IMO MSC.215(82) Performance Standard for Protective Coatings. GMO Şubat 2010

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "IMO MSC.215(82) Performance Standard for Protective Coatings. GMO Şubat 2010"

Transkript

1 IMO MSC.215(82) Performance Standard for Protective Coatings GMO Şubat 2010

2 Gündem 1. Performas Standardı Genel Bakış 2. Neden bir standarta ihtiyaç duyuldu? 3. IMO Regulasyonları Yeni İnşadan en iyisini almak 4. Önemli Noktalar Armatörler Tersaneler International Paint 5. Pratik Uygulamalar Birincil Yüzey Hazırlığı & Shop Priming Sac İşçiliği & Kenar Hazırlığı İkincil Yüzey Hazırlığı & Shop Primer ın kaldırılması Boya Birleştirme 6. Kontrol (İnspekşın) Gereksinimleri

3 1. Performans Standardı Genel Bakış IMO MSC.215(82) Performance Standard for Protective Coatings

4 1. Performans Standardı Genel Bakış Dökme Yük gemilerinin balast tankları ve çift cidar bölümlerinin boya sistemlerinin 15 yıl hedef dayanım süresini sağlamak için dizayn edilmiş bir standarttır. Balast tanklarında oluşan korozyon sebebiyle batan gemiler sonrası çıkarılmıştır. 500 GT üzeri tüm yeni inşaların balast tankları ve 150m üzerindeki dökme yük gemilerinin çift cidar bölmeleri için geçerlidir. Arttırılmış korozyon koruması : Arttırılmış sac işçiliği,yüzey hazırlığı ve boya öncesi temizlik Boya sistemlerinin arttırılmış uygulama kontrolü Onaylı anti-korozif boya sistemleri kullanımı Bu standart sadece yeni inşalar içindir

5 1. PerformanS Standardı Genel Bakış IMO MSC.215(82) PSPC 8 th Aralık 2006 da adapte edilmiştir. 500 GT üzeri bütün yeni inşalarda ve 150m boy üzerindeki bütün dökme yük gemilerinin Balast Tanları ve Çift cidarları için aşağıdaki tarihlerden sonra yürürlülüğe girecektir: 1 Temmuz 2008 den sonra imzalanan tüm yeni kontratlar Kontrat yok ise 1 Ocak 2009 dan sonra kızağa konulan tüm gemiler 1 Temmuz 2012 den sonra teslim edilecek tüm gemiler. Ancak CSR kurallarına tabii tüm Tanker ve Kuru yük gemilerinde şu an itibariyle yürürlüktedir. Büyük dönüşüm projeleri ve FPSO lar bu standardın dışındadır.

6 1. Performans Standardı Genel Bakış Common Structural Rules IACS,Tankerler ve Dökme yük gemilerinde CSR kurallarının 1 Nisan 2006 dan sonra uygulanmasını kabul etti. CSR,150m üzerindeki tankerler ve 90m üzerindeki Dökme yük gemileri için yeni dizayn ve yapısal bütünlükleri adresler. Balast Tankları boyalarının önemine de dikkat çeker. Not alınması en önemli şey zamanlamadır.csr,imo PSPC yürürlüğe girdikten sonra IMO Tip onaylı boya sistemlerinin kullanılmasını talep eder. 8 Aralık 2006 dan sonra kontratı CSR kurallarına göre yapılan gemiler IMO PSPC kurallarına tabiidir.

7 1. Performans Standardı Genel Bakış Common Structural Rules Source: IACS On 8 December 2006, IMO adopted amendments to SOLAS by resolution MSC. 216(82) which mandate compliance with the new IMO "Performance Standard for Protective Coatings for dedicated seawater ballast tanks in all types of ships and double-side skin spaces of bulk carriers", (IMO PSPC; Resolution MSC. 215(82)). Compliance with the IMO PSPC is required by the IACS Common Structural Rules for Bulk Carriers and for Oil Tankers for ships subject to those Rules which are contracted for construction between ship builder and ship owner on or after 8 December 2006.

8 1. Performans Standardı Genel Bakış Common Structural Rules Source: IACS

9 2. Neden bir standarda ihtiyaç duyuldu? 1990 ların başında kaybedilen dökme yük gemileri Ballast Tankları - Korozyon/Bozulma IMO MSC.215(82) Performance Standard for Protective Coatings

10 2. Neden bir standarda ihtiyaç duyuldu? - Dökme Yük Gemileri Kaybı 1990 ların başında dökme yük taşıyan gemilerin sürekli kaybından duyulan endişeler IMO;Maritime Safety Commitee den dökme yük gemilerindeki aşağıda listelenen konuları yeniden incelemesini talep etmiştir: Dizayn Yapı Operasyon Bakım Kontrol 1997 de Solas Konferansında yeni Solas Bölüm XII uyarlandı ve 1 Temmuz 1999 da uygulamaya girdi Bölüm XII kuru yük gemileri için ilave emniyet tedbirlerini içerir.

11 2. Neden bir standarda ihtiyaç duyuldu? - Dökme Yük Gemileri Kaybı 1997 Solas Konferansı,MSC den Dökme Yük Gemilerinin diğer emniyet unsurlarına bakmalarını istedi..ve bu arada ERIKA nın batmasında korozyon önemli bir rol oynamıştır Kaynak: Lloyds List Ekim 2000 MSC75 Mayıs s 2002 de Geliştirilmi tirilmiş boyalar: Koruyucu boyalar için i in performans standartları ve kontroller,taşı şıyacağı yükle uyumluluğunu unu içeren i diğer tavsiyeler de onaylandı.

12 2.Neden bir standarda ihtiyaç duyldu? - Ballast Tankları Korozyon önleme sistemlerindeki erken bozulmalar çoğunlukla servisteki gemilerde görülmektedir. Yetersiz yüzey hazırlığı Kötü uygulama Yetersiz boya sistemi seçimi Yetersiz kontrol Yetersiz bakım ve tamir

13 2. Neden bir standarda ihtiyaç duyuldu? - Ballast Tankları Balast Tankları,mevcut mikro klimatik şartlar ve geminin doğasına özgü çalışma şartları yüzünden korozyona karşı özellikle korumasızdır.

14 2. Neden bir standarda ihtiyaç duyuldu? - Ballast Tankları Sıcaklık değişimleri Isıtmalı Yakıt TankI

15 2. Neden bir standarda ihtiyaç duyuldu? - Ballast Tankları Tutyaların elektro-kimyasal etkileri (katodik koruma)

16 2. Neden bir standarda ihtiyaç duyuldu? - Ballast Tankları Deniz gibi agresif bir ortamda korozyon koruma sisteminin bozulması zayıf korunan çeliğin çok hızlı bir şekilde paslanmasına sebebiyet verir.

17 2. Neden bir standarda ihtiyaç duyuldu? - Ballast Tankları Ballast tanklarının koruyucu sistemini tamir etmek çok zor ve çok maliyetlidir.tankın kondüsyonunu yeni inşaa dönemindeki haline geri getirmek neredeyse imkansızdır. Örnek Örnek tamir tamir maliyeti: Sac Sac işçiliği işçiliği ve ve uygulama maliyeti: $35 $35 to to $45/m $45/m 2 2 Basınçlı tatlı tatlısuyla yıkama yıkama ve ve yağdan yağdan arındırma İskele İskele Grit GritRaspa RaspaSa2 veya veyasa2½ 1 kestirme + 2 ful fulkat Boya Boya --seçilen seçilen sisteme bağlı bağlı ULCC, ULCC, VLCC VLCC yaklaşık 250,000m 2 2 Tüm Tümtanklar için için toplam toplam maliyet maliyet $9 $9 to to $11m $11m + boya boya Günlük Günlük1500m 2 2 raspa raspa bu bu yaklaşık 150gün+ demek demek (Bu (Bu tarz tarz büyük büyük çaplı çaplıişlerde sıkça sıkça mürettebat kullanılarak geminin servis servis dışı dışıkalma zamanı zamanıazaltılmaya çalışılır)

18 3. IMO Kuralları Yeni inşadan doğrusunu almak PSPC nin gelişimi IMO MSC.215(82) Performance Standard for Protective Coatings

19 3. IMO Kuralları Yeni İnşaadan doğrusunu almak MSC 2002 yılında yeni inşa aşamasında iyi hazırlanmış sac işçiliğini müteakip koruyucu boya uygulamalarının ne kadar hayati olduğunu görmüştür. Yeni inşaların Balast Tanklarında kullanılacak iyi boya sistemlerinin düzenlenecek zorunlu bir performans standardıyla yakalanabileceğini ve bunun hedeflenen servis ömrüne sahip olacağını düşünmüşlerdir. Boya üreticileri bunu her zaman desteklemiş ve bunun yeni inşa aşamasında yakalanması için tersane ve armatörleri cesaretlendirmiştir.

20 3. IMO Kuralları PSPC Gelişimi SOLAS kuralları II-1/3-2 gereğince Yağ tankerleri ve dökme yük gemilerinin ballast tanlarının boyanması hükmünü getirmiştir.it was noted that SOLAS regulation II-1/3-2 made the coating of dedicated seawater ballast tanks mandatory for oil tankers and bulk carriers. MSC 76 (Aralık 2002) bu aşamada önerilen standardın balast tanklarını ve çift cidar arasında kalan boş alanları da kapsamasını kabul etmiştir. MSC sonuç olarak,alt kuruluşu olan Gemi Dizayn ve Ekipmanı komitesinden uluslararası bir boya standardı oluşturmasını istemiştir.

21 3. IMO Kuralları PSPC Gelişimi Boyanın ilk uygulandığı tarihten itibaren 15 yıl boyunca hedeflenen İYİ kondisyonda kalmasını amaçlamıştır.gerçekte hedeflenen bu süre serviste karşılaşılan bir çok değişkenle de alakalıdır. Bütün gemi tiplerinin balast tankları,150m boy üzeri dökme yük gemilerinin çift cidar bölümleri en azından bu koruyucu boya uygulamalarına tabii olacaktır.

22 3. IMO Kuralları ISO standartları IMO PSPC, ISO standartları dipnotları referans alınarak oluşturulmuştur.bu önemli bir noktadır çünkü dip notlar zorunlu değildir.ilerideki yıllarda çok muhtemeldir ki bu kurallara getirilecek yenilikler için bu ISO dip notlarının kullanımı zorunlu kılınacaktır. IMO PSPC de bahsedilen ISO standartları International Organisation of Standardisation kurumundan satın alınabilinir. Note:ISO ya da başka standart kullanımı IMO politikası değildir.ancak,csr kurallarında ISO zorunludur.

23 4. Önemli Noktalar Armatörler Tersaneler International Boya Yürürlüğe giriş IMO MSC.215(82) Performance Standard for Protective Coatings

24 4. Önemli Noktalar Gemi Sahipleri Gemi sahipleri balast tanklarında daha iyi korozyon koruma sistemlerine sahip olacaklar Daha iyi sac işçiliği standardı Daha iyi yüzey hazırlığı Daha iyi uygulama Tip Onaylı boyalar Yeni inşada doküman edilmiş boya prosesi(coating Technical File) Toplamında,Gemi sahibi 15 yıl ömürlü hedeflenmiş balast tank boya sistemine sahip olacaktır

25 4. Önemli Noktalar Gemi Sahipleri Daha uzun inşa süresi Gemi maliyeti artımı Gemi sahibi enspektörleri sertfikasyonu Yeni inşada Balast tanklarında DFT pazarlığına yer kalmayacaktır

26 4. Önemli Noktalar Gemi Sahipleri Uygulanacak tüm balast tank boyaları DNV tip onay testinden geçmiş olacaktır ya da 5 yıl serviste İYİ performans göstermiş boyalardan olacaktır. Kısa vadeden orta vadeye boyalar değişmeyecektir. İleride onaylanacak boyalar daha zor testlere tabii tutulacaktır, ancak şimdilik onaylı laboratuarlarda test edilebilirler. Yeni inşalarda DFT değişimi söz konusu olmayacaktır.

27 4. Önemli Noktalar Gemi Sahipleri

28 4. Önemli Noktalar - Tersaneler Enspektör eğitimi gerektirmektedir IACS onaylı üniteler Coating Technical File ( tersane tarafından yeni inşa aşamasında oluşturulması ) Tersaneler doğruluğu kanıtlanmış Teknik Ürün Bilgi Föyü ve uygulama prosedürleri hazırlayacaktır. Kullanılacak shop - primer onaylı olmalıdır aksi takdirde 70% si SA2 raspa uygulanarak kaldırılacaktır.

29 4. Önemli Noktalar - Tersaneler Coating Technical File (CTF) Kaynak: Det Norsk Veritas

30 4. Önemli Noktalar - Tersaneler Coating Technical File (CTF) Kaynak: Det Norsk Veritas

31 4. Önemli Noktalar - Tersaneler Coating Technical File (CTF) Kaynak: Det Norsk Veritas

32 4. Önemli Noktalar - Tersaneler Coating Technical File (CTF) Kaynak: Det Norsk Veritas

33 4. Önemli Noktalar - Tersaneler Shop Primer Onayları Sistem Interplate 997 Intershield 300 IP IMO PSPC Competitor SP Competitor AC Interplate 997 Intershield 300 X Competitor SP Competitor AC X 6aylık test süresi

34 4. Önemli Noktalar Balast tanklarında kullanılacak tüm boyalar tip onaylı olacaktır. Shop primer ile uyumlu olacaktır Boya fabrikaları Klas kuruluşunca kalite denetiminden geçecektir Ürün bilgi föyleri gerekli tüm IMO PSPC bilgilerine haiz olacaktır. Tüm boya ürünleri tip onaylı olacaktır. International Boya IACS üyeleriyle yakından çalışarak tip onay sertifikalarının tüm Klas kuruluşlarınca tanınmasını sağlayacaktır. International Boya,büyük bir test programı başlatarak kendi shop primer ürünleri ve rakip shop primer ürünleriyle çapraz uygunluk testlerini yürütmektedir.

35 4. Önemli Noktalar - International Paint Tip Onay Sertifikaları Örnekleri (TAC s) Kaynak: Lloyd s Register Kaynak: Det Norsk Veritas

36 5. Pratik Uygulama -Birincil Yüzey Hazırlığı & Shop Primer Uygulaması -Sac işçiliği -İkincil Yüzey Hazırlığı & Shop Primer Kaldırılması -Boya -Birleşim IMO MSC.215(82) Performance Standard for Protective Coatings

37 5. Pratik Uygulama PSP & Shop Primer Uygulaması

38 5. Pratik Uygulama PSP & Shop Primer Uygulaması Sa2½ raspa standardı

39 5. Pratik Uygulama PSP & Shop Primer Uygulaması Testex tape metodu ile yüzey profili ölçümü ya Profilometre

40 5. Pratik Uygulama PSP & Shop Primer Uygulaması Yağ kirlilği

41 5. Pratik Uygulama PSP & Shop Primer Uygulaması Toz seviyesi ölçümü-tape test metodu ile

42 5. Pratik Uygulama PSP & Shop Primer Uygulaması Çözülebilir tuz seviyesi testi Brestle patch ve iletkenlik ölçer ile

43 5. Pratik Uygulama PSP & Shop Primer Uygulaması Onaylı shop primer boyaları izleri örneği

44 5. Pratik Uygulama PSP & Shop Primer Uygulaması Tamamlanmamış shop primer örneği

45 5. Pratik Uygulama PSP & Shop Primer Uygulaması Shop primer bozulması (100% raspa gerektirir)

46 5. Pratik Uygulama PSP & Shop Primer Uygulaması Tavsiyeler: Aşındırıcı - 3:1 oranında Çelik bilye/grit kullanılmalıdır - Küçük ebatta ( büyük ebat büyük profil verecektir) - İletkenlik için güvenilir tedarikçiyle çalışılmalıdır μm profil için hat testi yapılmalıdır. Raspa öncesi yağ kirliliği yüzeyden alınmalıdır (iki taraf için ) - Alevli Isıtıcı - Kimyasal temizlik Sabit hava üfleyici konulması boya öncesi yüzeyden tozun kaldırılması için tavsiye edilir

47 5. Pratik Uygulama PSP & Shop Primer Uygulaması Tavsiyeler: Çözülebilir tuz seviyesinin 50mg/m 2 olduğundan emin ol - Sac levhaların atmosfere açık tutulma süresini kısalt - Aşındırıcı grit iletkenlik değerini düzenli olarak kontrol et Shop primer Tip Onayı - Boya tedarikçisinin tesisi IACS Z17 kalite denetiminden geçmiş olmalıdır - Ürün Marintek B1 ya da muadili testi geçmiş olmalıdır - Ana boya sisteminin uygunluğu boya üreticisi tarafından teyid edilmiş olmalıdır - Uyumlu olmayan shop primer 70% oranında raspa ile yüzeyden alınmalıdır. Uygun boya filmi değerleri almak için Shop primer tesisinin ayarları iyi yapılmalıdır.(bant hızı, spray şekli, meme çapı) Kalite kontrol dökümanları İngilizce tutulmalıdır.

48 5. Pratik Uygulama Sac Hazırlığı & Kenar Hazırlığı

49 5. Pratik Uygulama Sac Hazırlığı & Kenar Hazırlığı Kaynak hataları

50 5. Pratik Uygulama Sac Hazırlığı & Kenar Hazırlığı Boya sonrası kaynak hataları

51 5. Pratik Uygulama Sac Hazırlığı & Kenar Hazırlığı İyi hazırlanmış kenar örneği

52 5. Pratik Uygulama Sac Hazırlığı & Kenar Hazırlığı Kötü hazırlanmış kenar örneği

53 5. Pratik Uygulama Sac Hazırlığı & Kenar Hazırlığı Raspa sonrası Kabul edilebilir Kabul edilemez

54 5. Pratik Uygulama Sac hazırlığı & Kenar Hazırlığı Yuvarlanan kenarlar daha fazla işleme gerek duyulmayaca k şekilde uygundur

55 5. Pratik Uygulama Sac hazırlığı & Kenar Hazırlığı Cugul dizaynı örneği İyi dizayn (kolay SSP) Kötü dizayn (zor SSP)

56 5. Pratik Uygulama Sac hazırlığı & Kenar hazırlığı Tavsiyeler: Tüm kaynak hatalarının doğru olarak tamir edildiğinden emin ol 3 pas ya da 2mm çap değerinin kenar hazırlığında minimum olarak kabul edileceğini dikkate al - Cugul lar,açıklıklar ve serbest kenarlara dikkat et Cugul dizayn ve kesiminin yüzey hazırlığı için kolay geçiş sağlamasına dikkat et

57 5. Pratik Uygulama SSP & Shop Primer Kaldırılması

58 5. Pratik Uygulama SSP & Shop Primer Kaldırılması Profil standardı ölçümü için referans sac örneği

59 5. Pratik Uygulama SSP & Shop Primer Kaldırılması >70% shop primer kaldırılması örneği

60 5. Pratik Uygulama SSP & Shop Primer Kaldırılması 70% shop primer kaldırılması örneği( PSPC de onaylı shop primer sistemleri kabul edilecektir)

61 5. Pratik Uygulama SSP & Shop Primer Kaldırılması * Boya imalatçıları PSPC limitleri haricinde bir spesifikasyon ya da tavsiyede bulunamaz

62 5. Pratik Uygulama SSP & Shop Primer Kaldırılması Aşındırıcı boyutu profili belirler

63 5. Pratik Uygulama SSP & Shop Primer Kaldırılması Yüzey Temizliliği Toz ebatı sınıfı 3, 4 veya 5 için Toz miktarı değeri 1. Daha düşük Toz ebatı sınıfları ortamda görünürse büyültece ihtiyac duyulmadan boyanacak ortamdan kaldırılmalıdır.

64 5. Pratik Uygulama SSP & Shop Primer Kaldırılması Kabul edilebilir toz seviyesi örneği

65 5. Pratik Uygulama SSP & Shop Primer Kaldırılması Kabul edilemez toz seviyesi örneği

66 5. Pratik Uygulama SSP & Shop Primer Kaldırılması Toplam çözülebilir tuzlar Raspa ve taşlama sonrası çözülebilir tuz NaCl eşdeğeri olarak 50mg/m 2 ( 5µg/cm 2 )

67 5. Pratik Uygulama SSP & Shop Primer Kaldırılması Yağ kirliliği örneği raspa öncesi ortamdan kaldırılmalıdır

68 5. Pratik Uygulama SSP & Shop Primer Kaldırılması Tavsiyeler: Yüzey profili 30~75μm olmalıdır - Çelik grit ve bilye (shot) oranı 3:1 olmalıdır - Küçük ebatlı olmalıdır ( büyük ebatlı büyük profil verir) - Düşük iletkenlik için güvenilir bir üreticiyle çalışılmalıdır - İyi bir ayar için deneme yapılmalıdır Raspalanmış bloklar çevredeki olası toz ve tuz kirliliğine karşı korunmalıdır Yıkama gerekli ise kullanılacak tatlı suyun güvenilir olmasına dikkat edilmelidir Raspa öncesi yağ kirliliği giderilmelidir. - Deterjan yıkaması

69 5. Pratik Uygulama Boya

70 5. Pratik Uygulama Boya Cugul içi role ile yapılan kestirme uygulaması örneği Kontrol aynası

71 5. Pratik Uygulama Boya Kaynaklarda Fırça ile yapılan kestirme uygulaması örneği

72 5. Pratik Uygulama Boya Cugul deliklerinde ve kaynak dikişlerinin tamamen boyanması hususu dikkatle ele alınmalıdır

73 5. Pratik Uygulama Boya Kestirme katları için doğru karışım oranı uygulanmalı dır

74 5. Pratik Uygulama Boya Aşırı tinerleme ince boya film kalınlığına sebebiyet verir

75 5. Pratik Uygulama Boya Tavsiyeler: 2 kestirme katı role ya da fırça ile yapılmalıdır Cugul deliklerinde sadece role kullanılmalıdır Cugul deliklerinin tamamen boyandığına emin olunmalıdır - Kontrol aynası kullanılmalıdır - Kestirme uygulamacıları eğitilmelidir Kestirme kat malzemesi - Doğru karışım oranı kullanılmalıdır - Tiner tipi ve miktarının imalatçı tarafından tavsiyesine uyulmalıdır - Karışım ömrü süresi geçirilmemelidir

76 5. Practical Implementation Coating * * Ancak 2x160μm dan daha az olamaz

77 5. Pratik Uygulama Boya Düşük boya kalınlığı

78 5. Pratik Uygulama Boya Grit muhteviyatı örneği

79 5. Pratik Uygulama Boya Tavsiyeler 320 μm DFT nin 90/10 kuralıyla IMO PSPC ye uygun olarak uygulandığından emin olunmalıdır Düşük DFT alanlarına dikkat edilmelidir. - Maximum 10% ölçüm <320 μm olmalıdır. - Hiçbir ölçüm <288 μm dan az olmamalıdır Yüksek DFT alanlarına dikkat edilmelidir - Boya üreticilerinin tavsiyeleri doğrultusunda Tavsiye edilen tip ve miktarda tiner kullanılmalıdır Tüm boya işleri öncesi,iskelelerden grit in uzaklaştırılmış olmasından emin olunmalıdır

80 5. Pratik Uygulama Birleşim

81 5. Pratik Uygulama Birleşim Birleşimden sonra hasarlara etki eden ana etkenler: 1. Birleşim dikişleri 2. Yanık hasarları 3. Donatım& Yapısal tamir 4. İskele 5. Mekanik hasarlar 6. Blok hizalama

82 5. Pratik Uygulama Birleşim (Kaynaklar) 300mm 100mm Rezerv kaynağı 200mm Birleşim dikişi

83 5. Pratik Uygulama Birleşim (Dikişler) Hasarlı alana dahil edilir Birleşim ek bölgesi

84 5. Pratik Uygulama Birleşim (Dikişler) 100mm 300mm 100mm 200mm

85 5. Pratik Uygulama Birleşim (Dikişler) Birleşim bölgesi Hasarlı alana dahil edilir

86 4. Pratik Uygulama Birleşim (Dikişler) 40mm

87 5. Pratik Uygulama Birleşim (Yanık Hasarları) Hasarlı alana katılır Hasarlı alana katılır

88 5. Pratik Uygulama Birleşim (Yanık Hasarları)

89 5. Pratik Uygulama Birleşim (Yanık Hasarları)

90 5. Pratik Uygulama Birleşim (Donatım)

91 5. Pratik Uygulama Birleşim (Yapısal Tamir)

92 5. Pratik Uygulama Birleşim (Yapısal tamir)

93 5. Pratik Uygulama Birleşim (İskele)

94 5. Pratik Uygulama Birleşim (İskele) Birleşim sonrası

95 5. Pratik Uygulama Birleşim (İskele) Asma veya yüzen iskele örnekleri Bu tip iskeleler temas noktalarını azaltır.

96 5. Pratik Uygulama Birleşim (İskele) İskeleyi yerinde tutmak için paslanmaz braketler kaynaklanır,braketl er ve iskele ikincil yüzey hazırlığından önce sabitlenir

97 5. Pratik Uygulama Birleşim (Mekanik Hasarlar)

98 5. Pratik Uygulama Birleşim (Mekanik Hasarlar)

99 5. Pratik Uygulama Birleşim (Blok hizalama)

100 5. Pratik Uygulama Birleşim (Alan Hesabı) Sürekli Hasarlar Birbirlerine yakın ancak temas halinde olmayan hasarlar <100mm den küçük ayrık hasarlar bir bütün alan olarak hesaplanır.a >25m 2 veya >2% den büyük tank alanları raspa gerektirir.

101 5. Pratik Uygulama Birleşim (Alan Hesabı) Toplam tank alanının <2% sinden küçük alanlardaki hasarlar: St3 (veya Sa2½) Sürekli hasarlar >25m 2 veya >2% toplam tank alanı: Sa2½

102 5. Pratik Uygulama Birleşim (Yüzey hazırlığı) Mekanik Hazırlık(aletli) St3 standardında minimum yüzey profili gereksinimi tanımlanmamıştır Ancak Mekanik yüzey hazırlığının yapıldığı yerlerde,antikorozif astarın yüzeye iyi tutunabilmesi için kaynaklar ve çevresindeki bölgeler parlatılmaktan kaçınılmalıdır. Mekanik yüzey hazırlığıyla elde edilen yüzey

103 5. Pratik Uygulamalar Birleşim Tavsiyeler: Tekrar oluşabilecek işçilikleri azaltmak için blok düzenlemeleri doğru ve kesin olarak yapılmalıdır Ana raspa öncesi mümkün olduğunca çok donatım işi tamamlanmalıdır. Mekanik hasarların azaltılması için mıntıka temizliğinin iyi yapılması gerekmektedir İskele - Temas noktasının minimize edilmesi - Montaj ve söküm esnasında hasar oluşmaması için gerekli önlemler alınmalıdır Ana raspa öncesi tüm tavlama(düzeltme) işlemleri yapılmalıdır Tank bitimi sonrası toplam hasarlı alanların değerlendirilmesi yapılmalıdır. - Eğer >2% den büyük ise IMO PSPC yi sağlamak için hasarlı alanlara raspa yapılmalıdır

104 5. Pratik Uygulama Muhtelif

105 6. Kontrol Gereksinimleri IMO MSC.215(82) Performance Standard for Protective Coatings

106 6. Kontrol Gereksinimleri Kontrol neticeleri enspektörce kayıt altına alınarak CTF a konulmalıdır.

107 6. Kontrol Gereksinimleri Günlük tutulan raporlara ait örnekler ve uygunsuzluk raporları PSPC EK2 deki gibidir( diğer formattaki raporlarda kabul edilir)

108 6. Kontrol Gereksinimleri Eşdeğer kurs gereksinimleri IACS Prosedürleri Gereksinimleri PR34 dökümanındaki gibidir.

109 6. Kontrol Gereksinimleri BOYA KONTROL GEREKSİNİMLERİ

110 6. Kontrol Gereksinimleri BOYA KONTROL GEREKSİNİMLERİ

111 6. Kontrol Gereksinimleri DFT ölçümleri sayı ve yerine ait bilgilendirmeler PSPC EK3 deki gibidir.

112 6. Kontrol Gereksinimleri BOYA KONTROL GEREKSİNİMLERİ

113 6. KONTROL GEREKSİNİMLERİ Boya enspektörü seçimi kontrol anlaşmasının parçası olmalıdır. Kontrol anlaşmasında hak sahibi olan taraflar uygun görmedikleri ya da tatminkar bulmadıkları enspektör ü değiştirmeyi isteme hakkına sahiptirler. Anlaşmada hak sahibi olan tarafların bu talebi doğrulanırsa,enspektör mümkün olan en kısa sürede değiştirilmelidir. Boya enspektörü diğer kişilerden bazı kontrollerin kendi denetimi altında yapılmasını isteyerek yardım ihtiyacı talebinde bulunması durumunda, seçilecek kişilerin boya enspektör ünü tatmin edebilecek kişilerden yapılacak olması esas alınacaktır. Eğer boya enspektörü bu bölümde ihtiyaç duyulacak gereksinimlerin üzerinde ilave test talebinde bulunursa bu konuda açık neden belirterek ilave test ve ölçüm isteme hakkına sahiptir.

114 6. Kontrol Gereksinimleri Gözle görünür toz ortamdan alınmalıdır Yüzey hazırlığı ve temizliğinden sonra,çelik yüzeyde görsel toz kontrolü yapılmalıdır. Eğer bir anlaşmazlık yoksa ve taraflar toz olmadığı konusunda hemfikir ise toz testi yapılmayabilinir. Eğer bir anlaşma yoksa her bir blok için ISO e göre bir toz ölçüm değeri toz miktarını saptamak için alınmalıdır.

115 6. Kontrol Gereksinimleri 1 toz değerinin üzerindeki değerler için boya enspektörünü tatmin edecek düzeltici tedbirler alınmalıdır. Her bir tank ya da tanktan küçük üniteler için ölçülen DFT değerlerinin PSPC gereksinimlerini sağladığı teyid edilmelidir.en azından aşağıdaki maddeler kayıt altına alınmalıdır: (1) Boya enspektörünün Tarih ve İmzası. (2) Tank adı ( bölüm adı / bölüm alanı;küçük ünite ise bütün tank ) (3) Boya spesifikasyonu (NDFT,max.and min kalınlık etc) (4) Ölçüm sayısı,min,max ve ortalama DFT değerleri).

116 6. Kontrol Gereksinimleri Blok birleşim bölgelerinde boya öncesi uygun şartların teyidi, enspektörün görsel kontrolüne ve sağduyusuna bağlı olabilmektedir. Tank sınırları,sınır sacının köşe kaynaklarıdır, DFT ölçümleri kaynakların yakınlarından ancak kaynaklara 15mm den yakın olmamalıdır. Çift cidar yapıların, boyuna kiriş ve enine elemanları düz bir yüzey olarak düşünülüp DFT ölçümü ona göre yapılacaktır.her 5 m 2 için bir ölçüm ve her boyuna ve enine eleman için de en az bir ölçüm alınacaktır. Açıklıklar 400mm ya da üzerindeki çaplar demektir.

117 6. Kontrol Gereksinimleri COATING TECHNICAL FILE ANA ELEMANLARI Boyanın tip onay sertifikası uygunluk Teknik ürün bilgi föyleri. Tersane çalışma kayıtları,yer,zaman,yüzey hazırlığı,ortam şartları. Boya enspektörünce hazırlanan boya kayıt defteri. Kontrol prosedürleri ve tersane kontrol raporları. Servis bakım tavsiyeleri.

118 6. Kontrol Gereksinimleri COATING TECHNICAL DOSYASI İÇERİĞİ Boya spesifikasyonu ve kontrol prosedürü hakkında gemi sahibi,tersane ve boya firması arasında yapılan anlaşma. Düzeltme kaydı üzerinde anlaşılmış boya spesifikasyonu ve uygulama detayları Yeni inşaa ve serviste uygulanacak tamir prosedürleri Tersane çalışma prosedürleri Kontrol prosedürü Boya çalışma onay sertifikası Boyanacak tanktaki inşaa ve boya listesi Ürün onay sertifikaları. Ürün teknik bilgi föyü(shop primer ve boyalar) Ürün Teknik emniyet bilgi föyü Boya performans kayıtları dökümanları Blok bazında kontrol raporları Her tank için sapma(değişim) listesi Düzeltme kayıtları Serviste bakım onarım tavsiyeleri prosedürleri

119 TEŞEKÜRLER IMO MSC.215(82) Performance Standard for Protective Coatings

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü EK MSC.215(82), MSC.288(87) ve MSC.289(87) Sayılı Deniz Emniyeti Komitesi Kararlarında İdarenin Takdirine, Düzenlemesine veya Onayına Bırakılmış Teknik Konular MSC.215(82) sayılı Karar, 500 gros ton ve

Detaylı

Paint School JPS-E/Pre-treatment 1. Yüzey Hazırlığı

Paint School JPS-E/Pre-treatment 1. Yüzey Hazırlığı JPS-E/Pre-treatment 1 Yüzey Hazırlığı Boyada oluşan problemlerin %80-90 ı aşağıdakilere bağlıdır: Çelik Hazırlığı Temizlik Yüzey Hazırlama Uygulama Havalandırma Sistem Seçimi Uygulama Esnasında Kontrol

Detaylı

Doğalgaz Çelik Şebekelerinde Kumlama ve Boyama Prosesi. Hazırlayan: Adnan ERDOĞAN, Bakım Mühendisi Tarih: 14.05.2013 Yer: Bursa

Doğalgaz Çelik Şebekelerinde Kumlama ve Boyama Prosesi. Hazırlayan: Adnan ERDOĞAN, Bakım Mühendisi Tarih: 14.05.2013 Yer: Bursa Doğalgaz Çelik Şebekelerinde Kumlama ve Boyama Prosesi Hazırlayan: Adnan ERDOĞAN, Bakım Mühendisi Tarih: 14.05.2013 Yer: Bursa AJANDA 1. GİRİŞ 2. KUMLAMA VE BOYAMA PROSESİNİN ÖZELLİKLERİ 3. PROSESİN UYGULAMA

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (60 ) ISO 2813 Approved 27800;27801 1 27800 ^(ValidationDate). 1 Ürün tanımı İki bileşenli poliamin kürlenmeli saf epoksi boya. Hızlı kuruyan, yüksek katı maddeli ve yüksek yapılı bir üründür. Boya sisteminin bir parçası

Detaylı

Onaylanmış. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (60 ) ISO 2813

Onaylanmış. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (60 ) ISO 2813 Onaylanmış 7461;7680 1 7680 çinko silikat VValidationDate). 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, poliamid kürlenmeli, çinkoca zengin epoksi esaslı bir boyadır. Yüksek katı maddeli, yüksek çinko tozu içerikli

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 729;730 1,2 729 ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli poliamin kürlenmeli esaslı bir boyadır. Kimyasal dayanımı iyidir. Atmosfere açık koşullarda ve su altında ara kat veya son kat olarak

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 7461;7680 1 7680 çinko epoksi ^(ValidationDate). 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, poliamid kürlenmeli, çinkoca zengin epoksi esaslı bir boyadır. Yüksek katı maddeli, yüksek çinko tozu içerikli bir

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım. mat (0-35) Parlama noktası ISO 3679 Method 1 14 C IED (2010/75/EU) (hesaplandı)

Özellikler Test/Standart Tanım. mat (0-35) Parlama noktası ISO 3679 Method 1 14 C IED (2010/75/EU) (hesaplandı) 582;583;1525 1,2 582 çinko etil silikat ^(ValidationDate). 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, inorganik, düşük çinko içerikli, nem kürlenmeli, çinko etil silikat boyadır. Çok yüksek kaynak ve kesim hızı sağlamak

Detaylı

1. Kozmetik Kongresi, 18-20 Subat 2011, Antalya. EGM DANISMANLIK HIZMETLERI www.egmdanismanlik.com

1. Kozmetik Kongresi, 18-20 Subat 2011, Antalya. EGM DANISMANLIK HIZMETLERI www.egmdanismanlik.com KOZMETĐKTE GMP UYGULAMALARI ĐYĐ ÜRETĐM TEKNIKLERI www.egmdanismanlik.com GMP Nedir? Personel, Eğitim ve Hijyen Tesis ve Alt Yapı Ekipmanlar Hammaddeler ve Ambalaj Malzemeleri Üretim Bitmiş Ürünler Kalite

Detaylı

Onaylanmış. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (60 ) ISO 2813

Onaylanmış. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (60 ) ISO 2813 Onaylanmış 705;706 1,2 705 epoksi VValidationDate). 1 Ürün tanımı Çift bileşenli kimyasal kürlenmeli epoksi boyadır. Yüksek kaynak ve kesim hızı, azaltılmış kaynak porozitesi ve ters kaynak bölge hasarlanması

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde. ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde. ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 7740;7742 1 7740 fenolik/novalak epoksi ^(ValidationDate). 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, solventsiz amin kürlenmeli, fenolik/novalak epoksi bir boyadır. Özellikle tanklar için dizayn edilmiş,

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 32222;32223 1 32222 epoksi kompozit ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Bu ürün, cam pulcuk ile güçlendirilmiş çift bileşenli bir epoksi kompozit kaplamadır. 250 dereceye kadar ısıya dayanıklı ve

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım. Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Özellikler Test/Standart Tanım. Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 343 1,2 343 alkid ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Tek bileşenli, oksidasyon kurumalı, alkid esaslı bir boyadır. Atmosfere açık koşullarda astar veya ara kat olarak kullanılabilir. Uygun bir şekilde

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 30060;30061 1,2 30060 poliüretan ^(ValidationDate). 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, kimyasal kürlenmeli, alifatik akrilik poliüretan esaslı bir boyadır. 'Parlak' bir sonkattır ve parlaklık dayanımı iyidir.

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde. ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde. ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 9440;9441 1,2 9440 epoksi ^(ValidationDate). 1 Ürün tanımı Çözücüsüz, amin kürlenmeli bir epoksi son kattır. Özellikle içme suyu tankları için tasarlanmıştır. Atmosfere açık koşullarda ve su altında astar

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813. Parlama noktası ISO 3679 Method 1

Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813. Parlama noktası ISO 3679 Method 1 448;454;449 1,2 449 poliüretan ^(ValidationDate). 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, kimyasal kürlenmeli, alifatik akrilik poliüretan esaslı bir boyadır. Mükemmel parlaklık dayanımı olan çok parlak bir son

Detaylı

Onaylanmış. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (60 ) ISO 2813

Onaylanmış. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (60 ) ISO 2813 Onaylanmış 2063;2064 1,2 2063 epoksi VValidationDate). 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, solvent içermeyen, poliamin kürlenmeli epoksi esaslı bir boyadır. Kimyasal dayanım seviyesi yüksek olan çok amaçlı bir

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 15360;15380 2 15360 epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı İki bileşenli poliamin kürlenmeli saf epoksi boya. Hızlı kuruyan, aşınmaya karşı dayanımlı, yüksek katı maddeli ve yüksek yapılı bir

Detaylı

GARANTİ BELGESİ. Gretsch Unitas Yapı Elemanları San. ve Tic. A.Ş. ÜRÜNÜN

GARANTİ BELGESİ. Gretsch Unitas Yapı Elemanları San. ve Tic. A.Ş. ÜRÜNÜN Gretsch Unitas Yapı Elemanları San. ve Tic. A.Ş. GARANTİ BELGESİ Gretsch-Unitas Yapı Elemanları San. ve Tic A.Ş. Osmangazi Mah. Sevil Cad. No:2 Sancaktepe - İstanbul Telefon +90 216 311 79 39 Fax +90 216

Detaylı

Uygulama Talimatları IMO KARAR MSC.215(82)&MSC288(87) Ürün tanıtımı için ürün bilgi formlarına başvurun.

Uygulama Talimatları IMO KARAR MSC.215(82)&MSC288(87) Ürün tanıtımı için ürün bilgi formlarına başvurun. Ürün tanıtımı için ürün bilgi formlarına başvurun. ANA KOMPONENT17636 ve SERTLEŞTİRİCİ 97334 Kapsam: Çelik işçiliği: Bu Uygulama Talimatları balast tanklarına IMO karar MSC.215(82) PSPC ( tüm gemilerin

Detaylı

Approved. NORSOK M-501, Rev. 5, Sistem 1'e göre ön onay testleri, 120 C (250 F) altındaki offshore ortamlarındaki dış alanlar için uygundur.

Approved. NORSOK M-501, Rev. 5, Sistem 1'e göre ön onay testleri, 120 C (250 F) altındaki offshore ortamlarındaki dış alanlar için uygundur. Approved 402;2521 1,2 2521 çinko epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, poliamid kürlenmeli, çinkoca zengin epoksi esaslı bir boyadır. Yüksek oranda çinko tozu içeren bir üründür. SSPC

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım. mat (0-35) Parlama noktası ISO 3679 Method 1-5 C yaklaşık IED (2010/75/EU) (teorik)

Özellikler Test/Standart Tanım. mat (0-35) Parlama noktası ISO 3679 Method 1-5 C yaklaşık IED (2010/75/EU) (teorik) Approved 705;706 1,2 705 epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli kimyasal kürlenmeli epoksi boyadır. Yüksek kaynak ve kesim hızı sağlayan, aynı zamanda kaynak porozitesini ve yanığı azaltan

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım

Özellikler Test/Standart Tanım Approved 2524;2528 1 2528 çinko epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, poliamid kürlenmeli, çinkoca zengin epoksi esaslı bir boyadır. Yüksek oranda çinko tozu içeren bir üründür. SSPC paint

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 32222;32223;35142 1 32222 epoksi kompozit ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Bu ürün, cam pulcuk ile güçlendirilmiş çift bileşenli bir epoksi kompozit kaplamadır. 250 dereceye kadar ısıya dayanıklı

Detaylı

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46 Kompakt panolar Kompakt panolar AE Kompakt panolar AE...46 Kompakt sistem panoları CM Genişlik 600 800 mm...50 Genişlik 1000 1200 mm...51 Plastik panolar KS Plastik panolar KS...52 Rittal Katalog 34/Endüstriyel

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 18380;18340 1 18340 çinko epoksi ^(ValidationDate). 1 Ürün tanımı İki bileşenli poliamin kürlenmeli çinkoca zengin epoksi boya. Yüksek katı maddeli, çok yüksek çinko tozu içeren bir üründür. SSPC

Detaylı

Jotamastic Smart Pack

Jotamastic Smart Pack ENDÜSTRĐYEL ÜRÜNLER PERAKENDE SERĐSĐ Jotamastic Smart Pack Mükemmel penetrasyon, yapışma ve nem toleransı Fırça ve rulo ile kolayca uygulanır. Đki bileşen hızlı ve kolay bir şekilde karıştırılır. - 10

Detaylı

Metalik malzemelerdeki kaynakların tahribatlı muayeneleri-kaynaklı yapıların soğuk çatlama deneyleri-ark kaynağı işlemleri Bölüm 2: Kendinden ön gerilmeli deneyler ISO 17642-2:2005 CTS TESTİ Hazırlayan:

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım

Özellikler Test/Standart Tanım Approved 7740;7742 1,2 7740 fenolik/novalak epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, solventsiz amin kürlenmeli, fenolik/novalak epoksi bir boyadır. Özellikle tanklar için dizayn edilmiş,

Detaylı

Approved. Deniz: İç ve dış alanlar, gemi dış kaplama alanları, yaşam mahali ve üst yapılar, güverteler, kargo ambarları ve balast tankları.

Approved. Deniz: İç ve dış alanlar, gemi dış kaplama alanları, yaşam mahali ve üst yapılar, güverteler, kargo ambarları ve balast tankları. Approved 478;479;4060 1,2 478 epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı İki bileşenli poliamin kürlenmeli saf epoksi boya. Hızlı kuruyan, aşınmaya karşı dayanımlı, yüksek katı maddeli ve yüksek yapılı bir

Detaylı

Onaylanmış. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (60 ) ISO 2813

Onaylanmış. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (60 ) ISO 2813 Onaylanmış 735;739 1 735 VValidationDate). 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, poliamin kürlenmeli, esaslı bir boyadır. Özellikle tank kaplamaları için geliştirilmiştir ve mükemmel bir kimyasal dayanım seviyesine

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde. ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde. ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 7740;7742 1,2 7740 fenolik/novalak epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, solventsiz amin kürlenmeli, fenolik/novalak epoksi bir boyadır. Özellikle tanklar için dizayn edilmiş,

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde. ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde. ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 9440;9441 1,2 9440 epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çözücüsüz, amin kürlenmeli bir epoksi son kattır. Özellikle içme suyu tankları için tasarlanmıştır. Atmosfere açık koşullarda ve su altında

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 16600;16620 1 16600 epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, amin kürlenmeli epoksi esaslı bir boyadır. Hızlı kuruyan, yüksek katı maddeli ve yüksek yapılı bir üründür. Atmosfere

Detaylı

BÖLÜM 1 GENEL. A, B, C Bölüm 1 Genel 1 1. Sayfa A. Kapsam... 1-1 B. İlgili Diğer Kurallar... 1-1 C. Sunulacak Dokümanlar... 1-1. A.

BÖLÜM 1 GENEL. A, B, C Bölüm 1 Genel 1 1. Sayfa A. Kapsam... 1-1 B. İlgili Diğer Kurallar... 1-1 C. Sunulacak Dokümanlar... 1-1. A. A, B, C Bölüm 1 Genel 1 1 BÖLÜM 1 GENEL Sayfa A. Kapsam... 1-1 B. İlgili Diğer Kurallar... 1-1 C. Sunulacak Dokümanlar... 1-1 A. Kapsam 1. Bu kurallar, basınçlı kapların ve ısı değiştiricilerinin tip testlerinin

Detaylı

Uygulama Talimatları

Uygulama Talimatları Uygulama Talimatları Ürün tanıtımı için ürün bilgi formlarına başvurun. HEMPADUR 1500 1500: SERTLEŞTİRİCİ 95100 ile ANA KOMPONENT 1509 1502: SERTLEŞTİRİCİ 95990 ile ANA KOMPONENT 1509 Kapsam: Bu uygulama

Detaylı

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KAPSAM Projede belirtilen yerlerde aşağıda teknik özellikleri verilen Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri kullanılacaktır. 2. GENEL ÖZELLİKLER

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 8340;386 2 8340 mastik epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli poliamin kürlenmeli mastik epoksi esaslı bir boyadır. Yüzey toleranslı, uygulama ve enspeksiyon için kolaylık sağlayan

Detaylı

BT2K PU ELAST. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak,

BT2K PU ELAST. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak, BT2K PU ELAST Bitüm-Poliüretan Esaslı Çift Komponentli Su Yalıtım Malzemesi Ürün Tanımı Bitüm-Poliüretan esaslı, çift bileşenli, hızlı kürlenen, kalıcı ve yüksek esnekliğe sahip, soğuk uygulanan su yalıtım

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 2920;2401 1 2920 epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, amin kürlenmeli epoksi esaslı bir boyadır. Hızlı kuruyan, çinko fosfat pigmenti içeren, yüksek yapılı ve yüksek katı maddeli

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 1537 1,2 1537 alkid ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Tek bileşenli, oksidasyon kurumalı, alkid esaslı bir boyadır. Hızlı kuruyan, yüksek yapılı, çinko fosfat pigmenti içeren bir üründür. Atmosfere

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım

Özellikler Test/Standart Tanım Approved 735;739 1,2 735 fenolik/novalak epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, poliamin kürlenmeli, fenolik/novalak epoksi bir boyadır. Özellikle tank kaplamaları için geliştirilmiştir

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 34642;34643 1 34642 multipolimerik matriks ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli titanium katalizörlü inorganik seramik kopolimerdir. Multi polimerik matrix kaplama jenerik tipine uygundur.

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım. Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Özellikler Test/Standart Tanım. Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 635 1,2 635 alkid ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Tek bileşenli, oksidasyon kurumalı, alkid esaslı bir boyadır. 'Parlak' bir sonkattır ve parlaklık dayanımı iyidir. Atmosferik koşullara maruz

Detaylı

Teknik Dosya İçeriği, Kullanma Klavuzu, CE İşareti. - Ürüne ait teknik şartnamelerin listesi ve/veya ilgili direktif şartname listesi.

Teknik Dosya İçeriği, Kullanma Klavuzu, CE İşareti. - Ürüne ait teknik şartnamelerin listesi ve/veya ilgili direktif şartname listesi. Teknik Dosya İçeriği, Kullanma Klavuzu, CE İşareti Teknik dosya içeriğinde aşağıda belirtilen hususları içerir; - Ürüne ait genel tanımlama, - Tasarıma ait çizimler, ürünlerin /üretim prosedürüne ilişkin

Detaylı

09 69 00 YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME TEKNİK ŞARTNAMESİ (YAPMA TİP)

09 69 00 YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME TEKNİK ŞARTNAMESİ (YAPMA TİP) 09 69 00 YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME TEKNİK ŞARTNAMESİ (YAPMA TİP) 2702 Forum Diyarbakır Alışveriş Merkezi 1 BÖLÜM 1 BÖLÜM 09 69 00 YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME TEKNİK ŞARTNAMESİ (YAPMA TİP) GENEL 1.1 İÇERİK Bu şartname

Detaylı

T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1/6 T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TOBB-ETU MODEL TEST LAB. PN25 REDÜKSİYON (FLANŞLI) TEKNİK ŞARTNAMESİ TEM-FR-1 2/6 TOBB-ETU MODEL TEST

Detaylı

Yeni Nesil Yalıtım Levhası

Yeni Nesil Yalıtım Levhası Yeni Nesil Yalıtım Levhası, ara bölme duvarlarda ve giydirme cephelerde, ısı ve ses yalıtımında kullanılabilen, esnek, dayanıklı, ve uygulaması kolay mineral yün esaslı yalıtım levhasıdır. Isı ve ses yalıtımı

Detaylı

Approved. Özellikle gemilerin ve offshore yapıların balast tanklarının bakım ve onarımı için tasarlanmıştır.

Approved. Özellikle gemilerin ve offshore yapıların balast tanklarının bakım ve onarımı için tasarlanmıştır. Approved 385;386;799 1,2 385 mastik epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli poliamin kürlenmeli mastik epoksi esaslı bir boyadır. Yüzey toleranslı, yüksek katı maddeli, yüksek yapılı bir

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım

Özellikler Test/Standart Tanım Approved 22180;23500 1,2 22180 fenolik/novalak epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, poliamin kürlenmeli, fenolik/novalak epoksi bir boyadır. Yüksek kükürtlü ham petrol ile çok sayıda

Detaylı

Metalurji Mühendisliğine Giriş. Yrd. Doç. Dr. Rıdvan YAMANOĞLU

Metalurji Mühendisliğine Giriş. Yrd. Doç. Dr. Rıdvan YAMANOĞLU Metalurji Mühendisliğine Giriş Yrd. Doç. Dr. Rıdvan YAMANOĞLU Geleneksel anlamda korozyon metal ve alaşımlarının çevreleri ile kimyasal ve elektrokimyasal reaksiyonları sonucu bozulmalarını tanımlamak

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 574;576 1,2 574 epoksi ^(ValidationDate). 1 Ürün tanımı Çift bileşenli poliamin kürlenmeli epoksi esaslı bir boyadır. Yüksek katı maddeli, yüksek yapılı ve cam pulcuk ile güçlendirilmiş bir üründür. Aşınma

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Parlama noktası ISO 3679 Method 1 43 C

Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Parlama noktası ISO 3679 Method 1 43 C 21060;21061 1,2 21060 epoksi ^(ValidationDate). 1 Ürün tanımı Çift bileşenli poliamin kürlenmeli epoksi esaslı bir boyadır. Yüzey toleranslı, yüksek katı maddeli, yüksek yapılı bir üründür. Kürlenme su

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım. mat (0-35) Parlama noktası ISO 3679 Method 1 16 C yaklaşık VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (test edildi)

Özellikler Test/Standart Tanım. mat (0-35) Parlama noktası ISO 3679 Method 1 16 C yaklaşık VOC-US/Hong Kong. US EPA metod 24 (test edildi) 10200;11420 1,2 10200 çinko etil silikat ^(ValidationDate). 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, nem kürlenmeli, inorganik çinko etil silikat esaslı bir boyadır. Özellikle tanklar için dizayn edilmiş bir boya

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım

Özellikler Test/Standart Tanım Approved 30382;30383 1,2 30382 ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli poliamin kürlenmeli esaslı bir boyadır. Kimyasal dayanımı iyidir. Atmosfere açık koşullarda ve su altında ara kat veya son

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 735;739 1 735 fenolik/novalak epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, poliamin kürlenmeli, fenolik/novalak epoksi bir boyadır. Özellikle tank kaplamaları için geliştirilmiştir ve

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 30060;30061 1,2 30060 poliüretan ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, kimyasal kürlenmeli, alifatik akrilik poliüretan esaslı bir boyadır. Parlaklık dayanımı çok iyi olan bir son kat

Detaylı

Uygulama Talimatları

Uygulama Talimatları Uygulama Talimatları Ürün tanıtımı için ürün bilgi formlarına başvurun. HEMPADUR 85671 SERTLEŞTİRİCİ 97371 ile ANA KOMPONENT 85675 Kapsam: Bu uygulama talimatları HEMPADUR 85671 için yüzey hazırlığı, uygulama

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi : Tersaneler Cad. No:26 Tuzla 34944 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 581 37 00 Faks : 0 216 581 38 00 E-Posta : yakdagcik@turkloydu.org

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Parlama noktası ISO 3679 Method 1 27 C

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Parlama noktası ISO 3679 Method 1 27 C Approved 1493 1,2 1493 silikon akrilik ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Tek bileşenli, fiziksel kurumalı, silikon akrilik esaslı bir boyadır. 260 dereceye kadar ısıya dayanıklıdır. Atmosfere açık koşullarda

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

SENTETİK GRUBU SERİSİ

SENTETİK GRUBU SERİSİ SENTETİK GRUBU SERİSİ Metal yüzeylerde benzersiz Filli Boya koruması! Pas Koruma Sistemi... 3 Flat - Hammer... 5 Master... 11 Uygulama Bilgileri... 13 NEDEN PAS KORUMA SİSTEMİ? Metal yüzeylerin korunması

Detaylı

Deniz: Gemi dış kaplama alanları, iç ve dış alanlar, balast tankları dahil. Yeni inşa seviyesindeki balast suyu tankları için uygundur.

Deniz: Gemi dış kaplama alanları, iç ve dış alanlar, balast tankları dahil. Yeni inşa seviyesindeki balast suyu tankları için uygundur. 8620;8660;18720 1,2 8620 mastik epoksi ^(ValidationDate). 1 Ürün tanımı Çift bileşenli poliamin kürlenmeli mastik epoksi esaslı bir boyadır. Yüzey toleranslı, solventsiz, yüksek yapılı bir üründür. Suya

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım

Özellikler Test/Standart Tanım Approved 577;576 1,2 577 epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli poliamin kürlenmeli epoksi esaslı bir boyadır. Yüksek yapılı ve solventsiz bir üründür. Çizilmeye karşı oldukça dayanıklıdır.

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 577;576 1,2 577 epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli poliamin kürlenmeli epoksi esaslı bir boyadır. Yüksek yapılı ve solventsiz bir üründür. Çizilmeye karşı oldukça dayanıklıdır.

Detaylı

API 653 ve STI-SP001 STANDARTLARI UYARINCA DEPOLAMA TANKLARININ ÇALIŞIR DURUMDA (IN-SERVICE) MUAYENELERİ

API 653 ve STI-SP001 STANDARTLARI UYARINCA DEPOLAMA TANKLARININ ÇALIŞIR DURUMDA (IN-SERVICE) MUAYENELERİ API 653 ve STI-SP001 STANDARTLARI UYARINCA DEPOLAMA TANKLARININ ÇALIŞIR DURUMDA (IN-SERVICE) MUAYENELERİ 1. ÖNSÖZ Endüstriyel tesislerde depolama amaçlı çok farklı tip ve büyüklükte atmosferik(basınçsız)

Detaylı

Gemi Gövdelerinin Katodik Koruması ESEN METAL

Gemi Gövdelerinin Katodik Koruması ESEN METAL Gemi Gövdelerinin Katodik Koruması ESEN METAL Gemi gövdelerinin deniz suyu ile temas eden yüzeyleri deniz suyunun şiddetli korozif etkisi nedeniyle kısa sürede korozyona uğrar. Boya uygulanarak korozyon

Detaylı

TS EN 15085-2 kapsamında firmaların belgelendirilmesinde dikkat edilmesi gerekenler. Özlem Karaman Metalurji ve Malzeme Mühendisi Kaynak Mühendisi

TS EN 15085-2 kapsamında firmaların belgelendirilmesinde dikkat edilmesi gerekenler. Özlem Karaman Metalurji ve Malzeme Mühendisi Kaynak Mühendisi TS EN 15085-2 kapsamında firmaların belgelendirilmesinde dikkat edilmesi gerekenler Özlem Karaman Metalurji ve Malzeme Mühendisi Kaynak Mühendisi DIN EN 15085:2008 Demiryolu Uygulamaları- Demiryolu Araçları

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 720 1,2 720 silikon akrilik ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Tek bileşenli, fiziksel kurumalı, silikon akrilik esaslı bir boyadır. 600 dereceye kadar ısıya dayanıklıdır. Atmosfere açık koşullarda

Detaylı

Ürün Kodu Genişlik Yükseklik Boş Ağırlık : A22 : 2.550 mm : 3.550 mm : 2.100 ~ 2.500 kg Geometrik Hacim : 8 10-12 16 20 26.000 l. (Kamyon tipine göre) Bölme Sayısı : 1 ~ 5 (Kamyon tipine göre) Tank Kodu

Detaylı

ANKARA YÜKSEK HIZLI TREN GAR KOMPLEKSİ YAPIM İŞİ

ANKARA YÜKSEK HIZLI TREN GAR KOMPLEKSİ YAPIM İŞİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YAPIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI ANKARA YÜKSEK HIZLI TREN GAR KOMPLEKSİ YAPIM İŞİ KUMLAMA VE C4 KOROZYON SINIFI EPOKSİ BOYA TEKNİK ŞARTNAMESİ 1

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 612;625;627 1,2 625 epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli poliamid kürlenmeli epoksi boyadır. Orta seviyede parlaklık dayanımı olan, parlak bir son kattır. Atmosferik koşullara

Detaylı

TEST SERTİFİKASI 13Y-JET0006

TEST SERTİFİKASI 13Y-JET0006 13Y-JET0006 TEST SERTİFİKASI Burada, aşağıda bahsi geçen ve 18 Şubat 2013 tarihinde laboratuvarımızda teste tabi tutulan elektronik ürünün (Teslim Alış No. D12Y0849) ekte bulunan TEST RAPORUNDA da gösterildiği

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 10220;10260 1,2 10220 çapraz bağlı akrilik ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı İki bileşenli çapraz bağlı bir akrilik boyadır. Ürün izosiyanat içermez. Parlak bir görünüme sahiptir, renk ve parlaklık

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım. Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Özellikler Test/Standart Tanım. Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 2401;3440 1,2 3440 epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, amin kürlenmeli epoksi esaslı bir boyadır. Hızlı kuruyan, MIO pigmentler içeren, yüksek katı maddeli ve yüksek yapılı

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım

Özellikler Test/Standart Tanım Approved 27800;27801 1 27800 epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı İki bileşenli poliamin kürlenmeli saf epoksi boya. Hızlı kuruyan, aşınmaya karşı dayanımlı, yüksek katı maddeli ve yüksek yapılı bir

Detaylı

Malzemeler üretici firmanın tariflerine uygun standartlarda olacaktır.

Malzemeler üretici firmanın tariflerine uygun standartlarda olacaktır. TEKNİK ŞARTNAME JOTASHIELD TOP COAT SILK İŞİN ADI YAPILACAK İŞİN CİNSİ Malzemeler üretici firmanın tariflerine uygun standartlarda olacaktır. Üretici firmanın ISO 9001 belgesine sahip olması gerekmektedir.

Detaylı

KOROZYON ONARIM ŞARTNAMESİ

KOROZYON ONARIM ŞARTNAMESİ KOROZYON ONARIM ŞARTNAMESİ Hasar Tespiti Yüzey Hazırlığı Malzemelerin Seçimi Uygulama Kürleme Ekipmanlar 1. YÜZEY HAZIRLIĞI Ekipmanlar 1- Mastar / Cetvel 2- Beton kalemi 3- Kırıcı 4- Tel fırça 5- Spiral

Detaylı

Ürün Teknik Bilgi Formu

Ürün Teknik Bilgi Formu Ürün Teknik Bilgi Formu Toz Boyalar Interpon APP 120 Ürün Tan Interpon APP 120 serisi çeli in korozyon direncini geli tirmek için tasarlanan toz boya astarlar r. Interpon APP 120 serisi epoksi-polyester

Detaylı

ARD 500 P ARD 990 P ARDIÇ PVB P EMCEPREN 200 P EMCEPREN IG80 P

ARD 500 P ARD 990 P ARDIÇ PVB P EMCEPREN 200 P EMCEPREN IG80 P ARD 500 P ARD 990 P ARDIÇ PVB P EMCEPREN 200 P EMCEPREN IG80 P www.ardiccam.com.tr www.ardickimya.com ARD 500 Yapısal İzolasyon Camları İçin Çift Kompenantlı Dolgu Silikonu TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ ARD500

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım. Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO yarı parlak Parlama noktası ISO 3679 Method 1 33 C

Özellikler Test/Standart Tanım. Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO yarı parlak Parlama noktası ISO 3679 Method 1 33 C Approved 1550;1551 1,2 1550 mastik epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli amin kürlenmeli mastik epoksi esaslı bir boyadır. Yüzey toleranslı, yüksek katı maddeli bir üründür. Özellikle fırça

Detaylı

YÜZEY HAZIRLIĞINDA ISO STANDARLARI

YÜZEY HAZIRLIĞINDA ISO STANDARLARI YÜZEY HAZIRLIĞINDA ISO STANDARLARI Yüzey hazırlığı Boya uygulaması Kalite kontrol / donanım Tamir Güvenlik durumları Malzeme ve personelin nitelikleri Dokümantasyon / raporlar Frosio 16A Standards, specifications

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 2380;2381 6 2380 epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, amin kürlenmeli, saf epoksi bir boyadır. Hızlı kuruyan, aşınmaya karşı dayanımlı, yüksek katı maddeli ve yüksek yapılı bir

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 25020;25040 1 25020 epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli poliamin kürlenmeli epoksi esaslı bir boyadır. Mikamsı demir oksit pigmentli (MIO), yüksek katı maddeli, yüksek yapılı

Detaylı

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN PİLOT SEÇİLEN BÖLGELERDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN PİLOT SEÇİLEN BÖLGELERDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN PİLOT SEÇİLEN BÖLGELERDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR Yönetim anlayışındaki değişimler "önce insan" anlayışıyla şekillenen, müşteri odaklı, süreçlerle yönetilen,

Detaylı

MALZEME ANA BİLİM DALI Malzeme Laboratuvarı Deney Föyü. Deneyin Adı: Malzemelerde Sertlik Deneyi. Deneyin Tarihi:

MALZEME ANA BİLİM DALI Malzeme Laboratuvarı Deney Föyü. Deneyin Adı: Malzemelerde Sertlik Deneyi. Deneyin Tarihi: Deneyin Adı: Malzemelerde Sertlik Deneyi Deneyin Tarihi:13.03.2014 Deneyin Amacı: Malzemelerin sertliğinin ölçülmesi ve mukavemetleri hakkında bilgi edinilmesi. Teorik Bilgi Sertlik, malzemelerin plastik

Detaylı

Özellikler Test/Standart Tanım. Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Özellikler Test/Standart Tanım. Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 39742;39743 2 39742 fenolik/novalak epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Bu Flexforce teknolojisi ile elde edilen en yüksek kimyasal dirence ve kısa turnaround (kısa yükler arası bekleme) süresine

Detaylı

Asma tavan uygulamalarında levhaları yerine sabitlemek için kilitli sistemlerin tercih edilmesi tavsiye olunur.

Asma tavan uygulamalarında levhaları yerine sabitlemek için kilitli sistemlerin tercih edilmesi tavsiye olunur. Decoser CTP Duvar ve Tavan Kaplama Levharı Montaj Detayları Decoser levhalar sadece sert duvar yüzeylerine kaplanmalıdır ( ahşap, alçı levhalar, ince sıva vs ). Duvar yüzeyleri temiz, düz, kuru ve düzgün

Detaylı

MasterFlow 960 TIX. Düşük Sıcaklıklarda Bile Kullanılabilen, Yapısal Sabitlemeler İçin Geliştirilmiş, Çok Hızlı Priz Alan, Çimento Esaslı Ankraj Harcı

MasterFlow 960 TIX. Düşük Sıcaklıklarda Bile Kullanılabilen, Yapısal Sabitlemeler İçin Geliştirilmiş, Çok Hızlı Priz Alan, Çimento Esaslı Ankraj Harcı TANIMI MasterFlow 960 TIX, çimento esaslı, tek bileşenli, macun kıvamlı, ağır yüklere maruz kalan donatıların sabitlenmesi için kullanılan, hazırlanışı ve uygulaması kolay, ankraj ve montaj malzemesidir.

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Parlama noktası ISO 3679 Method 1 33 C

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Parlama noktası ISO 3679 Method 1 33 C Approved 1550;1551 1,2 1550 mastik epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli amin kürlenmeli mastik epoksi esaslı bir boyadır. Yüzey toleranslı, yüksek katı maddeli, yüksek yapılı bir üründür.

Detaylı

kaplamalarınsağlıklı bir şekilde yapılabilmesi ilave bir önem kazandı.

kaplamalarınsağlıklı bir şekilde yapılabilmesi ilave bir önem kazandı. EREN ENERJİ ÇATALAĞZI 1360 MW TERMİK SANTRAL PROJESİ LİMAN İNŞAATIN DA KULLANILACAK FARKLI ÇELİK BORULAR DURATEK ÜRÜNLERİ Liman iskele ayağı olarak kullanılacak çelik borular, farklı çap, boru et kalınlığı

Detaylı

İş Güvenliği, Çevre Ve Sağlık

İş Güvenliği, Çevre Ve Sağlık İş Güvenliği, Çevre Ve Sağlık KAZA Beklenmedik bir anda ortaya çıkan ve maddi manevi zarar veren olaydır. Bir kazanın iş kazası sayılabilmesi için gerekli olan koşullar yasayla belirlenmiştir. (506 sayılı

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 2401;3440 1 3440 epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli, amin kürlenmeli epoksi esaslı bir boyadır. Hızlı kuruyan, MIO pigmentler içeren, yüksek katı maddeli ve yüksek yapılı bir

Detaylı

Uygulama Talimatları

Uygulama Talimatları Uygulama Talimatları Ürün tanıtımı için ürün bilgi formlarına başvurun. HEMPADUR MASTIC 45880 / HEMPADUR MASTIC 45881 Yüksek sıcaklıklar: 45881: SERTLEŞTİRİCİ 95881 ile ANA KOMPONENT 45889 Düşük ila orta

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım STANDART TİP Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım STANDART TİP Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 515;519;527;1549 1,2 515 mastik epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli poliamin kürlenmeli mastik epoksi esaslı bir boyadır. Yüzey toleranslı, yüksek katı maddeli, yüksek yapılı

Detaylı

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813

Approved. Özellikler Test/Standart Tanım Hacimce katı madde ISO 3233 Parlaklık Derecesi (GU 60 ) ISO 2813 Approved 2280;4680;6480 1,2 2280 epoksi ^(ValidationDate) 1 Ürün tanımı Çift bileşenli poliamid kürlenmeli yüksek molekül ağırlıklı epoksi esaslı bir boyadır. Yarı parlak görünümlüdür ve parlaklık dayanımı

Detaylı

Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAPULS 64. Yük tankları: Kimyasal, sıvı yağ, yedek ürün ve LPG tankerleri Hizmet tankları: hidrolik yağ, kirli su

Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAPULS 64. Yük tankları: Kimyasal, sıvı yağ, yedek ürün ve LPG tankerleri Hizmet tankları: hidrolik yağ, kirli su Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAPULS 64 Yük tankları: Kimyasal, sıvı yağ, yedek ürün ve LPG tankerleri Hizmet tankları: hidrolik yağ, kirli su Document ID: 54437 İçindekiler İçindekiler 1 Genel 1.1

Detaylı