BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI"

Transkript

1 BESMAK BMT - 100E SERİSİ SERVO ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME - BASMA MALZEME TEST MAKİNASI 2015

2 TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Cihaz en az 100 kn yük uygulama kapasitesi vardır. Gövde Tipi: Elektronik Ünite: Kontrol: Kontrol Hassasiyeti: Yük Çözünürlüğü : Min. Yük Kontrol Hızı: Hız Ölçüm Hassasiyeti: Deplasman Ölçüm Kararlılığı: Max. Deplasman Kontrol Hızı: Min. Deplasman Kontrol Hızı: Gövde Rijitliği : Dikey Test Mesafesi: Yatay Test Mesafesi: Yaklaşık Boyutlar (en x boy x yükseklik) mm : Yaklaşık Ağırlık: Bilgisayar Yazılımı: Çalışmaya Uygun Ortam Sıcaklığı: Güç: Cihazın gövdesi 2 kolonlu ve yer tipidir. Alman Menşeili DOLI Kontrolör 1) DOLI Kontrolör 2)RMC Uzaktan Kumanda Konsolu 3)Bilgisayar Yazılımı Test&Motion (Yük, Deplasman ve Ekstansometre Kontrollü) 0,0002 mm ya da 0,0001 kn ± adım 0,001 kn/s Cihazın hız ölçüm hassasiyeti en az %±0,1 dir. En az 0.02µm mm/dk 0,0005 mm/dk 275 kn/mm Cihazın dikey test bölgesi en az 1450 mm dir. Cihazın yatay test alanı ( kolonlar arası boşluk) en az 600 mm dir. 955 x1050 x kg Mevcut (Test&Motion) 10 C~30 C, Nem <80% Cihazın elektrik bağlantısı 380 veya 220 V 50/60 Hz dir.

3 GENEL ÖZELLİKLER ve UYGULAMALAR Cihaz elektromekanik motor tahrikli ve bilgisayar aracılığı ile yazılım kontrollüdür, cihaz gövdesi, elektroniğini ve kontrol ünitesini içermektedir. Çapraz kafanın hareket hız aralığı 0,0005 mm/dakika ile mm/dakika aralığını sağlamaktadır. Bu hız değerleri test esnasında ayarlanabilmekte ve kesintisizdir. Elektromekanik Universal Test Cihazı ilgili çene ve aparatlar kullanılarak birçok testi standartlara uygun olarak gerçekleştirebilmektedir. Cihazın yanında standart yük hücresine ek olarak daha düşük kapasiteli (20kN, 30kN, 50kN, 100kN vb.) yük hücreleri de müşteri talebine göre opsiyonel olarak sağlanabilir. Cihazın yük ölçüm hassasiyeti yük hücresi kapasitesinin 1/1 ile 1/1.000 aralığında %±0,5 (Class0,5)dir. Cihaz, çekme, basma yüklemeleri ve kuvvet çevrimi ile uzama çevrimi yapabilmektedir ve zamana bağımlı olarak uzama miktarı ve yük okunabilmektedir. Verilen bütün yük hücreleri çekme ve basma yönünde testlere uygundur. Standartlar; ISO , ASTM E4, DIN 51221, AFNOR A Aparatların tamamı Universal Test Cihazına kolay ve hızlı bir şekilde monte ve demonte edilebilmektedir. Cihazın gövde sağlamlığı ( frame rigity) en az 275kN/mm dir.

4 Örnek Basma Test Plakaları Şekilde üstte görülen basma plakası küresel yataklıdır. Cihaz ile birlikte 1 adet minimum 100kN dayanımı olan, en az 100 mm çapında basma plakaları ve bağlantı aksesuarları verilmektedir.

5 Üç / Dört Nokta Eğilme Deneyi Aparatı Cihaz ile birlikte 1 adet 3 nokta eğme test aksesuarı verilmektedir. Bu test aksesuarının numune ile temas eden üst ucu 10mm ve alt tabla uçları 30mm çapa sahiptir. Ayrıca alt tabla destekler arası mesafesi 10 mm ile 500 mm aralığında ayarlanabilmektedir.

6 Çekme Testi- Numune Boyut ve Şekillerine Göre Üretilebilen Çene Seti Cihaz ile birlikte 100 kn kapasiteli mekanik kamalı tip çekme çenesi verilmektedir. Verilecek olan çene -70 ile +250 C sıcaklık aralığında çalışmaya uygundur. Ayrıca çene ile birlikte 0-20 mm kalınlık aralığındaki yassı numuneler için ve 4-26 mm çap aralığındaki yuvarlak numuneler için çene ağzı (çene yüzeyi) verilmektedir.

7 Veri Toplama ve Kontrol Sistemi Doli Edc 580 Almanya dan ithal edilen EDC Kontrolör, yüksek teknolojiye sahip test makinalarında geniş bir kullanım alanına sahiptir. Özellikle veri toplama ve kapalı çevrim (geri besleme) kontrolü için tasarlanmış güçlü ve etkin bir sistemdir. Tuşları ve ekranı olmayan EDC 580, statik ve dinamik test makineleri için dizayn edilmiştir. Sabit kontrol, yüksek ölçüm hassasiyeti ve yüksek aktarma-toplama hızı (5kHz (5000Hz) gibi özelliklere sahiptir. Ayrıca cihaz, kendini tanımlama ve kendini kalibre edebilme fonksiyonlarına da sahiptir. Günümüzde, statik ve dinamik test makinalarında yaygın olarak kullanılan en güvenilir cihazdır. EDC 580 Statik ve Dinamik testler için tasarlanmış bir kontrol ünitesidir. 8 adet genel kullanım amaçlı I4 slotları ünite üzerindedir. Genelde yük kontrolü ve gövde üzerinde meydana gelen toplam uzamaya göre yapılan testler, DOLI sayesinde hem yük hem deplasman hem de ekstansometre strain ya da deformasyon (bağlanabilen herhangi bir ölçüm sensörü ile numune üzerinden alınan verilerle kontrollü olarak) kontrolü ile gerçekleştirilebilmektedir. Deformasyon kontrolü sayesinde daha hassas okumalar yapılabilmekte ve kopma yükü, kopma uzaması, maksimum yük, maksimum uzama v.b. gibi veriler gerçek zamanlı olarak saniyede 5 khz ile ölçülebilmektedir. Cihaz kontrol ünitesinin veri toplama hızı en az Hz dir Kontrol ünitesinin bilgisayar bağlantısı USB veya Ethernet ile yapılabilmektedir.

8 Test & Motion Bilgisayar Test Yazılımı DOLI test yazılımı Test&Motion sayesinde testler bilgisayar ortamında gerçekleştirilebilmektedir. Testlerin anlık verileri, grafikleri, test sonuçları yazılım penceresinde gözlemlenebilmekte; sonuçlar ve grafikler bilgisayar ortamında saklanabilmekte, değerler ofis programlarına aktarılabilmekte ve çıktı alınabilmektedir. Yazılım, raporlama ve istatiksel bilgi verme (maksimum kuvvet, minimum kuvvet, standart sapma, %CV, yieldpoint, modül gibi), re-analiz yapma, kullanıcı isteğine göre kişiselleştirilebilme, istenilen sonuçlar çıktı ekranına yansıtılabilme özelliklerine sahiptir. Cross-head hareketi bilgisayar yazılımı sayesinde tek tuşla rahatça yapılabilmektedir ve crosshead test sonlandığında test ayarlarından belirleyebileceğimiz bir hız ile ilk konumuna dönmektedir. Test ayarları ve cihaz ayarları yazılım sayesinde basit bir şekilde yapılabilmektedir. Ayrıca yazılım en az 9 dil desteklemektedir ve uzaktan yardım ile firmamız tarafından 7/24 online destek sağlanmaktadır. Cihaz ile birlikte çekme, basma, eğme, cycle (git-gel) (pozitif bölgede ve tanımlanan 2 nokta arasında en az 900 adet kuvvet,uzama veya yüzde uzama çevrimlerini yapabilen) ve özel kontrol yazılımı ( istenilen farklı yüklere veya farklı deplasman değerlerine göre test içerisinde, testi en az 20 bölüme ayırarak ; bu bölümler içerisinde yükleme, boşaltma ve bekletme gibi farklı basamaklar oluşturulmasına izin verebilen, ayrıca bahsedilen bu en az 20 bölüm içerisinde seçilecek en az 3 veya 3 den fazla bölüm içerisinde ilave olarak döngü (cycle) testlerini yapabilen) verilmektedir. Yazılım raporlama, istatistiksel bilgi verme (maksimum kuvvet, minimum kuvvet, standart sapma vs.), yield point, Enerji ( tokluk ), belli bir uzamadaki yük veya gerilme değeri veya belli bir yükteki uzama veya yüzde uzama değerlerini verebilmektedir. Raporda kabul red aralıkları girilebilmekte, ayrıca yazılım re-analiz (daha önce yapılmış olan test bilgilerinin bilgisayar belleğinden çağırılıp farklı parametrelere göre yeniden değerlendirilmesi) özelliklerine sahip bir yazılım mevcuttur. Yazılım en az Türkçe, İngilizce ve Almanca kullanıma izin vermektedir. Aynı rapor üzerinde aynı teste ait en az 2 adet grafik çizilebilmektedir.( Yük uzama ve Gerilme zaman gibi ) Rapor üzerinde kabul ret alanı girilebilmekte, Rapora fotoğraf veya logo eklenebilmektedir. Yazılım ISO standardına uygun test metoduna sahiptir, cihaz ve yazılım bu standarda uygun test yapmaya elverişlidir. Yazılım ile ayrıca ön yükleme (preload) veya ön çevrim (precycle) yapılabilir özelliktedir. Yazılım test sonuçlarını, grafikleri ve istatistiki değerleri Excel, Word gibi ofis programlarına aktarabilmekte, bu değerleri içeren test raporu.pdf formatında kaydedilebilmektedir.

9 Yazılım Ekran Görüntüleri ve Özellikleri Düz ve nervürlü metal malzemelerin TS EN ISO standardına uygun olarak kopma yükü, kopma uzaması, maksimum yük, maksimum uzama vb. verilerini sunabilecek çekme, akma testleri yapar. Grafik sonuç ekranı ve buna bağlı test sonuçları

10 Aşırı yük koruma parametresine sahiptir. Aşırı yük anında sistemi otomatik durdurur. Aşırı yük koruma paraparametresi

11 Deney başlangıcında otomatik olarak sıfırlama yapabilir. Sensörlerin başlangıç sıfırlama fonksiyonu

12 Otomatik kopma algılama sistemine sahiptir. Kullanıcı tarafından belirlenen yük ve yük kaybı oranında test sonlandırılır.

13 Test sonunda istenildiği takdirde otomatik olarak geri dönme özelliği vardır. Test sonunda otomatik geri dönme özelliği

14 Videoekstensometre ve otomatik ekstensometre bağlanabilme özelliğine sahiptir. Otomatik ekstansometre tanıma ekran görüntüleri.

15 Video ekstensometre tanıma ekran görüntüsü

16 Kontrol elektronikleri, yük hücresi ve ekstensometre gibi algılayıcıları otomatik olarak tanıyabilir ve kalibrasyonlarını sağlayabilme. Yük hücresi ve ekstansometre algılayıcılarını tanıma fonksiyonu Yük ve deplasman kontrollü kalibrasyon fonksiyonu

17 TS EN ISO standardına uygun özellikte gerinme kontrollü deney yapılır. Gerinme hızı standart değerler set edilebilir ve toleransları karşılar. Gerinme hızı kontrol fonksiyonu

18 Yükleme hızları set edilebilir. Cihaz, set edilen yükleme hızını ± %0.1 hata ile gerçekleştirebilir. Yükleme hızı kontrol fonksiyonu Test hızları kullanıcı tanımlı istenildiği gibi ayarlanabilmektedir.

19 Test öncesi, numuneye üzerinde oluşabilecek dolaylı yükleri (çene sisteminden kaynaklanabilecek yükler, mekanik sistemden kaynaklanabilecek yükler vb.) algılayarak, bu yüklerin test sonucunu etkilemesini önleyecek olan doğrudan yük ölçüm sistemine sahiptir(sıfırlama yapmadan). Numune üzerinde oluşabilecek dolaylı yükleri alma ve doğrudan yük ölçümü fonksiyonu

20 Y ekseninde yük veya gerilme, X ekseninde şekil değiştirme veya birim şekil değiştirme değerleri ile numuneye ait grafikler çizebilir.

21 Grafiğin üzerinde herhangi bir nokta seçildiğinde o noktaya ait yük/gerilme, şekil/birim şekil değiştirme değerlerini gösterir. Grafik üzerinde seçilen herhangi bir noktaya ait test bilgileri

22 El Kumandası Temsili ve örnektir. Kablolu yapısı sayesinde geniş bir kullanım alanı sunan DOLI el kumandası sayesinde DOLI kontrolör üzerinden gerçekleştirilebilecek tüm işlemler yapılabilmektedir. DOLI el kumandasının sunduğu en önemli özellik numunenin cihaza yerleştirilmesi sırasında hiçbir zorluk çekmeden cihazın kontrol edilebilmesidir. Mıknatıslı yapısı sayesinde herhangi bir metal kısma tutturulabilmektedir. (Örneğin: Universal Test Cihazı kolonu)

23 Besmak Videoelstensometre Özellikleri Resim 1: Videoekstensometre Temsili ve örnek ölçüm sistemi fotoğrafıdır. Videoekstensometre, malzemelerin gerilim/uzama ölçümlerini bilgisayara bağlı yüksek çözünürlüklü bir kamera ile numunenin test boyunca gerçek zamanlı görüntüsünü gerçek zamanlı uzama sensörü yazılımı yardımı ile kaydederek hassas bir şekilde hesaplayan temassız bir araçtır. Genelde testin uygulandığı numune belli bir ölçüde kesilir ve özel kalemler (beyaz renkli işaretleyiciler) ile işaretlenir. Çekme ya da basma testi sırasında bu işaretleyiciler arasındaki uzaklık videoekstensometre tarafından sürekli izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır. Uzama ya da kısalma miktarı tam zamanlı bir şekilde gözlemlenebilir ve aynı anda kayıt altına alınarak grafiğe dökümü alınabilir.

24 Kolay kurulumu ve ergonomik tasarımı sayesinde yüksek performanslı okumalar kolaylıkla yapılabilir. Cihaz video ekstensometreye sahiptir ve bu ekstensometre en az 200 mm dikey görüş alanı içinde +/- 1,5 mikronluk hassasiyete sahiptir ve test esnasında fotoğraf ve video çekme özelliğine sahiptir, Cihaz ile verilecek ekstensiyometreler cihaz ile aynı markadır. Temassız videoekstensometrenin sunduğu avantajlardan birkaçı aşağıda yer almaktadır: Test numunesi üzerinde hiçbir etkisi yoktur, Hareketli parçaların eylemsizliğinden kaynaklanan hatalar bulunmamaktadır, Deneyde oluşan ani bir aksaklıktan dolayı kaynaklanacak hasar bulunmamaktadır, Isıtıcı test fırınları ile birlikte kolaylıkla kullanılabilir, Sert ve yumuşak birçok materyal üzerinde uygulanan testlerde kullanılabilir, Her ölçüdeki (büyük, küçük) test araçlarında kullanılabilir, Bütün çekme, akma ve kopma dayanımı hesaplayan makinelerde uyumludur, Bütün görüntü kalitelerinde kolay işlem, Enine ve boyuna eş zamanlı ölçüm, Geniş ölçüm alanı, Hassasiyet Sınıf 1, Kolay öğrenme, kullanıcı dostu ara yüz.

25 Genel uygulama alanları: Kompozit materyallerin çekme/basma testlerindeki uzama, ayrılma miktarlarını kayıt altına alma ve gerekli parametreleri hesaplama Metaller üzerinde uygulanan çekme/basma testlerinde numunelerdeki değişim miktarını kayıt altına alma ve gerekli parametreleri hesaplama, Kauçuk, plastik ve polimer gibi elastikliği yüksek numunelerin üzerindeki değişim miktarını kayıt altına alma ve gerekli parametreleri hesaplama, Numuneleri etüv içerisinde, iklimlendirme kabini içerisinde veya radyoaktif alanlarda test ederken numune üzerindeki değişimleri kayıt altına alma ve gerekli parametreleri hesaplama, Eğilme testlerinde mikronluk değişimleri kayıt altına alma ve gerekli parametreleri hesaplama, Yüksek hızlı basma testlerinde numune üzerinde oluşan deformasyonu kayıt altına alma ve gerekli parametreleri hesaplama, Uçakların uçuşu sırasında pervanelerindeki ve kanatlarındaki eğilme miktarını kayıt altına alma ve oluşabilecek hasarı hesaplama, Arabalarda uygulanan çarpma testlerinde oluşan deformasyonu kayıt altına alma, Emniyet kemeri, çelik halatlar, kauçuk halatlar üzerinde uygulanan testlerde malzemelerde oluşan deformasyonu kayıt altına alma, Dinamik yorulma testlerinde numune üzerinde oluşan deformasyonu kayıt altına alma ve gerekli parametreleri hesaplama, Malzeme özelliğini ortaya koyan parametrelerin; Young Modülü, Poission Oranı, vb. tespiti, Çekme testlerinde deformasyon ve çatlak kontrolü yapma, Çevrimsel Çekme testlerinde deformasyon davranışını inceleme, kayıt altına alma ve gerekli parametreleri hesaplama, Dinamik ve yüksek hızlı testlerde titreşimleri kayıt altına alma, analiz etme ve gerekli parametreleri hesaplama,

26 Yapısal gözlemleme: o İnşaat sektöründe kullanılan malzemelerin (beton, çimento, demir, vb.) dayanımını ölçmek için uygulanan testlerin kayıt altına alınıp hesaplanan uzama miktarlarını daha etkin bir biçimde hesaplama, o İnşaat sektöründe kullanılan demirlerin akma miktarını kayıt altına alma ve hesaplama, o Köprülerde oluşan gerilim miktarlarını kayıt altına alma ve hesaplama, o Demiryolu raylarında oluşan gerilim miktarlarını kayıt altına alma ve hesaplama. Ayrıca, veriler dijital veya analog bir ara yüz ile harici cihaz ve yazılımlara aktarılmaktadır. Gönderilen sinyaller ile harici cihazların uzman kontrollü testleri yapılabilmektedir. RTSS videoekstensometre, üniversal test cihazlarının hepsine uyumludur. (DOLI, vb.) RTSS Kamera: DCS 2.0 MP, 2.0 Megapiksel çözünürlüğünde, 1/1.8 CCD-Sensör. Statik ve dinamik testler için yüksek ölçüm hassasiyeti Boylamsal uzama ölçüm hassasiyeti: % Numune genişliği ölçümü ile enine uzama 70 Hz e kadar ölçüm değeri.

27 Resim 2: Videoekstensometre kullanımı Temsili ve örnek ekran görüntüleridir. Özellikler: Elektronik kontrol ünitesi okuma hızı en az 5 khz dir. Ölçüm oranı 70 Hz (özel kameralarla 4 khz e kadar ölçüm alınabilir.)

28 Ölçüm: 2 den 20 noktaya kadar belirlenen çizgiler arasında, Nokta ve düz çizgi işaretçileri arasındaki mesafe mm olarak, Nokta işaretleyiciler ve numune geometrisine bağlı olarak enine uzaman tayini, Numune genişliğinin mm. olarak ölçümü. Çoklu İşaretleme Fonksiyonu: Belirlenen 20 noktaya kadar aynı anda birbirinden bağımsız bölümler halinde ölçüm yapabilir.20 noktaya kadar yapılan işaretlemeler sonrasında, deney başlangıcından sonuna kadar, her bölge birbirinden bağımsız şekilde taranarak o alanda meydana gelen uzama miktarları ayrı ayrı mm türünden ve % boy değişimi olarak hesaplanır ve kaydedilir. Bu sayede deney sonunda kopma hangi bölgede meydana gelirse o bölgeye ait kopmadaki uzama miktarını hesaplar.

29 Aşağıdaki görüntülerde 8 adet çizgi atanmıştır. Resim 3: Ekran Görüntüsü-A Temsili ve örnek ekran görüntüleridir.

30 Resim 3: Ekran Görüntüsü-B Resim 3: Ekran Görüntüsü-C Temsili ve örnek ekran görüntüleridir.

31 % hassasiyetle veya 0,00015 mm ile uzama ölçümü, Çeşitli görüntü formatları ( TIF, BMP, JPG) ile test boyunca kayıt özelliği. Ayrıca görüntülerin Dijital Görüntü Korelasyonu ile AVI video formatında kayıt edebilme. Modern, geliştirilebilir, kolay kullanımlı arayüz. Çeşitli test parametrelerinin ve uygulamaların geçici ayarlarının saklanabilmesi. Videoekstensometreye ait; yazılım lisansı, kurulum CD si ve kullanım kılavuzu ile teslim edilmektedir. Çoklu dil desteği (İngilizce, Türkçe ve talep edilen diğer diller) Genel Bilgiler Cihazda manuel güvenlik butonları bulunmaktadır. Sistem ile birlikte yüksek performanslı, Windows7 İşletim sistemine sahip bir bilgisayar ve 1 adet laser renkli yazıcı verilmektedir. Cihazlar çalışır halde teslim edildikten sonra cihazın monte edildiği yerde ve cihaz başında kullanım ve bakım olarak en az 2 gün süreli eğitim ücretsiz olarak verilmektedir. Cihazla birlikte kullanım, kurulum ve eğitim kılavuzları verilmektedir. Üniversal Test Cihazını üreten firmamız ISO 9001 Kalite güvence belgesine sahiptir. Üretici olan Firmamız TSE Hizmet Yeterlilik Belgesine sahiptir. Üretici olan firmamız satış, servis, eğitim ve satış sonrası servis hizmetlerini vermek için gerekli sertifikaya sahiptir. Üretici olan firmamız aynı marka cihazlardan Türkiye deki mevcut üniversitelere en az 10 adet cihaz kurmuştur. Marka aynı olmak koşulu ile modeller farklı olabilir. Üretici olan firmamız referans listesini ihale komisyonuna sunmaktadır. Üniversal Test Cihazının istenilen teknik özellikler sahip olup olmadığını kontrol etmek için; Teknik şartnameye cevaplar ve cihaza ait orijinal basımlı kataloglar sunulmaktadır. Renkli çıktı olarak sunulacak belgeler değerlendirmeye alınmayacaktır.

32 Temsili ve örnek sistem fotoğrafıdır.

BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI BESMAK BMT-500D MODEL 500 kn KAPASİTELİ YORULMA TEST CİHAZI (Temsilidir.) (Temsilidir.) TEKNİK ÖZELLİKLER; En az ±500 kn kapasiteli kasa ve en az ±125 mm stroka sahip (toplam en az 250 mm) hidrostatik

Detaylı

BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI 1 BESMAK BMT E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI BMT 10E MODEL 10kN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME BASMA CİHAZI 2 GENEL SİSTEM ÖZELLİKLERİ: Kapasite: Elektronik Kontrol

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ Resim 1- Beton Basınç Dayanımı Test Presi Resim 2 - Eğilme Test Sistemi BETON TEST PRESİ GENEL

Detaylı

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI (Temsilidir.) Kapasite Elektronik Ünite: Kontrol: Gövde Rijitliği: Yük Çözünürlüğü: Min. Yük Kontrol Hızı: Cihaz 5 kn kapasitelidir.

Detaylı

BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI

BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI BESMAK BMT - 100E SERİSİ ÜNİVERSAL AHŞAP VE YAPI KİMYASALLARI ELEKTROMEKANİK TEST CİHAZI VE APARATLARI Temsili test sistemi fotoğrafıdır. 2015 TEKNİK ÖZELLİKLER Cihazın çekme ve basma yönündeki yük kapasitesi

Detaylı

BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI

BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI BESMAK BMT-10 E SERİSİ MASAÜSTÜ TİP ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL CAM TEST SİSTEMİ MEKANİK DAYANIKLILIK TEST CİHAZI Temsili test sistemi fotoğrafıdır. 2015 TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Elektronik Ünite: Kontrol:

Detaylı

BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI

BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI BESMAK BMT - D SERİSİ 100 kn KAPASİTELİ (BMT - 100D) SERVO HİDROLİK YORULMA TEST CİHAZI -2- GENEL VE TEKNİK ÖZELLİKLER: Test cihazının dinamik yük kapasitesi çekme ve basma yönünde en az 100 kn dur. Test

Detaylı

BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI

BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI BMT-E SERİSİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL ÇEKME-BASMA EĞME CİHAZI A) TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite: Elektronik Ünite: Kontrol: Yük Hassasiyeti: Çapraz Kafa Pozisyon Kontrol Çözünürlüğü: Min Yük Kontrol Hızı:

Detaylı

BESMAK MARKA BMT E SERİSİ 100 KN KAPASİTELİ UNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI

BESMAK MARKA BMT E SERİSİ 100 KN KAPASİTELİ UNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI BESMAK MARKA BMT E SERİSİ 100 KN KAPASİTELİ UNİVERSAL ÇEKME BASMA TEST CİHAZI 1 BESMAK Material Testing Machines www.besmaklab.com 2 BESMAK Material Testing Machines www.besmaklab.com GENEL VE TEKNİK ÖZELLİKLER:

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ SERVO KONTROLLÜ 3000 KN KAPASITELI BETON TEST PRESİ VE 300 KN KAPASITELI C TIPI EĞILME GÖVDESI

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ SERVO KONTROLLÜ 3000 KN KAPASITELI BETON TEST PRESİ VE 300 KN KAPASITELI C TIPI EĞILME GÖVDESI BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ SERVO KONTROLLÜ 3000 KN KAPASITELI BETON TEST PRESİ VE 300 KN KAPASITELI C TIPI EĞILME GÖVDESI Beton Basınç Dayanımı Test Presi Test Sistemi aşağıdaki parçalardan oluşmaktadır;

Detaylı

BESMAK MARKA BCE MODEL ÇİMENTO TEST PRESİ

BESMAK MARKA BCE MODEL ÇİMENTO TEST PRESİ BESMAK MARKA BCE - 312 MODEL ÇİMENTO TEST PRESİ (Temsilidir.) Çimento test presi EN 196-1 ve ASTM C109 standardına uygundur. Cihazın basınç ve eğilme deneyleri için iki ayrı test gövdesi bulunmaktadır.

Detaylı

ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL DENEY CİHAZI

ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL DENEY CİHAZI Ürün Kodu UTM-8050 UTM-8300 Elektromekanik Üniversal Deney Cihazı, 50 kn, 220-240V, 50-60Hz, 1 faz. Elektromekanik Üniversal Deney Cihazı, 300 kn, 220-240V, 50-60Hz, 1 faz. Standartlar TS EN ISO 6892-1,

Detaylı

Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi. (Instant-Servo Teknolojili)

Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi. (Instant-Servo Teknolojili) Dokunmatik Ekran Kontrollü Hidrolik Basınç Presi (Instant-Servo Teknolojili) Basınç Kapasitesi: Gövde Tipi: Kontrolör: Yük Ölçüm Aralığı: 1000 kn dan 5000 kn a kadar (diğer kapasiteler için bize ulaşın.)

Detaylı

YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ

YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ YÜKSEK KAPASİTELİ YATAY ÇEKME TEST SİSTEMLERİ Servo Hidrolik Üniversal Yatay Çekme Test Sistemleri Servo Hidrolik Yatay Çekme Statik Test Sistemleri; çekme testlerinin uygulanmasında kullanılan makinalardan

Detaylı

BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI BESMAK BMT ES SERİSİ ELEKTROMEKANİK UNİVERSAL TEST CİHAZI 2014 A) TEKNİK ÖZELLİKLER Elektronik Ünite: Kontrol: Yük Çözünürlüğü: Yük Kontrol Hızı: Kontrol Hızı Hassasiyeti: Deplasman Kontrollü Ölçüm Hassasiyeti:

Detaylı

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System [ Y ı l ] ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System Merkez Ofis : Huzur Mah. Oyak Sitesi 14. Blok Daire : 4Ayazağa-Şişli /

Detaylı

ÜNİVERSAL TEST CİHAZLARI

ÜNİVERSAL TEST CİHAZLARI UTEST MARKA UTC-5740 MODEL 3000 kn Kapasiteli Servo Hidrolik Kontrollü Elektronik LCD Ekranlı FulI Otomatik Bilgisayardan Kumandalı Beton Basınç Dayanım Deney Presi Cihaz blokları, kolonları ve bütün yüzeyleri

Detaylı

WDW 600 KN Computer Control Elektronik Universal Tensile Testing Machine

WDW 600 KN Computer Control Elektronik Universal Tensile Testing Machine WDW 600 KN Computer Control Elektronik Universal Tensile Testing Machine Tanımı; WDW serisi bilgisayarlı elektronik çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak

Detaylı

UNİVERSAL ÇEKME - BASMA - EĞİLME YORULMA TEST MAKİNASI GÜNCEL REFERANS LİSTESİ

UNİVERSAL ÇEKME - BASMA - EĞİLME YORULMA TEST MAKİNASI GÜNCEL REFERANS LİSTESİ UNİVERSAL ÇEKME - BASMA - EĞİLME YORULMA TEST MAKİNASI GÜNCEL REFERANS LİSTESİ 1) 11.08.2015 tarihli Servo Elektromekanik Doli Kontrollü 0.01-3000 döngü/dk. arasında hızları ayarlanabilen Döner Eğimeli

Detaylı

BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50 kn KAPASİTELİ SERVO ELEKTROMEKANİK UNIVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50 kn KAPASİTELİ SERVO ELEKTROMEKANİK UNIVERSAL TEST CİHAZI BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50 kn KAPASİTELİ SERVO ELEKTROMEKANİK UNIVERSAL TEST CİHAZI 1 BESMAK Material Testing Machines www.besmaklab.com GENEL VE TEKNİK ÖZELLİKLER: Cihaz: BMT 50E / Servo Elektromekanik

Detaylı

WAW-600D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Makinesi

WAW-600D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Makinesi WAW-600D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Makinesi Tanımı; WAW serisi Bilgisayar kontrollü çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmış

Detaylı

WAW-1000D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Cihazı

WAW-1000D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Cihazı WAW-1000D Bilgisayar Kontrol Hidrolik Universal Test Cihazı Tanımı; WAW serisi Bilgisayar kontrollü çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmış

Detaylı

WDW 300 KN Computer Control Tensile Testing Machine

WDW 300 KN Computer Control Tensile Testing Machine WDW 300 KN Computer Control Tensile Testing Machine Tanımı; WDW serisi bilgisayarlı elektronik çekme test makineleri ASTM, ISO, DIN, GB ve diğer uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmış ve üretilmiştir.

Detaylı

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI

BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI BESMAK BMT- 5E SERİSİ 5KN KAPASİTELİ ELEKTROMEKANİK ÜNİVERSAL TEST CİHAZI (Temsilidir.) TEKNİK ÖZELLİKLER Kapasite Elektronik Ünite: Kontrol: Gövde Rijitliği: Yük Çözünürlüğü: Min. Yük Kontrol Hızı: Cihaz

Detaylı

BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50KN KAPASİTELİ ÇEKME BASMA TEST CİHAZI

BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50KN KAPASİTELİ ÇEKME BASMA TEST CİHAZI BESMAK MARKA BMT - E SERİSİ 50KN KAPASİTELİ ÇEKME BASMA TEST CİHAZI 1 BESMAK Material Testing Machines www.besmaklab.com TEKNİK ÖZELLİKLER: Kapasite Gövde Tipi: 50 kn 2 kolonlu ve tek test bölgeli Elektronik

Detaylı

LABOTENSILE FİZİKSEL TEST CİHAZLARI

LABOTENSILE FİZİKSEL TEST CİHAZLARI LABOTENSILE FİZİKSEL TEST CİHAZLARI ÇEKME BASMA TEST CİHAZLARI KAPASİTE SEÇENEKLERİ EKSTENSOMETRE DENEY ÇENELERİ TEST PROGRAMI İHTİYAÇA GÖRE ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ ÇEKME BASMA TEST CİHAZLARI 0.5 / 1,2 / 5 KN

Detaylı

HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ

HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ Materials Testing Machines Servo - Hidrolik Üniversal Test Makinaları HİDROLİK ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ We promise a lot and we keep it all. Servo Hidrolik Üniversal Test Makinaları Servo Hidrolik Üniversal

Detaylı

LABORATUVARDA YAPILAN ANALİZLER

LABORATUVARDA YAPILAN ANALİZLER Laboratuvar Adı: Yapı Malzemesi ve Beton Laboratuvarı Bağlı Olduğu Kurum: Mühendislik Fakültesi- İnşaat Mühendisliği Bölümü Laboratuvar Sorumlusu: Yrd. Doç. Dr. M. Haluk Saraçoğlu E-Posta: mhsaracoglu@dpu.edu.tr

Detaylı

= σ ε = Elastiklik sınırı: Elastik şekil değişiminin görüldüğü en yüksek gerilme değerine denir.

= σ ε = Elastiklik sınırı: Elastik şekil değişiminin görüldüğü en yüksek gerilme değerine denir. ÇEKME DENEYİ Genel Bilgi Çekme deneyi, malzemelerin statik yük altındaki mekanik özelliklerini belirlemek ve malzemelerin özelliklerine göre sınıflandırılmasını sağlamak amacıyla uygulanan, mühendislik

Detaylı

ÇEKME DENEYİ 1. DENEYİN AMACI

ÇEKME DENEYİ 1. DENEYİN AMACI ÇEKME DENEYİ 1. DENEYİN AMACI Mühendislik malzemeleri rijit olmadığından kuvvet altında deforme olup, şekil ve boyut değişiklikleri gösterirler. Malzeme özelliklerini anlamak üzere mekanik testler yapılır.

Detaylı

ÇEKME DENEYİ. Şekil. a) Çekme Deneyi makinesi, b) Deney esnasında deney numunesinin aldığı şekiler

ÇEKME DENEYİ. Şekil. a) Çekme Deneyi makinesi, b) Deney esnasında deney numunesinin aldığı şekiler ÇEKME DENEYİ Çekme Deneyi Malzemenin mekanik özelliklerini ortaya çıkarmak için en yaygın kullanılan deney Çekme Deneyidir. Bu deneyden elde edilen sonuçlar mühendislik hesaplarında doğrudan kullanılabilir.

Detaylı

Ürün Kodu. Standartlar. Basınç ve Eğilme Deney Presleri / İleri Teknoloji Deney Sistemleri SERVO KONTROLLÜ BETON PRESİ VE 300 KN EĞİLME PRESİ SİSTEMİ

Ürün Kodu. Standartlar. Basınç ve Eğilme Deney Presleri / İleri Teknoloji Deney Sistemleri SERVO KONTROLLÜ BETON PRESİ VE 300 KN EĞİLME PRESİ SİSTEMİ Ürün Kodu UTC-5730 Dört Kolonlu Gövde 3000 kn UTC-5700 C Tipi Eğilme Gövdesi 300 kn UTC-4850 Gelişmiş Servo Kontrollu, Oransal Valfli Otomatik Güç Ünitesi, 2 gövde için 220-240V, 50 Hz, 1faz UTC-4860 Gelişmiş

Detaylı

WDW-3KN Bilgisayar Kontrollü Elektronik Üniversal Test Makinası

WDW-3KN Bilgisayar Kontrollü Elektronik Üniversal Test Makinası WDW-3KN Bilgisayar Kontrollü Elektronik Üniversal Test Makinası 1.Uygulama: Gerilim, sıkıştırma, bükme, kesme ve düşük devir testi gibi geniş bir uygulama yelpazesi vardır. Metal, kauçuk, plastic, yay,

Detaylı

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System

ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ. Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System [ Y ı l ] ÜNİVERSAL MUKAVEMET TEST SİSTEMLERİ Mühendislik Araştırmları Elektronik Sistemler Engineering Research Electronic System Merkez Ofis : Huzur Mah. Oyak Sitesi 14. Blok Daire : 4Ayazağa-Şişli /

Detaylı

Teknik Katalog [Çekim Gücü Test Cihazı]

Teknik Katalog [Çekim Gücü Test Cihazı] [PCE-UTU 30] Teknik Katalog [Çekim Gücü Test Cihazı] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr

Detaylı

OTOMATİK ÇEKME & BASMA DENEY CİHAZI

OTOMATİK ÇEKME & BASMA DENEY CİHAZI Ürün Kodu UTM-3000 Otomatik 500 kn Çekme ve 1000 kn Basma Deney Cihazı Standartlar BS 1610, ASTM C-39, E4 AASHTO T-22, NF P18-411, DIN 51220 GENEL ÖZELLİKLER UTM-3000 Otomatik 500 kn kapasiteli Çekme ve

Detaylı

Deneyin Amacı Çekme deneyinin incelenmesi ve metalik bir malzemeye ait çekme deneyinin yapılması.

Deneyin Amacı Çekme deneyinin incelenmesi ve metalik bir malzemeye ait çekme deneyinin yapılması. 1 Deneyin Adı Çekme Deneyi Deneyin Amacı Çekme deneyinin incelenmesi ve metalik bir malzemeye ait çekme deneyinin yapılması. Teorik Bilgi Malzemelerin statik (darbesiz) yük altındaki mukavemet özelliklerini

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ M-220 ÇEKME DENEYİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ M-220 ÇEKME DENEYİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ M-220 ÇEKME DENEYİ 2017 ÇEKME DENEYİ Çekme Deneyi Malzemenin mekanik özelliklerini ortaya çıkarmak için en yaygın kullanılan deney

Detaylı

MHVD 1000 IS GÖRÜNTÜ ANALİZ SİSTEMLİ MULTİ FONKSİYON OTOMATİK TARET DİJİTAL MİCROVİCKERS SERTLİK ÖLÇME CİHAZI

MHVD 1000 IS GÖRÜNTÜ ANALİZ SİSTEMLİ MULTİ FONKSİYON OTOMATİK TARET DİJİTAL MİCROVİCKERS SERTLİK ÖLÇME CİHAZI MHVD 1000 IS GÖRÜNTÜ ANALİZ SİSTEMLİ MULTİ FONKSİYON OTOMATİK TARET DİJİTAL MİCROVİCKERS SERTLİK ÖLÇME CİHAZI OMRON ENCODER (JAPON) DİJİTAL MİKROMETRE MERCEK OTOMATİK TARET SİSTEMİ 6 İNÇ DİJİTAL FONKSİONEL

Detaylı

UTS TRIBOMETER T10/20 TURQUOISE 2.0

UTS TRIBOMETER T10/20 TURQUOISE 2.0 UTS TRIBOMETER T10/20 TURQUOISE 2.0 TURQUOISE 2.0 UTS Tribometer T10/20 Yüksek kalite, hassas ölçüm Esnek Tasarım Akademik bakış açısı Hassas ve güvenilir ölçüm TRIBOMETER T10/20 UTS Mühendislik firması

Detaylı

TEST EKİPMANLARI TAHRİBATSIZ TESTLER ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ den beri...

TEST EKİPMANLARI TAHRİBATSIZ TESTLER ÜNİVERSAL TEST SİSTEMLERİ den beri... TAHRİBATSIZ TESTLER 120 www.alfatest.com.tr 1972 den beri... ÇEKME TESTİ Demir donatıların akma ve çekme dayanımının belirlenmesi için kullanılır. Cihazın çeneleri, ayrı hidrolik valfler tarafından kontrol

Detaylı

Yenilikçi Teknolojiler.

Yenilikçi Teknolojiler. Yenilikçi Teknolojiler. CNC Hidrolik Abkant Pres EcoBend, hem standart hem de opsiyonel olarak sunduğu donanım özellikleri ile kullanıcı dostu olmaya ve ekonomik anlamda iºletmenize vermiº olduğu güç ile

Detaylı

YAPI MEKANİĞİ LABORATUVARI

YAPI MEKANİĞİ LABORATUVARI YAPI MEKANİĞİ LABORATUVARI Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Mekaniği Laboratuvarında, lisans ve lisansüstü çalışmaların yanında uygulamada yaşanan sorunlara çözüm bulunabilmesi

Detaylı

TEST EKİPMANLARI CALIBRATION BETON den beri...

TEST EKİPMANLARI CALIBRATION BETON den beri... CALIBRATION 54 www.alfatest.com.tr 1972 den beri... TEST PRESİ (B-001 / B-004) ASTM C39 EN 12390-4 Farkli olculerde beton kup ve silindir numunelerin basinc dayanimlarinin belirlenmesinde kullanilir. Saglam

Detaylı

Teknik Katalog [Test Standı]

Teknik Katalog [Test Standı] Teknik Katalog [Test Standı] [PCE-UTU 30] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon: +90

Detaylı

CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Kürsü tip Ergonomik Ayak pedalı. Arka Dayama Dili. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH12 2D

CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Kürsü tip Ergonomik Ayak pedalı. Arka Dayama Dili. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH12 2D CNC ABKANT PRES ULTIMATE SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER CYBELEC TOUCH12 2D 12 Dokunmatik Renkli Ekran. Otomatik büküm sekans ile 2D Grafik profil oluşturma Büküm sekansları ve programları hafızaya alınabilir.

Detaylı

MALZEME BİLGİSİ DERS 8 DR. FATİH AY. www.fatihay.net fatihay@fatihay.net

MALZEME BİLGİSİ DERS 8 DR. FATİH AY. www.fatihay.net fatihay@fatihay.net MALZEME BİLGİSİ DERS 8 DR. FATİH AY www.fatihay.net fatihay@fatihay.net BÖLÜM IV METALLERİN MEKANİK ÖZELLİKLERİ GERİLME VE BİRİM ŞEKİL DEĞİŞİMİ ANELASTİKLİK MALZEMELERİN ELASTİK ÖZELLİKLERİ ÇEKME ÖZELLİKLERİ

Detaylı

OTOMATİK DÖRT KOLONLU BASINÇ DENEY PRESLERİ

OTOMATİK DÖRT KOLONLU BASINÇ DENEY PRESLERİ UTC-5231 UTC-5331 UTC-5431 UTC-5531 UTC-0210 2000 kn Otomotik Dört Kolonlu Basınç Dayanım Deney Presi TS EN 220-240 V 50-60 Hz 3000 kn Otomotik Dört Kolonlu Basınç Dayanım Deney Presi TS EN 220-240 V 50-60

Detaylı

BASMA DENEYİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. 1. Basma Deneyinin Amacı

BASMA DENEYİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. 1. Basma Deneyinin Amacı 1. Basma Deneyinin Amacı Mühendislik malzemelerinin çoğu, uygulanan gerilmeler altında biçimlerini kalıcı olarak değiştirirler, yani plastik şekil değişimine uğrarlar. Bu malzemelerin hangi koşullar altında

Detaylı

HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVAR CİHAZLARI ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME. Genel Çalışma Koşulları: 0-40 C. Sıcaklık

HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVAR CİHAZLARI ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME. Genel Çalışma Koşulları: 0-40 C. Sıcaklık HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVAR CİHAZLARI ALIM İŞİ TEKNİK ŞARTNAME Genel Çalışma Koşulları: Sıcaklık 0-40 C Nem 80% (31 C altında) 50% (40 C da) Elektrik Teknik şartnamede listelenen CİHAZ 1-12

Detaylı

Maden Mühendisliği Bölümü Mermer ve Doğal Taş Laborattuvarı. Maden Mühendisliği Bölümü. Darbe Dayanımı Testt Cihazı. Kaynar Suda Su Emme Cihazı

Maden Mühendisliği Bölümü Mermer ve Doğal Taş Laborattuvarı. Maden Mühendisliği Bölümü. Darbe Dayanımı Testt Cihazı. Kaynar Suda Su Emme Cihazı Doğal taşların kaynar suda su emme oranları 100 o C'ye kadar ısıtma kapasiteli, derece kontrollü rezistans 7 X 7 x 7 cm boyutlarında düzgün kesilmiş 5 adet numune Darbe Dayanımı Testt Cihazı Doğal taşların

Detaylı

Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 600kN) Teknik Şartnamesi

Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 600kN) Teknik Şartnamesi Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 600kN) Teknik Şartnamesi 1.Standartlar: Cihaz, ISO 6892 ve ASTM E8 standartlarının gereklerine uygun olarak çelik malzemelerin;

Detaylı

MEKANİK TEST LABORATUVARI

MEKANİK TEST LABORATUVARI MEKANİK TEST LABORATUVARI Darbe Mukavemeti Cihazı (Impact Resistency) Termoplastik malzemelerin darbeye karşı olan rezilyans değerlerinin belirlenmesinde kullanılmaktadır. Testler; 0.5-50J aralığında değişim

Detaylı

LABCONCEPT + Premium

LABCONCEPT + Premium LABCONCEPT + Premium Tüm ölçüm fonksiyonlarını içeren Trimos-WinDHI yazılımlı bilgisayar Değiştirlebilir aksesuarlar Ölçüm kuvveti göstergesi 3 noktadan pozisyonlanmış cihaz gövdesi Kilitlenebilir ve ayarlanabilir

Detaylı

Yorulma Test Makinaları

Yorulma Test Makinaları Materials Testing Machines Yorulma Test Makinaları We promise a lot and we keep it all. SERVO HİDROLİK YORULMA TEST MAKİNALARI Tanım Servo Hidrolik Yorulma Test Makinaları, standardizasyonu kolaylaştıran,

Detaylı

OTOMATİK DENEY PRESLERİ

OTOMATİK DENEY PRESLERİ Ürün Kodu UTC-4231 UTC-6231 UTC-4331 UTC-6331 UTC-0210 2000 kn Otomatik Basınç Dayanım Deney Presi TS EN, 220-240 V 50-60 Hz 2000 kn Otomatik Basınç Dayanım Deney Presi ASTM, 220-240 V 50-60 Hz 3000 kn

Detaylı

Geometriden kaynaklanan etkileri en aza indirmek için yük ve uzama, sırasıyla mühendislik gerilmesi ve mühendislik birim şekil değişimi parametreleri elde etmek üzere normalize edilir. Mühendislik gerilmesi

Detaylı

CNC ABKANT PRES ADVANCED SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Arka Dayama Dili. Acil Stop Butonlu Taşınabilir Ayak Pedalı. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH8 2D

CNC ABKANT PRES ADVANCED SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER. Arka Dayama Dili. Acil Stop Butonlu Taşınabilir Ayak Pedalı. Alt Dar Tabla CYBELEC TOUCH8 2D CNC ABKANT PRES ADVANCED SERİSİ STANDART ÖZELLİKLER CYBELEC TOUCH8 2D 8 Dokunmatik Renkli Ekran. Manuel büküm sekans ile 2D Grafik profil oluşturma Büküm sekansları ve programları hafızaya alınabilir.

Detaylı

EL300 ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE-

EL300 ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE- ÇOK KANALLI SU KONTROL ÜNİTESİ TETHYS INSTRUMENTS 57, CHEMIN DU VIEUX CHÊNE, 38240 MEYLAN -FRANCE- TEL : +33 4 76 41 86 39 - FAX : +33 4 76 41 92 27 MAIL : SALES@TETHYS-INSTRUMENTS.COM - WEB : WWW.TETHYS-INSTRUMENTS.COM

Detaylı

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr

İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10. www.biglift.gen.tr İSTİFLEME VE KALDIRMA EKİPMANLARI YENİ ÜRÜNLER RM-ECL1029 I RM-PS1550 I RM-EPT15 I RM-ESE20 I RM-TE10 I RM-T10 www.biglift.gen.tr 1 RM-ECL1029 EKONOMİK TAM AKÜLÜ İSTİF MAKİNASI Kompak ve hafif tasarımı

Detaylı

Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 2000 kn) Teknik Şartnamesi

Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 2000 kn) Teknik Şartnamesi Elektromekanik Üniversal Test Cihazı (Çift Taraflı Sıkmalı Hidrolik Çeneler İle - 2000 kn) Teknik Şartnamesi 1.Standartlar: Cihaz, ISO 6892 ve ASTM E8 standartlarının gereklerine uygun olarak çelik malzemelerin;

Detaylı

OAG 100A HİDROLOJİ EĞİTİM SETİ ANA ÜNİTE

OAG 100A HİDROLOJİ EĞİTİM SETİ ANA ÜNİTE 2012 OAG 100A HİDROLOJİ EĞİTİM SETİ ANA ÜNİTE www.ogendidactic.com Giriş OAG-100 Hidroloji Tezgahı ve çeşitli yardımcı modül üniteleri ile Akışkanlar Mekaniği derslerinde ayrıntılı ve kapsamlı deneysel

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MIM331 MÜHENDİSLİKTE DENEYSEL METODLAR DERSİ

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MIM331 MÜHENDİSLİKTE DENEYSEL METODLAR DERSİ T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MIM331 MÜHENDİSLİKTE DENEYSEL METODLAR DERSİ 3 NOKTA EĞME DENEY FÖYÜ ÖĞRETİM ÜYESİ YRD.DOÇ.DR.ÖMER KADİR

Detaylı

SLC400G SLC600G. Akıllı Linear Akıllı Akım

SLC400G SLC600G. Akıllı Linear Akıllı Akım SLC400G SLC600G Akıllı Linear Akıllı Akım EDM Tel Erozyon Teknolojisinde Son Nokta 2 Anahtar Teslimi Makine Konsepti EDM Profesyonelleri için Üretildi SLC Konseptinin odak noktası performans, Ekonomik

Detaylı

TAHRİBATLI MALZEME MUAYENESİ

TAHRİBATLI MALZEME MUAYENESİ T. C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ DENEYLER 1 TAHRİBATLI MALZEME MUAYENESİ (Çekme Deneyi) ÖĞRENCİ NO: ADI SOYADI: DENEY SORUMLUSU: ÖĞR. GÖR.

Detaylı

BİLGİLENDİRME EKİ 7E. LİFLİ POLİMER İLE SARGILANAN KOLONLARDA DAYANIM VE SÜNEKLİK ARTIŞININ HESABI

BİLGİLENDİRME EKİ 7E. LİFLİ POLİMER İLE SARGILANAN KOLONLARDA DAYANIM VE SÜNEKLİK ARTIŞININ HESABI BİLGİLENDİRME EKİ 7E. LİFLİ POLİMER İLE SARGILANAN KOLONLARDA DAYANIM VE SÜNEKLİK ARTIŞININ HESABI 7E.0. Simgeler A s = Kolon donatı alanı (tek çubuk için) b = Kesit genişliği b w = Kiriş gövde genişliği

Detaylı

Precisa prepash 340 Serisi 3 kat daha verimli

Precisa prepash 340 Serisi 3 kat daha verimli NEM ANALİZİ VE KÜL TAYİN SİSTEMLERİ Precisa prepash 340 Serisi 3 kat daha verimli 3 yeni prepash 340 serisi modli yüksek kalitede termogravimetrik analiz sunar ve önemli özellikleri benzersiz bir kombine

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 3 NOKTA EĞME DENEYİ FÖYÜ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 3 NOKTA EĞME DENEYİ FÖYÜ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DOĞA BİLİMLERİ, MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 3 NOKTA EĞME DENEYİ FÖYÜ BURSA - 2016 1. GİRİŞ Eğilme deneyi malzemenin mukavemeti hakkında tasarım

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK 402 MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 3 ÜÇ NOKTALI EĞİLME DENEYİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK 402 MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 3 ÜÇ NOKTALI EĞİLME DENEYİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAK 402 MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ LABORATUVARI DENEY - 3 ÜÇ NOKTALI EĞİLME DENEYİ GİRİŞ Yapılan herhangi bir mekanik tasarımda kullanılacak malzemelerin belirlenmesi

Detaylı

Otomatik Yay Test Cihazları

Otomatik Yay Test Cihazları Otomatik Yay Test Cihazları HST-AⅡSERİSİ HST1AⅡ HST5AⅡ HST50AⅡ HST250AⅡ HST2000AⅡ İki Temel Özellik 1. YAYIN KONTROL EDİLMESİ Yayın Yük Uzama eğrisini grafik şeklinde ekranda gösterir. Eğri üzerindeki

Detaylı

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü ÇEKME DENEYİ 1. DENEYİN AMACI Mühendislik malzemeleri rijit olmadığından kuvvet altında deforme olup, şekil ve boyut değişiklikleri gösterirler. Malzeme özelliklerini anlamak üzere mekanik testler yapılır.

Detaylı

KÜTLE ÖLÇÜMLERİNDE OTOMASYON

KÜTLE ÖLÇÜMLERİNDE OTOMASYON 83 KÜTLE ÖLÇÜMLERİNDE OTOMASYON Levent YAĞMUR Sevda KAÇMAZ Ümit Y.AKÇADAĞ ÖZET Günümüz ihtiyaçları ve kütle kalibrasyonları göz önüne alındığında kütle ölçümlerinde otomasyonun kaçınılmaz olduğu değerlendirilebilir.

Detaylı

Dolum miktarı optimizasyonu

Dolum miktarı optimizasyonu RS232C Otomatik Kontrol Terazileri %100 kontrol ve veri toplama BAYKON,25 yıllık deneyime sahip mühendislik alt yapısı ile, Otomatik Kontrol Terazileri ve dinamik tartım çözümleri konusunda sağlıklı çözümler

Detaylı

Teknik Katalog [Kızılötesi Kamera]

Teknik Katalog [Kızılötesi Kamera] Teknik Katalog [Kızılötesi Kamera] [PCE-TC 9] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

Kazandıran Güç PBH SERİSİ Hidrolik Profil Bükme PBM SERİSİ Motorlu Profil Bükme Güvenilir Verimli Ergonomik Yüksek kapasiteli Düşük Yatırım Maliyeti

Kazandıran Güç PBH SERİSİ Hidrolik Profil Bükme PBM SERİSİ Motorlu Profil Bükme Güvenilir Verimli Ergonomik Yüksek kapasiteli Düşük Yatırım Maliyeti Kazandıran Güç PBH SERİSİ Hidrolik Profil Bükme PBM SERİSİ Motorlu Profil Bükme Güvenilir Verimli Ergonomik Yüksek kapasiteli Düşük Yatırım Maliyeti 2 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış

Detaylı

RS232C. Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama

RS232C. Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama RS232C Otomatik Kontrol Terazileri %100 Kontrol ve Veri Toplama Güvenilirlik İleri teknoloji ürünü BAYKON Otomatik Kontrol Terazileri, en zorlu koşullarda yıllarca sorunsuz hizmet verecek şekilde tasarlanmış,

Detaylı

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03 LCD li Kablosuz Ev Otomasyon Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Ana Ünite 0 V (AC) A (SPDT) Oda Ünitesi V (DC) (x,v AA Alkaline pil) HT 00 HT 00 0 HT 00 0 HT 00 0 Kullanım

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) MKM Muayene Merkezi Arge Ve Laboratuvar Hizmetleri Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi Laboratuvarı Adresi : Küçükkızılhisar Mahallesi Mahmut Teyfik Atay Bulvarı

Detaylı

VISCOPro+ PROGRAMLANABİLİR VİSKOSİMETRE

VISCOPro+ PROGRAMLANABİLİR VİSKOSİMETRE VISCOPro+ PROGRAMLANABİLİR VİSKOSİMETRE ViscoPro+Viscometre yüksek dönme hızı özelliğine sahiptir. Cihazda istenildiğinde dönüş hızını kesebilme özelliği bulunur. Cihaz kompakt yapısı ile sıvıların akışkanlara

Detaylı

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ

FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ ermaksan.com.tr 1 FİBER LAZER TEKNOLOJİSİ FIBERMAK G-FORCE FIBERMAK SL G-FORCE Hızınıza Hız Katacak... 4 2,5-18 m boy seçenekleri 1000-24000 kg yük kapasitesi Eksenel hareketler

Detaylı

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim

Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim TEKNOPAC 300 Elektronik Paketleme makinesi tam otomatik besleme ünitesiyle birlikte, yüksek üretim Kapasitesi için, düzgün ürünleri sarmak üzere tasarlanmıştır. Konsol tasarımı, modüler yapısı, yüksek

Detaylı

YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Mekanik Anabilim Dalı Özel Laboratuvar Dersi Strain Gauge Deneyi Çalışma Notu

YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Mekanik Anabilim Dalı Özel Laboratuvar Dersi Strain Gauge Deneyi Çalışma Notu YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Mekanik Anabilim Dalı Özel Laboratuvar Dersi Strain Gauge Deneyi Çalışma Notu Laboratuar Yeri: B Blok en alt kat Mekanik Laboratuarı Laboratuar Adı: Strain Gauge Deneyi Konu:

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS. Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik

Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS. Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik 1 Kazandıran Güç 2 Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın

Detaylı

MALZEME BİLİMİ. Mekanik Özellikler ve Davranışlar. Doç. Dr. Özkan ÖZDEMİR. (DERS NOTLARı) Bölüm 5.

MALZEME BİLİMİ. Mekanik Özellikler ve Davranışlar. Doç. Dr. Özkan ÖZDEMİR. (DERS NOTLARı) Bölüm 5. MALZEME BİLİMİ (DERS NOTLARı) Bölüm 5. Mekanik Özellikler ve Davranışlar Doç. Dr. Özkan ÖZDEMİR ÇEKME TESTİ: Gerilim-Gerinim/Deformasyon Diyagramı Çekme deneyi malzemelerin mukavemeti hakkında esas dizayn

Detaylı

MAKİNE ELEMANLARI DERS SLAYTLARI

MAKİNE ELEMANLARI DERS SLAYTLARI MAKİNE ELEMANLARI DERS SLAYTLARI YORULMA P r o f. D r. İ r f a n K A Y M A Z P r o f. D r. A k g ü n A L S A R A N A r ş. G ör. İ l y a s H A C I S A L İ HOĞ LU Aloha Havayolları Uçuş 243: Hilo dan Honolulu

Detaylı

HASSAS OTOMATİK GEOMETRİ ÖLÇÜMLERİ DAHA HIZLI, DAHA KOLAY VE ÇOK DAHA EKONOMİK

HASSAS OTOMATİK GEOMETRİ ÖLÇÜMLERİ DAHA HIZLI, DAHA KOLAY VE ÇOK DAHA EKONOMİK HASSAS OTOMATİK GEOMETRİ ÖLÇÜMLERİ DAHA HIZLI, DAHA KOLAY VE ÇOK DAHA EKONOMİK VECTRO. OTOMASYON İÇİN TASARLANDI Vectro Third Dimension ın en çok satan taşınabilir lazer ölçüm sistemi GapGun Pro nun gelişmiş

Detaylı

Kazandıran Güç PBH SERİSİ Hidrolik Profil Bükme PBM SERİSİ Motorlu Profil Bükme Güvenilir Verimli Ergonomik Yüksek kapasiteli Düşük Yatırım Maliyeti

Kazandıran Güç PBH SERİSİ Hidrolik Profil Bükme PBM SERİSİ Motorlu Profil Bükme Güvenilir Verimli Ergonomik Yüksek kapasiteli Düşük Yatırım Maliyeti Kazandıran Güç PBH SERİSİ Hidrolik Profil Bükme PBM SERİSİ Motorlu Profil Bükme Güvenilir Verimli Ergonomik Yüksek kapasiteli Düşük Yatırım Maliyeti Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış

Detaylı

VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ

VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ VIERO ARAÇ SAYIM SİSTEMİ VIERO, görüntü tabanlı analiz sayesinde, ortalama araç hızı bilgisi üretmekte ve araç yoğunluğunu da ölçmektedir. Viero Araç Sayım Sistemi Viero Araç Sayım Sistemi, görüntü tabanlı

Detaylı

Hareketli. Sistem. Sistemleri. Hareketli. Sistemi

Hareketli. Sistem. Sistemleri. Hareketli. Sistemi Sistemi tartım sistemleri birçok yapının birbirine entegre edilmesiyle oluşur. kalite kriteri sistemleri direkt olarak etkilemektedir. Bu parçaların çoğunun direkt üretimini gerçekleştirebiirnek kurulacak

Detaylı

ELEKTRİK GRUBU ELEKTRİK MAKİNELERİ EĞİTİM SETİ ELECTRICAL MACHINERY TRAINING SET

ELEKTRİK GRUBU ELEKTRİK MAKİNELERİ EĞİTİM SETİ ELECTRICAL MACHINERY TRAINING SET ELEKTRİK GRUBU ELEKTRİK MAKİNELERİ EĞİTİM SETİ ELECTRICAL MACHINERY TRAINING SET Elektrik Makineleri ve Kumanda Eğitim Seti; çok fonksiyonlu deney masası ve enerji üniteleri, elektrik motorları, motor

Detaylı

ÜRETİM HATTINDA MİL ŞEKLİNDEKİ PARÇALAR İÇİN MAKSİMUM HASSASLIK. MAHR'DAN MİL METROLOJİSİ

ÜRETİM HATTINDA MİL ŞEKLİNDEKİ PARÇALAR İÇİN MAKSİMUM HASSASLIK. MAHR'DAN MİL METROLOJİSİ M a r S h a f t. M i l Ö l ç me M a k i n e l eri ÜRETİM HATTINDA MİL ŞEKLİNDEKİ PARÇALAR İÇİN MAKSİMUM HASSASLIK. MAHR'DAN MİL METROLOJİSİ MARSHAFT ürünleri ile ilgili en güncel bilgilere web sitemizden

Detaylı

Teknik Özellik Listesi

Teknik Özellik Listesi VİDEO ÖLÇÜM CİHAZI Kullanım Şekli Bu video ölçme sistemi, CCD görüntüleme vasıtasıyla bir çeşit ölçme aleti olup, iş parçası görüntüsünü yazılım sistemine büyütmekte ve güçlü yazılımlarda çeşitli ölçüm

Detaylı

GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ

GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ 1 PROJENİN TANIMI Bu projede bir quadrotora, görüntü tabanlı algılama ile hareketli bir nesneyi otonom olarak takip etme özelliği kazandırılmıştır.

Detaylı

Online teknik sayfa VICOTEC450 TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VICOTEC450 TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VICOTEC450 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VICOTEC450 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

We measure it. testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı. www.testo.com.tr

We measure it. testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı. www.testo.com.tr İnfrared termometre testo 835 Isıtma-soğutma ve endüstri sektörleri için hızlı, güvenilir infrared ölçüm cihazı Yüksek sıcaklıklarda da güvenilir ve doğru ölçümler 4-nokta lazer işaretleme özelliği ile

Detaylı

Teknik Katalog [Spektrometre]

Teknik Katalog [Spektrometre] Teknik Katalog [Spektrometre] [SpectroPlate] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

KOÜ. Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü (1. ve 2.Öğretim / B Şubesi) MMK208 Mukavemet II Dersi - 1. Çalışma Soruları 23 Şubat 2019

KOÜ. Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü (1. ve 2.Öğretim / B Şubesi) MMK208 Mukavemet II Dersi - 1. Çalışma Soruları 23 Şubat 2019 SORU-1) Aynı anda hem basit eğilme hem de burulma etkisi altında bulunan yarıçapı R veya çapı D = 2R olan dairesel kesitli millerde, oluşan (meydana gelen) en büyük normal gerilmenin ( ), eğilme momenti

Detaylı

Automatic Entrance & Acccess System GARAJ. Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları. Seksiyonel Kapılar

Automatic Entrance & Acccess System GARAJ. Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları. Seksiyonel Kapılar TM Automatic Entrance & Acccess System Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları GARAJ Seksiyonel Kapılar TM Automatic Entrance & Acccess System TRONCO Endüstriyel Seksiyonel Kapılar TRONCO endüstriyel seksiyonel

Detaylı

BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ DOĞA BĠLĠMLERĠ, MĠMARLIK VE MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ MAKĠNE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ

BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ DOĞA BĠLĠMLERĠ, MĠMARLIK VE MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ MAKĠNE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ BURSA TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ DOĞA BĠLĠMLERĠ, MĠMARLIK VE MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ MAKĠNE MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ KOMPOZĠT VE SERAMĠK MALZEMELER ĠÇĠN ÜÇ NOKTA EĞME DENEYĠ FÖYÜ BURSA - 2016 1. GĠRĠġ Eğilme deneyi

Detaylı