Kanun - Yönetmelik -Usul Esas Adı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kanun - Yönetmelik -Usul Esas Adı"

Transkript

1 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MVZUATLAR Kanun - Yönetmelik -Usul sas Adı YÜKSKÖĞRTİM KANUNU YÜKSKÖĞRTİM PRSONL KANUNU DVLT MMURLARI KANUNU. SOSYAL SİGORTALAR V GNL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU TÜRKİY CUMURİYTİ MKLİ SANDIĞI KANUNU ARCIRA KANUNU KAMU MALİ YÖNTİMİ V KONTROL KANUNU KAMU İAL KANUNU GLİR VRGİSİ KANUNU (GVK) ÜNİVRSİTLRD AKADMİK TŞKİLÂT YÖNTMLİĞİ MRKZÎ YÖNTİM ARCAMA BLGLRİ YÖNTMLİĞİ YURTİÇİND V DIŞINDA GÖRVLNDİRMLRD UYULACAK SASLARA İLİŞKİN YÖNTMLİK Yan Ödeme Kararnamesi Bütçe azırlama Rehberi DVLT MMURLARINA ÖDNCK ZAM V TAZMİNATLARA İLİŞKİN KARAR ÖN ÖDM USUL V SASLARI AKKINDA GNL TBLİĞ Yabanci Uyruklu Ögretim lemani Calistirilmasi saslari DRS YÜKÜ TSPİTİ V K DRS ÜCRTİ ÖDMLRİND UYULACAK SASLAR No 2547 sayılı Kanun 2914 sayılı Kanun 657 sayılı Kanun 5510 sayılı Kanun 5434 sayılı Kanun 6245 sayılı Kanun 5018 sayılı Kanun 4734 Sayılı Kanun 193 sayılı Kanun Yönetmelik Yönetmelik Yönetmelik

2 İTİT ÜNİVRSİTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR MAAŞ İŞ AKIŞ SÜRCİ İnsan İlgili aya ait, personelin derece, kademe, kıdem v.b. terfi değişiklikleri, yabancı dil puanı, aile yardımı için eşin çalışıp çalışmadığı, çocuk yardımı için yaş bilgileri v.b değişiklikler KBS ekranından güncellenir. Nakil giden veya ücretsiz izne ayrılanların da say2000i sisteminden çıkışı yapılarak güncelleme işlemi tamamlanır. Kesintiler (icra, sendika, emekli borçlanması, eczane, kira, kefalet, zam ve tazminat ödemelerinde 657 sayılı Kanunun 152.maddesine göre 7 günü aşan hastalık izin süreleri v.b) girilerek hesaplama işlemi gerçekleştirilir. Ödeme emri belgesini ve eklerini düzenlemek, imzaya sunmak. Tahakkuk teslim tutanağını hazırlamaki Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına göndermek. Say2000i sisteminden maaş hesaplaması yapılır. Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak. KBS programından bordro dökümü alınır. Tahakkuk KBS'den alınan bordro ve diğer maaş evrakları birbirine uygun mu? Say-200 sistemi üzerinden ödeme emri kesilip, gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisine onay için imzaya gönderilir Gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından onaylandı mı? Tahakkuk teslim tutanağı hazırlanır, ekleri ile birlikte Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına gönderilir Anlaşmalı bankaya mail gönderilerek tutarların hesaplara aktarılması sağlanır. vrakların birer sureti de standart dosya düzenine göre dosyalanır

3 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR KISITLI MAAŞ İnsan Açıktan atama, ücretiz izin dönüşü, askerlik dönüşü ay başına denk gelmeyen durumlarda işe başlandığı tarihten itibaren yapılır İşe başlama tarihinden sonra 15 gün içerisinde SGK sistemi üzerinden "İşe Giriş Bildirgesi hazırlanıp, İşyeri Tescil" işlemi yapılır n işe giriş belgesini hazırlamak, iş yeri tescil işlemini yapmak. Personel Daire Başkanlığınca hazırlanan maaş için gerekli belgeler (atama onayı, işe başlama yazısı vb.) temin edilir. Kısıtlı maaş için gerekli belgeleri temin etmek. İşe başlama tarihine göre kısıtlı maaş bordrosu ve banka listesi hazırlanır Kısıtlı maaş bordrosunu ve banka listesini hazırlamak. Tahakkuk Say-2000-İ sistemi üzerinden veya manuel oluşturulan bordro ile YS üzerinden ödeme emri kesilip, gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisine onay için imzaya gönderilir Ödeme emri belgesini ve eklerini düzenlemek, imzaya sunmak. Gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından onaylandı mı? Tahakkuk teslim tutanağı hazırlanır, ekleri ile birlikte Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına gönderilir Tahakkuk teslim tutanağını hazırlamaki Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına göndermek. vrakların birer sureti de standart dosya düzenine göre dosyalanır Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

4 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR DOĞUM YARDIMI İŞ AKIŞI İlgili Personel Doğum yardımı alacak personel dilekçe ile başvuruda bulunur Dilekçe ile başvurmak. Aile durum beyannamesi ve asgari geçim indirimi beyannamesi doldurtulur. Takip eden ay başından itibaren maaş yansıtılır Doğum yardımı için başvuruda bulunmak Aile durum belgesi, asgari geçim beyannamesi ve tedavi yardım beyannamesini doldurmak. Çeşitli ödemeler bordorosundan doğum yardımı bordrosu hazırlanır Doğum yardım bordrosunu düzenlemek. YS sistemi üzerinden ödeme emri kesilerek gerçekleştirme görevlisi harcama yetkilisine onay için imzaya sunulur Ödeme emri belgesini hazırlamak ve imzaya sunmak. Tahakkuk Gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından onaylandı mı? Tahakkuk teslim tutanağı hazırlanır, ödeme emri ve ekleri ile birlikte Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına gönderilir Tahakkuk teslim tutanağı hazırlayarak, ekleri ile birlikte Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına göndermek. vrakların bir sureti de standart dosya düzenine göre dosyalanır Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

5 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR ÖLÜM YARDIMI İŞ AKIŞI İlgili Personel Ölüm yardımı alacak personel veya yakını dilekçe ile başvuruda bulunur Dilekçe ile başvurmak. Vefat eden personel ise takip eden ay başı maaş bordrosundan maaşı çıkartılır. Bakmakla yükümlü olduğu eş veya çocuk ise takip eden ay başından itibaren ödeneği maaşından çıkartılır Vefat eden personeli maaş bordrosundan düşmek, eş veya cocuk ise yardım ödeneğini iptal etmek. Çeşitli ödemeler bordorosundan ölüm yardımı bordrosu hazırlanır Ölüm yardımı bordrosunu hazırlamak. YS sistemi üzerinden ödeme emri kesilerek gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisine imzaya sunulur Ödeme emri belgesini düzenlemek ve imzaya sunmak. Tahakkuk Gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından onaylandı mı? Ödeme emri belgesi, tahakkuk teslim tutanağı ekleri ile birlikte SGDB' na gönderilir Tahakkuk teslim tutanağı ve eklerini SGDB' na göndermek. vrakların bir sureti de standart dosya düzenine göre dosyalanır Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

6 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR K DRS ÜCRTİ İŞ AKIŞI Akademik takvime uygun olarak dönem başında, Bölüm Başkanlıkları tarafından verilecek dersler ve bu dersleri verecek öğretim elemanları belirlenir. Ders verecek öğretim elemanlarının belirlenmesi. Belirlenen dersi verecek öğretim elemanı birimde yoksa 2547 sayılı Kanunun ilgili maddeleri uyarınca diğer birimlerden görevlendirme istenir. Diğer birimler tarafından uygun görülen görevlendirmeler, öğretim elemanının kendi biriminde verdiği dersler ve varsa başka birimlerde verdiği dersler detaylı olarak listelenir ve ilgili birime gönderilir. Ders verecek öğretim elemanının görev yaptığı birim ile yazışma yapmak. Ders yükü dağılımı harcama birimi Yönetim Kurulunda görüşülüp karara bağlanır. Yönetim Kurulu Kararı almak. İlgili aya ait fiilen yapılan derslerden zorunlu ders yükü düşülüp geriye kalan ders yüklerinden ekders ücret çizelgesi (MYBY-Örnek 15/A) hazırlanır. kders ücret çizelgesi hazırlamak. azırlanan çizelge YÖK tarafından belirlenen Ders Yükü Tespitinde Uyulacak saslara ve diğer ilgili mevzuata uygunluğu yönünden kontrol edilir. Bu çizelgeye göre çeşitli ödemeler bordrosu (MYBY-Örnek 13) ve banka listesi düzenlenir. Gerekli kontrolleri yaptıktan sonra bordo yapıp banka listesi düzenlemek. Mali İşler KBS sistemi üzerinden ek ders puantajlar hazırlanıp YS sistemi üzerinden ödeme emri kesilir. Ödeme emri belgelerini kesmek ve imzaya sunmak. Basımı yapılan bordrolar doğru mu? Gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından onaylandı mı? kleri ile birlikte tahakkuk teslim tutanağı hazırlanarak SGDB' na gönderilir. Tahakkuk teslim tutanağı hazırlamak, ödeme emri belgesi ve ekleri ile birlikte SGDB' na göndermek. Anlaşmalı bankaya mail gönderilerek tutarların hesaplara aktarılması sağlanır. kders ücretlerini hesaplara aktarmak. vrakların bir sureti de standart dosya düzenine göre dosyalanır Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

7 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR SINAV ÜCRTİ İŞ AKIŞI Yarıyıl sonunda yapılan sınavlar için öğretim elemanlarından, sınava giren öğrenci sayıları istenip "sınav ücret beyannamesi" hazırlanır. Öğrenci sayılarını tespit ederek sınav ücret beyannamelerini hazırlamak. Beyannameler sınav programı, raporlu, görevli, izinli yazısı kontrol edilerek sınav ücreti puantaj giriş çizelgesi hazırlanır Sınav beyannamelerini, personel rapor, izin, görev durumunu kontrol etmek. azırlanan puantaj KBS sistemine girilerek bordro sınav ücret bordrosu oluştururlur. Sınav ücret bordrosunu hazırlamak. Basımı yapılan bordrolar doğru mu? YS sistemi üzerinden ödeme emri kesilir harcama yetkilisi ve gerçekleştirme görevlisine onay için imzaya sunulur Ödeme emri belgelerini kesmek ve imzaya sunmak. Tahakkuk Gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından onaylandı mı? kleri ile birlikte tahakkuk teslim tutanağı hazırlanarak SGDB' na gönderilir. Ödeme evraklarını SGDB' na göndermek. Anlaşmalı bankaya mail gönderilerek tutarların hesaplara aktarılması sağlanır. Ücretleri hesaplara aktarmak. vrakların bir sureti de standart dosya düzenine göre dosyalanır Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

8 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR SÜRKLİ GÖRV YOLLUĞU İŞ AKIŞ SÜRCİ Gelen Personel mekli Personel Atama onayı, işe başlama yazısı, naklen gelmiş ise maaş nakil ilmuhabiri, aile durum beyannamesi ile birlikte hazırlanan yolluk bildirimi ilgili personele imzalattırılır. meklilik belgesi ve kadro boşaltma onayı kontrol edilir. Görev yolluğu için başvuruda bulunmak ve yolluk bildirimi hazırlamak. Tahakkuk YS sistemi üzerinden ödeme emri kesilerek yolluk bildirimi ile birlikte onay için imzaya sunulur Ödeme emri belgesi hazırlamak, imzaya sunmak. Gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından onaylandı mı? kleri ile birlikte tahakkuk teslim tutanağı hazırlanarak Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına gönderilir Tahakkuk teslim tutanağı hazırlamak, ekleri ile birlikte SGDB' na göndermek. vrakların bir sureti de standart dosya düzenine göre dosyalanır Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

9 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR GÇİCİ GÖRV YOLLUĞU (YURT İÇİ) İŞ AKIŞ SÜRCİ Geçici Görev Yolluk Bildirimi hazırlamak ve ilgili personele imzalatmak. Görev yolluğu için başvuruda bulunmak ve yolluk bildirimi hazırlamak. Geçici Görev Yolluk Bildirimi ve ekli harcama belgeleri yürürlükteki mevzuata göre kontrol edilir. Yolluk bildirimini kontrol etmek. Geçici Görev Yolluk Bildirimi ve ekli harcama belgeleri mevzuata uygun mu? Tahakkuk YS sistemi üzerinden ödeme emri kesilerek yolluk bildirimi ile birlikte gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisine onay için imzaya sunulur. Ödeme emri belgesini hazırlamak, imzaya sunmak. Gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından onaylandı mı? kleri ile birlikte tahakkuk teslim tutanağı hazırlanarak Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına gönderilir Tahakkuk teslim tutanağı hazırlamak, ekleri ile birlikte ödeme emri belgesini SGDB' na göndermek. vrakların bir sureti de standart dosya düzenine göre dosyalanır Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

10 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR GÇİCİ GÖRV YOLLUĞU (YURT DIŞI) İŞ AKIŞ SÜRCİ Geçici Görev Yolluk Bildirimini hazırlamak ve ve ilgili personele imzalatmak. Görev yolluğu için başvuruda bulunmak ve yolluk bildirimi hazırlamak. Geçici Görev Görev Yolluk Yolluk Bildirimi Bildirimi ve ekli ve harcama ekli belgeleri harcama yürürlükteki belgeleri mevzuata yürürlükteki göre kontrol mevzuata göre edilir. kontrol edilir. Yolluk bildirimini kontrol etmek. Geçici Görev Yolluk Bildirimi ve ekli harcama belgeleri mevzuata uygun mu? Tahakkuk YS YS sistemi üzerinden ödeme ödeme emri kesilerek emri yolluk kesilerek bildirimi yolluk ile birlikte bildirimi gerçekleştirme ile birlikte gerçekleştirme görevlisi ve harcama görevlisi yetkilisine ve harcama onay için yetkilisine onay imzaya için sunulur. imzaya sunulur. Ödeme emri belgesini hazırlamak, imzaya sunmak. Gerçekleştirme görevlisi görevlisi ve harcama ve harcama yetkilisi yetkilisi tarafından tarafından onaylandı onaylandı mı? mı? kleri kleri ile ile birlikte birlikte tahakkuk tahakkuk teslim teslim tutanağı hazırlanarak tutanağı hazırlanarak Strateji Geliştirme Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına Daire gönderilir Başkanlığına gönderilir Tahakkuk teslim tutanağı hazırlamak, ekleri ile birlikte ödeme emri belgesini SGDB' na göndermek. vrakların bir bir sureti sureti de standart de standart dosya dosya düzenine göre göre dosyalanır dosyalanır Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

11 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR MKLİLİK İŞ AKIŞ SÜRCİ mekli olacak personelin dilekçesi ve ayrılış onayı geldikten sonra ayrılış tarihini takip eden ay başından itibaren maaş bordrosundan çıkartılır mekli olacak personelin ilgili belgelerini düzenlemek, takip eden aybaşı itibariyle maaş bordrosundan çıkarmak. meklilik dilekçesi, emekli onayı, ayrılış yazısı tamamlandığında yolluk bildirimi hazırlanır. Yolluk bildirimi hazırlamak. YS sistemi üzerinden ödeme emri belgesi kesilerek yolluk bildirimi ile birlikte imzaya sunulur. Ödeme emri kesilerek imzaya sunmak. Tahakkuk Gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından onaylandı mı? Tahakkuk teslim tutanağı hazırlanarak ödeme emri belgesi ve ekleri ile birlikte SGDB' na gönderilir. Tahakkuk teslim tutanağı hazırlayarak, ödeme emri belgesi ve eklerini SGDB' na göndermek. SGK sistemi üzerinden ayrılış tescili yapılır. İşten ayrılış tescilini yapmak. vrakların bir sureti de standart dosya düzenine göre dosyalanır Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

12 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR NAKLN GİDN İŞ AKIŞ SÜRCİ Kurumdan ayrılacak olan personelin, personel işleri biriminden ayrılış yazısı geldikten sonra maaş nakil ilmuhaberi hazırlanarak imzaya sunulur Maaş nakil ilmuhaberini hazırlayarak imzaya sunmak. Paraf ve imzaları tamam mı? Paraf ve imzaların tam olup olmadığını kontrol etmek. İmzaları tamamlattırılan maaş nakil ilmuhaberi zimmet ile ilgiliye teslim edilir. Maaş nakil ilmuhaberini zimmet karşılığı ilgiliye teslim etmek. Tahakkuk Takip eden ay başı itibariyle maaş bordorosundan çıkartılır. Takip eden aybaşından itibaren maaş bordrolarını çıkarmak. SGK sistemi üzerinden ayrılış tescili yapılır. SGK sistemi üzerinden ayrılış tescili yapmak. vrakların bir sureti de standart dosya düzenine göre dosyalanır Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

13 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR NAKLN GLN İŞ AKIŞ SÜRCİ Rektörlük Makamı tarafından ataması yapılan personelin kurumdan getirdiği maaş nakil ilmuhaberi ile birlikte işe başlama yazısı geldikten sonra aile durum beyannamesi ve asgari geçim beyannamesi kişiye doldurtulur, kurum ile anlaşmalı bankaya hesap açtırılarak İBAN numarası istenir Naklen gelen personelin atama onayı, maaş nakil ilmuhaberi, göreve başlama yazısı temin etmek, aile durum beyannamesi doldurtmak, asgari geçim indirim beyannamesi doldurmak, bankaya hesap acmasını sağlamak. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesi tekrar tescil işlemi gerçekleştirilip bir sureti Personel Daire Başkanlığına gönderilir SGK sistemi üzerinden tekrar tescil işlemi yapmak. Göreve başlama maaş bordrosu basılmasından sonramı yapıldı? Manuel maaş bordrosu hazırlanıp YS sistemi üzerinden ödemeleri kesilerek gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisinin onayı için imzaya sunulur Say-2000-İ sistemine bilgi girşleri yapılır. Maaş bordrosunu hazırlamak ve imzaya sunmak, yeni maaş bilgilerine göre personel bilgi formunu hazırlamak, Personel Daire Başkanlığına göndermek. Tahakkuk Gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından onaylandı mı? Tahakkuk teslim tutanağı hazırlanarak ödeme emri ve ekleri Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına gönderilir. Tahakkuk teslim tutanağı hazırlayarak, ödeme emri belgesi ekleri ile birlikte SGDB' na göndermek. lde yapılan maaş bordrosundaki emekli kesenekleride dahil edilerek sistem üzerinden aylık prim bildirgesi onaylanır SGK sistemi üzerinden emekli kesenekleri süresi içerisinde gönderimesi sağlanır. mekli keseneklerini süresi içerisinde göndermek, aylık prim bildirgelerini onaylamak. SGK sistemi üzerinden emekli kesenekleri gönderildi mi? Sistem üzerinden aylık ek bildirge girişi yapılır ve rakamlar Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının emekli kesenek toplam rakamlarıyla karşılaştırılır Sistem üzerinden aylık ek bildirge girişini yapmak, kesenek toplamlarını SGDB ile karşılaştırmak. Sistemle Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı emekli kesenek rakamları tutuyor mu? Kesenkelerin tutup tutmadığını kontrol etmek. Rakamlar tekrar kontrol edilir Sistemden onaylanarak aylık ek prim bildirgesi alınır ve bir sureti Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına gönderilir Tutmayan kesenek toplamlarını kontrol ederek düzeltmek, sistemden onaylayarak aylık ek prim bildirgesi almak ve SGDB'na göndermek. vrakların bir sureti de standart dosya düzenine göre dosyalanır Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

14 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR AÇIKTAN ATAMA İŞ AKIŞ SÜRCİ Rektörlük Makamı tarafından ataması yapılan personelin atama onayı ve işe başlama yazısı geldikten sonra aile durum beyannamesi, asgari geçim indirimi beyannamesi doldurtularak kurum ile anlaşmalı bankaya hesap açtırılır İBAN numarası istenilir Atama onayı, işe başlama yazısı ile birlikte aile durum beyannamasi doldurtulur, banka hesabı açtırılması sağlanır. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesi hazırlanarak "İşe Giriş Tescil" işlemi yapılır İşe giriş bildirgesi hazırlamak. İşe başlama ay başındamı yapıldı? Tahakkuk İşe başlama ay başında yapıldı ise maaş bordrolorının basılmasından sonra işe başlandığından manuel maaş yapılır İşe başlama maaş bordrosu basılmasından öncemi yapıldı? Maaş bordroları basımı gerçekleşmiş ise maaşını elde yapmak. İşe başladığı tarih ile içinde bulunduğu ayın 14' ü arasındaki günler için kısıtlı maaş ve takip eden ayın 15'i ile diğer ayın 14'ü arasındaki günler içinde tam maaş yapılır. Takip eden ay maaşı için personel bilgi formu hazırlanarak Bilgi İşlem Daire Başkanlığına gönderilir, maaş yapılması sağlanır.ayrıca işe başladığı tarih ile içinde bulunduğu ayın 14' ü arasındaki günler içinde kısıtlı maaş yapılır. Personel bilgi formu hazırlamak, işe başlama tarihine göre maaşının yapılmasını sağlamak. vrakların bir sureti de standart dosya düzenine göre dosyalanır Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

15 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR İSTİFA, ASKRLİK, ÜCRTSİZ İZİN İŞ AKIŞ SÜRCİ İnsan İstifa, askerlik ve ücretsiz izin durumlarında personel işleri biriminden gelen ayrılış yazısı ile birlikte peşin alınan maaş için borçlandırma belgesi hazırlanır Borçlandırma belgelerini hazırlamak. Borçlandırma belgesi gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisine onay için imzaya sunulur azırlanan borçlandırma belgesini imzaya sunmak. Gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi tarafından onaylandı mı? Tahakkuk Zimmet defterine işlenerek Strateji Geliştrime Daire Başkanlığına gönderilir. Takip eden ay başından itibaren maaş bordrosundan çıkartılır Zimmetleyerek SGDB' na göndermek, takip eden aybaşı itibariyle maaş bordrosundan çıkartmak. SGK sistemi üzerinden ayrılış tescil işlemi gerçekleştirilir,. SGK sistemi üzerinden ayrılış tescili yapmak. vrakların bir sureti de standart dosya düzenine göre dosyalanır Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

16 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR DOĞRUDAN TMİN İŞ AKIŞ SÜRCİ İstekler uygun mu? ödenek yeterli mi? Alınacak malzeme dayanıklı taşınır mı? Birimlerden teknik şartnameleri ile birlikte gelen satınalma talepleri toplanarak sınıflandırılır. İlgili birime iade edilir. Birimlerden satınalma taleplerini almak ve sınıflandırmak, teknik şartnameleri kontrol etmek. Genel bütçe ve proje dayanıklı taşınır alımları için Rektörlük Makamına talepte bulunmak. Onay belgesi düzenlenerek arcama Yetkilisine imzaya sunulur. Satınalma onayını hazırlayarak imzaya sunmak. Satınalma Birimi Malzeme alımı iptal edilir. Konu ile ilgili firmalar belirlenerek teknik şartname ile Bbirlikte teklif mektubu gönderilir. Onay belgesi imzalandı mı? Satınalma onayı harcama yetkilisi tarafından onaylanmamışsa alımı iptal etmek ve ilgili birime bildirmek. Teklif mektıplarını hazırlamak, ilgili firmalara göndermek, alınan teklifleri değerlendirmek, piyasa araştırma tutanağı düzenlemek. Süresi içinde verilmeyen teklif mektupları değerlendirilmeye alınmaz. Teklif mektupları süresi içinde teslim alındı mı? Gelen teklifler idari ve teknik açıdan değerlendirilirek piyasa araştırma tutanağı düzenlenir. Teklif mektuplarını süresi içinde alınıp alınmadığını takip etmek, teklifleri değerlendirmek, uygun olanları belirlemek. İlgili firmaya sipariş mektubu gönderilir. İlgili firma ile sözleşme yapılacak mı? Firma ile sözleşme yapılarak malzemenin temini sağlanır. Sipariş mektubunu hazırlamak, ilgili firma ile sözleşme yapmak, malzemenin teminini sağlamak. Taşınır Kayıt Kontrol Satınalma Birimi Sipariş iptal edilir. Geçici kabulü yapılan malzeme ilgili firmaya iade edilir. Tüm işlermler sonucu evrakların birer sureti standart dosya düzenine göre dosyalanır. Sipariş teslim edildi mi? Muayene kabul komisyonu kararı olumlu mu? Ödeme emri belgesi kesilerek harcama belgeleri yönetmeliğinde belirtilen belgeler eklenir ödemesi yapılmak üzere ilgili birimlere gönderilir. Muayene kabul komisyonu tutanağı düzenlemek, taşınır işlem fişi düzenlemek, kabulü uygun görünmeyen malzemeyi iade etmek. Ödeme emri belgesini hazırlamak ve imzaya sunmak, ödenmek üzere KBS' ye göndermek, tüm evrakların birer suretini standart dosya düzenine göre dosyalamak.

17 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR AVANS-KRDİ İŞ AKIŞ SÜRCİ Mali yıl başında Rektörlük Makamı onayı ile arcama Yetkilisi tarafından mutemet tayin edilir. arcama yetkilisi avans mutemedi yazısını yazmak ve onaya sunmak. er yıl merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen üst sınırlarını aşmamak kaydıyla ivedi ve zorunlu giderler için avans vermek veya kredi açmak sureti ile ön ödeme yapılabilir. Birimlerden gelen talepleri toplayıp acil ve zorunlu alımları tespit ederek bütçedeki ödenek durumunu kontrol etmek. Birimlerin ihtiyaçlarına ilişkin talepleri alınarak incelenir ve bütçe kotrolü yapılır. Acil ihtiyaçlar için kullanılmak üzere avans işlemlerini başlatmak, onayı hazırlamak ve imzaya sunmak. Talepler içerisinde acil ve zorunlu olan var mı? Acil olmayan alımlar doğrudan temin yolu ile yapılır. Birimlerin ve proje yürütücülerini n acil alımları için çekilecek avans miktarı ile ilgili onay belgesi hazırlanıp imzaya sunulur. Onaylanmayan avansı dosyasına kaldırmak. Satınalma Birimi vrak dosyasına kaldırılır. Avans ve kredi onaylandı mı? arcama belgelerini muhasebe yetkilisine teslim etmek. Mutemet tarafından avans veya kredi çekilerek ihtiyacın temini sağlanır. Avans veya kredi çekmek. Mutemet ön ödemelerde harcadığı tutara ilişkin kanıtlayıcı belgeleri avansta 1 ay, kredide 3 ay içinde (harcamaların bitiminden itibaren üç gün içerisinde) muhasebe yetkilisine teslim etmek zorundadır. arcamalara ilişkin kanıtlayıcı belgeleri yasal süresi içerisinde muhasebe yetkilisine teslim etmek. Avans ve kredi ile alınan malzemeler taşınır kayıt kontrol yetkilisi tarafından kayıt altına alındıktan sonra birime zimmetle teslim edilir Satın alınan taşınırları teslim alarak ilgili birimlere zimmetle teslim etmek. Muhasebe işlem fişi düzenlenip harcama belgeleri yönetmeliğinde belirtilen belgeler eklenerek avansın kapatılması için muhasebe yetkilisine teslim edilir. Tüm işlermler sonucu evrakların birer sureti standart dosya düzenine göre dosyalanır. vrakların birer suretini standart dosya düzenine göre dosyalamak.

18 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR BÜTÇ PLAN BİRİMİ İŞ AKIŞ SÜRCİ Maliye Bakanlığı tarafından aziran ayı içinde ilan edilen Bütçe azırlama Rehberine istinaden Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'nın talebi üzerine Fakültemizin bir sonraki yıl için bütçe hazırlıkları başlatılır. Birimlerden gelen bütçe tekliflerini alarak tasnif etmek İlk olarak bağlı Bölüm/Birimlerden ihtiyaçlarına ilişkin gerekçeli talepleri alınır. Gelen talepler maliyetlendirmek. Bütçe Plan Birim Gelen talepler önem sırasına göre değerlendirilerek tahmini maliyetleri tespit edilir. Talepleri bütçe tertiplerine göre tasnif ederek tablolar oluşturmak ve Yönetim Kuruluna sunmak. -Bütçe sistemi üzerinden, bütçe hazırlama rehberi doğrultusunda bütçemiz hazırlanarak elektronik ortamda ve yazılı olarak SGDB.'na gönderilir. Yönetim kurulu kararını yazmak ve Rektörlük Makamına sunmak. Bütçe teklifine ilişkin belgelerin birer sureti standart dosya düzenine göre dosyalanır. vrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

19 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ ÖĞRNCİ İŞLRİ BİRİMİ YATAY GÇİŞ İL GLN ÖĞRNCİ İŞ AKIŞ SÜRCİ vrak Kayıt Yatay Geçiş Başvuruları Yönetmelikte belirtilen süre içerisinde kabul edilir. Yatay geçiş başvurusu için gerekli belgeleri kontrol ederek başvuru dilekçesini kaydetmek. Öğrenci İşleri Öğrenci İşleri Başvurusu kabul edilmez Başvuru evrakları tamam mı? Yatay geçiş evraklarını kontrol etmek. vrak eksikliği nedeni ile yatay geçiş başvurusunun kabul edilmediğini ilgiliye yazı ile bildirmek. Başvurular ilgili komisyon tarafından incelenerek Yönetim Kuruluna sunulur Yatay geçiş başvurularını Yönetim Kuruluna sunmak. Öğrenci İşleri Öğrenci İşleri Gerekçeli karar ilgiliye yazı ile bildirilir Yönetim Kurulu Kararı olumlu mu? Yönetim Kurulu Kararını adaya yazılı olarak bildirmek. Uyum programını Yönetim Kuruluna sunmak. Öğrenci İşleri Belirlenen uyum programı öğrenciye ve ÖİDB'ye yazı ile bildirilir. Uyum programını öğrenciye, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına yazılı olarak bildirmek. Öğrenci İşleri ÖİDP'de öğrencinin kaydı yapılır. ÖİDP tarafından ders kaydı yapmak. Öğrenci İşleri Öğrencinin daha önce öğrenim gördüğü Üniversitesinden dosyası istenir ÖİDP tarafından ders kaydı yapılan öğrencinin dosyasını önceki Üniversitesinden yazı ile istemek.

20 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ ÖĞRNCİ İŞLRİ BİRİMİ DİKY GÇİŞ İL GLN ÖĞRNCİ İŞ AKIŞ SÜRCİ Öğrencinin kesin kaydı ÖİDB tarafından yapılır Öğrencinin kesin kaydının ÖİDB tarafından yapılması. Öğrenci İşleri Önlisansı bitirdiği öğrenim belgeleri ilgili komisyona bildirilir. İlgili komisyon tarafından intibak programı çıkarılır.bu program Yönetim Kuruluna sunulur. Öğrencinin intibak programını yazmak ve yönetim kurulunda görüşmek. Yönetim Kurulu Kararı ile intibak kesinleşir. İntibakı kesinleşmek. Öğrenciye bilgi verilir.intibak sonuçları sisteme girilir. Yönetim Kurulu Kararı öğrenciye ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına yazı ile bildirmek.

21 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ ÖĞRNCİ İŞLRİ BİRİMİ KAYIT DONDURMA İŞ AKIŞ SÜRCİ Öğrencinin kayıt dondurma isteğine ilişkin dilekçesi ekli mazeretine ilişkin belge ile birlikte alınır. Öğrencinin müracaatını kabul etmek. Bölüm Başkanlığı Bölüm başkanlığı tarafından öğrencinin dosyası incelenir Öğrencinin dosyasını incelemek. Yönetmelik gereği kaydının dondurulamayacağı öğrenciye yazılı olarak bildirilir. Öğrencinin kayıt dondurma hakkı var mı? Fakülte Sekreteri Öğrencinin dilekçesi ekleri ile birlikte Yönetim Kuruluna sunulur. Öğrencinin dilekçesini Yönetim Kuruluna sunmak Yönetim Kurulu Kararı olumlu mu? Öğrenci İşleri Yönetim Kurulu kararı öğrenci İşleri Daire Başkanlıklarına, bölümüne ve öğrenciye bildirilir. Yönetim Kurulu kararını ilgili birim ve kişilere bildirmek. İşlemler sonucu evrakların birer sureti standart dosya düzenine göre dosyalanır. İşlemler sonucu evrakların birer suretini standart dosya düzenine göre dosyalamak

22 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ ÖĞRNCİ İŞLRİ BİRİMİ DRS MUAFİYTİ İŞ AKIŞ SÜRCİ Öğrenci, daha önce öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunda başarılı olduğu derslerden muafiyetine ilişkin dilekçesini transkript ve ders içerikleri ile birlikte bölüme verir. Bölüme dilekçe vermek. Öğrenci işleri personeli Bölüm, öğrencinin başvurusunu "İntibak Komisyonuna" sevk ederek değerlendirilmesini sağlar. Dilekçe ve eklerini intibak komisyonuna göndermek. İntibak Komisyonunca hazırlanan intibak formu yazı ekinde Fakülte Yönetim Kuruluna sunulur. Komisyon raporunu Yönetim Kuruluna sunmak. Fakülte Sekreteri Yönetim Kurulun gündemine alınır. Yönetim kurulu gündemine almak. Yönetim Kurulunca muafiyeti uygun bulunmayan ders var mı? Öğrenci işleri personeli Karar öğrenciye bildirilmek üzere Öğrenci İşlerine gönderilir. Yönetim Kurulu kararı ÖİDBşk.lığına ve öğrenciye bildirilir. Yönetim Kurulu kararını ilgili birim ve kişilere bildirmek. İşlemler sonucu evrakların birer sureti standart dosya düzenine göre dosyalanır. vrakların bir sureti dosya düzenine göre dosyalanır.

23 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ ÖĞRNCİ İŞLRİ BİRİMİ DANIŞMAN ATAMA İŞ AKIŞ SÜRCİ Dekanlık Makamının görüşü Dekanlık makamının görüşüne göre danışmanları belirlemek. Yönetim Kuruluna sunulması Öğrenci İşleri İlgili Danışmana yazı ile bildirilir. Danışman adı öğrenciler için ilan edilir.

24 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ ÖĞRNCİ İŞLRİ BİRİMİ AFTALIK DRS PROGRAMI İŞ AKIŞ SÜRCİ Bölüm Başkanlıkları Ders kayıtları başlamadan en az birkaç hafta önce, bölüm başkanları tarafından haftalık ders programı hazırlanır. Ders programlarını hazırlamak. Öğrenci İşleri azırlanan ders programı yazı ile Öğretim lemanlarına bildirilir. Yüksekokulumuz web sayfasında ve öğrenci panolarında ilan edilir.öğrenciler, belirtilen süre içerisinde şifreleri ile ders kaydını yaparlar. aftalık ders programını Öğretim lemanlarına bildirmek, web sayfasında yayınlamak. Öğrenci Danışmanı Olabilecek muhtemel çakışmalar öğrencinin, dersi veren öğretim üyesinin oluru ve dekanlığın onayına dayanan başvuruları dikkate alınarak giderilmeye çalışılır. Yapılan değişiklikler aynı yolla duyurulur. Olabilecek ders çakışmalarını önlemye çalışmak.

25 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ ÖĞRNCİ İŞLRİ BİRİMİ DRS KAYDI İŞ AKIŞI Öğrenci Öğrenciler akademik takvimde belirtilen süre içerisinde dönem harcını yatırdıklarında ders kaydı için otomasyon sistemi açılır. Dönem harçlarını yatırmak. Öğrenci Öğrenci akademik takvimde belirtilen süre içerisinde otomasyondan o dönem alacağı dersleri seçerek geçici kaydını yapar. Geçici dönem ders kayıtlarını otamasyon sisteminden yapmak. Öğrenci Akademik Danışmanı Öğrenci danışmanına başvurarak yaptığı kaydı kontrol ettirir. Kaydı kontrol eden danışman sistemi onaylayarak kendisi, öğrenci ve kurum için 3 suret çıktı alır. Yapılan ders kayıtlarını danışmanlara onaylatmak. Akademik takvimde belirtilen ders kayıt tarihleri sonunda Öğrenci İşlerine gelen ders kayıt formları öğrencilerin dosyalarına takılır. Ders kayıt formları öğrenci dosyalarına takmak.

26 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ ÖĞRNCİ İŞLRİ BİRİMİ ARASINAV PROGRAMI İŞ AKIŞ SÜRCİ Akademik Takvimde belirtilen süre içerisinde arasınav programı düzenlenir Bölüm Başkanlığı Arasınav Programını düzenlemek. Öğrenci İşleri Alınan sınav progamı yazı ile Öğretim lemanlarına duyurulur, ayrıca Fakültemiz web sayfasında ve panolarda ilan edilir Arasınav programlarını web sayfasında ve panolarda ilan etmek. Öğrenci İşleri Mazeretleri nedeniyle arasınavlara giremedikleri gerekçesiyle başvuran öğrenci var ise Yönetmelik gereği süresi içerisinde mazeretlerine ilişkin dilekçeleri alınır Sınavlara maazeretleri nedeniyle giremeyen öğrencilerini almak. Fakülte Sekreteri Dilekçeler ekindeki mazeretleri Yönetmeliğe göre incelenerek Yönetim Kuruluna sunulur Dilekçeleri Fakülte Yönetim Kuruluna sunmak. Y.K.K. Olumlu mu? Öğrenci İşleri İlan yoluyla öğrencilere duyurulur Olumsuz dilekçeler ilan yolu ile duyurmak. Öğrenci İşleri azırlanan mazeret sınav programı ilgili öğretim üyelerine ve ilan yoluyla öğrencilere duyurulur Maazeret sınavları panolarda öğrenciye ilan tmek ve Öğretim lemanlarına bildirrmek. Öğretim lemanı Öğrencilerin mazeret sınavına alınmaları sağlanır Öğrencileri sınava almak.

27 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ ÖĞRNCİ İŞLRİ BİRİMİ YARIYIL SONU SINAV PROGRAMI İŞ AKIŞ ÜRCİ Akademik Takvimde belirtilen süre içerisinde yarıyıl sonu sınav programı hazırlanır. Akademik takvime göre yarıyılsonu sınav programı hazırlamak ve Öğrenci İşleri birimine teslim etmek. azırlanan sınav programı yazı ile Öğretim lemanlarına duyurulur. Ayrıca Fakültemiz web sayfasında ve panolarda öğrenciye ilan edilir Sınav programını panolarda ve web sayfasında yayınlamak. Öğretim lemanlarından, Yarıyıl sonu sınavına girebilme koşulunu (Devam) yerine getirmeyen öğrencilerin listesi istenir Öğretim lemanlarından devam zorunluluğu listesi istemek. Öğrenci İşleri Listeler öğrenci panolarında ilan edilir Listeleri panolarda ilan etmek. Yarıyıl sonu sınavına girebilme koşuılunu (devam) yerine getiremeyen öğrenci var mı? Sınava giremeyeceği ilan yoluyla öğrenciye duyurulur Sınava giremeyen öğrencileri duyurmak. Öğrenci Yarıyıl sonu sınavında başarılı mı? Öğrenci bütünleme sınavına alınır Öğrenci bir sonraki döneme ders kaydı yaptırır

28 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ ÖĞRNCİ İŞLRİ BİRİMİ BÜTÜNLM SINAV PROGRAMI İŞ AKIŞ SÜRCİ Bölüm Başkanlığı Akademik Takvimde belirtilen süre içerisinde bütünleme sınav programı düzenlenir Bütünleme sınav programı düzenlemek. Alınan sınav programı derhal yazı ile Öğretim lemanlarına duyurulur. Ayrıca Fakültemiz web sayfasında ve panolarda öğrenciler için ilan edilir Panolarda ve web sayfamızda sınav programını duyurmak. Öğrenci İşleri Yarıyıl sonu sınavında başarılı olamayan öğrenciler bütünleme sınavına alınır Bütünleme sınavı sonucunda öğrenci başarılı mı? Bütünleme sınavına girmek. Bir sonraki yıl başarısız olduğu dersleri tekrar eder Öğrenci bir sonraki döneme ders kaydı yaptırır

29 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ ÖĞRNCİ İŞLRİ BİRİMİ MZUNİYT İŞ AKIŞ SÜRCİ Açıldığı dönemde dersi tekrar eder Normal öğretim süresi içerisinde mezuniyet için alması gereken bütün derslerden başarılı mı? Öğrencinin transkriptini inceleyerek mezuniyet aşamasına gelip gelmediğini kontrol etmek. Öğrenci İşleri Gecici mezuniyet belgesi talep formu, İlişik kesme belgesi hazırlanır İlişik kesme belgelerini eksiksiz olarak teslim eden öğrencinin geçici mezuniyet belgesi düzenlenerek parafa sunulur Belge paraflandı mı? Mezuniyet aşamasına gelen öğrenci gerekli formları Öğrenci İşleri biriminden alarak hazırlamak. Tamamlanan ilişik kesme belgelerini teslim etmek ve mezuniyet belgesi hazırlamak. İmza için Makama sunulur. Geçici mezuniyet belgesini Dekanlık Makamına sunmak. Onaylanan mezuniyet belgesinin bir sureti imza karşılığı öğrenciye teslim edilir. Onaylanan belgelerin bir nüshasını öğrenciye vermek. Öğrencinin mezuniyeti ilgili kurumlara bildirilir. İlgili kurumlara öğrencinin mezuniyetini yazı ile bildirmek. Öğrenci İşleri Diploma yazım bilgileri düzenlenerek ÖİDB' na gönderilir Diploma bilgilerini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına göndermek. ÖİDB tarafından hazırlanan diploma öğrenciye teslim edilir. Diplomayı öğrenciye vermek.

30 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ ÖĞRNCİ İŞLRİ BİRİMİ ÖĞRNCİ ASKRLİK İŞ AKIŞI Öğrenci İşleri Kesin kayıtlardan sonra askerlik çağına girenler için öğrenci durum belgesi düzenlenir. Kesin kaydı yapılan erkek öğrenciler için askerlik şubelerine yazı yazmak. vrak Kayıt Öğrenci durum belgesi ilgili askerlik şubelerine gönderilir. vrak kayıt birimince askerlik şubelerine göndermek. Öğrenci İşleri Çeşitli nedenlerle ilişiği kesilen ve mezun olan öğrenciler ilgili askerlik şubelerine öğrenci durum belgeleri ile bildirilir. İlişiği kesilen öğrencilerin durumunu ilgili askerlik şubelerine bildirmek.

31 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ ÖĞRNCİ İŞLRİ BİRİMİ ÖĞRNCİ TMSİLCİLİĞİ İŞ AKIŞ SÜRCİ Dekanlık Makamı Öğrenci konseyi yönergesi gereği Rektörlük Makamı tarafından bildirilen seçim takvimine göre seçim ve sandık kurulu oluşturulur Bölüm - Program temsilci seçimi Dekanlık Makamınca seçim ve sandık kurulu oluşturmak. Seçim Kurulu Seçmen listeleri hazırlanıp ilan edilir Seçim takvimine göre aday başvuruları alınır Seçmen listelerini panolarda ilan etmek. Başvuruda bulunan adayların dilekçelerini kabul etmek. Öğrenci İşleri Adaylar yönergede belirtilen şartları taşıyor mu? Başvuruda bulunan adayların yönergeye göre şartları taşıyıp taşımadıklarını kontrol etmek. Aday listeleri ilan edilir, takvime göre seçim yapılır Adaylığının uygun olmadığı ilgili öğrenciye bildirilir Uygun olmayan adaylara durumunu bildirip, takvime göre seçimi yapmak. 1. turda yeterli katılım (%80) sağlandı mı? Katılım sağlanmış ise 2. tura geçmek. Sandık Kurulu 2. turda yeterli katılım (%50) sağlandı mı? 3. turda seçime katılan hazirun listesindeki imzalara göre belirlenir 2. turda katılım sağlanmış ise 3. turda katılıma göre seçim yapmak. Sandık kurulu oy pusulaları ve tutanağı seçim kuruluna gönderilir Sandık kurulu seçim sonunda oy sayımı yapar ve tutanakla seçim kuruluna gönderir. Seçim Kurulu Bölüm ve program temsilcileri arasından fakülte temsilciliği için aday başvuruları alınır Tüm program ve sınıflarda temsilci seçildi mi? erhangi bir nedenle seçimlerde sonuç alınamayan bölüm - program için temsilci seçilmemiş olur (Yönerge madde 5) Seçim Kurulu Yüksekokul Temsilciliği için Bölüm Temsilciliklerini kazanan adaylar arasından başvuruda bulunan adaylar arasından tekrar seçim yapmak. Öğrenci İşleri Adaylar arasında fakülte temsilcisi seçimi yapılır Seçim sonucu fakültemizi üniversite öğrenci konseyinde temsil etmek üzere Rektörlük Makamına yazı ile bildirilir n çok oy alan Yüksekokul Temsilcisi olur ve Rektörlük Makamına yazı ile bildirmek.

32 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ ÖĞRNCİ İŞLRİ BİRİMİ ÖĞRNCİ DİSİPLİN İŞ AKIŞ SÜRCİ Dekanlık Makamı Disiplin suçu işleyen öğrenci hakkında Dekanlık Makamınca verilen onay ile soruşturmacı tayin edilir Dekanlık Makamının onayı ile soruşturmacı tayin etmek. Soruşturmacı Soruşturmaya konu, bilgi ve belgeler soruşturmacıya yazı ile gönderilir Bilgi ve belgeleri soruşturmacı yazışma ile ilgili birimlerden istemek. Öğrenci İşleri Soruşturmacı tarafından yapılması istenilen duyurular ilgili öğrencilere ulaştırılır Panolarda ilan edilerek ilgili öğrencilere duyuruları yapmak. Soruşturmacı İlgili hakkında Soruşturmacı tarafından toplanan bilgi ve belgeler ışığında hazırlanan dosya Makamına sunulur Soruşturma sonunda önerilen cezayı Dekanlık Makamına bildirmek. Dekanlık Makamı Önerilen ceza disiplin amirinin yetkisinde mi? Önerilen ceza disiplin amirinin yetki sınırları içinde ise kararı vermek. Öğrenci İşleri Ceza yönetmeliğinin 31. Maddesi gereği ilgili kişi ve kurumlara bildirilir Verilen cezayı ilgili kurumlara yazı ile bildirmek. Dekanlık Makamı Disiplin kuruluna havale edilir. Disiplin amirinin verdiği cezayı disiplin kuruluna havale etmek. Disiplin kurulu önerilen cezayı onayladı mı? Öğrenci İşleri Ceza yönetmeliğinin 31. Maddesi gereği ilgili kişi ve kurumlara bildirilir. İlgili öğrenciye bildirilir Öğrenciye ve ilgili kurumlara yazı ile bildirmek.

33 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ KÜTÜPAN İŞ AKIŞI İnsan Çeşitli kaynaklardan gelen kitap - tez - dergi vb yayınlar mühürlernir ve aralarına güvenlik amaçlı manyetik bant yapıştırılır. Gelen kitap, tez, dergi vb yayınlar kayıt altına alındıktan sonra numaralandırılır. Kitaplar "filemaker" programında kayıt altına alınır, barkod sistemiyle etiketlenir ve yerlerine yerleştirilir. Gelen yayınlar rutin olarak Fakülte Bölümlerine duyurulur. Kütüphaneden yararlanacak öğrenci ve personel kütüphaneye sistem üzerinden üye yapılır. Kütüphaneden yararlanacak öğrenci ve personele "filemaker" programından siteme üye yapılır ve kütüphaneden yararlandırılır. Öğrenci kimliğiyle gelen öğrenci ya da personel, görevli tarafından istediği kaynak verilerek kayda alınır. Kullandırılan kaynak süresi yazılarak kullanıcıya bildirilir. Kütüphane Personel veya öğrenciye kaynağı kullanabileceği süresi bildirilir. Kaynak iade edildiğinde sistemden üye hesabından düşülür, kaynak süre içerisinde iade edilmezse, üye sözlü olarak uyarılır. Tanınan süre içerisinde kaynak geri iade edildi mi? İade edilen kaynak kişi üzerinden programdan düşülür. Belirlenen süre kadar kitap alamama cezası verilir ve öğrenci bu süre boyunca kitap alamaz. Ceza süresi içerisinde kaynak geri iade edildi mi? Öğrenci ise mezuniyet ilişik kesme belgesi imzalanmaz, personel ise yazı ile uyarılır.

34 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR TAŞINIR KAYIT KONTROL BİRİMİ SATIN ALMA YOLUYLA TAŞINIR ALIMLARI İŞ AKIŞ SÜRCİ Satınalma birimince alımı yapılan tüketim ve dayanıklı taşınır "Taşınır Geçici Alındı Fişi" ile teslim alınır. Satınalınan taşınırın geçici kabulünü yapmak. Taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi tarafından ambara alınan malzeme "malzeme muayene ve uygunluk belgesi" düzenlenerek muayene kabul komisyonunun onayına sunulur. Geçici kabul yapılan malzemeyi muayene kabul komisyonunun onayına sunmak. Muayene kabul komisyonu tarafından taşınırın uygunluğu onaylandı mı? Malzeme firmaya iade edilir. Muayene kabul komisyonu tarafından uygun bulunmayan malzemeyi ilgili firmaya iade etmek. Taşınır Kayıt Kontrol Alımı yapılan malzeme dayanıklı taşınır mı? Satın alınan dayanıklı taşınır için taşınır işlem fişi düzenlenir, sicil numarası verilerek depo girişi yapılır, iki nüshası ödeme için ilgili birime verilir. Satın alınan tüketim malzemesi için kod listesindeki hesap kodları itibari ile taşınır işlem fişi düzenlenerek iki nüshası ilgili birime verilir. Taşınır işlem fişi düzenlemek, Ambar girişi yapmak. Ambara alınan taşınır, birimlerin dayanıklı taşınır ihtiyaçlarına göre hazırladıkları taşınır istek belgesi karşılığı, zimmet fişi düzenlenerek teslim edilir. Alımı yapılan malzeme, giriş kayıtları yapıldıktan sonra birimlerin ihtiyaçlarına göre tüketim çıkış fişi düzenlenerek teslim edilir. Birimlerin taşınır malzeme ihtiyaçlarını karşılamak. Tüm işlermler sonucu evrakların birer sureti standart dosya düzenine göre dosyalanır. Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

35 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR TAŞINIR KAYIT KONTROL BİRİMİ DVİR YOLUYLA MALZM GİRİŞ İŞ AKIŞI Malzemenin alınacağı kurum/birime Taşınır istek belgesi gönderilir. arcama Yetkilisinin talimatı üzerine ihtiyaca göre istek belgesi düzenlemek. Taşınır Kayıt Kontrol İstek kabul edildi mi? Malzemeyi verecek olan kurum/birim tarafından düzenlenen Taşınır İşlem Fişi (Devir Çıkış) malzeme ile birlikte imza için birimimize gönderilir. (Devir yapılacak malzeme tutarı o yıl belirlenen limiti geçerse Rektör onayına sunulur. Onaydan sonra birime gönderilir.) Malzeme teslim alındıktan sonra, malzeme ile birlikte gönderilen Taşınır İşlem Fişi (Devir Çıkış) imzalanıp düzenlenen Taşınır İşlem Fişi (Devir Giriş) ile birlikte malzemeyi teslim eden kurum/birime gönderilir. Devir yoluyla alım işleminden vazgeçilir İsteğin kabul edilmediğine ilişkin yazıyı düzenleyerek makamın imzasına sunmak ve ilgili birime göndermek Devri uygun görülen malzemeyi TİF düzenleyerek ilgili kurum/birime teslim etmek Devir alınan malzemeyi teslim almak ve buna ilişkin TİF'i düzenleyerek malzemeyi teslim eden kurum/birime göndermek. Devir Giriş yoluyla teslim alınan taşınır gruplarına göre kayda alınır. Teslim alınan taşınır kayda alınır. Tüm işlemler sonucu evrakların birer sureti standart dosya düzenine göre dosyalanır.10 Gün içerisinde taşınır devrine ilişkin işlem fişi muhasebe birimine gönderilir. Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak. Muhasebe birimine üst yazıyla bildirim.

36 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR TAŞINIR KAYIT KONTROL BİRİMİ DVİR YOLUYLA MALZM ÇIKIŞ İŞ AKIŞI İhtiyacı olan kurum/birimlerden gelen talepler arcama Yetkilisi tarafından değerlendirilir. Birim/kurumlardan gelen istekleri tasnif edilerek arcama Yetkilisine sunmak. Taşınır Kayıt Kontrol Talep kabul edildi mi? Malzemenin çıkışına ait Taşınır İşlem Fişi (Devir Çıkış) malzemeyi talep eden kurum/birime malzeme ile birlikte imza için gönderilir. (Devir yapılacak malzeme tutarı o yıl belirlenen limiti geçerse Rektör onayına sunulur. Onaydan sonra birime gönderilir.) Malzemeyi teslim alan kurum/birim tarafından imzalanan Taşınır İşlem Fişi (Devir Çıkış) düzenlenen Taşınır İşlem Fişi (Devir Giriş) ile birlikte malzemeyi teslim eden kurum/birime gönderilir. Talebin kabul edilmediği ilgili kurum/birime yazı ile bildirilir. İsteğin kabul edilmediğine ilişkin yazıyı düzenleyerek makamın imzasına sunmak ve ilgili birim/kuruma göndermek Devri uygun görülen malzemeyi TİF düzenleyerek ilgili kurum/birime teslim etmek Devir edilen malzemeye ilişkin TİF'i düzenleyerek malzemeyi teslim alan kurum/birime göndermek. Devir Çıkış yoluyla teslim edilen taşınırlar kayıtlardan düşülerek TİF'lerin birer sureti Konsolide Yetkilisine gönderilir. Devredilen taşınırları kayıtlardan düşmek. Tüm işlemler sonucu evrakların birer sureti standart dosya düzenine göre dosyalanır. Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

37 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR TAŞINIR KAYIT KONTROL BİRİMİ İB YOLUYLA MALZM GİRİŞ İŞ AKIŞI ibe olarak alınacak malzemelerin listesi Rektör veya arcama Yetkilisinin onayına sunulur. ibe olarak alınacak malzemelerin listesini yaparak arcama Yetkilisi veya Rektör'ün onayına sunmak ibe alınacak malzemeyi incelemek üzere arcama Yetkilisi tarafından bir komisyon oluşturularak malzemenin yerinde incelenmesi sağlanır. Komisyon oluşturmak. Komisyon tarafından hazırlanan rapor Rektör veya arcama Yetkilisine sunulur. Komisyon raporunun sekreterya hizmetini yaparak hazırlanan raporu onaya sunmak Taşınır Kayıt Kontrol Rektör veya arcama Yetkilisi tarafından onaylandı mı? Fiyat takdir komisyonu kurulur. ibe alımından vazgeçildiği ilgili birim/kuruma bildirilir. ibe alımından vazgeçildiğine ilişkin yazıyı hazırlaıp imzaya sunarak ilgili birim/kuruma göndermek Taşınır İşlem Fişi (Bağış Giriş) düzenlenerek malzeme depoya alınır. Bağış giriş için Taşınır işlem fişini düzenlemek Ambara alınan taşınır isteğe göre ilgili birimlere zimmetle teslim edilir. Ambara alınan taşınırların kayıt işlmlerini yapmak ve ihtiyacı olan birimlere teslimini sağlamak. Tüm işlemler sonucu evrakların birer sureti standart dosya düzenine göre dosyalanır. Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak. İlgili evraklar üst yazıyla muhasebe birimine gönderilir.

38 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR TAŞINIR KAYIT KONTROL BİRİMİ URDA YOLUYLA MALZM ÇIKIŞ İŞ AKIŞI urdaya ayrılacak malzemeleri değerlendirmek üzere arcama Yetkilisi tarafından uzmanlık alanına göre en az üç kişiden oluşan bir komisyon kurulur. arcama Yetkilisinin talimatı üzerine komisyon kurarak komisyon üyelerine tebliğ etmek urdaya ayrılacak malzemelerin listesi yapılarak değerlendirilmek üzere komisyona sunulur. urdaya ayrılacak malzemelerin listesini yapmak. Komisyon listede sunulan malzemeleri ilgili mevzuata göre inceleyerek hazırlayacağı Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağını arcama Yetkilisi/Üst Yönetici onayına sunar. Komisyonun sekreterya hizmetini yaparak hazırlanan raporu onaya sunmak.ilgili yılın parasal limitlerinin üstünde olan çıkışlarda üst yönetici onayına gidilir. Taşınır Kayıt Kontrol Tutanak arcama Yetkilisi tarafından onaylandı mı? urdaya ayrılması uygun bulunmayan malzemeler kayıtlarda bırakılır. Kayıtlı değeri Bakanlıkça belirlenecek tutara kadar olan taşınırlar harcama yetkilisinin, belirlenen tutarı aşanlar ise üst yöneticinin onayı alınarak TİF (urda Çıkış) düzenlenerek kayıtlardan düşülür. urdaya ayrılacak malzemeler için TİF düzenleyerek kayıtlardan düşmek. Tüm işlemler sonucu evrakların birer sureti standart dosya düzenine göre dosyalanır. Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak. İlgili evraklar üst yazıyla muhasebe birimine gönderilir.

39 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR TAŞINIR KAYIT KONTROL BİRİMİ SAYIM V DVİR İŞLMLRİ İŞ AKIŞI Taşınır Kayıt Kontrol arcama Yetkilisince kendisinin veya görevlendireceği bir kişinin başkanlığında Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisinin de bulunduğu en az üç kişiden oluşan sayım kurulu kurulur. arcama Yetkilisinin talimatı üzerine komisyon kurarak komisyon üyelerine tebliğ etmek Sayım kurulu öncelikle ambarlardaki taşınırları fiilen sayarak bulunan miktarları Sayım Tutanağına kaydeder. Ambarlardaki taşınırların sayımını yaparak tutanak düzenlemek. Ambar sayımından sonra ortak kullanım alanlarında bulunan taşınırlar Dayanıklı Taşınır Listeleri ve bunların verilme sırasında düzenlenen Zimmet Fişleri esas alınarak sayılır ve sayım sonuçları Sayım Tutanağında gösterilir. Kullanımda bulunan taşınırların sayımını yapmak Sayım Kurulu Sayımda bulunan miktarlar ile kayıtlı miktarlar arasında fark var mı? Sayım bir kez daha tekrarlanır. Noksan oluğunun tespit edilmesi halinde "Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağı" ve" Taşınır İşlem Fişi"; fazla olduğunun tespit edilmesi halinde ise "Taşınır İşlem Fişi" düzenlenerek, kayıtların sayım sonuçlarıyla uygunluğu sağlanır. Yine farklı çıkarsa bu miktar "fazla" veya "noksan" sütununa kaydedilir. Düzenlenen giriş ve çıkış belgelerinin bir örneği, kayıtların yapılması için Strateji Geliştirme Daire Bşk.lığına gönderilir. Giriş ve çıkış belgelerinin birer örneğini S.G.D.Bşk.lığına göndermek Taşınır Kayıt Kontrol Kayıtların uygunluğu sağlandıktan sonra sayım kurulu tarafından Taşınır Sayım ve Döküm Cetveli düzenlenir. Bu Cetvel ve eki sayım tutanağı ile giriş ve çıkış belgeleri, taşınır kayıt ve kontrol yetkilisinin yıl sonu hesabını oluşturur. Yıl sonu hesabı oluşturmak. Tüm işlemler sonucu evrakların birer sureti standart dosya düzenine göre dosyalanır. Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

40 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR TAŞINIR KAYIT KONTROL BİRİMİ TAŞINIR YÖNTİM SABI İŞ AKIŞI Taşınır Kayıt Kontrol Sayım kurulu tarafından onaylanan Taşınır Sayım ve Döküm Cetveline göre üç nüsha arcama Birimi Taşınır Yönetim esabı Cetveli düzenlenir. Bünyesinde kütüphane materyalleri bulunan idareler ilgili cetveli ayrıca düzenlerler. Düzenlenen cetveller arcama yetkilisinin onayına sunulur. arcama Birimi Taşınır Yönetim esabı Cetvelini düzenlemek Cetvelleri Onaya sunmak arcama Yetkilisi arcama Yetkilisi tarafından onaylandı mı? Muhasebe Yetkilisi Muhasebe Yetkilisince uygunluğu onaylandı mı? Taşınır Sayım ve Döküm Cetveline uygunluğu kontrol edilerek muhasebe yetkilisine gönderilir. Muhasebe Yetkilisi Muhasebe yetkilisince uygunluğu onaylanan cetveller harcama yetkilisine geri gönderir. Kontrol ederek onayladığı belgeleri arcama Yetkilisine geri göndermek Taşınır Kayıt Kontrol Onaylanmış cetvellerin bir nüshası, Sayıştayca belirlenecek sürelerde, yıl sonu sayım tutanağı, sayım ve döküm cetveli ve yıl sonu itibarıyla en son düzenlenen Taşınır İşlem Fişinin sıra numarasını gösterir tutanak ile birlikte muhasebe birimine, bir nüshası malî yılı takip eden ay sonuna kadar taşınır konsolide görevlisine gönderilir. Cetvellerin birer nüshası harcama biriminde muhafaza edilir. Tüm işlemler sonucu evrakların birer sureti standart dosya düzenine göre dosyalanır. Onaylanan belge ve cetvellerin Sayıştay Başkanlığına, Konsolide Görevlisine gönderilmesi ve bir suretinin dosyalanması. Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

41 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR TAŞINIR KAYIT KONTROL BİRİMİ TÜKTİM ÇIKIŞ İŞ AKIŞI Birimlerin ihtiyaçlarına göre düzenledikleri Taşınır İstek Belgeleri alınarak incelenir. Birimlerden gelen istek belgelerini incelemek ve depo mevcutlarıyla karşılaştırmak Taşınır Kayıt Kontrol İstenen taşınırlar depo mevcutlarında yeterli miktarda var mı? Depo mevcutlarını kontrol etmek Taşınır İşlem Fişi (TİF) düzenlenerek talebin tamamı karşılanır. Depo mevcutları dikkate alınarak TİF düzenlenip bir miktarı karşılanır. Birimlerin isteklerini belirleyerek depo mevcutlarına göre karşılamak. Muhasebe Yetkilisi Tüketim malzemelerine ait Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporları 3'er aylık dönemler itibariyle düzenlenerek Konsolide Yetkilisine gönderilir. Karşılanamayan miktarlar satınalma yoluyla temin edilmek üzere arcama Yetkilisine bildirilir. 3'er aylık dönemler itibariyle Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporlarını hazırlayarak Konsolide Görevlisine Sunmak ve Depo eksiğini arcama Yetkilisine bildirmek. Muhasebe Yetkilisi Tüm işlemler sonucu evrakların birer sureti standart dosya düzenine göre dosyalanır. Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

42 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR TAŞINIR KAYIT KONTROL BİRİMİ ZİMMT VRM İŞ AKIŞI Birimlerden gelen Taşınır İstek Belgeleri alınarak incelenir. Birimlerden gelen istek belgelerini incelemek ve depo mevcutlarıyla karşılaştırmak İstenen taşınırlar depo mevcutlarında yeterli miktarda var mı? Depo mevcutlarını kontrol etmek Taşınır Kayıt Kontrol Zimmet Fişi (Verme) düzenlenerek talep karşılanır. Talebin karşılanamadığı ilgili birime bildirilir. Karşılanan miktarlar için Zimmet Fişi düzenlemek, karşılanamayan istekleri ilgili birime bildirmek. Zimmetle verilen taşınıra ait barkotlama işlemi yapılarak Demirbaş Listesi hazırlanıp ilgiliye teslim edilir. Demirbaş listesini hazırlayarak malzemeyi zimmetle teslim etmek. Tüm işlemler sonucu evrakların birer sureti standart dosya düzenine göre dosyalanır. Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

43 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ MALİ İŞLR TAŞINIR KAYIT KONTROL BİRİMİ ZİMMTTN DÜŞM İŞ AKIŞI Birimlerden gelen iade talepleri incelenerek teslim alınacak malzeme kontrol edilir. Birimlerden gelen iade taleplerini incelemek ve malzemeyi kontrol etmek Taşınır Kayıt Kontrol Malzeme eksik veya arızalı olarak mı teslim edilmek isteniyor? Teknik Komisyon kurularak taşınırın eksikliği veya arızasının kişisel kusurdan kaynaklanıp kaynaklanmadığı hususunda rapor istenir. Zimmet Fişi (Düşme) düzenlenerek ilgiliye imzalatılıp malzeme ambar kayıtlarına alınır. arcama Yetkilisinin talimatı doğrultusundateknik Komisyon kurarak üyelere tebliğ etmek. İadesi kabul edilen malzemeleri kayıtlardan düşmek Teknik komisyon Kusur Kişisel kaynaklı mı? Rayiç bedeli tespit edilmek üzere Değer Tespit Komisyonuna sevk edilir. Değer Tespit Komisyonuna sunmak Taşınır Kayıt Kontrol Malzemenin değeri, tespit edilen rayiç bedel üzerinden ilgiliden tahsil edilmek üzere "Kamu Zararlarının Tahsiline İlişkin Usul ve saslar akkındaki Yönetmelik" hükümleri uygulanır. İhmal ve kusurdan kaynaklı eksikliği nedeniyle iade edilen Taşınırın bedelinin tahsili için gerekli yazışma ve işlemleri yapmak Tüm işlemler sonucu evrakların birer sureti standart dosya düzenine göre dosyalanır. Tüm evrakları standart dosya düzenine göre dosyalamak.

44 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ FAKÜLT KURULU KURUL OLUŞUMU İŞ AKIŞ SÜRCİ Fakülte Kurulu, Bölüm Başkanları ile Profesörlerin kendi aralarından seçecekleri 3, Doçentlerin kendi aralarından seçecekleri 2, Yardımcı Doçentlerin kendi aralarından seçecekleri 1 öğretim üyesinden oluşur. Kurullar Kalemi Fakülte Kuruluna üye seçimi öğretim üyelerine (Prof.,Doç.,Yrd.Doç. ayrı ayrı) yazılı olarak bildirilerek seçim için davet edilirler. Üye seçimini yazılı olarak ilgili öğretim üyelerine bildirmek Fakülte Sekreteri Seçim için davet edilen öğretim üyeleri arasında yoklama yapılarak katılım tutanağı imzalatılır. Toplantı tutanağını hazırlayarak imzalatmak Dekan Adaylar belirlenerek ilan edilir. Adayları belirleyerek ilan etmek Fakülte Sekreteri Oy pusulaları dağıtılır ve tekrar toplanarak oylama işlemi tamamlanır. Oy pusulalarının dağıtımını yapmak Dekanlık Oyların sayımı sonucunda en fazla oyu alan aday/adayların 3 yıl süreyle kurul üyeliğine seçildikleri ilan edilir Seçilen adayları ilan etmek Kurullar Kalemi Kurul üyeliğine seçilen adaylar Fakülte birimlerine bildirilir. Seçilen adayları birimlere duyurmak

45 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ FAKÜLT KURULU YÖNTİM KURULUNA ÜY SÇİMİ İŞ AKIŞ SÜRCİ İnsan Dekan Yönetim Kuruluna üye seçimi için Fakülte Kurulu toplantıya davet edilir. Kurulun gündemini belirlemek Kurullar Kalemi Oluşturulan gündem toplantı tarihi, saati ve yeri belirtilerek yazılı olarak imza karşılığı kurul üyelerine tebliğ edilir. Dekan tarafından belirlenen kurul gündemini yazarak üyelere tebliğ etmek Fakülte Sekreteri Toplantıya katılan üyelere toplantı katılım tutanağı imzalatılır. Toplantı için yeterli çoğunluk sağlandı mı? Toplantı katılım tutanağını imzalatmak Gündemin onaylanmasına geçilir. Toplantı başka bir tarihe ertelenir. Gündemin tüm maddeleri kabul edildi mi? Gündemdeki maddeler sırasıyla görüşülmeye başlanır. Kabul edilmeyen maddeler gündemden çıkarılır. Kurul Üyeleri Yönetim Kuruluna seçilecek üyelikler (Prof.,Doç.,Yrd.Doç.) için adaylar ayrı ayrı belirlenerek ilan edilir. Oy pusulaları dağıtılarak oylama işlemi tamamlanır Kurul gündemini görüşmek Fakülte Sekreteri Oyların sayımı sonucunda en fazla oyu alan aday/adayların 3 yıl süreyle kurul üyeliğine seçildikleri ilan edilir. Oy pusulalarının dağıtımını yapmak Kurullar Kalemi Karar yazılmak üzere Kurullar Kalemine verilir. Bölümlere ve ilgiliye yazılır. Kurulun kararını yazarak duyurmak.

46 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ FAKÜLT KURULU GÜNDMİN GÖRÜŞÜLMSİ İŞ AKIŞ SÜRCİ İnsan Dekan Dekanlık Makamının Fakülte Kurulu için belirlediği konulardan gündem oluşturulur. Kurulun gündemini belirlemek Kurullar Kalemi Oluşturulan gündem toplantı tarihi, saati ve yeri belirtilerek yazılı olarak imza karşılığı kurul üyelerine tebliğ edilir. Dekan tarafından belirlenen kurul gündemini yazarak üyelere tebliğ etmek Fakülte Sekreteri Toplantıya katılan üyelere toplantı katılım tutanağı imzalatılır. Toplantı katılım tutanağını imzalatmak Toplantı için yeterli çoğunluk sağlandı mı? Gündemin onaylanmasına geçilir. Toplantı başka bir tarihe ertelenir. Gündemin tüm maddeleri kabul edildi mi? Kurul Üyeleri Gündemdeki maddeler sırasıyla görüşülerek karara bağlanır. Kabul edilmeyen maddeler gündemden çıkarılır. Kurul gündemini görüşmek Fakülte Sekreteri Alınan kararlar yazımı için, Fakülte Sekreteri tarafından kurullar kalemine verilir Karar tutanaklarını yazımı için kurullar kalemine vermek Kurul Üyeleri Yazımı tamamlanan kararlar onaylanır. Kararları onaylamak

47 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ YÖNTİM KURULU GÜNDMİN GÖRÜŞÜLMSİ İŞ AKIŞ SÜRCİ Dekan Dekanlık Makamının Yönetim Kurulu için belirlediği konulardan gündem oluşturulur. Kurulun gündemini belirlemek Kurullar Kalemi Oluşturulan gündem toplantı tarihi, saati ve yeri belirtilerek yazılı olarak imza karşılığı kurul üyelerine tebliğ edilir. Dekan tarafından belirlenen kurul gündemini yazarak üyelere tebliğ etmek Fakülte Sekreteri Toplantıya katılan üyelere toplantı katılım tutanağı imzalatılır. Toplantı katılım tutanağını imzalatmak Toplantı için yeterli çoğunluk sağlandı mı? Gündemin onaylanmasına geçilir. Toplantı başka bir tarihe ertelenir. Gündemin tüm maddeleri kabul edildi mi? Kurul Üyeleri Gündemdeki maddeler sırasıyla görüşülerek karara bağlanır. Kabul edilmeyen maddeler gündemden çıkarılır. Kurul gündemini görüşmek Fakülte Sekreteri Alınan kararlar yazımı için, Fakülte Sekreteri tarafından kurullar kalemine verilir. Karar tutanaklarını yazımı için kurullar kalemine vermek Kurul Üyeleri Yazımı tamamlanan kararlar onaylanır. Kararları onaylamak

48 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ DİSİPLİN KURULU GÜNDMİN GÖRÜŞÜLMSİ İŞ AKIŞ SÜRCİ Dekan Dekanlık Makamının Disiplin Kurulu için belirlediği konulardan gündem oluşturulur. Kurulun gündemini belirlemek Kurullar Kalemi Oluşturulan gündem toplantı tarihi, saati ve yeri belirtilerek yazılı olarak imza karşılığı kurul üyelerine tebliğ edilir. Dekan tarafından belirlenen kurul gündemini yazarak üyelere tebliğ etmek Raportör Üye Toplantıya katılan üyelere toplantı katılım tutanağı imzalatılır. Toplantı katılım tutanağını imzalatmak Toplantı için yeterli çoğunluk sağlandı mı? Gündemin onaylanmasına geçilir. Toplantı başka bir tarihe ertelenir. Gündemin tüm maddeleri kabul edildi mi? Kurul Üyeleri Gündemdeki maddeler sırasıyla görüşülerek karara bağlanır. Kabul edilmeyen maddeler gündemden çıkarılır. Kurul gündemini görüşmek Raportör Üye Alınan kararlar yazımı için, Fakülte Sekreteri tarafından kurullar kalemine verilir Karar tutanaklarını yazımı için kurullar kalemine vermek Kurul Üyeleri Yazımı tamamlanan kararlar onaylanır. Kararları onaylamak

49 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ PRSONL İŞLRİ BİRİMİ YARDIMCI DOÇNT ATAMA İŞLMLRİ İŞ AKIŞ SÜRCİ İnsan İlan edilen (ilk atama için) Yardımcı Doçent Kadrosuna yapılan başvurular alınır. İlanda belirtilen süre içerisinde evrakları kontrol ederek başvuruyu kaydetmek. Başvurusunun uygun olmadığı yazılı olarak adaya bildirilir. Başvuru evrakları (ilk atamada) uygun mu? Başvuru evraklarının ilanda belirtilen şartlara uygunluğunu kontrol etmek. Personel İşleri Birimi Yönetmelik gereği Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan yabanc ı dil jürisi ve sınav tarihi Jüri üyelerine bildirilir. Yabancı dil sınav tarihi ve yerini süresi içerisinde jüri üyelerine tebliğ etmek. Yabancı dil sınav tarihi ve yeri yazılı olarak adaylara bildirilir. Yabancı dil sınav tarihi ve yerini süresi içerisinde adaylara yazılı olarak bildirmek. Sınav sonucu adaylara yazılı olarak bildirilir Aday Sınav sonucunda başarılı mı? Sınavda başarısız olan adaylara sonucu yazılı olarak bildirmek. Dekan Yönetmeliğin ilgili maddesi gereği Dekan tarafından 3 kişilik Bilim jürisi Yönetim Kurulu kararıyla belirlenir. Yönetmelik gereği bilim jürisini belirlemek. Personel İşleri Birim Adayın birer takım dosyası bilim jüri üyelerine gönderilir. Adayların birer takım dosyasını bilim jüri üyelerine göndermek Fakülte Sekreteri Jüri üyeleri tarafından gönderilen raporların Dekanın talimatı doğrultusunda Y.K. sunmak. Bilim jüri üyelerinden 1 ay içerisinde alınan raporlar deneme dersi (ilk atamalarda) raporu ile birlikte Yönetim Kuruluna sunulur. Yönetim Kurulu Kararlarına göre gerekli yazışmaları yapmak. Personel İşleri Birim Yönetim Kurulu Kararı olumlu mu? İlgili kişiye yazı ile bildirilir Rektörlük Makamına atama teklifinde bulunulur.

50 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ PRSONL İŞLRİ BİRİMİ ARAŞTIRMA GÖRVLİSİ ATAMA İŞLMLRİ İŞ AKIŞ SÜRCİ İlanda belirtilen şartlara göre Araştırma Görevlisi başvuruları alınır. vrakları kontrol ederek ilanda belirtilen süre içerisinde başvuru dilekçesini almak ve kaydetmek. Başvurusunun uygun olmadığı yazı ile bildirilir Başvuru evrakları uygun mu? Başvuru evraklarının ilanda belirtilen şartlara uygunluğunu kontrol etmek. Personel İşleri Birimi Yönetmelik gereği Yönetim Kurulunca oluşturulan sınav jürisi, jüri üyelerine bildirilir. Y.K. Tarafından oluşturulan sınav jürisini, jüri üyelerine yazılı olarak tebliğ etmek. Adayların başvuruları sınav jürisi tarafından öndeğerlendirmeye tabi tutulur Öndeğerlendirme sonucunu adaylara yazılı olarak bildirmek. Webde İlan için Rektörlük Makamına bildirilir. Öndeğerlendirme sonucunu Web' de yayınlamak üzere Rektörlük Makamına bildirmek. Ön değerlendirmede başarılı olan adaylar giriş sınavına alınır. Öndeğerlendirmede başarılı olan adayların yönetmelik gereği giriş sınavını yapmak. Sınav Jürisi Aday Sınav sonucunda başarılı mı? İlan sonucu web sayfasında ilan edilir. Sınavda başarılı olan adayın atama teklifi için gerekli yazışmaları hazırlamak. Personel İşleri Birim Yönetim Kurulu kararı başvuru belgeleriyle birlikte Rektörlük Makamına atama teklifinde bulunulur.

51 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ PRSONL İŞLRİ BİRİMİ UZMAN ATAMA İŞLMLRİ İŞ AKIŞ SÜRCİ İlanda belirtilen şartlara göre Uzman personel başvuruları alınır. vrakları kontrol ederek belirtilen süre içerisinde başvuru dilekçesi almak ve kaydetmek. Başvurusunun uygun olmadığı yazı ile bildirilir. Başvuru evrakları uygun mu? Başvuru evraklarının ilanda belirtilen şartlara uygunluğunu kontrol etmek. Personel İşleri Birimi Yönetmelik gereği Yönetim Kurulunca oluşturulan sınav jürisi jüri üyelerine bildirilir. Y.K. Tarafından oluşturulan sınav jürisini, jüri üyelerine yazılı olarak tebliğ etmek. Sınav jürisinin ön değerlendirme raporu olumlu mu? Öndeğerlendirme sonucunu adaylara yazılı olarak bildirmek. Web sayfasında ilan edilmek üzere Rektörlük Makamına bildirilir. Ön değerlendirme sonucu web'de İlan için Rektörlük Makamına bildirilir. Öndeğerlendirme sonucunu Web' de yayınlamak üzere Rektörlük Makamına bildirmek. Adaylar giriş sınavına alınır. Öndeğerlendirmede başarılı olan adayların yönetmelik gereği giriş sınavını yapmak. Sınav Jürisi Aday Sınavı sonucunda başarılı mı? İlan sonucu web sayfasında ilan edilir Adayların dosyalarını Yönetim Kuruluna sunmak Başvuru belgeleri ve sınav evrakları ile birlikte atama işlemi değerlendirilmek üzere Yönetim Kuruluna sunulur Sınavda başarılı olan adayların atama teklifi için gerekli yazışmaları hazırlamak. Personel İşleri Birim Yönetim Kurulu Kararı olumlu mu? Belgeleri ile birlikte Rektörlük Makamına atama teklifinde bulunulur.

52 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ PRSONL İŞLRİ BİRİMİ OKUTMAN ATAMA İŞLMLRİ İŞ AKIŞ SÜRCİ İlanda belirtilen şartlara göre okutman personel başvuruları alınır. vrakları kontrol ederek belirtilen süre içerisinde başvuru dilekçesi almak ve kaydetmek. Başvurusunun uygun olmadığı yazı ile bildirilir. Başvuru evrakları uygun mu? Başvuru evraklarının ilanda belirtilen şartlara uygunluğunu kontrol etmek. Personel İşleri Birimi Yönetmelik gereği Yönetim Kurulunca oluşturulan sınav jürisi jüri üyelerine bildirilir. Y.K. Tarafından oluşturulan sınav jürisini, jüri üyelerine yazılı olarak tebliğ etmek. Adayların başvuruları sınav jürisi tarafından öndeğerlendirmeye tabi tutulur Öndeğerlendirme sonucunu adaylara yazılı olarak bildirmek. Webde İlan için Rektörlük Makamına bildirilir. Öndeğerlendirme sonucunu Web' de yayınlamak üzere Rektörlük Makamına bildirmek. Sınav Jürisi Ön değerlendirmede başarılı olan adaylar giriş sınavına alınır. Öndeğerlendirmede başarılı olan adayların yönetmelik gereği giriş sınavını yapmak. Aday Sınav sonucunda başarılı mı? Sınavda başarılı olan adayın atama teklifi için gerekli yazışmaları hazırlamak. Personel İşleri Birim Rektörlük Makamına atama teklifinde bulunulur.

53 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ PRSONL İŞLRİ BİRİMİ ÖĞRTİM GÖRVLİSİ ATAMA İŞLMLRİ İŞ AKIŞ SÜRCİ İlanda belirtilen şartlara göre Öğretim Görevlisi başvuruları alınır. vrakları kontrol ederek belirtilen süre içerisinde başvuru dilekçesi almak ve kaydetmek. Başvurusunun uygun olmadığı yazı ile bildirilir. Başvuru evrakları uygun mu? Başvuru evraklarının ilanda belirtilen şartlara uygunluğunu kontrol etmek. Personel İşleri Birimi Yönetmelik gereği, Yönetim Kurulunca oluşturulan sınav jürisi, jüri üyelerine bildirilir. Y.K. Tarafından oluşturulan sınav jürisini, jüri üyelerine yazılı olarak tebliğ etmek. Sınav jürisinin ön değerlendirme raporu olumlu mu? Öndeğerlendirme sonucunu adaylara yazılı olarak bildirmek. Web sayfasında duyurulmak üzere Rektörlük Makamına sunulur Ön değerlendirme sonucu, web'de İlan için Rektörlük Makamına bildirilir. Öndeğerlendirme sonucunu Web' de yayınlamak üzere Rektörlük Makamına bildirmek. Adaylar giriş sınavına alınır. Öndeğerlendirmede başarılı olan adayların yönetmelik gereği giriş sınavını yapmak. Sınav Jürisi Aday Sınav sonucunda başarılı mı? Sınavda başarılı olan adayın atama teklifi için gerekli yazışmaları hazırlamak. Sonuç web'de yayınlanmak üzere Rektörlük Makamına sunulur Personel İşleri Birim Başvuru belgeleri, sınav evrakları ile birlikte atama işlemi değerlendirilmek üzere Yönetim Kuruluna sunulur. Yönetim Kurulu Kararı olumlu mu? Belgeleri ile birlikte Rektörlük Makamına atama teklifinde bulunulur.

54 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ PRSONL İŞLRİ BİRİMİ BÖLÜM BAŞKANI ATAMA İŞLMLRİ İŞ AKIŞ SÜRCİ Bölüm Başkanı atanacak Bölümde Bölüm Başkanı olarak atanabilecek öğretim üyesi sayısı 1'den fazla mı? Dekan Bölüm Başkanı Dekan tarafından doğrudan atanır. Bölüm Başkanı atanacak Bölüm birden fazla Anabilim Dalından mı oluşuyor? Bölüm Başkanını Atamak Personel İşleri Birim Yeni bir atama yapılabilmesi için Bölüm Kurulunun görüşünü oluşturmak üzere Bölüm öğretim üyeleri yazılı olarak toplantıya davet edilir. Yeni bir atama yapılabilmesi için Bölüm Başkanının görev süresinin sona ereceği tarih, bölümü oluşturan Anabilim Dalı Başkanlarına yazılı olarak bildirilerek yazılı görüşleri istenir. Tek Anabilim Dalı olan bölümlerde İlgili Bölümün öğretim üyelerini yazılı olarak toplantıya davet etmek. Birden fazla ABD olanlarda ABD Başkanlarına, yazılı görüşlerini vermeleri için yazı yazmak. Dekan Bölüm Kurulunun görüşü alınarak Dekan tarafından atama yapılır. Anabilim Dalı Başkanlarının 15 gün içerisinde verecekleri yazılı görüşleri alınarak Dekan tarafından 1 hafta içerisinde atama yapılır. Atamaları Rektörlük Makamına, Bölüm Başkanlığına ilgili kişiye ve Tahakkuk servisine yazılı olarak bildirmek. Atamalar; atanan kişiye, Bölüm Başkanlığına ve Rektörlük Makamına yazılı olarak bildirilir. İşlem sonrası evrakların birer suretini arşivlemek. Personel İşleri Birim Özlük haklarının gereği için, birim Tahakkuk Servisine bir suret atama onayı verilir. Atama işlemi sonunda evrakların birer sureti standart dosya düzenine göre dosyalanır.

55 İTİT ÜNİVRİSTSİ MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ PRSONL İŞLRİ BİRİMİ İDARİ PRSONL ATAMA İŞLMLRİ İŞ AKIŞ SÜRCİ Fakültemizde hizmetine ihtiyaç duyulan idari personel kadrosu, Rektörlük Makamına yazı ile bildirilir. Dekanlık Makamının talimatı doğrultusunda kadro talep yazısını hazırlamak. Fakültemizde görevlendirilecek personel nakil veya ilk defa Devlet Memurluğuna atama yoluyla gelen personel ise Rektörlük Makamınca atama teklifinde bulunulması istenir. Personel İşleri Birim Fakültemizde uygun kadro var mı? Rektörlük Makamınca 2547 Sayılı Kanunun 13/b-4 maddesine göre görevlendirme yapılır. Durumuna uygun kadroya ataması, yazı ile teklif edilir. Rektörlük Makamınca ataması yapılan personel bir yazı ile Fakültemize bildirilir. 657 Sayılı Kanunun ilgili maddelerine göre atama teklifine ilişkin yazıyı hazırlamak. Tahakkuk Aday memur olarak SGK girişi yapılır. Personel, devlet memurluğuna yeni mi atandı? Ataması yapılan personelin SGK sistemine girişini yapmak. Personel İşleri Birim Göreve başlaması Rektörlük Makamına bildirilir. Ataması yapılan ve SGK girişi yapılan personelin göreve başlama tarihi ve ilgili belgeleri bir yazı ile Rektörlük Makamına bildirmek. Fakülte Sekreteri Göreve başlayan personelin görev yeri Fakülte Sekreteri tarafından tebliğ edilir. Fakültede yeni göreve başlayan personelin Fakültenin ihtiyacı olan birimine görevlendirmek, görev tanımını tebliğ etmek.

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST 8.2.5.2 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih:

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST 8.2.5.2 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: MALI İŞLR BİRİMİ TAŞINIR KAYIT KONTROL İŞLMLRİN İLİŞKİN SÜRÇ AKIŞI Doküman No: KFS-ST 8.2.5.2 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: 1. Amaç 2. Kapsam Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünde

Detaylı

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Avans-Kredi Verilmesi BAŞLANGIÇ. Yükseokulun ihtiyaçlarına ilişkin talepleri alınarak incelenir ve bütçe kotrolü yapılır.

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Avans-Kredi Verilmesi BAŞLANGIÇ. Yükseokulun ihtiyaçlarına ilişkin talepleri alınarak incelenir ve bütçe kotrolü yapılır. Avans-Kredi Verilmesi M-MYO-SR-051 1-10 Gün Rektörlük Rektörlük Makamı onayı ile arcama Yetkilisi tarafından mutemet tayin edilir. er yıl merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen üst sınırlarını aşmamak

Detaylı

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Avans-Kredi Verilmesi BAŞLANGIÇ

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Avans-Kredi Verilmesi BAŞLANGIÇ Avans-Kredi Verilmesi M-MYO-SR-1 TOPLAM SÜR İŞ SÜRCİ Mali yıl başında Rektörlük Makamı onayı ile arcama Yetkilisi tarafından mutemet tayin edilir. er yıl merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen üst

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. Ömer alisdemir Üniversitesi MİMARLIK FAKÜLTSİ Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün dakika İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı ve işe başlama yazısı,

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. MÜNDİSLİK FAKÜLTSİ Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün 4 dakika İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı ve işe başlama yazısı, gerekli bilgiler (aile durumu

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Hurda Yoluyla Malzeme Çıkış Süreci İş Akış Şeması (Taşınır Kayıt Kontrol Birimi)

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Hurda Yoluyla Malzeme Çıkış Süreci İş Akış Şeması (Taşınır Kayıt Kontrol Birimi) BÜLNT CVİT ÜNİVRSİTSİ UYGULAMALI BİLİMLR YÜKSKOKULU urda Yoluyla Malzeme Çıkış Süreci İş Akış Şeması URDA YOLUYLA MALZM ÇIKIŞ İŞLMİNİ urdaya ayrılacak malzemeleri değerlendirmek üzere arcama Yetkilisi

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Ek Ders İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Personel İşleri Birimi)

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Ek Ders İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Personel İşleri Birimi) BÜLNT CVİT ÜNİVRSİTSİ UYGULAMALI BİLİMLR YÜKSKOKULU k Ders İşlemleri Süreci İş Akış Şeması K DRS ÜCRTİ İŞLMLRİ SÜRCİNİ BAŞLAT Akademik takvime uygun olarak dönem başında, Bölüm Başkanlıkları tarafından

Detaylı

BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. İşe başlama ay başında mı yapıldı

BAŞLANGIÇ. SGK sistemi üzerinden işe giriş bildirgesinin hazırlanarak işe giriş tescil işleminin yapılması. İşe başlama ay başında mı yapıldı OSMANİY KORKUT ATA ÜNİVRSİTSİ MÜHNDİSLİK FAKÜLTSİ Tahakkuk Açıktan Atama İşlemi TOPLAM SÜR 3 gün 4 dakika SORUMLULAR İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Rektörlük makamı tarafından ataması yapılan personelden, atama onayı

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Doğrudan Temin İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Mali İşler Birimi)

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Doğrudan Temin İşlemleri Süreci İş Akış Şeması (Mali İşler Birimi) BÜLNT CVİT ÜNİVRSİTSİ UYGULAMALI BİLİMLR YÜKSKOKULU Doğrudan Temin İşlemleri Süreci İş Akış Şeması DOĞRUDAN TMİN İŞLMLRİ SÜRCİNİ BAŞLAT Birimlerden teknik şartnameleri ile birlikte gelen satınalma talepleri

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ. İŞİN ADI Avans-Kredi Verilmesi BAŞLANGIÇ

İLAHİYAT FAKÜLTESİ. İŞİN ADI Avans-Kredi Verilmesi BAŞLANGIÇ Avans-Kredi Verilmesi F-İLF-SR-025 Mali yıl başında Rektörlük Makamı onayı ile arcama Yetkilisi tarafından mutemet tayin edilir. er yıl merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen üst sınırlarını aşmamak

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ MALİ İŞLER AÇIKTAN VE YENİDEN AÇIKTAN ATANMA İŞ AKIŞ SÜRECİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ MALİ İŞLER AÇIKTAN VE YENİDEN AÇIKTAN ATANMA İŞ AKIŞ SÜRECİ MALİ İŞLER AÇIKTAN VE YENİDEN AÇIKTAN ATANMA İŞ AKIŞ SÜRECİ 657 Sayılı Kanun Rektörlük Makamı tarafından ataması yapılan personelin atama onayı ve işe başlama yazısı geldikten sonra aile durum beyannamesi,

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU RZİNCAN ÜNİVRSİTSİ TURİZM V OTLCİLİK MSLK YÜKSKOKULU MALİ İŞLR BİRİMİ TAAKKUK-BÜTÇ PRSONL KURUMA GİRİŞ İŞLMLRİN İLİŞKİN SÜRÇ AKIŞI Doküman No: KFS-ST 8.2.5.1.4. Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih:

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSiTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ MALİ İŞLER 657 SAYILI KANUN MAAŞ FARKLARI İŞ AKIŞI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSiTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ MALİ İŞLER 657 SAYILI KANUN MAAŞ FARKLARI İŞ AKIŞI ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSiTESİ MALİ İŞLER 657 SAYILI KANUN MAAŞ FARKLARI İŞ AKIŞI 657 Sayılı Kanun Madde ve ekleri faaş farkı gerektiren konu ile ilgili onayın geldiği tarihe kadar olan süre için

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU MALİ İŞLER BİRİMİ TAHAKKUK-BÜTÇE MAAŞ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN SÜREÇ AKIŞI

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU MALİ İŞLER BİRİMİ TAHAKKUK-BÜTÇE MAAŞ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN SÜREÇ AKIŞI RZİNCAN ÜNİVRSİTSİ TURİZM V OTLCİLİK MSLK YÜKSKOKULU MALİ İŞLR BİRİMİ TAAKKUK-BÜTÇ MAAŞ İŞLMLRİN İLİŞKİN SÜRÇ AKIŞI Doküman No: KFS-ST 8.2.5.1.1. Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: 1. Amaç

Detaylı

BAŞLANGIÇ. Taşınır istek belgesi düzenlenerek malzemenin alınacağı kurum/birime gönderilir. İstek kabul edildi mi?

BAŞLANGIÇ. Taşınır istek belgesi düzenlenerek malzemenin alınacağı kurum/birime gönderilir. İstek kabul edildi mi? Ömer alisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler nstitüsü Devir Malzeme Giriş/Çıkış İşleri TOPLAM SÜR 80 Dk. İŞ SÜRCİ Taşınır istek belgesi düzenlenerek malzemenin alınacağı kurum/birime gönderilir Muayene

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST Yürürlük Tarihi: Revizyon No/Tarih:

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST Yürürlük Tarihi: Revizyon No/Tarih: T.C. RZİNCAN ÜNİVRSİTSİ TURİZM V OTLCİLİK MSLK YÜKSKOKULU MALI İŞLR BİRİMİ SATIN ALMA İŞLMLRİN İLİŞKİN SÜRÇ AKIŞI Doküman No: KFS-ST 8.2.5.3 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: 1. Amaç 2. Kapsam

Detaylı

YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Kurum dışı gelen evrak, Birim Evrak Kayıt Sorumlusu tarafından Fakülte Sekreterine sevk edilir. Kurum içi/dışı gelen evrak, Birim Evrak Sorumlusu tarafından Dekana sevk edilir.

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERİSTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ FAKÜLTE KURULU KURUL OLUŞUMU İŞ AKIŞ SÜRECİ

BİNGÖL ÜNİVERİSTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ FAKÜLTE KURULU KURUL OLUŞUMU İŞ AKIŞ SÜRECİ BİNGÖL ÜNİVRİSTSİ ZİRAAT FAKÜLTSİ FAKÜLT KURULU KURUL OLUŞUMU İŞ AKIŞ SÜRCİ 2547 Sayılı Kanun Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği Fakülte Kurulu, Bölüm Başkanları ile Profesörlerin kendi aralarından

Detaylı

Fen Bilimleri Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü Ömer alisdemir Üniversitesi Taşınır İstek Talep İşleri TOPLAM SÜR 7 gün 1 saat 3 Taşınır Kayıt kontrol Resmi talep yazısı. Taşınır Kayıt kontrol Kayıttan Düşme Teklif Komisyonu Taşınır İstek Belgesi Birimlerden

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Akademik ya da idari personelin ayrılış yazısı geldikten sonra maaş nakil bildirimi hazırlanarak imzaya sunulur.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Akademik ya da idari personelin ayrılış yazısı geldikten sonra maaş nakil bildirimi hazırlanarak imzaya sunulur. Ömer alidemir Üniversitesi ĞİTİM FAKÜLTSİ Akademik/İdari Personel Nakil Bildirimi İşlemleri TOPLAM SÜR 47 dakika İŞ SÜRCİ Akademik ya da idari personelin ayrılış yazısı geldikten sonra maaş nakil bildirimi

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Avans Kredi İşlemleri 55 dk Fakülte Yönetim Kurulu Kararı Avans verilecek şahıs ya da kurumun tespiti yapılıp yönetim kurulu kararı alınır. Harcama belgesi tanzim edilir. Yapılacak harcama ya da ödemeye

Detaylı

Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Akademik ve İdari Personel meklilik İşleri 1 saat 2 mekli olacak personelin dilekçesi ve ayrılış onayı geldikten sonra ayrılış tarihini takip eden ay başından itibaren maaş bordrosundan çıkartılır meklilik

Detaylı

Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ömer alisdemir Üniversitesi ğitim Bilimleri nstitüsü Akademik ve İdari Personel meklilik İşleri TOPLAM SÜR 1 saat 2 İŞ SÜRCİ mekli olacak personelin dilekçesi ve ayrılış onayı geldikten sonra ayrılış tarihini

Detaylı

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ. ÖRNEK Fakülte Kurulu İş Akış Şeması ve Dokümanları. İş Akış Adımları

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ. ÖRNEK Fakülte Kurulu İş Akış Şeması ve Dokümanları. İş Akış Adımları Fakülte Kurulu - 1 - Birim/Kişi Dekanlığa dilekçe ile başvuruda bulunur. ve ilgili ekler Birim/Kişi 2547 Sayılı Kanunun 17.Madde Dekanlık Makamınca incelenir. Fakülte Kurulu gerekli mi? Hayır Birime/Kişiye

Detaylı

2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci

2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci Aşama 6 Aşama 5 Aşama 4 2.1. Ekders Ücret Ödeme Süreci Bölüm Başkanlığı Gerçekleştirme Görevlisi Strateji G. Daire Başkanlığı Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından yıllık Uzmanlık Ders Müfredatı ve

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fen debiyat Fakültesi Devir Yoluyla Taşınır Mal Çıkışı TOPLAM SÜR 28 dk İŞ SÜRCİ Gerçekleştirme Görevlendirmesi BYS den gelen Taşınır istek belgesi arcama Yetkilisinin onayı alındıktan sonra ayniyat birimine

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler.

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler. ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI Enstitü, akademik takvimde belirtilen tarihte web sayfasında duyuru yaparak, başvuru formunu aktif hale getirir. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Niğde Üniversitesi ÖMR ALİSDMİR ÜNİVRSİTSİ İŞİN İŞİN ADI ADI Atanan n Atanan Kuruma Personel Başlama İşlemleri İşlem Süreci TOPLAM SÜR 4 32 Dakika Dk. İŞ SÜRCİ Personel İşleri Personel Daire ndan ilgili

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu Ömer alisdemir Üniversitesi Üç Aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri TOPLAM SÜR 5 Dk. İŞ SÜRCİ Taşınır Kayıt ve Kontrol Birimi Personeli Taşınır Kayıt ve Kontrol Birimi yetkilisi tarafından

Detaylı

Kanun - Yönetmelik -Usul Esas Adı SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU TÜRKİYE CUMHURİYETİ EMEKLİ SANDIĞI KANUNU

Kanun - Yönetmelik -Usul Esas Adı SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU TÜRKİYE CUMHURİYETİ EMEKLİ SANDIĞI KANUNU İTİT ÜNİVRİSTSİ SPOR BİLİMLRİ FAKÜLTSİ MVZUAT Kanun - Yönetmelik -Usul sas Adı YÜKSKÖĞRTİM KANUNU YÜKSKÖĞRTİM PRSONL KANUNU DVLT MMURLARI KANUNU. SOSYAL SİGORTALAR V GNL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU TÜRKİY

Detaylı

Hazırlayan: Lefagat ÇIRÇIR Sevgi KILAVUZ Fakülte Sekreter V.

Hazırlayan: Lefagat ÇIRÇIR Sevgi KILAVUZ Fakülte Sekreter V. n Adı: Sürecin Adı ve Kodu Ek Ders İşlemleri İş Akışı 48-8.2 EK DERS İŞLEMLERİ Akademik takvime uygun olarak dönem başında Bölüm Başkanlıkları tarafından verilecek dersler ve bu dersleri verecek öğretim

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı. 2.1.Ekders Ücret Ödeme Süreci. Aşama 1. Aşama 3. Aşama 4. Aşama 6 Aşama 5

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı. 2.1.Ekders Ücret Ödeme Süreci. Aşama 1. Aşama 3. Aşama 4. Aşama 6 Aşama 5 Aşama 6 Aşama 5 Aşama 4 2.1.Ekders Ücret Ödeme Süreci Öğretim Elemanı Bölüm lık Mali İşler / Satınalma Birimi Gerçekleştirme Görevlisi Strateji G. Daire Başkanlığı Ek ders ücreti alacak öğretim üyeleri

Detaylı

Kanun - Yönetmelik -Usul Esas Adı

Kanun - Yönetmelik -Usul Esas Adı İTİT ÜNİVRİSTSİ FN DBİYAT FAKÜLTSİ MVZUAT Kanun - Yönetmelik -Usul sas Adı YÜKSKÖĞRTİM KANUNU YÜKSKÖĞRTİM PRSONL KANUNU DVLT MMURLARI KANUNU. SOSYAL SİGORTALAR V GNL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU TÜRKİY CUMURİYTİ

Detaylı

Görev Yetki Sorumluluk İş Akış Mevzuat

Görev Yetki Sorumluluk İş Akış Mevzuat İTİT ÜNİVRSİTSİ BDN ĞİTİMİ V SPOR YÜKSKOKULU PRSONL İŞLRİ Görev Yetki Sorumluluk İş Akış Mevzuat Murat GÜLN Memur Görev - Yetki - Sorumluluk Personel İşleri İş Akış Mevzuat Yazı İşleri İş Akış Genel vrak

Detaylı

Kanun - Yönetmelik -Usul Esas Adı

Kanun - Yönetmelik -Usul Esas Adı T.C. İTİT ÜNİVRİSTSİ İKTİSADİ V İDARİ BİLİMLR FAKÜLTSİ MVZUATLAR Kanun - Yönetmelik -Usul sas Adı No YÜKSKÖĞRTİM KANUNU YÜKSKÖĞRTİM PRSONL KANUNU DVLT MMURLARI KANUNU. SOSYAL SİGORTALAR V GNL SAĞLIK SİGORTASI

Detaylı

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Devir Yolu İle Malzeme Çıkışı BAŞLANGIÇ

Meslek Yüksekokulu. İŞİN ADI Devir Yolu İle Malzeme Çıkışı BAŞLANGIÇ Devir Yolu İle Malzeme Çıkışı M-MYO-SR-150 TOPLAM SÜR İŞ SÜRCİ arcama İhtiyacı olan kurum/birimlerden gelen talepler arcama tarafından değerlendirilir. İstek Kabul dildimi Talebin kabul edilip edilmediği

Detaylı

T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YAHYAKAPTAN MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ

T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YAHYAKAPTAN MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YAHYAKAPTAN MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ MUHASEBE VE YAZI İŞLERİ Maaş Bilgi sisteminde personel bilgileri kontrol edilir ve güncellenir. Kesintiler girilir, hesaplama işlemi

Detaylı

T.C. HİTİT ÜNİVERİSTESİ OSMANCIK ÖMER DERİNDERE MESLEK YÜKSEKOKULU MEVZUATLAR SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU

T.C. HİTİT ÜNİVERİSTESİ OSMANCIK ÖMER DERİNDERE MESLEK YÜKSEKOKULU MEVZUATLAR SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU T.C. İTİT ÜNİVRİSTSİ OSMANCIK ÖMR DRİNDR MSLK YÜKSKOKULU MVZUATLAR Kanun - Yönetmelik -Usul sas Adı No YÜKSKÖĞRTİM KANUNU YÜKSKÖĞRTİM PRSONL KANUNU DVLT MMURLARI KANUNU. SOSYAL SİGORTALAR V GNL SAĞLIK

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ SATIN ALIMA İŞLEMLERİ SÜRECİ SÜREÇ ADI: Malzeme Satın Alım Süreci SÜREÇ NO 1 TARİH 2017 SÜRECİN SORUMLULARI SÜREÇ ORGANİZASYON İLİŞKİSİ ÜST SÜRECİ SÜRECİN AMACI SÜRECİN SINIRLARI SÜREÇ ADIMLARI SÜREÇ PERFORMANS

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Taşınır Kayıt ve Kontrol Birimi

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Taşınır Kayıt ve Kontrol Birimi OSANİY KORKUT ATA ÜNİVRSİTSİ ÜNDİSLİK FAKÜLTSİ Kayıt ve Kontrol Devir Alma Yoluyla Giriş İşlemi TOPLA SÜR 3 gün 40 SORULULAR İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ ın alınacağı kurum/birime taşınır istek yazısının gönderilmesi

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER ÖĞRENCİ İŞLERİ

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER ÖĞRENCİ İŞLERİ SIRA NO HİZMETİN ADI T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER ÖĞRENCİ İŞLERİ HİZMETİN ORTALAMA TAMAMLANMA SÜRESİ

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 2 Hafta 3 Fakülte Kurulu Gündem Maddeleri ve Gelen Evrak 4 Fakülte Yönetim Kurulu

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Yeni Öğrenci Kabulü Kayıt İşlemleri (Meslek Yüksekokulumuzda yapılmaktadır) 1- Lise Diplomasının aslı veya geçici mezuniyet belgesinin

Detaylı

Bütçe Hazırlık Çalışması

Bütçe Hazırlık Çalışması DOSYA NO : 90866454-11.1 Bütçe Hazırlık Çalışması İşlev İşlev Sorumlular Rektörlükçe haziran ayı içerisinde bütçe hazırlık çalışmasına ilişkin yazının Rektörlük Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Alt

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Tübitak proje yürütücüsü tarafından alımı yapılan dayanıklı taşınırların sayımının yapılması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Tübitak proje yürütücüsü tarafından alımı yapılan dayanıklı taşınırların sayımının yapılması. Ömer alisdemir Üniversitesi İARLIK FAKÜLTSİ Tübitak Yoluyla Giriş İşlemi TOPLA SÜR 35 SORULULAR İŞ SÜRCİ İŞ SÜRSİ Tübitak proje yürütücüsü tarafından alımı yapılan dayanıklı taşınırların sayımının yapılması.

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 3-Yedi Güne Kadar Müdür Onayı,15 Güne Kadar Rektör Onayı

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Ömer alisdemir Üniversitesi Niğde Zübeyde anım Sağlık Üç aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri TOPLAM SÜR 60 İŞ SÜRCİ er yıl Üç (3) er aylık periyotlar halinde TKYS den harcama yönetim

Detaylı

KURTALAN MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KURTALAN MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 3-7 Güne Kadar Müdür Onayı,15 Güne Kadar Rektör Onayı ve Gündelikli Yolluklu İse İlgili Yönetim Kurulu Kararı Rektör Onayı 15

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi

Ömer Halisdemir Üniversitesi Ömer alisdemir Üniversitesi Taşınır (Tüketim alzemeleri) Üç Aylık Dönem Raporu TOPLA SÜR, saat, 5 Dk İŞ SÜRCİ Taşınırların (tüketim malzemelerinin) üç aylık dönem raporlarının hazırlanması. Taşınır Kayıt

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ HİZMET STANDARTLARI

EĞİTİM FAKÜLTESİ HİZMET STANDARTLARI 1 Akademik personelin görevlendirilmesi 1-İlgiliden dilekçe 2-Davet yazısı 3-7 güne kadar Dekan /Müdür onayı,15 güne kadar Rektör onayı ve gündelikli yolluklu ise ilgili Yönetim Kurulu kararı Rektör onayı

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Yeni Öğrenci Kabulü Kayıt (Meslek Yüksekokulumuzda yapılmaktadır) Lise Diplomasının aslı veya geçici mezuniyet belgesinin aslı

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 YGS Sonucu Öğrenci Ön Kayıt / Kesin Kayıt İşlemleri İnternet Üzerinden http://ubs.cumhuriyet.edu.tr/index_onkayit_jsp.html.php

Detaylı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü. Fakültesi Dekanlığı Aşama 4 1.1.Fakülte Kurulu (FK) Üye Seçim Süreci Dekanlık Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Rektörlük Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Dekan tarafından toplantıya davet edilir.

Detaylı

1.Teslim Tutanağı 2. Zimmet Fişi 3. Barkod Fişi

1.Teslim Tutanağı 2. Zimmet Fişi 3. Barkod Fişi SIRA NO HİZMETİN ADI EK-2 T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Belgesi Dilekçe

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MUHASEBE BİRİMİ AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MUHASEBE BİRİMİ AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI AYLIK BAKIM FATURALARININ ÖDENMESİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI İlgili ayın sonunda o aya ait bakım faturası alınır. 1. Hak ediş formu hazırlanıp firma, muhasebe memuru, gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkisinin

Detaylı

HİZMET STANDARTLARI LİSTESİ

HİZMET STANDARTLARI LİSTESİ 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 3-7 Güne Kadar Dekan /Müdür Onayı,15 Güne Kadar Rektör Onayı ve Gündelikli Yolluklu İse İlgili Yönetim Kurulu Kararı Rektör Onayı

Detaylı

HİZMET STANDARTLARI LİSTESİ

HİZMET STANDARTLARI LİSTESİ 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 3-7 Güne Kadar Dekan /Müdür Onayı,15 Güne Kadar Rektör Onayı ve Gündelikli Yolluklu İse İlgili Yönetim Kurulu Kararı Rektör Onayı

Detaylı

SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ

SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ SARIKAMIŞ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 13/B-4 GÖREVLENDİRME SÜRECİ Personel Daire Başkanlığından 2547 sayılı Kanununun 13/b-4 maddesi uyarınca Yüksekokulumuzda /Diğer birimlerde görevlendirilen personelin

Detaylı

TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI

TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 3-7 Güne Kadar Dekan /Müdür Onayı,15 Güne Kadar Rektör Onayı ve Gündelikli Yolluklu İse İlgili Yönetim Kurulu Kararı Rektör Onayı

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Teknoloji Fakültesi Dekanlığı İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ GELEN EVRAK YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ GELEN EVRAK SÜRECİ ŞEMASI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Teknoloji Fakültesi Dekanlığı İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ GELEN EVRAK YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ GELEN EVRAK SÜRECİ ŞEMASI GELEN EVRAK YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ GELEN EVRAK SÜRECİ ŞEMASI EBYS dışından gelen evraklar bilgi sistemine kaydedilir. EBYS üzerinden gelen veya kaydedilerek sisteme eklenen evraklar Fakülte Sekreteri

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İstek Yetkilisinden gelen taşınır istek belgeleri alınarak incelenir. İstenen taşınırlar depoda yeterli miktarda var mı? 5 dk.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. İstek Yetkilisinden gelen taşınır istek belgeleri alınarak incelenir. İstenen taşınırlar depoda yeterli miktarda var mı? 5 dk. Taşınır Mal Giriş ve Çıkış İşlemleri (a-taşınır Mal Çıkış İşlemleri) 30 dk. İstek Yetkilisinden gelen taşınır istek belgeleri alınarak incelenir. İstenen taşınırlar depoda yeterli miktarda var mı? Çıkış

Detaylı

BAŞLANGIÇ. Tahakkuk Birimi tarafından atanan personelin SGK sisteminde İşe Başlama Bildirgesi için sisteme giriş yapılır.

BAŞLANGIÇ. Tahakkuk Birimi tarafından atanan personelin SGK sisteminde İşe Başlama Bildirgesi için sisteme giriş yapılır. Ömer alisdemir Üniversitesi Bor alil Zöhre Ataman eslek Atanan Personel İşlemleri 25 Dk. Tahakkuk Birimi tarafından atanan personelin SGK sisteminde İşe Başlama Bildirgesi için sisteme giriş yapılır. 0

Detaylı

HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE HİZMETTEN YARARLANANLAR BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE HİZMETTEN YARARLANANLAR BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 30..0 5 30.0.0 5 30.0 00 30.0.08 30.0.05 30.0 SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETTEN YARARLANANLAR BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER İLK BAŞVURU MAKAMI PARAF LİSTESİ

Detaylı

Maçka Meslek Yüksekokulu Hizmet Standartları

Maçka Meslek Yüksekokulu Hizmet Standartları Maçka Meslek Yüksekokulu Hizmet Standartları Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi (En Geç) 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1- İlgiliden Dilekçe 2- Davet Yazısı

Detaylı

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları DOSYA NO : 27668066-11.1 işlev Rektörlük Makamından Gelen Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalısmalarıyla ilgili yazının birime ulaşması. EVRAK KAYIT BİRİMİ Bir önceki yılda

Detaylı

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci

1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Aşama 4 1.1. Yüksekokul Kurulu (YK) Üye Seçim Süreci Müdür Personel Birimi Öğretim Üyeleri ve Seçim Süreci Seçim yapmak üzere, İlgili öğretim üyeleri Müdür tarafından toplantıya davet edilir. 1. İlgili

Detaylı

HIZLANIRICI TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ Taşınır Kayıt ve Kontrol İşleri

HIZLANIRICI TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ Taşınır Kayıt ve Kontrol İşleri IZLANIRICI TKNOLOJİLRİ NSTİTÜSÜ DVİR YOLUYLA TAŞINIR GİRİŞ ŞMASI Taşınır İstek Belgesi düzenlenerek malzemenin alınacağı kurum/birime gönderilir. İstek kabul edildi mi? Devir yoluyla alım işleminden vazgeçilir.

Detaylı

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları

Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları İş Akış Şemaları: Bütçe Hazırlıkları DOSYA NO : 49800447-11.1 işlev Rektörlük Makamından Gelen Mali Yıl Bütçe Hazırlık çalısmalarıyla ilgili yazının birime ulaşması. EVRAK KAYIT BİRİMİ Bir önceki yılda

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu

Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu Atanan Personel İşlemleri 40 Dk. Rektörlük Makamı (Personel D.Başkanlığı) tarafından açıktan veya naklen atanan personelin atama kararnamesi üst yazı ile Müdürlüğe gönderilir. 5 Dk. Birime açıktan veya

Detaylı

HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE HİZMETTEN YARARLANANLAR BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE HİZMETTEN YARARLANANLAR BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (EK-1) SIRA NO 1 KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU.01 HİZMETİN ADI müze ilk kez kabul edilecek öğrenciler ile ilgili

Detaylı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Ömer alisdemir Üniversitesi Mal, hizmet ve yapım işleri kontrolü ve muhasebeleştirilmesi TOPLAM SÜR 2 iş günü İŞ SÜRCİ arcama Birimi 4734 sayılı Kamu ihale Kanununa tabi mal, hizmet,yapım işleri ile doğrudan

Detaylı

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Personel Ödemeleri İşlemleri Satın Alma, İhale İşlemleri 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 2489 Sayılı Kefalet Kanunu 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 2914 Sayılı

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU DOĞRUDAN-TEMİN MAL ALIM SÜRECİ. Başla

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU DOĞRUDAN-TEMİN MAL ALIM SÜRECİ. Başla DOĞRUDAN-TEMİN MAL ALIM SÜRECİ - İlgili birim Birimin ihtiyacının ortaya çıkması ve gerekli ödeneğin olması - 5434 sayılı ihale kanunu 22 d maddesi - Müdür Harcama yetkilisi piyasa araştırılması için görevlileri

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ KOS 4.1

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ KOS 4.1 YAZI İŞLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Kurum dışı gelen evrak, Birim Evrak Kayıt Sorumlusu tarafından Yüksekokul Sekreterine sevk edilir. Kurum içi/dışı gelen evrak, Birim Evrak Sorumlusu tarafından Müdüre sevk edilir.

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı HİZMET STANDARTLARI

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı HİZMET STANDARTLARI İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 İzin İşlemleri 1- Belge Yönetim Sistemi üzerinden İzin talebi veya İzin Formu. 3 Gün HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN

Detaylı

İdari Personel Maaş İşlemleri

İdari Personel Maaş İşlemleri İdari Personel Maaş İşlemleri Üniversitemize bağlı; Daire Başkanlıkları, Özel Kalem Rektörlük, Genel Sekreterlik Özel Kalem in Hukuk Müşavirliğinin, Personel Daire Başkanlığı idari Personel Şube Müdürlüğünden

Detaylı

Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne gelen yazılar zimmet işlemiyle teslim alınır. Evrak kayıt girişi yapılır.

Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne gelen yazılar zimmet işlemiyle teslim alınır. Evrak kayıt girişi yapılır. T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MYO İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ YAZI İŞLERİ Gelen Evrak Süreci Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne gelen yazılar zimmet işlemiyle teslim alınır. Evrak kayıt girişi yapılır. Ekleri

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 4 76.01.02 Taşınmaz Tahsis, Devir, takas,satış ve Kiralama 1-1- 018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol 2- Taşınmaz Mal Yönetmeliği Daire Yapı İşleri ve Teknik İl Özel İdare, Belediye, Tapu Müdürlüğü

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET BİRİMİ 1. Öğrenci İşleri HİZMETİN ADI Öğrenci Başvuru BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1. Diploma fotokopisi 2. Transkript 3. Lisans/Yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgesinin örneği 4.

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Maaş tahakkuk hazırlık işlemlerinin başlatılması. 30 dk. İlgili programlara verilerin girişi (KBS sistemi,wintahakkuk) 30 dk.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Maaş tahakkuk hazırlık işlemlerinin başlatılması. 30 dk. İlgili programlara verilerin girişi (KBS sistemi,wintahakkuk) 30 dk. Maaş İşlemleri 17 Rektörlük ve Birimler Maaş tahakkuk hazırlık işlemlerinin başlatılması İlgili programlara verilerin girişi (KBS sistemi,wintahakkuk) İdari ve akademik personelin maaşlarının KBS tarafından

Detaylı

Her ayın 1 ile 8 i arasında KBS sistemi üzerinden değişiklikler (terfi, icra kefalet, sendika) kaydedilir ve maaş hesaplama işlemleri yapılır

Her ayın 1 ile 8 i arasında KBS sistemi üzerinden değişiklikler (terfi, icra kefalet, sendika) kaydedilir ve maaş hesaplama işlemleri yapılır BİRİM : ĞİTİM FAKÜLTSİ ŞMA ADI: MAAŞ İŞLMLRİ İŞ AKIŞ ŞMASI er ayın 1 ile 8 i arasında KBS sistemi üzerinden değişiklikler (terfi, icra kefalet, sendika) kaydedilir ve maaş hesaplama işlemleri yapılır arcama

Detaylı

TORUL MYO HİZMET STANDARTLARI

TORUL MYO HİZMET STANDARTLARI TORUL MYO HİZMET STANDARTLARI S. 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 3-7 Güne Kadar Dekan /Müdür Onayı,15 Güne Kadar Rektör Onayı ve Gündelikli Yolluklu İse İlgili

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 3 Aylık Tüketim Malzemeleri Çıkış Raporu Bildirim İşlemleri 3 Dk. Tüketim malzemelerine ait Tüketim Malzemesi Çıkış Raporu, 3 aylık dönemler itibari ile düzenlenir ve Harcama Yetkilisinin onayına sunulur.

Detaylı

İslami İlimler Fakültesi Taşınır ve Kayıt Kontrol Birimi

İslami İlimler Fakültesi Taşınır ve Kayıt Kontrol Birimi Ömer alisdemir Üniversitesi Devir Malzeme Girişi iş akışı TOPLAM SÜR 1 gün 4 saat İŞ SÜRCİ / dekan Malzeme Talep yazısının onaya sunulması ve ilgili birime üst yazı ile istenmesi İstek kabul edildi mi?

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı HİZMET STANDARTLARI

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 İzin İşlemleri 1- Belge Yönetim Sistemi üzerinden İzin talebi veya İzin Formu. 3 Gün 2 Resmi Yazışmalar (Kurum içi

Detaylı

Duyurulan Kayıt Belgeleri

Duyurulan Kayıt Belgeleri SIRA NO ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Kesin Kayıt İşlemleri HİZMETİN ADI Ek-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER Duyurulan Kayıt Belgeleri HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) İlan edilen tarihler

Detaylı

TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRECİ TAŞINIR KAYIT KONTROL YTKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRCİ SATINALMA YOLU İL MALZM GİRİŞİ Malzemeler İlgili Firmalar Tarafından Fatura İle Teslim dilir. Satın Alma Onaylı Sipariş Fişi İle Sayılarak Teslim Alınır. Muayene

Detaylı

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Raporu biten personelin göreve başlama yazısının hazırlanması.

İŞ SÜRECİ BAŞLANGIÇ. Raporu biten personelin göreve başlama yazısının hazırlanması. Sıhhi İzin Dönüşü 2 Raporu biten personelin göreve başlama yazısının hazırlanması. azırlanan üst yazıya Rektörlük Makamından gelen rapor olurunun ek yapılması. 3 2 azırlanan üst yazı ve ekinin kontrol

Detaylı

KELKİT ADMYO HİZMET STANDARTLARI

KELKİT ADMYO HİZMET STANDARTLARI 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 1 Akademik Personelin 3-7 Güne Kadar Bölüm Başkanı ve Müdür Onaylı Öğretim Elemanı Görev Görevlendirilmesi Belgesi,15 Güne Kadar Bölüm Başkanı, Müdür ve Rektör Onaylı

Detaylı

HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN/BİRİMLERİN ADI TAŞRA BİRİMLERİ MAHALLİ İDARE ÖĞRENCİ İŞLERİ. Gölyaka Meslek Yüksekokulu

HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN/BİRİMLERİN ADI TAŞRA BİRİMLERİ MAHALLİ İDARE ÖĞRENCİ İŞLERİ. Gölyaka Meslek Yüksekokulu SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÖLYAKA MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (EK) HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI / MADDE

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Doğrudan Temin İşlemleri Birimlere ait satın alma yazıları gelir. İstek yazıları uygun mu? İlgili birime geri gönderilir. Talep edilen istek ambarda var mı? İlgili birime geri gönderilir. Bütçe kontrolleri

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL VE TARİH-COĞRAFYA FAKÜLTESİ EKDERS ÖDEME SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL VE TARİH-COĞRAFYA FAKÜLTESİ EKDERS ÖDEME SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI EKDERS ÖDEME SÜRECİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Ders Yükü Formlarının Alınması Kontrol Edilmesi Formların Programa Girişlerinin Yapılması Ayın Bitmesi İle Birlikte Ders Yükü Formları Teslim Alınır., 9, 9, 88 Sayılı

Detaylı

TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

TAŞINIR KAYIT KONTROL YETKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRECİ TAŞINIR KAYIT KONTROL YTKİLİSİ İŞ AKIŞ SÜRCİ SATIN ALMA YOLU İL MALZM GİRİŞİ Malzemeler ilgili firmalar tarafından fatura ile teslim edilir. Satın alma onaylı sipariş fişi ile sayılarak teslim alınır.

Detaylı

T.C. AVCILAR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GİDERLERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI DOKÜMAN NO: 34.İA.MUH.01

T.C. AVCILAR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GİDERLERİN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI DOKÜMAN NO: 34.İA.MUH.01 GİDRLRİN MUASBLŞTİRİLMSİ İŞ AKIŞ ŞMASI DOKÜMAN NO: 34.İA.MU.01 TARİ:01.11.2013 SAYFA NO: 1 / 1 RVİZYON NO:01 arcama birimleri ödeneklerine göre ihtiyaçlarına esas olmak üzere harcama yapılması arcama yapılması

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO ADI İSTENEN BELGELER 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli Yapılıyor 2 Gelen Evrak Tüm

Detaylı

MAAŞ EKDERS VE NÖBET ÜCRETLERİ

MAAŞ EKDERS VE NÖBET ÜCRETLERİ MAAŞ EKDERS VE NÖBET İŞLEMLERİ ❶ MAAŞ EKDERS VE NÖBET ÜCRETLERİ Birime gelen maaş evrakları(nakil gelen, ayrılan, istifa, icra vb..), ek ders çizelgeleri, nöbet ücreti çizelgeleri incelenerek ilgili birime

Detaylı

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ

TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ TAŞINIR KAYIT İŞLEMLERİ 1. SATIN ALINAN TAŞINIRIN GİRİŞ İŞLEMİ 1.1. İHTİYAÇ TESPİTİ VE SATIN ALINMASI İŞLEMİ 1.2. TAŞINIRIN MUAYENE VE KABUL İŞLEMLERİ 2. BAĞIŞ VE YARDIM YOLUYLA EDİNİLEN TAŞINIR İŞLEMLERİ

Detaylı