Hydrochlor Klor-Tuz Jeneratörü Kullanım Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Hydrochlor Klor-Tuz Jeneratörü Kullanım Kılavuzu"

Transkript

1 Hydrochlor Klor-Tuz Jeneratörü Kullanım Kılavuzu Modeller EC 20A SC EC 25A SC EC 30A SC UYARI! Bu cihaz yetkili bir teknisyen tarafından kurulmalı ve işletmeye alınmalıdır. Yanlış kurulum, maddi hasara, ciddi yaralanmalara veya ölüme neden olabilecek elektrik kazalrı oluşturabilir. Yanlış kurulum, garantiyi geçersiz kılar.

2 İÇİNDEKİLER Kutuda ne var? 01 ÖZELLİKLERİ 01 EKİPMAN 01 Hydrochlor Panel (Güç ünitesi) 01 Ezy Zaman Saati (Timer) 02 Elektrolitik Tuz Hücresi 03 Pil yedekleme 03 KURULUM 04 Güç ünitesi kurulumu 04 Elektrolitik Tuz Hücresi Bağlantısı 04 EZY ZAMAN SAATİ AYARI 05 Yeni Zaman Ayarı 05 Zaman Saati Ayarı 05 Zaman Saati Fabrika Ayarları 05 Gece İşletimi 06 KLOR ÜRETİMİ AYARI 06 CIHAZ OVERRIDE (KAPATMA) ANAHTARI 06 HAVUZ POMPASININ KORUNMASI 06 HAVUZ SUYUNUN KİMYASAL DEĞERLERİ 06 Tuz seviyesi 06 Kimyasal Değerler 07 TUZ HÜCRESİNİN TEMİZLENMESİ 07 ARIZA GİDERME 08 TEKNİK ÖZELLİKLER 08 GENEL GÜVENLİK KURALLARI 09 GARANTİ 09

3 Kutunun içinde ne var? Hydrochlor Power Pack (Güç Ünitesi) Hydrochlor SC (kendinden temizlemeli) Hücre ve Hücre gövdesi D.50/63 Kole SC Hücre bağlantı kablosu Kullanım Kılavuzu Waterco garanti süresi ve koşulları ÖZELLİKLER Hydrochlor havuzda klor seviyesini korur ve çok yüksek veya düşük klor seviyesi problemlerini ortadan kaldırır. Klor seviyesinde dalgalanmalar ne kadar az olursa ph seviyesinde de o kadar az olur. Bu da sabit ve dengeli havuz suyu demektir. Böylece havuz suyunda yosunların büyümesi engellenir. Tuzlu su sistemi kullanılan bir havuz, klor ile temizlenen bir havuza nazaran daha az dikkat ve bakım gerektirir. Klor Üretimi Elektroliz işlemi yoluyla tuzlu su çözeltisi elektrolitik hücre üzerinden geçer ve temel bileşenlerine ayrılır: klor ve sodyum. Klor hemen hipokloröz aside dönüşür; Bu sudaki yosunu ve diğer zararlı organizmaları öldüren bir klor formudur. Bir klor jeneratörünün temel işlevi havuz için klor üretmektir. Klor havuzu suyunun dezenfeksiyonunu sağlar. Klor sonra tekrar tuza dönüşür ve bu döngü jeneratör düzgün çalıştığı sürece devam eder. HYDROCHLOR Hydrochlor Güç Ünitesi ve Tuz Hücresinden meydana gelir. Hydrochlor Güç Ünitesi Güç ünitesi tuz hücresine klor üretimi için gerekli elektrik enerjisini sağlayarak; klor üretimini kontrol eder ve görüntüler. Ezy Timer Kullanımınıza uygun olarak herhangi bir zamanda cihazı çalıştırmak veya kapatmak üzere programlanabilir. Zamanlayıcının saati ve güncel işletim modunu göstermesi için bir sıvı kristal ekran (LCD) vardır.

4 Time (zaman), Timer (zaman saati) ve Mode (işletim modu) ayarı için kullanılan 8 tuş vardır. Bu tuşların işlevi aşağıda tarif edilmektedir: HOME Güncel saati göstermek veya Timer ayarından çıkmak için kullanılır. TIMER Timer 1 ve Timer 2 nin (yaz ve kış konumları dahil olmak üzere) START (başlatma) ve FINISH (bitiş) konumları arasındaki geçişini sağlamak içindir. TIMER tuş ile ekranda değişim sırası ile; Timer 1 START - Timer 1 FINISH Timer 2 START Timer 2 FINISH Timer 1 START (winter mode) Timer 1 FINISH (winter mode ) Timer 2 START (winter mode) Timer 2 FINISH (winter mode) RESET Zamanı sıfırlama 00:00 ve Timer ı fabrika ayarlarına döndürme. HOUR MIN WINTER SUPER CL MODE Timer Ayarlarını veya güncel saati değiştirir. Bu tuşa daha sonraki basışlarınız saati değiştirecektir. İlk basıldığında bu anahtar güncel saat için dakikaları veya değişmesini sağlayacak veya Timer ayarlarını (Zaman Saati Ayarları) değiştirir. Bu tuşa daha sonraki basışlarınız dakikaları değiştirecektir. (Kış modu) tuşuna basıldığında kış aylarında enerji tasarrufu sağlamak için çalışma saatleri azalacaktır. WINTER (Kış) seçiminin kaldırılması durumunda, çalışma saatleri artacaktır (AUTO). Superchlorination - SUPER CL tuşuna basıldığında; önceki program devre dışı kalır, Hydrochlor 24 saat non stop maksimum düzeyde klor üretmeye başlar ve SC ibaresi ekranda belirir. Tekrar SÜPER CL tuşuna basıldığında Superchlorination devre dışı kalır ve orijinal programa döner. Modlar sırasıyla aşağıdaki gibidir: OFF - Timer Kapalı ON - Timer Açık AUTO - Timer ayarına göre çalışır durumdadır. Not: MODE SÜPER CL u kapatmaz. CHLORINE PRODUCTION CONTROL (Klor Üretim Kontrolü) Klor üretim seviyesini ayarı. CHLORINATOR OVERRIDE SWITCH (Cihaz Kapatma Anahtarı) pompayı devre dışı bırakır. Zaman ayarını geçersiz kılar, klor üretimini durdurur ve

5 Elektrolitik Tuz Hücre Hydrochlor tuz hücresi içerisinde zıt kutuplu titanyumdan yapılmış elektrot bulunmaktadır. Hydrochlor tuz hücresinin şeffaf gövdesi plakaların görsel denetimi ve klor üretiminin izlenmesini sağlar. Hücre gövdesi şeffaf UV stabilizatörlü akrilik malzemeden yapılmıştır. Kendinden temizlemeli klorinatörün anot ve katotları ekstra dayanıklılık için titanyum kaplı levhalardan meydana gelmiştir. Kendinden Temizleme Özelliği Hydrochlor gerilim kutuplarını ters çevirme ve elektrotlarında oluşabilecek kireci temizleme özelliğine sahiptir. Hydrochlor elektrotlar anot ve katot olarak ayrılır ve elektrik potansiyel farkı bulunmaktadır. Bu farklılık bir süre sonunda ters çevrilir; anot katot olur ve katot da anot olur. Ters çevrilen polarite katotta birikebilecek kireçlenmeyi ortadan kaldırır. Bu ters çevirme işlemi havuz suyunun kimyasal dengesini normal parametreler için tutarak, hücrelerde kireç birikimini ortadan kaldırır. Bu ters çevirme işleminin devamlılığı, çalışma sırasında hücreyi kireç birikiminden koruyarak temiz tutar ve hücreden geçen havuz suyunun normal parametreler ile akışını sağlayarak kimyasal dengeyi sağlar. Su dengesinin uygun değerlerde tutulabilmesi için profesyonel havuzcunuz tarafından düzenli olarak test edilmesi tavsiye edilir. Yedek Pil Hydrochlor elektrik / güç kesintisi durumunda ayarlarınızı kaybolmaması için bir Lityum pil ile gelir. Pil yaklaşık 5 yıl ömürlüdür.

6 KURULUM Hydrochlor kurulumu için aşağıdaki talimatlar takip edilmelidir: a. Cihazın elektroliz hücresini filtrasyon sistemi içinde kurulu son parça olacak şekilde monte edilmelidir, böylece üretilen klor havuz ısıtıcısı veya benzeri cihazlara zarar vermez. b. Elektroliz hücresi su seviyesinden aşağı monte ediliyorsa hücre giriş ve çıkışına mutlaka vana monte ediniz. c. Elektroliz hücresi gaz kapanı temin edilecek şekilde monte edilmelidir.. GAZ KAPANI (GAS TRAP): Hücre gaz kapanına göre konumlanmalıdır. Hücrenin alt kısmı yandaki şekilde görüldüğü gibi borunun üst yüzeyinden yukarıda olmalıdır.. Güç Ünitesi (Power Pack) Kurulumu Hydrochlor Güç Ünitesi için, Hücre / Gövde ve filtrasyon pompasına yeterince yakın bir konum seçin, böylece her ikisine de kolayca bağlanır ve ayrılır. Hydrochlor Power Pack(Güç Ünitesi) kimyasalların (örneğin asit ve klor) depolandığı alanlara monte edilmemelidir. Ayrıca Hydrochlor Power Pack havuz ana elektrik çıkışına bağlı olduğundan emin olun. Bu elektrik çıkışı yürürlükteki yerel standartlara uygun olmalıdır. Hydrochlor'ın Güç Kaynağı tabanındaki POMPA çıkış prizi sadece filtrasyon pompası içindir. Başka bir pompa bağlamak için bir çift adaptör kullanmayın. Bu sistemi aşırı yükleyecektir ve garanti geçersiz olacaktır. Hydrochlor SC Hücre Kurulumu / Bağlantısı Hücre gövdesi filtrasyon hattında bütün cihazlardan sonra en sona bağlanmalıdır ve su akış yönü dikkate alınmalıdır. Hücrenin temizlenmesi için periyodik olarak gövdeden çıkartılması gerekir. Bu nedenle çıkartılması engellenecek/ zor yerlere koymayın. Hücrenin Kablosu güç ünitesi kapağının altında Hücre konnektörüne bağlanır. 3 bağlantı kablosunun ( 2 Hücre ve 1 Gaz Sensörü için) gevşek olmadığından emin olun. Gevşek bir bağlantı kıvılcımlanmaya neden olabilir, tüm sisteme zarar verebilir. NOT: Cihazı tesisata bağlarken bütün bağlantıların sıkı ve sızdırmaz olduğunu kontrol ediniz. Hydrochlor u çalıştırmadan önce, yapıştırılmış bağlantıların kuruması için 24 saat bekleyin.

7 EZY TIMER (ZAMAN SAATİ) AYARI Saat Ayarı I. Güncel zaman görüntüsünü sağlamak için, HOME tuşuna basın. II. Saati değiştirmek için HOUR tuşuna basın. III. Dakikayı değiştirmek için, MIN tuşuna basın. IV. Güncel saat ayarlanmıştır. Timer Ayarı Timer 1 Ayarı. I. Timer 1 Başlatma saatini ayarlamak için, TIMER tuşuna basın. II. Saati ayarlamak için HOUR tuşuna basın. III. Dakikayı ayarlamak için, MIN tuşuna basın. IV. Bitiş zamanını ayarlamak için, TIMER tuşuna tekrar basın. V. Saati ayarlamak için, HOUR tuşuna basın. VI. Dakikayı ayarlamak için, MIN tuşuna basın.

8 Timer Fabrika Ayarları Cihazın varsayılan / fabrika ayarları aşağıdaki gibidir; SUMMER (Yaz modu) Timer 1 START (Başlama) 08:00 Timer 1 FINISH (Bitiş) 12:00 Timer 2 START (Başlama) 16:00 Timer 2 FINISH (Bitiş) 20:00 WINTER (Kış modu) Timer 1 START (Başlama) 09:00 Timer 1 FINISH (Bitiş) 11:00 Timer 2 START (Başlama) 17:00 Timer 2 FINISH (Bitiş) 19:00 Bütün zaman ayarları ayrı ayrı programlanmış olabilir; ancak SUMMER (Yaz) sürelerinin değişmesine bağlı olarak eşleşen WINTER (Kış) zamanı da değişecektir: START - BAŞLATMA END BİTİŞ [SUMMER - YAZ] Zaman + 1 saat [SUMMER- YAZ] Zaman - 1 saat (BAŞLATMA zamanı 23:xx olmadıkça veya BİTİŞ zamanı 00:xx saat olmadıkça, WINTER (Kış) zamanı SUMMER (Yaz) zamanı gibi ayarlanmış olacaktır.) Bu nedenle WINTER (Kış) zamanı için özel bir ayar yapılması gerekmediği sürece; bunları ayrı ayrı girmeye gerek yoktur. Gece Çalışma Prensibi Gece yarısından önce başlayan ve gece yarısından sonra biten Hydrochlor programının, pompanın çalışması için iki ayrı zaman periyoduna ayarlanması gerekir. Örneğin: Pompanın saat 23:00 'da çalışmaya başlaması ve 07:00' da durması gerekiyorsa; o zaman LCD ayarı aşağıdaki gibi 2 ayrı program periyoduna ayarlanmalıdır: Program Timer 1, başlatma saati 23:00 ve bitiş saati 23:59. Program Timer 2, başlatma saati 00:00 'da ve bitiş saati 07:00. Not: Timer ı yeniden başlatmak ve timer ayarlarını fabrika ayarlarlarına getirmek için, ekranda zaman 0:00 a gelene kadar Rest tuşuna basılı tutun. KLOR ÜRETİM SEVİYESİ Klorinatörün üretimi, mevsimsel etkilerden kaynaklı farklı klor gereksinimlerinin yeterli seviyede tutulması için ayarlanabilir. Klor üretim miktarı CHLORINE PRODUCTION CONTROL (Klor üretim kontrolu) tuşuna basılarak ayarlanabilir. Klor üretimini yükseltmek için düğmeye basın. Üretim zaten maksimuma ayarlı ise; tuşa bastığınızda sıfıra dönecek ve her basışta MAX a gelene kadar üretim seviyesini arattıracaktır. Havuz suyu fazla klorlu ise, sadece klor üretim seviyesini azaltın. CIHAZ KAPATMA ANAHTARI (OVERRIDE) Normal çalışma (O) dır. Geri yıkama için pompayı durdurma atık havuz vakumlama ve havuz suyu seviyesini düşürme geçersiz kılma fonksiyonu başlatmak için (-) için, kapatma anahtarını başlatın. Pompanın çalışmasını kontrol etmek için ON AÇIK ve OFF- KAPALI arasında geçiş yapmak için, Mode (mod) düğmesine basın. Anahtarı (O) olarak ayarlandığında timer normal çalışmasına dönecektir. Hydrochlor 'ın kapatma başlatıldıktan sonra, timerlar sadece pompaları on (açık) ve off (kapalı) açar. Dikkat: Chlorinator geçersiz kılma düğmesi aktif olduğunda, pompa koruma devre dışı bırakılır. Bu sırada pompayı kontrol edin. Pompa kuru çalışabilir ve garantiyi geçersiz kılabilir.

9 . POMPANIN KORUNMASI NO WATER FLOW (su akışı yok) saptandığında, Klorinatörün ON (açık) konumuna gelmesi önlenir. Tuz hücresinde su akışı olmadığı tespit edilir ise; Hydrochlor otomatik olarak pompa ve havuz ekipmanlarının herhangi bir zarar görmesini önlemek için pompayı otomatik olarak kapatır. Arıza giderilene kadar NO WATER FLOW LED göstergesi, havuz sahibini uyarmak için panelde yanıp sönmeye başlar. SUYUN KİMYASAL DEĞERLERİ Tuz Seviyesi Hydrochlor klorinatörler aşağıda listelenen tuz seviyesi aralıkları arasında çalışmalıdır. MINIMUM = 4000 ppm OPTİMUM = 5500 ppm MAKSİMUM = 6000 ppm Test kitleri profesyonel havuzcunuzda bulunmakta olup, havuz suyundaki tuz seviyesinin doğru kontrolü için kullanılmalıdır. Not: LED ışıkları yanıp söndüğünde, aşağıdaki sebeplerden biridir: Düşük tuz seviyesi Düşük sıcaklık veya Hücre plakalarının aşınması Eğer havuzunuzdaki tuz seviyenizin değerini veya nasıl test edileceğini bilmiyorsanız, profesyonel havuzcunuza danışın. Kimyasal Değerler Yüzme havuzunda suyun kimyasal dengesinin devamlılığını sağlamak; klorinatör ünitesini ve hücreyi korumaya yardımcı olur. Yüzme havuzu türüne göre, doğru su değerlerinin elde etmek için profesyonel havuzcunuza danışın. Klorinatorün doğru çalışması için kimyasal değerler aşağıdaki gibidr; Değer Aralıkları Önerilen Değerler ph Toplam Alkalinite ppm ppm Kalsiyum Sertliği ppm ppm Stabilizatör (güneşten koruyucu) ppm TUZ HÜCRESİNİ TEMİZLEME a. Pompayı kapatmak ve Hydrochlor ı bekleme moduna almak için, güç kaynağı üzerinde OFF (kapalı) konumuna gelene kadar MODE tuşuna basın. b. Tuz hücrenin rakorlarını sökün ve tuz hücrenin pirinç konektörlerinden gelen kabloları sökün. c. Her iki bağlantı noktası yukarı bakacak şekilde tuz hücresini ters çevirin. d. Tuz hücresi plakalarındaki kireç birikimini çözmek için hücrenin içerisine Hücre Yıkama temizleme solüsyonu dökün. Bu tüm hücre plakalarına nüfuz etmesi için yeterli bir çözümdür. e. Tuz hücre plakalarından kireç birikimini çözmek için yaklaşık 5-10 dakika bekleyin. f. Kireç birikmesi çözüldükten sonra, Hücre Yıkama solüsyonunu bir kovaya dökün. Hücre içerisinde kalan kalsiyum kalıntıları ve Hücre Yıkama solüsyonunu tatlı su ile hafifçe çalkalayarak temizleyin. g. Tuz hücreyi filtre sistemine yeniden bağlayın. h. Pompayı ve Hydrochlor ı yeniden etkinleştirmek için güç paketi üzerindeki MODE tuşuna basarak AUTO veya ON konumuna getirin. Hydrochlor' ın tuz hücresini temizlemek için özel olarak imal edilmemiş ürünleri asla kullanmayın. Hidroklorik asit gibi işlenmemiş asitler kullanmayın. Bu tuz hücreye zarar verebilir, ciddi oranda kullanım süresini kısaltır ve garantiyi geçersiz kılacaktır. Tuz hücresi temizlik ürünleri için, profesyonel havuzcunuza danışın.

10 ARIZA GİDERME Problem Olası Nedenler Yapılması Gereken Düşük klor seviyesi Ünite çalışmıyor Yanlış zaman görüntüleme Çalışma süresi çok kısa Üretim kontrolü ayarı çok düşük Düşük tuz oranı Su değerleri uygun değil Elektrik yok, Hydrochlor kapalı Pompa bağlı değil. Yanlış saat ayarı, elektrik kesintisi, batarya bağlantısı yok. Elektrik arızası Çalışma süresini arttırın. Üretimi seviyesini arttırın. Gerekli miktarda tuz ekleyin. Suyun değerlerini test edin Elektriğe bağlayın, sigortayı kontrol edin, Hydrochlor u açın. Pompayı bağlayın. Saati sıfırlayın, batarya bağlantısını yapın, batarya boşsa bu kesintisinden sonra sıfırlama gerektirir. Onarım için yetkili servisi arayın. TEKNİK ÖZELLİKLER Model Watt Girişi (kw) maksimum Maksimum Hücre Akımı DC (A) Klor Üretimi (g/hr) Maksimum Havuz Kapasitesi (L) İklimsel Ilık İklim Tropikal İklim 20 SC SC SC Model 20 SC 25 SC 30 SC Primer Watt Girişi / Frekans (Hz) / / /50-60 Güç Girişi (W) Maksimum Toplam Akım (A) Pompa Çıkışı Maksimum (A) Hücre Voltajı (V) Koruma Derecesi IP23 IP23 IP23

11 Hücre Gövdesinin Ölçüleri GENEL GÜVENLİK KURALLARI 1. Bu kılavuzda belirtilen ekipman yüzme havuzlarındaki suyun arıtılması için tasarlanmıştır. 2. Temiz suda ve su sıcaklığı 35 C yi (95 F) geçmeyecek şekilde çalışmak üzere tasarlanmıştır. 3. Kurulumu özellikle yüzme havuzunun güvenlik kurallarına (HD ) ve her tesis için özel talimatlara uygun olarak yapılmalıdır. 4. Kazaları önlemek için belirtilen kurallar dikkate alınmalıdır. 5. Klorinatör üzerinde yapılacak herhangi bir değişiklik için üreticinin onayı gereklidir. Orijinal parça ve aksesuarlar üretici tarafından temin edilir. Üreticinin onayı dışında kullanılan parça ve aksesuarlardan kaynaklı hiçbir hasar ve kazalardan sorumlu değildir. 6. Klorinatörün bazı parçaları çalışma esnasında tehlikeli elektrik akımına maruz kalır. Cihaz üzerinde veya bağlı ekipmanları üzerinde herhangi bir çalışma yaparken önce elektrik akımını kesin. 7. Kullanıcı kurulumun ve bakımın yetkili personel tarafından yapıldığına ve bu personelin Servis ve Kurulum kılavuzunu dikkate alarak çalıştığından emin olmalıdır. 8. Klorinatör kullanımı sadece kullanım kılavuzuna uygun yapıldığı takdirde garanti kapsamındadır. 9. Değer limitleri teknik özelliklerde belirtilmiş olup hiçbir şekilde aşılmamalıdır. 10. Hatalı veya arızalı çalışması durumunda üreticinin teknik servisine veya en yakın yetkili acenteye başvurun. 11. Güç kablosunun hasarlanması halinde üretici veya yetkili acente personeli tarafından değiştirilmesi gerekmektedir. 12. Bu cihaz düşük fiziksel, duyusal veya zihinsel yetenekleri veya bilgi ve deneyim eksikliği, çocuklarda dahil kişiler tarafından kullanılmak üzere, - onlar için sorumlu bir kişi tarafından cihazın kullanımıyla ve onların güvenliği ile ilgili denetim veya talimat verilmiş olmadıkça - tasarlanmamıştır. Bu tuz jeneratörleri AS3136 Yüzme Havuzu Ekipmanları na uygun olduğu Avustralya tarafından onaylanmıştır. Bu tuz jeneratörlerinin Avustralya Elektromanyetik Uyumluluk Standardına uygun olduğu CE işareti ile işaretlenerek belirtilmiştir.

12 GARANTİ İki Yıl Garanti: Hydrochlor Klorinatör 1 yıl + 1 yıl pro rata * Titanyum Hücre Güç Kaynağı Ticari Kurulum 1 yıl + 1 yıl pro rata 2 yıl 1 yıl. *Lütfen Waterco garanti koşul ve şartlarına bakınız. Üretici firma Türkiye Mümessili Waterco (Europe) Limited Ayhavuz Ltd Şti London Road Sittingbourne Turaboğlu sok. SÜMKO Sitesi A4 Blok Kent, England ME9 9PS No:3/1 Kozyatağı ISTANBUL T. ++44(0) T

ELECTROCHLOR Klor Tuz Jeneratörü (Elektro- Klorinatör) Modeller EC 20A SC EC 30A SC. Türkçe Kullanım Kılavuzu

ELECTROCHLOR Klor Tuz Jeneratörü (Elektro- Klorinatör) Modeller EC 20A SC EC 30A SC. Türkçe Kullanım Kılavuzu ELECTROCHLOR Klor Tuz Jeneratörü (Elektro- Klorinatör) Modeller EC 20A SC EC 30A SC Türkçe Kullanım Kılavuzu İçindekiler ÖZELLİKLER ve YARARLARI 1 YAPIMI 2 TEKNİK BİLGİLER 2 KURULUM 3 NORMAL ÇALIŞMA TÜM

Detaylı

elektrikli ısıtıcılar electric heaters KURULUM TALİMATI PLASTİK ELEKTRİKLİ ISITICI Elektrikli ısıtıcıyı resimde gösterilen şekilde, içerisinde daima su bulunmasını temin etmek üzere, yatay olarak monte

Detaylı

df[lc\ Ayarlanabilir polarite çevirici kullanan otomatik temizlenen elektrodlar

df[lc\ Ayarlanabilir polarite çevirici kullanan otomatik temizlenen elektrodlar Klor Jenaratörü 1 Tuzlu su klorlayıcı > Dezenfektan doğrudan TRi tuzlu su klorlayıcısı tarafından üretilmiştir > Siz uzakta olduğunuzda bile kusursuz su kalitesi > Basitleştirilmiş havuz bakımı > Havuzunuzun

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

Türkçe Kullanım Kılavuzu

Türkçe Kullanım Kılavuzu h1 Türkçe Kullanım Kılavuzu İçindekiler Kurulum talimatları 12 Bağlantı şeması 12 Kullanım talimatları 13 Sembollerin anlamları 13 Başlangıç ayarları 14 Başlatma 14 Sıcaklık ayarı 14 Nem değeri ayarı (sadece

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310

KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 KULLANIM KILAVUZU Nem Ölçüm Cihazı (Bağıl Nem için) PCE-310 PCE-310 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/05/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Teknik Özellikler...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre

Detaylı

Oluşabilecek her türlü riski önlemek için cihazı kullanmaya başlamadan önce bu talimatı dikkatlice okuyun.

Oluşabilecek her türlü riski önlemek için cihazı kullanmaya başlamadan önce bu talimatı dikkatlice okuyun. Kullanım Talimatı ECON EC-SERİSİ 1. Uyarı ve Güvenlik Önlemleri Oluşabilecek her türlü riski önlemek için cihazı kullanmaya başlamadan önce bu talimatı dikkatlice okuyun. Bu cihazı tehlikeli bölgelerde

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22 PCE-PH 22 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel açıklama / Teknik Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon... 4 5 Ölçüm Yöntemi... 5 5.1 ph Ölçümü... 5 5.2 Data-Hold...

Detaylı

Önemli Tedbirler Değer Müşterimiz, UMA, Casa Bugatti'den elektronik tartıyı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Her ev tipi cihaz gibi, bu tartıda dikkatli bir şekilde kullanılmalı ve tartının zarar görmesi

Detaylı

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 tr Montaj ve İşletme Talimatı Bellek Tuşları Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır.

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır. Vertex MultiCure için Kullanım Talimatları 1.0. Genel Uyarılar: 1.1. Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan

Detaylı

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi:

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi: PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 04.08.2015 Son Değiştirme Tarihi: 05.08.2015 İçindekiler 1 Güvenlik Notları.3 2 Özellikler..4 3 Sistem Özellikleri...5 4 İşlem..5 5 Geri Dönüşüm.5 6 İletişim...8

Detaylı

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu 6 720 868 66 (2016/11) TR Klimamızı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Klimanızı kullanmadan önce lütfen bu kullanıcı kılavuzunu dikkatlice okuyun. Kablolu Kumandanın

Detaylı

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA Bireysel ve Ticari Tipler üzme Havuzu için Isıtma ve Soğutma Suyu sağlar. Kapasite Durumu 6 kw: 40m³ 8 kw: 50m³ BİREYSEL HAVUZ/SPA ISI POMPASI 12kW: 60~85m³ 14kW:

Detaylı

LBX-0601. www.loobex.com

LBX-0601. www.loobex.com LBX-0601 www.loobex.com İÇERİK Giriş.2 Kullanma Talimatları 2 Temizleme Talimatları 4 Kireç Temizleme Talimatları..4 Cihaz Parçaları.5 Sorun Giderme 6 BUHARLI STERİLİZATÖR KURUTUCU - BEBEK MAMASI ISITICISI

Detaylı

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 VITOCLIMA-S VIESMANN Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 Fonksiyon bilgisi Aynı dış üniteye bağlı 1-16 iç ünite tek tek veya grup olarak kontrol edilebilir. Grup kontrol

Detaylı

DOLPHIN SUPREME M5 KULLANMA TALİMATI E-HAVUZ MARKET

DOLPHIN SUPREME M5 KULLANMA TALİMATI E-HAVUZ MARKET DOLPHIN SUPREME M5 KULLANMA TALİMATI ÜRÜNLE BİRLİKTE GELENLER Parça Adet Yorum Filtre elemanları için 2 alt çerçeve Ultra temiz filtre 4 filtre Filtre saklamak için 1 çanta Tül filtre 4 filtre S clip 4

Detaylı

Kullanım Kılavuzu ph Metre PCE-PH20S

Kullanım Kılavuzu ph Metre PCE-PH20S ph Metre PCE-PH20S Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel Açıklama / Teknik Özellikler... 3 2.1 ph Ölçümü... 4 2.2 Sıcaklık... 4 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon...

Detaylı

Kullanım kılavuzu. Uzaktan kumanda BRC315D7

Kullanım kılavuzu. Uzaktan kumanda BRC315D7 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 BU KUMANDAYI ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. KURULUMU KULLANMAYA GEÇMEDEN ÖNCE KILAVUZU DİKKATLE OKUYUN. KILAVUZU OKUDUKTAN SONRA,

Detaylı

KULLANIM ALANLARI SERTİFİKALAR AÇIKLAMALAR

KULLANIM ALANLARI SERTİFİKALAR AÇIKLAMALAR MİKROİŞLEMCİLİ BRÜLÖR KONTROL RÖLESİ ESA GENIO SERİSİ ÖZELLİKLERİ Besleme gerilimi 115 / 230 Vac Frekans 45-65 Hz Güç tüketimi (Çıkışlar hariç) 10 VA, maksimum Çalışma sıcaklığı 0-60 C Stoklama sıcaklığı

Detaylı

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ)

BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) KULLANMA VE BAKIM KİTABI BANKET ARABASI (ELEKTRİKLİ) Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI 1) Cihazın uzun yıllar sorunsuz çalışması için, aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir. 2) Cihazın kullanma kılavuzu mutlaka okunmalıdır. 3) Yangın ve elektrik çarpmalarını

Detaylı

Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 CMY

Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 CMY Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 C M Y CM MY CY CMY K Cihazınızın Özellikleri ve Yapısı: Cihazınız, ısı ayarı, sprey özelliği, kuru ütüleme, değişken buhar, ani buhar vb gibi birçok fonksiyona sahiptir.

Detaylı

BEGO. Miditherm. Kullanma Talimatı

BEGO. Miditherm. Kullanma Talimatı BEGO Miditherm Kullanma Talimatı Tuşların Fonksiyonu: Parametrelerin çağrılması Değerlerin değiştirilmesi Programlama Program başlatma / durdurma Programı bitim süresi ile başlatma / durdurma Sembollerin

Detaylı

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals adresinden indirebileceğiniz

Detaylı

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU Lütfen bu kılavuzu uygun şekilde saklayın ve kullanım öncesi dikkatlice okuyun. Sayfa - 1 Ayarı yükseltme : Sıcaklık değerini, Zamanlayıcı zamanını veya Saat zamanını

Detaylı

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar:

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar: Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları 1.0 Genel Uyarılar: 1.1 Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 PolyCure 25 kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve

Detaylı

Centronic UnitControl UC52

Centronic UnitControl UC52 Centronic UnitControl UC52 tr Montaj ve İs letme Talimatı Kumanda elemanlı tekli kontrol cihazı As ağıdaki kis ilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili

Detaylı

HEISSNER SU FİLTRESİ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER FA2000UV-00. Kullanım ömrü 10 yıldır

HEISSNER SU FİLTRESİ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER FA2000UV-00. Kullanım ömrü 10 yıldır HEISSNER SU FİLTRESİ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER FA2000UV-00 Kullanım ömrü 10 yıldır ÜRÜN İLE İLGİLİ TANITICI RESİM ÜRÜNE AİT TANITICI VE TEMEL BİLGİLER Bu ürün, 5 tona kadar olan gölet

Detaylı

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz.

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. GW420 Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. KATALOG Bölüm 1 Klavye Arayüzü... 1 Bölüm 2 Çalışma Talimatı... 2 1. Sistem Başlatma... 2 2. Parametre Ayarları...

Detaylı

HP SERİSİ POMPA KONTROL PANOLARI

HP SERİSİ POMPA KONTROL PANOLARI HP SERİSİ POMPA KONTROL PANOLARI https://www.facebook.com/kerimelektromotor H-01 / H-01 M TEK POMPALI POMPA KONTROL PANOSU GENEL ÖZELLİKLER H-01/H-01M TEK POMPALI POMPA KONTROL PANOSU Pompa sistemlerinin

Detaylı

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 tr Montaj ve İşletme Talimatı Bellek tuşu Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu talimat

Detaylı

M20R PH Kullanma Talimatı

M20R PH Kullanma Talimatı M20R PH Kullanma Talimatı 10.2010.R01 Kutunun içeriği Ölçüm cihazı, kullanma talimatı, montaj aksesuarları, sigorta. Genel özellikler Ölçüm aralığı 0-14 ph İşlevler Ölçüm, kontrol ve ph regülasyonu Çözünürlük

Detaylı

YIKAMA ÜNİTESİ KULLANMA KILAVUZU

YIKAMA ÜNİTESİ KULLANMA KILAVUZU S-140 POLİMER SİSTEM KAŞE MAKİNASI BAKIM VE KULLANMA KILAVUZU S-140 YIKAMA ÜNİTESİ KULLANMA KILAVUZU STAMPLINE S-140, mikro işlemci kontrollü polimer sistem yıkama makinesini seçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

- TESTO 608 -H1/H2 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 608 -H1/H2 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 608 -H1/H2 - Ortamda Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün: 1 2. Genel Bilgi Cihazı kullanmadan önce lütfen bu dokümanın tamamını dikkatlice okuyunuz. Gerekli olduğu

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ KULLANMA KILAVUZU TC1 SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6862

HAIR DRYER IONIC HD 6862 HAIR DRYER IONIC HD 6862 TR G F E D B C A 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLIK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)...

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... PCE-A 420 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Nitelikler... 3 3.2 Genel Özellikler... 4 3.3 Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... 5 4 Sistem tanımlama... 5 5 Ölçüm Prosedürü...

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya PIONEER AVIC-S1 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki PIONEER AVIC-S1 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Alarm, LED Ekran Aç/kapa tuşu, Ölçüm değerleri Alarm değerlerini gösterir, fonksiyonlar ayarlanır Pil bölümü Daldırma probu 1 2. Genel Bilgi

Detaylı

Kullanım kılavuzu. LD-PULS Sinyal Jeneratörü

Kullanım kılavuzu. LD-PULS Sinyal Jeneratörü Kullanım kılavuzu LD-PULS Sinyal Jeneratörü 2 Kullanım kılavuzu LD-PULS Sinyal Jeneratörü İçindekiler 1. Üretici ve ithalatçı firmanın ünvanı, adres ve telefon numarası 3 2. Bakım, onarım ve kullanımda

Detaylı

Servis El Kitabı. Ürün kodu: F Model: MWH 2824 B UK Tanım: Mikrodalga fırın Doküman tarihi: 14/04/2014 Revizyon tarihi: 14/04/2014

Servis El Kitabı. Ürün kodu: F Model: MWH 2824 B UK Tanım: Mikrodalga fırın Doküman tarihi: 14/04/2014 Revizyon tarihi: 14/04/2014 Servis El Kitabı Ürün kodu: F086170 Model: MWH 2824 B UK Tanım: Mikrodalga fırın Doküman tarihi: 14/04/2014 Revizyon tarihi: 14/04/2014 Teknik özellikler: Gerilim: Frekans: Çıkış gücü: Giriş gücü: Hacim:

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM443 Güneş enerjisi modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3

Detaylı

GEPA BAR-24X2 24 V AKÜ REDRESÖR GRUBU

GEPA BAR-24X2 24 V AKÜ REDRESÖR GRUBU 1. Genel GEPA BAR-24X2 24 V AKÜ REDRESÖR GRUBU GEPA BAR-24X2 Akü Redresör Grubu trafo merkezleri, fabrikalar, acil aydınlatma sistemleri ve 24V DC gerilime ihtiyaç duyulabilecek alanlarda kullanılmak üzere

Detaylı

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033 BoomP!ll Bluetooth Hoparlör Kullanma Kılavuzu 33033 Ednet 33033 Boom P!ll Bluetooth hoparlörü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazı ilk kez kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatı okuyun. ÖZELLİKLER

Detaylı

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 23/09/2016 İçindekiler 1 Güvenlik notları... 3 2 Özellikler... 3 3 Sistem açıklaması... 4 3.1 Yapıt... 4 3.2 Teslimat içeriği...

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın veya aksesuarların

Detaylı

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 Kullanım Kılavuzu 31889 Ürünü kullanmadan önce lütfen bu kullanma kılavuzunu okuyun. Bu uyarıya uymamak ciddi yaralanmalara neden olabilir. Taşınabilir Çok Fonksiyonlu

Detaylı

Beyaz utu KK02.pdf 3 14.02.2011 17:10 CMY

Beyaz utu KK02.pdf 3 14.02.2011 17:10 CMY Beyaz utu KK02.pdf 3 14.02.2011 17:10 C M Y CM MY CY CMY K Cihazınızın Özellikleri ve Yapısı: Cihazınız, ısı ayarı, sprey özelliği, kuru ütüleme, değişken buhar, ani buhar vb gibi birçok fonksiyona sahiptir.

Detaylı

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 tr Montaj ve İs letme Talimatı Bellek tus u As ağıdaki kis ilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kis ilere iletiniz! Bu

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Fark Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P01/05

Kullanım Kılavuzu Fark Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P01/05 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Fark Basınç

Detaylı

3. D.Ü. kontrol kartını değiştiriniz. 2.Akımdan dolayı giriş voltajı çok düşük

3. D.Ü. kontrol kartını değiştiriniz. 2.Akımdan dolayı giriş voltajı çok düşük Hisense Inverter Ticari Seri Kaset ve Kanallı Tip Split Klima Arıza Kodları 1. Dış Ünite Hata Kodu Dış Ünite veya iç ünite durduğunda, kompressör durur. Dış ünite ekranında aşağıdaki kodu belirir. Hata

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre PCE-ST

Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre PCE-ST PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre

Detaylı

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Genel Bilgi Cihazı kullanmadan önce lütfen bu dokümanın tamamını dikkatlice okuyunuz. Gerekli olduğu takdirde kullanmak üzere saklayınız. 2. Ürün Tanımı Ekran

Detaylı

DOZAJ POMPASI TÜRKÇE PROGRAMLAMA KILAVUZU

DOZAJ POMPASI TÜRKÇE PROGRAMLAMA KILAVUZU DOZAJ POMPASI TÜRKÇE PROGRAMLAMA KILAVUZU POMPALAR ME1 PH OLASI ÇALIŞMA DURUMLARI SABİT FREKANS Sabit Dozlama. Sabit ve programlanabilir akış oranı PH A BAĞLI FREKANS ph dozlamayla bağlı. Bağlılığın sınırı

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE- SM 11

KULLANIM KILAVUZU PCE- SM 11 KULLANIM KILAVUZU PCE- SM 11 İleri hassas bir ölçüm için satın aldığınız Tuz Ölçer cihazıdır. Bu Ölçer karmaşık ve hassas bir alet olmasına rağmen,dayanıklı yapısı ile uzun yıllar kullanım sağlayacak özellik

Detaylı

Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20

Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20 Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30.07.2015 Son Değiştirilme Tarihi: 04.11.2015 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellik... 4 3.1 Teknik özellikler... 4 3.2 Teslimat

Detaylı

ULTRASONİK NEMLENDİRİCİ VE KULLANIM KILAVUZU MH-508. Talimatlar. Teknik Bilgiler. Çalışma Prensipleri. Özellikler. Doğru Nem Seviyesi

ULTRASONİK NEMLENDİRİCİ VE KULLANIM KILAVUZU MH-508. Talimatlar. Teknik Bilgiler. Çalışma Prensipleri. Özellikler. Doğru Nem Seviyesi ULTRASONİK NEMLENDİRİCİ VE KULLANIM KILAVUZU MH-508 Talimatlar Teknik Bilgiler Çalışma Prensipleri Özellikler Doğru Nem Seviyesi MH-508 fonksiyonları Güvenlik Kılavuzu Resimli Açıklamalar Çalışma Talimatı

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler 1. Giriş...1 2. montajı...2 3. Kurucu menüsünde kodların ayarlanması...5 4. Teknik özellikler...9 1. Giriş Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR İÇİNDEKİLER 1. Temel Güvenlik Bilgileri... 2. Redresör Dizaynı ve Özellikleri... 3. Montaj ve Kurulum... 4. Çalıştırma ve İlk Ayarlar...

Detaylı

B2 KANTAR İNDİKATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU

B2 KANTAR İNDİKATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm 1.0 ERTE Endüstriyel Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adres Sakarya Cad. 142/A Balçova İZMİR TÜRKİYE Telefon +90 232 259 7400 Faks +90 232 259 3960 E-posta Web sitesi bilgi@erte.com.tr

Detaylı

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ

PNOMEK. Safe pressure materials.. KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ KULLANMA KILAVUZU PPS A SERİSİ İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler 2. Ürün Özellikleri 3. Ürünün Kullanım Amacı 4. Ürün Arızaları 5. Ürün Bakımı ve Temizliği 6. Ürünün Montajı ve Sökülmesi 7. Ürünün İadesi ve

Detaylı

KULLANMA VE BAKIM KİTABI

KULLANMA VE BAKIM KİTABI KULLANMA VE BAKIM KİTABI FRİTÖZ (GAZLI) G Ü R Ç E L İ K Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş.

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. Osmangazi Mh. Limni Sk. No: 1 Kıraç - Esenyurt - İstanbul Tel: 0212 577 22 43 Faks: 0 212 549 32 39 info@gpsendustriyel.com.tr

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

B2K TARTI İNDİKATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU

B2K TARTI İNDİKATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm 1.0 ERTE Endüstriyel Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adres Sakarya Cad. 142/A Balçova İZMİR TÜRKİYE Telefon +90 232 259 7400 Faks +90 232 259 3960 E-posta Web sitesi bilgi@erte.com.tr

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Monza için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Monza için geçerlidir. monza Bu kullanma kılavuzu Piranha Monza için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir. Önsöz Değerli Piranha

Detaylı

4K HDMI Genişletici Set, 4K2K/60 Hz

4K HDMI Genişletici Set, 4K2K/60 Hz 4K HDMI Genişletici Set, 4K2K/60 Hz Kullanma Kılavuzu DS-55204 Digitus 4K Çoğaltıcı Seti, 4K2K/60Hz hem yüksek çözünürlüklü grafikler hem de kesintisiz video oynatımı için en yüksek talepleri dahi karşılayan

Detaylı

Centronic SensorControl SC711

Centronic SensorControl SC711 Centronic SensorControl SC711 tr Montaj ve İşletme Talimatı Radyo sinyalli rüzgar sensörü Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm: 1.0 BÖLÜM 1-UYARILAR... 1 BÖLÜM 2-TEKNİK ÖZELLİKLER... 2 2.1 ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLER... 2 2.2 MEKANİK ÖZELLİKLER... 3 BÖLÜM 3-UPSLIFT İÇİN UYGUN

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Splitter Kullanıcı

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU SKM 2

KULLANIM KILAVUZU SKM 2 KULLANIM KILAVUZU SKM 2 Versiyon 11 Oluşturma Tarihi: 23.09.2016 İçindekiler 1 Açıklama... 3 1.1 Kullanma Amacı... 3 1.2 Özellikler... 3 2 Operasyon... 3 2.1 Tuş Görevi... 3 2.2 Kapatma/Açma... 4 2.3 Kuvvet

Detaylı

DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN)

DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN) DKG-175 TRANSFER KONTROL ÜNİTESİ (DC BESLEME GEREKTİRMEYEN) TANITIM Datakom DKG-175 DIN ray montajlı ve DC besleme gerektirmeyen bir transfer kontrol cihazıdır. Bu özelliğiyle transfer panolarına akü beslemesi

Detaylı

Konfor Kontrol. Bryant Termostat. Ev Sahibinin Kullanma Kılavuzu

Konfor Kontrol. Bryant Termostat. Ev Sahibinin Kullanma Kılavuzu Konfor Kontrol Bryant Termostat Ev Sahibinin Kullanma Kılavuzu Akıllı, Kolay Konfor Kontrol Tebrikler! Yeni bir Bryant termostatının sahibi olarak, ev konforunda en iyiyi seçmiş oldunuz. Bu termostat,

Detaylı

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1-

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1- DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM DKG-190 telekom sistemlerinde kullanılan jeneratörlerin çalışma saatlerini azaltmak amacıyla tasarlanmış ileri teknoloji ürünü bir cihazdır. Cihaz kullanıldığı yerlerde

Detaylı

Unidrive M400 (Boy 1 ila 4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M400 (Boy 1 ila 4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Daha ayrıntılı kurulum bilgileri için lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Dijital Pens Ampermetre

Kullanım Kılavuzu Dijital Pens Ampermetre PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Dijital

Detaylı

SU POMPASI REGULATÖRÜ

SU POMPASI REGULATÖRÜ SU POMPASI REGULATÖRÜ MODEL RTM855 KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER Volt 220 240 V Max. Akım 10 A Frekans 50/60 Hz Koruma Sınıfı IP65 Max. Su Sıcaklığı 60 C Başlama Basıncı 1,5 3 bar Max. Basınç Değeri

Detaylı

Kullanım Kılavuzu İletkenlik Ölçüm Cihazı PCE-CM 41

Kullanım Kılavuzu İletkenlik Ölçüm Cihazı PCE-CM 41 İletkenlik Ölçüm Cihazı PCE-CM 41 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 ÖZELLİKLER... 3 2 TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 3 FONKSİYONLAR... 4 4 ÖLÇÜM YÖNTEMİ... 5 4.1 İLETKENLİK ÖLÇÜMÜ... 5 4.2

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Manometre PCE-910

KULLANIM KILAVUZU Manometre PCE-910 KULLANIM KILAVUZU Manometre PCE-910 İçindekiler 1 Önsöz... 3 2 Güvenlik Bilgileri... 3 3 Teknik Özellikler... 3 3.1 Teslimat İçeriği... 4 4 Sistem Açıklaması... 4 5 Ölçüm... 5 6 Otomatik Kapanma... 5 7

Detaylı

DOLPHIN SUPREME M4 KULLANMA TALİMATI E-HAVUZ MARKET

DOLPHIN SUPREME M4 KULLANMA TALİMATI E-HAVUZ MARKET DOLPHIN SUPREME M4 KULLANMA TALİMATI ÜRÜNLE BİRLİKTE GELENLER Parça Adet Yorum Filtre elemanları için 2 alt çerçeve Ultra temiz filtre 4 filtre Filtre saklamak için 1 çanta Tül filtre 4 filtre S clip 4

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Termo Higrometre PCE-THB 38

Kullanım Kılavuzu Termo Higrometre PCE-THB 38 Termo Higrometre PCE-THB 38 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 ÖZELLİKLER... 3 2 TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 3 FONKSİYONLAR... 4 4 ÖLÇÜM YÖNTEMİ... 4 4.1 Mod Seçimi (fonksiyonlar)... 4 4.2 Birim Ayarı...

Detaylı

DOLPHİN WAVE 30 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET

DOLPHİN WAVE 30 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET DOLPHİN WAVE 30 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

DOLPHİN WAVE 50 ROBOT KULLANMA KILAVUZU

DOLPHİN WAVE 50 ROBOT KULLANMA KILAVUZU DOLPHİN WAVE 50 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

Centronic SensorControl SC431-II

Centronic SensorControl SC431-II Centronic SensorControl SC431-II tr Montaj ve İşletme Talimatı Işık Sensörlü Kablosuz Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere

Detaylı

İÇ ÜNİTE FTXB25A FTXB35A FTXB50A DIŞ ÜNİTE RXB25A RXB35A RXB50A RXB60A

İÇ ÜNİTE FTXB25A FTXB35A FTXB50A DIŞ ÜNİTE RXB25A RXB35A RXB50A RXB60A İÇ ÜNİTE FTXB25 FTXB35 FTXB50 FTXB60 Kapasitesi BTU 1,20 / 2,50 / 3,20 4.000 / 8.500 / 10.900 1,30 / 3,53 / 3,80 4.400 / 12.000 / 12.900 1,88 / 5.45 / 6.20 6.400 / 18.600 / 21.200 2,00 / 6,21 / 6,50 6.800

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Uzaktan kumandanın Tutulması... Uzaktan Kumandanın Teknik Özellikleri... İşlev Tuşları... LCD Üzerindeki Göstergeler...

İÇİNDEKİLER. Uzaktan kumandanın Tutulması... Uzaktan Kumandanın Teknik Özellikleri... İşlev Tuşları... LCD Üzerindeki Göstergeler... İÇİNDEKİLER Uzaktan kumandanın Tutulması... Uzaktan Kumandanın Teknik Özellikleri... 3 İşlev Tuşları... 4 LCD Üzerindeki Göstergeler... 7 Tuşların kullanılması... 8 AUTO (OTOMATİK) Konumu... 8 Soğutma/Isıtma/Fan

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5

KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 KULLANIM KILAVUZU PCE-TH 5 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 07/04/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teslimat içeriği... 3 3 Özellikler... 3 4 LCD ekran... 3 5 Belirleme... 3 6 Anahtar fonksiyonu... 4 7 İşletim...

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ahşap Nem Ölçer PCE-PMI 2

KULLANIM KILAVUZU Ahşap Nem Ölçer PCE-PMI 2 KULLANIM KILAVUZU Ahşap Nem Ölçer PCE-PMI 2 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 29/09/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Teknik Özellikler... 3 3.2 Teslimat İçeriği:... 4 4

Detaylı

Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu

Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu LogiLight EM0003 Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu a. Güvenlik Uyarısı Premium Enerji Ölçeri sabit ve düzgün bir prize bağlayıp kullanın. Yanlış bir yerde kullandığınızda kırılmasına

Detaylı

ELITE PR DİKKAT. O ayar sıvısı seti M) Enjektör valfi için redüksiyon. Duvara Montajı

ELITE PR DİKKAT. O ayar sıvısı seti M) Enjektör valfi için redüksiyon. Duvara Montajı ELITE PR Paket İçindekiler: A) "ELITE PR" ph ve REDOX kontrol cihazı B) PVC Crystal 4x6 ile emme cihazı (2 m) C) Polietilen hortum (3m) D) Bağlantı vidası (φ=6 mm) E) Emme çekvalfi F) FPM basma çekvalf

Detaylı