UÇURUMA YUVARLANAN KAMYONDAN ATLAYARAK KURTULDU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "UÇURUMA YUVARLANAN KAMYONDAN ATLAYARAK KURTULDU"

Transkript

1 UÇURUMA YUVARLANAN KAMYONDAN ATLAYARAK KURTULDU Bodrum da bağlı Gündoğan beldesindeki hafriyat çalışmaları sırasında dolgu toprağın göçmesi sonucu 150 metrelik uçuruma kamyonla birlikte yuvarlanan şoför olay anında kamyondan atlayarak canını kurtardı. Arkadaşlarının uçurumun dibinde görerek paniğe kapıldığı ve belediye ve acil sağlık ekiplerinden yardım istediği olayda uçurumdan çıkıp gelen şoför arkadaşlarını şaşkına uğrattı. Bodrum un Gündoğan beldesindeki çöplük alanındaki hafriyat çalışmaları sırasında moloz dökümü yaparken toprağın aniden çökmesi sonucu kullandığı kullandığı 48 TH 766 plakalı damperli kamyon ile uçuruma yuvarlanan 56 yaşındaki Hayrettin Öztaş olay anında kapıyı açıp kendisini aşağı atarak ölümden kılpayı kurtuldu. Taklalarak atarak 150 metre lik uçuruma yuvarlanan kamyon hurda haline gelirken, kamyonun içinde olduğunu sandıkları Öztaş ı bir an göremeyen arkadaşları 112 ekiplerinden ve Bodrum Belediyesi İtfaiye ekibinden yardım istedi. Bir süre sonra arkadaşlarının şaşkın bakışları arasında uçurumdan çıkıp gelen Öztaş ın üzerinde tek bir çizik bile bulunmaması görenleri hayretler içerisinde bıraktı. Öztaş Kamyondaki hafriyatı boşaltmak için geri geri geldiğim anda birden toprak çöktü, kamyon geriye kaçmaya başladı kamyonun devrilip yuvarlanacağını hissettiğim anda kapıyı açtım kamyon uçuruma giderken kendimi dışarı atmayı başardım, nasıl kurtuldum bende şaşkınım bilmiyorum dedi. Jandarma kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

2 TEMA Vakfı, İstanbul Projeleri Raporu nu Açıkladı İstanbul un geleceğini etkileyecek üç proje olan 3. Köprü, 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul un hayata geçirilmesi halinde meydana gelebilecek etkiler TEMA Vakfı önderliğinde bilimsel bir raporda bir araya getirildi. İstanbul Projeleri Raporu nun sonuçları 25 Mart Salı günü düzenlenen basın toplantısı ile paylaşıldı. On altı bilim insanının katkısıyla yedi aylık bir çalışma sonucunda oluşturulan çıktıların aktarıldığı toplantıda, projelerin; İstanbul un yaşam destek sistemleri olan kuzey

3 ormanları, su havzaları, tarım ve mera alanları, yer altı suları ile biyolojik çeşitlilik üzerinde oluşturacağı tehditler paylaşıldı. Toplantı Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy (İTÜ Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü) Prof. Dr. Doğanay Tolunay (İÜ Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü), Prof. Dr. Emin Özsoy (ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü) ve Prof. Dr Haluk Gerçek in (İTÜ İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü) yanı sıra TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ın katılımıyla gerçekleşti. Mevcut durum tespit ve değerlendirmesi: Doğal varlıklara erişim ve kullanım insani ve toplumsal haktır. İstanbul ormanları Dünya çapında önemli 200 ekolojik bölgeden, Avrupa da ise acil korunması gereken 100 ormandan biri olarak kabul edilmektedir. Kentin kuzeyinde yer alan ormanlar, su havzalarının korunması ve kuzey rüzgarlarının kente temiz hava getirmesi açısından büyük öneme sahiptir te inşa edilen Boğaziçi Köprüsü ve yapılan çevre yolları ile kentin gerek nüfus, gerekse arazi kullanım yapısı yoğunlaşarak daha kuzeye doğru yönelmeye başlamıştır de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve TEM bağlantı yollarının yapılmasıyla kentin kuzeyindeki kırsal yerleşimlerin ve tarım alanlarının yanı sıra içme suyu kaynaklarının, su havzalarının ve orman alanlarının tahribi hızlanmıştır.

4 1/ ölçekli Kuzey Marmara Otoyolu Nazım İmar Planı nda, 3. Köprü ve bağlantı yolları kapsamında, Kınalı- Gebze arasında yaklaşık 26 adet kavşak planlanmaktadır. Bu kavşaklar su havzaları, orman ve tarım alanları ile meraların bulunduğu İstanbul un kuzeyine bağlantı sağlayarak, bu bölgelerde yeni yerleşme alanlarının oluşmasının önünü açacaktır. Böylelikle 1. ve 2. Köprülerde olduğu gibi İstanbul kuzeye doğru genişleyecektir. İstanbul un %25 i tarım arazisidir. Avrupa yakasında, ağırlıklı olarak Silivri ve Çatalca ilçelerinde yer alan tarım arazilerinin %90 nında sulama gerekmeden kuru tarım ya da yağışa bağlı tarım yapılmaktadır. Kent ormanlarının insan çevresine ve sağlığına yararlı etkileri; biyolojik çeşitliliği desteklemek, atmosferik karbon düzeyini azaltmak, su ve hava kalitesini geliştirmek, gürültü kirliliğini önlemek, sıcak-soğuğu dengelemek, toprak erozyonunu azaltmak, kentte yaşayanların ekoloji bilincini geliştirmek ve duyarlılığını artırmak ve insan sağlığını desteklemek şeklinde sıralanmaktadır. Projelerin hayata geçmesi halinde meydana gelecek etkiler: Projeler ile yok edilecek değerlerin maliyetleri, yaratılan değerlerden daha yüksek olacak. 3. Havalimanı ve 3. Köprü için doğrudan kesilecek orman alanı hektar alan olacak. Bu da yaklaşık 8 bin futbol sahası kadar alana karşılık geliyor. Köprüler insan değil, araç taşımaya devam edecek. Projeksiyonlara göre 2023 de zirve saatte her 3 köprü de tıkanacak. 3. Havalimanı kapsamında planlanan pist, apron, üst yapılar vb. ünitelerin hafriyat çalışmaları ile doğal orman alanları, canlı yaşamı barındıran yaklaşık 70 adet büyüklü küçüklü göl, gölcükler ve özellikle Terkos

5 Gölü nü besleyen dereler, tarım alanları ve mera alanları zarar görecek. Ormanların insanlara sağlamış olduğu ekosistem hizmetlerinde (su üretimi, iklim düzenleme, karbon bağlama ve oksijen üretme, hava kirliliğini azaltma, canlılara yaşam ortamı sağlama, odun üretimi vb.) azalma meydana gelecek. Habitat parçalanmaları oluşacak. İstanbul önemli kuş göç yollarından biri üzerinde bulunmakta olup, kuş göçü Terkos Gölü ve Belgrad Ormanı üzerinden geçmektedir. Bu bölgede yaşayan yerli ve göçmen kuşlar, Bern Sözleşmesi ile de koruma altındadır. Kuş göç yolları üzerine kurulan projeler sonucunda kuşların yaşam alanları tahrip olurken, uçak kazalarının yaşanma riski artacaktır. Projelerin hava ve iklim olay ve düzeneklerinde oluşturacakları değişiklikler önce yöredeki küçük ölçekli iklimi, sonra da bölgesel iklimi etkileyecek. Projeler, yakın çevrelerindeki ısı ve nem akıları, sıcaklık, nemlilik, buharlaşma, bulutluluk ve rüzgar rejimleri ile alansal dağılış desenlerini etkileyerek, bu alanların birer kentsel ısı adasına dönüşmesine neden olacak. Kanal İstanbul projesi ile ilgili kamuoyuyla paylaşılan güzergah alternatifleri arasından yapılması en olası gözüken alternatif güzergahın Sazlıdere havzasından geçmesi durumunda, su varlıkları açısından sınırlı imkanlara sahip olan İstanbul ciddi bir tehditle karşı karşıya kalacak. Türkiye nin 122 önemli bitki alanından biri olan Terkos-Kasatura kıyıları Kanal İstanbul projesinden olumsuz etkilenecek. İstanbul projelerinin yapılmasının planlandığı alanlar ekolojik açıdan hassas ve sürdürülebilir yaşam adına korunması gereken alanlardır. Bu alanlar çok çeşitli ve endemik bitki ve hayvan türlerinin de yaşam alanıdır.

6 Projeler, İstanbul un flora ve faunasında tahribata sebep olacaktır. Tarım arazileri hızla yapılaşmaya açılarak, tarım arazisi kaybı sadece kanalın geçtiği güzergahtaki tarım arazileri ile sınırlı kalmayacak. Aynı zamanda kanal çevresinde oluşacak denetlenemez yapılaşmalar nedeniyle çok daha vahim boyutlara ulaşacak. Kanal İstanbul önemli miktarda tarım arazisini sulayabilecek bir potansiyele sahip Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece ilçeleri altında yoğunlaşmış yeraltı suyu havzalarına zarar verecek. Kanal İstanbul un geçme olasılığı olan yerlerde bulunan İstanbul Trakya Demiryolu, TEM Otoyolu, E5 Otoyolu, onlarca önemli karayolu, Terkos-Alibey tarihi su galerisi, onlarca önemli içme suyu isale hattı, Ataköy atık su kolektörü gibi büyük yapıların yer değiştirmesi ayrı bir sorun oluşturacak. Projeler Türkiye nin taraf olduğu birçok uluslararası sözleşme ihlal edilerek hayata geçirilecek. Türkiye nin taraf olduğu çevrenin korunması ile ilgili uluslararası sözleşmeler esas alınması ve uygulanması gereken kanun hükmündedir. Köprü ve bağlantı yolları projesi ile Türkiye nin taraf olduğu birçok uluslararası sözleşme ihlal edilmektedir. Taraf olunan İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Kyoto Protokolü gereği herhangi bir sera gazı indirimi vaadinde bulunulmasa da, önemli karbon yutak alanları olan orman alanlarının tahrip edilmesi açıkça bu sözleşmelere de aykırıdır. Her türlü yatırım için üstün kamu yararı ve üstün ekosistem yararı analizi yapılması yatırımların sağlayacağı fayda ile neden olacağı tahribatın karşılaştırılması açısından önemlidir.

7 Uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınan alanlarda yapılacak projeler ile Büyükçekmece Gölü, Küçükçekmece Gölü, Terkos Gölü, Ömerli havzası ve Batı İstanbul meraları zarar görecek. Karadeniz sahilindeki Kilyos kumulları, Ağaçlı kumulları, Alibeyköy Barajı çevresindeki Batı İstanbul meraları, Terkos havzası, İstanbul Boğazı, Şile kıyıları, Ömerli havzası ve Pendik vadisi gibi önemli doğa alanlarındaki ekosistemler de zarar görecek. Doğrudan ekonomik getirisi olan tarım ve orman arazilerine ilişkin kısa dönemli ekonomik değerler dikkate alınırken, diğer ekosistem fonksiyonları doğrudan bir ekonomik değer taşımadığı için dikkate alınmamaktadır. İstanbul un Geleceğini Etkileyecek Üç Proje: 3. Köprü 3. Havalimanı Kanal İstanbul başlıklı TEMA Vakfı Uzman Görüşleri kitabının tamamına adresinden ulaşabilirsiniz.

8 Efsane Başkanlar, Mehmet Kocadon un yanında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi nin efsane başkanları Tuğrul Acar ve Mazlum Ağan la Kumbahçe de gövde gösterisi yaptı. Başkan Kocadon, çok mutlu olduğunu belirterek, Çocukluk yıllarımda Tuğrul Acar beni büyüttü, gençlik yıllarımdaysa yanımda Mazlum Abim vardı diye konuştu. Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Kumbahçe sahilinde bulunan bir işletmede vatandaşlarla bir araya geldi. Bodrum Belediyesi eski Başkanlarından Mazlum Ağan ın da katıldığı toplantıya Kumbahçeli vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Başkan Kocadon alkışlar ve sevgi gösterileri ile karşılandı. MAZLUM AĞAN: Herkesi kucaklayan bir çalışmayla 5 yıl daha Bodrum Belediyesi eski başkanlarından Mazlum Ağan toplantıya Başkan Kocadon a hoş geldin demek için katıldığını belirterek, yaptığı konuşmanın da kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. Ağan, Ben aslında başkanım mahallemize gelmişken kendisine bir hoş geldin demek istedim. O nedenle buradaydım. Ben Cumhuriyet Halk Partimizin ve başkanımızın Bodrum için yapmış olduğu çalışmalar ve bundan sonraki yapacağı çalışmalarla ilgili bilgi sahibiyim. Onun için sadece hoş geldin diyecektim ama mikrofonu verdiler. Kendisine bu seçimde de başarılar diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi nin ilkeleri doğrultusunda Bodrum a yapacağı yatırımlarla ilgili ve sevgili vatandaşlarımıza parti kimliğini de bırakarak, herkesi kucaklayan bir çalışma içerisinde, yine bir 5 yıllık dönem başkanlık hizmeti yapacağına inanıyorum. Kendisine yine burada merhaba diyorum, hoş geldin diyorum ve başarılar diliyorum diye konuştu. TUĞRUL ACAR: Mücadelemiz; kamusal alanların halkımıza

9 açılması Mazlum Ağan ın ardından mikrofonu yine Bodrum Belediyesi nin eski başkanlarından olan, Efsane Başkan olarak tanınan ve Mehmet Kocadon un ekibinde yer alan CHP Bodrum Belediye Meclis Üyesi Adayı Tuğrul Acar aldı. Acar konuşmasında; Benim için de, Mazlum gibi sürpriz oldu. Sizleri görünce bir şeyler söylemek istedim; hatırlarsınız 1994 yılından itibaren bu mahalle için yaptıklarımı, devamını da getireceğiz. Mazlum arkadaşım benden sonra devam etti, ondan sonra da Mehmet Başkanım Biz kamusal alanların halkımıza, kamuya kavuşturulması, onlara kazandırılması için tüm yarımadamız için el ele verdik. Meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte, başkanımla birlikte, Muğla Büyükşehir Başkanımızla birlikte Bodrum da bu güzelliği her tarafa yaymak istiyoruz. MEHMET KOCADON: O koltukta ha sen oturmuşsun, ha ben oturmuşum Kendisinden önce başkanlık yapmış Mazlum Ağan ve Tuğrul Acar dan sonra mikrofonu alan Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon ise kendisinin çok şanslı biri olduğunu, Eskiçeşme Mahallesi nde büyüdüğünü ve orada kendisini Tuğrul Acar ın büyüttüğünü anlattı. Başkan Kocadon, Gençlik yıllarımda bütün kötü alışkanlıklara spor sayesinde hiç bulaşmadım. İşte o zaman da Mazlum ağabeyim vardı yanımda. diyerek Bodrum un efsane başkanlarıyla yaşadığı çocukluk ve gençlik anılarını şöyle aktardı: Bu kadar şanslı bir insanım ben. Bunun için her ikisine de teşekkür ediyorum. Tabi 2009 yılında bir seçim atmosferi yaşadık. Fakat bütün Türkiye ye örnek olacak bir davranış sergiledik. Ben mazbatamı almama rağmen Bodrum Belediye Başkanlığına gitmedim. Ta ki Mazlum Ağabeyim beni davet edinceye kadar. Bakın bu çok önemli arkadaşlar. Telefon açtı ve dedi ki; ne zaman geleceksin? Aynı şu ifadeyi kullandım kendisine; o koltukta ha sen oturmuşsun ha ben oturmuşum Mazlum ağabey. Ne zaman uygunsa, o zaman gelirim, dedim. Eğer bugün Kumbahçe Halkı böyle kenetlenebiliyorsa, birlik beraberlik içinde olabiliyorsa, geçmiş dönem ve yeni dönem

10 bütün başkanlarımız el ele tutuşup karşınıza çıkabiliyorsa, işte güzellik budur arkadaşlar. Sahilleri Milli Emlak tan kiralayabilirsek; esnafım da kullanacak, halkım da Konuşmasının devamında; mutluluğa giden yolun önce sağlık, sonra ekonomiden geçtiğini vurgulayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Eğer bir yörenin belediye başkanı gerçekten iyiyse arkadaşlar, o yörenin insanı da mutludur. Mutluluğa giden yol da önce sağlıktan sonra ekonomiden geçer. Yaptığımız altyapı çalışmalarında boruların hepsini değiştirebildiğimiz kadar değiştirdik ve üst yapısını da tamamladık. Sonra şuradaki esnafımızla birlikte ekonomisine de katkı sağlayabilmek için hep beraber ortak projeler ürettik. Sadece sıkıntıyı sahil bandında yaşıyoruz, arada sırada. Sahil bandını bir ara esnaf arkadaşlarımıza kullandırdık ama bu sefer halktan başkanım denize giremiyoruz diye şikayet aldık. Sonra esnaf arkadaşları geri çektik ve bir düzene soktuk. Bu sefer de sahil bandına başkaları yerleşti. Başkanım, şarapçı kardeşlerimizden de denize giremiyoruz dediler. O zaman demek ki sahil bandını Milli Emlak tan kiralayabilirsek, biliyorsunuz onlar çok tatlı para alıyorlar ecri misil dediğimiz olaydan Bodrum Belediyesi olarak eğer şu kıyı bandını kiralayabilirsek arkadaşlar, esnafımız da, halkımız da rahat edecek. Çünkü biz gerekli her türlü düzenlemeyi yapacağız. Esnafım da kullanacak, halkım da kullanacak. Havada kalan laflarla kimse Kumbahçe Halkını kandıramaz Başkan Mehmet Kocadon Biz esnafımızın ve halkımızın fikrini almadan hiçbir şey yapmayız diyerek konuşmasına şu şekilde devam etti; Bunun da en güzel örneği Gümbet tir. Gidin Gümbet e bakın, orada ne güzel düzenlemeler yaptık. Esnafın ve halkın desteklemediği projeler zaten bayattır. Ayakta, havada kalır, asla bitmez. Hepimizin merak ettiği bir konu var; Halikarnas Diskomuzun kazıkları, değil mi? Sanki bizim görmediğimizi zannediyorlar, her türlü burada gelip

11 anlatıyorlar. Bakın arkadaşlar, yetki karmaşası denen bir olay var. Şu anda bizim oralara müdahale etme şansımız yok. Millet gelip burada ahkâm kesmesin! Maalesef Çevre ve Şehircilik Bakanlığı elimizdeki bütün yetkileri aldı. Bize şikâyet geldi, biz durdurduk. Gerisi mahkemede, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nda uğraşılıyor. Bunun için kimse gelip de ben bunu hallederim, bu direği sökerim, demesin. Belediyelerin denize karışma yetkisi yok arkadaşlar. Bunlar sadece havada kalan laflar. Havada kalan laflarla kimse Kumbahçe Halkını kandıramaz. Toplantının ardından bölge esnafına da selam veren Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Ali Cengiz Kafe de Kumbahçe Sakinleriyle çay içip sohbet ederken, kendisine Kumbahçe ziyaretinde CHP Bodrum Belediye Meclis Üyesi Adayları, partililer ve eşi Hülya Kocadon da eşlik etti. BELEDİYE YÖNETİMİ Mİ SEÇİYORUZ GÜVENLİK Mİ? Başaran: Hâlâ Daha Gözlük Kullanmıyorum, Yani Allah a Şükür

12 Gözlerim Görebiliyor. Bu Vaatlerin Gerçekleştirildiğini Ben Göremedim Gelecek 50 Yılı Planlayan Bir Belediye Başkanını Sizlerin Huzurunuza Getiriyorum Tosun: Yahu Kardeşim, Bodrum da Barış ve Huzur Kalmış mı? Bodrum un Barışını, Huzurunu Tesis Etmek Sizin Tekelinizde mi? Devletin Kurumları Var, Mehmet Tosun Var, Bu Ekip Var, Bodrum Halkı Var Başkan Mehmet Tosun, aynı gün içinde gerçekleştirdiği mitinglerin ikincisi için Yalı Beldesi ndeydi. Tamamı Yalı Beldesi nde oturan vatandaşların katıldığı mitingde konuşan Başkan Mehmet Tosun, barış ve huzur kavramlarının kullanılarak propaganda yapılmasını eleştirdi, Belediye yönetimi mi seçiyoruz, güvenlik mi? diye sordu. MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran ise, Bodrum Belediyesi nin borç batağı içinde olduğunu belirterek, belediye yönetimine hodri meydan dedi. Başaran, Bodrum Belediyesi nin yönetiminde olan kişilerin belediyenin borçlarını açıklamalarını istedi, gerekirse kendisinin bunu belgeleriyle açıklayabileceğinin altını çizdi. MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Yalı Beldesi Çiftlik Mahallesi nde düzenlenen mitinge katıldı. Başkan Mehmet Tosun u tamamı Yalı Beldesi nde ikamet eden vatandaşlar, coşkuyla, dövizlerle ve tezahüratlarla karşıladılar. Başaran dan Mizahi Eleştiri Başkan Mehmet Tosun dan önce, En büyük başkan bizim başkan. tezahüratları ile sahneye çıkan MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran, Estağfurullah, sizler büyüksünüz, sizlerin sayesinde

13 biz bu kürsüde varız. Allah sizden razı olsun! dedi. Başaran, mizahi bir dille Yalı Belediyesi ni eleştirerek, 2009 seçimlerinde vaat ettikleri hiçbir hizmeti, yatırımı yapamadıklarını söyledi, Biliyorsunuz ben 14 yıldan beri buraya gelip gidiyorum. Hâlâ daha gözlük kullanmıyorum, yani Allah a şükür gözlerim görebiliyor. Bu vaatlerin gerçekleştirildiğini ben göremedim, göreniniz varsa söylesin, özür dileriz, sözümüzü geri alırız. şeklinde konuştu. Başaran sözlerini şöyle sürdürdü: İyi bir liste ortaya koyamaz dediler, herkesi kucaklayamaz dediler, kadroları mı var dediler, işte orada başka türlü hesapları var dediler Ben şimdi soruyorum; bütün listeler içinde iftihar ederek, onur duyarak, en ideal listeyi sizlerin huzuruna getirerek sunmadık mı? Bu listeyi sunmakla iftihar ediyorum. Mehmet Kızılağaç sizin evladınız değil mi? Mehmet Tosun 15 Puan Önde Başaran, Şimdi bu bütün dedikoduları yine devam ettiriyorlar. Diyorlar ki şimdi, Mehmet Tosun kazanamaz Allah ın izniyle Mehmet Tosun bu seçimi kazandı. Daha bir hafta var, 15 puan önde götürüyor Mehmet Tosun ve ekibi. dedi. Herkes sizin zekânızı hafife alıyor. Sizin buradaki mevcudiyetinizi hafife alıyorlar. diye konuşan Başaran, Beş yıldan beş yıla gelip, size bir senaryo yapıp, cambaza bak cambaza deyip, maymun oynatıp, alttan yapamadıklarının üzerini örtmeye çalışıyorlar. Yalı Halkı bunu yer mi? Niye yemez, artık kral çıplak değil mi? Artık foseptiklerin üzeri kapanamıyor değil mi? Artık o lodosların vurduğu, parçaladığı teknelerin yerine bir yalan uyduramıyorlar değil mi? dedi.

14 Belediyenin hangi partiden olup olmadığına bakmadan, Yalı Beldesi ndeki her felakette yardıma koştuklarını anlatan Başaran, 2009 da seçimi çok az bir oy farkıyla kazanamadıklarını hatırlatarak, Biz küstük mü ya da biz beş yıldan beş yıla gelip bir filim oynatıp, bir senaryo ortaya koyup, o senaryoyla insanları kandırmaya mı çalışıyoruz? Hayır, asla böyle olmadı, eğer temsil ettiğimiz mevki ve makamda gaflet ve delalet içerisine düşersem, önce siz benim yakama yapışın, alın ayağınızın altına çiğneyin, ben de sizin o ellerinizi öpeyim. Size sadece bu yaka değil, canımız bile feda olur, siz ne diyorsunuz! şeklinde konuştu. Hodri Meydan! Başaran eleştirilerini Bodrum Belediyesi nin içinde bulunduğu ekonomik darlıkla sürdürdü, Açıklayamaz! Erkekse gelsin burada açıklasınlar; desinler ki, Bodrum Belediyesi nin tarihin en yüksek borçlanmasına vesile olduk ve bütün malları hacizlidir, personeline maaş ödeyemeyecek duruma düşürdük. Ben öyledir diyorum, aksini iddia eden varsa gelsinler burada aksini iddia etsinler. Ben ispat etmeye hazırım, onlar da ispat etmeye hazırlarsa buyurun evraklar konuşsun, millet takdir etsin. dedi. Başaran konuşmasını, Gelecek 50 yılı planlayan bir belediye başkanını sizlerin huzurunuza getiriyorum. Bunun için rahat konuşuyorum, bunun için bu ses bu kadar gür çıkıyor. diyerek sonlandırdı. Yalı Beldesi ne Özel Projeler Başkan Mehmet Tosun ise, coşkulu kalabalığı selamladıktan sonra, yaşlı bir vatandaşın elini öptü, hayır duasını aldı.

15 Yalıyı sarmış yosun, temizlemeye geliyor Mehmet Tosun. Yalı gençlik yanında. yazılı dövizin açıldığı miting alanında konuşan Başkan Mehmet Tosun, Yalı Beldesi için hazırladıkları projeleri tanıttı. Yapamayanlar hesabını versin. diyerek, modern bir balıkçı barınağı yapacaklarını anlatan Başkan Mehmet Tosun, burayı günlük tur teknelerinin de kullanacağını söyledi. Çiftlik Mahallesi nde ve Kızılağaç Mahallesi nde bulunan pazar yerlerinin üzerini 6 ayda kapatacaklarını belirten Başkan Mehmet Tosun, dereleri ıslah ederek, beldeyi sel baskınlarından kurtaracaklarını söyledi. Başkan Mehmet Tosun, Mumcular da son bir yıl içerisinde başlattıkları evde sağlık ve bakım hizmetini tüm köylere ve Yarımada ya yayacaklarını söyledi, sahil düzenleme projeleri hazırlayacaklarını, yürüyüş yolları, sosyal tesisler yapacaklarını, Çiftlik ve Kızılağaç mahallelerine, iki ayrı spor kompleksi kuracaklarını anlattı. Bodrum da Barış ve Huzur Kalmış mı? Başkan Mehmet Tosun, Bodrum un barış ve huzuru bozulmasın, bana oy verin! diyor. Yahu kardeşim, Bodrum da barış ve huzur kalmış mı; ekonomi dibe vurmuş, turizm can çekişiyor, esnaf kan ağlıyor, sokakların güvenli değil, sen hangi barış ve huzurdan bahsediyorsun! Modern, çağdaş belediyecilik hizmetleriyle sizi tanıştıracak kadroyu seçiyorsunuz, güvenlik seçimi değil ki bu! Öyle bir şey olabilir mi? Bunlar komik şeyler. Şu konuya atıfta bulunmak istiyor; MHP ye oy verirseniz, Mehmet Tosun gelirse, Bodrum un barışı ve huzuru bozulurmuş. Kardeşim biz 2004 öncesinde mafyanın kol gezdiği, tefecilerin kol gezdiği Konacık Beldesi nde, 10 yıldan buyana belediye başkanlığı yapıyoruz, 7 den 70 e vatandaşımızı kucaklayarak, birlik ve beraberlik içerisinde Konacık ı bu günlere getirdik, sen hangi barış ve huzurdan bahsediyorsun? dedi. Babası pazarcı Hikmet Tosun u da sahneye davet edip elini öpen

16 Başkan Mehmet Tosun, Bizler birlik ve beraberlik içerisinde Bodrum u kucaklamak üzere yola çıkmışız. Onlar bir tane proje anlatmıyorlar, sürekli dedikodu üretiyorlar. Söyledikleri bir şey var; Bodrum un barışını ve huzurunu bozdurmayalım Yahu Bodrum un barışını, huzurunu tesis etmek sizin tekelinizde mi? Devletin kurumları var, Mehmet Tosun var, bu ekip var, Bodrum Halkı var! diye konuştu. Başkan Mehmet Tosun un konuşması sırasında duygulanan, gözyaşlarını tutamayanlar oldu. Miting sonunda hep birlikte 10. Yıl Marşı okunurken, Başkan Mehmet Tosun ve meclis üyesi adayları Sepetçioğlu türküsü eşliğinde oynadılar. KAÇAK HAVUZ BALIKLARI, DOĞAL GENETİĞİ TEHDİT EDİYOR Avrupa Birliği tarafından desteklenen, 18 ülkeden bilim adamlarının ve balık çiftlik sahiplerinin katıldığı, çiftliklerden kaçan balıkların doğadaki balıkların genetiğini değiştirmesini önlemek için başlatılan AquaTrace projesinin ilk ayağı Bodrum da gerçekleştirildi. Ersan Otel de bir araya gelen bilim adamları ve balık çiftliği

17 sahipleri, 4 milyon avro bütçesi bulunan, 2016 da tamamlanması planlanan projeyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Projenin Türkiye koordinatörü, Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yetiştiriciliği yapılan balıkların bazı genlerinin tek tipe düştüğünü söyledi. Genleri tek tipe düşen balıkların doğaya kaçtıkları zaman, burada bulunan diğer balıkların genetik yapısını değiştirdiğini anlatan Turan, Bunun sonucunda doğadaki balıklar yüzyıllar içerisindeki genetik kazanımları kaybediyor. Sonrasında doğada oluşabilecek herhangi bir değişikliğe karşı dirençleri yok oluyor. Böylelikle doğal stoklarımızı kaybetmeye başlıyoruz. Tatları, lezzetleri kayboluyor dedi. Böylece doğadaki balıkların, yetiştiricilik yapılan balıklara benzer hale geldiğini dile getiren Turan, doğadan avlanılan çupra ve levrek gibi yetiştiricilik yapılan alanlardaki balıklardan bir farkı kalmadığını kaydetti. Ab nin söz konusu sorunu çözmekte kararlı olduğunu vurgulayan Turan, şöyle konuştu: Yetiştiriciliği yapılan çupra, levrek, kalkan, somon balıklarının doğadaki stoklara etkilerini minimize etmeye yönelik bir projeyi hayata geçirdik. AB buna engel olmak istiyor. Norveç te genetik tekniklerle doğada bulunan balığın hangi işletmeye ait olduğu tesbit ediliyor. Norveç te kafeslerden doğaya balık kaçırmak yasak. Zaman içerisinde tüm Ab ülkelerinde bu yaygınlaşacak. Biz de bu tekniği geliştirmeye çalışıyoruz. Danimarka Technical Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Einar Eg Nielsen ise projenin balıkların tatları ve boylarıyla ilgili önemli bilgiler ortaya çıkaracağını anlattı.

18 YAKAKÖY DE ENGELLERİ AŞTILAR Bodrum Belediyesi Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi (KADEM) tarafından projelendirilen Yakaköy de Engelleri Aştılar adlı sergide, kursa katılan Yakaköylü engelli vatandaşlara ait el emeği, göz nuru ürünler sergilendi. Serginin açılışını Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yaptı. Bodrum Yakaköy de yaşayan engelli vatandaşlar yararına Bodrum Belediyesi KADEM tarafından hayata geçirilen Yakaköy de Engelleri Aştılar adlı proje, 8 haftalık hızlandırılmış kursun ardından tamamlandı. Kursa katılan 16 engelli vatandaş, ahşap ve kumaş boyamanın yanı sıra keçe üzerine çalışmalar yaparak el emeği göz nuru ürünlerini ortaya koydular. Projenin son aşamasındaysa ortaya çıkan ürünler, Bodrum Trafo Hakan Aykan Kültür Sanat Merkezi nde sergilendi. Sergiden elde edilecek gelirlerse, ürünleri icra eden engelli kursiyer vatandaşlara teslim edilecek. Serginin açılışına katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, Her

19 zaman söylediğim gibi; sevgi engel tanımıyor. Sevdikten sonra her şey mümkün Özellikle gözlerinde gerçek sevgi olan bu güzel arkadaşlarımızla onların mutluluğunu paylaşmak her şeye değer. Engelli arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu projenin herkese örnek olmasını diliyorum. dedi. Sosyal belediyeciliğe büyük bir önem verdiğinin de altını çizen Başkan Kocadon, bunu destekleyen projeleri arttırmak için de ellerinden gelen gayreti göstereceklerini açıkladı. Sergiye eşi Hülya Kocadon la birlikte katılan Başkan Mehmet Kocadon, daha sonra kurs eğitmeni Hilal Karakaş la birlikte açılış kurdelesini kesti. Karakaş, projenin hayata geçmesiyle çok mutlu olduğunu belirterek, Başta Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olmak üzere sevgili Hülya Kocadon ile KADEM sorumlusu Asu Kösemen e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yakaköy ün Sanat Köyü olduğunu biliyordum. Dibeklihan Galerisi ni hiç bilmiyordum. Halkını da hiç tanımıyordum. Gerçekten bu kadar içten, samimi ve sıcakkanlı olan bir köy halkı olduğuna şahit olduğum için çok mutluyum. dedi. Kursiyer engelli vatandaşlar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon a bir de sürpriz yaparak, üzerine ahşap boyama tekniğini kullanarak yaptıkları, üzerinde kendisinin ve eşinin fotoğrafı bulunan tepsiyi hediye ettiler. Tepsiyi gören Başkan Kocadon esprili bir dille, Nikâh fotoğrafımız bu kadar güzel değil. Sanki nikâh defterine imza atıyoruz Hülya Hanımla. dedi ve engelli kursiyerlere verdikleri emek için teşekkür etti.

20 The Marmara BAYK Kış Trofesi 4. Ayak Yarışları sona erdi The Marmara nın turizm sektörüne değer katan projelere destek verme misyonu doğrultusunda ana sponsor olduğu, The Marmara BAYK Kış Trofesi 4. Ayak yarışları Mart tarihleri arasında Bodrum da gerçekleşti. Toplam 48 teknenin yarıştığı The Marmara-Bayk Kış trofesi IV. Ayakta, IRC A sınıfları ilk gün 2 Adet şamandıra rotada, IRC B Sınıfları 14 millik Bodrum start-kargı adası iskelede-kurt burnu önü şamandırası iskelede-bodrum finish offshore rotada 5-10 knot güneybatıdan esen rüzgarla yarışı tamamladılar. 400 e yakın sporcunun yarıştığı 3. Ayağın ödülleri 22 Mart ta Bodrum Marina Yacht Club de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödüller Bayk Komodoru Ömer Karacalar, Bayk Genel Sekreteri Yakup İçgören, The Marmara Bodrum Otel Müdürü Onur İslam,The Marmara Bodrum Satış Yönetmeni Canan Benli ve Başhakem Rıza Bayrı tarafından verildi. İkinci gün ise 5-7 knot güneybatıdan esen rüzgar ile IRC A sınıfları Bodrum Start,Kargı adası sancakta,çelebi önü şamandırası sancakta,bodrum finish rotada, IRC B sınıfları ise Bodrum start-köçek adası sancakta-çelebi önü şamandırası

21 sancakta-bodrum finish rotada yarışı tamamladılar. IV. ayak yarışlarının ödülleri 12 Nisan tarihinde verilecek. THE MARMARA BAYK KIŞ TROFESİ 4.AYAK SONUÇLAR: IRC A 1 1.EKER SÜTLAÇ-AHMET EKER 2.TEB ÖZEL-FARR A WAY-TEAM ÖZONUR 3.PROTEL-MATMAZEL-TOKA YELKEN EKİBİ IRC A 2 1.ANYWAY-BORA TURAN-ORHAN TÜKER 2.OAKLEY MATADOR-CÜNEYT BÜYÜKUÇAK 3.ACADİA 4-LEVENT ÖZGEN IRC A 3 1.FORTUNA 2-KAAN SUBAŞI 2.CADI-ALP DOĞUOĞLU 3.YEDİÇERİLER-VAROL HIDIR IRC B 1 1.LADY DENİZ-OSMAN YİĞİT 2.HADAR-CFM SAILING TEAM-HAKAN SOYSAL 3.DELFINIUS-ÇAĞRI ALKAYA IRC B 2 1.MİHO-MURAT OKAY 2.MALOU-CEM EŞKİNAT

22 3.ARYA-ALİ NASMAN Kumbahçe de otel inşaatında göçük meydana geldi Bodrum Belediyesi önlemler alınıncaya kadar inşaatı durdurdu Bodrum un en işlek yerleşim yerlerinden biri olan Kumbahçe Plajı yakınında Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir otel inşaatı kazısında göçük meydana geldi. Otelin temel kazısı sırasında ilk önce mahalle sakinlerinin kullandığı ara sokaklardan papatya sokakta yaya yolunun bir bölümü çöktü. Yolun göçmesiyle çevredeki evde bulunan vatandaşlar evlerini terk etmeye başladılar. Yolu kullanamayan insanlar bahçe duvarlarından çıkarak evlerinden ayrıldılar. Belediye ekipleri çevrede güvenlik önlemleri almaya başladı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Papatya Sokak içerisinde meydana gelen göçüğe rağmen çalışmalara devam edildi. Yolun göçmesinden kısa bir süre sonra Ali Cengiz e ait Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesince tescili bulunan taş binanın bir bölümü göçtü ve binada çok önemli hasar meydana geldi.

23 Şans eseri kimsenin yaralanmadığı olayda mahalle sakinleri inşaat çalışanlarına tepki gösterdi. Çevredeki bazı ev sahipleri sinir krizi geçirdi. Olay yerine Belediye zabıta, itfaiye, imar, BOSKİ, 112 ilk yardım ambulansı,polis ve Muğla 911 arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Göçük sonrasında çevrede zarar gören alt yapı ve elektrik hatlarının tamir edilmesi için ekipler hemen çalışmaya başladı. Öte yandan çevre sakinlerindan bazıları duygulu anlar yaşadı. Bir duvarı yıkılan evde bir çok anılarının geçtiğini ifade etti. BELEDİYE İNŞAATI DURDURDU Bodrum Belediyesi Başkan vekili Halit Özkaplan ise inşaatın yapım aşamasını durdurduklarını söyleyerek İnşaat çalışması sırasında bir göçük meydana geldi bir evin yan duvarı tamamen çöktü. Bizde olay yerine gelerek hasar tespit çalışmaları yaptı. Mağdur olan ailelerin mağduriyetleri giderilecek. İnşaatı durdurduk dolgu çalışması yapıyor ekiplerimiz. Ev tamamen yıkılmadan kurtarmaya çalışıyoruz. Tam tutanağı pazartesi güne elimizde olacak ne kadar hasarın olduğunu tespit edeceğiz dedi. Olay anında insanları kurtaran Ahmet Öztürk isimli vatandaş ise bir anda bir çok yüksek bir ses duyduklarını ifade ederek biz yan tarafta oturuyorduk. Bir gürültü duyduk. İnşaat çalışmasında dinamit patlattı sandık. Koştum geldim. Evin duvarları çökmüş. İçerdeki insanlar bağırıyordu. Bir kişi ise en üst kata çıkmış aşağı atlamaya çalışıyordu. Hemen yan balkonun demirlerini kestik. İnsanlara ulaştık. Herkesi sağ salim bulundukları noktadan çıkardık dedi.

24

25 MİNİK ÇINAR BABASININ GÖZÜ ÖNÜNDE TANKERİN ALTINDA KALDI Bodrum da babasının gözü önünde tankerin altında ezilerek can veren Minik Çınar ın cenazesinde gözyaşları sel oldu. Cumartesi sabah saatlerinde Yalıkavak beldesi Geriş köyünde meydana gelen kazada 17 aylık Çınar Bozdağ yakıt tankerinin altında kalarak can verdi. 33 yaşındaki babası Muslu Bozdağ la birlikte yok kenarında oyun oynayan 17 aylık Çınar Bozdağ babasının yanından ayrıldı. Tanker şoförü E.B ile baba Bozdağ, bir müddet muhabbet etti. Babasının arkadaşı ile konuştuğu sırada minik Çınar ise oyun oynamak için tankerin altına saklandığı öğrenildi. Daha sonra tanker Şoförü E.B ile baba Bozdağ vedalaştı. Şoför E.B tankere binerek aracı hareket ettirdi. Hareket sırasında bir şeyin ezildiğini fark eden E.B tankeri durdurması ile birlikte arkadaşı olan Bozdağ ın oğlu Çınar ı ezdiğini görünce şoka girdi. Baba Bozdağ ise çocuğunu kanlar içerisinde görmesi ile birlikte sinir krizi geçirdi. Minik Çınar ise ağır şekilde yaralandı. 112 ekiplerinin olay yerine gelerek Çınar ı özel bir hastaneye kaldırdı. BABANIN FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI Yapılan tüm müdahalelere rağmen Minik Çınar kurtarılamadı. Savcılığın incelemesinin ardından Çınar ın cansız bedeni otopsi için Adli Tıp kurumuna gönderildi. Akşam saatlerinde köye getirilen Çınar ın cenazesi bütün köyü yasa boğdu. Evine getirilen Çınar Bozdağ ı tabut içinde gören anne ve babası sinir krizi geçirdi. Kapının önünde okunan duaların ardından Çınarın cansız bedeni omuzlarda mezarlığa götürüldü. Geriş mezarlığın önünde kılınan cenaze namazının ardından minik

26 Çınar dualarla defnedildi. Baba Bozdağ ise tabutun başında sinir krizi geçirdi. Tabuta sarılan babayı yakınları güçlükle ayakta tuttu. Öte yandan Tankerin şoförü ise polis tarafından gözaltına alındı. İşlemleri devam eden şoför ise çok üzgün olduğunu ve hiç bir şey görmediği ifade etti. Eren Ayhan YATAK ODASI DİYALOGLARI, 26

27 MART TA SAHE ALIYOR 26 Mart Çarşamba Saat:20.30 da Nurol Kültür Merkezi Oasis Bodrum.. Bodrum Sahnesi nin organizasyonunu yaptığı tiyatro oyunu Evlilik danışmanları tarafın dan çiftlere ve evlenmeye hazırlanan gençlere tavsiye ediliyor.. Bilet Satış Noktası : İmge Kitabevi Oasis Toplu Bilet için : Özlem Hn MİMİKLER DİKKAT ÇEKİYOR Karısıyla sevişebilmek için her dediğini yapan, onu aldatmaktan korkan, eşine bağlı, tipik Türk erkeği Ahmet rolünde izlediğimiz Levent Ülgen ise, sahnelerden ayrı kaldığı beş senenin acısını çıkarıyor adeta. Diyaloğu olmasa bile yaptığı mimiklerle dikkat çekiyor. İlişki monotonlaşıp çiftler birbirinden şüphe duymaya başlayınca, ilişki gözden geçirilir. Bu noktada dışarıdan bir desteğe de ihtiyaç olur ya, oyunda İpek ve Ahmet in psikologa gittiği bölüm de terapi gibi SAHNEDEKİLER ASLINDA BİZİZ Galip Erdal ın yönettiği oyunda, klasik kadın erkek ilişkileri, herkesin yaşadığı sorunlar; o kadar güzel aktarılmış ki, oyundan kopmanıza, sıkılmanıza, yabancılaşmanıza imkân yok! Çünkü sahnede görünen çift; bize öyle yakın, öyle gerçek ki. Oyunda; Romantik ol, bana ilgi göster, değer ver, kadınların dilinden anlamaya çalış, seviştikten sonra dönüp arkanı uyuma diyen, ısrarla Beni seviyor musun?, Hâlâ güzel miyim? diye soran, dizinin sonuna yetişmek için orgazm taklidi yaptığını itiraf eden bir kadın var ÇİFTLER BİRBİRİNİ DÜRTÜYOR Aldığı tek taş yüzükle karısını sevişmeye ikna edeceğini sanan, kendisinden başka kimse görmemesine rağmen neden yatağın üstüne örtü serildiğini anlayamayan, sevişmeyi ritüelden çıkarıp keyif haline getirmeyi isteyen eşine ayak uydurmaya çabalayan bir de erkek var. Oyun sırasında birbirini dürten çiftler; sahnedekinin aslında biz olduğunu ortaya

28 koyuyor. Birol Güven in yazdığı, Galip Erdal ın yönettiği Yatak Odası Diyalogları isimli tiyatro oyunu, tiyatroseverlerle buluşuyor. Yazan: Birol Güven Yöneten: Galip Erdal Dekor: Yekta Özdemir Işık: Cengiz Özdemir Kostüm: Funda Sarı Ses & Efekt: Ersin Aşar Oyuncular: Levent Ülgen, Goncagül Sunar, Eylem Öden, Hasan Erdem Oyun Hakkında: Birol Güven, TV de anlatamadıklarını yazdı! Türk tipi sitcomların mimarı, bu defa özelimizi tiyatroda anlatıyor. İlişkilerdeki komik hallerimizi, gizli kafa içi seslerimizi ve Yatak odası diyalogları nı; akıcı, keyifli ve komik, biraz da yol gösterici bir oyunla gözler önüne seriyor. Hayatınızdan çok tanıdık örnekler bulabileceğiniz, kahkaha dolu bir 2 saat sizi bekliyor.

Golf ve Tenis Kulübü nden teşekkür

Golf ve Tenis Kulübü nden teşekkür Golf ve Tenis Kulübü nden teşekkür Bodrum Golf ve Tenis Kulübü 30 Mart Yerel Seçimlerinden sonra kapanan Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı ve Meclis üyelerine bir kahvaltı verdi. Kahvaltı sonunda üyelere

Detaylı

TEMA Vakfı, İstanbul Projeleri Raporu nu Açıkladı

TEMA Vakfı, İstanbul Projeleri Raporu nu Açıkladı TEMA Vakfı, İstanbul Projeleri Raporu nu Açıkladı İstanbul un geleceğini etkileyecek üç proje olan 3. Köprü, 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul un hayata geçirilmesi halinde meydana gelebilecek etkiler TEMA

Detaylı

Turgutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin ÇED raporu onaylandı

Turgutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin ÇED raporu onaylandı Turgutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin ÇED raporu onaylandı Bodrum ilçesi Turgutreis Mahallesi ne 37 bin metreküp gün kapasiteli olarak yapılacak olan ve Bodrum un en büyük Atıksu Arıtma Tesisi

Detaylı

Kumbahçe de otel inşaatında göçük meydana geldi

Kumbahçe de otel inşaatında göçük meydana geldi Kumbahçe de otel inşaatında göçük meydana geldi Bodrum Belediyesi önlemler alınıncaya kadar inşaatı durdurdu Bodrum un en işlek yerleşim yerlerinden biri olan Kumbahçe Plajı yakınında Cumhuriyet Caddesi

Detaylı

ALİAĞA TARİHSEL SEMBOLLERİNİ ÖNE ÇIKARIYOR!

ALİAĞA TARİHSEL SEMBOLLERİNİ ÖNE ÇIKARIYOR! ALİAĞA TARİHSEL SEMBOLLERİNİ ÖNE ÇIKARIYOR! Aliağa(Özel ) Günümüzde Aliağa ilçesinin bulunduğu bölgede Milattan önce (MÖ) 1100 yılında kurulan ve Aiolis şehirlerinin başkenti konumunda olan Kyme Antik

Detaylı

TEMA Vakfı, İstanbul Projeleri Raporu nu Açıkladı

TEMA Vakfı, İstanbul Projeleri Raporu nu Açıkladı TEMA Vakfı, İstanbul Projeleri Raporu nu Açıkladı İstanbul un geleceğini etkileyecek üç proje olan 3. Köprü, 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul un hayata geçirilmesi halinde meydana gelebilecek etkiler TEMA

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

BODRUM SEÇİM GÜVENLİK KURULU TOPLANDI

BODRUM SEÇİM GÜVENLİK KURULU TOPLANDI BODRUM SEÇİM GÜVENLİK KURULU TOPLANDI Bodrum Seçim Güvenlik Kurulu Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan başkanlığında toplandı. Bodrum Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda seçimde

Detaylı

BODRUM U YABANCI GÜZELLER BASTI

BODRUM U YABANCI GÜZELLER BASTI BODRUM U YABANCI GÜZELLER BASTI 24 güzel 2 ekim akşamı Bodrum kalesinde yapılacak yarışmada kraliçe seçilebilmek için ter dökecekler Princess of the Universe yarışması için Bodrum Titanic Deluxe Otel de

Detaylı

Merter Eğitim Kurumlarından Kan Bağışı

Merter Eğitim Kurumlarından Kan Bağışı Merter Eğitim Kurumlarından Kan Bağışı Bodrum da eğitim ve öğretimde gösterdiği başarılar kadar sosyal proje ve faaliyetlere de destek veren Özel Merter Eğitim Kurumları okul bahçesinde düzenlediği Kan

Detaylı

İLHAMİ ÖZDEN 22'İNCİ VODAFONE MAĞAZASINI İZMİR'DE AÇTI

İLHAMİ ÖZDEN 22'İNCİ VODAFONE MAĞAZASINI İZMİR'DE AÇTI İLHAMİ ÖZDEN 22'İNCİ VODAFONE MAĞAZASINI İZMİR'DE AÇTI Bodrum merkezli İçkale A.Ş. tarafından Türkiye nin en büyük cep merkezi Vodafone İzmir Store, İzmir in kurtuluş günü 9 Eylül tarihinde görkemli bir

Detaylı

BODRUM SAAT 00:10 KESİN OLMAYAN SEÇİM SONUÇLARI

BODRUM SAAT 00:10 KESİN OLMAYAN SEÇİM SONUÇLARI BODRUM SAAT 00:10 KESİN OLMAYAN SEÇİM SONUÇLARI TOSUNDAN DUYGUSAL VEDA MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, seçim iletişim merkezinde duygusal bir konuşma yaptı. MHP nin seçim çadırında gelen

Detaylı

OKAN ÖZSU CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

OKAN ÖZSU CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI OKAN ÖZSU CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI Muğla dan CHP Milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan eski ilçe başkanı Okan Özsu, Muğla nın en büyük ilçesi olan Bodrum un TBMM de temsil edilmesi

Detaylı

Efsane Başkanlar, Mehmet Kocadon un yanında

Efsane Başkanlar, Mehmet Kocadon un yanında Efsane Başkanlar, Mehmet Kocadon un yanında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi nin efsane başkanları Tuğrul Acar ve Mazlum Ağan la Kumbahçe de gövde gösterisi yaptı. Başkan Kocadon,

Detaylı

BODRUM SEÇİM GÜVENLİK KURULU TOPLANDI

BODRUM SEÇİM GÜVENLİK KURULU TOPLANDI BODRUM SEÇİM GÜVENLİK KURULU TOPLANDI Bodrum Seçim Güvenlik Kurulu Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan başkanlığında toplandı. Bodrum Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda seçimde

Detaylı

CİNAYET ZANLISI, CEZAEVİ FİRARİSİ BODRUMDA ELE GEÇİRİLDİ

CİNAYET ZANLISI, CEZAEVİ FİRARİSİ BODRUMDA ELE GEÇİRİLDİ CİNAYET ZANLISI, CEZAEVİ FİRARİSİ BODRUMDA ELE GEÇİRİLDİ Bodrum polisi 9 ayrı suçtan aranan cezaevi firarisi Murat Demiray ı düzenlediği operasyonla ele geçirdi. Bodrum Bitez Beldesinde bir mandalina bahçesinde

Detaylı

İSMAİL UTKU RESİM SERGİSİ BODRUM OSMANLI TERSANESİ KAYMAKAMLIK SANAT GALERİSİ NDE

İSMAİL UTKU RESİM SERGİSİ BODRUM OSMANLI TERSANESİ KAYMAKAMLIK SANAT GALERİSİ NDE İSMAİL UTKU RESİM SERGİSİ BODRUM OSMANLI TERSANESİ KAYMAKAMLIK SANAT GALERİSİ NDE Bodrum un ilk tersanesi olarak, 1775 yılından günümüze, Milta Bodrum Marina ve Ericsson un katkılarıyla restore edilerek

Detaylı

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un davetiyle Bodrum a gelen Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor. Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler

Detaylı

Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon

Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon Seçim sonuçlarını CHP Bodrum Merkez Seçim Ofisi Yağhane de takip eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, rakamların belli olmaya başlamasının ardından

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

MHP TURGUTREİS SEÇİM İLETİŞİM MERKEZİ AÇILDI

MHP TURGUTREİS SEÇİM İLETİŞİM MERKEZİ AÇILDI MHP TURGUTREİS SEÇİM İLETİŞİM MERKEZİ AÇILDI Tosun: Yaptıklarımız Yapacaklarımızın Teminatıdır Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Yarımada nın ikinci büyük beldesi olan Turgutreis te seçim iletişim merkezini

Detaylı

Kumbahçe de otel inşaatında göçük meydana geldi

Kumbahçe de otel inşaatında göçük meydana geldi Kumbahçe de otel inşaatında göçük meydana geldi Bodrum Belediyesi önlemler alınıncaya kadar inşaatı durdurdu Bodrum un en işlek yerleşim yerlerinden biri olan Kumbahçe Plajı yakınında Cumhuriyet Caddesi

Detaylı

MAHÇİÇEK TEN 2015 MÜJDELERİ

MAHÇİÇEK TEN 2015 MÜJDELERİ MAHÇİÇEK TEN 2015 MÜJDELERİ Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ilçede görev yapan 128 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek 2014 ün değerlendirmesini yaptı. Geride kalan yılı birbirinden güzel

Detaylı

Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız

Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız Emeğin İktidarını Birlikte Kuracağız 1 MAYIS Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Bayramı 1 Mayıs nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle: İşçilerin birlik ve dayanışma günü olan, 1 Mayıs ın, tüm dünya ve ülkemiz

Detaylı

ARKAS-MİLTA MARİNA CUP 2015 SÜRÜYOR

ARKAS-MİLTA MARİNA CUP 2015 SÜRÜYOR ARKAS-MİLTA MARİNA CUP 2015 SÜRÜYOR YARIŞLARA 25 YELKENLİ KATILIYOR 27 Ağuston günü başlayan Arkas-Milta Marina Cup ta bu yıl 14. sü düzenleniyor. Arkas Holding ve Milta Bodrum Marina ana sponsorluğunda,

Detaylı

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor ADA DA ŞENLİK VARDI Bu yıl 6 ncısı düzenlenen Karaada Şenlikleri nde Bodrum un eski gelenekleri canlandırıldı. Şenliklerde, yelken, oltayla balık avlama ve çocuk oyunları gibi pek çok etkinlikte dereceye

Detaylı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bakım ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanarak dünya standartlarında bir tesis haline getirilen Bodrum Belediyesi

Detaylı

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK OLDU KOCADON: HALKIN İSTEMEDİĞİ PROJE, BODRUM DA OLMAZ BODRUM BELEDİYE BAŞKANI KOCADON, RES KONUSUNDAKİ TAVRINI KOYDU: MÜCADELEYE DEVAM KOCADON, ŞİRKETİN BELEDİYE BİZİ BAĞLAMAZ

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yaptığı 1 milyon liralık araç yatırımı kapsamında 10 adet damperli

Detaylı

Bodrum Belediye Başkanları Kitabı Yayınlandı

Bodrum Belediye Başkanları Kitabı Yayınlandı Bodrum Belediye Başkanları Kitabı Yayınlandı 1877 yılında kurulan Bodrum Belediyesini ve Bodrum u yöneten Belediye Başkanlarının gözünden Bodrum un anlatıldığı Bodrum Belediye Başkanları kitabı yayınlandı.

Detaylı

MEHMET TİRE: BODRUM TRAFİĞİ NEFES ALACAK

MEHMET TİRE: BODRUM TRAFİĞİ NEFES ALACAK MEHMET TİRE: BODRUM TRAFİĞİ NEFES ALACAK Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Bodrum İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Tire, Bodrum Yarımadasına nefes aldıracak çözümleri basınla paylaştı. Bodrum İlçe Başkanlığı

Detaylı

BAŞKAN ÇİĞDEM DEMİRALP : ANKARA YA SÖZ VERDİK, BODRUM BELEDİYESİ Nİ ALACAĞIZ

BAŞKAN ÇİĞDEM DEMİRALP : ANKARA YA SÖZ VERDİK, BODRUM BELEDİYESİ Nİ ALACAĞIZ BAŞKAN ÇİĞDEM DEMİRALP : ANKARA YA SÖZ VERDİK, BODRUM BELEDİYESİ Nİ ALACAĞIZ Bodrum Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiral, önümüzdeki Belediye Başkanlığı seçimlerinde Bodrum Belediye Başkanlığını almak

Detaylı

MİLAS TA, BELEDİYE İŞÇİLERİNE YÜZDE ZAM

MİLAS TA, BELEDİYE İŞÇİLERİNE YÜZDE ZAM MİLAS TA, BELEDİYE İŞÇİLERİNE YÜZDE 10-16 ZAM Milas Belediyesi ile DİSK arasında devam eden toplu iş sözleşmesi sonuçlandı. Buna göre işçilere yüzde 10 ila 16 arasında zam verildi. Milas Belediyesi ile

Detaylı

Bodrum aşığı yabancıların buluşması

Bodrum aşığı yabancıların buluşması Bodrum aşığı yabancıların buluşması Bodrum da yaşayan, çoğunluğu yabancı uyruklu olan Internations üyeleri, Bodrum Eski Çeşme Mahallesi ndeki Sugar and Salt restoranda düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

TROFE KUPASI SAHİBİ; FLAYING BOX, LADY DENİZ

TROFE KUPASI SAHİBİ; FLAYING BOX, LADY DENİZ TROFE KUPASI SAHİBİ; FLAYING BOX, LADY DENİZ THE MARMARA BAYK KIŞ TROFESİ IRC A SINIFININ TROFE KUPASI SAHİBİ FLAYING BOX -LEMON ARKAS TEKNESİ, IRC B SINIFININ TROFE KUPASI SAHİBİ LADY DENİZ TEKNESİ OLDU.

Detaylı

Torba Cafe Plaj hizmete açıldı

Torba Cafe Plaj hizmete açıldı Torba Cafe Plaj hizmete açıldı Bodrum yarımadası genelinde hizmet veren Bodrum Belediye A.Ş. kafelerine bir yenisi daha eklendi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katılımıyla kafelerin 17 ncisi

Detaylı

Bodrum Deniz Dibi Temizlik

Bodrum Deniz Dibi Temizlik Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Gümüşlük ten başladı Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katılımıyla Gümüşlük

Detaylı

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu B.B. Bodrumspor ile Ortakent Yahşi mahallesinde bulunan Bimeks Teknoloji Mağazaları arasında sponsorluk anlaşması yapıldı. B.B. Bodrumspor un Gümbet Mahallesinde

Detaylı

İkinci Yeni akım Ustası Şair İlhan Berk Anıldı

İkinci Yeni akım Ustası Şair İlhan Berk Anıldı İkinci Yeni akım Ustası Şair İlhan Berk Anıldı Türk şiirinde İkinci Yeni akımın usta şairi İlhan Berk, aramızdan ayrılışının 6.yılında Bodrum da ailesi ve sevenlerinin katıldığı sergide anıldı. Bodrum

Detaylı

CHP Yalıkavak Temsilciliğinin düzenlediği Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Mesajı

CHP Yalıkavak Temsilciliğinin düzenlediği Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Mesajı CHP Yalıkavak Temsilciliğinin düzenlediği Kahvaltıda Birlik ve Beraberlik Mesajı Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Örgütü Yalıkavak Mahalle Temsilciliği tarafından geniş katılımlı birlik ve dayanışma

Detaylı

HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ

HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ 9 Şubat Pazar günü gerçekleştirilen seçimler ile Bodrum Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı seçilen Hasan Kablı, Aytekin Çanakcı dan

Detaylı

BODRUM SEÇİM GÜVENLİK KURULU TOPLANDI

BODRUM SEÇİM GÜVENLİK KURULU TOPLANDI BODRUM SEÇİM GÜVENLİK KURULU TOPLANDI Bodrum Seçim Güvenlik Kurulu Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan başkanlığında toplandı. Bodrum Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda seçimde

Detaylı

Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu

Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Bodrum Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen organizasyon ile yaşamının bir bölümünü Bodrum da geçirmiş ve Bodrum a gönül

Detaylı

AZİZ BAŞAN DAN İNSAN DOĞASI TEMALI SERGİ

AZİZ BAŞAN DAN İNSAN DOĞASI TEMALI SERGİ AZİZ BAŞAN DAN İNSAN DOĞASI TEMALI SERGİ Bodrum Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı, tarihçi Aziz Başan ın, İnsan Doğası temalı sergisi Bodrum Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı. Azizi

Detaylı

İSMAİL UTKU RESİM SERGİSİ BODRUM OSMANLI TERSANESİ KAYMAKAMLIK SANAT GALERİSİ NDE

İSMAİL UTKU RESİM SERGİSİ BODRUM OSMANLI TERSANESİ KAYMAKAMLIK SANAT GALERİSİ NDE İSMAİL UTKU RESİM SERGİSİ BODRUM OSMANLI TERSANESİ KAYMAKAMLIK SANAT GALERİSİ NDE Bodrum un ilk tersanesi olarak, 1775 yılından günümüze, Milta Bodrum Marina ve Ericsson un katkılarıyla restore edilerek

Detaylı

MAHÇİÇEK TEN ENGELLİLERE MÜJDE

MAHÇİÇEK TEN ENGELLİLERE MÜJDE MAHÇİÇEK TEN ENGELLİLERE MÜJDE Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen programda, engelli vatandaşlar için hayata geçirmeyi planladıkları bakım

Detaylı

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI Bodrum daki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin müdürlüğün projeleri hakkında bilgiler verdi. İlçe

Detaylı

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU Bodrum da yaşanan motosiklet kazası nda 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Konacık mahallesi Atatürk bulvarında süratli bir şekilde ilerleyen İsmet Özbaş yönetimindeki

Detaylı

BODRUM DA KASIM AYINDA DENİZ KEYFİ

BODRUM DA KASIM AYINDA DENİZ KEYFİ BODRUM DA KASIM AYINDA DENİZ KEYFİ Türkiye nin birçok şehrinde kış yaşanırken, Bodrum da yazdan kalan son, pastırma yazı devam ediyor. Bodrum da hava sıcaklığının ve deniz suyu sıcaklığının 21 dereceyi

Detaylı

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, 124 okulda 6 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisine çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı. Başkan Mahçiçek, Çocuklar,

Detaylı

Bodrum da Çukurova Kültür ve Dayanışma Derneği kuruldu

Bodrum da Çukurova Kültür ve Dayanışma Derneği kuruldu Bodrum da Çukurova Kültür ve Dayanışma Derneği kuruldu Bodrum Yarımadasında yaşayan Çukurovalılar tarafından Bodrum Çukurova Kültür ve Dayanışma Derneği kuruldu. Bodrum da yaşayan turizmci Birol Yoleri

Detaylı

BODRUM BELEDİYESİ NDE GÖREVLENDİRMELER YAPILDI

BODRUM BELEDİYESİ NDE GÖREVLENDİRMELER YAPILDI BODRUM BELEDİYESİ NDE GÖREVLENDİRMELER YAPILDI Başkan Kocadon Muğla genelinde müdürlüklerini oluşturmuş, bütçelerini ilçe ve büyükşehir belediye meclisinden geçirebilmiş tek belediyeyiz Kocadon: Özlenen

Detaylı

AK PARTİ BODRUM İLÇE DANIŞMA KURULU YAPILDI

AK PARTİ BODRUM İLÇE DANIŞMA KURULU YAPILDI AK PARTİ BODRUM İLÇE DANIŞMA KURULU YAPILDI MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK, TÜM İLÇE BAŞKANLARINDAN MAKRO PLANLAR İSTEDİ Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, partisinin Bodrum ilçe danışma kurulu toplantısına

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

Bodrum Yarımadası kimsenin malı değil!

Bodrum Yarımadası kimsenin malı değil! Bodrum Yarımadası kimsenin malı değil! Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Yalı Mitinginde; Ranta Hayır! diyerek Yalı Beldesi nin yarımada genelinde ranta en açık bölge olduğuna vurgu yaptı. Kocadon,

Detaylı

TOPLU KONUTLARIN TEMELİ, 12 ŞUBAT RUHUYLA ATILDI

TOPLU KONUTLARIN TEMELİ, 12 ŞUBAT RUHUYLA ATILDI TOPLU KONUTLARIN TEMELİ, 12 ŞUBAT RUHUYLA ATILDI Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlatılan toplu konut projesinin temeli, Sağlık Bakanı

Detaylı

KAYIP KIZI BODRUM POLİSİ BULDU

KAYIP KIZI BODRUM POLİSİ BULDU KAYIP KIZI BODRUM POLİSİ BULDU İstanbul da bir süre önce evini terk eden genç kızı Bodrum polisi buldu. Ulusal televizyon kanallarında kızının eviden ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmediğini açıkladığını

Detaylı

Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı

Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı MAZLUM AĞAN DA KUTLAMAYA KATILDI Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, düzenlediğini davette Bodrum Belediyesi personelinin yeni yılını kutladı. Bodrum

Detaylı

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Bodrum da bu yıl 6 ıncısı gerçekleştirilen Ver elini Bodrum, Çocuklar Ölmesin Uçurtma Uçursun festivali renkli görüntülere sahne oldu. Sabah erken saatlerden akşama

Detaylı

Bodrum da kamp yapıyor

Bodrum da kamp yapıyor Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un davetiyle Bodrum a gelen Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor. Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler

Detaylı

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR Bodrum a 3 günlük şirket etkinliğine gelen çalışanlar deniz dibi temizliği gerçekleştirdi. Otomotiv sanayinin köklü firmalarından Farplas, çalışanları için

Detaylı

Benimle Evlenir misin?

Benimle Evlenir misin? Benimle Evlenir misin? Bodrum sokakları ilginç bir evlenme teklifine daha sahne oldu. Bodrumlu genç kaptan Ali Özbaylan 9 yıl önce tanıştığı kız arkadaşı Tuba Cihat a, Milta Marina da bulunan bir kafede

Detaylı

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Kocaeli nin ardından 11. durağı olarak Zonguldak a ulaştı. Uğur Mumcu Kavşağında bulunan TIR, Zonguldaklı vatandaşlar ile buluşuyor. Bodrum

Detaylı

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi. TESK Otelde gerçekleştirilen toplantıya Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş

Detaylı

Karakaya: İnanmayanlar ile Bizim İşimiz Yok

Karakaya: İnanmayanlar ile Bizim İşimiz Yok Karakaya: İnanmayanlar ile Bizim İşimiz Yok Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulüp binasında, futbol şubesinde yapılan değişikler ile ilgili bir basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasına Bodrumspor

Detaylı

129 KADINI TEMSİLEN 129 KADIN MHP YE ÜYE OLDU

129 KADINI TEMSİLEN 129 KADIN MHP YE ÜYE OLDU 129 KADINI TEMSİLEN 129 KADIN MHP YE ÜYE OLDU Kadınlar Günü MHP Bodrum Seçim İletişim Merkezi nde Coşkuyla Kutlandı MHP Bodrum Seçim İletişim Merkezi nde düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine,

Detaylı

Antalya Belek'te Otel Çöktü 8 Yaralı

Antalya Belek'te Otel Çöktü 8 Yaralı Antalya Belek'te Otel Çöktü 8 Yaralı yalinosgb.com /haber/belek-antalya-otel-is-kazasi-8-yarali Antalya'nın Serik ilçesi Belek bölgesinde bir otel inşaatında meydana gelen göçük sonucu 8 işçi yaralandı.

Detaylı

CHP DE GENÇLİK KOLLARI KONGRESİNDE İKİ ADAY

CHP DE GENÇLİK KOLLARI KONGRESİNDE İKİ ADAY CHP DE GENÇLİK KOLLARI KONGRESİNDE İKİ ADAY Salih Yanık adaylığını açıkladı. 13 Aralık Pazar günü yapılacak olan Bodrum CHP Gençlik Kolları Seçimi için ikinci olarak adaylığını açıklayan Salih Yanık oldukça

Detaylı

Şerif Kocadon için mevlit

Şerif Kocadon için mevlit Şerif Kocadon için mevlit 85 yaşında aramızdan ayrılan Bekir Şerif Kocadon için evinde mevlit okundu. Bodrum eşrafından merhum Mehmet Kocadon un oğlu, Fatma Kocadon un eşi; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet

Detaylı

Bodrum da Üretici Pazarı Her

Bodrum da Üretici Pazarı Her Bodrum da Programı Kurban Bayramı Kurban Bayramı Bayramlaşma Töreni bayramın 2.günü olan 05 Ekim 2014 Pazar günü saat: 10.00-10.30 arasında Cumhuriyet Caddesi üzeri Halk Kütüphanesi karşısında bulunan

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Gurur Göç, yazarlığa adım attı

Gurur Göç, yazarlığa adım attı Gurur Göç, yazarlığa adım attı Bodrum da geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşayan 22 yaşındaki Gurur Göç, Erken Gördüm Hayatı adlı ilk kitabını

Detaylı

BODRUM EMNİYET MÜDÜRÜ HALUK BAŞ HAKKARİYE TAYİN OLDU

BODRUM EMNİYET MÜDÜRÜ HALUK BAŞ HAKKARİYE TAYİN OLDU BODRUM EMNİYET MÜDÜRÜ HALUK BAŞ HAKKARİYE TAYİN OLDU 2017 yılı Ocak ayından beri Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Haluk Baş, Emniyet Genel Müdürlüğü nün 2017 Normal Şark Atama Tayinleri kapsamında

Detaylı

ÖMER GÜNEY CHP MENEMEN BELEDİYE BAŞKAN A.ADAYI

ÖMER GÜNEY CHP MENEMEN BELEDİYE BAŞKAN A.ADAYI 1 26 EYLÜL 2013, Saygıdeğer Menemen Halkımla, Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıkladığım o güzel gündeki konuştuklarımı ölümsüzleştirmek istedim. Sevgi ve Saygılarımla 2 Kıymetli Büyüklerim, Partimizin

Detaylı

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Denize en çok MAVİ yakışır sloganıyla Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinin çalışmalarıyla gerçekleştirilen Bodrum Deniz Dibi

Detaylı

27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi

27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi 27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi Palmarina Bodrum, Bodrum Belediyesi, TAV, Technogym ve TÜRSAB ana sponsorluğunda; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Deniz Ticaret

Detaylı

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1 OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR e-dergi Sayfa 1 1. SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI 2. NDAN Rifat HİSARCIKLIOĞLU NA ZİYARET 3. AKREDİTE BORSA OLDU 4. YÖNETİMİNDEN ANKARA ZİYARETLERİ 5. YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

MHP Çamlık Mahallesinde düzenlediği mitingle adeta zaferini ilan etti.

MHP Çamlık Mahallesinde düzenlediği mitingle adeta zaferini ilan etti. MHP Çamlık Mahallesinde düzenlediği mitingle adeta zaferini ilan etti. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci ve Onikişubat Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan ile birlikte parti teşkilatının

Detaylı

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Türkiye Sutopu Federasyonu na bağlı Bodrum Yarımada Su Sporları Kulübü sporcuları, elde ettikleri başarının ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon

Detaylı

yer alarak renklendirdiği Famous Cup ın ilk dakikalarındaki düşük hava sonradan artınca herkesin keyfi yerine geldi.

yer alarak renklendirdiği Famous Cup ın ilk dakikalarındaki düşük hava sonradan artınca herkesin keyfi yerine geldi. TurkSail - Yelkencilerin Evi - Ünlüsü ve rüzgarı bol eğlenceli yarış Salı 29 Eylül 2009 22:02 - Son Güncelleme Çarşamba 30 Eylül 2009 02:18 BAYK tarafından Maserati Marina Yacht Club desteğinde düzenlenen

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :İnternet Sitesi SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar Belediyesi Farkındalık Yaratacak

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Her Cuma yeni bir film

Beşiktaş Gazetesi. Her Cuma yeni bir film Her Cuma yeni bir film BEŞİKTAŞ Belediye Başkanı İsmail Ünal sinema ile ilgili yeni projesini anlattı. Ünal, "Beşiktaş ta. Sinemamızın son dönemlerde üretilen çağdaş ürünlerini artık Beşiktaş Levent Kültür

Detaylı

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI BODTO, HİJYEN LERİ BAŞLADI Bodrum Ticaret Odası BODTO, Yönetmenliği kapsamında, gıda hijyeni konusunda Muğla Üniversitesi ile işbirliği içerisinde verilen eğitim çalışmaları başladı. Muğla Üniversitesi

Detaylı

ÜNLÜ İSİMLER ENGELLİLER İÇİN SAHNE ALDI

ÜNLÜ İSİMLER ENGELLİLER İÇİN SAHNE ALDI ÜNLÜ İSİMLER ENGELLİLER İÇİN SAHNE ALDI SANATCILAR, OYUNCULAR, MANKENLER ENGELLİLER İÇİN GELDİ VATANDAŞLAR GELMEDİ YILDIZLAR GEÇİTİNE DÖNEN GECEYE VATANDAŞLAR DUYARSIZ KALDI ENGELLİLER YARARINA DÜZENLENDİ

Detaylı

Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi

Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi Bodrum Golf Tenis A.Ş. tarafından Bodrum Golf ve Tenis Kulübü nde yapılan ve Bodrum da bir ilk olan kapalı kort, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

BODRUM DA, KADINLAR İÇİN GOLF TURNUVASI DÜZENLENDİ

BODRUM DA, KADINLAR İÇİN GOLF TURNUVASI DÜZENLENDİ BODRUM DA, KADINLAR İÇİN GOLF TURNUVASI DÜZENLENDİ Turnuva da kupalar eşlere hediye edildi 8 Mart Dünya Kadınlar günü, Bodrum da düzenlenen golf turnuvası ile kutlandı. Dünya Kadınlar Günü Golf Turnuvası

Detaylı

Bodrumlu seçmenden yoğun katılım

Bodrumlu seçmenden yoğun katılım Bodrumlu seçmenden yoğun katılım Kocadon ve CHP ye Demir, CHP ye katılan vatandaşlara rozet taktı CHP li Başkan Kocadon: Barışa en yakın parti CHP dir CHP li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali sona erdi

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali sona erdi 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali sona erdi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Bodrum Belediyesi nin desteği ve Deniz Bank ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 12.

Detaylı

Silivri İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM. 297.000 Milyon YTL

Silivri İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM. 297.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Silivri Toplam Yatırım 297.000 Milyon YTL (İkiyüz Doksan Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak

Detaylı

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU Bodrum da, Yunanistan ın İstanköy (Kos) Adası ve Bodrum a karşılıklı yolcu taşıyacak olan katamaran tipi feribot, sezonun ilk seferini İsrailli turistlerle

Detaylı

Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu

Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Bodrum Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen organizasyon ile yaşamının bir bölümünü Bodrum da geçirmiş ve Bodrum a gönül

Detaylı

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası çalışmaları kapsamında belediye personelinden oluşan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi, bu hafta Turgutreis

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

DOWN SENDROMLULARDAN ANLAMLI MESAJ

DOWN SENDROMLULARDAN ANLAMLI MESAJ DOWN SENDROMLULARDAN ANLAMLI MESAJ 21 Mart Down Sendromlular gününde sahne alan özel çocuklar, ilgi ve sevginin gücüyle aşılamayacak hiçbir engel olmadığını kanıtlayarak, bu hayatta biz de varız mesajı

Detaylı

SEDAŞ LI ÇOCUKLAR İŞGÜVENLİĞİ VİDEO YARIŞMASI ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

SEDAŞ LI ÇOCUKLAR İŞGÜVENLİĞİ VİDEO YARIŞMASI ÖDÜLLERİNİ ALDILAR SEDAŞ LI ÇOCUKLAR İŞGÜVENLİĞİ VİDEO YARIŞMASI ÖDÜLLERİNİ ALDILAR SEDAŞ ın düzenlediği ve SEDAŞ Ailelerinin desteği ile gerçekleşen SEDAŞ lı Çocuklar İş Güvenliği İçin Ebeveynlerine Sesleniyor isimli yarışma

Detaylı

ZEYYAT MANDALİNCİ OKULU ÖĞRENCİSİ

ZEYYAT MANDALİNCİ OKULU ÖĞRENCİSİ ZEYYAT MANDALİNCİ OKULU ÖĞRENCİSİ 9 YAŞINDAKİ BEREN, PAPATYA KIZ ADLI HİKAYE KİTABINI ÇIKARTTI Bodrum da ilköğretim öğrencisi 9 yaşındaki Beren Korkmaz, kitap yazdı. Turgutreis Mahallesi ndeki Zeyyat Mandalinci

Detaylı