YURT DIġI ÜNĠVERSĠTE DANIġMANLIĞI BÖLÜMÜNÜN 11. SINIF ÖĞRENCĠLERĠNE VE VELĠLERĠNE YÖNELĠK SUNUMU. HOġ GELDĠNĠZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YURT DIġI ÜNĠVERSĠTE DANIġMANLIĞI BÖLÜMÜNÜN 11. SINIF ÖĞRENCĠLERĠNE VE VELĠLERĠNE YÖNELĠK SUNUMU. HOġ GELDĠNĠZ"

Transkript

1 YURT DIġI ÜNĠVERSĠTE DANIġMANLIĞI BÖLÜMÜNÜN 11. SINIF ÖĞRENCĠLERĠNE VE VELĠLERĠNE YÖNELĠK SUNUMU HOġ GELDĠNĠZ SANDI ENGLER Yurt DıĢı Üniversite DanıĢmanlığı Bölümü Koordinatörü GÜNĠZ DURMUġ Yardımcı DanıĢman & Yaz Okulları Rehberi

2 Yurt DıĢı Üniversite DanıĢmanlığı Bölümü ile ne kadar çok iletiģim içinde olursanız, size o kadar fazla yardımcı olabiliriz! Sevgili öğrenciler, lütfen teneffüslerde soru sormak, tavsiye istemek ve görüşme ayarlayabilmek için ofisimize uğrayınız. Sayın velilerimiz, Ms. Engler ile görüşme ayarlayabilmek için lütfen Güniz Durmuş u (dahili: 419) arayınız.

3 YURTDIġINDA BĠR ÜNĠVERSĠTEYE BAġVURMAK ĠÇĠN NE GEREKLĠDĠR?

4 Ġyi Notlar! Üniversiteler öğrencilerin lisedeki notlarına çok önem verirler. Kabul ile ilgili kararları verirken dikkate aldıkları en önemli etmen budur! Genelde 9., 10. ve 11. sınıfların not ortalamalarına ve 12. sınıfın ilk döneminin notlarına bakarlar. Notları değerlendirirken öğrencilerin okuldaki alanlarını da dikkate alırlar.

5 Kabul Bölümleri Genel Olarak Nelere Bakıyorlar? ABD KANADA İNGİLTERE Notlar + bazen öngörülen IB notları Notlar + öngörülen IB notları Notlar + öngörülen IB notları Hazırlık Yılı Gerekli Midir? TOEFL TOEFL/ IELTS TOEFL/IELTS SAT Makaleler Ders dışı etkinlikler

6 TOEFL Sınavı ya da IELTS Sınavı Neden bu sınava girmem gerekiyor? Hangisini tercih etmeliyim? Neredeyse dünyadaki bütün üniversiteler İngilizce Seviye Belirleme Sınavının sonucunu görmek ister. Bu konuda iki ana sınav seçeneği bulunur; TOEFL ve IELTS. TOEFL Dünyadaki pek çok üniversite tarafından kabul edilir. Her üniversite, kendi asgari puan koşulunu belirlemesine rağmen, çoğu geçer puan olarak 80 ibt kabul eder ancak seçkin üniversitelerin çoğu 100 ibt ve üzeri puan ister. IELTS İngiltere, Kanada, Avustralya ve bazı Amerikan Üniversiteleri tarafından kabul edilir. Pek çok üniversitenin kabul ettiği puan 6.0, ancak seçkin üniversiteler 7.0 puan isterler. Ne zaman ve nerede bu sınava girmeliyim? Mümkün olan en kısa zamanda TOEFL veya IELTS sınavına girmelisiniz. İngilizce seviyenize ve gelecek için planlarınıza göre Ekim ya da Aralık aylarında en az bir resmi sınava girmeyi denemelisiniz. Ne zaman ve nerede sınava girebilirim? İnternet tabanlı sınava (ibt) İstanbul da birkaç yerde girebilirsiniz. Belirli tarihlerde (ayda 3 kez) düzenlenir. Sınava kaydolmak için şu adresi ziyaret ediniz: IELTS sınavı ayda iki kez British Council de uygulanmaktadır. Sınava girmek için Ģu adresi ziyaret ediniz.:

7 YAKLAġAN TOEFL ve IELTS SINAV TARĠHLERĠ TOEFL Tarihleri 10, 17, 24, 31 Ekim/ 7, 8, 21 Kasım, 19 Aralık Yukarıdaki tarihler Cumartesi gününe denk gelmektedir. Sınava hafta içinde girebileceğiniz günler de vardır ama hafta sonu olan tarihleri seçmenizi tavsiye ederiz. IELTS Tarihleri 7, 21 Aralık / 5, 19 Aralık IELTS sınavları sadece Cumartesi günleri düzenlenmektedir. Öğrencilerin TOEFL, SAT ve/veya IELTS sınavlarına hazırlanmak veya sınava girmek için okuldan ayrılmalarına izin verilmeyecektir.

8 SAT Sınavları SAT I Ġngilizce ve Matematik baģarısını ölçen bir sınav SAT II Konu Testleri (her konu testi, farklı bir ders ile ilgilidir) Amerikan üniversitelerinin çoğuna girmek için gereklidir YÖK ten izin alabilmek için gereklidir. (IB Diploması, 1,000 SAT puanı ya da 185 ÖSS puanı) SAT sınavları için asgari puan sınırı yoktur. Ne kadar başarılı olursanız, o kuruma kabul edilme şansınız o kadar artar. ABD deki üniversitelerinin çoğu, SAT I sınav sonuçlarını isteyecektir. Daha rekabetçi üniversitelerin bazıları, 2 ya da 3 SAT II konu testine girmenizi ister. İlk resmi sınava ne zaman girileceği, öğrencinin durumuna bağlıdır. Çok seçkin okullara başvurmayı düşünen çok iyi notları olan öğrenciler, ilk SAT sınavına Kasım, Aralık ya da Ocak ayında girmeyi düşünmelidir. Diğer öğrencilerin çoğu, ilk sınava Ocak ayında girmelidir. Ancak bazı öğrencilerin Mayıs ayına kadar beklemeleri tavsiye edilir. Sınavlar, Robert Koleji nde düzenlenir. Son kayıt gününe kadar şu adrese girip kaydolmalısınız:

9 SAT SINAV TARĠHLERĠ Sınav Tarihleri Kayıt Tarihleri 10 Ekim 2009 kayıt kapalı 7 Kasım Ekim 5 Aralık Ekim 23 Ocak Aralık 1 Mayıs Mart 5 Haziran Nisan

10 Yurt dıģında öğrenim görmenin maliyeti nedir? Yıllık üniversite öğrenim ücreti + konaklama ve yemek ABD $25,000 $55,000 (ortalama $45,000) İNGİLTERE 20,000 25,000 KANADA $20,000 - $35,000 (Kanada $)

11 Burs ve Mali Yardım Çok sınırlıdır Gerçekçi olmak gerekirse, sadece akademik olarak çok başarılı ya da çok yetenekli öğrencilere verilir Bu öğrencilerin bile, pek azı ihtiyaçlarını karşılayacak teklifler alırlar Öğrenciler, sadece burs olanağı sağlayan üniversitelere bakmalıdırlar Garantisi yoktur Çifte vatandaşlık durumu faydalı olabilir ancak her zaman değil

12 Üniversitelerin kayıt-kabul bölümleri, burs isteyen öğrencileri nasıl değerlendirirler? Maddi duruma bakılmaksızın kabul uluslararası öğrenciler için sadece 8 okul vardır Bursa ihtiyacı olan öğrenciler, rekabetin daha yoğun olduğu bir ortamda değerlendirilirler Genellikle ihtiyaç duyulan bursun miktarı ne kadar artarsa, rekabet de o kadar artar

13 Enka Okulları nın Yurt Dışı Üniversite Danışmanlığı Bölümü bize nasıl yardımcı olacak?

14 11. SINIF 1.Dönem kendinize bir program hazırlayınız. TOEFL/IELTS ve SAT sınavları için çalışma planınızı hazırlayınız ve sınavlara gireceğiniz tarihleri belirleyiniz. Öğrenciler ve velileri, TOEFL ve SAT gibi girmeleri gereken okul dışındaki sınavlar hakkında bilgilendirileceklerdir. Ms. Engler öğrencilerle görüşecek ve böylesi sınavlara en iyi nasıl hazırlanabilecekleri konusunda karar vermelerine yardımcı olacaktır. Üniversite sunumlarına ve fuarlarına katılınız. Dönem içinde gerçekleştirdiğimiz yuvarlak masa toplantılarına, soru cevap oturumlarına katılınız.

15 11. SINIF 2. DÖNEM BĠREYSEL GÖRÜġMELER 11. sınıf öğrencileri ile birebir görüşmeler yapılarak mesleki hedefleri, lisedeki akademik başarıları, ne yapmak istedikleri, velilerinin onlar için ne istedikleri, üniversitede ve daha sonrasında kendi potansiyellerini gerçekleştirebilmeleri için ne yapmaları gerektiği ele alınacaktır İkinci dönem ise, planları doğrultusunda gerektiğinde veliler ve öğrenciler ile görüşmeye devam edilecektir (genelde 3-6 öğrenci görüşmesi ve en azından bir veli görüşmesi)

16 UZUN LĠSTEYĠ HAZIRLAMAK Öğrencilere kendileri için uygun olan üniversitelerin uzun bir listesini hazırlamakta yardım edilir. Bu listeyi hazırlarken, her öğrenci için en uygun üniversiteyi seçme hedefi doğrultusunda hareket edilir. En uygun tercih, öğrencileri Enka dan mezun olurken geldikleri yerden alıp yüksek öğrenimlerini sürdürecekleri yer olan üniversitedir. En uygun tercih, her zaman en tanınmış ya da en prestijli üniversiteler ya da anne-babaların en uygun olduğunu düşündükleri üniversiteler değildir. Başvurmaya karar verdikleri üniversiteler, hem en uygun hem de gerçekçi olan tercihler olmalıdır. Öğrenciler, gerçekçi tercihler yapmaya teşvik edilecektir. Bundan kasıt, öğrencilerin ve velilerin, öğrencilerin akademik açıdan en başarılı olacakları yüksek öğrenim kurumlarını seçmek üzere yönlendirilmeleridir.

17 2010 YAZ DÖNEMĠ Öğrenciler, uzun listelerindeki okulları araştırıp listedeki okul sayılarını azaltmalılardır. Öğrenciler, başvuru kompozisyonlarının bir taslağını ve etkinlik listelerini hazırlamalılardır.

18 12. SINIF Ağustos Sonu Eylül BaĢı Listenin Son Halinin Hazırlanması Yılın başında öğrenciler ve velileri, başvuracakları okulların nihai listesini hazırlarken yönlendirileceklerdir. Öğrencilerin başvuru yapacakları üniversite sayısı ülkeye göre değişir. Bizim önerimiz şu şekildedir: 1. A.B.D deki okullara başvuran öğrenciler için Kanada daki okullara başvuran öğrenviler için İngiltere deki okullara başvuran öğrenciler için 5-6. Bu listede öğrencinin şöyle tercihleri olmasını sağlarız: Öğrencinin kabul edileceğinden bir hayli emin olduğu birkaç üniversite (emniyet okulları); büyük ihtimalle kabul edilecekleri okullar (hedef okullar); ve kabul edilmenin zor olduğu ancak küçük bir ihtimalin var olduğu, kabul edilince akademik olarak başarılı sayılacakları okullar (başarı okulları).

19 12. SINIF Ekim ve Kasım BaĢvuru Formlarının Doldurulması Öğrenciler, başvurularını hazırlarken, formları doldururken, gerekli makaleleri yazarken yönlendirileceklerdir. Öğrencilere geribildirimde bulunuruz ancak fikirleri ve yazıları tamamıyla kendilerine ait olmalıdır. Aralık BaĢvuru Formlarının Gönderilmesi Başvurular, genellikle Aralık ve Ocak aylarında üniversitelere gönderildiklerinde, başvurular takip edilir, karar verebilmeleri için istedikleri her şeyin üniversitelere ulaşıp ulaşmadığından emin olunur. Bazen üniversite kabul ofisi ve öğrenci arasında özel görüşmeler ayarlanabilir.

20 12. Sınıf Bahar Dönemi Üniversitelerden Gelen Kabul Mektupları ve Bir Seçim Yapmak Şubat ayında başlayarak Nisan ın ortasına kadar öğrenciler, listelerindeki üniversitelerden kabul mektupları almaya başlarlar. Hedef, öğrencilerin aralarından seçim yapacakları en az birkaç şansları olmasıdır. Çoğu öğrenci, 3-6 arasında kabul haberi alır. Öğrenciler, daha sonra kendileri için en uygun olduğunu düşündükleri okulu seçmeleri için teşvik edilir. Öğrenciler bilgilendirilse, onlara danışmanlık yapılsa ve hem onlar hem de velileri dinlense de, bu listendeki en iyi okul, bu okulu seçmelisin gibi cümleler kurmaktan kaçınılır. İş iyi yapıldığında, öğrencilerin ilk listesindeki okullar en uygun okullar ise, o zaman öğrencilerin önündeki pekçok seçenek olur ve hangisini seçeceklerinin kararı onlara kalır. Öğrenciler daha sonra eğitim vizesi başvuruları hakkında, yurtdışındaki üniversitelerden ne beklenmesi gerektiği konusunda bilgilendirilirler ve artık bir Enka Okulları Mezunu olurlar.

21 Yurt dıģındaki üniversitelere baģvurmak istiyorsak Ģimdi ne yapmalıyız? Öğrenciler Öğrenciler Lütfen anketimizi cevapladığınızdan ve en azından zamanınızın yarısını yurt dışındaki üniversitelere başvurmak üzere hazırlanmaya ayırmayı kabul ettiğinizden emin olunuz. Yurt Dışı Üniversite Danışmanlığı Bölümü ne gelip Dersten Çıkmak İçin İzin Kağıdı alınız. Üniversitelerin sunumlarına katılmak için kayıt olunuz ve bu formu kullanınız. TOEFL ve IELTS sınavları için kayıt olunuz. A.B.D de öğrenim görmeyi planlıyorsanız, SAT sınavına hazırlık için ders almaya başlayınız ya da halihazırda ders alıyorsanız, derslere devam ediniz. Veliler Lütfen Eylül ayı veli anketimizi cevaplayınız ve çocuğunuzun, yurt dışında öğrenim görecek öğrencilerin yer aldığı gruba dahil olabilmesi için gerekli izni verdiğinizi gösteren formu imzalayınız.

22 Üniversite Ziyaretleri Sonbahar boyunca üniversitelerin okulumuzu ziyaretleri sırasında düzenlenecek toplantılara davet edileceksiniz. Hangi üniversitelerin okulu ziyaret edeceği Yurtdışı Üniversite Danışmanlığı Ofisi nin panosunda duyurulacaktır. Öğrencilerin sunumlara katılmak üzere kaydolmaları için dersten çıkmak için izin sistemine (Out of Class Log System) dahil olmaları gerekmektedir.

23 ÜNĠVERSĠTE FUARLARI CIS Yüksek Öğrenim Günü 11 Ekim, Pazar 13:00 15:00 İstanbul Hilton Oteli

24 Universities Visiting Enka Schools / Enka Okulları nı Ziyaret Edecek Üniversiteler Visitor / Üniversite Date / Tarih Time / Zaman University of Pennsylvania, Duke University, 2nd lesson / 2.ders Georgetown University University of Virginia, Middlebury College Lunch (12:40 13:05) / Öğle yemeği saati Parsons School of Design th lesson / 8.ders Ithaca College, Northeastern University, Syracuse University Lunch (12:40-13:05) / Öğle yemeği saati McGill University, Queens University, HEC Montreal - Canada th lesson / 7.ders Carleton University, Emily Carr Univ. Of Art & Design, St. Mary's University Canada nd lesson / 2.ders George Washington University nd lesson / 2.ders Hamilton College, Babson College, Skidmore College, Bennigton College, Brandeis University, Wheaton 4th lesson / 4.ders College, Byrn Mawr Wake Forest University th lesson / 4.ders Oberlin College Lunch (12:40-13:05) / Öğle yemeği saati Jacobs University Bremen - Germany Franklin College Switzerland nd lesson / 2.ders Tufts University th lesson / 8.ders American University Lunch (12:40-13:05) / Öğle yemeği saati Washington University in St. Louis Lunch (12:40-13:05) / Öğle yemeği saati Purdue University th lesson / 5.ders UK Mini Tour (8-10 UK Schools) 4th or 5th November 2009 / 4 ya da 5 Kasım 2009 To be announced / daha sonra duyurulacak Boston University th lesson / 4.ders Vanderbilt University, Mass Art, Elon University Cal Lutheran University th lesson / 6.ders Bentley University, Lawrence Tech. Univ th lesson / 7.ders SMFA (School of the Museum of Fine Arts) Lunch (12:40-13:05) / Öğle yemeği saati Harvard University nd lesson / 2.ders Trinity University, Hope College, Univ. Of Michigan Michigan State University th lesson / 4.ders Worcester Polytechnic Institute th lesson / 8.ders Lafayette College Lunch (12:40-13:05) / Öğle yemeği saati

25 NAVIANCE

26 Family Connection ı Kullanmak Planlama ve Tavsiye İçin Çevrim-içi Kaynak Veliler İçin Genel Bilgi

27 Family Connection Nedir? Ders, meslek ve üniversite ile ilgili planlarınıza destek olan internet tabanlı bir kaynaktır. Okulumuza özeldir. Üniversite danışmanlığı bölümü ile bağlantılıdır, bu bölümde kullanılan bir hizmettir.

28 Nasıl erişilir? Family Connection internet üzerindedir: Velilerin hesapları Öğrencilerin hesapları

29 Nasıl kaydolunur? Her veliye ve öğrenciye bir kod verilir Bu kod kullanılarak bireysel hesap oluşturulur. Kodlar gelişigüzel belirlenir, güvenlik nedeniyle alfasayısaldır (yani hem sayısal hem de alfabetik karakterlerden oluşur). Kodlar yalnızca bir kez kullanılır. İlk ziyaretinizde Yeni Kullanıcı (New User) kutusuna kodu giriniz, sonra ekrandaki yönergeleri takip ediniz. Daha sonraki ziyaretlerinizde Eski Kullanıcı (Returning User) kutusunu kullanarak giriniz.

30 Hangi konularda yardım sağlar? Ev ile okul arasında kaynak paylaşımı Danışmanlar, öğrenciler, veliler arasında işbirliği için çevrim-içi bir araç

31 Ne işe yarar? Planlar paylaşılır. Anket doldurulur. Üniversiteler karşılaştırılır. Farklı kaynaklar ile ilgili bağlantılar verilir. Teslim tarihleri takip edilir.

32 Anasayfa

33 Girildikten Sonraki Sayfa

34 TEġEKKÜR EDERĠZ Sandi Engler Güniz Durmuş

İÇERİK YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ ÇALIŞMA ESASLARI YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN GEREKENLER 9, 10, 11 VE 12

İÇERİK YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ ÇALIŞMA ESASLARI YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN GEREKENLER 9, 10, 11 VE 12 İÇERİK YURTDIŞI DANIŞMANLIK OFİSİ ÇALIŞMA ESASLARI YURTDIŞINDA BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞVURMAK İÇİN GEREKENLER 9, 10, 11 VE 12. SINIFTA YAPILMASI GEREKENLER MALİYET TOEFL, IELTS VE SAT İLETİŞİM BİLGİLERİ Suzan

Detaylı

WELCOME HOŞ GELDİNİZ. Grade 11 Overseas College Counseling Presentation Yurt Dışı Üniversite Danışmanlığı Bölümü nün 11.Sınıflara Yönelik Sunumu

WELCOME HOŞ GELDİNİZ. Grade 11 Overseas College Counseling Presentation Yurt Dışı Üniversite Danışmanlığı Bölümü nün 11.Sınıflara Yönelik Sunumu Grade 11 Overseas College Counseling Presentation Yurt Dışı Üniversite Danışmanlığı Bölümü nün 11.Sınıflara Yönelik Sunumu WELCOME HOŞ GELDİNİZ SANDI ENGLER Coordinator of Overseas College Counseling Yurt

Detaylı

Yurtdışında Üniversite Eğitimi ve Başvuru Süreci

Yurtdışında Üniversite Eğitimi ve Başvuru Süreci Yurtdışında Üniversite Eğitimi ve Başvuru Süreci Hazır, Dikkat, Başla! http://www.blogtrw.com/en/2015/05/otas-and-their-business-strategies-a-race-of-giants/ YARIŞ DEĞİL, ERKEN BİR SABAH KOŞUSU. http://bioluxia.com/gestion/wp-content/uploads/2014/09/nike-running-and-sunrise-hd-wallpaper.jpg

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Bursa Teknik Üniversitesi

Detaylı

25 KASIM 2017 / ANTALYA 11:00 / AKADEMİK LİSE DEĞİŞİM PROGRAMI SEVİYE TESPİT SINAVI OKUL BİLGİLENDİRME

25 KASIM 2017 / ANTALYA 11:00 / AKADEMİK LİSE DEĞİŞİM PROGRAMI SEVİYE TESPİT SINAVI OKUL BİLGİLENDİRME 25 KASIM 2017 / ANTALYA 11:00 / AKADEMİK LİSE DEĞİŞİM PROGRAMI SEVİYE TESPİT SINAVI OKUL BİLGİLENDİRME Sayın Hocam Merhaba, NCA ( National Cultural Association ) Amerika, Kanada, Avrupa, Arjantin Devlet

Detaylı

ERASMUS OFİSİ DUYURU. BAŞVURU ve DEĞERLENDİRME TAKVİMİ. İstanbul Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi. D Blok 6. Kat Erasmus Ofisi

ERASMUS OFİSİ DUYURU. BAŞVURU ve DEĞERLENDİRME TAKVİMİ. İstanbul Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi. D Blok 6. Kat Erasmus Ofisi ERASMUS OFİSİ DUYURU 2018 / 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI, 2017-1-TR01-KA103-037998, 2018-1-TR01-KA103-049979* GÜZ ve BAHAR YARIYILLARI, ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ, PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge Maltepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği uyarınca, Maltepe Üniversitesi

Detaylı

Welcome. Hos Geldiniz. Summer Schools Presentation. Yaz Okulları Sunumu. Sandi Engler Overseas College Counselor Yurtdışı Üniversiteler Danışmanı

Welcome. Hos Geldiniz. Summer Schools Presentation. Yaz Okulları Sunumu. Sandi Engler Overseas College Counselor Yurtdışı Üniversiteler Danışmanı Summer Schools Presentation Welcome Yaz Okulları Sunumu Hos Geldiniz Sandi Engler Overseas College Counselor Yurtdışı Üniversiteler Danışmanı Güniz Gücükoğlu Durmuş Assistant Counselor & Summer School

Detaylı

İngiltere de Eğitim ve Yaşam

İngiltere de Eğitim ve Yaşam İngiltere de Eğitim ve Yaşam Semra Yalçın, Eğitim Koordinatörü Ocak 2014 İngiltere de Eğitim Neden İngiltere de Eğitim? Dünya standartlarında tanınan programlar Benzersiz eğitim ve yenilikçilik geleneği

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 6 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN (Senatonun 24/02/2010 tarih ve 2010/20 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) Amaç Madde-1: Bu yönerge, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Önlisans,

Detaylı

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1-(1) Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesine bağlı Fakülte/Yüksekokul/Meslek

Detaylı

AİBÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

AİBÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN AİBÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Enstitümüzün aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına 20132014 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarılı için Yüksek Lisans ve doktora programı öğrencisi alınacaktır. PROGRAMLAR

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2 2 Enstitü Programları için Başvuru Şartları ve Özel Hususlar... 5 2.1 (Biyoteknoloji)...

Detaylı

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI 2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI Başvuru rehberinin 5. Maddesi doğrultusunda 28 Nisan 2014 e kadar gelen AÇIKLAMA TALEPLERİ No. Soru Cevap 27 Bir öğrenci şu anda yurt

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge Maltepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği uyarınca, Maltepe Üniversitesi Enstitülerinde

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE ERASMUS OFİSİ DUYURU

ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE ERASMUS OFİSİ DUYURU ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE ERASMUS OFİSİ DUYURU 2017 / 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI, GÜZ ve BAHAR YARIYILLARI, ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ, PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA ve 2018 YAZ DÖNEMİ

Detaylı

LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ İlk Yayın 20.12.2017 Sayfa 1/8 Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 20.12.2017 İlk yayın. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi Bu yönerge

Detaylı

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak On5yirmi5.com Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak Yüksek lisans eğitiminize yurt dışında devam etmek istiyorsanız, işte bilmeniz gereken herşey... Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma (oluşturma : 8/18/2015)

Detaylı

ABD'de Üniversite Eğitimi

ABD'de Üniversite Eğitimi ABD'de Üniversite Eğitimi Ana Hatlarıyla Amerikan Eğitim Sistemi: Amerikan eğitim sistemi, eğitimde yönetimi yerel yönetimlere (yani eyaletlere) devretmiş bir sistemdir. Her eyalet kendi eğitim sistemine

Detaylı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI 1 Chevening Nedir? İngiltere de öğrenim görmek isteyen uluslararası lisansüstü öğrencilere finansman sağlayan prestijli bir ödül programı. Dışişleri ve Commonwealth Bakanlığı

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Namık Kemal Üniversitesine önlisans ve lisans düzeyinde,

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE AMAÇ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1: Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesine bağlı Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarının

Detaylı

2010 Yılı Master ve Doktora Başvuru Bilgileri

2010 Yılı Master ve Doktora Başvuru Bilgileri BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 2010 Yılı Master ve Doktora Başvuru Bilgileri Felsefe Bölümü yalnızca yılda bir kez başvuruları kabul etmektedir. 2010 yılında sınavlar ve değerlendirmeler Mart ayında

Detaylı

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE) BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE) BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR ğ EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE) BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE)

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru ve Ön Kayıt : 30 Mayıs - 10 Haziran 2016 Adaylar başvuru linki; http://oys.msgsu.edu.tr/fenbilimleri/basvuru/olustur üzerinden yapacakları

Detaylı

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 27/12/2017 tarih ve 2017/14 sayılı kararı ile kabul

Detaylı

Kültürel Zenginliklerle Birleştirilmiş Dil Eğitimi

Kültürel Zenginliklerle Birleştirilmiş Dil Eğitimi Kültürel Zenginliklerle Birleştirilmiş Dil Eğitimi Öğrenciler, NESE'de dil öğrenmenin yanı sıra Amerikan kültürünüde öğrenmektedir. Kültürel zenginliklerle birleştirilmiş İngilizce eğitimi, maksimum dil

Detaylı

2010-2011 AKADEMİK YILI I. YARIYILI İÇİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU BİLGİLERİ. 1) BAŞVURU TARİHİ : 10 Mayıs 9 Haziran 2010

2010-2011 AKADEMİK YILI I. YARIYILI İÇİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU BİLGİLERİ. 1) BAŞVURU TARİHİ : 10 Mayıs 9 Haziran 2010 2010-2011 AKADEMİK YILI I. YARIYILI İÇİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU BİLGİLERİ 1) BAŞVURU TARİHİ : 10 Mayıs 9 Haziran 2010 2) SINAV TARİHLERİ a) Bilim Sınavı : 15-25 Haziran 2010* b) İngilizce Yeterlik

Detaylı

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ PROGRAMINA BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ PROGRAMINA BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ PROGRAMINA BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR ğ EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE)

Detaylı

2011-2012 AKADEMİK YILI I. YARIYILI İÇİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU BİLGİLERİ

2011-2012 AKADEMİK YILI I. YARIYILI İÇİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU BİLGİLERİ 2011-2012 AKADEMİK YILI I. YARIYILI İÇİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU BİLGİLERİ 1) BAŞVURU TARİHİ : 9 Mayıs 7 Haziran 2011 2) SINAV TARİHLERİ a) Bilim Sınavı : 15 24 Haziran 2011 b) İngilizce Yeterlik

Detaylı

Başvuru Tarihi ERÜYÖS Sınav Tarihi Sınav Sonuçları Sınav/Başvuru Ücreti : Türkiye: 250,00 TL : Almanya: 100 : Azerbaycan: 100 $

Başvuru Tarihi ERÜYÖS Sınav Tarihi Sınav Sonuçları Sınav/Başvuru Ücreti : Türkiye: 250,00 TL : Almanya: 100 : Azerbaycan: 100 $ BAŞVURU TAKVİ Mİ Başvuru Tarihi : 16 Şubat 21 Nisan 2017 ERÜYÖS Sınav Tarihi : 20 Mayıs 2017 Cumartesi Türkiye Saati ile 13.00 Sınav Sonuçları : 10 Haziran 2017 Sınav/Başvuru Ücreti : Türkiye: 250,00 TL

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, TED Üniversitesi nin

Detaylı

Sınavlar Konuralp Yerleşkesi Merkezi Dersliklerde yapılacaktır.

Sınavlar Konuralp Yerleşkesi Merkezi Dersliklerde yapılacaktır. T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim bahar yarıyılında

Detaylı

Erasmus Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Erasmus Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Erasmus Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Güncelleme Tarihi 06.04.2016 Programa dahil olan ülkeler hangileridir? 2 Hangi üniversitelere

Detaylı

-AKADEMİK PROGRAMLAR-

-AKADEMİK PROGRAMLAR- VARNA İŞLETME ÜNİVERSİTESİ (VARNA UNIVERSITY OF MANAGEMENT VUM ) Varna İşletme Üniversitesi, Bulgaristan ın Varna, Dobrich ve Sofya şehirlerinde kampüsleri olan bir yüksek öğrenim kurumudur. 1996 yılında

Detaylı

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI

2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI 2013/14 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI Başvuru rehberinin 5. Maddesi doğrultusunda 18 Nisan 2014 e kadar gelen AÇIKLAMA TALEPLERİ No. Soru Cevap 1 Bir öğrenci, bir AB ülkesinde

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru ve Ön Kayıt : 11-15 Ocak 2016 Adaylar başvuru linki; http://oys.msgsu.edu.tr/fenbilimleri/basvuru/olustur üzerinden yapacakları başvuru

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ (21.03.2017 gün ve 04 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNĠVERSĠTESĠ YURTDIġINDAN ÖĞRENCĠ KABULÜ YÖNERGESĠ

TÜRK HAVA KURUMU ÜNĠVERSĠTESĠ YURTDIġINDAN ÖĞRENCĠ KABULÜ YÖNERGESĠ TÜRK HAVA KURUMU ÜNĠVERSĠTESĠ YURTDIġINDAN ÖĞRENCĠ KABULÜ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi bünyesinde bulunan

Detaylı

TOEFL Hakkında Herşey!

TOEFL Hakkında Herşey! On5yirmi5.com TOEFL Hakkında Herşey! TOEFL sınavına girmek istiyor ama ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız işte size yol gösterecek bir yazı... Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma (oluşturma : 10/27/2015)

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi bünyesinde bulunan

Detaylı

UBC Derecenize Doğru İlk Adımınız BAŞLANGIÇ NOKTANIZ

UBC Derecenize Doğru İlk Adımınız BAŞLANGIÇ NOKTANIZ UBC Derecenize Doğru İlk Adımınız BAŞLANGIÇ NOKTANIZ Uluslararası Birinci Sınıf Öğrencileri İçin Yenilikçi, Entegre Bir Program ULUSLARARASI PROGRAM UBC lisans programınıza İngilizce dil eğitimi ile akademik

Detaylı

T.C. ĠSTANBUL YENĠ YÜZYIL ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠ ADAYLARININ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU VE KABUL YÖNERGESĠ

T.C. ĠSTANBUL YENĠ YÜZYIL ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠ ADAYLARININ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU VE KABUL YÖNERGESĠ T.C. ĠSTANBUL YENĠ YÜZYIL ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠ ADAYLARININ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU VE KABUL YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç: MADDE 1- (1) Bu Yönerge,

Detaylı

KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK ESKİ ŞEKLİ YENİ ŞEKLİ Amaç Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI Mevlana Değişim Programı Hakkında Genel Bilgiler - Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları

Detaylı

Anabilim dalı. Tıp ve Hukuk!

Anabilim dalı. Tıp ve Hukuk! Anabilim dalı Tıp ve Hukuk! Okulun / Anabilim dalının başarısı Türkiye ye yakınlık Konum - Kırsal veya Kentsel Okulun büyüklüğü Uluslararası öğrenci nüfusu Dersleri kim veriyor? Profesör / Asistan? Ailenin

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2 2 Programları için Başvuru Şartları ve Özel Hususlar... 2.1 Biyoteknoloji

Detaylı

Kartal Anaokulu. Çavuşoğlu Mah. Subay Evleri Merih Cad. No:32 (216) 306 71 85

Kartal Anaokulu. Çavuşoğlu Mah. Subay Evleri Merih Cad. No:32 (216) 306 71 85 KOÇ EĞİTİM KOLEJİ ANKARA AÇILIYOR! ANAOKULU İLKÖĞRETİM OKULU LİSE ve ANADOLU LİSESİ YENi Maltepe Anaokulu Maltepe İlkögretim Maltepe Lise Cevizli, Fatih Cd. Atilla Sk No:8 Tel: (216) 441 48 48 Bahçeşehir

Detaylı

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HALİÇ ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Haliç Üniversitesi bünyesindeki birimlerin

Detaylı

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ ( EN GEÇ ) 1 2201-Ulusal

Detaylı

Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir?

Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir? Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir? Üniversite eğitimi almak için Amerika gerçekten de çok iyi bir seçimdir. Amerikan Üniversiteleri dünyaca tanınmış bir kaliteye sahip olmakla beraber dünyadaki

Detaylı

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır.

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır. İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Sevgili Öğrencilerimiz, Bu kitapçık, İstinye Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık

Detaylı

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ HAKKINDA YÖNERGE

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ HAKKINDA YÖNERGE İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ HAKKINDA YÖNERGE (Üniversitesi Senatosunun 07.05.2010 tarih ve 2010/01 3 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR T. C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ ERASMUS ÖĞRENCĠ - PERSONEL DEĞĠġĠMĠ YÖNERGESĠ Amaç AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR MADDE 1 (1) Bu yönerge, Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrencileri ile akademik ve idari personelin

Detaylı

Hoş Geldiniz. Okulumuza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Hoş Geldiniz. Okulumuza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. ENKA lı Olmak Hoş Geldiniz Kayıt sürecinde, aklınıza takılacak pek çok sorunun cevabını bu kitapçığa ekledik. Sorularınızın cevaplarını bu kitapçıkta bulabilmenizi umuyoruz. Farklı bir sorunuz olması durumunda

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular Sıkça Sorulan Sorular EBS Online Başvuru Sistemi 1. EBS on-line başvuru sisteminde yeni bir hesap nasıl açabilirim? Öncelikle dili seçin. (İngilizce ya da Türkçe) Yeni Kullanıcı Oluştur seçeneğini tıklayın

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: Uyarılar: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası

Detaylı

TOEFL PDS ÜDS IELTS CBT IBT PBT

TOEFL PDS ÜDS IELTS CBT IBT PBT 2012-2013 Eğitim - Öğretim Güz Yarıyılı Material Science and Mechanical Engineering (Malzeme Bilimi ve Makine Mühendisliği) Doktora (ingilizce) programının başvuruları başlamıştır. HANGİ PROGRAMLARDAN

Detaylı

SAYI: 182 EYLÜL-EKİM 2013. SAYI: 185 Mart- Nisan 2014 İÇİNDEKİLER

SAYI: 182 EYLÜL-EKİM 2013. SAYI: 185 Mart- Nisan 2014 İÇİNDEKİLER ÖĞRENCİLER İÇİN HABER BÜLTENİ SAYI: 182 EYLÜL-EKİM 2013 SAYI: 185 Mart- Nisan 2014 İÇİNDEKİLER Akademik Takvim 2 Katkı payı/öğrenim ücreti ödemelerine ilişkin hükümler, katkı 3 payı/öğrenim ücreti miktarları,

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2-4 2 Programları için Başvuru Şartları ve Özel Hususlar... 5 2.1 Ana Bilim

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü, Lisansüstü Programlarına 2014-2015 öğretim yılı güz yarıyılında, Galatasaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne hoş geldiniz. Sizi, Doğu Akdeniz Üniversitesi nde

Detaylı

GEREKLİ BELGELER. İstanbul Gelişim Üniversitesi, postadaki gecikme veya kaybolmalardan sorumlu değildir.

GEREKLİ BELGELER. İstanbul Gelişim Üniversitesi, postadaki gecikme veya kaybolmalardan sorumlu değildir. GEREKLİ BELGELER 1. Başvuru Formu internetten doldurulup çıktı alınacaktır. 2. Geçerli Sınav Sonucu: Başvuru için kullanılacak olan sınav sonucunun (YÖS, SAT, GCE vb.) aslı veya onaylı kopyası. 3. Lise

Detaylı

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 06-10 Temmuz 2015 tarihleri arasında

Detaylı

TED DENİZLİ KOLEJİ ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU

TED DENİZLİ KOLEJİ ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU TED DENİZLİ KOLEJİ ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU GİRİŞ Bu kılavuz, TED Denizli Koleji ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Okulumuza, 2014-2015 eğitim öğretim

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI Mevlana Değişim Programı Hakkında Genel Bilgiler Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ VE MÜLAKAT GİRİŞ FORMU İNTERAKTİF BAŞVURU KLAVUZU. https://ensbasvuru.ankara.edu.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ VE MÜLAKAT GİRİŞ FORMU İNTERAKTİF BAŞVURU KLAVUZU. https://ensbasvuru.ankara.edu. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ VE MÜLAKAT GİRİŞ FORMU İNTERAKTİF BAŞVURU KLAVUZU 1 K O N U B A Ş L I K L A R I Sayfa No https://ensbasvuru.ankara.edu.tr/ Sisteme giriş. Şifre

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası süresince

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne (DAÜ e) hoş geldiniz. Sizi, DAÜ de görmekten büyük

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, 2016-2017 eğitim-öğretim güz yarıyılında

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU İLKOKULU VE ORTAOKULU 2017-2018 AKADEMİK YILI KAYIT SÜRECİ www.itugvo.k12.tr /itugvo ÖZEL BEYLERBEYİ ANAOKULU İLKOKULU VE ORTAOKULU TANITIM GÜNÜ Tarih

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, / ) PROGRAM İLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 04-08 Ocak 2016 tarihleri arasında Enstitüye

Detaylı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru ve Ön Kayıt : 04-08 Haziran 2018 Adaylar ön kayıt için istenilen belgeleri Enstitümüze (09:00-12:00 ile 13:00-16:00 saatleri arasında)

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ 31/05/2012 Öğrenci İşleri Daire Bşk. YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Namık Kemal

Detaylı

TAC KOLEJLERİNE HOŞGELDİNİZ

TAC KOLEJLERİNE HOŞGELDİNİZ TAC KOLEJLERİNE HOŞGELDİNİZ TAC Anadolu liselerinin diğer kolejlerden en belirgin farkı; Amerikan eğitim standartlarını ülkemize getirerek öğrencilerine; ortaöğretim kademesinden itibaren ana dil seviyesinde

Detaylı

Uluslararası Sınavlar

Uluslararası Sınavlar On5yirmi5.com Uluslararası Sınavlar Yurtdışı eğitim almak isteyenler bu sınavları geçmek zorunda. Her biri farklı eğitim dalları için uygulanan sınavlarda zorlanmamak için püf noktalarını mutlaka okuyun...

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek burslarla ilgili esasları düzenlemektir.

Detaylı

Kanada Dünyanın 2. Büyük Ülkesidir. Nüfusu yaklaşık

Kanada Dünyanın 2. Büyük Ülkesidir. Nüfusu yaklaşık Kanada Dünyanın 2. Büyük Ülkesidir Nüfusu yaklaşık 36 000 000 Jacques Cartier 1535 yılında ilk defa Montreal ayak basan Fransız Kaptan Kanada kelimesi Iroquois dilindeki Kanata kelimesinden türemiştir;

Detaylı

KPSS 2014 Lise ve Önlisans düzeyinde sorulacak soruların konulara göre dağılımları aşağıda verilmiştir.

KPSS 2014 Lise ve Önlisans düzeyinde sorulacak soruların konulara göre dağılımları aşağıda verilmiştir. ADAY İŞLEMLERİ SİSTEMİ GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ Bu hafta sonu KPSS 27 eylül cumartesi günü önlisians düzeyi KPSS sınavı yapılacak. memur adayları heyecan içerisinde sınavı bekliyor.peki önceki yıllarda KPSS'de

Detaylı

Başvuru Tarihleri: 04 Ağustos-15 Ağustos 2014 olup, Sosyal Bilimler Enstitüsü ne bizzat yapılacaktır.

Başvuru Tarihleri: 04 Ağustos-15 Ağustos 2014 olup, Sosyal Bilimler Enstitüsü ne bizzat yapılacaktır. Başvuru Tarihleri: 04 Ağustos-15 Ağustos 2014 olup, Sosyal Bilimler Enstitüsü ne bizzat yapılacaktır. Sınav Tarihleri: Yabancı Dil Sınavı : 25 Ağustos 2014 Pazartesi günü saat 10.00 Bilim Sınavı ve Mülakat

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI Mevlana Değişim Programı Hakkında Genel Bilgiler Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları

Detaylı

TÖMER / DİL MERKEZLERİNDE YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE SINAVLARI ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ. Derleme: Mustafa Altun

TÖMER / DİL MERKEZLERİNDE YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE SINAVLARI ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ. Derleme: Mustafa Altun TÖMER / DİL MERKEZLERİNDE YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE SINAVLARI ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ Derleme: Mustafa Altun Son Güncelleme: 15 Ocak 2015 1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Kaynak: http://www.tsp.anadolu.edu.tr/sss.htm

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 1. Öğrenim Ücretinin Yatırılması, Ders Kayıtları, Danışman Onayı, Ders 10-14 Şubat 2014 tarihleri arasında Gerçekleştirilecektir.

Detaylı

bir yıllık yüksek lisans doktora programlarının 3-9 aylık araştırma kısmı

bir yıllık yüksek lisans doktora programlarının 3-9 aylık araştırma kısmı Chevening Bursları Chevening Bursu genç profesyonellere belirtilmiş alanlarda çalışma yapmak için ideal bir ortam sağlamanın yanı sıra bu kişilere İngiltere nin benzersiz öğrenim ortamı içinde meslektaşları

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Çift Anadal Programının amacı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nde bir programda lisans öğrenimini yüksek başarı ile sürdüren öğrencilerin

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM GENEL İLKELER

İKİNCİ BÖLÜM GENEL İLKELER T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1-(1) Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesine bağlı Fakülte/Yüksekokul/Meslek

Detaylı

Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten. Mayıs 2015

Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten. Mayıs 2015 Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten Mayıs 2015 Okul Rehber Öğretmenleri Basri AKGÜL & Merve K.SONDAŞ Mayıs 2015 ORHANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ E-BÜLTEN MAYIS 2015

Detaylı

2014/15 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI

2014/15 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI 2014/15 AKADEMİK YILI İÇİN KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK BURS PROGRAMI Başvuru rehberinin 5. Maddesi doğrultusunda 28 Nisan 2014 e kadar gelen AÇIKLAMA TALEPLERİ No. Soru Cevap 27 Bir öğrenci şu anda yurt

Detaylı

16 Temmuz 2013/07 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 5. 26 Şubat 2013/02 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 13

16 Temmuz 2013/07 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 5. 26 Şubat 2013/02 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 13 Sayfa : 1 / 6 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir. 2. KAPSAM Bu yönerge, Koç Üniversitesi (KÜ) diploma programlarına

Detaylı

ANKARA ÜNİvERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEGİ

ANKARA ÜNİvERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEGİ ANKARA ÜNİvERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEGİ Karar Tarihi : 23/06/2013 Toplantı Sayısı : 365 Karar Sayısı : 3100 3100- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 2610812011 tarih ve 37298 sayılı yazısı doğrultusunda

Detaylı

AKADEMİK YILI ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ İŞLETME ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI EXECUTIVE MBA PROGRAMI

AKADEMİK YILI ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ İŞLETME ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI EXECUTIVE MBA PROGRAMI 2018 2019 AKADEMİK YILI EXECUTIVE MBA PROGRAMI Modüler bir yapıya ve zengin bir içeriğe sahip olup, 8 haftalık (toplamda 15 ay süren) altı modülden oluşan programımız, farklı sektörlerden genellikle 8

Detaylı

ÖSYM sitesinde yayınlanan ALES hakkında yer alan bilgilere göre ; Sınavda 4 ayrı grupta soru çıkacaktır. Bunlar:

ÖSYM sitesinde yayınlanan ALES hakkında yer alan bilgilere göre ; Sınavda 4 ayrı grupta soru çıkacaktır. Bunlar: ALES HAKKINDA GENEL BĠLGĠ ÖSYM sitesinde yayınlanan ALES hakkında yer alan bilgilere göre ; Sınavda 4 ayrı grupta soru çıkacaktır. Bunlar: Sayısal 1 ( 50 Soru ) Sayısal 2 (50 Soru ) Sözel 1 ( 50 Soru )

Detaylı

Educatius BASIC Program 2016

Educatius BASIC Program 2016 1 Eksiksiz F1 Akademik Programı Süper Fiyatla! BASIC F1 Programımızın benzersiz yapısı sayesinde öğrenciler aşağıdakilere sahip olur: YENİ tercih bildirme ve 3 okul sunma özelliğiyle her zamankinden daha

Detaylı

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Lisansüstü Başvurular 2 Yabancı Uyruklu Lisansüstü Başvurular 1-ALES

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2012 2013 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

2015/2016 I. YARIYIL KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI, BAŞVURU KOŞULLARI VE GEREKLİ BELGELER

2015/2016 I. YARIYIL KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI, BAŞVURU KOŞULLARI VE GEREKLİ BELGELER 2015/2016 I. YARIYIL KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI, BAŞVURU KOŞULLARI VE GEREKLİ BELGELER MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ Kontenjan 2. Sınıf: 2 3. Sınıf: 0 Başvuru Koşulları Asgari GNO 3.25/4.00

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Uluslararası Öğrenci Programı adaylarının Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin

Detaylı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN ÇİN HALK CUMHURİYETİ NUFÜSÜ YÜZÖLÇÜMÜ YÖNETİMİ BAŞKENTİ KİŞİBAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRİ KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRDE

Detaylı