DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014/2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014/2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ"

Transkript

1 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014/2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ 2014/2015 öğretim yılı bahar yarıyılı kayıt yenileme işlemleri aşağıda belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. KAYIT BAŞLANGIŞ TARİHİ 02 Şubat 2015 saat 13:00 KAYIT BİTİŞ TARİHİ 06 Şubat 2015 saat 17:30 Web üzerinden kayıt yenileyecek olan öğrenciler, kayıt yenileme işlemlerini; adresinden, öğrenci numarasını ve şifresini yazarak yapacaklardır. Maden ve Jeoloji Mühendisliği Bölümlerinin İkinci Öğretim programlarında kayıtlı olan ancak eğitimlerine normal öğretimde devam eden 4. sınıflarda okuyan öğrencilerin, ders kayıtları elden yapılacaktır. Bu öğrencilerimiz kayıtlarını Şubat 2015 tarihleri arasında Öğrenci İşlerinden ders kayıt formu alarak Bölüm Başkanlıklarında yapabileceklerdir. Makina Mühendisliği Bölümünde ve 4. sınıf ders kayıtları serbest şube olarak yapılacaktır. Derslerde kontenjan uygulanacaktır. İnternet olanağı bulunmayan öğrencilerimiz Fakültemiz Tınaztepe yerleşkesindeki bilgisayar laboratuvarlarından yararlanabileceklerdir Öğretim yılında hazırlık sınıfında okuyan öğrenciler kayıt yenileme işlemi yapmayacaklardır yılında Fakültemize yerleştirilen, hazırlık sınıfından muaf olarak 1. Sınıfa kayıtlanan öğrencilerin de kayıt yenileme işlemlerini yapmaları gerekmektedir. HARÇ VE KÜTÜPHANE BORCU Normal Öğretim (gündüz) programlarına Öğretim yılında Fakültemize yeni kayıt hakkı kazanan öğrenciler ile normal öğrenim süresinde öğrenimine devam eden öğrenciler katkı paylarını ödemeyeceklerdir. İkinci Öğretim (İ.Ö) programlarına öğretim yılında yeni kayıt hakkı kazanan ve halen öğrenimine devam etmekte olan öğrenciler katkı paylarını ödeyeceklerdir. Öğrencilerinin yatırmak zorunda oldukları harç miktarları Türkiye İş Bankası nın herhangi bir şubesine yatırılabilecektir. Harç veya Kütüphane borcu bulunan öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri yapılmayacaktır.

2 DERS ÜCRETLERİ 2547 sayılı Kanun un 44 üncü maddesinin (c), (ç), (d) ve (f) fıkraları hükümleri aynı Kanun un geçici 60 ncı maddesi uyarınca Eğitim-Öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlamıştır. Diğer taraftan Eğitim-Öğretim yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payı ve Öğretim Ücretlerinin Tespitine İlişkin 2014/6787 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 27 Eylül 2014 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olup, söz konusu Kararın 11 inci maddesinde yukarıda sözü edilen kanun hükümlerine yer verilmiştir. Bu itibarla Eğitim-Öğretim yılından başlamak üzere; 1) 2547 sayılı Kanun un 44 üncü maddesinin (c) fıkrasında belirlenen süreler içinde (azami süre içinde) bir derse 3, 4, 5 inci ve daha fazla kayıt yaptırılması, 2) 2547 sayılı Kanun un 44 üncü maddesinin (c) fıkrasında belirlenen süreler içinde, a) Eğitimin tamamlanamaması nedeniyle bir derse 1, 2, 3, 4 üncü ve daha fazla kayıt yaptırılması, b) Yan dal ve Çift anadalın tamamlanamaması nedeniyle bir derse 1, 2, 3 üncü ve daha fazla kayıt yaptırılması, hallerinde ödenecek katkı payı/öğrenim ücretlerine ilave olarak bu durumdaki öğrencilere ayrıca bu ders ve faaliyetler için ek katkı payı/öğrenim ücreti yüklenmiştir öğretim yılı güz yarıyılına ait ders ücretlerinin öğretim yılı güz yarıyılı başlangıcına kadar yatırılması gerekmekte olup, öğretim yılı bahar yarıyılı kayıt yenileme işlemleri öncesinde yatırılmasına gerek yoktur. DANIŞMAN KAYIT ONAYI Her öğrencinin kaydının geçerli olabilmesi için ders kaydının danışmanı tarafından onaylanması gerekmektedir. Kaydı DANIŞMANI tarafından reddedilen öğrencilerin tekrar kayıt ekranına girerek kayıt işlemini yenilemeleri gerekmektedir. Kayıtları onaylanan veya reddedilen öğrenciler bu bilgileri kayıt ekranından göreceklerdir. Bu nedenle kaydınızın geçerli olabilmesi için onaylandı mesajınızı kayıt ekranınızda görene kadar kayıt ekranınızı takip ediniz. Ders kaydını tamamlayan ancak yeniden kayıt yapmak isteyen öğrenciler web üzerinden yeniden kayıt yapabilirler. Bu durumda; önceki kayıtta seçilen dersler yeni kayıtta da seçili gelecektir. Ders değişiklikleri yapıldıktan sonra kaydın yeniden Danışman tarafından onaylanması zorunludur. Danışmanı tarafından kaydı onaylanan öğrencilerin web kayıt ekranından ders kayıt formunun 2 adet çıktısını alıp, bir tanesini en geç 13 Şubat 2015 tarihine kadar

3 Danışmanlarına imzalatarak Bölüm Sekreterliklerine teslim etmeleri, diğer nüshasını ise saklamaları gerekmektedir. DERS EKLEME VE BIRAKMA Yarıyıl kaydını kayıt tarihlerinde tamamlamış olan öğrenciler, yarıyılın ilk haftası içinde (09 Şubat 2015 saat 13:00 ile 13 Şubat 2015 saat 17:30 arası) ders saatleri toplamı Alınabilecek Ders Sayısı başlığında belirtilen toplam saati geçmemek koşuluyla, en fazla bir (1) ders ekleme ve bir (1) ders bırakma değişikliği yapabilir. Ders ekleme veya ders bırakma işlemleri yine web kayıt üzerinden yapılacaktır. Bu durumdaki öğrencilerin kayıtlarının Danışmanları tarafından yeniden onaylanması gerekmektedir. KAPANAN SEÇMELİ DERSLERİN YERİNE YENİ SEÇMELİ DERS SEÇME Web kayıt sonrasında kapanan seçmeli dersler adresinde ilan edilecektir. Web kayıtta seçilen bir seçmeli dersin kapanması durumunda, o dersi seçen öğrenciler, kapanan seçmeli dersin yerine yeni ders seçme işlemini Şubat 2015 tarihleri arasında aşağıda belirtilen şekilde yapacaklardır. Kapanan Dersin; Bölüm Seçmeli dersi olması durumunda; Bölüm Başkanlıklarına başvurmaları, Sosyal Seçmeli veya Teknik Seçmeli ders olması durumunda; Dekanlık öğrenci işleri bürosuna, dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. SOSYAL SEÇMELİ DERS KAYDI Öğrencilerimizin mezun olmak için almak zorunda oldukları Teknik Olmayan Sosyal Seçmeli Derslere ilişkin bilgiler aşağıya çıkarılmıştır. Kayıt işlemleriniz sırasında bu bilgilere göre kayıt olmanız gerektiği önemle duyurulur. 1. Öğrenciler, öğrenimleri süresince bölümü tarafından saptanan sayıda/kredide 2. Sınıftan itibaren sosyal seçmeli ders almak zorundadır. 2. Başarısız olunan sosyal seçimli ders yerine başka bir sosyal seçmeli ders alınabilir. Bu durumda; dönem başladıktan sonra derslerin son bitim tarihine kadar (yarıyıl sonu sınavlarından önce) dilekçe ile Dekanlığımıza başvurmanız durumunda kayıt yaptırdığınız sosyal seçmeli ders adedi kadar daha önce alıp başarısız olduğunuz seçmeli dersler transkriptinizden çıkarılacaktır. 3. Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri sadece İngilizce açılmış dersleri alabilirler. Ayrıca Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü %30 İngilizce Programında öğrenim gören öğrenciler almak zorunda oldukları 4 kredi Sosyal seçmeli dersin 2 kredisini İngilizce açılan derslerden almak zorundadırlar. 4. Sosyal seçmeli ders havuzu 4 gruptan oluşur. Bilgi ve ders programına adresinden ulaşabilirsiniz.

4 5. Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde; 2005/2006 öğretim yılında 3. sınıf ve yukarısında olan öğrenciler istedikleri yarıyıllarda, istediği gruptan olmak üzere toplam 2 adet sosyal seçmeli ders alacaklardır. 2005/2006 öğretim yılında hazırlık, 1. sınıf veya 2. sınıfta olan öğrenciler istedikleri yarıyıllarda her gruptan 1 adet olmak üzere toplam 4 adet sosyal seçmeli ders alacaklardır. sonra kayıtlanan öğrenciler 3. yarıyıldan itibaren istediği gruptan olmak üzere 6. Çevre Mühendisliği Bölümünde; 2005 ve daha sonra girişli öğrencileri, istedikleri yarıyıllarda MSİ 2016 Çevre Kirliliği ve Kontrolü dersi dışında istenilen gruptan 2 adet sosyal seçmeli ders alacaklardır. 7. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde; Aktif eğitim öğrencileri istedikleri yarıyıllarda istenilen gruptan olmak üzere toplam 5 adet sosyal seçmeli ders alacaklardır öğretim yılında hazırlık, 1. sınıfta olan öğrenciler ile daha sonra kayıtlanacak olan öğrenciler 3. yarıyıldan itibaren istediği gruptan olmak üzere 8. Endüstri Mühendisliği Bölümü 2004 ve daha sonra girişli öğrencileri, MSİ 2034 Örgütsel Davranış, MSİ 2011 Mühendisler için Bireysel İş Hukuku, MSİ 2033 Üretim Pazarlaması ve Kontrolü, MSİ 2037 Mühendislik Ekonomisi, MSİ 2040 Production and Operation Management dersleri dışında istenilen yarıyıllarda istenilen gruptan, 2 adet sosyal seçmeli ders alacaklardır. 9. İnşaat Mühendisliği bölümünde öğretim yılında 2. sınıfta okuyan ve daha sonra girişli öğrenciler mezuniyetlerine kadar istenilen gruptan toplam 2 adet sosyal seçmeli ders alacaklardır. 10. Jeofizik Mühendisliği Bölümünde; Aktif eğitim öğrencileri istedikleri yarıyıllarda her gruptan en az 1 adet olmak üzere toplam 6 adet sosyal seçmeli ders alacaklardır öğretim yılında hazırlık, 1. sınıfta olan öğrenciler ile daha sonra kayıtlanacak olan öğrenciler 3. yarıyıldan itibaren MSİ 2013 Mühendislik Etiği dersi dışında istediği gruptan olmak üzere 11. Jeoloji Mühendisliği Bölümünde; 2005/2006 öğretim yılında 3. sınıf ve yukarısında olan öğrenciler istedikleri yarıyıllarda istediği gruptan olmak üzere toplam 6 adet sosyal seçmeli ders alacaklardır. Jeoloji Mühendisliği Bölümünde 2005/2006 öğretim yılında hazırlık, 1.sınıf veya 2. sınıfta olan öğrenciler istedikleri yarıyıllarda 1 ve 2. gruplardan 2 şer, 3 ve 4. gruplardan birer olmak üzere toplam 6 adet sosyal seçmeli ders alacaklardır.

5 sonra kayıtlanacak olan öğrenciler 3. yarıyıldan itibaren istediği gruptan olmak üzere 12. Maden Mühendisliği Bölümünde; Aktif eğitim gören öğrenciler istedikleri yarıyıllarda 1 adedi 3.gruptan ve 1 adeti 4.gruptan MSİ 2037 Mühendislik Ekonomisi dersi olmak koşuluyla, 3 adedi ise istenilen gruplardan olmak üzere toplam 5 adet sosyal seçmeli ders alacaklardır. Ancak eski öğretim planında yer alan MDN 2003 Maden Ekonomisine Giriş dersini almış olan ve başarılı olmuş olan öğrenciler MSI 2037 Mühendislik Ekonomisi dersine kayıtlanmayacak olup istedikleri gruptan başka bir ders seçebileceklerdir. MDN 2003 Maden Ekonomisine Giriş dersini almış ve devamsız /başarısız olmuş olan öğrenciler MSI 2037 Mühendislik Ekonomisi dersine kayıtlanmak zorundadır. Ayrıca istedikleri gruptan başka bir seçmeli derse de kayıtlanmaları gerekmektedir. (Bağıl sitemde öğrenim gören öğrenciler mezuniyetleri için gerekli 12 kredilik seçmeli dersin 2 tanesini istenilen gruptan olmak üzere sosyal seçmeli ders olarak almaları gerekmektedir) sonra kayıtlanacak olan öğrenciler 3. yarıyıldan itibaren istediği gruptan olmak üzere 13. Makina Mühendisliği Bölümünde; öğretim yılında 3. veya 4. sınıfta olan öğrenciler (3 veya 4 adet sosyal seçmeli ders alması gereken öğrenciler) almak zorunda oldukları sosyal seçmeli derslerin, 1 adedini 3. gruptan, diğerlerini istedikleri gruptan alacaklardır. sonra kayıtlanacak olan öğrenciler 3. yarıyıldan itibaren istediği gruptan olmak üzere 14. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde; 2005 yılında 1. sınıfa başlayan ve daha sonra girişli öğrenciler 1. gruptan 1 adet, 3. gruptan 1 adet ve 4. gruptan MSİ 2037 Mühendislik Ekonomisi dersi olmak üzere toplam 3 adet Sosyal Seçmeli ders alacaklardır. Eski öğretim planında yer alan END 113 Genel Ekonomi dersinden devamsız olan öğrenciler bu ders yerine MSİ 2037 Mühendislik Ekonomisi dersini alacaklardır. sonra kayıtlanacak olan öğrenciler 3. yarıyıldan itibaren istediği gruptan olmak üzere (% 30 İngilizce programda okuyan öğrenciler 2 adet sosyal seçmeli dersin 1 adedini İngilizce Açılan derslerden alacaklardır) 15. Tekstil Mühendisliği Bölümüne 2002/2003 ve daha sonra girişli öğrenciler istedikleri yarıyıllarda istenilen gruptan

6 TEKNİK SEÇMELİ DERS KAYDI Bilgisayar Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinde öğretim yılında ilk kez 4. sınıf veya alt sınıflarda olan öğrenciler ile daha sonra kayıtlanan öğrenciler, Çevre Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makina Mühendisliği,, Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği Bölümlerinde öğretim yılında ilk kez 4. sınıf veya alt sınıflarda olan öğrenciler ile daha sonra kayıtlanan öğrenciler mezuniyetlerine kadar 1 adet Teknik Seçmeli Dersler Havuzundan ders almak zorundadırlar. Bilgi ve ders programına adresinden ulaşabilirsiniz. KAYIT YENİLEMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR VE KOŞULLAR DERS TEKRARI Tüm öğrenciler, tekrarlayacakları derslerde devam koşulunu ve dersle ilgili diğer koşulları (Fakültemiz Öğretim ve sınav Uygulama Esasları 20. maddenin a,b, c bentleri) yerine getirmek zorundadırlar. Alt yarıyıllara ait bir dersten başarısız kalındı ise, kayıt ekranına o ders seçili olarak gelmektedir. İKİNCİ ÖĞRETİMDEN DERS ALABİLME KOŞULU Haftalık ders saatinin teorik kısmında %70, Uygulama kısmında %80 ine devamı engelleyecek şekildeki ders çakışmalarında, örgün öğretim öğrencileri ikinci öğretimden, ikinci öğretim öğrencileri de örgün öğretimden olmak üzere en fazla iki ders alabilir. (İkinci öğretimde öğrenim görüp, seçmeli dersleri örgün öğretimde açılan öğrencilerin seçmeli ders kaydı sırasında bu kural uygulanmaz) ALINABİLECEK DERS SAYISI Öğrencilerin haftalık ders yükü üst sınırı olan 26 saatin üzerinde derse kayıtlanmasına program izin vermeyecektir. Ders tekrarlama veya dersi yeniden alma durumunda olan öğrenciler ders yükü üst sınırına ilave olarak +2 ders daha alabileceklerdir. Haftalık ders yükünüzün danışmanınız tarafından fazla bulunması durumunda kaydınız reddedilerek, (kayıt ekranınıza bu durum bildirilecektir) tekrar kayıt yapmanız istenebilir. Alınan ders saatleri öncelikle alt yarıyıllardan başarılmamış dersler olmak üzere, öğrencinin seçim sırasına göre belirlenmektedir. Daha fazla ders alabilmek için öncelikle düşük saatli derslerden başlayarak seçim yapılabilir. Örneğin Bitirme Projesi ders saati 6 olduğundan, bu ders en son seçilmelidir. ÖN ŞARTLI DERSLERE KAYITLANABİLME Eğitim-öğretim programlarında belirtilen, bir derse ait önşart koşulları sağlanmadıkça o ders alınamaz. Önşart olan dersler için, Fakültemiz Öğretim ve Sınav Uygulama Esaslarının 20 nci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen şartları sağlamak koşuluyla sonraki yarıyıllarda o derse bağlı ders veya dersler alınabilir. Ancak bu kural Bitirme Projesi derslerinde

7 uygulanmaz. Bitirme Projelerine kayıtlanabilmek için önşart olan derslerin başarılmış olması gerekmektedir. ALINABİLECEK DERSLER Öğrenciler, bulundukları yarıyıla kadar olan öncelikle başarısız ve alt yarıyıllara ait dersler olmak üzere, dersleri alabilirler. Bunun yanı sıra genel not ortalamasını yükseltmek amacı ile alıp da başarılı olduğu dersleri de tekrar alabilirler. Ayrıca; bulunduğu yarıyıl itibariyle öğretim planında alması gereken tüm dersleri almış, başarmış ve genel not ortalaması en az 2,50 olan İkinci sınıf ve üstündeki öğrenciler bir üst sınıftan en fazla bir (1) ders, genel not ortalaması en az 3.00 olan öğrenciler ise bir üst sınıftan en fazla iki (2) ders alabilirler. YENİ DERSE KAYDOLABİLME ŞARTI Bir öğrencinin daha önce almadığı derslere kaydolabilmesi için, bölümünde öğrenim gördüğü ikinci ve daha sonraki yarıyıllar sonu itibariyle en az 1.80 genel not ortalamasını tutturmuş olması gerekir. Ancak, bu şart Bölüm Eğitim programında yer alan 1. ve 2. yarıyıl dersleri ile ortak zorunlu derslerden olan Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil, Beden Eğitimi veya Güzel Sanatlar dersleri ile Fakültemiz Teknik Olmayan Sosyal Seçmeli Dersleri ile Teknik Seçmeli Derslerde ve stajlarda uygulanmaz. BİTİRME PROJESİNE KAYIT YAPTIRABİLME KOŞULLARI Bir öğrencinin bitirme projesine kayıt olabilmesi için Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Beden Eğitimi veya Güzel Sanatlar dersleri ile tüm seçmeli dersler hariç, altıncı yarıyıl sonuna kadar alması gereken tüm derslerden en çok iki tanesi dışında başarılı olması ve bitirme projesine önşart olan derslerin başarılması şartı aranır. SEÇMELİ DERS KAYDI Web üzerinden seçmeli derslere kayıtlar tüm bölümlerimizde kontenjan sistemine göre yapılacaktır. Bölümler tarafından belirlenen kontenjanın dolması durumunda o seçmeli derslere kayıt alınmayacaktır. Öğretim planında belirtilen seçimlik ders saatinden daha fazla sayıda derse kaydını yaptırıp, 13 Şubat 2015 tarihine kadar bu derslerin fazla olanlarını bırakmayan öğrenciler o derslerin sorumluluğunu da üstlenmiş olurlar. DİPLOMA EKİ ALMAK İSTEYEN 4. SINIF VE BEKLEMELİ ÖĞRENCİLER Mezun olma durumunda olan ve Diploma Eki almak isteyen öğrencilerimiz, 240 AKTS iş yükünü tamamlamaları gerektiği için, eksik kalan ders kredisini, Bölüm seçmeli dersleri alarak tamamlayabilirler. Bu durumdaki öğrenciler fazla alacakları seçmeli derslerini danışmanları ile görüşerek kayıt formuna ekletmelidirler.

8 SIK SORULAN SORULAR Hazırlık sınıfında okuyan öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini yapacaklar mı? Hayır. Hazırlık sınıfı öğrencileri kayıt yenileme işlemleri yapmayacaklardır. Birinci sınıf öğrencileri kayıt yenileme işlemlerini yapacaklar mı? Evet. 1. Sınıf öğrencileri de kayıt yenileme işlemlerini yapacaklardır. Harç borcum İş Bankasında görünmüyor. Ne yapmalıyım? Fakültemiz öğrencilerinin yatırmak zorunda oldukları harç miktarları Rektörlük Öğrenci İşleri tarafından bankalara yüklenecektir. Bu konuda herhangi bir sorun veya problemle karşılaşılması durumunda Rektörlük Öğrenci İşleri ile irtibat kurulmalıdır. (Tel: ) Sorunun bankadan kaynaklanması durumunda; İş bankasındaki görevli Kordon şubesi ile irtibata geçerek sorunu çözebilir. Kayıtta sorun yaşıyorum. Öğrenci İşlerine ulaşamıyorum. Ne yapmam gerekiyor? Kayıt tarihlerinde Öğrenci İşleri Bürosu telefonlarının yoğun olması nedeniyle ulaşmanız güçtür. Ayrıca sistemin yavaş çalışması nedeniyle bazı durumlarda çalışanların anında cevap vermesi mümkün olamamaktadır. Sorunlarınıza en kısa zamanda cevap alabilmek için lütfen e-posta yolunu kullanınız. Sorunlarınızı adresine bildirebilirsiniz. Kaydımı tamamladım ancak danışman hocam henüz incelemedi. Ne yapmam gerekiyor? Onay işlemi yapılmayan kayıtlar kabul edilir mi? Kayıt yenileme işlemlerinin geçerli olması için kayıtların danışman öğretim üyeleri tarafından onaylanması gerekmektedir. Kaydınızın onaylanmaması durumunda Danışmanınız ile görüşmeniz gerekmektedir. Almam gereken krediden daha fazla bölüm seçmeli dersi almak istiyorum. Alabilir miyim? Evet. Ancak web kayıt sistemi bu kayda izin vermeyecektir. Fazla kredide almak istediğiniz seçmeli dersi danışmanınız ile görüşerek kayıt formunuza ekletebilirsiniz. Bu durumda fazladan aldığınız seçmeli dersi de başarmanız gerekmektedir. Fazla aldığı krediyi başarıyla tamamlayamayan öğrenci mezuniyet hakkı elde edemez. Başarısız olunan kredi daha sonraki yarıyıllarda ders tekrarlamak veya yeni bir seçmeli ders alınarak tamamlanmalıdır. Başarısız olduğum bir seçmeli dersi tekrarlamak zorunda mıyım? Hayır. Başarısız olunan seçmeli dersin yerine başka bir seçmeli ders alınabilir. Dönem başladıktan sonra derslerin son bitim tarihine kadar (yarıyıl sonu sınavlarından önce) dilekçe ile Dekanlığımıza başvurmanız durumunda kayıt yaptırdığınız seçmeli ders adedi kadar daha önce alıp başarısız olduğunuz seçmeli dersler transkriptinizden çıkarılacaktır. Çakışan dersleri alabilir miyim? Derslerin teorik saatlerinin %70 ine, uygulama saatlerinin ise %80 ine devam etmek mecburidir. Bu sınırlar içinde olmak kaydı ile çakışan derslere kayıt yapılabilir. Devam zorunluluklarını yerine getiremeyecek oranda çakışmalarda ise çakışan dersler birlikte

9 alınamaz. Eğer derslerin bir saatleri bile çakışırsa, o derslerin eşleniklerinin (şubeleri veya başka bölümlerde olan eşdeğer dersler) olması durumunda çakışma ekranının alt tarafında gösterilir. Dersin diğer şubesini veya eşdeğer ders ile değiştirerek çakışma sorunu giderilebilir. Bir derse ait diğer şubelerin yada eşleniklerinin gösterilmemesi, diğer şubelerin veya eşleniklerin olmadığı anlamına gelir. Üstten ders alabilir miyim? Bulunduğu yarıyıl itibariyle öğretim planında yer alan tüm dersleri almış, başarmış ve genel not ortalaması en az 2,50 olan İkinci sınıf ve üstündeki öğrenciler bir üst sınıftan en fazla bir (1) ders, genel not ortalaması en az 3.00 olan öğrenciler ise bir üst sınıftan en fazla iki (2) ders alabilirler. Almak istediğim seçmeli derste kontenjan dolu görünüyor. Kayıt olabilir miyim? Hayır. Kontenjanı dolan derslere kayıt yapılamaz. Bölüm seçmeli derslerinde kontenjanlar Bölüm Başkanlıkları tarafından belirlenmektedir. Bölüm seçmeli derslerindeki kontenjanlar ile ilgili Bölümünüz ile görüşmeniz gerekmektedir. Sosyal Seçmeli ve Teknik Seçmeli derslerde ise Dekanlık sorumludur. Bu derslerin kontenjanları ile ilgili kayit_muhendislik@deu.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz. Kontenjanların arttırılması durumunda derslere yeniden kayıt yapılabilir.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ 2015/2016 öğretim yılı güz yarıyılı kayıt yenileme işlemleri aşağıda belirtilen tarihler arasında

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2016/2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2016/2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2016/2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ 2016/2017 öğretim yılı güz yarıyılı kayıt yenileme işlemleri aşağıda belirtilen tarihler arasında

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013/2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013/2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013/2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ 2013/2014 öğretim yılı güz yarıyılı kayıt yenileme işlemleri aşağıda belirtilen tarihler arasında

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2016/2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2016/2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2016/2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ 2016/2017 öğretim yılı bahar yarıyılı kayıt yenileme işlemleri aşağıda belirtilen tarihler

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2012/2013 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2012/2013 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2012/2013 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ 2012/2013 öğretim yılı bahar yarıyılı kayıt yenileme işlemleri aşağıda belirtilen tarihler

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli

Detaylı

DERS SEÇME (OTOMASYONDA KAYIT İŞLEMLERİ)

DERS SEÇME (OTOMASYONDA KAYIT İŞLEMLERİ) DERS SEÇME (OTOMASYONDA KAYIT İŞLEMLERİ) I- Ders seçme sırasında dikkat edilecek hususlar A-GANO ya (Başarı durumuna göre) Göre ders seçme 1- Kayıt yenileme işlemleri esnasında, öğrencilerin öncelikle

Detaylı

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu.

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu. T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli /

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI DERS SEÇME (Otomasyonda Kayıt İşlemleri) Ders Seçme Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar A- GANO ya (Başarı durumuna göre) Göre

Detaylı

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2010-2011 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Başlangıç :20 Haziran 2011 Saat:10:00 Bitiş :21 Haziran 2011 Saat:17:00 (http://kayit.deu.edu.tr)

Detaylı

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Kayıt İşlemleri Başlangıç : 29 Haziran 2015 saat:10:00 Bitiş : 01 Temmuz 2015 saat 17:30

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2015-2016 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Kayıt İşlemleri Başlangıç : 09 Temmuz 2014 saat:10:00 Bitiş : 14 Temmuz 2014 saat 17:30

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2018-2019 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu

Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu ISPARTA 2018 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve İnternet Üzerinden

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu

Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu ISPARTA 2017 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı

Detaylı

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 9 1. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti... 9 I. Katkı Payı:... 9 II. Öğrenim Ücreti...

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu

Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu ISPARTA 2018 KAYIT YENİLEME TARİHLERİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

KAYIT YENİLEME KILAVUZU

KAYIT YENİLEME KILAVUZU KAYIT YENİLEME KILAVUZU İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu.tr)

Detaylı

T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü

T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü LİSANS - ÖNLİSANS DERS KAYITLARI Ders kayıtlarından önce kayıtlı olduğunuz diploma programının ders planını, açılan dersleri ve bu dokümanda yer alan bilgileri incelemenizi, gerekli durumlarda danışmanlarınızın

Detaylı

1. Ders Seçme Ekranının Kullanımı ile İlgili Bilgiler:

1. Ders Seçme Ekranının Kullanımı ile İlgili Bilgiler: 1 1. Ders Seçme Ekranının Kullanımı ile İlgili Bilgiler: Öğrenci Bilgi Sistemine http://obs.ankara.edu.tr:90 adresinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Kullanıcı adı okul numarasıdır. 2 Sistemde,

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ÇİFT ANADAL PROGRAMI Dayanak Madde 1 Bu Yönerge, 24/04/2010 tarih ve 27561 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu ISPARTA 2015 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı BaharYarıyılı

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G.

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G. Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( 27.08.2011 gün ve 28038 sayılı R.G.de yayımlanmıştır) Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) ) (21/09/2013

Detaylı

LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI

LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI Yaz Öğretimi ders kayıtlarından önce kayıtlı olduğunuz diploma programının ders planını, Fakülte ve Bölümler tarafından açılması planlanan derslerin listesini

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme tarihleri

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Kastamonu Üniversitesinde bir lisans programını başarıyla sürdüren öğrencilerin, gerekli şartları sağladıkları ve

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; Atatürk Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016-2017 Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI AKADEMİK HAYATA İLİŞKİN BİLGİLER Akademik Takvim Akademik takvimde kayıt, ders,

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi. 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi. 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği her yarıyıl sonunda not

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Eğitim-Öğretim Yılı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Eğitim-Öğretim Yılı 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA

Detaylı

T.C. ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal ve Yandal Programı Uygulama Esasları. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal ve Yandal Programı Uygulama Esasları. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal ve Yandal Programı Uygulama Esasları BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu uygulama esaslarının amacı, Erzincan Binali

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU Şubat, 2013 Yıldız/İSTANBUL YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI Üniversitemiz ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 6. Maddesinde öğrenci

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 1. Öğrenim Ücretinin Yatırılması, Ders Kayıtları, Danışman Onayı, Ders 10-14 Şubat 2014 tarihleri arasında Gerçekleştirilecektir.

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI İÇİNDEKİLER Lisansüstü Eğitim Süreleri... 4 Kredi Sistemi... 4 Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme Çıkarma... 4 Öğrenci

Detaylı

Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu

Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2015-2016 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu ISPARTA 2016 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU

AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatıracak Öğrenciler Katkı payı/öğrenim

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMININ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kültür Üniversitesi

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Yatay Geçişler -Dayanak Madde 1- Toros Üniversitesi nde kurum içi ve kurumlar arası yatay geçişler "Yüksek Öğretim Kurumlarında Önlisans

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesi bünyesinde yer alan önlisans diploma programları

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİNDE YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN DERS KAYIT KILAVUZU

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİNDE YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN DERS KAYIT KILAVUZU KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİNDE YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN DERS KAYIT KILAVUZU DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ; Üniversitemize ve Fakültemize Hoşgeldiniz!

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI Anadolu Üniversitesinin 18/08/2016 tarih ve 6/9 sayılı kararıyla kabul edilen Anadolu

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI Anadolu Üniversitesinin 18/08/2016 tarih ve 6/9 sayılı kararıyla kabul edilen Anadolu 2016 2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI Anadolu Üniversitesinin 18/08/2016 tarih ve 6/9 sayılı kararıyla kabul edilen Anadolu Üniversitesi Akademik Danışmanlık Yönergesi kapsamında

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME ve

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Maksat MADDE 1- Bu Yönergenin maksadı; Kastamonu Üniversitesinde gerekli şartları sağladıkları ve tastik edildikleri taktirde bir önlisans programını

Detaylı

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 1 GEDİZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Gediz Üniversitesi nde bir lisans eğitim-öğretimine kayıtlı olan

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYITLI ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT YENİLEME KILAVUZU Bu kılavuz Coğrafya, Felsefe, Endüstri Mühendisliği, Halkla

Detaylı

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM 21 Mart 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28594 Yıldız Teknik Üniversitesinden: YÖNETMELİK YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME REHBERİ Ders Seçimi, Danışman Onayı ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payının Yatırılması

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Çift anadal programının amacı, anadal programlarını başarıyla yürüten lisans

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU Öğrenci Bilgi Sistemine Giriş Üniversitemize e-kayıt ya da yüz yüze kayıt yoluyla yeni kayıt yaptıran öğrencilerin öğrencilik kaydından sonra ders kayıtlarını

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

KAYIT YENİLEME KILAVUZU

KAYIT YENİLEME KILAVUZU T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU Turizm Fakültesi Dekanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1858-211 1865-211

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatıracak Öğrenciler Katkı payı/öğrenim ücretleri

Detaylı

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME (DERS KAYDI) DUYURUSU KAYIT YENİLEME VE HARÇ YATIRMA TARİHLERİ Ders Kaydı ve Harç Yatırma Tarihi

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Şehir Üniversitesinde uygulanacak yaz öğretimine ilişkin

Detaylı

(ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN) Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri

(ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN) Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri TC KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME VE DERS KAYIT KILAVUZU Ders Kayıt İşleminizi Sorunsuz Bir Şekilde Gerçekleştirebilmek İçin Aşağıdaki

Detaylı

DERS SEÇİMİNDE YAPILMASI GEREKENLER VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

DERS SEÇİMİNDE YAPILMASI GEREKENLER VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR DERS SEÇİMİNDE YAPILMASI GEREKENLER VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Öğrencilerin ders seçme tarihleri Üniversitemiz akademik takviminde belirtilmiştir (http://takvim.marmara.edu.tr/). Bu takvime göre kayıt

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 3.Sınıf Öğrencileri için 6.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 3.Sınıf Öğrencileri için 6.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016-2017 Bahar Yarıyılı 3.Sınıf Öğrencileri için 6.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği her yarıyıl sonunda not

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yan Dal ve Yaz Dönemi Yönetmeliği uyarınca 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında ve Yan Dal eğitim-öğretimine başvuru şartları, gerekli

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; Önlisans / Lisans öğrencileri için 5-9 Eylül 2016 tarihleri

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar

SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar Yarıyıllarında e-kayıt sayfasından derslerini seçerek ders

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2018 Bahar Yarıyılı

KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2018 Bahar Yarıyılı T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2018 Bahar Yarıyılı Turizm Fakültesi Dekanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252

Detaylı

YENİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNETMELİĞİ

YENİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNETMELİĞİ YENİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNETMELİĞİ HARF NOT SİSTEMİ Önlisans-Lisans Lisansüstü A 95-100 A 95-100 A- 90-94 A- 90-94 B+ 85-89 B+ 85-89 B 80-84 B 80-84 B- 75-79 B- 75-79 C+ 70-74

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yan Dal ve Yaz Dönemi Yönetmeliği uyarınca 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında ve Yan Dal eğitim-öğretimine başvuru şartları, gerekli

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Eğitim-Öğretim Yılı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Eğitim-Öğretim Yılı 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Karadeniz Teknik Üniversitesi Çift Ana Dal, Yan Dal ve Yaz Dönemi Yönetmeliği uyarınca 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Çift Ana Dal ve Yan Dal eğitim-öğretimine

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS LİSANS 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL KAYIT YENİLEME TIP FAKÜLTESİ 10.02.2014-16.02.2014 ECZACILIK FAKÜLTESİ 10.02.2014-16.02.2014

Detaylı

*Tüm öğrenciler (mühendislik tamamlama öğrencileri dahil) ders kayıtlarını Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapmakla sorumludur.

*Tüm öğrenciler (mühendislik tamamlama öğrencileri dahil) ders kayıtlarını Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapmakla sorumludur. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ; *Tüm öğrenciler (mühendislik tamamlama öğrencileri dahil) ders kayıtlarını

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili öğrenciler; 2018-2019 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ders kaydında Öğrenci İşleri

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

* Akademik Yılı Güz Döneminde; tüm öğrenciler ders kayıtlarını bizzat Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapmakla sorumludur.

* Akademik Yılı Güz Döneminde; tüm öğrenciler ders kayıtlarını bizzat Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapmakla sorumludur. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ; *2017-2018 Akademik Yılı Güz Döneminde; tüm öğrenciler ders kayıtlarını

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER Lisansüstü Eğitim Süreleri... 3 Kredi Sistemi... 3 Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme Çıkarma... 3 Öğrenci Otomasyonu... 4 Yeni

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İnönü Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul meslek yüksekokulu ve enstitülerde,

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal Programı Yönergesi (1), (2) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal Programı Yönergesi (1), (2) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal Programı Yönergesi (1), (2) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, anadal lisans/ön lisans diploma programlarını başarıyla

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIKÇA SORULAN SORULAR

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIKÇA SORULAN SORULAR MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Üniversitenizi yeni kazandım kayıt için ne yapmalıyım? Üniversitemize kayıtlar (sağlık, boy, kilo, vb. raporu

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ 1-2017 ÖSYS ile yerleşen öğrencilemizin ders kayıtları sadece bu döneme mahsus olmak üzere varsa öğrenim ücretlerinin

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 29/11/2016-56466 T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BEKV3C3N6* Sayı :91441517/105.01.01.6/ Konu :Yaz Öğretimi ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ (ÖNLİSANS-LİSANS-LİSANSÜSTÜ)

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ (ÖNLİSANS-LİSANS-LİSANSÜSTÜ) 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ (ÖNLİSANS-LİSANS-LİSANSÜSTÜ) Harç Yatırma Tarihleri : 06-13 Şubat 2017 Ders Seçme Tarihleri : 06-13 Şubat 2017 Danışman Onayları

Detaylı

KAYIT YENİLEME KILAVUZU Bahar Yarıyılı

KAYIT YENİLEME KILAVUZU Bahar Yarıyılı T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2018-2019 Bahar Yarıyılı Turizm Fakültesi Dekanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi 48000- Kötekli / Muğla Telefon

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ GÜZ-BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ GÜZ-BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2007-2008 GÜZ-BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI 1 I. Yarıyıl (Güz) Dersin Kodu Optik Kod Şubesi Dersin Adı T U K 1. BES 105 361105 001 Mesleki Oryantasyon 0

Detaylı

DEÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DANIŞMANIN WEB KAYIT ONAY SÜRECİ

DEÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DANIŞMANIN WEB KAYIT ONAY SÜRECİ DEÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DANIŞMANIN WEB KAYIT ONAY SÜRECİ 2017 2018 Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri Bilindiği üzere, Enstitümüz uzun süredir öğrenci kayıtlarını Rektörlük Web kayıt modülü üzerinden

Detaylı

Bu programa başvuru için ayrıca dilekçe verilmesine gerek yoktur. Sistem üzerinden ders seçimlerinin yapılması yeterlidir.

Bu programa başvuru için ayrıca dilekçe verilmesine gerek yoktur. Sistem üzerinden ders seçimlerinin yapılması yeterlidir. I.Tümleşik Eğitim (4+1)Programı Nedir? Anadal Lisans Programında 4. sınıfa geçen öğrencilere sunulan ve belirli bir alanda uzmanlık kazanmak isteyenlere son sınıfta Üniversite Senatosu tarafından belirlenen

Detaylı

KAYIT YENİLEME KILAVUZU BAHAR DÖNEMİ

KAYIT YENİLEME KILAVUZU BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2018-2019 BAHAR DÖNEMİ Ders Kayıt Dönemi Başlangıç 21.01.2019 (Pazartesi) Ders Kaydı Dönemi Bitiş 03.02.2018 (Pazar) TÜM LİSANS öğrencilerinin ders seçimi sistem otomatik yapılacaktır.

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU 1 ) Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine Giriş oibs.mersin.edu.tr Öğrenci Ders Ön Kaydı yapmak üzere Kullanıcı Adı ve Şifresi ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine

Detaylı