LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA TESTİ PROGRAMI UYGULAMA DOKÜMANI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA TESTİ PROGRAMI UYGULAMA DOKÜMANI"

Transkript

1 LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA TESTİ PROGRAMI UYGULAMA DOKÜMANI 1. AMAÇ Bu dokümanda, Atık Yağ Kategori Belirleme Analizleri Karşılaştırma Testi Programlarında izlenecek yöntemler tarif edilmektedir. 2. KAPSAM Bu doküman, İZAYDAŞ Laboratuvarı tarafından, TS EN ISO/IEC/17043 (H ) standardında tanımlı eş zamanlı katılım programları şartlarına uygun olarak planlanan Atık Yağ Kategori Belirleme Analizi parametrelerinde Karşılaştırma testi programlarını kapsar. 3. TANIMLAR VE KISALTMALAR LAK : Laboratuvarlar Arası Karşılaştırma Testi LAKSS : Karşılaştırma Testi Standart Sapma Değeri Katılımcı : İZAYDAŞ tan Karşılaştırma hizmeti satın alan laboratuvarlar İtiraz :Alınan Karşılaştırma testi hizmetinden kaynaklanan memnuniyetsizliğin yazılı yada sözlü bildirilmesi. Eş zamanlı program: Karşılaştırma deney numunelerinin deney ve ölçümlerin eş zamanlı ve belirli bir zaman aralığı içinde yapılması için dağıtılma. 4. SORUMLULUKLAR LAK Program Koordinatörü Numune Hazırlama Ambalajma ve sevk Rapor sonuçlarını yorumlama : Erkan BAYSAL / Gözde GÜLSÜM : Sezgin DEMİRÖZ / Elif OLGUN : Nurhan KELEŞ / Gözde GÜLSÜM : Erkan BAYSAL/ Elif OLGUN Tel: Fax: Adres: Alikahya Atatürk Mah. Çarşıbaşı Cad Sok. No: 350 İzmit / Kocaeli İnternet adresi:

2 5. UYGULAMA 5.1. Taşeron Bilgileri İZAYDAŞ Laboratuvarı düzenlediği Atık Yağ Analizleri LAK programlarınında kalite kontrol, planlama, performans değerlendirmesi ve rapor düzenleme esnasında taşeron veya tedarikçi kullanmamaktadır Katılım Kriterleri İZAYDAŞ Laboratuvarı düzenlediği Atık Yağ Kategori Belirleme Parametreleri LAK programlarına, adı geçen parametrelerde performanslarını değerlendirerek kendilerini, yetki aldıkları yasal kuruluşlara ya da müşterilerine kanıtlamak isteyen tüm deney laboratuvarları katılabilir. LAK programlarının yürütülmesi ve sonuç değerlendirme raporlarının düzenlenmesi için katılımcı sayısının en az 7 olması planlanmaktadır. Ancak katılımcı sayısının 5 ve 6 ile sınırlı kalması durumunda ilgili taraflar önceden haberdar edilip onay alındıktan sonra, LAK programı düzenlenecek fakat sunulan rapor katılımcılar için bir performans raporu niteliği taşıyacaktır. İZAYDAŞ tarafından düzenlencek LAK programları için İZAYDAŞ internet sitesi üzerinden duyuru veya elektronik posta yolu ile laboratuvarlara program hakkında bilgilendirme yapılır. Bu bilgiler dahilinde katılmayı planlayan ilgili laboratuvarlar başvuru formunu doldurarak tarafımıza iletmeleri halinde katılımları gerçekleşmiş olur. Daha sonra kendilerine verilecek kullanıcı adı ve şifreleriyle bilgilerini sürekli güncel tutabilirler Ölçüm Parametreleri İZAYDAŞ Laboratuvarı tarafından düzenlenenen Atık Yağ Kategori Belirleme Parametreleri LAK programları kapsamındaki analiz parametreleri aşağıda verilmiştir. Katılımcı laboratuvarlar rutin olarak uyguladıkları metodlar ile bu parametrelerde ölçüm yaparlar.

3 Karşılaştırma testi programının kapsamı: Parlama Noktası Arsenik Kadmiyum Krom Kurşun Klorür Toplam Halojenler PCB 28 PCB 52 PCB 101 PCB 138 PCB 153 PCB Karşılaştırma Testi Numuneleri İZAYDAŞ tarafından düzenlenen Karşılaştırma testlerinde tesise bertaraf için gelen ya da İZAYDAŞ ın kendi kullanımları sonucu birimlerden oluşabilecek akışkan ve sıvı kıvamlı atık yağ numuneri kullanılır. Atık Yağ Kategori Belirleme Parametreleri LAK programlarında katılımcılara gönderilecek numuneler, İZAYDAŞ Laboratuvarı tarafından Petrol Sıvıları - Elle Numune Alma (TS EN ISO 3170) standardına göre alınır. Numune iyice karıştırıldıktan sonra dağıtım için belirlenen uygun hacimdeki cam kaplara bölünür. Kapların büyüklükleri ve numune hacmi Karşılaştırma testleri parametrelerine göre, her laboratuvarın bir numuneyi birkaç kez çalışmasına olanak sağlayacak şekilde belirlenir. Her bir cam kap ve kapakları safsu ile temizlendikten sonra kurutulduktan sonra numune doldurulur. Numune şişelerinde, mümkün olduğunca ilk kez katılımcının açacağı klitli kapaklar kullanılır. Düzenlenen LAK programlarının amacına uygun olarak işlev görmesi için katılımcıların test numunelerini bizzat kendilerinin analiz etmesi gerekmektedir.

4 Katılımcı laboratuvarların birbiriyle ortak çalışması, analiz sonuçlarını sonuç teslim tarihinden önce birbirleriyle paylaşmaları, numuneler hakkında fikir alış verişinde bulunmaları laboratuvarımız tarafından fark edilebilecek hususlar değildir. Ancak bu gibi durumlardan şüphelenildiğinde veya şikayet söz konusu olduğunda ilgili Karşılaştırma testi programı iptal edilerek ileriki tarihlerde yeni bir test programı düzenlenir. Konu hakkında tüm katılımcı laboratuvarlar bilgilendirilir. İZAYDAŞ Laboratuvarı bu gibi durumları önleyebilmek ve şüpheye mahal vermemek için kendisine özel yazılım programı kullanmaktadır. Karşılaştırma testi numuneleri aynı günde tüm katılımcılara iletilecek şekilde sevk edilir, makul analiz süreleri içerisinde test sonuçlarının girilmesi beklenir. Laboratuvarda en üst düzeyde gizlilik ilkeleri uygulanarak katılımcıların veya İZAYDAŞ personelinin laboratuvar isimlerine göre sonuçlarını görmeleri engellenir. Özel olarak hazırlanmış yazılım programı ile sadece test süresi boyunca tanımlı kullanıcılar tarafından sonuçların revize edilmesine müsaade edilir. Girişler tamamlandıktan sonra test sonuçları bir daha değiştirilemez. Numuneler sevk edilirken her bir ambalajın içerisine numunelerin analize hazırlanması, varsa yapılması gereken ön işlemler, tehlike özellikleri ve uyarılar, numunerin İZAYDAŞ tarafından geri toplanmasında izalenecek adımlar ve diğer bilgilendirme konuları ayrı bir bilgilendirme formu ile katılımcılara gönderilir. Bu bilgilendirme Karşılaştırma Testi Programı Bilgilendirme Formu (F ) ile elektronik posta veya internet adresinden de yapılabilir. İZAYDAŞ geri topladığı Karşılaştırma testi numunelerinden ücret talep etmez. Raporda yer alacak sonuçlara ait ölçüm birimleri tarafımızca belirlenerek hem yazılım programı veri giriş ekranında hem de bilgi formlarında belirtilir Test Numunelerinin Numaralandırılması ve Etiketleme İZAYDAŞ tarafından düzenlenen Karşılaştırma testlerinde, numunlerin izlenebilirliğin kolaylıkla sağlanabileceği ve geriye dönük rapor ve numune bilgilerine kolay ulaşım sağlarken olası bir karışıklığı önleyebilecek bir kodlama sistemi kullanılır.

5 Kapsam (Pametre) Simge Açıklama PCB P PCB parametleri için kullanılacak harf kodudur Halojen - Klorür H Halojen - Klorür parametleri için kullanılacak harf kodudur Ağır Metaller A Ağır Metaller parametleri için kullanılacak harf kodudur Parlama Noktası F Parlama Noktası parametleri için kullanılacak harf kodudur Toplam T Tüm parametreler (Parlama Noktası hariç) tek bir numune oalrak hazırlandığında kullanılacak harf kodudur Etiketleme kullanılan kod sistemi için örnek aşağıda verilmiştir; Numune Kodu (Kaplar üzerinde yer alan) Numune Kodu (Raporlarda yer alan) : TR1P : TR1P TR1 : Düzenlenen Karşılaştırma testinin sıra numarası. (Tur1) P : PCB analizleri için kullanılan harf kodu. 001 : Hazırlanan kap sıra numarası. (Raporlarda belirtilmez.) : Numune kayıt numarası. Bu numara, eba (elektronik iş akış programı) üzerinden numune alma talebinin yapıldığı esnasında otomatik olarak oluşmaktadır. Düzenlenen Karşılaştırma testleri raporlarında numune kodunun yanı sıra düzenlendiği tarih ve test konusu da kapak sayfasında belirtilir. Karşılaştırma Testi Sonuç Raporu Formunda (F ) raporda yer alancak bilgiler tanımlanmıştır. Her bir numune kodu, her bir Karşılaştırma testi parameresinin başlığında yukarıda verilen açıklamalar doğrultusunda belirtilir. Etiketleme işlemi, her bir numune etiketin ambalaj üzerinden çıkmayacak, silinmeyecek ve okunaklılığını koruyacağı şekilde şişe üzerine yapıştırmak suretiyle yapılır Homojenite ve Kararlılık Atık Yağ Kategori Belirleme Parametreleri LAK programlarında her katılımcının birbiriyle mukayese edilebilir özellikte Karşılaştırma testi numunesi almasını sağlamak için katılımcılara gönderilecek numunelere homojenite ve stabilite

6 (kararlılık) testi uygulanır. Sonuçlar Karşılaştırma Testleri İçin Homojenite ve Stabilite Takip Formuna (F ) işlenerek kayıt altına alınır Homojenite: Son şişe haline getirilmiş Karşılaştırma testi numunelerinden en az 10 adet olmak üzere rastgele seçim yapılır ve her bir şişe eş özellikte olmasını sağlayacak tekniklerle iki ayrı porsiyona ayrılır. Aynı prosedürler kullanılarak hazırlanmış benzer şekildeki örnekler üzerinde gerçekleştirilmiş geçmiş homojenite kontrollerinden alınan uygun data mevcutsa, homojenite kontrolünde kullanılan örneklerin sayısı daha az tutulabilir. İkiye ayrılmış bu porsiyonlardan rastgele sırayla seçimler yapılarak her birisi üzerinde tekrarlanabilirlik şartları altında ölçüm yapılır. Bu ölçüm sonuçları ve aşağıda verilmiş formüller kullanılarak genel ortalama ( ), örnek içi standart sapma ( ) ve örnekler arası standart sapma ( ) hesaplanır. Formüller: Her bir ölçüm sonucu Bu ifadede; ile temsil edilir. t =homojenite için seçilen örnek sayısı (t=1, 2.,g) k = verilerin ait olduğu test porsiyonunun numarası (k=1, 2) Örnek ortalamaları: Test porsiyonları arası açıklık (range): ( ) Genel ortalama: g = Seçilen şişe sayısı /g Örnek ortalamalarının standart sapması: ( ) ( )

7 Örnek içi standart sapma: ( ) (t=1,2, g) Örnekler arası standart sapma: ( ) NOT: Açıklıkları (w) kullanmak yerine test porsiyonları arası standart sapma da kullanılabilir: Örnekler arası standart sapma ile Karşılaştırma testi standart sapması karşılaştırılır ve aşağıdaki eşitsizlik sağlandığı takdirde örneklerin yeterli ölçüde homojenlik gösterdiği kabul edilir: Bu eşitsizlik ifadesindeki 0,3 çarpanının kullanılması, bu kriter sağlandığı takdirde örnekler arası standart sapmanın ( ), LAKSSye ( ) olan katkısının %10 u geçmemesini sağlar. Bu kriter sağlanmadığı takdirde, aşağıdaki olasılıklar değerlendirilir: a) Örnek hazırlama prosedürünü incelemek ve herhangi bir geliştirme yapılması mümkün mü diye bakmak. b) Karşılaştırma testi standart sapması (LAKSS), örnekler arası standart sapma ( ) kullanılarak yeniden aşağıdaki gibi hesaplanır: Bu formüldeki değerini temsil eder. örneklerin heterojenitesinin hesaba katılmadığı orijinal LAKSS Kararlılık: Homojenite ve kararlılık testleri arasında, LAK esnasında katılımcılar tarafından deneyimlenecek zaman gecikmesine benzer miktarda bir zaman gecikmesine izin verilir. Kararlılık (stabilite) çalışmasında homojenite çalışmasında kullanılan aynı

8 parametre ve ölçüm metodu kullanılır. Hazırlanan LAK numunelerinden en az 3 adet olmak üzere rastgele şişe seçilir. Her bir şişe eş özellikte olmasını sağlayacak tekniklerle iki ayrı porsiyona ayrılır. Bu porsiyonlardan örnekten rastgele sırayla seçimler yapılarak her birisi üzerinde tekrarlanabilirlik şartları altında ölçüm ( ) yapılır. Kararlılık testinden elde edilen sonuçların genel ortalaması hesaplanır ( ). Homojenite testinden elde edilen ölçümlerin genel ortalaması ( ) ile stabilite testinden elde edilen ölçümlerin genel ortalaması ( ) karşılaştırılır. Aşağıdaki eşitsizlik sağlanırsa örneklerin yeterli ölçüde kararlı olduğuna karar verilir: Bu kriter sağlanmazsa örnek hazırlama ve muhafaza etme prosedürleri gözden geçirilerek iyileştirme yapılıp yapılamayacağına bakılır Test Numunlerinin Yeniden Kullanılması Her bir Karşılaştırma testi turu tamamlandığında, kalan Karşılaştırma testi numunleri Çevre-Atık Yönetimi Prosedürüne (PR-09) göre bertaraf edilir. Daha sonra kullanılmak veya ücret karşılığı satılmak üzere muahfaza edilmez. Turun tamamlanma süresi, katılımcıların sonuçlarının yayınlanmasından ve itiraz sürelerinin dolmasını takip eden 30 takvim günüdür Raporlar Katılımcılara, özel ve genel olmak üzere farklı iki tür rapor seçeneği kullanılır. Her iki raporda da ortak olarak yer alan bilgiler; sadece katılımcının kendisine ait olan ve gizliliği tarafımızdan muhafaza edilen bir kod, İZAYDAŞ iletişim bilgileri, testin düzenlendiği tarih aralığı, testin numarası, konusu, katılımcı adı, adresi, iletişim bilgileridir. Katılımcıya özel düzenlenen bireyles raporlarda yukarıda belirtilen bilgilere ek olarak, katılımcının sonuç sayısının belirtildiği genel bir tablo ve LAK için vermiş olduğu sonuçlara ait z-skor değerleri de verilir. Genel raporlarda ise; proje hakkında detaylı bilgi, Karşılaştırma testi amaçları, numuneye ait bilgiler, gizlilik, itirazlar, kalite kontrol, performans değerlendirmeleri ve kullanılan istatistiki yöntemler, parametre bazında her katılımcının sonucunun ve z-skorunun yer aldığı tablolar ve grafiksel anlatımlar yer almaktadır.

9 Bu raporlara erişim, adresinden kullanıcı adı ve şifre ile girdiklerinde sağlanabilecektir. Katılımcılar diledikleri takdirde ıslak imzalı raporlar da kendilerine sunulabilir. Karşılaştırma testi programı süresince katılımcılara herhangi bir ara rapor sunulmaz, katılımcılara sonradan verilmesi gereken bilgiler söz konusu olduğunda elektronik posta kullanılır. Karşılaştırma testlerine ilişkin rapor süreci Karşılaştırma Testi Raporları Yönetim Talimatında (T ) açıklanmıştır. Karşılaştırma testleri esnasında veya tamamlandığında katılımcılar tarafından hile ya da sonuçlarda tahrifat yapıldığı tespit edildiğinde veya LAK programının gizliliğinin şüpheye düştüğü durumlarda program iptal edilir. ilerleyen tarihlerde yeni numune hazırlanarak test yinelenir. Herhangi bir nedenle raporların revize edilmesi durumunda mevcut rapor numarasının sonuna revizyon yapıldığını ve kaçıncı revizyon olduğunu gösteren numara sistemi kullanılır. (Örneğin; Rev.01, Rev.02 gibi) İZAYDAŞ Laboratuvarı tarafından düzenlenen LAK programlarında katılımcılar sonuçlarını kendilerine verilen Lab. ID numarası ve şifreler ile adresinden girerler. Testin tamamlanma süresinden önce girdikleri sonuçları değiştirme olanakları vardır. Süre sonuna gelindiğinde sonuç giriş ekranı İZAYDAŞ tarafından engellenmektedir. Girilen bu sonuçlar, İZAYDAY Laboratuvarına mahsuz bilgisayar yazılımı tarafından işlenip elektronik ortamda değiştirilmesine müsaade edilmeyecek şekilde rapor haline getirilir. Raporlar düzenlendiğinde katılımcılara elektronik posta ile bilgi verilir. Katılımcılar Lab. ID numaraları ve şifreleri ile adresinden raporlarına diledikleri zaman ulaşabilirler. Düzenlenen raporların her biri belirlenen LAK program numaraları ile Doküman Kayıt Kontrolü Prosedürüne (PR-01) göre muhafaza edilerek 5 yıl boyunca elektronik ortamda sürekli olarak katılımcıların bilgilerine sunulur. Katılımcılara sunulan raporlarda aşağıdaki başlıklara yer verilmektedir: Bireysel Rapor: Katılımcı Bilgileri (Firma adı, adres, telefon vb.) Karşılaştırma Testi Programı düzenleyicisi bilgileri (Firma adı, adres, telefon vb.) Açıklamalar İstatistiksel verilerin yer aldığı tablolar

10 Genel Rapor: Katılımcı Bilgileri (Firma adı, adres, telefon vb.) Karşılaştırma Testi Programı düzenleyicisi bilgileri (Firma adı, adres, telefon vb.) İçindekiler Proje Bilgisi Karşılaştırma Testi Amaçları Numune Bilgileri Gizlilik İtirazlar İletişim Bilgileri Performans sonucu hesaplanmayan durumlar Kalite Kontrol Performans Değerlendirmelerine ilişkin istatistiksel veriler ve grafikler 5.8. İstatistiksel Yöntemler LAK programlarının kapanmasından sonra elde edilen sonuçlara istatistiksel olarak sağlam robust yöntem uygulanır. Yöntem uygulanırken değeri ne olursa olsun sonuçlar elenmeyip olduğu gibi kullanılır, ancak uç değerlerin etkisi yöntem yardımıyla azaltılarak atanmış değer belirlenmiş olur. Uygulama sürecinde aşağıdaki adımlar izlenir: Katılımcılara ait p adet veri (teslim edilen sonuçlar) en küçükten en büyüğe artan şekilde aşağıdaki gibi sıralanır: Bu verilere ait robust ortalama ve robust standart sapma öncül değerleri aşağıdaki gibi hesaplanır: = verilerinin medyanı (ortancası) (i= 1, 2,, p) = 1,483 ( değerlerinin ortancası) (i= 1, 2,, p) Bu öncül değerler hesaplandıktan sonra aşağıdaki formüller kullanılarak robust ortalama ( ) ve robust standart sapma ( ) yükseltilmiş değerleri hesaplanır: yeniden aşağıdaki gibi hesaplanır ve bu değer kullanılarak her bir değerleri hesaplanır: (i= 1, 2,, p) değeri için

11 { Bu yeni değerler kullanılarak yeni robust ortalama ( ) ve robust standart sapma ( ) aşağıdaki gibi hesaplanır: ( ) ( ) Bu son belirlenen değerlere, yakınsama olana kadar iteraktif (yinelemeli) hesaplama yöntemi uygulanır ve her iki değerde de üçüncü anlamlı rakamda, bir yinelemeden diğerine değişiklik olmadığı anda yakınsama gerçekleşmiş kabul edilir. Bu işlemler sonucu elde edilen robust ortalama ( ), LAK programının atanmış değeri ve robust standart sapma ( ) ise LAK programının standart sapması (LAKSS) olarak ( ) kullanılır Atanmış Değer Belirsizliği İZAYDAŞ Laboratuvarı tarafından düzenlenenen Atık Yağ Kategori Belirleme LAK Programlarının atanmış değerlerine ait standart belirsizlik aşağıdaki formül kullanılarak hesaplanır: Performans Değerlendirmesi İZAYDAŞ Laboratuvarı tarafından düzenlenen Atık Yağ Kategori Belirleme LAK Programlarının sonunda katılımcıların performanslarının değerlendirilmesinde istatistiksel yöntem olarak z-skoru ya da z -skoru (atanmış değer belirsizliğinin ihmal edilemediği durumlar için) kullanılır. Sonuçların z-skor yöntemiyle değerlendirilebilmesi için LAK programının atanmış değerinin standart belirsizliğinin ihmal edilebilir boyutta olması gerekmektedir:, aşağıdaki eşitsizliği sağlaması ve dolayısıyla da

12 Bu eşitsizlik sağlandığı takdirde aşağıdaki formülden her bir katılımcı sonucu (x) için z-skor değeri hesaplanır: = Atanmış değer ( ) = LAKSS Eğer yukarıdaki eşitsizlik sağlanmazsa, atanmış değere ait belirsizliğin ihmal edilemeyecek boyutta olduğu anlamına gelip z-skor yerine aşağıda formülü verilmiş z -skor değerleri kullanılarak performans hesaplanır: ( ) Aşağıda verilen ölçütlere göre z-skor ya da z -skor değerlendirilerek katılımcı laboratuvarların söz konusu LAK turunda gösterdikleri performanslar hakkında şu yorumlarda bulunulabilir: z veya z' 2 2< z veya z' <3 ise katılımcının kullandığı analiz metodu uygundur. ise katılımcının kullandığı analiz metodu kabul edilebilir özelliktedir, ancak problemin irdelenmesi tavsiye edilir. z veya z' 3 ise katılımcının kullandığı analiz metodu kabul edilemez özelliktedir, düzeltici faaliyet uygulanması tavsiye edilir LAKP Tarih Değişiklikleri Bir LAK programı için test numuneleri hazırlanırken ortaya çıkabilecek olası aksaklıklardan dolayı numunelerin önceden duyurusu yapılmış dağıtım tarihine yetiştirilememesi durumu ortaya çıktığında, İZAYDAŞ, test programını ileri bir tarihe erteleme hakkını saklı tutar. Erteleme yönünde alınan karar ve bu karardan dolayı program tarihlerinde yapılan revizyonlar hakkında katılımcılara bilgilendirme yapılır.

13 5.12. Diğer Hususlar LAK numuneleri dağıtılmak üzere kargoya verildikten sonra, katılımcılardan numuneleri teslim aldıklarına ilişkin teyit bildirisini e-posta yoluyla iletmleri talep edilir. LAK numunelerinin kargoyla taşınması sırasında oluşabilecek herhangi bir dökülme, kırılma, akma gibi nedenden dolayı katılımcıların eline kullanımı mümkün olmayan numuneler geçtiğinde, katılımcıların bu duruma itirazlarını kargo ellerine geçer geçmez 3 gün içerisinde İZAYDAŞ a bildirmeleri beklenir. Katılımcıların numunenin bu halinin çekilmiş bir fotoğrafını da bildirilerine ekleyerek itirazlarına kanıt olarak olarak sunmaları istenir. Bildirim için bu 3 günlük süre aşıldığı takdirde, katılımcılara yeni numune gönderilmez. Numuneler teslim alındıktan sonra, katılımcılar tarafından kullanılmaları esnasında dökülme, kırılma gibi nedenlerden dolayı zarar gördüğünde ücreti karşılığında yeni numune alabilirler. Bu gibi durumlarda test sonuçlarının teslim tarihlerinde uzatım yapılmaz.

TOPRAKTA PH TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELERI LABORATUVARI. Rapor No: KAR-G3RM-400.2014.

TOPRAKTA PH TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELERI LABORATUVARI. Rapor No: KAR-G3RM-400.2014. TOPRAKTA PH TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELERI LABORATUVARI Rapor No: KAR-G3RM-400.2014.02 Koordinatör: Dr. Fatma AKÇADAĞ 24 Aralık 2014 Gebze/KOCAELİ

Detaylı

SUDA PH TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELERI LABORATUVARI. Rapor No: KAR-G3RM-190.2014.

SUDA PH TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELERI LABORATUVARI. Rapor No: KAR-G3RM-190.2014. SUDA PH TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELERI LABORATUVARI Rapor No: KAR-G3RM-190.2014.02 Koordinatör: Dr. Fatma AKÇADAĞ 23 Aralık 2014 Gebze/KOCAELİ Bu

Detaylı

SUDA ph TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELERI LABORATUVARI. Rapor No: KAR-G3RM-240.2013.

SUDA ph TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELERI LABORATUVARI. Rapor No: KAR-G3RM-240.2013. SUDA ph TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELERI LABORATUVARI Rapor No: KAR-G3RM-240.2013.02 Koordinatör: Dr. Fatma AKÇADAĞ 6 Ocak 2014 Gebze/KOCAELİ Bu yeterlilik

Detaylı

BUĞDAY UNUNDA NEM, KÜL, YAĞ, PROTEİN VE SEDİMANTASYON İNDEKSİ TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU

BUĞDAY UNUNDA NEM, KÜL, YAĞ, PROTEİN VE SEDİMANTASYON İNDEKSİ TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU BUĞDAY UNUNDA NEM, KÜL, YAĞ, PROTEİN VE SEDİMANTASYON İNDEKSİ TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI Rapor No: KAR-G3RM-500.2015.01 Koordinatör:

Detaylı

RGKLM-2015/02 BAL NUMUNESİ (HMF-NEM) LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA(LAK) TESTİ SONUÇ RAPORU

RGKLM-2015/02 BAL NUMUNESİ (HMF-NEM) LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA(LAK) TESTİ SONUÇ RAPORU RGKLM-2015/02 BAL NUMUNESİ (HMF-NEM) LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA(LAK) TESTİ SONUÇ RAPORU 1 Laboratuvarlar arası karşılaştırma test numunesinin hazırlanması ve çevrimin organizasyonunda görev alan

Detaylı

TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI. Rapor No: KAR-G3RM-250.2013.02. Koordinatör: Dr.

TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI. Rapor No: KAR-G3RM-250.2013.02. Koordinatör: Dr. SUDA ELEKTROLİTİK İLETKENLİK TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI Rapor No: KAR-G3RM-250.2013.02 Koordinatör: Dr. Fatma AKÇADAĞ 6 Ocak 2014

Detaylı

GIDA MADDELERİNDE NEM, KÜL, YAĞ VE PROTEİN TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU

GIDA MADDELERİNDE NEM, KÜL, YAĞ VE PROTEİN TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU GIDA MADDELERİNDE NEM, KÜL, YAĞ VE PROTEİN TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI Rapor No: KAR-G3RM-500.2014.02 Koordinatör: Dr. Fatma AKÇADAĞ

Detaylı

YETERLİLİK TESTİ ÇEVRİMİ ORGANİZASYONU TALİMATI. 1. AMAÇ ve KAPSAM

YETERLİLİK TESTİ ÇEVRİMİ ORGANİZASYONU TALİMATI. 1. AMAÇ ve KAPSAM Sayfa/Toplam Sayfa:1/7 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu talimatın amacı; Adapazarı Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuarı tarafından organize edilen Aflatoksin Analizinde Yeterlilik Testi çevrimlerinin nasıl

Detaylı

JET-A1 YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI. Rapor No: KAR-G3RM-9900.2014.

JET-A1 YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI. Rapor No: KAR-G3RM-9900.2014. JET-A1 YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI Rapor No: KAR-G3RM-9900.2014.02 Koordinatör: Dr. Fatma AKÇADAĞ 8 Aralık 2014 Gebze/KOCAELİ Bu yeterlilik

Detaylı

GIDA MADDELERĠNDE NEM, KÜL, YAĞ, PROTEĠN ve GLÜTEN TAYĠNĠ YETERLĠLĠK TESTĠ ÇALIġMASI PROTOKOLÜ

GIDA MADDELERĠNDE NEM, KÜL, YAĞ, PROTEĠN ve GLÜTEN TAYĠNĠ YETERLĠLĠK TESTĠ ÇALIġMASI PROTOKOLÜ GIDA MADDELERĠNDE NEM, KÜL, YAĞ, PROTEĠN ve GLÜTEN TAYĠNĠ YETERLĠLĠK TESTĠ ÇALIġMASI PROTOKOLÜ TÜBĠTAK ULUSAL METROLOJĠ ENSTĠTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI Protokol No: KAR-G3RM-190.2013 Ekim 2013

Detaylı

BALDA 13 C İZOTOP TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI. Rapor No: KAR-G3RM-590.2014.

BALDA 13 C İZOTOP TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI. Rapor No: KAR-G3RM-590.2014. BALDA 13 C İZOTOP TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI Rapor No: KAR-G3RM-590.2014.02 Koordinatör: Dr. Fatma AKÇADAĞ 23 Aralık 2014 Gebze/KOCAELİ

Detaylı

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 MÜŞTERİYE HİZMET PROSEDÜRÜ. Balıkesir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü içerisinde müşteri ile muhatap olan bölümler.

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 MÜŞTERİYE HİZMET PROSEDÜRÜ. Balıkesir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü içerisinde müşteri ile muhatap olan bölümler. 1 / 5 1. AMAÇ Balıkesir Gıda Kontrol Laboratuvar lüğü müşterileri veya müşteri temsilcileri ile taleplerine açıklık kazandırmaları ve yapılan işle ilgili laboratuvar performansını izlemeleri için diğer

Detaylı

SUDA ASKIDA KATI MADDE TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI

SUDA ASKIDA KATI MADDE TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI SUDA ASKIDA KATI MADDE TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI Rapor No: KAR-G3RM-210.2014.02 Koordinatör: Dr. Fatma AKÇADAĞ 23 Aralık 2014 Gebze/KOCAELİ

Detaylı

TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI. Rapor No: KAR-G3RM-200.2013.02. Koordinatör: Dr.

TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI. Rapor No: KAR-G3RM-200.2013.02. Koordinatör: Dr. İÇME SUYUNDA ANYON TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI Rapor No: KARG3RM200.2013.02 Koordinatör: Dr. Fatma AKÇADAĞ 6 Ocak 2014 Gebze/KOCAELİ

Detaylı

TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI. Rapor No: KAR-G3RM-120.2013.02. Koordinatör: Dr.

TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI. Rapor No: KAR-G3RM-120.2013.02. Koordinatör: Dr. ATIK SUDA KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI Rapor No: KAR-G3RM-120.2013.02 Koordinatör: Dr. Fatma AKÇADAĞ 6 Ocak

Detaylı

GIDA MADDELERİNDE NEM, KÜL, YAĞ, PROTEİN ve GLÜTEN TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU

GIDA MADDELERİNDE NEM, KÜL, YAĞ, PROTEİN ve GLÜTEN TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU GIDA MADDELERİNDE NEM, KÜL, YAĞ, PROTEİN ve GLÜTEN TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI Rapor No: KAR-G3RM-190.2013.02 Koordinatör:Dr. Fatma

Detaylı

FUEL OIL YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI. Koordinatör: Dr.

FUEL OIL YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI. Koordinatör: Dr. FUEL OIL YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI Rapor No: KAR-G3RM-9900.2014.02 Koordinatör: Dr. Fatma AKÇADAĞ 8 Aralık 2014 Gebze/KOCAELİ Bu yeterlilik

Detaylı

SUDA ASKIDA KATI MADDE (AKM) TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI

SUDA ASKIDA KATI MADDE (AKM) TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI SUDA ASKIDA KATI MADDE (AKM) TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI Rapor No: KAR-G3RM-260.2013.02 Koordinatör: Dr. Fatma AKÇADAĞ 6 Ocak 2014

Detaylı

Fıçı, Varil, IBC ve Tanklardan Atık Yağ Numunelerinin Alınması, Atık Yağ Analizleri ve Yaşanan Sorunlar. Erkan BAYSAL İZAYDAŞ Laboratuvar Şefi

Fıçı, Varil, IBC ve Tanklardan Atık Yağ Numunelerinin Alınması, Atık Yağ Analizleri ve Yaşanan Sorunlar. Erkan BAYSAL İZAYDAŞ Laboratuvar Şefi Fıçı, Varil, IBC ve Tanklardan Atık Yağ Numunelerinin Alınması, Atık Yağ Analizleri ve Yaşanan Sorunlar Erkan BAYSAL İZAYDAŞ Laboratuvar Şefi Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği Resmi Gazete No: 26952 R.G.

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALİTE KONTROL PROSEDÜRÜ PR17/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALİTE KONTROL PROSEDÜRÜ PR17/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR17/KYB Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı, Daire Başkanlığında deney hizmetleri

Detaylı

LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA

LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA Pistonlu Pipet LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA TASLAK TEKNİK PROTOKOLÜ HCM-201805-02 METROLOG Rev.0 Temmuz 2018 BURSA Üçevler Mah. 79. (220) Sk. Akva Tic. Mrkz. D Blok 35 Nolu Bgmz 2D Nilüfer / Bursa

Detaylı

NUMUNE KABUL, KORUMA, TAŞIMA ve İMHA PROSEDÜRÜ

NUMUNE KABUL, KORUMA, TAŞIMA ve İMHA PROSEDÜRÜ Sayfa No: 1/5 1. AMAÇ KTÜ-YUAM a analiz için getirilen numunelerin; Uygun koşullarda getirildiğinin kontrolünü, Kabulünü, Uygun koşullarda korunmasını /depolanmasını yapabilmek ve Kabulünden raporlamasına

Detaylı

ATIK SUDA METAL TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TASLAK

ATIK SUDA METAL TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TASLAK ATIK SUDA METAL TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TASLAK TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI Rapor No: KAR-G3RM-130.2014.02 Koordinatör: Dr. Fatma AKÇADAĞ 3 Aralık 2014 Gebze/KOCAELİ

Detaylı

DIŞ KALİTE KONTROL. İbrahim AKDAĞ Kimya Mühendisi

DIŞ KALİTE KONTROL. İbrahim AKDAĞ Kimya Mühendisi Akreditasyon Danışmanlık DIŞ KALİTE KONTROL ( LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA VE YETERLİLİK TESTLERİ) 12.02.2018-İSTANBUL İbrahim AKDAĞ Kimya Mühendisi ATAKENT MAH. AKASYA SK. NO:3-G D.14 34303 KÜÇÜKÇEKMECE-İSTANBUL

Detaylı

ÖLÇME ANALİZ VE İYİLEŞTİRME PROSEDÜRÜ

ÖLÇME ANALİZ VE İYİLEŞTİRME PROSEDÜRÜ TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÖLÇME ANALİZ VE İYİLEŞTİRME PR09/KYB Sayfa No: 1/7 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; kalite

Detaylı

SALÇADA METAL TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU

SALÇADA METAL TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU SALÇADA METAL TAYİNİ YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ KİMYA GRUBU LABORATUVARLARI Rapor No: KAR-G3RM-230.2013.02 Organizatör: Dr. Fatma AKÇADAĞ 6 Ocak 2014 Gebze/KOCAELİ Bu yeterlilik

Detaylı

LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK)

LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK) LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK) Konu: HACİM (Mikropipet) KALİBRASYONU Organizatör: JERA ELEKTRONİK SAN.TİC.LTD.ŞTİ. TARİH: 02.05.2013 Sayfa : 1 / 7 1. AÇIKLAMA Bu Laboratuvarlararası karşılaştırma

Detaylı

1. AŞAMA TETKİK PROSEDÜRÜ

1. AŞAMA TETKİK PROSEDÜRÜ PR 1 16.4.27 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ REVİZYON NO AÇIKLAMA Rev. İlk yayın BU DOKÜMAN SİSTEM DENETİM BELGELENDİRME NİN ÖZEL DOKÜMANIDIR. İZİNSİZ KOPYALANAMAZ 1. AMAÇ ve KAPSAM: PR 1 16.4.27 2 / 6 Bu prosedür,

Detaylı

Sertlik Test Makinası Kalibrasyonu

Sertlik Test Makinası Kalibrasyonu Sertlik Test Makinası Kalibrasyonu LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA TEKNİK PROTOKOLÜ SRT 072018-1 METROLOG Rev.0 Haziran 2018 BURSA Üçevler Mah. 79. (220) Sk. Akva Tic. Mrkz. D Blok 35 Nolu Bgmz 2D Nilüfer

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞİKAYETLER PROSEDÜRÜ PR19/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞİKAYETLER PROSEDÜRÜ PR19/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR19/KYB Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; Daire Başkanlığı tarafından yürütülmekte

Detaylı

İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİ Döküman No İlk Yayın Tarihi Rev. No Yürürlük Tarihi PR - 09 04.01.2010 2 17.01.2014 Amaç IEP Belgelendirme Merkezi bünyesinde TS EN ISO / IEC 17020 standardı kapsamında gerçekleştirilen

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞARTNAME HAZIRLAMA PROSEDÜRÜ PR24/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞARTNAME HAZIRLAMA PROSEDÜRÜ PR24/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR24/KYB Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; Daire Başkanlığının ihtiyacı

Detaylı

(2. AŞAMA) SAHA TETKİKİ PROSEDÜRÜ

(2. AŞAMA) SAHA TETKİKİ PROSEDÜRÜ 16.4.27 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ REVİZYON NO AÇIKLAMA Rev. İlk yayın BU DOKÜMAN SİSTEM DENETİM BELGELENDİRME NİN ÖZEL DOKÜMANIDIR. İZİNSİZ KOPYALANAMAZ 1. AMAÇ ve KAPSAM: 16.4.27 2 / 6 Bu prosedür, 2 aşamalı

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZ PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZ PROSEDÜRÜ Prosedür Adı : ŞİKAYET VE İTİRAZ PROSEDÜRÜ Doküman Kodu & Son Rev. No Organizasyon Kodu Doküman Tipi Sıra No Son Revizyon No GVN PRS 14 00 Revizyon Tarihçesi ve Doküman Kontrol & Onayı Rev. No Tarih Tanım

Detaylı

BARIŞ TATİL SİTESİ DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

BARIŞ TATİL SİTESİ DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/7 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 01.11.2014 İlk Yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Yönetim Faaliyetlerinde ve KYS Kalite Yönetim Sisteminde kullanılan dokümanların hazırlanması,

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür.

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Bölüm ANKET YÖNETİMİ Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Anket uygulaması için aşağıdaki işlem adımlarını uygulamak gerekmektedir.

Detaylı

LAK-B-2014-01 BASINÇ KALİBRASYONU KONUSUNDA LABORATUVARLARARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ

LAK-B-2014-01 BASINÇ KALİBRASYONU KONUSUNDA LABORATUVARLARARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ BASINÇ KALİBRASYONU KONUSUNDA LABORATUVARLARARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ 1. AÇIKLAMA Bu Laboratuvarlararası karşılaştırma ölçümü akredite olmuş kalibrasyon laboratuvarların BASINÇ alanında gerçekleştirdiği

Detaylı

KÖMÜR DENEY LABORATUVARI TALEPLERĐN TEKLĐFLERĐN SÖZLEŞMELERĐN GÖZDEN GEÇĐRĐLMESĐ PROSEDÜRÜ

KÖMÜR DENEY LABORATUVARI TALEPLERĐN TEKLĐFLERĐN SÖZLEŞMELERĐN GÖZDEN GEÇĐRĐLMESĐ PROSEDÜRÜ DOKÜMAN NO PR.05 SAYFA NO 1/4 1.AMAÇ Müşteri tarafından talep edilen analiz hizmetlerinin, Laboratuvar Şube Müdürlüğü hizmet kapsamı içerisinde değerlendirilmesi, standart ve/veya belirtilen müşteri şartlarını

Detaylı

PROSEDÜR Yayın Tarihi 15/10/2005 Revizyon No 6

PROSEDÜR Yayın Tarihi 15/10/2005 Revizyon No 6 Doküman No PROSEDÜR Yayın Tarihi 15/10/2005 Revizyon No 6 İtiraz ve Şikayetlerin Gözden Geçirilmesi Prosedürü Son Rev.Tarihi 15/03/2008 Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Yön.

Detaylı

DÜZELTİCİ FAALİYET PROSEDÜRÜ

DÜZELTİCİ FAALİYET PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ REVİZYON NO AÇIKLAMA Rev.0 Rev.1 İlk yayın Kapsamın personel belgelendirme faaliyetlerini de içerecek şekilde genişletilmesi BU DOKÜMAN SİSTEM DENETİM BELGELENDİRME NİN ÖZEL

Detaylı

Kalite Yöneticisi :Talep ve sözleģmelerin standart bir formatta hazırlanmasından ve Kalite Yönetim Sistemine uygunluğunun sağlanmasından sorumludur.

Kalite Yöneticisi :Talep ve sözleģmelerin standart bir formatta hazırlanmasından ve Kalite Yönetim Sistemine uygunluğunun sağlanmasından sorumludur. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı müģterilerden gelen taleplerin değerlendirilmesi ve değerlendirme sonucunda karģılıklı olarak imzalanacak olan sözleģmelerin Ģartlarının belirlenmesi için takip edilecek yol

Detaylı

DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ:Bu prosedürün amacı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 'nün Kalite Yönetim Sistemi kapsamındaki dokümanların hazırlanması, kontrol edilmesi, onaylanması, yayımlanması, dağıtımı, gözden geçirilmesi,

Detaylı

ÖN TETKİK PROSEDÜRÜ. İlk Yayın Tarihi: Doküman Kodu: PR 09. Revizyon No-Tarihi: Sayfa No: 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ. Hazırlayan : Onaylayan :

ÖN TETKİK PROSEDÜRÜ. İlk Yayın Tarihi: Doküman Kodu: PR 09. Revizyon No-Tarihi: Sayfa No: 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ. Hazırlayan : Onaylayan : PR 9 16.4.27 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ REVİZYON NO AÇIKLAMA Rev. İlk yayın BU DOKÜMAN SİSTEM DENETİM BELGELENDİRME NİN ÖZEL DOKÜMANIDIR. İZİNSİZ KOPYALANAMAZ 1. AMAÇ ve KAPSAM: PR 9 16.4.27 2 / 6 Bu prosedür,

Detaylı

LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK)

LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK) LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK) Konu: DİJİTAL TERAZİ KALİBRASYONU Organizatör: JERA ELEKTRONİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. TARİH: 02.05.2013 Sayfa : 1 / 7 1. AÇIKLAMA Laboratuvarlararası karşılaştırma

Detaylı

ATB-TA-003 Yeterlilik Testi Raporu. Adapazarı Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı

ATB-TA-003 Yeterlilik Testi Raporu. Adapazarı Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Adapazarı Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı ATB-TA-003 FINDIK FÜRESİ NUMUNESİNDE AFLATOKSİN ANALİZİ YETERLİLİK TESTİ SONUÇ RAPORU 15/05/2013 ADAPAZARI TİCARET BORSASI ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI

Detaylı

ATB-TA-014 Yeterlilik Testi Raporu. Adapazarı Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı

ATB-TA-014 Yeterlilik Testi Raporu. Adapazarı Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Adapazarı Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı ATB-TA-014 FINDIK FÜRESĐ NUMUNESĐNDE AFLATOKSĐN ANALĐZĐ YETERLĐLĐK TESTĐ SONUÇ RAPORU 19/11/2015 ADAPAZARI TĐCARET BORSASI ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI

Detaylı

MOTORİN YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI. Koordinatör:Dr. Fatma AKÇADAĞ

MOTORİN YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI. Koordinatör:Dr. Fatma AKÇADAĞ MOTORİN YETERLİLİK TESTİ RAPORU TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI Rapor No:KAR-G3RM-9900.2014.02 Koordinatör:Dr. Fatma AKÇADAĞ 8 Aralık 2014 Gebze/KOCAELİ MotorinYeterlilik

Detaylı

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLAR LABORATUVARI Elektrik Direnci Tayini Testi KARŞILAŞTIRMASI TEKNİK PROTOKOLÜ

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLAR LABORATUVARI Elektrik Direnci Tayini Testi KARŞILAŞTIRMASI TEKNİK PROTOKOLÜ KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLAR LABORATUVARI Elektrik Direnci Tayini Testi KARŞILAŞTIRMASI TEKNİK PROTOKOLÜ İSGÜM-KKD-LAK-14-01 İSGÜM-KKD (Rev. 0) 01 Eylül 2014 Sayfa: 1 / 8 İÇİNDEKİLER 1-BİLGİLER... 3 2-

Detaylı

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No:

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No: 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, İç Kontrol Sistemi içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması, yayını, sürdürülmesi, güncelleştirilmesi ve dağıtım esasları için yöntem ve sorumlulukları belirlemektir.

Detaylı

TALEPLERİN, TEKLİFLERİN VE SÖZLEŞMELERİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

TALEPLERİN, TEKLİFLERİN VE SÖZLEŞMELERİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ PR22/KYB Sayfa No: 1/4 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; müşteri

Detaylı

PROSÜDÜR EL KİTABI. İtiraz ve Şikayetleri Değerlendirme Prosedürü TS EN ISO / IEC ve TS EN ISO/IEC Kapsamındaki İtiraz ve Şikayetler

PROSÜDÜR EL KİTABI. İtiraz ve Şikayetleri Değerlendirme Prosedürü TS EN ISO / IEC ve TS EN ISO/IEC Kapsamındaki İtiraz ve Şikayetler AMAÇ : Şikayet ve itirazların nasıl ele alındığına dair proseslerin tanımlanması. CERTIFER bünyesinde TS EN ISO / IEC 17020 ve TS EN ISO/IEC 17065 standardları kapsamında gerçekleştirilen muayene ve deney

Detaylı

Prosedür El Kitabı. İtiraz ve Şikayetleri Değerlendirme Prosedürü A - TS EN ISO / IEC 17020 Kapsamındaki İtiraz ve Şikayetler

Prosedür El Kitabı. İtiraz ve Şikayetleri Değerlendirme Prosedürü A - TS EN ISO / IEC 17020 Kapsamındaki İtiraz ve Şikayetler AMAÇ : Şikayet ve itirazların nasıl ele alındığına dair proseslerin tanımlanması. OMEKS Sertifikasyon bünyesinde TS EN ISO / IEC 17020 standardı kapsamında gerçekleştirilen muayene ve deney sonuçlarına

Detaylı

ÇEVRE BOYUTLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

ÇEVRE BOYUTLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/7 1. AMAÇ VE KAPSAM: Bu prosedürün amacı, TOTM nin faaliyetlerinin ve hizmetlerinin çevre güvenliği üzerinde gerçek veya potansiyel olarak önemli etkileri olabilecek çevresel boyutlarının (yönlerinin),

Detaylı

LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK) M1 SINIFI KÜTLE KALİBRASYONU

LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK) M1 SINIFI KÜTLE KALİBRASYONU LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK) Konu: M1 SINIFI KÜTLE KALİBRASYONU Organizatör: JERA ELEKTRONİK SAN.TİC.LTD.ŞTİ. TARİH: 02.05.2013 Sayfa : 1 / 6 1. AÇIKLAMA Laboratuvarlararası karşılaştırma

Detaylı

17025:2017 revizyonu kapsamında prosedürün genelinde değişiklikler yapılmıştır.

17025:2017 revizyonu kapsamında prosedürün genelinde değişiklikler yapılmıştır. Sayfa 1/7 Yürürlük Tarihi Revizyon No 17.03.2014 00 İlk yazım 10.04.2015 01 16.11.2016 02 Güncelleme 05.06.2017 03 Güncelleme 04.10.2017 04 Güncelleme 19.11.2018 05 Güncelleme Revizyon Nedeni Başkanlık

Detaylı

Müşteri Şikayetleri ve İtirazların Takibi

Müşteri Şikayetleri ve İtirazların Takibi Sayfa : 1 / 5 Onay Onay Yürürlük Yönetim Temsilcisi Dep. Md. Genel Müdür İÇERİK 1 Amaç... 1 2 Kapsam... 1 3 Referanslar... 1 4 Tanımlar... 2 4.1 Şikayet... 2 4.2 İtiraz... 2 5 Sorumluluklar ve Personel...

Detaylı

PETROL YETERLİLİK TESTİ ÇALIŞMALARI PROTOKOLÜ

PETROL YETERLİLİK TESTİ ÇALIŞMALARI PROTOKOLÜ PETROL YETERLİLİK TESTİ ÇALIŞMALARI PROTOKOLÜ TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI Protokol No: KAR-G3RM-9900.2014 Ekim 2014 Gebze-Kocaeli İÇİNDEKİLER 1. ÇALIŞMANIN AMACI...

Detaylı

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ REV. 4 TEMMUZ 2013 MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ HAZIRLAYANLAR : Ayfer KÖSE......TARİH: TEMMUZ 2013 EYS Şefi ONAYLAYANLAR : Dursun TEDİK..TARİH: TEMMUZ 2013 Kalite Müdürü

Detaylı

GIDA MADDELERĠNDE AFLATOKSĠN TAYĠNĠ YETERLĠLĠK TESTĠ ÇALIġMASI PROTOKOLÜ

GIDA MADDELERĠNDE AFLATOKSĠN TAYĠNĠ YETERLĠLĠK TESTĠ ÇALIġMASI PROTOKOLÜ GIDA MADDELERĠNDE AFLATOKSĠN TAYĠNĠ YETERLĠLĠK TESTĠ ÇALIġMASI PROTOKOLÜ TÜBĠTAK ULUSAL METROLOJĠ ENSTĠTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI Protokol No: KAR-G3RM-180.2013 Ekim 2013 Gebze-Kocaeli ĠÇĠNDEKĠLER

Detaylı

ATB-TA-002 Yeterlilik Testi Raporu. Adapazarı Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı

ATB-TA-002 Yeterlilik Testi Raporu. Adapazarı Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Adapazarı Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı ATB-TA-002 FINDIK FÜRESİ NUMUNESİNDE AFLATOKSİN ANALİZİ YETERLİLİK TESTİ SONUÇ RAPORU 29.11.2012 ADAPAZARI TİCARET BORSASI ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI

Detaylı

2- Laboratuvar Şube Müdürlüğü Kömür Deney Laboratuvarı na (Atatürk Cad. No:89 45500 Soma/Manisa) gidilerek analiz istek formu doldurulur.

2- Laboratuvar Şube Müdürlüğü Kömür Deney Laboratuvarı na (Atatürk Cad. No:89 45500 Soma/Manisa) gidilerek analiz istek formu doldurulur. Sayfa 1 / 9 1. AMAÇ Deney hizmeti ve iş akışının düzenli olmasını, verilerin kayıt, kontrol, raporlama, muhafazası ve/veya iptali süreçlerinde, doğruluk, güvenlik ve izlenebilirliğini sağlar. 2. SORUMLULAR

Detaylı

ŞİKAYETLER VE İTİRAZLAR PROSEDÜRÜ

ŞİKAYETLER VE İTİRAZLAR PROSEDÜRÜ Revizyon Revizyon 0 9.0.2004 02 6.0.2006 03 24.2.2006 04 0.03.2007 Madde Revizyon İçeriği Sadece müşteri olarak belirtilen itiraz hakkı tanımı tüm müşteriler, etkilenen kişi ve organizasyonlar (ilgili

Detaylı

(Kimyasal) Ölçüm Sonuçları

(Kimyasal) Ölçüm Sonuçları Laboratuvar Akreditasyon Danışmanlık Ltd. Şti. Konusunda 2o+10 yıllık bilgi ve deneyimini sizinle paylaşmak için! DIŞ KALİTE KONTROL ( LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA VE YETERLİLİK TESTLERİ) İbrahim

Detaylı

KALİTE SİSTEM İÇ DENETİMLERİ PROSEDÜRÜ

KALİTE SİSTEM İÇ DENETİMLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Kalite Temsilcisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.Amaç Bu prosedürün amacı; Özel Çevre Hastanesi nde Kalite sisteminin uygunluğunun ve etkinliğinin sürekli

Detaylı

LABPT KALİTE KONTROL PROGRAMI GENEL BİLGİLER VE 2016 YILI TAKVİMİ

LABPT KALİTE KONTROL PROGRAMI GENEL BİLGİLER VE 2016 YILI TAKVİMİ GENEL BİLGİLER VE 2016 YILI TAKVİMİ Merhaba, LabPT Kalite Kontrol Programı 2016 yılı programı ile karşınızdayız. Laboratuvarlar arası harmonizasyonun arttırılması ve klinik laboratuvarcılık konusunda ülkemizde

Detaylı

ATB-TA-035 Yeterlilik Testi Raporu. Adapazarı Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı

ATB-TA-035 Yeterlilik Testi Raporu. Adapazarı Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Adapazarı Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı ATB-TA-035 FINDIK FÜRESİ NUMUNESİNDE AFLATOKSİN ANALİZİ YETERLİLİK TESTİ SONUÇ RAPORU 30/11/2018 ADAPAZARI TİCARET BORSASI ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi nde Kalite Yönetim Sistemi (KYS) içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, kodlanması, onaylanması, yayınlanması ve dağıtılması,

Detaylı

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan Kargo Modülü Ürün Grubu [X] 7.0 NetsisEnterprise Kategori [X] Yeni Modül Versiyon Önkoşulu 7.0 Onaylı Sürüm Uygulama Kargo modülü ile işletme içerisinde satışa yönelik yapılan işlemler, dağıtım şirketleri

Detaylı

Rapor No: 01-2013. Laboratuvar No:...

Rapor No: 01-2013. Laboratuvar No:... Rapor No: 01-2013 Laboratuvar No:... 2013 İÇİNDEKİLER 1. ÇALISMANIN AMACI... 2 2. ÇALISMA PROGRAMI... 2 3. KULLANILAN METOTLAR...3 4. ANALİZ SONUÇLARININ RAPORLANMASI...3 5. SONUÇLARIN DEGERLENDİRİLMESİ...3

Detaylı

İTİRAZ VE ŞİKAYET DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İTİRAZ VE ŞİKAYET DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ 1 / 6 YAYIN İ REV. NO REV. İ AÇIKLAMA 01.10.2002 8 23.09.2013 İtiraz, şikayet ve anlaşmazlık tanımları tekrar gözden geçirilerek tanımlamalar düzenlendi. Gelen başvurunun hangi durumlarda Belgelendirme

Detaylı

DOKUMAN KONTROL TALİMATI Doküman

DOKUMAN KONTROL TALİMATI Doküman DOKUMAN KONTROL TALİMATI Yayın Yayın Revi. Sayfa Doküman Revizyon Tarihi No Tarihi No TL-02 10.08.2017 01 00 --- 1 / 6 1. AMAÇ: Kalite sistemine ait dokümanların hazırlanması, onaylanması, yayınlanması,

Detaylı

Türk Akreditasyon Kurumu EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI. Doküman Adı: Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03. Kontrol Onay. İsim.

Türk Akreditasyon Kurumu EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI. Doküman Adı: Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03. Kontrol Onay. İsim. Doküman Adı: EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03 2,3 3 Uygulama bölümünde düzenlemeler yapıldı 2 3 Tanımlar çıkarılarak T501-04 na atıf yapıldı 7 2 Yetki

Detaylı

AKMA BULUTLANMA CİHAZI ANALİZ İSTEK FORMU. E-posta:

AKMA BULUTLANMA CİHAZI ANALİZ İSTEK FORMU. E-posta: ANALİZİ TALEP EDENİN Adı, Soyadı: Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Tel: E-posta: Analiz İsmi ve Miktarı/Adedi: FATURA BİLGİLERİ Verilen Hizmetin Ödemesinin Yapılacağı Kaynak: Bireysel Diğer Üniversite

Detaylı

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU Revizyon numarası: 0 Revizyon tarihi: 03.04.2013 Sistek Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık San. Tic. Ltd. Şti. REVİZYON TAKİBİ Revizyon No Tarih Açıklama veya

Detaylı

LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK) DİJİTAL TERAZİ KALİBRASYONU

LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK) DİJİTAL TERAZİ KALİBRASYONU LABORATUVARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜMÜ (LAK) Konu: DİJİTAL TERAZİ KALİBRASYONU Organizatör: JERA ELEKTRONİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. TARİH: 15.04.2016 Sayfa : 1 / 6 1. AÇIKLAMA Laboratuvarlararası karşılaştırma

Detaylı

PETROL YETERLİLİK TESTİ ÇALIŞMALARI PROTOKOLÜ

PETROL YETERLİLİK TESTİ ÇALIŞMALARI PROTOKOLÜ PETROL YETERLİLİK TESTİ ÇALIŞMALARI PROTOKOLÜ TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ REFERANS MALZEMELER LABORATUVARI Protokol No: KAR-G3RM-9900.2014 Nisan 2014 Gebze-Kocaeli İÇİNDEKİLER 1. ÇALIŞMANIN AMACI...

Detaylı

RİZE GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ

RİZE GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ 1/5 1. AMAÇ VE KAPSAM: Bu talimatın amacı, Rize Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü ne müşteri tarafından elden getirilen, posta veya kargo ile gönderilen numunelerin kabulündeki uygulanacak işlemleri,

Detaylı

Revizyon Takip Sayfası

Revizyon Takip Sayfası Revizyon No : 00 Revizyon Tarihi : 0 Sayfa 1 / 6 Revizyon Takip Sayfası Revizyon No Revizyon Tarihi Revizyon Sayfa no Revizyon Madde Numarası ve Nedeni NOT: Sayfanın yetmediği durumlarda ek sayfalar kullanılabilir

Detaylı

MALZEME TEST MAKİNASI KUVVET KALİBRASYONU KARŞILAŞTIRMA RAPORU

MALZEME TEST MAKİNASI KUVVET KALİBRASYONU KARŞILAŞTIRMA RAPORU MALZEME TEST MAKİNASI KUVVET KALİBRASYONU KARŞILAŞTIRMA RAPORU Dr. Bülent AYDEMİR Cemal VATAN Dr. Haldun DİZDAR 19.09.2014 TÜBİTAK ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ Kuvvet Laboratuarları İÇİNDEKİLER 1. Giriş...

Detaylı

YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ

YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRMESİ PROSEDÜRÜ TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1. PR06/KYB Sayfa No: 1/3 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; Daire Başkanlığı Kalite Yönetim

Detaylı

TS EN & TS EN ISO 3834 BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

TS EN & TS EN ISO 3834 BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ TS EN 15085 & TS EN ISO 3834 Doküman Kodu & Son Rev. No Organizasyon Kodu Doküman Tipi Sıra No Son Revizyon No DKR PRS 1500 01 Revizyon Tarihçesi ve Doküman Kontrol & Onayı Rev. No Tarih Tanım Kontrol

Detaylı

KÖMÜR ANALİZİ YETERLİK TEST ÇALIŞMASI RAPORU

KÖMÜR ANALİZİ YETERLİK TEST ÇALIŞMASI RAPORU KÖMÜR ANALİZİ YETERLİK TEST ÇALIŞMASI RAPORU Rapor No: 01-2010 Laboratuvar No:... MART 2010 İÇİNDEKİLER 1. ÇALISMANIN AMACI... 2 2. ÇALISMA PROGRAMI... 2 3. KULLANILAN METOTLAR...3 4. ANALİZ SONUÇLARININ

Detaylı

KAĞAN YÜCEL KİMYA MÜHENDİSİ

KAĞAN YÜCEL KİMYA MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İŞ HİJYENİ LABORATUVARLARINDA MEVZUAT İLE KALİTE SİSTEMLERİ İLİŞKİSİ KAĞAN YÜCEL KİMYA MÜHENDİSİ ŞUBAT 2015 BİLGİLENİDRME TOPLANTISI

Detaylı

İŞYERİNDE MARUZ KALINAN GÜRÜLTÜNÜN ÖLÇÜM TALİMATI

İŞYERİNDE MARUZ KALINAN GÜRÜLTÜNÜN ÖLÇÜM TALİMATI Sayfa No 1/8 1. AMAÇ -KAPSAM Bu talimatın amacı; gürültü seviyesi ölçümünün yapılması esnasında, ölçüm noktalarının belirlenmesi, cihazda yapılması gereken kontroller ve ölçümün nasıl yapılacağına dair

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

YETERLİLİK DENEYLERİ VE LABORATUARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA PROGRAMLARI PROSEDÜRÜ Doküman No.: P704 Revizyon No: 04 Yürürlük Tarihi:

YETERLİLİK DENEYLERİ VE LABORATUARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA PROGRAMLARI PROSEDÜRÜ Doküman No.: P704 Revizyon No: 04 Yürürlük Tarihi: Doküman Adı: YETERLİLİK DENEYLERİ VE LABORATUARLAR ARASI KARŞILAŞTIRMA PROGRAMLARI PROSEDÜRÜ Doküman No.: Revizyon No: 04 Yürürlük Tarihi: 30.12.2011 Hazırlayan: Kontrol: Onay: Halil İbrahim ÇETİN Gökhan

Detaylı

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU Tesisler için Kullanım Kılavuzu 1. Çevre Bilgi Sistemi için sahip olduğunuz ya da Đl Müdürlüğü nden yeni aldığınız kullanıcı kodu ve parolayı kullanarak

Detaylı

ATB-TA-001 Yeterlilik Testi Raporu. Adapazarı Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı

ATB-TA-001 Yeterlilik Testi Raporu. Adapazarı Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Adapazarı Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı ATB-TA-001 AFLATOKSİN ANALİZİ YETERLİLİK TESTİ SONUÇ RAPORU 02.01.2012 ADAPAZARI TİCARET BORSASI ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI Tekeler Mah. Çevre

Detaylı

EUROCONT TEKNİK DENETİM ve MÜH. HİZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

EUROCONT TEKNİK DENETİM ve MÜH. HİZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 Meltem KÜÇÜK Murat SÜNBÜL Sayfa No 2 / 5 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı, şikayet ve itirazın alınması, geçerli kılınması, araştırılması ve buna karşın gerçekleştirilecek faaliyetlerin kararlaştırılmasına

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Sayfa No : 1/5 1 AMAÇ VE KAPSAM Bu prosedürün amacı, Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Sisteminin ve teknik faaliyetlerinin etkinliğinin ve iyileştirilmesinin sağlanması

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DOKÜMAN VERİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Ahi Evran Üniversitesi nde Kalite Yönetim Sistemi (KYS) içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, kodlanması, onaylanması, yayınlanması ve dağıtılması, güncellenmesi ve/veya

Detaylı

ANALİZ İSTEK FORMU. Faks: e-posta:

ANALİZ İSTEK FORMU. Faks: e-posta: AKTİF RADON GAZI ÖLÇÜM SİSTEMİ ANALİZİ TALEP EDENİN Adı, Soyadı: İmza: Kurum/Kuruluş/Üniversite, Fakülte, Bölüm: Tel: Faks: e-posta: MERLAB Analiz Hizmet Sözleşmesi Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarında

Detaylı

P704. Revizyon No : 05 Yürürlük Tarihi : 17.12.2014. Yeterlilik Deneyleri ve Laboratuvarlar Arası Karşılaştırma Programları Prosedürü

P704. Revizyon No : 05 Yürürlük Tarihi : 17.12.2014. Yeterlilik Deneyleri ve Laboratuvarlar Arası Karşılaştırma Programları Prosedürü P704 Revizyon No : 05 Yürürlük Tarihi : 17.12.2014 Yeterlilik Deneyleri ve Laboratuvarlar Arası Karşılaştırma Programları Prosedürü Sayfa 1 / 6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, TÜRKAK tarafından akredite olmak

Detaylı

Enstitü Müdürlüğü ile müģteriler arasındaki tüm iliģkileri ve faaliyetleri kapsar.

Enstitü Müdürlüğü ile müģteriler arasındaki tüm iliģkileri ve faaliyetleri kapsar. 1. AMAÇ Bu prosedür, müģterilerin taleplerin yerine getirilmesi, yapılan iģlemlerle ilgili laboratuar uygulamalarının izlenmesi, müģteri ve enstitü arasındaki iletiģim Ģekillerinin belirlenmesi, müģterilerden

Detaylı

İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ ALFANORM ENDÜSTRİYEL DENETİM VE BELGELENDİRME TİCARET ANONİM ŞİRKETİ KOD P-06 SAYFA 1 / 8 REVİZYON 03 Hazırlayan Kalite Güvence Direktörü 22.03.2018 Doğrulayan Yönetim Temsilcisi 22.03.2018 Onaylayan Genel

Detaylı

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 EĞİTİM PROSEDÜRÜ

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 EĞİTİM PROSEDÜRÜ 1 / 8 1. AMAÇ Balıkesir Gıda Kontrol Laboratuvar lüğü nde yapılan muayene ve analizlerin çeşitli aşamalarında görev alan personelin, görevlerini en iyi şekilde yapabilmeleri amacıyla gerekli eğitimlerin

Detaylı

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016

Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 Bakım Yönetimi Logo Nisan 2016 İçindekiler Bakım Yönetimi... 4 Bakım Yönetimini Etkileyen Öndeğer ve Parametreler... 4 Tanımlar... 5 Bakım Parametreleri... 5 Parametre Bilgileri... 6 Arıza Kodları... 8

Detaylı

İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ VE KAPSAM İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN Sayfa No: 1/4 Bu prosedürün amacı; Belgelendirme Kuruluşu nda TS EN ISO/IEC 17024 Personel Belgelendirme Yönetim Sistemi belgelendirme faaliyetlerine ilişkin olarak

Detaylı

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir.

Tüm personel kendi KEP hesapları üzerinden mevcut ve önceki maaş bordrolarını görüntüleyebilecektir. Mikro e-bordro Nedir? E-Bordro Uygulaması, Mikro Personel Programı tarafından oluşturulan maaş bordrolarının, otomatik olarak personel kartında tanımlı KEP adresi üzerinden toplu gönderimini sağlar. Mikro

Detaylı

İç Denetim Prosedürü

İç Denetim Prosedürü Sayfa 1 / 5 Revizyon Takip Tablosu Revizyon No Tarih Açıklama 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, (KYS) nin ilgili standart ve yasal şartlara uygun olup olmadığının saptanması, KYS ye uygun çalışılıp çalışılmadığının

Detaylı