SHY147 ( HAVA ARACI TEMEL BAKIM EĞİTİMİ KURULUŞU YÖNETMELİĞİ) SHY66 ( HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ YÖNETMELİĞİ) BİLGİLENDİRME SUNUSU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SHY147 ( HAVA ARACI TEMEL BAKIM EĞİTİMİ KURULUŞU YÖNETMELİĞİ) SHY66 ( HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ YÖNETMELİĞİ) BİLGİLENDİRME SUNUSU"

Transkript

1 SHY147 ( HAVA ARACI TEMEL BAKIM EĞİTİMİ KURULUŞU YÖNETMELİĞİ) SHY66 ( HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ YÖNETMELİĞİ) BİLGİLENDİRME SUNUSU Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi 27 EYLÜL 2016 EMRAH ARI SHY147 TEMEL EĞİTİM KALİTE MÜDÜRÜ

2 İÇİNDEKİLER SHY-147 SHY-66 SHY-147 Temel Pratik Eğitim Kayıt Defteri Nedir? SHY-66 Hava Aracı Bakım Lisansına Nasıl Ulaşılır?

3 DÜNYA SİVİL HAVACILIK OTORİTERELERİ ve YEREL OTORİTE EASA (European Aviation Safety Agency): Avrupa Sivil Havacılık Sektörü için 2002 de kurulmuştur. FAA(Federal Aviation Administration): A.B.D Sivil Havacılık Sektörü için 1958 de kurulmuştur. ECAC (European Civil Aviation Conference): Avrupa Sivil Havacılık Sektörü için 1955 de kurulmuştur. ICAO(International Civil Aviation Organisation): Dünya Sivil Havacılık Sektörü için 1947 de kurulmuştur. SHGM ( Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) Türkiye sivil hava ulaşımını düzenlemekten ve geliştirilmesinden sorumludur sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu ile yetkilendirilmiştir

4 SHY-147,SHT-147 HAVA ARACI BAKIM EĞİTİM KURULUŞLARI YÖNETMELİĞİ 18 Ağustos 2012 Tarihli Sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe girmiştir revize edilmiştir. Hava aracı bakımı alanında eğitim vermek ve bu eğitimlere ilişkin sınavları yapmak üzere talepte bulunan kuruluşların yetkilendirilmeleri ile bu kapsamda yapılacak çalışmaların usul ve esaslarını belirleyen yönetmeliktir. 7/12/1944 tarihli Şikago Konvansiyonunun personel lisansları konulu Ek-1 ve EASA Bölüm 147'ye dayanılarak hazırlanmıştır.

5 SHY-147 Türkiye de SHY-147 kapsamında bütün kategorilere sahip ilk ve tek onaylı üniversite Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesidir.

6 SHY-147 NEDİR? SHY-147 : Hava Aracı Bakım Eğitimi Kuruluşları Yönetmeliğini ifade eder. SHY-147 ; Bilgi Eğitimi, Bilgi Sınavı, Pratik Eğitim ve Pratik Değerlendirmeden oluşur. Lisans adayı, SHY-147 onaylı kuruluşun gerekliliklerini sağlayarak mezun olmak, SHY-66 Hava Aracı Bakım Lisansına 2 yıl sürede ulaşır. Lisans adayı, SHY-147 onaylı kuruluşun gerekliliklerini sağlamazsa, SHY-66 Hava Aracı Bakım Lisansına kredilendirme yaparak 3 yıl sürede ulaşır. SHY-147 Temel Pratik Eğitim Kayıt defteri, temel pratik eğitimin yapıldığını belgeleyen defterdir.

7 SHY yarıyıl toplam 4 yıl olmak üzere SHY-66, SHT-66, SHY-147, SHT- 147 mevzuatında belirtilen standartları sağlayacak şekilde eğitim almaktadırlar. Örgün öğrenciler temel eğitimleri bitmeden veya bittikten sonra SHY-66 lisansına esas modül sınavlarına girebilirler. Tüm modül sınavları için başarı notu en az 75 tir. SHY-147 mevzuatında B1 veya B2 lisans kategorileri için verilecek toplam temel eğitim kurslarının asgari süreleri 2400 saat olarak belirtilmiştir. Bu sürenin % ı teorik eğitim oranıdır.

8 SHY-147 DE ÖNEMLİ PROSEDÜRLER SHY-147 Temel Eğitim Tanıma Sertifikası almak isteyen her bir öğrenci BEKAD Bölüm 4.2 içerisinde yer alan SHY-147 Temel Eğitim Kurs Programındaki her bir modül dersine %90 devam zorunluluğu sağlaması gerekir. Öğrencilerin yoklama imza çizelgesi AÜ HUBF öğrenci işleri tarafından sınırsız süreyle tutulur. Eğitim programında, eğitmen başına öğrenci/kursiyer sayısının teorik dersler için 28 i, pratik dersler için 15 i aşmaması göz önünde bulundurulur. Eğer bu sayılar aşılıyorsa dersler A, B, C gibi gruplara ayrılır. Modül 7,11,12,13,14,15,16 ve 17 konuları içerisinde yer alan uygulamalı eğitimlerin uygulama kısımları atölyeler, laboratuvarlar, bakım hangarı veya diğer bakım kuruluşlarında gerçekleştirilir. Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü nde okuyan B1.1 temel eğitimi alan öğrenciler eğitim süresince aldığı derslere ek olarak eğitim programında belirtildiği üzere Piston Motorlar ve Bakım Pratikleri-M17 dersini alırsa B1.2, Bakım Pratikleri-M12 ve Helikopter Teorisi ve Sistemleri dersini alırsa B1.3, Bakım Pratikleri M16-I ve Bakım Pratikleri-M16-II,Piston Motorlar, Bakım Pratikleri-M12 ve Helikopter Teorisi ve Sistemleri derslerini alırsa B1.4 temel eğitimlerini tamamlamış olur.

9 SHY66 MODÜLLER

10 B1 Kategorisi Ders Programı Toplam Ders Saati Ve Teorik Pratik Eğitim Oranı

11 B2 Kategorisi Ders Programı Toplam Ders Saati Ve Teorik Pratik Eğitim Oranı

12 Her aday adına temel eğitim için kurs sertifikalarının hazırlanması, kontrolü ve basımından Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğrenci İşleri Birimi sorumludur. SHY-147 Temel Eğitim Sınav Sertifikası

13 Bu belge 2 nüsha olarak hazırlanır. Bir nüsha öğrenciye/kursiyere verilirken bir nüsha SHY-66 Sınav Merkezi tarafından kâğıt formatta saklanır. Modül sınavları sertifikalarının numaralandırılması ve numaraların izlenmesinden SHY-66 Sınav Merkezi sorumludur. SHY-147 Temel Eğitim Tanıma Sertifikası

14 Staj SHGM tarafından tanınan kontenjanlara göre Havaaracı Bakım Kuruluşlarına (SHY-145/EASA Part-145) ve Havaaracı Uçuşa Elverişlilik/Havaaracı Bakım Yönetimi Kuruluşlarına (SHY-M/EASA Part-M) 480 saatlik eğitimlerini tamamlamak amacı ile staja gönderilirler. Staj Defterinin ilgili bölümleri Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi nce görevlendirilen komisyon tarafından alet/ekipman/test ekipmanını, üreticisini tarafından belirtilen şekilde kullanabilme, bu süreç sırasında bakım el kitaplarından yararlanabilme, gerekli incelemeyi/testi hiçbir kusuru atlamadan gerçekleştirebilme, komponentlerin yerlerini rahatlıkla saptayabilme beceri ve kabiliyetini sergilemiş olmaları ve söz konusu komponentleri doğru bir şekilde sökebilmeleri/takabilmeleri/ayarlayabilmeleri gibi kriterler esas alınarak değerlendirilir.

15 TEMEL PRATİK EĞİTİMDE ÖNEMLİ KONULAR TEMEL PRATİK EĞİTİMLER İÇİN SHGM TARAFINDAN 01/09/2015 TARİHİNDE YAYINLANAN SHT66 HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANSI TALİMATI İÇERİSİNDE YER ALAN EK-1.C.1 TEMEL PRATİK EĞİTİM KAYIT DEFTERİ KULLANILIR. NOT : YENİ DEFTERE SAHİP ÖĞRENCİLER VE YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN SHT66 TALİMATI İÇERİSİNDE YER ALAN TEMEL PRATİK EĞİTİM KAYIT DEFTERİNE(ESKİ DEFTER) SAHİP ÖĞRENCİLER HER İKİ DEFTERİ STAJ VE PRATİK EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADIKTAN SONRA ÖĞRENCİ İŞLERİNE İMZA KARŞILIĞI TESLİM ETMESİ GEREKMEKTEDİR.

16 TEMEL PRATİK EĞİTİMDE ÖNEMLİ KONULAR PRATİK EĞİTİM KAYIT DEFTERİ ÖĞRENCİYE EĞİTİM SÜRECİ BOYUNCA YARDIMCI OLMAK AMACINI TAŞIMAKTADIR. SHY-147 ONAYLI TEMEL EĞİTİM KURULUŞU BU DEFTERİ TESLİM TARİHİNDEN İTİBAREN 20 YIL SÜREYLE SAKLANMASINDAN SORUMLUDUR VE İSTENİLDİĞİNDE GÖSTERİLEBİLMELİDİR. Pratik Eğitim Kayıt Defteri Cenani Usta Kırtasiye / Odunpazarı/ SGK Binası altında satılmaktadır.

17 TEMEL PRATİK EĞİTİMDE ÖNEMLİ KONULAR LİSANS ADAYI KENDİ KATEGORİSİNDE VE SORUMLU OLDUĞU MODÜLDEKİ İŞLEMLERİN EN AZ %75 İNİ YAPMAK ZORUNDADIR. B1.1 MODÜL 7 : % 81 MODÜL 11 :%84 MODÜL 15 :%75 MODÜL 17 : %94 B2 KATEGORİSİ MODÜL 7 : %82 MODÜL 13 :%83 MODÜL 14 : % 100 MODÜL 12 :% 81 MODÜL 16 :%76

18 TEMEL PRATİK EĞİTİMDE ÖNEMLİ KONULAR PRATİK EĞİTİM ESNASINDA HERBİR İŞLEMİN SONUNDA PRATİK EĞİTMEN, İŞLEMİN ÖĞRENCİ TARAFINDAN YAPILDIĞINI, ÖĞRENCİNİN EL BECERİSİNİ, PROSEDÜRE UYGUN ÇALIŞTIĞINI, EMNİYET TEDBİRLERİNİ DİKKATE ALDIĞINA YETERLİ KANAATİNE ULAŞIRSA İLGİLİ HÜCRE KISMINI İMZALAR VE MÜDÜRLER.

19 TEMEL PRATİK EĞİTİMDE ÖNEMLİ KONULAR BİR İŞLEM İÇİN BİR KAYIT YETERLİDİR. KAYIT DEFTERİNİN DOLDURULMASI İŞLEMİNDE İLGİLİ İŞLEMİ BELİRTEN SATIRDA HİÇBİR HÜCRE BOŞ BIRAKILMAYACAKTIR.

20 SHY-66+(SHT-66) HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANS YÖNETMELİĞİ 30 Ekim 2013 Tarihli Sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe girmiştir. Bu Yönetmeliğin amacı, sivil hava araçlarına bakım yapacak bakım personeli için düzenlenecek lisanslara ilişkin usul ve esasları belirlemektir. 7/12/1944 tarihli Şikago Konvansiyonunun personel lisansları konulu 1 no lu ekine ve EASA tarafından yayımlanan hava aracı bakım personelinin lisanslandırılması konulu EASA Part 66 düzenlemesine paralel olarak hazırlanmıştır tarihinde SHY66 güncellenmiştir. Hava Aracı Bakım Faaliyetlerini Gerçekleştiren Kişilerin Yeterli Niteliklere Sahip Olması Zorunludur. ÜLKEMİZDE KİŞİNİN SAHİP OLDUĞU BU NİTELİKLER SHY-66 HAVA ARACI BAKIM LİSANSI İLE TANINIR.

21 NASIL SHY66 LİSANSI ALINIR?

22 Kategorilere Göre Modül Sorumlulukları

23 HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANS KATEGORİLERİ

24 BAKIM DENEYİM SÜRESİ

25 SHY-66 Hava Aracı Bakım Lisansı Kapsamının Genişletilmesine İlişkin Deneyim Gereklilikleri Başvuru sahibinin, ilave ettirmek istediği kategori veya alt kategoriye ilişkin SHY- 147 onaylı Temel Eğitimi tamamlamış olması halinde, söz konusu deneyim gerekliliği %50 azaltılacaktır

26 ONAYLAYICI PERSONEL NASIL OLUNUR?

27 ) ONAYLAYICI PERSONEL HAVA ARACI BAKIM LİSANSINA SAHİP KİŞİLERİN LİSANSLARINA UYGUN KATEGORİDEKİ HAVA ARAÇLARINA BAKIM YAPABİLMESİ İÇİN ONAYLAYICI PERSONEL OLMALARI GEREKMEKTEDİR. (2 YIL SÜRE İÇERİSİNDE BAKIM YAPILMAZ VEYA BAKIM DENEYİMİ KAYIT DEFTERİNE İŞLENMEZ İSE ONAYLAYICI PERSONEL YETKİSİ DÜŞER) (A2 SEVİYESİ İNGLİZCE YETERLİLİĞİ HER 5 YILDA BİR YENİLENMELİ)

28 Modül Sınavlarına Başvuru Adaylar SHY-66 modül sınavlarına başvurularını adresinden online olarak yaparlar. Adaylar başvuru için gerekli olan belgeleri posta veya kargo ile Fakültemizin Sınav Merkezi birimine gönderir. Sınav merkezi birimindeki memurlar tarafından belgeler incelendikten sonra eksik belge veya evrak olması halinde veya telefon vasıtasıyla adaya ulaşılarak adaydan en kısa süre içerisinde eksik belge veya evraklarını tamamlaması istenir.

29 SHY66 Modül Sınav Esasları SHY-147 Havaaracı Temel Eğitim yetkisi kapsamında Temel Eğitim Kursuna katılmamış öğrencilerin sınavları da dahil olmak üzere SHY-66 lisansına esas modül sınavları SHGM adına yapılmaktadır. A1, A2, A3, A4, B1.1, B1.2, B1.3, B1.4 ve B2 sınav kategorilerinin yetkisi SHY-147 yetki kapsamıyla uygundur. SHY-147 Hava aracı Bakım Eğitim yetkisinde bulunmayan konularda sınav yapılmaz. Sınavların amacı; adayların bilgi seviyesinin SHY-147 ve SHY-66mevzuatına uygunluğunu kanıtlamaktır. Sınavların sıklığı, formatı, içeriği, bilgi seviyesi SHY-66 mevzuatına göre belirlenir. Sınavlar kâğıtla test ve klasik sınav olarak yapılmaktadır. Klasik (Essay) modül sınavları 7, 9 ve 10. Modülleri kapsamaktadır. Test olarak yapılan sınavlar ilgili tüm modül sorularını kapsar ve çoktan seçmeli olarak üç seçeneklidir.

30 SHY66 Modül Sınav Esasları SHY-66 Modül sınavları 3 ay (90 günden az olmamak kaydıyla) senede 4 kez Eylül, Aralık, Mart ve Haziran aylarında yapılır. SHY-66 Modül sınavları Eskişehir de ve yeterli talep olması durumunda İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, Ankara, İzmir, Antalya, Kocaeli ve Kayseri illerinde de yapılabilir. Sınavlar, İlk Başvuru (İB), Kategori İlavesi (Kİ) ve Sınırlandırma Kaldırma (SK) olarak yapılır. SHY-66 Modül sınavları Cuma, Cumartesi, Pazar günleri 16 farklı oturumda yapılacaktır.

31 Bakım Pratikleri M7,M11,M13,M17 Derslerini Öncelikli Alacak Öğrenciler

32 KATILIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

SHY147 TEMEL PRATİK EĞİTİM KAYIT DEFTERİ BİLGİLENDİRME SUNUSU. Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi 25 Şubat 2016

SHY147 TEMEL PRATİK EĞİTİM KAYIT DEFTERİ BİLGİLENDİRME SUNUSU. Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi 25 Şubat 2016 SHY147 TEMEL PRATİK EĞİTİM KAYIT DEFTERİ BİLGİLENDİRME SUNUSU Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi 25 Şubat 2016 TEMEL PRATİK EĞİTİMDE ÖNEMLİ KONULAR PRATİK EĞİTİM KAYIT DEFTERİNDEKİ

Detaylı

Ek-5. Ulusal Havaaracı Bakım Lisansı Gereklilikleri

Ek-5. Ulusal Havaaracı Bakım Lisansı Gereklilikleri Ek-5 Ulusal Havaaracı Bakım Lisansı Gereklilikleri A. Amaç SHY-66 hava aracı tip listesinde yer almayan havaaraçları üzerinde çalışan personelin, eğitim ve sınavlarının yapılan işe uygun olarak yerine

Detaylı

PART 66 10.2 (ONAYLAYICI PERSONEL BAKIM) PART 66 PART 66 PART 66 PART 66 10.06.2015. Öğr. Gör. Volkan Yavaş

PART 66 10.2 (ONAYLAYICI PERSONEL BAKIM) PART 66 PART 66 PART 66 PART 66 10.06.2015. Öğr. Gör. Volkan Yavaş 10.2 (ONAYLAYICI PERSONEL BAKIM) Öğr. Gör. Volkan Yavaş Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, sivil hava araçlarına bakım yapacak bakım personeli için düzenlenecek lisanslara ilişkin usul ve esasları

Detaylı

HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANSLANDIRMA PROSEDÜRÜ

HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANSLANDIRMA PROSEDÜRÜ HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANSLANDIRMA PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, BKEK (bakım kuruluşu el kitabı) Bölüm/Madde 3.16 kapsamında, ilgili bakım kuruluşunda çalışan uçak bakım personeli için

Detaylı

SHY 66-01 DÖNÜŞÜM TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SHY 66-01 DÖNÜŞÜM TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SHY 66-01 DÖNÜŞÜM TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Talimatın amacı, SHD-T-35 lisanslarının JAA JAR-66, EASA Part-66 dikkate alınarak ve SHY 66-01 esas alınarak

Detaylı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü SHT-1G Revizyon 4 DEVLET HAVA ARAÇLARINDA GÖREV YAPAN PİLOTLARIN KREDİLENDİRİLMESİ TALİMATI. (SHT-1G Revizyon 4)

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü SHT-1G Revizyon 4 DEVLET HAVA ARAÇLARINDA GÖREV YAPAN PİLOTLARIN KREDİLENDİRİLMESİ TALİMATI. (SHT-1G Revizyon 4) DEVLET HAVA ARAÇLARINDA GÖREV YAPAN PİLOTLARIN KREDİLENDİRİLMESİ TALİMATI (SHT-1G Revizyon 4) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanım ve Kısaltmalar, Amaç MADDE 1 (1) Bu talimatın amacı; TSK

Detaylı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü SHT-1G Revizyon 3 DEVLET UÇUCU PERSONELİNİN KREDİLENDİRİLMESİ TALİMATI. (SHT-1G Revizyon 3)

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü SHT-1G Revizyon 3 DEVLET UÇUCU PERSONELİNİN KREDİLENDİRİLMESİ TALİMATI. (SHT-1G Revizyon 3) DEVLET UÇUCU PERSONELİNİN KREDİLENDİRİLMESİ TALİMATI (SHT-1G Revizyon 3) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanım ve Kısaltmalar, Amaç MADDE 1 (1) Bu talimatın amacı; TSK da veya EGM de uçucu

Detaylı

HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANSI TALİMATI (SHT-66) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANSI TALİMATI (SHT-66) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANSI TALİMATI (SHT-66) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Talimatın amacı, 30/10/2013 tarih ve 28806 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Hava

Detaylı

HAVA ULAŞIM DAİRESİ EĞİTİM TALİMATI (SHT-Eğitim/HUD)

HAVA ULAŞIM DAİRESİ EĞİTİM TALİMATI (SHT-Eğitim/HUD) HAVA ULAŞIM DAİRESİ EĞİTİM TALİMATI (SHT-Eğitim/HUD) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Talimatın amacı, havaalanlarını kullanan her türlü sivil hava aracının uçuş

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin

Detaylı

HAVA ARACI BAKIM EĞİTİMİ KURULUŞLARI TALİMATI (SHT-147) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

HAVA ARACI BAKIM EĞİTİMİ KURULUŞLARI TALİMATI (SHT-147) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar HAVA ARACI BAKIM EĞİTİMİ KURULUŞLARI TALİMATI (SHT-147) Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Talimatın amacı, 18/08/2012 tarih ve 28388 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR AMAÇ MADDE 1- Bu yönerge, Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin, eğitim ve öğretimleri süresince kazandıkları

Detaylı

DÖNÜŞÜM İŞLEMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kazanılmış Haklar

DÖNÜŞÜM İŞLEMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kazanılmış Haklar DÖNÜŞÜM İŞLEMLERİ Ek-3 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kazanılmış Haklar Amaç MADDE 1- (1) Bu Ek in amacı, lisanslarının EASA Part-66 dikkate alınarak SHY-66 lisanslarına dönüştürülmesidir. Kazanılmış haklar MADDE

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar HAVA TRAFİK EMNİYETİ ELEKTRONİK PERSONELİ SERTİFİKA VE LİSANS YÖNETMELİĞİ (SHY 5) LİSANS DERECESİ VE DERECE DÜZEYİ BELİRLEME SINAV İÇERİĞİ VE DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİNE İLİŞKİN TALİMAT BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ (Yönerge Kabulü: tarih ve sayılı Senato Kararı)

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ (Yönerge Kabulü: tarih ve sayılı Senato Kararı) İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ (Yönerge Kabulü:21.03.2018 tarih ve 2018-6 sayılı Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM ve DAYANAK AMAÇ MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Gelişim

Detaylı

HAVACILIK KURALLARI. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN

HAVACILIK KURALLARI. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN HAVACILIK KURALLARI Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN İÇERİK Hava İşletici Sertifikaları Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği (SHY-6A), Havacılık Teknik Denetleme Yönetmeliği (SHY 21), Ticari Hava Taşıma İşletmeleri

Detaylı

HAVACILIK KURALLARI. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN

HAVACILIK KURALLARI. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN HAVACILIK KURALLARI Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN İÇERİK Havacılıkta Personel Lisansları EASA, PART-66 SHGM, SHY-66 PERSONEL LİSANSLARI ICAO Annex 1, Personnel Licensing" ICAO Annex 1, Personel Lisansları, havacılık

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında staj yapacak yükseköğretim kurumu

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı

Detaylı

HAVA ARACI BAKIM PROGRAMI PERİYOTLARININ BELİRLENMESİ VE KISA SÜRELİ UZATILMASI TALİMATI (SHT-BPU) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HAVA ARACI BAKIM PROGRAMI PERİYOTLARININ BELİRLENMESİ VE KISA SÜRELİ UZATILMASI TALİMATI (SHT-BPU) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HAVA ARACI BAKIM PROGRAMI PERİYOTLARININ BELİRLENMESİ VE KISA SÜRELİ UZATILMASI TALİMATI (SHT-BPU) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE1 - (1) Bu Talimatın amacı, Ticari Hava Taşıma

Detaylı

HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANSI TALİMATI NA (SHT-66) DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TALİMAT

HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANSI TALİMATI NA (SHT-66) DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TALİMAT Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden: HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANSI TALİMATI NA (SHT-66) DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TALİMAT MADDE 1 13/05/2014 tarihli yayımlanan SHT- 66 Hava Aracı Bakım Personeli

Detaylı

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 10 Ağustos 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29084 Aksaray Üniversitesinden: YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

EYLÜL 2016 TARİH BASKILI YER HIZMETLERI YÖNETIMI DERS KİTABINA İLİŞKİN DÜZELTME CETVELİ

EYLÜL 2016 TARİH BASKILI YER HIZMETLERI YÖNETIMI DERS KİTABINA İLİŞKİN DÜZELTME CETVELİ EYLÜL 2016 TARİH BASKILI YER HIZMETLERI YÖNETIMI DERS KİTABINA İLİŞKİN DÜZELTME CETVELİ 1- Kitap genelinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ifadesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2- Kitap

Detaylı

BU SUNUMUN İÇERİĞİ EASA (EUROPEAN AVIATION SAFETY AGENCY) 216/2008 Sayılı Regülasyon (EC) 1702/2003 (EC) Sayılı Regülasyon

BU SUNUMUN İÇERİĞİ EASA (EUROPEAN AVIATION SAFETY AGENCY) 216/2008 Sayılı Regülasyon (EC) 1702/2003 (EC) Sayılı Regülasyon HAVACILIK KURALLARI BU SUNUMUN İÇERİĞİ ICAO Annex ler EASA (EUROPEAN AVIATION SAFETY AGENCY) 216/2008 Sayılı Regülasyon (EC) 1702/2003 (EC) Sayılı Regülasyon 2042/2003 (EC) Sayılı Regülasyonları ICAO (International

Detaylı

Sayfa : 2 RESMÎ GAZETE 1 Ekim 2016 Sayı : YÖNETMELİK

Sayfa : 2 RESMÎ GAZETE 1 Ekim 2016 Sayı : YÖNETMELİK Sayfa : 2 RESMÎ GAZETE 1 Ekim 2016 Sayı : 29844 YÖNETMELİK Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden: DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE İLK DEFA AÇIKTAN ATANACAK MÜHENDİS PERSONEL HAKKINDA SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ

Detaylı

YÖNETMELİK Ulaştırma Bakanlığından: HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANS YÖNETMELİĞİ (SHY 66-01)

YÖNETMELİK Ulaştırma Bakanlığından: HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANS YÖNETMELİĞİ (SHY 66-01) 16 Mayıs 2007 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 26524 YÖNETMELİK Ulaştırma Bakanlığından: HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANS YÖNETMELİĞİ (SHY 66-01) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden: HAVA ARACI VE İLGİLİ ÜRÜN, PARÇA VE CİHAZIN UÇUŞA ELVERİŞLİLİK VE ÇEVRESEL SERTİFİKASYONU YÖNETMELİĞİ (SHY-21) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

TEMEL BAKIM DENEYİMİ KAYIT DEFTERİ 1. (İlk defa lisans başvurusu yapacak adaylar tarafından doldurulur)

TEMEL BAKIM DENEYİMİ KAYIT DEFTERİ 1. (İlk defa lisans başvurusu yapacak adaylar tarafından doldurulur) TEMEL BAKIM DENEYİMİ KAYIT DEFTERİ 1 (İlk defa lisans başvurusu yapacak adaylar tarafından doldurulur) Bu sayfa boş bırakılmıştır. Personelin Adı Soyadı Doğum Tarihi Doğum Yeri İmzası Kategorisi Kayıt

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ (Üniversite Senatosu'nun 27 Şubat 2018 tarihli ve 482/09 sayılı kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge, Turgut Özal Üniversitesinde yürütülmekte olan lisans programlarındaki öğrencilerin

Detaylı

T. C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ARÜ TÖMER)

T. C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ARÜ TÖMER) T. C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ARÜ TÖMER) Amaç ve kapsam Eğitim-Öğretim Kayıt Ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1)

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ. Karar Tarihi Oturum Sayısı 2018/08

T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ. Karar Tarihi Oturum Sayısı 2018/08 KARAR:08-03: İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Staj Yönergesi görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda; İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ. ÖN LİSANS ve LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ. ÖN LİSANS ve LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS ve LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, Turgut Özal Üniversitesinde yürütülmekte olan ön lisans ve lisans programlarındaki

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 10.06.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27607 ENERJİ KİMLİK BELGESİ UZMANLARINA VE EĞİTİCİ KURULUŞLARA VERİLECEK EĞİTİMLERE DAİR TEBLİĞ

Resmi Gazete Tarihi: 10.06.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27607 ENERJİ KİMLİK BELGESİ UZMANLARINA VE EĞİTİCİ KURULUŞLARA VERİLECEK EĞİTİMLERE DAİR TEBLİĞ Resmi Gazete Tarihi: 10.06.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27607 ENERJİ KİMLİK BELGESİ UZMANLARINA VE EĞİTİCİ KURULUŞLARA VERİLECEK EĞİTİMLERE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YİG-16/2010-01) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ARAPÇA HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 6 Kasım 2018 / A

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ARAPÇA HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 6 Kasım 2018 / A MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ARAPÇA HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 6 Kasım 2018 / 371-3-A Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu

Detaylı

HAVACILIK KURALLARI. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN

HAVACILIK KURALLARI. Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN HAVACILIK KURALLARI Öğr. Gör. Gülaçtı ŞEN İÇERİK Havacılık Operasyonları EASA - Regulation (EU) NO 965/2012 HAVACILIK OPERASYONLARI ICAO Annex 6: Operation of Aircraft ICAO üyesi olan ülkelerde sivil hava

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü GENELGE UOD 2017/02

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü GENELGE UOD 2017/02 Sayı : 51859319-010.07/E.362 03/02/2017 Konu : Yabancı Uyruklu Kabin Memuru Görevlendirme Usul ve Esasları GENELGE UOD 2017/02 1. Kapsam: Bu Genelge; Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği (SHY-6A)

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Çankaya Üniversitesi nde yürütülen çift anadal programlarına ilişkin

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ Öğrencinin Adı ve Soyadı Doğum Yeri ve Yılı Fakülte Numarası Bölümü FOTOĞRAF STAJ BİLGİLERİ İşyeri Adı

Detaylı

POLİETİLEN BORU KAYNAKÇI SINAV ŞARTNAMESİ Ş-PBS-02

POLİETİLEN BORU KAYNAKÇI SINAV ŞARTNAMESİ Ş-PBS-02 SAYFA 1/6 1. SINAV NİTELİK ARALIĞI: Bu sınav şartnamesinin nitelik aralığı TS EN13067- çizelge1 de belirtildiği üzere boru bağlantıları için 3 PE boru malzeme grubunu ve bu grup içinde 3.6 ve 3.8 alt gruplarını

Detaylı

TASARIM ORGANİZASYON ONAYI VE OTORİTE KATILIM SEVİYESİ (LOI)

TASARIM ORGANİZASYON ONAYI VE OTORİTE KATILIM SEVİYESİ (LOI) TUSAŞ TÜRK HAVACILIK ve UZAY SANAYİİ A.Ş. TASARIM ORGANİZASYON ONAYI VE OTORİTE KATILIM SEVİYESİ (LOI) Segah ÖZDEMİR / Yusuf Cansu BARAN 05.05.2017 TMMOB Makina Mühendisleri Odası IX. Ulusal Uçak, Havacılık

Detaylı

17UY MKT ALIM SATIM SORUMLUSU SEVİYE -5 BELGELENDİRME PROGRAMI

17UY MKT ALIM SATIM SORUMLUSU SEVİYE -5 BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu yönerge, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin öğrenim süresince

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1. Stajın amacı, öğrencilerin, öğrenim gördükleri bölümler ile ilgili iş alanlarını tanımalarını,

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu Yönerge den amaç, öğrencilerin alanlarıyla

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Yakın Doğu Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına yatay geçiş

Detaylı

http://teknoloji.kocaeli.edu.tr TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Teknoloji Fakülteleri ilk olarak 13.11.2009 tarih ve 27405 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. Teknoloji Fakülteleri

Detaylı

YAZILI SINAV BAŞARI BELGESİ

YAZILI SINAV BAŞARI BELGESİ Sayfa 1 / 8 YAZILI SINAV BAŞARI BELGESİ Sayfa 2 / 8 BAŞVURU VE KAYIT KILAVUZU HANGİ KONULARDA BİLGİ VERMEK İÇİN HAZIRLANMIŞTIR? 01 Ağustos 2016 Tarih ve 29788 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Asansör Periyodik

Detaylı

PLASTİK KAYNAKÇI SINAV ŞARTNAMESİ Ş-PBS-02

PLASTİK KAYNAKÇI SINAV ŞARTNAMESİ Ş-PBS-02 SAYFA 2/6 1. AMAÇ Bu şartname, kaynakçı adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel gereklilikleri, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

SHT 66-01 DÖNÜŞÜM TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SHT 66-01 DÖNÜŞÜM TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SHT 66-01 DÖNÜŞÜM TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Talimatın amacı, lisanslarının EASA Part-66 dikkate alınarak Hava Aracı Bakım Personeli Lisans Yönetmeliği

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 49

ÖĞRENME FAALİYETİ 49 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 49 UÇAK BAKIM TEKNOLOJİSİ Bu faaliyet sonucunda, ulusal ve uluslararası anlaşmaların belirlediği standartlarda Uçak Bakım alanındaki meslekleri tanıyacaksınız. A. ALANIN MEVCUT DURUMU

Detaylı

16 Temmuz 2013/07 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 5. 26 Şubat 2013/02 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 13

16 Temmuz 2013/07 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 5. 26 Şubat 2013/02 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 13 Sayfa : 1 / 6 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir. 2. KAPSAM Bu yönerge, Koç Üniversitesi (KÜ) diploma programlarına

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Kastamonu Üniversitesinde bir lisans programını başarıyla sürdüren öğrencilerin, gerekli şartları sağladıkları ve

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına

Detaylı

4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 YÖNETMELİK

4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 YÖNETMELİK 4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: SAĞLIK BAKANLIĞI SERTİFİKALI EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

Hadis yarışmaları; Anlama, Ezberleme ve Anlama-Ezberleme olmak üzere üç kategoride olup aşağıdaki şekilde gerçekleştirilir: Anlama kategorisi; 2 / 7

Hadis yarışmaları; Anlama, Ezberleme ve Anlama-Ezberleme olmak üzere üç kategoride olup aşağıdaki şekilde gerçekleştirilir: Anlama kategorisi; 2 / 7 DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Liseleri Peygamberimiz den Hayat Ölçüleri: Kırk Hadis Etkinlik ve Yarışmaları Usûl ve Uygulama Esasları Amaç Anadolu imam hatip liseleri

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin amacı; spor yöneticisi adaylarının eğitim-öğretim programlarında yer alan

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

BARTIN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM BARTIN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Bartın

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ FAKÜLTE STAJ YÖNERGESİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ FAKÜLTE STAJ YÖNERGESİ Evrak Tarih ve Sayısı: 02/03/2017-E.11362 T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanlığı Sayı : 81865340-773.99-E.11362 02/03/2017 Konu : Stajlar GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

Detaylı

HAVA ARACI BAKIM EĞİTİMİ KURULUŞLARI TALİMATI (SHT-147) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

HAVA ARACI BAKIM EĞİTİMİ KURULUŞLARI TALİMATI (SHT-147) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar HAVA ARACI BAKIM EĞİTİMİ KURULUŞLARI TALİMATI (SHT-147) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Talimatın amacı, 18/08/2012 tarih ve 28388 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29474

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29474 Resmi Gazete Tarihi: 13.09.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29474 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM 22 Şubat 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28921 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 49

ÖĞRENME FAALİYETİ 49 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 49 UÇAK BAKIM TEKNOLOJİSİ Bu faaliyet sonucunda, ulusal ve uluslararası anlaşmaların belirlediği standartlarda Uçak Bakım alanındaki meslekleri tanıyacaksınız. A. ALANIN MEVCUT DURUMU

Detaylı

HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANSI TALİMATI (SHT-66) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANSI TALİMATI (SHT-66) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANSI TALİMATI (SHT-66) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Talimatın amacı, 30/10/2013 tarih ve 28806 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Hava

Detaylı

Havacılık Emniyeti. 1. Hafta. Öğr. Gör. Tevfik Uyar, Uçak Müh. & MBA

Havacılık Emniyeti. 1. Hafta. Öğr. Gör. Tevfik Uyar, Uçak Müh. & MBA Havacılık Emniyeti 1. Hafta Öğr. Gör. Tevfik Uyar, Uçak Müh. & MBA İstanbul Kültür Üniversitesi Hava Lojistiği ve Sivil Havacılık Yer Hizmetleri Bölümleri Tanışma Tevfik UYAR, Uçak Mühendisi & MBA E-posta

Detaylı

1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir.

1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir. Sayfa : 1 / 7 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir. 2. KAPSAM Bu yönerge, Koç Üniversitesi (KÜ) diploma programlarına

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI Amaç: İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin vizyonu, misyonu ve ilgili yönetmeliklerle belirlenen amaç ve ilkeleri doğrultusunda

Detaylı

12UY GENEL ALAN SORUMLUSU MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY GENEL ALAN SORUMLUSU MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makina Mühendisleri. İş Makinaları Kullanıcısı (Operatör) Kurs Yönetmeliği

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makina Mühendisleri. İş Makinaları Kullanıcısı (Operatör) Kurs Yönetmeliği Resmi Gazete 12.01.2002 Cumartesi Sayı: 24638 (Asıl) Yönetmelikler İş Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makina Mühendisleri Odası Makinaları Kullanıcısı (Operatör) Kurs Yönetmeliği Türk Mühendis ve

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesinin önlisans

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönerge nin amacı, Bilecik Şeyh

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ SİNOP ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ I. BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Sinop Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı;

Detaylı

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 - (1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı;

Detaylı

16 Ağustos 2016 Sayı : RESMÎ GAZETE Sayfa : 5 YÖNETMELİKLER AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

16 Ağustos 2016 Sayı : RESMÎ GAZETE Sayfa : 5 YÖNETMELİKLER AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 16 Ağustos 2016 Sayı : 29803 RESMÎ GAZETE Sayfa : 5 YÖNETMELİKLER Ahi Evran Üniversitesinden: AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

12.02.2014 SENATO 2014/2-XI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

12.02.2014 SENATO 2014/2-XI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 12.02.2014 SENATO 2014/2-XI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Bitlis Eren Üniversitesi bünyesindeki lisans ve

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)Bu Yönetmeliğin amacı; Düzce Üniversitesi zorunlu ve isteğe bağlı

Detaylı

Sivil Havacılığa Giriş (AVM101) Ders Detayları

Sivil Havacılığa Giriş (AVM101) Ders Detayları Sivil Havacılığa Giriş (AVM101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Sivil Havacılığa Giriş AVM101 Güz 3 0 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01)

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01) T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU YAZ OKULU YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurul Tarihi: 31/05/2018; Karar Sayısı: 2018/01) Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu (İŞMYO)

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü TÜM HAVAYOLU İŞLETMELERİNE

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü TÜM HAVAYOLU İŞLETMELERİNE T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sayı : B.11.1.SHG.0.14.03-010.06.02/2821 13/11/2012 Konu : Filoya Hava Aracı İlave Etme Usul ve Esasları Genelgesi TÜM

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV KILAVUZU

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV KILAVUZU BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV KILAVUZU Amaç MADDE 1- Bu Kılavuz, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesi nin ders kurulu ve sınavları ile ilgili uygulanacak

Detaylı

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNCEDEN KAZANILMIŞ YETERLİLİKLERİN TANINMASI, KREDİ TRANSFERİ VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNCEDEN KAZANILMIŞ YETERLİLİKLERİN TANINMASI, KREDİ TRANSFERİ VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNCEDEN KAZANILMIŞ YETERLİLİKLERİN TANINMASI, KREDİ TRANSFERİ VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu nun 20.06.2017 tarih ve 73 sayılı kararı) Amaç MADDE

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ ( BAHAR YARIYILINDAN İTİBAREN UYGULANACAKTIR)

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ ( BAHAR YARIYILINDAN İTİBAREN UYGULANACAKTIR) T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ (2016-2017 BAHAR YARIYILINDAN İTİBAREN UYGULANACAKTIR) AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1 1(1) Bu yönerge, İnönü Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim

Detaylı

12UY ALÇI LEVHA UYGULAYICISI MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY ALÇI LEVHA UYGULAYICISI MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

12UY İSKELE KURULUM ELEMANI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

12UY İSKELE KURULUM ELEMANI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 12UY0056-3 İskele Kurulum Elemanı Seviye 3 adayının; niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Bu bakımdan iskele kurulum elemanı bilgi, beceri ve

Detaylı

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ... MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ ÖĞRETİM YILI

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ... MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ ÖĞRETİM YILI T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ......................... MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ ÖĞRETİM YILI 20 /20. T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç MADDE

Detaylı

12UY ISI YALITIMCISI MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY ISI YALITIMCISI MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK-MĠMARLIK FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK-MĠMARLIK FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK-MĠMARLIK FAKÜLTESĠ STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Detaylı

11UY BETONARME DEMİRCİSİ SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

11UY BETONARME DEMİRCİSİ SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 11UY0012-3 Betonarme Demircisi Seviye 3 adayının niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirmesi amacıyla hazırlanmıştır. Betonarme projelerinde yer alan donatının; tür, şekil, boyut

Detaylı

BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ ĠLAHĠYAT FAKÜLTESĠ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ

BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ ĠLAHĠYAT FAKÜLTESĠ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ ĠLAHĠYAT FAKÜLTESĠ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Balıkesir

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde: 1 Bu yönerge, Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin eğitim planlarında yer alan stajlarla ile ilgili uygulama

Detaylı

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Uluslararası Antalya Üniversitesi nde bir lisans

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Ankara Üniversitesinde verilen yaz öğretimine ilişkin usul ve esasları

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ ( EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN UYGULANACAKTIR)

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ ( EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN UYGULANACAKTIR) T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ (2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN UYGULANACAKTIR) AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1 1(1) Bu yönerge, İnönü Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ÇİFT ANADAL PROGRAMI Dayanak Madde 1 Bu Yönerge, 24/04/2010 tarih ve 27561 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç Madde 1. (1). Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde kayıtlı olduğu lisans programlarını üstün başarıyla

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA EKİ VE DİĞER BELGELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA EKİ VE DİĞER BELGELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Senatonun 13/11/2018 tarih ve 9/14 sayılı Kararı ile kabul edilen; ANADOLU ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA EKİ VE DİĞER BELGELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu staj yönergesi, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin teorik bilgilerini pratikle geliştirmek

Detaylı

UÇAK BAKIM TEKNİK ELEMANI (1. Grup) 25 KURSİYER - KURSUN TOPLAM SAATİ 400 SAAT 50 FİİLİ GÜN KURS BAŞLAMA VE BİTİŞ TARİHİ 06.07.2015-16.09.

UÇAK BAKIM TEKNİK ELEMANI (1. Grup) 25 KURSİYER - KURSUN TOPLAM SAATİ 400 SAAT 50 FİİLİ GÜN KURS BAŞLAMA VE BİTİŞ TARİHİ 06.07.2015-16.09. UÇAK BAKIM TEKNİK ELEMANI (1. Grup) 25 KURSİYER - KURSUN TOPLAM SAATİ 400 SAAT 50 FİİLİ GÜN KURS BAŞLAMA VE BİTİŞ TARİHİ 06.07.2015-16.09.2015 Tarih Grup Ders Saat Aralığı Ders Adı 6 Temmuz 2015 Pazartesi

Detaylı