşağıdakilerden hangisidir? 2. SINIF TEST- Deste - Düzine. Aşağıdakilerden hangisi bir deste oluşturur? A) 4. B) Yukarıdaki kalemlerin sayısı kaçtır? A) İki düzine 2. B) İki deste Bir düzine Yukarıdaki elmaların sayısı, hangi seneçekte

Detaylı

Aşağıdaki sözcüklerin zıt anlamlılarını bulup kutu içlerine yazıp yan tarafta cümle içinde kullanınız.

Aşağıdaki sözcüklerin zıt anlamlılarını bulup kutu içlerine yazıp yan tarafta cümle içinde kullanınız. Aşağıdaki sözcüklerin eş anlamlılarını bulup kutu içlerine yazıp yan tarafta cümle içinde kullanınız. Yanıtlarımdan bazıları yanlışmış.»cevap - YANIT»İlave -»Uzak -»Tutsak -»Sene -»Mısra - =...»Nasihat

Detaylı

Aşağıdaki kesirler bileşik kesirdir. Boş kutulara gelmesi gereken en küçük sayıları yazınız. Aşağıdaki kesirleri şekil ve sayı doğrusunda gösteriniz.

Aşağıdaki kesirler bileşik kesirdir. Boş kutulara gelmesi gereken en küçük sayıları yazınız. Aşağıdaki kesirleri şekil ve sayı doğrusunda gösteriniz. Aşağıdaki kesirleri şekil ve sayı doğrusunda gösteriniz. 2 Aşağıdaki kesirler bileşik kesirdir. Boş kutulara gelmesi gereken en küçük sayıları yazınız. +.. +.. 0 +.. 1 +.. +.. 22 +.. 1 +.. Aşağıdaki kesirler

Detaylı

* Neden sıfır kalır? Sihirli Sayılar Oyunu

* Neden sıfır kalır? Sihirli Sayılar Oyunu Sihirli Sayılar Oyunu Birinci Bölüm İkinci Bölüm Üçüncü Bölüm Dördüncü Bölüm 1 3 5 7 9 1 1 1 3 1 5 2 3 6 7 1 0 1 1 14 1 5 4 5 6 7 1 2 1 3 1 4 1 5 8 9 1 0 1 1 1 2 1 3 1 4 1 5 * 1'den 15'e kadar aklından

Detaylı

6. Sınıf MATEMATİK TEST 1 ÜSLÜ SAYILAR. 1. Tabanı 4 ve üssü 3 olarak gösterilen üslü ifade

6. Sınıf MATEMATİK TEST 1 ÜSLÜ SAYILAR. 1. Tabanı 4 ve üssü 3 olarak gösterilen üslü ifade 6. Sınıf MATEMATİK ÜSLÜ SAYILAR TEST 1 1. Tabanı 4 ve üssü 3 olarak gösterilen üslü ifade aşağıdakilerden hangisidir? 5. A) 3. 3. 3 B) 4. 4. 4 C) 4. 4. 4. 4 D) 3. 3. 3. 3 Mert 100000000 2. 5. 5. 5 Yukarıda

Detaylı

1- Yirmi dörtten başlayarak dörder ritmik sayarken dördüncü olarak hangi sayıyı söyleriz?

1- Yirmi dörtten başlayarak dörder ritmik sayarken dördüncü olarak hangi sayıyı söyleriz? 1- Yirmi dörtten başlayarak dörder ritmik sayarken dördüncü olarak hangi sayıyı söyleriz? a) 36 b) 40 c) 44 2-5 = onluk + 9 birlik çözümlemesinde ve yerine yazılması gereken sayıların toplamı kaçtır? a)

Detaylı

DOSTLAR beni tanıdınız değil mi? Ben HACĐVAT.

DOSTLAR beni tanıdınız değil mi? Ben HACĐVAT. DOSTLAR beni tanıdınız değil mi? Ben HACĐVAT. Seninle bu hafta yani 1 Ağustos 7 Ağustos arasında beraberiz. Sana hangi günler hangi dersleri yapacağını ben söyleyeceğim. Benim söylediğim tarihlerde ödevini

Detaylı

TEST. 7. İlk 20 doğal sayının çarpımının sonucu kaçtır? 11. Yıl sonu gireceği sınav için hazırlanan Yiğit, hafta

TEST. 7. İlk 20 doğal sayının çarpımının sonucu kaçtır? 11. Yıl sonu gireceği sınav için hazırlanan Yiğit, hafta TEST 5 Doğal Sayılarla İşlemler 7. İlk 20 doğal sayının çarpımının sonucu kaçtır? A) 176 300 B) 5000 C)70 D) 0 11. Yıl sonu gireceği sınav için hazırlanan Yiğit, hafta içi günlük 20 soru, hafta sonu günlük

Detaylı

En çok maç yapan Zeynep dir ve 15 maç yapmıştır. Buna göre, Nazlı ve İsmail kendi aralarında kaç maç yapmıştır?

En çok maç yapan Zeynep dir ve 15 maç yapmıştır. Buna göre, Nazlı ve İsmail kendi aralarında kaç maç yapmıştır? Test Kodu: 11302 13. Nazlı, Zeynep ve İsmail in birbirleriyle yapmış oldukları tenis maçlarıyla ilgili aşağıdakiler bilinmektedir. En az maç yapan Nazlı dır ve 12 maç yapmıştır. En çok maç yapan Zeynep

Detaylı

GÜLEN MUHARREM PAKOĞLU ORTAOKULU MATEMATİK DERSİ 5. SINIF ÇALIŞMA SORULARI

GÜLEN MUHARREM PAKOĞLU ORTAOKULU MATEMATİK DERSİ 5. SINIF ÇALIŞMA SORULARI 1) 6-11-16-21-26-... Yandaki örüntünün kuralı aşağıdakilerden A)Terim=5.(Adım sayısı)+1 C)Terim=2.(Adım sayısı)+1 B)Terim=Adım sayısı+5 D)Terim=6.Adım sayısı 2) "üç yüz üç milyon otuz üç bin üç" verilen

Detaylı

E N E S S E R T E N E S S E R T

E N E S S E R T E N E S S E R T iryaki Hasan Paşa İlkokulu - 3/A ınıfı *** Çalışma Kitabı oruları 4 *** OUÇ: Adım oyadım : Okul umaram:. 1- Dört düzine kalemin 1/4 ini Ozan,1/3 ini de elin alıyor. elin in aldığı kalemlerin sayısı Ozan

Detaylı

5. SINIF MATEMATİK PROBLEM TESTİ

5. SINIF MATEMATİK PROBLEM TESTİ 1- Bir çiftçinin 23 ineği 45 tavuğu vardır. Her ineğinden günde ortalama 9 litre süt, her tavuğundan ise günde 1 yumurta almaktadır. Bu çiftçinin beşinci hafta sonunda elindeki süt ve yumurta miktarı aşağıdaki

Detaylı

Aşağıdaki soruları cevaplayalım.

Aşağıdaki soruları cevaplayalım. HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI: 19.03.2010 Aşağıdaki soruları cevaplayalım. 1. Burcu ve ailesi tatil planı yapıyorlarmış. Tatil için nereye gideceklerini konuşmuşlar. Burcu, "Antalya'ya gidelim."

Detaylı

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI Hazırlayan İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 1 Saçları hangisi tarar? o A) Bıçak o B) Tarak o C) Eldiven o D) Makas 2 Hangisi okul eşyası değil?

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI - 2012. PAMUK ŞEKERİM I (Kavram Eğitimi Kitabı)

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI - 2012. PAMUK ŞEKERİM I (Kavram Eğitimi Kitabı) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI - 2012 PAMUK ŞEKERİM I (Kavram Eğitimi Kitabı) ANKARA 2012 BAŞLARKEN Okul öncesi yıllar çocukların örgün eğitime başlamadan

Detaylı

3. SINIF = 8 6 eşitliğinin sağlanabilmesi için şekillerin yerine gelebilecek işlemler aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

3. SINIF = 8 6 eşitliğinin sağlanabilmesi için şekillerin yerine gelebilecek işlemler aşağıdakilerden hangisi olmalıdır? 3. SINIF Soru 1 73 25 = 8 6 eşitliğinin sağlanabilmesi için şekillerin yerine gelebilecek işlemler aşağıdakilerden hangisi olmalıdır? A) :, + B) +, - C) -, + D) -, X : - E), Soru 2 Yandaki şekilde soru

Detaylı

2 tür. O halde armut ağaçlarının toplam ağaç

2 tür. O halde armut ağaçlarının toplam ağaç Kazanım: Çoklukları karşılaştırmada oran kullanır ve oranı farklı biçimlerde gösterir.. Aşağıda verilen iki dikdörtgenin çevreleri oranı kaçtır?. Yakup un cebinde ceviz ve tane fındık vardır. Cevizlerin

Detaylı

ÖZEL LİDER SİMYA EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF OLİMPİYATI 1. AŞAMA SORULARI

ÖZEL LİDER SİMYA EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF OLİMPİYATI 1. AŞAMA SORULARI SORU: 1 SORU: 4 30 dilim baklavanın 0,3 ünü yiyen birisi kaç dilim baklava yemiştir? A) 6 ) 7 C) 8 D) 9 Aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur? A) 1,02 < 1,2 < 1,002 ) 7,6 < 7,67 < 7,63 C) 8, 06 < 8,

Detaylı

KURALLI VE DEVRİK CÜMLELER. --KURALLI CÜMLE: İş, hareket, oluş bildiren sözcükler cümlenin sonunda yer alıyorsa denir.

KURALLI VE DEVRİK CÜMLELER. --KURALLI CÜMLE: İş, hareket, oluş bildiren sözcükler cümlenin sonunda yer alıyorsa denir. --KURALLI CÜMLE: İş, hareket, oluş bildiren sözcükler cümlenin sonunda yer alıyorsa denir. Örnek: Mustafa okula erkenden geldi. ( Kurallı cümle ) --KURALSIZ (DEVRİK) CÜMLE: Eylemi cümle sonunda yer almayan

Detaylı

TÜRKÇE PAMUK DEDE soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. 1) Aşağıdakilerden hangisi Pamuk dede nin yaptığı işlerden birisi değildir?

TÜRKÇE PAMUK DEDE soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. 1) Aşağıdakilerden hangisi Pamuk dede nin yaptığı işlerden birisi değildir? ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok TÜRKÇE PAMUK DEDE Pamuk dede hiç durmadan çalışıyordu. Çünkü o çalışmayı çok seviyordu. Her

Detaylı

1. Her şeklin diğer yarısını aynı renge boyayalım.

1. Her şeklin diğer yarısını aynı renge boyayalım. 1. Her şeklin diğer yarısını aynı renge boyayalım. 54 1. Aşağıdakilerden hangisi yarımdır? a) b) c) 2 Aşağıdakilerden hangisi bütündür? a) b) c) 3. Meyvelerin diğer yarısını bulup eşleştirelim ve boyayalım.

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında ılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 2016-2017 SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 MATEMATİK Adı ve Soyadı :... Sınıfı

Detaylı

TEST. 7. Dişer ne zaman fırçalanmalıdır? A. Yemeklerden sonra B. Okuldan gelince C. Evden çıkmadan önce

TEST. 7. Dişer ne zaman fırçalanmalıdır? A. Yemeklerden sonra B. Okuldan gelince C. Evden çıkmadan önce ÖDEV- 3 ADI SOYADI:.. HAYAT BİLGİSİ Tırnaklar, el ve ayak parmaklarının ucunda bulunur. Tırnaklar sürekli uzar. Uzayan tırnakların arasına kir ve mikroplar girer. Bu yüzden belli aralıklarla tırnaklar

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN ilkok Adı-Soyadı:... Yukarıdaki resmi inceleyelim. Sonrasında aşağıdaki yönergelere göre, çocukları numaralandıralım ve soruları cevaplayalım. Deniz

Detaylı

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΤΑ (7) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΤΑ (7) ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟ: B ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

Detaylı

4. SINIF. Ardışık 9 tane doğal sayının toplamı 117 ise, en küçük sayı ile en büyük sayının toplamı kaçtır? A) 26 B) 27 C) 28 D) 29 E) 35

4. SINIF. Ardışık 9 tane doğal sayının toplamı 117 ise, en küçük sayı ile en büyük sayının toplamı kaçtır? A) 26 B) 27 C) 28 D) 29 E) 35 4. SINIF Soru 1 (13 2) = (52 2) = (34 8) = (23 3) Yukarıdaki eşitliğin sağlanabilmesi için,,, yerine sırasıyla hangi işlemler gelmelidir? A) x,, -, + B) +,, -, x C) +, -, x, D) x,, +, - E) -, +,, x Soru

Detaylı

ÖZEL SAMANYOLU LĐSELERĐ

ÖZEL SAMANYOLU LĐSELERĐ ÖZEL SAMANYOLU LĐSELERĐ ANKARA ĐLKÖĞRETĐM MATEMATĐK YARIŞMASI 2011 / NĐSAN 5. SINIF A KĐTAPÇIĞI Bu sınav çoktan seçmeli 40 Test sorusundan oluşmaktadır. Süresi 100 dakikadır. Sınavla Đlgili Uyarılar Cevap

Detaylı

TÜRKÇE. NOT: 1. 2. 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konmalıdır?

TÜRKÇE. NOT: 1. 2. 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konmalıdır? TÜRKÇE Hiçbir zaman elinde sapan olan bir arkadaşım olmadı. Daha doğrusu, öyleleri ile arkadaşlık yapmadım. Çünkü minicik bir kuşun canına kıyarken acıma duygusu olmayan kişi, zor duruma düşene elini uzatmaz.

Detaylı

matematik Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır.

matematik Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır. matematik KOLEJ VE BİLSEM SINAVLARINA HAZIRLIK Aşağıda verilen sayılar en yakın onluğa ya da yüzlüğe yuvarlanmıştır. Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır.

Detaylı

TÜRKÇE. Değerlendirme 1 Harf Bilgisi. A. Seviyorum B. Süt. A. Anne B. Dede. C. Baba. A. Kaplumbağa B. Tavşan C. Kurbağa. A. Okul B.

TÜRKÇE. Değerlendirme 1 Harf Bilgisi. A. Seviyorum B. Süt. A. Anne B. Dede. C. Baba. A. Kaplumbağa B. Tavşan C. Kurbağa. A. Okul B. Ad :... Değerlendirme 1 Harf Bilgisi 1. 5. Selin Süt içmeyi seviyorum. Selin in cümlesindeki hangi sözcüğün harf sayısı en azdır? Seviyorum Süt Anne Dede Baba Yukarıda verilen sözcüklerin hangisi sözlükte

Detaylı

4. 3 A) 2 3 B) 4 4 C) 4 6 D) x = 1 iken, ( x) 2 x 3 işleminin sonucu kaçtır? 6. ( 3 4 ) ( 3) 1 + ( 3) 3

4. 3 A) 2 3 B) 4 4 C) 4 6 D) x = 1 iken, ( x) 2 x 3 işleminin sonucu kaçtır? 6. ( 3 4 ) ( 3) 1 + ( 3) 3 Üslü İfadeler 8. Sınıf Matematik Soru Bankası TEST. I. II. ( ) 9 ( ) ( 97) 0-9 Yukarıda I. sütunda verilen sayılar ile, II. sütundaki sayılardan eşit olanlar eşleştirildiğinde, II. sütunda hangi sayı açıkta

Detaylı

YAŞ PROBLEMLERİ. Bir kişinin bugünkü yaşı x ise, t yıl sonraki yaşı x + t t yıl önceki yaşı x t dir. n kişinin bugünkü yaşları toplamı x ise,

YAŞ PROBLEMLERİ. Bir kişinin bugünkü yaşı x ise, t yıl sonraki yaşı x + t t yıl önceki yaşı x t dir. n kişinin bugünkü yaşları toplamı x ise, YAŞ PROBLEMLERİ Bir kişinin bugünkü yaşı x ise, t yıl sonraki yaşı x + t t yıl önceki yaşı x t dir. n kişinin bugünkü yaşları toplamı x ise, t yıl sonraki yaşlan toplamı x + n. t t yıl önceki yaşlar toplamı

Detaylı

MATEMATİK. Zihinden Toplama ve Çıkarma İşlemi 5. SINIF 3. 55 + 37 = (55+10)+10+10+7 = (65+10) + 10 + 7 = (75+10) + 7 = 85+7 =92

MATEMATİK. Zihinden Toplama ve Çıkarma İşlemi 5. SINIF 3. 55 + 37 = (55+10)+10+10+7 = (65+10) + 10 + 7 = (75+10) + 7 = 85+7 =92 5. SINIF KULA ARDICI VE SINAVLARA HAZIRLIK Zihinden Toplama ve Çıkarma İşlemi TEST-10 1. Aşağıdaki toplama işlemlerinden hangisi "onlukları ve birlikleri ayırarak ekleme" yöntemi ile yapılmıştır? A) 46

Detaylı

TEST. Oran-Orantı. 2. Aşağıdakilerden sayılardan hangisi, diğerleriyle 5. A B. 3. Aşağıda verilen, 6. k orantı sabiti olmak üzere, 2a = 5b eşitliğine

TEST. Oran-Orantı. 2. Aşağıdakilerden sayılardan hangisi, diğerleriyle 5. A B. 3. Aşağıda verilen, 6. k orantı sabiti olmak üzere, 2a = 5b eşitliğine Oran-Orantı 7. Sınıf Matematik Soru Bankası TEST 6. 9. I II III Bora Utku 8 8 Yukarıdaki üç kutuda bilyeler verilmiştir. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) I. kutuda bulunan bilyelerin sayısının

Detaylı

TEST. Doğrusal Denklem Sistemleri. 5. ax + by = 1 ax by = ax y = 11 2x + by = x 2y = 6 2x + 3y = x + 2y = 7 3x + 5y = 18

TEST. Doğrusal Denklem Sistemleri. 5. ax + by = 1 ax by = ax y = 11 2x + by = x 2y = 6 2x + 3y = x + 2y = 7 3x + 5y = 18 Doğrusal Denklem Sistemleri 8. Sınıf Matematik Soru Bankası TEST 67. a b b + = + (a b olmak üzere) denkleminde in değeri aşağıdakilerden b A) a. b B) C) b D) a a 5. a + by = a by = 5 denklem sisteminin

Detaylı

Kazanım: Doğal sayıların kendisiyle tekrarlı çarpımlarını üslü nicelik olarak yazar. 5) 6.(2+3)-7= işleminin sonucu kaçtır? A) 22 B) 37 C) 8 D) 23

Kazanım: Doğal sayıların kendisiyle tekrarlı çarpımlarını üslü nicelik olarak yazar. 5) 6.(2+3)-7= işleminin sonucu kaçtır? A) 22 B) 37 C) 8 D) 23 Kazanım: Doğal sayıların kendisiyle tekrarlı çarpımlarını üslü nicelik olarak yazar. 1) Aşağıda verilen üslü ifadelerin açılımlarını yazınız? 5) 6.(2+3)-7= işleminin sonucu kaçtır? A) 22 B) 37 C) 8 D)

Detaylı

6BÖLÜM ONDALIK SAYILAR

6BÖLÜM ONDALIK SAYILAR 6BÖLÜM ONDALIK SAYILAR ONDALIK SAYILAR TEST ) Aşağıdaki kesirleri ondalık sayıya çeviriniz. a) 3 b) 2 c) 9 d) 4 5 25 20 2) Aşağıdaki ondalık sayıların basamaklarındaki rakamların sayı ve basamak değerlerini

Detaylı

MATEMATİK. Metre ve Santimetre. 1. Aşağıdakilerden hangisi standart olmayan ölçü birimlerindendir? A) Metre B) Santimetre C) Karış

MATEMATİK. Metre ve Santimetre. 1. Aşağıdakilerden hangisi standart olmayan ölçü birimlerindendir? A) Metre B) Santimetre C) Karış MATEMATİK OKULA YARDIMCI 3. SINIF VE SINAVLARA HAZIRLIK Metre ve Santimetre TEST-41 1. Aşağıdakilerden hangisi standart olmayan ölçü birimlerindendir? 4. A) Metre B) Santimetre C) Karış 2. I. metre II.

Detaylı

TÜRKÇE. A. Seviyorum B. Süt. A. Anne B. Dede. C. Baba. A. Kaplumbağa B. Tavşan C. Kurbağa. A. Okul B. Kalem. A. k, l, ş B. u, k, ş. C.

TÜRKÇE. A. Seviyorum B. Süt. A. Anne B. Dede. C. Baba. A. Kaplumbağa B. Tavşan C. Kurbağa. A. Okul B. Kalem. A. k, l, ş B. u, k, ş. C. Ad :... TÜRKÇE Soyad :... Değerlendirme 1 Harf Bilgisi Sınıf/Nu. :... /... 1. 5. Selin Süt içmeyi seviyorum. Selin in cümlesindeki hangi sözcüğün harf sayısı en azdır? Seviyorum Süt Anne Dede Baba Yukarıda

Detaylı

Manavdan 2 kg domates, 1 kg patl can ve 1 kg muz alan Sena Han m, manava toplam kaç YTL ödeyecektir?

Manavdan 2 kg domates, 1 kg patl can ve 1 kg muz alan Sena Han m, manava toplam kaç YTL ödeyecektir? PARALARIMIZ V TAM N MANAVI Domates 500 YKr Salatal k 300 YKr Elma 1 YTL Muz 3 YTL Yeflil so an 250 YKr Maydanoz 150 YKr Patates 700 YKr Patl can Afla daki sorular resme göre cevaplay n z. 1. 2. 3. 4. 5.

Detaylı

.com 2. SINIF 1. DÖNEM TATİL KİTABI

.com 2. SINIF 1. DÖNEM TATİL KİTABI .com 2. SINIF 1. DÖNEM TATİL KİTABI 2. DÖNEMDEN İTİBAREN FACEBOOK GRUBUMUZDA GÜNLÜK ÖDEV PAYLAŞIMLARI YAPMAYA BAŞLAYACAĞIZ! 5. Günden İtibaren Sadece Facebook Grubumuzdan Paylaşım Yapılacaktır. Grup Adı:

Detaylı

5. Sınıf MATEMATİK ÖRÜNTÜ - MİLYONLAR. Yukarıdaki şekil örüntüsünün 4. adımında toplam kaç tane yıldız vardır? A) 7 B) 8 C) 9 D) 10

5. Sınıf MATEMATİK ÖRÜNTÜ - MİLYONLAR. Yukarıdaki şekil örüntüsünün 4. adımında toplam kaç tane yıldız vardır? A) 7 B) 8 C) 9 D) 10 5. Sınıf MATEMATİK ÖRÜNTÜ - MİLYONLAR 1. 4. TEST 1 Yukarıdaki şekil örüntüsünün 4. adımında toplam kaç tane yıldız vardır? A) 7 B) 8 C) 9 D) 10 2. Yukarıdaki şekil örüntüsünün 4. adımında toplam kaç tane

Detaylı

Marketten tatl yiyecek olarak hangisini tartarak al r z? Resimdeki sebzelerden hangisi tart larak sat l r?

Marketten tatl yiyecek olarak hangisini tartarak al r z? Resimdeki sebzelerden hangisi tart larak sat l r? TARTMA B Z M MARKET Afla daki sorular resme göre cevaplay n z. Marketten tatl yiyecek olarak hangisini tartarak al r z? 5. 7. Resimdeki sebzelerden hangisi tart larak sat l r? Resimde yiyeceklerden tartarak

Detaylı

MEV KOLEJİ ÖZEL ANKARA ORTA OKULU 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YAZ ETKİNLİKLERİ

MEV KOLEJİ ÖZEL ANKARA ORTA OKULU 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YAZ ETKİNLİKLERİ MEV KOLEJİ ÖZEL ANKARA ORTA OKULU 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YAZ ETKİNLİKLERİ 1) Tarık, bisikletiyle Kahraman ve Arslan malikânelerine gazete dağıtıyor ve tekrar aynı noktaya geri dönüyor. Sizce hangi yolu

Detaylı

KÂR - ZARAR PROBLEMLERİ Test -1

KÂR - ZARAR PROBLEMLERİ Test -1 KÂR - ZARAR PROBLEMLERİ Test -1 1. Satış fiyatı 30 TL olan bir mal, %10 indirim ile kaç TL ye satılır? A) 30 B) 310 C) 31 D) 33 E) 340. 400 TL ye satılan bir maldan %2 kâr elde ediliyor ise bu malın alış

Detaylı

YGS MATEMATİK PROBLEMLER NAMIK KARAYANIK

YGS MATEMATİK PROBLEMLER NAMIK KARAYANIK NELER ÖĞRENECEĞİZ? Denklem ve eşitsizlikleri gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır. Gerçek hayat durumlarını temsil eden sözel ifadelerdeki ilişkilerin cebirsel, grafiksel ve

Detaylı

İLKÖĞRETİM OKULU 2-/A SINIFI TÜRKÇE DERSİ İLKOKUMA YAZMA ÖĞRETİMİ KURSU PLANI

İLKÖĞRETİM OKULU 2-/A SINIFI TÜRKÇE DERSİ İLKOKUMA YAZMA ÖĞRETİMİ KURSU PLANI Ekim İLKÖĞRETİM OKULU 2-/A SINIFI TÜRKÇE DERSİ İLKOKUMA YAZMA ÖĞRETİMİ KURSU PLANI AY GÜN SÜRE/dk KAZANIMLAR KONU / Yapılacak Çalışma Yazma Kurallarını Uygulama: e sesini öğreniyorum. 1. Yazmaya hazırlık

Detaylı

ÇARPANLAR VE KATLAR I sayısının asal çarpanlarına ayrılmış hâli aşağıdakilerden A) B) C) D)

ÇARPANLAR VE KATLAR I sayısının asal çarpanlarına ayrılmış hâli aşağıdakilerden A) B) C) D) 8. Sınıf MATEMATİK ÇARPANLAR VE KATLAR I. Aşağıdakilerden hangisi 6 nın çarpanlarından biridir? A) 3 B) 6 C) 8 D) TEST. 360 sayısının asal çarpanlarına ayrılmış hâli aşağıdakilerden hangisidir? A) 3. 3.

Detaylı

Matematik Yarıyıl Tatili Etkinliği

Matematik Yarıyıl Tatili Etkinliği Matematik Yarıyıl Tatili Etkinliği 1) Sayı doğrusunda, 4 ile 3 arasında olan tam sayıların çarpımı kaçtır? A) 12 B) 0 C) 12 D) 144 2) İkisi pozitif, biri negatif olan üç tane tam sayının çarpımı için aşağıdakilerden

Detaylı

Matematik Yarıyıl Tatili Etkinliği

Matematik Yarıyıl Tatili Etkinliği Matematik Yarıyıl Tatili Etkinliği 1) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanlarına D, yanlış olanlarına Y harfi yazınız. (.) İşlem önceliğinde çarpma her zaman bölmeden önce yapılır. (.) Asal sayıların tamamı

Detaylı

Yeryüzünün en sıcak yeri Afrika da El-Ezize bölgesidir. (Gölgede 58 derece)

Yeryüzünün en sıcak yeri Afrika da El-Ezize bölgesidir. (Gölgede 58 derece) ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok 9. GÜN Bunu biliyor musun? Yeryüzünün en sıcak yeri Afrika da El-Ezize bölgesidir. (Gölgede

Detaylı

2. ÜNİTE Veri...79 Kazanım Değerlendirme Testi - 1...87 Kazanım Değerlendirme Testi - 2...89 Konu Değerlendirme Testi - 1...91 3. ÜNİTE Temel Geometrik Kavramlar...95 Kazanım Değerlendirme Testi - 1...105

Detaylı

TÜRKÇE GÜNLÜK ÖDEV ADI SOYADI: 26 / 11 / 2010

TÜRKÇE GÜNLÜK ÖDEV ADI SOYADI: 26 / 11 / 2010 TÜRKÇE GÜNLÜK ÖDEV ADI SOYADI: 26 / 11 / 2010 Konu Tarama Testi 1. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde altı heceden oluşan sözcük vardır? A) Babam misafirlerimizi karşılamaya gitti. B) Kırtasiyeden aldığım

Detaylı

6.Sınıf MATEMATİK. Doğal Sayılar (Üslü Nicelikler) Konu Testi. Test-01. 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 5. 2. 2. 2...

6.Sınıf MATEMATİK. Doğal Sayılar (Üslü Nicelikler) Konu Testi. Test-01. 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 5. 2. 2. 2... Doğal Sayılar (Üslü Nicelikler) Konu Testi MATEMATİK 6.Sınıf Test-01 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) 3 5 = 3. 3. 3. 3. 3 B) 2 4 = 2. 2. 2. 2 C) 3 2 = 2. 2. 2 D) 5 5 = 5. 5. 5. 5. 5 5. 2. 2. 2...

Detaylı

YÜZDE - FAİZ PROBLEMLERİ Test -1

YÜZDE - FAİZ PROBLEMLERİ Test -1 YÜZDE - FAİZ PROBLEMLERİ Test -1 1. 70 sayısının %30 u kaçtır? A) 3 B) 21 C) 30 D) 40 E) 100 6. Hangi sayının %45 inin 2 ü 9 dur? 3 A) 27 B) 30 C) 36 D) 45 E) 90 2. 80 sayısının %60 ının %75 i kaçtır?

Detaylı

AKILLI MATEMATİK DEFTERİ

AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! MateMito Artık matematiği çok seviyorum. AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Artık matematikten korkmuyorum. Artık matematik dersinde eğleniyorum. 2 Artık az yazarak çok soru çözüyorum.

Detaylı

MATEMATİK. Değerlendirme 1 A. 621 B. 612 C. 216 A. 232 B. 312 C. 322 A. 312 B. 302 C. 32 A. 25 B. 215 C. 205 A. 607 B. 760 C.

MATEMATİK. Değerlendirme 1 A. 621 B. 612 C. 216 A. 232 B. 312 C. 322 A. 312 B. 302 C. 32 A. 25 B. 215 C. 205 A. 607 B. 760 C. MATEMATİK Değerlendirme 1 MATEMATİK Doğal Sayılar Ad :... Soyad :... Sınıf/Nu. :... /... 1. 5. 2 1 6 Yukarıda modellenen sayı aşağıdakilerden A. 232 B. 312 C. 322 Yukarıdaki rakamlarla oluşturulabilecek

Detaylı

RUTIN OLAN / OLMAYAN PROBLEMLER. Yrd. Doç. Dr. Nuray Çalışkan-Dedeoğlu İlköğretim Matematik Eğitimi

RUTIN OLAN / OLMAYAN PROBLEMLER. Yrd. Doç. Dr. Nuray Çalışkan-Dedeoğlu İlköğretim Matematik Eğitimi RUTIN OLAN / OLMAYAN PROBLEMLER Yrd. Doç. Dr. Nuray Çalışkan-Dedeoğlu İlköğretim Matematik Eğitimi ndedeoglu@sakarya.edu.tr RUTIN PROBLEMLER Günlük hayatın içinden Dört islem problemleri Hareket, kar-

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2013. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2013. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2013 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında ılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

GERÇEKTEN ZİHİNDEN PROBLEMLER -2 7 YAŞ+ SAYISAL YETENEK IQ-DİKKAT-MANTIK-HAFIZA SORULARI ve ÇÖZÜMLERİ

GERÇEKTEN ZİHİNDEN PROBLEMLER -2 7 YAŞ+ SAYISAL YETENEK IQ-DİKKAT-MANTIK-HAFIZA SORULARI ve ÇÖZÜMLERİ GERÇEKTEN ZİHİNDEN PROBLEMLER -2 7 YAŞ+ SAYISAL YETENEK IQ-DİKKAT-MANTIK-HAFIZA SORULARI ve ÇÖZÜMLERİ ALİ CAN GÜLLÜ HALİL İBRAHİM AKÇETİN ALTIN NOKTA YAYINEVİ İZMİR - 2016 Copyright ALTIN NOKTA BASIM YAYIN

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Değerlendirme 1

HAYAT BİLGİSİ Değerlendirme 1 HAYAT BİLGİSİ Değerlendirme 0 alanına işaretleme yapmayınız. Okul Heyecanım 0. Ben mavi gözlü ve sarışınım. Tarık Mesut Zeki Yukarıdaki konuşma balonlarındaki sözü hangi öğrenci söylemiştir? A. Tarık B.

Detaylı

SIKLIK VE ÇETELE TABLOSU

SIKLIK VE ÇETELE TABLOSU Adım:.. Soyadım: MATEMATİK DERSİ SIKLIK VE ÇETELE TABLOSU (EV ÖDEVİ)ETKİNLİĞİ SIKLIK VE ÇETELE TABLOSU 1. ETKİNLİK 3/C sınıfı öğrencilerine en çok hangi oyunu seviyorsun diye sorulduğunda; 3 kişi saklambaç,

Detaylı

MATEMATİK SORULARI 1) 66 ile 6 doğal sayıları arasında kaç tane doğal sayı vardır? a) 55 b) 56 c) 59 d) 60 2) sayısında 3 rakamlarının basamak

MATEMATİK SORULARI 1) 66 ile 6 doğal sayıları arasında kaç tane doğal sayı vardır? a) 55 b) 56 c) 59 d) 60 2) sayısında 3 rakamlarının basamak MATEMATİK SORULARI ) 66 ile 6 doğal sayıları arasında kaç tane doğal sayı vardır? a) b) 6 c) 9 d) 60 2) 2 sayısında rakamlarının basamak değerleri toplamı kaçtır? a) 00 b)2 c)000 d)00000 ) 208 sayısının

Detaylı

BAŞLARKEN Okul öncesi yıllar çocukların örgün eğitime başlamadan önce çok sayıda bilgi, beceri ve tutum kazandığı, hayata hazırlandığı kritik bir dönemdir. Bu yıllarda kazanılan bilgi, beceri ve tutumlar

Detaylı

Burslu Okumak İster misiniz?

Burslu Okumak İster misiniz? İstediğiniz Özel Okulda Burslu Okumak İster misiniz? İlköğretim Seviyesinde Tüm Özel Okulların Bursluluk ve Giriş Sınavlarına Bizimle Hazırlanın 2. Sınıf Bursluluk Sınavlarına Hazırlık Programı VKV Koç

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ HAYVANLAR TEMASI BALIK DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Balıkları tanıdık. Balıkları gözlemledik. Balık türlerini isimlendirdik. Balıkların

Detaylı

PROBLEMLER DEĞERLENDİRME 1 (SAYI - KESİR) 3 sini sonra. ini ödüyor. 7. Bir kişi borcunun önce

PROBLEMLER DEĞERLENDİRME 1 (SAYI - KESİR) 3 sini sonra. ini ödüyor. 7. Bir kişi borcunun önce DEĞERLENDİRME (SAYI - KESİR) Toplamları 55 olan iki sayıdan, kuçüğünün üç katı ile büyüğünün iki katı eşittir. Bu iki sayının toplamı kaçtır? Bir grup arkadaş yemeğe gidiyor. Hesap geldiğinde 5 kişinin

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI T105004 ADI SOYADI NOSU UYRUĞU SINAV TARİHİ ÖĞRENCİNİN BÖLÜM Okuma Dinleme Yazma Karşılıklı Konuşma Sözlü Anlatım TOPLAM

Detaylı

Temel Matematik Testi - 4

Temel Matematik Testi - 4 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: D00. Bu testte 0 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 0 dakikadır. Temel Matematik Testi -.

Detaylı

1 ü ( üçte biri): 3 SAYI PROBLEMLERİ. A. Problem Çözme Stratejisi. 12. Bu sayının küpünün 4 katı: 13. BU sayının 2 katı ile 3 katının toplamı: 2x

1 ü ( üçte biri): 3 SAYI PROBLEMLERİ. A. Problem Çözme Stratejisi. 12. Bu sayının küpünün 4 katı: 13. BU sayının 2 katı ile 3 katının toplamı: 2x SAYI PROBLEMLERİ A. Problem Çözme Stratejisi 1. Verilenler belirlenir.. İstenen belirlenir.. Verilenler matematik diline çevrilir. 4.. adımda elde edilen bağıntılar, denklem çözme metotlarından yararlanılarak

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Güney HACIÖMEROĞLU Matematik Öğretimi I,

Yrd. Doç. Dr. Güney HACIÖMEROĞLU Matematik Öğretimi I, Yrd. Doç. Dr. Güney HACIÖMEROĞLU Matematik Öğretimi I, SAYMA parmalarımızla oyuncaklarla küçük objeler (fasülye, çubuklar) Abaküs Sayıların temsil ettiği miktarları gösterirken video Sayma Becerisi Sayma

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

GERÇEKTEN ZİHİNDEN PROBLEMLER Sınıflar İçin. SAYISAL YETENEK IQ-DİKKAT-MANTIK-HAFIZA SORULARI ve ÇÖZÜMLERİ

GERÇEKTEN ZİHİNDEN PROBLEMLER Sınıflar İçin. SAYISAL YETENEK IQ-DİKKAT-MANTIK-HAFIZA SORULARI ve ÇÖZÜMLERİ GERÇEKTEN ZİHİNDEN PROBLEMLER -5 5. Sınıflar İçin SAYISAL YETENEK IQ-DİKKAT-MANTIK-HAFIZA SORULARI ve ÇÖZÜMLERİ MURAT UZUN - ALİ CAN GÜLLÜ ALTIN NOKTA YAYINEVİ İZMİR - 2015 Sevgili Öğrencilerimiz; Bu kitabın

Detaylı

VKV Koç İlköğretim Okulu 2. Sınıftan 3. Sınıf Geçen Öğrenciler için Giriş Sınavı Çözümleri 31 Mayıs Ünite. Konu:

VKV Koç İlköğretim Okulu 2. Sınıftan 3. Sınıf Geçen Öğrenciler için Giriş Sınavı Çözümleri 31 Mayıs Ünite. Konu: 6 düzine çay bardağı 2 tanesi kırılıyor. Kaç deste bardak kalıyor? Çözüm için öncelikle birimlere dikkat etmeliyiz. 6 düzine çay bardağı = 72 tane çay bardağı Çünkü 1 düzine = 12 tanedir. Elimizdeki 72

Detaylı

Günümüzde de fiyat rekoru kıran beyaz peynir 1930 lu yıllarda 47.5 kuruş, kaşar peyniri 91 kuruş, tereyağı 116 kuruş ve kahve 90 kuruştu...

Günümüzde de fiyat rekoru kıran beyaz peynir 1930 lu yıllarda 47.5 kuruş, kaşar peyniri 91 kuruş, tereyağı 116 kuruş ve kahve 90 kuruştu... Türkiye nin bilinen ilk fiyat listesi 1930 lu yıllara kadar iniyor.. buna göre, 1930 yılında 1 kilo koyun eti 50 kuruş, 1 kilo dana eti ise 32 kuruşa satılıyordu... Günümüzde de fiyat rekoru kıran beyaz

Detaylı

SORU 3: Aşağıdaki çarpma işlemlerini yapınız. SORU 1: Çarpma işlemlerini yapınız. SORU 4: Aşağıdaki bölme işlemlerini yapınız

SORU 3: Aşağıdaki çarpma işlemlerini yapınız. SORU 1: Çarpma işlemlerini yapınız. SORU 4: Aşağıdaki bölme işlemlerini yapınız SORU 1: Çarpma işlemlerini yapınız. 2415 SORU 2: ölme işlemlerini yapınız. SORU 3: şağıdaki çarpma işlemlerini yapınız. SORU 4: şağıdaki bölme işlemlerini yapınız SORU 5: şağıdaki boşlukları doldurunuz.

Detaylı

TEMEL MATEMATİK TESTİ

TEMEL MATEMATİK TESTİ TEMEL MTEMTİK TESTİ 1. u testte 0 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 010 YGS / MT 1. 0, 0,0 0,. + 1 ) 1 7 0 ) 1 + 1 1.. ( a+ 1) ( a )

Detaylı

5. S n f. 1. Afla da okunufllar verilen say lardan hangisinin rakamlarla yaz l fl yanl flt r?

5. S n f. 1. Afla da okunufllar verilen say lardan hangisinin rakamlarla yaz l fl yanl flt r? MATEMAT K. S n f Adı - Soyadı:... Numarası:... Sınıfı:... DO AL SAYILAR, DO AL SAYILARLA TOPLAMA VE ÇIKARMA filemler Test 1 1. Afla da okunufllar verilen say lardan hangisinin rakamlarla yaz l fl yanl

Detaylı