Öğrenciler için Kullanım Kılvauzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Öğrenciler için Kullanım Kılvauzu"

Transkript

1 Öğrenciler için Kullanım Kılvauzu

2 1 ( Campus ONLINE, Işık Üniversitesi'nin on-line öğrenci bilgi ve kayıt sistemidir. Öğrenciler, Campus ONLINE ile internet üzerinden derslere kaydolabilir; haftalık programlarını görebilir; danışlmanları ile iletişim kurabilir; ders ekleme / bırakma yapabilir; transkriptlerini görebilir; kimlik bilgilerini güncelleyebilirler. Campus ONLINE ile kayıt için öğrenciler üniversiteye gelmek zorunda değillerdir; internete erişimi olan herhangi bir bilgisayardan kayıt olabilirler. Yukarıda görülen sayfa Campus ONLINE ın giriş sayfasıdır. Bu sayfada Duyurular ı (Announcements) ve dersler hakkında Haberler i (News) görebilirsiniz. Sisteme girebilmek için Kullanıcı adı (User ID) ve Şifre (Password) gereklidir. Kullanıcı adı okul numarasıdır ve değiştirilemez. Şifre ise değiştirilmediği sürece ilk verilen şifre okul numarasıdır; ancak sisteme girdikten sonra her öğrenci şifresini değiştirmelidir. (Caps Lock un açık olup olmadığına dikkat ediniz.) Eğer şifrenizi unuttuysanız Şifremi Unuttum u (Forgot Password) tıklayınız. Şifre bilgileri Işık Üniversitesi mail adresine gönderilecektir. Ya da Öğrenci İşlerini ( veya ) arayarak şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Sistem ile ilgili bir problem yaşarsanız campusonline@isikun.edu.tr adresine mail ile ulaşabilirsiniz.

3 2 Transkript ve Ders Programı Tamamlanma Raporu (CCR) yüklenmesi için kısa bir süre beklemelisiniz.

4 3 Kısa bir süre içinde Öğrenci Ana sayfası (Student ONLINE) açılacaktır. Sayfanın sol tarafında size yol gösterecek kısa yollara ulaşabilirsiniz. : Öğrenci Ana Sayfasına geri dönüşü sağlar. : Bir önceki sayfaya geçişi sağlar. : Sistemden çıkmak / Oturumu kapatmak için kullanılır. Sayfanın sağ tarafında ise (eğer varsa) engeller (HOLDS), uyarılar ve kişisel duyurular yer almaktadır. Bu engellerden (HOLDS) en çok karşınıza çıkanlar ise; o Library Hold: Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'na gidiniz. o Registrar Hold : Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na gidiniz o Spor Hold : Spor Koordinatörlügüne gidiniz o Tuition Hold : (Yeni Dönem Öğretim ücreti ile ilgili) Mali İşler Daire Başkanlığı'na gidiniz o Old Account Hold : (Eski Dönem Öğretim ücreti ile ilgili) Mali İşler Daire Başkanlığı'na gidiniz o Bank Hold : (Banka sözleşme yenilenmesi ile ilgili) Mali İşler Daire Başkanlığı'na gidiniz o o Advisor Hold : Danışmanınıza gidiniz Address Hold : Campus ONLINE'da Admission sayfasına girip, kişisel bilgilerinizi güncelleyiniz.

5 4 Sisteme ilk girişinizde Ana Sayfa nın en altında bulunan Change Password kısmından şifrenizi değiştirebilirsiniz. Açılan sayfada Your old password kısmına eski şifrenizi (eğer ilk girişiniz ise okul numaranızı); Your new password kısmına kendi belirlediğiniz yeni şifrenizi; ve Confirm new password kısmına ise yeni belirlediğiniz şifrenizi tekrar yazıp Submit e basarak şifre değişikliği işlemini tamamlayabilirsiniz.

6 5 Öğrenci Ana Sayfasından Admission ONLINE a tıkladığınızda kişisel bilgilerinizi görüntüleyip güncelleyebileceğiniz sayfaya ulaşabilirsiniz. Bu sayfadaki bilgilerin doğruluğu ve geçerliliği son derece önemli olup öğrenci tarafından verilen herhangi bir yanlış bilgi disiplin suçudur. Bu sayfada anlamadığınız bir kelimeyle karşılaştığınızda sayfanın altındaki Dictionary linkine tıkladığınızda kelimenin Türkçe anlamını görebilirsiniz.

7 6 Admission ONLINE dan ulaşabileceğiniz bu sayfada Kimlik Bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz; ancak düzenleme yapamazsınız. Bu sayfada yanlış bir bilgi olduğunu düşünürseniz Öğrenci İşleri ile iletişime geçiniz.

8 7 Admission ONLINE dan ulaşabileceğiniz bu sayfada Adres ve telefon bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz. Bu bilgilerin doğru ve güncel olduğundan emin olunuz. Eğere gerekirse size ancak bu iletişim bilgilerinden ulaşılabileceğini unutmayınız.

9 8 Admission ONLINE a girerek ulaşabileceğiniz bu sayfaya eğitim ve iş bilgilerinizi kaydedebilirsiniz. Student Education Information kısmına eğitim bilgilerinizi; Student Job Information kısmına ise iş bilgilerinizi kaydetmeniz kendinizi tanıtmak açısından önemlidir. (Diğer kısımlar sizinle ilgili değildir.) Student Job Information kısmında I am not working (çalışmıyorum) şıkkı varsayılan seçenek olarak gösterilmiştir. Eğer çalışıyorsanız, bu seçeneğin yanındaki tiki kaldırıp işiniz ile ilgili bilgilerin girilmesi önemlidir. Bilgilerinizi kaydettikten sonra Submit tuşuna basmayı unutmayınız.

10 9

11 10 Öğrenci Ana Sayfasından ulaşabileceğiniz Register ONLINE dan ders kayıtlarınızı yapabilirsiniz. Kayıt sürecine başlamadan önce kayıt için önemli bilgilerin bulunduğu bu sayfayı okumanız önerilir. Özellikle kayıt hakkında ihlalleri gösteren maddeler sizin için çok önemlidir: o Type I, o Type II, o Type III, o Type IV, o Type V ihlalleri hakkında bilgilendirmeyi ilerleyen sayfalarda (Sf. 18 ) bulabilirsiniz. Ayrıca bu sayfada alabileceğiniz en fazla ders yükü ve durumunuza göre ders tekrarı koşullarını görebilirsiniz. Ders kaydına devam etmek için Continue tuşuna basmanız gerekmektedir. Ders kaydı öncesinde bilmeniz gereken önemli bilgiler: 1. Özel Öğrenci statüsündeki öğrenciler öğrenim ücretlerini yatırıp, Sosyal Bilimler Enstitüsüne dilekçe vererek normal öğrenci statüsüne geçip derslerini seçebilirler. 2. Her dönem maksimum 5 ders seçebilirsiniz, minimum ders sınırı yoktur.

12 11 Bu sayfada size kayıt yaptırmak istediğiniz dersleri ekleyeceğiniz bir kayıt formu sunulur. Kayıt öncesi sayfada her hangi bir ders bulunmamaktadır. Programınıza ders eklemek için Add Course düğmesine tıkladığınızda ekranda Ders Programını (Course Schedule) görebilirsiniz (bkz. Sayfa 12). Bu listeden bu dönemde alacağınız dersleri seçmeli ve Add Selected tuşuna basmalısınız (Ders eklemek için kullanılan diğer yöntemleri ilerleyen sayfalarda bulabilirsiniz). Eğer bu sayfada yanlış seçtiğiniz bir ders varsa bu dersi seçip Delete Course tuşuna basarsanız bu yanlış dersi programınızdan çıkarabilirsiniz. Weekly Schedule tuşuna bastığınızda seçtiğiniz programa göre haftalık ders programını bulabilirsiniz. Program ve ders seçimini bitirdiğinizi düşünüyorsanız Check Program (RSR) tuşuna tıklayarak programınızı kontrol edebilir, eğer bir kural ihlali varsa bunları görebilirsiniz. ( Buradan ders programını kontrol ettikten sonra tekrar Register ONLINE sayfasına dönebilir, ders seçimine devam edebilirsiniz.) Ders Programınızın hazır olduğunu düşünüyorsanız Send for Approval tuşuna tıklayarak programı danışman onayına yollayabilirsiniz. Danışmanınıza mesaj bırakmak isterseniz Message to Advisor ı tıklayıp mesajınızı yazabilirsiniz.

13 12 Daha önce de belirtildiği gibi Add Course u tıkladığınızda yukarıda görülen bu dönem için size önerilen derslerin listelendiği Ders Programı (Course Schedule) karşınıza çıkacaktır. Dersi seçtikten sonra sayfanın en altında bulunan Add Selected ı tıkladığınızda seçtiğiniz ders programa eklenmek üzere seçilir. Her dersin bir ya da birden fazla şubesi olabilir. Hepsinin günü, saati ve hocası aynıdır. Siz kotası boş olan herhangi bir şubeye kayıt yaptırabilirsiniz. (Dersin kotası Q ile o derse kaç kişinin kayıt olduğu ise R ile gösterilmiştir.)

14 13 Ders seçiminde ikinci yol olarak, Register ONLINE ana sayfasından ulaşabileceğiniz CCR a tıkladığınızda yukarıdaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız. Tamamladığınız dersler ne notları karartılmış olarak görülmektedir. Henüz tamamlanmamış ama tamamlanması gereken dersler ise daha açık renkte görülmektedir. Tamamlanmamış derslerin Ders Kodunun üstüne tıkladığınızda o ders için almanız gereken dersler listelenir. Her dersin bir ya da birden fazla şubesi olabilir. Hepsinin günü, saati ve hocası aynıdır. Siz kotası boş olan herhangi bir şubeye kayıt yaptırabilirsiniz. (Dersin kotası Q ile o derse kaç kişinin kayıt olduğu ise R ile gösterilmiştir.)

15 14 Bir diğer yol olarak, Register ONLINE ana sayfasından ulaşabileceğiniz Curriculum tuşuna bastığınız takdirde yüksek lisans programınız başladığınızda size atanmış bütün dersleri görebilirsiniz. Bulunduğunuz sömestrdaki dersleri alabildiğiniz gibi eğer varsa ve açılıyorsa kaldığınız derslerden seçim yapmalısınız.

16 15 Daha önce de belirttiğimiz eklenen dersler için oluşturulan Haftalık Ders Programı yukarıdaki gibidir. Çakışan dersler kırmızı renkte gösterilmektedir. Çakışmalar kaydınız için bir problem yaratmaz.

17 16 Ders ekleme girişiminde bulunup Add Selected a tıkladığınızda sistem size bu dersi alma nedeninizi soracaktır. o For Credit out of curriculum : Size atanmış derslerin dışında bir ders alındığında seçilir. o Non-credit out of curriculum: Size atanmış derslerin dışında not ortalamanıza da etki etmeyecek bir ders seçtiğinizde seçilir. o For Credit: Tamamlamanızın zorunlu olduğu derslerden herhangi birini ilk kez aldığınızda seçilir. o Repeat: Daha önceden kaldığınız bir dersi tekrar aldığınızda seçilir. İşaretlediğiniz seçeneğin doğruyu yansıttığına emin olun. Not: Bu bölümde seçeceğiniz iki seçenek vardır. Kaldığınız dersi tekrar alıyorsanız Repeat i, ilk kez aldığınız ders için For Credit: Dersin Kodu seçeneklerinin işaretli olduğuna emin olun. Diğer seçenekler sizin programınız için uygun değildir.

18 17 Daha önce de belirtildiği gibi seçtiğiniz ders programını Check Program (RSR) dan kontrol edebilirsiniz. RSR 3 kısımdan oluşmaktadır: 1. Kayıt olunan derslerin listesi 2. Kayıt olunan derslerin haftalık ders programı 3. Eğer varsa akademik kurallar ve düzenlemeler doğrultusunda Campus ONLINE sisteminin ders kaydında saptadığı ihlaller

19 18 Programı danışman onayına yolladığınızda yukarıdaki gibi bir durumla karşılaşabilirsiniz: o Type II hatası minimum veya maksimum ders yükünü aştığınızda ortaya çıkacak bir ihlaldir. Bu kabul edilemez bir hatadır ve eğer varsa programınızı tekrar düzenlemeniz gerekecektir (Refine program). o Type V hatası varsa programın Fakülte Yönetim Kurulu onayına o Type IV hatasında Academic Yönetimin, Type III hatasında ise danışmanın onayı gereklidir. o Type I hatası ise sadece uyarıdır. Bu şekilde ders kaydınızı yapabilirsiniz. Not: Sizin karşılaşacağınız muhtemel hatalar Type I veya Type II (minimum veya maksimum ders yükünü aştığınız için) hataları olacaktır.

20 19 Öğrenci Ana Sayfasından Transcript ONLINE a tıkladığınızda şu ana kadar hangi ne dönem hangi dersleri aldığınızı ve bu derslerden aldığınız harf notlarını ve ortalamanızı (GPA) kontrol edebilirsiniz.

AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU

AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU 1. Sisteme Giriş http://uis.agu.edu.tr/ adresinden login ekranından kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz (Resim 1) (NOT: Kullanıcı adı ve şifreniz

Detaylı

AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU

AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU 1. Sisteme Giriş http://uis.agu.edu.tr/ adresinden login ekranından kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz (Resim 1) Sisteme daha önce grimemiş

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan bir

Detaylı

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız.

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. Daha önce hiç OASIS e giriş yapmamış iseniz https://oasis.ieu.edu.tr/oasis/help.php adresinden OASIS şifrenizi

Detaylı

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler Vodafone Cep Sağlık Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Sayfa Adı Sayfa Numarası Kullanıcı Girişi 2 Profilim 3 Acil Durum Sağlık Bilgilerim 4 Özlük Bilgilerim 5 Sağlık

Detaylı

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi:

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi: Ders seçimi yapmadan önce, GSIS kullanıcı adınızı ve şifrenizi kayıt yaptırmış olduğunuz bölümden şahsen 1 temin etmelisiniz. (Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size kayıt esnasında

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

Kontrol listesi: Bu klavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Ders kaydınızı:

Kontrol listesi: Bu klavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Ders kaydınızı: Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size verilecektir. Kaydınızı yaptırdığınız günü takip eden ilk iş günü (11:00 den sonra), GSIS öğrenci kullanıcı adınız ve şifrenizin olduğu kapalı

Detaylı

Almaya karar verdiğiniz derslerin kodlarını not etmeyi unutmayınız, GSIS te derslere kayıt yaptırırken bu kodlara ihtiyacınız olacak!

Almaya karar verdiğiniz derslerin kodlarını not etmeyi unutmayınız, GSIS te derslere kayıt yaptırırken bu kodlara ihtiyacınız olacak! YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YENİ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KLAVUZU Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size verilecektir. GSIS öğrenci kullanıcı adınız ve şifrenizin olduğu

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YENİ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KLAVUZU Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size verilecektir. GSIS öğrenci kullanıcı adınız ve şifrenizin olduğu

Detaylı

Üniversite, gerektiğinde öğrencilerin seçtiği dersler ve programlarında değişiklik yapabilir.

Üniversite, gerektiğinde öğrencilerin seçtiği dersler ve programlarında değişiklik yapabilir. I. SERTİFİKA PROGRAMI DERS KAYITLARI Meslek Yüksekokulu öğrencileri, OASIS e şifreleriyle girerek sırasıyla Dersler/Kayıtlar/Sertifika Ders Kayıtları butonlarına basmak suretiyle internet üzerinden ders

Detaylı

İstanbul Bilgi Üniversitesi ne Hoş Geldiniz! Öğrenci İşleri

İstanbul Bilgi Üniversitesi ne Hoş Geldiniz! Öğrenci İşleri İstanbul Bilgi Üniversitesi ne Hoş Geldiniz! Öğrenci İşleri Adım Adım Lisans ve Önlisans Öğrencileri İçin Ders Kaydı 3 Adım adım bilmeniz gerekenler; Ders kayıtları için RANDEVU Ders kayıtları için ANAHTAR

Detaylı

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir.

Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Bu döküman Niğde Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi için kullanma kılavuzudur. İçerik olarak, sistemin kullanım şeklini göstermektedir. Akademik Bilgi Sistemi ne http://mf.nigde.edu.tr/akbis adresinden

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PEOPLESOFT CAMPUS SOLUTIONS ÖĞRENCİ KULLANICI KLAVUZU

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PEOPLESOFT CAMPUS SOLUTIONS ÖĞRENCİ KULLANICI KLAVUZU İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PEOPLESOFT CAMPUS SOLUTIONS ÖĞRENCİ KULLANICI KLAVUZU 12.09.2014 İÇİNDEKİLER KONU SAYFA ARALIĞI 1. SİSTEME GİRİŞ VE ÖĞRENCİ MENÜLERİ 1-10 2. DERS KAYITLARI 10-18 3. KİŞİSEL

Detaylı

İKÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Oryantasyon Programı 19.Eylül.2011 Araş.Gör.Edip SEÇKİN

İKÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Oryantasyon Programı 19.Eylül.2011 Araş.Gör.Edip SEÇKİN Nokta Sistemine ilk defa giriş yaparken kullanıcı adı: Öğrenci No ŞİFRE: kultur Sisteme ilk girdiğinizde anket ve duyurular penceresi açılır. Bu pencerede listelenen duyuruları takip etmeniz gerekir. Kişisel

Detaylı

ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU

ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri

Detaylı

MyIPEK (SAP SLCM) ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

MyIPEK (SAP SLCM) ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU MyIPEK (SAP SLCM) ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU (Akademisyenler için) Öğrenci İşleri Müdürlüğü 2013 MyIPEK (SAP SLCM) Öğrenci Bilgi Sistemi Kullanma Kılavuzu Sayfa 1 1. SAP SLCM Sistemine Giriş

Detaylı

MyEnglishLab Online Kayıt Kılavuzu 2011

MyEnglishLab Online Kayıt Kılavuzu  2011 MyEnglishLab Online Kayıt Kılavuzu www.myenglishlab.com 2011 Kayıt işlemine başlamak için sayfada yer alan Register butonuna tıklayınız. Satın aldığınız ürünümüzün yanında bulunan Register / Login butonuna

Detaylı

ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU- PROLİZ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KILAVUZU

ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU- PROLİZ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KILAVUZU ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU- PROLİZ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KILAVUZU 1 OTOMASYON SİSTEMİNE GİRİŞ https://obs.acibadem.edu.tr/oibs/ogrenci/ linkine tıklayınız. Otomasyona

Detaylı

Kayıt Ol menüsüne tıklayınız.

Kayıt Ol menüsüne tıklayınız. Özel Yetenek Sınavı Sistemi Kılavuzu Yeni Online Başvuru Sistemini kullanarak hatasız bir şekilde başvuru yapabilmeniz için aşağıda adımları izleyiniz. 1. Adım : Tarayıcınızın adres kısmına ozelyetenekbasvuru.uludag.edu.tr

Detaylı

İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU. İşletme Yardımcı Klavuz

İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU. İşletme Yardımcı Klavuz İŞLETME İŞLEMLERİ KULLANIM KLAVUZU İşletme Yardımcı Klavuz 4/3/2013 İÇİNDEKİLER 1- Sisteme Girebilmek için Nasıl Kullanıcı Oluşturulur?... 2 1.1.1 Yeni İşletme Kullanıcısı... 3 1.1.2 Kullanıcı Adı ile

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ KILAVUZU v1.1 (26.10.2018) st.bau.edu.tr 1 Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 06.04.2018 Gökçe Begüm AVCI v1.1 26.10.2018

Detaylı

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız.

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. Daha önce hiç OASIS e giriş yapmamış iseniz http://www.ieu.edu.tr/tlc/tr/ogrenciler-icin-akillikampus-destek

Detaylı

I. KİMLER DERS EKLEME-BIRAKMA DÖNEMİNDE İŞLEM YAPABİLİR?

I. KİMLER DERS EKLEME-BIRAKMA DÖNEMİNDE İŞLEM YAPABİLİR? I. KİMLER DERS EKLEME-BIRAKMA DÖNEMİNDE İŞLEM YAPABİLİR? I.I. Öğretim Ücretini Ödediği Halde Daha Önce Hiçbir Derse Kayıt Olmayanlar Veya Öğretim Ücretini Geç Ödeyenler OASIS e şifrenizle girerek sırasıyla

Detaylı

ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU

ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri 3.3 Eğitim biglileri

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri 3.3 Eğitim Bilgileri

Detaylı

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız.

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. Daha önce hiç OASIS e giriş yapmamış iseniz https://thoroasis.izmirekonomi.edu.tr/oasis/docs/oasis_login_manual.pdf

Detaylı

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ BAŞARI DESTEK PORTALINA GİRİŞ BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ http://destek.basariticaret.com/ adresine girdiğinizde Şekil 1 deki ekran gelmekte ve kullanıcı kodu ve şifre bölümlerini doldurmanız gerekmektedir.

Detaylı

Bu adrese girdiğinizde açılan sayfanın sol kısmında sisteme giriş ekranı gelecektir.

Bu adrese girdiğinizde açılan sayfanın sol kısmında sisteme giriş ekranı gelecektir. NASIL ÖNKAYIT YAPARIM SİSTEME GİRİŞ EKRANI Öğrenci bilgi sistemine girebilmek için http://obisis.erciyes.edu.tr adresini web tarayıcınızın adres kısmına yazınız veya Erciyes Üniversitesi ana sayfasına

Detaylı

POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU

POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik

Detaylı

Sol tarafta yer alan Click here to activate your account linkini seçiniz.

Sol tarafta yer alan Click here to activate your account linkini seçiniz. Öğrenci Bilgi Sistemi (OASIS) Kayıt İşlemleri OASIS kayıt işlemlerini gerçekleştirebilmek için; öncelikle kayıt işlemleri esnasında Öğrenci İşleri tarafından verilen öğrenci numarası ve e-posta adresinin

Detaylı

www.abcadcam.com.tr ABONELİK MERKEZİNE GİRİN

www.abcadcam.com.tr ABONELİK MERKEZİNE GİRİN ABONELİK MERKEZİNE GİRİN Autodesk Abonelik Merkezi şifre ile korunan bir web sitesidir. Yükseltmeleri ve kullandığınız yazılımların yeni sürümlerini hazır olur olmaz buradan indirebilirsiniz. Ürün Geliştirmeleri-

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

ÖĞRENCİ DERS KAYIT SİSTEMİ

ÖĞRENCİ DERS KAYIT SİSTEMİ ÖĞRENCİ DERS KAYIT SİSTEMİ Giriş Ekranı Ders kayıtları, aşağıda ekran çıktısı verilmiş olan http://register.cankaya.edu.tr web sayfası üzerinden yapılmaktadır. Kayıt ile ilgili genel bilgilerden sonra,

Detaylı

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU 1 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim

Detaylı

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız.

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. Daha önce hiç OASIS e giriş yapmamış iseniz http://www.ieu.edu.tr/tlc/tr/ogrenciler-icin-akillikampus-destek

Detaylı

Ziraat Bankası Avukat İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Avukat İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Avukat İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar

Detaylı

I. KİMLER DERS EKLEME-BIRAKMA DÖNEMİNDE İŞLEM YAPABİLİR?

I. KİMLER DERS EKLEME-BIRAKMA DÖNEMİNDE İŞLEM YAPABİLİR? I. KİMLER DERS EKLEME-BIRAKMA DÖNEMİNDE İŞLEM YAPABİLİR? I.I. Öğretim Ücretini Ödediği Halde Daha Önce Hiçbir Derse Kayıt Olmayanlar Veya Öğretim Ücretini Geç Ödeyenler OASIS e şifrenizle girerek sırasıyla

Detaylı

T.C. ADALET BAKANLIĞI UZLAŞTIRMACI SINAVI ONLİNE BAŞVURU KILAVUZU

T.C. ADALET BAKANLIĞI UZLAŞTIRMACI SINAVI ONLİNE BAŞVURU KILAVUZU T.C. ADALET BAKANLIĞI T.C. ADALET BAKANLIĞI UZLAŞTIRMACI SINAVI ONLİNE BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 1. Genel Bilgi Bu kılavuz T.C.

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI Ocak 2014-1 - 30.01.2014 İçindekiler 1. Ders Seçme Ekranının Açılması... 3 2. Ders Seçme Ekranındaki Bilgiler... 3 2.1. Öğrenci

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PEOPLESOFT CAMPUS SOLUTIONS FAKÜLTE/ENSTİTÜ/YÜKSEK OKUL SEKRETERİ KULLANICI KILAVUZU

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PEOPLESOFT CAMPUS SOLUTIONS FAKÜLTE/ENSTİTÜ/YÜKSEK OKUL SEKRETERİ KULLANICI KILAVUZU İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PEOPLESOFT CAMPUS SOLUTIONS FAKÜLTE/ENSTİTÜ/YÜKSEK OKUL SEKRETERİ KULLANICI KILAVUZU 16.10.2014 Şekil 1 - Link: campus.kemerburgaz.edu.tr:8000 - Kullanıcı adı : ad.soyad

Detaylı

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu Yüksek Seçim Kurulu Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu İçindekiler Ekranlar ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi K12Net Veli Yardım Kılavuzu K12Net e Erişim K12Net Erişim Bilgilerini Güncelleme K12Net te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme K12Net Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme

Detaylı

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi:

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi: Ders seçimi yapmadan önce, GSIS kullanıcı adınızı ve şifrenizi kayıt yaptırmış olduğunuz bölümden şahsen 1 temin etmelisiniz. (Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size kayıt esnasında

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURU SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU USERS GUIDE FOR THE ERASMUS+ STUDENT EXCHANGE PROGRAM APPLICATION SYSTEM

ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURU SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU USERS GUIDE FOR THE ERASMUS+ STUDENT EXCHANGE PROGRAM APPLICATION SYSTEM ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURU SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU USERS GUIDE FOR THE ERASMUS+ STUDENT EXCHANGE PROGRAM APPLICATION SYSTEM GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN ÜYE OLMALISINIZ! / YOU HAVE TO FIRST

Detaylı

Şifre Almak için tıklayın bağlantısı ile şifre talebinde bulunulur.

Şifre Almak için tıklayın bağlantısı ile şifre talebinde bulunulur. Şifre Almak için tıklayın bağlantısı ile şifre talebinde bulunulur. Daha sonrasında gelen sayfadan e- mail adresinizi yazarak şifre talebinde bulunun. Bu onayı aldığınıza emin olunuz! Talep ile birlikte

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Otomasyona Giriş Otomasyona ilk girişlerde; Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası Şifre: T.C. Kimlik numaranız olarak belirlenir. Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve güvenlik

Detaylı

ÖĞRENCĠ BĠLGĠ SĠSTEMĠ KULLANIM KILAVUZU. 1. GĠRĠġ

ÖĞRENCĠ BĠLGĠ SĠSTEMĠ KULLANIM KILAVUZU. 1. GĠRĠġ ÖĞRENCĠ BĠLGĠ SĠSTEMĠ KULLANIM KILAVUZU Tüm öğrencilerimizin Öğrenci Bilgi Sistemine https://my.mevlana.edu.tr/ sayfasından giriş yapabilmesi için gereken Öğrenci No öğrenci numaraları (örnek: 02011001),

Detaylı

HATTAT TARIM. Müşteri HATTAT TARIM 2013

HATTAT TARIM. Müşteri HATTAT TARIM 2013 203 HATTAT TARIM Müşteri Bayi/Müşteri Portali Customer Web Gate: İnternet üzerinden Satınalma işlemi yapabilir, Teslimatlarınıza, Muhasebesel kayıtlarınıza,satınalma Raporlarınıza, (Anket-Duyuru-Uyarı)

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 5 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 7 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 6)DERS SEÇİMİ KAYDETME VE DANIŞMANA GÖNDERME...

Detaylı

Polisan Bayi Portalı Kullanıcı Dokümanı. http://bayiportal.polisan.com.tr/

Polisan Bayi Portalı Kullanıcı Dokümanı. http://bayiportal.polisan.com.tr/ http://bayiportal.polisan.com.tr/ Polisan Bayi/Müşteri Portali: İnternet üzerinden Satınalma işlemi yapabilir, Teslimatlarınıza, Muhasebesel kayıtlarınıza, Satınalma Raporlarınıza, (Anket-Duyuru-Uyarı)

Detaylı

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu ÖNSÖZ Akademik LMS (ALMS), Türkiye'deki yüksek öğrenim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak

Detaylı

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR. KAYIT ve ÖĞRETİM BİLGİLERİ İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 1/15

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR. KAYIT ve ÖĞRETİM BİLGİLERİ İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 1/15 İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR 2012-2013 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 1/15 İÇİNDEKİLER I. İLK KAYIT FORMLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR... 3 II. KAYIT KABUL İŞLEMLERİ TAKVİMİ... 4 III. OASIS

Detaylı

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu

19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları. Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN E-DÖNÜŞÜM KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN E-DÖNÜŞÜM KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN E-DÖNÜŞÜM KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER Sayfa E-Dönüşüm Sistemi ne Giriş 2 Kişisel Bilgilerim Menüsü Şifre Değiştirme 3 Kişisel Bilgiler 3 E-Mail 6 Akademik Bilgiler Menüsü Kodlu Dersler

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu 2012

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu  2012 MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu www.myenglishlab.com/speakout 2012 Tarayıcınızın adres çubuğuna www.myenglishlab.com/speakout yazarak açtığınız sayfada Login butonuna tıklayınız. Daha önceden

Detaylı

EL KİTABI

EL KİTABI www.bptasitmatikonline.com EL KİTABI İÇİNDEKİLER 1. SİSTEME GİRİŞ... 3 2. MÜŞTERİ BİLGİLERİ... 4 3. FİLO BİLGİLERİ... 5 4. DEPARTMAN BİLGİLERİ... 6 4.1. Departman Ekleme/Güncelleme... 6 4.2. Departmanlara

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri 4. BAŞVURU SÜRECİ 5.

Detaylı

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Güncelleme Tarihi: 06.09.2015 İçindekiler DERS KAYIT PROGRAMI ÖĞRENCİ MODÜLÜ... 1 1. ÖĞRENCİ DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 1 1.1 Ana

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP, BSH Ev Aletleri bayilerinin kullanımı için hazırlanan; mevcut uygulamalara tek ekrandan giriş yapmalarını sağlamak; sıkça kontrol ettikleri Stok Durumu,

Detaylı

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ web uygulamaları Üyelik Koşulları; TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU. Kayıt Yenileme Tarihleri 15 Ekim 2 Kasım 2012

GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU. Kayıt Yenileme Tarihleri 15 Ekim 2 Kasım 2012 T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI 2012-2013 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU Kayıt Yenileme Tarihleri 15 Ekim 2 Kasım 2012 Güz Dönemi Kayıt Yenileme

Detaylı

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 -

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 - PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU Sayfa - 1 - İÇİNDEKİLER Yeni aktivasyon... 2 Sisteme giriş... 6 Şifre hatırlatma... 7 Sınavlarım... 8 Sınav girişi... 8 Sınav sonucu... 10 Konu

Detaylı

MATLAB KURULUM KILAVUZU

MATLAB KURULUM KILAVUZU MATLAB KURULUM KILAVUZU 1- https://www.mathworks.com sitesine girerek Log In sekmesine tıklayın. 2- Daha önceden bir Mathworks hesabı oluşturmadıysanız Create Account diyerek yeni bir hesap oluşturun.

Detaylı

EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2016-2017 Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme Tarihleri Başlangıç Bitiş Ders Seçme İşlemleri 02.09.2016 18.09.2016 Katkı Payı Öğrenim Ücreti Materyal Ücret

Detaylı

T.C. BĠLĠM, SANAYĠ VE TEKNOLOJĠ BAKANLIĞI BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI. ġġrketler BĠLGĠ SĠSTEMĠ (ġbs) PROJESĠ

T.C. BĠLĠM, SANAYĠ VE TEKNOLOJĠ BAKANLIĞI BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI. ġġrketler BĠLGĠ SĠSTEMĠ (ġbs) PROJESĠ Sayfa : 1/36 T.C. BĠLĠM, SANAYĠ VE TEKNOLOJĠ BAKANLIĞI BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI ġġrketler BĠLGĠ SĠSTEMĠ (ġbs) - 0064 PROJESĠ YAZILIM KULLANIM KILAVUZU (GĠRĠġĠMCĠ) Sayfa : 2/36 ĠÇĠNDEKĠLER 1. GĠRĠġ...

Detaylı

ATASAYONLINE SİPARİŞ SİSTEMİ

ATASAYONLINE SİPARİŞ SİSTEMİ ATASAYONLINE SİPARİŞ SİSTEMİ http://www.atasayonline.com/ v1.0_1260627561 İÇİNDEKİLER Atasayonline: Online Sipariş Sistemi... 1 1. Siteye Giriş... 1 Şifre Hatırlatma... 1 2. Marka Ayrımları... 2 3. Sipariş

Detaylı

MyEnglishLab. Öğrenci Kayıt Kılavuzu

MyEnglishLab. Öğrenci Kayıt Kılavuzu MyEnglishLab Öğrenci Kayıt Kılavuzu 1 Merhabalar, Bu dokümanda MyEnglishLab öğrenci kayıt işlemini inceleyeceğiz. Kayıt işlemi her bir erişim kodu için bir kez yapılmaktadır. Kayıt işlemine başlamak için;

Detaylı

2. ADIM Açılan sayfada, "Learners and Test Takers" menüsü altında bulunan "Register for the Test" linkine tıklayınız...

2. ADIM Açılan sayfada, Learners and Test Takers menüsü altında bulunan Register for the Test linkine tıklayınız... TOEFL ibt Sınavı'na Online Kayıt Türkiye'deki sınav merkezlerinden herhangi biriyle irtibata geçmeden önce, internet üzerinden online olarak kayıt olunarak sınav için randevu alınmalıdır. Bunun için www.ets.org

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 5 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 7 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 6)DERS SEÇİMİ KAYDETME VE DANIŞMANA GÖNDERME...

Detaylı

Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisans Programı (E-MBA) 2011-2012 Yaz Dönemi Ders Kayıt Açıklamaları İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ

Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisans Programı (E-MBA) 2011-2012 Yaz Dönemi Ders Kayıt Açıklamaları İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisans Programı (E-MBA) 2011-2012 Yaz Dönemi Ders Kayıt Açıklamaları 2011-2012 ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ İÇİNDEKİLER KAYIT KABUL İŞLEMLERİ TAKVİMİ...3

Detaylı

AUTODESK PORTALI İÇİN AKADEMİK HESAP OLUŞTURULMASI

AUTODESK PORTALI İÇİN AKADEMİK HESAP OLUŞTURULMASI AUTODESK ACADEMIC RESOURCE CENTER (ARC) İÇİN - Adım adım AutoDesk ürünleri indirme ve lisanslama rehberi Eğitim amaçlı olarak öğrenci laboratuvarlarındaki bilgisayarlara kurmak için, AutoDesk ürünlerinin

Detaylı

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 9 1. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti... 9 I. Katkı Payı:... 9 II. Öğrenim Ücreti...

Detaylı

DİKEY GEÇİŞ İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU

DİKEY GEÇİŞ İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI 2012-2013 ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU Başvuru Tarihleri 8 Ekim 26 Ekim 2012 Dikey Geçiş kesin kayıt internet başvurusu (online başvuru)

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme tarihleri

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU SİSTEME GİRİŞ 1) KULLANICI OLUŞTURMA ADIMLARI: İstanbul Üniversitesi online başvuru işlemleri http://basvuru.istanbul.edu.tr

Detaylı

adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ

adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ Sisteme giriş yapabilmek için butonunu tıklayınız. http://turtep.yesevi.edu.tr/ adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ Açılan pencerede ilgili kısımlara kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip Giriş butonunu tıklayınız.

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

(OKS)

(OKS) Otomatik BES Şube ile firmanıza ait otomatik BES sözleşmelerine dair tüm operasyonel süreçlerinizi yönetebilir, firmanız ve çalışanlarınız özelinde ihtiyacınız olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Otomatik

Detaylı

DEÜ HASTANESİ BAŞHEKİMLİK ONLINE EĞİTİMLERİ HIZLI BAŞLAMA KILAVUZU

DEÜ HASTANESİ BAŞHEKİMLİK ONLINE EĞİTİMLERİ HIZLI BAŞLAMA KILAVUZU 1) Yeni kayıtlanan ve sisteme ilk defa giriş yapacak personel, http://debis.deu.edu.tr/ adresi üzerinden DEBİS hesaplarıyla giriş yapmalıdır. DEBİS e ilk girişten sonra şifrenizi, harf veya rakamdan oluşan

Detaylı

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ.

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ. UZAKTAN EĞİTİM YÖNTEMİYLE VERİLECEK OLAN TÜRK DİLİ I, YABANCI DİL I VE ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I DERSLERİNE ÖĞRENCİLERİNİN ERİŞİM YAPABİLMELERİ İÇİN KULLANILACAK YÖNTEM. 1. Adım eruzem.erciyes.edu.tr

Detaylı

THE PROJECT UMBRELLA BİLGİLENDİRE KILAVUZU. www.theprojectumbrella.com

THE PROJECT UMBRELLA BİLGİLENDİRE KILAVUZU. www.theprojectumbrella.com THE PROJECT UMBRELLA BİLGİLENDİRE KILAVUZU www.theprojectumbrella.com Yukarıdaki linki web tarayıcınızın adres çubuğuna veya google adres çubuğuna yazdığınız taktirde sizi web sayfamıza yönlendirecektir.

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ANTALYA BAROSU Meltem Mah. 3822 Sok. Baro Han 2.KAT MERKEZ / ANTALYA Tel : 0 242 238 61 55 Faks : 0 242 237 10 73 İnternet:http://www.antalyabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

Detaylı

Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi. ASİS Bina Yöneticisi Kılavuzu (v1.2)

Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi. ASİS Bina Yöneticisi Kılavuzu (v1.2) Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi ASİS Bina Yöneticisi Kılavuzu (v1.2) ASİS Yönetici Girişi: http://gbs.ankara.edu.tr/admin adresinden BİNA YÖNETİCİSİ olarak sisteme giriş yapılacaktır. Kullanıcı

Detaylı

Kalite Sistem Laboratuarları Extranet Uygulaması El Kitabı. Versiyon 1.0

Kalite Sistem Laboratuarları Extranet Uygulaması El Kitabı. Versiyon 1.0 Kalite Sistem Laboratuarları Extranet Uygulaması El Kitabı Versiyon 1.0 2009 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1 Giriş... 4 2 Sisteme Giriş... 5 3 Şifre Hatırlatma... 6 4 Ana sayfa... 7 5 Tekliflerim... 8 6

Detaylı

B2B KULLANIM TALİMATI

B2B KULLANIM TALİMATI 1. AMAÇ ADO Grup şirketleri bayilerinin pazarlama ya da satış uygulamalarını yürüttüğü B2B sisteminin kullanım esaslarının belirlenmesi. 2. UYGULAMA ESASLARI 2.1. LOGİN İŞLEMLERİ 2.1.1. B2B sistemimize

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ KAYITLARI İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR. Buradaki soru ve yanıtlar yalnızca 2015-2016 güz dönemi ders kayıtları için geçerlidir

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ KAYITLARI İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR. Buradaki soru ve yanıtlar yalnızca 2015-2016 güz dönemi ders kayıtları için geçerlidir 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ KAYITLARI İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR Buradaki soru ve yanıtlar yalnızca 2015-2016 güz dönemi ders kayıtları için geçerlidir Birinci sınıf öğrencilerinin ders kayıtları nasıl yapılacaktır?

Detaylı

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR KAYIT ve ÖĞRETİM BİLGİLERİ ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 1/16

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR KAYIT ve ÖĞRETİM BİLGİLERİ ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 1/16 İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR 2011-2012 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 1/16 2/16 İÇİNDEKİLER I-İLK KAYIT FORMLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR...4 II. KAYIT KABUL İŞLEMLERİ TAKVİMİ...6 III. OASIS

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET KAYIT YENİLEME KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET KAYIT YENİLEME KILAVUZU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI İNTERNET KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı