Prof. Dr. Savaş Taşkent

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Prof. Dr. Savaş Taşkent"

Transkript

1 Prof. Dr. Savaş Taşkent (Özgeçmişi ve Yayınları) İ.T.Ü. Fakülte : İşletme Fakültesi İletişim: Telefon : E-Posta : savtaskent@yahoo.com Fax : Homepage : - Adres : İTÜ İşletme Fakültesi Maçka İSTANBUL Yabancı Dil : Almanca Eğitim: Doktora : İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi. Y.Lisans : - Lisans : İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi. Verdiği Dersler: İş Hukuku, İşletme Hukuku, Olaylarla İşçi-İşveren İlişkileri. Uzmanlık Alanı: İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku. Görevler: Savaş Taşkent, 1943 yılında İstanbul da doğmuştur. Orta öğrenimini İstanbul Alman Lisesi nde; yüksek tahsilini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi nde yapmıştır yılında İşverenin Yönetim Hakkı adlı tezi ile Hukuk Doktoru; 1984 yılında İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku bilim Dalında Üniversite Doçenti ve 1990 yılında da İş Güvencesi (İşçinin Feshe Karşı Korunması) adlı tezinin de yer aldığı yayınlarının değerlendirilmesi sonucunda Profesör unvanlarını kazanmıştır ve 1987 yıllarında yurtdışında (Erlangen ve Heidelberg Üniversitelerinde) araştırma çalışmalarında bulunmuştur. İş Hukuku alanında birçok kitap ve makale yazmış; Alman Hukukundan Türkçe ye çeviriler yapmıştır yılları arasında Dekan Yardımcısı ; yılları arasında da Rektör Yardımcısı olarak çalışmıştır.

2 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Bakan Danışmanı olarak görev yapmış; yılları içinde Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) nun Cenevre de toplanan Konferansına Hükümet Danışmanı olarak katılmıştır yılları içinde İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Türk Milli Komitesi nin Genel Sekreterliği görevini yürütmüştür. 31 Mart 2005 tarihinde Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. Bankanın 28 Mart 2008 ve 31 Mart 2011 tarihlerinde yapılan Genel Kurulunda Yönetim Kurulu Üyeliğine yeniden seçilmiştir. Bankada bu görevi yanında, 26 mart 2008 tarihinden itibaren Denetim Komitesi üyeliği ve 15 Haziran 2009 tarihinden itibaren de KKTC İç Sistemler Komitesi Üyeliği görevlerini de sürdürmektedir. İ.T.Ü. İşletme Fakültesinde son olarak Hukuk Anabilim Dalı Başkanlığı görevini üstlenmiş olan Taşkent, 12 Ocak 2010 tarihinde yaş haddinden emekliye ayrılmıştır. Halen aynı Fakültede İş Hukuku ve İşletme Hukuku derslerini vermektedir. YAYINLAR: KİTAPLAR: 1. Türk İş Hukuku Mevzuatı (Prof.Dr. Münir Ekonomi ile birlikte), İstanbul İşverenin Yönetim Hakkı, İstanbul Hukuk Bilgisi Dersleri, İstanbul İş Hukukunun Temel Yasaları, İstanbul Çalışma Hayatımızın Güncel Sorunları (Ö. Eyrenci, F. Sağlam, D. Ulucan ile birlikte), İstanbul Son Değişikliklerle İş Hukukunun Temel Yasaları, İstanbul İş Güvencesi (İşçinin Feshe Karşı Korunması), İstanbul İnsan Haklarının Uluslararası Dayanakları (Örgütler ve Belgeler), İstanbul İşçinin Feshe Karşı Korunması (İş Güvencesi) ve Türkiye İçin Bir Model Önerisi (D. Ulucan, Ö. Eyrenci, F. Sağlam ile birlikte), İstanbul İnsan Haklarının Uluslararası Dayanakları, 2. Bası, İstanbul İnsan Haklarının Uluslararası Dayanakları, 3. Bası, İstanbul Banka ve Sigorta Çalışanları İçin İş Mevzuatı (Av. Birgül Feyzioğlu ile birlikte), İstanbul İş Güvencesi ve Yeni Yasal Düzenleme, Belediye-İş Sendikası Yayınları, Ankara Bireysel İş Hukuku, Ö.Eyrenci-S.Taşkent-D. Ulucan, Legal Yayınevi, İstanbul 2004.

3 15. Bireysel İş Hukuku, Son Değişiklerle Açıklamalı-İçtihatlı 4857 Sayılı İş Kanunu,, Legal Yayınevi, 2. Bası, İstanbul Açıklamalı-İçtihatlı 4857 Sayılı İş Kanunu, Legal Yayınevi, İstanbul Açıklamalı-İçtihatlı İş Kanunu ve İlgili Yönetmelikler; Legal Yayınevi, İstanbul Bireysel İş Hukuku, Ö.Eyrenci-S.Taşkent-D. Ulucan, Legal Yayınevi, 3. Bası, İstanbul İşletme Hukuku Dersleri, Legal Yayıncılık, İstanbul, Açıklamalı-İçtihatlı 4857 Sayılı İş Kanunu, Legal Yayınevi, İstanbul Son Değişiklerle Açıklamalı-İçtihatlı 4857 Sayılı İş Kanunu, Basisen Eğitim ve Kültür Yayınları : 34, İstanbul Açıklamalı-İçtihatlı 4857 Sayılı İş Kanunu, Legal Yayınevi, İstanbul Bireysel İş Hukuku, Ö.Eyrenci-S.Taşkent-D. Ulucan, Legal Yayınevi, 4. Bası, İstanbul Son Değişiklerle Açıklamalı-İçtihatlı 4857 Sayılı İş Kanunu, S.Taşkent/F.B.Mutlay/G.S.Öztürk, Beta Basım, İstanbul İşletme Hukuku Bilgisi, Yenilenmiş 2. Bası, Beta Basım, İstanbul Açıklamalı-İçtihatlı 4857 Sayılı İş Kanunu, S.Taşkent//G.S.Öztürk,F.B.Mutlay, Yenilenmiş 6. Bası, Beta Basım, İstanbul İş Hukukunun Temel Yasaları,, S.Taşkent//G.S.Öztürk/F.B.Mutlay,Yenilenmiş 3. Bası, Beta Basım, İstanbul ULUSLARARASI YAYIN Die Anfechtung des Arbeitsvertrages, in: M. Ekonomi-M. Rehbinder, Maengel des Arbeitsvertrages, Bern 1983, sf MAKALELER 1. Toplu İşçi Çıkarma, Banka ve Ekonomik Yorumlar Dergisi, Haziran 1972, C.9, Sayı Markadan Doğan Hakkın Korunması, Banka ve Ekonomik Yorumlar Dergisi, Aralık 1973, C.10, Sayı Yapımcının Sorumluluğu, İstanbul Barosu Dergisi, Kasım-Aralık Hans Kelsen in Adalet Anlayışı, Prof.Dr. Tevfik O. Kabakçıoğlu Anısına, İ.T.Ü. Yayınları, 1974.

4 5. Satıcının Ayıplı İfasına Karşı Alıcı Yararına Doğan Haklar, İstanbul Barosu Dergisi, Kasım-Aralık Mevsim ve Kampanya İşleri, İstanbul Barosu Dergisi, Kasım-Aralık Türk İş Hukuku Uygulamasında İşverenin Yönetim Hakkı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Enstitüsü 1981 Yılı Konferansları, İstanbul 1982, sf İş Sözleşmesinin İptali Nedenleri, Prof.Dr. Ümit Doğanay ın Anısına Armağan 2, İstanbul 1982, Die Anfechtung des Arbeitsvertrages, in: M. Ekonomi-M. Rehbinder, Mangel des Arbeitsvertrages, Bern 1983, sf Kollektif İş Hukukunda Yeni Düzenlemeler (Doç.Dr. Devrim Ulucan ve Doç.Dr. Öner Eyrenci ile birlikte), İktisat Dergisi, Kasım 1984, sf Toplu İş Sözleşmesinin Bağlayıcılığı, İş Hukuku Dergisi, Cilt 1, Sayı 3, Temmuz-Eylül 1991, sf Uluslararası Çalışma Normları ve AT Ülkelerinde İş Güvencesi, Belediye-İş Dergisi, Mayıs 1992, sf İşyeri Sendika Temsilciliği, Münir Ekonomi 60. Yaş Günü Armağanı, Ankara 1993, sf Türkiye de İşçinin Yönetime Katılması, İş Hukuku Dergisi, Cilt 3, Sayı 4, Ekim-Aralık 1993, sf İşsizlik Sigortası Üzerine, Basisen Dergisi, Ekim 1993, sf Çalışma Yaşamı ile İlgili Taslaklara Genel Bir Bakış, Basisen Dergisi, Kasım 1994, sf Demokrasi Üzerine, Basisen Dergisi, Mart 1995, sf Anayasa Değişikliğinin Çalışma Yaşamına Etkisi, Basisen Dergisi, Aralık 1995, sf Çalışma Mevzuatımıza İlişkin Bazı Gelişmeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Dergisi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ekim-Aralık 1998, sf İş Kazası Kavramı, Prof.Dr. Nuri Çelik e Armağan, C.II, İstanbul 2001, s.1951 vd. 21. Boşta Geçen Sürenin Ücreti (Karar İncelemesi), Yargıç Resul Aslanköylü ye Armağan, Kamu-İş İş Hukuku ve İktisat Dergisi, 2004, C.7, S.3, s.105 vd. 22. Alt İşveren, İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Dergisi, Legal Yayınevi, S: 2, Nisan- Mayıs-Haziran 2004, s.363 vd. 23. İş Güvencesi Hükümlerinin Gemi Adamlarına Uygulanması, A. Can Tuncay a Armağan, İstanbul 2005.

5 24. Belirli Süreli İş Sözleşmelerinin Yapılabilmesi, İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Dergisi, Legal Yayınevi, S: 9, Ocak-Şubat-Mart 2006, s.34 vd. 25. Yetki Tespiti Açısından Belirli Kavramlar ve Bazı Uygulama Sorunları, İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Türk Milli Komitesi 30. Yıl Armağanı, Ankara Bireysel İş İlişkisinin Sona Ermesi ve Kıdem Tazminatı Açısından Yargıtayın 2004 Yılı Kararlarının Değerlendirmesi, Yargıtayın İş Hukukuna İlişkin Kararlarının Değerlendirilmesi 2004, Ankara 2006, İş Sözleşmesinin Askıya Alınması ve Ücretsiz İzin Uygulaması, Sicil Dergisi, Mess Yayınları, s. 3, Eylül 2006, Belirli Süreli İş Sözleşmesi Yapma Serbestisi ve Bunun Sınırı, Sicil Dergisi, Mess Yayınları, s. 9, Mart 2008, ILO- Türkiye İlişkileri ve Belirli Sorunlar, Devrim Ulucan a Armağan, Legal Yayıncılık, İstanbul 2008, Belirli Süreli İş Sözleşmeleri Üzerine- Tekrar, Sicil Dergisi, Mess Yayınları, s. 13, Mart 2009, Rekabet Yasağı Sözleşmesi (M. Kabakcı ile birlikte), Sicil Dergisi, Mess Yayınları, s.16, Aralık 2009, Mevsimlik Bir İşte Yapılan Belirli Süreli İş Sözleşmesi, Prof.Dr. Ali Güzel e Armağan, Beta Yayınları, İstanbul 2010, İş Sözleşmesinin İkale Yolu İle Sona Erdirilmesi, Kamu- İş Dergisi, c. 11, s. 4, 2011, Geçerli Sebep Bağlamında Belirli İlkeler, Sicil Dergisi, Mess Yayınları, s. 21, Mart 2011, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Türkiye, Vakıf Rize Dergisi, Yıl 22, Yaz 2011, İş İlişkisinin sona Ermesi ve Kıdem Tazminatı Açısından Yargıtayın 2009 Yılı Kararlarının Değerlendirilmesi, Yargıtayın İş Hukuku Ve Sosyal Güvenlik Hukuku Kararlarının Değerlendirilmesi 2009, Ankara 2011, Otuz İşçi Ölçütü ve Yurt Dışındaki Bağlantılı İşyerleri Sorunu, Prof.Dr.Sarper Süzek e Armağan, Beta Basım, İstanbul 2011, Belirli Süreli İş Sözleşmelerinde Esaslı Neden Sorunu, Sicil Dergisi, Mess Yayınları, s. 24, Aralık 2011, Anayasamız ve Demokrasi Kavramı, Vakıf Rize Dergisi, Kış 2012,

6 M. Ekonomi, D. Ulucan tarafından çıkarılan Yargıtay ın iş hukukuna ilişkin kararlarının değerlendirildiği İş Hukuku Uygulaması -İHU- adlı eserdeki karar incelemeleri: 1. Mevsimlik İşlerde Çalışanların Hizmet Akitlerinin Türü ve Sona Ermesi, İHU, İşK. 13 (No.4), Mevsimlik İşlerde Çalışan İşçilerin Yıllık İzinden Yararlanmamaları, İHU, İşK. 50 (No.1), İş Değişikliğini Kabul Etmeyen İşçinin Hizmet Akdinin Feshi, İHU, İşK. 17 (No.11), 1980/II. 4. Toplu İş Sözleşmesi ile Bağlı İşçinin İkinci Yıl Zammından Yararlanması, İHU, TSGLK. 6 (No.7), 1980/II. 5. Belirli Süreli Hizmet Akdi ve Kıdem Tazminatına Hak Kazanma, İHU, İşK. 9 (No.5), 1980/III. 6. İşverenin İşyerinin Düzenine İlişkin Yönergelerinin (Talimatlarının) Geçerliği, İHU, İşK. 17 (No.13), 1981/II: 7. Doğum Sonrası İşe Gelmeme Nedeni İle Hizmet Akdinin Feshi, İHU, İşK. 17 (No.14), 1981/II. 8. Muvakkat İşçilerin Toplu Sözleşmenin Bazı Hükümlerinden Yararlandırılmamaları, İHU, TSGLK. 6 (No.9), 1982/II. 9. Toplu İş Sözleşmesinde Yararlandırmama ve Farkın Korunması Koşulları, İHU, SenK. 21 (No.5), 1982/I. 10. İkramiyeden Yararlanma, İHU, İşK. 26 (No.9), 1982/II. 11. Muvazzaf Askerlikte Geçen Sürenin Kıdem Tazminatında Dikkate Alınması, İHU, İşK. 14 (No.42), 1985/I. 12. Sendika Yöneticilerinin Görev Sürelerinin Sınırlanması, İHU, SenK. 9 (No.1), 1986/I-II. 13. Sendika Üyesi Olan İşverenin İmzaladığı Toplu İş Sözleşmesinin Geçersizliği, İHU, TSGLK. 2 (No.3), İşyerinde Çoğunluğun Tespiti Bakımından Gözönünde Tutulacak Kişiler, İHU, TSGLK. 2 (No.2), GAZETE YAZILARI 1. Grev Oylaması, Cumhuriyet Gazetesi, 19 Nisan İş Güvencesi, Cumhuriyet Gazetesi, 13 Ağustos 1985.

7 3. Kıdem Tazminatı Fonu Yasa Tasarısı Üzerine, (M. Demircioğlu, Ö. Eyrenci, D. Ulucan ile birlikte), Cumhuriyet Gazetesi, 1 Mart Sosyal Devlet ve Sosyal Adalet, Cumhuriyet Gazetesi, 6 Haziran İktidar Sorunlara Kayıtsız Kalıyor, Milliyet Gazetesi, 6 Haziran İşveren İşçi Çıkarmaya Alıştı, Cumhuriyet Gazetesi, İş Güvencesi Üzerine, Milliyet Gazetesi, Hükümet Programında Memur Sendikacılığı, Cumhuriyet Gazetesi, Memur Sendikacılığı ve Anayasa ya Uygunluk, Milliyet Gazetesi, Memur Sendikacılığı Dünyada Nasıl? Milliyet Gazetesi, İşçi Haklarında Türkiye Eleştirildi. Milliyet Gazetesi, İş Güvencesi Yasa Tasarısı Üzerine, Cumhuriyet Gazetesi, İş Hukukunun Sinir Merkezi, Milliyet Gazetesi, İstihdam Büroları ve Geçici İş İlişkisi, Cumhuriyet Gazetesi, Demokrasi Kavramı ve Ölçütleri, Cumhuriyet Gazetesi, ÇEVİRİLER 1. Avusturya da İş İlişkilerinin Düzenlenmesi (Prof.Dr. T. Tomandl dan çeviri), İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Araştırma ve Uygulama Merkezi 1982 Yılı Konferansları, İstanbul 1982, sf Alman Feshe Karşı Korunma Hukuku, (Prof.Dr. Peter Hanau dan çeviri), Almanya da ve Türkiye de Fesih ve İşçinin Feshe Karşı Korunması, Basisen Eğitim ve Kültür Yayınları, No.5, İstanbul 1985, sf Alman Sendikaları Açısından Toplu İş Sözleşmeleri ve Bunların Meydana Gelmesi, (Dr. Rolf-Dieter Falkenberg den çeviri), Banksis 1. Uluslararası Semineri, İstanbul 1985, sf Almanya da İşçinin Yönetime Katılması, (Prof.Dr. W. Daubler den çeviri), İşçinin Yönetime Katılması, Belediye-İş Yayınları, İstanbul 1994, sf Alman Sendikaları Açısından Yönetime Katılma, (W. Schneider den çeviri), İşçinin Yönetime Katılması, Belediye-İş Yayınları, İstanbul 1994, sf BİLDİRİ ve SEMİNERLER

8 Yurtiçi 1. Türk İş Hukukunda İşverenin Yönetim Hakkının Sınırları, Yönetim Sorunları Bilimsel Semineri, Kütahya Yönetim Bilimleri Fakültesi, Kütahya ( ). 2. Grundprinzipien des deutschen Tarifvertragsrechts (Prof.Dr. G. Hueck tan çeviri), Alman Kollektif İş Hukukunun Temelleri Semineri, İstanbul ( ) ve Ankara ( ). 3. İşin Düzenlenmesi Açısından Yargıtayın 1984 Yılı Kararlarının Değerlendirilmesi, Yargıtayın İş Hukuku Kararlarının Değerlendirilmesi, 1984, İstanbul 1986, sf Anayasa Mahkemesi Kararları Açısından Serbest Toplu Pazarlık, Anayasa Mahkemesinin Kuruluş Gününü Kutlama Semineri, İ.T.Ü. ve İşletme Fakültesi, 29 Nisan İşyeri Sendika Temsilcilerinin Atanması, Görevleri, Teminatı ve Üye-Sendika-İşveren İlişkilerinde Temsilcilerin Önemi ve Rolü, Ankara Toplu İş Sözleşmeleri ve Toplu İş Uyuşmazlıkları Açısından Yargıtayın 1987 Kararlarının Değerlendirilmesi, Yargıtayın İş Hukuku Kararlarının Değerlendirilesi 1987, İstanbul 1989, sf İş Güvencesinin Çalışma Hayatındaki Önemi ve Mevcut Düzenlemenin Yarattığı Sorunlar, Akdin Feshinde Yargı Denetimi Sempozyumu, Şubat 1992 Ankara, Türk- İş Yayınları No.180, sf Dünyada ve Türkiye de İş Güvencesi, Belediye-İş Yayınları, Eylül 1992, sf Sosyal Devlet, Özçelik-İş Sendikası Eğitim Yayınları, Ankara 1992, sf İş Hukuku ve İstihdam Güvencesi, Toplumsal Denge ve İstihdam Güvencesi, Özçelik-İş Sendikası Eğitim Yayınları, Ankara 1992, sf İş Güvencesi Yasa Taslağının Muhtemel Ekonomik ve Sosyal Etkileri, FES Yayınları, İstanbul 1992 (Rapor). 12. Memur Sendikacılığı, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi, İstanbul 1994 ( ). 13. İstihdam ve İşletme Güvencesi, 2000 li Yıllarda Endüstri İlişkilerine Bakış Semineri, MESS, Sarıgerme 1993, sf Çalışma Hayatında Esneklik, MESS Yayınları, İstanbul 1995, sf Toplu İş İlişkileri Açısından Yargıtay ın 1998 Yılı Kararlarının Değerlendirilmesi, Yargıtayın İş Hukukuna İlişkin 1998 Kararlarının Değerlendirilmesi, İstanbul 2000, sf Sayılı ILO Sözleşmesi ve İş Güvencesi Yasa Tasarısı, KUTYAY-Sosyal Siyaset Seminerleri-2000/3, Antalya 2000.

9 17. Çalışma Hayatında Esneklik ve İş Hukukuna Etkileri, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul İş Güvencesi Yasa Tasarısı, TÜRK-İŞ, Ankara Uluslararası Hukukta İşçinin Feshe Karşı Korunması, İstanbul Barosu ve Galatasaray Üniversitesi tarafından düzenlenen, İş Hukukuna ve Sosyal Güvenlik Hukukuna İlişkin Sorunlar ve Çözüm Önerileri 2001 Yılı Toplantısı, Istanbul. 20. Avrupa Birliğine Geçiş Sürecinde İş Hukuku Açısından Genel Uyum Sorunları, Avrupa Birliğine Geçiş Sürecinde Hukuksal ve Ekonomik Konular, Türkiye Sorunlarına Çözüm Konferansı-IV, İstanbul. 21. Türkiye nin ve Almanya nın Politik ve İş Sisteminin Karşılaştırılması, Türk-İş DGB Genç İşçiler Ortak Semineri, Eylül 2001 İstanbul. 22. İş Sözleşmesinin Kurulması ve Sona Ermesi, Türkiye Toprak Seramik Çimento ve Cam Sanayi İşverenleri Sendikası tarafından Haziran 2003 tarihlerinde Çeşme de yapılan seminerde sunulan tebliğ, İstanbul Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Yasasında Yapılması Öngörülen Değişiklikler, İstanbul Barosu ve Galatasaray Üniversitesince düzenlenen İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukukuna İlişkin Sorunlar ve Çözüm Önerileri 2004 Toplantısı nda sunulan tebliğ, İstanbul Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Yasasında Yapılması Öngörülen Değişiklikler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Mart 2005 tarihlerinde Ilgaz da düzenlenen Toplu İş Hukukuna İlişkin Yasalarda Değişiklik Öngören Taslakların Değerlendirilmesi Semineri. 25. Bireysel İş İlişkisinin Sona Ermesi ve Kıdem Tazminatı Açısından Yargıtayın 2004 Yılı Kararlarının Değerlendirmesi, Yargıtayın İş Hukukuna İlişkin Kararlarının Değerlendirilmesi 2004, Ankara Başarılı lider Olmanın Altın Kuralları, 6. Liderlik Zirvesi, EDUPLUS, İstanbul Bireysel İş İlişkisinin Sona Ermesi ve Kıdem Tazminatı Açısından Yargıtayın 2009 Yılı Kararlarının Değerlendirmesi, Yargıtayın İş Hukukuna İlişkin Kararlarının Değerlendirilmesi 2010, İstanbul İş Kanununa Göre İşin Düzenlenmesi, Fazla Çalışma ve Tatiller, Tubitak Eğitim Semineri, Nisan 2011, Antalya. Yurtdışı

10 1. Berlin Teknik Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından Ekim 1998 tarihleri arasında Berlin de düzenlenen uluslararası seminere katılmıştır. 2. Max-Planck Enstitüsü nün desteği ile Ekim 1999 tarihleri arasında Münih te alman ve Türk bilim adamlarınca düzenlenen İş Hukukunun ve Sosyal Hukukun Güncel Sorunları konulu seminere katılmıştır Temmuz 2001 tarihinde Münih te (Almanya) düzenlenen Uluslararası ve Uluslarüstü Hukukun Türk ve Alman İş ve Sosyal Hukukuna Etkisi ve Mukayeseli Hukukun Önemi konulu seminerde Avrupa Birliği Hukuku ile Türk İş Hukukunda Uyumlaştırma konulu bir tebliğ sunmuştur. 4. Türkiye de Feshe Karşı Korunma Hukuku Reformu ve Yeni Yasal Düzenleme, Türk ve Alman İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Milli Komiteleri Tarafından Ekim 2004 tarihlerinde Freiburg-Almanya da düzenlenen ortak seminer. OTURUM BAŞKANLIĞI : 1. Çalışanın Performansı ve Memnuniyeti, 5 th International Conference on Manegement Sciences, 3-6 March 2004, İTÜ İşletme Fakültesi. 2. Sendikal Örgütlenme ve Toplu Pazarlık, Avrupa Birliğine Uyum Sürecinde Ulusal Sosyal Politika Sempozyumu, Haziran 2004 Ankara. 3. Basın İş Hukuku Genel Esaslar ve Uygulama Sorunları, Mayıs 2005, Ankara. TELEVİZYON/RADYO PROGRAMLARI: TRT 2 de çeşitli programlara katılıp konuşmalar yapmıştır ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR 1. Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD) den sağlanan burs ile Erlangen- Nürnberg Üniversitesinde tarihleri arasında Toplu İş Sözleşmesi Özerkliğinin Sınırları konusunda. 2. Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) den sağlanan burs ile Heidelberg Üniversitesinde tarihleri arasında Toplu Görüşme Politikası-Strateji ve Taktikleri konusunda. ÖDÜLLER/BURSLAR

11 tarihleri arasında Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD) den sağlanan burs tarihleri arasında Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) den sağlanan burs.

ÖZGEÇMİŞ. İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Medeni Hukuk ABD

ÖZGEÇMİŞ. İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Medeni Hukuk ABD ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Cevdet İlhan Günay 2. Doğum Tarihi: 0 Nisan 1951. Ünvanı: Profesör Dr.. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Hukuk Ankara Üniversitesi 1972 Y. Hukuk Ankara Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Medeni Hukuk ABD

ÖZGEÇMİŞ. İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Medeni Hukuk ABD ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Cevdet İlhan Günay 2. Doğum Tarihi: 0 Nisan 1951. Ünvanı: Profesör Dr.. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Hukuk Ankara Üniversitesi 1972 Y. Hukuk Ankara Üniversitesi

Detaylı

Mesleki Deneyim. Eğitim Bilgileri. Prof. Dr. Nurşen CANİKLİOĞLU. Profesör Marmara Üniversitesi Doçent Marmara Üniversitesi

Mesleki Deneyim. Eğitim Bilgileri. Prof. Dr. Nurşen CANİKLİOĞLU. Profesör Marmara Üniversitesi Doçent Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Nurşen CANİKLİOĞLU Mesleki Deneyim Profesör Marmara Üniversitesi - 2011 Doçent Marmara Üniversitesi - 2003 Eğitim Bilgileri Doktora Marmara Üniversitesi SBE - 1997 Yüksek Lisans Marmara Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Öner Eyrenci 2. Doğum Tarihi : 11.12.1948. Unvanı : Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu : 5. Çalıştığı Kurum : Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk

Detaylı

ADMINISTRATIVE DUTIES 1 Head of Private Law Department, Atılım University, Faculty of Law

ADMINISTRATIVE DUTIES 1 Head of Private Law Department, Atılım University, Faculty of Law Sarper Süzek Atılım University Faculty of Law 06830 İncek, Gölbaşı, Ankara/TURKEY sarper.suzek@atilim.edu.tr Tel: +90 312 586 80 42 PERSONAL Date of Birth 07.07.1943 Place of Birth Ankara EDUCATION 1967

Detaylı

Business Network Center Turkey.

Business Network Center Turkey. 09:00-11:00 4857 Sayılı İş Kanunu'na Bakış Erdem ÖZDEMİR - Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4857 Sayılı İş Kanunu Yargıtay Bakış Açısından Değerlendirilmesi İşçinin Korunması Alt İşveren Geçici İş

Detaylı

ÖZGEÇMĠġ. Prof. Dr. SÜLEYMAN BAŞTERZİ

ÖZGEÇMĠġ. Prof. Dr. SÜLEYMAN BAŞTERZİ ÖZGEÇMĠġ Prof. Dr. SÜLEYMAN BAŞTERZİ Doğum Tarihi : 16.11.1967 Adres : 1. Cad. 9/1 Bahçelievler/Çankaya/ANKARA Tel : 0 312 223 48 44 Faks : 0 312 223 18 44 Cep : 0 505 403 21 88 E-posta : basterzi@law.ankara.edu.tr

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ Bölüm 1 GENEL KAVRAMLAR Bölüm 2 BİREYSEL İŞ HUKUKU

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ Bölüm 1 GENEL KAVRAMLAR Bölüm 2 BİREYSEL İŞ HUKUKU İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 GENEL KAVRAMLAR 11 1.1.İş Hukuku Kavramı 12 1.2.İş Hukukunun Tarihsel Gelişimi 12 1.2.1.Avrupa daki Gelişimi 12 1.2.2.Türkiye deki Gelişimi 13 1.3.İş Hukukunun Kaynakları

Detaylı

İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU

İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU Editörler Yrd. Doç. Dr. İbrahim Görücü & Işıl Tüzün Arpacıoğlu İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU Yazarlar Yrd.Doç.Dr.Abdulvahap Akıncı Yrd.Doç.Dr.Ali Konak Dr. Meltem Arat Kifayet Erdem Ömer Nabi Baykal Şahin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı İŞ VE SOSYAL

Detaylı

Business Network Center Turkey.

Business Network Center Turkey. 09:15-10:30 İş Hukuku Kapsamında İşe İade Davaları: İş Akdinin Feshi: Geçerli ve Geçersiz Fesih Nedenleri Doç.Dr. Erdem ÖZDEMİR - Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş Sözleşmesi Nasıl Sona Erer? Fesih

Detaylı

DOÇ. DR. İŞTAR (URHANOĞLU) CENGİZ İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı ÖZGEÇMİŞ

DOÇ. DR. İŞTAR (URHANOĞLU) CENGİZ İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı ÖZGEÇMİŞ Adı : İŞTAR Soyadı : CENGİZ Doğum Tarihi : 22.03.1978 Doğum Yeri : BARTIN-MERKEZ ÖZGEÇMİŞ Mezun Olduğu Okullar : İlkokul : Bartın Cumhuriyet İlkokulu BARTIN (1989) Ortaokul : Atatürk Lisesi KAYSERİ (1992)

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Fevzi ŞAHLANAN 2. Doğum Tarihi: Unvanı: Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Fevzi ŞAHLANAN 2. Doğum Tarihi: Unvanı: Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora 1. Adı Soyadı: Fevzi ŞAHLANAN 2. Doğum Tarihi: 01.03.1946 3. Unvanı: Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Detaylı

Prof. Dr. M. Polat Soyer in Yayınları

Prof. Dr. M. Polat Soyer in Yayınları XXI Prof. Dr. M. Polat Soyer in Yayınları A. Monografiler 1) Genel İş Koşulları, İstanbul, 1987. 2) İş Mücadelesinde İşverenin Üçüncü Kişiler Karşısındaki Sorumluluğu, İzmir, 1988. 3) Toplu Sözleşme Hukukunda

Detaylı

Business Network Center Turkey

Business Network Center Turkey Alt İşverenler ve Asıl İşverenler 4857 Sayılı İş Kanunu, 5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu, Borçlar Kanunu ve ilgili kanunlarda yer alan bazı sorumluluklarını bilmedikleri ya da yerine getirmedikleri

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: HUK 4057

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: HUK 4057 Dersi Veren Birim: Hukuk Dersin Türkçe Adı: İş Hukuku Dersin Orjinal Adı: İş Hukuku Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: HUK 4057 Dersin Öğretim Dili: Türkçe Formun

Detaylı

Business Network Center Turkey

Business Network Center Turkey 09:30-10:45 İş Hukuku Kapsamında İşe İade Davaları: İş Akdinin Feshi: Geçerli ve Geçersiz Fesih Nedenleri Doç.Dr. Erdem ÖZDEMİR - Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş Sözleşmesi Nasıl Sona Erer? Fesih

Detaylı

Business Network Center Turkey.

Business Network Center Turkey. 09:15-10:30 Borçlar Kanunu, İş Kanunu İlişkisi Yeni Borçlar Kanunu Çalışma Hayatında Neleri Değiştirecek? 10:30-10:45 10:45-12:30 Cinsel Ve Psikolojik Taciz (Mobbing) Cinsel Taciz (Ab Normları Ve Türkiye)

Detaylı

İŞ HUKUKUNDA UZMAN ARABULUCULUĞA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM İş Hukukunda Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimi

İŞ HUKUKUNDA UZMAN ARABULUCULUĞA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM İş Hukukunda Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimi İŞ HUKUKUNDA UZMAN ARABULUCULUĞA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM İş Hukukunda Arabuluculuk Uzmanlık Eğitimi (1) İş hukukunda arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili teorik ve pratik bilgileri

Detaylı

SUNUŞ. Birleşik Metal İşçileri Sendikası Genel Yönetim Kurulu

SUNUŞ. Birleşik Metal İşçileri Sendikası Genel Yönetim Kurulu SUNUŞ İşyeri sendika temsilcileri, işyerinde çalışan işçilerin mevzuattan, toplu iş sözleşmelerinden doğan her türlü hak ve çıkarlarını korumakla görevli olan, sendikasının örgütlenmesi ve güçlenmesi için

Detaylı

Business Network Center Turkey

Business Network Center Turkey 09:30-10:45 Geçersiz Sebeple Yapılan Fesih Sonuçları ve SGK Uygulamaları Açısından Değerlendirilmesi Av. Cüneyt DANAR - İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Uzmanı,Bilirkişi Geçersiz Feshin Sonuçları Nelerdir?

Detaylı

ESERLERĐ. Đş Hukuku II, Toplu Đş Đlişkileri, Đzmir 2001

ESERLERĐ. Đş Hukuku II, Toplu Đş Đlişkileri, Đzmir 2001 XII ESERLERĐ a) Kitaplar Türk Hukukunda Kanundan Doğan Kıdem Tazminatı, Đstanbul 1973 Grev (Grev Hakkı- Hukuki Grev Kavramı- Kanuni Grevin Şartları) Ankara 1990 Đş Hukuku I, Ferdi Đş Đlişkileri, 1. Baskı,

Detaylı

TÜRK İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKUNDA GÜVENCELİ ESNEKLİK

TÜRK İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKUNDA GÜVENCELİ ESNEKLİK TÜRK İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKUNDA GÜVENCELİ ESNEKLİK Yrd. Doç. Dr. S. Alp LİMONCUOĞLU İzmir 2010 TÜRK İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKUNDA GÜVENCELİ ESNEKLİK BİRİNCİ BÖLÜM İŞGÜCÜ PİYASASINDA

Detaylı

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN DÜZEYİ VE TÜRLERİ

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN DÜZEYİ VE TÜRLERİ Doç. Dr. Talat CANBOLAT Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı 6356 SAYILI KANUNA GÖRE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN DÜZEYİ VE TÜRLERİ Yayın No : 2931 Hukuk Dizisi : 1442

Detaylı

ŞEYMA AKKAŞOĞLU ŞİRKETLERDE BİRLEŞME, BÖLÜNME VEYA TÜR DEĞİŞTİRMENİN İŞ SÖZLEŞMELERİNE ETKİSİ

ŞEYMA AKKAŞOĞLU ŞİRKETLERDE BİRLEŞME, BÖLÜNME VEYA TÜR DEĞİŞTİRMENİN İŞ SÖZLEŞMELERİNE ETKİSİ ŞEYMA AKKAŞOĞLU ŞİRKETLERDE BİRLEŞME, BÖLÜNME VEYA TÜR DEĞİŞTİRMENİN İŞ SÖZLEŞMELERİNE ETKİSİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ VE TEŞEKKÜR... V İÇİNDEKİLER...VII KISALTMALAR...XV GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM ŞİRKETLERDE BİRLEŞME,

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm GENEL BELGİLER

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm GENEL BELGİLER İÇİNDEKİLER Sunuş 3 İçindekiler 5 Kısaltmalar 11 1. GİRİŞ 13-25 I. İş Hukuku Kavramı 13 II. İş Hukukunun Niteliği 20 Birinci Bölüm GENEL BELGİLER 2. İŞ HUKUKUNUN TARİHİ GELİŞİMİ 29-43 I. Dünyadaki Evrim

Detaylı

Tez adı: İş Kazasından Doğan Maddi Tazminat (2000) Tez Danışmanı:(SARPER SÜZEK)

Tez adı: İş Kazasından Doğan Maddi Tazminat (2000) Tez Danışmanı:(SARPER SÜZEK) LEVENT AKIN PROFESÖR E-Posta Adresi : akin@law.ankara.edu.tr Telefon (İş) Telefon (Cep) Faks Adres : : : : 3125955119-5053353344 Ankara Üniversitesi Hukuk FakültesiCebeci Kampüsü - Ankara Öğrenim Bilgisi

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku EKO422 Bahar Ön Koşul Dersin Dili

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku EKO422 Bahar Ön Koşul Dersin Dili DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku EKO422 Bahar 3+0 3 3 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Seçmeli Dersi Veren Öğretim Elemanı

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. Seçmeli Yüksek Lisans. Örgün Eğitim. Türkçe Yok. Yok. Yok

DERS ÖĞRETİM PLANI. Seçmeli Yüksek Lisans. Örgün Eğitim. Türkçe Yok. Yok. Yok Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati Haftalık Laboratuar

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Maliye Anabilim Dalı Doktora Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi (1986-1989)

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Maliye Anabilim Dalı Doktora Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi (1986-1989) Prof. Dr. Coşkun Can Aktan Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Buca-İzmir TÜRKİYE http://www.canaktan.org E-Mail: ccan.aktan@deu.edu.tr AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ EĞİTİM Doktora Maliye

Detaylı

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Özlük ve Kadro Grup Başkan Vekili. Hacer ÖZDOĞAN

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Özlük ve Kadro Grup Başkan Vekili. Hacer ÖZDOĞAN T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 21-25 MAYIS 2012 TARİHLERİ ARASINDA İŞÇİ VE İŞVEREN İLİŞKİLERİ KONULARINI ESAS ALAN SEMİNER SENDİKAMIZIN DA KATKILARIYLA ANTALYA

Detaylı

Geçici İş İlişkisi Uygulama Rehberi

Geçici İş İlişkisi Uygulama Rehberi Geçici İş İlişkisi Çalışma hayatında iş hukukuna dair uygulamaları açıklayan rehberlerimiz ile siz müvekkillerimize etkin hukuki bilgilendirme yapmayı amaçlıyoruz. Değişken iş hukuku mevzuatının doğru

Detaylı

Tez adı: İş Hukukunda Yenilik Doğuran Haklar (2011) Tez Danışmanı:(Prof. Dr. Sarper Süzek)

Tez adı: İş Hukukunda Yenilik Doğuran Haklar (2011) Tez Danışmanı:(Prof. Dr. Sarper Süzek) GAYE BAYCIK DOÇENT E-Posta Adresi gayebaycik@gmail.com Telefon (İş) Telefon (Cep) Faks Adres 2236372-5419463003 Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Cebeci-ANKARA

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Seda Öktem Çevik. 2.Doğum Tarihi : 22.03.1980. 4.Öğrenim Durumu :

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Seda Öktem Çevik. 2.Doğum Tarihi : 22.03.1980. 4.Öğrenim Durumu : ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Seda Öktem Çevik 2.Doğum Tarihi : 22.03.1980 3.Unvanı : Yard.Doç.Dr. 4.Öğrenim Durumu : Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Hukuk Fakültesi Bilgi Üniversitesi 2002 Y. Lisans

Detaylı

AHMET SELAMOĞLU Kocaeli Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü,

AHMET SELAMOĞLU Kocaeli Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, AHMET SELAMOĞLU, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, KİŞİSEL BİLGİLER 15.05.1964, İstanbul. Evli ve bir kızı var. EĞİTİM DURUMU 1990 1994 Doktora, Tez Konusu: Sendikacılığın Gücündeki Değişim (Gelişmeler-Nedenler-Eğilimler)

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi Y.Lisans Özel Hukuk Selçuk Üniversitesi Doktora Özel Hukuku Selçuk Üniversitesi 1995

ÖZGEÇMİŞ. Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi Y.Lisans Özel Hukuk Selçuk Üniversitesi Doktora Özel Hukuku Selçuk Üniversitesi 1995 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : Vahit DOĞAN Doğum Tarihi : 06.03.1964 Unvanı : Profesör Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite yıl Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi 1986 Y.Lisans Özel Hukuk Selçuk Üniversitesi 1988

Detaylı

Ercan POYRAZ İŞ HUKUKU

Ercan POYRAZ İŞ HUKUKU İş Hukuku Ercan POYRAZ İŞ HUKUKU İş Akdi İşçinin Borçları ve Sorumluluğu İşverenin Borçları ve Sorumluluğu İş Akdinin Feshi Çalışma Süreleri Fazla Çalışma ve Fazla Sürelerle Çalışma Dinlenme Süresi İş

Detaylı

İŞ HUKUKU ve SOSYAL GÜVENLİK UYGULAMALARI

İŞ HUKUKU ve SOSYAL GÜVENLİK UYGULAMALARI İŞ HUKUKU ve SOSYAL GÜVENLİK UYGULAMALARI D E Ğ İ Ş İ M V E DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ ANLAYIŞ İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Son zamanlarda mevzuatı en sık değişen ve gittikçe karmaşık hale gelen konulardan birini de

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Zübeyr Yıldırım

Yrd. Doç. Dr. Zübeyr Yıldırım Yrd. Doç. Dr. Zübeyr Yıldırım zyildirim@antalya.edu.tr Uluslararası Antalya Üniversitesi Fakültesi, Üniversite Cd. No: 2 07190 Döşemealtı/Antalya 0 (242) 241 01 92 İş Deneyimi 2012 - Yardımcı Doçent Doktor,

Detaylı

İŞ GÜVENCESİ TAZMİNATI ÖDENMESİ HALİNDE KAZANÇ TESPİTİ NASIL YAPILIR?

İŞ GÜVENCESİ TAZMİNATI ÖDENMESİ HALİNDE KAZANÇ TESPİTİ NASIL YAPILIR? İŞ GÜVENCESİ TAZMİNATI ÖDENMESİ HALİNDE KAZANÇ TESPİTİ NASIL YAPILIR? Mustafa ŞEN* 45 * ÖZ Hakkında işe iade kararı verilen işçilere önemli bir güvence sağlayan iş güvencesi tazminatı, işe başlatmama tazminatı

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl

Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Namık HÜSEYİNLİ 2. Doğum Tarihi : 1971 3. Ünvanı : Dr. Öğretim Üyesi 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum : T.C. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Derece Alan Üniversite

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Arzu ALİBABA I. ŞAHSİ BİLGİLER. Adres (İş) : Doğu Akdeniz Üniversitesi, Hukuk Fakültesi, Gazimagosa, KKTC

Yrd. Doç. Dr. Arzu ALİBABA I. ŞAHSİ BİLGİLER. Adres (İş) : Doğu Akdeniz Üniversitesi, Hukuk Fakültesi, Gazimagosa, KKTC Yrd. Doç. Dr. Arzu ALİBABA I. ŞAHSİ BİLGİLER Doğum Yeri ve Tarihi : Lefkoşa (KKTC) - 10 Aralık 1976 Adres (İş) : Doğu Akdeniz Üniversitesi, Hukuk Fakültesi, Gazimagosa, KKTC Telefon (İş) : +90 392 630

Detaylı

Business Network Center Turkey

Business Network Center Turkey 09:30-10:45 İş Hukuku Kapsamında İşe İade Davaları: İş Akdinin Feshi: Geçerli ve Geçersiz Fesih Nedenleri Doç.Dr. Erdem ÖZDEMİR - Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş Sözleşmesi Nasıl Sona Erer? Fesih

Detaylı

İş ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı

İş ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı İş ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı Uyum Hizmetleri KPMG Türkiye kpmg.com.tr kpmgvergi.com Çalışan bir şirketin sahip olduğu en önemli değerdir. Sürdürülebilirlik, karlılık, büyüme, inovasyon gibi hedeflerin

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STK. /25

İlgili Kanun / Madde 6356 S. STK. /25 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2013/13993 Karar No. 2014/10049 Tarihi: 25.03.2014 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2014/3 İlgili Kanun / Madde 6356 S. STK. /25 SENDİKA HAKKI SENDİKA ÜYELİĞİNE

Detaylı

ÖNSÖZ... VII İÇİNDEKİLER... IX

ÖNSÖZ... VII İÇİNDEKİLER... IX IX İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... VII İÇİNDEKİLER... IX B İ R İ NCİ Cİ LT GİRİŞ... 3 I. BÖLÜM ÇALIŞMA HUKUKU KAVRAMI 1. ÇALIŞMA VE ÇALIŞMA HAYATI KAVRAMI... 7 2. ÇALIŞMA HUKUKUNUN SOSYAL POLİTİKA İLE İLİŞKİSİ...

Detaylı

SÖYLEŞİ H /PROF.DR. SEZA REİSOĞLU**

SÖYLEŞİ H /PROF.DR. SEZA REİSOĞLU** SÖYLEŞİ H /PROF.DR. SEZA REİSOĞLU** Uygulanan ekonomik politikalar sonucunda, devletin küçültülmesi, kamusal alanın daraltılması koşullarında, kamu işveren sendikalarına olan ihtiyaç gittikçe azalıyor.

Detaylı

: aliriza.cinar@mef.edu.tr

: aliriza.cinar@mef.edu.tr ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı :ALİ RIZA ÇINAR İletişim Bilgileri Mail : aliriza.cinar@mef.edu.tr 2. Doğum Tarihi : 2 Temmuz 1955 3. Unvanı : Prof.Dr.(Ceza ve Ceza Usul Hukuku Alanında Üniversite Profesörü) 4.

Detaylı

DOÇ. DR. İSMAİL DEMİR

DOÇ. DR. İSMAİL DEMİR DOÇ. DR. İSMAİL DEMİR I. MEZUNİYET VE AKADEMİK DERECELER 1. Lise: Ankara Aydınlıkevler Ticaret Lisesi (Muhasebe Bölümü) (1980 1983) 2. Lisans: Ankara Hukuk Fakültesi (1983 1987) 3. Yüksek Lisans: Gazi

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /6, S. İşK/14 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/1888 Karar No. 2015/6201 Tarihi:

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /6, S. İşK/14 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/1888 Karar No. 2015/6201 Tarihi: İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK. /6,57 1475 S. İşK/14 T.C YARGITAY 22. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/1888 Karar No. 2015/6201 Tarihi: 19.02.2015 İŞYERİ DEVRİNİN İŞÇİLİK ALACAKLARINA ETKİLERİ KIDEM TAZMİNATINDAN

Detaylı

ÝÞE ÝADE EDÝLEN ÝÞYERÝ SENDÝKA TEMSÝLCÝSÝNÝN ÝÞE BAÞLADIÐI TARÝHE KADAR BOÞTA GEÇEN DÖNEMÝ SÝGORTALILIK SÜRESÝ OLARAK DEÐERLENDÝRÝLEBÝLÝR MÝ?

ÝÞE ÝADE EDÝLEN ÝÞYERÝ SENDÝKA TEMSÝLCÝSÝNÝN ÝÞE BAÞLADIÐI TARÝHE KADAR BOÞTA GEÇEN DÖNEMÝ SÝGORTALILIK SÜRESÝ OLARAK DEÐERLENDÝRÝLEBÝLÝR MÝ? Doç. Dr. Haluk Hadi SÜMER 1963 yýlýnda Konya da doðmuþtur. 1984 yýlýnda Ýstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi nden mezun olmuþtur. Ayný yýl Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi nde Araþtýrma Görevlisi olarak

Detaylı

Av. Ceyda Cimilli Akaydın

Av. Ceyda Cimilli Akaydın Av. Ceyda Cimilli Akaydın Orta Öğretimini Çanakkale Anadolu Lisesinde tamamlayan Ceyda Akaydın, 1998 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans, 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Özel Hukuk

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Yalçın BOSTANCI

Yrd.Doç.Dr. Yalçın BOSTANCI Yrd.Doç.Dr. Yalçın BOSTANCI KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yeri/Tarihi : Karabük/24.07.1978 Medeni Hali : Evli

Detaylı

İŞ SÖZLEŞMESİNİN TARAFLARIN ANLAŞMASI YOLUYLA SONA ERMESİ

İŞ SÖZLEŞMESİNİN TARAFLARIN ANLAŞMASI YOLUYLA SONA ERMESİ İŞ SÖZLEŞMESİNİN TARAFLARIN ANLAŞMASI YOLUYLA SONA ERMESİ Mustafa BAŞTAŞ 33 * Eray KARAGÖZ 34 ** ** 1. GİRİŞ İş sözleşmesine taraf olan işçi ve işveren tarafları aralarındaki sözleşmeyi anlaşarak sona

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 1475 S. İşK/14

İlgili Kanun / Madde 1475 S. İşK/14 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/7819 Karar No. 2018/2801 Tarihi: 15.02.2018 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2018/3 İlgili Kanun / Madde 1475 S. İşK/14 KIDEM TAZMİNATI TAVANI KIDEM TAZMİNATI

Detaylı

KAMU PERSONEL HUKUKUNDA GEÇİCİ PERSONELİN HUKUKSAL STATÜSÜNÜN DÖNÜŞÜMÜ

KAMU PERSONEL HUKUKUNDA GEÇİCİ PERSONELİN HUKUKSAL STATÜSÜNÜN DÖNÜŞÜMÜ Dr. MUTLU KAĞITCIOĞLU KAMU PERSONEL HUKUKUNDA GEÇİCİ PERSONELİN HUKUKSAL STATÜSÜNÜN DÖNÜŞÜMÜ (2017 Değişikliği Öncesi ve Sonrası) İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER...VII KISALTMALAR...XIII GİRİŞ...1 I.

Detaylı

İŞGÜCÜ PİYASASINDA GÜVENCE VE ESNEKLİĞİN SAĞLANMASI İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ SÜRE SGK. Sosyal Taraflar

İŞGÜCÜ PİYASASINDA GÜVENCE VE ESNEKLİĞİN SAĞLANMASI İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ SÜRE SGK. Sosyal Taraflar 1. Yasal düzenlemesi bulunan ancak yeterli uygulama alanı olmayan esnek çalışma biçimlerinin uygulanabilirliği artırılacaktır. 1.1 Belirli süreli iş sözleşmeleri için belirlenen süre içerisinde tekrarlanma

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi 1976-1980. Yüksek Lisans Ticaret Hukuku Ankara Üniversitesi 1981-1982

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi 1976-1980. Yüksek Lisans Ticaret Hukuku Ankara Üniversitesi 1981-1982 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Selma ÇETİNER ŞEKERCİ 2. Doğum Tarihi : 3 Kasım 1958 3. Unvan : Profesör 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi 1976-1980 Yüksek Lisans

Detaylı

İŞE İADE DAVASI AÇMA ŞARTLARI ERYİĞİT HUKUK BÜROSU/ANKARA. Stj. Av. Müge BOSTAN

İŞE İADE DAVASI AÇMA ŞARTLARI ERYİĞİT HUKUK BÜROSU/ANKARA. Stj. Av. Müge BOSTAN İŞE İADE DAVASI AÇMA ŞARTLARI ERYİĞİT HUKUK BÜROSU/ANKARA Stj. Av. Müge BOSTAN 8.2.2017 İŞE İADE DAVASI İş sözleşmesinin 4857 sayılı İş Kanunu nun 18 inci maddesinde yer alan bir sebebe dayandırılmaksızın

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi Yüksek Lisans Özel Hukuk Ankara Üniversitesi 1982

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi Yüksek Lisans Özel Hukuk Ankara Üniversitesi 1982 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Mustafa TİFTİK 2. Doğum Tarihi : 15.10.1953 3. Unvanı : Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Lisans Üstü Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi 1976 Yüksek Lisans

Detaylı

Biruni Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Uygulamaları Sertifika Programı. Sosyal Güvenlik Hukuku

Biruni Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Uygulamaları Sertifika Programı. Sosyal Güvenlik Hukuku Biruni Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Uygulamaları Sertifika Programı Sosyal Güvenlik Hukuku Sosyal Sigortalarda İşyeri ve Sigortalı Bildirimleri ve Bildirimlere Bağlı İdari Para Cezaları SOSYAL SİGORTALARDA

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİREYSEL İŞ HUKUKU İŞ HUKUKUNUN GENEL TANIMI. İkinci Bölüm BİRİNCİ KISIM 1. İŞ KANUNUN KAPSAMI Birinci Bölüm

İÇİNDEKİLER BİREYSEL İŞ HUKUKU İŞ HUKUKUNUN GENEL TANIMI. İkinci Bölüm BİRİNCİ KISIM 1. İŞ KANUNUN KAPSAMI Birinci Bölüm viii İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm İŞ HUKUKUNUN GENEL TANIMI İŞ HUKUKUNUN TANIMI, YERİ, TARİHSEL GELİŞİMİ VE KAYNAKLARI... 1 1. İŞ HUKUKUNUN TANIMI... 1 2. İŞ HUKUKUNUN YERİ... 3 3. İŞ HUKUKUNUN TARİHSEL GELİŞİMİ...

Detaylı

Prof. Dr. M. Fatih UŞAN

Prof. Dr. M. Fatih UŞAN Prof. Dr. M. Fatih UŞAN Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı KİŞİSEL BİLGİLER Adres Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Cinnah Caddesi, No:

Detaylı

ĐŞ SÖZLEŞMESĐNĐN ĐKALE YOLU ĐLE SONA ERDĐRĐLMESĐ

ĐŞ SÖZLEŞMESĐNĐN ĐKALE YOLU ĐLE SONA ERDĐRĐLMESĐ ĐŞ SÖZLEŞMESĐNĐN ĐKALE YOLU ĐLE SONA ERDĐRĐLMESĐ Prof. Dr. Savaş TAŞKENT Đ.T.Ü. Đşletme Fakültesi Đşçi ile işveren arasındaki iş ilişkisi belirli olgu ve nedenlere bağlı olarak sona erebilir. Bu sona erme

Detaylı

Prof. Dr. M. Fatih UŞAN Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Prof. Dr. M. Fatih UŞAN Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof. Dr. M. Fatih UŞAN Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı KİŞİSEL BİLGİLER Adres : Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Cinnah Caddesi,

Detaylı

RASYO YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ.

RASYO YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ. AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNİN SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA VERİLMESİNE VE PRİMLERİN ÖDENME SÜRELERİNE DAİR USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ MADDE 1 28/9/2008 tarihli ve

Detaylı

İşçi Alacak Davaları kitabını Adalet Yayınları ( ) veya om adresinden temin edebilirsiniz. Fiyatı:55,00 TL.

İşçi Alacak Davaları kitabını Adalet Yayınları ( ) veya   om adresinden temin edebilirsiniz. Fiyatı:55,00 TL. KİTAP İŞÇİ ALACAK DAVALARI Umut TOPÇU Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettişi Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri Bilirkişisi İşçi Alacak Davaları kitabını Adalet Yayınları (+90 312 231 1794 ) veya www.adaletyayinevi.c

Detaylı

İŞ HUKUKUNUN TEMEL KONULARI. Av. Yaprak ERİŞEN

İŞ HUKUKUNUN TEMEL KONULARI. Av. Yaprak ERİŞEN İŞ HUKUKUNUN TEMEL KONULARI Av. Yaprak ERİŞEN erisen8@superposta.com 05426412161 EĞİTİMİN AMACI İş Hukuku ile ilgili bir yöneticinin bilmesi gerekli bilgilerin verilmesi Çalışan penceresinden İşçi-işveren

Detaylı

Av. Hale MANAV İŞ SÖZLEŞMESİNDE FESHİN GEÇERSİZLİĞİNİN TESPİTİ VE HUKUKİ SONUÇLARI

Av. Hale MANAV İŞ SÖZLEŞMESİNDE FESHİN GEÇERSİZLİĞİNİN TESPİTİ VE HUKUKİ SONUÇLARI Av. Hale MANAV İŞ SÖZLEŞMESİNDE FESHİN GEÇERSİZLİĞİNİN TESPİTİ VE HUKUKİ SONUÇLARI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii İÇİNDEKİLER...ix KISALTMALAR...xv GİRİŞ...1 Birinci Bölüm İŞ GÜVENCESİ KAVRAMI VE UYGULAMA KOŞULLARI

Detaylı

TÜRK TOPLU İŞ HUKUKUNDA YENİ GELİŞMELER MERKEZ VE ŞUBE YÖNETİCİLERİ EĞİTİMİ,HARB-İŞ YALOVA -2012. DOÇ.DR. İBRAHİM AYDINLI

TÜRK TOPLU İŞ HUKUKUNDA YENİ GELİŞMELER MERKEZ VE ŞUBE YÖNETİCİLERİ EĞİTİMİ,HARB-İŞ YALOVA -2012. DOÇ.DR. İBRAHİM AYDINLI TÜRK TOPLU İŞ HUKUKUNDA YENİ GELİŞMELER MERKEZ VE ŞUBE YÖNETİCİLERİ EĞİTİMİ,HARB-İŞ YALOVA -2012. DOÇ.DR. İBRAHİM AYDINLI 18.10.2012 Tarihli 6356 sayılı SENDİKALAR VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KANUNUNDA GETİRİLEN

Detaylı

Derece Bölüm Üniversite Yıl

Derece Bölüm Üniversite Yıl 1.1. Adı Soyadı : M. Fatih UŞAN 1.2. Doğum Yeri ve Tarihi : Ankara, 20.09.1968 1.3. Bildiği Yabancı Diller : İngilizce 1.4. Özgeçmiş : 20.09.1968 tarihinde Ankara da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

SON DÜZENLEMELERLE UYGULAMALI İŞ HUKUKU VE SOSYAL SİGORTALAR MEVZUATI İLE ÜCRET HESAP PUSULASI (BORDRO) BİLGİLENDİRMESİ

SON DÜZENLEMELERLE UYGULAMALI İŞ HUKUKU VE SOSYAL SİGORTALAR MEVZUATI İLE ÜCRET HESAP PUSULASI (BORDRO) BİLGİLENDİRMESİ SON DÜZENLEMELERLE UYGULAMALI İŞ HUKUKU VE SOSYAL SİGORTALAR MEVZUATI İLE ÜCRET HESAP PUSULASI (BORDRO) BİLGİLENDİRMESİ (25.02.2011 tarih ve 27857 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 13.02.2011

Detaylı

İŞ KANUNU ve ÇALIŞMA YAŞAMI KANUNLARI

İŞ KANUNU ve ÇALIŞMA YAŞAMI KANUNLARI 6 9 İŞ KANUNU ve ÇALIŞMA YAŞAMI KANUNLARI İş Kanunu 1475 sayılı İş Kanunu nun 14. Maddesi Deniz İş Kanunu Basın İş Kanunu İş Mahkemeleri Kanunu İşsizlik Sigortası Kanunu Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ YRD. DOÇ. DR. ECE BAŞ SÜZEL EĞİTİM

ÖZGEÇMİŞ YRD. DOÇ. DR. ECE BAŞ SÜZEL EĞİTİM ÖZGEÇMİŞ YRD. DOÇ. DR. ECE BAŞ SÜZEL İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ece.bas@bilgi.edu.tr EĞİTİM 2011-2015 Doktora İstanbul Üniversitesi, İstanbul Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ph.D. Tez Konusu:

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans HUKUK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 1976 Doktora KAMU HUKUKU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 1990

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans HUKUK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 1976 Doktora KAMU HUKUKU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 1990 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı :ALİ RIZA ÇINAR İletişim Bilgileri Mail : cinarr@mef.edu.tr 2. Doğum Tarihi : 2 Temmuz 1955 3. Unvanı : Prof.Dr.(Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalında Üniversite Profesörü)

Detaylı

İŞGÜCÜNÜN TEMSİLİ VE İŞYERİNDE SOSYAL DİYALOG. Doç. Dr. E. Murat Engin

İŞGÜCÜNÜN TEMSİLİ VE İŞYERİNDE SOSYAL DİYALOG. Doç. Dr. E. Murat Engin İŞGÜCÜNÜN TEMSİLİ VE İŞYERİNDE SOSYAL DİYALOG Doç. Dr. E. Murat Engin 2012 Yay n No : 2706 Hukuk Dizisi : 1319 1. Bask Haziran 2012 STANBUL ISBN 978-605 - 377-730 - 4 Copyright Bu kitab n bu bas s n n

Detaylı

İŞ KANUNU NA GÖRE ÇALIŞMA KOŞULLARINDA ESASLI DEĞİŞİKLİK

İŞ KANUNU NA GÖRE ÇALIŞMA KOŞULLARINDA ESASLI DEĞİŞİKLİK İŞ KANUNU NA GÖRE ÇALIŞMA KOŞULLARINDA ESASLI DEĞİŞİKLİK Cumhur Sinan ÖZDEMİR * Öz İş ilişkisinden kaynaklanan ve işin yerine getirilmesinde tabi olunan hak ve borçların tümü çalışma koşulları olarak değerlendirilmelidir(özde

Detaylı

İŞ HUKUKU. Beta. Gözden geçirilmiş ve yenilenmiş Onsekizinci Bası. Prof. Dr. A. Murat DEMİRCİOĞLU. Prof. Dr. Tankut CENTEL. Yıldız Teknik Üniversitesi

İŞ HUKUKU. Beta. Gözden geçirilmiş ve yenilenmiş Onsekizinci Bası. Prof. Dr. A. Murat DEMİRCİOĞLU. Prof. Dr. Tankut CENTEL. Yıldız Teknik Üniversitesi Prof. Dr. A. Murat DEMİRCİOĞLU Yıldız Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Tankut CENTEL Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi İŞ HUKUKU Gözden geçirilmiş ve yenilenmiş Onsekizinci Bası Beta Yayın No : 2926 Hukuk

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 1475 S.İşK/14

İlgili Kanun / Madde 1475 S.İşK/14 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2009/31730 Karar No. 2012/141 Tarihi: 16.01.2012 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2012/3 İlgili Kanun / Madde 1475 S.İşK/14 KIDEM TAZMİNATINA ESAS SÜRE KIDEM

Detaylı

Uzaktan çalışma Geçici iş ilişkisi

Uzaktan çalışma Geçici iş ilişkisi Uzaktan çalışma Geçici iş ilişkisi 02 03 Ulusal İstihdam Stratejisi: Eğitim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi İşgücü piyasasında güvence ve esnekliğin sağlanması Özel politika gerektiren grupların istihdamının

Detaylı

İMZA SIRASINDA NELERE DİKKAT EDELİM

İMZA SIRASINDA NELERE DİKKAT EDELİM İMZA SIRASINDA NELERE DİKKAT EDELİM SÖZLEŞME TÜRÜNE (BELİRLİ - BELİRSİZ SÜRELİ ) SÖZLEŞMEDE YILLIK ÜCRET ZAMMI OLUP OLMADIĞINA ÜCRETE FAZLA MESAİ DAHİLDİR HÜKMÜ OLUP OLMADIĞINA İŞ TANIMINA REKABET YASAĞI

Detaylı

İŞGÜCÜ PİYASASINDA GÜVENCE VE ESNEKLİĞİN SAĞLANMASI İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ SÜRE. İŞKUR SGK Sosyal Taraflar

İŞGÜCÜ PİYASASINDA GÜVENCE VE ESNEKLİĞİN SAĞLANMASI İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM/KURULUŞ SÜRE. İŞKUR SGK Sosyal Taraflar 1. Yasal düzenlemesi bulunan ancak yeterli uygulama alanı olmayan esnek çalışma biçimlerinin uygulanabilirliği artırılacaktır. 1.1 Belirli süreli iş sözleşmeleri için belirlenen süre içerisinde tekrarlanma

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM ENDÜSTRİ DEVRİMİ, SOSYAL SORUN VE SOSYAL POLİTİKA İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM SOSYAL POLİTİKA BİLİMİNİN KONUSU, KAPSAMI VE TEMEL YAKLAŞIMI

İKİNCİ BÖLÜM ENDÜSTRİ DEVRİMİ, SOSYAL SORUN VE SOSYAL POLİTİKA İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM SOSYAL POLİTİKA BİLİMİNİN KONUSU, KAPSAMI VE TEMEL YAKLAŞIMI İKİNCİ BÖLÜM İÇİNDEKİLER Sayfa No ÖNSÖZ GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM SOSYAL POLİTİKA BİLİMİNİN KONUSU, KAPSAMI VE TEMEL YAKLAŞIMI I. EKONOMİ, TOPLUM BİLİMİ VE SOSYAL POLİTİKA...7 A. EKONOMİ BİLİMİ...7 B. TOPLUM

Detaylı

151 NOLU SÖZLEŞME KAMU HİZMETİNDE ÖRGÜTLENME HAKKININ KORUNMASI VE İSTİHDAM KOŞULLARININ BELİRLENMESİ YÖNTEMLERİNE İLİŞKİN SÖZLEŞME

151 NOLU SÖZLEŞME KAMU HİZMETİNDE ÖRGÜTLENME HAKKININ KORUNMASI VE İSTİHDAM KOŞULLARININ BELİRLENMESİ YÖNTEMLERİNE İLİŞKİN SÖZLEŞME 151 NOLU SÖZLEŞME KAMU HİZMETİNDE ÖRGÜTLENME HAKKININ KORUNMASI VE İSTİHDAM KOŞULLARININ BELİRLENMESİ YÖNTEMLERİNE İLİŞKİN SÖZLEŞME ILO Kabul Tarihi: 7 Haziran 1978 Kanun Tarih ve Sayısı: 25 Kasım 1992

Detaylı

EBRU ERENER TÜRK İŞ HUKUKUNDA ASGARİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ

EBRU ERENER TÜRK İŞ HUKUKUNDA ASGARİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ EBRU ERENER TÜRK İŞ HUKUKUNDA ASGARİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ İÇİNDEKİLER SUNUŞ...VII ÖNSÖZ... IX İÇİNDEKİLER... XI KISALTMALAR... XVII GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Olarak İş Sözleşmesi 1. İŞ SÖZLEŞMESİ KAVRAMI...5

Detaylı

İÇİNDEKİLER SUNUŞ 7 ÖNSÖZ BİRİNCİ BÖLÜM EŞİTLİK KAVRAMI

İÇİNDEKİLER SUNUŞ 7 ÖNSÖZ BİRİNCİ BÖLÜM EŞİTLİK KAVRAMI İÇİNDEKİLER SUNUŞ 7 ÖNSÖZ II İÇİNDEKİLER 13 KİSALTMALAR 25 GİRİŞ 27 BİRİNCİ BÖLÜM EŞİTLİK KAVRAMI 1. Genel Olarak 29 I. Felsefi Açıdan Eşitlik Kavramı 29 II. Eşitlik İlkesi ve Değer Yargıları 30 III. Eşitlik

Detaylı

4857 Sayılı İş Kanunu Fihristi

4857 Sayılı İş Kanunu Fihristi : 4857 Sayılı İş Kanunu Fihristi www.uzmanglobal.com UZMAN GLOBAL; iş hukuku, sosyal güvenlik, SGK işlemleri, teşvik ve destekler, denetim, stratejik planlama ve eğitim alanlarında çözüm ortağınız. BİRİNCİ

Detaylı

Business Network Center Turkey

Business Network Center Turkey 09:00-10:15 Kanunlardaki Son Düzenlemelerle Hizmet Sözleşme Türlerine ve Sözleşme Fesih Süreci Yönetiminde Yapılan Hatalara Bakış Av. Cüneyt DANAR - SGK ve İş Hukuku Uzmanı Bilirkişi Sözleşmelerde Dikkat

Detaylı

Prof. Dr. Ali GÜZEL Vice Rector of Kadir Has University Head of Labor and Social Security Law Department

Prof. Dr. Ali GÜZEL Vice Rector of Kadir Has University Head of Labor and Social Security Law Department Prof. Dr. Ali GÜZEL Vice Rector of Kadir Has University Head of Labor and Social Security Law Department Education LLB İstanbul University Faculty of Law 1970 Ph.D. Grenoble University Private Law (France)

Detaylı

GRUP ŞİRKETLERİNDE İŞÇİLERDEN BİR KISMININ AYNI ANDA BİRDEN FAZLA İŞVERENE HİZMET VERMESİNDEN DOĞAN SORUN

GRUP ŞİRKETLERİNDE İŞÇİLERDEN BİR KISMININ AYNI ANDA BİRDEN FAZLA İŞVERENE HİZMET VERMESİNDEN DOĞAN SORUN Grup Şirketlerinde İşçilerden Bir Kısmının Aynı Anda Birden Fazla İşverene 25 GRUP ŞİRKETLERİNDE İŞÇİLERDEN BİR KISMININ AYNI ANDA BİRDEN FAZLA İŞVERENE HİZMET VERMESİNDEN DOĞAN SORUN Prof. Dr. Nuri ÇELİK

Detaylı

KAMU GÖREVLİLERİNİN TOPLU SÖZLEŞME HAKKININ KULLANIMININ DÜZENLENMESİ HAZIRLIK TOPLANTISI BİLGİ NOTLARI

KAMU GÖREVLİLERİNİN TOPLU SÖZLEŞME HAKKININ KULLANIMININ DÜZENLENMESİ HAZIRLIK TOPLANTISI BİLGİ NOTLARI KAMU GÖREVLİLERİNİN TOPLU SÖZLEŞME HAKKININ KULLANIMININ DÜZENLENMESİ HAZIRLIK TOPLANTISI BİLGİ NOTLARI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nın çağrısı üzerine 04.08.2011 de KESK, Memur-Sen ve Türkiye

Detaylı

Ocak / January Temmuz / July 1985

Ocak / January Temmuz / July 1985 Number of workers (T) union members (S),their ratio (S/T) for each half year from 1984 to July 2009 2822 sayılı Kanun uyarınca Türkiye'de 1984 * July 1984 1985 July 1985 1986 July 1986 1987 July 1987 BASS

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı : Ahmet Yağlı Doğum Tarihi : 16.09.1977 Doğum Yeri : İzmir E-posta : ahmetyagli@maltepe.edu.tr EĞİTİM 2009 Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku anabilim

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4847 S. İşK/22

İlgili Kanun / Madde 4847 S. İşK/22 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2014/6057 Karar No. 2015/19194 Tarihi: 26.05.2015 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2016/3 İlgili Kanun / Madde 4847 S. İşK/22 ÇALIŞMA KOŞULLARINDA ESASLI DEĞİŞİKLİK

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/6 İŞYERİ DEVRİ İŞYERİ DEVRİNİN İŞÇİ ALACAKLARINA ETKİSİ

İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/6 İŞYERİ DEVRİ İŞYERİ DEVRİNİN İŞÇİ ALACAKLARINA ETKİSİ T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2015/5438 Karar No. 2016/20280 Tarihi: 17.11.2016 İlgili Kanun / Madde 4857 S. İşK/6 İŞYERİ DEVRİ İŞYERİ DEVRİNİN İŞÇİ ALACAKLARINA ETKİSİ ÖZETİ İşyeri devri halinde

Detaylı

Alman Federal Mahkeme Kararları. Hessen Eyalet Sosyal Mahkemesi

Alman Federal Mahkeme Kararları. Hessen Eyalet Sosyal Mahkemesi Alman Federal Mahkeme Kararları Çev: Alpay HEKİMLER * Hessen Eyalet Sosyal Mahkemesi Karar Tarihi : 24.03.2015 Sayısı : L 3 U 225/10 İşçiler, öğlen paydosu sırasında, sadece öğlen yemeğini yemek üzere

Detaylı

İŞ GÜVENCESİ KAPSAMI İLE İLGİLİ OTUZ İŞÇİ SAYISINI DÜZENLEYEN İŞ KANUNU KURALININ İPTALİ İSTEMİNİN ANAYASA MAHKEMESİNCE REDDİ ÜZERİNE DÜŞÜNCELER

İŞ GÜVENCESİ KAPSAMI İLE İLGİLİ OTUZ İŞÇİ SAYISINI DÜZENLEYEN İŞ KANUNU KURALININ İPTALİ İSTEMİNİN ANAYASA MAHKEMESİNCE REDDİ ÜZERİNE DÜŞÜNCELER İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Yıl :6 Sayı : 12 Güz 2007/2 s.1-6 İŞ GÜVENCESİ KAPSAMI İLE İLGİLİ OTUZ İŞÇİ SAYISINI DÜZENLEYEN İŞ KANUNU KURALININ İPTALİ İSTEMİNİN ANAYASA MAHKEMESİNCE

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yılı. Lisans Hukuk İstanbul Üniversitesi 1978-1982. Y. Lisans Özel Hukuk İstanbul Üniversitesi 1984

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yılı. Lisans Hukuk İstanbul Üniversitesi 1978-1982. Y. Lisans Özel Hukuk İstanbul Üniversitesi 1984 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Şükran ŞIPKA 2. Doğum Tarihi : 30.07.1959 3. Unvanı : Profesör Doktor 4. Öğrenim Durumu : Doktora(Hukuk) Derece Alan Üniversite Yılı Lisans Hukuk İstanbul Üniversitesi 1978-1982

Detaylı

PROF. DR. NAMİ BARLAS IN Ö Z G E Ç M İ Ş İ

PROF. DR. NAMİ BARLAS IN Ö Z G E Ç M İ Ş İ PROF. DR. NAMİ BARLAS IN Ö Z G E Ç M İ Ş İ Ö Ğ R E N İM V E K ARİ Y E R SÜR E C İ: 1978 Orta öğrenimi tamamlama ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine kaydolma 1982 Hukuk Fakültesinden pekiyi derece

Detaylı

EĞİTİM İŞ TECRÜBESİ ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Ece Baş Süzel ece.bas@bilgi.edu.tr

EĞİTİM İŞ TECRÜBESİ ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Ece Baş Süzel ece.bas@bilgi.edu.tr ÖZGEÇMİŞ Yrd. Doç. Dr. Ece Baş Süzel ece.bas@bilgi.edu.tr EĞİTİM 2011-2015 Doktora İstanbul Üniversitesi, İstanbul Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ph.D. Tez Konusu: Gerçek Olmayan Vekâletsiz İş Görme ve Menfaat

Detaylı