Havalı- Ateşli Silahlar Hakem Semineri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Havalı- Ateşli Silahlar Hakem Semineri"

Transkript

1 Havalı- Ateşli Silahlar Hakem Semineri Aralık 2016, Antalya ISSF Tarafından Yılları Arasında Uygulanacak Kural Değişiklikleri Takdimci: Okan ÖZKAN Ulusal Hakem MHK Üyesi

2 ISSF Tarafından Yılları Arasında Uygulanacak Kural Değişiklikleri Uluslararası Atıcılık Sporu Federasyonu (International Shooting Sport Federation ISSF), her olimpiyat oyunlarını takip eden yılın başından itibaren uygulanacak şekilde kuralları yenilemektedir. ISSF İdari Konseyi yıllarında uygulanacak kuralları onaylamıştır, 13 Aralık 2016 da yayınlanmıştır. Resmi site üzerinden 2017 kural değişiklikleri özeti yayınlanmıştır.

3 ISSF Tarafından Yılları Arasında Uygulanacak Kural Değişiklikleri Kural değişikliklerini şu başlıklar altında inceleyeceğiz: Finallerdeki kural değişiklikleri, Sonuçlar, zamanlama ve puanlama, Dünya/Müsabaka Rekorları, Kağıt hedef kuralları, Kağıtsız müsabakalar, Diskalifiye, DOLDUR komutunun tanımı,

4 ISSF Tarafından Yılları Arasında Uygulanacak Kural Değişiklikleri Finallerin yapılışı ve müzik yayını, Ses yükseltici (artırıcı) kulaklıklar, Cep telefonu ve iletişim cihazları, Antrenörlük, Görüş engelleyici bantlar, Tüfeklerde düzeltici lens kullanımı, Havalı Tüfek Özellikleri, 50m. Tüfek Özellikleri,

5 ISSF Tarafından Yılları Arasında Uygulanacak Kural Değişiklikleri Tüfek ek ağırlıkları, Tüfek kıyafet kuralları, Tüfek ayaklıkları, Tabanca nişangahları, Tabanca destek stantları,

6 Finallerdeki Kural Değişiklikleri 10m. ve 50m. Tek Pozisyon Finalleri: Finallerin başındaki 3 atışlık iki seri 5 atışlık olmuştur. Süre 150 saniyeden 250 saniyeye çıkarılmıştır. 50m. Yatarak Atış Finalinde 100 saniyeden 150 saniyeye çıkarılmıştır. Bu finaller 20 atıştan 24 atışa çıkarılmıştır.

7 Finallerdeki Kural Değişiklikleri 25m. Bayanlar Tabanca Finalleri: Bu finalde, Çabuk Atış Finaline benzer kademeli eleme sistemine geçilmiştir. Yeni formatta sekiz finalist 5 atışlık dört seri attıktan sonra, sekizinci sıradaki finalist elenecektir. Elemeler, onuncu seri sonunda gümüş ve altın madalyalar sahibini bulacak şekilde devam edecektir.

8 Finallerdeki Kural Değişiklikleri 25m. Bayanlar Tabanca Finalleri: Önceden bu final iki kademeden oluşuyordu. Sekiz finalist ilk kademe 5 atışlık beş seri attıktan sonra; 5, 6, 7 ve 8 inci sıradaki finalistler eleniyordu. İkinci kademede 3 ve 4 üncü sıradaki finalistler bronz; 1 ve 2 nci sıradaki finalistler altın ile gümüş madalyalar için 5 atışlık iki seri daha atıyorlardı. Yeni düzenleme ile 4 üncü seri sonunda sekizinci, 5 inci seri sonunda yedinci, 6 ncı seri sonunda altıncı, 7 nci seri sonunda beşinci, 8 inci seri sonunda dördüncü, 9 uncu seri sonunda bronz madalya sahibi, 10 uncu seri sonunda gümüş ve altın madalya sahipleri belirlenecektir.

9 Sonuçlar, zamanlama ve puanlama: Sınıflandırma terimi, diğer olimpik spor dallarındaki tanımlarla atıcılık terimlerini benzer hale getirmek için Sonuçlar, Zamanlama ve Puanlama olarak değiştirilmiştir. Dünya/Müsabaka Rekorları : Final olan branşlardaki Dünya Rekorları artık final puanına göre belirlenecektir. Olimpik branşlarda atılan müsabaka puanına göre Müsabaka Rekorları na karar verilecektir. Final kuralları değiştiğinden Final Rekorları sıfırlanmıştır. Müsabaka rekorları aynen devam edecektir.

10 Kağıt hedef kuralları: Hakemlerin yanlış puanlama kuralları uygulamalarının önüne geçmek için, kağıt hedefler ile ilgili tüm kurallar Genel Teknik Kurallar bölümünden çıkarılarak, Kağıt Hedef Puanlama Kuralları başlığıyla yeni bir bölüme taşınmıştır.

11 Kağıtsız müsabakalar : Organizasyon Komitesi; poligonda kablosuz internet ağı (WiFi) varsa ve hakem, sporcu ile antrenörler; başlama, sonuç listeleri ve bilgi bültenleri gibi belgelere, akıllı telefon ve diğer iletişim cihazları ile ulaşabileceklerse, müsabakayı kağıt kullanmadan, elektronik ortamda yapabilecektir.

12 Diskalifiye: Bir sporcu, herhangi bir müsabaka sırasında (maç yada final) diskalifiye olduysa, sporcunun o branştaki tüm puanları silinmelidir. DOLDUR komutunun tanımı: Yeni kurala göre Eğer mühimmat, diabol yada dolu şarjör silaha temas ediyorsa silah doludur. Doldurma sadece DOLDUR komutundan sonra yapılmalıdır.

13 Finallerin yapılışı ve müzik yayını: Yeni kurallar ile artık finallerde müzik çalınması ve açıklama yapılması gerekmektedir. Ayrıca, eleme ve normal yarışmalarda mümkünse müzik kullanılabilir. Ses yükseltici (artırıcı) kulaklıklar : Sporcular ses azaltıcı kulaklık kullanabilirler. Fakat atış hattı yada atış standında işitme cihazı (Ses yükseltici (artırıcı) kulaklıklar) kullanamazlar. Müsabaka hakemleri işitme cihazı kullanabilirler.

14 Cep telefonu ve iletişim cihazları: Sporcular atış yollarında ve standlarında cep telefonları, elde taşınabilen ve bileğe giyilen iletişim cihazları bulunduramazlar.

15 Antrenörlük: Hali hazırda plak atışlarında sözsüz antrenörlüğe müsaade edilmektedir. Yeni kurallarla tüm branşlarda sözsüz (konuşmadan) antrenörlük yapılabilir. Görüş engelleyici bantlar : Sporcular yüzlerinin ön tarafında en fazla 30mm. Genişliğinde bant kullanabilirler. Ancak yeni düzenleme ile tabanca ve tüfek atıcıları yan görüş engelleyici bant kullanamazlar. X X

16 Tüfeklerde düzeltici lens kullanımı: Tüfek sporcuları gezlerinde, sadece bir adet düzeltici lens bulundurabilir.

17 Havalı Tüfek Özellikleri: Tüfek dipçiği geçerli yüksekliği, atım yatağı merkezinden 220mm. altına kadar olabilir sınırı iptal edilmiştir. Yeni düzenlemeye göre silahın dipçiği ile kabzesi arasındaki hiçbir kısım atım yatağı merkezinin 140mm. altında olamaz. Bu kural ahşap kundaklı tüfeklerde uygulanmaz ( F)

18 Havalı Tüfek Özellikleri: El kundağı derinliği ise 90mm.den 120mm.ye artırılmıştır. Arpacık muhafazası namlu ağzını geçemez. O1 (Havalı Tüfek) max. 850mm. Namlu merkez hattı Sistem sonu Namlu arkası O2 (300m. Standart Tüfek) max. 762mm. 140mm. X 90mm. 120mm.

19 Havalı Tüfek Özellikleri: Çok parçalı dipçik plakalarının üretilmesi nedeniyle dipçik plakalarının mesafelerinin ölçüm esaslarının değişmesi zorunlu olmuştur. Ölçümler yeni kurallara göre dipçik dış kenarından yapılacaktır. Plakaların dipçik merkezinden 30mm.den daha geniş olmaması gerekmektedir. (Kural: K)

20 50m. Tüfek Özellikleri: Silahın dipçiği ile kabzesi arasındaki hiçbir kısım, atım yatağı merkezinden 140mm. aşağısında olamaz. Bu kural ahşap kundaklı tüfeklere uygulanmaz (7.4.5.g). Silah dipçiğinden aşağıya doğru veya dışarıya doğru çıkıntı yapan herhangi bir alet kullanılması yasaklanmıştır. Namlu ağırlıkları hariç; ek ağırlıklar kundağın temel şeklini bozmadığı sürece, tüfeğin herhangi bir parçasına takılabilir. Ağırlıkların takılmasında bant kullanılamaz.

21

22 Stock (İngilizce) = Kundak (Türkçe)

23 Tüfek Kıyafet Kuralları : Tüfek kıyafet kurallarında bir değişiklik yoktur. Ancak yarışma sonrası yapılan müsamahasız sertlik ve kalınlık testlerinin uygulanmasına devam edilecektir. Tüfek Ayaklıkları: Tüfeği ayakta tutan iki ayaklı tutamaçlar atış esnasında tüfekte kalamaz.

24 Tabanca Nişangahları: Fiber optik ve yansıtıcı nişangahlar yasaklanmıştır.

25 Tabanca Destek Stantları: Tabanca atışı sporcuları antrenman, müsabaka ve finallerde, zeminden bir metreyi geçmeyecek şekilde, atış stantlarında destek kullanabilirler. Antrenman ve müsabakalarda tabanca taşıma çantası destek olarak kullanılabilirken, finallerde buna müsaade edilmeyebilir (8.6.3). Ayarlanabilir Tabanca Destek Standı

26 01 Ocak 2017 den itibaren geçerli olacak kurallar 13 Aralık 2017 de ISSF in aşağıdaki linkinde yayınlanmıştır: Rules2017_GTR_Rifle_Pistol_Shotgun_Running_Target.pdf

HAVALI SİLAHLAR ATATÜRK KUPASI atıcılık yarışmaları 03-06 ARALIK 2015 tarihleri arasında MERSİN Erdemli Atış Poligonu nda yapılacaktır.

HAVALI SİLAHLAR ATATÜRK KUPASI atıcılık yarışmaları 03-06 ARALIK 2015 tarihleri arasında MERSİN Erdemli Atış Poligonu nda yapılacaktır. TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU HAVALI SİLAHLAR ATATÜRK KUPASI 03-06 ARALIK 2015 ERDEMLİ / MERSİN HAVALI SİLAHLAR ATATÜRK KUPASI atıcılık yarışmaları 03-06 ARALIK 2015 tarihleri arasında MERSİN

Detaylı

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU HAVALI VE ATEŞLİ SİLAHLAR YARIŞMA TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU HAVALI VE ATEŞLİ SİLAHLAR YARIŞMA TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU HAVALI VE ATEŞLİ SİLAHLAR YARIŞMA TALİMATI TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU Yönetim Kurulu Karar Tarihi ve Sayısı 12/01/2013 2 / 19 Uygulama Tarihi 12/01/2013

Detaylı

OLİMPİK.22 KALİBRE MÜSABAKA SİLAHLARI EMİRNAMESİ

OLİMPİK.22 KALİBRE MÜSABAKA SİLAHLARI EMİRNAMESİ OLİMPİK.22 KALİBRE MÜSABAKA SİLAHLARI EMİRNAMESİ (30.7.2013 R.G.127 EKIII A.E.421 Sayılı Emirname) ATEŞLİ SİLAHLAR YASASI (Fasıl 57, 11/1959, 85/1963, 3/1979, 23/1982, 32/1985, 7/1989, 15/1992, 55/1992,

Detaylı

I. KARADENİZ OYUNLARI TEMMUZ 2007 TRABZON

I. KARADENİZ OYUNLARI TEMMUZ 2007 TRABZON Günceleme Tarihi 10 Haziran 2007 1. Ulusal Federasyon TÜRKİYE OKÇULUK FEDERASYONU BAŞKAN Abdullah TOPALOĞLU GENEL SEKRETER Zeki ÖZTÜRK ADRES : Ulus İşhanı. Kat:7 Ulus- Ankara TEL: +90 312 311 8610 FAX:

Detaylı

2. Müsabaka Takvimi, Müsabakalar ve Müsabaka Programı

2. Müsabaka Takvimi, Müsabakalar ve Müsabaka Programı 1. Ulusal Federasyon TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU BAŞKAN Demirhan ŞEREFHAN GENEL SEKRETER Mehmet TURHAN ADRES : Ulus İşhanı A Blok Kat:1 Ulus-Ankara TÜRKİYE TEL: +90 312 309 73 97 FAKS:

Detaylı

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU AVCI BAŞI MÜSABAKA TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU AVCI BAŞI MÜSABAKA TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU AVCI BAŞI MÜSABAKA TALİMATI TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU Yönetim Kurulu Karar Tarihi ve Sayısı 06/05/2015 4 Uygulama Tarihi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

www.taf.gov.tr TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU HAVALI SİLAHLAR FEDERASYON KUPASI 04-07 ŞUBAT 2016 ERDEMLİ / MERSİN YARIŞMA REGLEMANI

www.taf.gov.tr TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU HAVALI SİLAHLAR FEDERASYON KUPASI 04-07 ŞUBAT 2016 ERDEMLİ / MERSİN YARIŞMA REGLEMANI TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU HAVALI SİLAHLAR FEDERASYON KUPASI 04-07 ŞUBAT 2016 ERDEMLİ / MERSİN YARIŞMA REGLEMANI HAVALI SİLAHLAR FEDERASYON KUPASI atıcılık yarışmaları 04-07 ŞUBAT 2016 tarihleri

Detaylı

11-12 YAŞ ULUSAL GELİŞİM PROJESİ TÜRKİYE FİNALİ (50M)

11-12 YAŞ ULUSAL GELİŞİM PROJESİ TÜRKİYE FİNALİ (50M) 11-12 YAŞ ULUSAL GELİŞİM PROJESİ TÜRKİYE FİNALİ (50M) Müsabaka Yeri: Bursa Atıcılar Olimpik Yüzme Havuzu Müsabaka Tarihi: 27-28-29-30 / TEMMUZ 2017 Teknik Toplantı: 27.07.2017 - Saat: 13:00 da Bursa Atıcılar

Detaylı

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU 2016 YILI YURTDIŞI FAALİYET PROGRAMI TARİH FAALİYETİN ADI YERİ

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU 2016 YILI YURTDIŞI FAALİYET PROGRAMI TARİH FAALİYETİN ADI YERİ TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU 2016 YILI YURTDIŞI FAALİYET PROGRAMI 07-10 OCAK 2016 27-30 OCAK 2016 17-26 ŞUBAT 2016 21.ULUSLARARASI "POLONİA2016" HAVALI TÜFEK VE TABANCA MÜSABAKASI ULUSLARARASI

Detaylı

TÜRK HAVALI TÜFEK FIELD TARGET & BENCHREST ATICILARI BENCHREST 25 KURALLAR KİTABI 2015-2020

TÜRK HAVALI TÜFEK FIELD TARGET & BENCHREST ATICILARI BENCHREST 25 KURALLAR KİTABI 2015-2020 TÜRK HAVALI TÜFEK FIELD TARGET & BENCHREST ATICILARI BENCHREST 25 KURALLAR KİTABI 2015-2020 TÜFEK ÖZELLİKLERİ Müsabakalarda.177 ve.22 kalibre PCP (Pre-Charged Pneumatic) havalı tüfekler kullanılabilecektir.

Detaylı

MERSİN YARIŞMALARI GENEL PROGRAMI

MERSİN YARIŞMALARI GENEL PROGRAMI MERSİN YARIŞMALARI GENEL PROGRAMI Tarih Saat Faaliyet Faaliyet Yeri 09:00-14:00 Aerobik Cimnastik Programlı Antrenman 09:00-19:00 Trampolin Cimnastik Programlı Antrenman Artistik Cimnastik Salonu 11:00-16:30

Detaylı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Atıcılık Yarışma Yönergesi

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Atıcılık Yarışma Yönergesi Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Atıcılık Yarışma Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı, Uluslararası Bedensel Engelliler Atıcılık Federasyonu

Detaylı

Son Liste Bildirimi : Müsabakadan 10 gün önce Yıldızlar Kategorisi için 2 Aralık 2013 saat 17:00

Son Liste Bildirimi : Müsabakadan 10 gün önce Yıldızlar Kategorisi için 2 Aralık 2013 saat 17:00 MERVE TERZİOĞLU YILDIZLAR TÜRKİYE KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI Müsabaka Yeri : TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu İstanbul Müsabaka tarihi : (YILDIZLAR) 12-15 Aralık 2013 Teknik Toplantı : Müsabakalardan 1 gün

Detaylı

Değerlendirmesi Teknik Kurul

Değerlendirmesi Teknik Kurul 213 216 Değerlendirmesi Teknik Kurul Yaklaşımlarımız Branş Danışmanları Antrenman Malzemeleri Toplu Kamplar Uluslararası Ortak Kamplar Ölçme ve Değerlendirme Olimpik Maddi Destek Ocak 214 Şubat 214 Performans

Detaylı

: Müsabakadan 10 gün önce Gençler ve Açık Yaş için saat 9 Aralık 2013 saat

: Müsabakadan 10 gün önce Gençler ve Açık Yaş için saat 9 Aralık 2013 saat ÜNSAL FİKİRCİ GENÇLER VE AÇIKYAŞ TÜRKİYE KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI Müsabaka Yeri : TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu İstanbul Müsabaka tarihi : GENÇLER ve AÇIK YAŞ 19-22 Aralık 2013 Teknik Toplantı : Müsabakalardan

Detaylı

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ Karar Tarih: 11/04/2018 Karar No : 168 Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı; Belediye sınırları içerisinde olup, amatör takımlar arasında spor

Detaylı

1 Ocak 2017 itibarı ile geçerli olacak PLAK ATIŞLARI YENİ FİNAL SİSTEMİ VE DEĞİŞEN KURALLAR TRAP SKEET - DOUBLE TRAP ATIŞLARI KURAL DEĞİŞİKLİKLER 9.3 POLİGON VE PLAK (HEDEF) STANDARTLARI c) Hakem veya

Detaylı

1-4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 25 inci Maddesine Göre 2012 Yılında Uygulanacak Olan Ġdari Para Cezalarına Ġlişkin Tebliğ

1-4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 25 inci Maddesine Göre 2012 Yılında Uygulanacak Olan Ġdari Para Cezalarına Ġlişkin Tebliğ 1-4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 25 inci Maddesine Göre 2012 Yılında Uygulanacak Olan Ġdari Para Cezalarına Ġlişkin Tebliğ ( 26.12.2011 /28154 Resmi Gazete de yayınlanmıştır) (TEBLĠĞ

Detaylı

TÜRKİYE BİREYSEL KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ - (25m)

TÜRKİYE BİREYSEL KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ - (25m) TÜRKİYE BİREYSEL KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ - (25m) Müsabaka Yeri : Tozkoparan Müsabaka tarihi : 05 09 TEMMUZ 2017 Teknik Toplantı : 5 TEMMUZ 2017 Saat 13:00 de Müsabaka havuzunda

Detaylı

TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU ÖDÜL TALİMATI

TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU ÖDÜL TALİMATI TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU ÖDÜL TALİMATI Amaç MADDE 1- (1) Bu talimatın amacı; ulusal ve uluslararası atletizm yarışmalarında üstün başarı gösteren sporcular ile bunların kulüpleri, teknik direktörleri

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ HENTBOL BRANŞ TALİMATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ HENTBOL BRANŞ TALİMATI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen ve ilan edilen hükümlere, Ulusal/Uluslararası federasyon branş müsabaka Kurallarına

Detaylı

Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 10-14 Ağustos 2011 İstanbul. Türkiye Yüzme Federasyonu

Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 10-14 Ağustos 2011 İstanbul. Türkiye Yüzme Federasyonu Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 10-14 Ağustos 2011 İstanbul Türkiye Yüzme Federasyonu Pazar Sok. No:11/A Anadoluhisarı / Istanbul / TURKEY +90 216 332 41 56 +90 216 332 41 55 Genel Bilgiler MÜSABAKA

Detaylı

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Amirliğince öngörülen hükümlere, Uluslararası Kurallara, Yarışma Talimatlarına

Detaylı

TÜFEK TEKNİK KURALLARI. 300m Tüfek. 300m Standart Tüfek. 50m Tüfek. 10m Havalı Tüfek

TÜFEK TEKNİK KURALLARI. 300m Tüfek. 300m Standart Tüfek. 50m Tüfek. 10m Havalı Tüfek TÜFEK TEKNİK KURALLARI 300m Tüfek 300m Standart Tüfek 50m Tüfek 10m Havalı Tüfek 0 114 BÖLÜMLER SAYFA NOSU 7.1 GENEL 117 7.2 EMNİYET 117 7.3 POLİGON VE HEDEF STANDARTLARI 117 7.4 TÜFEKLER VE MÜHİMMAT 117

Detaylı

10. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası

10. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası Tarih ; - - Ağustos 0 Spor Salonu ; Yeni Erzurum Spor Salonu Yakutiye / Erzurum Kategoriler ; Minik - Yıldız Ümit - Genç ve Büyük Ferdi - Kata ve Kumite Kurallar ; WKF Kuralları Kayıtlar ; Kayıt formları

Detaylı

T.C MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

T.C MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ T.C MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SPOR ÖDÜL YÖNETMELİĞİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; ulusal ve uluslararası spor hizmet ve faaliyetlerinde üstün başarı gösteren veya derece alan ve

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU 2015-2016 SEZONU KULÜP KRİTERLERİ

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU 2015-2016 SEZONU KULÜP KRİTERLERİ SIRA 2015-2016 SEZONU KULÜP KRİTERLERİ KRİTERLER UYGULAMA BAŞLANGICI 1 Spor Kulübü Bilgi Formu A 2, Branş Sorumlusu Bilgileri A 3 Kulüp Adına Yetki Belgesi (Yönetim Kurulu Kararı) A 4 Adres, Tel, Faks

Detaylı

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU DÖNEMİ DENETLEME KURULU RAPORU

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU DÖNEMİ DENETLEME KURULU RAPORU TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU 01.04.2016 30.09.2016 DÖNEMİ DENETLEME KURULU RAPORU 1- GİRİŞ 1.1-) Konu Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu nun 01.04.2016 30.09.2016 dönemi hesap ve faaliyetlerinin,

Detaylı

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ÖZEL SPORCULAR BRANġ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ÖZEL SPORCULAR BRANġ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatları ile Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK 5693 SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 13/9/2010 No : 2010/956 Dayandığı Kanunun Tarihi : 21/5/1986 No :

Detaylı

KATEGORİ TÜRKİYE KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI 17-21 ARALIK 2014

KATEGORİ TÜRKİYE KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI 17-21 ARALIK 2014 KATEGORİ TÜRKİYE KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI 17-21 ARALIK 2014 Müsabaka Yeri : TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu İstanbul Müsabaka tarihi : 13Yaş - 14 Yaş- YILDIZ GENÇ Açık YAŞ 17-21 Aralık 2014 Teknik Toplantı

Detaylı

Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) Ağustos 2011 İstanbul. Türkiye Yüzme Federasyonu

Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) Ağustos 2011 İstanbul. Türkiye Yüzme Federasyonu Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 10-14 Ağustos 2011 İstanbul Türkiye Yüzme Federasyonu Pazar Sok. No:11/A Anadoluhisarı / Istanbul / TÜRKİYE +90 216 332 41 56 +90 216 332 41 55 Genel Bilgiler MÜSABAKA

Detaylı

SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK 5035 SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 26/9/2006 No : 2006/11061 Dayandığı Kanunun Tarihi : 21/5/1986 No

Detaylı

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU EĞİTİM KURULU

TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU EĞİTİM KURULU TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU EĞİTİM KURULU Dinçer ÇETİNTAŞ Başkan Seyfi SAVAŞ Başkan Vekili Naci ÖZONAY Sekreter Hakan YAVUZ Üye Alaattin YAKAN Üye Yeşer ESKİCİOĞLU Üye Antrenör Eğitim Bürosu (Ankara)

Detaylı

KATEGORİ BAYANLAR ERKEKLER

KATEGORİ BAYANLAR ERKEKLER MÜSABAKA TARİHİ: 3-6 Temmuz 2013 MÜSABAKA YERİ: ENKA olimpik yüzme havuzu /İstanbul MÜSABAKA TEKNİK TOPLANTISI: 2 Temmuz 2013 Saat: 16:00 Müsabakaların yapılacağı havuz MÜSABAKA KATILIM YAŞI: Bayan 2000

Detaylı

I. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON

I. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON Günceleme Tarihi 10 Haziran 2007 1. ULUSAL FEDERASYON TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU BAŞKAN GENEL SEKRETER ADRES : TEL: FAX: E-MAİL: WEB SİTESİ: Oyunların resmi web sitesi Haluk ULUSOY Lütfi ARIBOĞAN Ankara

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ TALİMATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ TALİMATI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen ve ilan edilen hükümlere, Ulusal/Uluslararası federasyon branş müsabaka Kurallarına

Detaylı

MODÜL BİLGİ SAYFASI ALAN : SPOR KODU

MODÜL BİLGİ SAYFASI ALAN : SPOR KODU : DURUŞ, TUTUŞ ve VURUŞ SÜRE :40/16 AÇIKLAMA : Öğrenci / Kursiyerin duruş, tutuş ve topa vuruş tekniğinin incelemesi sağlanmalıdır. GENEL AMAÇ : Öğrenci / Kursiyer, uygun şartlar sağlandığında duruş, tutuş

Detaylı

SPOR MÜSABAKALARI GÜNLÜK PROGRAMLAR

SPOR MÜSABAKALARI GÜNLÜK PROGRAMLAR SPOR MÜSABAKALARI GÜNLÜK PROGRAMLAR OCMG 2013 Günlük Programlar 30 Haziran 2013, 10.00 1 18.06.2013 BASKETBOL E 18 Haziran 2013 Servet Tazegül Spor Salonu 15:00 E Maç 1 Sırbistan - İtalya 17:15 E Maç 2

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ BİLEK GÜREŞİ BRANŞI YARIŞMA TALİMATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ BİLEK GÜREŞİ BRANŞI YARIŞMA TALİMATI 1. Yarışmalar: Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri airesi Başkanlığınca öngörülen ve ilan edilen hükümlere, Ulusal/Uluslararası federasyon branş müsabaka Kurallarına

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KİCK BOKS ŞAMPİYONASI AÇIKLAMALAR

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KİCK BOKS ŞAMPİYONASI AÇIKLAMALAR TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KİCK BOKS ŞAMPİYONASI Yeri ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BESYO Tarihi 17-19 NİSAN 2015 Tel 0374-253 45 71 TEKNİK TOPLANTI Yeri BESYO BİNASI TOPLANTI SALONU Tarihi 16 NİSAN 2015

Detaylı

U10 - U12 - U14 EPE FLÖRE KILIÇ U17 - BÜYÜKLER EPE-VETERANLAR EPE FLÖRE KILIÇ AÇIK TURNUVA TALİMATI EYLÜL 2018-KONYA

U10 - U12 - U14 EPE FLÖRE KILIÇ U17 - BÜYÜKLER EPE-VETERANLAR EPE FLÖRE KILIÇ AÇIK TURNUVA TALİMATI EYLÜL 2018-KONYA U10 - U12 - U14 EPE FLÖRE KILIÇ U17 - BÜYÜKLER EPE-VETERANLAR EPE FLÖRE KILIÇ AÇIK TURNUVA TALİMATI 04 09 EYLÜL 2018-KONYA ORGANİZATÖR BRANŞ KATEGORİ SALON TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI U10 - U12

Detaylı

TÜRKĠYE DAĞCILIK FEDERASYONU ÖDÜL TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKĠYE DAĞCILIK FEDERASYONU ÖDÜL TALĠMATI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKĠYE DAĞCILIK FEDERASYONU ÖDÜL TALĠMATI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde:1-Bu talimatın amacı, Türkiye Dağcılık Federasyonu bünyesinde yer alan dağcılık, spor

Detaylı

I. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON

I. KARADENİZ OYUNLARI 02-08 TEMMUZ 2007 TRABZON Günceleme Tarihi 10 Haziran 1. Ulusal Federasyon TÜRKİYE TAEKWONDO FEDERASYONU BAŞKAN Metin ŞAHİN GENEL SEKRETER Bayram TIRAŞ ADRES: Ulus İşhanı Kat:3 Ulus-Ankara TEL: +90 312 310 8816 FAKS: +90 312 310

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ YÜZME BRANŞ TALİMATI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ YÜZME BRANŞ TALİMATI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen ve ilan edilen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına

Detaylı

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayın Delegeler; 10 Kasım 2012 tarihinde yapılan Federasyonumuz 3 ncü Olağan Genel Kurulu toplantısıyla göreve gelen Yönetim Kurulumuz,

Detaylı

SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK 2 -> 11 02.12.2011 11:33 5693 SPOR HİZMET VE FAALİYETLERİNDE ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERENLERİN ÖDÜLLENDİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 13/9/2010 No : 2010/956 Dayandığı Kanunun

Detaylı

Resmi Tüzük. Kurallar. Genel Mevzuat

Resmi Tüzük. Kurallar. Genel Mevzuat International Shooting Sport Federation Internationaler Scheiess-Sportverband e.v. Federation Internationale de Tir Sportif Federaxion Internacional de Tiro Deportivo ISSF Bavariaring 21 D-80336 München

Detaylı

5. FETİH KUPASI MAYIS 2017

5. FETİH KUPASI MAYIS 2017 GELENEKSEL BRANŞ REGLAMAN 5.Geleneksel Fetih Kupası Okçuluk Turnuvası Okmeydanı Okçular Vakfı Spor Tesislerinde 27-29 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Yukarıda bahsi geçen yarışma ile ilgili

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ TALİMATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ TALİMATI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen ve ilan edilen hükümlere, Ulusal/Uluslararası federasyon branş müsabaka Kurallarına

Detaylı

12. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası Ağustos 2015 / Erzurum

12. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası Ağustos 2015 / Erzurum Kayıt Tarihi ; 05 Ağustos 05 Müsabaka Tarihi ; 06-09 Ağustos 05 Spor Salonu ; Erzurum Buz Hokey Arena Yakutiye / Erzurum Kategoriler ; Minik - Yıldız Ümit - Genç Büyük ve Veteranlar Ferdi - Kata ve Kumite

Detaylı

TYF ANTRENÖRLÜK AKREDİTASYON VE VİZE TALİMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER

TYF ANTRENÖRLÜK AKREDİTASYON VE VİZE TALİMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER TYF ANTRENÖRLÜK AKREDİTASYON VE VİZE TALİMATI 1. BÖLÜM - GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- (1) Bu Talimatın amacı; yüzme, atlama, senkronize yüzme ve açık su dallarında; Müsabakalarda, Kamplarda,Antrenmanlarda,

Detaylı

2016 Turkcell Açık Yaş Yüzme Şampiyonası (25m)

2016 Turkcell Açık Yaş Yüzme Şampiyonası (25m) 2016 Turkcell Açık Yaş Yüzme Şampiyonası (25m) Müsabaka Yeri : Tozkoparan / ISTANBUL Müsabaka tarihi : 22-25 Aralık 2016 Teknik Toplantı : 21 Aralık 2016 Saat 14:00 te Müsabaka havuzunda. Katılım Yaşı

Detaylı

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi FUTBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli

Detaylı

Okul Sporları Gençler İl Birinciligi YARIŞMA PROGRAMI

Okul Sporları Gençler İl Birinciligi YARIŞMA PROGRAMI 2015-2016 Okul Sporları Gençler İl Birinciligi Yarışmanın Adı : OKUL SPORLARI GENÇLER YÜZME İL BİRİNCİLİĞİ Doğum Tarihleri : 1998-1999 (B Kategorisi) 2000-2001 (A Kategorisi) Yarışmanın Yeri : Mersin Olimpik

Detaylı

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU DÖNEM FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU DÖNEM FAALİYET RAPORU TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU 02.03.2007-30.11.2008 DÖNEM FAALİYET RAPORU 2007 YILI YURTİÇİ FAALİYETLERİMİZ Atıcılık Double Trap Seçme Müsabakaları Havalı Silahlar Bahar Kupası Skeet Türkiye

Detaylı

ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI

ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI ATLETİZM OYUN KURALLARI VE DERS NOTLARI İ İ Ş 1 Bir pist veya alanda yapılan, dünyanın en eski sporlarından biridir. Bu oyunlarda atletler koşu, yürüyüş, atlama ve atma yeteneklerini gösterirler. Bu tür

Detaylı

OKÇULAR VAKFI SPOR KULÜBÜ III. GELENEKSEL FETİH KUPASI OKÇULUK MÜSABAKASI

OKÇULAR VAKFI SPOR KULÜBÜ III. GELENEKSEL FETİH KUPASI OKÇULUK MÜSABAKASI OKÇULAR VAKFI SPOR KULÜBÜ III. GELENEKSEL FETİH KUPASI OKÇULUK MÜSABAKASI GELENEKSEL BRANŞ REGLAMAN III.Geleneksel Fetih Kupası Okçuluk Turnuvası Okmeydanı Okçular Vakfı Spor Tesislerinde 27-29 Mayıs 2015

Detaylı

YÜZME YÜZME FAALIYET PROGRAMI

YÜZME YÜZME FAALIYET PROGRAMI 2016 2020 YÜZME YÜZME FAALIYET PROGRAMI Sayın Yetkili, İlgili dosyalarla ilgili görüş ve sorularınızı aşağıdaki mail adreslileri ile irtibata geçerek gerçekleştirebilirsiniz. Faaliyet Programı ilgi ilgili

Detaylı

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU DÖNEMİ DENETLEME KURULU RAPORU

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU DÖNEMİ DENETLEME KURULU RAPORU TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU 01.01.2016 31.03.2016 DÖNEMİ DENETLEME KURULU RAPORU 1- GİRİŞ 1.1-) Konu Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu nun 01.01.2016 31.03.2016 dönemi hesap ve faaliyetlerinin,

Detaylı

HK33 PİYADE TÜFEĞİ MEKANİK NİŞANCILIK İSTASYONU. Dünya, Türk Teknolojisi İle Mutlaka Tanışacak

HK33 PİYADE TÜFEĞİ MEKANİK NİŞANCILIK İSTASYONU. Dünya, Türk Teknolojisi İle Mutlaka Tanışacak HK33 PİYADE TÜFEĞİ MEKANİK NİŞANCILIK İSTASYONU Dünya, Türk Teknolojisi İle Mutlaka Tanışacak 1 İNCİ İSTASYON TÜFEĞİN PARÇALARI VE SÖKÜLÜP TAKILMASI TEK TARAFLI 1 İNCİ İSTASYON TÜFEĞİN PARÇALARI VE SÖKÜLÜP

Detaylı

SPOR BRANŞLARI MÜSABAKA PROGRAMI SPOR DEPARTMANI

SPOR BRANŞLARI MÜSABAKA PROGRAMI SPOR DEPARTMANI SPOR BRANŞLARI MÜSABAKA PROGRAMI SPOR DEPARTMANI 1. ATICILIK - HAVALI ATEŞLİ SİLAHLAR 21 Haziran 2013 SAAT KAT DİSİPLİN ETKİNLİK YER 08.00 17.00 K-E Tabanca - Tüfek Silah ve Malzeme Kontrolü Erdemli Atış

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL OKULLARI İLKÖĞRETİM OKUL AİLE BİRLİĞİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL OKULLARI İLKÖĞRETİM OKUL AİLE BİRLİĞİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL OKULLARI İLKÖĞRETİM OKUL AİLE BİRLİĞİ 1nci KAĞIT UÇAK MESAFE YARIŞMASI BÜLTEN 3-4 MAYIS 2012 ANKARA SALON KÂĞIT UÇAK YARIŞMASI EK-A TANIM / TARİF Sadece A4 büyüklüğünde 80

Detaylı

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç Belirlenen parkuru en kısa sürede ve en az ceza puanı ile tamamlamaktır. Final yarışmasında

Detaylı

Trabzon Bölgesi Olimpik Yüzme Günleri Kardeş İller Projesi Bölgesel Reglamanı

Trabzon Bölgesi Olimpik Yüzme Günleri Kardeş İller Projesi Bölgesel Reglamanı Trabzon Bölgesi Olimpik Yüzme Günleri Kardeş İller Projesi Bölgesel Reglamanı Katılım Yaşı : 9-10 Yaş Bayan Erkek, 11-12 Yaş Bayan Erkek, 13-14 Yaş Bayan-Erkek Son Liste Bildirimi: Müsabakadan 7 gün önce

Detaylı

Comen Yıldızlar Kupası ; A-Takım (13-14 Yaş Bayan, Yaş Erkek) Bayan Erkek

Comen Yıldızlar Kupası ; A-Takım (13-14 Yaş Bayan, Yaş Erkek) Bayan Erkek Comen Yıldızlar Kupası ; A-Takım (13-14 Yaş Bayan, 15-16 Yaş Erkek) 2005-2004 Bayan 2003-2002 Erkek Kadro en fazla 10 Bayan, 10 Erkek sporcudan oluşur. Comen Milli Takımı Mart ya da Nisan ayı içerisinde

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ H.SUNAY A.Ü.SBF

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ H.SUNAY A.Ü.SBF TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ H.SUNAY A.Ü.SBF Türkiye Futbol Federasyonu (1) TFF Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun 27.05.1988 tarih ve 3461 sayılı yasa ile çıkarılmıştır. TFF,

Detaylı

Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 12-15 Temmuz 2012 İSTANBUL. Türkiye Yüzme Federasyonu

Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 12-15 Temmuz 2012 İSTANBUL. Türkiye Yüzme Federasyonu Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 12-15 Temmuz 2012 İSTANBUL Türkiye Yüzme Federasyonu Pazar Sok. No:11/A Anadoluhisarı / Istanbul / TURKEY +90 216 332 41 56 +90 216 332 41 55 Tarih 12-15 Temmuz 2012

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ ÖZEL SPORCULAR BRANŞ TALİMATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ ÖZEL SPORCULAR BRANŞ TALİMATI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen ve ilan edilen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına

Detaylı

02-03 KASIM 2013 TARİHLİ ÇALIŞTAY VE 20 KASIM 2013 TARİHLİ YÖNETİM KURULU KARARI İLE 2014 YILINDA UYGULANACAK KURALLAR VE UYGULAMALAR DUYURUSUDUR.

02-03 KASIM 2013 TARİHLİ ÇALIŞTAY VE 20 KASIM 2013 TARİHLİ YÖNETİM KURULU KARARI İLE 2014 YILINDA UYGULANACAK KURALLAR VE UYGULAMALAR DUYURUSUDUR. 02-03 KASIM 2013 TARİHLİ ÇALIŞTAY VE 20 KASIM 2013 TARİHLİ YÖNETİM KURULU KARARI İLE 2014 YILINDA UYGULANACAK KURALLAR VE UYGULAMALAR DUYURUSUDUR. 1. Sezon başında triatlon yarışlarına giren sporculara

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 10.SPOR ŞENLİKLERİ PROGRAMI ( NİSAN 2017 )

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 10.SPOR ŞENLİKLERİ PROGRAMI ( NİSAN 2017 ) KAMPÜS STADYUMU BOZOK ÜNİVERSİTESİ 06 07 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 0.SPOR ŞENLİKLERİ PROGRAMI ( 0- NİSAN 07 ) BOZOK ÜNİVERSİTESİ FUTBOL MÜSABAKA MAÇ LİSTESİ 0:00 MÜH. MİM.FAK. SAĞLIK YÜKSEKOKULU :30 BESYO SORGUN

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI BASKETBOL BRANŞI GENEL KURALLAR

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI BASKETBOL BRANŞI GENEL KURALLAR MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI BASKETBOL BRANŞI GENEL KURALLAR 1-Müsabakalar Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü ndeki Büyük Spor Salonu nda oynanacaktır. 2-Müsabakalarda Forma renkleri ve modelleri

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ TAEKWONDO BRANŞ TALİMATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ TAEKWONDO BRANŞ TALİMATI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen ve ilan edilen hükümlere, Ulusal/Uluslararası federasyon branş müsabaka Kurallarına

Detaylı

Çoklu Branşlar Olimpik Baraj Geçme Yarışmaları

Çoklu Branşlar Olimpik Baraj Geçme Yarışmaları Türkiye Atletizm Federasyonu Yarışma Bilgileri Yarışma Adı : Yarışmanın Yapıldığı İl : Ankara Tarih : Katılan Sporcu Sayısı : 07-08 Mayıs 2016 4 Sıra Göğüs Yarışma : 100 Metre Doğum Tarihi Adı ve Soyadı

Detaylı

U10 - U12 - U14 EPE KILIÇ AÇIK CUMHURİYET TURNUVASI TALİMATI EKİM 2018-ALANYA

U10 - U12 - U14 EPE KILIÇ AÇIK CUMHURİYET TURNUVASI TALİMATI EKİM 2018-ALANYA U10 - U12 - U14 EPE KILIÇ AÇIK CUMHURİYET TURNUVASI TALİMATI 27-28 EKİM 2018-ALANYA ORGANİZATÖR BRANŞ KATEGORİ SALON TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI U10 - U12 - U14 Epe-Kılıç (Kızlar-Erkekler) U10

Detaylı

Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Aralık 2012 TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu / İstanbul. Türkiye Yüzme Federasyonu

Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Aralık 2012 TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu / İstanbul. Türkiye Yüzme Federasyonu Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası 20-23 Aralık 2012 TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu / İstanbul Türkiye Yüzme Federasyonu Pazar Sok. No:11/A Anadoluhisarı / Istanbul / TÜRKİYE +90 216 332 41 56 +90 216

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER/ YÜKSEKOKULLAR ARASI SPOR TURNUVALARI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER/ YÜKSEKOKULLAR ARASI SPOR TURNUVALARI FAKÜLTELER/ YÜKSEKOKULLAR ARASI SPOR TURNUVALARI BRANŞLAR BASKETBOL VOLEYBOL - SALON FUTBOLU - MASA TENİSİ TURNUVA PROGRAMI Kayıt İçin Son Tarih : 15 Ekim 2014 Çarşamba Kura Tarihi : 20 Ekim 2014 Pazartesi

Detaylı

CİDDİ. SAĞLAM. ETKİLİ YENİ HAVALI TÜFEKLER

CİDDİ. SAĞLAM. ETKİLİ YENİ HAVALI TÜFEKLER 2016 YENİ HAVALI TÜFEKLER INDEKS 4 HERCULES 6 GLADIUS Innovative Shooting! 8 BULLBOSS 10 12 NOVA TROPHY 14 STRIKER AR 2 3 HERCULES 1300fpsHIZ! QuietEnergy Quiet Energy Teknolojisi Quiet Energy (QE) moderatörlü

Detaylı

INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR

INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR 1. BRANŞLAR Yarışmalar aşağıdaki branşlarda düzenlenecektir: 1.1. Pist yarışmaları: 60m, 200m, 400m, 800m, 1000m, 2000m, 4x200m bayrak. 1.2. Alan yarışmaları: Uzun atlama,

Detaylı

25-27 OCAK 2018 (ALANYA) BEDENSEL ENGELLİLER TÜRKİYE YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ

25-27 OCAK 2018 (ALANYA) BEDENSEL ENGELLİLER TÜRKİYE YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ 25-27 OCAK 2018 (ALANYA) BEDENSEL ENGELLİLER TÜRKİYE YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ Müsabakanın Adı Müsabaka Yeri 2019 TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ (ALANYA)

Detaylı

Önemli Tarihler. Yarışma Yeri ve Ulaşım. Karamürsel Altın Kemer Plajı Yarışma Konumu İçin Tıklayınız. İletişim

Önemli Tarihler. Yarışma Yeri ve Ulaşım. Karamürsel Altın Kemer Plajı Yarışma Konumu İçin Tıklayınız. İletişim Önemli Tarihler Yarışma Kayıt Son Tarih : 10 Ağustos 2018 saat 23:59 a kadar Kontrol Listesinin yayınlanması : 11 Ağustos 2018 Yarışma Tarihi : 12 Ağustos 2018 Yarışma Yeri ve Ulaşım Karamürsel Altın Kemer

Detaylı

Denizli Aquatlonu Küçükler Türkiye Finali Ve Yıldızlar, Gençler, Elitler Yarış Talimatı

Denizli Aquatlonu Küçükler Türkiye Finali Ve Yıldızlar, Gençler, Elitler Yarış Talimatı Denizli Aquatlonu Küçükler Türkiye Finali Ve Yıldızlar, Gençler, Elitler Yarış Talimatı Federasyonumuzun faaliyet programında yer alan Denizli Aquatlon yarışları 01-02 Kasım 2014 tarihinde Denizli Pamukkale

Detaylı

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2018-2019 1. Oyun Sahası 1.1 Ölçüler 1.2 Oyun sahasının yüzeyi 1.3 Oyun alanındaki çizgiler 1.4 Bölgeler ve sahalar 1.5 Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler 2.1 Filenin yüksekliği

Detaylı

13.ANGORA KUPASI FUTBOL FİKSTÜRÜ

13.ANGORA KUPASI FUTBOL FİKSTÜRÜ MERKEZ ÇİM SAHA Özel Hususlar / Esnek Kurallar: Not: Tüm müsabakalar Üniversite Sporları Federasyonu Oyun Kurallarına ve Misyonuna Tabidir. Ancak, turnuvanın yapısı ve amacı doğrultusunda bazı esnek kurallar

Detaylı

HENTBOL FEDERASYONU YILDIZLAR LİGİ MÜSABAKALARI YÖNERGESİ

HENTBOL FEDERASYONU YILDIZLAR LİGİ MÜSABAKALARI YÖNERGESİ 2015-2016 HENTBOL FEDERASYONU YILDIZLAR LİGİ MÜSABAKALARI YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I FAALİYETLERİN AMACI..2 BÖLÜM II TAKVİM VE PROGRAM.5 BÖLÜM III STATÜ...5 BÖLÜM IV KADROLAR VE SPORCULAR.6 BÖLÜM V

Detaylı

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2017-2018 1. Oyun Sahası 1.1 Ölçüler 1.2 Oyun sahasının yüzeyi 1.3 Oyun alanındaki çizgiler 1.4 Bölgeler ve sahalar 1.5 Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler 2.1 Filenin yüksekliği

Detaylı

TÜRKİYE AÇIK YAŞ BİREYSEL YÜZME ŞAMPİYONASI

TÜRKİYE AÇIK YAŞ BİREYSEL YÜZME ŞAMPİYONASI TÜRKİYE AÇIK YAŞ BİREYSEL YÜZME ŞAMPİYONASI MÜSABAKA TARİHİ: 6-10 Nisan 2011 MÜSABAKA YERİ: İstanbul Teknik Üniversitesi olimpik Yüzme Havuzu Maslak/İstanbul MÜSABAKA TEKNİK TOPLANTISI TARİHİ : 5 Nisan

Detaylı

SPOR ŞENLİKLERİ 16 NİSAN - 4 MAYIS

SPOR ŞENLİKLERİ 16 NİSAN - 4 MAYIS 11. SPOR ŞENLİKLERİ 16 NİSAN - 4 MAYIS 2018 1-F.E.F. 2-M.Y.O. A GRUBU 3-YERKÖY ADALET M.Y.O. 4-TIP FAK. 5-İ.İ.B.F. T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 11. SPOR ŞENLİKLERİ MÜSABAKA PROGRAMI 16 NİSAN 4 MAYIS 2018 (BASKETBOL

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ÜNİLİG VOLEYBOL MÜSABAKA TALİMATI

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ÜNİLİG VOLEYBOL MÜSABAKA TALİMATI TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU ÜNİLİG VOLEYBOL MÜSABAKA TALİMATI Madde 1. Amaç ve Kapsam Bu Talimat, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenecek olan ÜNİLİG Voleybol una katılım

Detaylı

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU www.tyf.gov.tr 11-12 YAŞ ULUSAL YÜZME GELİŞİM PROJESİ 1.ETAP FİNAL YARIŞMASI Müsabaka Yeri: Tozkoparan Yüzme Havuzu (25M) Müsabaka Tarihi: 10-11-12-13 Mayıs 2018 Teknik Toplantı: 09 Mayıs 2018 Saat 14:00

Detaylı

2016 Atletizm Pist Açılış Đl Birinciliği Yarışmaları 18-19 ŞUBAT 2016 / Olimpik Atletizm Stadyumu

2016 Atletizm Pist Açılış Đl Birinciliği Yarışmaları 18-19 ŞUBAT 2016 / Olimpik Atletizm Stadyumu BURSA GENÇLĐK HĐZMETLERĐ VE SPOR ĐL MÜDÜRLÜĞÜ ATLETĐZM ĐL TEMSĐLCĐLĐĞĐ 2016 Atletizm Pist Açılış Đl Birinciliği Yarışmaları 18-19 ŞUBAT 2016 / Olimpik Atletizm Stadyumu 1- Bursa ili sınırları içindeki

Detaylı

11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası 15-17 Ağustos 2014 / Erzurum

11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası 15-17 Ağustos 2014 / Erzurum Kayıt Tarihi ; 4 Ağustos 04 Müsabaka Tarihi ; 5-7 Ağustos 04 Spor Salonu ; Erzurum Buz Hokey Salonu Yakutiye / Erzurum Kategoriler ; Minik - Yıldız Ümit - Genç Büyük ve Veteranlar Ferdi - Kata ve Kumite

Detaylı

TÜRK HAVALI TÜFEK FIELD TARGET & BENCHREST ATICILARI FIELD TARGET KURALLAR KİTABI 2014

TÜRK HAVALI TÜFEK FIELD TARGET & BENCHREST ATICILARI FIELD TARGET KURALLAR KİTABI 2014 TÜRK HAVALI TÜFEK FIELD TARGET & BENCHREST ATICILARI FIELD TARGET KURALLAR KİTABI 2014 GİRİŞ Kurallar WFTF kuralları esas alınarak oluşturulmuştur ve topluluğumuz tarafından düzenlenecek tüm yarışmalarda

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ KROS BRANŞ TALİMATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ KROS BRANŞ TALİMATI İlimizde yapılacak Final ve İlçe seçme yarışmalarının yapılacağı yer, tarih ve saatleri; 13 KASIM SALI 2018 Osmangazi ve Gemlik ilçesi Botanik Park saat : 10:00 SALI 14 KASIM 2018 Yıldırım, Kestel ve Gürsu

Detaylı

Çoklu Branşlar Olimpik Baraj Geçme Yarışmaları

Çoklu Branşlar Olimpik Baraj Geçme Yarışmaları Türkiye Atletizm Federasyonu Yarışma Bilgileri Yarışma Adı : Yarışmanın Yapıldığı İl : Ankara Kategori : Yıldız Erkekler (Dekatlon) Tarih : 07-08 Mayıs 2016 Katılan Sporcu Sayısı : 3 Sıra Göğüs Yarışma

Detaylı

TENİS AÇIKLAMALAR 4-a) b) ç) 5. a) b) c) b) 9.

TENİS AÇIKLAMALAR 4-a) b) ç) 5. a) b) c) b) 9. TENİS AÇIKLAMALAR 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatları ile Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere

Detaylı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü olarak Atletizm, Hentbol (Kız Erkek), Dragon, Kano, Yelken, Yüzme, Basketbol ve Atıcılık

Detaylı

2013 2014 Olimpik Kulaçlar YAŞ GRUPLARI (11-12 yaş) Programı

2013 2014 Olimpik Kulaçlar YAŞ GRUPLARI (11-12 yaş) Programı 2013 2014 Olimpik Kulaçlar YAŞ GRUPLARI (11-12 yaş) Programı Müsabaka Takvimi; Müsabaka Adi Tarih Düzenleyen 1. Olimpik Yas Grupları Kış İl Müsabakaları Kasım/Aralık 2013 ** İl Müdürlükleri 2. Olimpik

Detaylı

YILDIZLAR U17 KILIÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI KASTAMONU

YILDIZLAR U17 KILIÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI KASTAMONU YILDIZLAR U17 KILIÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI KASTAMONU ORGANİZATÖR BRANŞ KATEGORİ SALON TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI Yıldızlar U17 Kızlar Erkekler Kılıç Yıldızlar U17 ( 2006 2005 2004 2003 2002 doğumlular)

Detaylı

TÜRKİYE KANO FEDERASYONU FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE KANO FEDERASYONU FAALİYET RAPORU TÜRKİYE KANO FEDERASYONU 2015-2016 FAALİYET RAPORU 2002 yılında kano ve rafting federasyonu olarak kurulan federasyonumuz 2006 yılında rafting branşından ayrılarak Türkiye Kano Federasyonu adı altında

Detaylı