KATMA DEĞER VERGİSİ AÇISINDAN VERGİ ARTIRIMI UYGULAMASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KATMA DEĞER VERGİSİ AÇISINDAN VERGİ ARTIRIMI UYGULAMASI"

Transkript

1 KATMA DEĞER VERGİSİ AÇISINDAN VERGİ ARTIRIMI UYGULAMASI Sirküler No: sayılı Kanunun 5/3 Maddesi ile mükelleflere; katma değer vergisi yönünden vergi artırımı uygulamasıyla, artırıma konu yıllara ilişkin inceleme ve tarhiyatlardan muaf olma imkânı sağlanmıştır. Katma Değer Vergisi Mükellefleri 2011, 2012, 2013, 2014 ve 2015 takvim yılları için vergi artırımından yararlanabileceklerdir sayılı Kanun için yayımlanan Genel Uygulama Tebliği ile uygulamaya açıklama getirilmiştir. Katma Değer Vergisi yönünden vergi artırımında bulunmak isteyen mükellefler en geç tarihine kadar Katma Değer Vergisi yönünden bağlı bulundukları vergi dairesine başvuracaklardır. Vergi Artırımına İlişkin Bildirimlerin Elektronik Ortamda Yapılması Tebliğin yayımlandığı tarih ( ) itibariyle elektronik ortamda beyanname ve bildirim verme zorunluluğu bulunan mükellefler, artırıma ilişkin bildirimlerini elektronik ortamda gönderecektir. KDV de Vergi Artırım Oranları Katma Değer Vergisi mükellefleri her bir yıl için aylık olarak verdikleri 1 No lu KDV Beyannamelerindeki Hesaplanan Katma Değer Vergisi yıllık toplamı üzerinden aşağıdaki oranlardan az olmamak üzere vergi artırımında bulunabilecektir. Asgari Matrah Yıl Artırım Oranı 2011 %3, %3, %2, %2, %1,5 İhtirazı Kayıtla Verilen KDV Beyannamelerinde Uygulama İhtirazı kayıtla verilen beyannamelerde yer alan Hesaplanan KDV tutarları yıllık Hesaplanan KDV toplamına dâhil edilecektir. Tecil-Terkin Kapsamında Teslimleri Bulunan Mükelleflerde Uygulama Tecil-Terkin kapsamında teslimleri bulunan KDV mükellefler, vergi artırımı uygulamasında yıllık hesaplanan KDV toplamından Tecil-Terkin kapsamında hesaplanan KDV yi düşecek ve artırıma esas tutar hesaplamasında dikkate almayacaktır. Fakat ihraç kayıtlı satışı gerçekleştirilen malın tesliminin süresi içinde ihracının gerçekleşmiş olması hâlinde bu şekilde hesaplama yapılacaktır.

2 Örnek tarihinde mükellefiyetini tesis ettirerek faaliyetine başlayan (A) Ltd. Şti ve 2012 takvim yıllarına ilişkin olarak KDV artırım imkânından yararlanmak için yasal süresi içinde vergi dairesine başvurmuştur. (A) Ltd. Şti. söz konusu dönemlere ilişkin 1 No.lu KDV Beyannamelerinin tamamını vermiştir. Mükellefin bazı dönemlerinde (Şubat, Nisan, Mayıs, Ekim, Aralık/2012) 3065 sayılı Kanunun (11/1-c) maddesi kapsamında ihraç kayıtlı teslimleri de bulunmakta olup, söz konusu malların ihracatı süresi içinde gerçekleşmiştir. (A) nın, 2011 ve 2012 yılı Hesaplanan Katma Değer Vergisi beyanları her bir dönem itibarıyla aşağıdaki gibidir. YIL Dönem Hesaplanan KDV (TL) (a) Tecil Edilebilir KDV (TL) (b) Fark (TL) (a-b) Hesaplanan KDV (TL) (a) Tecil Edilebilir KDV (TL) (b) Fark (TL) (a-b) OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK TOPLAM İşletmenin aylık hesaplanan KDV tutarından Tecil Edilebilir KDV rakamı düşüldükten sonra kalan tutarın, artırım uygulanacak yıla ilişkin oran ile çarpılması suretiyle artırım tutarı hesaplanacaktır Yılı KDV Artırım Tutarı x %3,5 = 1.919,75 TL 2012 Yılı KDV Artırım Tutarı x %3,0 = 5.490,00 TL Toplam Artırım Tutarı TL

3 Kısmi Tevkifata Tabi İşlemleri Bulunan Mükelleflerde Uygulama Kısmi tevkifata tabi işlemleri bulunana mükellefler, bu işlemler nedeniyle ortaya çıkan KDV nin Maliye Bakanlığınca belirlenen kısmı sorumlu sıfatıyla alıcı tarafından, kalan kısmı satıcı tarafından beyan edilmektedir. Artırım uygulamasından faydalanacak mükellefler, bu şekilde gerçekleşen işlemlerde kendileri tarafından beyan edilen kısımları vergi artırımı hesabında dikkate alacaktır. Sorumlu Sıfatıyla Beyan Edilen Katma Değer Vergisinde Uygulama 2 No lu KDV beyannamesi ile sorumlu sıfatıyla beyan edilen vergiler yönünden vergi artırımı uygulamasından faydalanılamayacaktır. Vergi Artırımının Yapılacağı Dönem Mükellefler vergi artırımını takvim yılında bazında yapacaklardır. Artırıma esas yıllarda tüm ayların hesaplanan KDV tutarlarının toplamı üzerinden vergi artırımı hesaplanacaktır. Vergi Artırımında Kullanılacak Bildirim Vergi artırımında bulunulacak olan takvim yılında 1 No lu KDV Beyannamelerinin tamamını vermiş olan mükellefler 14 No lu Tebliğ Ekini kullanacaktır. Söz konusu bildirim ekte dikkatinize sunulmuştur. Artırımda Sonucu Ödenen KDV nin Vergisel Durumu Vergi artırımı sonucu ödenen KDV, gelir veya kurumlar vergisi matrahlarının tespitinde gider veya maliyet unsuru olarak dikkate alınamayacaktır. Ayrıca bu tutarlar, KDV beyannamelerinde indirim olarak dikkate alınamayacaktır. 1 No lu KDV Beyannamesinde ortaya çıkan Ödenmesi Gereken KDV tutarlarından da indirilemez. Ödenen bu tutarlara iade hükümleri uygulanmayacaktır.

4 ARTIRIMA KONU YILLARDA VERİLMESİ GEREKEN 1 NO LU KDV BEYANNAMELERİNİN BİR KISMININ YA DA TAMAMININ VERİLMEMİŞ OLMASI Artırım Yapılacak Yılda En Az 3 Dönemin KDV Beyannamesinin Verilmiş Olması Artırım yapılacak yılda verilmesi gereken beyannamelerin tamamının verilmemiş olması kaydıyla, 3 ve daha fazla dönemin KDV beyannamesinin verilmiş olması halinde, beyanname verilen dönemlerdeki hesaplanan KDV tutarları toplamı, beyannamenin verildiği dönem sayısına bölünerek ortalama tutar bulunacaktır. Daha sonra ortalama tutar 12 ile çarpılarak bir takvim yılına dağıtılacaktır. Bu şekilde hesaplanan tutar üzerinden Tebliğ de yer alan oranlar ile vergi artırımı yapılabilecektir. Artırımın yapılacağı yıla ait 1 No lu KDV Beyannamelerinden; En az 3 en fazla 11 dönemin beyannamesini veren mükellefler, artırım taleplerinde 15 No lu Tebliğ Ekini kullanacaktır. Söz konusu bildirim ekte dikkatinize sunulmuştur. Örnek 2- Mükellef 2012 yılı içinde sadece 5 vergilendirme dönemine ilişkin olarak KDV beyannamesi vermiştir. Mükellefin vermiş olduğu KDV beyannamelerindeki Hesaplanan Katma Değer Vergisi tutarları toplamı TL dir. Buna göre, mükellefin KDV artırım tutarı aşağıdaki gibi hesaplanacaktır. Her Bir Dönem İçin Dikkate Alınacak Hesaplanan KDV / 5 = 9.000,00 TL 2012 Yılı KDV Artırımına Esas Tutar x 12 = ,00 TL 2012 Yılı KDV Artırım Tutarı x %3,0 = 3.240,00 TL Artırım Yapılacak Yılda En Fazla 2 Dönemin KDV Beyannamesinin Verilmiş Olması Artırım yapılmak istenen takvim yılında verilmesi gereken 1 No lu KDV Beyannamelerinin Hiç Verilmemiş olması ya da En Fazla 2 Döneme ait beyannamesinin verilmiş olması hâlinde, mükelleflerin gelir veya kurumlar vergisi yönünden matrah artırımında bulunması gerekmektedir. Artırımın yapılacağı yıla ait 1 No lu KDV Beyannamelerini; Hiç vermemiş veya en fazla 2 dönemin beyannamesini vermiş olan mükellefler, artırım taleplerinde 16 No lu Tebliğ Ekini kullanacaktır. Söz konusu bildirim ekte dikkatinize sunulmuştur. Mükellefler artırdıkları gelir veya kurumlar vergisi matrahları üzerinden %18 oranında hesaplayacakları KDV tutarını ödemeyi kabul etmeleri hâlinde KDV artırımı yararlanabilecektir. Örnek 3- Mükellef (U) A.Ş yılı için KDV yönünden artırımda bulunmak istemektedir. Ancak söz konusu yıla ilişkin olarak sadece iki vergilendirme dönemi için KDV beyannamesi vermiştir. Mükellef, aynı takvim yılı ile ilgili olarak TL kurumlar vergisi matrah artırımında bulunmuştur.

5 Bu durumda, mükellefin KDV artırım tutarı aşağıdaki gibi hesaplanacaktır Yılı KDV Artırım Tutarı x %18 = ,00 TL ARTIRIMA KONU YILLARDAKİ 1 NO LU KDV BEYANNAMELERİNDE HESAPLANAN KDV BULUNMAYAN VEYA HESAPLANAN KDV BEYANLARININ TAMAMI TECİL-TERKİN UYGULAMASI KAPSAMINDA OLANLAR İlgili takvim yılında gerçekleşen işlemlerinin tamamı; İstisnalar kapsamındaki teslim ve hizmetlerden oluşan veya diğer nedenlerle Hesaplanan KDV Beyanı bulunmayan mükellefler, Tecil-Terkin uygulaması kapsamındaki teslim ve hizmetlerden oluşan mükellefler, İlgili yıl için gelir veya kurumlar vergisi matrah artırımında bulunmuş olmaları şartıyla KDV artırımında bulunabilecektir. Bu mükellefler gelir veya kurumlar vergisi açısından artırdıkları matrahlarına %18 oranını uygulamak suretiyle vergi artırımı hesaplayacaktır. Örnek 4- (Y) A.Ş yılı için KDV yönünden artırımda bulunmak istemektedir. Ancak söz konusu yıldaki işlemleri KDV den müstesna olan ve tecil-terkin uygulaması kapsamındaki işlemlerden oluşmaktadır yılı KDV beyannamelerinin üçünde Hesaplanan Katma Değer Vergisi beyanı bulunmakta, ancak bu beyanlar tecil-terkin uygulaması kapsamındaki işlemlerden kaynaklanmaktadır. Mükellef, aynı takvim yılı ile ilgili olarak TL kurumlar vergisi matrah artırımında bulunmuştur. Mükellefin 2013 yılı beyan durumu her bir dönem itibarıyla aşağıdaki gibidir. Dönem OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK TOPLAM Hesaplanan KDV (HKDV) Beyanı TL (Tecil Edilebilir KDV) TL (Tecil Edilebilir KDV) TL (Tecil Edilebilir KDV) TL (Tecil Edilebilir KDV)

6 Mükellefin hesaplanan KDV tutarlarının tamamı tecil-terkin uygulaması kapsamındaki işlemlerinden oluştuğu için, mükellef gelir veya kurumlar vergisi matrahını artırmak suretiyle KDV yönünden vergi artırımı talep edebilecektir Yılı KDV Artırım Tutarı x %18 = ,00 TL ARTIRIMA KONU YILLARDAKİ 1 NO LU KDV BEYANNAMELERİNDE TECİL- TERKİN UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERİN DIŞINDAKİ İŞLEMLER NEDENİYLE HESAPLANAN KDV BEYAN EDEN MÜKELLEFLER Mükelleflerin artırım yapılmak istenen yılda tecil-terkin uygulaması kapsamındaki işlemleri dışında bir nedenden dolayı hesaplanan KDV sinin doğmadığı dönemler ile bazı dönemlerde Hesaplanan KDV sinin bulunduğu durumlarda yapılacak olan artırım, gelir veya kurumlar vergisi matrahında yapılan artırım tutarına uygulanan %18 oranıyla çarpılarak hesaplanan vergiden az olamayacaktır. Bu kapsamda yer alan mükellefler 17 No lu Tebliğ Ekini kullanarak bildirimde bulunacaktır. Söz konusu bildirim ekte dikkatinize sunulmuştur. Örnek 5- Gelir vergisi mükellefi (A), 2015 yılı için KDV yönünden artırımda bulunmak istemektedir. Söz konusu yılda, KDV den istisna işlemlerin yanı sıra bazı dönemlerde (Şubat, Nisan, Mayıs ve Eylül/2015 dönemlerinde) vergiye tabi (KDV beyanını gerektiren) işlemler de bulunmaktadır. Mükellef, aynı takvim yılı ile ilgili olarak TL gelir vergisi matrah artırımında bulunmuştur. Mükellefin 2015 yılı beyan durumu her bir dönem itibarıyla aşağıdaki gibidir. Dönem OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK TOPLAM Hesaplanan KDV (HKDV) Beyanı TL TL TL TL TL

7 Bu durumda mükellefin KDV artırım tutarı hesaplaması; hem Hesaplanan KDV tutarı hem de gelir vergisi matrahında yapılan artırım tutarı dikkate alınarak karşılaştırılacaktır Yılı KDV Artırım Tutarı: Hesaplanan KDV Tutarı Üzerinden x %1,5 = 2.227,50 TL Artırılan Gelir Vergisi Matrahı Üzerinden x %18 = 5.400,00 TL Her iki kriter dikkate alınarak yapılan hesaplama sonucu mükellefin KDV açısından uygulayacağı artırım tutarı 5.400,00 TL olacaktır. Örnek takvim yılına ilişkin olarak sadece 3 dönemde vergili işlemleri bulunan ve yılın 9 döneminde beyanname verip, 3 döneminde vermemiş olan gelir vergisi mükellefi (B) nin KDV beyan durumu aşağıdaki gibidir. Mükellef 2014 yılı ile ilgili olarak TL gelir vergisi matrah artırımında bulunmuştur. Dönem OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK TOPLAM Hesaplanan KDV (HKDV) Beyanı Beyanname Yok TL TL Beyanname Yok TL Beyanname Yok TL Bu durumda mükellefin KDV artırım tutarı hesaplaması; hem Hesaplanan KDV tutarı hem de gelir vergisi matrahında yapılan artırım tutarı dikkate alınarak karşılaştırılacaktır Yılı KDV Artırım Tutarı: Her Bir Dönem İçin Dikkate Alınacak Hesaplanan KDV ,00 / 9 = ,66 TL 2014 Yılı KDV Artırımına Esas Tutar ,66 x 12 = ,00 TL 2014 Yılı KDV Artırım Tutarı x %2,0 = 3.040,00 TL Artırılan Gelir Vergisi Matrahı Üzerinden x %18 = 5.400,00 TL Her iki kriter dikkate alınarak yapılan hesaplama sonucu mükellefin KDV açısından uygulayacağı artırım tutarı 5.400,00 TL olacaktır.

8 14 No lu Tebliğ Eki

9 15 No lu Tebliğ Eki

10 16 No lu Tebliğ Eki

11 17 No lu Tebliğ Eki

GELİR (STOPAJ) VE KURUMLAR (STOPAJ) VERGİSİ AÇISINDAN VERGİ ARTIRIMI UYGULAMASI

GELİR (STOPAJ) VE KURUMLAR (STOPAJ) VERGİSİ AÇISINDAN VERGİ ARTIRIMI UYGULAMASI GELİR (STOPAJ) VE KURUMLAR (STOPAJ) VERGİSİ AÇISINDAN VERGİ ARTIRIMI UYGULAMASI 6736 sayılı Kanunun 5/2 Maddesi ile mükelleflere; Gelir (Stopaj) ve Kurumlar (Stopaj) vergisi yönünden vergi artırımı uygulamasıyla,

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM LTD. ŞTİ.

BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM LTD. ŞTİ. S İ R K Ü L E R R A P O R TARİH 23.08.2016 SAYI 2016/015 6736 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA KONU İLİŞKİN KANUN KAPSAMINDA MATRAH VE VERGİ ARTIRIMI HAKKINDA SİRKÜLER 19.08.2016 tarih

Detaylı

T.C. HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı

T.C. HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı T.C. HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı Sayı : 84958988-130[5420-294]-E.97317-25.07.2018 Konu : 7143 Sayılı Kanun Uygulamaları Başkanlığımıza intikal ettirilen ilgi yazınız ve ekinin incelenmesi

Detaylı

İŞLETMEDE BULUNDUĞU HÂLDE KAYITLARDA YER ALMAYAN EMTİA, MAKİNE, TEÇHİZAT VE DEMİRBAŞLARIN KAYIT ALTINA ALINMASI

İŞLETMEDE BULUNDUĞU HÂLDE KAYITLARDA YER ALMAYAN EMTİA, MAKİNE, TEÇHİZAT VE DEMİRBAŞLARIN KAYIT ALTINA ALINMASI İŞLETMEDE BULUNDUĞU HÂLDE KAYITLARDA YER ALMAYAN EMTİA, MAKİNE, TEÇHİZAT VE DEMİRBAŞLARIN KAYIT ALTINA ALINMASI 6736 sayılı Kanunun 6/1 Maddesinin ile bazı mükelleflere; işletmelerinde mevcut olduğu hâlde

Detaylı

7143 VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YAPILANDIRMASI KANUNU MATRAH VE VERGİ ARTIRIMI

7143 VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YAPILANDIRMASI KANUNU MATRAH VE VERGİ ARTIRIMI 7143 VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YAPILANDIRMASI KANUNU MATRAH VE VERGİ ARTIRIMI Ataşehir Bulvarı Ata 2-3 Plaza Kat 10 No: 88 Ataşehir-İSTANBUL Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına

Detaylı

Matrah Ve Vergi Artırımı (Madde: 5)

Matrah Ve Vergi Artırımı (Madde: 5) 09.06.2018/23 Matrah Ve Vergi Artırımı (Madde: 5) Açıklamalar: 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı

Detaylı

6736 SAYILI KANUN RESMİ GAZETE Tarih : 19/8/2106 Sayı : 29806

6736 SAYILI KANUN RESMİ GAZETE Tarih : 19/8/2106 Sayı : 29806 6736 SAYILI KANUN RESMİ GAZETE Tarih : 19/8/2106 Sayı : 29806 SUNUM KONUSU MATRAH ARTIRIMI Haydar ÇAMALAN Yeminli Mali Müşavir Alâattin KÜREN Mali Müşavir Eylül 16 1 MATRAH ARTIRIMI ANA BAŞLIKLAR KURUMLAR

Detaylı

Dilediğiniz gibi bir bayram olması dileği ile iyi bayramlar

Dilediğiniz gibi bir bayram olması dileği ile iyi bayramlar SİRKÜLER NO: YORDAM 2016/S 26 ĠST. 08.09.2016 MATRAH ARTIRIMI 19.08.2016 tarih ve 29906 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 6736 sayılı kanunla geçmiş yıllara ilişkin Matrah Artırımı kamuoyunda bilinen adıyla

Detaylı

MATRAH VE VERGİ ARTIRIMINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR? MATRAH VE VERGİ ARTIRIMI NASIL YAPILACAKTIR?

MATRAH VE VERGİ ARTIRIMINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR? MATRAH VE VERGİ ARTIRIMI NASIL YAPILACAKTIR? Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanuna göre, 2011-2015 yılları arasında beyan edilen Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Gelir/Kurumlar Stopaj Vergisi ve Katma Değer Vergisi

Detaylı

S.M. Mali Müşavir Kemal Şenol Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (Chamber Of Certified Public Accountants Of Antalya) Oda Sicil No: 3198

S.M. Mali Müşavir Kemal Şenol Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (Chamber Of Certified Public Accountants Of Antalya) Oda Sicil No: 3198 VERGİ SİRKÜLERİ KONU: 6736 Sayılı Kanun un Matrah ve Vergi Artırıma İlişkin Hükümleri. 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun 19 Ağustos 2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi

Detaylı

VERGĠ AFFI/MATRAH ARTIRIMI

VERGĠ AFFI/MATRAH ARTIRIMI SİRKÜLER NO: YORDAM 2018/S 32 ĠST. 31.05.2018 VERGĠ AFFI/MATRAH ARTIRIMI Kamuoyunda vergi ve sigorta affı, vergi barışı olarak bilinilen 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

Sirküler No : 2016 / 22 Sirküler Tarihi : : 6736 Sayılı Kanun Kapsamında Matrah Ve Vergi Artırımı

Sirküler No : 2016 / 22 Sirküler Tarihi : : 6736 Sayılı Kanun Kapsamında Matrah Ve Vergi Artırımı Sirküler No : 2016 / 22 Sirküler Tarihi : 06.09.2016 Konusu : 6736 Sayılı Kanun Kapsamında Matrah Ve Vergi Artırımı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında 6736 Sayılı Kanun 19.08.2016 tarihli

Detaylı

DUYURU 366. Konu: 6736 Sayılı Kanundaki matrah ve vergi artırımı hükümleri hakkında.

DUYURU 366. Konu: 6736 Sayılı Kanundaki matrah ve vergi artırımı hükümleri hakkında. İstanbul, 19.08.2016 DUYURU 366 Konu: 6736 Sayılı Kanundaki matrah ve vergi artırımı hükümleri hakkında. 19.08.2016 Tarih ve 29806 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden

Detaylı

6736 Sayılı Kanun Kapsamında Matrah ve Vergi Artırma İlişkin Hükümler Sirküler

6736 Sayılı Kanun Kapsamında Matrah ve Vergi Artırma İlişkin Hükümler Sirküler 6736 Sayılı Kanun Kapsamında Matrah ve Vergi Artırma İlişkin Hükümler Sirküler 2016-044 02.09.2016 PRECISE. PROVEN. PERFORMANCE. 6736 Sayılı Kanun; Matrah ve Vergi Artırıma İlişkin Hükümler 6736 sayılı

Detaylı

MATRAH ARTIRIMINA İLİŞKİN MUHASEBE İŞLEMLERİ

MATRAH ARTIRIMINA İLİŞKİN MUHASEBE İŞLEMLERİ MATRAH ARTIRIMINA İLİŞKİN MUHASEBE İŞLEMLERİ ÖZET; Bilindiği üzere Vergi ve Diğer Bazı ların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanuna göre, mükelleflerin 2013-2017 yıllarında beyan ettikleri;

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2011/23 : Matrah Artırımı Hk.

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2011/23 : Matrah Artırımı Hk. AKKOR SİRKÜLER Akkor YMM LTD.ŞTİ. Tel: (216) 467 10 73 Bağdat Cad. No.353 D:8 Fax: (216) 467 01 73 34728 Caddebostan E-mail:info@akkorymm.com Kadıköy / İstanbul web:www.akkorymm.com.tr Sirküler Tarihi

Detaylı

6111 SAYILI KANUN İLE YAPILAN DÜZENLEMELER (2) (Madde 6-9)

6111 SAYILI KANUN İLE YAPILAN DÜZENLEMELER (2) (Madde 6-9) YOUR GLOBAL NETWORK OF LEADING TAX ADVISORS 01.03.2011 Vergi Gazetesi 2011-19 6111 SAYILI KANUN İLE YAPILAN DÜZENLEMELER (2) (Madde 6-9) www.taxand.com 1 MATRAH VE VERGİ ARTIRIMI Gelir ve Kurumlar Vergisinde

Detaylı

Kamu Alacaklarının Yapılandırılmasında Matrah Artırımı

Kamu Alacaklarının Yapılandırılmasında Matrah Artırımı Kamu Alacaklarının Yapılandırılmasında Matrah Artırımı Bilindiği üzere, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Ve Diğer Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde

Detaylı

MATRAH VE VERGİ ARTIRIMINA İLİŞKİN 6736 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI HAKKINDA KANUN HÜKÜMLERİ

MATRAH VE VERGİ ARTIRIMINA İLİŞKİN 6736 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI HAKKINDA KANUN HÜKÜMLERİ MATRAH VE VERGİ ARTIRIMINA İLİŞKİN 6736 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI HAKKINDA KANUN HÜKÜMLERİ 1- MATRAH VE VERGİ ARTIRIMI KAPSAMI Matrah Artırımı Vergi Artırımı : Kurumlar Vergisi Gelir

Detaylı

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER)

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) www.gib.gov.tr 1 Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) 444 0 189 www.gib.gov.tr Bu rehber, yayın tarihinde yürürlükte olan mevzuat dikkate alınarak hazırlanmıştır. Başkanlığımızın internet

Detaylı

19 B-Matrah ve Vergi. Artırımında Bulunulması

19   B-Matrah ve Vergi. Artırımında Bulunulması 19 www.gib.gov.tr B-Matrah ve Vergi Artırımında Bulunulması Mükelleflerin 2011-2015 yıllarında beyan ettikleri; B - MATRAH VE VERGİ ARTIRIMINDA BULUNULMASI b Gelir Vergisi, b Kurumlar Vergisi, b Gelir/Kurumlar

Detaylı

6736 Sayılı Kanun un Matrah ve Vergi Artırıma İlişkin Hükümleri

6736 Sayılı Kanun un Matrah ve Vergi Artırıma İlişkin Hükümleri Şebnem KISAKÜREK, SMMM Bağımsız Denetçi 6736 Sayılı Kanun un Matrah ve Vergi Artırıma İlişkin Hükümleri 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun 19 Ağustos 2016 tarihli ve

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul,

SİRKÜLER İstanbul, SİRKÜLER İstanbul, 19.08.2016 Sayı: 2016/153 Ref:4/153 Konu: MATRAH VE VERGİ ARTIRIMI Bu sirkülerimizde, 19.08.2016 tarih ve 29806 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2016/ Sayılı Kanun un Matrah ve Vergi Artırıma İlişkin Hükümleri.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2016/ Sayılı Kanun un Matrah ve Vergi Artırıma İlişkin Hükümleri. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

Tebliğe aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Tebliğin son bölümünde de eklerle ilgili linkler mevcuttur:

Tebliğe aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Tebliğin son bölümünde de eklerle ilgili linkler mevcuttur: TARİH : 22/08/2016 SİRKÜLER NO : 2016/99 6736 SAYILI KANUNUN MATRAH VE VERGİ ARTIRIMIYLA İLGİLİ DÜZENLEMELERİ: 19 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 6736 sayılı Kanunun matrah ve vergi artırımı

Detaylı

Raşit UÇAN-Vergi Müfettişi 16/02/2017

Raşit UÇAN-Vergi Müfettişi 16/02/2017 TAM İSTİSNA UYGULANAN İŞLEMLERDE 1 NO.LU KDV BEYANNAMESİ DÜZENLENME (6736 sayılı Kanunun (6/2-a) Maddesi Kapsamındaki İşlemlerin Eklenmesi Nedeniyle Yenilenen 1 Nolu KDV Beyannamesine Göre Hazırlanmıştır.)

Detaylı

MATRAH ve VERGİ ARTIRIMI

MATRAH ve VERGİ ARTIRIMI MATRAH ve VERGİ ARTIRIMI Emek KURT & Dursun KÜÇÜKASLAN BDO DENET 27 Eylül 2016 Sayfa 1/36/26 MATRAH VEYA VERGİ ARTIRIMI Kapsam KURUMLAR VERGİSİ YÖNÜNDEN MATRAH ARTIRIMI GELİR VERGİSİ YÖNÜNDEN MATRAH ARTIRIMI

Detaylı

: Matrah Arttırımı ve İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi

: Matrah Arttırımı ve İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi Sirküler No : 2016-67 Sirküler Tarihi : 15.08.2016 Konu : Matrah Arttırımı ve İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi Resmi Gazete'de henüz yayınlanmayan ancak 3 Ağustos 2016 tarihinde kabul edilen 6736 sayılı

Detaylı

: Matrah Arttırımı ve İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi

: Matrah Arttırımı ve İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi Sirküler No : 2018-31 Sirküler Tarihi : 21.05.2018 Konu : Matrah Arttırımı ve İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi 18.05.2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 7143 sayılı Kanun kapsamında

Detaylı

S İ R K Ü L E R : /

S İ R K Ü L E R : / S İ R K Ü L E R : 2 0 1 8 / 34 23.05.2018 7143 SAYILI KANUN'LA GETİRİLEN MATRAH ve VERGİ ARTIRIMI 18.05.2018 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren, 7143 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına

Detaylı

SİRKÜLER 2018/46. Normal Vergi Oranı

SİRKÜLER 2018/46. Normal Vergi Oranı SİRKÜLER 2018/46 21/05/2018 7143 sayılı Kanun un matrah ve vergi artırımına ilişkin düzenlemeleri 18.05.2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan ve yayım tarihinde yürürlüğe giren 7143 sayılı

Detaylı

KAYITLARDA YER ALDIĞI HÂLDE İŞLETMEDE BULUNMAYAN KASA MEVCUDU VE ORTAKLARDAN ALACAKLARIN BEYANI

KAYITLARDA YER ALDIĞI HÂLDE İŞLETMEDE BULUNMAYAN KASA MEVCUDU VE ORTAKLARDAN ALACAKLARIN BEYANI KAYITLARDA YER ALDIĞI HÂLDE İŞLETMEDE BULUNMAYAN KASA MEVCUDU VE ORTAKLARDAN ALACAKLARIN BEYANI 6736 sayılı Kanunun 6/3 Maddesinin ile bazı mükelleflere; kayıtlarında yer aldığı hâlde fiilen işletmede

Detaylı

Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması (Matrah & Vergi Artırım)

Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması (Matrah & Vergi Artırım) Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması (Matrah & Vergi Artırım) 29 Eylül 2016 Recep Bıyık Kanun un Kapsamı / Karşılaştırma Kesinleşmiş alacaklar 4811 (25.02.2003) 5811 (13.11.2008) 6111 (13.02.2011)

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ / 24

KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ / 24 KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ / 24 Konusu : Aralık/2004 Vergilendirme Döneminden İtibaren Kullanılacak Olan 1 No.lu (Gerçek Usulde Vergilendirilen Mükellefler İçin) Katma Değer Vergisi Beyannamesinin Düzenlenmesi

Detaylı

VERGİYE UYUMLU MÜKELLEFLERE VERGİ İNDİRİMİ UYGULAMASI.

VERGİYE UYUMLU MÜKELLEFLERE VERGİ İNDİRİMİ UYGULAMASI. VERGİYE UYUMLU MÜKELLEFLERE VERGİ İNDİRİMİ UYGULAMASI. 23.12.2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 301 Nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile Vergiye Uyumlu Mükelleflere vergi indirimi uygulamasına ilişkin

Detaylı

Kısmi tevkifata konu işlemlerde iade talep edebilecek taraf satıcıdır. Yani 1 numaralı KDV beyannamesini veren taraftır.

Kısmi tevkifata konu işlemlerde iade talep edebilecek taraf satıcıdır. Yani 1 numaralı KDV beyannamesini veren taraftır. KISMİ TEVKİFATA KONU İŞLEMLERDEKDV İADE TUTARININ HESAPLANMASI (6736 sayılı Kanunun (6/2-a) Maddesi Kapsamındaki İşlemlerin Eklenmesi Nedeniyle Yenilenen 1 Nolu KDV Beyannamesine Göre Hazırlanmıştır.)

Detaylı

6736 Sayılı Kanun Kapsamında Kasa Mevcudu ve Ortaklardan Alacakların Beyanı Sirküler

6736 Sayılı Kanun Kapsamında Kasa Mevcudu ve Ortaklardan Alacakların Beyanı Sirküler 6736 Sayılı Kanun Kapsamında Kasa Mevcudu ve Ortaklardan Alacakların Beyanı Sirküler 2016-042 02.09.2016 PRECISE. PROVEN. PERFORMANCE. 6736 Sayılı Kanun Sirküleri (Kasa Mevcudu ve Ortaklardan Alacakların

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/59

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/59 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 26.07.2018 Sayı : 2018/59 Değerli Müşterimiz; Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği (Seri No:1) 26.05.2018 tarih

Detaylı

7143 Sayılı Kanuna göre Matrah ve Vergi Artırımı İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi. Kazım TEFENLİ SMMM SMMM KAZIM TEFENLİ

7143 Sayılı Kanuna göre Matrah ve Vergi Artırımı İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi. Kazım TEFENLİ SMMM SMMM KAZIM TEFENLİ 7143 Sayılı Kanuna göre Matrah ve Vergi Artırımı İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi Kazım TEFENLİ SMMM SMMM KAZIM TEFENLİ 09.06.2018 1 1- MATRAH VE VERGİ ARTTIRIMI 7143 Sayılı kanunun 5.maddesine göre matrah

Detaylı

DUYURU ( / EK-4)

DUYURU ( / EK-4) Konu : Matrah Ve Vergi Artırımı Hakkında, DUYURU (2011-12 / EK-4) 03.03.2011 25.02.2011 tarih ve 27857 sayılı resmi gazetede yayınlanan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar ve

Detaylı

Sirküler, 2016/26. Sayın Meslektaşımız; Konu : Gelir ve Kurumlar Vergisinde Matrah Artırımı Hakkında.

Sirküler, 2016/26. Sayın Meslektaşımız; Konu : Gelir ve Kurumlar Vergisinde Matrah Artırımı Hakkında. 05.09.2016 Sirküler, 2016/26 Sayın Meslektaşımız; Konu : Gelir ve Kurumlar Vergisinde Matrah Artırımı Hakkında. 6736 sayılı Kanunun 5 inci maddesinde yer alan gelir vergisi ve kurumlar vergisi matrah ve

Detaylı

Raşit UÇAN-Vergi Müfettişi 16/02/2017

Raşit UÇAN-Vergi Müfettişi 16/02/2017 İHRAÇ KAYITLI TESLİMLERDE İMALATÇININ İHRACATÇIYA MAL TESLİM ETTİĞİ DÖNEMDE VERECEĞİ 1 NO.LU KDV BEYANNAMESİ DÜZENLENME (636 sayılı Kanunun (6/2-a) Maddesi Kapsamındaki İşlemlerin Eklenmesi Nedeniyle Yenilenen

Detaylı

4447 SAYILI KANUNUN GEÇİCİ 19. VE 20. MADDESİ KAPSAMINDA İŞE ALINAN ÜCRETLİLERE İLİŞKİN GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ UYGULAMASI

4447 SAYILI KANUNUN GEÇİCİ 19. VE 20. MADDESİ KAPSAMINDA İŞE ALINAN ÜCRETLİLERE İLİŞKİN GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ UYGULAMASI 4447 SAYILI KANUNUN GEÇİCİ 19. VE 20. MADDESİ KAPSAMINDA İŞE ALINAN ÜCRETLİLERE İLİŞKİN GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ UYGULAMASI 06 Temmuz 2018 tarihinde 30470 sayılı resmi gazete ile yayımlanan 25/8/1999

Detaylı

KDV TEVKİFAT UYGULAMASI

KDV TEVKİFAT UYGULAMASI SİRKÜLER: AKAD.12/05-16.05.2012 KDV TEVKİFAT UYGULAMASI KDV tevkifat uygulamasına ve bu uygulamadan doğan iade taleplerinin yerine getirilmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında açıklamalar 14 Nisan 2012

Detaylı

KONU: SERBEST BÖLGELERDE İSTİHDAM EDİLEN HİZMET ERBABININ

KONU: SERBEST BÖLGELERDE İSTİHDAM EDİLEN HİZMET ERBABININ Sirküler Tarihi : 19.03.2009 Sirküler No : 759 KONU: SERBEST BÖLGELERDE İSTİHDAM EDİLEN HİZMET ERBABININ ÜCRETLERİNDE GELİR VERGİSİ İSTİSNASI 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanununun geçici 3 üncü maddesinin

Detaylı

Sirküler No: 2017 / 25 Tarih:

Sirküler No: 2017 / 25 Tarih: Sirküler No: 2017 / 25 Tarih: 23.03.2017 Konu: Gelir Vergisi Stopaj Desteğine ilişkin Tebliğ Yayımlandı. 2 Bu kez 16 Mart 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 297 seri numaralı Gelir Vergisi Genel Tebliği

Detaylı

Torba Yasada Matrah/Vergi Artırımına İlişkin Kapsamlı Rehber

Torba Yasada Matrah/Vergi Artırımına İlişkin Kapsamlı Rehber Torba Yasada / na İlişkin Kapsamlı Rehber Tarih: 02.03.2011 II MATRAH/VERGİ ARTIRIMINA İLİŞKİN HÜKÜMLER(Md.7) A) GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ MATRAH ARTIRIMI 1-)Genel Açıklamalar a) / nda Bulunabilecek Mükellefler

Detaylı

GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI.

GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI. GELİR VERGİSİ STOPAJI TEŞVİKİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI. 9/2/2017 tarihli ve 29974 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 687 sayılı KHK ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa Geçici

Detaylı

SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014

SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014 SİRKÜLER SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014 KONU : Özel Tüketim Vergisi 34 Seri Nolu Genel Tebliğ yayımlandı. 19 Nisan 2014 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği Seri

Detaylı

DUYURU 412. Konu: 7143 Sayılı Kanundaki matrah artırımı hükümleri hakkında. 1. Gelir ve Kurumlar Vergisi Matrah Artırımı ( Madde : 5/1)

DUYURU 412. Konu: 7143 Sayılı Kanundaki matrah artırımı hükümleri hakkında. 1. Gelir ve Kurumlar Vergisi Matrah Artırımı ( Madde : 5/1) DUYURU 412 İstanbul, 18.05.2018 Konu: 7143 Sayılı Kanundaki matrah artırımı hükümleri hakkında. 18.05.2018 Tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2011/24 : Stok Beyanları, Kasa Mevcudu ve Ortaklardan Alacaklar Hk.

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2011/24 : Stok Beyanları, Kasa Mevcudu ve Ortaklardan Alacaklar Hk. AKKOR SİRKÜLER Akkor YMM LTD.ŞTİ. Tel: (216) 467 10 73 Bağdat Cad. No.353 D:8 Fax: (216) 467 01 73 34728 Caddebostan E-mail:info@akkorymm.com Kadıköy / İstanbul web:www.akkorymm.com.tr Sirküler Tarihi

Detaylı

7143 Sayılı Kanun; Matrah ve Vergi Artırıma İlişkin Hükümler

7143 Sayılı Kanun; Matrah ve Vergi Artırıma İlişkin Hükümler 7143 Sayılı Kanun; Matrah ve Vergi Artırıma İlişkin Hükümler 7143 sayılı "Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun"18/5/2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak

Detaylı

KAYITLARDA YER ALDIĞI HÁLDE İŞLETMEDE BULUNMAYAN EMTİANIN BİLDİRİMİ

KAYITLARDA YER ALDIĞI HÁLDE İŞLETMEDE BULUNMAYAN EMTİANIN BİLDİRİMİ KAYITLARDA YER ALDIĞI HÁLDE İŞLETMEDE BULUNMAYAN EMTİANIN BİLDİRİMİ 6736 sayılı Kanunun 6/2 Maddesi ile bazı mükelleflere; kayıtlarında bulunduğu hâlde işletmelerinde mevcut olmayan emtialarının bildirim

Detaylı

SİRKÜLER 2017/33. Teşvikten, özel sektör işverenleri aşağıdaki şartlar dahilinde yararlanacaktır:

SİRKÜLER 2017/33. Teşvikten, özel sektör işverenleri aşağıdaki şartlar dahilinde yararlanacaktır: SİRKÜLER 2017/33 17/03/2017 Sayın Yetkili; İlave İstihdam Teşvikiyle İlgili Gelir Vergisi Tebliği Yayımlandı. 16.03.2017 tarihli ve 30009 sayılı Resmi Gazete'de, 31.12.2017 tarihine kadar işe alınanlar

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2005/ 10 İstanbul, 17 Ocak 2005 KONU : Aralık/04 Vergilendirme

Detaylı

99 SERİ NOLU KDV GENEL TEBLİĞİ NİN DEĞERLENDİRİLMESİ

99 SERİ NOLU KDV GENEL TEBLİĞİ NİN DEĞERLENDİRİLMESİ 99 SERİ NOLU KDV GENEL TEBLİĞİ NİN DEĞERLENDİRİLMESİ 5 99 SERİ NOLU KDV GENEL TEBLİĞİ NİN DEĞERLENDİRİLMESİ Katma Değer Vergisi uygulamaları ile ilgili değişik konularda açıklama yapılan 99 Seri Nolu KDV

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 72 İST, 20.10.2014

SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 72 İST, 20.10.2014 SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 72 İST, 20.10.2014 ÖZET: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin tebliğ (Seri No: 1) yayımlandı. KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / VERGİ KARNESİ İYİ OLAN MÜKELLEFLERE GETİRİLEN İNDİRİMLİ VERGİ UYGULAMASI 23.02.2017 tarih ve 6824 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Detaylı

MATRAH VE VERGİ ARTIRIMI Md.5 DÖNEMİ YILLAR * 2013 * 2014 * 2015 * 2016 * 2017

MATRAH VE VERGİ ARTIRIMI Md.5 DÖNEMİ YILLAR * 2013 * 2014 * 2015 * 2016 * 2017 MATRAH VE VERGİ ARTIRIMI Md.5 DÖNEMİ YILLAR * 2013 * 2014 * 2015 * 2016 * 2017 Matrah/vergi artırımı talebinde bulundukları vergilendirme dönemleri ve vergi türleri itibarıyla daha sonraki dönemlerde vergi

Detaylı

Sirküler No :2016/147 Konu :6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile Matrah Artırım Uygulaması

Sirküler No :2016/147 Konu :6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile Matrah Artırım Uygulaması Rödl & Partner Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. Teşvikiye Cad. 17 D 12 13 15 Ikbal Ticaret Merkezi 34365 Teşvikiye-Istanbul Telefon: + 90 (212) 310 14 00 Telefax: + 90 (212) 327 32 14 E-Mail : istanbul@roedl.pro

Detaylı

Teşvikten, özel sektör işverenleri aşağıdaki şartlar dahilinde yararlanacaktır:

Teşvikten, özel sektör işverenleri aşağıdaki şartlar dahilinde yararlanacaktır: Sayı: 2017/20 Konu: Gelir Vergisi Stopaj Desteğine İlişkin Tebliğ Yayımlandı. 16 Mart 2017 tarihli ve 30009 sayılı Resmi Gazete de, 31/12/2017 tarihine kadar işe alınanlar için sağlanacak gelir vergisi

Detaylı

DİİB Kapsamında Temin Edilen Girdilerle Üretilen Malların İhracatçılara Teslimi

DİİB Kapsamında Temin Edilen Girdilerle Üretilen Malların İhracatçılara Teslimi DİİB Kapsamında Temin Edilen Girdilerle Üretilen Malların İhracatçılara Teslimi HÜSEYİN DİNÇER Eski Hesap Uzmanı Öz 15 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 11 seri numaralı Genel Tebliğ ile Dahilde

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ

KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ E-Beyannameler başlığı altında yer alan katma değer vergisi beyannamesinin oluşturulması için öncelikle ilgili butona basılarak tanımlama ekranına ulaşılır. Katma değer

Detaylı

ÇÖZÜM. İbrahim ERCAN *

ÇÖZÜM. İbrahim ERCAN * ÖTV KANUNUNA EK I SAYILI LİSTENİN B CETVELİNDEKİ MALLARIN İMALATÇILAR TARAFINDAN KULLANIMINDA VERGİ TUTARININ İNDİRİMLİ UYGULANMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER İbrahim ERCAN * 1-GİRİŞ Bilindiği üzere, 4760

Detaylı

Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar.

Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar. Sayı: 2018/16 Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar. 31 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ KISMİ TEVKİFAT UYGULAMASINDA KDV İNDİRİMİ VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR

KATMA DEĞER VERGİSİ KISMİ TEVKİFAT UYGULAMASINDA KDV İNDİRİMİ VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR KATMA DEĞER VERGİSİ KISMİ TEVKİFAT UYGULAMASINDA KDV İNDİRİMİ VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR Selim TUNA* Öz Katma Değer Vergisinde kısmi tevkifata tabi işlemlerde, işlem bedeli üzerinden hesaplanan KDV nin alıcı

Detaylı

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR 1 Sirküler Tarihi: 20.09.2016 Sirküler No : 2016/24 SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR İŞLETMEDE MEVCUT OLDUĞU HALDE KAYITLARDA YER ALMAYAN EMTİA, MAKİNE, TEÇHİZAT VE DEMİRBAŞLARIN VERGİ AFFI KAPSAMINDA KAYITLARA

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 23 NO.LU TEBLİĞ KONU ve KAPSAM 15.02.2019 Tarihli ve 30687 Sayılı Resmi Gazete'de KDV indirim ve iade uygulamasına ilişkin önemli

Detaylı

Sirküler no: 096 İstanbul, 2 Aralık 2010

Sirküler no: 096 İstanbul, 2 Aralık 2010 Sirküler no: 096 İstanbul, 2 Aralık 2010 Konu: Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Tasarısı nın matrah ve vergi artırımına ilişkin hükümleri. Özet: 29 Kasım 2010 tarihinde TBMM Başkanlığı'na

Detaylı

İHRAÇ KAYITLI SATIŞLAR, MUHASEBE İŞLEMLERİ VE BEYANI

İHRAÇ KAYITLI SATIŞLAR, MUHASEBE İŞLEMLERİ VE BEYANI İHRAÇ KAYITLI SATIŞLAR, MUHASEBE İŞLEMLERİ VE BEYANI I- YASAL SİSTEM 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Yasası nın İhracat İstisnasını düzenleyen 11/c maddesi, İhraç edilmek şartıyla imalatçılar tarafından

Detaylı

120 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ ilgili özet açıklamalar ve tebliğ metni aşağıda sunulmuştur.

120 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ ilgili özet açıklamalar ve tebliğ metni aşağıda sunulmuştur. SİRKÜLER NO : 2012/ 330-12 İstanbul, 22.08.2012 KONU : KDV UYGULAMALARI 18 Ağustos 2012 Tarihli ve 28388 sayılı Resmi Gazete yayımlanan 120 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ ilgili özet açıklamalar

Detaylı

Sayı : İstanbul, 2016 : ''6736 sayılı Kanununun Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin Kanun un Matrah

Sayı : İstanbul, 2016 : ''6736 sayılı Kanununun Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin Kanun un Matrah Sayı : 2016 068 İstanbul, 2016 Konu : ''6736 sayılı Kanununun Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin Kanun un Matrah ve Vergi artırımına ilişkin hükümleri'' -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER)

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) www.gib.gov.tr 1 Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) 444 0 189 www.gib.gov.tr Bu rehber, yayın tarihinde yürürlükte olan mevzuat dikkate alınarak hazırlanmıştır. Başkanlığımızın internet

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ Tarih : Sayı : 2016/144 Konu : Yurt dışına hizmet veren şirketlerde indirim

VERGİ SİRKÜLERİ Tarih : Sayı : 2016/144 Konu : Yurt dışına hizmet veren şirketlerde indirim VERGİ SİRKÜLERİ Tarih :03.10.2016 Sayı : 2016/144 Konu : Yurt dışına hizmet veren şirketlerde indirim 2/10/2016 tarih ve 29845 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 293 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde;

Detaylı

alfa ymm İstanbul, 17/05/2018 ALFA GENELGE 2018/23 Konu : Stok Affı ve Kasa, Ortaktan Alacaklar Affı

alfa ymm İstanbul, 17/05/2018 ALFA GENELGE 2018/23 Konu : Stok Affı ve Kasa, Ortaktan Alacaklar Affı alfa ymm Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat. 5 Şişli - İstanbul Ofis : (0212) 343 65 65 (Pbx) Fax : (0212) 343 31 41 İstanbul, 17/05/2018 ALFA GENELGE 2018/23 Konu : Stok Affı

Detaylı

İstanbul, SiRKÜLER 2016/05 KONU : 1-KAMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI

İstanbul, SiRKÜLER 2016/05 KONU : 1-KAMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI İstanbul, 22.08.2016 SiRKÜLER 2016/05 KONU : 1-KAMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI A-YENİDEN YAPILANDIRMA B-MATRAH ARTIRIMI C-STOK BEYANI D-KASA VE ORTAKLAR C/H %3 VERGİLEME İLE DÜZELTİLME E-VARLIK

Detaylı

KONU: BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 6736 SAYILI KANUNUN VERGİ MEVZUATINI İLGİLENDİREN DÜZENLEMELERİ: MATRAH VE VERGİ ARTIRIMI

KONU: BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 6736 SAYILI KANUNUN VERGİ MEVZUATINI İLGİLENDİREN DÜZENLEMELERİ: MATRAH VE VERGİ ARTIRIMI VERGİ SİRKÜLERİ KONU: BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 6736 SAYILI KANUNUN VERGİ MEVZUATINI İLGİLENDİREN DÜZENLEMELERİ: MATRAH VE VERGİ ARTIRIMI SAYI: 2016-4 Yatırım ortamının iyileştirilmesi

Detaylı

SİRKÜLER (2019/34) 2. İhraç Kaydıyla Teslim Edilen Malın İhracatının Gerçekleşmemesi Halinde Vergi İndirimi

SİRKÜLER (2019/34) 2. İhraç Kaydıyla Teslim Edilen Malın İhracatının Gerçekleşmemesi Halinde Vergi İndirimi İstanbul, 18.02.2019 SİRKÜLER (2019/34) Konu: KDV Uygulama Genel Tebliğinde Yapılan Değişiklikler Katma Değer Vergisi Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No:23) 15.02.2019

Detaylı

İŞKUR VASITASIYLA İŞE İLAVE ALINANLAR İÇİN GETİRİLEN GELİR VERGİSİ STOPAJ DESTEĞİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI:

İŞKUR VASITASIYLA İŞE İLAVE ALINANLAR İÇİN GETİRİLEN GELİR VERGİSİ STOPAJ DESTEĞİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI: SİRKÜLER TARİHİ : 16 /03/2017 SİRKÜLER NO : 2017/46 İŞKUR VASITASIYLA İŞE İLAVE ALINANLAR İÇİN GETİRİLEN GELİR VERGİSİ STOPAJ DESTEĞİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI: 9 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazetede

Detaylı

SİRKÜLER KONU. KONU : 297 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği

SİRKÜLER KONU. KONU : 297 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği SİRKÜLER TARİH : 25.03 03.201.2017 SAYI : 2017-03 03-08 KONU KONU : 297 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ÖZETİ : Tebliğde, özel sektör işverenlerinin 2016 yılı Aralık ayına ilişkin olarak verdikleri

Detaylı

SİRKÜLER 2012 / Seri No.lu KDV Genel Tebliği İle Yapılan Düzenlemeler

SİRKÜLER 2012 / Seri No.lu KDV Genel Tebliği İle Yapılan Düzenlemeler SİRKÜLER 2012 / 07 116 Seri No.lu KDV Genel Tebliği İle Yapılan Düzenlemeler Sirkülerin Konusu 19 Ocak 2012 tarihli ve 28178 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 116 Seri No lu KDV Genel Tebliği ile KDV Kanunu

Detaylı

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Kanun Numarası Kabul Tarihi Yayımlandığı Resmî Gazete Tarih : 7143 : 11/5/2018 : 18/5/2018

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/3

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/3 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 08.01.2018 Sayı : 2018/3 Değerli Müşterimiz; Vergiye uyumlu, bir diğer ifadeyle vergisini tam ve zamanında ödeyen mükellefler için vergi indirimi teşviki getirilmiştir. Vergiye

Detaylı

SİRKÜLER. SAYI : 2019 / 15 İstanbul,

SİRKÜLER. SAYI : 2019 / 15 İstanbul, SİRKÜLER SAYI : 2019 / 15 İstanbul,18.02.2019 KONU : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No : 23) Resmi Gazete de Yayımlandı. 15.02.2019 tarihli ve 30687

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş / 78

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş / 78 16.08.2016 / Salı ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2016 / 78 Konu: 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun un matrah ve vergi artırımıyla ilgili hükümleri

Detaylı

1.1. Satıcı ÖTV Mükelleflerinin ÖTV Tevkifatına Tabi Mal Teslimlerinin Beyanı

1.1. Satıcı ÖTV Mükelleflerinin ÖTV Tevkifatına Tabi Mal Teslimlerinin Beyanı Sayı: Rehber.2014/018 Ankara,19.04.2014 Konu: 34 Seri No lu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliğ Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I) sayılı listenin (B) cetvelinin 38.11 tarife pozisyon numarasında (Vuruntuyu

Detaylı

Kat mülkiyeti kurulan konut veya iş yerlerinin tesliminde ise fiili teslimin tevsiki aranmamaktadır.

Kat mülkiyeti kurulan konut veya iş yerlerinin tesliminde ise fiili teslimin tevsiki aranmamaktadır. SİRKÜLER 2017/34: Yabancılara Konut Ve İşyeri Satışında Katma Değer Vergisi İstisnasının Uygulanmasına İlişkin Açıklamaların Yer Aldığı KDV Genel Tebliği Yayımlandı 6824 sayılı Kanunla Katma Değer Vergisi

Detaylı

Kapsam Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti.

Kapsam Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti. Sirküler No : 2017-73 Sirküler Tarihi : 26.12.2017 Konu : Vergiye Uyumlu Mükelleflere Vergi İndirimi 23/12/2017 tarihli ve 30279 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 301 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde;

Detaylı

2017 Yılında Uygulanacak İstihdam Teşviğine İlişkin Yayımlanan 297 Seri Numaralı Gelir Vergisi Genel Tebliği Hakkında

2017 Yılında Uygulanacak İstihdam Teşviğine İlişkin Yayımlanan 297 Seri Numaralı Gelir Vergisi Genel Tebliği Hakkında Sirküler 2017 / 026 Referansımız: 0259/ 2017/ YMM/ EK Telefon: +90 (212) 291 57 10 Fax: +90 (212) 241 46 04 E-Mail: info@kutlanpartners.com İstanbul, 16.03.2017 2017 Yılında Uygulanacak İstihdam Teşviğine

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 46 İST, 20.06.2014 KDV BEYANNAMESİ ÖNCESİ BAZI HATIRLATMALAR

SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 46 İST, 20.06.2014 KDV BEYANNAMESİ ÖNCESİ BAZI HATIRLATMALAR SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 46 İST, 20.06.2014 ÖZET: KDV beyannamesi öncesi bazı hatırlatmalar. KDV BEYANNAMESİ ÖNCESİ BAZI HATIRLATMALAR Bilindiği üzere, 1 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren KDV Genel Uygulama

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 04.01.2010 / 9-1 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : 42 seri No lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik

Detaylı

SİRKÜLER (2018/60) İşletmelerinde fiilen bulunduğu halde kayıtlarında görülmeyen, Kayıtlarda yer aldığı halde işletmede fiilen bulunmayan,

SİRKÜLER (2018/60) İşletmelerinde fiilen bulunduğu halde kayıtlarında görülmeyen, Kayıtlarda yer aldığı halde işletmede fiilen bulunmayan, İSTANBUL, 17.08.2018 Konu: 7143 Sayılı Kanuna Göre Stok Affı SİRKÜLER (2018/60) 18.05.2018 tarih 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

Konu: VERGİ VE PRİM ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE İŞLETME KAYITLARININ DÜZELTİLMESİ HAKKINDA ÖZET BİLGİLENDİRME

Konu: VERGİ VE PRİM ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE İŞLETME KAYITLARININ DÜZELTİLMESİ HAKKINDA ÖZET BİLGİLENDİRME DUYURU Sayı: 2018/052 BURSA, 15.05.2018 Konu: VERGİ VE PRİM ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE İŞLETME KAYITLARININ DÜZELTİLMESİ HAKKINDA ÖZET BİLGİLENDİRME TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu nda kabul

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ( )

SİRKÜLER RAPOR ( ) DMF SİSTEM ULUSLARARASIBAĞIMSIZDENETİMDANIŞMANLIKVE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİKA.Ş. www.dmf.com.tr& dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara :Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime B Blok No: 100

Detaylı

7143 Sayılı Kanun ile matrah artırımı uygulamasına ilişkin bilgilere aşağıda yer verilmiştir.

7143 Sayılı Kanun ile matrah artırımı uygulamasına ilişkin bilgilere aşağıda yer verilmiştir. Rödl & Partner Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. Teşvikiye Cad. 17 D 12 13 15 Ikbal Ticaret Merkezi 34365 Teşvikiye-Istanbul Telefon: + 90 (212) 310 14 00 Telefax: + 90 (212) 327 32 14 E-Mail : istanbul@roedl.pro

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/16

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/16 Değerli Müşterimiz, Ö z e t B ü l t e n Tarih : 17.03.2017 Sayı : 2017/16 2017 yılında uygulanacak olan istihdam teşvikine ilişkin 297 No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği, 16.03.2017 tarih ve 30009 sayılı

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 32 İST,

SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 32 İST, SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 32 İST, 01.03.2011 ÖZET: Yıllık gelir vergisi beyannamesinde ücretlerin beyan edilmesi halinde gelir vergisinin nasıl hesaplanacağı açıklandı. YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİNDE

Detaylı

6009 SAYILI YASA İLE DEĞİŞTİRİLEN GELİR VERGİSİ TARİFESİ İLE İLGİLİ 274 NO LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

6009 SAYILI YASA İLE DEĞİŞTİRİLEN GELİR VERGİSİ TARİFESİ İLE İLGİLİ 274 NO LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 11.08.2010 / 100-1 6009 SAYILI YASA İLE DEĞİŞTİRİLEN GELİR VERGİSİ TARİFESİ İLE İLGİLİ 274 NO LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : 6009 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun

Detaylı

SİRKÜLER NO: YORDAM 2010/S 16 İST ÜCRET GELİRLERİNE İLİŞKİN GELİR VERGİSİ TARİFESİ YENİDEN YAYINLANDI

SİRKÜLER NO: YORDAM 2010/S 16 İST ÜCRET GELİRLERİNE İLİŞKİN GELİR VERGİSİ TARİFESİ YENİDEN YAYINLANDI SİRKÜLER NO: YORDAM 2010/S 16 İST. 09.08.2010 ÜCRET GELİRLERİNE İLİŞKİN GELİR VERGİSİ TARİFESİ YENİDEN YAYINLANDI 6009 sayılı Kanunla Gelir Vergisi Kanununun 103 üncü maddesinde yer alan gelir vergisi

Detaylı

265 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞ TASLAĞI

265 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞ TASLAĞI FANUS YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ. Merkez Efendi Mah. Güney Yanyol Akdaş Blok Giriş Katı No:2 Cevizlibağ Zeytinburnu İSTANBUL Tel : 0212.416 7153-54-55 Fax : 0212.416 7156 Mobil : 0544 711 8712 www.fanus-ymm.com

Detaylı