STRATEJİ GELİŞTİRME BİRİMLERİ DENEYİM PAYLAŞIMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "STRATEJİ GELİŞTİRME BİRİMLERİ DENEYİM PAYLAŞIMI ---------------------------------------"

Transkript

1 STRATEJİ GELİŞTİRME BİRİMLERİ DENEYİM PAYLAŞIMI DENİZLİ 25-28/02/2009 Murat KARAAĞAÇ Hacettepe Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı

2 İÇİNDEKİLER DURUM ANALİZİ - Dünden Bugüne Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı -Nasıl Başladı -Neler Yapıldı - Neleri Yapamadık - SGDB. nın Kurum İçindeki Yeri - Kurum İçi Bakış - Üst Yönetici ile İlişkiler - Harcama Yetkilileri ile İlişkiler - İç Denetçi ile İlişkiler - Üst Yönetim Bakışı - Maliye Bakanlığının Bakışı

3 İÇİNDEKİLER DURUM ANALİZİ - Personel Durumu - İstihdam - İstihdam Zorlukları - Personelin SGDB.na Yaklaşımı - İş Yükü SWOT ANALİZİ - Güçlü Yönler -Zayıf Yönler -Fırsatlar - Tehditler SONUÇ (BEKLENTİLERİMİZ)

4 DURUM ANALİZİ Dünden Bugüne SGDB. Nasıl Başlandı - 01/01/2006 tarihinde göreve başladığımda toplam 29 personel görev yapmakta idi. Bunun 20 si Maliye Bakanlığı personeli, 9 u ise Kurum personeli - Mevcut yazılım otomasyonları çok eski ve eksik, mevcut mali mevzuatlara cevap verecek durumda değil ve raporlamada doğru veri elde etme zorluğu var - Fiziki alan, makine ve teçhizat yetersiz

5 DURUM ANALİZİ Dünden Bugüne SGDB. Neler Yapıldı-1 - Mali konularda Üniversite Senatosuna, Üniversite Yönetim Kuruluna ve harcama birimlerine, özellikle 5018 sayılı Kanun ve değişen mevzuatlar hakkında bilgilendirme toplantıları yapıldı. Konunun önemi anlatılarak özellikle üst yönetimin ve harcama yetkililerin desteği sağlandı.

6 DURUM ANALİZİ Dünden Bugüne SGDB. Neler Yapıldı-2 - Yeni yayınlanan veya her mevzuat değişikliklerinde üst yönetime bilgilendirme brifingi verildi. - Harcama birimlerine konuyu açıklayıcı hizmet içi eğitimler düzenlenmekte ve iç genelge olarak da duyurular yapılmakta.

7 DURUM ANALİZİ Dünden Bugüne SGDB. Neler Yapıldı-3 - Kurum ve Başkanlığımız personeline hizmet içi eğitimler düzenlendi. (5018 ve 5510 sayılı Kanun, Muhasebe, Stratejik Plan, Performans Programı, Kamu İhale Kanunu, Taşınır Mal ve diğer mevzuatlar konusunda düzenli eğitimler verildi.)

8 Dünden Bugüne SGDB. Neler Yapıldı-4 DURUM ANALİZİ -1/1/2006 tarihinde kurulan Üniversitemiz Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına yılın ilk altı ayında 3 ü Maliye Bakanlığı personeli 4 Şube Müdürü atandı. (Bunların 2 si Bütçe Daire Başkan Yard.) -Başkanlığımın 29 idari personelin (9 u kurum personeli, 20 s, Maliye Bakanlığı personeli) 20 si Maliye Bakanlığına kendi istekleriyle döndü.

9 Dünden Bugüne SGDB. Neler Yapıldı-5 DURUM ANALİZİ - Üst Yönetimin desteği ile; 2006 yılı içinde tamamına yakını değiştirilmiş olarak 46 personele ulaşılmış olmasına rağmen Başkanlığımız da bugün 39 personel ile görev yapmaya çalışmaktayız. - Üst Yönetimin Başkanlığımıza verdiği büyük destekle; yetersiz durumda bulunan makine teçhizat ve çalışma mekan ihtiyaçlarımız giderildi. 52 kişilik eğitim ve 18 kişilik toplantı salonu ile arşiv yaptırıldı.

10 DURUM ANALİZİ Dünden Bugüne SGDB. Neler Yapıldı sayılı Kanun gereği hazırlamamız gereken Faaliyet Raporu için YÖK Strateji Geliştirme Daire Başkanı, Ankara Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı olarak açıklamalı örnek Faaliyet Raporu Rehberi çıkartılarak YÖK Web sayfasında yayınlandı.

11 DURUM ANALİZİ Dünden Bugüne SGDB. Neler Yapıldı yılı Yüksek Planlama Kurulu kararıyla Stratejik Plan ve Performans Programı hazırlanmasında pilot kurum seçilen Üniversitemiz, başta TUSSİDE olmak üzere dış eğitim desteği alındı. (Üniversitemizde yaklaşık 400 kişi bu eğitime katıldı.)

12 DURUM ANALİZİ Dünden Bugüne SGDB. Neler Yapıldı-7 - Kurumumuzun Stratejik Planın hazırlanması için Üst Yönetim 10 kişilik Strateji Plan Ekibi oluşturuldu. Ekip, 2004 yılı içinde Stratejik Plan Taslağını hazırlayarak Maliye Bakanlığına ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığına sundu.

13 Dünden Bugüne SGDB Neler Yapıldı-8 DURUM ANALİZİ - Senato Kararıyla 2006 yılında Üniversitemizin tüm Harcama Birimlerine yıllarını kapsayan birim Stratejik Planları hazırlatıldı. Birim Stratejik Planları da dikkate alınarak Kurumun Stratejik Planı hazırlanarak Maliye Bakanlığına ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığına sunuldu yılından itibaren Üniversitemiz Bütçesi ile birlikte Performans Programı da Maliye Bakanlığının desteği ile hazırlanarak ilgili mercilere sunulmuştur.

14 DURUM ANALİZİ Dünden Bugüne SGDB. Neler Yapıldı-9 -Diğer Kurumlarca verilen eğitimlere katıldık -Başkanlığımız birimlerinin yönergeleri hazırlandı - Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının mali konularda Kurum dışı yazışmalar yapabilmesi için Rektörlükten onay alındı. (Örneğin İcra Dairelerine)

15 DURUM ANALİZİ Dünden Bugüne SGDB. Neler Yapıldı-10 Yazılım yetersizliği nedeniyle otomasyonda yapılan işlerde hatalar yapılmakta ve zamanında veri elde etme zorluğu yaşanmaktaydı. Bunun nedenle; - Bilimsel Araştırmalar Birimi Otomasyonu, - İhale Otomasyonu, -Taşınır Mal Otomasyonu (Barkod sistemli) ve - Faaliyet Raporu Otomasyonu yazılımı tamamlandı

16 DURUM ANALİZİ Dünden Bugüne SGDB. Neler Yapıldı-11 - Personel ve Öğrenci Otomasyonları 2009 yılı sonuna kadar tamamlanması planlandı. - Yönetim Bilgi Sistemi ne ilişkin TÜBİTAK projesi hazırlandı - Örgütlenme için Strateji Geliştirme Birim Yöneticileri derneği kuruldu

17 Dünden Bugüne SGDB. Neleri Yapamadık-1 DURUM ANALİZİ - Yönetim Bilgi Sistemi yazılımının maliyetinin yüksek olması ve kaynak yaratamadığımızdan yapılamadı - Gelir tahakkuk, takip ve tahsil işlemlerinde yazılım ve veri toplama yetersizliği nedeniyle gelir takibini yapılmasında sıkıntılar çekilmekte. - İç kontrol sisteminin kurulması, standartlarının uygulanması ve geliştirilmesi konularındaki çalışmalarımız devam etmektedir. (mevzuat ve rehberin yeni yayınlanması)

18 Dünden Bugüne SGDB. Neleri Yapamadık-2 DURUM ANALİZİ - Destek hizmetleri birimlerinin yetki devrini istememelerinden dolayı İdarenin yatırım programının koordinasyon görevini Başkanlığımızca yürütülememekte - Kadrosu verilen 10 Mali Hizmetler Uzmanının ancak 2 sini doldurabildik. 8 boş kadromuz mevcut. -Başkanlığımızda 14 adet say 2000i makinesi bağlı. Bunlara ilave olarak 5 adet daha makineye ihtiyaç duyulmakta.

19 DURUM ANALİZİ SGDB. nın Kurum İçindeki Yeri Kurumun İçi Bakış-1 - Üst Yönetici ile İlişkiler - Harcama Yetkilileri ile İlişkiler - İç Denetim Birimi ile İlişkiler

20 DURUM ANALİZİ SGDB. nın Kurum İçindeki Yeri Kurumun İçi Bakış-1 - Üst Yönetici ile İlişkiler SGDB. nın görevlerini, yapması gerekenleri, sorumluluklarını ve kurum içindeki fonksiyonlarını ve olması gereken etkinliği ile diğer Kamu Kurumu ve Kuruluşları ile ilişkileri Üst Yönetime anlatılarak desteği sağlanmıştır.

21 DURUM ANALİZİ SGDB. nın Kurum İçindeki Yeri Kurumun İçi Bakış-1 - Harcama Yetkilileri ile İlişkiler-1 Üniversite Senatosunda ve Yönetim Kurulunda SGDB.nın görev ve sorumluluklarını, Harcama Yetkililerince yürütülecek hizmetlerde ne gibi destek verebileceklerini, Harcama Yetkililiği görevlerinden doğabilecek sorunlarda SGDB.nın ne tür katkı sağlayabilecekleri konularında devamlı bilgilendirmeler yapılarak destekleri sağlanmıştır.

22 DURUM ANALİZİ SGDB. nın Kurum İçindeki Yeri Kurumun İçi Bakış-1 - Harcama Yetkilileri ile İlişkiler-2 Fakülte, Enstitü ve Yüksekokul Sekreterleri ile Daire Başkanlıklarına yılda en az iki defa 5018 sayılı Kanun veya diğer mevzuatların; Harcama Yetkililerine, Gerçekleştirme Görevlilerine ve bu süreçte görev alacak diğer görevlilere ne gibi sorumluluklar getirdiği hususunda bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır.

23 DURUM ANALİZİ SGDB. nın Kurum İçindeki Yeri Kurumun İçi Bakış-1 - İç Denetim Birimi ile İlişkiler İç denetim biriminde görev alan iç denetçilerin atandıkları süre zarfında Harcama Yetkilileri ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ile yakın istişare ve işbirliğinin sağlanamadığını gözlemekteyiz. Bu husus birlikte çalışma durumunu zorlaştırmaktadır. (Örnek-1)

24 DURUM ANALİZİ - Örnek-1 İç denetim birimi yaklaşımı

25 DURUM ANALİZİ SGDB. nın Kurum İçindeki Yeri Kurumun İçi Bakış-2 - Kurum içinde yeni birim olan Strateji Geliştirme Birimlerini kabullenme zorluğu - Yetki devrinde yaşanan zorluklar

26 DURUM ANALİZİ SGDB. nın Kurum İçindeki Yeri Üst Yönetimin Bakışı Üst Yönetimin, Başkanlığımıza destek vermesiyle birlikte bazı konularda sıkıntılar yaşanabilmektedir. Maliye Bakanlığının Bakışı Maliye Bakanlığı Üniversite SGB.ne eğitim ve bilgi paylaşımı en üst düzeyde vermektedir. Ancak; -SGB. Başkanının pozisyonunun kurumu içindeki yerinin açık belirlememesi, - özlük haklarının emsallerinden çok düşük olması ve - personel kadrolarının verilmesindeki tereddüdü

27 Personel Durumu-1 İstihdam İş Analizi çalışmalarımızda; Başkanlığımızda 55 personele ihtiyaç duyulmakta olup, bugün 39 personel ile görevimizi yerine getirmeye çalışmaktayız. (Uzman ve diğer personel) (Tablo-2) İstidam Zorlukları DURUM ANALİZİ Strateji Geliştirme Birimlerinde çalışma koşullarının ağırlığı nedeniyle, SGB.de çalışma isteksizliği (personel seçiminde SGB. ni tercih etme isteksizliği, personel seçiminde kısıtlılık)

28 DURUM ANALİZİ Tablo- 2 Hacettepe Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Personel İstihdamı KADRO Daire Başkanlığı Stratejik Yön. ve Planlama Bütçe ve Perf. Prog. İç Kont. Ve Ön Mali Kont. Muh., Kesin Hes.ve Rap. Genel Toplam Boş Dolu Boş Dolu Boş Dolu Boş Dolu Boş Dolu Boş Dolu Daire Başkanı Şube Müdürü Mali Hiz.Uzm Mali Hiz. Uzm. Yrd Şef Memur Hizmetli TOPLAM

29 DURUM ANALİZİ Personel Durumu-2 Personelin Yaklaşımı SGB nin iş yükünün çok olması, ücret düşüklüğü ve fazla çalışma karşılığını alamamasından dolayı çalışma isteksizliği

30 DURUM ANALİZİ İş Yükü Genel Bütçeye Göre Özel Bütçenin Harcama Birimi Olarak Bakarsak KURUM Personel Sayısı Genel SGB Harcama Birimi Yevmiye Sayısı Bütçesi Bütçe Dışı Kaynaklar Hacettepe Üni. (**) Enerji Bakanlığı Çalışma Bakanlığı Maliye Bakanlığı (*) (*) (*) Avrupa Bir.Gen.Sek (*) Cari ve Sermaye Transferi ile Yedek Ödenek) (**) Döner Sermaye Bütçesi Hariç

31 DURUM ANALİZİ İş Yükü Genel Bütçeye Göre Özel Bütçenin Fonksiyonel Durumu Fonksiyon Genel Bütçe İdareler Özel Bütçeli İdareler İş Yükü Stratejik Yönetim ve Plan. 10% Bütçe ve performans 15% Muhasebe ve Kesin Hesap % İç Kont ve Ön Mali Kontrol 35%

32 SWOT ANALİZİ SWOT Analizi olarak ele aldığım konular, sadece Hacettepe Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının düşünce ve deneyimlerine dayalı olarak belirlenmiştir. Genel olarak ifade edilen durumlar sadece kıyaslama açısından ele alınmıştır.

33 SWOT ANALİZİ Güçlü Yanlarımız Mali Hizmet Uzmanlarının kadromuzda yer alması Mali Hizmet Uzman ve Mali Hizmet Uzman Yardımcılığı Kadrolarımızın tamamının atanmasıyla güçlü bir uzman personel yapısına kavuşacak olması Kurumun içinde diğer görevlerinin yanında Mali Danışma Birimi olması Mevzuattan kaynaklanan mali danışmanlık ve Kurumun mali konularında lokomotifi görevi olması, kuruma danışmanlık hizmeti vermesi

34 SWOT ANALİZİ Güçlü Yanlarımız-2 Başkanlığımıza Üst Yönetimin Desteği Strateji Geliştirme Daire Başkanlıklarının görevlerini yerine getirmesinde olmazsa olmazlardan biri Üst Yönetimin desteğidir. Başkanlığımızın yapılanmasında üst yönetimin desteği görevlerini yerine getirmesinde bizleri güçlü kılmaktadır.

35 SWOT ANALİZİ Zayıf Yanlarımız-1 Kurum içindeki yerimizin belirsizliği Genel Bütçeli İdarelerde Strateji Geliştirme Birimleri direkt üst yöneticiye bağlı iken Üniversitelerde Kanun gereği konumu belli değildir. Bu gün Üst Yönetici desteği alan Başkanlığımız Rektör değişiminde bu desteği alamayabilir. Direkt Rektöre bağlı olmamız gerekirken; - Genel Sekreter Yardımcılarına, Genel Sekretere, Rektör Yardımcılarına veya Rektör Danışmanlarına bağlı çalışma durumları olabilmektedir.

36 SWOT ANALİZİ Zayıf Yanlarımız-2 Yetersiz Kadrolar Üç yıl içinde, 55 kişiye ulaşan personel sayımız, iş çokluğu, fazla yapmış olduğu çalışmanın karşılığını alamaması ve diğer kurumlardaki ücret farklılığı nedeniyle Başkanlığımızda çalışmak istememesi gibi nedenler ile bir yıl içinde 16 personelin ayrılmıştır. Bu gibi durumlar nedeniyle Başkanlığımızda personel istihdam etme zorluğu yaşanmaktadır.

37 SWOT ANALİZİ Zayıf Yanlarımız-3 Yapılanmanın tamamlanmamış olması Mali Hizmet Uzman ve Uzman Yardımcılarının atamalarının tamamlanmamış olması, mevcutların ise diğer kurumlardaki ücret farklılığı nedeniyle kadroda tutamama gibi sorunlar yaşanmaktayız. (Örneğin: 10 Mali Hizmet Uzmanı ve 5 Mali Hizmet Uzman Yardımcısı kadrosu varken, Üniversitemizde 2 Mali Hizmet Uzmanı görev yapmaktadır.

38 SWOT ANALİZİ Zayıf Yanlarımız-4 Yetersiz yazılım - Yönetim Bilgi Sistemi ve diğer yazılımların tamamlanmamış olması - Say 2000i ile e-bütçe nin birbirinden bağımsız işlemesi (Örneğin; 2006 yılında öz gelirimiz 223 Trilyon gözüküyor. Ödeme emri belgesini iki defa sisteme giriliyor)

39 SWOT ANALİZİ Zayıf Yanlarımız-5 Strateji Geliştirme Birimlerinin Örgütlenmenin tam olarak tamamlanmamış olması 2008 yılının sonbaharında kurulan Kamu Strateji Geliştirme Birim Yöneticileri Derneğinin (KASGEBDER) Üniversitelerin her ile dağılmış olması ve iş yoğunluğu nedeniyle yeterli düzeyde faaliyete geçememiş olması

40 SWOT ANALİZİ Fırsatlar SGB. nin mevzuatlar gereği kurum içindeki etkinliği 5018 sayılı yasayla verilen görevlerini SGB. nin tam olarak yerine yetirmeleri halinde Kurum içindeki etkinliği artacaktır. Yeni kurulması nedeniyle dinamik bir yapıya sahip olması Yeni yapılanmayı tamamladığında ve uzman personel yapısıyla etkin ve etkili bir birim olacaktır.

41 SWOT ANALİZİ Tehditler-1 Kurumlarda aynı görev yapan personelin eşit ücret alamaması - Üniversite Daire Başkanının Makam Tazminatı almaması - Kurumlarda Mali Hizmetler Uzmanları arasındaki ücret farklılığı - Fazla Mesai verilmemesi -Diğer personelin ücret düşüklüğü

42 SWOT ANALİZİ Tehditler-2 Kurumlar arasındaki yeri/konumunun farklılığı-1 Strateji Geliştirme Birimlerinin aynı görevleri yürütürken; - Genel Bütçeli İdarelerde Strateji Geliştirme Başkanı ve altında en az dört daire başkanı - Özel Bütçeli İdarelerde Daire Başkanı (Şube Müdürlükleri kadro olarak verilmemiştir. Yapılanmada kadro olarak verilmemesi durumunda Mali Hiz. Uzmanları ile çatışma durumuna girecektir.)

43 SWOT ANALİZİ Tehditler-2 Kurumlar arasındaki yeri/konumunun farklılığı-2 Strateji Geliştirme Birimlerinin aynı görevleri yürütürken; -Bazı Özel Bütçeli İdarelerde Şube Müdürlükleri olarak teşkilatlanmışlardır Buna göre Strateji Geliştirme Daire Başkanlıklarının yapılanması; - uzmanlık olarak mı? - hiyerarşik olarak mı?

44 SWOT ANALİZİ Tehditler-3 Eleman teminindeki güçlük - Bütçe Kanunu ile ayrılan personelin yerine yeni personel temininde güçlük yaşanmakta (%25 i kadar) - KPSS ve diğer sınavı ile gelen personelin yetersizliği (Personel seçimi yapılamaması- Uzman ve diğer personel) - Nitelikli personeli tutma zorluğu (başka kurumlara geçme durumu)

45 SWOT ANALİZİ Tehditler Mevzuatların sık değişmesi - Mevzuatların sık değişmesi nedeniyle takip ve uygulama zorluğu (Örneğin; Tedavi, 5510 sayılı Kanun ve ikincil mevzuatlar vd.) -Değişen mevzuat içeriğinin atıflarla anlatım (Örnek; 5436 sayılı Kanunun Madde 17 / tarih ve 3046 sayılı Kanunun 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi ile üçüncü fıkrasının (c) bendi, 16 ncı maddesinin (k) bendi ve 24 maddesi aynen uygulanır.)

46 SWOT ANALİZİ Tehditler Sayıştay Denetimi -Sayıştay denetiminde Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının konumu, yetki ve sorumluluğunun net belirlenmemiş olması

47 SONUÇ BEKLENTİLERİMİZ-1 - Maliye Bakanlığınca Üniversitelerin sorunlarının yerinde tespiti - Maliye Bakanlığınca düzenlenen eğitim hizmetlerinin devamı ve desteklenmesi - Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının güçlendirilmesi yönünde mevzuatlarda değişiklik yapılması (öncelikle Kurum içindeki yerinin belirlenmesi vd.)

48 SONUÇ BEKLENTİLERİMİZ-2 - Bütçe yapısının değişmesi (özerk, esnek, torba bütçe olabilir) - Maliye Bakanlığınca Rektörlere 5018 sayılı Kanun hakkında bilgilendirilme yapılması - Hizmetlerimizin yürütülmesinde Hazine Müsteşarlığı, DPT Müsteşarlığı, YÖK ve Maliye Bakanlığı arasında koordinasyonun sağlanması

49 SONUÇ BEKLENTİLERİMİZ Muhasebe Yetkililerinin yürütmesi gereken görevleri; Genel Bütçeli İdarelerde Sertifikalı Muhasebe Yetkilileri tarafından yerine getirilirken, Üniversitelerde kadrosu ve özlük hakkı olmayan tarafından yerine getiriliyor. Üniversitelere Sertifikalı Muhasebe Yetkilisi atanmasında Maliye Bakanlığınca desteklemesi ile Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilileri ve Muhasebe Yetkililerine yükümlülüğü nedeniyle de ilave ödenek verilmesi

50 SONUÇ BEKLENTİLERİMİZ Özellikle Büyük Üniversitelerde en az bir Muhasebe Yetkilisi Yardımcısının atanmasına müsaade edilmesi -SGB. Başkanlarının atamaları ve görevden alınmalarının Maliye Bakanlığının onayı ile yapılması - SGB. personelinin özlük haklarının iyileştirilmesi

51 TEŞEKK EKKÜRLER

BİRİM GÖREV TANIMLARI

BİRİM GÖREV TANIMLARI T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ BİRİM GÖREV TANIMLARI BİRİM: BAĞLI OLDUĞU BİRİM: İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI GENEL SEKRETERLİK GÖREVİN KISA TANIMI: Üniversitemiz birimlerinin hizmetlerini en iyi şekilde

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ

BOZOK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TAMAMLANMA 1 602040000 Stratejik Planlama Üniversitemiz Stratejik Planının Hazırlanması, Yenilenmesi Ve Güncellenmesi Konusunda Koordinasyonu Sağlamak Kanunu (Md.9,60) 2-Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya

Detaylı

HARCAMA YETKİLİLERİ İLE İLGİLİ BAZI ÇELİŞKİLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

HARCAMA YETKİLİLERİ İLE İLGİLİ BAZI ÇELİŞKİLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ HARCAMA YETKİLİLERİ İLE İLGİLİ BAZI ÇELİŞKİLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Prof. Dr. Asaf VAROL GİRİŞ 1999 yılı öncesinde Üniversitelerin bünyesinde yer alan bölüm ve birimlerin her birinin kendi Döner Sermaye

Detaylı

ORGANİZASYON YAPISI, GÖREV VE SORUMLULUKLARINDA ANAN SORUNLAR VE

ORGANİZASYON YAPISI, GÖREV VE SORUMLULUKLARINDA ANAN SORUNLAR VE STRATEJİ GELİŞ İŞTİRME BİRİMLERİNİN ORGANİZASYON YAPISI, GÖREV VE SORUMLULUKLARINDA YAŞANAN ANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Sunum Planı 1. Strateji Geliştirme Daire Başkanl kanlıklarının Çalışma Usul

Detaylı

2012 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU

2012 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2012 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER SUNUŞ I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- İdareye İlişkin Bilgiler.... 1- Fiziksel

Detaylı

2013 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU

2013 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2013 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER SUNUŞ I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- İdareye İlişkin Bilgiler.... 1- Fiziksel

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde(1)- (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU HAKKARİ ŞUBAT 2014 İÇİNDEKİLER BİRİM YÖNETİCİSİNİN SUNUŞU.... 1 I- GENEL BİLGİLER...... 2 A. MİSYON VE VİZYON..... 2 B. YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUKLAR..

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SIRA ADI 1 Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 1-Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol

Detaylı

KOTROL ORTAMI STANDARDI ÇALIŞMA GRUBU. Sunum: YUSUF KÜTÜK MAYIS 2012

KOTROL ORTAMI STANDARDI ÇALIŞMA GRUBU. Sunum: YUSUF KÜTÜK MAYIS 2012 KOTROL ORTAMI STANDARDI ÇALIŞMA GRUBU Sunum: YUSUF KÜTÜK MAYIS 2012 YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR DURUM ANALİZİ SONUÇLARI KARŞILAŞILAN SORUNLAR... ÇÖZÜM ÖNERİLERİ UYGULAMA ÖRNEĞİ SUNUMU KONTROL ORTAMI ÇALIŞMA GRUBU(1.

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2018 MALİ YILI I. ÜÇ AYLIK BÜTÇE, PERFORMANS PROGRAMI ve MUHASEBE GERÇEKLEŞMELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI NİSAN - 2018 BARTIN A. 2018 MALİ YILI

Detaylı

2011 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU

2011 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2011 MALİ YILI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER SUNUŞ I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- İdareye İlişkin Bilgiler.... 1- Fiziksel

Detaylı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI MERKEZİ ARAŞTIRMA LABARATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI MERKEZİ ARAŞTIRMA LABARATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI MERKEZİ ARAŞTIRMA LABARATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU Rize 2016 1 1-SUNUŞ Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Giresun Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma

Detaylı

MÜDÜR. Yüksekokulu ve birimlerinin en yetkili temsilcisi olan Müdür, Kurullara. başkanlık eder.

MÜDÜR. Yüksekokulu ve birimlerinin en yetkili temsilcisi olan Müdür, Kurullara. başkanlık eder. MÜDÜR SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÜST BİRİM REKTÖR İŞ ÜNVANI MÜDÜR ALT MÜDÜR YARDIMCISI YÜKSEKOKUL SEKRETERİ TEMEL GÖREV Yüksekokulu ve birimlerinin en yetkili temsilcisi olan Müdür, Kurullara başkanlık eder. Eğitim-öğretim

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI GEÇİCİ BÜTÇE DÖNEMİ DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI NİSAN - 2016 BARTIN A. 2016 YILI GEÇİCİ BÜTÇE DÖNEMİ GERÇEKLEŞMELERİ 5018 sayılı Kamu

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV TANIMI

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV TANIMI 911.SDB.PGT/F01 04.12.2015 1 / 5 Revizyon Tarihi Revizyon No Açıklama Sistem Geliştirme Süreç 911.SDB.PGT/F01 04.12.2015 2 / 5 Birim : Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Görev Adı : Daire Başkanı Amiri

Detaylı

Belediyeler ve Kamu Mali Yönetim Sistemi

Belediyeler ve Kamu Mali Yönetim Sistemi Belediyeler ve Kamu Mali Yönetim Sistemi 16 Nisan 2011 Mehmet BÜLBÜL Daire Başkanı Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü mbulbul06@gmail.com www.bumko.gov.tr/kontrol Kamu Mali Yönetim

Detaylı

YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Giresun Üniversitesi Sağlık Uygulama

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 2

Detaylı

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU [Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı] [Gazi Üniversitesi Rektörlüğü 06500 Teknikokullar ANKARA] [2015] [Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı-İç Değerlendirme Raporu] [2015]

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLAR DAĞITIM LİSTESİ. Daire Başkanı.

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLAR DAĞITIM LİSTESİ. Daire Başkanı. PERSONELİN UNVANI ADI ve SOYADI Sadullah NASANLI (Genel Sekreter Yrd.) Zeliha KANMAZ KILIÇ (Tekniker) Mehmet YERAL (Sürekli İşci) YEDEK GÖREVLENDİRİLEN PERS. UNVANI ADI ve SOYADI M. Veysi KARAMEHMETOĞLU

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV TANIMI

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV TANIMI 911.MKH.PGT/F01 01.06.2014 1 / 5 Revizyon Tarihi Revizyon No Açıklama 911.MKH.PGT/F01 01.06.2014 2 / 5 Birim : Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Görev Adı : Muhasebe Yetkilisi (MY) Amiri : Sorumluluk

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Ayrıntılı Harcama Finansman Programı Tekliflerinin Hazırlanması ve uygulanması 2

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV TANIMI

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV TANIMI 911.SDB.PGT/F02 04.12.2015 1 / 5 Revizyon Tarihi Revizyon No Açıklama Sistem Geliştirme Süreç 911.SDB.PGT/F02 04.12.2015 2 / 5 Birim : Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Görev Adı : Amiri : Sorumluluk

Detaylı

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ

PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ T.C. ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ AD SOYAD KADRO UNVANI GÖREVLERİ * GÖREV DEVRİ ** Belgin AKYÜZ Daire Başkanı V. Strateji Geliştirme Daire

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SÜREÇ ANALİZİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI SÜREÇ ANALİZİ 911.SGB.GYS/P01 01.01.2015 1 / 5 REVİZYON DURUM Revizyon Tarihi Revizyon No Açıklama Sistem Geliştirme Süreç 911.SGB.GYS/P01 01.01.2015 2 / 5 1. Amaç: Bu süreç, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Strateji

Detaylı

DEKAN. Fakülte ve birimlerinin en yetkili temsilcisi olan Dekan, Kurullara başkanlık eder.

DEKAN. Fakülte ve birimlerinin en yetkili temsilcisi olan Dekan, Kurullara başkanlık eder. DEKAN ÜST BİRİM REKTÖR DEKAN ALT DEKAN YARDIMCISI FAKÜLTE SEKRETERİ Fakülte ve birimlerinin en yetkili temsilcisi olan Dekan, Kurullara başkanlık eder. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin düzenli ve başarılı

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ORGANİZASYON EL KİTABI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ORGANİZASYON EL KİTABI Sayfa/Topl. Sayfa No 1/10 Hazırlayan Onaylayan 1.1. Başkanlığın Görevleri Ulusal kalkınma strateji ve politikaları, yıllık program ile hükümet programı çerçevesinde idarenin orta ve uzun vadeli strateji

Detaylı

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ 04/10/2010 SKS Daire Bşk. YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ Kuruluş ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, 2547 Sayılı Kanunun 4 üncü ve 47 nci maddeleri ile Yüksek Öğretim Kurumları Mediko-Sosyal,

Detaylı

Sayı : 01-02-44 26.02.2015 Konu : Tavsiye Kararı Talebi KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMUNA

Sayı : 01-02-44 26.02.2015 Konu : Tavsiye Kararı Talebi KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMUNA Sayı : 01-02-44 26.02.2015 Konu : Tavsiye Kararı Talebi KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMUNA Türk kamu yönetiminde son dönemde yaygınlaşarak artan uzmanlaşmaya dayalı personel yaklaşımının, Bakanlık düzeyindeki ilk

Detaylı

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır.

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır. T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII CUMHURİİYET ÜNİİVERSİİTESİİ 2012 YIILII DENETİİM RAPORU EYLÜL 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

2011 YILI Gazi Üniversitesi Maliye Meslek Yüksekokulu Birim Faaliyet Raporu

2011 YILI Gazi Üniversitesi Maliye Meslek Yüksekokulu Birim Faaliyet Raporu 2011 YILI Gazi Üniversitesi Maliye Meslek Yüksekokulu Birim Faaliyet Raporu 1 İÇİNDEKİLER ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- İdareye İlişkin

Detaylı

KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI UYUM EYLEM PLANI REHBERİ. Ramazan ŞENER Mali Hizmetler Uzmanı. 1.Giriş

KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI UYUM EYLEM PLANI REHBERİ. Ramazan ŞENER Mali Hizmetler Uzmanı. 1.Giriş KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI UYUM EYLEM PLANI REHBERİ 1.Giriş Ramazan ŞENER Mali Hizmetler Uzmanı Kamu idarelerinin mali yönetimini düzenleyen 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu 10.12.2003

Detaylı

Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik. 2015 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar

Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik. 2015 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar SORUMLU /ALT 1 38.99.00.01 Üst yönetim, akademik ve idari birimler kurumsal kodu altında yer alan tertiplerdeki ödeneklerin harcama birimleri itibarıyla dağıtılması, dağıtımı yapılan ödeneklerin ekonomik

Detaylı

Maliye Bakanlığı (BÜMKO) 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca bir önceki yılda Başbakan oluru ile iptal edilen boş sürekli işçi kadrolarını il

Maliye Bakanlığı (BÜMKO) 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca bir önceki yılda Başbakan oluru ile iptal edilen boş sürekli işçi kadrolarını il OCAK Maliye Bakanlığınca (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü/BÜMKO) merkezi yönetim bütçesiyle ilgili ayrıntılı harcama ve finansman programlarının hazırlanmasına ilişkin usul ve esasların belirlendiği

Detaylı

T.C TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SINAV UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2015 MALİ YILI FAALİYET RAPORU

T.C TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SINAV UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2015 MALİ YILI FAALİYET RAPORU T.C TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SINAV UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2015 MALİ YILI FAALİYET RAPORU SUNUŞ Üniversitemiz Rektörlüğü nün, Sınav Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulması konusundaki talebi, 04/12/2013

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini, 19 Ocak 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28887 Turgut Özal Üniversitesinden: YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Stratejik planı hazırlamak ve uygulanabilirliğini kontrol etmek,

Stratejik planı hazırlamak ve uygulanabilirliğini kontrol etmek, ( ) Enstitü kurullarına başkanlık etmek, enstitü kurullarının kararlarını uygulamak ve enstitü birimleri arasında düzenli çalışmayı sağlamak, Her öğretim yılı sonunda ve istendiğinde enstitü genel durumu

Detaylı

BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ

BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE İŞ VE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ Kalkınma Bakanlığınca hazırlanan

Detaylı

T.C. ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ

T.C. ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ STANDART 14: RAPORLAMA Üniversitemiz stratejik planı ve performans programları Strateji Daire Başkanlığı web sayfasında (http://strateji.ogu.edu.tr) yayımlanmaktadır. Fakültemiz 2013-2017 Dönemi Stratejik

Detaylı

Namık Kemal Üniversitesi

Namık Kemal Üniversitesi Namık Kemal Üniversitesi Kurumsal Değerlendirme ve Stratejik Planlama Çalışmaları Bilgilendirme Notu No. 2 Öğr. Gör. Özcan Konur Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü Mayıs Đçindekiler listesi Özet... 3

Detaylı

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV DAĞILIM ÇİZELGESİ AD SOYAD KADRO UNVANI GÖREVLERİ Hasan ASLAN Daire Başkanı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı görevini yerine getirmek. Üniversitemiz Rektörlük ve bağlı birimlerinin, hizmetlerini en iyi şekilde yürütebilmeleri

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2009 MALİ YILI Hukuk Müşavirliği FAALİYET RAPORU Ankara 2009 1 SUNUŞ 2007-2011 yılları arasını kapsayan Müşavirliğimiz Stratejik Planında ortaya konulan amaç ve hedeflerimizi gerçekleştirmek

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ

GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı Girne Üniversitesi akademik birimlerin teşkilatlanması, işleyiş, görev, yetki ve sorumluluklarıyla, ilgili

Detaylı

(31.12.2005 tarih ve 26040 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1)

(31.12.2005 tarih ve 26040 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1) (31.12.2005 tarih ve 26040 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Maliye Bakanlığından : Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1) 1. Giriş Bilindiği üzere, 24/12/2003 tarihli

Detaylı

MALİ TAKVİM Erkan KARAARSLAN OCAK - Maliye Bakanlığınca (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü/BÜMKO) merkezi yönetim bütçesiyle ilgili ayrıntılı harcama ve finansman programlarının hazırlanmasına ilişkin

Detaylı

ENSTİTÜ MÜDÜRÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI:

ENSTİTÜ MÜDÜRÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI: ENSTİTÜ MÜDÜRÜ ORGANİZASYONDAKİ YERİ : Rektöre bağlı görev yapar. Enstitü kurullarına başkanlık etmek, enstitü kurullarının kararlarını uygulamak ve enstitü birimleri arasında düzenli çalışmayı sağlamak,

Detaylı

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Sıra No Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayanağı Mevzuatın Adı ve Numarası Hizmetten Yararlananlar Hizmeti Sunmakla Görevli Kurum/ Birim

Detaylı

STRATEJİK PLANLAMA. Afyonkarahisar

STRATEJİK PLANLAMA. Afyonkarahisar STRATEJİK PLANLAMA Afyonkarahisar Soru 1 : Çalışma konusu ile ilgili temel sorunlar nelerdir? KARŞILAŞILAN SORUNLAR : 1) İlk stratejik planların yapılma döneminde, stratejik planlama ekiplerinde yer alan

Detaylı

MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN

MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN 10131 MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5671 Kabul Tarihi : 26/5/2007 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 7/6/2007 Sayı : 26545 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

HÜTF HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI

HÜTF HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Akademik Kurul Toplantısı M Salonu HÜTF Halk Sağlığı HÜTF HALK SAĞLIĞI ANABİLİM DALI PROF. DR. KERİM HAKAN ALTINTAŞ 28.03.2017 Akademik Personel Sayıları 10 profesör (Biri 13b/4

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönerge; Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Uluslararası

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ 30 Mayıs 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27949 YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ HİZMETİ SUNMAKLA GÖREVLİ/YETKİLİ KURUMLARIN/BİRİMLERİN ADI HİZMETİN SUNUM SÜRECİNDE SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KURULUŞ,GÖREV VE YETKİLERİ

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KURULUŞ,GÖREV VE YETKİLERİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KURULUŞ,GÖREV VE YETKİLERİ GENEL BÜTÇE VE MALİ MEVZUAT UYGULAMALARI Yusuf KARA Daire Başkanı ANTALYA - 10/04/2015 KURULUŞ,GÖREV VE YETKİLER KURULUŞ,GÖREV VE YETKİLER

Detaylı

BAKANLIĞIMIZ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARININ TAMAMLANMASI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI

BAKANLIĞIMIZ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARININ TAMAMLANMASI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI BAKANLIĞIMIZ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARININ TAMAMLANMASI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI OCAK 2015 Sunum Planı İç Kontrol ün Tanımı ve Amaçları Birimlerin Sorumlulukları İç Kontrol Standartları Bakanlıkta

Detaylı

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge; Muş Alparslan Üniversitesi öğretim üyeleri ile doktora ya

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI YILLIK İŞ PLANI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI YILLIK İŞ PLANI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI YILLIK İŞ PLANI AY Bütçe ve Performans Programı İç Kontrol nden bütçe, performans bütçe, stratejik planı oluşturacak mali bilgilerin derlenmesi. 6245 sayılı Harcırah

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Dekan Görevin Bağlı Bulunduğu Rektör Yardımcısı, Rektör Prof.Dr.İbrahim KÜRTÜL 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanununda verilen görevleri yapmak. Fakülte kurullarına

Detaylı

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ KISIM Amaç ve Hukuki Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Strateji Geliştirme

Detaylı

Birinci Bölüm. İkinci Bölüm

Birinci Bölüm. İkinci Bölüm Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İpek Üniversitesinin yönetimi, işleyişi, akademik organları ve görevlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Kalite Çalışmaları

Sakarya Üniversitesi Kalite Çalışmaları Sakarya Üniversitesi Kalite Çalışmaları Durum Analizi Hazırlayan: KADEM Sunum İçeriği Kapsam YÖDEK Özdeğerlendirme Modeli SAÜ Kalite Yapılanması SAÜ Stratejik Yönetim Modeli SAÜ Kalite Adımları SAÜ Kalite

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ GÖREV TANIMI FORMU. : Eğitim Fakültesi Dekanlığı : Dekan : Dekan Yardımcıları Fakülte Sekreteri

EĞİTİM FAKÜLTESİ GÖREV TANIMI FORMU. : Eğitim Fakültesi Dekanlığı : Dekan : Dekan Yardımcıları Fakülte Sekreteri EĞİTİM FAKÜLTESİ GÖREV TANIMI FORMU Dairesi Görevi Astları : Eğitim Fakültesi lığı : : Yardımcıları Fakülte Sekreteri 1. Fakülte kurullarına başkanlık etmek, fakülte kurullarının kararlarını uygulamak

Detaylı

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır.

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır. T..C.. SSAYIIŞŞTAY BAŞŞKANLIIĞII HARRAN ÜNİİVERSSİİTESSİİ 22001122 YIILII DENETİİM RAPORU EYLÜL 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta:

Detaylı

YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 2547 Sayılı YÖK da belirtilen niteliklere sahip olmak.

YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 2547 Sayılı YÖK da belirtilen niteliklere sahip olmak. YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ Doküman No SİÜ.GT-120 Sayfa 1 VEKALET EDECEK : Rektöre bağlı görev yapar : Müdür Yardımcısı Yüksekokul Kurullarına başkanlık etmek, ilgili kurulların karar ve birimler arasında düzenli

Detaylı

T. C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Sinop

T. C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Sinop T. C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Sinop Üniversitesinde öğrenim görmekte olan engelli öğrencilerin

Detaylı

2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu

2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu T.C. DIYARBAKIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI 2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu Denetim Konusu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığının 2015 Mali Yılı Gelir ve Giderleri İle bunlara ilişkin hesap kayıt

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU GAZİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI

Detaylı

ERDEMLİ BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI FAALİYET RAPORU

ERDEMLİ BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI FAALİYET RAPORU ERDEMLİ BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI FAALİYET RAPORU HARCAMA YETKİLİSİ SUNUŞU Mali Hizmetler Müdürlüğü hizmetlerini 5393 sayılı Belediye Kanunu, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Fırat Üniversitesine bağlı olarak kurulan Proje

Detaylı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1- Bu yönetmelik Kayseri Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

Mali İşler ve Taşınır Kayıt Sorumlusu Görev Tanımı

Mali İşler ve Taşınır Kayıt Sorumlusu Görev Tanımı Mali İşler ve Taşınır Kayıt Sorumlusu Görev Tanımı Birim: Görev Adı: Amiri: Sorumluluk Alanı: Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Mali İşler ve Taşınır Kayıt Sorumlusu (Bilgisayar İşletmeni) Yüksekokul Sekreteri

Detaylı

Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar

Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar 1 38.99.00.01 Üst yönetim, akademik ve idari birimler kurumsal kodu altında yer alan tertiplerdeki ödeneklerin harcama birimleri itibarıyla dağıtılması, dağıtımı yapılan ödeneklerin ekonomik sınıflandırmanın

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV TANIMI

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV TANIMI 911.OMK.PGT/F01 04.12.2015 1 / 5 Revizyon Tarihi Revizyon No Açıklama Sistem Geliştirme Süreç 911.OMK.PGT/F01 04.12.2015 2 / 5 Birim : İç Kontrol ve Ön Mali Kontrol Birimi Görev Adı : Ön Mali Kontrol Birim

Detaylı

2017 YILI GAZİ ÜNİVERSİTESİ FAALİYET RAPORU (BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ)

2017 YILI GAZİ ÜNİVERSİTESİ FAALİYET RAPORU (BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ) 2017 YILI GAZİ ÜNİVERSİTESİ FAALİYET RAPORU (BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ) 1 İÇİNDEKİLER ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU....2-3 I- GENEL BİLGİLER..4 A- Misyon ve Vizyon...4 B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar...4

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU DOĞRUDAN-TEMİN MAL ALIM SÜRECİ. Başla

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU DOĞRUDAN-TEMİN MAL ALIM SÜRECİ. Başla DOĞRUDAN-TEMİN MAL ALIM SÜRECİ - İlgili birim Birimin ihtiyacının ortaya çıkması ve gerekli ödeneğin olması - 5434 sayılı ihale kanunu 22 d maddesi - Müdür Harcama yetkilisi piyasa araştırılması için görevlileri

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İKİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İKİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam Amaç SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönerge nin amacı; Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme

Detaylı

T. C. İzmir Bornova Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM

T. C. İzmir Bornova Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM T. C. İzmir Bornova Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Bornova Belediye

Detaylı

MALİ TAKVİM OCAK. - Maliye Bakanlığınca (BÜMKO) ayrıntılı harcama programı vizeleri yapılır.

MALİ TAKVİM OCAK. - Maliye Bakanlığınca (BÜMKO) ayrıntılı harcama programı vizeleri yapılır. MALİ TAKVİM OCAK - Maliye Bakanlığınca (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü/BÜMKO) merkezi yönetim bütçesiyle ilgili ayrıntılı harcama ve finansman programlarının hazırlanmasına ilişkin usul ve esasların

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 18.01.2011 tarih ve 2011/25 sayılı Senato Kararı ile değişiklik yapılmıştır. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU

YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu nun 41 inci maddesi ve ilgili Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmeliğe

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İç Kontrol Sistemi İş Akış Şemaları

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İç Kontrol Sistemi İş Akış Şemaları Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu KELKİTADMYO/0057 Performans programı ekibinin oluşturulması ve makam onayı alınması O-MS İhtiyaçların tespit edilmesi (eğitim, veri, danışmanlık, kaynak vb.) Zaman

Detaylı

TC GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMI FORMU. Temel İş ve Sorumluluklar

TC GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMI FORMU. Temel İş ve Sorumluluklar TC Astları n Amacı : MÜDÜRLÜK : Müdür : Rektör : Enstitünün tüm akademik ve idari personeli : Enstitüde yürütülen her türlü işlemlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamak Enstitü misyon ve vizyonunu

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA NO ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) k planlama çalışmalarının Kamu İdarelerinde k Pplanlamaya İlişkin Ususl ve Esaslar

Detaylı

Mal Teslim Alma İş Akış Şeması

Mal Teslim Alma İş Akış Şeması Mal Teslim Alma İş Akış Şeması Fatura ve Muayene Kabul Komisyonu Oluru Satınalma birimi tarafından düzenlenen fatura ve muayene kabul komisyonu olurlarının Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisine gelir Malın

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör Yardımcısı

Detaylı

MALİ YILI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERFORMANS PROGRAMI

MALİ YILI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERFORMANS PROGRAMI 2008-2012 MALİ YILI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERFORMANS PROGRAMI Stratejik Amaç 1 : Ege Üniversitesi nin Stratejik Yönetim sistemini yapılandırmak ve stratejik yönetime geçmesini sağlamak Hedef

Detaylı

AHMET ACAR EGE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 16 17 Mayıs 2013 VAN

AHMET ACAR EGE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 16 17 Mayıs 2013 VAN AHMET ACAR EGE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 16 17 Mayıs 2013 VAN 1. GENEL BİLGİLER 2. EGE ÜNİVERSİTESİ NDE İÇ KONTROL STANDARTLARI UYUM ÇALIŞMALARI 3. İÇ KONTROL ÇALIŞMALARI SÜRECİNDE

Detaylı

ÜNİVERSİTELERDE AKADEMİK YAPILANMA

ÜNİVERSİTELERDE AKADEMİK YAPILANMA ÜNİVERSİTELERDE AKADEMİK YAPILANMA Yükseköğretimde en yüksek eğitim kurumu olan üniversiteler, bilimsel özerkliğe ve kamu tüzel kişiliğine sahip, yüksek düzeyde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma, yayın

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İMZA VE PARAF ADIMLARI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İMZA VE PARAF ADIMLARI 841.02.03.00 602.07.01.00 841.01.01.00 602.08.01.00 STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İMZA VE PARAF ADIMLARI İÇ LARI DIŞ LAR 1 Performans Programının Hazırlanması 2-Sayıştay 3-4-Kalkınma Bakanlığı 5-6-Kamuoyu

Detaylı

2013 YILI GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK FAALİYET RAPORU

2013 YILI GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK FAALİYET RAPORU 2013 YILI GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİK FAALİYET RAPORU Bağlarbaşı Mahallesi/Gümüşhane/ TÜRKİYE Tel : 0 456 233 75 50 Fax : 0 456 233 74 27 İÇİNDEKİLER ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU I- GENEL BİLGİLER

Detaylı

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi nde öğrenim gören

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN BİRİMLERE DAĞILIMI, ÖDENEK GÖNDERME BELGESİNE BAĞLANMASI VE KULLANILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN BİRİMLERE DAĞILIMI, ÖDENEK GÖNDERME BELGESİNE BAĞLANMASI VE KULLANILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN BİRİMLERE DAĞILIMI, ÖDENEK GÖNDERME BELGESİNE BAĞLANMASI VE KULLANILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Usul ve Esaslar, yükseköğretim

Detaylı

YÖNETMELİK DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 25 Ağustos 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28036 Düzce Üniversitesinden: YÖNETMELİK DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ 2014 MALİ YILI DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 2014 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 I.GENEL BİLGİLER 4 A.MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2018 MALİ YILI II. ÜÇ AYLIK BÜTÇE, PERFORMANS PROGRAMI ve MUHASEBE GERÇEKLEŞMELERİ DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TEMMUZ - 2018 BARTIN A. 2018 MALİ YILI

Detaylı

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır.

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır. T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII ESKİİŞEHİİR OSMANGAZİİ ÜNİİVERSİİTESİİ 2012 YIILII DENETİİM RAPORU EYLÜL 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta:

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENEN YARARLANANLAR MERKEZİ İDARE HİZMETTEN BELGELER. 1- Birimlerarası iç kontrole ilişkin yazışmalar

BAŞVURUDA İSTENEN YARARLANANLAR MERKEZİ İDARE HİZMETTEN BELGELER. 1- Birimlerarası iç kontrole ilişkin yazışmalar T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO 95444 869000000 Danışmanlık hizmeti sunma ve bilgilendirme işlemleri Mali kanunlarla ilgili diğer mevzuatın

Detaylı