NCOMPUTING X550 TERMİNAL SETİ VE. vspace YÖNETİM YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NCOMPUTING X550 TERMİNAL SETİ VE. vspace YÖNETİM YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU"

Transkript

1 NCOMPUTING X550 TERMİNAL SETİ VE vspace YÖNETİM YAZILIMI KULLANIM KLAVUZU

2 Önemli Bilgiler: Ncomputing tarafından belirlenmiş kuralların dışında bu kullanım klavuzunun bir bölümünün veya tamamının yeniden düzenlenmesine izin verilmemektedir. Ncomputing, bu kullanım kılavuzu, ürünler, programlar ve/veya bu kılavuzda belirtilen özelikleri herhangi bir zamanda bilgi vermeden değiştirme ve geliştirme işlemi yapma hakkını saklı tutar. Bu belgede yer alan bilgiler dahili testler ya da üçüncü partilerden elde edilmiş olabilir. Bu materyallerin kullanımı sonucu direkt veya dolaylı olarak oluşabilecek zararlardan Ncomputing sorumlu değildir. Kullanım klavuzunun son versiyonu dojop Teknoloji web sayfasından indirilebilinir: Garanti şartlarına bakarak bölgelere göre uygulanabilir garanti maddelerini görebilirsiniz. Bu şartlar içerisinde kullanıcı sorumlulukları, garanti dışı durumlar ve teknik servis hizmeti gibi maddeler yer alır. Garanti belgesini dojop Teknoloji web sayfasından indirebilirsiniz. Ana bilgisayara vspace yazılımını kurarken End User License Agreement (EULA) ve Terms of Use (TOU) belgelerini inceleyiniz. Bu belgeler içerisindeki bilgiler oldukça önemlidir. EULA ve TOU belgeleri kullanıcı ve Ncomputing arasında bir anlaşma oluşturmaktadır ve bu anlaşmayı Ncomputing yazılımını yükleyip, kullanarak kabu etmiş oluyorsunuz.. Elinizde belge olarak tutmak için, EULA ve TOU belgelerini, kurulum ekranından kopyalayıp kaydetmek kullanıcının sorumluluğundadır. Bu ürün bir bilgisayarın kaynaklarını paylaştırmayı sağlar. Bu ürün tam olarak bir bilgisayar değildir ve tüm yazılım uygulamalarını, özellikle yüksek çözünürlükteki uygulamalar, 3 boyutlu oyunlar gibi tek bir bilgisayar tarafından kullanılacak şekilde dizayn edilmiş uygulamaları desteklemeyebilir. Benzer şekilde, tek bir bilgisayar tarafından kullanılmak üzere dizayn edilmiş olan bazı çevresel birimleri de desteklemeyebilir. Bu ürünleri paylaştırılmış ortamlarda kullanırken, bilgisayarınızın işletim sistemi ve uygulama yazılımları üreticilerinin lisans ı sözleşmelerine inceleyerek çoklu kullanım ortamlarına uygun olup olmadığını kontrol ediniz. Bu uygulamalar için ek lisans gerekebilir. Bu kullanım kılavuzunda tanımlanmış olan, Ncomputing yazılım ve donanım ürünleri Amerika ve uluslar arası tesciller tarafından korunmaktadır.

3 İçerikler: Güvenlik Bilgileri. 4 Uyumluluk 4 FCC Bilgisi..4 MIC Sertifika Bilgisi.4 Genel Bakış..5 Minimum Sistem Gereksinimleri. 6 Ana Bilgisayar 6 Terminaller.6 Bağlantı Kabloları...6 Donanımın Yüklenmesi 6 X550 PCI Kartın Yüklenmesi...7 Çevresel Birimlerin Bağlanması...7 Ncomputing vspace Yazılımının Yüklenmesi. 10 Ürünlerin Kayıt Ettirilmesi..20 Çevrimiçi Kayıt.24 Çevrimdışı Kayıt.. 27 Yazılımın Kaldırılması ve Tekrar Yüklenmesi.. 35 vspace Yazılımının Güncellenmesi...36 vspace Yazılım Konsolunun Kullanımı Local Settings..43 X550 PCI Kart 44 Information & Settings...52 USB Device Assignment.54 Garanti ve Problem Çözme.58 Sözlük..60

4 Güvenlik Bilgileri Ürünlerin zarar görmemesini engellemek ve fiziksel yaralanmalardan korunmak için aşağıdaki maddeleri inceleyiniz. Kullanıcılar ürünleri kullanmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatli bir şekilde inceleyip gerekli bilgileri edinmelidirler. Ürünlerin kullanılacağı ortamlar belirli ısı dereceleri arasında olmalıdır. 0 C ile 35 C arasındaki ısı değeri ve %85 altında nem oranı en uygun çalışma değerleridir. Ürünleri sert darbelere karşı koruyunuz. Ürünleri direkt olarak güneş ışığına maruz kalmaktan ve yüksek sıcaklıktaki makinelerden koruyunuz. Manyetik özelliği yüksek ortamlardan ürünleri uzak tutunuz. Ürünlerin içini açmayın ve tamir etmeye çalışmayınız. Bütün bağlantı kablolarını ve güç kablolarını, kablolara takılıp tehlikeye yol açmayacak şekilde bağlayınız. Kablolara takılmak, elektrik çarmasına, yangınlara, ürünün zarar görmesine, fiziksel yaralanmaya maruz bırakabilir. Ürünü uzun bir süre kullanmayacaksanız cat5e veya cat6 kablolarını üründen çıkartınız. Uyumluluk FCC Bilgisi: Bu ekipmanlar FCC Kurallarının 15. Bölümüne uygun olarak test edilmiş ve Class B Digital Cihazlar kategorisinin limitleri içerisinde yer almaya uygun bulunmuştur. Bu limitler, kapalı mekanlarda yapılan kurulumlarda zarar verici öğelere karşı yeterli korumayı sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir. Bu ekipmanlar radyo frekans enerjisi, üretir, kullanır ve yayabilirler. Belirlenmiş kurallara uygun kullanılmadığı takdirde, radyo iletişiminde karışıklık/çakışmalar yaratabilir. Ancak bu çakışmalar kurulumun belli bir bölümünde olacağı kesin değildir. Eğer bu ekipmanlar televizyon ve radyo alıcılarında zararlı çakışmalara neden oluyorlarsa ( cihazı kapatılıp açarak, çakışmanın cihazdan kaynaklanıp kaynaklanmadığı tespit edilebilir). Kullanıcılar sorunu gidermek için aşağıdaki önlemleri alabilirler : Alıcı antenleri yeniden yönlendirebilir veya yeri değiştirilebilir. Alıcı antenler ve ekipmanlar arasındaki mesafe arttırılabilir. Alıcı anten elektrik girişi ve ekipmanların elektrik girişlerini ayrı ayrı yerlere takabilirler. Satıcınıza başvurabilir veya bir tv radyo teknisyeninden yardım alabilirsiniz. Güvenlik ve performansı arttırmak için terminaller ve PCI Kart arasında FTP ve STP kablolar kullanmanızı öneriyoruz.

5 Bu ürünler FCC Kurallarının 15. Bölümüne uygundur. Çalışma aşağıdaki iki koşula bağlı kılınmıştır. 1 Bu ürünler zararlı çakışmalara neden olmayabilir. 2 Bu ürünler bazı çakışmaları kabul etmelidir ve bu çakışmalar istenmeyen işlemlere neden olabilir. Genel Bakış: Ncomputing X550 Terminal seti, Ncomputing vspace yönetim yazılımı, bir adet X550 PCI Kart ve beş adet terminal içeren bir lisansa sahiptir. Ncomputing vspace yönetim yazılımı ana bilgisayarınızın kaynaklarını bağımsız sanal çalışma alanlarına bölerek, her kullanıcıya, kendi bilgisayarında çalışıyormuş hissi uyandırır. Her bir terminal, içerisinde X550 PCI kart bulunan ana bilgisayara, CAT 5e UTP ve CAT 6 STP kablolarla bağlanır. ( Cat5e ve Cat6 kabloları ayrıca satılır. ) Her bir terminale kullanıcılara ait klavye, mouse, monitör ve hoparlör bağlanır. Birden fazla kullanıcının, ana bilgisayarın kullanılmayan gücünü paylaşarak kullanabilmesi için bütün bu bileşenler etkin bir şekilde birlikte çalışırlar. Bir x550 kiti, bir bilgisayarı 6 kullanıcının paylaşmasını sağlar.

6 Bir X550 terminal seti bir bilgisayara 5 kullanıcını ekler Bir kullanıcının da ana bilgisayarı kullanması ile, bir bilgisayar 6 kullanıcı arasında paylaştırılmış olur. İkinci bir PCI kart takılarak 11 kullanıcının bir bilgisayarı paylaşması sağlanabilir. Minimum Sistem Gereksinimleri: Ana Bilgisayar: Ana Bilgisayarın işletim sistemi, Windows Xp Pro ( 32 bit ), Windows Server 2003 ( 32 bit ), Windows Server 2003 R2 SP2 (32 bit standart veya Enterprise sürümü ) veya Ubuntu Linux olabilir. Desteklenen işletim sistemleri ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye adresinden ulaşabilirsiniz. Bir X550 Terminal Set İçin Gereken Ana Bilgisayar Özellikleri: 2.4 Ghz işlemci veya herhangi bir dual core işlemci 1 Gb Bellek Anakart üzerinde boş bir PCI giriş İki Adet X550 Terminal Seti İçin Gereken Ana Bilgisayar Özellikleri: 3.5 Ghz işlemci ya da buna denk gelen dual core işlemci 2 veya 3 GB bellek Anakart üzerinde 2 adet boş PCI Giriş Terminaller: Her bir terminal için gereken aygıtlar: PS/2 Klavye PS/2 mouse Monitör ( 800*600, 1024*768, 1280*1024 veya 1440*900) İsteğe bağlı : Hoparlör ya da kulaklık İsteğe bağlı : Ana bilgisayardan uzatılarak kullanılmak şartı ile USB kablo ve usb cihazlar. Bağlantı Kabloları: Her bir terminal için maximum 5 metre uzunluk için Cat5e UTP kablo veya maximum 10 metre uzunluk için Cat6 STP ya da FTP kablo gereklidir. Kablolar standartlara uygun bir şekilde sonlandırılmalıdır. Kablolar üzerinden transfer edilen sinyaller, Ethernet sinyalleri değildir. Bundan dolayı bu kabloları Ethernet ağına bağlamayınız. Ayrıca cross over kablo kullanmayınız.

7 Donanımın Yüklenmesi: Kuruluma başlamadan önce kullanmakta olduğunuz işletim sisteminin vspace yazılımı tarafından desteklendiğinden emin olunuz. İşletim sisteminizin düzgün yüklenmiş olduğundan, bütün güncellemelerinin yapılmış olduğundan ve tüm sürücülerin aygıt yöneticisinde görünür ve çalışır durumda olduğundan emin olalım. Ayrıca X550 Terminal setinin, bir x550 pci kart, 5 adet terminal, vspace kurulum cd si ve 10 adet monitör arkası vidalama için vida içerdiği ile eksiksiz olduğundan emin olalım. X550 PCI Kartın kurulumu: 1 Bilgisayardan bütün çevresel birimleri çıkarın ve elektrik bağlantısını kesin. 2 Bilgisayarın kapağını açın. 3 PCI K artı uygun yuvaya yerleştirin.

8 4 X550 PCI Kartı yerleştirdikten sonra kartı sabitleyiniz. (Not: X550 PCI Kart tam boy genişliktedir.) 5 Bilgisayarın kapağını kapatıp çevresel birimleri bağladıktan sonra elektrik bağlantısını tekrar sağlayınız.

9 Çevresel Birimlerin Bağlanması: Bütün terminaller kaliteli CAT5e UTP veya CAT6 STP kablolarla X550 PCI Kart üzerindeki portlara bağlanmalıdır. Cross over kablo kullanılmamalıdır. Ana bilgisayar ile terminaller arasındaki Kablo Uzunlukları: CAT 5e UTP Kablo ile maximum 5 metre CAT 6 STP ya da FTP Kablo ile maximum 10 metre UYARI : X550 pci kart ve terminaller arasında, switch, hub, router gibi Ethernet ağ ekipmanları kullanılmamalıdır. X550 pci kart tan terminallere giden sinyaller Ethernet sinyalleri değildir. İstenilen çevresel birimler X550 terminallere bağlanır. Eğer ki bir USB aygıt kullanılmak istenirse ana bilgisayardan uzatmak şartı ile kullanılabilir. Terminaller ile birlikte gelen iki adet vida ile vesa uyumlu LCD monitörler arkasına terminaller asılabilir.

10 NComputing vspace yazılımını yüklenmesi Bilgisayarımızı açma kapama düğmesine basarak açalım. Windows açıldığında yeni donanım buluduğuna dair pencere gelecektir. Bu ekranı iptal tuşuna basarak geçelim. Arka planda çalışan uygulamalar var ise bunları kapatalım. X550 ürünümüz ile birlikte gelen kurulum cd sini bilgisayarımızın cd dvd okuyucusuna yerleştirelim. Otomatik kurulum ekranının karşımıza gelmesini bekleyelim. Otomatik kurulum ekranı görüntüsü aşağıdaki şekildedir.

11 Eğer yukarıdaki kurulum ekranı, kurulum cd mizi taktıktan sonra otomatik olarak gelmezse, Bilgisayarım simgesine tıklayarak cd sürücümüze ulaşalım. Cd sürücümüze de tıklayarak içerisinde bulunan install.exe uygulamasına çift tıklayalım. Bu şekilde otomatik kurulum ekranı karşımıza gelecektir. Otomatik kurulum ekranında Install vspace for X series butonuna tıklayarak kurulumumuzu başlatalım. Kurulum programı öncelikli olarak internet üzerinden vspace yazılımının yeni versiyonunun olup olmadığını kontrol edecektir. Eğer yeni versiyon mevcut ise bize yeni versiyonu download ederek yeni versiyonu kurmak isteyip istemediğimizi soracaktır. Not : Kurulum programımız, eğer yeni versiyonu bulursa, yeni versiyonu yüklememizde fayda olacaktır. ( ürün satın alındıktan sonraki ilk 12 ay için versiyon yükseltmeleri ücretsizdir. ) Otomatik kurulum ekranında Install vspace for X series butonuna tıkladığımızda kaşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

12 Next butonuna basarak devam edelim. Sonraki gelecek olan ekran aşağıdadır.

13 Bu ekranda kurulum yaptığımız bilgisayarda Güvenlik duvarı ve Antivirus programlarımızı devre dışı bırakmamız gerektiğini belirtmektedir. ( kurulum bittikten sonra Güvenlik duvarı ve antivirus programımızı yeniden başlatabiliriz. ) Yine next tuşuna basarak devam ediyoruz. Karşımıza Son kullanıcı lisans sözleşmesi çıkacaktır. Lisans sözleşmesini okuduktan sonra I agree kutucuğunu işaretleyip next tuşuna basalım.

14 Karşımıza kullanım koşulları ı sözleşmesi çıkacaktır. Bu bölümü de okuduktan sonra I agree kutucuğunu işaretleyip next tuşuna basalım.

15 Bu ekranda da Ncomputing Vspace yazılımının kurulacağı klasörü belirtmektedir. Mevcut klasörü kabul edebileceğimiz gibi Browse butonu ile farklı bir klasöre de kurulum yapabiliriz. Programın kurulacağı klasörü belirttikten sonra next tuşu ile devam ediyoruz. Ncomputing Vspace yazılımı kurulduktan sonra, programı başlattığımızda bize şifre sormasını istiyorsak, Enter the Administrator Password kısmına kullanmak istediğimiz şifreyi New Password ve Retype New password kısmına yazmamız gerekir. Şifre kullanmak istemiyorsak Disable password protection kutucuğunu işaretlememiz gerekir. Bu ekranı da yine next tuşuna basarak devam ediyoruz. Karşımıza aşağıdaki iki pencereden biri gelecektir. Vspace yazılımını ilk defa kuruyorsak, ilk ekran gelecektir. İlk ekran ile sonraki ekran arasında sadece create sys info file kutucuğunu işaretleyebileceğimiz seçenek farklılık göstermektedir. Create sys info file kutucuğunu da destek personeli özellikle istemediği sürece işaretlememiz önerilir.

16

17 Yukarıdaki ekranı da next tuşuna basarak geçebiliriz. Karşımıza dosyaların kopyalandığını belirten ekran gelecektir. Kurulum ilerleyecek ve aşağıdaki ekran ile bize sisteme yeni kullanıcılar eklemek isteyip istemediğimizi soracaktır.

18 Yeni kullanıcı ekleme işlemini bu ekrandaki yes butonuna tıklayarak kurulum aşamasında yapabiliriz. Yes butonuna tıkladığımızda karşımıza Windows işletim sisteminin yerel kullanıcı ve gruplar uygulamasını açacaktır. Not : Her x550 terminali kullanıcısı için ayrı bir kullanıcı oluşturmanız, kullanıcıların kendi ayarlarını kontrol etmesi açısından son derece faydalıdır.

19 Kullanıcı tanımlamalarını yaptıktan sonra ekranın sağ üst köşesindeki çarpı (x ) işaretine tıklayarak bu ekrandan çıkabiliriz. Karşımıza aşağıdaki ekran çıkacaktır.

20 Bu ekran kurulumun başarılı olduğunu ( Ncomputing vspace successfully installed ) göstermektedir. İstersek Display Readme butonuna tıklayarak okubeni dosyasının içeriğine ulaşabiliriz. vspace yazılımını kullanmaya başlamak için bilgisayarımızı yeniden başlatmamız gerekir. Bunun için yukarıdaki ekranda, Yes, I want to restart my computur now seçeneğini işaretliyken Restart butonuna basabiliriz. Ürünü kayıt ettirme : Kurulum bitirdikten sonra bilgisayarımızı yeniden başlattığımızda vspace yazımlı kullanıma hazırdır. X550 cihazımız ile gelen pci kart,beraberinde 5 adet x550 terminal cihazının bağlanabildiği donanımsal bir lisans içerir. X550 vspace yazılımını ilk kullanmaya başladığımızda, yazılımın kayıt ettirilmesi gerektiğini belirten aşağıdaki ekran yazılımı kayıt ettirene kadar günde bir defa bütün terminallerde çıkacaktır. 30 günlük zaman dilimi içinde vspace yazılımını kayıt ettirmemiz gerekir. Eğer kayıt ettirmezsek, vspace yazılımı 30 günün sonunda çalışmayacaktır. Yazılımın çalışmaması, 30 günün sonunda ürünü kayıt ettirmemize bir engel oluşturmayacaktır.

21 Başlat > Tüm Programlar > vspace > vspace Registration Programını çalışıtırarak yazılım kayıt işlemini gerçekleştirebiliriz. Kayıt işlemi gerçekleştikten sonra, vspace yazılımı tekrar çalışır konuma gelecektir. Not 1 : Eğer bilgisayarımız da 2 adet x550 pci kart varsa, vspace kayıt programı her iki kart ın kayıt işlemini tek seferde yapacaktır. Not 2 : Yazılımın kayıt işlemini yapmak, size kaydın yapıldığı tarihten itibaren 12 ay süresince vspace yazılımının, yazılım güncelleştirmelerini yapabilmenize ve teknik destek alabilmenize hak kazandıracaktır. Aşağıdaki ekranda Başlat > Tüm Programlar > vspace > vspace Registration tıkladığımızda karşımıza gelen ekran görüntüsü bulunmaktadır.

22 Bu bölümü next tuşuna basarak geçebiliriz. Gelen ekran aşağıdaki gibi olacaktır.

23 Kayıt işleminde yukarıda görülen tüm alanlar doldurulmalıdır. Not : Kayıt işlemi sırasında herhangi bir aşamada back butonunda tıklayarak bilgilerimizi değiştirebiliriz, cancel butonuna bastığımızda ise kayıt işlemini bitirmeden iptal etmiş oluruz. Yukarıdaki ekranda next button una tıkladığımızda aşağıdaki kayıt işleminin metodunu soran ekran karşımıza gelecektir. Kayıt işlemini internet üzerinden çevrimiçi yapabileceğimiz gibi, e posta aracılığı ile çevrimdışı olarak da yapılabilir.

24 Çevrimiçi kayıt işlemi On Line Register via Internet seçeneği seçili iken next butonuna tıklayarak, çevrimiçi kayıt işlemimizi yapabiliriz. Aşağıdaki ekranda bilgisayarımızda takılı olan x550 pci kartın seri numarası gözükmektedir. Sistemde 2 adet kart olması durumunda iki seri numarası da gözükecektir. Yukarıdaki ekranda not registered bölümü bu seri numarasının kayıt edilmediğini ve seri numarasının yanındaki kutucuk işaretli olduğu için kayıt edileceğini göstermektedir. Eğer x550 pci kartımız kayıt edilmiş ise seri numarasının yanında registered ifadesi gözükecektir. Bu ekrandaki bilgilerimizde doğru ise next butonuna basarak bir sonraki ekrana geçebiliriz.

25 Bu ekranda girmiş olduğumuz bilgilerin bir özeti ve kayıt ettirilecek olan seri numarası gözükmektedir. Bilgilerde eksiklik ve/veya yanlışlık olması durumunda back butonu ile geri gidebilir, bilgilerimizi düzelttikten sonra yine next butonları ile bu ekrana ulaşabiliriz. Bilgilerimizde bir sorun yok ise next butonu ile devam edebiliriz.

26 Karşımıza yukarıdaki gibi bir ekran gelecektir. Serial number was registered successfully yazısı bize kayıt işleminin başarılı olduğunu göstermektedir. Finish butonu ile kayıt işlemini bitirebiliriz.

27 Çevrimdışı kayıt Çevrimdışı kayıt yapabilmemiz için pci kart seri numarası ve bizim gireceğimiz kişi ve firma bilgilerini bir dosya olarak oluşturmamız ve bu dosyayı da adresine göndermemiz gerekir. Bu işlem için yine Başlat > Tüm Programlar > vspace > vspace Registration programını çalıştırmamız gerekecek. Gelen ekrana bilgilerimizi giriyoruz. Next tuşu ile devam edebiliriz.

28 Karşımıza çıkan ekrandan Off Line Register via File/ seçeneğinin seçip next butonuna basmamız gerekir.

29 Gelen ekranda not registered bölümü bu seri numarasının kayıt edilmediğini ve seri numarasının yanındaki kutucuk işaretli olduğu için kayıt edileceğini göstermektedir. Eğer x550 pci kartımız kayıt edilmiş ise seri numarasının yanında registered ifadesi gözükecektir. Sistemde 2 adet kartımız olması durumunda yukarıdaki ekran görüntüsünde 2 adet seri numarası gözükecekti. Bu bölümü de next butonunda tıklayarak devam edebiliriz.

30 Karşımıza son bir onay ekranı gelecektir. Eğer bilgilerimiz doğru ise next butonuna tıklayarak ilerleyebiliriz.

31 Gelen ekran, Ncomputing e gönderilecek olan e posta ya ek olarak eklememiz gereken ve bilgilerimizi içeren dosyanın nereye kayıt edileceğini göstermektedir. Dosyayı kaydetmek istediğimiz klasörü belirledikten sonra next butonu ile ilerleyelim.

32 Dosyanın başarılı bir şekilde oluşturulduğunu belirten ekran gelecektir. İstersek dosyayı bir başka bilgisayara kopyalayabiliriz. Daha sonra bu dosyayı adresine e- posta ile göndermemiz gerekir. E posta yı gönderdikten sonra kısa süre içerisinde göndermiş olunan e postanın Ncomputing e ulaştığına dair bir cevap ulaşacaktır. Ncomputing kayıt sistemi, göndermiş olduğumuz dosya da bir sorun algılamazsa 2 3 dakika içerisinde size, bilgisayarınıza ve o bilgisayarda takılı bulunan pci kart a özel lisans dosya eklentisi ile bir e posta gönderecektir. Bu dosya bize ulaştığında kayıt işlemini gerçekleştirebiliriz. Bunun için yine kayıt programını Başlat > Tüm Programlar > vspace > vspace Registration yolunu izleyerek açalım. Program açıldığında Off line Activate a licence file seçeneğini seçmemiz gerekir.

33 Next butonuna bastığımızda aşağıdaki ekran gelecektir.

34 Bu ekrandan lisans dosyasının yerini Select Directory butonuna tıklayarak klasör belirtebilir ve Add File(s) butonuna tıklayarak dosyayı belirtebiliriz. Kayıt programı belirtilmiş olan klasörü bilgisayarımızda takılı bulunan pci kart için araştıracaktır. ( Lisans dosyası usb belleklerin içerisinde de tutulabilir. )

35 Kayıt programı belirtmiş olduğumuz klasörde ilgili lisans dosyasını bulduğunda, 30 günlük zaman kısıtlı kullanım sınırını kaldıracaktır ve ekrana yukarıdaki ekranda gözüktüğü gibi ( Registration was finished successfully! ibaresi ile ) yapmış olduğumuz kayıt işleminin başarılı olduğunu belirten bir pencere çıkacaktır. Finish butonuna tıklayarak kayıt işlemini bitirebiliriz. Vspace yazılımını sistemimizden kaldırma ve yeniden yükleme. Vspace yazılımını bilgisayarımızdan kaldırmak için, Başlat > Tüm Programlar > vspace > Uninstall Vspace seçeneğini seçebiliriz. Ekranda çıkacak olan yönergeleri izleyerek vspace yazılımını bilgisayarımızdan kaldırabiliriz. Yazılımı kaldırma işleminden sonra bilgisayarımızı yeniden başlatmamız gerekecektir. Vspace yazılım lisansını, x550 pci kartını taşıdığımız bir başka bilgisayara aktarabiliriz. Bu işlem sınırlı sayıda yapılabilir. vspace yazılımını yüklerken karşımıza gelen Son kullanıcı lisans sözleşmesi nin 3. Bölümünde bu konu ile ilgili detaylı bilgi yer almaktadır.

36 Vspace yazılımının güncellenmesi Kayıt işlemini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra internet üzerinden vspace yazılımını güncelleştirebiliriz. Bu işlem için Başlat > Tüm Programlar > vspace > vspace Update seçeneğini seçebiliriz. (ürünün satın aldıktan sonraki 12 ay boyunca ya da 12 ay sonrasında yapılmış olan hizmet uzatımı ile internet üzerinden güncelleştirme işlemini yapabiliriz. ) vspace update yazılımını çalıştırdığımızda karşımıza aşağıdaki ekran gelecektir. Kurulumda şifre belirttiyesek, vspace update programı çalıştırdığımızda bizden bu kurulum şifresini isteyebilir. Options butonuna tıkladığımızda karşımıza aşağıdaki ekran çıkacaktır.

37 Güncelleştirmeyi şimdi çalıştırabilir ( Execute Update Program immediately seçeneği), ya da bilgisayarımıza daha sonra çalıştırmak üzere kayıt edebiliriz ( Save Update Program on the disk seçeneği). Güncelleştirme programını bilgisayarımıza kayıt etme seçeneğini seçersek, bu güncelleştirme işlemini daha sonra çalıştırabilme ya da farklı bir bilgisayarda çalıştırabilme olanağına sahip oluruz. Kayıt etmiş olduğumuz programı çalıştırmak için internet bağlantısına ihtiyaç olmayacaktır. Bu şekilde seçeneğimizi seçip ok butonuna tıkladıktan sonra connect butonuna tıklayarak yeni bir yazılımı güncelleştirmesinin olup olmadığının sorgulamasını yapabiliriz.

38 Sorgulama sonucunda güncelleştirme mevcut ise Download butonu aktif hale gelecektir. Download butonuna tıklayarak güncelleştirmeleri internet üzerinden indirme işlemine başlayabiliriz. İndirme işlemi bittiğinde, önceki ekranlarda options butonu ile Save Update Program on the disk seçeneğini seçtiysek, indirilen güncelleştirme belirtmiş olduğumuz klasöre kopyalanacaktır. Önceki ekranlarda option butonu ile Execute Update Program immediately seçeneğini seçtiysek, indirilen dosya kuruluma başlayacaktır.

39 Eğer güncelleştirme programı, bir güncelleştirme bulamazsa Exit butonuna tıklayarak programdan çıkabiliriz. Exit butonuna tıkladığımızda, bize programdan çıkmak isteyip istemediğimizi soran bir ekran getirecektir. Yes butonuna tıklayarak bu ekrandan çıkabiliriz. vspace Konsol unun Kullanımı Başlat > Tüm Programlar > vspace >vspace Console programı aracılığı ile ya da görev çubuğundaki Ncomputing simgesine çift tıklayarak ya da Ncomputing simgesine sağ tuş la tıklayıp vspace Management Console programını çalıştırarak, konsol programına ulaşabiliriz. Yukarıdaki ekranda bulunan diğer seçeneklerin açıklamaları şu şekildedir.

40 Station information Bu ekran bize oturum açılan iş istasyonu hakkında bilgi verir. vspace Send Message Bu ekran bize ayni bilgisayar da bulunan diğer Vspace kullanıcılarına mesaj gönderebilmemizi sağlar.

41 Bu ekran ise bizim ağımızda gözüken diğer vspace kullanıcılarına mesaj gönderebilmemizi sağlar. Yukarıdaki ekrandaki mesaj gönderilecek kullanıcıları gösteren To: bölümünün gözükmesi 20 sn kadar zaman alabilir. Yukarıdaki ekranda da user1 kullanıcısından alınan mesaj gözükmektedir. Disable / Enable vspace Vspace programının görev çubuğundaki bu seçeneği ile vspace programı devre dışı bırakabilir. Bu seçeneği ( disable ) seçtiğimizde bilgisayarı yeniden başlatmak isteyip istemediğini soran bir ekran gelecektir. Bu seçeneği evet olarak yanıtlarsak diğer kullanıcıları uyarmadan bilgisayar yeniden başlayacaktır.

42 Bilgisayar yeniden başladığında vspace programı, vspace in devre dışı durumda olduğunu ve çalışır duruma alınmasının istenip istenmediğini soracaktır. Ayrıca, devre dışı olan vspace i yine görev çubuğundaki simgeden çalışır duruma ( enable seçeneğini seçerek ) alabiliriz.

43 vspace Console Programı Local settings X550 pci kart ın takılı olduğu bilgisayardaki ayarlar Local Settings bölümü altından yapılmaktadır.

44 X550 PCI Kart X550 PCI Kart bölümüne tıkladığımızda vspace oturumları ve durumları hakkında bilgi sahibi olabiliriz.

45 X550 üzerinde sağ tuşa tıkladığımızda Properties menüsünden bu bilgisayar bağlı olan x550 terminallerin ekran çözünürlükleri ayarlanabilir. Bütün terminallerin ekran çözünürlükleri aynı olmak zorundadır. ( terminal e özel ekran çözünürlüğü ayarlanamaz. )

46 X550 pci Card bölümünün altından bulunan Station şeklinde başlayan numaralar, bu kart a bağlı olan istasyonları göstermektedir. Bu istasyonlardan birine sağ tuş ile tıkladığımızda, bu istasyonu kapatabiliriz ya da mesaj gönderebiliriz. X550 İstasyonu kapatmak için Stop Station seçeneğini seçebiliriz.

47 X550 istasyonunu kapatmaya çalıştığımızda bize, bu istasyonu kapatmadan önce, bütün programlardan çıkmamız gerektiği uyarısı yukarıdaki ekranda gözükmektedir. Yes butonuna bastığımızda ilgili x550 istasyonu kapanacaktır. Herhangi bir station a sağ tuşla tıkladığımızda bize Send Message ile mesaj gönderme imkanı da sunacaktır. Buradaki gönderebileceğimiz mesaj sadece bu bilgisayara bağlı olan istasyonlar ile sınırlıdır. Görev çubuğundan mesaj göndermeyi seçersek, ağımızdaki kullanıcılara da mesaj gönderebiliriz. X550 istasyonlardan birinin üzerine tıkladığımızda, karşımıza o istasyon ile ilgili bilgilere ulaşabileceğimiz ekran gelecektir.

48 Bu ekran Application Loaded, Information ve Station Settings olmak üzere üç sekmeden oluşmaktadır. Application Loaded sekmesi : Bu sekmede,tıklanmış olan istasyonda çalışan uygulamaları görebiliriz.

49 Information sekmesi : Bu sekmede tıklanmış olan istasyon ile ilgili bilgilere ulaşabiliriz. Station name : istasyon ismi Sesion id : bu istasyon için vspace oturum numarası Logged in user : oturum açmış olan kullanıcı Default user : oturum için varsayılan kullanıcı adı. Eğer belirtilmemişse, en son oturum açmış olan kullanıcı gözükecektir. Status : Oturumun durumunu göstermektedir. (örneğin çalışıyor=running gibi ) Logon program : Başlangıçta çalıştırılacak olan programı belirtir. ( istasyonda sadece tek bir program çalıştırmak için yapılandırılmış programı gösterir. ) Logon program folder : Logon program ın bulunduğu klasörü gösterir. AutoLaunch enabled : istasyonun, bağlı olduğu bilgisayar açıldığında otomatik açılıp açılmayacağını belirtir. Display id : istasyon un bağlı olduğu pci kart ın, kart bilgisi Hardware id : x550 terminal için sanal donanım ismi

50 Keyboard id : Bağlanmış olan klavyenin kullanmış olduğu arabirim ( herzaman ps/2) Pointer id : Bağlanmış olan fare nin kullanmış olduğu arabirim. ( her zaman ps/2) Station Settings Sekmesi : Bu pencerede ayarlanabilir parametreler şu şekildedir. Station name : İstasyon ismini değiştirebileceğimiz alan. Automatically turn station on when system starts : Ayarlamasını yaptığımız bu x550 istasyonun bağlı olduğu bilgisayarın açıldığı zaman bu istasyonun da otomatik olarak açılmasını istiyorsak, bu seçeneği işaretlememiz gerekir. Eğer bu kutucuk işaretli olmazsa, bu consol dan istasyonu bizim kendimizin başlatması gerekir. Enable shutdown option without Logging on to the station : Bu seçenek işaretlendiği zaman, istasyon kullanıcıları oturum açma ekranında bilgisayarı kapatma seçeneğini görebilir durumda olacaklardır ve isterlerse oturum açmadan bilgisayarı ( kendilerinin bağlanmış oldukları x550 pci

51 kartın takılı olduğu bilgisayarı ) kapatabileceklerdir. Eğer bu seçenek seçili değilse, kullanıcılar oturum açma ekranında Bilgisayarı Kapat seçeneğini göremeyeceklerdir. Monitor off : Tek bir x550 terminali 1 watt dan az bir enerji harcar ancak bağlı olduğu monitor eğer lcd monitor ise watt, crt monitor ise 100 watt civarı enerji harcar. Bundan dolayı,enerji tasarrufu için, her bir x550 terminalinde ayrı bir ayar olarak belli bir süre kullanılmadığı zaman bağlanmış olduğu monitörü uyku moduna alma seçeneği sunulmuştur. Burada seçilmiş olunan süre boyunca eğer klavye ya da Mouse kullanılmazsa, monitör uyku moduna geçecektir. Klavye ya da fare tekrar kullanıldığında monitör uyku modundan çıkacaktır. Bu seçeneklerlerden Never seçilirse ekran uyku moduna hiçbir zaman geçmeyecektir. ( Ekran koruyucu çalışmaya devam edecektir. ) Enable Auto Logon mode : Bu kutucuk işaretlendiği zaman user name ve password alanına girilen bilgiler ile x550 terminalin başladığında otomatik olarak oturum açması sağlanmış olur. Run this program only during logon : ve In folder : x550 terminalimize oturum açıldığında otomatik olarak bir programın çalıştırılması işlemi için bu seçenek kullanılabilir. Bu programın dışında bir başka programın çalışmasına izin verilmez. Bu program kapatıldığında da x550 terminalimizin oturumu kapatılır. Initial Keyboard State : X550 terminalimiz başladığı zaman, klavyedeki Num lock, Caps lock ve Scrolllock ışıklarının yanar durumda olup olmayacağının ayarlanacağı bölümdür. Kutucuklar işaretlendiği zaman bu tuşlarını ışıkları, x550 terminalimiz açıldığı zaman yanar konumda olacaktır. Terminal açıldıktan sonra istersek klavye üzerinden ışıklar, ilgili tuşlara basarak kapatılıp tekrar açılabilir. Konsol programımızın araç çubuğunda Stop butonu bulunmaktadır. Konsol programımızdan bir x550 terminali seçtikten sonra stop butonuna tıklarsak, karşımıza bir onay penceresi çıkacaktır. Onay penceresinde x550 terminalini kapatmak istediğimizden emin olup olmadığımızı sormaktadır. Ayrıca, terminali kapatmadan önce programlardan çıkıp, oturum kapatmamız gerektiğini belirten bir uyarı yazısı da bulunmaktadır.

52 Information & Settings Information & settings bölümü altında bulunan Product Information bölümünde, kurulmuş olan Ncomputing terminal yazılımının, ürün ismi, versiyon bilgisi, üretici ismi gibi değiştirilemeyen sadece bilgi verici amacı olan bölüm bulunmaktadır. Information & Settings bölümü altında olan, User Information bölümü kayıt işlemi sırasında girmiş olduğumuz bilgileri barındırmaktadır. Burada bulunan bilgilerde yine değiştirilemeyen sadece görüntülenen bilgilerdir.

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

SHERIFF PROTEK V7.37

SHERIFF PROTEK V7.37 SHERIFF PROTEK V7.37 KURULUM: Güvenlik koruma yazılımının kurulumu çift aşamalıdır. Birincisi DOS ortamında BOOT edilebilir CD den ikinci aşama ise Windows üzerindeki programın çalıştırılması ile. A DOS

Detaylı

AutoCAD 2011 Kurulumu

AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD Installation Wizard Kurulum için AutoCAD 2011 DVD sini sürücüye yerleştirdiğinizde, DVD-ROM un içeriğinin okunduğunu belirten Setup Initialization penceresinden sonra, karşınıza

Detaylı

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler KWorld PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV Hybrid PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm 2 : PlusTV

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

KWorld PlusTV Analog USB Stick

KWorld PlusTV Analog USB Stick KWorld PlusTV Analog USB Stick PlusTV Analog USB Stick Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.5 Bölüm 1 : PlusTV Analog USB Stick Donanım Kurulumu Kurulum...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2

Detaylı

KWorld PlusTV Analog Lite PCI

KWorld PlusTV Analog Lite PCI KWorld PlusTV Analog Lite PCI PlusTV Analog Lite PCI Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.2 Bölüm 1 : PlusTV Analog Lite PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3

Detaylı

www.muhendisiz.net AutoCAD 2009 Kurulumu

www.muhendisiz.net AutoCAD 2009 Kurulumu Autocad i nasıl kurucam diye gelen sorular üzerine sayısalgrafik.com.tr adresinden kurulum hakkındaki notu sitemizden yayınlamayı uygun buldum.artık aşağıdaki resimli anlatım yoluyla kendiniz adım adım

Detaylı

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler KWorld PlusTV DVB-S USB PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV DVB-S USB Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

Lanschool Sınıf yönetim yazılımının (V7.4) Ncomputing sistemlerinde kullanılması

Lanschool Sınıf yönetim yazılımının (V7.4) Ncomputing sistemlerinde kullanılması Lanschool Sınıf yönetim yazılımının (V7.4) Ncomputing sistemlerinde kullanılması Bir sınıf yönetim sistemi olarak LanSchool yazılımı, öğretmenlerin, öğrenci bilgisayar ekranlarını görmesi, müdahale etmesi,

Detaylı

KAMPÜS DIŞI ERİŞİM AYARLARI

KAMPÜS DIŞI ERİŞİM AYARLARI KAMPÜS DIŞI ERİŞİM AYARLARI ADIM 1) İnternet Tarayıcınız üzerinden https://zigana.sdu.edu.tr adresine bağlanınız. NOT: Lütfen bağlantıyı el ile başında https:// koyarak yazınız. ADIM 2) Yönlendirildiğiniz

Detaylı

JOBCONTROL KURULUMU. 2 numaralı görüntüde kırmızı daire içerisine alınmış kısımda, bilgisayarınızın kaç bit olduğunu görebilirsiniz.

JOBCONTROL KURULUMU. 2 numaralı görüntüde kırmızı daire içerisine alınmış kısımda, bilgisayarınızın kaç bit olduğunu görebilirsiniz. JOBCONTROL KURULUMU JobControl kurulumu için, Windows işletim sistemi yüklü bir bilgisayara ihtiyaç vardır. Program kurulumundan önce, işletim sisteminizin 32 bit mi yoksa 64 bit mi olduğunu tespit etmeniz

Detaylı

SATFINDER SF03HD DRİVER FREKANS VE YAZILIM YÜKLEME TALİMATI DRİVER YÜKLEME TALİMATI FREKANS YÜKLEME TALİMATI YAZILIM YÜKLEME TALİMATI SIGNAL METER

SATFINDER SF03HD DRİVER FREKANS VE YAZILIM YÜKLEME TALİMATI DRİVER YÜKLEME TALİMATI FREKANS YÜKLEME TALİMATI YAZILIM YÜKLEME TALİMATI SIGNAL METER 1.0 1.1 1.2 SATFINDER SIGNAL METER HD SF03HD DRİVER FREKANS VE YAZILIM YÜKLEME TALİMATI DRİVER YÜKLEME TALİMATI FREKANS YÜKLEME TALİMATI YAZILIM YÜKLEME TALİMATI 02 06 08 DRİVER YÜKLEME TALİMATI SF03HD

Detaylı

ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME

ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME ZEBEX 107X EL TERMİNALLERİNE FIRMWARE YÜKLEME Firmware Nedir. En basit tanımlama ile elektronik bir cihazın herhangi bir yongasında (chip) bulunan yazılımlara (programlara) firmware denilir. Firmware,

Detaylı

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları LMS PC aracı ACS420 LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS420 programının kurulumu.. 3 2. OCI430 ara yüzün sürücü kurulumu.. 7 OCI430

Detaylı

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır.

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır. Windows 2012 Server Windows Server 2012 Programını VmWare Altına Kurma Microsoft firmasının ürettiği en son Server İşletim Sistemi 2012 dir. Bu işletim sistemi sürümleri 64 bit olarak yazılmış 32 bit sürümü

Detaylı

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from:

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from: META MAC KURULUM ADIMLARI 1. PlayOnMac programının son versiyonunu PlayOnMac Dowload butonuna tıklayarak indiriniz. 2. İndirdiğiniz dosya otomatik olarak çalışmaz ise manuel olarak çalıştırın ve açılan

Detaylı

Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro)

Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro) Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro) Bu yazıda bir NovaSoft Dental yazılımının ana makinaya kurulumunu göreceğiz. Index 1.Adım : NovaSoft Dental Kurulum CD/DVD'sinin

Detaylı

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 1. Sürücüyü Yükleme İkaz: Verilen sürücüyü bağlamadan adaptörü bilgisayarınıza BAĞLAMAYIN. Verilen CD yi disk sürücünüze yerleştirin ve

Detaylı

Donanım Bağımsız Kurtarma

Donanım Bağımsız Kurtarma Donanım Bağımsız Kurtarma Bu belgenin amacı, bir sistemden başka bir sisteme donanım bağımsız kurtarma gerçekleştirmenize adım adım yardımcı olmaktır. Bu belgeyi okumaya başlamadan önce ShadowProtect için

Detaylı

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan Lisans Sunucusu Kurulumu bahsedecektir. Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan V-Ray in bazı dağıtımlarında V-Ray License Server uygulamasını kuruludur. Yine de V- Ray

Detaylı

Bilgisayarım My Computer

Bilgisayarım My Computer My Computer Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 Bahar Yarıyılı 12-13 Mar. 2012 Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU Bilgisayarım (my computer) simgesine sağ tıklar ve özellikler (properties) seçeneğini seçeriz.

Detaylı

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Açılış ekranı açıklamaları: 1 - Son çalışma aç : Cizhazda en son çalışma yaptığınız dosyayı açar. 2 - Dosya aç : İstediğiniz dosyayı açmanızı sağlar. 3 Yeni çalışma

Detaylı

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine)

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) İçindekiler Tablosu Dosyaların Bilgisayara İndirilmesi... 3 Dosyaların Bilgisayara Yüklenmesi... 5 1. İnternet Üzerinden Kurulum 5 1.1. Lisans Dosyasının

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

BİL BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA)

BİL BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA) BİL 141 - BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA) KURULUM DÖKÜMANI Ders kapsamında lab saatlerinde veya lab saatleri dışında Java kodları yazabilmek ve çalıştırabilmek için bilgisayarınıza bazı yazılımların kurulması

Detaylı

Autodesk Revit Architecture 2013 Kurulumu

Autodesk Revit Architecture 2013 Kurulumu Autodesk Revit Architecture 2013 Kurulumu Kurulumdan Önce Bu doküman Autodesk Revit Architecture 2013' un tek kullanıcı lisansı kurulumu içindir. Seri Numarası ve Product Key Ürün paketinin üzerinde bulunan

Detaylı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı 2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı Kullanım Kılavuzu DS-11900 Sürüm 1.0 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 1.1 ÖZELLİKLER... 3 1.2 FİZİKSEL ÇİZİMİ... 3 1.3 PAKET İÇİNDEKİLER... 4 2 TEKNİK ÖZELLİKLER...

Detaylı

SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu

SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1.Bölüm:............................ Programın Amacı ve Size Katacakları 2.Bölüm:........................... Programın Genel Özellikleri 3.Bölüm:............................

Detaylı

Autodesk Revit Architecture 2012 Kurulumu

Autodesk Revit Architecture 2012 Kurulumu Autodesk Revit Architecture 2012 Kurulumu Kurulumdan Önce Bu doküman Autodesk Revit Architecture 2012' un tek kullanıcı lisansı kurulumu içindir. Seri Numarası ve Product Key Ürün paketinin üzerinde bulunan

Detaylı

MATLAB KURULUM KILAVUZU

MATLAB KURULUM KILAVUZU MATLAB KURULUM KILAVUZU 1- https://www.mathworks.com sitesine girerek Log In sekmesine tıklayın. 2- Daha önceden bir Mathworks hesabı oluşturmadıysanız Create Account diyerek yeni bir hesap oluşturun.

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

Spss 14 İçin İhtiyaç Duyulan Minimum Donanım Ve Yazılım Gereçleri; SPSS 14.0 programını License sunucusu üzerinden kurulumu:

Spss 14 İçin İhtiyaç Duyulan Minimum Donanım Ve Yazılım Gereçleri; SPSS 14.0 programını License sunucusu üzerinden kurulumu: Spss 14 İçin İhtiyaç Duyulan Minimum Donanım Ve Yazılım Gereçleri; Microsoft Windows Me, Windows 98, Windows XP, Windows 2000, or Windows NT 4.0, Service Pack 6. Pentium veya Pentium-class işlemci. 128

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

PRAGON PROTECT & RESTORE 3. Kurulum Rehberi

PRAGON PROTECT & RESTORE 3. Kurulum Rehberi PRAGON PROTECT & RESTORE 3 Kurulum Rehberi Başlangıç 1. Çeşitli metotlarla edindiğiniz kurulum dosyasını (.exe) çift tıklayarak kuruluma başlayın. 2. İlk olarak kurulum dili seçmeniz gerekiyor. İngilizce

Detaylı

Teknoloji Özeti vspace Kurulum Değişiklikleri Windows Yükleyicisi.MSI

Teknoloji Özeti vspace Kurulum Değişiklikleri Windows Yükleyicisi.MSI Teknoloji Özeti vspace Kurulum Değişiklikleri Windows Yükleyicisi.MSI NComputing in vspace yazılımı sürekli updateler ve gelişimler geçirmektedir. En son olarak biz setup ve kurulum sürecimizi Windows

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

DVB-S 100 PCI Digital Uydu Kartı Kurulum Rehberi

DVB-S 100 PCI Digital Uydu Kartı Kurulum Rehberi DVB-S 100 PCI Digital Uydu Kartı Kurulum Rehberi İçindekiler Ver 2.0 Bölüm 1 : DVB-S 100 PCI Kartı Donanım Kurulumu...2 1. Paket İçerikleri...2 2. Sistem Gereklilikleri....2 3. Donanım Kurulumu...2 Bölüm

Detaylı

IceWarp kurulumu. IceWarp Server kurmanız için yapmamız gereken adımlar şunlardır:

IceWarp kurulumu. IceWarp Server kurmanız için yapmamız gereken adımlar şunlardır: IceWarp kurulumu IceWarp Server kurmanız için yapmamız gereken adımlar şunlardır: http://www. icewarp. com sitesinden,on line satış temsilicilerden ve ya da on line installer (online kurucusundan) istediğiniz

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

Tarih: 2 Ağustos 2018 Son versiyon: 1.8. EndNote X9 Windows Multi/Site kurulum talimatları

Tarih: 2 Ağustos 2018 Son versiyon: 1.8. EndNote X9 Windows Multi/Site kurulum talimatları Tarih: 2 Ağustos 2018 Son versiyon: 1.8 EndNote X9 Windows Multi/Site kurulum talimatları İçerik 1 Giriş... 3 2 Oturum aç... 3 3 Download... 4 4 Son kullanıcı dosyası oluşturma... 4 2 1 Giriş ÖNEMLİ: EndNote

Detaylı

İşletim Sistemleri Kurulumu

İşletim Sistemleri Kurulumu İşletim Sistemi Kurulumu Öğrt. Gör. Alper Aslan Bilgisayar Büro Programları İşletim Sistemi Kurulumu BIOS BIOS Ayarları Hata Mesajları İşletim Sistemleri İşletim Sistemleri Kurulumu Öğrt. Gör. Alper ASLAN

Detaylı

MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI. IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler

MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI. IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler 1. Antivirüs programları kapalı olmalı 2. Kurulum süresince Administrator yetkisi

Detaylı

CHATEAUXP Version 5.11

CHATEAUXP Version 5.11 CHATEAUXP Version 5.11 ChateauXp Versiyon 5.11 yazılımını kullanarak Vguard VG4C-EXP ve VG8C-XP-Tv DVR Kart a takılı kameraları uzak bilgisayar (local networkte ya da internet aracılığı ile başka bir yerde)

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu nda, aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilmelidir. 1 - MAC İçin

Detaylı

robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) Kurulum

robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) Kurulum robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) 1 Genel Bakış Bu dokümanda, robotsan tarafından geliştirilmiş olan idea Kontrol Kartları nın programlanabilmesi için işletim sistemine tanıtılması sırasında yapılması

Detaylı

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 2000/XP DA-70159

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 2000/XP DA-70159 USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 2000/XP DA-70159 Adım 1: Adım 2: Adım 3: Bu ürünün Sürücü CD sini CD-ROM sürücüsüne yerleştirin. Aygıtı, bilgisayarınızda boş bir USB bağlantı noktasına

Detaylı

Turquaz Windows kurulum dökümanı. ftp://ftp.mirror.ac.uk/sites/ftp.postgresql.org/binary/v7.3.1/windows/pgsql731wina1.exe

Turquaz Windows kurulum dökümanı. ftp://ftp.mirror.ac.uk/sites/ftp.postgresql.org/binary/v7.3.1/windows/pgsql731wina1.exe 1. Giriş Turquaz programını windows üzerinde çalıştırmak için öncelikle bilgisayarınızda postgresql ve Java nın kurulu olması gerekli. Aşağıdaki bilgi ve dökümanlar windows 2000 işletim sistemi üzerinde

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

Bilgisayarım My Computer. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2013 2014 Bahar Yarıyılı

Bilgisayarım My Computer. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2013 2014 Bahar Yarıyılı Bilgisayarım My Computer Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2013 2014 Bahar Yarıyılı Öğr.Gör. Murat KEÇECİOĞLU 11-12 Mar. 2014 Bilgisayarım (my computer) simgesine sağ tıklar ve özellikler (properties) seçeneğini

Detaylı

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13006-1 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Yazdırma sunucusu kurulum CD li bir Windows tabanlı bilgisayar Bir yazıcı Bir adet yazıcı

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI Not: Bu klavuza geçmeden önce, ürününüzün paketinden çıkan Hızlı Kullanım Klavuzu nda açıklanan adımları gerçekleştiriniz. Internet Bağlantısının

Detaylı

ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması

ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması 1. OCI 700 servis aracını RVS serisi kontrol cihazı kullanıyorsanız sol taraftaki resimde görüldüğü gibi BSB soketine, LMS kazan kontrol

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

E-İMZA KULLANIM KILAVUZU

E-İMZA KULLANIM KILAVUZU E-İMZA KULLANIM KILAVUZU E-İmza Yazılımının Kurulumu (etoken / SafeNet) İşletim Sisteminizle ilgili detaylı bilgilere «Masaüstünde ya da Başlat Menüsünde yer alan «Bilgisayarım / My Computer» ikonuna sağ

Detaylı

10 EYLÜL 2010 ORMAN MAKİNE YAYINLARI SOFTSERVO YAZILIM KURULUMU KİTABI MURAT ORMAN

10 EYLÜL 2010 ORMAN MAKİNE YAYINLARI SOFTSERVO YAZILIM KURULUMU KİTABI MURAT ORMAN 10 EYLÜL 2010 ORMAN MAKİNE YAYINLARI SOFTSERVO YAZILIM KURULUMU KİTABI MURAT ORMAN 1 BÖLÜM-4 = CNC YAZILIMININ KURULMASI 1- SOFTSERVOYA KAYIT YAPTIRARAK LİSANS KODUNU ALALIM. ADIM AÇIKLAMA ŞEKİL 1 CNC

Detaylı

http://students.autodesk.com adresine tıklayarak kayıt ekranına giriş yapınız.

http://students.autodesk.com adresine tıklayarak kayıt ekranına giriş yapınız. AUTOCAD STUDENT ÜYELİK İŞLEMLERİ VE KURULUMU Aşağıdaki doküman Batman Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanmış olup, doküman Autocad2010-2014 Öğrenci(Student)Versiyonu kurulumu

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router BİLGİ NOTU SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router SpeedTouch 585 Kablolu Ethernet Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı

Detaylı

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

Temel Bilgisayar kullanımı

Temel Bilgisayar kullanımı Temel Bilgisayar kullanımı Bu kısımda öğreneceğimiz bilgiler Bilgisayarı Açma Kapama Bilgisayarı yeniden başlatma Yanıt vermeyen programı kapatma Masaüstü ekranını tanıyalım Bilgisayarı Açma Reset Güç

Detaylı

TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi

TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi Giriş: TecLocal programı TecCom elektronik ticaret platformu üzerinden sisteme kayıtlı tedarikçi/distribütör firmalara bağlanmayı sağlayan ücretsiz

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı

Linux Ubuntu Kurulumu

Linux Ubuntu Kurulumu Linux Ubuntu Kurulumu Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2016 2017 Bahar Yarıyılı https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=kurulum https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=ubuntu_linux_kurulum_rehberi Öğr.Gör.Murat

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

"SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz.

SQL Server Management Studio yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. Microsoft SQL Server 2008 R2 Kurulumu "SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/get-sql-server/try-it.aspx

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

Access Point Mod Kurulumu

Access Point Mod Kurulumu Access Point Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

Zoiper Softphone Kullanım Kılavuzu

Zoiper Softphone Kullanım Kılavuzu Zoiper Softphone Kullanım Kılavuzu Mart 2012 Bu doküman Votel iletişim hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Hazırlanmış olup, tüm hakları saklıdır. Hazırlayanlar: Memduh BİLGİN Onaylayan: Yusuf ALAKAVUK

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

AutoCAD Inventor 2011 Kurulumu

AutoCAD Inventor 2011 Kurulumu AutoCAD Inventor 2011 Kurulumu Elinizdeki DVD lerden 1.sini, DVD-ROM sürücüsüne yerleştirdiğinizde kurulum otomatik olarak başlar. Eğer kurulum otomatik başlamazsa, DVD nin kök dizininde bulunan Setup.exe

Detaylı

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU AÇILIŞ Programa giriş yaptığınızda karşınıza destek sayfamız gelecektir. Buradan program kullanımı ve olası hatalar hakkında bilgiler alabilir, güncellemeler ve gerekli programların

Detaylı

UBNT. UniFi mfi Ububntu. Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu

UBNT. UniFi mfi Ububntu. Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu UBNT UniFi mfi Ububntu Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu İlknur Duran - Net Vizyon Bilgi İşlem A.Ş. Ubiquiti Networks (UBNT) UniFi ve mfi ürün ailesinin kurulumu, konfigurasyonu

Detaylı

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik

Detaylı

İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması

İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması 2012 İçerik Sayfa 1. Sistem Gereksinimleri...1 2. Esri Hesabı Oluşturma 3 3. Esri Hesabınız

Detaylı

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 ROKAY Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Programın Kurulumu... 4 Windows-7 Sürücülerin Yüklenmesi... 5 Windows-Vista Sürücülerin Yüklenmesi...

Detaylı

Network üzerinde MATLAB kurulması

Network üzerinde MATLAB kurulması Network üzerinde MATLAB kurulması MATLAB&Simulink www.figes.com.tr Bir network üzerinde MATLAB ın kurulmasına başlanmadan önce bir network lisansı açılması ve bunun için de kurulum yapılacak sunucunun

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ TARAMA PC KURULUM KILAVUZU Hazırlayan: DAS A.Ş. 1 S a y f a D A S R & D Amaç ve Kapsam Bu doküman ile, Türkiye Cumhuriyeti

Detaylı

Windows 2000 veya XP kurarken dosya sistemini seçmeniz gerekir. Ya FAT32 dosya sistemini kullanırsınız ya da NTFS.

Windows 2000 veya XP kurarken dosya sistemini seçmeniz gerekir. Ya FAT32 dosya sistemini kullanırsınız ya da NTFS. Windows 2000 veya XP kurarken dosya sistemini seçmeniz gerekir. Ya FAT32 dosya sistemini kullanırsınız ya da NTFS. NTFS'nin FAT32'ye göre sağladığı bir çok avantajı vardır. Diski daha verimli kullanır.

Detaylı

SQL Server 2008 kurulum için Microsoft Windows Installer 4.5 ve üzeri bileşenin bilgisayarınızda kurulu olması gerekir. İndirmek için tıklayın

SQL Server 2008 kurulum için Microsoft Windows Installer 4.5 ve üzeri bileşenin bilgisayarınızda kurulu olması gerekir. İndirmek için tıklayın Bu yazıda SQL server 2008 Express kurulumunu anlatacağım. Sql Server kurulumuna geçmeden önce bilgisayarımızın donanım ve yazılım gereksinimlerinin neler olduğuna bir bakalım. Yazılım SQL Server 2008 kurulum

Detaylı

FTP Programı File Zilla nın Kurulumu & Çalıştırılması

FTP Programı File Zilla nın Kurulumu & Çalıştırılması FTP Programı File Zilla nın Kurulumu & Çalıştırılması FileZilla Portable programının web den indirilmesi : Google veya benzeri bir arama motoru kullanarak FileZilla FTP programının portatif sürümünü internetten

Detaylı

SpamTitan CD'den kurulum

SpamTitan CD'den kurulum SpamTitan CD'den kurulum Hazırlık 1. Sadece Mail Güvenlik Duvarı olarak kullanacağınız uygun bir sunucu seçin. Tavsiye edilen özellikler: o Pentium 4 işlemci, 1024MB RAM Bellek, 80GB sabit disk, 1 Ethernet

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

Useroam Kurulum Rehberi

Useroam Kurulum Rehberi Useroam Kurulum Rehberi User roaming service İndirme Useroam güncel sürümünü www.useroam adresinden indirebilirsiniz. İndirmiş olduğunuz iso dosyasını Useroam ürününü kuracağınız platforma taşıyınız. Vmware

Detaylı

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları Başlarken İletişim yönetimi için gerekli tüm araçları sunan OfisTelefonu 07 programları Abakus 360, T-Panel ve T-CRM, bir kuruluştaki

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 :

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 : BÖLÜM 2 MĐCROWIN 32 PROGRAMININ BĐLGĐSAYARA YÜKLENMESĐ 2.1 - Giriş: PLC de tasarlanan projeyi çalıştırabilmek için Micro/WIN 32 veya Micro/WIN 16 paket programın öncelikle bilgisayara yüklenmesi gerekmektedir.

Detaylı

Asus Live Update programı ile Bios güncelleme. ASUS Live Update programını çekmek için tıklayınız... BIOS Güncelleme ve My Logo:

Asus Live Update programı ile Bios güncelleme. ASUS Live Update programını çekmek için tıklayınız... BIOS Güncelleme ve My Logo: Asus Live Update programı ile Bios güncelleme ASUS Live Update programını çekmek için tıklayınız... BIOS Güncelleme ve My Logo: Asus Live Uptade programı ile hem biosunuzu kolay bir şekilde günceller,

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ AĞ GEÇİDİ AYARLARI Uyarı:Aşağıdaki satırlarda bahsi geçen ayarlar TTnet servis sağlayıcı baz alınarak anlatılacak olup farklı ülkelerdeki farklı internet servis

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training DynEd Sistem Gereksinimleri DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: İşletim Sistemine göre en az bellek ve ana işlemci hızı: İşletim Sistemi Bellek

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

AKINSOFT OfficeMessenger

AKINSOFT OfficeMessenger AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 20.01.2011 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Yerel ağlarda (ofis veya ev) veya internet üzerinden (E-Ofis programı entegrasyonu sayesinde)

Detaylı

Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz.

Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz. Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz. Aşağıdaki pencereyi gördükten sonra cihazınız parametre ayarı

Detaylı