İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Akademik Yılı. Sayısı. 2 Teorik- Deneysel-Uygulama

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 2015-2016 Akademik Yılı. Sayısı. 2 Teorik- Deneysel-Uygulama"

Transkript

1 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı Prof. Dr. Sıddık YARMAN 0-06 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Açıklama (Teorik- Deneysel-Uygulama- Proje İçeriği) Yüksek Kazançlı, Dairesel Polarizasyonlu Yama Anten Dizisi Tasarımı ve Üretimi Teorik- Deneysel-Uygulama GPS alıcı Ön-uç (front-end) Tasarımı Radyoastronomi uygulamalarında kullanılacak düşük gürültülü yükselteç (LNA) tasarımı Teorik- Deneysel-Uygulama Teorik- Deneysel-Uygulama E Sınıfı Kuvvetlendirici Tasarımı Teorik- Deneysel-Uygulama F Sınıfı Kuvvetlendirici Tasarımı Teorik- Deneysel-Uygulama 6 7 X Bant Yama Anten ve Dağılmış Parametreleri Uyumlaştırma Devresi Tasarımı Ku Bant için Horn Anten Tasarımı ve Optimizasyonu Teorik- Deneysel-Uygulama Teorik- Deneysel-Uygulama 8 Not: Bitirme Projeleri İçin öğrenciler ile günde bir toplantı yapılacaktır. Proje içerikleri ile ilgili Bitirme Proje Danışmanınızdan bilgi alınız. Yukarıdaki Projelerden 8 GÜNDÜZ 8 İKİNCİ ÖĞRETİM Toplamda 6 öğrenci olacak şekilde verilecektir. 6 den Sonra kalan projeler verilmeyecektir. Yukarıdaki Konulara ek olarak öğrencilerin belirlediği konular değerlendirilebilir.

2 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı Prof. Dr. Ayten KUNTMAN 0-06 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları. Araçlarda kullanılan hidrojen yakıt hücresi için güvenilirlik analizi ( ). Kirli izolatörlerin oluşturduğu elektrik alanın sonlu elemanlar yöntemiyle belirlenmesi ( ). Islak polimerik yalıtkan yüzeylerdeki sızıntı akımı mekanizmasının dinamik D yöntemiyle Belirlenmesi ( ). VLSI devrelerde cok katlı yapıların yalıtım problemleri ve giderilmesi ( )

3 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı Prof. Dr. Mukden UĞUR 0-06 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Açıklama (Teorik- Deneysel-Uygulama- Proje İçeriği) Hareket (PIR) algılayıcısına bağlı aydınlatma elemanlarının optimum çalışma süresinin belirlenmesi Deneysel, uygulama Beyin kaynaklı sinyallerin dış ortama etkilerinin incelenmesi Deneysel, uygulama Geçen yıl yapılan çalışmanın devamı niteliğinde olacaktır. Yüksek gerilim enerji iletim sistemleri ile şebeke entegrasyonu Ultrasonik sinyaller ile organik yapılarda sıvı düzeyinin belirlenmesi Teorik Uygulama Türkiye de kaçak elektrik kullanımı ve engelleyici yöntemler Teori, simülasyon Matlab bilgisi gerektirir. 6 Bulut kümelerinin fractal geometri ile analizi ve sınıflandırılması Teorik, simulasyon 7 Not: Bitirme Projeleri İçin öğrenciler ile günde bir toplantı yapılacaktır. Proje içerikleri ile ilgili Bitirme Proje Danışmanınızdan bilgi alınız. Yukarıdaki Projelerden 8 GÜNDÜZ 8 İKİNCİ ÖĞRETİM Toplamda 6 öğrenci olacak şekilde verilecektir. 6 den Sonra kalan projeler verilmeyecektir. Yukarıdaki Konulara ek olarak öğrencilerin belirlediği konular değerlendirilebilir.

4 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı Prof. Dr. İlhan KOCAARSLAN 0-06 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Açıklama (Teorik- Deneysel-Uygulama- Proje İçeriği) Telemetri Sistemi Tasarımı ve Uygulaması Elektrikli araçlarda kullanılan telemetri sistemlerinin tasarımı ve uygulaması Batarya Yönetim Sistemi Tasarımı ve Uygulaması Elektrikli araçlarda kullanılan batarya yönetim sistemlerinin tasarımı ve uygulaması BLDC Motor Tasarımı BLDC (Fırçasız DC) Motor tasarımı BLDC Motor Sürücüsü Tasarımı ve Uygulaması Araç İçi Ölçüm Sistemleri Tasarımı ve Uygulaması BLDC (Fırçasız DC) Motor sürücüsü tasarımı ve uygulaması Elektrikli araçlarda kullanılan ölçüm sistemlerinin tasarımı ve uygulaması 6 İnsansız Hava Aracı Tasarımı ve Uygulaması Gözetleme ve afet yardımı için insansız hava aracı tasarımı ve uygulaması 7 NOT: - Yukarıdaki Projelerden 8 GÜNDÜZ 8 ĠKĠNCĠ ÖĞRETĠM Toplamda 6 öğrenci olacak Ģekilde verilecektir. 6 den sonra kalan projeler verilmeyecektir. - Proje görüģmelerinin asistanım Dr. Hasan TİRYAKİ ile yüz yüze yapılması gerekmektedir. - Proje ekibine seçilen öğrenciler, asistanım Dr. Hasan TİRYAKİ ile belirlenecek gün ve saatte haftalık olarak proje ilerleme toplantısı yapmayı peģinen kabul etmiģ sayılır. - Belirlenen projeler için güz döneminde literatür araģtırması ve kullanılacak ekipmanlara karar verme iģlemleri tamamlanır. Bahar döneminde ise belirlenen sistemlerin uygulamasının yapılması zorunludur. BaĢarılı olamayan öğrenciler bir sonraki sene çalıģmalarını devam ettirebilirler

5 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ Doç. Dr. Hakan DOĞAN 0-06 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Açıklama (Teorik- Deneysel-Uygulama- Proje İçeriği) Tek Taşıyıcılı Görünür Işık Haberleşme Sistemleri için Sistem Tasarımı Teorik ve Uygulama Çok Taşıyıcılı Görünür Işık Haberleşme Sistemleri için Sistem Tasarımı Teorik ve Uygulama Ses Kaynak Konumlama Sistem Tasarımı Teorik ve Uygulama Yazılım Tabanlı Radyo Sistem Tasarımı Teorik ve Uygulama İnsansız Hava Aracı Tasarımı Uygulama Sanal Gerçeklik Oyun Yazılımı Sanal Gerçeklik Uygulama Geliştirme Sanal Gerçeklik Uygulama Geliştirme Uygulama Uygulama Uygulama Not: Bitirme Projeleri İçin öğrenciler ile günde bir toplantı yapılacaktır. Proje içerikleri ile ilgili Bitirme Proje Danışmanınızdan bilgi alınız. Yukarıdaki Projelerden 8 GÜNDÜZ 8 İKİNCİ ÖĞRETİM Toplamda 6 öğrenci olacak şekilde verilecektir. 6 den Sonra kalan projeler verilmeyecektir. Yukarıdaki Konulara ek olarak öğrencilerin belirlediği konular değerlendirilebilir.

6 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı Doç.Dr. Niyazi ODABAŞIOĞLU 0-06 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Açıklama (Teorik- Deneysel-Uygulama- Proje İçeriği) Kablosuz Optik Haberleşme Sistem Tasrımı Pratik. Mikroişlemci programlama ve elektronik devre tasarımı yapılacaktır. Görünür Işık Haberleşmesi Sistem Tasarımı Pratik. Mikroişlemci programlama ve elektronik devre tasarımı yapılacaktır. Otomatik Modülasyon Tanıma Teorik. Matlab programlama gereklidir. lerden gelecek özellikle pratik öneriler de değerlendirmeye alınacaktır. Pratik. Not: Bitirme Projeleri İçin öğrenciler ile günde bir toplantı yapılacaktır. Proje içerikleri ile ilgili Bitirme Proje Danışmanınızdan bilgi alınız. Yukarıdaki Projelerden 8 GÜNDÜZ 8 İKİNCİ ÖĞRETİM Toplamda 6 öğrenci olacak şekilde verilecektir. 6 den Sonra kalan projeler verilmeyecektir. Yukarıdaki Konulara ek olarak öğrencilerin belirlediği konular değerlendirilebilir.

7 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı Yrd. Doç. Dr. Erkan Atmaca 0-06 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları - Design and implementation of a single-phase AC controller: Frequency control vs voltage control. - Design an implementation of a brusless dc motor: Speed control under load. - Performance evaluation of an electric car: Driving cycles in urban roads, speed and acceleration profiles, linear formulation. - Performance evaluation of an electric car: Driving cycles in interurban roads, speed and acceleration profiles, non- linear formulation. - Traction motors in electric vehicles: Performance, cost analysis, and comparison. 6 - Matlab-Simulink simulation of a brushless dc motor: Design and performance analysis. 7 - Matlab-Simulation of a -phase ac induction machine: Design and performance analysis. 8 - Design of brushless dc motor in Maxwell: Finite element method (FEM). 9 - Design of ac induction machine in Maxwell: Finite element method (FEM). 0 - Induction motor control techniques: Mathematical formulations, performance, cost analysis, and comparison. Not: Bitirme Projeleri İçin öğrenciler ile günde bir toplantı yapılacaktır. Proje içerikleri ile ilgili Bitirme Proje Danışmanınızdan bilgi alınız. Yukarıdaki Projelerden 8 GÜNDÜZ 8 İKİNCİ ÖĞRETİM Toplamda 6 öğrenci olacak şekilde verilecektir. 6 den Sonra kalan projeler verilmeyecektir. Yukarıdaki Konulara ek olarak öğrencilerin belirlediği konular değerlendirilebilir.

8 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı 0-06 Öğretim Yılı İstanbul Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bitirme Ödevi Konuları Öğretim Üyesi : Y.Doç. Dr. Aysel ERSOY YILMAZ Toplam Kontenjan : Konu : Süper iletken kablo modellenmesi(teorik) Alan : Elektrik Tesisleri Gereksinimler : Temel seviyede bilgisayar kullanımı Kontenjan : Konu : Aydınlatma elemanlarının performansının ölçülmesi(deneysel) Alan : Elektrik Tesisleri Gereksinimler : Temel bilgisayar bilgisi, Ödev deneysel olarak yapılacaktır. Ödevi alan öğrencilerin haftada en az kez rapor vermesi gerekmektedir. Kontenjan : Konu : Katodik koruma (Deneysel) Alan : Elektrik Tesisleri Gereksinimler : Temel bilgisayar bilgisi, Ödev deneysel olarak yapılacaktır. Ödevi alan öğrencilerin haftada en az kez rapor vermesi gerekmektedir. Kontenjan : Konu : Katodik koruma (Teorik) Alan : Elektrik Tesisleri Gereksinimler : Temel seviyede bilgisayar kullanımı,ödevin teorik kısmında modelleme yapılacaktır. Kontenjan :

9 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı Konu : Enerji Sistemlerinde geçici olayların analizi(teorik) Alan : Elektrik Tesisleri Gereksinimler : Temel bilgisayar bilgisi yeterlidir. Kontenjan : Konu 6: Günlük hayatta maruz kalınan elektrik alanın incelemesi(deneysel) Alan : Elektrik Tesisleri Gereksinimler : Temel seviyede bilgisayar kullanımı Kontenjan : Konu 7: Yakıt pilinin performansına etki eden parametrelerin D model üzerinden incelenmesi(teorik) Alan : Elektrik Tesisleri Gereksinimler : Temel seviyede bilgisayar kullanımı Kontenjan :

10 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı Yrd. Doç. Dr. Niyazi KILIÇ 0-06 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Açıklama (Teorik- Deneysel-Uygulama- Proje İçeriği) Parkinson hastalığına sebep olan genlerin bilgisayarlı tespiti Danışmansız öğrenme ile veri madenciliği uygulaması R programı ile uygulama Uygulama - boyutlu sınıflandırma Uygulama EEG işaretlerinden duygu-durum kestirimi Uygulama Elektrookulografi tasarımı Uygulama Görgül kip ayrışımı biyolojik işaret işleme Boyut azaltma tekniklerinin karşılaştırılması Bagging YSA ile medikal verilerin sınıflandırılması Teorik + uygulama Uygulama Uygulama Not: Bitirme Projeleri İçin öğrenciler ile günde bir toplantı yapılacaktır. Proje içerikleri ile ilgili Bitirme Proje Danışmanınızdan bilgi alınız. Yukarıdaki Projelerden 8 GÜNDÜZ 8 İKİNCİ ÖĞRETİM Toplamda 6 öğrenci olacak şekilde verilecektir. 6 den Sonra kalan projeler verilmeyecektir. Yukarıdaki Konulara ek olarak öğrencilerin belirlediği konular değerlendirilebilir.

11 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı Yrd. Doç. Dr. İbrahim GÜNEŞ 0-06 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Açıklama (Teorik- Deneysel-Uygulama- Proje İçeriği) Akıllı Dağıtım Şebekelerinin İncelenmesi MW Hidroelektrik Santral Projesi Hazırlanması Teorik Teorik MW Jeotermal Elektrik Üretim Tesisi Projelendirilmesi 0 MW RES Rüzgar Elektrik Santral Projelendirilmesi MW GES Güneş Enerji Santral Projelendirilmesi 00 MW Nükleer Enerji Santral Projelendirilmesi 0 MW Hidrojen+Rüzgar Hibrit Elektrik Üretim Tesisi Projelendirilmesi 80 MW Doğalgaz Elektrik Santral Projelendirilmesi Teorik Teorik Teorik Teorik Teorik Teorik Not: Bitirme Projeleri İçin öğrenciler ile günde bir toplantı yapılacaktır. Proje içerikleri ile ilgili Bitirme Proje Danışmanınızdan bilgi alınız. Yukarıdaki Projelerden 8 GÜNDÜZ 8 İKİNCİ ÖĞRETİM Toplamda 6 öğrenci olacak şekilde verilecektir. 6 den Sonra kalan projeler verilmeyecektir. Yukarıdaki Konulara ek olarak öğrencilerin belirlediği konular değerlendirilebilir.

12 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı Yrd. Doç. Dr. Yasin ÖZÇELEP 0-06 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Açıklama (Teorik- Deneysel-Uygulama-Proje İçeriği) Yarıiletken devre elemanlarının özeğrilerini çıkartacak sistem tasarımı Bilgisayar programları ve veri toplama kartları ile yarıiletken devre elemanlarının özeğrileri çıkartılacaktır. Örneğin; bir diyotun üzerine uygulanan gerilim değiştirilirken, üzerinden akan akım da algılanıp diyotun Id-Vd eğrisi çıkartılacaktır. Bu işlem BJT ve MOS tranzistörler için de yapılacaktır. MOSFET li güç kuvvetlendiricileri MOSFET li güç kuvvetlendiricilerin araştırılması, simülasyonunun yapılmasını içerir. Elektronik devre analiz programı(pspice gibi..) bilgisi gerektirir. Switched-capacitor Devre Tasarımı Devrelerde direnç yerine kullanılan switched capacitor tekniğinin araştırılması ve bu teknikle devre tasarımını içerir. Elektronik devre analiz programı(pspice gibi..) bilgisi gerektirir. Elektrosekreter Akıllı telefonlara yazılım yeteneği gerektirir. Günlük planlarınızı size sesle bildirecek ve sizin için planlama yapabilecek bir elektronik sekreter tasarlamanız istenmektedir. Ayrıntıları için lütfen görüşünüz. MOS tranzistörlerin güvenilirliklerinin belirlenmesi için uygun yöntem tespiti Deneysel bir ödevdir. Uzun süreli laboratuvar çalışmasını seven öğrencilere tavsiye edilir. 6 Yüksek verimli SEPIC Converter tasarımı Deneysel bir ödevdir. Ayrıntıları için lütfen görüşünüz. NOT: Ödev alan öğrencilerle aylık periyodik toplantılar yapılacaktır. ler bu toplantılarda ilerleme raporlarını sunacaklardır. Ödev alan öğrenci bu koşulu kabul etmiş sayılır. Ödevlerin yanındaki öğrenci sayısı o ödevi alabilecek maksimum sayıdaki öğrenci sayısıdır. Yani, yanında öğrenci yazan ödevi öğrenci de alabilir. Yukarıdaki Konulara ek olarak öğrencilerin belirlediği konular değerlendirilebilir.

13 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı Y.Doç.Dr. Rana ORTAÇ KABAOĞLU Bitirme Ödevi Konuları - Hata Bulma (Fault Recognition) - Hata Tanıma/Sınıflandırma (Fault Identification/Classification ) - Hata Toleranslı Kontrol (Fault Tolerant Control) - Ölü zamanlı sistemler, modellenmesi ve kontrolü - Yüksek mertebeli sistemler, modellenmesi ve kontrolü - Aktif Ses Kontrolü - Diğer (lerin önerdiği konulardan)

14 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı Doç. Dr. Fırat KAÇAR 0-06 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Açıklama (Teorik- Deneysel-Uygulama- Proje İçeriği) Aktif elemanların boyutlandırılması için yeni yöntemler Aktif elemanlarda gürültü analizi ve azaltılması için yeni yöntemler Aktif elemanlar ile endüktans benzetimi, filtre ve osilatör tasarlanacaktır. Proje kapsamında LTSPICE ve MATLAB programları koordineli olarak kullanılacaktır. Simulasyon ve Yazılım tabanlıdır. Proje kapsamında mevcut aktif elemanların gürültü model denklemleri çıkarılarak LTSPICE ile simülasyonları yapılacaktır. Proje kapsamında belirlenecek aktif elemanlar ile endüktans benzetimi, filtre ve osilatör tasarlacaktır. Tasarlanan yapılar LTSPICE ile simülasyonları yapılacaktır. 6 7 Gm-C yapıları ile filtre tasarımı Proje kapsamında Gm-C yapıları ile filtre tasarımları yapılacak, LTSPICE ile simülasyonları yapılacaktır. Gm-C yapıları ile osilator tasarımı Proje kapsamında Gm-C yapıları ile osilator tasarımları yapılacak, LTSPICE ile simülasyonları yapılacaktır. Memristor tabanlı devre tasarımı Proje kapsamında memristor tabanlı devre tasarımları yapılacak, LTSPICE ile simülasyonları yapılacaktır. DTMOS yapıları ve uygulamaları Proje kapsamında DTMOS ile tasarımlar dizayn edilecek olup, LTSPICE ile simülasyonları yapılacaktır Aktif elemanları ile doğrultucu tasarımları lerin önerilecekleri pratik bitirme proje konusu lerin önerilecekleri pratik bitirme proje konusu Proje kapsamında aktif elemanlar ile doğrultucu tasarımları yapılacak, LTSPICE ile simülasyonları yapılacaktır. Not: Bitirme Projeleri İçin öğrenciler ile günde bir toplantı yapılacaktır. Proje içerikleri ile ilgili Bitirme Proje Danışmanınızdan bilgi alınız.

15 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı Yrd. Doç. Dr. Nevra BAYHAN 0-06 Akademik Yılı Lisans Bitirme Ödevi Konuları (Örgün ve İkinci Öğretim) Açıklama Doğrusal zamanla değişen sistemlerin ortogonal seriler ile durum uzayı çözümü - Kontrol-Matematik-Yazılım Zaman gecikmeli (ölü zamanlı) sistemler ve kararlılık inceleme yöntemleri Kontrol-Matematik-Yazılım Genetik algoritmalar ve uygulamaları Kontrol-Matematik-Yazılım Katsayı diyagram metodu ve uygulamaları Kontrol-Matematik-Yazılım Kesir dereceli sistemler ve kesir dereceli kontolör tasarımı Kontrol-Matematik-Yazılım 6 Bulanık mantık ve uygulamaları Kontrol-Matematik-Yazılım UYARILAR:. Ödev konuları seçilmeden önce mutlaka Y.Doç.Dr. Nevra Bayhan ile görüşülmesi gerekmektedir.. Konular için Gereksinimler: MATLAB veya MATHEMATICA yazılım bilgisi, Matematik konularına yatkınlık ve Kontrol alanındaki kendi derslerimin seçilmiş olması veya alınmış olması, seçilen konularla ilgili uluslararası yayınlanmış bilimsel makaleleri inceleyebilmek.. Alan: Kontrol-Matematik-Yazılım. Yukarıda verilen konular sadece ilgi duyduğum konularda fikir verebilmek içindir. Çalışma yapmak isteyeceğim konular bunlarla sınırlı değildir. Yukarıdaki konulara ek olarak öğrencilerin önereceği konular da tartışılarak ödev olarak verilebilir.

16 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı Yrd. Doç. Dr. Mahmut YALÇIN 0-06 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları. Sinyal kesiciler (jammers) arastirma odevi kisi. Sinyal kesiciler (Tasarim pratik odev, kisi). Muhendislik fakultesi ders, sinav programi gibi derslik dagilimlarini optimum yapacak bilgisayar programi (programlama dili kisitlamasi yoktur. kisi). Envai çeşit anten tasarımları, (yüksek kazançlı, genişbandlı, iki bandlı, dairesel polarizasyonlu) (herbiri kisilik). RF alt sistem tasarımı, (Düşük gürültülü yükselteç (LNA), osilatör, Mixer...) (herbiri kisi) 6. Telemetri, gps uygulamaları, METAL DEDEKTÖRÜ tasarimi (herbiri kisi)

17 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı Yrd. Doç. Dr. Erol ÖNEN 0-06 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları BİTİRME ÖDEVİ KONULARI -X ZEKA KÜPÜ ÇÖZEN ROBOT TASARIMI(kiĢi gece, kiģi gündüz) -UZAKTAN ARABA KONTROLÜ(kiĢi gece, kiģi gündüz) (kablosuz olarak bilgisayardan verilen komutları ve rotayı gerçek zamanlı olarak izlemesi beklenmektedir) -TEMEL ZF(ZAMAN-FREKANS) ANALĠZ YÖNTEMLERĠNĠN ARAġTIRILMASI VE MATLAB ĠLE TF-GUI(TIME-FREQUENCY GRAPHIC USER INTERFACE) TASARIMI(kiĢi gece, kiģi gündüz) Yrd. Doç. Dr. EROL ÖNEN akademierol at gmail.com

18 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı Yard.Doç.Dr. Abdurrahim AKGÜNDOĞDU 0-06 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Açıklama (Teorik- Deneysel-Uygulama- Proje İçeriği) Batarya Yönetim Sistemi (BMS) Tasarımı ve Uygulaması Elektrikli araçlarda kullanılan batarya yönetim sistemlerinin tasarımı ve uygulaması Fırçasız DC Motor ve Motor Sürücüsü Tasarımı BLDC (Fırçasız DC) Motor ve Motor Sürücüsü Tasarımı İnsansız Hava Aracı Tasarımı ve Uygulamaları Gözetleme, afet yardımı, çeşitli organizasyonlarda görüntüleme için insansız hava aracı (Dron vb. ) tasarımı ve uygulaması Yapay Zeka Yöntemleri Kullanılarak Sınıflandırma Çeşitli Yapay Zeka Yöntemleri ( SVM, ANN, GP, CNN vb.) ile mevcut datalar kullanılarak sınıflandırma yapılması Tesla Bobini Tasarımı Tesla bobini tasarlanması NOT: Başka bir konuda çalışmak isteyen öğrenciler kendi konularıyla beraber başvurabilirler.

19 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı Yard.Doç.Dr. Bahattin KARAKAYA 0-06 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları. Su altı akustik haberleģme kanallarının simulasyonu - kiģi - Teorik ve Matlab uygulama. Su altı akustik haberleģme sisteminin simulasyonu - kiģi - Teorik ve Matlab uygulama. Ultraviyole ıģık ile haberleģme sisteminin simulasyonu - kiģi - Teorik ve Matlab uygulama. Yüz tanıma ve yüz bölgelerinin ölçümlendirilmesi - kiģi - Teorik ve Matlab veya farklı bir programlama dilinde uygulama, pratik. Akıllı karakter tanıma ve uygulamaları - kiģi - Teorik ve Matlab veya farklı bir programlama dilinde uygulama, pratik 6. Hassas Tarım Teknolojilerinde akıllı sensör uygulamaları, verilerin toplanması, ve verilerin iģlendiği bilgisayar yazılımı - kiģi - Teorik ve Matlab veya farklı bir programlama dilinde uygulama, pratik 7. Ġnsansız hava araçları (ĠHA) ile algılama ve görüntüleme platformları ve tarım amaçlı kullanımı - kiģi - Teorik ve Matlab veya farklı bir programlama dilinde uygulama, pratik 8. Önerilen bir proje - kiģi - Teorik ve Matlab veya farklı bir programlama dilinde uygulama, pratik Yrd. Doç. Dr. Bahattin Karakaya

20 İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-06 Akademik Yılı Yrd. Doç. Dr. Mahmut ÖZTÜRK 0-06 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları (ÖÖ ve İÖ) Öğr. No Ad-Soyad Sayısal Ortamlarda Bilgi Gizleme Yöntemleri Sayısal İmgelerde Çözünürlük Yükseltme (Super-Resolution) Üç Boyutlu (D) Görüntü Oluşturulması ve D Görüntüleme Teknolojileri Sıkıştırılmış Algılama (Compressed Sensing) Yüz İfadesinden Duygu Tanıma Dimensionality Reduction Techniques Android ya da IOS Tabanlı Mobil Görüntü İşleme Uygulaması Geliştirme Recent Topics in Computer Networking: Wireless Sensor Networks and Delay Tolerant Networks. Microcontroller Kullanılarak Teleskop Kontrol Uygulaması

İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Akademik Yılı. Öğrenci Sayısı

İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Akademik Yılı. Öğrenci Sayısı İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 016-017 Akademik Yılı Prof. Dr. Sıddık YARMAN 016-017 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Proje Adı Maks. Öğrenci Sayısı Açıklama

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Döneminden İtibaren Uygulanacak LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI 2018 2019 Eğitim Öğretim Döneminden

Detaylı

BİTİRME ÖDEVİ KONU BİLDİRİM FORMU

BİTİRME ÖDEVİ KONU BİLDİRİM FORMU Öğretim Elemanın Adı Soyadı: Prof. Dr. Ali KOKANGÜL BİTİRME ÖDEVİ 1 Yalın üretim a, b, c, d 2 Malzeme stok optimizasyonu a, b, c, 3 Yaratıcı düşünce ve fikir üretme a, b, c, d 4 Matematiksel modelleme

Detaylı

Öğrenci Sayısı. Faz Kaydırıcılı Anten Dizisi Tasarımı 2 Teorik + Deneysel + Uygulama

Öğrenci Sayısı. Faz Kaydırıcılı Anten Dizisi Tasarımı 2 Teorik + Deneysel + Uygulama İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa, Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 08-09 Akademik Yılı Prof. Dr. Sıddık YARMAN 08-09 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Maks.

Detaylı

(20/07/2017 tarih, 82 sayılı Senato toplantısının 18 nolu karar ekidir.)

(20/07/2017 tarih, 82 sayılı Senato toplantısının 18 nolu karar ekidir.) (20/07/2017 tarih, 82 sayılı Senato toplantısının 18 nolu karar ekidir.) KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ÖRGÜN ÖĞRETİM DERS PLANI (2017-2018 eğitim-öğretim

Detaylı

(08/06/2016 tarih, 75 sayılı Senato toplantısının 5 nolu karar ekidir.) EK: 8

(08/06/2016 tarih, 75 sayılı Senato toplantısının 5 nolu karar ekidir.) EK: 8 II.YARI I.YARI (08/06/2016 tarih, 75 sayılı Senato toplantısının 5 nolu karar ekidir.) EK: 8 KIRKLARELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ELEKTRĠK-ELEKTRONĠK MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETĠM DERS PLANI

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI Y. YIL ÖN KOŞUL DERSİN KODU DERSİN ADI Z/S T U L TOPLAM KREDİ AKTS

1. SINIF GÜZ YARIYILI Y. YIL ÖN KOŞUL DERSİN KODU DERSİN ADI Z/S T U L TOPLAM KREDİ AKTS III.YARI II.YARI I.YARI 1. SINIF GÜZ YARII ADI Z/S T U L KREDİ AKTS UNV13101 TÜRK DİLİ-I Z 2 0 0 2 2 2 UNV13103 ATATÜRK İLKELERİ VE INKILAP TARİHİ-I Z 2 0 0 2 2 2 UNV13105 İNGİLİZCE-I Z 4 0 0 4 4 4 MUF16101

Detaylı

MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Mekatronik Mühendisliği Yüksek Lisans programının eğitim dili İngilizce olup, tezli ve tezsiz iki programdan oluşmaktadır. Tezli programda öğrencilerin; -

Detaylı

1. YIL - 1. DÖNEM DERSİN ADI TEORİK UYGULAMA AKTS

1. YIL - 1. DÖNEM DERSİN ADI TEORİK UYGULAMA AKTS 1. YIL - 1. DÖNEM ADI TEORİK UYGULAMA AKTS MAT175 Matematik I ** 4 0 5 FIZ 115 Genel Fizik I 3 1 5 KIM 115 Genel Kimya 3 1 5 ING 185 İngilizce I 2 0 2 TDI 195 Türk Dili I 2 0 2 EEM 101 Elek.-Elektronik

Detaylı

Prof. Dr. Fuat ANDAY

Prof. Dr. Fuat ANDAY 0-0 Güz Yarıyılı ELK 48 Mezuniyet Projesi I Dersi Konuları Prof. Dr. Fuat ANDAY İşaret-akış diyagramlarından yararlanarak işlemsel kuvvetlendiricili Öğrenci sayısı: devrelerin analizi ve sentezi. İşlemsel

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI Y. YIL ÖN KOŞUL DERSİN KODU DERSİN ADI Z/S T U L TOPLAM KREDİ AKTS

1. SINIF GÜZ YARIYILI Y. YIL ÖN KOŞUL DERSİN KODU DERSİN ADI Z/S T U L TOPLAM KREDİ AKTS 1. SINIF GÜZ YARII I.YARI ADI Z/S T U L KREDİ AKTS UNV13101 TÜRK DİLİ-I Z 2 0 0 2 2 2 UNV13103 ATATÜRK İLKELERİ VE INKILAP TARİHİ-I Z 2 0 0 2 2 2 UNV13105 İNGİLİZCE-I Z 4 0 0 4 4 4 UNV13107 TEMEL BİLGİ

Detaylı

2009 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ. Ders Kodu Dersin Adı T P K ECTS Ders Tipi

2009 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ. Ders Kodu Dersin Adı T P K ECTS Ders Tipi 2009 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ Aİ 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2 0 2 2 ZORUNLU MM 101 GENEL MATEMATİK-I 3 0 3 5 ZORUNLU MM 103 LİNEER

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SİVİL HAVACILIK ANABİLİM DALI YENİ DERS ÖNERİSİ/ DERS GÜNCELLEME

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SİVİL HAVACILIK ANABİLİM DALI YENİ DERS ÖNERİSİ/ DERS GÜNCELLEME / DERS GÜNCELLEME Dersin Kodu SHA 615 Dersin Adı İSTATİSTİKSEL SİNYAL İŞLEME Yarıyılı GÜZ Dersin İçeriği: Olasılık ve olasılıksal süreçlerin gözden geçirilmesi. Bayes kestirim kuramı. Büyük olabilirlik

Detaylı

SHA 606 Kimyasal Reaksiyon Akışları-II (3 0 3)

SHA 606 Kimyasal Reaksiyon Akışları-II (3 0 3) Doktora Programı Ders İçerikleri: SHA 600 Seminer (0 2 0) Öğrencilerin ders aşamasında; tez danışmanı ve seminer dersi sorumlusu öğretim elemanının ortak görüşü ile tespit edilen bir konuyu hazırlayarak

Detaylı

1. YIL 1. DÖNEM DERS KODU DERS ADI T+U+L KREDİ AKTS. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

1. YIL 1. DÖNEM DERS KODU DERS ADI T+U+L KREDİ AKTS. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I SEYDİŞEHİR AHMET CENGİZ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI VE AKTS (ECTS) KREDİLERİ NORMAL ÖĞRETİM 1. YIL 1. DÖNEM 0370060001 Algoritma ve

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1-1 ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL MAT11 GENEL MATEMATİK I 6 6 FİZ11 FİZİK I 1 6 6 KİM11 KİMYA 1 5 5 EM11 BİLGİSAYAR

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2011-2012 ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL MAT101 GENEL MATEMATİK I 4 0 4 6 FİZ101 FİZİK I 4 0 4 6 KİM101 KİMYA 4

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL ADI KREDİSİ* MKM-5501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 MKM-5601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL ADI KREDİSİ* MKM-5502 UZMANLIK

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V4 DERS PLANI (2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NDAN İTİBAREN) 1.Sınıf / Güz

Detaylı

2016 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ (İÖ) EĞİTİM PLANI

2016 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ (İÖ) EĞİTİM PLANI 2016 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ (İÖ) EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ ESAI 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2016 2 0 2 2 Z ESM 101 GENEL MATEMATİK-I 2016 3

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi Konu Başlıkları Enerjide değişim Enerji sistemleri mühendisliği Rüzgar enerjisi Rüzgar enerjisi eğitim müfredatı Eğitim

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL MKM-5501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 MKM-5601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL MKM-5502 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V5 DERS PLANI (2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ve ÜST SINIFLAR) Açıklama:

Detaylı

I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ) 2012 %25 DERS PLANI. Ders Saati İle İlgili Komisyon Görüşü Uygun Uygun Değil

I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ) 2012 %25 DERS PLANI. Ders Saati İle İlgili Komisyon Görüşü Uygun Uygun Değil EK-1 Muafiyet Formu Açıklama: un ders saatini muafiyet için uygun görmemesi durumunda dersin içeriğinin uygunluk kontrolüne gerek bulunmamaktadır. Öğrenci No: Sayfa 1/4 I. YARIYIL (1. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2015 %25 V1 DERS PLANI (2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFTAN İTİBAREN) Açıklama:

Detaylı

Proje Adı : MATLAB Real-Time Windows Target toolbox kullanımı ve ilişkili bir uygulama geliştirilmesi

Proje Adı : MATLAB Real-Time Windows Target toolbox kullanımı ve ilişkili bir uygulama geliştirilmesi Proje Yöneticisi: Doç.Dr. Cihan KARAKUZU Proje Adı : MATLAB Real-Time Windows Target toolbox kullanımı ve ilişkili bir uygulama geliştirilmesi MATLAB Real-Time Windows Target toolbox kullanımının basit

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi

1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NDAN İTİBAREN 1.Sınıf / Güz Dönemi FIZ-137 KIM-607 Fizik

Detaylı

Prof. Dr. Olkan ÇUVALCI. Yrd. Doç. Dr. Hasan BAŞ. Öğr. Gör. Dr. Mustafa Sabri DUMAN. Prof. Dr. Orhan DURGUN. Prof. Dr.

Prof. Dr. Olkan ÇUVALCI. Yrd. Doç. Dr. Hasan BAŞ. Öğr. Gör. Dr. Mustafa Sabri DUMAN. Prof. Dr. Orhan DURGUN. Prof. Dr. BİTİRME ÇALIŞMASI KONULARI I. ÖĞRETİM 204205 GÜZ DÖNEMİ Prof. Dr. Olkan ÇUVALCI Metal Kaplama Yöntemleri ve Ülkemizde Var Olan Kaplama Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Hasan BAŞ CADCAM Uygulamaları ve Hızlı

Detaylı

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDSİLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ MÜFREDATI

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDSİLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ MÜFREDATI ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDSİLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YENİ MÜFREDATI 1. YARIYIL Adı Z/S T U L K AKTS 1 0500101 Fizik I Z 4 2 0 5 6 2 0500102 Kimya I Z 3 2 0 4 6 3 0500103 Matematik I Z

Detaylı

Kre di. Ders Kodu BIL-107. Açıklama Eşdeğer Akademik Araştırma ve EHB-119 Sunum I. MAT-151 Matematik I MAT-152 Matematik II

Kre di. Ders Kodu BIL-107. Açıklama Eşdeğer Akademik Araştırma ve EHB-119 Sunum I. MAT-151 Matematik I MAT-152 Matematik II 1. Yarıyıl Adı Kre di AK TS EHB-105 Algoritma ve Programlama 2+2 5 BIL-107 Bilgisayar Mühendisliği in Adı Algoritma ve Programlama 3+1 7 Akademik Araştırma ve EHB-119 Sunum I 1+1 2 FIZ-145 Fizik I 3+0

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI ( Normal) D KODU DERSLER T U KR AKTS D KODU DERSLER T U KR AKTS EEM206

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI ( Normal) D KODU DERSLER T U KR AKTS D KODU DERSLER T U KR AKTS EEM206 EK-1 ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI ( Normal) D.KODU DERSLER T U KR AKTS D. KODU DERSLER T U KR AKTS FİZ101 FİZİK-1 3 1 4 5 FİZ102 FİZİK-2 3 1 4 5 MAT101 MATEMATİK-1

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1-13 ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI 1. YARIYIL MAT11 GENEL MATEMATİK I 6 FİZ11 FİZİK I 3 1 6 KİM11 KİMYA 3 1 6 EM11 BİLGİSAYAR

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVESİTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Elektrik Müh. Projesi I ve Bitirme Çalışması Konuları

KOCAELİ ÜNİVESİTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Elektrik Müh. Projesi I ve Bitirme Çalışması Konuları KOCAELİ ÜNİVESİTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Elektrik Müh. Projesi I ve Bitirme Çalışması Konuları 1. Prof. Dr. Nurettin ABUT 1. Güç yarıiletkenleri özellikleri

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TANITIM KİTAPÇIĞI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TANITIM KİTAPÇIĞI 1988 den beri... İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TANITIM KİTAPÇIĞI TANITIM ULAŞIM LABORATUVARLAR AKADEMİK KADRO WEB SAYFASI DERS PLANI ALANLARA GÖRE SEÇMELİ DERS LİSTESİ

Detaylı

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programı) Ders Listesi 1. Yarıyıl. 2.

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programı) Ders Listesi 1. Yarıyıl. 2. Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programı) Ders Listesi 1. Yarıyıl MAT 105 Matematik I Z 4 1 4,5 6 FIZ 103 Fizik I Z 3 2 4 6 EEM 105 Elektrik

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN UYGULANACAK YENİ DERS PROGRAMI 1. SINIF GÜZ YARIYILI u in Adı T U L K AKTS Ön Şart 1501 EEM-101 EEM ne Giriş 1 0 0 1 2

Detaylı

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V3 DERS PLANI (2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN) Hazırlık Sınıfı

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı cse@akdeniz.edu.tr Antalya, 2016 2 Özet Akdeniz Üniversitesi tanıtım filmi Neden Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisi

Detaylı

Tablo 5.1. Sekiz Yarıyıllık Lisans Eğitim-Öğretim Planı

Tablo 5.1. Sekiz Yarıyıllık Lisans Eğitim-Öğretim Planı Tablo 5.1. Sekiz Yarıyıllık Lisans Eğitim-Öğretim Planı HİTİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Ders

Detaylı

MAK 401 MAKİNA PROJE DERSİ KONULARI. Prof. Dr. Erdem KOÇ. Doç. Dr. Hakan ÖZCAN

MAK 401 MAKİNA PROJE DERSİ KONULARI. Prof. Dr. Erdem KOÇ. Doç. Dr. Hakan ÖZCAN MAK 401 MAKİNA PROJE DERSİ KONULARI Not: Ders konuları seçilirken aşağıda belirtilen formun doldurulup bölüm sekreterliğine verilmesi gerekmektedir. Prof. Dr. Erdem KOÇ Konu Rüzgar Türbinlerinde Kanat

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Akademik Yılı. Sayısı

İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Akademik Yılı. Sayısı İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 0-0 Akademik Yılı Prof. Dr. Sıddık YARMAN 07-08 Akademik Yılı Lisans Bitirme Projesi Konuları Geniş Bandlı, Yüksek Verimli Mikrodalga Güç Kuvvetlendiricileri

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı cse@akdeniz.edu.tr Antalya, 2015 2 Özet Akdeniz Üniversitesi tanıtım filmi Neden Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisi

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. BÖLÜMÜ MÜHENDİSLİK TASARIMI DERSİ KONULARI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. BÖLÜMÜ MÜHENDİSLİK TASARIMI DERSİ KONULARI 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Mühendislik Tasarım dersi konuları aşağıda verilmiş olup, öğrenciler ilgili Öğretim Üyeleri ile görüşerek Mühendislik Tasarım Dersi Konu Önerme Formu nu doldurarak

Detaylı

2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI

2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI 2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ 200111 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI USE OF FUNDAMENTAL INFORMATION TECHNOLOGY 2017 2 0 2 2

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YANDAL EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YANDAL EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YANDAL 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I. YARIYIL MM 101 GENEL MATEMATİK-I- 3 0 4 4 MM 103 LİNEER CEBİR 2 0 4 4 MM 105 FİZİK-I

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I. YARIYIL MM 101 GENEL MATEMATİK-I- 3 0 4 4 MM 103 LİNEER CEBİR 2 0 4 4 13 MM 105

Detaylı

1.SINIF 1. YARIYIL Matematik I Fizik I Yabancı Dil I Türk Dili I

1.SINIF 1. YARIYIL Matematik I Fizik I Yabancı Dil I Türk Dili I 1.SINIF 1. YARIYIL 0507101 Matematik I 4 0 0 4 6 0507102 Fizik I 4 0 0 4 6 0507103 Yabancı Dil I 2 0 0 2 2 0507104 Türk Dili I 2 0 0 2 2 0507105 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 0 2 2 0507106 Bilgisayar

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL ADI MKM-6501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 MKM-6601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL ADI MKM-6502 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 MKM-6602 TEZ

Detaylı

Sponsorlar için detaylı bilgi, ekte sunulan Sponsor Başvuru Dosyası nda yer almaktadır.

Sponsorlar için detaylı bilgi, ekte sunulan Sponsor Başvuru Dosyası nda yer almaktadır. TOK 2014 OTOMATİK KONTROL ULUSAL TOPLANTISI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İZMİT Sayın Yetkili, Otomatik Kontrol Türk Milli Komitesi nin kararıyla Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı ve Sergisi 2014 (TOK 2014), Kocaeli

Detaylı

Tablo 5.1. Sekiz Yarıyıllık Lisans Eğitim-Öğretim Planı

Tablo 5.1. Sekiz Yarıyıllık Lisans Eğitim-Öğretim Planı Tablo 5.1. Sekiz Yarıyıllık Lisans Eğitim-Öğretim Planı HİTİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 8 YARIYILLIK LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Ders

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMLARI YILLIK EĞİTİM PLANI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMLARI YILLIK EĞİTİM PLANI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMLARI LIK EĞİTİM PLANI (2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerlidir.) I. ve II. YARI ADI Z/S T U L KREDİ AKTS TEK15001 MATEMATİK

Detaylı

T+U+L KREDİ AKTS GRUP ÖĞRETİM ELEMANI. 3 6 GR.-1 Dr. Öğr. Üyesi Bayram AKDEMİR GR.-2 Dr. Öğr. Üyesi Dilek UZER

T+U+L KREDİ AKTS GRUP ÖĞRETİM ELEMANI. 3 6 GR.-1 Dr. Öğr. Üyesi Bayram AKDEMİR GR.-2 Dr. Öğr. Üyesi Dilek UZER 1.YARIYIL 1222102 Elektroteknik 1222104 Matematik I 1222105 Fizik I 122210 Kimya T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İKİNCİ ÖĞRETİM 2018-2019 ÖĞRETİM

Detaylı

Hazırlayan: Tugay ARSLAN

Hazırlayan: Tugay ARSLAN Hazırlayan: Tugay ARSLAN ELEKTRİKSEL TERİMLER Nikola Tesla Thomas Edison KONULAR VOLTAJ AKIM DİRENÇ GÜÇ KISA DEVRE AÇIK DEVRE AC DC VOLTAJ Gerilim ya da voltaj (elektrik potansiyeli farkı) elektronları

Detaylı

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) BOLOGNA DERS PLANI (2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN) Hazırlık Sınıfı HAZ-001

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Tüm Ders Kodları Havuzu

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Tüm Ders Kodları Havuzu POLİMER MÜHENDİSLİĞİ EABD LİSANSÜSTÜ DERSLERİ PLM501 Polimer Mühendisliği (3+0) 3 6 Zorunlu PLM502 Polimerlerin Şekillendirilmesi (3+0) 3 6 Zorunlu PLM503 Polimerizasyon Yöntemleri PLM504 İletken Polimerler

Detaylı

Mezuniyet Projesi Konuları Prof. Dr. E. Murat ESİN

Mezuniyet Projesi Konuları Prof. Dr. E. Murat ESİN Mezuniyet Projesi Konuları Prof. Dr. E. Murat ESİN Otonom Mobil Robot Tasarımı ve İmali Öğrenci sayısı: Tasarlanacak bir şase üzerinde yer alacak tekerlekleri bağlı DC motorlarla hareketlendirmek amacıyla;

Detaylı

2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ Aİ 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2017 2 0 2 2 Z ENM 101 MATEMATİK-I 2017 4 0 6 6 Z ENM 103 FİZİK-I

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİ,İLETİMİ VE DAĞITIMI Ders No : 0690220072 Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 5 Ders Bilgileri

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2013/2014 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ Lisansüstü Bilgisayar Müh. Bölümü

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2013/2014 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ Lisansüstü Bilgisayar Müh. Bölümü BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2013/2014 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ Lisansüstü Bilgisayar Müh. Bölümü 09:00 10:00 11:00 16.06.2014 17.06.2014 18.06.2014 19.06.2014 20.06.2014 Pazartesi Salı Çarşamba

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2013/2014 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ Lisansüstü Bilgisayar Müh. Bölümü

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2013/2014 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ Lisansüstü Bilgisayar Müh. Bölümü BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2013/2014 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ Lisansüstü Bilgisayar Müh. Bölümü 09:00 10:00 10:00 11:00 11:00 12:00 12:00 13:00 13:00 14:00 BIL 606 208 14:00 15:00 15:00

Detaylı

Neden Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yapmalısınız?

Neden Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yapmalısınız? Lisansüstü Eğitiminizi Neden Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yapmalısınız? Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, 1990 yılında kurulmuş ve ilk mezunlarını 1994

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ VE İKİNCİ EĞİTİM PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ VE İKİNCİ EĞİTİM PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ VE İKİNCİ EĞİTİM PROGRAMI 2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I. YARIYIL MM 101 GENEL MATEMATİK-I- 3 0 3 MM 103 LİNEER CEBİR

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZ 400 BİTİRME KONULARI

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZ 400 BİTİRME KONULARI 1 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZ 400 BİTİRME KONULARI Prof.Dr. Mehmet Emin ARICI 1.Güneş kuleleri -2 kişi - Isı Transferi/Heat Transfer

Detaylı

Örüntü Tanıma (EE 448) Ders Detayları

Örüntü Tanıma (EE 448) Ders Detayları Örüntü Tanıma (EE 448) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Örüntü Tanıma EE 448 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

T+U+L KREDİ AKTS GRUP ÖĞRETİM ELEMANI

T+U+L KREDİ AKTS GRUP ÖĞRETİM ELEMANI 1.YARIYIL 1222102 Elektroteknik 1222104 Matematik I 1222105 Fizik I 122210 Kimya T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İKİNCİ ÖĞRETİM 2017-2018 ÖĞRETİM

Detaylı

EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI

EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI T.C. ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI I. YARIYIL II. YARIYIL Ders Kodu Ders Adı T P K ECTS Ön şart* Ders Kodu Ders Adı T P K ECTS Ön

Detaylı

YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İNTİBAK ÇİZELGESİ 2010-2011 1.SINIF / GÜZ DÖNEMİ

YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İNTİBAK ÇİZELGESİ 2010-2011 1.SINIF / GÜZ DÖNEMİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İNTİBAK ÇİZELGESİ 2010-2011 1.SINIF / GÜZ DÖNEMİ Bu ders 1. Sınıf güz döneminden 2. Sınıf güz dönemine alınmıştır. gerektiği halde alamayan öğrenciler 2010-2011 öğretim yılı

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHİSLİK FAKÜLTESİ 2017-2018 ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI (Eğitim planı toplamda 138 ve 240 den oluşmaktadır. Yarıyıllara göre alınması

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / Faculty of Engineering ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. YIL

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / Faculty of Engineering ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. YIL I. YIL I.YARIYIL 0 8 0 5 1 0 1 MATEMATIK I Z 4 0 4 4 0 8 0 5 1 0 3 FIZIK I Z 2 2 4 4 0 8 0 5 1 0 5 GENEL KIMYA Z 2 2 4 4 0 8 0 5 1 0 7 ELEKTRIK MÜH. GIRIŞ Z 3 0 3 4 0 8 0 5 1 0 9 BILGISAYAR PROGRAMLAMA-I

Detaylı

DENİZ HARP OKULU ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Güç Elektroniği ELM-1E / VII +0+0 Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

MEKATRONİĞİN TEMELLERİ

MEKATRONİĞİN TEMELLERİ MEKATRONİĞİN TEMELLERİ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı Yrd. Doç. Dr. İlker ÜNAL Vize %30 Dersin Koşulları Final %60 Ödev %10 Dersin Konuları Mekatronik Sistemler Birimler ve Ölçme

Detaylı

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI 2+0+0 2 2 3+1+0 3,5 6 2+0+0 2 4 2+0+0 2 2

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI 2+0+0 2 2 3+1+0 3,5 6 2+0+0 2 4 2+0+0 2 2 1. YARIYIL 0010090001 0010090002 0010090003 ADI T+U+L KREDİ Makine Mühendisliğine Giriş Bilgisayar Destekli Teknik Resim 1 Temel Bilgi Teknolojisi 3+1+0 3,5 6 2+0+0 2 4 0010090004 İngilizce 1 0010090005

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ VE İKİNCİ EĞİTİM PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ VE İKİNCİ EĞİTİM PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİRİNCİ VE İKİNCİ EĞİTİM PROGRAMI 1-11 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I. YARIYIL MM 11 GENEL MATEMATİK-I- 3 3 MM 13 LİNEER CEBİR MM 15 FİZİK-I

Detaylı

EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI

EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI T.C. ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM PLANI I. YARIYIL II. YARIYIL ENM 101 Matematik I 4 0 6 6 ENM 102 Matematik II 4 0 6 6 ENM 103 Fizik

Detaylı

MEKATRONİK SİSTEMLERDE KULLANILAN ELEKTRİK SÜRÜCÜ DEVRELERİ YRD. DOÇ. DR. ERSAN KABALCI

MEKATRONİK SİSTEMLERDE KULLANILAN ELEKTRİK SÜRÜCÜ DEVRELERİ YRD. DOÇ. DR. ERSAN KABALCI MEKATRONİK SİSTEMLERDE KULLANILAN ELEKTRİK SÜRÜCÜ DEVRELERİ YRD. DOÇ. DR. ERSAN KABALCI Mekatronik Sistemler Mekatronik; işlem ve ürünlerin tasarımında makine mühendisliği, elektronik kontrol ve yazılım

Detaylı

Mühendislik Tasarımı/Tez Konusu

Mühendislik Tasarımı/Tez Konusu Her Öğretim Üyesinin kabul edeceği öğrenci sayısı 5 ile sınırlıdır. Mühendislik Tasarım/Mezuniyet Tezi dersleri için öğrenciler ilgili Öğretim Üyesi ile görüşerek konu belirleme formunu doldurup, 26 Ocak

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM PLANI

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM PLANI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 14-15 EĞİTİM PLANI Ders Kodu Dersin Adı Saat/Hafta Kuramsal Uygulama Pratik/ Laboratuvar Toplam AKTS Dersin Türü Yıl 1 / Yarıyıl 1 57116 Türk Dili I 5716

Detaylı

SU ALTI AKUSTİĞİ TEMELLERİ & EĞİTİM FAALİYETLERİ

SU ALTI AKUSTİĞİ TEMELLERİ & EĞİTİM FAALİYETLERİ SU ALTI AKUSTİĞİ TEMELLERİ & EĞİTİM FAALİYETLERİ Doç. Dr. Serkan AKSOY T.C. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü - (GYTE) Elektronik Mühendisliği Bölümü E-mail: saksoy@gyte.edu.tr SUNUM PLANI 1. Eğitim Öğretim

Detaylı

2013-2014 Güz yarıyılı %100 Türkçe Örgün Öğretim Ders Programı Elektrik Elektronik Mühendisliği

2013-2014 Güz yarıyılı %100 Türkçe Örgün Öğretim Ders Programı Elektrik Elektronik Mühendisliği I. SINIF 1 08.30 09.20 Matematik I (Grup 3 ) Türk Dili I 2 09.25 10.15 Matematik I (Grup 3 ) 3 10.20 11.10 Matematik I (Grup 3 ) Türk Dili I Seçmeli Ders I (Güzel Sanatlar I veya Beden Eğitimi I) 4 11.15

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Elektrik Enerji Santralleri Ders No : 0690220128 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

RF Mikroelektroniği (EE 433) Ders Detayları

RF Mikroelektroniği (EE 433) Ders Detayları RF Mikroelektroniği (EE 433) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati RF Mikroelektroniği EE 433 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i EE 301, EE

Detaylı

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. SINIF EĞİTİM - ÖĞRETİM PROGRAMI

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. SINIF EĞİTİM - ÖĞRETİM PROGRAMI TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. SINIF EĞİTİM - ÖĞRETİM PROGRAMI 1. YIL 1. DÖNEM BİL 103 Bilgisayar Bilimlerine Giriş 2 0 2 3 Z BİL 113 Bilgisayar

Detaylı

ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKÜLTESİ

ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ KONTROL VE OTOMASYON MÜHENDİSLİĞİ İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKÜLTESİ

Detaylı

Bilgisayarla Görme (EE 430) Ders Detayları

Bilgisayarla Görme (EE 430) Ders Detayları Bilgisayarla Görme (EE 430) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayarla Görme EE 430 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i EE 275, MATH

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ ve YAYINLAR LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ ve YAYINLAR LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ ve YAYINLAR LİSTESİ 1. Adı Soyadı............. : Hatice ( KIRIMLI ) SEZGİN 2. Doğum Tarihi............ : 11 Haziran 1959 3. Ünvanı................. : Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu :

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MAK 3026

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MAK 3026 Dersi Veren Birim: Makina Mühendisliği Dersin Adı: KONTROL SİSTEMLERİ Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin Kodu: MAK 06 Dersin Öğretim Dili: Türkçe Formun Düzenleme / Yenilenme

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı cse@akdeniz.edu.tr Antalya, 2017 2 Özet Akdeniz Üniversitesi tanıtım filmi Neden Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisi

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS-DOKTORA PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS-DOKTORA PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS-DOKTORA PROGRAMI ÖĞRETİM ELEMANI MATH511 İleri Mühendislik Matematiği Advanced Engineering Mathematics -1 Doç. Dr. Fatih KOYUNCU

Detaylı

BİTİRME ÇALIŞMASI KONULARI II. ÖĞRETİM 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ. Aranan Koşullar ve Açıklamalar 1 - -

BİTİRME ÇALIŞMASI KONULARI II. ÖĞRETİM 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ. Aranan Koşullar ve Açıklamalar 1 - - BİTİRME ÇALIŞMASI KONULARI II. ÖĞRETİM 204205 GÜZ DÖNEMİ Prof. Dr. Olkan ÇUVALCI Yrd. Doç. Dr. Hasan BAŞ PLC ve PIC Kontrollü Robot El Sistemleri ve Prototip İmalatı İngilizce bilen, Makina Elemanları,

Detaylı

Çalışma Adı : Uzaktan programlanabilir kayan yazı sistemi

Çalışma Adı : Uzaktan programlanabilir kayan yazı sistemi Yönetici: Doç.Dr. Cihan KARAKUZU Çalışma Adı : Lego robot uygulaması Bölümümüzde mevcut lego robotlardan biri üzerinde muhtelif senaryoları gerçeklemek Genel programlama ve el becerisi gerektirir Lego

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI Saat/Hafta

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI Saat/Hafta Ders Kodu MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ 2016-2017 EĞİTİM PLANI Dersin Adı Kuramsal Uygulama Saat/Hafta Pratik/ Laboratuvar Yıl 1 / Yarıyıl 1 507001012006 Türk Dili I 2 0 0 2 2 2 Zorunlu 507001022006

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHİSLİK FAKÜLTESİ 2017-2018 ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI (Eğitim planı toplamda 138 ve 240 den oluşmaktadır. Yarıyıllara göre alınması

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN PROJELER (2008-2011)

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN PROJELER (2008-2011) 08.401.001 08.401.002 08.401.003 Dikkat Seviyesindeki Değişimlerin Elektrofizyolojik Ölçümler İle İzlenmesi PFO(Patent Foramen Ovale) Teşhisinin Bilgisayar Yardımı İle Otomatik Olarak Gerçeklenmesi ve

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1982 yılında kurulan bölümümüz 1986 yılında ilk mezunlarını vermiştir 1300 1300 Lisans, 190 25 190 Yüksek Lisans, 25 Doktora 93 Bölüm kontenjanımız

Detaylı

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi

Hazırlık Sınıfı. 1.Sınıf / Güz Dönemi SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM) 2012 %25 V2 DERS PLANI (2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN) Hazırlık Sınıfı

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS LİSTESİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS LİSTESİ SAYFA:1/5 1 MAK000 İNGİLİZCE(HAZIRLIK) 0 0 0 0 I. YARIYIL DERSLERİ 2 MAK1001 MATEMATİK I Zorunlu 4 2 5 6 3 MAK1003 FİZİK I Zorunlu 3 1 4 5 4 MAK1005 GENEL KİMYA Zorunlu 2 1 3 4 5 MAK1007 LİNEER CEBİR Zorunlu

Detaylı

1. YARIYIL / SEMESTER 1

1. YARIYIL / SEMESTER 1 T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRETİM PLANI T.C. NECMETTIN ERBAKAN UNIVERSITY ENGINEERING AND ARCHITECTURE

Detaylı

1. DÖNEM Kodu Dersin Adı T U K. Matematik II Mathematics II (İng) Fizik I 3 2 4. Bilgisayar Programlama I (Java) Computer Programming I (Java) (İng)

1. DÖNEM Kodu Dersin Adı T U K. Matematik II Mathematics II (İng) Fizik I 3 2 4. Bilgisayar Programlama I (Java) Computer Programming I (Java) (İng) Müfredat: Mekatronik Mühendisliği lisans programından mezun olacak bir öğrencinin toplam 131 kredilik ders alması gerekmektedir. Bunların 8 kredisi öğretim dili Türkçe ve 123 kredisi öğretim dili İngilizce

Detaylı

ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ MÜFREDAT REVİZYONU

ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ MÜFREDAT REVİZYONU ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ MÜFREDAT REVİZYONU I. YARIYIL MATEMATİK I 3+1 Zorunlu 6 FİZİK I 2+1 Zorunlu 4 KİMYA 2+1 Zorunlu 4 ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ 2+0 Zorunlu 2 TEKNİK RESİM 1+2 Zorunlu 5 TÜRK DİLİ

Detaylı