1. STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1. STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ"

Transkript

1 1. STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ İTÜ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri (İTÜ-KKTC) stratejik plan çalışması, dönemlerine ait projeksiyonların yapılabilmesi için 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu nun 9. Maddesinde belirtilen; Kamu İdareleri; kalkınma planları, programlar, ilgili mevzuat ve benimsedikleri temel ilkeler çerçevesinde geleceğe ilişkin misyon ve vizyonlarını oluşturmak, stratejik amaçlar ve ölçülebilir hedefler saptamak, performanslarını önceden belirlenmiş göstergeler doğrultusunda ölçmek ve bu sürecin izleme ve değerlendirmesini yapmak amacıyla katılımcı yöntemlerle stratejik plan hazırlarlar. hükmü çerçevesinde, Kamu Kuruluşları İçin Stratejik Planlama Kılavuzu ile belirlenmiş olan şablona göre hazırlanmıştır. Stratejik Plan çalışmaları tarihli Rektör onayı ile başlatılmıştır. İlk olarak Mayıs 13te İTÜ- KKTC nin Lefkoşa daki Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Binası nda İTÜ Rektörü, İTÜ Genel Sekreteri, İTÜ- KKTC Rektörü, İTÜ-KKTC Rektör Danışmanları ve İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı ile KKTC deki Sivil Toplum Kuruluşlarının katıldığı bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantıya; KKTC Mimarlar Odası Başkanı, KKTC Turizm Planlama Dairesi Müdürü, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Derneği Genel Başkanı, Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Başkanı, Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolleri Derneği Temsilcisi, KKTC Meteoroloji Derneği Başkanı, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı, Kıbrıs Türk Bilim ve Teknoloji Derneği (BİLTED) Başkanı ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği KKTC Temsilcisi katılım sağlamıştır. 4 Diğer taraftan, fiziki planlama için bir müşavir firma İTÜ-KKTC Rektörlüğü tarafından görevlendirilmiştir. KKTC de kurulacak olan Yeni Erenköy Kampüsü ile renove edilecek Gazimağusa Kampüsü ile ilgili master planlar hazırlanmış, bu süreçte İTÜ ve İTÜ-KKTC Rektörü ile toplantılar gerçekleştirilmiştir. Ayrıca TC Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti ile toplantılar yapılarak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Stratejik Planlama Ekibi, Haziran 13 döneminden itibaren çalışmalara başlamış, milletvekilliği seçimlerinin ardından 5-6 Eylül 2013 tarihlerinde KKTC de paydaş kurumlar ile birebir görüşmeler yapmıştır. Kamu ve sivil toplum kuruluşlarına yapılan ziyaretlerde, İTÜ-KKTC den beklentiler, eğitim, araştırma ve sosyal olanaklar ile ilgili ihtiyaçlar, KKTC deki mevcut durum analizi ve İTÜ-KKTC ye yönelik algılar üzerine bilgi edinilmiştir.

2 Stratejik plan hazırlama sürecinin tamamında objektif veriler ve başarılı uygulamalar referans alınarak hareket edilmiştir. KKTC gibi ada ülkesi konumundaki ülkelerin yanı sıra Avrupa ve Amerika daki başarılı üniversitelerin vizyon, misyon, eğitim programları ve stratejik planları incelenmiştir. Ülke Malta Malezya Singapur Yeni Zelenda Filipinler İngiltere İsviçre Amerika İncelenen Kaynaklar University of Malta-2020 Vision or Optical Illusion? University of Malta-Student Statistics and Annual Reports Malta-Further and Higher Education Strategy 2020-NCHE Malta College of Arts, Science and Technology (MCAST) University of Malaysia Strategic Plan National Higher Education Strategic Plan-Malaysia National University of Singapore Singapore Management University The University of Auckland Strategic Plan Massey University, The Road to 2020 The Silliman Strategic Plan University of Southeastern Philippines Strategic Plan University of Oxford Strategic Plan The University of Nottingham Strategic Plan (UK, China, Malaysia) ETH Zurich Strategic Orientation Penn State Strategic Plan Penn State Sustainability Strategic Plan Transforming UCLA for the 21 st Century Yale Sustainability Strategic Plan Yale Design Requirements Cornell University at its Sesquicentennial, A Strategic Plan Carnegie Mellon 2008 Strategic Plan Creating a Brilliant Future for the University of Illinois, Strategic Plan Framework 2006 Boston University Strategic Plan Planın kritik aşamalarından biri beş yıllık periyotta açılması planlanan bölümlere yönelik projeksiyon çalışması olmuştur. Bunun için öncelikle, birincil ve ikincil verilere dayanan objektif bir yöntem geliştirilmiştir. Sağlıklı bir sonuca ulaşabilmek amacıyla aşağıdaki adımlar takip edilmiştir: Birincil Verilerin Analizi: ÖSYM yerleştirme sonuçları incelenerek KKTC ve Türkiye deki kontenjan doluluk oranları analiz edilmiş, son yıllarda en çok talep gören bölümler belirlenmiştir. Ayrıca kontenjanların belirlenmesi için de ilgili bölümlerin KKTC ve ardından Türkiye deki üniversitelerdeki yerleştirme rakamları baz alınmıştır. 1 1 Hâlihazırda KKTC üniversitelerinde bulunmayan bölümler için Türkiye verileri kullanılmıştır.

3 İkincil Verilerin Analizi: İTÜ-KKTC nin global üniversite olma ve KKTC ye üçüncü ülkelerden öğrenci kazandırma hedefi doğrultusunda Asya, Afrika, Orta Doğu, Asya-Pasifik ve Avrupa bölgelerinde gelişen trendleri ve işgücü ihtiyacını anlamaya yönelik raporlar incelenmiştir. İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD), Avrupa Mesleki Eğitim Geliştirme Merkezi (CEDEFOP), Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Dünya Bankası, Asya Gelişim Bankası ve Afrika Ekonomik Görünümü (African Economic Outlook) gibi kurumların bölgeler ve ülkeler bazında hazırladığı raporlardan aşağıdaki verilere ulaşılmıştır: o ülke ve bölgelerdeki mevcut ekonomik durum o sektörlerin ekonomi ve istihdamdaki payları o gelişmesi beklenen ve hükümetlerin öncelikli yatırım hedefinde yer alan sektörler o nitelikli işgücü eksikliğinin yaşandığı iş alanları Yurtdışı Tanıtım Çalışmalarına İlişkin Veriler: İTÜ-KKTC akademisyenlerinin katıldığı yurtdışı eğitim fuarları ve fuarlarda eğitim temsilcileri ile gerçekleştirilen toplantılardan edinilen görüş ve değerlendirmeler; potansiyeli yüksek ülkeleri ve bu bölgelerde ihtiyaç duyulan eğitim alanlarını belirlemek için analize dâhil edilmiştir. 2 İTÜ Markası: Projeksiyon çalışmasının son bileşeni olarak İTÜ markasının ulusal ve uluslararası etkisi dikkate alınarak değerlendirmeler yapılmıştır. 6 Tüm bu veriler konsolide edilerek gelecekte ihtiyaç duyulacak bölümlere ait bir matris oluşturulmuştur. 3 Son olarak gelir-gider projeksiyonları yapılarak KKTC deki paydaşlarla yapılan görüşmelerden edinilen bilgiler ile beraber stratejik plan hazır hale getirilmiştir. 2 Fuar katılımları ve temsilciler ile çalışmaları içeren detaylı bilgiler, Faaliyet Alanları ile Ürün ve Hizmetlerin Belirlenmesi Kısmında Eğitim-Lisans başlığı altında yer almaktadır. 3 Faaliyet Alanları ile Ürün ve Hizmetlerin Belirlenmesi Kısmında Eğitim-Lisans başlığı altında ilgili verilere yer verilmiştir.

4 STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ İTÜ Sürekli Eğitim Merkezi Başkanı İTÜ Rektör Danışmanı - İTÜ Kariyer Merkezi Başkanı Prof. Dr. Fuat Erdal Doç. Dr. Salim Atay STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİNDE GÖRÜŞ ALINAN AKADEMİSYENLER İTÜ Rektörü İTÜ-KKTC Rektörü İTÜ-KKTC Rektör Danışmanı İTÜ-KKTC Rektör Danışmanı İTÜ-KKTC Rektör Danışmanı İTÜ-KKTC Rektör Danışmanı İTÜ-KKTC Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karaca Prof. Dr. Ercan Kahya Doç. Dr. Murat Budakoğlu Doç. Dr. Serdar Kum Doç. Dr. Burçkin Dal Doç. Dr. Gözde Çolakoğlu Sarı Yrd. Doç. Dr. Göksenin İnalhan 7

5 2. DURUM ANALİZİ 2.1 Tarihçe İTÜ-KKTC, 19 Ocak 2008 de imzalanan İstanbul Teknik Üniversitesi nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nde Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri (İTÜ-KKTC) kurmasına ilişkin Çerçeve Protokolü ile kurulmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nde Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri Kurmasına İlişkin Çerçeve Protokolü nün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair 5756 sayılı Kanun, 17 Nisan 2008 de TBMM de kabul edilmiştir. KKTC Cumhuriyet Meclisi nin 16 Mart 2009 tarihli 44. birleşiminde kabul edilen 38/2009 sayılı İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri (Kuruluş, Görev, Çalışma ve Denetleme) Yasası, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından Resmi Gazete de yayımlanmak suretiyle ilan olunmuştur. Son olarak 5 Ocak 2010 da, 19 Ocak 2008 tarihinde imzalanan ve tarih ve 5756 sayılı Kanunla onaylanması uygun bulunan ekli İstanbul Teknik Üniversitesi nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nde Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri (İTÜ-KKTC) Kurmasına İlişkin Çerçeve Protokolü nün onaylanması, T.C. Dışişleri Bakanlığı nın tarih ve HUMŞ/1574 sayılı yazısı üzerine tarihli ve 244 sayılı Kanunun 3. maddesine göre, T.C. Bakanlar Kurulu nca tarihinde kararlaştırılmış ve karar Resmi Gazete de yayımlanmıştır eğitim-öğretim yılında Yabancı Diller Hazırlık Okulu faaliyete girmiş ve 2012 yılında Temel Bilimler ve Mühendislik eğitimi lisans programlarına ilişkin altyapı çalışmaları başlatılmıştır öğretim yılı itibari ile Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği ile Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümlerinde eğitim verilmeye devam edilmektedir. Gelenekten geleceğe ilkesi ve İTÜ nün 240 yıllık köklü geçmişinden referans alınarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nin stratejileri ve İTÜ-KKTC nin global bir üniversite olma hedefi ile uyumlu yeni programlar geliştirilmesi için çalışmalar sürdürülmektedir.

6 2.2 Örgütlenme İTÜ-KKTC organları, KKTC Cumhuriyet Meclisi nin 16 Mart 2009 tarihli 44. birleşiminde kabul edilen 38/2009 sayılı İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri (Kuruluş, Görev, Çalışma ve Denetleme) Yasası ile belirlenmiştir. Yönetim Kurulu İTÜ-KKTC yönetim kurulunun oluşumu ilgili kanunun 7. Maddesine göre şu şekilde tanımlanmıştır: 1. İTÜ-KKTC Yönetim Kurulu, İTÜ-KKTC ve üniversitenin en yüksek karar organıdır; bir Başkan (Rektör) ve altı üyeden oluşur. 2. İTÜ-KKTC Yönetim Kurulu, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi nin öğretim üyeleri arasından atanacak olan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nezdinde yetki ve sorumluluk açısından Rektör sıfat ve statüsünü haiz İTÜ-KKTC Yönetim Kurulu Başkanı ile İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü tarafından atanacak olan dört üye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Eğitim İşleriyle Görevli Bakanlığın eğitim ile ilgili kişiler arasından atayacağı iki üyeden oluşur. 3. Rektör, İTÜ-KKTC ve üniversite tüzel kişiliğinin temsilcisi ve en yüksek ita amiridir. 4. Rektör ve üyelerin görev süreleri üç yıldır. Süreleri biten üyelerin yerine aynı usullerle üç yıl için yeniden atama yapılır. Eski Rektör ve üyeler yeniden atanabilirler İTÜ-KKTC Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin üyeliğinin herhangi bir şekilde boşalması halinde, en geç bir ay içinde aynı usul ile yenileri atanabilir. Atanan üye, yerine atandığı üyenin süresini tamamlar. 6. Rektör Yardımcıları da oy hakları olmaksızın Yönetim Kurulu toplantılarına katılabilirler. İTÜ-KKTC yönetim kurulunun görev ve yetkileri aynı kanunun 9. Maddesi ne göre şunları içermektedir: 1. İTÜ-KKTC Yönetim Kurulu, aşağıdaki konular da dahil olmak üzere, Protokolde belirtildiği şekilde ve İstanbul Teknik Üniversitesi yetkili kurulları tarafından onaylanan yönetmeliklerle kendisine devredilen yetki çerçevesinde doğrudan veya İstanbul Teknik Üniversitesi Senatosu, İstanbul Teknik Üniversitesi Yönetim Kurulu veya İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü nün onayı ile karar alır. 2. İTÜ-KKTC Yönetim Kurulu nun görev ve yetkileri şunlardır: a. İTÜ-KKTC Fonunun amaçlarına uygun olarak kurulması ve yönetilmesinin sağlanması b. İTÜ-KKTC Yönetim Kurulu Başkanı (Rektör) tarafından hazırlanan yıllık faaliyet programı ve yıllık bütçenin kabul edilmesi, bütçe yılı içinde fasıllar arasında aktarma yapılması ve yıl sonunda kesin hesapların kabul edilmesi

7 İstanbul Teknik Üniversitesi Yönetim Kurulu nun onayı ile kesinleşecek bütçe dışında harcama yapılamaz ve taahhüde girilemez. c. İTÜ-KKTC Yönetim Kurulu Başkanı nca hazırlanan yıllık faaliyet raporlarının müzakere edilmesi ve yılsonu kesin hesaplarının kabul edilmesi d. Öğrenim ücretlerinin belirlenmesi amacıyla İTÜ Yönetim Kurulu na öneride bulunulması e. İTÜ Senatosu nun onayı ile akademik program veya birim açma, kapatma veya birleştirme kararlarının alınması f. Akademik ve yönetsel kadro tahsislerinin yapılması g. Rektör ün üniversite içinden veya dışından önereceği adaylar arasından fakülte, enstitü, yüksek okul ve diğer birimlerin dekan ve müdürlerinin atanması için İTÜ Yönetim Kuruluna öneride bulunulması h. İTÜ-KKTC de görev alacak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti ve yabancı uyruklu akademik ve idari personelin sözleşme esas ve usulleri ile ücret sistemlerinin belirlenmesi i. Rektör ün önerisi ile İTÜ-KKTC akademik personelinin atama ve terfileri için İTÜ Yönetim Kuruluna önerilerde bulunulması j. İTÜ-KKTC ve Üniversiteye yurt içinden ve dışından yapılacak her türlü taşınır ve taşınmaz hibe ve yardımların kabul edilmesi ve bunlar üzerinde tasarrufta bulunulması k. İTÜ-KKTC ile diğer kurumlar arasında işbirliği anlaşma ve Protokollerin yapılması l. Bu yasa ve protokol çerçevesinde belirlenen amaçları gerçekleştirebilmek için vakıf, şirket, kooperatif, dernek, birlik, döner sermaye işletmeleri ve/veya başka tüzel kişilikler kurulmasına karar verilmesi m. Bu yasa ve protokolde belirtilen ve İTÜ-KKTC yönetim, eğitim-öğretim, araştırma ve diğer faaliyetlerini düzenleyecek yönetmeliklerin hazırlanması ve n. Bu yasada ve protokolde belirlenen diğer görevlerin yerine getirilmesi 10 Rektör Aynı kanunun 14. Maddesi gereği Rektörün başlıca görev ve yetkileri aşağıdaki gibidir: 1. Üniversite nin, İTÜ-KKTC Yönetim Kurulu nun kararları uyarınca bir bütün olarak kuruluş ve çalışma amaçlarını gerçekleştirmek için yönetme yetkisini kullanmak; Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu, İstanbul Teknik Üniversitesi Senatosu, İstanbul Teknik Üniversitesi Yönetim Kurulu, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü ile konuları ile ilgili doğrudan istişarelerde bulunmak; İstanbul Teknik Üniversitesi Senatosu, Yönetim Kurulu ve Üniversite Senatosu nun öngördüğü plan, program, rapor ve karar suretlerini uygulatmak

8 2. Üniversite öğretim üyeleri ile diğer personeli denetlemek 3. Üniversitenin kurum ve birimlerinin çalışma koşullarını, verimliliklerini, standartlarını, akademik ve yönetsel personelinin etkinliğini izlemek, denetlemek, özlük dosyalarını tutturmak, iş tanımlarına göre iş değerlendirmelerinin yapılmasını sağlamak 4. İTÜ-KKTC Yönetim Kuruluna, Akademik Konseye ve gerektiğinde diğer Üniversite kurullarına başkanlık etmek; Üniversite kurullarının önerilerini inceleyerek karara bağlamak; Üniversiteye bağlı kuruluşlar arasında düzenli çalışmayı sağlamak 5. Her eğitim-öğretim yılı sonunda ve gerektiğinde Üniversitenin eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım, toplumsal hizmetler ve diğer faaliyetleri hakkında İTÜ-KKTC Yönetim Kuruluna bilgi vermek 6. Üniversitenin yatırım programlarını, bütçesini ve kadro ihtiyaçlarını hazırlayıp yetkili kurulların onayına sunmak 7. Gerekli gördüğü hallerde İTÜ-KKTC yi oluşturan kuruluş ve birimlerde görevli akademik, yönetsel ve diğer personelin görev yerlerini değiştirmek veya bunlara yeni görevler vermek ve 8. Bu yasa ve protokol ile kendisine verilen diğer görevleri yapmak. 11 Rektör Yardımcıları Kanunun 13. Maddesi 3. Fıkrasına göre Rektör, İTÜ-KKTC de görevli öğretim üyeleri arasından kendine en çok üç yardımcı seçer. Rektör yardımcıları, rektörün göstereceği biçimde ona yardım ederler. Rektörün yokluğunda rektör tarafından görevlendirilecek bir rektör yardımcısı, rektöre vekalet eder. Rektör yardımcıları, rektör tarafından görev süreleri dolmadan da görevden alınabilirler. Rektör Danışmanları Mevcut organizasyon yapısı içerisinde İstanbul da iki ve KKTC de üç rektör danışmanı görev almaktadır. Akademik Konsey Akademik konseyin oluşumu ve toplanma şekilleri ilgili kanunun 15. maddesince düzenlenmiştir: 1. Akademik Konsey, Rektör ün başkanlığında, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Rektörlüğe bağlı Enstitü ve Yüksekokul Müdür lerinden; profesörler, doçent ve yardımcı doçentlerin de kendi aralarından seçecekleri birer temsilciden oluşur. 2. Akademik Konsey, her eğitim-öğretim yarıyılı başında ve sonunda olmak üzere ve Rektör ün gerekli gördüğü hallerde toplanır.

9 Akademik Konsey in Görevleri 1. Üniversite bünyesindeki akademik programlar ve akademik birimlerin açılması, kapatılması, değiştirilmesi, birleştirilmesi hakkındaki önerileri değerlendirmek ve Rektöre görüş bildirmek 2. Üniversitenin, eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetlerinin esaslarına ilişkin konularda program ve birimler arasında eşgüdüm sağlamak amacıyla Rektör e öneriler sunmak 3. Üniversitenin yıllık eğitim-öğretim programı ve takvimi hakkında Rektör e önerilerde bulunmak 4. Rektörlükçe veya Akademik Konseyce oluşturulan çalışma grupları tarafından hazırlanan akademik plan-program, rapor ve diğer benzeri karar önerilerini görüşmek, karar oluşturmak ve bu kararları Rektör eliyle İTÜ-KKTC Yönetim Kurulu nun onayına sunmak ve 5. Bu Yasa ve Rektörlükçe kendisine verilen diğer görevleri yapmak şeklinde tanımlanmıştır. Fakülte Kurulu Akademik bir organ olup görev ve yetkileri kanunun 19. Maddesinde belirlenmiştir: 1. Fakültenin, eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetlerinin planlanmasının, programa bağlanmasının ve uygulanmasının sağlanmasında Dekana görüş bildirmek, sunulan önerilere ilişkin karar oluşturmak 2. Öğrencilerin kabulü ve okuldan çıkarılmaları ile eğitim- öğretim ve sınavlara ilişkin işlemler hakkında karar vermek 3. Dekanın fakülte yönetimi ile ilgili getireceği konularda görüş bildirmek ve 4. Bu Yasa ile Dekan tarafından kendisine verilen diğer görevleri yapmak 12

10 İTÜ-KKTC ÖNERİLEN ORGANİZASYON ŞEMASI REKTÖR Kalite Koordinatörlüğü Rektör Danışmanları (İstanbul) Hukuk Müşavirliği Rektör Yardımcısı Rektör Yardımcısı Genel Sekreter Rektör Danışmanı Rektör Danışmanı Rektör Danışmanı Mühendislik Programları Araştırma ve Geliştirme Merkezleri İnsan Kaynakları Md. Kariyer Merkezi Öğrenci İşleri Md. Kurumsal İletişim Md. Denizcilik Programları BAP Ofisi İdari ve Mali İşler Md. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi Kütüphane Dokümantasyon Md. Sosyal ve Kültürel İşler Md. 13 Sosyal Bilimler Programları Sürekli Eğitim Merkezi Bilişim Teknolojileri Md. Sağlık ve Spor Md. Öğrenci Merkezi Konservatuar Yapı ve Teknik İşler Md. Yurtlar Mezunlar Derneği Hazırlık ve Yabancı Diller Yazı İşleri Ofisi Kongre ve Kültür Merkezleri Enstitüler Güvenlik Ofisi Fen Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü

11 2.3 Fiziki Durum İTÜ-KKTC; Gazimağusa, Yeni Erenköy ve Lefkoşa olmak üzere üç farklı lokasyonda hizmet verecektir. Gelecek üç yıl boyunca sürecek inşaat ve yenileme çalışmaları sonunda halihazırda eğitimin devam ettiği Gazimağusa kampüsü toplam m 2 kullanım alanına kavuşurken; KKTC nin deniz kıyısında yer alan ilk kampüsü olacak Yeni Erenköy de, m 2 büyüklüğünde bir yaşam alanı yaratılacaktır. GAZİMAĞUSA KAMPÜSÜ BİRİM ALAN (m 2 ) Planlanan Tarih Konservatuar (Derslikler ve Akademik Birimler) Kongre ve Kültür Merkezi Kütüphane Sürekli Eğitim Merkezi Yemekhane (ilave) Kapalı Spor Salonu Misafirhane Öğrenci Misafirhanesi İbadethane KULLANIM ALANLARI TOPLAMI m 2 YENİ ERENKÖY KAMPÜSÜ BİRİM ALAN (m 2 ) Planlanan Tarih Eğitim Birimleri I.Etap II. ve III.Etap Mühendislik Fakültesi Deniz Bilimleri Fakültesi Sosyal Bilimler Fakültesi Yabancı Diller ve Hazırlık Okulu İdari Birimler Rektörlük - İdari İşler Öğrenci İşleri - Bilgi İşlem Merkezi Kongre Merkezi Kongre Merkezi Oditoryum - Merkez Derslik Kütüphane Müze Yemekhane Sağlık Merkezi Çarşı Öğrenci Merkezi Kapalı Spor Salonu Lojman Yurtlar Misafirhane İbadethane KULLANIM ALANLARI TOPLAMI m 2 14

12 Öğrencilerimizin zamanının önemli bir kısmını geçireceği kampüslerimiz, üniversitemizin eğitim ve yaşam algısını yansıtacak nitelikte, değerli yapılardır. Bu nedenle üniversitemiz kampüslerinin doğal güzellikleri korunarak, İTÜ-KKTC kimliğini yansıtan çağdaş yaşam alanları olarak kurgulanması, yönetim prensiplerimiz arasında önemli bir yere sahiptir. Gelişen bir üniversite olmamız nedeniyle, kampüslerimizin başlangıçtan itibaren fonksiyonel biçimde planlanması, gelecek yıllarda sağlıklı büyüyen bir kampüs olabilmenin de ön koşuludur. Söz konusu hedeflerle uyumlu bir kampüs algısının oluşturulabilmesi için, yerleşke planlamada multidisipliner bir yaklaşım benimsenerek kampüslerin fiziksel özelliklerinin yanı sıra bireyler üzerinde bırakacağı etkilerin bütünü dikkate alınmıştır. Mimarlık ve mühendislik alanındaki uzmanların yaptığı kampüs planlama çalışmaları, örgütsel davranış ve psikoloji alanlarında uzman akademisyenlerin ve İTÜ-KKTC yönetiminin katıldığı toplantılarla geniş bir perspektifte değerlendirilmiştir. Bu süreçte stratejik planlama ekibi dünyaca ünlü üniversitelerin kampüs planları ve stratejileri ile ilgili verileri mimari ekip ve yönetim ile paylaşmıştır. 4 Kampüslerimizin planlanması ve yerleşiminde, dünyaca başarılı tüm üniversitelerde olduğu gibi, İTÜ- KKTC ilkeleriyle uyumlu temel dayanaklar oluşturulması kararlaştırılmıştır. Ele alınan başarılı modeller ve örnekler; üniversitemizin değerleri, içinde bulunduğu coğrafya ile fiziksel ve sosyo-kültürel altyapı ile sentezlenerek İTÜ-KKTC kampüsleri için baz alınacak prensipler şu şekilde tanımlanmıştır: Enerjik Kampüs Kampüs İçindeki Etkileşim Açık Alanlara Öncelik Verilmesi Doğa ile Uyumlu Kampüs Karakteristiği Ulaşımda Çoklu Modelleme Toplumla Entegrasyon Sürdürülebilirlik 15 Elbette başarılı bir kampüs planlamada, bu maddelerin birbiri ile ilişkisi ve dengesi önemli olacaktır. 4 Cornell Physical Structure, Cornell Landscape Design Guidelines, Penn State Guiding Princiles for Campus Plans, Yale Campus Planning Framework, UCLA Recreational Space Needs, Harvard Institutional Master Plan, Carnegie Mellon Instutitonal Master Plan

13 Enerjik Kampüs İTÜ-KKTC nin enerjik kampüs algısı; öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz, idari personelimiz, KKTC halkı ve üniversitemize gelen ziyaretçiler için 24 saat yaşanılabilir bir kampüs oluşturulmasını amaçlamaktadır. Kampüs planlarının enerjik bir yaşam alanı yaratacak şekilde oluşturulması: Yaşam alanlarının kampüsün merkezinde ve tüm eğitim birimleri ile yurtlardan kolay erişilebilir şekilde konumlandırılmasını içermektedir. Yaşam alanları şu birimlerden oluşmaktadır: o Rekreasyon alanları: Spor, sosyo-kültürel aktiviteler, hobi faaliyetleri gibi çalışmalara ayrılan alanlar o o o o Yemek Alanları: Yemekhane, kafe, restoran vb. Kütüphane Öğrenci kulüpleri Yurtlar ve lojmanlar Tasarla Gerçekleştir Yaşat 16 -Yerleşim planlarının enerjik kampüs algısına uygun şekilde yapılması - Öngörülen birimlerin fiziki olarak inşaa edilmesi - Gerekli fiziksel ve teknik altyapı sağlanarak yaşam alanlarının faaliyete geçirilmesi - Yaşam alanlarının kampüsün tamamı ile bağlantısının kurulması - Kampüs içinde etkileşimi teşvik eden ve düzenleyen yaşam alanlarında kaliteli hizmet verilmesi için gerekli bakımların düzenli olarak yapılması - Yaşam alanlarının iyileştirilmesi ve artırılması Gazimağusa ve Yeni Erenköy kampüslerinin yerleşim planlarında söz konusu birimler, hedeflere uygun biçimde konumlandırılmıştır. Kampüs İçindeki Etkileşim Üniversitemizin yaşayan kampüs algısının dayandığı değerlerden birisi, kampüs içinde etkileşimin ön planda olması ve sürekliliğinin sağlanmasıdır. Bunun için eğitim birimleri, yaşam alanları ve idari birimlerin yerleşimine ve birbirleri ile bağlantılarının kurulmasına özen gösterilecektir. Birimler arasındaki ulaşımın olabildiğince yaya ve bisiklet yolları ile sağlanmasına dikkat edilecektir.

14 Açık Alanlara Öncelik Verilmesi İTÜ-KKTC kampüslerini ön plana çıkaran bir diğer özellik açık alanlara öncelik verilmesidir. Zamanla gelişmesi ve artması planlanan açık alanlar; o o o o o bahçe avlu spor sahaları botanik bahçeleri hobi bahçeleri gibi farklı kurgulara sahip olabilecektir. İlk kampüs planından itibaren açık alanlara öncelik verilmesi, kampüs içindeki popülasyonun artışına bağlı olarak bu alanların genişletilmesi esasını da beraberinde getirmektedir. Ayrıca açık alanlar arasındaki geçişlerin kesintiye uğramaması ve binaların bu geçişlere engel olmaması da tüm stratejik planlarda temel alınacak kriterlerden biri olacaktır. Böylece kampüslerimiz, herkesin rahat nefes aldığı açık alanları ile ön planda olmaya ve gelişmeye devam edecektir. Doğa ile Uyumlu Kampüs Karakteristiği Kampüslerimizin yerleşim planları oluşturulurken, sahip olduğumuz alanların doğal yapıları ile birebir uyum sağlanması hedeflenmektedir. Bu bağlamda dikkat edilecek kriterler şöyle özetlenebilir: 17 o o o o o Arazinin doğal yapısı ile uyumlu yerleşim planları Gün ışığından mümkün olan en üst düzeyde faydalanılması Kampüsün oturduğu alandaki doğal manzaranın korunması, farklı panoramik manzaraların ortaya çıkarılması Arazi üzerindeki doğal bitki örtüsünün ve ekolojik dengenin korunması Arazi içerisinde tarihi bina, ağaç vb. yapıların korunması ve yaşatılması Bu çerçeveden yola çıkılarak; üç farklı koya sahip kıyı şeridinde yer alan Yeni Erenköy kampüsünün yerleşiminde, sahilin ve arazi yapısının sunduğu eşsiz manzaradan en üst düzeyde faydalanılması esas alınmıştır. Doğal manzara ve panoramaların ön planda olduğu, deniz ve gün ışığı güzelliklerinin en uygun şekilde hayata geçirildiği bir proje geliştirilmiştir. Diğer taraftan, Gazimağusa kampüsünde yer alan tarihi hastane binası orijinaline sadık kalınarak korunacak ve kültürel etkinlikler için kullanılacaktır. Böylece başta öğrencilerimiz olmak üzere kampüsümüzde zaman geçiren herkesin; Kuzey Kıbrıs ı doğal güzellikleri ve tarihinin taşıdığı değerler ile birlikte yaşaması sonucu, üniversitemiz ve Kuzey Kıbrıs ile arasındaki sosyo-kültürel bağların ve aidiyet duygularının güçlenmesine katkıda bulunulacaktır.

15 İTÜ-KKTC kampüs karakteristiğinin bütünlük sağlaması ve standartların korunması için master plana uygun şekilde inşa edilecek binaların tasarımı için proje yarışmaları düzenlenecektir. Mayıs 13te başlatılan fiziksel planlama çalışmaları sonucunda Eylül 13te Gazimağusa Kampüsü Mimari Proje yarışmasına çıkılmış olup Yeni Erenköy Kampüsü için de aynı süreç izlenecek ve bu aşamanın ardından yapım işleri başlatılacaktır. Ulaşımda Çoklu Modelleme İTÜ-KKTC kampüsleri Kuzey Kıbrıs ın farklı şehirlerinde konumlanmış durumdadır. Ana ve bölgesel arterlerden ulaşımın mümkün olduğu kampüslerimizde yoğun araç, yaya ve bisiklet trafiği olması beklenen bir durumdur. Özellikle Kuzey Kıbrıs halkının araç kullanım alışkanlığı dikkate alındığında, kampüs içindeki ulaşımın doğru planlanması ve yönetilmesi daha önemli hale gelmektedir. Üniversitemiz kampüs içi ulaşımda çoklu modellemeyi tercih ederek araçlar, yayalar ve bisiklet kullanıcıları için en iyi çözümleri üretmeyi hedeflemiştir. Bunun için kampüs genelinde yayaların ve araçların güvenli ve efektif şekilde hareket etmesini sağlayacak bir plan üzerinde çalışılmıştır. Kampüs içinde her yere kolay ulaşım ilkesinin benimsendiği bu süreçte, yaya ve çevre dostu bir ulaşım ağı oluşturulmasına özen gösterilmiştir. Bahsedilen kriterler doğrultusunda kampüs planlamada ulaşım ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde tanımlanmıştır: 18 Yaya odaklı bir kampüs algısı ile kampüs içerisindeki araç, yaya, bisiklet kullanımı ile ilgili düzenlemelerin yapılması Kampüs ve şehirlerarası ulaşım için ring servisler gibi alternatifler üretilmesi ve böylece kampüs sakinlerinin değişen taleplerinin ekstra yatırıma gerek kalmadan karşılanabilmesi Can güvenliğini artırmak amacıyla yaya ve araç trafiğinin olabildiğince ayrıştırılması Kampüs içindeki geçişlerin (özellikle merkez alana) yürüyerek ya da bisiklet gibi alternatif araçlar ile sağlanması Yaya ve bisiklet yolu ağının tüm kampüse yayılması Kampüs içinde bisiklet kiralama sistemlerinin kurulması ve kampüs sakinlerinin bu araçları kullanmaya teşvik edilmesi Araç trafiği akışının kampüsün çeperlerinden sağlanması; böylece kampüs içi araç trafiğinin minimize edilmesi Yaşam alanlarının bulunduğu merkezi bölgeye araç girişinin önlenmesi Park alanlarının olabildiğince kampüsün çeperlerine doğru konumlandırılması ve buralardan kampüs merkezine yürüyerek ya da bisiklet vb. alternatiflerle bağlantıların sağlanması

16 Araç trafiğinden kaynaklı yakıt tüketimi ve gaz emisyonu gibi çevresel zararların minimum düzeyde tutulması Ambulans, itfaiye gibi acil durum araçları için uygun geçiş yollarının oluşturulması Kampüs içi yönlendirme ve işaret tabelalarının etkin kullanımı Toplumla Entegrasyon Yüzyıllardır süregelen İTÜ geleneği ve sosyal rolümüzün bilincinde olarak, üniversitemizin toplumla entegrasyonunu önemsiyoruz. Sahip olduğumuz bu misyonla üniversite içinde öğrenci, akademisyen ve idari personel etkileşiminin artırılması ile beraber; bölge halkı ile etkileşimi regüle edecek ve sağlamlaştıracak çalışmalar planlıyoruz. Bu bağlamda öne çıkan bazı prensipler şöyle özetlenebilir: Üniversitenin ve kampüslerin birer toplumsal kaynak olduğu algısının yerleştirilmesi Kampüslerimiz içerisinde halkın faydalanabileceği eğitim birimleri, sosyal alanlar ve ihtiyaca uygun ticari yapılar oluşturulması Kampüslerimizin bulunduğu bölgenin sosyo-kültürel merkezi haline getirilmesi Üniversitenin gelişim planlarının; yerel ve bölgesel büyüme, toplumsal öncelikler ve beklentiler ekseninde şekillendirilmesi Sürdürülebilirlik 19 İTÜ-KKTC fiziksel planlama sürecinde temel çabamız, toplum ve çevre ile uyumlu kampüslerimizin gelecek nesillere aktarılması yönündedir. Kampüslerimizin çağın gereklerine göre adapte edilerek ve kaynak tüketimi optimum düzeyde tutularak; on yıllar ve hatta yüz yıllar boyu yaşatılabilmesi için sürdürülebilirlik ilkelerinin tanımlanması şarttır. Bu konsept gereği temel ilkelerimiz şu başlıklara dayanmaktadır. Enerji Tasarrufu o Planlama, tasarım, yapım ve yenileme çalışmalarının tamamında enerji tasarrufunun desteklenmesi o Alternatif enerji kullanımının yaygınlaştırılması Kaynak Kullanımı o Kampüs planlama ve yerleşim aşamalarında doğanın herhangi bir erozyona uğramamasına dikkat edilmesi o Kaynakların (su, enerji, malzeme vb.) etkin şekilde kullanılması ve bunun teşvik edilmesi o Geri dönüşüm çalışmalarının artırılması

17 o Kampüslerde bu yönde bilinç oluşturulması Atık Yönetimi o Atık yönetimi planının oluşturulması o Kampüs içinde gerekli atık toplam ünitelerinin yerleştirilmesi o Sera gazı emisyonun ölçülmesi ve azaltılması için gerekli çalışmaların yapılması 2.4 İnsan Kaynakları Üniversitemizin hedeflediği vizyon ve misyona ulaşmasında en belirleyici faktör insan kaynağıdır. İTÜ- KKTC nin eğitim ve araştırma alanlarında öncülük etmesi, öğrencilerimizin İTÜ-KKTC li olmanın farkını hissetmesi ve toplumla bütünleşmesi süreçlerinin tamamında insan kaynağı niteliğimizin etkili olacağı açıktır. Bu bilinçle nitelikli insan kaynağının kuruma kazandırılması, akademik ve idari tüm personelimizin kurumsal aidiyetinin, memnuniyetinin ve motivasyonunun sağlanması ve artırılmasına yönelik çalışmalar öncelikli hedeflerimiz arasındadır. İnsan kaynaklarına yönelik olarak ilk aşamada üniversite personelinin özlük ve diğer haklarını düzenleyen sicil yönetmeliği hazırlanacaktır. Eğitim kadrosunun olabildiğince KKTC de yerleşik olmasına özen gösterilecek; KKTC deki istihdama katkıda bulunmak açısından idari görevlerde bulunacak personelin özellikle bölgeden istihdam edilmesine dikkat edilecektir. İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi kurularak; Seçme-yerleştirme Atama-terfi Eğitim Kariyer yönetimi gibi süreçler tanımlı hale getirilecektir. 20 Akademik ve idari kadro dağılımlarına göre 2013 Ağustos itibari ile 2 yönetici, 7 akademik ve 32 idari personel istihdam edilmektedir. Gelecek beş yıl içerisinde öğrenci sayısındaki artışa paralel olarak istihdam edilmesi planlanan akademik ve idari personel dağılımı tabloda yer almaktadır.

18 İTÜ-KKTC PERSONEL PROJEKSİYONU Akademik Personel Toplam Öğretim Üyesi Yardımcısı (Araştırma görevlisi, mühendis, uzman v.s.) Okutmanlar Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi (Ek Ders Ücretli) Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi (Daimi Kadro) Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi (İTÜ ve Diğer Üniv.Görevlendirmesi) Konservatuar Akademik Personel (Daimi Kadro) Konservatuar Akademik Personel (İTÜ ve Diğer Üniv.Görevlendirmesi) Mühendislik Fakültesi Akademik Personel (Daimi Kadro) Mühendislik Fakültesi Akademik Personel (İTÜ ve Diğer Üniv.Görevlendirmesi) Sosyal Bilimler Akademik Personel (Daimi Kadro) Sosyal Bilimler Akademik Personel (İTÜ ve Diğer Üniv.Görevlendirmesi) Toplam İdari Personel Yönetici (Rektörlük) Memur (Rektörlük) Teknik Personel (Rektörlük) İşçi (Güvenlik, Temizlik, Şoförler) (Rektörlük) Denizcilik Fakültesi İdari Personel Konservatuar İdari Personel Mühendislik Fakültesi İdari Personel Sosyal Bilimler İdari Personel Kütüphane Öğrenci İşleri Öğrenci Merkezi Kariyer Merkezi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi Sağlık Merkezi Yemekhane Spor Salonları Kongre Merkezleri Mezunlar Derneği İTÜ-İstanbul Tanıtım Ofisi Araştırma Merkezi Toplam

19 2.5 Yasal Yükümlülükler ve Mevzuat Analizi İTÜ-KKTC nin yasal yükümlülükleri 38/2009 sayılı İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ-KKTC Eğitim- Araştırma Yerleşkeleri (Kuruluş, Görev, Çalışma ve Denetleme) Yasası ile belirlenmiştir. 38/2009 sayılı yasanın 3. maddesinde, İTÜ-KKTC nin kuruluş ve amacı aşağıdaki gibi tanımlanmıştır: Bu Yasa ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nin tahsis ettiği ve/veya edeceği kiraladığı ve/veya kiralayacağı araziler üzerinde, yatırım finansmanı ve işletme masrafları Protokolde belirtilen şekilde karşılanan, akademik ve idari yönden İstanbul Teknik Üniversitesi ne bağlı, özerk İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri, özel tüzel kişiliği kurulur. Bu özel tüzel kişilik, Protokol ve bu Yasa amaçlarını gerçekleştirmek üzere kurulacak her türlü vakıf, şirket, kooperatif, dernek, birlik, döner sermaye işletmeleri ve diğer tüm tüzel kişilikleri kapsar. Aynı kanunun 4. maddesi uyarınca İTÜ-KKTC nin amaçları; 1. Merkezi İstanbul da, İstanbul Teknik Üniversitesi olmak üzere; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri arasındaki mevcut işbirliği ve dayanışma çerçevesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nde yükseköğrenim kalite kapasitesini ve öğrenci sayısını artırma hedefleri doğrultusunda ve Türkiye Cumhuriyeti nin sağlayacağı mali destek ile eğitim birimleri kurmak ve geliştirmek 2. Akademik ve idari yönden İstanbul Teknik Üniversitesi ne bağlı ve bu üniversitenin öngöreceği programları uygulayan Üniversite ve diğer eğitim kurumları açmak; bu kurumlara bağlı olarak araştırma ve uygulama birimleri oluşturmak; Protokol ve bu Yasanın öngördüğü diğer amaçları gerçekleştirmek 3. Yukarıdaki (1) inci ve (2) nci fıkralarda belirtilen amaçları gerçekleştirmek üzere her türlü vakıf, şirket, kooperatif, dernek, birlik ve döner sermaye işletmeleri kurmak şeklinde tanımlanmıştır. 22 İTÜ-KKTC nin eğitim ve araştırmada esas alacağı temel ilkeler İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri Yasası 5. maddesinde aşağıdaki gibi belirlenmiştir. 1. Anayasanın özüne ve sözüne bütünü ile bağlı kalmak 2. İnsan haklarına dayanan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerinin toplumda yerleşmesine ve gelişmesine yardımcı olmak; din, dil, ırk, cinsiyet ayırımı gözetmemek 3. Türk ulusunun çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasını öngören Atatürk ilke ve devrimlerinin toplumda yerleşmesini ve gelişmesini sağlamak 4. Ulusal güvenlik ve genel ahlakın gereklerini ve ulusal gelenekleri gözetmek

20 5. Toplumun sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak ve ulusal kültür ve eğitim görevlerini yerine getirirken, Türk ulusal eğitiminin temel görüş, amaç ve ilkelerine uymak ve 6. Herhangi bir siyasal parti ve/veya organlarına açık veya zımni taraf olmamak Üniversitenin kuruluş ve amacı, aynı yasanın 6. Maddesi gereğince şu şekilde tanımlanmıştır: 1. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nin ve bölgenin yükseköğrenim gereklerine yönelik eğitimöğretim ve araştırma çalışmalarında bulunan; sosyal, kültürel ve bilimsel ilişkilerin gelişmesine yardımcı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin dünya uygarlığı içinde saygın bir yer almasını ve bu amaçla çalışırken toplum yararına diğer doğal kazançların sağlanmasına yardımcı olan ve bu Yasanın öngördüğü diğer amaçları gerçekleştirmek üzere İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ-KKTC Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri özel tüzel kişiliği kurulur. 2. İTÜ-KKTC nin kuruluş ve işlevindeki amaçları Kıbrıs Türk Milli Eğitimi nin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda şunlardır: a. Başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nin ihtiyaçlarını karşılamak üzere İstanbul Teknik Üniversitesi nin eğitim ve akademik prensipleri gözetilerek uluslararası nitelikte ve çeşitli düzeyde ortaöğretime dayalı eğitim-öğretim, bilimsel araştırma, üretim, yayın ve danışmanlık yapmak b. İstanbul Teknik Üniversitesi nin ihtisas gücü, teknik birikimi ile oluşturacağı diğer kaynaklarını kullanarak, milli eğitim politikası ve kalkınma planlarının ilke ve hedefleri doğrultusunda ülkenin ihtiyacı olan dallarda ve sayıda insan gücü yetiştirmek c. Türk halkının yaşam düzeyini yükseltici ve kamuoyunu aydınlatıcı bilim verilerini söz, yazı ve diğer araçlarla yaymak d. Ülkenin bilimsel, kültürel, sosyal ve ekonomik yönlerden ilerlemesini ve gelişmesini etkileyen sorunları ilgili kuruluşlarla işbirliği yaparak eğitim- öğretim ve araştırma konusu yapmak; sonuçlarını halkın yararına sunmak; kamu kuruluşlarınca ve özel kuruluşlarca bir ücret karşılığı istenecek araştırma-geliştirme ve danışmanlık hizmetleri vermek ve kalite kontrol ve diğer bulguları rapor halinde ortaya koymak, yorumlar üretmek e. Eğitim teknolojisi üretmek, geliştirmek, kullanmak ve yaymak ve f. Yükseköğretimin uygulamalar yapılması ile ilgili eğitim-öğretim esaslarını geliştirmek, vakıf, şirket, kooperatif, dernek, birlik, döner sermaye işletmeleri ve diğer tüzel kişilikler kurmak; verimli çalıştırmak ve bu faaliyetlerin geliştirilmesine ilişkin gerekli düzenlemeleri yapmak 23

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ KURULMASI VE KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ

GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı Girne Üniversitesi akademik birimlerin teşkilatlanması, işleyiş, görev, yetki ve sorumluluklarıyla, ilgili

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Yeditepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin yönetimi ve

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Bartın Üniversitesi nin yükseköğretim

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu yönerge; Bartın Üniversitesinde eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ve

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, İstanbul Üniversitesi Kariyer

Detaylı

Birinci Bölüm. İkinci Bölüm

Birinci Bölüm. İkinci Bölüm Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İpek Üniversitesinin yönetimi, işleyişi, akademik organları ve görevlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Usul ve Esasların amacı, İstanbul Medeniyet Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Nisan 2019 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 30738 Kayseri Üniversitesinden: YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ 21 Nisan 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27559 Turgut Özal Üniversitesinden: YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1:

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1: ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1: Bu Yönetmeliğin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesine

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM TEŞKİLATINA İLİŞKİN ESASLAR

YÜKSEKÖĞRETİM TEŞKİLATINA İLİŞKİN ESASLAR 1. Üniversite; fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuvar, meslek yüksekokulu, araştırma ve uygulama merkezi ve benzeri birimlerden oluşur. Ancak bir üniversitede en az... fakültenin bulunması zorunludur.

Detaylı

Resmî Gazete YÖNETMELİK. Süleyman Demirel Üniversitesinden: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER

Resmî Gazete YÖNETMELİK. Süleyman Demirel Üniversitesinden: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER 6 Kasım 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30232 YÖNETMELİK Süleyman Demirel Üniversitesinden: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ (22.5.2014 R.G.122 A.E.327 Sayılı Tüzük) KUZEY KIBRIS EĞİTİM VAKFI VE DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KURULUŞ YASASI (18/1986,

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ KENT, BÖLGE, ÇEVRE UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ KENT, BÖLGE, ÇEVRE UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ KENT, BÖLGE, ÇEVRE UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Çankaya Üniversitesi Kent, Bölge

Detaylı

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ (23 Mayıs 2012 tarih ve 28301 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

YÖNETMELİK. Gazi Üniversitesinden: GAZİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Gazi Üniversitesinden: GAZİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 18 Ağustos 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27676 Gazi Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

YÖNETMELİK. Bingöl Üniversitesinden: BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Bingöl Üniversitesinden: BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 23 Şubat 2012 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28213 Bingöl Üniversitesinden: YÖNETMELİK BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Hoca Ahmet Yesevi

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SİNOP ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SİNOP ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Sinop Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, Cumhuriyet Üniversitesi nin ulusal ve uluslararası akademik

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ LİDERLİK VE GİRİŞİMCİLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ LİDERLİK VE GİRİŞİMCİLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sayfa No 1 / 7 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; KTO Karatay Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan KTO Karatay Üniversitesi Liderlik ve Girişimcilik

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ DEMİRYOLU MALZEMELERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ATILIM ÜNİVERSİTESİ DEMİRYOLU MALZEMELERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 29 Mayıs 2011 gün ve 27948 Sayılı Resmi Gazete ATILIM ÜNİVERSİTESİ DEMİRYOLU MALZEMELERİ UYGULAMA VE Amaç ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR 2013/101 (Y) Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] BTYK nın 2009/102 no.lu kararı kapsamında hazırlanan ve 25. toplantısında onaylanan Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin koordinasyonunun

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Sayı : 47842117-602.04.01-E.1700011032 23.05.2017 Konu : Üniversitemiz 2020-2023 Dönemi Stratejik Plan Hazırlık Programı

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ATILIM ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar (16.02.2011 gün ve 27848 Sayılı Resmi Gazete) Amaç ATILIM ÜNİVERSİTESİ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ (11.01.2017 tarih ve 2017-001 nolu Senato Karar ) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar Amaç Madde 1. Bu Yönergenin amacı; Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Detaylı

ÜNİVERSİTELERDE AKADEMİK YAPILANMA

ÜNİVERSİTELERDE AKADEMİK YAPILANMA ÜNİVERSİTELERDE AKADEMİK YAPILANMA Yükseköğretimde en yüksek eğitim kurumu olan üniversiteler, bilimsel özerkliğe ve kamu tüzel kişiliğine sahip, yüksek düzeyde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma, yayın

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Merkez (ODÜZEM): Ordu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. a) Merkez (ODÜZEM): Ordu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezini, 4 Haziran 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29020 Ordu Üniversitesinden: YÖNETMELİK ORDU ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ (25.12.2018 gün ve 14 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME, TASARIM, UYGULAMA, DANIŞMANLIK VE TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (ARGEDA-TTO) YAPI VE İŞLEYİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak-Tanımlar

Detaylı

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete 17 Eylül 2013 tarih ve Sayı) BİRİNCİ BÖLÜM

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete 17 Eylül 2013 tarih ve Sayı) BİRİNCİ BÖLÜM NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete 17 Eylül 2013 tarih ve 28768 Sayı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Nişantaşı Üniversitesinin

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ (22.5.2014 R.G.122 A.E.328 Sayılı Tüzük) KUZEY KIBRIS EĞİTİM VAKFI VE DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KURULUŞ YASASI

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Fırat Üniversitesine bağlı olarak kurulan Proje

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı ve kapsamı; İstanbul

Detaylı

YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Yönetmelik 22 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28773 İpek Üniversitesinden: YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Engelli Öğrenci

Detaylı

HİZMETİÇİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

HİZMETİÇİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 1 Rektör kim tarafından atanır? a) Cumhurbaşkanı. b) Yükseköğretim Kurulu c) Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı d) Mütevelli Heyet 2 Rektörün görev süresi kaç yıldır? 3 Rektör adaylarını kim önerir? a)

Detaylı

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Kariyer Geliştirme

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL TEST KALİBRASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (BİYOMEDKAM) YÖNETMELİĞİ

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL TEST KALİBRASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (BİYOMEDKAM) YÖNETMELİĞİ T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL TEST KALİBRASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (BİYOMEDKAM) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; İzmir

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kariyer Merkezinin amaçlarına,

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör Yardımcısı

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Giresun Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 1. Genel Değerlendirme Misyon ve Vizyon 1.1 Misyonumuz: Üniversitemiz, evrensel değerler ışığında,

Detaylı

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 SUNUM AKIŞI Bölge Planı Hazırlık Süreci Paydaş Analizi Atölye Çalışmalarının Gerçekleştirilmesi Mevcut Durum Analizi Yerleşim Yapısı ve Yerleşmeler Arası İlişki Analizi

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ 30 Mayıs 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27949 YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul

Detaylı

YÖNETMELİK. Adıyaman Üniversitesinden: ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Adıyaman Üniversitesinden: ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 27 Mayıs 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 29012 Adıyaman Üniversitesinden: YÖNETMELİK ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

Ereğli Eğitim Fakültesi Yönetsel Birimleri ve Görev Tanımları

Ereğli Eğitim Fakültesi Yönetsel Birimleri ve Görev Tanımları Ereğli Eğitim Fakültesi Yönetsel Birimleri ve Görev Tanımları Dekan Görev Tanımı Görevin Adı : Eğitim Fakültesi Dekanı Sınıfı : Yönetim Yetkileri: Fakülte Dekanı, Fakültenin ve bağlı birimlerin personelini

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Yayımlandığı Resmi Gazete (Tarihi: 26.04.2019 Sayısı: 30756) Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-12/1/2015-29234) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Gebze

Detaylı

Anadolu Üniversitesinden:

Anadolu Üniversitesinden: 21 Kasım 2013 Sayı : 28828 RESMÎ GAZETE Sayfa : 19 Anadolu Üniversitesinden: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İLERİ TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Çankaya Üniversitesi

Detaylı

ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ YÖNETMELİĞİ ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ YÖNETMELİĞİ (ANTALYA INTERNATİONAL UNIVERSITY CENTER FOR SOCIAL, ECONOMIC AND POLITICAL RESEARCH, SEPAM) Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ ORDU ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, Ordu Üniversitesi'nin eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ve idari hizmetlerinin

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Karadeniz Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi nin amaçlarına,

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453 Resmi Gazete Tarihi: 05.03.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26453 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 29.07.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29429 MERSİN ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mersin

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama

Detaylı

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve Kapsam

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve Kapsam T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 Bu Yönerge; İstanbul Kültür Üniversitesinde eğitim-öğretim, araştırma

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 08 Temmuz 2015 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29764 YÖNETMELİK Bitlis Eren Üniversitesinden: BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1. (1) Bu Yönergenin amacı İstanbul Teknik Üniversitesinin eğitim-öğretim ve araştırma

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SAKARYA ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ ( 03/07/2016 gün ve 29761 sayılı R.G.de yayımlanmıştır) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL, MANYETİK VE YARIİLETKEN MALZEMELER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ ( 24/11/2014 gün ve 29185 sayılı R.G.de yayımlanmıştır) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FOTONİK TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FOTONİK TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FOTONİK TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Dumlupınar Üniversitesi Fotonik

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi nde öğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Erciyes Üniversitesi'nin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile

Detaylı

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 12 Eylül 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28763 Namık Kemal Üniversitesinden: YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

KARİYER GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

KARİYER GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ KARİYER GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ KOORDİNATOR Prof. Dr. Bahattin Karagözoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü e-posta: bahattin.karagozoglu@medeniyet.edu.tr

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Merkez: Işık Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. b) Merkez: Işık Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezini, 17 Ekim 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28444 Işık Üniversitesinden: YÖNETMELİK IŞIK ÜNİVERSİTESİ İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bartın Üniversitesinden: BARTIN ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bartın Üniversitesi

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HİTİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu Usul ve Esasların amacı, Hitit Üniversitesi Kalite Komisyonunun

Detaylı

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge; Eskişehir Teknik Üniversitesinde eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri

Detaylı

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KAYSEM) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KAYSEM) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 5 Mart 2019 SALI Resmî Gazete Sayı : 30705 Kayseri Üniversitesinden: YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KAYSEM) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

TEB KOBİ AKADEMİ İLLER GELECEKLERİNİŞEKİLLENDİRİYOR: ADANA GELECEK STRATEJİSİ KONFERANSI 5 ARALIK 2007

TEB KOBİ AKADEMİ İLLER GELECEKLERİNİŞEKİLLENDİRİYOR: ADANA GELECEK STRATEJİSİ KONFERANSI 5 ARALIK 2007 TEB KOBİ AKADEMİ İLLER GELECEKLERİNİŞEKİLLENDİRİYOR: ADANA GELECEK STRATEJİSİ KONFERANSI 5 ARALIK 2007 1 Adana Gelecek Stratejisi Konferansı Çalışmanın amacı: Adana ilinin ekonomik, ticari ve sosyal gelişmelerinde

Detaylı

SENATO 2016/12-II BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SENATO 2016/12-II BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 26.12.2016 SENATO 2016/12-II Amaç BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Bitlis Eren Üniversitesinin stratejik

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bartın Üniversitesinden: Amaç BARTIN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bartın

Detaylı

BAŞKAN. Prof. Dr. Peyami BATTAL Rektör ÜYE. Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA Rektör Yardımcısı ÜYE ÜYE. Prof. Dr. Şefik TÜFENKÇİ Ziraat Fak. Dek.

BAŞKAN. Prof. Dr. Peyami BATTAL Rektör ÜYE. Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA Rektör Yardımcısı ÜYE ÜYE. Prof. Dr. Şefik TÜFENKÇİ Ziraat Fak. Dek. Üniversite Senatosu Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararı almıştır. Karar 2014/14-5 (Sayfa 1/5) Üniversitemizde Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kariyer Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulması ve

Detaylı

YÖNETMELİK İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 10 Ocak 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28524 İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinden: YÖNETMELİK İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 1 Yılı Yatırım Programı İzleme ve Değerlendirme Raporu Cumhuriyete vereceğimiz en büyük armağan gençlerimizin eğitilmesi olacaktır.

Detaylı

ORTADOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KUZEY KIBRIS KAMPUSU (KURULUŞ, GÖREV, ÇALIŞMA VE DENETLEME) YASASI

ORTADOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KUZEY KIBRIS KAMPUSU (KURULUŞ, GÖREV, ÇALIŞMA VE DENETLEME) YASASI ORTADOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KUZEY KIBRIS KAMPUSU (KURULUŞ, GÖREV, ÇALIŞMA VE DENETLEME) YASASI (66/2005 sayılı değişiklik yasasıyla değiştirilmiş şekliyle) İÇDÜZENİ Madde 1. Madde 2. Kısa İsim BİRİNCİ

Detaylı

Ocak Haziran Dönemi Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 2015

Ocak Haziran Dönemi Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 2015 2015 YILI OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Kamuda stratejik yönetim anlayışının temelini oluşturan kaynakların etkili ve verimli bir şekilde kullanılması ilkesi çerçevesinde,

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İHTİSAS KURULLARI VE KOMİSYONLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) İhtisas Kurulları ve Komisyonları İnşaat

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM TEŞKİLATINA İLİŞKİN ESASLAR. PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ANTALYA/2017 Ümmet YEŞİL Şube Müdürü

YÜKSEKÖĞRETİM TEŞKİLATINA İLİŞKİN ESASLAR. PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ANTALYA/2017 Ümmet YEŞİL Şube Müdürü YÜKSEKÖĞRETİM TEŞKİLATINA İLİŞKİN ESASLAR PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ANTALYA/2017 Ümmet YEŞİL Şube Müdürü ÜNİVERSİTE ORGANLARI REKTÖR: SENATO: ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU:

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu Yönerge, Çukurova Üniversitesi nin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ T.C. DEVLET TEŞKİLATI NUMARALARI

ATILIM ÜNİVERSİTESİ T.C. DEVLET TEŞKİLATI NUMARALARI BİRİM ADI T.C. DEVLET TEŞKİLATI NUMARASI MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANLIĞI 35774133 ATILIM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 59394181 REKTÖRLÜK OFİSİ (ÖZEL KALEM) 23352954 GENEL SEKRETERLİK 53322795 ÖĞRENCİ DEKANLIĞI 26256122

Detaylı

YÖNETMELİK. Üsküdar Üniversitesinden: ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İNSAN ODAKLI İLETİŞİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Üsküdar Üniversitesinden: ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İNSAN ODAKLI İLETİŞİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 15 Aralık 2014 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29206 Üsküdar Üniversitesinden: YÖNETMELİK ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İNSAN ODAKLI İLETİŞİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

5 Aralık 2014 Pazartesi Resmi Gazete Sayı: 29206

5 Aralık 2014 Pazartesi Resmi Gazete Sayı: 29206 5 Aralık 2014 Pazartesi Resmi Gazete Sayı: 29206 Üsküdar Üniversitesi'nden: ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ GENÇ BEYİNLER AKADEMİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 28.11.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26360 İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Bilgi

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YABAN HAYATI KORUMA, KURTARMA, REHABİLİTASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YABAN HAYATI KORUMA, KURTARMA, REHABİLİTASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YABAN HAYATI KORUMA, KURTARMA, REHABİLİTASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmenliğin amacı; Kafkas Üniversitesine

Detaylı

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu (ECZACILIK FAKÜLTESİ) A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının niteliğinin 2021

Detaylı

YÖNETMELİK. Giresun Üniversitesinden: GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FINDIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Giresun Üniversitesinden: GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FINDIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 5 Temmuz 2009 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 27279 Giresun Üniversitesinden: YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FINDIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. b) Merkez Müdürü: Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürünü,

BİRİNCİ BÖLÜM. b) Merkez Müdürü: Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürünü, Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinin teşkilat, yönetim, çalışma usul ve esaslarını

Detaylı