- İLGİLİ HİÇBİR KANUNU İNCELEMEKSİZİN, - HİÇBİR BELGE VE KANIT ARAMAKSIZIN,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "- İLGİLİ HİÇBİR KANUNU İNCELEMEKSİZİN, - HİÇBİR BELGE VE KANIT ARAMAKSIZIN,"

Transkript

1 KÖY ENSTİTÜLERİ KONUSUNDA Y A N I L G I L A R Bir bölüm Aydınımız: - İLGİLİ HİÇBİR KANUNU İNCELEMEKSİZİN, - HİÇBİR BELGE VE KANIT ARAMAKSIZIN, Köy Enstitülerine hasret çekmekte, büyük hatalara düşmektedir. 17 Nisan 1940 tarihli ve 3803 sayılı kanunla kurulduğundan, her yılın 17 Nisan ını kutlama günü olarak tekrarlayan bir bölüm aydınımız, Köy Enstitüleri, Köy Okulları kanunlarını incelemeyi sürekli ihmal etmektedir. O devrede geçerli 1924 Anayasasının 87. Maddesi okul yapımını Devlete yüklediği halde, il ve ilçelerde bu kurala uyan Devlet, 3803 ve 4274 sayılı kanunlarla Köy öğretmenlerinin tayin edileceği OKULLARIN BİNALARI VE ÖĞRETMEN EVLERİ nin tüm yapım masraflarını okulların yapılacağı köyün halkına yüklemiştir. Daha inandırıcı ve susturucu olması için bu konuyu düzenleyen Kanunu aynen aktarmakta yarar vardır. 17 Nisan 1940 tarihli ve 3803 sayılı KÖY ENSTİTÜLERİ Kanununun 16. Maddesi: Köy öğretmenlerinin tayin edilecekleri okulların binaları ve öğretmen evleri Maarif Vekilliğince verilecek planlara göre Köy Kanununa tevfikan, bölge ilk tedrisat müfettişi ile gezici başöğretmenin nezaretinde köy ihtiyar heyetleri tarafından yaptırılır ve öğretmen tayin edilecek köylere keyfiyet üç yıl önce bildirilir. Köy bütçesinde de ona göre tedbirler alınır. Öğretmen işe başlamadan evvel okul binası ile öğretmen evi tamamen bitirilir. Köy okulları binalarının tamiri ve okulun daimi masrafları köy ihtiyar heyetlerince temin edilir. şeklinde olup, köy okulları ile köydeki Öğretmen Evleri nin, yapım masrafları il ve ilçelerde olduğu gibi Devlet bütçesinden değil, köy bütçesinden karşılanmaktadır.

2 - 2 - Ayrıca, tarihli ve 4274 sayılı Köy Okulları Enstitüleri Teşkilat Kanununun 25. Maddesi de: Köy halkından olan veya en az altı aydan beri köyde yerleşmiş bulunanlardan 18 yaşını bitiren ve 50 yaşını geçmiyen her vatandaş, köy ve bölge okulları binalarının kurulmasına, bu binalara su temin edilmesine, okul yollariyle bahçelerinin yapılmasına ve bunların onarılmasına münhasır işler tamamlanıncaya kadar yılda en çok yirmi gün çalışmaya mecbur tutulur. şeklinde olup, kadın, erkek her reşit köylünün, para angaryasına ek olarak yılda 20 gün bedenen çalışması da öngörülmüş ve angaryayı yasaklayan Anayasa ihlal edilmiştir. Köy enstitüleri eğitim programı bakımından, köy çocuklarından seçilen öğretmen adaylarına, eğitime ilaveten demircilik, marangozluk, duvarcılık, hayvan yetiştirme, resim ve müzik gibi meslekleri öğrenme ve uygulama imkanlarını sağlar nitelikte ise de, Devletçe yüklenen öğretmen ücretleri dışında, okul ve öğretmen evleri yapımı ile binaların tamiri ve okulun DAİMİ masrafları köy ihtiyar heyetlerine yüklendiğinden, o zamanki köylü varlıkları, en az 10 bin liraya mal olan köy okulunu yapmaya yetmediğinden gerçekleşememiştir. Köy Enstitüleri Kanununun kabul edildiği tarihinden, Enstitülerin Demokrat Parti tarafından tüm masrafları Devlete ait olmak üzere, Öğretmen Okuluna dönüştürüldüğü 1954 yılı arasında toplam 21 (yirmibir) enstitü faaliyet göstermiştir. Bu 21 enstitünün bir bölümü, ATATÜRK hayatta iken Devlet masrafı ile, yıllarında yapılan Çifteler (Eskişehir), Kızılçullu (İzmir), Kepirtepe (Edirne), Gölköy (Kastamonu) Öğretmen Okullarının tarihli ve 3803 sayılı kanunla Köy Enstitülerine dönüştürülmesi suretile gerçekleşebilmiştir. Prof. Dr. Toktamış ATEŞ in 17 Nisan 2001 tarihli Cumhuriyet Gazetesi nde belirttiğine göre, tarihli ve 3803 sayılı kanunla kurulan köy enstitüleri, tarihli ve 6234 sayılı Kanun gereğince İlköğretmen Okulları ile birleştirilinceye kadar 1398 i kadın, ü erkek olmak üzere mezun vermiştir. Gene aynı dönemde, açılan kurslardan 8675 eğitmen, 1248 sağlık memuru yetiştirmiştir.

3 - 3 - Köy Enstitülerinin bu hizmetlerini alkışlamak gerek. Ancak, Enstitülerin bu hizmetleri 1924 Anayasasının 87. Maddesi gereğince Devletçe finanse edilecekken, bu finansmanının tamamı 3803 ve 4274 sayılı kanunlarla köy okulu ve enstitülerin kurulduğu köy halkına yüklenmiştir. Okul ve öğretmen binalarile öğretmen evlerinin yapım masraflarına ilaveten, okulların hizmet verdiği müteakkip yıllarda, bakım ve tamir, bahçe tanzimi gibi masraflar da köy bütçesine ve köylüye yüklenmiş, angarya yasaktır diyen Anayasanın 73. Maddesi de ihlal edilerek, kadın erkek yaş grubuna dahil tüm köylülere senede 20 güne kadar bedenen çalışma yükümü getirilmiş, il ve ilçe okulları Devletçe yaptırıldığı ve bakım masrafları da Devletçe yüklenildiği halde, köy okullarının yapım ve bakımı köylüye yüklenmiş, eşitlik ilkesi de bozulmuştur. Köy enstitülerinin, bu gün de kapatılmasına neden olabilecek şekilde halen yürürlükte bulunan 1982 tarihli Anayasanın 14. Maddesine aykırı olarak, Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne yönelik koministleşmesinden doğan tartışmalar bir yana, Enstitülerin tüm yükünü hayat boyunca çeken köylüler yerine kendimizi koyup düşünmek gerek: - Köy okulu ve enstitülerin kurulduğu köy halkı olarak, hem kuruluş masraflarını yüklenmek, - Hem de hayat boyu yılda 20 güne kadar bedenen ücretsiz çalışmak, ayrıca bakım ve tamir masraflarını da ödemek, gibi yükümlülükleri köy okulu ve enstitülerin hizmetine değer bulur muyuz, bulmaz mıyız? Yurtta tüm okulların masrafları, okulların bulunduğu yer halkınca yükleniliyorsa Evet, diğer ilçe ve illerde tüm okul masrafları Devletçe yüklenildiği halde köy okullarının yapım ve bakımı köy halkına yükleniyorsa Hayır. Köy enstitülerine HASRET bir de bu okulların dönüştüğü İlköğretmen okulları bakımından tartışılmalıdır tarihli kanunla köy enstitülerine NE OLMUŞ DA YAZIK OLMUŞ?

4 - 4 - Resmi Gazete nin tarihli sayısında ilan edilen ve Köy Enstitüleri ile İlköğretmen Okullarının Birleştirilmesi Hakkında Kanun adını taşıyan 6234 sayılı Yasa nın ilk üç maddesi: Madde 1 - Köy enstitüleri ile ilköğretmen okulları, İlköğretmen okulları adı altında birleştirilmiştir. Madde 2- İlköğretmen okullarının tahsil müddeti, ilkokul mezunları için (6), ortaokul mezunları için (3) yıldır. Madde 3- İlköğretmen okullarına alınacak öğrenciler imtihanla seçilir. Bu okullara her yıl alınacak öğrencilerin % 75 inin köy ilkokulları mezunlarından olması şarttır. Şeklinde olup, köylü çocukları lehinedir. Köy enstitüleri mezunları, yedek subay olamazken, İlköğretmen okulları mezunlarına bu hak da tanınmış, yüksek tahsil yolu da açılmıştır. Benim iki yeğenim Servet Domaniç ile Şahin Domaniç Kayseri Pazarören Enstitüsüne girmiş, Servet Domaniç mezun olmuş, emekli oluncaya kadar öğretmenlik yapmıştır. Şahin Domaniç ise, Enstitüde amele gibi çalıştırıldığı gerekçesi ile okulu terk etmiş, çiftçiliğe dönmüştür. Ağabeyim merhum EMİR DOMANİÇ de bu enstitüde öğretmenlik ve müdürlük yapmıştır. Yani ailece enstitüler içinde yaşamış bulunuyoruz. Köy enstitülerile köy okullarının nasıl finanse edildiği, öğrencilere ne şekilde muamele edildiği konularında hiçbir kanunu incelemeksizin hariçten gazel okumak kolay. Fakat köy okullarının tüm yapım ve bakım masraflarının köylüye yüklenmesi, ilaveten yaş grubu kadın erkek tüm köy halkının ebediyyen her yıl 20 güne kadar ücretsiz çalışma mecburiyeti düşünülürse Hayır. Ben HAYRİ DOMANİÇ, Kayseri-Pınarbaşı İlçesinde 17 odalı bir konağa ilaveten dört ayrı köyde binlerce dönüm tarım arazisine sahip bir ailenin çocuğu olarak İstanbul Galatasaray Lisesi nde yatılı okurken, yaz tatili nedenile döndüğüm YUKARIBEYÇAYIR Köyünde yapılması planlanan köy okulunun temel kazımında diğer erkek köylülerle birlikte günlerce çalıştım.

5 - 5 - Okul yeri muhtar merhum Cemal POLAT tarafından, herhangi bir bedelli kamulaştırma yapılmadan tek taraflı tayin edilmiş olduğundan, temel kazısı yapılan bostanın sahibi köy ağası merhum Ömer MORKUŞ itiraz etmiş, kazı işini fiilen engellemek istemiş, muhtarla birbirine girmişler ancak, diğer köylülerin yatıştırması sonucu kazıya devam edilmiştir. Köylü tarafından sağlanan işçilik hariç, çimento, kereste gibi köylü parası ile alınması gereken diğer malzemenin parası köylüden sağlanamamış, iki ailenin öküz ve kağnı dolusu zahiresi kasabada haraç mezat satıldığı halde, okul binasının yapımına başlanamamıştır.. Daha sonraki yıllarda da para toplanamadığından 14 Mayıs 1950 seçimlerile Demokrat Parti iktidar olup, Devlet elile okul yapılıncaya kadar köy okulsuz kalmıştır. Pınarbaşı na bağlı 68 köyün hiç birinde köylü parası ile okul yapılamamış, Demokrat Parti imdada yetişmiştir. Komünist Rusya da köylüyü tarlada, şehirliyi de fabrikalarda çalıştırmış üç keçiden fazla, 10 yumurtadan fazla mülkiyeti yasaklamıştır. Ama bir farkla halkın barınma, eğitim, tedavi masraflarını Hükümet yüklenmiştir. Bir çift öküzle bir kağnı zahiresini haraç-mezatla satarak değil. Şuursuz Köy Enstitüleri hayranı aydınlarımızın yanıldığı ve hiç temas etmediği diğer bir konu da, Demokrat Parti nin tarihli kanunla ilkokul öğretmen okullarına dönüştürdüğü Enstitüler, başta Demokrat Parti iktidarını askeri bir darbe ile sona erdiren ihtilalciler olmak üzere, son kırkbir yılda kurulan Hükümetlerin hiç birinin geri getirmeyi düşünmemiş olmasıdır. Özellikle yılları arasında iktidar olan iki GÜRSEL Hükümeti ile arasında iktidar olan üç İNÖNÜ Hükümetlerinin BUNCA ÖZELLİĞİ VE GÜZELLİĞİ olan köy enstitülerini ihya etmemiş olması Enstitüye HASRETİN dayanaksız olduğunu kanıtlamaktadır. Enstitü hayranı aydınlarımızın maksadı, AÇIK REY ve GİZLİ TASNİF gibi KOMİK seçimlerile 27 yıl iktidar olan CHP nin aksine GİZLİ REY ve AÇIK TASNİF sisteminde seçimlerle on yıl aralıksız iktidar olan ve % 58 e kadar çoğunluk sağlayarak halkın sevgilisi olan, komünizmi engelleyen Demokrat Partiye sataşmaktır.

6 - 6 - Hep gericilikle ve Atatürk ilkelerine ihanetle suçlanan Demokrat Parti Hükümetlerinin hiç anılmayan hizmetlerinden bir bölümü şunlardır: a) Türkiye Cumhuriyeti ni borçlu bulunduğumuz ATATÜRK ün anıt mezarını yapan Demokrat Parti iktidarıdır. b) tarihli ve 5816 sayılı Atatürk ü Koruma Kanununu yürürlüğe koyan da Demokrat Parti dir. c) Yaklaşık yarım asırdır Türkiye nin milletlerarası önemli dayanakları Nato ve Kıbrıs Antlaşmaları da Demokrat Parti eseridir. Türkiye nin NATO ya girmesini sağlayan ve Komünist blokla Türkiye nin de katıldığı kapitalist blok arasında cereyan eden Kore Savaşı komünistlerin mağlubiyetile sona erdiğinden, Türk komünistler Demokrat Parti ye daha da çok saldırır olmuştur. Demokrat Parti ye bu saldırılardan biri, Demokrat Parti nın çıkardığı genel aftan yararlanarak hapisten çıkan ve Rusya ya kaçan Nazım Hikmet in 25 Haziran 1959 tarihli bir şiirinde, Kore de Ölen Bir Yedek Subayımızın Menderes e söyledikleri adile yayınlanmıştır. İki sayfalık şiirde Nazım Hikmet Özetle: Beni, Üniversiteli yedek subayı, Kore de harcadınız, Adnan Bey. Ama ben peşinizdeyim, Adnan Bey Ölüler otomobilden hızlı gider, Kör gözlerim, Kopuk ellerim, Kesik bacaklarımla peşinizdeyim. Diyetimi istiyorum, Adnan bey, Göze göz, Ele el, Bacağa bacak, Diyetimi istiyorum, Alacağım da.

7 - 7 - demekte, milli yararımız uğruna ezeli ve ebedi düşman Rusya ya karşı kazanılan savaşta verdiğimiz şehitlere sözde yanarken, Rusya nın da karşımızda bulunduğu Birinci Cihan Harbinde verdiğimiz 50 bini yedek subay olmak üzere, 253 bin şehitle bir o kadar yaralıyı gözardı etmekte, komünist egoizmine mağlup olmaktadır. Allah tan milli şair ve yazarlarımız var. Onlar da, Rusya dahil müttefiklerin Türk e karşı giriştikleri alçakça saldırıları dile getirmiştir. Türk ün uğradığı bu haksızlıkları dile getiren ve Çanakkale Savaşlarına yedek subay olarak katılan Emin Bülent SERDAROĞLU nun üç mısraı şöyledir: Binlerce can dirilse de anlatsa geçmişi; Garbin cebin-i (korkak) zalimi affetmedim seni... Türk üm ve düşmanım sana, kalsam da bir kişi Merhum milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY, ÇANAKKALE Şiirinde garbın İslam Türk e yaptığı zulmü ve kazanılan savaşın önemini şöyle özetlemektedir. Şu Boğaz Harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi? En kesif orduların yükleniyor dördü beşi,... Eski Dünya, Yeni Dünya, bütün akvâm-ı beşer, Kaynıyor kum gibi... Mahşer mi, hakikat mahşer. Yedi iklimi cihanın duruyor karşında; Ostralya yla beraber bakıyorsun; Kanada! Çehreler başka, lisanlar, deriler rengarenk; Sade bir hadise var ortada; Vahşetler denk. Kimi hindû, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ... Maske yırtılmasa hâlâ bize âfetti o yüz... Medeniyyet denilen kahpe, hakikat, yüzsüz. Şühedâ göğdesi, bir baksana, dağlar, taşlar... O, rükû olmasa, dünyada eğilmez başlar, Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor;

8 - 8 - Bir hilal uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker! Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer. Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe! desem, sığmazsın.... d) / arasını kapsayan Demokrat Parti iktidarının, yokluklar içinde gerçekleştirdiği büyük kalkınma işlerinden bir bölümü 1 Mayıs 2001 tarihli ZAMAN Gazetesi nde köşe yazarı, Ahmet SELİM tarafından istatistiklere de dayalı ilginç bölümleri şöyledir: - Yol yok, enerji yok, sermaye yok, yetişmiş insan gücü yok, araç - gereç yok; biz böyleydik 1950 ye gelindiğinde. Bu şartlar öyle şartlardır ki, eline geçen paranın önemli bir kısmını altyapıya gömmeden adım bile atamazsın!... - Kaplamalı yol, bin km den 10 bin km ye çıkıyor. Elektrik enerjisi % 350 artıyor, traktör sayısı bin den 43 bin e yükseliyor. Ekilebilir arazi 12 bin hektardan 23 bin hektara ulaşıyor... Bunlar kolay tasavvur edilebilir şeyler değil. CHP o zamanlar alay ediyordu. Bunlar şaşırmışlar. 100 milyon çakıl taşını bile bir araya getiremezler, sayı bilmiyorlar! diye. Bunca yıl sonra Köy Enstitüleri ne övgüler yağdırıyorlar. Köy enstitüsü mantığı hakim kılınsaydı, Türkiye bugün bir Habeşistan olurdu. e) tarihli Cumhuriyet Gazetesinde belirtildiği üzere, nüfus sayımlarına göre, nüfus artışı en çok Demokrat Parti devrinde olmuştur ve bu da milletin Demokrat Parti devrinde daha mutlu olduğunu kanıtlamaktadır.

9 - 9 - f) En çok baraj Demokrat Parti devrinde yapılmıştır. Fakat madem ki Demokrat Parti, tıpkı komünist Rusya köylüsü gibi öğrenci ve öğretmenleri amele olarak çalıştıran, Türkiye nin komünistleşmesine köprü edinilen köy enstitülerinin KÖLEMEN statüsünü değiştirdi, ondan kötüsü olamaz. Köy enstitülerine HASRET, komünizme HASRETİN örtülüsüdür. 17 Nisan 1940 tarihli ve 3803 sayılı kanunla kurulduğundan, her yılın 17 Nisan ını kutlama günü olarak tekrarlayan bir bölüm aydınımız, Köy Enstitüleri, Köy Okulları kanunlarını incelemeyi sürekli ihmal etmektedir. O devrede geçerli 1924 Anayasasının 87. Maddesi okul yapımını Devlete yüklediği halde, il ve ilçelerde bu kurala uyan Devlet, 3803 ve 4274 sayılı kanunlarla Köy öğretmenlerinin tayin edileceği OKULLARIN BİNALARI VE ÖĞRETMEN EVLERİ nin tüm yapım masraflarını okulların yapılacağı köyün halkına yüklemiştir. Daha inandırıcı ve susturucu olması için bu konuyu düzenleyen Kanunu aynen aktarmakta yarar vardır. 17 Nisan 1940 tarihli ve 3803 sayılı KÖY ENSTİTÜLERİ Kanununun 16. Maddesi de: Köy öğretmenlerinin tayin edilecekleri okulların binaları ve öğretmen evleri Maarif Vekilliğince verilecek planlara göre Köy Kanununa tevfikan, bölge ilk tedrisat müfettişi ile gezici başöğretmenin nezaretinde köy ihtiyar heyetleri tarafından yaptırılır ve öğretmen tayin edilecek köylere keyfiyet üç yıl önce bildirilir. Köy bütçesinde de ona göre tedbirler alınır. Öğretmen işe başlamadan evvel okul binası ile öğretmen evi tamamen bitirilir. Köy okulları binalarının tamiri ve okulun daimi masrafları köy ihtiyar heyetlerince temin edilir.

10 şeklinde olup, köy okulları ile köydeki Öğretmen Evleri nin, yapım masrafları il ve ilçelerde olduğu gibi Devlet bütçesinden değil, köy bütçesinden karşılanmaktadır. Ayrıca, tarihli ve 4274 sayılı Köy Okulları Enstitüleri Teşkilat Kanununun 25. Maddesi de: Köy halkından olan veya en az altı aydan beri köyde yerleşmiş bulunanlardan 18 yaşını bitiren ve 50 yaşını geçmiyen her vatandaş, köy ve bölge okulları binalarının kurulmasına, bu binalara su temin edilmesine, okul yollariyle bahçelerinin yapılmasına ve bunların onarılmasına münhasır işler tamamlanıncaya kadar yılda en çok yirmi gün çalışmaya mecbur tutulur. şeklinde olup, kadın, erkek her reşit köylünün, para angaryasına ek olarak yılda 20 gün bedenen çalışması da öngörülmüş ve angaryayı yasaklayan Anayasa ihlal edilmiştir. Köy enstitüleri eğitim programı bakımından, köy çocuklarından seçilen öğretmen adaylarına, eğitime ilaveten demircilik, marangozluk, duvarcılık, hayvan yetiştirme, resim ve müzik gibi meslekleri öğrenme ve uygulama imkanlarını sağlar nitelikte ise de, Devletçe yüklenen öğretmen ücretleri dışında, okul ve öğretmen evleri yapımı ile binaların tamiri ve okulun DAİMİ masrafları köy ihtiyar heyetlerine yüklendiğinden, o zamanki köylü varlıkları, en az 10 bin liraya mal olan köy okulunu yapmaya yetmediğinden gerçekleşememiştir. Köy Enstitüleri Kanununun kabul edildiği tarihinden, Enstitülerin Demokrat Parti tarafından tüm masrafları Devlete ait olmak üzere, Öğretmen Okuluna dönüştürüldüğü 1954 yılı arasında toplam 21 (yirmibir) enstitü faaliyet göstermiştir. Bu 21 enstitünün bir bölümü, ATATÜRK hayatta iken Devlet masrafı ile, yıllarında yapılan Çifteler (Eskişehir), Kızılçullu (İzmir), Kepirtepe (Edirne), Gölköy (Kastamonu) Öğretmen Okullarının tarihli ve 3803 sayılı kanunla Köy Enstitülerine dönüştürülmesi suretile gerçekleşebilmiştir.

11 Prof. Dr. Toktamış ATEŞ in 17 Nisan 2001 tarihli Cumhuriyet Gazetesi nde belirttiğine göre, tarihli ve 3803 sayılı kanunla kurulan köy enstitüleri, tarihli ve 6234 sayılı Kanun gereğince İlköğretmen Okulları ile birleştirilinceye kadar 1398 i kadın, ü erkek olmak üzere mezun vermiştir. Gene aynı dönemde, açılan kurslardan 8675 eğitmen, 1248 sağlık memuru yetiştirmiştir. Köy Enstitülerinin bu hizmetlerini alkışlamak gerek. Ancak, Enstitülerin bu hizmetleri 1924 Anayasasının 87. Maddesi gereğince Devletçe finanse edilecekken, bu finansmanının tamamı 3803 ve 4274 sayılı kanunlarla köy okulu ve enstitülerin kurulduğu köy halkına yüklenmiştir. Okul ve öğretmen binalarile öğretmen evlerinin yapım masraflarına ilaveten, okulların hizmet verdiği müteakkip yıllarda, bakım ve tamir, bahçe tanzimi gibi masraflar da köy bütçesine ve köylüye yüklenmiş, angarya yasaktır diyen Anayasanın 73. Maddesi de ihlal edilerek, kadın erkek yaş grubuna dahil tüm köylülere senede 20 güne kadar bedenen çalışma yükümü getirilmiş, il ve ilçe okulları Devletçe yaptırıldığı ve bakım masrafları da Devletçe yüklenildiği halde, köy okullarının yapım ve bakımı köylüye yüklenmiş, eşitlik ilkesi de bozulmuştur. Köy enstitülerinin, bu gün de kapatılmasına neden olabilecek şekilde halen yürürlükte bulunan 1982 tarihli Anayasanın 14. Maddesine aykırı olarak, Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne yönelik koministleşmesinden doğan tartışmalar bir yana, Enstitülerin tüm yükünü hayat boyunca çeken köylüler yerine kendimizi koyup düşünmek gerek: - Köy okulu ve enstitülerin kurulduğu köy halkı olarak, hem kuruluş masraflarını yüklenmek, - Hem de hayat boyu yılda 20 güne kadar bedenen ücretsiz çalışmak, ayrıca bakım ve tamir masraflarını da ödemek, gibi yükümlülükleri köy okulu ve enstitülerin hizmetine değer bulur muyuz, bulmaz mıyız?

12 Yurtta tüm okulların masrafları, okulların bulunduğu yer halkınca yükleniliyorsa Evet, diğer ilçe ve illerde tüm okul masrafları Devletçe yüklenildiği halde köy okullarının yapım ve bakımı köy halkına yükleniyorsa Hayır. Köy enstitülerine HASRET bir de bu okulların dönüştüğü İlköğretmen okulları bakımından tartışılmalıdır tarihli kanunla köy enstitülerine NE OLMUŞ DA YAZIK OLMUŞ? Resmi Gazete nin tarihli sayısında ilan edilen ve Köy Enstitüleri ile İlköğretmen Okullarının Birleştirilmesi Hakkında Kanun adını taşıyan 6234 sayılı Yasa nın ilk üç maddesi: Madde 1 - Köy enstitüleri ile ilköğretmen okulları, İlköğretmen okulları adı altında birleştirilmiştir. Madde 2- İlköğretmen okullarının tahsil müddeti, ilkokul mezunları için (6), ortaokul mezunları için (3) yıldır. Madde 3- İlköğretmen okullarına alınacak öğrenciler imtihanla seçilir. Bu okullara her yıl alınacak öğrencilerin % 75 inin köy ilkokulları mezunlarından olması şarttır. Şeklinde olup, köylü çocukları lehinedir. Köy enstitüleri mezunları, yedek subay olamazken, İlköğretmen okulları mezunlarına bu hak da tanınmış, yüksek tahsil yolu da açılmıştır. Benim iki yeğenim Servet Domaniç ile Şahin Domaniç Kayseri Pazarören Enstitüsüne girmiş, Servet Domaniç mezun olmuş, emekli oluncaya kadar öğretmenlik yapmıştır. Şahin Domaniç ise, Enstitüde amele gibi çalıştırıldığı gerekçesi ile okulu terk etmiş, çiftçiliğe dönmüştür. Ağabeyim merhum EMİR DOMANİÇ de bu enstitüde öğretmenlik ve müdürlük yapmıştır. Yani ailece enstitüler içinde yaşamış bulunuyoruz.

13 Köy enstitülerile köy okullarının nasıl finanse edildiği, öğrencilere ne şekilde muamele edildiği konularında hiçbir kanunu incelemeksizin hariçten gazel okumak kolay. Fakat köy okullarının tüm yapım ve bakım masraflarının köylüye yüklenmesi, ilaveten yaş grubu kadın erkek tüm köy halkının ebediyyen her yıl 20 güne kadar ücretsiz çalışma mecburiyeti düşünülürse Hayır. Ben HAYRİ DOMANİÇ, Kayseri-Pınarbaşı İlçesinde 17 odalı bir konağa ilaveten dört ayrı köyde binlerce dönüm tarım arazisine sahip bir ailenin çocuğu olarak İstanbul Galatasaray Lisesi nde yatılı okurken, yaz tatili nedenile döndüğüm YUKARIBEYÇAYIR Köyünde yapılması planlanan köy okulunun temel kazımında diğer erkek köylülerle birlikte günlerce çalıştım. Okul yeri muhtar merhum Cemal POLAT tarafından, herhangi bir bedelli kamulaştırma yapılmadan tek taraflı tayin edilmiş olduğundan, temel kazısı yapılan bostanın sahibi köy ağası merhum Ömer MORKUŞ itiraz etmiş, kazı işini fiilen engellemek istemiş, muhtarla birbirine girmişler ancak, diğer köylülerin yatıştırması sonucu kazıya devam edilmiştir. Köylü tarafından sağlanan işçilik hariç, çimento, kereste gibi köylü parası ile alınması gereken diğer malzemenin parası köylüden sağlanamamış, iki ailenin öküz ve kağnı dolusu zahiresi kasabada haraç mezat satıldığı halde, okul binasının yapımına başlanamamıştır. Daha sonraki yıllarda da para toplanamadığından 14 Mayıs 1950 seçimlerile Demokrat Parti iktidar olup, Devlet elile okul yapılıncaya kadar köy okulsuz kalmıştır. Pınarbaşı na bağlı 68 köyün hiç birinde köylü parası ile okul yapılamamış, Demokrat Parti imdada yetişmiştir. Komünist Rusya da köylüyü tarlada, şehirliyi de fabrikalarda çalıştırmış üç keçiden fazla, 10 yumurtadan fazla mülkiyeti yasaklamıştır. Ama bir farkla halkın barınma, eğitim, tedavi masraflarını Hükümet yüklenmiştir. Bir çift öküzle bir kağnı zahiresini haraç-mezatla satarak değil. Şuursuz Köy Enstitüleri hayranı aydınlarımızın yanıldığı ve hiç temas etmediği diğer bir konu da, Demokrat Parti nin tarihli kanunla ilkokul öğretmen okullarına dönüştürdüğü Enstitülerin, başta Demokrat Parti iktidarını askeri bir darbe ile sona erdiren ihtilalciler olmak üzere,

14 son kırkbir yılda kurulan Hükümetlerin hiç birinin geri getirmeyi düşünmemiş olmasıdır. Özellikle yılları arasında iktidar olan iki GÜRSEL Hükümeti ile arasında iktidar olan üç İNÖNÜ Hükümetlerinin BUNCA ÖZELLİĞİ VE GÜZELLİĞİ olan köy enstitülerini ihya etmemiş olması Enstitüye HASRETİN dayanaksız olduğunu kanıtlamaktadır. Enstitü hayranı aydınlarımızın maksadı, AÇIK REY ve GİZLİ TASNİF komik seçimlerle 27 yıl iktidar olan CHP nin aksine GİZLİ REY ve AÇIK TASNİF sisteminde seçimlerle on yıl aralıksız iktidar olan ve % 58 e kadar çoğunluk sağlayarak halkın sevgilisi olan, komünizmi engelleyen Demokrat Partiye sataşmaktır. Hep gericilikle ve Atatürk ilkelerine ihanetle suçlanan Demokrat Parti Hükümetlerinin hiç anılmayan hizmetlerinden bir bölümü şunlardır: a) Türkiye Cumhuriyeti ni borçlu bulunduğumuz ATATÜRK ün anıt mezarını yapan Demokrat Parti iktidarıdır. b) tarihli ve 5816 sayılı Atatürk ü Koruma Kanununu yürürlüğe koyan da Demokrat Parti dir. c) Yaklaşık yarım asırdır Türkiye nin milletlerarası önemli dayanakları Nato ve Kıbrıs Antlaşmaları da Demokrat Parti eseridir. Türkiye nin NATO ya girmesini sağlayan ve Komünist blokla Türkiye nin de katıldığı kapitalist blok arasında cereyan eden Kore Savaşı komünistlerin mağlubiyetile sona erdiğinden, Türk komünistler Demokrat Parti ye daha da çok saldırır olmuştur. Demokrat Parti ye bu saldırılardan biri, Demokrat Parti nın çıkardığı genel aftan yararlanarak hapisten çıkan ve Rusya ya kaçan Nazım Hikmet in 25 Haziran 1959 tarihli bir şiirinde, Kore de Ölen Bir Yedek Subayımızın Menderes e söyledikleri adile yayınlanmıştır. İki sayfalık şiirde Nazım Hikmet Özetle: Beni, Üniversiteli yedek subayı, Kore de harcadınız, Adnan Bey. Ama ben peşinizdeyim, Adnan Bey Ölüler otomobilden hızlı gider,

15 Kör gözlerim, Kopuk ellerim, Kesik bacaklarımla peşinizdeyim. Diyetimi istiyorum, Adnan bey, Göze göz, Ele el, Bacağa bacak, Diyetimi istiyorum, Alacağım da. demekte, milli yararımız uğruna ezeli ve ebedi düşman Rusya ya karşı kazanılan savaşta verdiğimiz şehitlere sözde yanarken, Rusya nın da karşımızda bulunduğu Birinci Cihan Harbinde verdiğimiz 50 bini yedek subay olmak üzere, 253 bin şehitle bir o kadar yaralıyı gözardı etmekte, komünist egoizmine mağlup olmaktadır. Allah tan milli şair ve yazarlarımız var. Onlar da, Rusya dahil müttefiklerin Türk e karşı giriştikleri alçakça saldırıları dile getirmiştir. Türk ün uğradığı bu haksızlıkları dile getiren ve Çanakkale Savaşlarına yedek subay olarak katılan Emin Bülent SERDAROĞLU nun üç mısraı şöyledir: Binlerce can dirilse de anlatsa geçmişi; Garbin cebin-i (korkak) zalimi affetmedim seni... Türk üm ve düşmanım sana, kalsam da bir kişi Merhum milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY, ÇANAKKALE Şiirinde garbın İslam Türk e yaptığı zulmü ve kazanılan savaşın önemini şöyle özetlemektedir. Şu Boğaz Harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi? En kesif orduların yükleniyor dördü beşi,... Eski Dünya, Yeni Dünya, bütün akvâm-ı beşer, Kaynıyor kum gibi... Mahşer mi, hakikat mahşer. Yedi iklimi cihanın duruyor karşında;

16 Ostralya yla beraber bakıyorsun; Kanada! Çehreler başka, lisanlar, deriler rengarenk; Sade bir hadise var ortada; Vahşetler denk. Kimi hindû, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ... Maske yırtılmasa hâlâ bize âfetti o yüz... Medeniyyet denilen kahpe, hakikat, yüzsüz. Şühedâ göğdesi, bir baksana, dağlar, taşlar... O, rükû olmasa, dünyada eğilmez başlar, Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor; Bir hilal uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker! Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer. Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe! desem, sığmazsın.... d) / arasını kapsayan Demokrat Parti iktidarının, yokluklar içinde gerçekleştirdiği büyük kalkınma işlerinden bir bölümü 1 Mayıs 2001 tarihli ZAMAN Gazetesi nde köşe yazarı, Ahmet SELİM tarafından istatistiklere de dayalı ilginç bölümleri şöyledir: - Yol yok, enerji yok, sermaye yok, yetişmiş insan gücü yok, araç - gereç yok; biz böyleydik 1950 ye gelindiğinde. Bu şartlar öyle şartlardır ki, eline geçen paranın önemli bir kısmını altyapıya gömmeden adım bile atamazsın!... - Kaplamalı yol, bin km den 10 bin km ye çıkıyor. Elektrik enerjisi % 350 artıyor, traktör sayısı bin den 43 bin e yükseliyor. Ekilebilir arazi 12 bin hektardan 23 bin hektara ulaşıyor... Bunlar kolay t- tasavvur edilebilir şeyler değil. CHP o zamanlar

17 alay ediyordu. Bunlar şaşırmışlar. 100 milyon çakıl taşını bile bir araya getiremezler, sayı bilmiyorlar! diye. Bunca yıl sonra Köy Enstitüleri ne övgüler yağdırıyorlar. Köy enstitüsü mantığı hakim kılınsaydı, Türkiye bugün bir Habeşistan olurdu. e) tarihli Cumhuriyet Gazetesinde belirtildiği üzere, nüfus sayımlarına göre, nüfus artışı en çok Demokrat Parti devrinde olmuştur ve bu da, milletin Demokrat Parti devrinde daha mutlu olduğunu kanıtlamaktadır. f) En çok baraj Demokrat Parti devrinde yapılmıştır. Fakat madem ki Demokrat Parti, tıpkı komünist Rusya köylüsü gibi öğrenci ve öğretmenleri amele olarak çalıştıran, Türkiye nin komünistleşmesine köprü edinilen köy enstitülerinin KÖLEMEN statüsünü değiştirdi, ondan kötüsü olamaz. İftira da olsa, komünizme karşı cephede yer alan Demokrat Parti yi kötülemek gerek. Bu iftira amaçlıdır ki, merhum Raif ERTEM in Avcının Notları kitapçığına önsöz yazan Orhan ERİNÇ, Demokrat Parti devrinde yüzde sekizi geçmemiş enflasyonun % 215 (yüzde ikiyüzonbeş) olduğunu 2001 Haziranında yazabilmiş, - 68 kuşağının asistan üyesi Prof.Dr. Server TANİLLİ de, 15 Haziran 2001 tarihli Cumhuriyet Gazetesi nde liselerde son mezuniyet imtihanı BAKALARYA nın yerine OLGUNLUK imtihanı denmesinin bir Demokrat Parti budaması olduğunu açıklamadan yapamamıştır. Aydınlarımız arasında bilinçsiz kör dövüşü devam ettiği sürece, düşmanlarımızın ekmeğine yağ sürmekten kurtulmayacağımızın bilinmesini ve belgesiz kuru iftiralardan sakınılmasını temenni ederim. Bu karalama çekişmesinden kurtulduğumuz takdirde, mükemmel bir coğrafya ve potansiyele sahip Türkiye miz Dünya da daha çok söz sahibi olacak, ebedileşecektir. Prof. Dr. HAYRİ DOMANİÇ

18

22-26 Nisan 2011Tarihleri arasında TİF(Türkiye İzcilik Federasyonu) nun Çanakkale'deki

22-26 Nisan 2011Tarihleri arasında TİF(Türkiye İzcilik Federasyonu) nun Çanakkale'deki 22-26 Nisan 2011Tarihleri arasında TİF(Türkiye İzcilik Federasyonu) nun Çanakkale'deki 57. Alay " Dedeciğim Ben Geldim" Milli Bilinç Kampına katılıyoruz. Kampa sadece erkek izci ve liderlerimiz (Tam Üniformalı)

Detaylı

Türkiye Milli Eğitim Sisteminin Yasal Dayanakları. 2. Eğitim ve Öğretimi Düzenleyen Yasalar. 3. Milli Eğitim Şuraları. 4.

Türkiye Milli Eğitim Sisteminin Yasal Dayanakları. 2. Eğitim ve Öğretimi Düzenleyen Yasalar. 3. Milli Eğitim Şuraları. 4. Türkiye Milli Eğitim Sisteminin Yasal Dayanakları 1. T.C. Anayasası, 2. Eğitim ve Öğretimi Düzenleyen Yasalar 3. Milli Eğitim Şuraları 4. Kalkınma Planları 5. Hükümet Programları Milli Eğitim Temel Kanunu

Detaylı

LÂDİK AKPINAR KÖY ENSTİTÜSÜ

LÂDİK AKPINAR KÖY ENSTİTÜSÜ LÂDİK AKPINAR KÖY ENSTİTÜSÜ BAKİ SARISAKAL LÂDİK AKPINAR KÖY ENSTİTÜSÜ Eğitmen kursları 1947 yılına kadar 12 dönem sürmüş, 1948 yılında Milli Eğitim Bakanı Tahsin Banguoğlu tarafımdan kapatılmıştır. 1940

Detaylı

ÇANAKKALE ROTARY KULÜBÜ HAFTALIK RESMİ TOPLANTIMIZDAN GÖRÜNTÜLER

ÇANAKKALE ROTARY KULÜBÜ HAFTALIK RESMİ TOPLANTIMIZDAN GÖRÜNTÜLER HAFTALIK RESMİ TOPLANTIMIZDAN GÖRÜNTÜLER ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE Şu Boğaz Harbi Nedir? Var mı ki dünyada eşi? En kesif orduların yükleniyor dördü beşi, Tepeden yol bularak geçmek için Marmara ya Kaç donanmayla

Detaylı

İHL'yi Ne Kadar Tanıyoruz?

İHL'yi Ne Kadar Tanıyoruz? On5yirmi5.com İHL'yi Ne Kadar Tanıyoruz? İmam Hatip Liseleri Son günlerin en gözde hedefi Katsayı, Danıştay, ÖSS ve başörtüsüyle oluşan okun saplandığı tam 12 noktası. Kimilerinin ötekileri Yayın Tarihi

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi ne aittir. Bu ders içeriğinin bütün hakları saklıdır. İlgili kuruluştan

Detaylı

YAVUZ HES PROJESI AREM ENERJI URETIM A.S.

YAVUZ HES PROJESI AREM ENERJI URETIM A.S. Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized YAVUZ HES PROJESI AREM ENERJI URETIM A.S. ARAZI TEMIN RAPORU ARAZİ TEMİN RAPORU AREM

Detaylı

AÇIK SİSTEM. Sistemler, çevrelerinden girdiler alarak ve çevrelerine çıktılar sunarak yaşamlarını sürdürürler. Bu durum, sisteme; özelliği kazandırır.

AÇIK SİSTEM. Sistemler, çevrelerinden girdiler alarak ve çevrelerine çıktılar sunarak yaşamlarını sürdürürler. Bu durum, sisteme; özelliği kazandırır. SİSTEM: Belli bir amacı gerçekleştirmek üzere, biraraya gelen (getirilen), birbirine dayalı ve birbirini düzenli biçimde etkileyen parçalardan oluşan anlamlı bir bütündür. Sistemler, çevrelerinden girdiler

Detaylı

AYDOĞDU ADNAN MENDERES İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI

AYDOĞDU ADNAN MENDERES İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI AYDOĞDU ADNAN MENDERES İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI 1 Hizmet Adı İSTENEN BELGELER 2.- Şehit ve Gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan çocukların durumlarını gösterir belge. HİZMETİN TAMAMLANMA

Detaylı

Bilgilendirmenin Tarafımdan Güncellendirme Tarihi:11.08.2015 08:04

Bilgilendirmenin Tarafımdan Güncellendirme Tarihi:11.08.2015 08:04 14.03.1972 yılında Antalya da doğdum. İlk ve orta öğrenimi Antalya da tamamladıktan sonra, 1990-1991 öğretim yılında Uludağ Üniversitesi, Necatibey Eğitim Fakültesi Matematik öğretmenliğini 16. sırada

Detaylı

BĠR MESLEK OLARAK ÖĞRETMENLĠK

BĠR MESLEK OLARAK ÖĞRETMENLĠK BĠR MESLEK OLARAK ÖĞRETMENLĠK Meslekleşme ölçütleri Öğretmenlik Mesleğinin Yasal Dayanakları Öğretmenlik Mesleğinin Temel Özellikleri Türkiye de Öğretmenliğin Meslekleşmesi Öğretmenlerin hizmet öncesinde

Detaylı

İmparatorluk Döneminde: Okul öncesi eğitimi üstlenen bazı kurumlar vardı. Bunlar sıbyan okulları, ıslahhaneler, darüleytamlar.

İmparatorluk Döneminde: Okul öncesi eğitimi üstlenen bazı kurumlar vardı. Bunlar sıbyan okulları, ıslahhaneler, darüleytamlar. TÜRKİYE DE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM Türkiye de ki okul öncesi eğitimin gelişmesini imparatorluk dönemindeki okul öncesi eğitim ve Cumhuriyet ten günümüze kadar olan okul öncesi eğitimi diye adlandırabilir. İmparatorluk

Detaylı

AHMETLER İLKOKULU. Okul Binası

AHMETLER İLKOKULU. Okul Binası AHMETLER İLKOKULU Ahmetler Köyü İlkokulu 1947 yılında köylüler tarafından imece yöntemiyle yapıldı. Bundan önce köy odasının alt katında hazırlanan yer, "Mektep" olarak kullanılıyordu. Mektep'te ilkokul

Detaylı

Biz yeni anayasa diyoruz

Biz yeni anayasa diyoruz Biz yeni anayasa diyoruz Ocak 05, 2015-9:32:00 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Biz 'anayasa değişikliği' demiyoruz, 'yeni anayasa' diyoruz. Türkiye'nin anayasayla ilgili sorunu ancak

Detaylı

T.B.M.M. CUMHURİYET HALK PARTİSİ Grup Başkanlığı Tarih :.../..«. 8

T.B.M.M. CUMHURİYET HALK PARTİSİ Grup Başkanlığı Tarih :.../..«. 8 T.B.M.M. CUMHURİYET HALK PARTİSİ Grup Başkanlığı Tarih :.../..«. 8 Z ;... Sayı TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu ile Bankacılık Kanunu'nda Değ Yapılması

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM / KONU Açık Ortaokul Birinci Dönem Yeni

Detaylı

Eğitimin Hukuksal Kanun Özellikleri by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer

Eğitimin Hukuksal Kanun Özellikleri by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer EĞİTİMİN HUKUKSAL KANUN ÖZELLİKLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ / SİİRT ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ Türk milli eğitim sistemine temel oluşturan yasal

Detaylı

T.C. ANAYASA MAHKEMESİ

T.C. ANAYASA MAHKEMESİ T.C. ANAYASA MAHKEMESİ BİREYSEL BAŞVURU FORMU Anayasa Mahkemesi İçtüzüğünün 59. maddesine göre hazırlanmıştır. 1 BİREYSEL BAŞVURU FORMU I- KİŞİSEL BİLGİLER A- GERÇEK KİŞİLER İÇİN BAŞVURUCUNUN 1- T.C. KİMLİK

Detaylı

ÖRNEK: 1-2 yıllık Meslek Yüksekokulu mezunu olup teknik hizmetler sınıfında "Tekniker" kadro

ÖRNEK: 1-2 yıllık Meslek Yüksekokulu mezunu olup teknik hizmetler sınıfında Tekniker kadro DEVLET MEMURLARI KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO 142) 657 Sayılı Kanunun 36 ncı maddesinin A/12 bendine 26.5.1975 tarih ve 1897 sayılı Kanunun birinci maddesiyle eklenen (d) fıkrasının uygulanmasına ilişkin

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim,

Detaylı

TÜRK HUKUK DÜZENİNİN YÜRÜRLÜK KAYNAKLARI (2) Dr. Öğr. Üyesi Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

TÜRK HUKUK DÜZENİNİN YÜRÜRLÜK KAYNAKLARI (2) Dr. Öğr. Üyesi Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi TÜRK HUKUK DÜZENİNİN YÜRÜRLÜK KAYNAKLARI (2) Dr. Öğr. Üyesi Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi KANUN (YASA) Kanun Geniş anlamda Dar/Gerçek anlamda Kanun, hukuk kaynaklarından sadece birisidir.

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM / ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KONU Açık Ortaokul Birinci Dönem Yeni

Detaylı

ÇIRAKLIK EĞİTİMİ: KALFALARIN USTALIK EĞİTİMİ: Kalfalık döneminde;

ÇIRAKLIK EĞİTİMİ: KALFALARIN USTALIK EĞİTİMİ: Kalfalık döneminde; ÇIRAKLIK EĞİTİMİ: 3308 Sayılı kanuna göre en az ilköğretim mezunu olup, Çıraklık sözleşmesi esaslarına göre meslekle ilgili bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını gerçek iş ortamında Öğreten bir eğitim sistemidir.

Detaylı

DEMOKRAT PARTİ DÖNEMİ

DEMOKRAT PARTİ DÖNEMİ DEMOKRAT PARTİ DÖNEMİ 1950-1960 GÜLSEMA LÜYER DEMOKRAT PARTİ DÖNEMİ 1950-1960 1950 Seçimleri ve Demokrat Parti nin İktidara Gelişi Siyasal Gelişmeler Ekonomik Gelişmeler Dış Politika Toplumsal-Kültürel

Detaylı

İdari Durum. İklim ve Bitki Örtüsü. Ulaşım

İdari Durum. İklim ve Bitki Örtüsü. Ulaşım . İdari Durum İlçemizde belediye teşkilatı 1884 yılında kurulmuştur. İlçeye bağlı 16 mahalle muhtarlığı bulunmaktadır. Mezra ve oba mevcut değildir. İklim ve Bitki Örtüsü İnönü Marmara, Ege ve İç Anadolu

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR... XVII I. BÖLÜM TBMM IX. DÖNEM ( )

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR... XVII I. BÖLÜM TBMM IX. DÖNEM ( ) IX İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR... XVII I. BÖLÜM TBMM IX. DÖNEM (1950 1954) A. 1950 SEÇİMLERİ... 3 Seçim Sonuçları... 3 Meclis Başkanlığı Seçimi... 4 Cumhurbaşkanlığı Seçimi...

Detaylı

Ziyaret. Adabı. Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda Gördüğün bu tümsek, Anadolu nda, İstiklâl uğrunda, namus yolunda Can veren Mehmed in yattığı yerdir.

Ziyaret. Adabı. Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda Gördüğün bu tümsek, Anadolu nda, İstiklâl uğrunda, namus yolunda Can veren Mehmed in yattığı yerdir. Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir. Ziyaret GELİBOLU TARİHÎ ALAN'I Adabı Bu ıssız, gölgesiz yolun

Detaylı

ÇANKIRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK İŞLER VE FAALİYETİN KONUSU

ÇANKIRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK İŞLER VE FAALİYETİN KONUSU SIRA NO ÇANKIRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK İŞLER VE FAALİYETİN KONUSU 1 KURBAN BAYRAMI 2 3 4 2017-2018 eğitim öğretim yılı öğretmenlerin göreve başlaması

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. ÇALIŞMA KONULARI Mesleki Eğitim Çalışmaları ve Sene Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı(Örgün ve Yaygın Eğitim

Detaylı

18 Martta Çanakkale Zaferinin yüzüncü yılını kutlayacağız. Tam bir asır önce dedelerimiz insanlık tarihinin en şanlı destanlarından birini yazmıştır.

18 Martta Çanakkale Zaferinin yüzüncü yılını kutlayacağız. Tam bir asır önce dedelerimiz insanlık tarihinin en şanlı destanlarından birini yazmıştır. ÇANAKKALE DESTANI 18 Martta Çanakkale Zaferinin yüzüncü yılını kutlayacağız. Tam bir asır önce dedelerimiz insanlık tarihinin en şanlı destanlarından birini yazmıştır. Çanakkale Destanı: 1915-1916 yılları

Detaylı

Madde 6 Madde 7 Madde 8 Madde 9 Madde 10

Madde 6 Madde 7 Madde 8 Madde 9 Madde 10 3861 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI YÜKSEK VE ORTA DERECELİ OKULLAR ÖĞRETMENLERİ İLE İLKOKUL ÖĞRETMENLERİNİN HAFTALIK DERS SAATLERİ İLE EK DERS ÜCRETLERİ HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 439 Kabul Tarihi

Detaylı

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 12. IX. 1957 - Sayı : 9704) No. 7038 Kabul tarihi 9. IX. 1957 MADDE 1. 1957 malî

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SAMSUN 2013 ÖNSÖZ 2013 2014 Eğitim - Öğretim yılına sizlerle başlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyim. Tüm

Detaylı

KARŞILIKSIZ ÇEK VERENLERE, ÇEK BEDELİNİN % 100 ü KADAR PARA CEZASI VE AYRICA % 40 CEZA TAZMİNATI ÖNGÖREN KANUN TASARISI HATALIDIR.

KARŞILIKSIZ ÇEK VERENLERE, ÇEK BEDELİNİN % 100 ü KADAR PARA CEZASI VE AYRICA % 40 CEZA TAZMİNATI ÖNGÖREN KANUN TASARISI HATALIDIR. KARŞILIKSIZ ÇEK VERENLERE, ÇEK BEDELİNİN % 100 ü KADAR PARA CEZASI VE AYRICA % 40 CEZA TAZMİNATI ÖNGÖREN KANUN TASARISI HATALIDIR. ÇEK SENEDİNİ İLK DEFA DÜZENLEYEN 1865 tarihli FRANSIZ KANUNUNDAN BU YANA

Detaylı

Kamu Yönetimi 2. Kısm Ders Notları. Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR

Kamu Yönetimi 2. Kısm Ders Notları. Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR Kamu Yönetimi 2. Kısm Ders Notları Öğr. Gör. Erkan ÇAKIR Türkiye de Seçim Türkiye de Seçimler, yargı organlarının yönetim ve denetimi altında yapılmaktadır. Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin

Detaylı

Mehmet Akif Ersoy; Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın! Mısralarını şehitlerimize, gazilerimize, en

Mehmet Akif Ersoy; Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın! Mısralarını şehitlerimize, gazilerimize, en Mehmet Akif Ersoy; Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın! Mısralarını şehitlerimize, gazilerimize, en genel ifadeyle milletimize yazmıştır. Bu mısralar, aziz

Detaylı

TERCİH ETTİĞİN OKOL GELECEĞİNDİR MEVLÜT ÇELİK 8.SINIF KAVRAM HARİTASI. Mevlüt Çelik. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

TERCİH ETTİĞİN OKOL GELECEĞİNDİR MEVLÜT ÇELİK 8.SINIF KAVRAM HARİTASI. Mevlüt Çelik. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük YURDUMUZUN İŞGALİNE TEPKİLER YA İSTİKLÂL YA ÖLÜM TERCİH ETTİĞİN OKOL GELECEĞİNDİR MEVLÜT ÇELİK 19.yy.sonlarına doğru Osmanlı parçalanma sürecine girmişti. Bu dönemde

Detaylı

TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ. 8. Bölüm Eğitim Bilimine Giriş GÜLENAZ SELÇUK- CİHAN ÇAKMAK-GÜRSEL AKYEL

TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ. 8. Bölüm Eğitim Bilimine Giriş GÜLENAZ SELÇUK- CİHAN ÇAKMAK-GÜRSEL AKYEL TÜRK SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ 8. Bölüm Eğitim Bilimine Giriş GÜLENAZ SELÇUK- CİHAN ÇAKMAK-GÜRSEL AKYEL TÜRK MİLLİ İNİN AMAÇLARI TÜRK MİLLİ İNİN TEMEL İLKELERİ TÜRK SİSTEMİNİN OLUŞTURULMASINDA BAŞLICA BELİRLEYİCİLER

Detaylı

2016 YILI HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANIMIZ

2016 YILI HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANIMIZ 2016 YILI HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANIMIZ S.NO NO EĞİTİM İNİN ADI KATILACAK OLANLAR BAŞLAMA 1 2016000007 Rehberlik Resmî kurumlara ataması yapılmayıp özel öğretim kurumları ile sözleşme imzalayan ve fakültelerin;

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ EKİM 2014 EKİM 2015 EKİM DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 8.679.902.494,08 9.588.873.536,32 10,47 1 1 0 0 Memurlar 8.193.250.227,47

Detaylı

olduğunu fark etti. Takdir ettiği öğretmenleri gibi hatta onlardan bile iyi bir öğretmen olacaktı.

olduğunu fark etti. Takdir ettiği öğretmenleri gibi hatta onlardan bile iyi bir öğretmen olacaktı. MUSA TAKCI KİMDİR? İyi bir öğretmen, koruyucu bir ağabey, saygılı bir evlat, şefkatli bir baba, merhametli bir eş, çok aranan bir kardeş, güçlü bir şair, disiplinli bir yazar, hayırlı bir insan, güzel

Detaylı

Emekli Albay Ümit Yalım : Gizli mutabakat yapıldı AKP döneminde 17 ada, Yunanistan a geçti

Emekli Albay Ümit Yalım : Gizli mutabakat yapıldı AKP döneminde 17 ada, Yunanistan a geçti Emekli Albay Ümit Yalım : Gizli mutabakat yapıldı AKP döneminde 17 ada, Yunanistan a geçti Emekli Albay Ümit Yalım, Bu iktidar önce Ege de, Yunanistan a geçen 17 adanın hesabını versin dedi. Cumhurbaşkanı

Detaylı

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük SANAT VE SPOR - ÇAĞDAŞ TÜRK KADINI - SOYADI KANUNU

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük SANAT VE SPOR - ÇAĞDAŞ TÜRK KADINI - SOYADI KANUNU 1 2 Atatürk e göre; «Sanat güzelliğin ifadesidir. Bu ifade sözle olursa şiir, nağme ile olursa musiki, resim ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık olur.» «Efendiler!

Detaylı

kimdir? Nazif Kerem GÖZENER ÖZGEÇMİŞ

kimdir? Nazif Kerem GÖZENER ÖZGEÇMİŞ ÖZGEÇMİŞ kimdir? 21 Nisan 1971 de Malatya nın Arapgir ilçesinde dünyaya geldim. Maliyeci bir baba ve öğretmen bir annenin ilk çocuklarıyım. Memur bir ailenin çocuğu olduğum için, eğitim hayatıma, Malatya

Detaylı

2016 YILI HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANIMIZ

2016 YILI HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANIMIZ 2016 YILI HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANIMIZ S.NO NO EĞİTİM İNİN ADI KATILACAK OLANLAR BİTİŞ 1 2016000007 Rehberlik Resmî kurumlara ataması yapılmayıp özel öğretim kurumları ile sözleşme imzalayan ve fakültelerin;

Detaylı

TED İZMİR İLKOKULU ve ORTAOKULU OKUL MECLİSİ SEÇİMİ

TED İZMİR İLKOKULU ve ORTAOKULU OKUL MECLİSİ SEÇİMİ TED İZMİR İLKOKULU ve ORTAOKULU OKUL MECLİSİ SEÇİMİ Seçim, Tanıtım Serbestliği ve Süresi Sandık Kurulunun Oluşumu Okul - 20 Ekim 2014 Öğretmenler kurulunca seçilen bir öğretmenin başkanlığında öğrencilerden

Detaylı

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ Prof. Dr. Aydın PAŞAOĞLU 1948 yılında doğdu. 1973 de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi nden mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında asistanlığa başladı.

Detaylı

Eger birgün Peygamber efendimiz evimize gelirse...!

Eger birgün Peygamber efendimiz evimize gelirse...! Eger birgün Peygamber efendimiz evimize gelirse...! Eğer bir gün Peygamber Efendimiz ziyaretinize gelse, Yalnızca birkaç günlüğüne aniden çalsa kapınızı, Merak ediyorum neler yapacağınızı... Biliyorum

Detaylı

RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2018 EYLÜL 01 Sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı 03-14 Eylül 2018 02 Mesleki Eğitim Merkezi Güz Dönemi Sınavlar öncesi

Detaylı

GELİRLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NÜN TARİHİ GELİŞİMİ

GELİRLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NÜN TARİHİ GELİŞİMİ KURUMSAL TANITIM GELİRLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NÜN TARİHİ GELİŞİMİ 1. Gelirler Genel Müdürlüğü'nün Tarihi Gelişimi Aşıkpaşazade Tarihi ne göre Osman Gazi Her kim pazarda satış yapıp para kazanırsa bunun iki

Detaylı

ÇANKIRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK İŞLER VE FAALİYETİN KONUSU

ÇANKIRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK İŞLER VE FAALİYETİN KONUSU SIRA NO ÇANKIRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK İŞLER VE FAALİYETİN KONUSU 1 KURBAN BAYRAMI 2 3 4 2017-2018 eğitim öğretim yılı öğretmenlerin göreve başlaması

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu ile 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifim Gerekçesi ile birlikte ekte

Detaylı

NÜKLEER SİLAHLAR ARAŞTIRMASI - SONUÇ RAPORU RAŞTIRMASI - S

NÜKLEER SİLAHLAR ARAŞTIRMASI - SONUÇ RAPORU RAŞTIRMASI - S NÜKLEER SİLAHLAR ARAŞTIRMASI RAŞTIRMASI - S V.01A - 18 HAZİRANH 2004 - SONUÇ RAPORU Nükleer Silahlar Araştırması - Sonuç Raporu v.01a - 18 Haziran 2004 Proje Ekibi Güçlü Atılgan Proje Sorumlusu Infakto

Detaylı

Yerli Malı Haftası. Dr.Didem Özgür İstanbul Teknik Üniversitesi Avrupa Birliği Merkezi Araştırma Ofisi

Yerli Malı Haftası. Dr.Didem Özgür İstanbul Teknik Üniversitesi Avrupa Birliği Merkezi Araştırma Ofisi Yerli Malı Haftası Dr.Didem Özgür İstanbul Teknik Üniversitesi Avrupa Birliği Merkezi Araştırma Ofisi I. Dünya Savaşı ve Bağımsızlık Savaşları 1. DÜNYA SAVAŞI: 28 Temmuz 1914-11 Kasım 1918 ÇANAKKALE SAVAŞI:

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Atatürk İlkeleri ve İnkilâp Tarihi 1 1.Ders

UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Atatürk İlkeleri ve İnkilâp Tarihi 1 1.Ders UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Atatürk İlkeleri ve İnkilâp Tarihi 1 1.Ders XIX. YÜZYIL ISLAHATLARI VE SEBEPLERİ 1-İmparatorluğu çöküntüden kurtarmak 2-Avrupa Devletlerinin, Osmanlı nın içişlerine karışmalarını

Detaylı

Eğitimin Ulusal Nitelikli Hukuksal Temelleri by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer

Eğitimin Ulusal Nitelikli Hukuksal Temelleri by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer EĞİTİMİN ULUSAL NİTELİKLİ HUKUKSAL TEMELLERİ - 2 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ / SİİRT ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ EĞİTİMİN ULUSAL NİTELİKLİ HUKUKSAL

Detaylı

Filmin Adı: Şaban Oğlu Şaban. Oyuncular: Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Şener Şen. Filmin Yönetmeni: Ertem Eğilmez. Senaryo: Sadık Şendil

Filmin Adı: Şaban Oğlu Şaban. Oyuncular: Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Şener Şen. Filmin Yönetmeni: Ertem Eğilmez. Senaryo: Sadık Şendil 1 Filmin Adı: Şaban Oğlu Şaban Oyuncular: Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Şener Şen Filmin Yönetmeni: Ertem Eğilmez Senaryo: Sadık Şendil Müzik: Kemani Sebuh Efendi- Kürdilihicazkar Longa Filmin

Detaylı

ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI İL İÇİ ÖĞRETMEN NORM KADRO MÜNHAL LİSTESİ (BİLGİ AMAÇLI)

ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI İL İÇİ ÖĞRETMEN NORM KADRO MÜNHAL LİSTESİ (BİLGİ AMAÇLI) ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI İL İÇİ ÖĞRETMEN NORM KADRO MÜNHAL LİSTESİ (BİLGİ AMAÇLI) ÖNEMLİ DUYURU Sistemden alınan bilgilere göre ihtiyaç bulunan okulların listesi. 1- İlimiz okullarından

Detaylı

Dershane Algısı Araştırması Mayıs 2012

Dershane Algısı Araştırması Mayıs 2012 Dershane Algısı Araştırması Mayıs 2012 KÜNYE Proje Adı Araştırma Sahibi Araştırma Evreni Adayların Dershane Algısı Araştırması İKSara A.Ş. Toplumsal Gündem Araştırmaları Nisan 2012 Türkiye de üniversiteye

Detaylı

-Üniversite çapında, Fakülte çapında, bölüm çapında, etkinlik gösterecek şekilde sınıflandırılırlar.

-Üniversite çapında, Fakülte çapında, bölüm çapında, etkinlik gösterecek şekilde sınıflandırılırlar. Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönetmeliği KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE, YÜKSEKOKUL ve MESLEK YÜKSEKOKUL ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM Bu Yönerge Kocaeli Üniversitesi nde, Fakülte,

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ ANABİLİM DALI SEÇİM SİSTEMLERİNİN SEÇMEN İRADESİNE ETKİSİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ ANABİLİM DALI SEÇİM SİSTEMLERİNİN SEÇMEN İRADESİNE ETKİSİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ ANABİLİM DALI SEÇİM SİSTEMLERİNİN SEÇMEN İRADESİNE ETKİSİ Metin ÖZ Samsun, 2017 S E Ç İ M S İ S T E M L E R İ N İ N S E Ç M E N İ R A

Detaylı

2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARIKÖK İLKOKULU/ORTAOKULU HİZMET STANDARTLARI

2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARIKÖK İLKOKULU/ORTAOKULU HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Adı İstenen Belgeler Hizmetin ÖĞRENCİ İŞLERİ 1.T.C. Kimlik numarası 2.Şehit ve Gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar durumlarını gösterir belge Kayıt Kabul 3-Öğrencinin okul

Detaylı

T.B.M.M. (S. Sayısı: 307)

T.B.M.M. (S. Sayısı: 307) Dönem : 21 Yasama Yılı: 2 T.B.M.M. (S. Sayısı: 307) Aydın Milletvekili Bekir Ongun ve 4 Arkadaşının 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununa 4262 Sayılı Kanunla Eklenen Geçici 1 inci Maddesinin Değiştirilmesine

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ ARALIK 3 ARALIK ARALIK DEĞİŞİM % Personel 8.856.5.3,7.89.3.77,9 5,5 Memurlar 8.85.88.88,6 9.557.569.9,6 6,77 Temel Maaşlar 3.387.6.3,3.9.939.889,6,59

Detaylı

MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ 29.03.2009

MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ 29.03.2009 TÜİK MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ 29.03.2009 İl Genel Meclisi Üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanlığı Belediye Başkanlığı Belediye Meclisi Üyeleri ISSN????-???? TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ. Bursa Sosyal Yapı Özel İhtisas Komisyonu Çalışmaları 28.05.2013 Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ. Bursa Sosyal Yapı Özel İhtisas Komisyonu Çalışmaları 28.05.2013 Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Sosyal Yapı Özel İhtisas Komisyonu Çalışmaları 28.05.2013 Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Küreselleşme Küresel ekonominin bütünleşmesi Eşitsiz büyüme Ekonomik

Detaylı

Türkiye Nüfusunun Yapısal Özellikleri Nüfus; 1- Nüfusun Yaş Gruplarına Göre Dağılımı Genç (Çocuk) Nüfus ( 0-14 yaş )

Türkiye Nüfusunun Yapısal Özellikleri Nüfus; 1- Nüfusun Yaş Gruplarına Göre Dağılımı Genç (Çocuk) Nüfus ( 0-14 yaş ) Türkiye Nüfusunun Yapısal Özellikleri Nüfus; ülkelerin kalkınmasında, ülkenin dünyadaki etki alanını genişletmesinde potansiyel bir güç olarak önemli bir faktördür. Nüfusun potansiyel gücü, nüfus miktarı

Detaylı

T.C ORDU VALİLİĞİ Milli Eğitim Müdürlüğü 2016 MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI

T.C ORDU VALİLİĞİ Milli Eğitim Müdürlüğü 2016 MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI T.C ORDU VALİLİĞİ Milli Eğitim Müdürlüğü 2016 MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI 2016 ORDU MAHALLİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI FAALİYETİN FAALİYETE KATILACAKLARIN KODU BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ ADI YERİ SAAT

Detaylı

KARTAL MİLLİ EĞİTİM VAKFI ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI

KARTAL MİLLİ EĞİTİM VAKFI ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI KARTAL MİLLİ EĞİTİM VAKFI ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 BRİFİNG DOSYASI 1 2 3 A. TARİHİ GELİŞİM Okulumuzun inşaatına 1994 yılında başlanmış 1997 yılında tamamlanarak,1997-1998 Eğitim Öğretim yılında hizmete

Detaylı

EDİRNE ROTARY KULÜBÜ 1977

EDİRNE ROTARY KULÜBÜ 1977 EDİRNE ROTARY KULÜBÜ 1977 2016-2017 K.R.Ravi RAVINDRAN (UR Bşk.) M.Sabri GÖRKEY (2420.Böl.Guv.) Erdal ATAÖZDEN (2.Grup.Guv.Yrd.) Tarih :08.03.2016 Toplantı No: 1929 Bülten No: 1508 Kuruluş Tarihi: Mart1977

Detaylı

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun olduktan (1972) sonra bir süre aynı bölümde kütüphane memurluğu yaptı (1974-1978). 1976 da Türk

Detaylı

OKULUMUZDAN HABERLER İNECİK TEN DÜNYA YA. 12 Mart ve 18 mart Anma Programları. Sayı 2 NİSAN. İlgi çeken özel konular: Haberlere

OKULUMUZDAN HABERLER İNECİK TEN DÜNYA YA. 12 Mart ve 18 mart Anma Programları. Sayı 2 NİSAN. İlgi çeken özel konular: Haberlere İnecik ten Dünya ya Bu sayıda: İNECİK TEN DÜNYA YA Sayı 2 NİSAN Haberlere devam 2-3 OKULUMUZDAN HABERLER Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü nün İyilik ve Hayır Yapma kavramlarını tanıtmak ve benimsetmek amacıyla

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ HAZİRAN 4 HAZİRAN 5 HAZİRAN DEĞİŞİM % Personel 5.79.8.64,56 5.737.878.33,79 8,69 Memurlar 4.969.736.86, 5.389.58.8,4 8,45 Temel Maaşlar.55.46.99,5.43.59.7,3

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİ YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİ YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİ YÖNETMELİĞİ Resmî Gazete de yayım tarih ve sayısı: 16 Haziran 2009 27260 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :300 KARAR 300 : Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanmış olduğundan Ağustos ayı meclis toplantısının birinci birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis birleşiminin 5 Ağustos 2016 Cuma

Detaylı

Yunan, bu sefer de obüslerle Çanakkale yi hedef yaptı!..

Yunan, bu sefer de obüslerle Çanakkale yi hedef yaptı!.. Yunan, bu sefer de obüslerle Çanakkale yi hedef yaptı!.. Ahmet TAKAN ahttakan@gmail.com Ege de 18 ada ve 1 kayalığımızı işgal eden, Lozan ı kevgire çevirerek gayriaskeri statüde olan adaları silah ve cephane

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. 4. 5. 6. ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK İŞ 2018-2019 Eğitim - Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması Eğitim-Öğretim Kurumlarındaki

Detaylı

CİHAN PARTİSİ HAYIR MI, EVET Mİ? REFERANDUM 2017 KATALOĞU. Devlet meseleleri uzun soluklu işlerdir; uzun yola tek şoförle gidilmez..

CİHAN PARTİSİ HAYIR MI, EVET Mİ? REFERANDUM 2017 KATALOĞU. Devlet meseleleri uzun soluklu işlerdir; uzun yola tek şoförle gidilmez.. Devlet meseleleri uzun soluklu işlerdir; uzun yola tek şoförle gidilmez.. Kürşad Emre ÖĞRETMEK Cihan Partisi Genel Başkanı DEĞERLİ VATANSEVERLER! Referandumda oy vermeden önce bu kataloğu mutlaka okuyunuz..

Detaylı

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ. Sorular Cevaplar

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ. Sorular Cevaplar ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ Sorular Cevaplar Soru 1. Halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı görevini yaparken taraflı mı olmalı? Tarafsız mı olmalı? Cevap 1. Tarafsız olmalı. Cumhurbaşkanı cumhur u yani milletin

Detaylı

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SAMSUN Ö N S Ö Z 2012 2013 eğitim öğretim yılına sizlerle başlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyim. Tüm eğitim

Detaylı

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ 195 BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 - Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü nde ifadesini bulan amac a yönelik olarak, Genel Merkez, il, ilçe ve gerek görülen beldelerde örgüt

Detaylı

KURUCULARIMIZDAN SAYIN CEMİL PARMAN ANISINA

KURUCULARIMIZDAN SAYIN CEMİL PARMAN ANISINA KURUCULARIMIZDAN SAYIN CEMİL PARMAN ANISINA TÜRKİYE MUHASEBE UZMANLARI DERNEĞİ EXPERT ACCOUNTANTS ASSOCIATION OF TURKEY (15.10.1909 İnegöl -06.11.1987 istanbul) Meslek çalışmalarımızda siz ve eserleriniz

Detaylı

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ Onay Tarihi : 19.08.2005 Onay Makamı : İçişleri Bakanı BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ

PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ Adı ve Soyadı : Cengiz ALYILMAZ : Prof. Dr. Bölüm/ Anabilim Dalı : Türkçe Eğitimi Bölümü Doğum Tarihi : 11.4.1966 Doğum Yeri : Kars Çalışma Konusu : Eski Türk Dili, Türkçe Eğitimi,

Detaylı

KAYIT DIŞI İSTİHDAM ARAŞTIRMASI 2011

KAYIT DIŞI İSTİHDAM ARAŞTIRMASI 2011 KAYIT DIŞI İSTİHDAM ARAŞTIRMASI 2011 www.macnamar.com Kale Mah. Kaptanağa Sok. Mecit Turan İş Merk. No: 5/86 Samsun Tel : 362 431 91 61 Fax: 362 431 91 61 1. Araştırmanın Kimliği... 1 1.1. Araştırmanın

Detaylı

TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN

TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN 6545 TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 3096 Kabul Tarihi : 4/12/1984 Yayımlandığı R. Gazete

Detaylı

"Satmam" demiş ihtiyar köylü, "bu, benim için bir at değil, bir dost."

Satmam demiş ihtiyar köylü, bu, benim için bir at değil, bir dost. Günün Öyküsü: Talih mi Talihsizlik mi? Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir adam yaşıyormuş. Çok fakirmiş. Ama çok güzel beyaz bir atı varmış. Kral bu ata göz koymuş. Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir

Detaylı

Kars Cılavuz Köy Enstitüsü

Kars Cılavuz Köy Enstitüsü Muazzez İlmiye Çığ dan Mektup Var Türkiye Eğitim Tarihinde Bir Köşe Taşı: Kars Cılavuz Köy Enstitüsü Cılavuz Köy Enstitüsü adlı kitap geçtiğimiz ay İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlandı. Mimar

Detaylı

Şerafettin TUĞ Kaymakamı

Şerafettin TUĞ Kaymakamı T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAYI :BO54VLK4354802.880,01/ 1462 08.09.2010 KONU :19 Eylül 2010 Gaziler günü... GAZİEMİR Gaziemir İlçesi 19 Eylül 2010 Gaziler Günü Anma Tören Programı

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 14.01.2015 Sayı: 2015/014 Ref: 4/014

SİRKÜLER İstanbul, 14.01.2015 Sayı: 2015/014 Ref: 4/014 SİRKÜLER İstanbul, 14.01.2015 Sayı: 2015/014 Ref: 4/014 Konu: 5434 SAYILI TÜRKİYE CUMHURİYETİ EMEKLİ SANDIĞI KANUNU KAPSAMINDA EMEKLİLİK İKRAMİYESİ HESABINDA 30 YIL SINIRINI İPTAL EDEN ANAYASA MAHKEMESİ

Detaylı

ANAYASAL ÖZELLİKLER. Federal Devlet

ANAYASAL ÖZELLİKLER. Federal Devlet ANAYASAL ÖZELLİKLER Ulus devlet, belirli bir toprak parçası üzerinde belirli bir nüfus ve egemenliğe sahip bir örgütlenmedir. Ulus-devlet üç unsura sahiptir: 1) Ülke (toprak), 2) Nüfus, 3) Egemenlik (Siyasal-Yönetsel

Detaylı

Aziz Ogan: Kültürel ve Tarihsel Hazinelerin İzinde Bir Arkeolog ve Müzeci

Aziz Ogan: Kültürel ve Tarihsel Hazinelerin İzinde Bir Arkeolog ve Müzeci Eylül 2017 Aziz Ogan: Kültürel ve Tarihsel Hazinelerin İzinde Bir Arkeolog ve Müzeci Aziz Ogan, 30 Aralık 1888 tarihinde Edremitli Hacı Halilzade Ahmed Bey'in oğlu olarak İstanbul'da dünyaya geldi. Kataloglama

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları 1 İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları Konu; İSG Kurulları Amaç; Elliden fazla çalışanı olan işyerlerinde kurulması zorunlu olan İSG kurullarının oluşumu, görevleri ve önemi hakkında bilgi sahibi olmak. Öğrenim

Detaylı

EKONOMİ SAĞLIK TERÖR DIŞ POLİTİKA ANAYASA

EKONOMİ SAĞLIK TERÖR DIŞ POLİTİKA ANAYASA EKONOMİ SAĞLIK TERÖR DIŞ POLİTİKA ANAYASA . Içindekiler YÖNETİCİ ÖZETİ... 2-5 AMAÇ, KAPSAM, YÖNTEM VE SÜREÇ... 6-7 ÖRNEKLEM... 8-9 DEMOGRAFİK BULGULAR... 10-13 TEMEL BULGULAR... 14-29 OY TERCİHLERİ...

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :11. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :8. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :1-10. Syf Sayfası :1-10. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Selvitopu

Detaylı

KANUN NO: 3096 TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN

KANUN NO: 3096 TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN KANUN NO: 3096 TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN Kabul Tarihi: 4 Aralık 1984 Resmi Gazete ile Neşir ve

Detaylı

TEMEL HUKUK ARŞ. GÖR. DR. PELİN TAŞKIN

TEMEL HUKUK ARŞ. GÖR. DR. PELİN TAŞKIN ARŞ. GÖR. DR. PELİN TAŞKIN BU DERSTE NELER ÖĞRENECEĞİZ? İdare nedir? Organik anlamda idare-fonksiyonel Anlamda İdare Hukuk devleti İdare teşkilatı İdari davalar İDARE HUKUKU Devletin 3 fonksiyonu vardır:

Detaylı

OSMANLI EĞİTİM SİSTEMİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ

OSMANLI EĞİTİM SİSTEMİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ OSMANLI EĞİTİM SİSTEMİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ Medreseler çok güçlü yaygın eğitimi kurumu haline gelmiş ve toplumu derinden etkilemiştir.

Detaylı

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ SİYASİ EĞİLİM ARAŞTIRMASI, HAZİRAN

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ SİYASİ EĞİLİM ARAŞTIRMASI, HAZİRAN ARAŞTIRMA KÜNYESİ Araştırmayı Gerçekleştiren Kuruluş: Greenart Group Araştırma Danışmanı: Erol ERDOĞAN Uygulama Alanı: IBBS Düzey 1 (NUTS-1) kapsamında, 12 Bölge ve temsiliyeti sağlayan 26 il Araştırma

Detaylı