1. SINIF GÜZ YARIYILI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1. SINIF GÜZ YARIYILI"

Transkript

1 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MALZEME VE MALZEME İŞLEME TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ MOBİLYA VE DEKORASYON PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM ) 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy D. D. Saati Z/M/S MOD101 Teknik Resim M 2 MOD103 Bilgisayar Destekli Çizim I M 3 MOD105 Mob. İmalat Ve Temel İşlemler M 4 MOD107 Masif Mobilya ,5 M 3 ISL101 İşletme Yönetimi I M 4 MOD111 Mesleki Matematik I M 4 ZTD101 Türk Dili I Z 2 ZYD101 Yabancı Dil I Z 2 ZAI101 Atatürk İlk. Ve İnk. Tarihi I Z 2 Seçmeli ler (*) BDE101 / GSA101 Seçmeli(Beden Eğitimi I / Güzel Sanatlar I) S - TOPLAM ,5 26 SEÇMELİ DERSLER (*) BTP100 Bilgi Ve İletişim Teknolojisi ,5 S 4 GENEL TOPLAM Not: 1. Sınıf Güz Yarıyılı için Seçmeli ler (*) havuzundan toplam 4 Kredilik seçmeli ders seçilecektir. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MOBİLYA VE DEKORASYON PROGRAMI 1. SINIF BAHAR YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy D. Saati D. Z/M/S MOD104 Bilgisayar Destekli Çizim II M 2 MOD108 Mekan Donatı I ,5 M 5 ISL102 İşletme Yönetimi II M 5 MOD112 Mesleki Matematik II M 4 FIZ100 Fizik Z 2 ZTD102 Türk Dili II Z 2 ZYD102 Yabancı Dil II Z 2 ZAI102 Atatürk İlk. Ve İnk. Tarihi II Z 2 Seçmeli ler (*) BDE102 / GSA102 Seçmeli (Beden Eğitimi II / Güzel Sanatlar II) S - TOPLAM ,5 24 SEÇMELİ DERSLER (*) MOD116 Ahşap Levha Üretimi S 6 GENEL TOPLAM ,5 30 Not: 1. Sınıf Bahar Yarıyılı için Seçmeli ler (*) havuzundan toplam 6 Kredilik seçmeli ders seçilecektir.

2 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MOBİLYA VE DEKORASYON PROGRAMI 2. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy D. D. Saati Z/M/S MOD203 Bilgisar Destekli Üretim I M 4 MOD205 Mekan Donatı II ,5 M 3 MOD207 Ergonomi M 3 MOD209 Döşeme Yapımı ,5 M 3 MOD211 Ahşap Süsleme Teknikleri I M 4 MOD213 Araştırma Yöntem Ve Teknikleri ,5 M 3 MOD215 Üst Yüzey İşlemleri I ,5 Z 3 MOD221 Meslek Resim I M 2 Seçmeli ler (*) TOPLAM SEÇMELİ DERSLER (*) MOD219 Meslek Etiği S 2 ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERSLER (**) BSY100 Fotoğraf Çekim Teknikleri ,5 US 3 GENEL TOPLAM ,5 30 Not: 2. Sınıf Güz Yarıyılı için Seçmeli ler (*) havuzundan toplam 2 Kredilik ve Üniversite Seçmeli ler (**) Havuzundan 3 Kredilik ders seçilecektir. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MOBİLYA VE DEKORASYON PROGRAMI 2. SINIF BAHAR YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy D. D. Saati Z/M/S MOD202 Bilgisar Destekli Üretim II M 3 MOD204 Panel Mobilya İmalatı M 5 MOD206 Ahşap Süsleme Teknikleri II ,5 M 3 MOD208 Üretim Yönetimi M 2 MOD220 Meslek Resim II M 2 Seçmeli ler (*) TOPLAM ,5 15 SEÇMELİ DERSLER (*) CEV100 Çevre Koruma S 2 MOD214 Üst Yüzey İşlemleri II ,5 S 2 MOD216 Dış Mekan Mobilyaları ,5 S 3 END100 Kalite Güvencesi Ve Standartlar S 3 MOD222 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği S 2 ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERSLER (**) GAZ100 Temel Elektrik US 3 GENEL TOPLAM ,5 30 Not: 2. Sınıf Bahar Yarıyılı için Seçmeli ler (*) havuzundan toplam 12 Kredilik ve Üniversite Seçmeli ler (**) Havuzundan 3 Kredilik ders seçilecektir. Z = Zorunlu ders, M = Meslek dersi, S = Seçmeli ders, Staj: 40 iş günü D.KOD DERS ADI Te Uy İş/T. D. Saati Z/M/S MODSTJ001 Endüstriye Dayalı Eğitim (STAJ) 320 Z 11 GENEL TOPLAM ,5 131

3 I. YARIYIL TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MALZEME VE MALZEMEİŞLEME TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ MOBİLYA VE DEKORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ MOD101 TEKNİK RESİM Doğru, dikme çizmek, Geometrik şekiller çizmek, İzdüşümü kavramı, Görünüş çıkarma, Ölçek ve çeşitleri, Ölçülendirme kuralları, Ölçülendirme elemanları, Ölçü çizgisi, Ölçü oku, Ölçü sınır çizgisi, Ölçü rakamları, Özel ölçülendirme sembol ve harfleri, Kesit alma ve önemi, Kesit çeşitleri, Tam kesit, Kısmi kesit, Tarama çeşitleri, Malzeme ölçüleri, malzeme özellikleri, Detaylarda işaretlemeler. MOD103 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM I Ekran düzenleme komutları, Çizim yardımcı komutları, katman oluşturulma ve düzenlenme, Çizim komutları ve kullanımı, çizimlere yazı ekleme, Çizim, yapma aşamalarında koordinat sistemlerini kullanabilme, Düzenleme komutlarını kullanabilme, Ölçülendirme komutları, Ölçülendirme ve ölçülendirme yazılarını ayarlama, BDÇ programları arası veri dönüşümleri, Yazıcı ayarları ve çıktı alma, Çıktı Alma. MOD105 MOB. İMALAT VE TEMEL İŞLEMLER El Makineleri İle Kesmek ve Delmek, Ağaç İşleri Makineleri ile Kesmek, El Makineleri İle Rendeleme, Ağaç İşleri Makineleri ile Rendeleme, El Makineleri İle Kesmek ve Ağaç İşleri Makineleri ile Delmek, El Makineleri İle Şekillendirme Yapma, Ağaç İşleri Makineleri ile Şekillendirme Yapma. MOD107 MASİF MOBİLYA ,5 3 Tek Yönlü Eğmeçli Kesim, İki Yönlü Eğmeçli Kesim, Eğmeçli Yüzeylerin Kaplanmak, En Birleştirme Yapmak ve Köşe Birleştirme Yapmak, Ayak Kayıt Birleştirme Yapmak, Dişli Birleştirme Yapmak, Tutkallama Yapmak ve Presleme Yapmak. ISL101 İŞLETME YÖNETİMİ I Mikroekonomik Verileri Takip Etmek, Makroekonomik Göstergeleri Analiz Etmek, Pazardaki Boşlukları Tespit Etmek, Yatırım Alternatiflerini Değerlendirerek En Uygun Olanını Seçmek, Yapılabilirlik Çalışmalarını Yürütmek, İşletmenin Çevresini Tanımak, Talep Analizi ve Tahmini Yapmak, İşletmenin Kuruluş Yerini Belirlemek, İşletmenin Hukuksal Yapısını Belirlemek, İş yerinin Kapasitesini Belirlemek, Yatırım Maliyetini Belirleyerek, Finansmanını Sağlamak, Tahmini Gelir-Gider Hesabını Yapmak, İş yeri ve Üretim Planı Yapmak, Yatırımın Kurulum İşlemlerini Yürütmek, Uygun yapıyı oluşturup iş yerini açmak.

4 MOD111 MESLEKİ MATEMATİK I Cebirsel işlemler, Polinom ve özdeşlikler, Rasyonel ifadeler ve oran orantı, Denklem oluşturmak ve çözmek, Eşitsizlikler, Meslekte temel fonksiyonlar, Meslekte fonksiyon çeşit ve uygulamaları, Meslekte temel geometri bilgiler, Meslekte çokgen bilgi uygulamaları, Meslekte süsleme şekilleri, Meslekte daire, çember ve geometrik bilgi uygulamaları, Meslekte koordinat sistemi ve konik cisim uygulamaları, Logaritmik temel işlemleri meslekte uygulamak, Üstel fonksiyon işlemleri meslekte uygulamak. ZTD101 TÜRK DİLİ I Temel dil bilgisi kuralları, Kelime çeşitleri, Zamanlar ve anlatım içinde zaman uygunluğu. Dünya dil grupları. Türkçe nin dünya dil grupları arasındaki yeri. Sözlü ve yazılı anlatım şekilleri. İmla, noktalama, ve yazım kuralları. Doğru cümle kurma, cümle çözümlemesi. ZYD101 YABANCI DİL I Yabancı Dil I (İngilizce) To be, -There to be, -Question sentences, -Tenses, greetings, -Adjectives, comparison, sentences, - Articles- nouns, -Telling the time. Yabancı Dil I (Fransızca) Les artecles. Les prepotitions, Les adjectifs, Les pronoms, Les fonctions de l İnterregations, Les verbes Groupe-ıı. groupe-ııı. groupe), Les verbes de temps (present, passe compose.) Yabancı Dil I (Almanca) Konjugierung der Vrben, Artikels, Zehlen, Deklination, Fragepronomen, Personalpronomen, Possessıvpronomen, Gundsatze. ZAI101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I İnkılap, İhtilal, Reform Kavramları, 19. yy ın Sonunda Osmanlı Devleti nin Durumu, 1. Dünya Savaşı ve Mondros Mütarekesi, İşgaller ve tepkiler, Mustafa Kemal Paşa nın Samsun a Çıkışı, Kongreler ve Teşkilatlanma, Misak-ı Milli ve TBMM nin açılışı, TBMM ne Karşı Ayaklanmalar, Milli Cepheler, Mudanya ve Lozan Antlaşmaları. BDE101 / GSA101 BEDEN EĞİTİMİ I / GÜZEL SANATLAR I (TERCİHLİ) Öğrencilerin sportif faaliyetlerine iştiraki, spor kollarına göre okul takımının oluşturulması ve çalıştırılması, meraklı öğrencilere tiyatro, izcilik, satranç, şiir, folklor, resim ve diğer ilgi alanlarına göre rehberlik etmek.

5 SEÇMELİ DERSLER BTP100 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ ,5 4 İnternet Ve İnternet Tarayıcısı, Elektronik Posta Yönetimi, Haber Grupları / Forumlar, Web Tabanlı Öğrenme, Kişisel Web Sitesi Hazırlama, Elektronik Ticaret, Kelime İşlemci, Programında Özgeçmiş, İnternet Ve Kariyer, İş Görüşmesine Hazırlık, İşlem Tablosu, Formüller Ve Fonksiyonlar, Grafikler, Sunu Hazırlama, Tanıtıcı Materyal Hazırlama. II. YARIYIL MOD104 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM II Katı oluşturmak, Hazır prizmatik katılar, Katılarda delik delme, pah kırma, köşe yuvarlama işlemleri, Katı modelleri çoğaltma, Yüzey oluşturmak, Yüzeyleri düzenleme, Yüzeyleri çoğaltma ve ayna lama, Yüzey modeli katı modele dönüştürme, Blok kullanarak mekân oluşturma, Referans dosya kullanarak mekân oluşturma, Mekândan veri dosyaları hazırlama, Sayfa düzeni ve görünüş oluşturma, Kesit çizimleri oluşturma, Detay oluşturma ve antet hazırlama. MOD108 MEKAN DONATI I ,5 5 Kapı Kasaları, Kapı Çeşitleri, Kapı Montajı, Pencere Kasaları, Pencere Çeşitleri, Pencere Montajı, Panjur Kasası, Panjurlar, Panjur Montajı, Basamak ve Rıht, Küpeşte ve Korkuluk, Merdiven Montajı, Ara Bölme, Bölme montajı Yapmak. ISL102 İŞLETME YÖNETİMİ II Planlama Yapmak, Örgütleme Yapmak, Yöneltmek, Koordinasyon Sağlamak, Denetim Yapmak, İş Analizi Yapılmasını Sağlamak, İnsan Kaynaklarını Planlamak, İşgören Adayı Bulmak, İşgöreni Seçmek, İşe Alıştırma(Oryantasyon) Eğitimi Vermek, İşgören Performansını Değerleme, İşgörenin Eğitilmesini Sağlamak, Kariyer Planlaması Yapmak, İş Değerleme, Ücretlendirmek, Üretimi Planlamak, Üretimin Gerçekleşebilmesi için Örgütleme Yapmak, Kapasite ve Stok Planlaması, Hedef Pazarı Belirlemek, Ürün Geliştirme, Fiyatlandırma, Politikalarını Belirlemek, Tutundurma Politikalarını Belirlemek, Dağıtım Politikalarını Belirlemek, Müşteri İlişkilerini Yönetmek, Gelir ve Gider Hesaplarını Yönetmek, Borç ve Alacakları Yönetmek, Varlıkları Yönetmek, Kaynakları Yönetmek.

6 MOD112 MESLEKİ MATEMATİK II Meslekte matris uygulamaları, Matris denklem sistemlerinin meslekte uygulanması, Meslekte olasılık durumlarını belirleme, Meslekte olasılık hesaplamaları, Kümelerle ilgili meslekte uygulamalar, Sayılarla ilgili meslekte uygulamalar, Ondalık sayılarla ilgili meslekte uygulamalar, Temel Trigonometrik fonksiyonların meslekte uygulanması, Trigonometrik fonksiyonların meslekte uygulanması. FIZ100 FİZİK Vektörel ve skaler büyüklükler, ivmesiz ve ivmeli hareket. Düzgün dairesel hareket, Sürtünmeli hareket, Momentum, esnek ve esnek olmayan çarpışmalar, iş ve enerji titreşim hareketleri, durgun sıvılarda akışkanlıkların önemi. ZTD102 TÜRK DİLİ II Özel ve resmi ilanlar, iş ve işçi arama ilanları ile bunların anlaşılması, hazırlanması. Bir genelgenin, bir resmi yazının, düşünce yazısının anlaşılması, özetlenmesi, kaleme alınması. Bir iş yerinin tanıtılması. Bir düşünce veya görüşü ileri sürmek. Bilgi derlemek. Bu bilgilerle konuşma yapmak ( II. yarıyıl konularının içerisinde ZYD102 YABANCI DİL II Yabancı Dil II (İngilizce) Conjunctions, -If-clauses (conditional), -Relative clauses, -Passive voice, -Reported speech, - Causative. Yabancı Dil II : (Almanca) Nebensaetze Praepotionen im Datum Akkusativ Grundformen derverben Adjektiv steigerung, Aktiv- Passivsaetze. Yabancı Dil II : (Fransızca) Les pronoms, Les fonctions de l İnterregations, Les verbes (ı.groupe-ıı. groupe-ıı. groupe), Les verbes de temps (present, passe compose, Futur, imparfait, plus que par fait, subjonctif present futur enterieur, La forme active passive. ZAI102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II İnkılâp, İhtilal, Reform Kavramları, 19. Yüzyılın Sonunda Osmanlı Devleti nin Durumu, 1. Dünya Savaşı ve Mondros Mütarekesi, İşgaller ve Tepkiler, Mustafa Kemal Paşa nın Samsun a Çıkışı,

7 Kongreler ve Teşkilatlanma, Misak-ı Milli ve TBMM nin açılışı, TBMM ye Karşı Ayaklanmalar,Milli Cepheler, Mudanya ve Lozan Antlaşmaları. BDE102 / GSA102 BEDEN EĞİTİMİ II / GÜZEL SANATLAR II (TERCİHLİ) Öğrencilerin sportif faaliyetlerine iştiraki, spor kollarına göre okul takımının oluşturulması ve çalıştırılması, meraklı öğrencilere tiyatro, izcilik, satranç, şiir, folklor, resim ve diğer ilgi alanlarına göre rehberlik etmek. SEÇMELİ DERSLER MOD116 AHŞAP LEVHA ÜRETİMİ Paralel biçme yöntemi ile kereste üretimi, Prizma biçme yöntemi ile kereste üretimi, Teğet biçme yöntemi ile kereste üretimi, Kaçık özlü biçme yöntemi ile kereste üretimi, İstifleme yöntemleriyle doğal kurutma, Özel yöntemlerle doğal kurutmak, Klasik yöntemlerle teknik kurutma, Özel yöntemlerle teknik kurutma, Soyma yöntemi ile kaplama elde etme, Dilme yöntemi ile kaplama elde etme, Biçme yöntemi ile kaplama elde etme, Özel kesim yöntemleri ile kaplama elde etme, Düz lamine parça üretme, Eğmeçli lamine parça üretme. III. YARIYIL MOD203 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜRETİM I CAM programının 2 boyutlu CAD modülü, CAM programının 3 boyutlu CAD modülü, CAD -CAM veri dönüşümleri, CAM programının 2 boyutlu ve 3 boyutlu CAD modülü, CAM programının 4 boyutlu CAD modülü, CAM programının 5 boyutlu CAD modülü. CAM programları ile kod türetebilecek ve post processor seçimi, Bilgisayardan tezgâha program aktarmak, Tezgâhtan bilgisayara program aktarmak. MOD205 MEKAN DONATI II ,5 3 Parkeler ve çeşitleri, Parkeler ve uygulamaları, Parke Montajı, Parke ve süpürgelik montajı, Ahşap ve Ahşap Esaslı Ürünlerinden Lambri Çeşitleri, Ahşap ve Ahşap Esaslı Ürünlerinden Lambri Uygulamaları, Ahşap ve Ahşap Esaslı Ürünlerinden Tavan Çeşitleri, Ahşap ve Ahşap Esaslı Ürünlerinden Tavan Uygulamaları, Yapay Malzemeden Tavan Kaplaması Çeşitleri, Yapay Malzemeden Tavan Kaplaması Uygulamaları, Tavan Kaplaması Montajı. MOD207 ERGONOMİ

8 İnsan anatomik yapısı ve ürün, İnsan antropometrik yapısı ve ürün, Aydınlatma ve etkileri, Yapay aydınlatma ve doğal aydınlatma, Çalışma ortamı ve hava hareketleri, Kişisel koruyucular ve giysiler, Çalışma ortamında gürültü, Ergonomik çalışma tezgâh ölçüleri, Ergonomi ve çalışma tezgâhı uyumu, Ergonomik ahşap makine ölçüleri, Ergonomi ve ahşap makine uyumu, Atölyede ergonomik hareketler, Atölyede ergonomik hareket etmemenin sonuçları. MOD209 DÖŞEME YAPIMI ,5 3 İskelet çatkısı oluşturmak, İskelet birleştirme, Ahşap iskelet üretimi, Metal iskelet oluşturmak, Metal iskelet birleştirmeleri, Metal iskelet üretimi, Sert zemin oluşturmak ve beyazlama yapmak, İskelet üzerine kolan zemin oluşturmak ve beyazlama yapmak, Yaylı zemin oluşturmak ve beyazlama yapmak, Kumaş çeşitleri, seçim yöntemleri ve kullanım yerleri, Kumaş kesimi ve dikimi, Çakım yapmak, Döşeme teknikleri. MOD211 AHŞAP SÜSLEME TEKNİKLERİ I El İle Yüzey Oyması, Oyma kalemleri, Bilenmesi ve Uygulama Yerleri, Alçak ve derin yüzey oyma yapmak, Makine İle Yüzey Oyması, Oyma makinelerinin çeşitleri ve çalışma prensipleri, Dekupe oyma parçasını aplik veya aplike uygulaması, Dekupe işleminde kesme, Kakma parçasını hazırlamak, Kakmada yüzeye motif, Kakmada zemini oluşturmak, Kakma işleminde filato Marketri de yüzeye desen, Marketri de kaplama parçalarını birleştirmek, Marketri de Filato yapmak. MOD213 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ ,5 3 Araştırma Konularını Seçme, Kaynak Araştırması Yapma, Araştırma Sonuçlarını Değerlendirme, Araştırma Sonuçlarını Rapor Hâline Dönüştürme, Sunuma Hazırlık Yapma, Sunumu Yapma. MOD215 ÜST YÜZEY İŞLEMLERİ I ,5 3 Yüzeye kullanılacak üstyüzey malzeme miktarının tespiti, Üst yüzey gereç bilgisi, Perdah yapmak ve perdah kalitesini belirlemek, Renk açmak işlemi, Renk açmak işlemi, Ahşap koruyucuları maddeler ile renklendirme yapma, Ağaç boyaları, Ağaç boyalarının uygulanması, Boya işlemlerini uygulamak, Koruyucu katman oluşturma, Vernik sistemleri oluşturma, Vernik uygulamaları, Son kat uygulamak, Boya/Vernik Katmanlarında Oluşan Kusurlar.

9 MOD221 MESLEK RESİM I Mesleki resim kavramının tanım ve sınıflandırılması, Serbest elle çizim tekniği, Ölçülendirme, İşaretlemeler, Serbest elle kesit alma ve önemi, Serbest elle detay çizme ve önemi, Serbest elle tarama yapmak, Serbest elle perspektif çizmenin önemi, Serbest elle perspektif çizim yöntemleri, Serbest elle doku ve gölge oluşturma, Bilgisayar destekli tekil mobilya net resimleri çizme, Katman oluşturma, Tekil Mobilyada net resimler, Ön görünüş, Yan görünüş, Üst görünüş, Şablon hazırlama, Ölçülendirme yapma, Bilgisayar Destekli Tekil Mobilya kesit ve detay çizmek, Kesit eksenleri belirlemek, Kesit çizmek, Kesitlerde tarama, Detay noktalarını belirlemek, Detay çizmek, Detaylarda işaretleme ve açıklamalar. SEÇMELİ DERSLER MOD219 MESLEK ETİĞİ Etik ve ahlak kavramlarını incelemek, Etik sistemlerini incelemek, Ahlakın oluşumunda rol oynayan faktörleri incelemek, Meslek etiğini incelemek, Mesleki yozlaşma ve meslek hayatında etik dışı davranışların sonuçlarını incelemek, Sosyal sorumluluk kavramını incelemek. ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERSLER BSY100 FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ 1,5 3 Alan derinliği ve fotoğrafa etkisi, Objektif odak uzaklığına göre alan derinliğine etkisi, Diyafram açıklığının alan derinliğine etkisi, Mimari fotoğraf çekimi, Portre çekimi, Özel gün fotoğraf çekimi, Kompozisyonda altın oran kuralı, Fotoğrafta kullanılan kompozisyon kuralları, Kompozisyonda kullanılan görsel öğeler. IV. YARIYIL MOD202 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜRETİM II CNC tezgâhını ve kontrol panelini kullanmak. Kesici takımları seçip bağlamak. Kesici takım ayarlarını yapmak. Kesme derinliği, işlem açısı ve ilerlemelerin verilmesi, Takım kaba işleme derinlik hesabı, İş parça sıfırlamasını yapmak. Simülasyonun tanımı ve önemi, Simülasyon programları, Program çalıştırmak, CNC tezgâh alarm mesajlarına göre sorunları gidermek, Parça İşlemek, Tezgâh ilerleme mod ayarları. Ölçü ve kontrol aletleri, İşlenmiş parçaların ölçme ve kontrollerini yapmak. MOD204 PANEL MOBİLYA İMALATI

10 Levhaları Ebatlamak ve ahşap kaplamaları alıştırmak, Levha yüzeylerinin kaplanması ve net ölçüde levha kesimi, Yapay levhaları ebatlamak ve yüzey malzemesinin yapıştırılması, Yüzeylerin kaplanması ve net ölçüde levha kesimi, Levhaları ebatlamak ve yapay kaplamaları alıştırmak, Levha yüzeylerinin kaplanması ve net ölçüde levha kesimi, Masifleme, Doğal kaplamalar ve PVC kaplama, Softforming ve postforming işlemleri, Levha konstrüksiyon işlemleri ve montajı, Mobilya iskelet montajı, Kapak ve çekmece montajı, Baza ve taç montajı. MOD206 AHŞAP SÜSLEME TEKNİKLERİ II ,5 3 Tornalama Şablonu, Torna makineleri, Torna kalemleri, Tornalama yöntemleri, Konik Parça Tornalama, Doğrusal Tornalama, Kademeli Parça Tornalama, Burgulu Tornalama, Burma makineleri, İçbükey Tornalama, Dışbükey Tornalama. MOD208 ÜRETİM YÖNETİMİ Mobilya üretimi temel süreçleri, Zaman ölçümü, Hareketleri gösteren diyagramlar, İş örneklemesi, Zaman etüdü, Zaman standartları, İş ve makine kapasiteleri, Makinelerde işlem maliyeti, Optimal yükleme yapmak, Kalite spesifikasyonları, İş Emirleri, Genel akış diyagramları. MOD220 MESLEK RESİM II Grup Mobilya net resimleri çizmek.katman oluşturma, görünüş çizimleri ve ölçülendirme. Grup mobilya kesit ve detayları çizmek, Kesitler ve taramalar, Detaylar, taramalar ve işaretlemeler.perspektifin tanımı ve önemi, Paralel perspektif çizim yöntemleri, Konik perspektif çizim yöntemleri. SEÇMELİ DERSLER CEV100 ÇEVRE KORUMA Çevre Yönetmelik Bilgisi, Risk Analizi, Atık Depolama, Kişisel Korunma Önlemleri Uluslararası Sağlık ve Güvenlik İkazları, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetmeliği. MOD214 ÜST YÜZEY İŞLEMLERİ II ,5 2 Yüzey aşındırması, Resim ile süsleme, Resim ile süsleme metotları, Serigrafi, Kumaş lifi ile kaplama CNC sistemleri İle Boya Ve Vernik Uygulamaları, Elektrostatik Boya ve Vernik Uygulamaları, Lak

11 dökme makinesinde Boya ve Vernik Uygulamaları, Silindirli boya ve vernik sürme makinesinde ile boya vernik uygulamaları. MOD216 DIŞ MEKAN MOBİLYALARI ,5 3 Emprenye yöntemleri, Emprenye uygulama maddeleri, Basınç uygulanmayan yöntemler, Basınçlı Emprenye Yöntemleri, Sandalye Ölçüleri, Sandalye konstrüksiyonları, Masa Ölçüleri, Masa konstrüksiyonları, Şezlong Yapımı, Kamelya Taşıyıcıları, Kamelya Çerçeve Panelleri, Kamelya Çatısı, Kamelya Montajı. END100 KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLAR Kalite Kavramı, Standart ve Standardizasyon, Standardın üretim ve hizmet sektöründe önemi, Yönetim kalitesi ve standartları, Çevre standartları, Kalite yönetim sistemi modelleri stratejik yönetim, Yönetime katılma, Süreç yönetim sistemi, Kaynak yönetimi sistemi, Efqm mükemmellik modeli, Üretimde kalite kontrolü, Muayene ve örnekleme, kalite kontrol, Kontrol Diyagramları, İstatistiksel Dağılımlar. MOD222 İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ İş güvenliği tanımı ve mevzuatı, Meslek hastalıkları, Koruyucu ve önleyici tedbirler, Emisyonlar, çevre kirliliği ve zararlı gazlarla ilgili mevzuat, İş güvenliği ve İş güvenliği ekipmanları, Koruyucu ve önleyici tedbirler, İç ortam hava kalitesi, İlkyardım, İlkyardım malzemeleri, Koruyucu ilk yardım ve acil arama, Atıklar ve atıkları sınıflandırma, Atıkları depolama, Geri dönüşüm ve geri dönüşüm sistemleri, Tehlikeli atık yönetmelikleri. ÜNİVERSİTE SEÇMELİ DERSLER GAZ100 TEMEL ELEKTRİK İletkenlerin bağlantılarını yapmak, Ölçme araçlarını kullanmak, Seri ve paralel devre kurmak, Topraklama ve sıfırlama bağlantıları yapmak, Mekanik butonlu devre kurmak, Termostat kontrollü devre kurmak, Presostat kontrollü devre kurmak, Tek fazlı motor bağlantısı yapmak, Fazların sırasını belirlemek, Üç fazlı motor bağlantısı yapmak.

Dersin Adı Teorik Uygulama

Dersin Adı Teorik Uygulama I. YARIYIL TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MALZEME VE MALZEMEİŞLEME TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ MOBİLYA VE DEKORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (3+1) MDP101 TEKNİK RESİM 2 1 3 2,5

Detaylı

MALZEME VE MALZEME İŞLEME TEKNOLOJİLERİ MOBİLYA ve DEKORASYON PROGRAMI I.YARIYIL

MALZEME VE MALZEME İŞLEME TEKNOLOJİLERİ MOBİLYA ve DEKORASYON PROGRAMI I.YARIYIL MALZEME VE MALZEME İŞLEME TEKNOLOJİLERİ MOBİLYA ve DEKORASYON PROGRAMI I.YARIYIL MOB101 Mesleki Matematik-I Cebirsel işlemler, Polinom ve özdeşlikler, Rasyonel ifadeler ve oran orantı, Denklem oluşturmak

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLE

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLE ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU MALZEME VE MALZEME İŞLEME TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ MOBİLYA VE DEKORASYON PROGRAMI DERS DAĞILIM ve İÇERİKLERİ Ders Adı 1. YARIYIL Teori Uygulama Kredi

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE VE METAL TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ/ALANI - MAKİNE PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE VE METAL TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ/ALANI - MAKİNE PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE VE METAL TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ/ALANI - MAKİNE PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy D. D. Saati

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ BÖLÜMÜ PROGRAMI MÜFREDAT SAYISI : 2 REVİZYON DURUMU : Rev1 UYGULAMA YILI AÇIKLAMA : Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri : Mobilya ve Dekorasyon Programı (N.Ö.) : 2011-2012 Güz yarılından itibaren uygulanmaya

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ/ALANI SERAMİK, CAM VE ÇİNİCİLİK PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI Z/M/S AKTS ZAI101

Detaylı

TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER

TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER İŞ YERİ/İŞLETMEYİ (Ön koşul) İŞ/ GÖREV TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER SEKTÖR : ORTAK PROGRAM : ORTAK BÖLÜM : ORTAK SEVİYE : 5 YETERLİKLER İŞLEMLER 5 6 7 TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELERİ ANALİZ ETMEK

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ GAZ VE TESİSATI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ NORMAL ÖĞRETİM

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ GAZ VE TESİSATI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ NORMAL ÖĞRETİM TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ GAZ VE TESİSATI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ NORMAL ÖĞRETİM I.YARIYIL Adı Teo Uyg D. Saati Kredi Z/M/S FIZ100

Detaylı

GENEL TOPLAM Not : I. Yarıyıl için Seçmeli Dersler (*) havuzundan toplam 7 AKTS Kredilik ders, seçmeli ders olarak seçilecektir.

GENEL TOPLAM Not : I. Yarıyıl için Seçmeli Dersler (*) havuzundan toplam 7 AKTS Kredilik ders, seçmeli ders olarak seçilecektir. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM ve İKİNCİ ÖĞRETİM) DERS KODU I. YARIYIL Teori Uyg.

Detaylı

Seçmeli (Beden Eğitimi I/ Güzel Sanatlar I) S - TOPLAM ,5 26

Seçmeli (Beden Eğitimi I/ Güzel Sanatlar I) S - TOPLAM ,5 26 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy D. D. Z/M/S MAT100 Matematik 2 0 2 2 Z 2 FIZ100 Fizik 1 1 2 1,5 Z 2 KIM100 Kimya 2 1 3 2,5 Z 3 TTP107 Doğal Lifler

Detaylı

Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Seçimleri 1. Sınıf. Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Seçimleri 2. Sınıf

Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Seçimleri 1. Sınıf. Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Seçimleri 2. Sınıf Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Seçimleri 1. Sınıf BSY101 BSY103 BSY107 BSY109 BSY115 BSY123 ZTD101 ZYD101 ZAI101 BSY119 İş Güvenliği Temel Grafik Tasarım Basım İşletmeciliği Görüntü İşleme

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ MİMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy D.

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ GAZ VE TESİSATI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ NORMAL ÖĞRETİM

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ GAZ VE TESİSATI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ NORMAL ÖĞRETİM 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ GAZ VE TESİSATI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ NORMAL ÖĞRETİM I. YARIYIL KODU DERS

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖĞRETİM ve İKİNCİ ÖĞRETİM) 1. SINIF GÜZ YARIYILI

Detaylı

Genel bilgiler, internet ve internet tarayıcısı, microsoft word, microsoft excel, microsoft powerpoint, sunu hazırlama, iş görüşmesine hazırlık.

Genel bilgiler, internet ve internet tarayıcısı, microsoft word, microsoft excel, microsoft powerpoint, sunu hazırlama, iş görüşmesine hazırlık. 1. SINIF GÜZ YARIYILI (I. YARIYIL) AITB1001 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I İnkılâp ve benzeri kavramlar, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışını hazırlayan sebepler, I. Dünya Savaşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖN-LİSANS PROGRAMI 2012-13 Bahar Yarıyılı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖN-LİSANS PROGRAMI 2012-13 Bahar Yarıyılı DÜZCE ÜNİVERSİTESİ CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖN-LİSANS PROGRAMI 2012-13 Bahar Yarıyılı Dersin adı: CNC TORNA TEKNOLOJİSİ Dersin Kodu: MAK2123 AKTS Kredisi: 4 1. yıl 2. yarıyıl Önlisans Mesleki 4 s/hafta

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ/ALANI GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖĞRETİM ve İKİNCİ ÖĞRETİM) 1. SINIF GÜZ YARIYILI

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM İLE II. ÖĞRETİM PROGRAMLARININ I. SINIF GÜZ YARIYILI DERS

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI 2017 2018 Eğitim Öğretim Yılı TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖĞRETİM ve İKİNCİ ÖĞRETİM)

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (2010)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (2010) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (2010) 1. SINIF GÜZ YARIYILI 6913130 Atatürk İlkeleri ve İnkılap

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MEKATRONİK ÖN LİSANS PROGRAMI 2012-13 Bahar Yarıyılı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MEKATRONİK ÖN LİSANS PROGRAMI 2012-13 Bahar Yarıyılı DÜZCE ÜNİVERSİTESİ CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MEKATRONİK ÖN LİSANS PROGRAMI 2012-13 Bahar Yarıyılı Dersin adı: Bilgisayar Destekli Takım Tezgahları Dersin Kodu: AKTS Kredisi: 4 2. yıl 2. yarıyıl Önlisans

Detaylı

HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL İÇG101 Matematik HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Küme, sayılar, sayılarla ilgili işlemler, modüler aritmetik, cebir, polinomlarla uygulamalar, oran

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi DERSİN ADI SÜRE VE ) DERS BİLGİ FORMU ANATOMİ TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER (TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER) I DÖNEM Zorunlu Meslek i Seçmeli lık Saati Okul Eğitimi Bireysel Öğrenme (Proje, Ödev, Araştırma,

Detaylı

D.Saati AKTS Zorunlu Ders (Z) 23 28 Meslek Dersi (M) 60 62 Seçmeli Ders (S) 13 30 TOPLAM 96 120

D.Saati AKTS Zorunlu Ders (Z) 23 28 Meslek Dersi (M) 60 62 Seçmeli Ders (S) 13 30 TOPLAM 96 120 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI ( I. YARIYIL) 1 6913130 Atatürk

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2013 / 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ 1. SINIF 1. YARIYIL 107 Matematik-I 3 0 3 3 Sayılar,olasılık ile ilgili temel esasları uygulamak, cebir çözümlerini yapmak, geometri

Detaylı

DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ RADYO VE TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖĞRETİM ve İKİNCİ ÖĞRETİM) 1 TRAKYA

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖĞRETİM ve İKİNCİ ÖĞRETİM) 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD

Detaylı

MESLEK LİSESİ MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI

MESLEK LİSESİ MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI AALAN/DAL MESLEK LİSESİ MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI (MOBİLYA VE İÇ MEKÂN RESSAMLIĞI, İÇ MEKÂN VE MOBİLYA TEKNOLOJİSİ, MOBİLYA SÜSLEME SANATLARI, MOBİLYA İSKELETİ VE DÖŞEMESİ, AHŞAP DOĞRAMA TEKNOLOJİSİ

Detaylı

Mesleki Matematik :00 D-125

Mesleki Matematik :00 D-125 PROGRAMI: BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI SINIFI: 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 10.04.2017 11:00 Türk Dili II 11.04.2017 10:00 Yabancı Dil II (İngilizce) 12.04.2017 15:00 Görsel Programlama I 05.04.2017

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. YARIYIL DERSİN ADI Teori Uygulama Kredi Ders Saati Z/M/S

Detaylı

BAHAR DÖNEMİ DERS MÜFREDATI

BAHAR DÖNEMİ DERS MÜFREDATI 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ DERS MÜFREDATI Banka 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2 Z 1 Banka 1 Bilgi ve İletişim Teknolojisi II 2 0 2 Z 2 Banka 1 Makro İktisat 2 0 2 Z 3 Banka 1 Muhasebe II 3 0

Detaylı

I.SINIF BAHAR YARIYILI

I.SINIF BAHAR YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖĞRETİM) I.SINIF GÜZ YARIYILI Adı Teo.

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2011 ÖNSÖZ Günümüzde mobilya ve iç mekân tasarımı alanında üretim anlayışı, değişen dünyada ve gelişen müşteri

Detaylı

T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılâpları Tarihi I Türk İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük" dersini okumanın

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI ANKARA, 2014 İÇİNDEKİLER GİRİŞ 1 MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANININ TANIMI VE AMACI

Detaylı

TEKNİK RESİM DERSİ. Modüller Geometrik Çizimler. Görünüş Çıkarma. Ölçülendirme ve Perspektif

TEKNİK RESİM DERSİ. Modüller Geometrik Çizimler. Görünüş Çıkarma. Ölçülendirme ve Perspektif TEKNİK RESİM DERSİ Modüller Geometrik Çizimler Görünüş Çıkarma Ölçülendirme ve Perspektif DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI ALAN MESLEK / DAL DERSİN OKUTULACAĞI SINIF/YIL SÜRE DERSİN TANIMI DERSİN AMACI DERSİN

Detaylı

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI. 1. SINIF GÜZ YARIYILI DERS ADI Te Uy D.Saati Z/M/S ECTS Türk Dili I Z 1

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI. 1. SINIF GÜZ YARIYILI DERS ADI Te Uy D.Saati Z/M/S ECTS Türk Dili I Z 1 BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI. SINIF GÜZ YARIYILI DERS ADI Te Uy D.Saati Z/M/S ECTS Türk Dili I 2 0 2 Z Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 Z Yabancı Dil I 2

Detaylı

Sayılar, Denklemler ve eşitsizlikler, Fonksiyonlar, Logaritma, Geometri, Trigonometri

Sayılar, Denklemler ve eşitsizlikler, Fonksiyonlar, Logaritma, Geometri, Trigonometri TKD 103 Türk Dili I (2.0.2) AKTS 2 H.Ü. 2012-2013 ÖĞRETİM YILI KUR TANIMLARI 626 HARİTA VE KADASTRO PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Türkçe) AİT 103 Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I (2.0.2) AKTS 2 İNG 127

Detaylı

TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL GİY101 Tekstil Teknolojisi Tekstilin tanımı, ülkemizdeki yeri ve önemi. Tekstil liflerinin tanımı ve

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2011 ÖNSÖZ Günümüzde mobilya ve iç mekân tasarımı alanında üretim anlayışı, değişen dünyada ve gelişen müşteri

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL TUR 181 Türk Dili I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Türk dilinin

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ BÖLÜM: Makine ve Metal Teknolojileri PROGRAM: Makine I. Yarıyıl T.C. 121 Matematik (3 1 4): Sayılar, Cebir, Denklemler ve Eşitsizlikler, Fonksiyonlar, Logaritma, rigonometri, Geometri 123 Fizik (3 1 4):

Detaylı

DYA103 Ekonomi-1 1.Yarıyıl Temel kavramlar; Fırsat maliyetleri; Analiz yöntemleri; Ekonomik hedefler; Arz ve talep; Piyasa;

DYA103 Ekonomi-1 1.Yarıyıl Temel kavramlar; Fırsat maliyetleri; Analiz yöntemleri; Ekonomik hedefler; Arz ve talep; Piyasa; DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO HİZMETLERİ ve SEKRETERLİK BÖLÜMÜ BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL PROGRAM KODU:58106 DYA101 İşletme-1 1.Yarıyıl 2 0 2 3 İş fikri geliştirme

Detaylı

2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2014 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ AI 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2014 2 0 2 2 Z ETM 101 MATEMATİK - I 2014 3 0 4 4

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MESLEKİ MATEMATİK (0860260102) Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, 4 28 22 50 Kredisi 3+1 4 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Matematiğin

Detaylı

Bahar Dönemi Ders Müfredatları

Bahar Dönemi Ders Müfredatları 2014-2015 Bahar Dönemi Ders Müfredatları Banka 1 Türk Dili II 2 0 2 Z 1 Banka 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2 Z 1 Banka 1 Yabancı Dil II 2 0 2 Z 2 Banka 1 Bilgi ve İletişim Teknolojisi II

Detaylı

Mesleki Matematik :10 D-124

Mesleki Matematik :10 D-124 PROGRAMI: BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI SINIFI: 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 18.04.2018 11:00 D-224 Türk Dili II 17.04.2018 10:00 D-224 Yabancı Dil II (İngilizce) 19.04.2018 15:00 D-224 Görsel Programlama

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞ SAĞLIĞI S 4

İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞ SAĞLIĞI S 4 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ İÇ MEKAN TASARIMI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. YARIYIL DERSİN ADI Teori Uygulama Kredi Ders Saati Z/M/S AKTS ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

2013 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2013 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2013 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ AI 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2013 2 0 2 2 Z ETM 101 MATEMATİK I 2013 3 0 4 4 Z

Detaylı

ÖĞRETİM 2012-2013 PLANI AKADEMİK YILI 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM 2012-2013 PLANI AKADEMİK YILI 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM 2012-2013 PLANI AKADEMİK YILI 1.YARIYIL STV101 MATEMATİK 2 0 2 2 Cebirsel işlemler Polinom ve özdeşlikler Rasyonel ifadeler ve oran orantı Denklem oluşturmak ve çözmek Eşitsizlikler Meslekte temel

Detaylı

AHŞAP YAPIM TEKNİKLERİ 2 DERSİ

AHŞAP YAPIM TEKNİKLERİ 2 DERSİ AHŞAP YAPIM TEKNİKLERİ 2 DERSİ Dersin Modülleri Makinede Rendeleme Makinede Kesme Makinede Delik delme Makinede Şekillendirme Makinede Birleştirme Kazandırılan Yeterlikler Makinede rendeleme yapmak Makinede

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KOD ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KOD ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2016-2017 1.YARIYIL AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI KONU BAŞLIKLARI

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI KONU BAŞLIKLARI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI KONU BAŞLIKLARI 1. BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Bilgisayar Organizasyonu ve Mimarisi Veri İletişimi ve Bilgisayar Ağları Programlama Dilleri Veri Yapıları Veritabanı

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORANİZASYON BÖLÜMÜ YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORANİZASYON BÖLÜMÜ YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORANİZASYON BÖLÜMÜ YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. SINIF GÜZ YARIYILI DERS: ISL-101 İŞLETME YÖNETİMİ I 3+0= 3 / AKTS= 4 Mikroekonomik

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORANİZASYON BÖLÜMÜ KOOPERATİFÇİLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORANİZASYON BÖLÜMÜ KOOPERATİFÇİLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORANİZASYON BÖLÜMÜ KOOPERATİFÇİLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. SINIF GÜZ YARIYILI DERS: ISL-100 GENEL İŞLETME - 3+0=3 / AKTS 3 İşletme ve işletmecilik

Detaylı

AKTS Kredisi ELT103 Doğru Akım Devre Analizi 3 1 4 3,5 5. AKTS Kredisi ELT105 Sayısal Elektronik 3 1 4 3,5 5

AKTS Kredisi ELT103 Doğru Akım Devre Analizi 3 1 4 3,5 5. AKTS Kredisi ELT105 Sayısal Elektronik 3 1 4 3,5 5 İPSALA MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL in ELT103 Doğru Akım Devre Analizi 3 1 4 3,5 5 Statik Elektrik, Elektrik Akımının Öngörülmeyen

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK OTOMASYON BÖLÜMÜ RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK OTOMASYON BÖLÜMÜ RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK OTOMASYON BÖLÜMÜ RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM İLE II. ÖĞRETİM PROGRAMLARININ DERS İÇERİKLERİ I. SINIF GÜZ YARIYILI ISL-101

Detaylı

GÜZ DERS KATALOĞU

GÜZ DERS KATALOĞU 613 - BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2016-2017 GÜZ DERS KATALOĞU AİT 103 5103 23 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I ZORUNLU 2 0 2 2 İNG 127 1127 139 TEMEL İNGİLİZCE I ZORUNLU 2 2 3 3 PMY101 580101

Detaylı

1. SINIF BAHAR YARIYILI

1. SINIF BAHAR YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ/ALANI GRAFİK TASARIMI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM ) 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi ) GÜÇ ELEKTRONİĞİ (0860120203-0860170113) VE ENERJİ Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 44 100 Kredisi 3+1 4 Bu derste; yarı iletken anahtarlama elemanları, doğrultucu ve kıyıcı

Detaylı

2016 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2016 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2016 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / ENDÜSTRİYEL TASARIM MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ AI 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2016 2 0 2 2 Z ETM 101 MATEMATİK - I 2016 3 0 4 4

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE ÖĞRENME Ay Hafta D.Saati ALANI EYLÜL 2 Geometri 2 3 Geometri 2 Geometri 2 Olasılıkve ALT

Detaylı

I. SINIF GÜZ YARIYILI

I. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA VE DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ PAZARLAMA PROGRAMI NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM İLE II. ÖĞRETİM PROGRAMLARININ DERS İÇERİKLERİ I. SINIF GÜZ YARIYILI DERS: ISL -

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL ATATÜRK İLKE VE İNKİLAP TARİHİ I ZAI101 1 2+0 2 2 İnkılap, İhtilal, Reform Kavramları,

Detaylı

2. MESLEK STANDARDI STANDARDI TABLOSU PRORAM HAZIRLAMA SÜRECİ 9. MODÜLLERİN 5. İŞLEMLERİN YAZILMASI 7. DERSLERİN OLUŞTURULMASI

2. MESLEK STANDARDI STANDARDI TABLOSU PRORAM HAZIRLAMA SÜRECİ 9. MODÜLLERİN 5. İŞLEMLERİN YAZILMASI 7. DERSLERİN OLUŞTURULMASI PROGRAM GELİŞTİRME SÜRECİ MODÜLER PROGRAM HAZIRLAMA SÜRECİ İ 2. MESLEK STANDARDI 3. İŞ VE İŞLEMLERİ BELİRLEME 10. EĞİTİM 4. YETERLİK STANDARDI TABLOSU PRORAM HAZIRLAMA SÜRECİ 9. MODÜLLERİN 5. İŞLEMLERİN

Detaylı

GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI

GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI 3.Yarıyıl Ders Planı Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS 905341 Kadın Giysi Kalıpları III 5+1 Zorunlu 7 905342 Kadın Giysi Üretimi III 3+1 Zorunlu 7 905343 Üretim

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ DERS İÇERİKLERİ BÖLÜM: Makine ve Metal Teknolojileri PROGRAM: Makine 1.Dönem 14ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2 0 2): Temel Kavramlar, Türk İnkılâbı Öncesinde Osmanlı Devletinin Yaptığı Islahatlar, Türk

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERS MÜFREDATLARI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERS MÜFREDATLARI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERS MÜFREDATLARI Banka 1 Türk Dili I 2 0 2 Banka 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 Banka 1 YABANCI DİL 1 2 0 2 Banka 1 BİLGİ VE İLET. TEK. 1 2 0 2 Banka

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Bilgisayarlı Sayısal Denetim Tezgâh İşlemleri (CNC) Makine Teknolojisi Frezecilik, Taşlama ve Alet Bilemeciliği

DERS BİLGİ FORMU Bilgisayarlı Sayısal Denetim Tezgâh İşlemleri (CNC) Makine Teknolojisi Frezecilik, Taşlama ve Alet Bilemeciliği Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Sınıf / Dönem Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM) DERS PROGRAMI

BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM) DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi AYDIN MESLEK YÜKSEKOKULU I- PROGRAMLAR BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI (İkinci Öğretim) BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI

Detaylı

TEKNİK RESİM. Geometrik Çizimler. Görünüş Çıkarma Ölçülendirme ve Perspektif Çizimi DERS BİLGİ FORMU. Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme

TEKNİK RESİM. Geometrik Çizimler. Görünüş Çıkarma Ölçülendirme ve Perspektif Çizimi DERS BİLGİ FORMU. Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme TEKNİK RESİM Dersin Modülleri Geometrik Çizimler Görünüş Çıkarma Ölçülendirme ve Perspektif Çizimi Kazandırılan Yeterlikler Uygun kalem ile geometrik çizimleri teknik resim kurallarına göre çizebilecektir.

Detaylı

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL TUR 181 Türk Dili I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Türk dilinin

Detaylı

İş ortamında iletişim, Kişiler arası iletişim ilkeleri, Davranış kalıpları, Mesleki yeterlilikler, Mesleki donanım.

İş ortamında iletişim, Kişiler arası iletişim ilkeleri, Davranış kalıpları, Mesleki yeterlilikler, Mesleki donanım. 1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL CGP101 Gelişim ve Öğrenme-1

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Bilgisayar Destekli Tasarım-I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

2014-2015 Bahar yarıyılı eski / yeni ders eşleştirmeleri

2014-2015 Bahar yarıyılı eski / yeni ders eşleştirmeleri eski Bilgisayar Programcılığı BP2 Mesleki Matematik S 3 4 3 515013706 516211150 YMOB1 Mesleki Matematik I eski Bilgisayar Programcılığı BP2 Sensörler S 3 3 3 515013707 515413172 YELT2 Sensörler ve Dönüştürücüler

Detaylı

NAKIŞTAKİ TEMEL TEKNİKLER-I (U) GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ-I (U) (Öğr. Gör. Ö. Öztürk) TASARLAMA İLKELERİ (U) (Öğr. Gör. N. ÖZTURK) MİNYATÜR (U)

NAKIŞTAKİ TEMEL TEKNİKLER-I (U) GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ-I (U) (Öğr. Gör. Ö. Öztürk) TASARLAMA İLKELERİ (U) (Öğr. Gör. N. ÖZTURK) MİNYATÜR (U) (04 05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ) GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI HAFTALIK DERS PROGRAMI (.Sınıf Derslik: ) 08 5-09 00 09 5-0 00 0 5-00 5-00 3 00-3 45 4 00-4 45 5 00-5 45 6 00-6 45 NAKIŞTAKİ TEMEL

Detaylı

NAKIŞTAKİ TEMEL TEKNİKLER-I (U) GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ-I (U) (Öğr. Gör. Ö. Öztürk) 2 HAT (T) HAT (U) (Öğr. Gör. Ö. Öztürk)

NAKIŞTAKİ TEMEL TEKNİKLER-I (U) GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ-I (U) (Öğr. Gör. Ö. Öztürk) 2 HAT (T) HAT (U) (Öğr. Gör. Ö. Öztürk) (04 05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ) GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI HAFTALIK DERS PROGRAMI (.Sınıf Derslik: ) 08 5-09 00 09 5-0 00 0 5-00 5-00 3 00-3 45 4 00-4 45 5 00-5 45 6 00-6 45 NAKIŞTAKİ TEMEL

Detaylı

Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu 2012/2013 Eğitim Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri

Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu 2012/2013 Eğitim Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu 2012/2013 Eğitim Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri Ders TDB 101 Ders İsmi Türk Dili 1 Dersin İçeriği : Fert ve Millet Hayatındaki Dilin

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ELT101 Matematik I Sayılar, Olasılık ile ilgili temel esasları uygulamak, Cebir çözümlerini yapmak, Geometri ve Trigonometri çözümlerini

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I ZAI101 1 2+0 2 2 İnkılap, İhtilal, Reform Kavramları, 19. yy

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM - II. ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I. SINIF GÜZ YARIYILI DERS: ISL101 İŞLETME YÖNETİMİ

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1 KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. Yarıyıl (seçmeli derslerden 2 tanesi seçilecektir) KGT101 Mesleki Matematik I (4 0 4) Sayılar, Cebir, Denklemler

Detaylı

AHŞAP TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

AHŞAP TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI AHŞAP TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI ANKARA, 2008 ÖN SÖZ Günümüzde Ahşap Teknolojisi Alanında üretim anlayışı, değişen dünyada ve gelişen müşteri istekleri doğrultusunda

Detaylı

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1.YARIYIL 2.YARIYIL KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T. AKTS KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T.

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Teknik Resim MK-121 1/Bahar (1+1+0) 1,5 3

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Teknik Resim MK-121 1/Bahar (1+1+0) 1,5 3 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders saati (T+U+L) Kredi AKTS Teknik Resim MK-121 1/Bahar (1+1+0) 1,5 3 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi : Lisans,

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2013-2014 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk İlkeleri ve 2-2 2 İnkilap Tarihi I

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2013-2014 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk İlkeleri ve 2-2 2 İnkilap Tarihi I ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2013-2014 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve 2-2 2 İnkilap Tarihi I Bu derste temel kavramlar, Türk İnkılâbı öncesinde Osmanlı Devletinin yaptığı ıslahatlar, Türk İnkılâplarının

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEK OKULU MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİK FORMU. Kredisi AKTS

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEK OKULU MAKİNE PROGRAMI DERS İÇERİK FORMU. Kredisi AKTS I. YARIYIL Dersin Kodu: TBMY1019 Dersin Adı: BİLGİSAYAR 1 1 1 0 1,5 3 Türkçe Zorunlu Bilgisayar donanımı ve çevre birimleri,windows işletim sisteminde temel işlevleri, ofis programlarının temel düzeyde

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM DERSİ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM DERSİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM İ Dersin Modülleri Katı Modelleme Katı Oluşturma Sac Metal Oluşturma Montaj Modelleme Katı Modeli Teknik Resme Aktarma Kazandırılan Yeterlikler Kullanım ayarı yaparak düzlem seçmek

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MATEMATİK 2 (0860120182-0860170092) VE ENERJİ Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması

Detaylı

ADALET BAKANLIĞI 2017 YILI UNVAN

ADALET BAKANLIĞI 2017 YILI UNVAN ADALET BAKANLIĞI 2017 YILI UNVAN DEĞĠġĠKLĠĞĠ SINAV KONULARI (Bu bölümde görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine iliģkin konulardaki sorular yer almakta olup soru sayısı 50 dir) 1- MAKĠNE MÜHENDĠSĠ

Detaylı

GÜNLER SINIF 17:00-17:45 17:50-18:35 18:40-19:25 19:30-20:15 20:20-21:05 21:10-21:55. SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI (T) Öğr. Gör. A.

GÜNLER SINIF 17:00-17:45 17:50-18:35 18:40-19:25 19:30-20:15 20:20-21:05 21:10-21:55. SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI (T) Öğr. Gör. A. KAZIM KARABEKİR TEKNİK BİLİMLER MYO 03-04 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMCILIĞI PROGRAMI (İ Ö) HAFTALIK DERS PROGRAMI (Derslik:. Sınıf D 5,. Sınıf D 8) GÜNLER SINIF

Detaylı

TEKNİK VE MESLEK RESİM DERSİ. Devre Şemaları Çizimi. Çizim yapmak, norm yazı yazmak Elektrik elektronik devre Şemalarını çizmek

TEKNİK VE MESLEK RESİM DERSİ. Devre Şemaları Çizimi. Çizim yapmak, norm yazı yazmak Elektrik elektronik devre Şemalarını çizmek TEKNİK VE MESLEK RESİM DERSİ Dersin Modülleri Teknik Resim Devre Şemaları Çizimi Kazandırılan Yeterlikler Çizim yapmak, norm yazı yazmak Elektrik elektronik devre Şemalarını çizmek DERS BİLGİ FORMU DERSİN

Detaylı

Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi MERSİN İLİNDE MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI OKULLARDA 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM LERİN YÜZDELERİ VE BİR ÖNCEKİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ 1. DÖNEMİNE GÖRE Atatürk Teknik ve Endüstri

Detaylı