3M Speedglas Kaynak Güvenliği Ürün Kataloğu. Güvenilir Kaynak için. Konforlu Koruma

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "3M Speedglas Kaynak Güvenliği Ürün Kataloğu. Güvenilir Kaynak için. Konforlu Koruma"

Transkript

1 3M Speedglas Kaynak Güvenliği 2010 Ürün Kataloğu Güvenilir Kaynak için Konforlu Koruma

2 Sürekli Kaynakçılardan ilham aldık Neredeyse otuz yıldır ürünlerimizin performansını ve sağladıkları rahatlığı sürekli geliştirmek için kaynakçılar, güvenlik mühendisleri ve ergonomi uzmanlarıyla yakın bir çalışma sürdürdük. Ve üstün performanslı kaynak korunma ekipmanlarını yaratmak üzere bize ilham vermeleri için dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların fikirleri ve yorumlarını sürekli topladık. Kilit etmen konfordur Kendinizi koruyucu giysi içerisinde ne kadar rahat hissederseniz bulunduğunuz konumda o kadar uzun süreyle kalmak isterseniz ve bu size iş yeri tehlikeleri karşısında sürekli korunma sağlar. Geliştirme sürecimizde, profesyonel kaynakçılar için en rahat ve koruyucu çözümü ürettiğimizden emin olmak için ergonomi ve anatomi konusundaki uluslar arası uzmanlara sürekli fikir danıştık. Neyin İdeal Olduğunu Bize Kaynakçı Söyler Yeni Speedglas 9100 kaynak siperi ve otomatik kararan filtreleri işlerinde göze çarpan profesyonel kaynakçılar için olağan dışı şekilde güvenilir ve dayanıklı ekipman geliştirmek ve üretmekle geçen 25 yılı aşkın deneyimimize dayanmaktadır. Speedglas 9100 siperin geliştirilmesi sürecine düşünceleri ve deneyimleriyle katkıda bulunan profesyonel kaynakçılara en içten teşekkürlerimizi sunarız elde ettiğimiz sonuçtan memnun kalacağınızı ümit ederiz!

3 Göz & Yüz Koruması ADF Nasıl çalışmaktadır... 6 Tüm otomatik kararan kaynak filtrelerimize hızlı bakış kılavuzu Speedglas Kaynak Siperleri Speedglas 9100 Kaynak Siperi... 8 Speedglas SL Kaynak Siperi Speedglas 100 Kaynak Siperi Speedglas FlexView Kaynak Siperi Speedglas ProTop Kaynak Siperi Speedglas 9000 Kaynak Siperi Koruma ve Bakım

4 6 Göz ve yüz koruması ADF nasıl çalışmaktadır Önce: During: After: Siper aşağıda güvenli konumda iken kaynakçı kaynak filtresi yoluyla temiz bir görüşe sahiptir. Hem elleri serbesttir hem de elektrot doğru konuma yerleştirilmiştir. Ark darbesinden sonraki 0.1 milisaniye, Kaynak tamamlandıktan sonra, filtre içinde filtre karanlık duruma geçmiştir. otomatik olarak açık görüş durumuna geri dönerek kaynak havuzunun hızla ve güvenle görülmesinin yanı sıra bir sonraki kaynağa hazırlık yapılmasına olanak tanır. Performansınızı artıran göz koruması Speedglas Otomatik Kararan Kaynak Filtrelerinde (veya ADF ler) hatırlayacağınız kilit unsur kolaylıktır. Kaynakçılara sabit ve rahat görüş alanı sağlar. Mor ötesi ve kızıl ötesi (UV/IR) ışınlar karşısında sürekli koruma sağlar. Ve buna uygun şekilde otomatik olarak açık görünüm modundan karanlık duruma ve kaynakçının istediği şekilde tekrar açık görüntü moduna döner. Zor işleri kolaylaştırır Speedglas kaynak filtreleri eletrotun yerleştirilme hassasiyetini büyük oranda artırırken siperi açıp kapamanın neden olduğu boyun gerginliğini de ortadan kaldırır. Bu taşlama ve yeniden kaynaklama ihtiyacını da azaltır. Ayrıca, kaynakçılar göz ve yüz korumaları takılı haldeyken dar ve sıkışık yerlere girebilirler. Sabit ve açık görüntü son derece zor kaynak uygulamalarını oldukça kolay hale getirir Örneğin: Verimlilik kazançları elbette uygulamaya bağımlıdır. Birçok punto kaynak yapan bir kaynakçı uzun dikiş kaynak yapandan çok daha fazla verimlilik kazancına sahip olacaktır. Bunu söylemekle birlikte, örneğimiz % 25 gibi muhafazakar verimlilik kazancı oranını kullanmaktadır. Kaynakçı günde sadece 4 saat kaynak yapıyorsa ve saatte 8 yevmiye ödeniyorsa, kaynak siperi kendisini üç ayda amorti edecektir. Bir yılda verimlilik kazancı tasarruf sağlayacaktır (yeni kar olarak da bilinmektedir). 2,000 % 25 Verimlilik kazancı 1,489 1,500 Bir Speedglas Kaynak Siperi kendini ne kadar sürede amorti etmektedir? Karlılık korunma anlamında ifade edilseydi bir gün dahi yeterliydi. Ancak korunmanın ölçülmesi bazen güç olduğundan etkililik ve kaynak 1, Tasarruf (Yeni Karlar) kalitesinin ölçülmesi çok daha kolaydır. Yapılan çalışmalar Speedglas ADF leri kullanırken kaynakçıların verimliliklerini büyük oranda artırabildiklerini göstermektedir. Kaynakçılar daima görebilmeleri sayesinde daha hızlı çalışmakla kalmayıp aynı zamanda elektrotları daha hassas şekilde yerleştirerek daha verimli şekilde hareket ederler. Kötü kaynak başlangıçlarının büyük bölümü bertaraf edilebilmektedir. Daha Yatırım Ay az kötü kaynak daha az taşlama ve daha yüksek genel kalite düzeyleri anlamına gelmektedir.

5 Göz ve yüz koruması Otomatik Kararmalı Filtrelerimize Hızlı Bakış Kılavuzu 7 Speedglas otomatik kararan kaynak siperleri piyasada bu türün ilk örneği olup göz koruması ve rahatlık açısından kaynakçılara yeni bir standart getirmektedir. Günümüzde, özel kaynak filtresi serileriyle birlikte geniş bir Speedglas kaynak siperi ailesi bulunmaktadır. Bir model seçmeden önce Kendinize aşağıdaki soruları sorun: ADF mi nasıl kullanacağım? Kaynak işlemi/karanlık konum ayarını sık değiştirecek miyim? Bu uzun vadeli bir yatırım:farklı bir kaynak filtresi yeni çalışma koşulları için daha esnek özellikler sunmaktadır. Filtre Kılavuzu Kaynak makinesinin türü, çalışma ortamı gibi otomatik karatmalı kaynak filtresinin performansını etkileyen az sayıda parametre bulunmaktadır. Dedektör fonksiyonu sadece kaynak uygulamalarına bağlı olduğundan aşağıdaki tablo çeşitli modellerimizin tamamına yönelik bir genel rehberdir. Daha ayrıntılı bilgi için, lütfen aşağıdaki sayfalara bakınız. Etkili Uygun Önerilmez Speedglas Speedglas Speedglas 9100XX 9100X 9100V Speedglas Speedglas Speedglas SL 9002X 9002V Speedglas Speedglas Speedglas 9002D 100V 100S Karanlık Konum Karanlık konumu Karanlık Konumu Karanlık Konumu 5, 8, , 8, , 8, 9-13 (Değişken) (Değişken) (Değişken) Karanlık Konumu Karanlık Konumu Karanlık Kon (Değişken) (Değişken) (Değişken) Karanlık Konumu Karanlık Konumu Karanlık Konumu 9/ veya 11 (ikili) (Değişken) (single) MMAW (Elektrot) MIG/MAG TIG (>20A) TIG (1A-20A) Plazma (kaynak ve kesim) Gizli ark riski Punto kaynak Taşlama Lütfen dikkat: Taşlama uygulamalarında Speedglas siperleri ve vizörleri konusunda lütfen sayfa 31 deki önerileri okuyunuz. EN 379:2003 e uygun karanlık konum düzeyi önerileri için lütfen sayfa 28 deki tabloya bakınız.

6 8 Göz ve yüz koruması Speedglas 9100 Kaynak Siperi - Kaynak Konforunda yeni çağ Yeni Speedglas 9100 siperin konforu yoğun araştırma ve geliştirme süreçlerinin sonucudur. Kaynakçının başı ile siperin süspansiyon sistemi arasındaki ara yüzü tamamen değiştirerek basınç noktalarını ortadan kaldırdık, ağırlık merkezini optimum duruma getirdik ve birçok ayarlama seçeneği ilave ettik. Kulaklar, boyun ve başın kenarları için daha fazla koruma sağlayacak şekilde siperin derinliği ve genişliğini de artırdık. Üst düzey koruma için tasarlandı Yeni Speedglas 9100 kaynak siperi ve otomatik karatmalı filtreleri işlerinde göze çarpan profesyonel kaynakçılar için olağan dışı şekilde güvenilir ve dayanıklı ekipman geliştirmek ve üretmekle geçen 25 yılı aşkın deneyimimize dayanmaktadır. We have improved our patented breathability design to Etki olarak kaynak filtresinin içerisinde daha az buhar oluşumu sağlayacak more efficiently şekilde direct dışarı exhaled solunan air havayı out of daha the siper verimli with biçimde dışarı reduced atmak fogging için patentli of the kaynak solunabilirlik filtresi as tasarımımızı an effect. It can also geliştirdik. Bu yapı başlık içerisinde ısı, nem, karbon dioksit (CO reduce 2 ) ve the kötü build-up hava oluşmasını of heat, moisture, da azaltabilmektedir carbon dioxide (CO 2) and stale air within the siper. Daha büyük optikler, Daha Geniş Görüntü Yeni otomatik kararan filtre modellerimiz büyüklükleriyle ayırt edilmektedir: ekstra geniş Speedglas 9100 XX filtrenin görüş alanı 73x107 mm olup diğer Speedglas filtrelerden % 30 daha geniş alan sunmaktadır! Her görev için doğru ayarı seçerek kaynakçı göz üzerindeki baskıyı azaltır ve tüm kaynaklarının kalitesini geliştirir. Seçebileceğiniz altı karanlık konum düzey ayarı bulunmaktadır: karanlık konum düzeyi 5 gaz kaynağı/kesim için ve karanlık konum düzeyi 8 mikro-plazma ve düşük amperli TIG kaynak içindir ve 9-13 arasında değişen karanlık konum düzeyleri bulunmaktadır. Artık gerektiğinde taşlama işlemi için aydınlık durum (Karanlık konum düzeyi 3) dahil karanlık konum fonksiyonunu kilitleme seçeneğine de sahipsiniz. Punto kaynak uygulamasına yönelik patentli konfor modu gözün kendini sürekli değişen aydınlık seviyelerine ayarlamasından kaynaklanan göz yorgunluğunu azaltır. Yan Pencerelere (SideWindows) sahip siper opsiyonu görüş alanınızı daha da artırarak periferal tehlikeleri daha iyi görmenize olanak tanır. Bu seçeneklerin tamamı kullanıcının rahatı, kişisel tercihi ve her bir özel uygulamaya yönelik optimum performansla ilişkilidir. Diğer tüm Speedglas kaynak filtrelerinden % 30 daha büyük (9100XX Filtre)! Gaz kaynağı, mikro-plazma ve düşük amperli TIG dahil yedi değişik karanlık konum düzeyi (5,8, 9-13). Ayarlanabilir ark tespit hassasiyeti. Patentli punto kaynak konfor modu. Özel, patentli karanlık konum düzeyi 5 SideWindows (Yan Pencere) seçeneği.

7 Göz ve yüz koruması Başınızın şeklini alan başlık süspansiyonu 9 Daha az basınç daha yüksek konfort Başınız üzerinde daha az baskı olması gün boyunca devam edecek konfor anlamına gelmektedir. Ve başınızı kendi pozisyonunda tuttukça iş yeri kazaları karşısında daha kesintisiz göz ve yüz koruması sağlanacaktır. Batılı ve Çinli Tıp Uzmanlarıyla çalışarak başın hassas bölgelerinin haritasını çıkardık ve yeni baş süspansiyonu tasarımımızla bu bölgeleri korumaya aldık. Daha sonra, başı daha iyi kucaklayan bir tasarım yarattık. Sonuç olarak, siperi kafanızda sıkı şekilde tutmak için geleneksel baş kemerlerinde olduğu gibi sıkmanız gerekmeyecek. Boyun gerginliği olasılığını azaltır Siper en üst konumda iken başınızın en üst noktasına mümkün olduğunca yakın durduğundan pivot noktayı kulaklarınızın biraz üzerine indirerek boynunuz üzerindeki statik ve dinamik yükleri azalttık. Teknik Veri - Sipariş Bilgisi Speedglas 9100V Speedglas 9100X Speedglas 9100XX Kaynak filtresi Kaynak filtresi Kaynak filtresi Onaylar Göz Koruması Yüz Koruması Sınıflandırma Değişim süresi, aydınlık - karanlık Gecikme (karanlık - aydınlık değişim süresi) UV / IR koruması Görüş alanı Aydınlık konum Karanlık Konum Hata / Güvenlik Durumu Güneş pili Ağırlık (tüm siper, SideWindows hariç) Pil tipi Pil ömrü Sipariş Bilgisi Speedglas 9100 siper kaynak filtresi dahil Aşağıdaki std.lara uygundur Aşağıdaki std.lara uygundur Aşağıdaki std.lara uygundur EN 379 EN 379 EN 379 EN 175 EN 175 EN / 1 / 1 / 2 1 / 1 / 1 / 2 1 / 1 / 1 / 2 0,1 ms (+23 C) 0,1 ms (+23 C) 0,1 ms (+23 C) Kullanıcı ayarlı Kullanıcı ayarlı Kullanıcı ayarlı ms ms ms KK 13 (kalıcı) KK 13 (kalıcı) KK 13 (kalıcı) 45 x 93 mm 54 x 107 mm 73 x 107 mm KK 3 KK 3 KK 3 KK 5, 8, 9-13 (Değişken) KK 5, 8, 9-13 (Değişken) KK 5, 8, 9-13 (Değişken) KK 5 KK 5 KK 5 Yes Yes No 510 g 520 g 545 g Lityum 3 Volt Lityum 3 Volt Lityum 3 Volt saat saat saat (SideWindows hariç) (SideWindows hariç) (SideWindows hariç) (SideWindows) (SideWindows) (SideWindows) Otomatik kararan filtrelerde sınıflandırmaya konu dört parça bulunmaktadır: optik sınıf/ışık difüzyonu/iletimi ve tercihe bağlı açı bağımlılıkları. Not: Taşlama uygulamalarında Speedglas siperleri ve vizörleri konusunda lütfen sayfa 31 deki önerileri okuyunuz.

8 10 Göz ve yüz koruması Speedglas SL Kaynak Siperi 360 Gram ağırlıkla Süper Hafif Ağırlık şampiyonumuz... Speedglas SL kaynak siperi mükemmel koruma sağlayan güçlü ve hafif malzemeden yapılmıştır. Nemi emip ağırlaşan diğer malzemelerin aksine, Speedglas SL siperi emici özellikte değildir ve dolayısıyla yüksek nemde de performansını korur. Performanstan ödün vermeksizin daha hafif Using Yeni new sıvı kristal liquid tasarımlar crystal designs ve üretim and manufacturing tekniklerini kullanarak diğer modellerden çok daha hafif ancak aynı optik kalite ve techniques, aydınlık-karanlık we are değişim able to make performansına the Speedglas sahip SL Speedglass auto- SL darkening otomatik kararan kaynak kaynak filtresi much filtrelerini lighter üretebildik than our other models, but with the same outstanding optical quality and switching performance. Baş askısının tasarımı solunabilirlik ve kaynakçının başına daha yüksek uyum için delikli baş askısı paternini kullanmaktadır. Küçük baş çevrelerine de uygundur; tam çevresi 50 cm ile 64 cm arasında değişmektedir. Teknik Veri - Speedglas SL Sipariş Bilgisi Kaynak filtresi MMA, MIG/MAG, TIG ve plazma kaynağı gibi elektrik kaynağı işlemlerinin büyük bölüme uygun. Değişken (8-12) karanlık konum düzeyleri. Dört hassasiyet ayarı. Otomatik Açılma ve Kapanma. Onaylar Aşağıdaki std.lara uygundur Göz Koruması EN 379 Yüz Koruması EN175 Sınıflandırma 1 / 1 / 1 / 2 Değişim süresi, aydınlık - karanlık 0,1 ms (+23 C) Değişim süresi, karanlık - aydınlık Kullanıcı ayarlı ms UV / IR koruması KK 12 (kalıcı) Görüş alanı 42 x 93 mm Aydınlık konum KK 3 Karanlık Konum KK 8-12 (Değişken) Ağırlık (kaynak filtresi dahil) 360 g Pil tipi Lityum 3 Volt Güneş pili Yok Pil ömrü saat Sipariş Bilgisi Speedglas SL siper ve kaynak filtresi dahil Otomatik kararan filtrelerde sınıflandırmaya konu dört parça bulunmaktadır: optik sınıf/ışık difüzyonu/iletimi ve tercihe bağlı açı bağımlılıkları. Not: Taşlama uygulamalarında Speedglas siperleri ve vizörleri konusunda lütfen sayfa 31 deki önerileri okuyunuz.

9 Göz ve yüz koruması 11 Speedglas 100 Kaynak Siperi Üst Düzey Özellikler, Düşük Fiyat Kullanım kolaylığı sunan Speedglass 100 hobi işlerinde kaynak yapanlar, çiftçiler, DIY ve nadiren kaynak yapan bakım veya yapı işçileri için ideal ilk otomatik kararan siperdir; ancak kaynak korumasıyla birlikte kaynak yerini daima açık şekilde görme becerisinden faydalanırlar. Siyah/gümüş renkli başlıktan ayrı olarak tamamı özel kimliğe sahip çeşitli grafiklerle süslenmiş birçok başlık bulunmaktadır. Tek veya Değişken karanlık konumlu Filtre Speedglas 100S-10 ve 100S-11 filtreleri sırasıyla 10 ve 11 numaralı tek karanlık konum düzeyine ve 3 numaralı aydınlık konuma sahiptir. Speedglas 100V filtresi Karanlık Konum Düzeyi 8 ile karanlık konum düzeyi 12 arasında değişen kullanıcının seçebildiği beş karanlık konum düzeyine ve 3 açık konum seviyesine sahiptir. MMA, MIG/MAG ve birçok TIG uygulaması gibi elektrik kaynağı işlemlerinin büyük bölümüne uygundur. Tek (10 veya 11) karanlık konum düzeyi veya değiştirilebilir KK (8-12). Üç hassasiyet ayarı (100V). Teknik Veri - Sipariş Bilgisi Speedglas 100S-10 Speedglas 100S-11 Speedglas 100V Kaynak filtresi Kaynak filtresi Kaynak filtresi Onaylar Göz Koruması Yüz Koruması Sınıflandırma Değişim süresi, aydınlık - karanlık Gecikme (karanlık - aydınlık değişim süresi) UV / IR koruması Görüş alanı Aydınlık konum Karanlık Konum Pil ömrü Sipariş Bilgisi Speedglas 100 (siyah) siper ve kaynak filtresi Aşağıdaki std.lara uygundur Aşağıdaki std.lara uygundur Aşağıdaki std.lara uygundur EN 379 EN 379 EN 379 EN 175 EN 175 EN / 2 / 2 / 3 1 / 2 / 2 / 3 1 / 2 / 2 / 3 0,1 ms (+23 C) 0,1 ms (+23 C) 0,1 ms (+23 C) 150 ms 200 ms ms KK 12 (kalıcı) KK 12 (kalıcı) KK 12 (kalıcı) 44 x 93 mm 44 x 93 mm 44 x 93 mm KK 3 KK 3 KK 3 KK 10 (tek) KK 11 (tek) KK 8-12 (tek) saat saat saat Otomatik kararan filtrelerde sınıflandırmaya konu dört parça bulunmaktadır: optik sınıf/ışık difüzyonu/iletimi ve tercihe bağlı açı bağımlılıkları. Not: Taşlama uygulamalarında Speedglas siperleri ve vizörleri konusunda lütfen sayfa 31 deki önerileri okuyunuz.

10 12 Göz ve yüz koruması Speedglas 9000 ProTop Kaynak Siperi Vinçler, vinç kirişleri ve hareketli makineler gibi yüksek tehlike düzeyine sahip alanlarda çalışan kaynakçılar için özel olarak tasarlanmış koruyucu kask, kaynak siperi ve otomatik kararan filtre kombinasyonudur. Speedglas ProTop sisteminin kilit özelliği kaynak siperini koruyucu kaska bağlayan özel pivot mekanizmasıdır. Geleneksek kaynak siperi koruyucu kasklar siper kaldırıldığında ön bölümde yoğunlaşan bir ağırlık merkezi yaratırlar; sonuç olarak, kullanıcı dengesizliği hisseder ve bu ağırlığın kaldırılması boyun kaslarına ilave yük bindirir. Speedglas 9002 Serisi kaynak filtreleriyle sunulmaktadır, değişken karanlık konum 9-13 veya ikili KK 9/11. Speedglas SideWindows Seçeneği. Patentli hava çıkışları. Speedglas 9000 FlexView Kaynak Siperi Speedglas FlexView kaynak siperi düşük ışık koşullarında kaynağın ideal şekilde hazırlanması için ideal olan büyük, 120x90 mm ölçülerinde net vizöre sahiptir. Kullanıcı kaynak tamamlandığında sadece yaylı kaynak filtresini yukarı kaldırır. Yay otomatik kararan filtreyi güvenli şekilde siperin yukarısında tutarak kaynakçıya FlexView vizörü arkasında büyük ve net görüş alanı sağlar. Speedglas 9002 Serisi kaynak filtreleriyle sunulmaktadır, değişken karanlık konum düzeyi 9-13 veya ikili KK 9/11. Speedglas SideWindows Seçeneği. Patentli hava çıkışları.

11 Göz ve yüz koruması Speedglas 9000 Kaynak Siperi 13 Speedglas 9000 kaynak siperi Sppedglas 9002D kaynak filtreleriyle sunulmaktadır. Önceki değişken gölgeli modeller (9002V/9002X) artık Speedglas 9100 serisi kaynak siperi ve filtreleriyle değiştirilmişlerdir. Speedglas 9002D kaynak filtreleriyle sunulmaktadır, Karanlık konum düzeyi 9-11 (ikili). Speedglas SideWindows Seçeneği. Patentli hava çıkışları. Teknik Veri - Speedglas 9002X Speedglas 9002V Speedglas 9002D Sipariş Bilgisi Kaynak filtresi Kaynak filtresi Kaynak filtresi Onaylar Aşağıdaki std.lara uygundur Aşağıdaki std.lara uygundur Aşağıdaki std.lara uygundur Göz Koruması EN 379 EN 379 EN 379 Yüz Koruması EN 175 EN175 EN 175 Sınıflandırma 1 / 1 / 2 1 / 1 / 1 1 / 2 / 2 Değişim süresi, aydınlık - karanlık 0,1 ms (+23 C) 0,1 ms (+23 C) 0,4 ms (+23 C) Değişim süresi, karanlık - aydınlık Kullanıcı ayarlı Kullanıcı ayarlı Kullanıcı ayarlı ms ms ms UV / IR koruması Shade 13 (kalıcı) Shade 13 (kalıcı) Shade 13 (kalıcı) Görüş alanı 55 x 107 mm 42 x 93 mm 42 x 93 mm Aydınlık konum KK 3 KK 3 KK 3 Karanlık Konum KK 9-13 (Değişken) KK 9-13 (Değişken) KK 9/11 (dual) Hata / Güvenlik Durumu KK 5-6 KK 5-6 KK 5-6 Güneş pili Yes No No Pil ömrü saat saat saat Sipariş Bilgisi Speedglas 9000 siper ve kaynak filtresi Speedglas 9100 siper ile değiştirilmiştir Speedglas 9100 siper ile değiştirilmiştir (SideWindows hariç) (SideWindows) Sipariş Bilgisi Speedglas 9000 FlexView siper, (kaynak filtresi) kaynak filtresi dahil (SideWindows) (SideWindows) (kaynak Siperi) Sipariş Bilgisi Speedglas 9000 ProTop siper, (kaynak filtresi) kaynak filtresi dahil (SideWindows) (SideWindows) (kaynak Siperi) Otomatik kararan filtrelerde sınıflandırmaya konu dört parça bulunmaktadır: optik sınıf/ışık difüzyonu/iletimi ve tercihe bağlı açı bağımlılıkları. Not: Taşlama uygulamalarında Speedglas siperleri ve vizörleri konusunda lütfen sayfa 31 deki önerileri okuyunuz.

12 14 Göz ve yüz koruması Kaynak Siperleri ve filtrelerin Korunması ve Bakımı Her gün kaynak kıvılcımları, ısı, kaynak gazı ve normal aşınma korunma ekipmanını yiyip bitirmektedir. Bu nedenle, tüm Speedglass ürünlerini bakım kolaylığını aklımızda tutarak tasarladık. Değiştirilen tüm parçalar alet gerektirmeksizin elle takılabilmektedir. Maksimum güvenlik ve rahatlık için aşağıda önerilen aralıklarla aşağıda belirtilen parçaları kontrol etmeyi ve değiştirmeyi alışkanlık haline getiriniz. Bileşen Tipik değişim süresi Notlar Dış koruma plağı Haftada bir kez Plaklar yoğun şekilde delindiğinde veya çizildiğinde veya yumuşak bez veya lens kağıdıyla temizlenemeyecek kadar kirlendiğinde değiştirin. İç Koruma Plağı Ayda bir kez Yumuşak bezle düzenli şekilde temizleyin, delik ve çizikler meydana geldiğinde değiştirin. FlexView koruyucu plağı İki haftada bir Görüş azaldığında daha sık değiştiriniz. Ter bandı ayda bir kez Ter bandı hijyenik özelliğini yitirirse daha sık değiştiriniz. Önemli bilgi Normalden yüksek düzeydeki kir, ısı ve kıvılcımın bileşenlerin daha sık değiştirilmesini gerektireceğine dikkat ediniz. Yukarıdaki bilgi günde en az 4 saatlik çalışma yapıldığını varsaymaktadır. Her kaynak siperi serisine ait sipariş bilgisi parça listesi bölümünde bulunmaktadır.

13 Solunum Koruması Giriş Kaynakçılar için kişisel korunma Solunum korunmasına yönelik Genel kılavuz Solunum sistemleri Adflo Motorlu Solunum Cihazı Fresh-air Basınçlı Hava Solunum Cihazı Koruma ve Bakım

14 16 solunum koruması Kaynakçılar için kişisel korunma Açıkçası, iyi, genel bir havalandırma tüm çalışma ortamlarında gereklidir. Kaynak gazını içine almak için yaygın şekilde kullanılan iki yöntem, lokal egzoz havalandırması ve "on-gun gaz boşaltma silindiri". Böyle bir ekipmanı kullanmak zor ve vakit alıcı olabilir; bu nedenle siz doğru korunmayı elde etmektesiniz. Bütün gaz boşaltma silindirleri, kaynakçıya havalandırmayı kısmasını teşvik ederek maalesef değerli, koruyucu gazları da atabilir. Havalandırma sistemlerinin potansiyel kısıtlamaları dikkate alındığında kirletici etkisini mümkün olan en düşük seviyeye düşürmek üzere egzoz sistemlerini uygulamak için kişisel solunum koruması kullanmak gerekli olabilir. Kişisel solunum korunmasının çeşitli faydaları. Ürünler, 50 ye kadar nominal korunma faktörleri sağlar. Arttırılmış işçi konforu: koruyucu başlık içinde serin, canlandırıcı bir atmosfer. Entegre korunma Her yıl kaç gram gaz partikülü yutuyorsunuz? Güvenlik kuruluşları kaynakçıları korumak üzere spesifik gaz kirleticileri için her ülkede Mesleki Maruziyet Sınırlarını (OELs) belirlediler. Ne yazık ki, bu üst sınırlar gündelik yaşamda kaynakçıyı hala belirli seviyelerde kirleticilere maruz bırakmaktadır. Örneğin, bir işyeri için bileşik Mesleki Maruziyet Sınırları mg/m³.veya daha yüksekse, her yıl 11 gram veya daha fazla kaynak partikülü soluduğunuz anlamına gelmektedir.* Korunma faktörleri Kirleticilerin azaldığına işaret etmektedir EN standartları, bir ürünün karşılaması gereken asgari performans gereksinimlerini belirtmektedir. Aynı zamanda solunum cihazları, sağladıkları korunma faktörlerine göre sınıflandırılmaktadırlar. Solunum cihazının korunma faktörü, kirletici kullanıcıya ulaşmadan önce kirleticinin ne kadar azaltıldığını (veya havadan ne kadar süzüldüğünü) göstermektedir. Örneğin: Bir galvanizli çit üreticisi, işyerindeki havada 30.mg/m 3 çinko oksit ölçüyor. Mesleki Maruziyet Sınırı (OEL) ise sadece 5.mg/m 3 düzeyinde. Böylece kaynakçının maruz kaldığı havadaki çinko oksit en azından 6 faktörüne düşürülmelidir (30.mg/m 3 6 ya bölündüğünde = 5.mg/m 3 ). Burada asgari 10 korunma faktöründe bir cihaza gereksinim vardır. *) Normal çalışma koşullarında solunum oranı, dakikada 20 litre hava civarındadır. Bir iş yılı boyunca bir kaynakçı yaklaşık m³ hava solur. Havada 5 mg/m³ kaynak parçacıklarının olduğu çalışma koşullarında bir kaynakçı yılda 11 gram parçacık yutar.

15 3M, en ağır koşullarda emsalsiz bir konfor ve korunma sağlayarak geniş bir kişisel solunum korunma ekipmanı yelpazesi sunar. Bu kılavuzu nasıl kullanacaksınız: Kaynaklanacak maddeyi ve kullanılacak kaynak işlemini belirleyin. Kirleticilerin konsantrasyonu işyerindeki solunum koruması Solunum korumasına Genel Kılavuz havalandırma koşulları tarafından etkilenir. En uygun solunum korunması türünü belirlemek için çalışma ortamının uygun tanımını seçin*. p Parçacık filtreli motorlu solunum cihazı, sayfa 19. a B e ABE gaz filtreli motorlu hava solunum cihazı, sayfa 19. c Basınçlı hava solunum cihazı, sayfa havalan dırmalı iyi ortam Kaynak yapılacak malzeme Kaynak yöntemi İşyerinizdeki havalandırma koşulları Cebri havalandırmalı, iyi ortam Sınırlı sınırlı havalandırma alan sınıflandırma: IdLH Alüminyum Paslanmaz Çelik Çelik Kaplanmamış, boyanmamış Boyanmış çelik (kurşun bazlı boya) Çelik galvanizli Çelik Boyalı ve/veya izoleli 2 bileşenli boya sistemleri veya poliüretan (isosiyanay riski) MIG TIG ELEKTRİK KAYNAĞI MIG TIG ELEKTRİK KAYNAĞI Plazma (kaynak ve kesim) MIG/MAG ELEKTRİK KAYNAĞI Plazma (kaynak ve kesim) MIG/MAG ELEKTRİK KAYNAĞI Plazma (kaynak ve kesim) MIG/MAG ELEKTRİK KAYNAĞI Plazma (kaynak ve kesim) MIG/MAG ELEKTRİK KAYNAĞI Plazma (kaynak ve kesim) p p p p p p p p p p p p p p p p c c c p / p + a B e c p / p + a B e c p / p + a B e c p / p + a B e c p / p + a B e c p / p + a B e c p + a B e / c c p c p c p / c c p c p c p / c c p c p c p / c c c c c c c c Motorlu ve basınçlı hava solunum cihazları, hayata ve sağlığa ivedi tehdit (IDLH) oluşturan ortamlarda asla kullanılmaz. Daima İş güvenliği Mühendisinize danışın. Trikloretilen ile temizlenmiş malzeme MIG TIG ELEKTRİK KAYNAĞI Plazma (kaynak ve kesim) c c c c *) 3M, yanlış solunum korunma ekipmanı tercihlerinde hiçbir sorumluluk kabul etmez. Bu şema sadece bir taslaktır. Şema, hususi uygulamalar için 3M ürün yelpazesindeki en uygun cihazlara odaklanılmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Solunum cihazı seçimi için tek araç olarak kullanılmamalıdır. Performans ve kısıtlamalara dair detaylar cihaz ambalajında ve kullanıcı talimatlarında gösterilmiştir.

16 18 solunum koruması Solunum filtresi kılavuzu lar H = Kimyasal, deri yolu ile emilebilir. K = Kimyasal, kanseri tetikleyebilir. S = Kimyasal, duyarlayıcı olabilir. Kod Filtre türü E. Asit gazlar A. Organik gazlar, kaynama noktası,.> 65 C. AX P B Organik gazlar, kaynama noktası, < 65 C. Parçacık filtresi. İnorganik gazlar. 1). Argon ve helyum, genellikle süzgeç türü filtrelerce emilemeyen soy gazlardır. Bu gazlar, kendi halinde tehlikeli olmamakla birlikte kapalı alanlarda bulunduklarında havadaki oksijeni uzaklaştırabilirler. 2) Ozon, absorpsiyon filtreleriyle kolaylıkla süzülemez; yine de ozon, katı yüzeylerle temas ederek normal oksijen haline döner. Speedglas veya parçacık filtreli ClearVizör kullanımı, ozona maruz kalma durumunu azaltacaktır (daha fazla bilgi için lütfen bölgenizdeki 3M ofisinde bulunan 3M Teknik Servisiyle temasa geçiniz). 3). Çok düşük Mesleki Maruziyet Sınırlarına sahip kaynak gazı kimyasal bileşenleri hususi tehlikeler çıkartabilir ve bazen en iyi yöntem Basınçlı Hava Solunum Sistemleri ile korunmaktır. Şüpheli bir durum ortaya çıktığında her zaman İş güvenliği mühendisinizden tavsiye isteyin. Mesleki Maruziyet Sınırları (OELs) her ülkenin ulusal güvenlik gereksinimlerinde verilmiştir. Türkiye için adresinden bilgi alınız. Önerilen filtre türü Basınçlı Hava Kimyasal Parçacık Gaz lar Alüminyum P Argon Basınçlı Hava 1) Berilyum P Basınçlı Hava K, S 3) Brom Kadmiyum P K Karbondioksit Karbonmonoksit B Basınçlı Hava Basınçlı Hava Klor B H Klor dioksit Krom Hekzavalan P K Krom Trivalan Bakır Floridler Flor P P P B Basınçlı Hava Helyum Basınçlı Hava 1) İzosinatlar Basınçlı Hava S Hidrojen Klorür B Basınçlı Hava 3) Hidrojen Siyanür B Basınçlı Hava H3) Hidrojen Flüorür B Basınçlı Hava 3) Hidrojen Sülfür Demir Oksit Kurşun Magnezyum Manganez P P P P Nikel P S Nitrojen Dioksit Azot Oksit B Basınçlı Hava Basınçlı Hava Ozon P ABE 2) Fosgen Basınçlı Hava 3) Fosfin Silikon Dioksit Sülfür Dioksit E. P Basınçlı Hava Trikloretilen A. K Vanadyum Oksit Beyaz Alkol A. Çinko Çinko Klorür Çinko Oksit P P P P

17 solunum koruması Adflo motorlu hava solunum cihazlı Speedglas Adflo motorlu hava solunum cihazı, Speedglas 9000 serisi kaynak siperlerini kullanan kaynakçılar için özel olarak tasarlanmıştır. Gösterişli, kompakt dizaynı kaynakçılara ve onların özel çalışma koşullarına uyum sağlamak için üretildi. Adflo solunum cihazlarıyla kullanılan bütün Speedglas siperleri, iyi kenar görüşü konfor ve güvenlik için önemli bir faktördür- sağlamak için standart olarak Speedglas SideWindows ile donatılmıştır. Para tasarrufu sağlayan adapte edilebilir sistem Aslında ikisi-bir-arada bir sistem olup değişen kaynak uygulamalarına uyum sağlamak için yüksek kullanıcı esnekliğine izin verir. Ve siz ihtiyaçlarınız doğrultusunda parçacık veya gaz filtresini seçebilirsiniz: Her iki filtreyi aynı anda değiştirmenize gerek yoktur. Dar alanlara girebilir Adflo solunum sistemi harici pile, pil kablosuna ve keskin köşelere sahip değildir. İnce profili, dar alanlara girmek için tasarlandı. Bu cihaz, kaynakçılar için en mükemmel ergonomiyi sağlayan motorlu hava solunum cihazlarından biridir! Filtre göstergesi Adflo motorlu hava solunum cihazınızı açar açmaz ekran filtrenin durumunu gösterir. Yeşil ışık, ünitenin normal çalıştığını gösterirken kırmızı ışık filtrenin tıkandığını gösterir. Ekstra güvenlik özelliği olarak filtre, hava akımı seviyesi sürdürülemeyecek kadar çok tıkandığında sesli bir alarm çalar. Alarm görmezden gelindiği takdirde ünite otomatik olarak kapanır. Teknik Veri adflo motorlu hava solunum cihazı Onay Solunum koruması EN (TH 2) Göz & Yüz Koruması Speedglas 9000 Kaynak Siperi EN 175, EN 379, EN 397*) Speedglas FlexView Kaynak Siperi EN 166, EN 175, EN 379, EN 397*) ClearVizör (polikarbonat vizör) EN 166 Vizör (karanlık konumlu vizör), Asetat EN 166 Nominal Koruma Faktörü (NKF) 50 Filtre Partikül filtresi Gaz filtresi Koku Filtresi P (SL) A1B1E1 or A2 kokuyu azaltır Ağırlık Speedglas 9000 Kaynak Siperi***) Speedglas FlexView Kaynak Siperi***) ClearVizör (polikarbonat vizör) Adflo solunum cihazı (Partikül filtresi ve standart Pil dahil) Pil Şarj süresi Gürültü seviyesi db (a) Kemer 750 g 820 g 515 g g NiMH 4 saat max 75 db Deri, cm Sıcaklık Kullanım -5 C C Depolama -20 C C Hava Akışı Nominal Güçlü 170 l/min 200 l/min *) Koruyucu başlık seçeneği. **) Avrupa Standartlarına uygun olarak laboratuar ölçümlü performans verisine dayalı nominal korunma faktörü. Korunma faktörü, her Avrupa ülkesinde yerel yetkililerce belirlenmiş olup bu nedenle farklı ülkeler için farklı olabilir. ***) Speedglas 9002V kaynak filtresi takılıdır.

18 20 solunum koruması XX

19 solunum koruması 21 A. Filtre kabı: filtre yangını riskini azaltmak için kullanıcı tarafından değiştirilebilen kıvılcım tutucuyu barındırır. B. Ön filtre: parçacık filtresinin kullanım ömrünü arttırır. C. parçacık filtresi: yüksek verimli parçacık filtrelemesi D. Gaz filtresi: (A1B1E1 veya A2) organik ve inorganik buharları süzer. Komple sisteme dahil değildir ayrıca sipariş ediniz. E. Koku filtresi: hoş olmayan kokuları uzaklaştırır (gaz filtresi yerleştirildiği zaman gerek yoktur). Komple sisteme dahil değildir ayrıca sipariş ediniz. K L m F. NIMH pil: dört saat içinde tam şarj olur. Parçacık filtresi ile birlikte beklenen çalışma süresi 8 saattir. G. Fırçasız motor: klasik motorlardan üç kat daha uzun ortalama ömür. H. Ergonomik deri kemer: maksimum konfor için tasarlandı. I. Filtre göstergesi: parçacık filtresinin durumunu gösterir. c J. Hava debisi plus: sıcak ve nemli işler için kullanıcı hava debisini bir düğme ile 170 l/dk den 200 l/dk ye yükseltebilir. K. Soluma hortumu: bütün Speedglas modelleri ile uyumludur. L. Özel hava debisi paterni: süzülen havayı siperin d G I e J F H tüm soluk alma alanına eşit miktarda dağıtır. Akıllı turbo ünite hava debisini sabit bir şekilde önceden ayarlanmış seviyede tutar. M. yumuşak, esnek yüz maskesi: çevredeki kirleticileri emniyette tutarak korucu içinde pozitif bir basınç ortamı yaratır.. Bütün parça numaraları için lütfen sayfa 39 a bakınız. Speedglas FlexView Kaynak Siperiyle birlikte Adflo solunum koruması Kaynak hazırlıkları için otomatik kararan filtreli ve 120 x 90 mm açık maskeli kaynak siperi. Düşük ışıklı koşullar ve kesintisiz göz, yüz ve solunum korunması için mükemmel. Parça No*: - Kaynak Siperi, tam Adflo solunum cihazı sistemi dâhil Speedglas 9002X kaynak filtresi, değişken karanlık konumu Speedglas 9002V kaynak filtresi, değişken karanlık konumu kaynak filtresi hariç Koruyucu başlık seçeneği, Speedglas 9002X kaynak filtresi, değişken KK Koruyucu başlık seçeneği, Speedglas 9002V kaynak filtresi, değişken KK Koruyucu başlık option kaynak filtresi hariç. *Gaz korunması için bu parça numaralarından herhangi birini siparişinize ekleyin: A1BE1 gaz filtresi için yada A2 gaz filtresi için not: taşlama uygulamaları için Speedglas kaynak siperlerine dair daha fazla bilgi için bkz. sayfa 31.

20 22 solunum koruması Speedglas 9000 Kaynak Siperi Adflo dahil solunum koruması Otomatik kararan filtreli kaynak filtresi. İdeal taşınabilirliği ve kolay kullanımı ile ödüllü, ergonomik kaynak korunması. Parça No*: - Kaynak Siperi, tam Adflo solunum cihazı sistemi dâhil: Speedglas 9002X kaynak filtresi, değişken karanlık konumu Speedglas 9002V kaynak filtresi, değişken karanlık konumu kaynak filtresi hariç Koruyucu başlık option with Speedglas 9002X kaynak filtresi, değişken KK Koruyucu başlık option with Speedglas 9002V kaynak filtresi, değişken KK Koruyucu başlık option kaynak filtresi hariç. Speedglas Constant Kaynak Siperi ve Adflo solunum koruması Adflo ile birlikte klasik 11 karanlık konumlu kaynak filtreli beraber Speedglas FlexView, otomatik kararan karartıcılı kaynak filtresinin yararlarına şu an ihtiyaç duymayan kaynakçılar için de mevcut. Parça No*: - Kaynak Siperi, tam Adflo solunum cihazı sistemi dâhil: Speedglas Constant Kaynak Siperi Speedglas Constant Kaynak Siperi ve Koruyucu başlık. Koruyucu Vizörler, Adflo solunum koruması dahil Açık veya karanlık konumlu koruyucu vizörle birlikte Adflo solunum cihazı, göz, yüz ve solunum koruması gerektiren kaynak işiyle ilgisiz üretim işlemleri için mevcut bir sistemdir. Parça No*: - vizör, tam Adflo solunum cihazı sistemi dâhil: polikarbonat vizör Asetat vizör (çözücülere dirençli) Asetat vizör, Karanlık konum düzeyi 5. *Gaz korunması için bu parça numaralarından herhangi birini siparişinize ekleyin: A1B1E1 gaz filtresi için yada A2 gaz filtresi için not: taşlama uygulamaları için Speedglas kaynak siperlerine dair daha fazla bilgi için bkz. sayfa 31.

21 solunum koruması Speedglas ve Fresh-air c basınçlı hava solunum cihazı 23 Aşırı kirli kaynak ortamları için 200 nominal koruma faktörlü Fresh-air C (Basınçlı hava) solunum sistemine ihtiyacınız var. Hafif, bele takılan regülatör, Fresh-air C yi sıcak ve yorucu işler için ideal sistem haline getirerel kullanıcının hava akışını dakikada 160 litreden dakikada 300 litreye çıkarmasına izin verir. Hava hortumlarına bağlanabilme Kemere takılan regülatör, hızla çıkarılabilen bağlantı sistemi ile onaylanmış bir hava borusuna bağlanır. Hava desteği, EN12021 standartlarını karşılayan nefes almaya elverişli bir hava kalitesinde olmalıdır. Hava yolundaki yağ veya su buharı veya zehirsiz kötü kokular, ACU1 ve ACU-2 filtreleme sistemleri gibi hava temizleme istasyonları ile uzaklaştırılabilir. Solunum cihazı standartları Fresh-air C sistemi, basınçlı hava solunum cihazları EN 270 Avrupa standardı ile uyumludur. Hayata veya Sağlığa İvedi Tehdit (IDLH) sınıflamasında yer alan ortamlarda Fresh-air C kullanılamaz. Teknik Veri Fresh-air c compressed air solunum cihazı Onay Solunum koruması EN 270 Göz & Yüz Koruması Speedglas 9000 Kaynak Siperi EN 175, EN 379, EN 397*) Speedglas FlexView Kaynak Siperi EN 166, EN 175, EN 379, EN 397*) ClearVizör (polikarbonat vizör) EN 166 Vizör (shaded vizör) EN 166 Nominal Koruma Faktörü (NKF) 200 Nominal Hava Akışı Hava basıncı Hava kalitesi l/min 4-10 bar EN e uygun solunabilir basınçlı hava Ağırlık Speedglas 9000 Kaynak Siperi***) Speedglas FlexView Kaynak Siperi***) ClearVizör (polikarbonat vizör) Fresh-air C kontrol vanası Gürültü seviyesi db (a) Konfor kemeri Sıcaklık Kullanım Depolama 715 g 820 g 510 g 370 g max 75 db Polipropilen / cm -5 C C -20 C C *) Koruyucu başlık seçeneği. **) Avrupa Standartlarına uygun olarak laboratuar ölçümlü performans verisine dayalı nominal korunma faktörü. Korunma faktörü, her Avrupa ülkesinde yerel yetkililerce belirlenmiş olup bu nedenle farklı ülkeler için farklı olabilir. ***) Speedglas 9002V kaynak filtresi takılıdır.

22 24 solunum koruması Speedglas basınçlı hava sistemi Fresh-air c kontrol vanalı Kaynak Siperi. Çeşitli alternatifleri sonraki sayfadadır. Basınçlı hava hortumu Regülatör paneli Onaylı basınçlı hava hortumu ACU-01 (duvara monte) 10 m, yeşil renk. Diğer uzunluklar ACU-02 (bağımsız) Sipariş miktarına bağlıdır. Fresh-air C sistemli Speedglas 9000 FlexView Kaynak Siperi Kaynak uygulamaları için otomatik kararan filtre ve 120 x 90 mm açık vizörlü kaynak siperi. Düşük ışık ve kesintisiz göz, yüz ve solunum koruması için mükemmel. Parça No: - Kaynak Siperi, tam Fresh-air c sistemi dahil Speedglas 9002X kaynak filtresi, değişken KK Speedglas 9002V kaynak filtresi, değişken KK Not: taşlama uygulamaları için Speedglas kaynak siperlerine dair daha fazla bilgi için bkz. sayfa kaynak filtresi hariç Koruyucu başlık seçeneği, kaynak filtresi hariç ( veya numaralı kaynak filtresi ayrı şekilde sipariş edilmelidir).

23 solunum koruması 25 Fresh-air C sistemli Speedglas 9000 Kaynak Siperi Otomatik kararan filtreli kaynak siperi. İdeal taşınabilirliği ve kolay kullanımı ile ödüllü, ergonomik kaynak korunması. Parça No: - Kaynak Siperi, tam Fresh-air c sistemi dahil: Speedglas 9002X kaynak filtresi, değişken karanlık konumu Speedglas 9002V kaynak filtresi, değişken karanlık konumu kaynak filtresi hariç Koruyucu başlık seçeneği kaynak filtresi hariç ( veya numaralı kaynak filtresi ayrı şekilde sipariş edilmelidir). Fresh-air C sistemli Speedglas 9000 Constant Kaynak Siperi Adflo ile birlikte klasik 11 karanlık konumlu kaynak filtreli Speedglas FlexView, otomatik kararan kaynak filtresinin faydalarına şu an ihtiyaç duymayan kaynakçılara da yönelik bir sistemdir. Parça No: - Kaynak Siperi, tam Fresh-air C sistemi dahil: Kaynak Siperi, kaynak filtresi hariç Koruyucu başlık seçeneği, kaynak filtresi hariç Klasik sabit 11 karanlık konumlu kaynak filtresi. Fresh-air C sistemli Koruyucu Vizörler Açık veya karanlık konumlu koruyucu vizörle birlikte Fresh-air C solunum cihazı, göz, yüz ve solunum koruması gerektiren kaynak işiyle ilgisiz üretim işlemleri için mevcut bir sistemdir. Parça No: - vizör, tam Fresh-air C sistemi dahil Polikarbonat vizör Asetat vizör (çözücülere dirençli). not: taşlama uygulamalarında Speedglas kaynak siperlerine dair daha fazla bilgi için bkz. sayfa 31.

24 26 solunum koruması Solunum cihazı sistemlerinin Korunması ve bakımı İdeal performans ve konfor için kullanıcı, solunum sisteminin tüm parçalarını kontrol etmeyi günlük bir alışkanlık haline getirmelisiniz. Aşağıdaki tablo tipik endüstriyel ortamlar için önerdiğimiz bakım planıdır. Yüz maskesinin bakımı önemlidir İnce, esnek yüz maskesi kirli hava girişini engeller. Eğer yalıtıcı zarar görürse kirli havanın kaskın içine girme riski büyür. Bu nedenle, iyi iş düzeni için yüz maskesi her zaman zorunludur. Parçacık filtresini yıkamayın! Adflo partikül filtre göstergesi, partikül filtresinin tıkanıp değiştirilmesi gerektiğini görmenize yardımcı olacaktır. Eğer pil çalışma süresi fazlasıyla kısalmışsa veya hava akışı tıkanırsa bu gösterge partikül filtresinin değiştirilmesi gerektiğini gösterecektir. Partikül filtresi temizlenmemelidir! Filtrenin fonksiyonuna zarar verip solunum cihazının garantisini otomatikman geçersiz kılacağı için kirleticileri basınçlı havayla uzaklaştırmaya teşebbüs etmeyiniz. Bileşen Ön filtre Tipik değişim süresi Haftada bir kez Notlar/sipariş bilgileri Ön filtrenin düzenli olarak değiştirilmesi parçacık filtresinin ömrünü uzatır ve işletme giderlerini azaltır. parçacık filtre En az her ay Parça no Parçacık filtresi göstergesi kırmızı olduğunda, pil çalışma süresi çok kısa olduğunda yada tam dolu filtre düşük hava akışı alarmını tetiklediğinde değiştirin. Parça no Gaz filtresi En az her 3 yada 4 haftada bir Sistemi kullanırken koku alabildiğiniz zamanlarda gaz filtresini derhal değiştirin Parça no (A1B1E1), (A2) Koku filtresi (Adflo) Kötü koku aldığınız her zaman odours Gaz filtresi kullanılıyorsa koku filtresine gerek yoktur. Parça no Koku filtresi, Koku filtresi pedi. Kıvılcım tutucu (Adflo) İhtiyaç duyulduğunda Deforme olduğunda ve artık iyi çalışmaz hale geldiğinde değiştirin. Parça no Nefes alma borusu veya hava sızdırdığında Hasar gördüğünde, deforme olduğunda Nefes alma borusunun ömrünü uzatmak için bir tüp kılıfı veya ağır iş lastik nefes alma borusu kullanın. Parça no (standard nefes alma borusu), (nefes alma boru kılıfı ), (lastik nefes alma borusu) Gerçekten kirli ortamlarda eğer jijyenik değilse daha erkenden değiştirin. Yüz maskesi En az her 2 ayda bir Parça no (kaynak siperi için), (koruyucu kask ile birlikte kaynak siperi için), (koruyucu maske için). Önemli bilgi Normalin üstündeki kirletici, ısı ve kıvılcım seviyelerinin daha sık parça değişikliği gerektirdiğine dikkat ediniz. Tablo, günde dört saatlik kullanımı varsaymaktadır.

25 Sık sorulan sorular Önerilen Karanlık konum düzeyleri Sık sorulan sorular EN standartları

26 28 Sık Sorulan Sorular EN 379:2003 e göre önerilen Karanlık Konum Düzeyleri Kaynak işlemi Amper cinsinden akım A MMAW (kaplı Elektrotlar) MAG TIG MIG MIG, hafif alaşımlarla Hava-ark açma Plazma jet kesim Mikroplazma ark kaynağı Tablo, çeşitli iş uygulamaları için en iyi kaynak filtresi karanlık konum düzeyini tavsiye etmektedir. Kullanma koşullarına göre bir sonraki daha büyük veya daha küçük ölçek numarası kullanılabilir. İletim (%) Işık iletim eğrisi 14 Speedglas kaynak filtreleri kaynakçıyı zararlı UV ve IR radyasyonundan korur. Bu koruma, açık, kapalı, karanlık ve 12 ışıklı durumda daima sürer. Eğri aynı zamanda ışıklı durumda Yeşil ışığın halim olduğunu gösterir. Bu nedenle kaynak 10 Filtresinde yeşil cam takılıdır Dalga boyu (nm) UV Görünür ışık IR (Ultraviyole) ışıma (kırmızı ötesi) ışıma - daima bloke edilir - daima bloke edilir

27 Sık Sorulan Sorular Kaynak gazlarıyla ilgili Sık Sorulan Sorular 29 1) Paslanmaz Çelik kaynağı yaparken hangi solunum cihazına ihtiyaç duyarım? Paslanmaz çeliği MIG veya MMAW ile kaynaklarken kaynak gazları çoğu defa krom ve nikel parçacıkları içerir ki bunlardan krom daha zehirlidir. Partikül filtreli bir motorlu hava solunum cihazı size bu uygulamada mükemmel bir korunma sunar. TIG kaynağı genellikle fazla miktarda kaynak gazı çıkarmaz fakat büyük miktarlarda ozon gazı üretir: Daha fazla bilgi için 6. maddeyi okuyunuz. Plazma kesme ve plazma kaynağı, zararlı nitrojen oksitleri çıkarabilen yüksek sıcaklıklara çıkabilir. Daha fazla bilgiiçin 7. maddeyi okuyunuz. 2) Sıradan çeliğe kaynak yaparken gerçekten solunum korumasına ihtiyaç duyar mıyım? Although Normal çelikten welding çıkan fumes kaynak from normal gazları steel en zararlı is not türlerden one of the more biri olmasa hazardous da sağlığınız types, it is için far from zararsız good olmaktan for your uzaktır. health. Among Diğerleri other arasında things, sideroza it contains (akciğerlerde particles of kronik iron oxide, which iltihaplanma) yol açabilecek demir oksit parçacıkları içerir. can cause siderosis (chronic inflammation of the lungs). When MIG/MAG ve çubukla kaynak yaparken ağır gaz welding yayılımları with ortaya MIG/MAG çıkar and ki bu, stick, işyerinde there are hem heavy solunum fume emissions, cihazına hem meaning de iyi that havalandırmaya both a solunum ihtiyaç cihazı duyulduğu and good ventilation anlamına gelir. Sıradan çeliği kaynaklarken parçacık filtreli motorlu hava solunum cihazı kullanılması önerilir in the workplace are necessary. When welding ordinary steel, a motorlu hava solunum cihazı with Partikül filtresi is recommended. 3) Yüzeyine işlem yapılmış malzemeyi kaynaklarken hangi tür solunum cihazına ihtiyaç vardır? Yüzeyine işlem yapılmış malzemeyi kaynaklarken bir takım zararlı kirleticiler ortaya çıkabilir. Galvanizli çeliği kaynaklarken çinko oksit parçaları meydana gelir. Bunlar, buhar ateşi olarak da bilinen çinko sıtmasına neden olabilirler. Eğer boyanmış malzemeyi kaynaklıyorsanız boyaların çoğu tehlikeli hava kirleticileri çıkardığı için özellikle dikkatli olmalısınız. Galvanizli çeliği veya kurşun astarla boyanmış malzemeyi kaynaklarken partikül filtreli motorlu hava solunum cihazı kullanılması önerilir. Koku filtresi ile birlikte kötü kokular da azaltılacaktır. Eğer malzeme iki katlı boya ile boyanmışsa veya poliüretan ile yalıtılmışsa daima İş Güvenliği Mühendisiniz ile temas kurmalısınız. Solunum için çok tehlikeli ve bulunması zor olan izosianatlara maruz kalma riski yüksektir. Bu durumlarda basınçlı bir hava solunum cihazı kullanılması önerilir. 4) Yasak alanlarda hangi solunum korunmasına ihtiyacım var?? Yüksek seviyelerde kirletici oluşumu ve/veya oksijen seviyelerinde düşüş potansiyelinin olduğu yasak veya yarı havalandırılmış bölgelerde kaynak yapıyorsanız,

28 30 Sık Sorulan Sorular kaynak yöntemine bakılmaksızın basınçlı bir hava solunum cihazı kullanılması önerilir. Nefes almaya elverişli kalitede hava sağlayan basınçlı bir hava solunum cihazı ile gaz ve partikül kirleticilerine karşı yüksek seviyelerde korunmaya ek olarak yeterli oksijen alacağınızdan emin olabilirsiniz. Motorlu veya basınçlı hava solunum cihazları hiç bir zaman hayata veya sağlığa ivedi tehdit (IDLH) içeren ortamlarda kullanılmamalıdır. Emin olmadığınız takdirde daima bir İş Güvenliği Mühendisine danışınız! 5) Koruyucu gazlar ve alaşımlı elektrotlar çalışma ortamımı etkiler mi? MIG ve TIG ile kaynak yaparken asal gazlar argon ve helyum koruyucu gaz olarak kullanılırlar. Ne argon ne de helyum tehlikeli olarak düşünülür, fakat havalandırılmamış ortamları oksijensiz bırakabilirler. Bu tür durumlarda basınçlı bir hava solunum cihazı gerekir. MAG ile kaynak yaparken koruyucu gaz olarak karbondioksit yada bir karbondioksit ve asal gaz karışımı kullanılır. Koruyucu gazların parçaları gaz havaya ulaşırken karbon monoksite dönüştürülebileceği için kaynak arkında büyük miktarlarda karbon monoksit oluşabilir. Karbon monoksit süzülüp atılamaz. Havalandırma kötüyse oksijen seviyesi kontrol edilmeli ve basınçlı bir hava solunum cihazı kullanılmalıdır. MAG ile kaynak yaparken alaşımlı elektrotlar yaygındır. Alaşımlar çoğu kez manganez ya da silikat içerir. Bu, siz kaynak yaparken büyük miktarlarda manganez oksit ve silikatın çevredeki havaya karışması anlamına gelir. Parçacık filtreli motorlu bir hava solunum cihazı alaşım parçacıklarına karşı genellikle yeterli korunma sağlar. 6) Ozon ne zaman oluşur? Alüminyum kaynağı yaparken arktan çıkan moleküler oksijeni parçalayan UV radyasyonunun hareketi ile sadece alüminyum oksit parçacıkları değil aynı zamanda ozon gazı da oluşur. Aynı zamanda ozon, TIG ile paslanmaz çelik kaynaklanırken de üretilir. Ozon, katı yüzeylerle temasa girdiğinde hızlanan süreçle birlikte nihayet yine oksijene dönüşecektir. Ozon atmosferden süzülemez fakat tekrar oksijene dönüştürülmeye dayanır. Düşük ozon yoğunluklarında parçacık filtreli motorlu bir hava solunum cihazı kullanımı kaynakçıya ulaşan ozon miktarını azaltır. Bu, parçacık filtresinin (geniş yüzey alanından dolayı) ve kaynak siperine giden bağlantı tüpünün ozonun tekrar normal oksijene dönüşmesini kolaylaştırmaya yardım etmesi ile gerçekleştirilir. Yüksek yoğunlaşmalarda bir gaz filtresinin dâhil edilmesi daha ileri derecede ozon düşüşünün gerçekleştiği fazladan geniş yüzey karbon granülleri ekler. 7Nitorjen gazları nelerdir? Yüksek amperde ve sıcaklıklarda kaynak yaptığınız zaman ortaya çıkan nitrojen dioksit ve azot oksit nitrojen gazlarına örnektir. Azotlu gazlar nitrojen ve oksijen arasında havada gerçekleşen bir reaksiyonla oluşurlar ve yüksek yoğunluklarda solunması tehlikelidir; örneğin, kapalı, havalandırılmamış alanlarda kaynak yaparken. Bu tür durumlarda basınçlı bir hava solunum cihazı kullanılması tavsiye edilir.

29 Sık Sorulan Sorular 31 CE Onayları ve EN Standartları ışık/geçirgenliğin görsel sınıflandırma/yayılımı ve seçenek olarak açı bağımlılıkları. Taşlama ve Mekanik Kuvvet Speedglas 9100 Serisi kaynak siperi EN175 "B" düzeyine göre mekanik kuvvet ile ilgili olarak onaylanmıştır. SideWindows ve Speedglas SL ile birlikte Speedglas 9000 kaynak koyurucuları EN175 F düzeyinde onaylanmıştır. Bu nedenle 3M, SideWindows gerektiğinde taşlama uygulamalarında parçacıklara karşı korunma için Speedglas 9100 kaynak siperinin kullanılmasını önerir. Avrupa da bütün kişisel koruyucu ekipmanlar (PPE) pazara sürülmeden önce onaylanıp CE (AT) işareti almak zorundadır. AT işareti, kişisel koruyucu ekipmanların ve onların üretiminin 89/686/EEC Yönergesi nin temel güvenlik gereksinimlerine karşı bağımsız bir biçimde incelendiğini gösterir. AT işareti, belirli bir ekipman parçasının kullanımı için uygunluğuna dair hiçbir gösterge temin etmez ve performans gereksinimlerini anlamak için uyumlulaştırılmış standartlara başvurmak gereklidir. Göz ve Yüz Koruması Avrupa Sınıflandırması Göz ve yüz korunmasının sınıflandırması EN166, EN169 ve EN379 standartlarına göre yapılmıştır. EN166 ve EN175 de mekanik kuvvet şöyle sınıflandırılmıştır; dayanıklılık (S), yüksek hızda parçacıklara karşı direnç (F, B). Eğer Kişisel Koruyucu Ekipmanlar sıcaklık ((-5 C ila +55 C arasında) gereksinimlerini aşırı ölçüde karşılarsa işaret T harfi ile tamamlanır. Ek olarak kullanım alanına göre sınıflandırmalar vardır: 9 erimiş metallerin sıçramalarına ve sıcak katıların sızmalarına karşı korunum için, 3 ise sıvılara (damlacıklar veya sıçramalar) karşı korunma için ve 8 ise elektrikli ekipmanda kısa devreden dolayı elektrik arkına karşı korunma içindir. Ürünlerimiz için sınıflandırmayı ürün sunuşlarının hemen yanındaki teknik bilgiler tablosunda bulabilirsiniz. Avrupa Standartları üzerine daha fazla ayrıntı veya Avrupa Standartlarının kopyalarını satın almak için Türk Standartları Enstitünüze (TSE) başvurunuz. Mekanik Dayanıklılık Sınıflandırması Sınıf s Yüksek dayanıklılık (top düşürme testi 5,1 m/s). Sınıf F Düşük enerjili etkide yüksek hızlı partiküllere dayanıklılık (45 m/s). Sınıf b Düşük enerjili etkide yüksek hızlı partiküllere dayanıklılık (120 m/s). Sınıf T T harfi enerji etki testinin uç sıcaklıklarda gerçekleştirildiğini ifade eder (-5 and +55 C). Not: B sınıfına alınan ürünler olası bütün koşullar altında tam koruma sağlamak üzere üretilmemişlerdir; örneğin, taşlama araçları/makineleri kullanırken. EN 166 ve EN379 standartları için kaynak filtresinin görsel netliği ve yüz siperi 1 den 3 e doğru sınıflandırılır. 1 en iyi derecedir. Geleneksel kaynak filtreleri ve maskeleri için sadece bir tane görsel sınıflandırma vardır. Oto karartıcılı kaynak filtreleri için dört parça sınıflandırması vardır:

3M Speedglas Kaynak Güvenliği. 2010 Ürün Kataloğu. Güvenilir Kaynak için. Konforlu Koruma

3M Speedglas Kaynak Güvenliği. 2010 Ürün Kataloğu. Güvenilir Kaynak için. Konforlu Koruma 3M Speedglas Kaynak Güvenliği 2010 Ürün Kataloğu Güvenilir Kaynak için Konforlu Koruma Sürekli Kaynakçılardan ilham aldık Neredeyse otuz yıldır ürünlerimizin performansını ve sağladıkları rahatlığı sürekli

Detaylı

Dräger X-plore 8000 Motorlu Solunum Ünitesi (PAPR)

Dräger X-plore 8000 Motorlu Solunum Ünitesi (PAPR) Motorlu Solunum Ünitesi (PAPR) Zorlu çalışma koşulları güvenilir çözümler gerektirir., çalışanlarınızın görevleri sırasında işlerine odaklanmalarını sağlarken, yüksek güvenlik seviyesi için gerekli elektronik

Detaylı

Dräger X-plore 8000 Motorlu Solunum Ünitesi (PAPR)

Dräger X-plore 8000 Motorlu Solunum Ünitesi (PAPR) Dräger X-plore 8000 Motorlu Solunum Ünitesi (PAPR) Zorlu çalışma koşulları güvenilir çözümler gerektirir. Dräger X-plore 8000, insanların üzerinde çalıştıkları iş için yüksek seviyede güvenlik sağlayan

Detaylı

Dräger X-plore 7300 Motorlu Solunum Ünitesi (PAPR)

Dräger X-plore 7300 Motorlu Solunum Ünitesi (PAPR) Dräger X-plore 7300 Motorlu Solunum Ünitesi (PAPR) Dräger X-plore 7300, tehlikeli parçacıklara karşı koruma söz konusu olduğunda en uygun elektrikli hava temizleme respiratörüdür. Tozlu ortamlarda kullanmak

Detaylı

PROFLOW EX PAPR MOTORLU SOLUNUM CIHAZI ESRA İPEK

PROFLOW EX PAPR MOTORLU SOLUNUM CIHAZI ESRA İPEK MOTORLU SOLUNUM CIHAZI ESRA İPEK Ortam havasını filtreleyerek kullanıcıya sağlayan motorlu bir solunum cihazıdır. Yeterli Solunum havasının bulunduğu ortamlarda kullanılır. (Oksijen > %18) PROFLOW EX in

Detaylı

3M İŞ GÜVENLİĞİ BÖLÜMÜ FİYAT LİSTESİ tarihi itibari ile geçerli fiyat listesidir. KAYNAKTAN KORUNMA

3M İŞ GÜVENLİĞİ BÖLÜMÜ FİYAT LİSTESİ tarihi itibari ile geçerli fiyat listesidir. KAYNAKTAN KORUNMA 3M Numarası 3M Kısa Kodu Ürün Bilgisi SPEEDGLAS KAYNAK BAŞLIKLARI PREMIUM BARET ENTEGRE 52000192352 579025 Solunum tüplü ve 9100XX filtreli Speedglas 9100 MP kaynak başlığı Adet 749,48 749,48 749,48 18%

Detaylı

OTOMATİK KARARAN KAYNAK BAŞ MASKELERİ

OTOMATİK KARARAN KAYNAK BAŞ MASKELERİ OTOMATİK KARARAN KAYNAK BAŞ MASKELERİ GÜVENLIK IÇIN KIRMIZIYI SEÇIN TR sacit.com Yeni nesil güvenlik dizaynının doğuşu Kaynak sektörünün tarihsel lideri Sacit, güvenlik ile özdeşleşen ürünleri ve bunun

Detaylı

Dräger X-plore 8000 Motorlu Solunum Ünitesi (PAPR)

Dräger X-plore 8000 Motorlu Solunum Ünitesi (PAPR) Dräger X-plore 8000 Motorlu Solunum Ünitesi (PAPR) Zorlu çalışma koşulları güvenilir çözümler gerektirir. Dräger X-plore 8000, insanların üzerinde çalıştıkları iş için yüksek seviyede güvenlik sağlayan

Detaylı

Dräger PARAT Kaçış başlıkları

Dräger PARAT Kaçış başlıkları Dräger PARAT Kaçış başlıkları Dräger PARAT kaçış başlıkları her zaman mümkün olduğunca hızlı bir kaçış gerekliliği dikkate alınarak kullanıcılarla beraber geliştirilmiştir. Dräger PARAT optimize edilmiş

Detaylı

Baş ve Başüstü. Koruyucular

Baş ve Başüstü. Koruyucular Baş ve Baş Baş ve Başüstü Koruyucular üstü EN İşaretlerinin Anlamı Kod Numarası Filtre Tipi Gölge Numarası 2 2C veya 3 4 5 6 Ultraviyole (UV) Renk düzgünleştirilmiş ultraviyole İnfrared (IR) Güneş koruma

Detaylı

Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Hızlı, güvenilir, doğru ve 2 yıla kadar bakım gerektirmez: Dräger Pac 3500, karbon monoksit, hidrojen sülfür veya oksijenin endüstriyel kişisel izlenmesi için

Detaylı

Filtreli Kaçış Başlıkları

Filtreli Kaçış Başlıkları Dräger PARAT 4700 Filtreli Kaçış Başlıkları Dräger PARAT 4700 endüstriyel kaçış başlığı, mümkün olduğunca hızlı bir kaçışın sağlanması dikkate alınarak kullanıcılarla beraber geliştirilmiştir. Optimize

Detaylı

PRESLEME. Model No. Kapasite mm. Tip. Sayfa

PRESLEME. Model No. Kapasite mm. Tip. Sayfa Pres Makineleri Her zaman aynı güvenilir, sızdırmaz bağlantıyı sağlamak için işlem tamamlama kilidine sahiptir. Üstün kalite ve dayanıklılık için tasarlanmıştır - RIDGID Ömür Boyu Garanti ile desteklenir.

Detaylı

Dräger PARAT 3100 Filtreli Kaçış Cihazı

Dräger PARAT 3100 Filtreli Kaçış Cihazı Dräger PARAT 3100 Filtreli Kaçış Cihazı Dräger PARAT 3100, multigaz ABEK15 filtresiyle donatılmış yarım yüz maskeli bir kaçış cihazıdır. Sağlam ve ergonomik bir kasanın içinde bulunan ünite, kompakttır

Detaylı

TIG GAZALTI KAYNAK YÖNTEMİNDE KULLANILAN GAZLAR VE ÖZELLİKLERİ PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ

TIG GAZALTI KAYNAK YÖNTEMİNDE KULLANILAN GAZLAR VE ÖZELLİKLERİ PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ TIG GAZALTI KAYNAK YÖNTEMİNDE KULLANILAN GAZLAR VE ÖZELLİKLERİ PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ 1 NİÇİN KORUYUCU GAZ KULLANILIR? 1- Ergimiş kaynak banyosunu, havada mevcut olan gazların zararlı etkilerinden

Detaylı

FİYAT LİSTESİ. Rev:2015/02. 15 Eylül 2015

FİYAT LİSTESİ. Rev:2015/02. 15 Eylül 2015 FİYAT LİSTESİ Rev:2015/02 15 Eylül 2015 Er Ce Ltd. Şti. bu fiyat listesindeki tüm teknik özellikleri, görünümleri, fiyatları ve satış koşullarını dilediği zaman haber vermeden değiştirebilir. Baskı hataları

Detaylı

Dräger Oxy 3000/6000 Bağımsız Ferdi Kurtarıcı

Dräger Oxy 3000/6000 Bağımsız Ferdi Kurtarıcı Dräger Oxy 3000/6000 Bağımsız Ferdi Kurtarıcı Dayanıklı ve her zaman kontrol altında: Oksijen ferdi kurtarıcı Dräger Oxy 3000 ve 6000 cihazları, en zor koşulların üstesinden gelmek için tasarlanmıştır.

Detaylı

Motorlu. ve Hava Beslemeli. Sistemler. Konforlu Bir Ortamda Çalışın

Motorlu. ve Hava Beslemeli. Sistemler. Konforlu Bir Ortamda Çalışın Motorlu ve Hava Beslemeli Konforlu Bir Ortamda Çalışın Sistemler Son derece tehlikeli kirleticilerin bulunduğu ortamlarda çalışanlara temiz hava sağlanması esastır. 3M en zorlu ortamlar için özel olarak

Detaylı

840180YK SANTRAL REGÜLATÖRÜ

840180YK SANTRAL REGÜLATÖRÜ GAZ ALETLERİ 444 5 168 [info@alkangaz.com] [www.alkangaz.com.tr] 840180YK SANTRAL REGÜLATÖRÜ GİRİŞ 840180YK basınç regülatörleri, yüksek basınç için direk etkili cihazlardır, diyagram tarafından kontrol

Detaylı

KONU: KAYNAK İŞLERİNDE GÜVENLİK

KONU: KAYNAK İŞLERİNDE GÜVENLİK KONU: KAYNAK İŞLERİNDE GÜVENLİK Kaynak : İki malzemenin, ısı veya basınç veya her ikisini kullanarak, bir malzemeye ilave ederek veya etmeden birleştirmedir. KAYNAK ÇAŞİTLERİ SOĞUK BASINÇ KAYNAĞI SICAK

Detaylı

AERO 21 Küçük ve etkili

AERO 21 Küçük ve etkili AERO 21 Küçük ve etkili Yenilenen AERO serisi Yenilenen AERO serisi, kompakt ve çok amaçlı bir ıslak&kuru vakum makinesi olarak tasarlanmıştır. AERO modeli, aşağıdaki özellikleri ile öne çıkmaktadır; Kompakt

Detaylı

IV 100/40 M B1. Manüel filtre temizleme. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Güvenli elektrikli süpürge sistemleri. Güvenlik

IV 100/40 M B1. Manüel filtre temizleme. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Güvenli elektrikli süpürge sistemleri. Güvenlik IV 100/40 M B1, farklı hedef grupların ihtiyaçlarını karşılayan çok dayanıklı bir endüstriyel elektrikli süpürgedir. Bu elektrikli süpürge, özellikle Bölge 2 ST 1, ST 2 ve ST 3 toz patlama sınıflarında

Detaylı

90 kw kw YENİ SERİ EKO PLUS

90 kw kw YENİ SERİ EKO PLUS 90 kw - 315 kw YENİ SERİ EKO PLUS www.ekomak.com.tr _2 3_ 90-160 Üstün vida elementi maksimum serbest hava dağıtımı ve düşük enerji tüketiminin optimum kombinasyonunu sağlamaktadır. En son teknolojiye

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM140

Konveyörlü Tip WTM140 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

Dräger X-pect 8100 Gözlük Kılıfı Koruyucu Gözlük

Dräger X-pect 8100 Gözlük Kılıfı Koruyucu Gözlük Dräger X-pect 8100 Gözlük Kılıfı Koruyucu Gözlük Dräger X-pect 8100 gözlük kılıfları, çok sayıda uygulama ve ziyaretçiler için klasik koruyucu gözlük modelleridir. Bu gözlük kılıfları, geniş bir görüş

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE

Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE Teknik sistem kataloğu Kompakt panolar AE 3 4 1 6 3 4 8 7 5 2 Orjinal Dünya çapında onayları ile stoklarımızda derhal gönderime hazır. Sayısız pratik boyutları ve tüm ortak uygulamalar için fonksiyonel

Detaylı

Egzoz Davlumbaz Karşılaştırması

Egzoz Davlumbaz Karşılaştırması 2 Duman Emme Başlığı Genel Özellikleri 360 mm 295 mm Kemper Emiş Başlığı 360 Dönüş Özelliği Geniş Emiş Yüzeyi Egzoz Davlumbaz Karşılaştırması Sıradan Başlıklarda Emme Kapasitesi 70 % KEMPER Başlıklarda

Detaylı

People. Passion. Performance. RX Hidrolik Kırıcılar Her Türlü Zorlu İş İçin

People. Passion. Performance. RX Hidrolik Kırıcılar Her Türlü Zorlu İş İçin People. Passion. Performance. RX Hidrolik Kırıcılar Her Türlü Zorlu İş İçin CHICAGO PNÖMATİK TAŞIYICIYA MONTELİ HİDROLİK KIRICILAR GÜVENİLİRDİR, SAĞLAMDIR DAYANIKLIDIR. İş yaparken arıza ya da bakım için

Detaylı

Dräger X-plore 3300/3500 Yarım Yüz Maskesi

Dräger X-plore 3300/3500 Yarım Yüz Maskesi Dräger X-plore 3300/3500 Yarım Yüz Maskesi Mükemmel bir kombinasyon: modern tasarım ve hafif ağırlık, size ekstra koruma ve konfor sunar. Az bakım gerektiren, uygun maliyetli Dräger X-plore 3300 yarım yüz

Detaylı

BIAX 85 Yılı Aşkın Kalite

BIAX 85 Yılı Aşkın Kalite BIAX 85 Yılı Aşkın Kalite Schmid & Wezel pnömatik aletlere odaklanan öncülerdendi. Şirket 85 yıldır müşteriye en yüksek düzeyde hassasiyet, kalite ve işbirliği sunmakta. Bugünlerde, havalı el aletleri

Detaylı

Basınç düşürme damperleri

Basınç düşürme damperleri X X testregistrierung asınç düşürme damperleri Tipi Kapalı kanat Mahallerde aşırı basıncın önlenmesi için Gazlı yangın söndürme sistemleri ve trafo merkezleri için basınç düşürme damperleri Karşı basınçla

Detaylı

Turboline PC. Damla Sulama Borusu. Özellik & Yararları. Uzun Yıllar Dayanıklı. Tavizsiz Kalite Kontrolleri. Her Damlada Daha Fazla Bereket

Turboline PC. Damla Sulama Borusu. Özellik & Yararları. Uzun Yıllar Dayanıklı. Tavizsiz Kalite Kontrolleri. Her Damlada Daha Fazla Bereket Turboline PC Uzun Yıllar Dayanıklı Özellik & Yararları Bütünleyici, Silindirik, Basınç Ayarlı Teknoloji harikası silindirik PC(Basınç Ayarlı) damlatıcı en yüksek dayanıklılık ve mükemmel perfomranstan

Detaylı

Dräger Oxy 3000/6000 MK II Bağımsız Ferdi Kurtarıcı

Dräger Oxy 3000/6000 MK II Bağımsız Ferdi Kurtarıcı Dräger Oxy 3000/6000 MK II Bağımsız Ferdi Kurtarıcı Dayanıklı ve her zaman kontrol altında: oksijenli ferdi kurtarıcılar Dräger Oxy 3000 ve 6000 MK II, en zor koşulların üstesinden gelmek için tasarlanmıştır.

Detaylı

Endüstriyel Havalı Darbeli Vidalama Makineleri

Endüstriyel Havalı Darbeli Vidalama Makineleri Endüstriyel Havalı Darbeli Vidalama Makineleri KUVVETLİ ALETLER. KOLAY TERCİH. CWC S E R İ PERFORMANS, ERGONOMİ VE DAYANIKLILIK DENGESİNDE SON NOKTA. CWC Serisi güçlü performansı, kaya gibi dayanıklılığı

Detaylı

Dräger X-pect 8200 / 8300 Gözlükler Koruyucu Gözlük

Dräger X-pect 8200 / 8300 Gözlükler Koruyucu Gözlük Dräger X-pect 8200 / 8300 Gözlükler Koruyucu Gözlük Dräger X-pect 8200 ve 8300 gözlükler, optimum oturma ve yüksek konfor için tasarlanmıştır. Yüksek kalitedeki malzemeleri sayesinde uzun kullanım ömürleri

Detaylı

TopClean M Temizliği unutun, sadece nefes alın

TopClean M Temizliği unutun, sadece nefes alın Profesyonel temizleme ve dezenfeksiyon teknolojisi Temizliği unutun, sadece nefes alın Solunum ekipmanları için profesyonel temizlik ve dezenfeksiyon www.meiko.com.tr : Güvenilir temizlik ve dezenfeksiyon

Detaylı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Uzun süreli görevler, onun uzmanlığı: tekli gaz cihazı Dräger Pac 5500'ün ömür sınırlaması yoktur ve karbon monoksit, hidrojen sülfür veya oksijenin hızlı ve doğru

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Tutamaklı kumanda panelleri

Teknik sistem kataloğu Tutamaklı kumanda panelleri Teknik sistem kataloğu Tutamaklı kumanda panelleri Tutamaklı kumanda panelleri yüksek ergonomileri, montaj kolaylığı ve cazip tasarımları ile öne çıkar ve stoklarımızda bulunur. Çeşitli boyutlar ve montaj

Detaylı

Dräger X-pect 8500 Gözlük Koruyucu Gözlük

Dräger X-pect 8500 Gözlük Koruyucu Gözlük Dräger X-pect 8500 Gözlük Koruyucu Gözlük Dräger X-pect 8500 gözlük, çevreleyen bir tasarım, düşük ağırlık ve numaralı gözlüklerle mükemmel bir uyum ile üstün göz koruması sunar. Gözlük ve yüz arasında

Detaylı

CAM ÇIKARMA TUTUCULARI VE UÇLARI

CAM ÇIKARMA TUTUCULARI VE UÇLARI M ÇIKRM TUTUULRI VE UÇLRI Tutucu hattı ve GLSSMTE uçlar oşluklar POO sıcak cam işleme malzemeleri, mekanik hasarı azaltan yüksek dayanım, dayanıklılık ve mükemmel ısıl özelliklere sahiptir. oşluklar istenen

Detaylı

MobiTIG Üretim Serisi

MobiTIG Üretim Serisi MobiTIG Üretim Serisi Kompakt Formda Güç Paketleri! MIG MIG / MAG TIG TIG PLA CUT ELECTRODE AUTOMATION WEL PLASMA MERKLE www.merkle.com.tr CUTTING ROBOTICS PLA TIG DC TIG AC 1. Çelik ve Paslanmaz Çelik

Detaylı

People. Passion. Performance. RX Hidrolik Kırıcılar Her Türlü Zorlu İş İçin

People. Passion. Performance. RX Hidrolik Kırıcılar Her Türlü Zorlu İş İçin People. Passion. Performance. RX Hidrolik Kırıcılar Her Türlü Zorlu İş İçin CHICAGO PNÖMATİK TAŞIYICIYA MONTELİ HİDROLİK KIRICILAR GÜVENİLİRDİR, SAĞLAMDIR DAYANIKLIDIR. İş yaparken arıza ya da bakım için

Detaylı

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46 Kompakt panolar Kompakt panolar AE Kompakt panolar AE...46 Kompakt sistem panoları CM Genişlik 600 800 mm...50 Genişlik 1000 1200 mm...51 Plastik panolar KS Plastik panolar KS...52 Rittal Katalog 34/Endüstriyel

Detaylı

SCOTT T-POWER ve T-A LINE

SCOTT T-POWER ve T-A LINE T-A Line ve T-POWER SCOTT T-POWER ve T-A LINE SCOTT T-A-LINE SABİT AKIŞ HAVA KONTROL ÜNİTESİ SCOTT T-POWER MOTORLU HAVA ARITMALI SOLUNUM CİHAZI T-A Line Nedir? T-A Line filtrelenmiş hava hattından gelen

Detaylı

Dräger Saver CF Sıkıştırılmış Hava Kaçış Seti

Dräger Saver CF Sıkıştırılmış Hava Kaçış Seti Dräger Saver CF Sıkıştırılmış Hava Kaçış Seti Dräger Saver CF sabit akışlı Acil Kaçış Solunum Cihazı, tehlikeli ortamlardan güvenli, etkili ve kolay kaçışa olanak tanır. Kolay takılan ve otomatik çalıştırılan

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler ,1 X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi Kanal sistemin içine monte Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava akış yönüne karşı istenmeyen hava akışlarını önler.

Detaylı

Dräger Mobil Yazıcı Mobil Yazıcı

Dräger Mobil Yazıcı Mobil Yazıcı Dräger Mobil Yazıcı Mobil Yazıcı Dräger Mobil Yazıcı, doğrudan sahada nefesten alkol ve uyuşturucu testi ölçüm sonuçlarını yazdırır. Sonuçları belgeleme Logonuz ve kişisel metniniz için alan. Optik arayüz

Detaylı

Dräger X-plore 5500 Tam Yüz Maskesi

Dräger X-plore 5500 Tam Yüz Maskesi Dräger X-plore 5500 Tam Yüz Maskesi Kimya, metal veya otomotiv endüstrileri, gemi inşa, tedarik veya bertaraf: Dräger X-plore 5500 tam yüz maskesi, sadece daha fazla solunum korumasının değil, net bir

Detaylı

DÖKÜM FIRINI (22 Lt.) ERC-01

DÖKÜM FIRINI (22 Lt.) ERC-01 Döküm Fırını Tamir ve İmalatı Sağlık Bakanlığı Onaylı Toz Maskeleri Toz ve Çapak Gözlükleri İş Güvenliği Malzemeleri Santrifüj Bakın ve Onarımı Her Türlü Kumlama Bakım ve Onarımı www.sertekniklab.com DÖKÜM

Detaylı

Bosch aksesuarları 11/12 Çalışma güvenliği Genel bakış 789. Unutmayın bir profesyonel kendi güvenliğini de düşünmelidir!

Bosch aksesuarları 11/12 Çalışma güvenliği Genel bakış 789. Unutmayın bir profesyonel kendi güvenliğini de düşünmelidir! Bosch aksesuarları 11/12 Çalışma güvenliği Genel bakış 789 İş güvenliği Unutmayın bir profesyonel kendi güvenliğini de düşünmelidir! Bosch kalitesi çalışma güvenliği ile de ilgili komple bir aksesuar programı

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

Dräger Porta Control 3000 Test Ekipmanları

Dräger Porta Control 3000 Test Ekipmanları Dräger Porta Control 3000 Test Ekipmanları D-2238-2015 Kimyasal koruyucu giysiyle çalışırken daha fazla güvenlik: Portatif Dräger Porta Control 3000 test ünitesiyle, giysi ve valfler kullanımdan önce kaçak

Detaylı

Dräger X-plore 5500 Tam Yüz Maskesi

Dräger X-plore 5500 Tam Yüz Maskesi Dräger X-plore 5500 Tam Yüz Maskesi Kimya, metal veya otomotiv endüstrileri, gemi inşa, tedarik veya bertaraf: Dräger X-plore 5500 tam yüz maskesi, sadece daha fazla solunum korumasının değil, net bir

Detaylı

türk Ark kaynak ve Plazma kesme İnverterleri

türk Ark kaynak ve Plazma kesme İnverterleri türk Ark kaynak ve Plazma kesme İnverterleri www.selcoweld.com www.selcoweld.com Selco 30 yıldır inverterler üretmektedir Selco 30 yıldır ark kaynak uygulamaları için inverterlerin dizayn, geliştirme ve

Detaylı

Temiz Hava Solunum Sistemleri

Temiz Hava Solunum Sistemleri Temiz Hava Solunum Sistemleri Temiz Hava Solunum Sistemi Çeşitleri: Kompresörlü Temiz Hava Solunum Sistemleri Tekerlekli Hava Tüplü Solunum Sistemleri Sıralı Sistem Solunum Sistemleri Temiz Hava Solunum

Detaylı

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş

KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş KALE KİLİT DIŞ TİCARET A.Ş Model: KD-050/50-100 PARMAK İZLİ KİLİT Kullanma Kılavuzu CE İÇİNDEKİLER Ürün Bilgileri 1.1 Ürün modeli ve özellikleri 1.2 Fonksiyonlar 1.3 Kilit parçaları ve özellikleri 1.4

Detaylı

Yeni nesil fren sistemi JCB nin daha etkin, daha az güç harcayarak daha iyi frenleme imkanı sunan yeni hidrolik fren sistemi standart olarak sunulmaktadır. Sistem kendinden ayarlıdır, çoklu disk donanım

Detaylı

Başlıca ürün özellikleri

Başlıca ürün özellikleri Darbeli matkap AdvancedImpact 900 Yenilikçi Bosch Kickback Control ve 2 vitesli şanzımana sahip yeni AdvancedImpact 900 performans ve kontrol konusunda en yüksek taleplerle gelen hafif hizmet kullanıcıları

Detaylı

Halil CANTÜRK İbrahim Halil NURDAĞ. Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü

Halil CANTÜRK İbrahim Halil NURDAĞ. Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Halil CANTÜRK İbrahim Halil NURDAĞ Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Genel olarak kaynak teknolojisinden, bina kurulmasından, cihaz onarımlarına, ağır sanayiden

Detaylı

MIRA INFRA NANO ENDÜSTRİYEL

MIRA INFRA NANO ENDÜSTRİYEL MIRA INFRA NANO ENDÜSTRİYEL ELEKTRİKLİ RADYANT ISITICI Yanı başınızdaki güneş YENİ NANO TEKNOLOJİ, ÜSTÜN PERFORMANS MİRA INFRA Nano Elektrikli radyant ısıtıcılar, paslanmaz çelik boru içerisindeki yüksek

Detaylı

designed by Nurus D Lab teknik doküman

designed by Nurus D Lab teknik doküman designed by Nurus D Lab teknik doküman Me Too, bedeni mükemmel şekilde tamamlar ve çalışma hayatındaki gereksinimlere akıllı yanıtlar verir. Her detayı teknoloji, deneyim ve özenle tasarlanan Me Too, yorgunluğu

Detaylı

Elektrik ark kaynağı.

Elektrik ark kaynağı. Kaynak yöntemleri Endüstride kullanılan kaynak yöntemleri çeşitlidir. Ancak bunların bazı ortak özellikleri vardır. Kiminde elektrik akımı ile kaynaklama yapılırken, kiminde bir takım gazlar kullanılarak

Detaylı

We measure it. testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı. www.testo.com.tr

We measure it. testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı. www.testo.com.tr İnfrared termometre testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı Yüksek sıcaklıklarda da güvenilir ve doğru ölçümler 4-nokta lazer işaretleme özelliği ile

Detaylı

DPU 90. DPU90: Kumlu zeminler için yüksek frekans

DPU 90. DPU90: Kumlu zeminler için yüksek frekans DPU 90 Ters Çevrilebilir Vibrasyonlu Kompaktörler DPU90: Kumlu zeminler için yüksek frekans DPU90 vibrasyonlu kompaktör, kumlu zeminlerin sıkıştırılması için uzmandır. Alt gövde dengelidir, hafiftir ve

Detaylı

* Bölünmüş flanşlı kaplin yüzeylerini korumak için tasarlanmıştır BRT Plastik Alın Kapağı LDPE

* Bölünmüş flanşlı kaplin yüzeylerini korumak için tasarlanmıştır BRT Plastik Alın Kapağı LDPE BRT 1152 Plastik Alın Kapağı LDPE * Bölünmüş flanşlı kaplin yüzeylerini korumak için tasarlanmıştır 3000psi Tip1 6000psi Tip1 Kod İç Çap d h Kod İç Çap d h 12127 1/2 30.0 9.0 12657 1/2 31.8 7.7 12128 3/4

Detaylı

Efsanenin Anatomisi. Geniş flanşı, anahtar ayarlıyken somunun istemdışı dönmesini engeller.

Efsanenin Anatomisi. Geniş flanşı, anahtar ayarlıyken somunun istemdışı dönmesini engeller. RIDGID Boru Anahtarları emsali olmayan sağlamlıkları ve hizmet becerisiyle dünyaca tanınmıştır. Aşağıda resmi bulunan orijinal ağır tip boru anahtarı, ilk seferinde ve her seferinde işini doğru yaptığından

Detaylı

Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi

Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi Ekipmanın kalibrasyonu, ekipmanın güvenle çalıştırılmasını ve işlevselliğini sağlayacak, aynı zamanda da ilgili yasa ve yönetmelik hükümlerini

Detaylı

www.dialight.com 11 W / 22 W Ex d e mb IIC T6 Gb, Ex tb IIIC T85 C Db II 2GD ABS Değerlendirmesi: #11-LD678508-1-PDA

www.dialight.com 11 W / 22 W Ex d e mb IIC T6 Gb, Ex tb IIIC T85 C Db II 2GD ABS Değerlendirmesi: #11-LD678508-1-PDA Uygulama: Dialight SafeSite LED Acil Aydınlatma armatürü, alçak profili ve dayanıklı tasarımıyla çok çeşitli Tehlikeli Alan uygulamaları için uzun kullanım ömrü ve yüksek düzeyde güvenilirlik sağlar. Sunulan

Detaylı

Dolum miktarı optimizasyonu

Dolum miktarı optimizasyonu RS232C Otomatik Kontrol Terazileri %100 kontrol ve veri toplama BAYKON,25 yıllık deneyime sahip mühendislik alt yapısı ile, Otomatik Kontrol Terazileri ve dinamik tartım çözümleri konusunda sağlıklı çözümler

Detaylı

ALKAN 590T KILAVUZ. İçindekiler. [Cilt 1, Sayı 1] 2015 ALKAN GAZ ALETLERİ (PBX)

ALKAN 590T KILAVUZ. İçindekiler. [Cilt 1, Sayı 1] 2015 ALKAN GAZ ALETLERİ (PBX) 2015 ALKAN GAZ ALETLERİ 444 5 168 (PBX) [Cilt 1, Sayı 1] ALKAN 590T KILAVUZ İçindekiler ALKAN KILAVUZ 590T S Serisi Paslanmaz Regülatör İçindekiler 1.1 Uygulama 1.2 Önsöz 1.2 Teknik Veriler 2 1.3 Malzemeler

Detaylı

Basınç düşürme damperi

Basınç düşürme damperi ,2 X X testregistrierung asınç düşürme damperi Tipi Kapalı kanat Odalarda ve iklimlendirme sistemlerin fazla basıncın giderilmesi için asınç düşürme damperleri; basınçlandırma sistemleri, gazlı yangın

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/6 Ticari İsmi Kullanım Alanı REACH Kayıt No : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları : Mevcut değil Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz

Detaylı

BRT 1152 BRT 6234 BRT 1250

BRT 1152 BRT 6234 BRT 1250 * Bölünmüş flanşlı kaplin yüzeylerini BRT 1152 korumak için tasarlanmıştır Plastik Alın Kapağı LDPE 3000psi Tip1 6000psi Tip1 Kod İç Çap d h Kod İç Çap d h 12004 1/2 30.0 9.0 12534 1/2 31.8 7.7 12005 3/4

Detaylı

Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 3500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Hızlı, güvenilir, doğru ve 2 yıla kadar bakım gerektirmez: Dräger Pac 3500, karbon monoksit, hidrojen sülfür veya oksijenin endüstriyel kişisel izlenmesi için

Detaylı

Dräger Oxy 3000/6000 Bağımsız Ferdi Kurtarıcı

Dräger Oxy 3000/6000 Bağımsız Ferdi Kurtarıcı Dräger Oxy 3000/6000 Bağımsız Ferdi Kurtarıcı Dayanıklı ve her zaman kontrol altında: Oksijen ferdi kurtarıcı Dräger Oxy 3000 ve 6000 cihazları, en zor koşulların üstesinden gelmek için tasarlanmıştır.

Detaylı

Elektrikli basınçlı kaynatma kazanı

Elektrikli basınçlı kaynatma kazanı Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek ekipmanların yanı

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR MS30 Otomatik Yana Açılır Kayar Kapılar METAXDOOR MS30 Otomatİk Kayar Kapılar MS30/SLD Otomatik Kayar

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler ,1 X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi İklimlendirme sistemlerinin taze hava ve atış havası açıklıklarına yöneliktir. Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Kayar Kapılar. 90 Derece Kapılar METAXDOOR MS30/HRM. Hastane Kapıları. Hermetik Kayar Kapı

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Kayar Kapılar. 90 Derece Kapılar METAXDOOR MS30/HRM. Hastane Kapıları. Hermetik Kayar Kapı Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR MS30/HRM Hermetik Kayar Kapı Hava ve su sızdırmazlık özelliği bulunan METAXDOOR MS30/HRM hermetik kayar

Detaylı

Dräger PARAT 5500 Filtreli Kaçış Başlıkları

Dräger PARAT 5500 Filtreli Kaçış Başlıkları Dräger PARAT 5500 Filtreli Kaçış Başlıkları Dräger PARAT 5500 yangın kaçış başlığı her zaman mümkün olduğunca hızlı bir kaçışın sağlanması dikkate alınarak kullanıcılarla beraber geliştirilmiştir. Optimize

Detaylı

T 17/1. Geniş tank kapasitesiyle uzun süreli kullanım olanağı sağlayan güçlü kuru elektrikli süpürge. Ana filtre. Makine üzerinde kablo muhafaza

T 17/1. Geniş tank kapasitesiyle uzun süreli kullanım olanağı sağlayan güçlü kuru elektrikli süpürge. Ana filtre. Makine üzerinde kablo muhafaza Geniş tank kapasitesiyle uzun süreli kullanım olanağı sağlayan güçlü kuru elektrikli süpürge. 1 2 3 4 1 Ana filtre 3 Makine üzerinde kablo muhafaza 2 Geniş, değiştirilmeyen ana filtre sayesinde makinenin

Detaylı

Dräger X-plore 8000 başliklar Başlıklar, kasklar, yüz vizörleri ve maskeler

Dräger X-plore 8000 başliklar Başlıklar, kasklar, yüz vizörleri ve maskeler başliklar Başlıklar, kasklar, yüz vizörleri ve maskeler Yenilikçi başlıkları, yeni motorlu hava temizleme respiratörlerinin (PAPR) ayrılmaz bir parçasıdır. Hem bol hem de dar seçenekleri, hava yolu uygulamaları

Detaylı

Verimli kesme ve kanal açma için takımlar

Verimli kesme ve kanal açma için takımlar Verimli kesme ve kanal açma için takımlar Dilimleme için uygun donanıma sahip CoroCut QD, piyasadaki en güçlü ve en gelişmiş kesme ve kanal açma takımıdır. Herhangi bir tezgah tipi ile tüm malzemelerde

Detaylı

SILENT Serisi YENİ MİNİ AKSİYAL FANLAR (BANYO, WC FANLARI) Montaj Örnekleri SILENT-100 SILENT-200 SILENT-300

SILENT Serisi YENİ MİNİ AKSİYAL FANLAR (BANYO, WC FANLARI) Montaj Örnekleri SILENT-100 SILENT-200 SILENT-300 MİNİ AKSİYAL FANLAR (BANYO, WC FANLARI) SILENT Serisi SILENT-100 SILENT-200 SILENT-300 YENİ Silent Serisi aksiyal fanlar, tavan veya duvara monte edilebilir. Banyo veya küçük hacimli odaların havalandırma

Detaylı

T 10/1. Ekstra rahatlık için ayak pedalı. Darbeye dayanıklı konteyner. Eğilmeye gerek kalmadan çalışma için ayak pedalı

T 10/1. Ekstra rahatlık için ayak pedalı. Darbeye dayanıklı konteyner. Eğilmeye gerek kalmadan çalışma için ayak pedalı Fonksiyonelliği, güçlü emiş gücü ve dayanıklılığı ile öne çıkan T 10/1 kuru elektrikli süpürge, ergonomik tasarımı ile oteller ve temizlik firmaları için ideal bir seçenektir. 1 Ekstra rahatlık için ayak

Detaylı

Kaynak Duman Emme Sistemleri

Kaynak Duman Emme Sistemleri Güvenle rahat bir nefes alın Kaynak Duman Emme Sistemleri Doğru Kullanım Talimatları KULLANICI DOSTU TAVSİYELER - Bazı Global Referanslar 220 İçindekiler 221 Mobil Duman Emme Üniteleri DUSTY ULTRA HAFİF,

Detaylı

Alpha Active 4 Havalı Şilte Sistemi

Alpha Active 4 Havalı Şilte Sistemi Alpha Active 4 Havalı Şilte Sistemi Siz ve hastalar için basıncı hafifletmek Basınç ülserlerinin önlenmesi ve yönetilmesi için tasarlanan Alpha Active 4 basınç dağıtan şilte sistemi, çeşitli bakım ortamları

Detaylı

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10 www.biglift.gen.tr 1 RM-ECL1029 EKONOMİK TAM AKÜLÜ İSTİF MAKİNASI Kompak ve hafif tasarımı

Detaylı

RS232C. Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama

RS232C. Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama RS232C Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama Güvenilirlik İleri teknoloji ürünü BAYKON Otomatik Kontrol Terazileri, en zorlu koşullarda yıllarca sorunsuz hizmet verecek şekilde tasarlanmış,

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Gazlı devrilir kaynatma kazanı

Gazlı devrilir kaynatma kazanı Electrolux THERMETIC Line; otel, hastane, merkez mutfağı, havaalanı mutfağı gibi kurumsal mutfakların ağır iş yükleri için tasarlanmıştır. Ekipman serisi geniş seçenekler sunar; tek tek ekipmanların yanı

Detaylı

BV 5/1 VAKUM MAKINESI

BV 5/1 VAKUM MAKINESI Sırta takılan BV 5/1, temizliğin güç olduğu sinema, tiyatro salonları, uçak kabinleri, otobüs ve tren kompartımanları gibi dar alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. 1 Patentli Sırt Hava Akım Sistemi

Detaylı

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 Modern Klima Isı Pompası Teknik Yayınlar 2014/5 MCAC-RTSM-2014-1 Tri-Thermal İçindekiler 1. Bölüm Genel Bilgiler... 1 2. Bölüm Teknik Özellikler ve Performans...

Detaylı

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTI KAYNAK TEKNİĞİ SUNUSUNA. K ayna K. Teknolojisi. Teknolojisi

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTI KAYNAK TEKNİĞİ SUNUSUNA. K ayna K. Teknolojisi. Teknolojisi MIG-MAG GAZALTI KAYNAK TEKNİĞİ SUNUSUNA K ayna K K ayna K Teknolojisi Teknolojisi HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Hüseyin UZUN Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı 1 /29 KAYNAĞIN GELİŞİM TARİHÇESİ Prof. Dr. Hüseyin

Detaylı

Online teknik sayfa FLOWSIC60 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI

Online teknik sayfa FLOWSIC60 AKIŞ HIZI ÖLÇÜM CIHAZI Online teknik sayfa FLOWSIC60 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FLOWSIC60 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Tahrik Birimleri RIDGID 300 RIDGID 300 RIDGID 300 El Sayfa 34 / 35 Sayfa 34 / 35 Dahil Sayfa 34 / 35

Tahrik Birimleri RIDGID 300 RIDGID 300 RIDGID 300 El Sayfa 34 / 35 Sayfa 34 / 35 Dahil Sayfa 34 / 35 Yiv Açma Ekipmanları Yiv Açma Ekipmanları Yiv Açma Ekipmanları RIDGID yiv açma ekipmanları, en karmaşık boru tesisatları için tasarlanmıştır. Bu ekipmanların sağlamlığı, uzun ömürlülüğü ve kullanım kolaylığı

Detaylı

TEZGAH ÜSTÜ EMİŞ SİSTEMLERİ

TEZGAH ÜSTÜ EMİŞ SİSTEMLERİ Tüm ortamlar için tezgah üstü emiş sistemleri. Nederman tezgâh üstü sistemler, lehimleme dumanlarının emildiği montaj istasyonlarından çok aşırı ya da zehirli gazlara karşı korumanın hayati olduğu laboratuarlara

Detaylı

Şasi çerçevesine kaynak yapma. Kaynak bölgeleri ÖNEMLİ! Tüm kaynak işleminin eğitimli personel tarafından profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesi

Şasi çerçevesine kaynak yapma. Kaynak bölgeleri ÖNEMLİ! Tüm kaynak işleminin eğitimli personel tarafından profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesi Genel Genel Tüm kaynak işleminin eğitimli personel tarafından profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Kaynak işlemleri kaynak bölgesi etrafındaki yapıda çatlak oluşma ihtimalini artırdığından

Detaylı

T 10/1. Kolay kullanım için ayak pedalı. Eğilmeye gerek kalmadan çalışma için ayak pedalı. Darbeye dayanıklı konteyner

T 10/1. Kolay kullanım için ayak pedalı. Eğilmeye gerek kalmadan çalışma için ayak pedalı. Darbeye dayanıklı konteyner Fonksiyonelliği, güçlü emiş gücü ve dayanıklılığı ile öne çıkan T 10/1 kuru elektrikli süpürge, ergonomik tasarımı ile oteller ve temizlik firmaları için ideal bir seçenektir. 1 2 1 Kolay kullanım için

Detaylı