Microsoft Excel. Hücreler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Microsoft Excel. Hücreler"

Transkript

1 Microsoft Excel Microsoft Excel programı, tablo işlemci türünde bir programdır. Bu programda genellikle bazı hesaplarınızı tutup bunlara ait grafikler çıkarabilirsiniz. Menü Çubuğu Araç Çubukları Formül Çubuğu Hücreler Hücrelere Değer Girme: Hangi hücre içersine değer girilecekse fare ile o hücre aktif edilir.örneğin şekilde A1 hücresi aktif durumdadır.burada A1 demek A sutunu ile 1 nolu satırın birleştiği hücre demektir. Aktif Hücre Şimdi de A1 hücresinden başlayarak A5 hücresine kadar olan bölüme değerler girelim. Satır veya sutun bloklamak için satır numarasına veya sutun harfinin ezrine fare ile 1 defa tıklamak yeterlidir.

2 Hücrelere Formül Girme: Yukarıda hücreleri arasına direkt olarak veri girildi.şimdi de herhangi bir hesaplama yapılacaksa ve bu işlem içinde farklı hücrelerdeki bir takım veriler kullanılarak sonuca ulaşılacaksa bu işlem için en basit yol formül ile bunu yapmaktır.formül kullanmanın en büyük avantajı formülünüz de kullanmış olduğunuz değerler eğer herhangi bir hücreden alınıyorsa bu hücrelerde yaptığınız değişiklikler otomatik olarak yeniden düzenlenecektir. Sonucu görmek istediğimiz hücre aktif edilir.formül girdiğimizi belirtmek için mutlaka eşittir (=) yazılarak formül girmeye başlanır. Eşittir den sonra A1+B1 ve son olarak enter tuşuna basıldığında formül girilmiş olur.ayrıca girdiğimiz formülü formül çubuğundan da görebiliriz. Bu pencerede A1 hücresine 10 değeri, B1 hücresine de 15 değeri girildiğinde sonuç otomatik olarak C1 hücresinde görüntülenir. A1 ve B1 hücresindeki değerler değişse bile sonuç doğru olarak C1 hücresinde görüntülenir. Bu işlemlerden sonra biraz daha geniş bir örnek üzerinde konuyu pekiştirelim. ÖRNEK: Bir sınıftaki öğrencilere ait 1. Yazılı ve 2. Yazılı notları kullanılarak ortalamayı hesaplatalım.

3 Yukarıda ki formülü incelersek 1. Yazılı ve 2. Yazılı notunun toplamının ikiye bölümünden ortalama bulunmuştur.formül işlemlerini yaparken işlem önceliklerini dikkate alarak matematiksel ifadelerde kullanılabilir.örnekte de görüldüğü gibi parantez işaretinden yaralanılmıştır. Hücreleri Temizleme: Hücre veya hücreleri temizlemek için hücreyi seçerek veya hücreleri bloklayarak klavyeden delete tuşuna basmamız yeterlidir.fakat bu işlem sadece hücrede bulunan değerleri ve formülleri siler.hücrenin biçim özellikleri ve açıklamalar kalır.örneğin bir hücreye yazdığınız değeri kalın ve rengini kırmızı olarak belirlediniz.siz bu değeri yukarıda anlattığımız gibi silseniz bile yeni gireceğiniz değerler kalın ve rengi kırmızı olacaktır. Hücreleri diğer temizleme yöntemi ise düzen menüsünden temizle seçeneğidir. Burada Tümü: Seçilen hücreler içersindeki değer, formül, biçim özelliklerini tamamen siler. Biçimler:Seçilen hücrenin biçim özellikleri silinir.hücre içersindeki değerler ve formüller kalır. İçindekiler:Yukarıda anlatılan delete tuşu ile silme işleminin aynısını yapar.hücrenin içersinde bulunan değerler ve formüller silinir.fakat biçim özellikleri kalır. Açıklamalar:Hücre içersinde açıklama var ise bu açıklamalar silinir. Hücre İçersindeki Değeri Kopyalama Herhangi bir hücre veya hücreleri kopyalamak için önce hücreler bloklanır.bunun 3 yöntemi vardır. 1.DÜZEN Menüsünden Kopyala 2. Araç Çubuğundan simgesini tıklayarak 3. CTRL + C kombinasyonunu kullanarak

4 Bu işlemlerden herhangi birini yaptıktan sonra hücrelerin kopyalamak istediğimiz yeri seçerek düzen menüsünden yapıştır ı seçerek yapabiliriz. Excel de kopyalama işleminin yanı sıra sürükleme yapılarak kopyalama işlemi de yapılabilir. Aktif edilen hücrenin sağ alt köşesinde bir nokta vardır. Bu nokta üzerinde fare ile gelindiği zaman imleç + şeklini alır. Bu durumda iken farenin sol tuşu bu nokta üzerinde tıklanarak sol tuşu bırakmadan fare aşağıya (kopyalamak istenilen yöne) doğru sürüklenir. Daha sonra fare nin tuşu bırakıldığında kopyalama işlemi gerçekleşmiş olur. Şekilde görüldüğü gibi hücre içersinde sabit veri çoklanmış oldu. Eğer bu hücre içersinde sabit veri değil de bir formül bulunsaydı yine aynı şekilde formüller sürüklenen hücrelerde etkin olur. Sonuçta bu hücreler içersinde her öğrenciye ait ortalamanın hesaplandığını görebilirsiniz. İçersinde formül bulunan herhangi bir hücrenin kopyasını aldıktan sonra düzen menüsünden özel yapıştır seçeneğini tıklayalım.

5 Tümü: Normal kopyala yapıştır ile aynı işlemi yapar. Formülleri: Biçim özellikleri kopyalanmaz.sadece formüller kopyalanır. Biçim Özellikleri:Sadece biçim özellikleri kopyalanır. Açıklama:Sadece açıklama bilgisini kopyalar. Doğrulama:İlerdeki konularda göreceğimiz doğrulama işlemi bir hücreye veri girme kısıtlaması getirilmiş ise bu kısıtlama şartları kopyalanır.(örneğin bir hücreye 1 ile 100 arasında sayı girilmesi gibi bir kısıtlama getirilmiş ise, bu hücreye sadece 1 ile 100 arasında sayı girilebilir.) Kenarlıklar Dışında Tümü: Herhangi bir hücredeki kenarlıklar dışında kalan tüm bilgileri kopyalanır. İşlem:Bu bölümde herhangi bir hücreden kopyaladığımız değerle yapıştıracağımız hücredeki değeri topla,çıkar,çarp,böl işlemlerini yapabiliriz. Hücre Silme: Silinecek hücreler seçilir veya bloklanır.daha sonra düzen menüsünden sil seçeneği kullanılarak seçilen hücreler tamamen silinir.daha önce anlattığımız silme işleminden farkı ise; önceden anlattığımız silme işleminde hücrelerin içindeki değerleri silmekteydi.bu yöntemde ise hücreler tamamen silinir. Hücreleri Sola Ötele:Aktif hücre silindikten sonra silinen hücrenin sol tarafında kalan hücreler sol tarafa kaydırılır. Hücreleri Yukarı Ötele:Aktif hücre silindikten sonra silinen hücrenin aşağısında kalan hücreler yukarı doğru kaydırılır. Tüm Satır: Aktif hücrenin bulunduğu satır komple silinir ve aşağıda kalan satırlar yukarıya kaydırılır. Tüm Sütun: Aktif hücrenin bulunduğu sütun komple silinir ve silinen sutünün sağ tarafında kalan hücreler sol tarafa kaydırılır. Çalışma Sayfaları: Excel de işlemler sayfalar üzerinden yapılır.excel çalışma sayfasının altında bulunan sayfa1,sayfa2,sayfa3 yazan bölümden sayfalar arası geçiş yapılabilir veya sayfa eklenip silinebilir. Çalışma sayfasının üzerine tıklanıp imside değiştirilebilir.

6 Çalışma sayfasını kopyalamak için ise düzen menüsünden taşı veya kopyala seçeneğini kullanabiliriz. Doldur: Herhangi bir hücre içersine yazmış olduğunuz veriyi diğer hücrelere de yazdırabiliriz.hücreni çevresinde yazdırmak istediğimiz bölümü bloklayarak düzen menüsünden dolduru seçeriz. Doldur seçeneğinin altında Aşağı:Bloklanan hücreleri aşağıya doğru doldurur. Sağ: Bloklanan hücreleri sağa doğru doldurur. Yukarı: Bloklanan hücreleri yukarı doğru doldurur. Sol: Bloklanan hücreleri aşağıya doğru doldurur. Bulunur. Seriler: Hücreye girdiğimiz herhangi bir değeri veya tarihi doğrusal veya artırarak diğer hücrelere de girmek istenirse seriler kullanılır.bir örnekle açıklamaya çalışırsak 1 değeri girdiğimiz hücreden satırlara yazılmak suretiyle 2 adım değeriyle 20 ye kadar doğrusal yazdırmasını isteyelim.düzen menüsünden doldur seriler seçeneği seçildiğinde şekildeki pencere önümüze gelir. Pencereden gereken değerler girildiğinde hesaplamalar görüntülenecektir.

7 Diğer bir örnekte ise 2 başlangıç değeriyle, 3 adım değeri ve büyüme ile 30 a kadar yazdırılmasını isteyelim. Burada büyüme seçeneğinin özelliği yazdığımız başlangıç değeri ile adım değerinin çarpılıp sistemin böyle devam ettirilmesidir.3 ile 18 in çarpımı 30 dan büyük olacağından 18 de durmuştur. Aynı şekilde tarih değerleride istenildiği şekilde yazdırılabilir. Dikkat edilecek olursa başlangıç tarihi girilmiş, iş günlerinin yazdırılması istenmiş ve tarihinde sonlandırılmıştır.ayrıca sütunlar seçildiği için tarihler alt alta yazdırılmıştır. GÖRÜNÜM MENÜSÜ Görünüm menüsü; Görünüm menüsü birkaç seçeneği hariç hemen hemen word deki görünüm menüsü ile aynıdır. Burada farklı olan seçenekleri inceleyeceğiz. Normal görünüm: Excel sayfasının ilk açıldığı görüntüsüdür. Sayfa sonu önizleme: Excel de çalışmalrımızın çıktısını almak, yazdırmak istiyorsak bu seçeneği kullanabiliriz.word deki baskı önizleme seçeneğine benzer olna bu özellikte Excel deki hücreli yapıyı şekildeki gibi kesikli çizgilerle ayarlanabilir. Özel Görünümler

8 Excel de herhangi bir alana isim verip sakladığınız zaman bu alana verdiğiniz isim ile hızlı bir şekilde ekranınıza o alanı getirebilirisiniz. Öncelikle bir alanı bloklayıp isimlendirelim. Daha sonra bu bilgiler tekrar lazım olduğunda yine görünüm menüsünden özel görünümler seçeneğinden seçerek göster i tıklarsak bilgilerimiz tekrar yükleyebiliriz. Satır Sütun ve Hücre Ekleme Excel de çalışma sayfasına hücre,satır,sütun ekleme işlemi yapabiliriz.ekle menüsünden hücreler, satır, sütun seçeneklerini tıkladığımızda eklem işlemi yapabiliriz. Ekleme yapmak istediğimiz yeri seçerek ekle menüüsnden seçim yaparsak şekildeki gibi ekleme yapabiliriz. Grafik Ekleme Grafiğini çizdirmek istediğimiz bölgeyi bloklayarak ekle menüsünden grafik ekle seçeneğini tıklarız. Çizdirmek istediğimiz grafik tipini bu pencereden seçeriz.

9 Grafiğimizin genel durumu görüntülenen bu pencerede; blokladığımız veri aralığını değiştirebilir ve satırlar sütunlar seçeneğinden de isimlerin yatay veya dikey olarak görünmesini ayarlayabiliriz. Bu pencerede grafiğe, x ekseni ve y eksenine isim verebiliriz. Ve son aşamada ise grafiğimizin ayrı bir çalışma sayfasında veya yoksa aynı sayfada bir resim olarak yer almasını seçebiliriz. ortalama grafiği notlar Güngör Özbay Yaman Kaya Çelik Ahmet Filiz Mustafa Esra Serdar isimler 1. Yazılı 2. Yazılı Grafik üzerinde bazı değişiklikler yapma Bölümlerin rengini değiştirme

10 Oluşturduğumuz grafikte bölümlerin rengini değiştirmek için fareyle çift tıkladığımızda aşağıdaki pencere ekrana gelir. Pencerede sol alt köşede bulunan (örnek) renk şu anki aktif renkdir.bu rengi değiştirmek için renk paletinden bir renk seçebiliriz.eğer alan bölümünden yok seçeneği tıklanırsa gri bir ton da görünür.burada yer alan efekt doldur seçeneği ile düz renkler yerine yeni bir renk biçimi veya desen biçimi seçilebilir.efektleri doldur bölümü seçilirse aşağıdaki pencere ekrana gelir. Burada bizim seçtiğimiz renkler ve bu renklere vereceğimiz desenlere göre bir renk elde edilir. Doku seçeneğinde ise Excel içersinde yer alan bazı renk ve desen karışımları yer alır.istenirse bunlardan biri de seçilebilir. Grafikte yazılar ile ilgili ayarlamaları yazının üstüne çift tıklayarak yapabiliriz.

11 Desenler: Metnin bulunduğu alanın rengini değiştirebiliriz. Ölçek:Yazının bulunduğu alanı ölçeklendirebiliriz. Yazı tipi: Yazı tipini değiştirebiliriz. Sayı: Yazıya tarih,kesir ve para birimi gibi değerler tanımlayabiliriz. Hizalama: Yazıyı eğik dik yazma gibi hizalama işlemleri yapabiliriz. Grafik türünü değiştirmek için ise grafiğin üzerine sağ tıklayıp grafik türü seçeneğine tıkladığımızda gelen pencereden yeni grafik türünü seçebiliriz. 1. Yazılı Ahmet Güngör Filiz Özbay Mustafa Yaman Esra Kaya Serdar Çelik Pasta türüne çevirdiğimiz grafiğimizin dilimlerinin üzerine sağ tıklayıp veri serisini biçimlendir seçeneği tıklanır.bu pencerede veri etiketleri sekmesi tıklanarak burada yer alan seçeneklerden pasta dilimlerinin kime ait olduklarını yüzdelik değerlerini ve gerçek değerlerini grafik üzerinde görebiliriz. Excel de Fonksiyonlar Bu bölümde Excel in bazı işlemleri kendiliğinden yapan fonksiyonlarını inceleyeceğiz.. Ekle menüsünden İşlev seçeneği veya araç çubuklarından simgesinin yanında bulunan oka tıklandığında çıkan fonksiyonları tek tek inceleyelim. 1. Topla: birden Fazla değerin toplanmasını sağlar.daha önceden anlattığımız Excel de toplama yapma işleminin farklı bir yöntemidir.şekilde ki Ahmet isimleri öğrencinin yazılı puanlarını toplayalım.öncelikle yine sonucu yazdıracağım hücreyi seçmem gerekiyor.şekilde sonucu E2 hücresine yazdıralım.

12 Ekle menüsünden işlev seçeneğini tıkladığımızda Pencereden fonksiyon türünü ve yapmak istediğimiz fonksiyonu seçeriz.topla fonksiyonu nu seçtikten sonra Pencereden sayı bir yazan bölümde görülen C2:D2 yazan yeri silelim.bu Excel tarafından otomatik olarak yazılmıştır.sayı1 toplamak istediğimiz 1. yazılı değerinin bulunduğu hücreyi Sayı2 ye 2. Yazılı değerinin bulunduğu hücreyi girelim. Tamam butonunu tıkladığımızda fonksiyon işlemi yapılmış olur.

13 Yukarıda pencerede görüldüğü gibi C2 ve D2 hücrelerinin içerdiği değerlerin toplamı yazılmış durumda E2 hücresinde yer alan değeri elde eden formül ise formül çubuğunda görüntülemektedir. Dikkat edilecek olursa yapılan işlemlerde TOPLA fonksiyonu kullanılmış oldu.burada yapılan işlemleri TOPLA fonksiyonunu kullanarak daha kısa yoldan yapabiliriz.örneğin E2 hücresi aktif edildikten sonra =TOPLA(C2;D2) ifadesini direkt olarak klavyeden yazarak sonucu hesaplatabiliriz. Şekildeki Sayı1 yazan bölgeye ifadelerin arasına (:) işareti konursa iki hücre arasındaki kalan hücrelerin tamamının toplamını alır. 2. Çarpım: Bir veya birden fazla değeri çarpar.burada topla fonksiyonunda olduğu gibi sayı1 alanına çarpmak istediğimiz rakamların hücre isimlerini yazdırabileceğimiz gibi Sayı2, Sayı3 diye devam eden alanlara tek tek yazabiliriz. Burada Eğer birden fazla sayı olsaydı aralarında (:) işareti olan hücreler arasındaki sayıları çarpacaktı. 3. Ortalama Birden fazla sayının aritmetik ortalamasını bulmak için kullanılır.

14 Şekilde görülen listedeki öğrencilerin yazılı ortalamalarını hesaplatacak olursak; sonucu yazdırmak istediğim hücreyi seçerek ekleden işlev i seçtiğimde aşağıdaki pencere ekrana gelir. Şekilden de görüleceği gibi B2 ve B7 hücreleri arasındaki sayıların aritmetik ortalamasını hesaplatacağız. Formül çubuğunda hesaplatılan formül sonucu B8 hücresinde görülmektedir. 4. Eğer Mantıksal işlemlerde kullanılan bir fonksiyondur.bu konuyu bir örnekte inceleyecek olursak; daha önceden ortalamasını hesapladığımız öğrencilerin geçip kalma durumlarını EĞER fonksiyonuyla yazdıralım. Şekilde görüldüğü gibi E2 hücresindeki değer 59 dan büyükse geçti değilse kaldı yazmasını istiyoruz.

15 5. EĞER SAY Belirli bir alan içersinde istenen şarta uyan kaç tane verinin bulunduğunu hesaplayan fonksiyondur.örneğin önceki pencerede görülen öğrencilerden kaç tanesinin geçtigini Eğer Say fonksiyonuyla bulalım; F2 ile F6 hücreleri arasındaki hücreleri tara GEÇTİ yazanların sayısını ver. Aşağıdaki pencerede görüldüğü gibi 3 adet GEÇTİ ibaresi yer almaktadır. 6. Mak ve Min Herhangi bir hücre aralığında bulunan maksimum veya minimum değerleri bulabiliriz.bir önceki örnekte en yüksek ve en düşük notu bulduralım

16 Şekildeki pencelerde görüldüğü gibi mak ve min değerler buldurulup Mak değeri E7 ye Min değeri E8 e yazdırılmıştır. Açıklama ekleme Herhangi bir hücreye açıklama eklemek için açıklama eklenmek istenen hücre seçilip ekleden açıklama seçeneğine tıklanarak açıklam eklenebilir. Resim ekleme Word programında gördüğümüz resim ekleme ile aynıdır. Hücreleri Biçimlendirme: Excel de hücrelere değerler girmeyi öğrenmiştik şimdi de hücrelere girdiğimiz değerlerin özelliklerini değiştirebilmeyi öğreneceğiz. Biçim menüsünden hücre seçeneği ile özellikleri değiştirebiliyoruz

17 Hücre biçimlendirmeyi 6 kategoride inceleyelim. Sayı: Excel de hücrelere sayısal bir değer girildiğin de bunu normal düz bir sayı gibi algılar.eğer bizim girdiğimiz değer düz bir sayı değilde para,tarih,saat gibi değerlerse bu pencereden hücreyi biçimlendirirsek girdiğimiz değerler otomatik olarak düzenlenecektir.örneğin para birimini tanımladığımızda otomatik olarak para birimi yazılacaktır.veya virgüllü bir sayı değerinin virgülden sonra kaç basamak görüntülenmesi isteniyorsa buradan tanımlanabilir. Hizalama: Hücrelere yazılan değerlerin hücrenin neresinde ne şekilde görüntülenmesi gerektiğini ayarlayabiliriz.

18 Yazı tipi: Hücrelere girilecek bilginin yazı stili, biçimi,boyutu ve rengi buradan ayarlanabilir. Kenarlık: Excel de hücreler her ne kadar kenarlı gözükse de kağıda çıktı aldığınız da bu kenarlıklar görünmeyecektir.görünmesini istiyorsak bu pencereden çerçeve ekleyebiliriz. Desenler: Bu seçenekte istenirse zemin deseni ve rengi seçilebilir. Koruma : İstenirse bu seçenek yardımıyla hücrelerimiz silmeye karşı korumaya alınabilir. Satır ile ilgili biçim ayarları: Bu bölümde işaretlenen satırların yüksekliklerini klavyeden değer vererek değiştirebiliriz. Yüksekliğini ayarlamak istediğimiz satır veya satırları seçerek biçim menüsünden satır yükseklik seçeneğini seçersek şekilde pencere açılır.normal satır yüksekliği 12,75 dir bunu istediğimiz yüksekliğe getirebilriz.

19 Diğer seçenekleri açıklayacak olursak En uygun yükseklik: satırda bulunan hücrelerin içersinde bulunan bilgilere göre en uygun yüksekliği otomatik olarak ayarlar. Gizle: istediğimiz satırları gizlemeye yarar. Göster: gizlediğimiz satırları tekrar görüntülemek için kullanılır. Sütunlar ile ilgili ayarlamalar: Seçilen sütun ile ilgili ayarlamalar biçim menüsünden sütun seçeneğinden yapılabilir.satılar için yaptığımız yükseklik(genişlik), standart yükseklik (genişlik), gizleme seçenekleri burada da uygulanabilir. Sayfalar ile ilgili ayarlamalar: Sayfayı Yeniden Adlandırma: Biçim menüsünden sayfa, yeniden adlandır seçeneğinsen seçilen sayfa yeniden adlandırılabilir. Sayfayı gizleme: Biçim menüsünden Sayfa gizle seçeneği tıklanarak sayfa gizlenebilir. Sayfa Göster: Gizlenen sayfalar biçimden sayfa göster seçeneğiyle tekrar görüntülenir. Önümüze gelen pencerede gizlenmiş sayfalar görüntülenir gizlenmiş sayfa listesinden görüntülemek istediğimiz sayfayı seçerek tamam ı tıklarız.

20 Sayfalara arkalan Ekleme: Excelde İstenirse sayfalara arkalan Eklenebilir.Biçim menüsünden sayfa arkalan seçeneği tıklanırsa pencerden istenen resim seçilir ve tamam a tıklanırsa arkalan resmi olarak ayarlanır. Biçim Uygulama: Excel de hazırladığınız tabloyu hazır tablo biçimlerini kullanarak biçimlendirebilirsiniz.örneğin şekildeki tabloyu biçimlendirelim.tablo seçildikten sonra biçim menüsünden otomatik biçimlendir seçeneği tıklanırsa şekildeki pencere ekrana gelir. İstenen tablo biçimi seçilir.tamam a tıklanır.

21 Tablomuz yeni şeklini alır. Koşullu biçimlendirme: Aynı örnekle konuyu açıklamaya çalışırsak öğrencilerin sonuç kısmında geçti ifadesini italik(eğik) olarak koşullu biçimlendirmeyle ayarlayalım. Pencereden eşit geçti şekilde ayarlayarak biçime tıklarsak, Yazı tipini italik olarak seçelim.

22 Tamam a tıkladığımızda pencerede görüldüğü gibi GEÇTİ ifadesi italik şekilde yazdırılmıştır. Şimdi de geçti ifadesi italik yazdırılmışken kaldı ifadesinin arkalan rengini kırmızı olarak ayarlayalım.şekilde görüldüğü gibi iki koşulda pencerede belirtilmektedir.kaldı ifadesinin arkalan rengini kırmızı olarak ayarlayalım. Desenler seçeneğinden arkalan rengini kırmızı olarak ayarlayıp tamam a tıkladığımızda GEÇTİ ifadesi italik KALDI ifadesi arkalan rengi kırmız olarak görüntülenecektir.

23 Biçim Özelliklerini Değiştirme: Excel i ilk açtığımızda kendine has özelliklerle açılır.(yazı tipi Arial, Yazı boyutu 10 gibi) kendimize has özellikler tanımlamak için biçim menüsünden stil seçeneğini tıklarsak açılan pencerede daha önceden öğrendiğimiz ayarlamaları toplu bir şekilde yapabilriz. Yaptığımız ayarlamaları ekle ye tıklayarak kaydedebilir ve daha sonra tekrar aynı biçim özellikleri ile çalışmak için birleştir seçeneğinden geri çağırabiliriz. Hedef ara Bir işlem formül içeren hücrenin sonuç değerinin istenilen bir değere gelmesi için hangi hücrenin hangi değeri alması gerektiğini hesaplayan bir işlemdir.öreneği inceleyecek olursak 3. satırdaki Filiz isimli öğrencinin geçmesini istediğimizi düşünelim.acaba bu öğrencinin geçer not olan 60 ı alıp geçmesi için 2. yazlı notunun ne olması gerekir.bu işlemi araçlar menüsünden hedef ara seçeneğinden yapacak olursak Pencerede görüldüğü gibi öğrencinin geçmesi için ayarlamamız gereken hücre E3 geçmesi için gereken not 60 ve değişecek hücreyi de D3 olarak ayarlıyoruz.aşağıdaki pencereyide onaylayınca istediğimiz işlem gerçekleşmiş olur.

24 Çalışma Tablosundaki verileri sıralama Excel de hazırlamış olduğumuz çalışma tablosundaki verileri artan veya azalan bir şekilde sıralayabiliriz.bu işlem için öncelikle sıralama yapacağımız bloklayarak daha sonra veri menüsü içersindeki sırala seçeneğini tıklamamız gerekir. Açılan pencerede görüleceği üzere tablomuzun ilk başında adı sütunu bulunduğu için sıralama ölçütünün de başında yer almıştır.istersek bunu değiştirebiliriz veya sıralama ölçütleri de ekleyebiliriz.bu haliyle tamam a tıklarsak tablomuzda yer alan isimleri a dan z ye sıralayacaktır.

25 Filtre uygulama İşlemi Excel de tablolar üzerinde çalışırken birçok veri içersinde aradığımız veriyi bulmakta kolaylık sağlayan işleme filtre uygulama denilmektedir.filtre uygulamak istediğimiz tablo veya sütunu seçerek veri menüsünden filtre uygula otomatik filtre uygula seçeneğini tıklarsak Şekilde görülen oklar sütunların başında görünür. Bu oklar yardımıyla filtre uygulamak istediğimiz ktiteri seçeriz. Filtreden filiz ismini seçtiğimizde şekilde görüldüğü gibi sadecefiliz adlı öğrenci görünür. Ok a tekrar tıklayıp tümünü seçersek tüm tablo tekrar görünür. Şimdi de dersten geçen öğrencilere filtre edelim. Filtre işlemini sonlandırmak için yine veri menüsünden otomatik filtre uygula seçeneğini tıklarsak filtre uygulama işlemi sona erer.

Bu sekme ile genel olarak biçimlendirme ile ilgili ayarlamaların yapıldığı sekmedir.

Bu sekme ile genel olarak biçimlendirme ile ilgili ayarlamaların yapıldığı sekmedir. 3. GİRİŞ SEKMESİ Bu sekme ile genel olarak biçimlendirme ile ilgili ayarlamaların yapıldığı sekmedir. 3.1. Excel 2010 da Kesme, Kopyalama, Yapıştırma ve Biçim Boyacısı Giriş sekmesinin ilk grubu olan Pano

Detaylı

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu DENEME SINAVI ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu 1. Hesap Çizelgesi (Microsoft Office - Excel) uygulamasını açınız. Başlat > Programlar > Microsoft Office > Microsoft Office Excel 2003 yolu izlenerek Excel programı

Detaylı

NAZMİYE DEMİREL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ 1. DÖNEM 6. SINIFLAR DERS NOTU EXCEL 2007 DERS NOTLARI

NAZMİYE DEMİREL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ 1. DÖNEM 6. SINIFLAR DERS NOTU EXCEL 2007 DERS NOTLARI EXCEL 2007 DERS NOTLARI Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde tutma ve bu verilerle ilgili ihtiyaç duyacağınız tüm hesaplamaları

Detaylı

ELEKTRONİK ÇİZELGE. Hücreleri Biçimlendirme. Formülleri Kullanma. Verileri Sıralama. Grafik Oluşturma 1) HÜCRELERİ BİÇİMLENDİRME

ELEKTRONİK ÇİZELGE. Hücreleri Biçimlendirme. Formülleri Kullanma. Verileri Sıralama. Grafik Oluşturma 1) HÜCRELERİ BİÇİMLENDİRME Hücreleri Biçimlendirme ELEKTRONİK ÇİZELGE Formülleri Kullanma Verileri Sıralama Grafik Oluşturma 1) HÜCRELERİ BİÇİMLENDİRME Elektronik Çizelge de sayıları; bin ayracı, yüzde oranı, tarih/saat ve para

Detaylı

5. HAFTA MS OFFICE EXCEL 2016 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYARDA VERİ ANALİZİ VE RAPORLAMA

5. HAFTA MS OFFICE EXCEL 2016 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYARDA VERİ ANALİZİ VE RAPORLAMA 5. HAFTA MS OFFICE EXCEL 2016 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYARDA VERİ ANALİZİ VE RAPORLAMA 5. Hafta Konuları 1. Genel Bilgiler 2. Excel penceresinin tanıtımı 3. Sekmelerin tanıtımı 4. Temel Kavramlar 5.

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 1 MİCROSOFT EXCEL Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak da adlandırılan Excel, girilen veriler üzerinde

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA İÇERİK Excel menü çubuğunda bulunan, Ekle menüsünün içerik ve uygulamaları Biçim menüsünün içerik ve uygulamaları Veri menüsünün içerik ve uygulamaları

Detaylı

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-) Biçim - Hücreler Kenarlık d-) Biçim - Hücreler Hizalama 2. Aşağıdaki fonksiyonlardan

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

Bo lu m 7: Hesap Tabloları

Bo lu m 7: Hesap Tabloları Bo lu m 7: Hesap Tabloları Konu 1: Dosya, Tablo ve Grafik Oluşturma Hazırlayan: S.Engin Koç Bu konu bittiğinde; Dosya oluşturma ve tabloya şekil verme Tabloya sütun, satır ekleme ve hücreleri biçimlendirme

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI Programın Açılışı: Başlat Tüm Programlar Microsoft Office Microsoft

Detaylı

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1.1. Microsoft Excel Penceresi ve Temel Kavramlar Excel, Microsoft firması tarafından yazılmış elektronik hesaplama, tablolama ve grafik programıdır. Excel de çalışılan

Detaylı

MICROSOFT OFİS EXCEL * EXCEL * WORD * POWERPOINT. Microsoft Excel Nedir?

MICROSOFT OFİS EXCEL * EXCEL * WORD * POWERPOINT. Microsoft Excel Nedir? MICROSOFT OFİS * EXCEL * WORD * POWERPOINT EXCEL Microsoft Excel Nedir? Bir hesap tablosu (spreadsheet) programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal veriler) tablolar ya da listeler halinde

Detaylı

Microsoft Excel Ders Notları

Microsoft Excel Ders Notları Microsoft Excel Ders Notları Excel programı çalışma alanına girilen veriler üzerinde hesap yapabilme, verileri tabloya dönüştürebilme tablolar içindeki verileri grafiklerle destekleyebilme, verileri karşılaştırıp

Detaylı

Excel Dosyasını Kaydetme;

Excel Dosyasını Kaydetme; MICROSOFT EXCEL 2007 Microsoft Excel bir hesap tablosu programıdır. Bu program ile kolayca tablo oluşturulabilir ve tablo üzerinde hesaplama işlemleri yapabilirsiniz. Bu hesaplamalar basit işlemler olabileceği

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

Excel de çalışma alanı satır ve sütunlardan oluşur. Satırları rakamlar, sütunları ise harfler temsil eder. Excel çalışma sayfası üzerinde toplam

Excel de çalışma alanı satır ve sütunlardan oluşur. Satırları rakamlar, sütunları ise harfler temsil eder. Excel çalışma sayfası üzerinde toplam Microsoft Excel Microsoft Office paket programı ile bizlere sunulan Excel programı bir hesap tablosu programıdır. her türlü veriyi tablolar yada listeler halinde tutmak ve bu veriler üzerinde hesaplamalar

Detaylı

BTU 100 Bilgisayar Okuryazarlığı EXCEL BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI. Excelde Formüller ve Grafik Biçimlendirme

BTU 100 Bilgisayar Okuryazarlığı EXCEL BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI. Excelde Formüller ve Grafik Biçimlendirme EXCEL BTU 100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI Excelde Formüller ve Grafik Biçimlendirme 1 EXCELDE FORMÜLLER VE GRAFİK BİÇİMLENDİRME İÇİNDEKİLER 1. Excelde Grafik Biçimlendirme... 2 1.1. Grafiğe Başlık Ekleme...

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ EXCEL Microsoft Excel

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ EXCEL Microsoft Excel Microsoft Excel Microsoft Excel yazılımı bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde tutma ve bu verilerle ilgili ihtiyaç duyacağınız

Detaylı

MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI

MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI DERS NOTLARI ( 6. sınıflar için hazırlanmıştır. ) Fevzi Başal Bilişim Teknolojileri Öğretmeni İçindekiler 1. KAVRAMLAR... 1 2. DOSYA İŞLEMLERİ... 2 3. EXCEL DE KULLANILAN FARE

Detaylı

MS-OFFICE EXCEL 2003

MS-OFFICE EXCEL 2003 MS-OFFICE EXCEL 2003 İnternetten indirilmiş ders notları düzenlenmiştir. Excel; bir hesap tablosu ve grafik programıdır. Genellikle matematiksel işlemler, tablo ve grafik çizimleri için kullanılır. Microsoft

Detaylı

MS-OFFICE EXCEL 2003 21.05.2014. Formül çubuğu: Yapacağımız hesaplama için kullanacağımız formülü yazdığımız yer.

MS-OFFICE EXCEL 2003 21.05.2014. Formül çubuğu: Yapacağımız hesaplama için kullanacağımız formülü yazdığımız yer. SÜTUN 21.05.2014 MS-OFFICE EXCEL 2003 İnternetten indirilmiş ders notları düzenlenmiştir. Excel; bir hesap tablosu ve grafik programıdır. Genellikle matematiksel işlemler, tablo ve grafik çizimleri için

Detaylı

Ġşlem tablosu kavramını tanımlamak ve işlem tablolarının işlevlerini öğrenmek. Ġşlem tablolarının temel kavramlarını tanımlamak.

Ġşlem tablosu kavramını tanımlamak ve işlem tablolarının işlevlerini öğrenmek. Ġşlem tablolarının temel kavramlarını tanımlamak. Amaçlarımız 2 Ġşlem tablosu kavramını tanımlamak ve işlem tablolarının işlevlerini öğrenmek. Ġşlem tablolarının temel kavramlarını tanımlamak. Microsoft Excel 2010 da bilgi girişi yapabilmek. Excel de

Detaylı

EXCEL 2007 ELEKTRONİK ÇİZELGE

EXCEL 2007 ELEKTRONİK ÇİZELGE EXCEL 2007 ELEKTRONİK ÇİZELGE Excel, Microsoft Office paketinde yer alan ve iş hayatında en sık kullanılan programlardandır. Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri)

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA. Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA. Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 EXCEL DE GRAFİK UYGULAMA GRAFİKLER Grafikler, çok sayıda verinin ve farklı veri serileri arasındaki ilişkinin anlaşılmasını

Detaylı

Microsoft Excel Uygulaması 1

Microsoft Excel Uygulaması 1 Microsoft Excel Uygulaması 1 Microsoft Excel 2010, Microsoft Office paketinde yer alan ve gerek veri depolama ve organizasyonu gerekse çözümleme ve görselleştirme gibi faaliyetleri kolayca gerçekleştirebildiğimiz

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Silmek istediğiniz satır/sütun/hücre yi seçin ve aşağıdaki adımlardan birini takip edin:

Silmek istediğiniz satır/sütun/hücre yi seçin ve aşağıdaki adımlardan birini takip edin: Satır/Sütun/Hücre Ekleme Paket Programlar Not_04 Oluşturduğunuz tabloya satır, sütun ve hücre ekleyebilirsiniz. Bunun için ekleme yapacağınız hücreye tıklayın ve aşağıdaki adımlardan birini takip edin:

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Hesap Tabloları(Excel 2007) HAFTA 1 1. Hesap Tablolarına Giriş 1.1. Hesap tablosu tanımı, kullanım amacı ve yerleri 1.2. MS Excel Uygulamasına giriş

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek.

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. MS WORD 4.BÖLÜM Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ekle sekmesini tanır. 2. Kapak sayfası oluşturabilir.

Detaylı

1. ÇALIŞMA ALANI hücre çalışma sayfası kitap Başlık çubuğu Formül çubuğu Aktif hücre Sekmeler Adres çubuğu Kaydırma çubukları Kılavuz çizgileri

1. ÇALIŞMA ALANI hücre çalışma sayfası kitap Başlık çubuğu Formül çubuğu Aktif hücre Sekmeler Adres çubuğu Kaydırma çubukları Kılavuz çizgileri 1. ÇALIŞMA ALANI Bir elektronik tablolama yazılımını açtığınızda göreceğiniz şey, kutularla dolu bir pencere olacaktır. Satırlar ve sütunların kesişmesiyle oluşan bu kutulara hücre adı verilir. Hücreleri

Detaylı

Bölüm-6 Excel XP - 1 -

Bölüm-6 Excel XP - 1 - Bölüm-6 Excel XP - 1 - EXCEL PROGRAMININ BAŞ LATILMASI VE ÖZELLİ KLERİ Microsoft Excel bir hesap tablosu programıdır. Hesap tablosu programları pek çok hesaplamanın bir tablo üzerinde yapılmasını Sağlar.

Detaylı

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK Belli bir düzen içerisinde yan yana ve alt alta sıralanmış veya hizalı şekilde oluşturulması gereken bilgiler word de tablo kullanılarak hazırlanırlar. Örneğin bir sınıfa ait

Detaylı

ÜNİTE 8 ÜNİTE 8 MICROSOFT EXCEL - I. TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Rabia KURNAZ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE 8 ÜNİTE 8 MICROSOFT EXCEL - I. TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Rabia KURNAZ İÇİNDEKİLER HEDEFLER MICROSOFT EXCEL - I İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Genel Bilgiler Excel penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Temel Kavramlar Çalışma kitabı ile ilgili işlemler Çalışma sayfası

Detaylı

Bö lü m 7: Hesap Tablöları

Bö lü m 7: Hesap Tablöları Bö lü m 7: Hesap Tablöları Könü 2: Förmü ller ve Grafik Biçimlendirme Hazırlayan: Serdar Engin Koç Bü könü bittiğinde; Grafikleri biçimlendirebilecek Hesap tablösüna girilen verileri alfabetik ölarak veya

Detaylı

Excel Dosyasını Kaydetme;

Excel Dosyasını Kaydetme; MICROSOFT EXCEL Microsoft Excel bir hesap tablosu programıdır. Bu program ile kolayca tablo oluşturulabilir ve tablo üzerinde hesaplama işlemleri yapabilirsiniz. Bu hesaplamalar basit işlemler olabileceği

Detaylı

Microsoft Excel 1.BÖLÜM

Microsoft Excel 1.BÖLÜM Microsoft Excel 1.BÖLÜM Dersin Amacı İş hayatını ve günlük yaşamı kolaylaştırmada yardımcı olan işlem tabloları hakkında bilgi vermek. Bu işlem tablolarından en yaygın olarak kullanılan Excel programını,

Detaylı

1. MICROSOFT EXCEL ÇALIŞMA TABLOSU İLE ÇALIŞMA

1. MICROSOFT EXCEL ÇALIŞMA TABLOSU İLE ÇALIŞMA BÖLÜM 10 C- ÇALIŞMA TABLOSU 1. MICROSOFT EXCEL ÇALIŞMA TABLOSU İLE ÇALIŞMA Microsoft Excel, Microsoft firmasının hazırladığı hesap tablo işlemlerini yapmak amacıyla kullanılan bir ofis programıdır. Yaygın

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği Microsoft WORD 1. PENCERE ELEMANLARI VE GÖRÜNTÜLEME BİÇİMLERİ 1.1. Genel Bilgiler 1.2. Ekran Görünümleri 1.3. Metin Sınırları ve Basımda Çıkmayan

Detaylı

08.11.2015 WORD KULLANIMI

08.11.2015 WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı sağlar. Yeni

Detaylı

BİL 810 İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları

BİL 810 İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları BİL 810 İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları Programın açılması Ana ekranın tanıtılması Sekmeler menüsünün tanıtılması Seçili sekmeye göre açılan şeritlerin tanıtılması Veri Girişi Formül ekleme

Detaylı

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BİÇİMLENDİRME Yazmış olduğumuz metinleri farklı boyut, renk, yazı tipi vb. özelliklerde yazabilmek için biçimlendirme işlemi

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE EXCEL SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE EXCEL SORULARI MİCROSOFT OFFİCE EXCEL SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-) Biçim - Hücreler Kenarlık d-) Biçim - Hücreler

Detaylı

BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ

BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ Microsoft Excel de dosyalar çalışma kitabı olarak isimlendirilir. Bu dosyalar normal belge türüdür. Dosya ismi üzerine fare ile tıklandığında dosya açılır. Excel dosyaları tablolardan

Detaylı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Elbistan Meslek Yüksek Okulu -2016 2017 Güz Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Sayfa Görünümünün Değiştirilmesi: Belgenin normal, anahat, taslak, tam okuma sayfası ve web görünümlerinde gösterilmesini

Detaylı

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Microsoft Office Word Kelime işlemci, görsel nesnelerin veya çizimlerin resim ya da arka plan olarak kullanıldığı metinler oluşturabilen, harita ve tablo gibi şekiller

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımında biçimlendirme işlemlerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Genel yazı

Detaylı

Bağlantılar dışarıdan alınan verilerin (bu farklı Excel dosyası da olabilir) özelliklerini düzenlemek ve verilerin son halini almak için kullanılır.

Bağlantılar dışarıdan alınan verilerin (bu farklı Excel dosyası da olabilir) özelliklerini düzenlemek ve verilerin son halini almak için kullanılır. MICROSOFT EXCEL 2010 Tekno-K@mp Eğitim ID 1 Seviye 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 23 Ana Kategori Menüler / Sekmeler Alt Kategori Veri Sekmesi Konu Veri Araçları ve Anahat Grupları Ek

Detaylı

4. Modül - Tablo İşlemci Yazılımları MODÜL 4 HESAP TABLOSU UYGULAMALARI 1

4. Modül - Tablo İşlemci Yazılımları MODÜL 4 HESAP TABLOSU UYGULAMALARI 1 4. Modül - Tablo İşlemci Yazılımları MODÜL 4 HESAP TABLOSU UYGULAMALARI 1 HESAP TABLOSU I. Uygulamanın Kullanımı A. Hesap Çizelgeleri İle İlk Adımlar B. Temel Ayarların Yapılması C. Farklı Kaydetmek D.

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımında veri girme, veri seçme, satır ve sütun işlemlerini yapabileceksiniz.

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz.

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz. MİCROSOFT WORD Office programlarının içersinde genelde yazı yazmak amaçlı kullanılan bir programdır Microsoft Word. Aşıdaki şekilde çalışma sayfası görülür. Şimdi Word çalışma sayfasını inceleyelim. Microsoft

Detaylı

EXCEL DE ARİTMETİKSEL İŞLEMLER

EXCEL DE ARİTMETİKSEL İŞLEMLER EXCEL DE ARİTMETİKSEL İŞLEMLER Toplama İşlemi. Bu İşlemleri yapmadan önce ( toplama- Çıkarma Çarpma-Bölme ve formüllerde) İlk önce hücre İçerisine = (Eşittir) işareti koyman gerekir. KDV HESAPLARI ÖRNEK;

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 MİCROSOFT EXCEL Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak da adlandırılan Excel, girilen veriler üzerinde

Detaylı

OFFICE EXCEL 2007 TEMEL EĞĐTĐMĐ

OFFICE EXCEL 2007 TEMEL EĞĐTĐMĐ Çalışma Kitapları Oluşturmak OFFICE EXCEL 2007 TEMEL EĞĐTĐMĐ Var olan verilerinizin hiçbiriyle ilişkili olmayan verileri toplamak ve depolamak istediğinizde, yeni bir çalışma kitabı oluşturmanız gerekir.

Detaylı

ÜNİTE 1. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Excel Nedir?

ÜNİTE 1. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Excel Nedir? Microsoft Excel Nedir? ÜNİTE 1 Microsoft Excel Nedir? Excel Sayfaları Çalışma Sayfası Hücrenin Özellikleri ve Biçimlendirme Sayı Sekmesi Hizalama Sekmesi Yazı Tipi Sekmesi Kenarlık Sekmesi Dolgu Sekmesi

Detaylı

Görev Çubuğu Özellikleri

Görev Çubuğu Özellikleri Görev Çubuğu Özellikleri Görev Çubuğu Ekranın altını yatay olarak kaplayan yatay Görev Çubuğu aktif olan pencereleri ve programları gösterir. Çalıştırılan her programın ve pencerenin simgesi işletim sistemi

Detaylı

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Barkod 4 programı, her türlü barkod etiketi, raf etiketi ya da reyon etiketi

Detaylı

TABLO ve HÜCRE SEÇİMİ

TABLO ve HÜCRE SEÇİMİ TABLO ve HÜCRE SEÇİMİ ÇALIŞMA TABLOSU (SAYFASI) İŞLEMLERİ Tablo seçimi: Çalışma kitabında işlemler normal olarak etkin bir çalışma tablosunda yapılır. Bazı hallerde birden fazla çalışma tablosu etkin hale

Detaylı

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Raporlama Araçları Açıklamaları: 1-Seçilen nesneyi raporlar. 2-Yeni boş bir rapor eklemeyi sağlar. 3-Seçilen raporları düzenlemeyi sağlar. 4-Seçilen raporu siler. 5-Seçilen

Detaylı

Şekil Yazı tipini biçimlendirme araç çubuğu simgeleri

Şekil Yazı tipini biçimlendirme araç çubuğu simgeleri BÖLÜM 2 2. YAZILARI BİÇİMLENDİRME 2.1. Yazı Tipini Değiştirme Word programında, yazılan bilgiler daktilodaki gibi tek tip yazı olmaz. Yazılarda farklı biçimler kullanılarak belgelerin daha etkileyici olması

Detaylı

a. Giriş sekmesi: 1. Paragraf bölümünde Madde İşaretleri veya Numaralandırma seçeneklerinden istediğinize tıklayın.

a. Giriş sekmesi: 1. Paragraf bölümünde Madde İşaretleri veya Numaralandırma seçeneklerinden istediğinize tıklayın. Madde İmleri ve Numaralandırma Sıralı veya sırasız listeler oluşturmak için madde imleri ve numaralandırma seçeneğini kullanabilirsiniz. Madde İşaretli ve Numaralandırılmış Listeler Oluşturma Yazılı olan

Detaylı

Yine benzer şekilde hücreler içine yazılan yazıların renklerini değiştirebiliriz. Bunun için tüm satırı veya sütunu yine fareyle seçmek durumundayız.

Yine benzer şekilde hücreler içine yazılan yazıların renklerini değiştirebiliriz. Bunun için tüm satırı veya sütunu yine fareyle seçmek durumundayız. 2. EKLE SEKMESĐ TABLO EKLEMEK: Sayfamıza tablo eklemek için, TABLO butonuna bastıktan sonra açılan pencereden kaç sütün ve kaç satırlık bir tablo oluşturacağımızı belirliyoruz. Fareyi sürüklemek, tablonun

Detaylı

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir.

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Sayfa numarası ekleme: Ekle menüsünden sayfa numaraları seçeneğine tıklandığında Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Tarih ve saat ekleme: Ekle menüsünden Tarih

Detaylı

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI Kelime İşlemci Nedir? Bilgisayarda yazıların(metinlerin) yazılmasını ve düzenlenebildiği, resimlerin ve tabloların eklenebildiği yazılımların(programların) genel adıdır.

Detaylı

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI 1-) Word 2010 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında

Detaylı

Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur.

Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur. 4. EKLE SEKMESİ Ekle sekmesi Excel de tablo, grafik, köprü ve resim eklendiği sekmedir. 4.1. Tablolar Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur. Tablo oluşturulmak istenen

Detaylı

BİL 810 İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları

BİL 810 İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları BİL 810 İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları 9.Hafta Microsoft Excel-4 Bazı kısayollar Bazı kısayol tuşları Grafikteki verilerin eksenlerini Mouse ile değiştirmek Kopyala yapıştır komutu ile

Detaylı

Microsoft Office Excel 2007

Microsoft Office Excel 2007 2014 Microsoft Office Excel 2007 Öğr. Gör. Serkan KORKMAZ Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu İçindekiler MİCROSOFT OFFİCE EXCEL 2007... 4 EXCEL ORTAMINDA ÇALIŞMAK... 4 EXCEL ÇALIŞMA SAYFASI...

Detaylı

ENF110 Temel Bilgisayar Uygulamaları Vize Öncesi Tüm Notlar - Episode 2 Excel

ENF110 Temel Bilgisayar Uygulamaları Vize Öncesi Tüm Notlar - Episode 2 Excel Excel de pratik işlem: Sayı girdiğimizde arttırmak istediğimiz zaman teker teker sayıları yazmamıza gerek yok. Hücrenin sağındaki yeşil kare sayesinde verilerimizi çoğaltabiliriz. (Eğer sadece 5 i girip

Detaylı

BÖLÜM12. 2- FORMÜLLER ve OTOMATİK TOPLAM. 2.1. Formüller

BÖLÜM12. 2- FORMÜLLER ve OTOMATİK TOPLAM. 2.1. Formüller BÖLÜM12 2- FORMÜLLER ve OTOMATİK TOPLAM 2.1. Formüller Formül, bir sayfadaki verilerin aritmetiksel, mantıksal, istatistiksel vb. işlemleri yapması için kullanılan denklemlerdir ve bize sonuç bildirirler.

Detaylı

M. Babagil (Alinti, Gokhan Dokuyucu) Yukarıda belirtilen tüm özellikler aynı anda kullanıldığında, aşağıdaki grafik ortaya çıkacaktır.

M. Babagil (Alinti, Gokhan Dokuyucu) Yukarıda belirtilen tüm özellikler aynı anda kullanıldığında, aşağıdaki grafik ortaya çıkacaktır. Yukarıda belirtilen tüm özellikler aynı anda kullanıldığında, aşağıdaki grafik ortaya çıkacaktır. TOPLAMA İŞLEMİ Excel ortamında iki yada daha fazla sayıyı işleme tabi tutmak için, sayıların hücrelere

Detaylı

3- A1 ve A6 hücrelerinin toplamını hesaplayan formül aşağıdakilerden hangisidir?

3- A1 ve A6 hücrelerinin toplamını hesaplayan formül aşağıdakilerden hangisidir? Excel Çalışma Soruları 1- Aşağıdaki Fonksiyonlardan Hangisi tarih ve saati verir a) =TARİH() b) =ŞİMDİ() c) =BUGÜN() d) =HAFTANINGÜNÜ() e) =ZAMAN() 2- Aşağıdakilerden Hangisi c1 hücresindeki veriyi alır

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

İşletme Fakültesi Bil. Kullanımı Ders notları 2

İşletme Fakültesi Bil. Kullanımı Ders notları 2 İşletme Fakültesi Bil. Kullanımı Ders notları 2 Öğr.Gör.Ali ATALAY EXCEL PAKET PROGRAMI Günümüzde hesap tablosu, veri analizi, kod yazımı, grafik çizimi, veri tabanı oluşturma gibi bir çok özelliği olan

Detaylı

MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1

MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1 MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1 Kelime İşlemci I. Uygulamanın Kullanımı A. Kelime İşlemcisiyle İlk Adımlar B. Ayarların Yerleştirilmesi C. Kaydetmek D. Yardım Fonksiyonlarını Kullanma II. Temel İşlemler

Detaylı

Bö lü m 6: Kelime İ şlemciler

Bö lü m 6: Kelime İ şlemciler Bö lü m 6: Kelime İ şlemciler Könü 3: Tablö ve Resim Ekleme ve Dü zeltme Hazırlayan: Serdar Engin Koç Bü könü bittiğinde; Belgeye resim, küçük resim, şekil ve SmartArt ekleme Metin kutusu ekleme ve biçimlendirme

Detaylı

MİCROSOFT EXCEL E GİRİŞ

MİCROSOFT EXCEL E GİRİŞ MICROSOFT EXCEL XP MİCROSOFT EXCEL E GİRİŞ - Excel XP ile tablolar hazırlayabilir, hazır formülleri kullanarak hesaplar yapabilir, tablo içerisinde bulunan verileri grafiklere dönüştürebilirsiniz. - Excel

Detaylı

M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI

M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI M i c r o s o f t E X C E L ÇALIŞMA SORULARI 1. Elektronik tablolama veya hesaplama programı olarak adlandırılan uygulama aşağıdakilerden hangisidir? a. Microsoft Windows b. Microsoft Excel c. Microsoft

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 4 ÖĞRENME FAALİYETİ 4

ÖĞRENME FAALİYETİ 4 ÖĞRENME FAALİYETİ 4 ÖĞRENME FAALİYETİ 4 ÖĞRENME FAALİYETİ 4 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında çalışma sayfasının özelliğine göre estetiğe uygun sayfa ayarlarını hatasız yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA

Detaylı

Sınav Hazırlık İçin Ders Notu EXCEL SORULARI 1. Microsoft Excel uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir?

Sınav Hazırlık İçin Ders Notu EXCEL SORULARI 1. Microsoft Excel uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? 1. Microsoft Excel uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? a. Başlat Programlar b. Başlat Ayarlar c. Başlat Programlar Donatılar d. Başla- Ayarlar- Denetim Masası 2. Dosya - Baskı önizleme

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOİLERİ VE YAZILIM DERS NOTLARI (6. SINIFLAR) MİCROSOFT PUBLISHER

BİLİŞİM TEKNOLOİLERİ VE YAZILIM DERS NOTLARI (6. SINIFLAR) MİCROSOFT PUBLISHER MİCROSOFT PUBLISHER Microsoft Publisher programı, MS Office içerisinde sunulan bir Masaüstü Yayıncılık programıdır. Microsoft Publisher; içinde binlerce tasarlanmış şablonla birlikte gelen, bir yayımı

Detaylı

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma Genel Ekran Görünümü 1.Ofis Düğmesi 2.Hızlı Erişim Araç Çubuğu 3.Belge Başlığı 4.Menüler 5.Menü Şeridi 6.Kaydırma Çubuğu 7.Cetveller 8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı

Detaylı

[ Excel e Giriş ] ÇALIŞMA EKRANI

[ Excel e Giriş ] ÇALIŞMA EKRANI [ Excel e Giriş ] Microsoft Excel programı, Windows altında çalışan bir tablo işlemcisidir. Bu tablo üzerinde yazmış olduğunuz rakamlar, kelimeler ve tarih gibi bir takım veriler üzerinde, işinize uygun

Detaylı

GoFeed Kullanıcı Arayüzü

GoFeed Kullanıcı Arayüzü GoFeed Kullanıcı Arayüzü GoFeed temel olarak yayıncıların, reklamverenlerin ürün/fırsat bilgilerine ulaşabildiği feed sistemidir. Yayıncılar oluşturdukları feedler ile kullanıcıları ürünlerin/fırsatların

Detaylı

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için:

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: Biçimleme Metin biçimleme Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: 1. Hizalamak istediğiniz metni seçin. 2. Giriş sekmesini

Detaylı

FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR

FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR C FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR Konuya Hazırlık 1. Excel de formül kullanmanın faydalarını açıklayınız. Formüller, bir sayfadaki verileri kullanarak işlem yapan denklemlerdir. Bir formülde, aynı sayfadaki

Detaylı

Web sayfalarında yapılan her çalışma ve düzenleme tablolar aracılığı ile yapılır. Dolayısıyla çoğu web sayfalarında tablo kullanmak zorunluluktur.

Web sayfalarında yapılan her çalışma ve düzenleme tablolar aracılığı ile yapılır. Dolayısıyla çoğu web sayfalarında tablo kullanmak zorunluluktur. Yazı Tipi Stili HTML kodları 47 Kalın İtalik Altı Çizili 9.2.6 Metin yükseltme veya alçaltma 1. Sayfa görünümünde, belge penceresinin altındaki Tasarla düğmesini tıklatın. 2.

Detaylı

ayarla ( ) nesnesini seçmemiz gerekir. Bu seçimi yaptığımızda aşağıdaki şekildeki Dil penceresi ekranda görüntülenecektir.

ayarla ( ) nesnesini seçmemiz gerekir. Bu seçimi yaptığımızda aşağıdaki şekildeki Dil penceresi ekranda görüntülenecektir. 3. BELGE DENETİMİ Bu bölümde belge denetimi için gerekli olan yazım, dil bilgisi ve dil ayarları, heceleme, otomatik düzeltme ve araştırma gibi özelliklerin nasıl ayarlanacağını öğreneceğiz. 3.1. Stiller

Detaylı

Excel Sayfa Ayarları ve Yazdırma Öğr. Gör. Gökhan KUTLUANA

Excel Sayfa Ayarları ve Yazdırma Öğr. Gör. Gökhan KUTLUANA Excel Sayfa Ayarları ve Yazdırma Öğr. Gör. Gökhan KUTLUANA ve Yazdırma Sayfa Ayarları Pencere Ayarları Yazdırma Ayarları Sayfa Ayarları Excel de veriler, çıktı alındığında ekrandaki gibi görünmeyebilir.

Detaylı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı MİCROSOFT WORD (KELİME İŞLEMCİ) Dosya Uzantısı.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken 1997 2003 sürümlerinde.doc tur.) Genel Ekran Görünümü 1.Belge Başlığı 2.Sekmeler 3.Sekme Şeridi 5.Cetveller

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BİLGİSAYAR UYGULAMALARI. Microsoft Excel 2010 Uygulamaları Doç. Dr. Ali GÜNDOĞDU

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BİLGİSAYAR UYGULAMALARI. Microsoft Excel 2010 Uygulamaları Doç. Dr. Ali GÜNDOĞDU GIDA MÜHENDİSLİĞİ BİLGİSAYAR UYGULAMALARI Microsoft Excel 2010 Uygulamaları Doç. Dr. Ali GÜNDOĞDU MİCROSOFT EXCEL NEDİR? Excel Programı; her türlü veriyi, özellikle sayısal verileri tablolar ya da listeler

Detaylı

BELGE İŞLEMLERİ. Bu bölümde kelime işlemci programının arayüzünü inceleyerek görünüm ayarlarının nasıl yapıldığına bakacağız.

BELGE İŞLEMLERİ. Bu bölümde kelime işlemci programının arayüzünü inceleyerek görünüm ayarlarının nasıl yapıldığına bakacağız. Genel Görünüm Öğr. Gör. Rıza ALTUNAY Bu bölümde kelime işlemci programının arayüzünü inceleyerek görünüm ayarlarının nasıl yapıldığına bakacağız. Genel Görünüm Kelime işlemci programını çalıştırdığımız

Detaylı

WORD KULLANIMI

WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE q OFFICE DÜĞMESİ q HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU q MENÜLER q ŞEKİL, RESİM EKLEME q TABLO EKLEME q ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı

Detaylı

MİCROSOFT EXCEL 2007 DERS-2

MİCROSOFT EXCEL 2007 DERS-2 MİCROSOFT EXCEL 2007 DERS-2 Not: Bir biçim birden çok alana kopyalanacaksa Biçim Boyacısı çift tıklanmalıdır. Biçimler kopyalandıktan sonra Esc tuşuna basarak Biçim Boyacısı işlevi sonlandırılmalıdır.

Detaylı

EYLÜL 2012 EXCEL 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 EXCEL 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 EXCEL 2010 İÇERİK 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 2 2 Genel Bilgiler Excel penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Temel Kavramlar Çalışma kitabı ile ilgili işlemler Yeni bir çalışma kitabı luşturmak

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı