Teras Ev 2 Duvar Resimleri Ünite 2 nin Korunması Sütunlu Avlu SR 27 Proje Tanımı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Teras Ev 2 Duvar Resimleri Ünite 2 nin Korunması Sütunlu Avlu SR 27 Proje Tanımı"

Transkript

1 Teras Ev 2 Duvar Resimleri Ünite 2 nin Korunması Sütunlu Avlu SR 27 Proje Tanımı

2 Genel Yamaç Ev 2 Duvar Resimleri Teras Ev 2, Efes antik kentinin merkezinde bulunan, üç yapay teras üzerine kurulmuş yedi lüks daireden (sütunlu evlerden) oluşmaktadır. Toplumun üst sınıfının mensuplarına ait olan bu evler, sakinlerinin yaşam tarzını yansıtacak şekilde oldukça zengin döşenmiştir. Mermer duvar dekorasyonu ve mozaik zeminlerin yanında konut kompleksindeki neredeyse tüm odalar (yaklaşık 75 oda) duvar resimleri ile dekore edilmiştir. Duvar dekorasyonları, resimlerin ıslak kireç sıva üzerine çizildiği, fresk tekniği ile yapılmıştır. Bazı yüzeylerde, birbiri üzerine boyanmış, yediye varan farklı tabakaya rastlanmıştır. MS 1. Yy ile MS 3. Yy arasında yapılmış bu freskler, Roma İmparatorluğu dönemi Efes inin günlük yaşamı hakkında harikulade bilgiler sunmaktadır. Ev sakinlerinin resim zevkleri ve tercihleri, bugün bile bakanlar üzerinde muhteşem bir izlenim bırakmaktadır. Ayrıca bu resimler, Roma İmparatorluğu Anadolu sundaki en geniş duvar resimleri kompleksini oluşturmaktadır yılları arasında Teras Ev 2 de geniş çaplı bir kazı gerçekleştirildi yılından bu yana da yapı, değerli ve eşiz duvar resimleri ile mozaikleri koruyan çatı (yaklaşık 4000m 2 ) ile muhafaza edilmektedir. Bu sayede ziyaretçiler sanat eserlerini bir müzede değil de gerçek yerlerinde görebilmektedir. Günümüzde, yapı ziyarete açıktır. Teras Ev 2 ziyaretleri, antik kentte gerçekleştirilen her gezinin en önemli kısımlarından/parçalarından birini oluşturmaktadır.

3 Küçük Asya da bulunan en büyük Roma İmpartorluğu Duvar Resimleri Kompleksi

4 Koruma neden gereklidir? Antik zamanlarda gerçekleşmiş yangınlar ve depremler ile kazıların sebep olduğu hasarlar, yıllardır uygulanan geçici koruma yöntemleri, geçmiş yıllarda yapılmış hatalı restorasyonlar ve bakım eksiklikleri nedeniyle Teras Ev 2 deki duvar resimleri kısmen kötü durumda, bazı duvar resimleri ise ciddi risk altındadır. Bu resimlerin uzun süreli korunmasını sağlamak adına, doğru koruma ve restorasyona ihtiyaç duyulmaktadır. Uluslar arası korumacılardan oluşan takımımız tarafından iyileştirilmeyi bekleyen yaklaşık 75 oda bulunmaktadır. Odanın büyüklüğüne, dekorasyonun kalitesine ve zenginliğine bağlı olarak bir oda ortalama 1200 saat çalışmaya ihtiyaç duymaktadır.

5 İş Akışı Restorasyon konsepti, yalnızca yapının sağlamlığı açısından çok gerekli olduğunda, müdahale ve değişikliklerin uygulanması için dizayn edilmiştir. Resimlerin ve alt sıva katmanının sabitlenmesi Yetersiz müdahalelerin ortadan kaldırılması Yüzeylerin toz, çamur ve zararlı maddelerden temizlenmesi Orijinal maddenin ortaya çıkarılması (mümkün olduğu durumlarda) Orijinal yüzeye uygun kireç harcı ile boşlukların doldurulması Rötuş (geri alınabilir müdahale) Bilimsel analiz ve dokümantasyon

6 Koruma Projesi Yerleşim Birimi 2 Yerleşim Birimi 2, Yerleşim Birimi 1 ile aynı terasta (yaklaşık 549 m2) ve Yerleşim Birimi 1 in batısında bulunmaktadır. Yapının kullanım ömrü boyunca sadece küçük restorasyonlardan geçmesi ve kat seviyelerinin çok az yükseltilmesi sebebiyle Erken İmparatorluk yerleşim planı çok iyi korunmuştur. Ancak evin ön cephesinin batı kısmı, Bizans yapısından ötürü büyük zarar görmüştür ve bu nedenle evin orijinal girişi yeniden inşa edilememektedir. Bizans Döneminde üzerine bir değirmen odası (B 16) inşa edilen Yerleşim Birimi 2 nin ana girişi muhtemelen Stepped Alley 3 üzerinde yer almaktaydı. Bu tahmini girişten girdiğinizde, yakında bulunan hizmet odaları (SR 27b ve c, SR 30) ve küçük tuvalete (SR29) erişebileceğiniz küçük bir avluya (S27) ulaşabilirdiniz. İlk yapıldığında bu boşluğun kuzey kısmında mutfak (SR 27a) da bulunuyordu. Fakat bu mutfak daha sonra, halen duvar tesisatının da görülebilir olduğu, yapının güney kısmına taşındı.

7 Aynı zamanda bu avludan, içerisinde tek parça beyaz mermerden yapılmış ve başlıkları Korint tarzda süslenmiş 9 adet sütunun bulunduğu, 148 m2 genişliğindeki büyük bir avluya (S 22/23) ulaşılabiliyordu. Halen avlunun güney kısmında görülebilen ve yapının kemerlerini taşıyan bu sütunlar Geç Antik ve Erken Bizans dönemlerinde spolia adı verilen, daha önceden kullanılan yapı malzemelerinin tekrar kullanılması yöntemi, ile yapılmışlardır. The impluvium, avlunun çökmüş olan kısmı, 4 tarafında da orta yükseklikteki parapet duvar ve moziklerle kaplı koridorlarla çevrilmiştir. Güneyde bulunan bir su kanalı ve dekoratif olarak yapılan ek bir çeşme yapıya yeterli miktarda su sağlıyordu. The socle ve avlu duvarlarının merkezi renkli mermer levhalarla kaplanmış, üst kısımlar ise mavi arka plan üzerine erotes-garlands ile boyanmıştır. Avlunun güneybatı köşesinde Yerleşim Birimi nin üst katına çıkmayı sağlayan bir merdiven ve merdivenin hemen yanında da güney duvara işlenmiş kahraman bir biniciyi at üzerinde betimleyen Heros-Equitans rölyefi bulunmaktadır. Avlunun güneyinde bulunan ana kayaya oyulmuş ve karışık olarak döşenmiş The exedra (duvarda bulunan yarım dairelik oyuk ) (GEW D) büyük ihtimalle konukların dikkatini çekmek amacıyla yapılmıştır. Konuklar muhtemelen bu alanda karşılanıyor ve değerli eşyalar da bu oyuğa koyularak sergileniyordu. Duvarlar ve zemin, renkli taşlar ve mermerlerle kaplanırken; tonoz ve kemer aynası cam mozaiklerle dekore edilmişti. Exedra nın özenli ve ayrıntılı döşemesi, sütunlu avlunun hem evin iletişim merkezi ve hem de evin girişi olduğunu vurguluyor.

8 Duvar resimlerinin biçiminden (perilerin odası, SR 19/20) ya da heykelsi sıvadan (SR 17) anlaşıldığı üzere sütunlu avlunun doğusundaki odalar resmi işleve sahiplerdi. Avlunun batısında bulunan odaların (SR 25 ve 26) ise özel alanlar oldukları söylenebilir. Bu küçük cellae nin duvarları lisene-system resimlerle ya da dağınık çiçeklerle dekore edilmiş ve zemini mozaikle kaplanmıştı. Küçük ve direkt ışık almayan, yerleri kille kaplı oda (SR 12) muhtemelen depo/ambar olarak kullanılmaktaydı. 14 m2 genişliğindeki SR18 isimli odanın ya da ikinci kattaki muadilinin özenle dekore edilmiş olması mümkündür. Yıkılan yapının enkazında, aralarında fildişi friz in de olduğu, çok sayıda küçük mermer heykel ya da renkli taş ve fildişi, mozaik zemin üzerinde bulundu. 20 cm yüksekliğinde ve 108 cm uzunluğundaki bu fildişi frizde, İmparator Trajan beraberindekilerle ve bir barbar heyetiyle birlikte neredeyse yuvarlak figürler olarak tasvir edilmiş. Fakat diğer birçok parçada da olduğu gibi, fildişi parçaların birinci kattan mı ikinci kattan mı geldiği tam olarak anlaşılamıyor. Yine de mozaikler, duvar resimleri ve enkazdan elde edilen buluntular; üst kattaki odanın özenle dekore edildiğini ve yalnızca aile tarafından kullanılmadığını, aynı zamanda konukların da ağırlandığı bir alan olduğunu gösteriyor.

9 Yapının kuzeyinde, sütunlu avlu SR 22/23ün yanında bulunan 35.5m2 ve 31.5m2 boyutundaki iki ek odanın da (SR 24 ve 28) konuklara ayrıldığı düşünülüyor. Bu iki oda geniş kapıları ve pencere açıklıkları ile avluya bağlanıyor, aynı zamanda da büyüleyici bir görsellik sunuyordu. Sütunlu avludaki exedra, duvar kenarında bulunan çeşmenin, duvar ve exedra nın tonoz dekorunu tıpatıp yansıttığı SR 24 nolu oda ile kıyaslandığında, bu paralel dizaynın oldukça ilgi çekici olduğu görülüyor. Çeşme duvarının mermer kaplamasının üzerinde, cam mozaiklerden yapılmış su perileri küçük oyukları (apses) süslüyor. Mozaik zemin divanın durduğu orijinal pozisyonu gösteriyor. Aynı zamanda yerleşik bir platform ve klinai ile masalardan arta kalan hırdavat parçaları bu odanın misafirleri ağırlama ve yemek verme işleviyle kullanıldığına işaret ediyor. Mermer ve fildişinden yapılmış, muhtemelen aile üyelerini tasvir eden birçok portre ile iki oda da ev sahibinin sosyal statüsünü sergiliyor. Yerleşim Birimi 2 nin bir başka eşsiz özelliği de birçok dekoratif malzemeyi içeren büyük bir enkaz ile neredeyse tamamen kapanmış olmasıdır. Bu da, örneğin Mısırlı rahip heykeli gibi değerli eşyalar; gaz lambaları, merhemler ve gaz şişeleri gibi gündelik eşyaları içeren evin orijinal içeriğinin büyük bir bölümünün yeniden inşa edilmesine ve bir araya getirilmesine olanak sağlıyor.

10 Koruma Projesi : Yerleşim Birimi 2 SÜTUNLU AVLU (SR 27) Küçük Avlu (SR 27) başlıkları Dorik tarzda yapılmış 4 adet oluklu sütun tarafından çevrilmektedir. Değirmen odası (B 16) antik materyalleri ve sayısız spoliadan yapılmış bir metre boyundaki duvarları (Korint ve Ionic tarza yapılmış sütun başı parçaları ve delikli sütunlar fark edilebiliyor) kötü etkilemiştir. Avlunun kemerli yürüş yolları mozaikle kaplanmış, duvarlardaki balık ve kuşların amblem olarak kullanıldığı basit resimler ile süslenmişti. Duvarlardaki yoğun ateş izleri ise MS 3. yy daki yıkımın sonuçlarıdır ve deprem sonrasında büyük bir yangın çıktığına işaret eder. Avlunun güneyindeki yürüyüş yolunda bir mutfak (SR 27a) vardı fakat mutfağın girişi büyük sütunlu avludandı. (SR 22/23) Balık ve Kuş resimleri, Teras Ev 2 nin kenar odalarında SR27 de de olduğu gibi şaşırtıcı bir sıklıkla karşımıza çıkıyor. Basit açık alan resimleri ve alçak kabartmalı sütunlarla (lesene) ortak bir şema içerisinde; kuşlar (örneğin güney batı köşesindeki ahşap ağaçkakan) ve balıklar (örn. güney duvardaki tekir balığı) birer amblem olarak karşımıza çıkıyor. Balıklar ve kuşlara belirli bir anlam yüklenemiyor ve bu da belki de neden bu kadar yoğun olarak kullanıldıklarını açıklıyor sadece dekoratif figürler olarak görülüyorlar.

11

12 Personel gideri Malzeme gideri Seyahat gideri 800 TOPLAM Çalışma saati: Takım: 2 konservator Dönem: Mayıs/Haz. 2014

13 SPONSORLARIN SUNUMU Teras Ev 2 nin İçindeki Sponsor Tabelaları Sponsor, ilgiliyi odaya doğrudan konumlandırılmış kendi sponsor tabelasını alır. Yapının korunması ve zarar görmemesi amacıyla ziyaretçiler özel olarak ayrılmış bir yol üzerinde yürüyerek alanı dolaşırlar ve odalara girmelerine izin verilmez. Sponsor tabelalarını yerleştirirken, yazıları okuyan ziyaretçilerin ilgili odayla görsel temas sağlayabilmelerine özellikle dikkat ediyoruz. Her yıl ziyaretçi tur süresince sponsor tabelalarına bakıyor.

14 SPONSORLARIN SUNUMU Teras Ev 2 nin İçindeki Sponsor Tabelaları Sponsor tabelasında, sponsor logosunun yanı sıra şirketin adını da belirten üç dilde (Almanca, İngilizce, Türkçe) yazılmış kısa bir metin bulunur. Boyutlar : 50 x 70 cm

15 SPONSORLARIN SUNUMU Teras Ev 2 nin Girişindeki Sponsor Panoları Sponsorların logoları Teras Ev 2 nin önündeki sponsor panolarında yer almaktadır 3mm akrilik cam 3mm akrilik cam

16 SPONSORLARIN SUNUMU Ana Girişlerdeki Sponsor Panoları Sponsorların logoları ayrıca Efes Antik Kenti nin arkeolojik alanının ana girişindeki sponsor panolarında yer almaktadır. 3mm akrilik cam

17 İletişim Bilgileri: Efes Vakfı Gülsevim Avcı Tolunay Te l: E-posta : info@ephesus-foundation.org Web : facebook.com/ephesus Foundation

Teras Ev 2 Duvar Resimleri Ünite 6 nın Korunması ( Konservasson) Oda 31a, 31b-c ve 36b Proje Tanımı

Teras Ev 2 Duvar Resimleri Ünite 6 nın Korunması ( Konservasson) Oda 31a, 31b-c ve 36b Proje Tanımı Teras Ev 2 Duvar Resimleri Ünite 6 nın Korunması ( Konservasson) Oda 31a, 31b-c ve 36b Proje Tanımı Genel Yamaç Ev 2 Duvar Resimleri Teras Ev 2, Efes antik kentinin merkezinde bulunan, üç yapay teras üzerine

Detaylı

HİERAPOLİS, 06/08/14-21/08/14 ÇALIŞMALARI MERMER RESTORASYONU ÇALIŞMALARI

HİERAPOLİS, 06/08/14-21/08/14 ÇALIŞMALARI MERMER RESTORASYONU ÇALIŞMALARI HİERAPOLİS, 06/08/14-21/08/14 ÇALIŞMALARI MERMER RESTORASYONU ÇALIŞMALARI 1- Aziz Philippus Kilisesi ait mermerlerin üzerindeki restorasyon uygulamaları. Aziz Philippus Kilisesi nin mermer levhalarının

Detaylı

BOĞAZA. sevgiyle gülümseyen bir ev... Özlem ve Halit Akyürek ten Boğaz da bir restorasyon çalışması...

BOĞAZA. sevgiyle gülümseyen bir ev... Özlem ve Halit Akyürek ten Boğaz da bir restorasyon çalışması... ev de Kuzguncuk un köy içi dokusunu, bugüne dek geçirdiği yangınlardan kalabilen ve 19. yy ın ikinci yarısıyla 20 yy ın başına tarihlenen sıra evler, tek evler, köşkler ve son dönem apartmanları oluşturuyor.

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İNŞ4001 YAPI İŞLETMESİ METRAJ VE KEŞİF-2 Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER http://kisi.deu.edu.tr/huseyin.yigiter YIĞMA BİNA

Detaylı

2419 ADA 45 PARSEL MİMARİ PROJE RAPORLARI

2419 ADA 45 PARSEL MİMARİ PROJE RAPORLARI UNESCO DÜNYA MİRASI ALANI İÇERİSİNDE YER ALAN ZEYREK BÖLGESİNDE 2419 ( 13,34,35,42,45,50,51,52,58,59,68 PARSELLER) NO'LU ADADA SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ YAPILARIN RÖLÖVE, RESTİTÜSYON, RESTORASYON PROJELERİ

Detaylı

2013 YILI TRİPOLİS ANTİK KENTİ KAZI VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI

2013 YILI TRİPOLİS ANTİK KENTİ KAZI VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI 1 2013 YILI TRİPOLİS ANTİK KENTİ KAZI VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI Tripolis Antik Kenti, Denizli nin Buldan İlçesi ne bağlı Yenicekent kasabası sınırları içerisinde yer almaktadır. Büyük Menderes (Maiandros)

Detaylı

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU KAZI DESTEĞİ: POLEMAİOS ONUR ANITININ KAZI, RESTİTÜSYON VE RESTORASYON RAPORU

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU KAZI DESTEĞİ: POLEMAİOS ONUR ANITININ KAZI, RESTİTÜSYON VE RESTORASYON RAPORU ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU KAZI DESTEĞİ: POLEMAİOS ONUR ANITININ KAZI, RESTİTÜSYON VE RESTORASYON RAPORU Kutsal alanlardaki Onur Anıtları, kente ya da kentin kutsal alanlarına maddi ve

Detaylı

Merkezi konum, sessiz sakin bir yaşam...

Merkezi konum, sessiz sakin bir yaşam... Merkezi konum, sessiz sakin bir yaşam... Seçilmiş saygın komşularınız ile şehrin merkezinde sessiz sakin bir yaşam için Hane-i Adımlar da yerinizi alın. Berköz İnşaat görseller üzerinde değişiklik yapma

Detaylı

DUVARLAR duvar Yapıdaki Fonksiyonuna Göre Duvar Çeşitleri 1-Taşıyıcı duvarlar; 2-Bölme duvarlar; 3-İç duvarlar; 4-Dış duvarlar;

DUVARLAR duvar Yapıdaki Fonksiyonuna Göre Duvar Çeşitleri 1-Taşıyıcı duvarlar; 2-Bölme duvarlar; 3-İç duvarlar; 4-Dış duvarlar; DUVARLAR Yapılarda bulunduğu yere göre, aldığı yükleri temele nakleden, bina bölümlerini birbirinden ayıran, bölümleri çevreleyen ve yapıyı dış tesirlere karşı koruyan düşey yapı elemanlarına duvar denir.

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HIGHLINE HIGHLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (PLANK) AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (İKİ STRİP) KREM DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP LAKE BOYALI LAKE

Detaylı

Roma mimarisinin kendine

Roma mimarisinin kendine Roma Bahçe Sanatı Daha sonraları Roma İmparatorluğunun en fazla geliştiği yıllarda, Romalı generallerin harpler sonucu dünyanın dört köşesine Roma mimarisinin taşınmasına sebep olmuştur. Roma mimarisinin

Detaylı

TEKNİK RESİM 6. HAFTA

TEKNİK RESİM 6. HAFTA TEKNİK RESİM 6. HAFTA MİMARİ PROJELER Mimari Proje yapının Vaziyet (yerleşim) planını Kat planlarını En az iki düşey kesitini Her cephesinden görünüşünü Çatı planını Detayları ve sistem kesitlerini içerir.

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 0400 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Livorno LİVORNO SAHİLİNDE SATILIK ÖZEL VİLLA Livorno Tirrreno kıyısına

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU MIDLINE MIDLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (PLANK) LAKE (h:12 cm) AÇIK MEŞE LAMİNAT PARKE KREM DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP TEZGAH VE TEZGAH

Detaylı

Elastik ve Hafif Doğal Taş Kaplaması çok amaçlı kullanım

Elastik ve Hafif Doğal Taş Kaplaması çok amaçlı kullanım Elastik ve Hafif Doğal Taş Kaplaması çok amaçlı kullanım www.litho-flex.com Binlerce yıldır doğal taş bir yapı malzemesi olarak birçok farklı alanlarda kullanılmıştır. Lithoflex Doğal Taş Kaplaması klasik

Detaylı

www.turkozinsaat.com.tr 2 Projede kullanılan görseller ve yazılı bilgiler tanıtım amaçlıdır. Türköz İnşaat malzeme ve tasarımda değişikliğe gitme hakkını saklı tutar. Petkim Park ta yaşam devam ediyor...

Detaylı

KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ

KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ KRONOLOJİK İSLAM MİMARİSİ 1 632-1258 HALİFELER DÖNEMİ (632-661) Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali, her biri İslam ın yayılması için çalışmıştır. Hz. Muhammed in 632 deki vefatından sonra Arap

Detaylı

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI 1.2.4 - C Tipi Cihazların (Hermetik) Montajı 1.2.4.1 - Genel Şartlar C tipi cihazlar (hermetik) montaj odasının hacmi ve havalandırma biçiminde bağlı olmaksızın

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU BASICLINE BASICLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE AÇIK MEŞE DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP TEZGAH VE TEZGAH ÜSTÜ DENİZ KABUĞU MUM IŞIĞI ISLAK KUM DENİZ KABUĞU

Detaylı

İZMİR. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, 8500 yıllık tarihi ve kültürel zenginliği ile Ege de parlayan bir inci tanesi...

İZMİR. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, 8500 yıllık tarihi ve kültürel zenginliği ile Ege de parlayan bir inci tanesi... İZMİR Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, 8500 yıllık tarihi ve kültürel zenginliği ile Ege de parlayan bir inci tanesi... ÇEŞME Antik çağlardan günümüze uzanan eşsiz tarihi, sakin ve huzurlu yapısı,

Detaylı

Eğim dereceleri Merdivenler

Eğim dereceleri Merdivenler PEYZAJ YAPILARI 1 DERSİ Merdivenler Farklı iki yükseklik arasındaki bağlantıyı sağlayan sirkülasyon aracı, düzenli aralıklı, yatay kademelerden meydana gelirse merdiven adını alır. 7. Hafta Eğimler ve

Detaylı

www

www HUZURLU BİR HAYAT EVİNİZDEN BAŞLAR 2 1 7.400 m² alan üzerine ayrık nizam 3 blok toplamda 60 daire şeklinde inşa edilecek olan Hanedan Konakları şehrin gürültüsünden uzak, manzara ve doğayı karşısına alan

Detaylı

ŞEYHÜLİSLÂMLIKTAKİ BİNALARIN MİMARÎ ÖZELLİKLERİ

ŞEYHÜLİSLÂMLIKTAKİ BİNALARIN MİMARÎ ÖZELLİKLERİ 34 ŞEYHÜLİSLÂMLIKTAKİ BİNALARIN MİMARÎ ÖZELLİKLERİ Şer iyye Sicilleri Arşivi XIX. yüzyılda inşa edilmiştir. Altındaki Bizans yapısının temellerine göre planı şekillenmiştir. İki katlı binanın ilk katında

Detaylı

STRATONIKEIA ANTİK KENTİ SU YAPILARI. Antik kent Muğla Milas yolu üzerindedir. Aşağıda görüldüğü gibi Helenistik kurulmuştur.

STRATONIKEIA ANTİK KENTİ SU YAPILARI. Antik kent Muğla Milas yolu üzerindedir. Aşağıda görüldüğü gibi Helenistik kurulmuştur. STRATONIKEIA ANTİK KENTİ SU YAPILARI Antik kent Muğla Milas yolu üzerindedir. Aşağıda görüldüğü gibi Helenistik kurulmuştur. 1 2 MİLAS MÜZE MÜDÜRÜ HALUK YALÇINKAYA TARAFINDAN YAZILMIŞ RAPOR Muğla, Yatağan

Detaylı

T.C. BURSA 2. İCRA DAİRESİ 2013/12256 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. BURSA 2. İCRA DAİRESİ 2013/12256 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. BURSA 2. İCRA DAİRESİ 2013/12256 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri:Bursa

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HIGHLINE HIGHLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (PLANK) AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (İKİ STRİP) KREM DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP LAKE BOYALI LAKE

Detaylı

KONYA KARAPINAR 300 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU İnceleme Dosyası

KONYA KARAPINAR 300 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU İnceleme Dosyası 2012 KONYA KARAPINAR 300 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU İnceleme Dosyası Konya Karapınar da yapılması planlanan 300 Kişilik Öğrenci yurduna ait genel bilgi ve maliyet çalışması Halil ATLI ESEER İNŞAAT 03.02.2012

Detaylı

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz.

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Estetik değerlere bağlı ve kullanımı kolay mekanları yaratırken

Detaylı

Güvenliğin ve Modernliğin Adresinden Ayrıcalıklı İki Yeni Yaşam Alanı

Güvenliğin ve Modernliğin Adresinden Ayrıcalıklı İki Yeni Yaşam Alanı Güvenliğin ve Modernliğin Adresinden Ayrıcalıklı İki Yeni Yaşam Alanı TÜRK RİVİERASI ANTALYA Bergama Kralı II. Attalos akıncılara Gidin bana yeryüzünün cennetini bulun der. Akıncılar kralın bu emriyle

Detaylı

HER TEKNĐK ELEMANIN BĐLMESĐ GEREKEN GENEL BĐLGĐLER:

HER TEKNĐK ELEMANIN BĐLMESĐ GEREKEN GENEL BĐLGĐLER: Her Teknik Elemanın Bilmesi Gereken Genel Bilgiler TEMEL BĐLGĐLER HER TEKNĐK ELEMANIN BĐLMESĐ GEREKEN GENEL BĐLGĐLER: KOLON DEMĐR BOYLARININ BETON TABLADAN YUKARI UZUNLUĞU = 40 X DEMĐR ÇAPI 1m3 BETON =

Detaylı

BEYAZ YALI Yalı dekorasyonu deyince, genellikle nostaljik çizgiler, eski ve yeniyi içiçe yaşatan dizaynlar, klasik, y a da y an klasik döşenmiş m ekanlar akla geliyor. Oysa, First için görüntüleûiğimiz

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI KONU VE KAPSAM: Alçak gerilim dağıtım panoları, bina içinde kullanılan, zemine montajlı, serbest dikili tip olarak prefabrik standart fonksiyonel

Detaylı

SELANİK ESKİ CUMA CAMİSİ

SELANİK ESKİ CUMA CAMİSİ SELANİK ESKİ CUMA CAMİSİ BAKİ SARISAKAL SELANİK ESKİ CUMA CAMİSİ (AHEİROPİİTOS KİLİSESİ) Ahiropiitos Kilisesi, Egnatia Caddesinin kuzeyinde Ayasofya Sokağında bulunuyor. M.S. 451 yılında Halkidona da Selanik

Detaylı

AYASULUK TEPESİ VE ST. JEAN ANITI (KİLİSESİ) KAZISI

AYASULUK TEPESİ VE ST. JEAN ANITI (KİLİSESİ) KAZISI AYASULUK TEPESİ VE ST. JEAN ANITI (KİLİSESİ) KAZISI AYASULUK (SELÇUK) KALESİ Ayasuluk Tepesi nin en yüksek yerine inşa edilmiş olan iç kale Selçuk İlçesi nin başına konulmuş bir taç gibidir. Görülen kale

Detaylı

info@ kucukdeveci.com.tr

info@ kucukdeveci.com.tr 1 Tek Parçalı Mahya 30+30x92 cm. boyutlarında, 7 kg. ağırlığında ve 6 mm. kalınlığında üretilmektedir. İstenilen tarafa çevrilip monte edilebilir. %10 'dan %70 'e kadar her eğim için üretilebilir. Sipariş

Detaylı

Isı Kaybı Hesabına Örnek

Isı Kaybı Hesabına Örnek Isı aybı Hesabına Örnek Bu bölümde ısı kaybı bir dairenin bir odası için ayrıntılı olarak yapılmıştır.şekil de ısı kaybı hesabı yapılacak örnek bir daire (202 nolu SALON) verilmiştir Dairenin iç hava sıcaklıkları

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 31,68 kg.co 2 /m². safe fire 4. by efectis

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 31,68 kg.co 2 /m². safe fire 4. by efectis D_TI_100_40AKS (BX + DC100 + BX + CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ TEK İSKELET DIŞ CEPHE SİSTEMİ (İLAVE YALITIMLI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40 RÜZGAR YÜKÜ

Detaylı

Fibercement levhalar iklim koşullarından etkilenmezler. Uzama kısalma miktarları benzer malzemelerden belirgin miktarda düşüktür.

Fibercement levhalar iklim koşullarından etkilenmezler. Uzama kısalma miktarları benzer malzemelerden belirgin miktarda düşüktür. Fibercement nedir? Yapıların her türlü iç ve dış cephe kaplamalarında kullanılan, otoklavda sertleştirilmiş, düz veya ahşap desenli yüzey görünümüne sahip doğal lifli çimento esaslı levhalardır. Selüloz

Detaylı

İçindekiler. Baskı Beton (4-28) Baskı Sıva (29) İnce Yüzey Kaplama (30) Özel Yüzey Boyama (31) Parlak Yüzeyli Beton (32) www.endustriyelyapi.com.

İçindekiler. Baskı Beton (4-28) Baskı Sıva (29) İnce Yüzey Kaplama (30) Özel Yüzey Boyama (31) Parlak Yüzeyli Beton (32) www.endustriyelyapi.com. www.endustriyelyapi.com.tr İçindekiler Endüstriyel Yapı Ltd. Şti. Kurulduğu 2005 yılından itibaren uygulamış olduğu 500.000 m² yi aşkın baskı beton zemin ve sıva tecrübesiyle, bugün özellikle Samsun ve

Detaylı

CO_DC75_Ω_DCC75_40AKS (BX + DCC75+Ω+DC75 + BX + CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS İLAVE YALITIMLI

CO_DC75_Ω_DCC75_40AKS (BX + DCC75+Ω+DC75 + BX + CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS İLAVE YALITIMLI CO_DC75_Ω_DCC75_40AKS (BX + DCC75+Ω+DC75 + BX + CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKET OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40-40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h)

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU BASICLINE BASICLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE AÇIK MEŞE DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP TEZGAH VE TEZGAH ÜSTÜ DENİZ KABUĞU MUM IŞIĞI ISLAK KUM DENİZ KABUĞU

Detaylı

İçindekiler. Baskı Beton (4-28) Baskı Sıva (29) İnce Yüzey Kaplama (30) Özel Yüzey Boyama (31) Parlak Yüzeyli Beton (32)

İçindekiler. Baskı Beton (4-28) Baskı Sıva (29) İnce Yüzey Kaplama (30) Özel Yüzey Boyama (31) Parlak Yüzeyli Beton (32) İçindekiler Baskı Beton (4-28) Baskı Sıva (29) İnce Yüzey Kaplama (30) Özel Yüzey Boyama (31) Parlak Yüzeyli Beton (32) 03 Baskı Beton Uygulama Alanları Otoparklar Dog al taşların eşsiz görünümü ile betonun

Detaylı

GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI

GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI GRANİT - SERAMİK YAPIŞTIRICILAR & DERZ DOLGULARI STANDART Tanım : Fayans, seramik yapıştırıcı, Çimento esaslı, gri Toz Kullanım : Seramik, fayans için yatay ve düşeyde ıslak ortamlarda kullanıma uygun

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 27,11 kg.co 2 /m². safe fire 4. by efectis

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 27,11 kg.co 2 /m². safe fire 4. by efectis D_TI_100_40AKS (BX + DC100 + BX + CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ TEK İSKELET DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

Çelik Gaz Beton Evler le doğayla iç içe bir hayat!

Çelik Gaz Beton Evler le doğayla iç içe bir hayat! ÇELİK GAZ BETON EVLER Çelik Gaz Beton Evler le doğayla iç içe bir hayat! Tamamen gaz beton, yapı çeliği ve doğal malzemelerden üretilen Çelik Gaz Beton Evler, konforu ve güvenliği en uygun fiyatlarla size

Detaylı

TÜRKÖZ MEVLANA EVLERİ

TÜRKÖZ MEVLANA EVLERİ www.turkozinsaat.com.tr MEVLANA EVLERİ HERŞEY EVİNİZİN ALTINDA! Mevlana Evleri; 5.800 m 2 alan üzerinde 40 daire, 18 işyeri ve 1 adet çok amaçlı yapıdan oluşuyor. Bölgenin yeni çekim merkezinde bulunan

Detaylı

AHŞAP KAPLAMALAR DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. 5. Aşağıdakilerden hangisi ayak ve başlık birleştirme yöntemlerindendir? a. Yabancı çıtalı. b.

AHŞAP KAPLAMALAR DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. 5. Aşağıdakilerden hangisi ayak ve başlık birleştirme yöntemlerindendir? a. Yabancı çıtalı. b. AHŞAP KAPLAMALAR DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi bulundukları yerlere göre uygulanan sütun çeşitlerindendir? a. Taşıyıcı sütun b. Döşeme sütunu c. Tavan sütunu d. Kapı sütunu 2. Aşağıdakilerden

Detaylı

YAPI MALZEMELERİ 04-07

YAPI MALZEMELERİ 04-07 İNŞAAT, DEKORASYON M AY I S ve EMLAK GÜNLERİ 2 0 1 7 Yer: TÜRK BEYLERİ KENT MEYDANI / ETİMESGUT ANA SPONSORLAR İLETİŞİM SPONSORU BİRLEŞİK İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ FEDERASYONU YAPI MALZEMELERİ 04-07 Türkiye'nin

Detaylı

İçindekiler. Baskı Beton (4-35) Baskı Sıva (36-37) İnce Yüzey Kaplama. Özel Yüzey Boyama (39) Parlak Yüzeyli Beton (40) Endüstriyel Yapı Ltd. Şti.

İçindekiler. Baskı Beton (4-35) Baskı Sıva (36-37) İnce Yüzey Kaplama. Özel Yüzey Boyama (39) Parlak Yüzeyli Beton (40) Endüstriyel Yapı Ltd. Şti. İçindekiler Endüstriyel Yapı Ltd. Şti. Kurulduğu 2005 yılından itibaren uygulamış olduğu 1.000.000 m 2 yi aşkın baskı beton zemin ve sıva tecrübesiyle, bugün özellikle Samsun ve Ankara merkezli olmak üzere

Detaylı

YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİKLERE UYGUN TİP KONUT PROJESİ TRABZON-RİZE EVLERİ

YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİKLERE UYGUN TİP KONUT PROJESİ TRABZON-RİZE EVLERİ YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİKLERE UYGUN TİP KONUT PROJESİ TRABZON-RİZE EVLERİ Trabzon ve Rize, doğu Karadeniz'de topografya, iklim ve doğal çevre koşullarının hemen tümünü içeren bir ilimizdir. doğu Karadeniz

Detaylı

KBlok L. EBlok. CBlok M. DBlok BBlok. ABlok

KBlok L. EBlok. CBlok M. DBlok BBlok. ABlok I Blok J Blok H Blok G Blok EBlok KBlok L Blok F Blok CBlok M Blok DBlok BBlok ABlok www.unbayinsaat.com Her köşesi konforunuz ve size özel bir yaşam alanı düşünülerek tasarlanmış 13 blok toplam 144 lüks

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU. Ulyanovsk / Russia TÜRKİYE TEMSİLCİSİ

ÜRÜN KATALOĞU.   Ulyanovsk / Russia TÜRKİYE TEMSİLCİSİ ÜRÜN KATALOĞU Ulyanovsk / Russia www.ruban.com.tr TÜRKİYE TEMSİLCİSİ SİDİNG Binanın Dış Dekorasyonu İçin Kullanılan Ürünler * Kötü hava şartlarına karşı dayanıklılık * Neme karşı dayanıklılık yağmurdan

Detaylı

RESULOĞLU YERLEŞİMİ VE MEZARLIK ALANI 2013 YILI KAZI RAPORU

RESULOĞLU YERLEŞİMİ VE MEZARLIK ALANI 2013 YILI KAZI RAPORU RESULOĞLU YERLEŞİMİ VE MEZARLIK ALANI 2013 YILI KAZI RAPORU Resuloğlu yerleşimi ve mezarlık alanı Çorum / Uğurludağ sınırları içinde, Resuloğlu (Kaleboynu) Köyü nün kuş uçumu 900 m kuzeybatısındadır. Yerleşim

Detaylı

Tüm eşyalar toparlanıp, üzerleri koruyucu şilte ile kapatılacak. Zemindeki halı veya kaplamanın üzeri kapatılacak. Duvardaki çatlak ve deforme olmuş

Tüm eşyalar toparlanıp, üzerleri koruyucu şilte ile kapatılacak. Zemindeki halı veya kaplamanın üzeri kapatılacak. Duvardaki çatlak ve deforme olmuş Hepimiz yaşam alanlarımızın, sürekli temiz ve güzel görünümlü olmasını isteriz. Bu sebeple ortalama 2-3 yılda bir ya boyatırız, ya da günün modasına uygun şekilde dekore ettiririz. Bu süre, kuaför, mobilya,

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 3549 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Roma Merkezi Roma'da satılık olağanüstü çatı katı Roma'nın tarihi

Detaylı

DCC75_AL160_CT50_L100_40AKS (BX+CT50+AL160+CL38+DCC75+BX+CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS

DCC75_AL160_CT50_L100_40AKS (BX+CT50+AL160+CL38+DCC75+BX+CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS DCC75_AL160_CT50_L100_40AKS (BX+CT50+AL160+CL38+DCC75+BX+CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETMAX SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40-40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h)

Detaylı

1000 m² alan üzerinde toplam 1 blok, 10 daire ve 3 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 2 Adet 2+1 (98,45 m²), 4 Adet 3+1 (110,66 m²), 4 Adet

1000 m² alan üzerinde toplam 1 blok, 10 daire ve 3 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 2 Adet 2+1 (98,45 m²), 4 Adet 3+1 (110,66 m²), 4 Adet Kocaeli nin gözde ilçesi Başiskele de yer alan 3 doğanın içinde yer alan 1000 m² alan üzerinde toplam 1 blok, 10 daire ve 3 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 2 Adet 2+1 (98,45 m²), 4 Adet 3+1 (110,66

Detaylı

www.turkozinsaat.com.tr

www.turkozinsaat.com.tr www.turkozinsaat.com.tr Yenikent in Yeni Gözdesi... Türköz İnşaat tarafından hayata geçirilen Yıldırım Sitesi; Toplamda. mž arsa üzerine kurulu,.00 mž yeşil alan ve.00 mž açık otoparkdan oluşmaktadır.

Detaylı

5603 m² alan üzerinde toplam 5 blok, 54 daire ve 14 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 14 Adet 2+1 (89,83-101,37-101,90 m²), 20 Adet 3+1

5603 m² alan üzerinde toplam 5 blok, 54 daire ve 14 dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde 14 Adet 2+1 (89,83-101,37-101,90 m²), 20 Adet 3+1 Kocaeli nin gözde ilçesi Başiskele de yer alan doğanın içinde yer alan 0 m² alan üzerinde toplam blok, daire ve dükkandan oluşmaktadır. Papatya Evlerinde Adet + (89,8-0, - 0,90 m²), 0 Adet + (,0 m²), Adet

Detaylı

CO_DC100_Ω_DCC100_40AKS (BX + DCC100+Ω+DC100 + BX + CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS

CO_DC100_Ω_DCC100_40AKS (BX + DCC100+Ω+DC100 + BX + CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS CO_DC100_Ω_DCC100_40AKS (BX + DCC100+Ω+DC100 + BX + CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKET OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40-40 RÜZGAR YÜKÜ

Detaylı

Yeni evinizde konforlu bir hayat sizi bekliyor.

Yeni evinizde konforlu bir hayat sizi bekliyor. Yeni evinizde konforlu bir hayat sizi bekliyor. HOŞGELDİNİZ Ordu da standartlar yükseliyor. Şahincili Mahallesi nde inşaatı başlayan FH İnşaat ın Ordu daki ilk konut projesi Beyaz Evler de konforlu bir

Detaylı

COĞRAFİ YAPISI VE İKLİMİ:

COĞRAFİ YAPISI VE İKLİMİ: TARİHİ : Batı Toroslar ın zirvesinde 1288 yılında kurulan Akseki İlçesi nin tarihi, Roma İmparatorluğu dönemlerine kadar uzanmaktadır. O devirlerde Marla ( Marulya) gibi isimlerle adlandırılan İlçe, 1872

Detaylı

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05.

DEPOLAMA TALİMATI. Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: TYG_T01 07.06.2012 02.05. REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 02.05.2013 Madde 5.3.6 eklendi. 01 Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş

Detaylı

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Döşemelerde ısı yalıtımı için

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKUN VE GELİŞME KIRSAL KONUT ALAN YERLEŞİMLERİ TASARIM REHBERİ 2017 1. Genel Hükümler 1.1.Kapsam Bu rehber Kocaeli 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Plan Hükümlerine ilave

Detaylı

www.sanberkinsaat.com

www.sanberkinsaat.com www.sanberkinsaat.com Alesta apartmanı Kocaeli nin gözde ilçesi Başiskele de, doğanın içinde yer alan 1066,85 m² alan üzerinde 12 daire ve 3 dükkandan oluşmaktadır. Alesta apartmanında 3 adet iş yeri (

Detaylı

RESTORASYON RAPORU SEDES MİMARLIK

RESTORASYON RAPORU SEDES MİMARLIK KINALIADA 46 ADA 10 PARSEL SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ TESCİLLİ YAPI RESTORASYON RAPORU SEDES MİMARLIK KINALI ADA AHŞAP ESKİ ESER RESTORASYON RAPORU İLİ : İstanbul İLÇESİ : Adalar MAHALLESİ : Kınalı Ada CADDESİ

Detaylı

BEÇİN KALESİ KAZISI KALE ÇEŞMESİ SONUÇ RAPORU

BEÇİN KALESİ KAZISI KALE ÇEŞMESİ SONUÇ RAPORU BEÇİN KALESİ KAZISI KALE ÇEŞMESİ SONUÇ RAPORU Prof. Dr. Kadir PEKTAŞ* Muğla İli, Milas İlçesi, Beçin Kalesi nde 20.05.2013 tarihinde başlatılan kazı çalışmaları 24.12.2013 tarihinde tamamlanmıştır. Kazı

Detaylı

Bursa`nın en hızlı değer kazanan bölgesinde hayallerinizin sınırlarını zorlayan bir proje hızla yükseliyor.

Bursa`nın en hızlı değer kazanan bölgesinde hayallerinizin sınırlarını zorlayan bir proje hızla yükseliyor. Bursa`nın en hızlı değer kazanan bölgesinde hayallerinizin sınırlarını zorlayan bir proje hızla yükseliyor. Ana arterlere kolay ulaşım imkanı olan, ekonomik değeri yüksek bir yaşam kompleksi. ARKAT YAPI

Detaylı

Toplamda 13.766m2 arsa üzerine kurulu Zirve Park;

Toplamda 13.766m2 arsa üzerine kurulu Zirve Park; Türköz İnşaat ın en gözde projelerinden olan Zirve Park ta birbirinden farklı ayrıcalıkları bir arada bulabileceğiniz kent yaşamının kargaşasından uzak, 0 Evler in en değerli bölgesinde Kocaeli'nin tüm

Detaylı

Her köşesi konforunuz ve sizler için özel olarak tasarlanmış 13 blok 138 daireden oluşmaktadır.

Her köşesi konforunuz ve sizler için özel olarak tasarlanmış 13 blok 138 daireden oluşmaktadır. F Blok H Blok G Blok DBlok EBlok I Blok BBlok CBlok J Blok ABlok KBlok L Blok M Blok Her köşesi konforunuz ve sizler için özel olarak tasarlanmış 13 blok 138 daireden oluşmaktadır. www.unbayinsaat.com

Detaylı

D_CI_DC50_Ω_DCC75_40AKS (BX+DCC75+Ω+DC50+BX+CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 34,08 kg.

D_CI_DC50_Ω_DCC75_40AKS (BX+DCC75+Ω+DC50+BX+CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 34,08 kg. D_CI_DC50_Ω_DCC75_40AKS (BX+DCC75+Ω+DC50+BX+CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ ÇİFT İSKELETLİ SİSTEM LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

Gerçek olan bir rüya gibi..

Gerçek olan bir rüya gibi.. Gerçek olan bir rüya gibi.. Gerçek mavi... Gerçek yaşam! Adana konforun en üst düzeyde yaşanacağı, çok farklı bir projeyle tanışıyor... Villa Del Lago ile.. Villa Del Lago, benzersiz ayrıcalıkları ile

Detaylı

DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI.

DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI. DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) ISI

Detaylı

www.biliminsaat.com MUTLULUK DOLU

www.biliminsaat.com MUTLULUK DOLU 3 MUTLULUK DOLU Bilim Kent Meşe Evleri aileniz ve sevdiklerinizle birlikte güvenli ve mutlu, hayattan soyutlanmadan huzur içerisinde sürdürebileceğiniz bir yaşamın kapılarını aralıyor. 5 HUZURLU Bilim

Detaylı

Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında.

Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında. Tarih : 16.04.2014 Sayı : 04-14-390 T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ne ANKARA Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında. Bakanlığınız tarafından

Detaylı

DUVAR VE ZEMİN KAPLAMALARI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI

DUVAR VE ZEMİN KAPLAMALARI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI DUVAR VE ZEMİN KAPLAMALARI DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1. Seramik kesme ve delme aletleri hangi özelliklerde olmalıdır? a. Kesme ve delme aletlerin kesici kısımları keskin olmalıdır. b. Kızaklar temiz ve kolay

Detaylı

T.C. ANTALYA 9. İCRA DAİRESİ 2015/2699 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. ANTALYA 9. İCRA DAİRESİ 2015/2699 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI T.C. ANTALYA 9. İCRA DAİRESİ 2015/2699 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN Tapu kaydı : Antalya

Detaylı

Y e n i k e n t.

Y e n i k e n t. Y e n i k e n t www.turkozinsaat.com.tr www.turkozinsaat.com.tr Yenikent in Yeni Gözdesi... Türköz İnşaat tarafından hayata geçirilen Yıldırım Park; Toplamda. mž arsa üzerine kurulu,.00 mž yeşil alan ve.00

Detaylı

HASAR TÜRLERİ, MÜDAHALEDE GÜVENLİK VE ÖNCELİKLER

HASAR TÜRLERİ, MÜDAHALEDE GÜVENLİK VE ÖNCELİKLER HASAR TÜRLERİ, MÜDAHALEDE GÜVENLİK VE ÖNCELİKLER Yapım amacına göre bina sınıflandırması Meskenler-konutlar :Ev,apartman ve villalar Konaklama Binaları: Otel,motel,kamp ve mokamplar Kültür Binaları: Okullar,müzeler,kütüphaneler

Detaylı

Ayt Elegance, konumunuzu ve zarafetinizi yükselten bir yasam..

Ayt Elegance, konumunuzu ve zarafetinizi yükselten bir yasam.. Ayt Elegance, konumunuzu ve zarafetinizi yükselten bir yasam.. HAKKIMIZDA 2004 YILINDA BAŞLANAN BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ AYT GROUP ileri teknoloji odaklı yönetim anlayışı ve güçlü mühendislik altyapısıyla 1O

Detaylı

weber weber mantolamasistemi S STEM DETAYLARI 1 Subasman bölgesi uygulama detayı

weber weber mantolamasistemi S STEM DETAYLARI 1 Subasman bölgesi uygulama detayı Subasman bölgesi uygulama detayı 0. Tuğla/Gazbeton/Betonarme duvar..therm Grubu Yapıştırma Harcı. Çelik Dübel*/Plastik Dübel..therm EPS / EPS plus / XPS / taşyünü..therm Grubu Yüzey Sıvası. Donatı filesi..therm

Detaylı

2. İstanbul Boğazı 31 kilometre uzunluğundadır. 3. İstanbul Boğazı Asya ve Avrupa yı birbirinden ayırır. 4. İstanbul Boğazını turistler çok severler.

2. İstanbul Boğazı 31 kilometre uzunluğundadır. 3. İstanbul Boğazı Asya ve Avrupa yı birbirinden ayırır. 4. İstanbul Boğazını turistler çok severler. İstanbul Boğazı İstanbul Boğazı Karadeniz ve Marmara Denizi ni birbirine bağlar. Asya ve Avrupa kıtalarını birbirinden ayırır. İstanbul u da ikiye böler. Uzunluğu 31 kilometredir. Genişliği ise 700 metre

Detaylı

Yaşam Standartlarınız Çok Yükseklere Taşınıyor

Yaşam Standartlarınız Çok Yükseklere Taşınıyor www.yesilpark.com.tr YENİLİKLERİN ÖNCÜSÜ YEŞİLPARK HAYATINIZI GÜZELLEŞTİRECEK Sıra Dışı Tasarım, Konfor Ayrıcalık Yeşilpark Modern de Yaşam Standartlarınız Çok Yükseklere Taşınıyor Yepyeni Bir Heyecan

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 1736 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Como Gölü Como Gölü kıyısında tarihi lüks villa İkinci Bu muhteşem

Detaylı

ZEYREK 2419 ADA 13 PARSEL RÖLÖVE ANALİZ RAPORU 1. YAPININ YERİ VE TANIMI 2. YAPININ MEVCUT DURUMU VE BOZULMALAR 3. SONUÇ

ZEYREK 2419 ADA 13 PARSEL RÖLÖVE ANALİZ RAPORU 1. YAPININ YERİ VE TANIMI 2. YAPININ MEVCUT DURUMU VE BOZULMALAR 3. SONUÇ ZEYREK 2419 ADA 13 PARSEL RÖLÖVE ANALİZ RAPORU 1. YAPININ YERİ VE TANIMI 2. YAPININ MEVCUT DURUMU VE BOZULMALAR 3. SONUÇ 1-YAPININ YERİ VE TANIMI Proje konusu yapı grubu, İstanbul İli, Fatih İlçesi, Sinanağa

Detaylı

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU

HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU HOMERA IÇ MEKAN KOLEKSIYONU MIDLINE MIDLINE MINIMAL SALON YATAK ODALARI MUTFAK AÇIK MEŞE LAMİNE PARKE (PLANK) LAKE (h:12 cm) AÇIK MEŞE LAMİNAT PARKE KREM DOLAP TAKIMI ÜST DOLAP ALT DOLAP TEZGAH VE TEZGAH

Detaylı

YAŞAM BURADA BAŞLIYOR...

YAŞAM BURADA BAŞLIYOR... YAŞAM BURADA BAŞLIYOR... GÜVENLİ YAŞAM BİZİMLE BAŞLIYOR BURGÜVEN İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. 2007 yılında Bursa da kurulmuştur. Büyük projelere imza atarak kurumsal kimliğine oluşturmuştur. MUTLU EDECEK

Detaylı

Em neller İnşaat modern ve güvenl mekanlar... Dört Dörtlük Bir Yaşam...

Em neller İnşaat modern ve güvenl mekanlar... Dört Dörtlük Bir Yaşam... Dört Dörtlük Bir Yaşam... www. verapark.com.tr Em neller İnşaat Doğayla, doğal olanla yaşamak için... Vera Park Konutları 4-1- www.verapark.com.tr Yeni bir daire alırken orada uzun bir hayat süreceğinizi

Detaylı

Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr YANSIMALARIN BÜYÜSÜ

Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr YANSIMALARIN BÜYÜSÜ Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr YANSIMALARIN BÜYÜSÜ Londra North Yorkshire daki bu şık daire, Güney Afrika doğumlu Britanyalı iç mimar Lucia Caballero tarafından tasarlanmış. İç mekanda kullanılan

Detaylı

Sayın Leyla Hanım, Özgün Gıda San.Tic.Ltd.Şti KABA İŞLER

Sayın Leyla Hanım, Özgün Gıda San.Tic.Ltd.Şti KABA İŞLER Sayın Leyla Hanım, İnşaatı devam etmekte olan Trabzon Marin City Projesi nde 2. parsel de bulunan B blok etabıyla ilgili güncel ilerleme raporunu bilgilerinize rica ederiz. Özgün Gıda San.Tic.Ltd.Şti KABA

Detaylı

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ Köşe leri 9002 köşe bitiş profilidir. Hareketli tavan ve duvar bitişlerinde kullanılır. Tek taraflı uygulanır. 9077 Farklı kanat genişliklerinde üretilen alüminyum

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 0198 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Lucca İTALYA NIN LUCCA ŞEHRİNİN TEPELERİNDE SATILIK TARİHİ VİLLA

Detaylı

- 61 - Muhteşem Pullu

- 61 - Muhteşem Pullu Asaf Bey Çıkmazı Kabaltısı Sancak Mahallesindedir. Örtüsü sivri tonozludur. Sivri kemerle güneye ve ahşap-beton sundurmalı sivri kemerle kuzeye açılır. Üzerinde kesme ve moloz taşlardan yapılmış bir ev

Detaylı

VİTRİN KUYUMCULUĞU BÖLÜMÜ MESLEK DERSLERİ VİTRİN

VİTRİN KUYUMCULUĞU BÖLÜMÜ MESLEK DERSLERİ VİTRİN VİTRİN KUYUMCULUĞU BÖLÜMÜ MESLEK DERSLERİ VİTRİN 1. Aşağıdakilerden hangisi vitrin i tanımlar? A) Satış yeridir. B) Bir reklamdır. C) Gösteri ve uygulamadır. D) Vitrin sunulacak ürünlerin sergilendiği,

Detaylı

ZEMİN KAT: 1. NORMAL KAT: 2. NORMAL KAT: ÇATI KATI: ÇATI ARASI KATI: 230 ADA 22 PARSEL :

ZEMİN KAT: 1. NORMAL KAT: 2. NORMAL KAT: ÇATI KATI: ÇATI ARASI KATI: 230 ADA 22 PARSEL : AHMET AFİF PAŞA YALISI 1 230 ADA 21 PARSEL EK-1 Ahmet Afif Paşa Yalısı, Boğaziçi İstinye Koyu nun yakınında, Köybaşı Caddesine 25 m, Boğaz a 40 m cepheli 2.248,28 m² yüzölçümlü arsa üzerinde 1910 yılında

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ SAYFA 1 / 5 AMAÇ KAPSAM SORUMLULAR : Hereke MYO nun genel temizlik ve tertip-düzeni için standartları, sorumluları, sorumlulukları ve kontrol esaslarını belirleyerek, sürecin kalitesini arttırmak. : Hereke

Detaylı