Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No İSLAM TARİHİ VE MEDENİYETİ-II BÜYÜK SELÇUKLUTARİHİ ESKİ MEZOPOTAMYA VE MISIRTARİHİ TEMEL BİLGİTEKNOLOJİLERİ-II SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2015 BAHAR ARA 1286-A 1. Bâbek isyanı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) 816 yılında Azerbaycan'da liderliğinde çıkmıştır. B) Me'mun döneminde bastırılmıştır. İSLAM TARİHİ VE MEDENİYETİ-II Bâbek C) İsyancılar sapkın bir hareket olan Hüreymiye ye mensupturlar. D) Emîn ve Me'mun arasındaki mücadeleisyan için uygun ortam sağlamıştır. E) İsyan, öldürülen Ebu Müslim'in intikamını almak için çıkmıştır. 2. Aşağıdakilerden hangisi Abbâsî İhtilalinin sebeplerinden biridir? A) Abbâsîler'in peygamber soyundan gelmesi B) Emevîler'in devletinönemli görevlerine Arap olmayan Müslümanları getirmesi C) Emevîler'in cihat anlayışından dönmesi D) Emevîler'in Araplara zulmetmesi E) Emevîler'in Arap olmayan Müslümanlara karşı ayrımcı politika sürdürmesi yılında Dicle Nehri kenarında Bağdat ı başkent olarak kuran halife aşağıdakilerden hangisidir? A) Ebû'l-Abbas Seffâh B) Muhammed Mehdî C) Ebû Cafer Mansûr D) Mûsâ Hâdî E) Hârûn Reşîd 5. Halife Mütevekkil ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Mutezile görüşünü benimsemeyenler üzerindeki baskıyı artırmıştır. B) Sâmerrâ yakınlarında Caferiyye şehrini kurdurmuştur. C) Donanmaya ağırlık vermiştir. D) Oğlu ve Türk komutanların tertiplediği bir suikast sonucu öldürülmüştür. E) Döneminde Ermeni isyanlarıgörülmüştür. 6. Râzî-Billâh dönemi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Abbasî Devleti en güçlü dönemini yaşamıştır. B) Emirülümerâlık bu dönemde kurulmuştur. C) Abbasî halifelerinin otoritesi Bağdat ile sınırlı kalmıştır. D) Fâtımîler devleti yıkılmıştır. E) Bizans'a karşı büyük başarılar elde edilmiştir. 7. Sâmerrâ şehrinde inşa Cevasaku'l-Hâkânî aşağıdakilerden adlı hangisi yaptırılmıştır? A) Müktefî B) Mu'tez C) Râzî D) Mütevekkil E) Mu'tasım edilen elsaray döneminde A 4. Halku'l-Kur'an meselesi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Önceleri fikri bir mesele olup daha sonraları siyasal bir soruna dönüşmüştür. B) Mutezile mezhebince ortaya sürülmüştür. C) Bu meseleyi reddeden Ehl-i Sünnet âlimleri baskılara maruz kalmıştır. D) Halife Me'mun tarafındanbenimsenmemiştir. E) Kur'an'ın yaratılmış olup olmadığı meselesidir Türklerin idaredeki nüfuzu aşağıdakilerden hangisi döneminde azalmaya başlamıştır? A) Müttaki B) Mû'temid C) Mû'tasım D) Müktefî E) Râzî İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2015 BAHAR ARA 1286-A A 9. Doğu Horasan'da Abbasî Devleti içerisinde müstakil olarak kurulan ilk devlet A) Aglebiler B) Tahirîler C) İdrisîler D) İhşidîler E) Hamdanîler 10.Aşağıdakilerden hangisi hükümdarlarından biri değildir? A) Mansur B) Nuh b.esed C) BehramGur D) Nasr E) Samanhudat Sâmânî 11. İslam öncesi dönemde Soğd ve Fergana bölgesi hükümdarlarının kullandığı unvan A) Sultan B) Ziyadetullah C) Vezir D) İhşid E) Tiğin 13.Aşağıdakilerden hangisi Memlük-Osmanlı ilişkilerinin bozulmasının nedenlerinden biri değildir? A) Memlükler'in Osmanlılar'a karşı Avrupalılar ile ittifakyapması B) Anadolu'nun güneyindeki Türkmen beylikler üzerinde iki devletin nüfuz mücadelesi C) Osmanlı Devleti'nin doğuya açılma politikası D) İsyan eden Cem Sultan'ın Memlükler'e sığınması E) Hac yollarındaki suyolları ve havuzların bakım meselesi 14.Memlük Devleti'nin kuruluşu ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Aynicâlût Savaşısonrasında kurulmuştur. B) Ordu komutanı Aybek'in, Salih Eyyûb'un dul eşiyle evlenmesiyle hükümdarlık Memlükler'e geçmiştir. C) Eyyûbî sultanı Melik Salih Eyyûb'a isyan eden Memlük emirleri tarafından kurulmuştur. D) Memlük sultanı Aybek, Haçlıların desteğiyle bağımsızlığını ilanetmiştir. E) Memlükler, Abbâsî halifesi tarafından tanınmamıştır. 12.Hz. Hasan'ın soyundan gelenlerin Fas'ta kurdukları, Şii inancını benimseyen devlet A) Tolunoğulları B) Rüstemîler C) Emevîler D) İdrisîler E) Abbasîler 3 15.Fâtımîler ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Resmi mezhepleri Şia'nın Caferî koludur. B) İlk halifeleri Ubeydullah el-mehdî'dir. C) Hanedan adını Hz. Muhammed'in kızı Hz. Fatıma'dan almaktadır. D) yılları arasında hüküm sürmüşlerdir. E) Kuzey Afrika, Mısır ve Suriye'de hâkimiyet kurmuş ilk Şîi hilafetidir. İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2015 BAHAR ARA 1286-A A 16.Eyyûbîler'in iktisadi faaliyetleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Eyyûbîler güçlü bir mâli teşkilat oluşturmuşlardır. B) Pek çok Avrupa ülkesiyle ticari antlaşmalar yapılmıştır. C) Haçlılar'la savaş durumunda olunması nedeniyle ticari ilişkiler askıya alınmıştır. D) Halk üzerindeki ilave vergiler kaldırılmıştır. E) Mısır ve Suriye transit ticaretin merkezi durumuna getirilmiştir. 17. İlk uçuş denemesini yapan Müslüman bilgin A) Kindî B) İbn Sînâ C) Bîrûnî D) İbn Rüşd E) Abbas İbn Firnas 18. Hisbe teşkilatının, aşağıdakilerden hangisi döneminde edilmektedir? kurulduğu rivayet 20. Meslek ahlakına ve İslam dünyasının ekonomik gelişmesine katkı sağlayan zanaat ve esnaf teşkilatı aşağıdakilerden hangisidir? A) Tasavvuf B) Posta Teşkilatı C) Abdâlân-ı Rûm D) Ahilik E) Bacıyân-ı Rûm A) Hz. Osman B) Hz. Ali C) Hz. Ebu Bekir D) Harun Reşîd E) Hz. Ömer 19. İslam dünyasında gerçek anlamda ilk kütüphane aşağıdakilerden hangisi döneminde kurulmuştur? A) Emeviler B) Abbasiler C) Memlükler D) Eyyubiler E) Fâtımiler 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2015 BAHAR ARA 1286-A 1. Selçukluların 1038 yılında Gazneliler e karşı ezici üstünlük sağladığı savaş A) Talh-âb B) Dandanakan C) Pasinler D) Malazgirt E) Serahs 2. Oğuz Yabguluğu yla ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır? BÜYÜK SELÇUKLU TARİHİ aşağıdaki A) Başkentleri YengiKent tir. B) Hazarlarla her zaman iyi ilişkiler kurmuşlardır. C) Yarı göçebe bir hayatsürmüşlerdir. D) Hayvancılıkla uğraşmışlardır. E) Zanaat ve ticaret şehirlerde yaygınlaşmıştır. 3. Türklerde tuğracı adı verilen, devletin iç ve dış yazışmalarını yapan kurumun başındaki üst düzey görevliye ne ad verilir? A) Hâcib-i bozorg B) Vekîl-i der C) Sahib-i divân-ı risâlet D) Üstâdü d-dâr E) Sahibü l-âlem 5. Aşağıdakilerden hangisi Tuğrul Bey in Halifeye elçi göndererek bildirdiği Bağdat a geliş amaçlarından biri değildir? A) Bağdat ı Selçukluların başkenti yapmak B) Hacca gitmek C) Peygambere hizmetle şereflenmek D) Hac yollarını eşkıyalardan temizlemek E) Suriye ve Mısır kaçkınları ilesavaşmak 6. Halife tarafından Doğunun ve Batının hükümdarı unvanını alan Selçuklu sultanı kimdir? A) Çağrı Bey B) Selçuk Bey C) Tuğrul Bey D) Melikşah E) Süleymanşah 7. Selçuklular zamanında Bağdat başta olmak üzere önemli şehirlere tayin edilen, emrinde bir garnizonda bulunan askerîmerkez valisine ne adverilir? A) Rikâbdâr B) Emîr-i câmedâr C) Emîr-i candâr D) Şahne E) Emîr-i şikâr A 4. Selçukluların bilinen ilk atası kimdir? A) Selçuk B) Dukak C) Tuğrul D) Çağrı E) Buğra 5 8. Birinci Bağdad Seferi sonrasında, Halife ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Halife nin gücü artmıştır. B) Halifelik toprakları doğrudan Selçuklu idaresine geçmiştir. C) Büveyhoğullarının Halife üzerindeki baskısı kırılmıştır. D) Halife Çağrı Bey in kızıyla evlendirilmiştir. E) Halife ye Tuğrul Bey tarafından maaş bağlanmıştır. İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2015 BAHAR ARA 1286-A A 9. Devlet memurlarının görevleri sırasında makamlarının gücünü kötüye kullanarak haksız kazanç edindikleri gerekçesiyle servetlerine el konulmasına ne ad verilir? A) Müsadere B) İktâ C) Gulâm D) Pençik E) Mukasseme 10.Tuğrul Bey in ölümünden sonra tahta kim geçmiştir? A) Kutalmış B) Arslan Yabgu C) Alp Arslan D) Resûl Tegin E) Süleyman 11. İslam devletlerinde Müslüman olmayan ahaliden alınan vergiye ne ad verilir? 13.Aşağıdakilerden hangisi Melikşah ın Kafkasya Seferi nin sonuçlarından biri değildir? A) Mardin, Siirt, Erzen ve Hısn Keyfâ ele geçirildi. B) Gürcü kralı ölene kadar Melikşah a bağlı kaldı. C) Melikşah bölgede denetimi sağlamak için amcası Yakuti nin oğlu İsmail i Arran valiliğine tayin etti. D) Bölgedeki Selçuklu egemenliğini güçlendi. E) Vergi ödemek ve asker vermek koşuluyla Gürcü kralı tahtına iadeedildi. 14. Mervanilerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Meyyâfâkirîn merkez olmak üzere Amid, Mardin, Erzen, Hısn Keyfâ ve Siirt gibi şehirlerde hüküm sürmüş hanedandır. B) Abbasilerin zayıflaması üzerine ortaya çıkmış emirliklerden biridir. C) Siyasi ve idari örgütlenmesi bakımından Abbasilerin devamı ve vassalı durumundadır. D) Tuğrul Bey zamanında Selçuklulara bağlanmıştır. E) Etnik kökenleri Türklere dayanmaktadır. A) Avarız B) Öşür C) Cürüm D) Cizye E) Mukâtaa 12. Malazgirt Savaşı hangi tarihte yapılmıştır? A) 4 Eylül 1040 B) 5 Nisan 1055 C) 26 Ağustos 1071 D) 20 Temmuz1075 E) 1 Ekim Melikşah ın İkinci Türkistan Seferi yle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Sefer Ebû Tahir b. Alik adlı bir şafiî din adamının Ahmet Hanın halka zulümleri yüzünden Melikşaht an yardım isteği üzerine düzenlenmiştir. B) Melikşah 1088 yılı sonlarına doğru sefere çıkmıştır. C) Batı Karahanlı toprakları doğrudan Selçuklu Devleti ne bağlanmıştır. D) Melikşah bu seferden sonra Çin üzerine sefer düzenlemiştir. E) Doğu Karahanlılar Selçuklu Devleti ne tâbi olmuştur. İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2015 BAHAR ARA 1286-A A 16.Hükümdarın merkezde bulunmadığı zamanlarda onun bütün yetkilerine hâiz, vezire denk veya ondan daha üst rütbede olan devlet görevlisine ne ad verilir? A) Reîs B) Nâib C) Amîd D) Müfredler E) Melik 17.XI. yy sonlarına doğru Batı Avrupa da özellikle kilisenin yönlendirmesiyle oluşan Haçlı Seferleri adı verilen büyük hareketin başlıca propaganda malzemesi A) Adalet B) Özgürlük C) Doğruluk D) Bağımsızlık E) Din 20. Bâtınilerle (İsmailîler) ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Bâtınîliğin ortaya çıkışı sekizinci asrın sonlarına takabül eder. B) Yakın Doğu nun eski dinlerinden bilhassa Yeni Eflatuncu felsefeden fazlasıyla etkilenmişlerdir. C) Bâtınîlerin açık tarihi 1090 yılında Hasan Sabbah ın Alamut Kalesi ni ele geçirmesiyle başlamıştır. D) Muhammet Tapar döneminde Bâtınî hareketlerine son verilmiştir. E) Melikşah ın son dönemlerinde ortaya çıkan Bâtınî hareketleri Berkyaruk döneminde hız kazanmıştır. 18.Büyük Selçuklu Devleti nde Fetret Devri olarak adlandırılan dönem hangi sultan zamanında yaşanmıştır? A) Sançar B) Muhammed Tapar C) Mehmet Tapar D) Tutuş E) Berkyaruk 19. es-sultânü l-a zam Ebû Şücâ Gıyâsü ddünyâ ve d-din Kasîmu emîri l-müminin lakabıyla anılan Selçuklu sultanı kimdir? A) I. Kılıç Arslan B) Muhammed Tapar C) Berkyaruk D) Mehmet Tapar E) Sancar 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2015 BAHAR ARA 1286-A 1. Paleolitik dönemde yaşamlarını sürdürmek nasıl elde ederlerdi? A) Tarımla B) Üretimle C) Avcılıkla D) Ticaretle E) Sanayi ürünleriyle ESKİ MEZOPOTAMYA VE MISIR TARİHİ insan için grupları besinlerini 2. Tholos tipi, yuvarlak planlı yapılar hangi dönemin temsilcileridir? A) Obeyd B) Uruk C) Hassuna D) Samarra E) Halaf 3. Mezopotamya daki tarihöncesi kültürleri tanımlayan Hassuna, Samarra, Halaf ve Obeyd gibi isimler nasıl ortaya çıkmıştır? A) Araştırmayı yapan bilim insanından B) İlk kez bulundukları höyük adından C) Arkeologların ortak olarak belirledikleri bir isimden D) Geçmişte yaşamış ünlü bir şahsiyetten E) Yazılı belgelerde geçen ve tarihlemede kullanılan bir terimden 6. Aşağıdaki uygarlıklardan hangisi Sümerlerin geliştirdiği çivi yazısını kullanan toplumlardan biri değildir? A) Frig B) Akkad C) Babil D) Assur E) Hitit 7. Mezopotamya da Sümerler döneminde yelkenli teknelerin sızdırmazlığını sağlamak veya inşaatlarda yapıştırıcı malzeme olarak kullanılan hangisidir? madde aşağıdakilerden A) Kil B) Harç C) Bitümen/Zift D) Reçine E) Kireç 8. Sümer yazılı belgelerinde geçen UNKEN teriminin karşılığı aşağıdakilerden hangisidir? A) Yargı B) Ordu C) Mahkeme D) Sivil Meclis E) Askeri Kışla A 4. Mezopotamya nın doğu sınırında hangi dağ silsilesi bulunmaktadır? A) Toroslar B) Kaçkar Dağı C) İsfendiyar Dağları D) Elburz Dağı E) Zagros Dağları 9. Çivi yazısının 19. yüzyıl ortalarındaki çözümüne katkıda bulunan üç dilli Bisutun yazıtları hangi ülkededir? A) İran B) İngiltere C) Fransa D) İtalya E) İsviçre 5. Mezopotamya da basit de olsa kanallarının açıldığı ilk sulama dönem 10. Sümer sanatının en önemli ürünlerinden olan Ur Standardı üzerinde aşağıdakilerden hangisi yoktur? A) Hassuna B) Samarra C) Halaf D) Ubaid E) Natuf 8 A) Piyade askerler B) Eşeklerin çektiği arabalar C) Savaşa gidişsahnesi D) Savaştan dönüş sahnesi E) Atların çektiği arabalar İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2015 BAHAR ARA 1286-A A 11.III. Ur Sülalesi kralı Şu-Sin döneminde Fırat ve Dicle nehirleri arasına büyük bir duvar inşa edilmesinin gerekçesi aşağıdakilerden hangisidir? A) Taşkınları önlemek B) Amurruların göçüne engel olmak C) Hurrilerin saldırılarına engel olmak D) Akkadların güçlenmesini engellemek E) Ticareti kontrol altına almak 12.Mitolojik anlatılara göre, annesi tarafından gizlice dünyaya getirilen, ziftle kaplanmış bir sepetle nehre bırakılan, daha sonra aşk tanrıçası İştar ın aşık olduğu Akkad kralı A) Sargon B) Rimuş C) Maniştuşu D) Naram-Sin E) Şar-kali-şarri 13.Aşağıdakilerden hangisi Akkad krallarının kullandığı unvanlardan biri değildir? A) Agade nin Kralı B) Dört Bir YanınHükümdarı C) Evrenin Kralı D) Aşağı ve Yukarı Deniz inkralı E) Akkad ın Tanrısı 14. Her yıla bir önceki yıl meydana gelen önemli bir olayın adını vererek hem olayların kaydedilmesini hem de sırasını kaydetmek aşağıdaki hangi uygarlığın getirdiği yeniliktir? A) III. Ur Sülalesi B) Sümerler C) Amurrular D) Akkadlar E) Babilliler 16. M.Ö. ikinci binyılın ortalarında Orta Anadolu da bulunan Hititler ile Mısır arasında yer alan tampon devlet A) Orta Assur B) Sümer C) Urartu D) Hurri E) Mitanni 17.Aşağıdakilerden hangisi krallarından biri değildir? A) I. Erişum B) Hammurabi C) I. Sargon D) I. Şamşi-Adad E) I. İşme Dagan Eski Assur 18. Orta Assur döneminden itibaren yaygınlaşan ve kralların yaptıkları önemli işleri anlatan yıllıkların içeriğinde aşağıdakilerden hangisi bulunmaz? A) Ele geçirilen ganimetler B) Seferlerde izlenen yollar C) Başarısızlıklar D) Konakladıkları yerler E) Yapılan seferler 19.Aşağıdakilerden hangisi Kuzey Mezopotamya da egemenlik süren Mitanni Krallığı nın yazılı belgelerde adı geçen ancak henüz bulunamamış başkentidir? A) Ninive B) Tuşpa C) Tuşhan D) Waşşukani E) Tidu 20.Hammurabi steli üzerinde olduğu gibi kanunların kalıcı olarak yazı ile tespiti esas olarak hangi amaçla yapılmaktaydı? 15. Güneydoğu Anadolu da Pir Hüseyin adlı höyükte steli/yazıtlı kabartması bulunan Akkad kralıhangisidir? A) Naram-Sin B) Rimuş C) Maniştuşu D) Sargon E) Şar-kali-şarri 9 A) Halkın yasal haklarını bilmesini sağlamak ve eşitlik bilincini geliştirmek B) Yoksulların ezilmesini engellemek ve onların haklarını öğrenmelerini sağlamak C) Kralların kendilerini yüceltmek ve tanrı adına ülkeyi yönettiği mesajı vermek D) Reform çabalarını geliştirmek E) Mahkemelerin daha düzgün karar vermelerini sağlamak İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2015 BAHAR ARA 1286-A 1. Aşağıdakilerden hangisi anakart üzerindeki temel birimlerden biridir? A) İşlemci soketi B) Hoparlör C) Modem D) Joystick E) Monitör 2. Aşağıdaki Yapılacak iş Bilgisayar Türü eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır? A) 3 boyutlu tasarım Masaüstü Bilgisayar B) Metin düzenlemek Dizüstü Bilgisayar C) İnternet gezintisi Tablet PC D) Video izlemek Akıllı Telefon E) CD-ROM dan müzik dinlemek Netbook 3. Sabit disk üzerine bilgilerin yazılması aşağıdakilerden hangisi ile gerçekleşir? A) Sürtünme B) Isınma C) Işınlama D) Mıknatıslanma E) Yanma 4. Aşağıdakilerden hangisi işlemcinin temel ögelerinden biri d eğildir? A) Ön bellek B) Çekirdek C) Kontrol birimi D) Veri yolları E) Giriş birimleri TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-II 7. Türkçe dil yapısına en uygun klavye A) Q Klavye B) F Klavye C) T Klavye D) Z Klavye E) M Klavye 8. Yeni iletişim teknolojileri ile geleneksel medya karşılaştırıldığında, kitle iletişim araçlarına yönelik kabul edilen varsayım A) Etkin olması B) Üretim merkezli olması C) Tek yönlü olması D) Kullanıcı merkezli olması E) Çok yönlü olması 9. İçerik oluşturanların ellerindeki yeni araçları ifade eden kısaltma A) CARR B) MERR C) BARR D) DSLR E) HTML 10. Sanal Gerçekliknedir? A 5. Aşağıdakilerden hangisi dijitalleşmenin insan hayatına ilişkin ürettiği temel sonuçlardan biri değildir? A) Kültürün görselleşmesi B) Kültürün yazına geçmesi C) Kültürel kolaj D) Kültürün hızsal yaygınlaşması E) Yüksek miktarda kültür A) Gerçek olmayan dünyanın gerçek olarak algılanamayacağını söyleyen kuramdır. B) Sadece bilgisayarda çevrim içi oynanan oyunlardır. C) Bilgisayarlar tarafından üç boyutlu olarak benzetilen ortamlardır. D) Kopyalanamayan veri akışıdır. E) Bilgisayar programları kullanılarak değiştirilen fotoğraflardır. 6. Aşağıdakilerden hangisi İnternet i diğer medya biçimlerinden farklılaştıran temel özelliklerden biri değildir? A) Merkezi dünyanın daha da güçlenmesi B) Hiper metin kullanımı C) İletimin aşırı hızı ve yayılımı D) Bilginin üretildiği yerden bağımsız dağıtımı ve yayılımı E) Haber üretim döngüsünün kısalması 11. Aşağıdakilerden çözücüdür? A) H.268 B) itunes C) H.264 D) MMP E) Pdf hangisi bir video 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2015 BAHAR ARA 1286-A A 12. Bilgi endüstrileri ve iletişimin giderek birbirine yakınlaşması sonucunda ortaya çıkan temel olgu aşağıdakilerden hangisidir? A) Kişilerin yakınlaşması B) Kişilerin ilişkilerinde teknolojik anlamda gelişmeler sağlanması C) Farklı yaşam biçimlerinin ortaya çıkması D) Mesafelerin teknolojik anlamda ortadan kalkması E) Teknoloji merkezli haberleşmenin iyileştirilmesi 13. Web Hosting nedir? A) Bir web sitesinin alan adının tescilidir. B) Bir web sitesi alan adını tescil ettirdikten sonra sitenin bu adla 7/24 yayınlanacağı bir web sunucusuna yüklenmesidir. C) Web sitelerinin ortak tutulduğu bilgisayarlardır. D) İnternet Servis Sağlayıcılarının bağlı bulunduğu kurumdur. E) Bir web sitesinin içeriğinin güvenirliğinin denetlenmesidir. 14. Aşağıdaki programlardan kodları ile uğraşmadan yapmak için kullanılan biridir? A) Microsoft Word B) Microsoft Excel C) Microsoft Project D) Microsoft Lync E) Microsoft Frontpage hangisi HTML Web tasarımı programlardan 17.Bir bilişim sisteminde verileri bozan, yok eden, değiştiren veya erişilmez kılan, bilişim sistemine veri yerleştiren, var olan verileri başka yere gönderen bir kişinin yargılanacağı mahkeme aşağıdakilerden hangisidir? A) Sulh Ceza Mahkemesi B) Asliye Ceza Mahkemesi C) Sulh Hukuk Mahkemesi D) Asliye Hukuk Mahkemesi E) Aile Mahkemesi 18. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü nün kısaltması A) ILO B) WHO C) WIPO D) WFHO E) WRO 19. İnternet ortamında kullanıcılara sunulan her türlü bilgi veya veriyi üreten, değiştiren ve sağlayan gerçek veya tüzel kişilere ne ad verilir? 15.Büyük çoklu ortam dosyalarını sıkıştırıp ardından bilgisayarda oynatabilmek için tekrar çözen programlara ne ad verilir? A) Oynatıcı B) Taşıyıcı C) Çoklu Ortam D) Çözücü E) Podcast A) İçerik Sağlayıcı B) HizmetSağlayıcı C) Erişim Sağlayıcı D) Yer Sağlayıcı E) Toplu Kullanım Sağlayıcı 16. Aşağıdakilerden hangisi İnternet aracılığıyla kişilik hakkı ihlal türleri başlıklarından biri d eğildir? A) Alan adı (Domain name)açısından B) Kişisel verilerin gizliliği ve korunması C) Spam /spamming D) Elektronik ticarette reklamlar aracılığıyla kişilik haklarına tecavüz E) Yaşam hakkına saldırı Aşağıdakilerden hangisi bilişim suçu türlerinden biri değildir? A) Mantıksal bilgisayar sabotajı B) Lisans sözleşmesine aykırıkullanmak C) Kişisel verileri yaymak D) Açık kaynaklı yazılımda değişiklik yapmak E) Girdi çıktı program hileleri TEST BİTTİ.

12 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

13 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

14 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 SINAVDA UYGULANACAK KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez. 2. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 3. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 4. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 5. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 8. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 9. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 10. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 11. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi, Öğrenci Kimlik Kartınızı (veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi), Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 12. Soru kitapçığındaki her bir derse ait testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 13. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 14. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 16. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 17. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 18. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 19. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 20. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. 21. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

17 ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ B BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No İSLAM TARİHİ VE MEDENİYETİ-II BÜYÜK SELÇUKLUTARİHİ ESKİ MEZOPOTAMYA VE MISIRTARİHİ TEMEL BİLGİTEKNOLOJİLERİ-II SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

18 2015 BAHAR ARA 1286-B yılında Dicle Nehri kenarında Bağdat ı başkent olarak kuran halife aşağıdakilerden hangisidir? A) Ebû'l-Abbas Seffâh B) Muhammed Mehdî C) Mûsâ Hâdî D) Hârûn Reşîd E) Ebû Cafer Mansûr 2. Halku'l-Kur'an meselesi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Önceleri fikri bir mesele olup daha sonraları siyasal bir soruna dönüşmüştür. B) Halife Me'mun tarafındanbenimsenmemiştir. C) Mutezile mezhebince ortaya sürülmüştür. D) Bu meseleyi reddeden Ehl-i Sünnet âlimleri baskılara maruz kalmıştır. E) Kur'an'ın yaratılmış olup olmadığı meselesidir. 3. Sâmerrâ şehrinde inşa Cevasaku'l-Hâkânî aşağıdakilerden adlı hangisi yaptırılmıştır? A) Müktefî B) Mu'tez C) Râzî D) Mütevekkil E) Mu'tasım İSLAM TARİHİ VE MEDENİYETİ-II edilen elsaray döneminde 5. Bâbek isyanı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) 816 yılında Azerbaycan'da liderliğinde çıkmıştır. B) Me'mun döneminde bastırılmıştır. Bâbek C) İsyancılar sapkın bir hareket olan Hüreymiye ye mensupturlar. D) Emîn ve Me'mun arasındaki mücadeleisyan için uygun ortam sağlamıştır. E) İsyan, öldürülen Ebu Müslim'in intikamını almak için çıkmıştır. 6. Halife Mütevekkil ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Sâmerrâ yakınlarında Caferiyye şehrini kurdurmuştur. B) Donanmaya ağırlık vermiştir. C) Oğlu ve Türk komutanların tertiplediği bir suikast sonucu öldürülmüştür. D) Döneminde Ermeni isyanlarıgörülmüştür. E) Mutezile görüşünü benimsemeyenler üzerindeki baskıyı artırmıştır. 7. Türklerin idaredeki nüfuzu aşağıdakilerden hangisi döneminde azalmaya başlamıştır? A) Müttaki B) Mû'tasım C) Mû'temid D) Müktefî E) Râzî B 4. Aşağıdakilerden hangisi Abbâsî İhtilalinin sebeplerinden biridir? A) Emevîler'in Arap olmayan Müslümanlara karşı ayrımcı politika sürdürmesi B) Abbâsîler'in peygamber soyundan gelmesi C) Emevîler'in devletinönemli görevlerine Arap olmayan Müslümanları getirmesi D) Emevîler'in cihat anlayışından dönmesi E) Emevîler'in Araplara zulmetmesi 2 8. Râzî-Billâh dönemi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Abbasî Devleti en güçlü dönemini yaşamıştır. B) Emirülümerâlık bu dönemde kurulmuştur. C) Fâtımîler devleti yıkılmıştır. D) Abbasî halifelerinin otoritesi Bağdat ile sınırlı kalmıştır. E) Bizans'a karşı büyük başarılar elde edilmiştir. İzleyen sayfaya geçiniz.

19 2015 BAHAR ARA 1286-B B 9. Aşağıdakilerden hangisi hükümdarlarından biri değildir? A) BehramGur B) Mansur C) Nuh b.esed D) Nasr E) Samanhudat Sâmânî 10. İslam öncesi dönemde Soğd ve Fergana bölgesi hükümdarlarının kullandığı unvan A) Sultan B) Ziyadetullah C) İhşid D) Vezir E) Tiğin 11.Hz. Hasan'ın soyundan gelenlerin Fas'ta kurdukları, Şii inancını benimseyen devlet A) Tolunoğulları B) İdrisîler C) Rüstemîler D) Emevîler E) Abbasîler 13. Doğu Horasan'da Abbasî Devleti içerisinde müstakil olarak kurulan ilk devlet A) Aglebiler B) İdrisîler C) Tahirîler D) İhşidîler E) Hamdanîler 14.Aşağıdakilerden hangisi Memlük-Osmanlı ilişkilerinin bozulmasının nedenlerinden biri değildir? A) Anadolu'nun güneyindeki Türkmen beylikler üzerinde iki devletin nüfuz mücadelesi B) Osmanlı Devleti'nin doğuya açılma politikası C) İsyan eden Cem Sultan'ın Memlükler'e sığınması D) Memlükler'in Osmanlılar'a karşı Avrupalılar ile ittifakyapması E) Hac yollarındaki suyolları ve havuzların bakım meselesi 12. Eyyûbîler'in iktisadi faaliyetleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Eyyûbîler güçlü bir mâli teşkilat oluşturmuşlardır. B) Pek çok Avrupa ülkesiyle ticari antlaşmalar yapılmıştır. C) Halk üzerindeki ilave vergiler kaldırılmıştır. D) Haçlılar'la savaş durumunda olunması nedeniyle ticari ilişkiler askıya alınmıştır. E) Mısır ve Suriye transit ticaretin merkezi durumuna getirilmiştir. 15. İslam dünyasında gerçek anlamda ilk kütüphane aşağıdakilerden hangisi döneminde kurulmuştur? A) Emeviler B) Abbasiler C) Memlükler D) Eyyubiler E) Fâtımiler 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

20 2015 BAHAR ARA 1286-B B 16. Memlük Devleti'nin kuruluşu ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Aynicâlût Savaşısonrasında kurulmuştur. B) Eyyûbî sultanı Melik Salih Eyyûb'a isyan eden Memlük emirleri tarafından kurulmuştur. C) Ordu komutanı Aybek'in, Salih Eyyûb'un dul eşiyle evlenmesiyle hükümdarlık Memlükler'e geçmiştir. D) Memlük sultanı Aybek, Haçlıların desteğiyle bağımsızlığını ilanetmiştir. E) Memlükler, Abbâsî halifesi tarafından tanınmamıştır. 17.Fâtımîler ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) İlk halifeleri Ubeydullah el-mehdî'dir. B) Resmi mezhepleri Şia'nın Caferî koludur. C) Hanedan adını Hz. Muhammed'in kızı Hz. Fatıma'dan almaktadır. D) yılları arasında hüküm sürmüşlerdir. E) Kuzey Afrika, Mısır ve Suriye'de hâkimiyet kurmuş ilk Şîi hilafetidir. 20. İlk uçuş denemesini yapan Müslüman bilgin A) Abbas İbn Firnas B) Kindî C) İbn Sînâ D) Bîrûnî E) İbn Rüşd 18. Hisbe teşkilatının, aşağıdakilerden hangisi döneminde edilmektedir? kurulduğu rivayet A) Hz. Osman B) Hz. Ali C) Hz. Ebu Bekir D) Harun Reşîd E) Hz. Ömer 19. Meslek ahlakına ve İslam dünyasının ekonomik gelişmesine katkı sağlayan zanaat ve esnaf teşkilatı aşağıdakilerden hangisidir? A) Tasavvuf B) Posta Teşkilatı C) Abdâlân-ı Rûm D) Ahilik E) Bacıyân-ı Rûm 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

21 2015 BAHAR ARA 1286-B 1. Bâtınilerle (İsmailîler) ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Bâtınîliğin ortaya çıkışı sekizinci sonlarına takabül eder. BÜYÜK SELÇUKLU TARİHİ asrın B) Muhammet Tapar döneminde Bâtınî hareketlerine son verilmiştir. C) Yakın Doğu nun eski dinlerinden bilhassa Yeni Eflatuncu felsefeden fazlasıyla etkilenmişlerdir. D) Bâtınîlerin açık tarihi 1090 yılında Hasan Sabbah ın Alamut Kalesi ni ele geçirmesiyle başlamıştır. E) Melikşah ın son dönemlerinde ortaya çıkan Bâtınî hareketleri Berkyaruk döneminde hız kazanmıştır. 2. Oğuz Yabguluğu yla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Başkentleri YengiKent tir. B) Yarı göçebe bir hayatsürmüşlerdir. C) Hayvancılıkla uğraşmışlardır. D) Hazarlarla her zaman iyi ilişkiler kurmuşlardır. E) Zanaat ve ticaret şehirlerde yaygınlaşmıştır. 4. Selçukluların bilinen ilk atası kimdir? A) Dukak B) Selçuk C) Tuğrul D) Çağrı E) Buğra 5. İslam devletlerinde Müslüman olmayan ahaliden alınan vergiye ne ad verilir? A) Avarız B) Öşür C) Cürüm D) Cizye E) Mukâtaa 6. Aşağıdakilerden hangisi Tuğrul Bey in Halifeye elçi göndererek bildirdiği Bağdat a geliş amaçlarından biri değildir? A) Bağdat ı Selçukluların başkenti yapmak B) Hacca gitmek C) Peygambere hizmetle şereflenmek D) Hac yollarını eşkıyalardan temizlemek E) Suriye ve Mısır kaçkınları ilesavaşmak B 3. Büyük Selçuklu Devleti nde Fetret Devri olarak adlandırılan dönem hangi sultan zamanında yaşanmıştır? 7. Devlet memurlarının görevleri sırasında makamlarının gücünü kötüye kullanarak haksız kazanç edindikleri gerekçesiyle servetlerine el konulmasına ne ad verilir? A) Sançar B) Muhammed Tapar C) Berkyaruk D) Mehmet Tapar E) Tutuş 5 A) İktâ B) Gulâm C) Pençik D) Mukasseme E) Müsadere İzleyen sayfaya geçiniz.

22 2015 BAHAR ARA 1286-B B 8. Mervanilerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Meyyâfâkirîn merkez olmak üzere Amid, Mardin, Erzen, Hısn Keyfâ ve Siirt gibi şehirlerde hüküm sürmüş hanedandır. B) Abbasilerin zayıflaması üzerine ortaya çıkmış emirliklerden biridir. C) Siyasi ve idari örgütlenmesi bakımından Abbasilerin devamı ve vassalı durumundadır. D) Tuğrul Bey zamanında Selçuklulara bağlanmıştır. E) Etnik kökenleri Türklere dayanmaktadır. 9. Melikşah ın İkinci Türkistan Seferi yle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Sefer Ebû Tahir b. Alik adlı bir şafiî din adamının Ahmet Hanın halka zulümleri yüzünden Melikşaht an yardım isteği üzerine düzenlenmiştir. B) Melikşah 1088 yılı sonlarına doğru sefere çıkmıştır. C) Melikşah bu seferden sonra Çin üzerine sefer düzenlemiştir. D) Batı Karahanlı toprakları doğrudan Selçuklu Devleti ne bağlanmıştır. E) Doğu Karahanlılar Selçuklu Devleti ne tâbi olmuştur. 11.Halife tarafından Doğunun ve Batının hükümdarı unvanını alan Selçuklu sultanı kimdir? A) Çağrı Bey B) Selçuk Bey C) Tuğrul Bey D) Melikşah E) Süleymanşah 12. XI. yy sonlarına doğru Batı Avrupa da özellikle kilisenin yönlendirmesiyle oluşan Haçlı Seferleri adı verilen büyük hareketin başlıca propaganda malzemesi A) Adalet B) Din C) Özgürlük D) Doğruluk E) Bağımsızlık 13. es-sultânü l-a zam Ebû Şücâ Gıyâsü ddünyâ ve d-din Kasîmu emîri l-müminin lakabıyla anılan Selçuklu sultanı kimdir? A) I. Kılıç Arslan B) Berkyaruk C) Mehmet Tapar D) Sancar E) Muhammed Tapar 10. Selçuklular zamanında Bağdat başta olmak üzere önemli şehirlere tayin edilen, emrinde bir garnizonda bulunan askerî- merkez valisine ne adverilir? A) Şahne B) Rikâbdâr C) Emîr-i câmedâr D) Emîr-i candâr E) Emîr-i şikâr 6 14.Türklerde tuğracı adı verilen, devletin iç ve dış yazışmalarını yapan kurumun başındaki üst düzey görevliye ne ad verilir? A) Hâcib-i bozorg B) Vekîl-i der C) Üstâdü d-dâr D) Sahib-i divân-ı risâlet E) Sahibü l-âlem İzleyen sayfaya geçiniz.

23 2015 BAHAR ARA 1286-B B 15. Tuğrul Bey in ölümünden sonra tahta kim geçmiştir? A) Kutalmış B) Alp Arslan C) Arslan Yabgu D) Resûl Tegin E) Süleyman 16.Aşağıdakilerden hangisi Melikşah ın Kafkasya Seferi nin sonuçlarından biri değildir? A) Mardin, Siirt, Erzen ve Hısn Keyfâ ele geçirildi. B) Gürcü kralı ölene kadar Melikşah a bağlı kaldı. C) Melikşah bölgede denetimi sağlamak için amcası Yakuti nin oğlu İsmail i Arran valiliğine tayin etti. D) Bölgedeki Selçuklu egemenliğini güçlendi. E) Vergi ödemek ve asker vermek koşuluyla Gürcü kralı tahtına iadeedildi. 19. Selçukluların 1038 yılında Gazneliler e karşı ezici üstünlük sağladığı savaş A) Talh-âb B) Serahs C) Dandanakan D) Pasinler E) Malazgirt 17.Hükümdarın merkezde bulunmadığı zamanlarda onun bütün yetkilerine hâiz, vezire denk veya ondan daha üst rütbede olan devlet görevlisine ne ad verilir? A) Reîs B) Amîd C) Müfredler D) Melik E) Nâib 18. Malazgirt Savaşı hangi tarihte yapılmıştır? A) 4 Eylül 1040 B) 5 Nisan 1055 C) 26 Ağustos 1071 D) 20 Temmuz1075 E) 1 Ekim Birinci Bağdad Seferi sonrasında, Halife ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Halifelik toprakları doğrudan Selçuklu idaresine geçmiştir. B) Büveyhoğullarının Halife üzerindeki baskısı kırılmıştır. C) Halife Çağrı Bey in kızıyla evlendirilmiştir. D) Halife nin gücü artmıştır. E) Halife ye Tuğrul Bey tarafından maaş bağlanmıştır. İzleyen sayfaya geçiniz.

24 2015 BAHAR ARA 1286-B 1. Mezopotamya nın doğu sınırında hangi dağ silsilesi bulunmaktadır? A) Toroslar B) Kaçkar Dağı C) İsfendiyar Dağları D) Elburz Dağı E) Zagros Dağları 2. Mezopotamya da basit de olsa kanallarının açıldığı ilk A) Hassuna B) Samarra C) Halaf D) Ubaid E) Natuf 3. Tholos tipi, yuvarlak planlı yapılar hangi dönemin temsilcileridir? A) Obeyd B) Uruk C) Halaf D) Hassuna E) Samarra ESKİ MEZOPOTAMYA VE MISIR TARİHİ sulama dönem 6. Sümer sanatının en önemli ürünlerinden olan Ur Standardı üzerinde aşağıdakilerden hangisi yoktur? A) Atların çektiği arabalar B) Piyade askerler C) Eşeklerin çektiği arabalar D) Savaşa gidişsahnesi E) Savaştan dönüş sahnesi 7. Çivi yazısının 19. yüzyıl ortalarındaki çözümüne katkıda bulunan üç dilli Bisutun yazıtları hangi ülkededir? A) İngiltere B) Fransa C) İtalya D) İran E) İsviçre 8. Aşağıdaki uygarlıklardan hangisi Sümerlerin geliştirdiği çivi yazısını kullanan toplumlardan biri değildir? A) Frig B) Akkad C) Babil D) Assur E) Hitit B 4. Paleolitik yaşamlarını dönemde sürdürmek nasıl elde ederlerdi? A) Avcılıkla B) Tarımla C) Üretimle D) Ticaretle E) Sanayi ürünleriyle insan için grupları besinlerini 9. Sümer yazılı belgelerinde geçen UNKEN teriminin hangisidir? karşılığı aşağıdakilerden A) Yargı B) Sivil Meclis C) Ordu D) Mahkeme E) Askeri Kışla 5. Mezopotamya daki tarihöncesi kültürleri tanımlayan Hassuna, Samarra, Halaf ve Obeyd gibi isimler nasıl ortaya çıkmıştır? A) Araştırmayı yapan bilim insanından B) İlk kez bulundukları höyük adından C) Arkeologların ortak olarak belirledikleri bir isimden D) Geçmişte yaşamış ünlü bir şahsiyetten E) Yazılı belgelerde geçen ve tarihlemede kullanılan bir terimden 10. Mezopotamya da Sümerler döneminde yelkenli teknelerin sızdırmazlığını sağlamak veya inşaatlarda yapıştırıcı malzeme olarak kullanılan hangisidir? madde aşağıdakilerden A) Kil B) Harç C) Bitümen/Zift D) Reçine E) Kireç 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

25 2015 BAHAR ARA 1286-B B 11.Aşağıdakilerden hangisi Akkad krallarının kullandığı unvanlardan biri değildir? A) Agade nin Kralı B) Dört Bir YanınHükümdarı C) Evrenin Kralı D) Akkad ın Tanrısı E) Aşağı ve Yukarı Deniz inkralı 12. Her yıla bir önceki yıl meydana gelen önemli bir olayın adını vererek hem olayların kaydedilmesini hem de sırasını kaydetmek aşağıdaki hangi uygarlığın getirdiği yeniliktir? A) III. Ur Sülalesi B) Sümerler C) Amurrular D) Akkadlar E) Babilliler 13. Güneydoğu Anadolu da Pir Hüseyin adlı höyükte steli/yazıtlı kabartması bulunan Akkad kralıhangisidir? A) Naram-Sin B) Rimuş C) Maniştuşu D) Sargon E) Şar-kali-şarri 14.III. Ur Sülalesi kralı Şu-Sin döneminde Fırat ve Dicle nehirleri arasına büyük bir duvar inşa edilmesinin gerekçesi aşağıdakilerden hangisidir? A) Taşkınları önlemek B) Hurrilerin saldırılarına engel olmak C) Amurruların göçüne engel olmak D) Akkadların güçlenmesini engellemek E) Ticareti kontrol altına almak 15.Mitolojik anlatılara göre, annesi tarafından gizlice dünyaya getirilen, ziftle kaplanmış bir sepetle nehre bırakılan, daha sonra aşk tanrıçası İştar ın aşık olduğu Akkad kralı A) Rimuş B) Maniştuşu C) Sargon D) Naram-Sin E) Şar-kali-şarri 16. Orta Assur döneminden itibaren yaygınlaşan ve kralların yaptıkları önemli işleri anlatan yıllıkların içeriğinde aşağıdakilerden hangisi bulunmaz? A) Ele geçirilen ganimetler B) Seferlerde izlenen yollar C) Konakladıkları yerler D) Yapılan seferler E) Başarısızlıklar 17.Hammurabi steli üzerinde olduğu gibi kanunların kalıcı olarak yazı ile tespiti esas olarak hangi amaçla yapılmaktaydı? A) Halkın yasal haklarını bilmesini sağlamak ve eşitlik bilincini geliştirmek B) Yoksulların ezilmesini engellemek ve onların haklarını öğrenmelerini sağlamak C) Reform çabalarını geliştirmek D) Kralların kendilerini yüceltmek ve tanrı adına ülkeyi yönettiği mesajı vermek E) Mahkemelerin daha düzgün karar vermelerini sağlamak 18. M.Ö. ikinci binyılın ortalarında Anadolu da bulunan Hititler ile arasında yer alan tampon A) Orta Assur B) Sümer C) Urartu D) Mitanni E) Hurri Orta Mısır devlet 19.Aşağıdakilerden hangisi Kuzey Mezopotamya da egemenlik süren Mitanni Krallığı nın yazılı belgelerde adı geçen ancak henüz bulunamamış başkentidir? A) Ninive B) Tuşpa C) Tuşhan D) Tidu E) Waşşukani 20.Aşağıdakilerden hangisi krallarından biri değildir? A) I. Erişum B) Hammurabi C) I. Sargon D) I. Şamşi-Adad E) I. İşme Dagan Eski Assur 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

26 2015 BAHAR ARA 1286-B 1. Aşağıdakilerden hangisi işlemcinin temel ögelerinden biri d eğildir? A) Ön bellek B) Çekirdek C) Giriş birimleri D) Kontrol birimi E) Veri yolları 2. Aşağıdaki Yapılacak iş Bilgisayar Türü eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır? A) 3 boyutlu tasarım Masaüstü Bilgisayar B) Metin düzenlemek Dizüstü Bilgisayar C) İnternet gezintisi Tablet PC D) Video izlemek Akıllı Telefon E) CD-ROM dan müzik dinlemek Netbook 3. Sabit disk üzerine bilgilerin yazılması aşağıdakilerden hangisi ile gerçekleşir? A) Sürtünme B) Isınma C) Işınlama D) Yanma E) Mıknatıslanma 4. Aşağıdakilerden hangisi anakart üzerindeki temel birimlerden biridir? A) İşlemci soketi B) Hoparlör C) Modem D) Joystick E) Monitör 5. Aşağıdakilerden hangisi dijitalleşmenin insan hayatına ilişkin ürettiği temel sonuçlardan biri değildir? A) Kültürün görselleşmesi B) Kültürel kolaj C) Kültürün hızsal yaygınlaşması D) Kültürün yazına geçmesi E) Yüksek miktarda kültür TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-II 7. İçerik oluşturanların ellerindeki yeni araçları ifade eden kısaltma A) MERR B) BARR C) DSLR D) CARR E) HTML 8. Aşağıdakilerden hangisi İnternet i diğer medya biçimlerinden farklılaştıran temel özelliklerden biri değildir? A) Hiper metin kullanımı B) İletimin aşırı hızı ve yayılımı C) Merkezi dünyanın daha da güçlenmesi D) Bilginin üretildiği yerden bağımsız dağıtımı ve yayılımı E) Haber üretim döngüsünün kısalması 9. Türkçe dil yapısına en uygun klavye A) Q Klavye B) T Klavye C) Z Klavye D) F Klavye E) M Klavye 10. Aşağıdaki programlardan kodları ile uğraşmadan yapmak için kullanılan biridir? A) Microsoft Frontpage B) Microsoft Word C) Microsoft Excel D) Microsoft Project E) Microsoft Lync 11. Web Hosting nedir? hangisi HTML Web tasarımı programlardan B 6. Yeni iletişim teknolojileri ile geleneksel medya karşılaştırıldığında, kitle iletişim araçlarına yönelik kabul edilen varsayım A) Etkin olması B) Tek yönlü olması C) Üretim merkezli olması D) Kullanıcı merkezli olması E) Çok yönlü olması 10 A) Bir web sitesinin alan adının tescilidir. B) Web sitelerinin ortak tutulduğu bilgisayarlardır. C) İnternet Servis Sağlayıcılarının bağlı bulunduğu kurumdur. D) Bir web sitesinin içeriğinin güvenirliğinin denetlenmesidir. E) Bir web sitesi alan adını tescil ettirdikten sonra sitenin bu adla 7/24 yayınlanacağı bir web sunucusuna yüklenmesidir. İzleyen sayfaya geçiniz.

27 2015 BAHAR ARA 1286-B B 12. Aşağıdakilerden çözücüdür? A) H.268 B) H.264 C) itunes D) MMP E) Pdf 13. Sanal Gerçekliknedir? hangisi bir video A) Gerçek olmayan dünyanın gerçek olarak algılanamayacağını söyleyen kuramdır. B) Bilgisayarlar tarafından üç boyutlu olarak benzetilen ortamlardır. C) Sadece bilgisayarda çevrim içi oynanan oyunlardır. D) Kopyalanamayan veri akışıdır. E) Bilgisayar programları kullanılarak değiştirilen fotoğraflardır. 14.Büyük çoklu ortam dosyalarını sıkıştırıp ardından bilgisayarda oynatabilmek için tekrar çözen programlara ne ad verilir? A) Çözücü B) Oynatıcı C) Taşıyıcı D) Çoklu Ortam E) Podcast 17.Bir bilişim sisteminde verileri bozan, yok eden, değiştiren veya erişilmez kılan, bilişim sistemine veri yerleştiren, var olan verileri başka yere gönderen bir kişinin yargılanacağı mahkeme aşağıdakilerden hangisidir? A) Sulh Ceza Mahkemesi B) Sulh Hukuk Mahkemesi C) Asliye Ceza Mahkemesi D) Asliye Hukuk Mahkemesi E) Aile Mahkemesi 18. İnternet ortamında kullanıcılara sunulan her türlü bilgi veya veriyi üreten, değiştiren ve sağlayan gerçek veya tüzel kişilere ne ad verilir? A) HizmetSağlayıcı B) Erişim Sağlayıcı C) Yer Sağlayıcı D) Toplu Kullanım Sağlayıcı E) İçerik Sağlayıcı 15. Bilgi endüstrileri ve iletişimin giderek birbirine yakınlaşması sonucunda ortaya çıkan temel olgu aşağıdakilerden hangisidir? A) Kişilerin yakınlaşması B) Kişilerin ilişkilerinde teknolojik anlamda gelişmeler sağlanması C) Mesafelerin teknolojik anlamda ortadan kalkması D) Farklı yaşam biçimlerinin ortaya çıkması E) Teknoloji merkezli haberleşmenin iyileştirilmesi 19. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü nün kısaltması A) ILO B) WIPO C) WHO D) WFHO E) WRO 16. Aşağıdakilerden hangisi İnternet aracılığıyla kişilik hakkı ihlal türleri başlıklarından biri d eğildir? A) Alan adı (Domain name)açısından B) Kişisel verilerin gizliliği ve korunması C) Spam /spamming D) Yaşam hakkına saldırı E) Elektronik ticarette reklamlar aracılığıyla kişilik haklarına tecavüz Aşağıdakilerden hangisi bilişim suçu türlerinden biri değildir? A) Açık kaynaklı yazılımda değişiklik yapmak B) Mantıksal bilgisayar sabotajı C) Lisans sözleşmesine aykırıkullanmak D) Kişisel verileri yaymak E) Girdi çıktı program hileleri TEST BİTTİ.

28 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

29 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

30 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

31 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

32 SINAVDA UYGULANACAK KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez. 2. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 3. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 4. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 5. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 8. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 9. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 10. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 11. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi, Öğrenci Kimlik Kartınızı (veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi), Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 12. Soru kitapçığındaki her bir derse ait testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 13. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 14. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 16. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 17. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 18. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 19. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 20. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. 21. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1286 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1279 2015 - BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1260 2015 - BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1206 2015 - BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1283 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1236 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1254 2015 - BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2102 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1271 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1234 2015 - BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

BÜYÜK SELÇUKLU TARİHİ

BÜYÜK SELÇUKLU TARİHİ 2016 BHR R - BÜYÜK SELÇUKLU TRİHİ 1. Oğuzlar'ın X. yüzyıldaki yaşamları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? ) Yarıgöçebe bir şekilde yaşamışlardır. B) Kendilerine yetecek kadar ziraatle

Detaylı

BÜYÜK SELÇUKLU DEVLETİ

BÜYÜK SELÇUKLU DEVLETİ BÜYÜK SELÇUKLU DEVLETİ Selçuklu Devleti nin Kuruluşu Sultan Alparslan Dönemi Fetret Dönemi Tuğrul ve Çağrı Bey Dönemi Malazgirt Zaferi Anadolu ya Yapılan Akınlar Sultan Melikşah Dönemi Sultan Sancar Dönemi

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1244 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

ESKİ MEZOPOTAMYA VE MISIR TARİHİ

ESKİ MEZOPOTAMYA VE MISIR TARİHİ 2016 BHR R - ESKİ MEZOPOTMY VE MISIR TRİHİ 1. Fırat ve Dicle nehirleri ile bu nehirlerin kolları arasındaki bölgeyi kapsayan coğrafya için kullanılan terim aşağıdakilerden ) İdil B) Kafkasya C) Ural D)

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4484 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN 4. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1225 2015 - BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI : ADI : ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1215 2015 - BAHAR ARA - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 2. YARIYIL...... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF MATEMATİK 2015 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI (GÖRME ENGELLİ) 29 NİSAN 2015 Saat: 10.10 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1252 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER 1. GENEL BİLGİLER...1 1.1. Sınav Yeri ve Zamanı...1 1.2.

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 BU SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 LYS MATEMATİK

Detaylı

İLK TÜRK İSLAM DEVLETLERİ

İLK TÜRK İSLAM DEVLETLERİ İLK TÜRK İSLAM DEVLETLERİ TALAS SAVAŞI (751) Diğer adı Atlık Savaşıdır. Çin ile Abbasiler arasındaki bu savaşı Karlukların yardımıyla Abbasiler kazanmıştır. Bu savaş sonunda Abbasilerin hoşgörüsünden etkilenen

Detaylı

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.. YÜKSKÖĞRTİM KURULU ÖĞRNİ SÇM V YRLŞTİRM MRKZİ LİSNS YRLŞTİRM SINVI MTMTİK SINVI GOMTRİ TSTİ SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 U SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 LYS GOMTRİ TSTİ SORULRINI İÇRMKTİR. u testlerin

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 207 ds DENEME 5 8.SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 2.DÖNEM SINAV TARİHİ: 14.07.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 2.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 31 MAYIS

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA

8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA HAZIRLAYAN: MATEMATİK 2017 ds DENEME 1 (ÇARPANLAR VE KATLAR ) 8.SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ SORUMAT MERKEZİ ORTAK SINAVI SORU SAYISI: 20 SINAV SÜRESİ: 40 DAKİKA A KİTAPÇIK TÜRÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı

Detaylı

GENEL YETENEK VE GENEL KÜLTÜR TESTİ ORTAK ALAN BİLGİSİ TESTİ

GENEL YETENEK VE GENEL KÜLTÜR TESTİ ORTAK ALAN BİLGİSİ TESTİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2017 ADALET BAKANLIĞI SINAVLARI GENEL YETENEK VE GENEL KÜLTÜR TESTİ ORTAK ALAN BİLGİSİ TESTİ 3 HAZİRAN 2017 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 TARİH TESTİ 13 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 TARİH TESTİ 13 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 TARİH TESTİ 13 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı