IMBL LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "IMBL LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ"

Transkript

1 IMBL LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

2 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Doktora programının amacı; öğrenciye bağımsız araştırma yapma, bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni sentezlere ulaşmak için gerekli adımları belirleme yeteneği kazandırmaktır. Doktora çalışması sonunda hazırlanacak tezin, bilime yenilik getirme, yeni bir bilimsel yöntem geliştirme, bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulama niteliklerinden birini yerine getirmesi gerekir. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, IMBL lisansüstü eğitim-öğretim programlarına ilişkin esasları düzenlemektir. Kapsam MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik; IMBL yüksek lisans, doktora/sanatta yeterlik programlarından oluşan lisansüstü eğitim-öğretim ile bilimsel araştırma ve uygulama faaliyetlerine ilişkin hükümleri kapsar. Tanımlar MADDE 3 (1) Bu Yönetmelikte geçen; a) Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS): Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesinde yedinci ve sekizinci düzey için belirlenen ve program bazında öngörülen bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılmasına dayalı öğrenci iş yükünü esas alan sistemi, b) PhD, Doctor Habilitatus, Doctor of Science: Belirli bilim dallarında (Times High Education) Dünya Üniversiteleri Sıralamasının ilk 300 ünde bulunan yabancı eğitim kurumları tarafından verilen diploma derecesi. c) Ph.D IMBL: Belirli bilim dallarında IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim kurumu tarafından verilen diploma derecesi d) Tez Konseyi: Tez savunmasında her bir savunma için ayrı olarak atanan, Tez Konseyi Başkanı da dâhil olmak üzere 3 IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumunda görev yapan alan uzmanı, 2 diğer Rus eğitim ve bilim kuruluşlarında görev yapan alan bilim uzmanı ve 2 yabancı eğitim ve bilim kuruluşlarında görev yapan alan bilim uzman olmak üzere toplam 7 kişiden oluşan jüri. e) Kabul komitesi: Lisansüstü öğretime öğrenci seçiminden sorumlu alan uzmanlarından oluşan jüri f) Akademik Danışman: IMBL nin belirlemiş olduğu kriterleri taşıyan IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumunda görevli akademisyenlerden seçilmiş alan uzmanı. g) Eş Danışman: Öğrencilere akademik çalışmalarında yardımcı olmak amacıyla seçilmiş alanında uzman akademisyen, h) ifade eder

3 İKİNCİ BÖLÜM Eğitim-Öğretime İlişkin Genel Esaslar Öğretim dili MADDE 4 Enstitülerde öğretim dili Rusça ve İngilizce dir. İhtiyaç duyulduğu takdirde IMBL Senatosunun kararı ile dersler başka bir yabancı dilde verilebilir. Lisansüstü programları için başvuru ilanı ve öğrenci kabulü MADDE 5 a- Öğrenci kabulüne ilişkin şartlar Rektörlük tarafından ulusal ve yerel gazeteler aracılığı ile duyurulur. Ayrıca; öğrenci kabul edilecek programlar, kontenjanlar, başvuru koşulları, gerekli belgeler ile başvuru, kabul, sınav, mülakat ve kayıt tarihleri enstitü müdürlüğü tarafından enstitünün internet sayfasında duyurulur. b- Lisansüstü programlara öğrenci kabulü için gerekli şartlar ve başarı değerlendirmelerinde Senatonun belirlediği esaslar uygulanır. c- Her program için kontenjan ve başvuru koşulları, IMBL Senato onayı ile belirlenir. d- Doktora programına katılacak öğrenciler aşağıdaki şartları sağlaması gerekir 1- Yüksek lisans derecesine sahip olma 2- Özgün araştırma yapabilme becerisine sahip olabilme 3- Kabul komitesi (Mülakat komitesi) tarafından yapılacak mülakat sınavından en az 55 puan alabilmek 4- İşbu yönetmelikte belirtilen diğer gereksinimleri karşılayabilme. e-yukarda açıklanan şartları sağlamış ve doktora programına girmeye hak kazanmış öğrencilerden aşağıdaki belgeler istenir. 1- Yüksek lisans diploması (Bütünleşik Doktora için Lisans Diploması) 2- Pasaport fotokopisi 3- Rektör adına dilekçe 4- Olası tez planı 5-6 adet resim Danışman belirleme, ortak danışman atama, danışman, değişikliği MADDE 6 a-öğrencilere lisansüstü çalışmalarında, IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumu nun belirlediği, Bilim Doktoru derecesine sahip, atıf endeksi (Rus Bilim Atıf Endeksi) en az 5 olan, en az üç başarılı bilimsel çalışmayı savunma deneyimine sahip olma şartlarını sağlayan öğretim üyelerinden bir akademik danışman atanır. b-lisansüstü çalışmalarında öğrencilere çalışmalarında yardım etmek amacıyla IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumu nun kabul edeceği eş danışmanlar atanır.

4 c-öğrenciler, bir akademik danışman atanması ile ilgili dilekçelerini en geç öğretimin 1. yılı 2. yarıyılında yazıp sunmak zorundadırlar. d-doktora Programı nda okuyan öğrencinin kendi başına bir akademik danışman bulamaması durumunda akademik danışman, Uluslararası Eğitim Programları Akademisi Başkanı ile birlikte seçilecektir. e-tez çalışmasının yazılması sırasında danışman ile öğrenci arasında anlaşmazlıkların ortaya çıkması durumunda bu anlaşmazlıklar, uluslararası eğitim programları müdürlüğünün katılımı ile barışçıl bir şekilde çözüme kavuşturulur. f-danışman, akademik çalışmaların GOST şartlarına uygun olmasından sorumludur. g-danışman, tez çalışmasının yapılış sürelerinin kontrolünü yapmaktan sorumludur h-danışman, tezin içeriğini tamamlanmış bağımsız bilimsel bir çalışma açısından değerlendirir. I-Tez çalışmasının hazırlanması sırasında Danışman, dikkat edilmesi ve çalışmada yapılması gereken değişiklikler ve iyileştirmeleri önerme hakkına sahiptir. i-öğrencinin yakın akrabaları, hem akademik danışmanı, hem de Uzman Konseyi üyesi veya Tez İzleme Komitesi üyesi olarak seçilemezler. Ders, kredi yükü ve Eğitim Süresi Ders, kredi yükü MADDE 7 Yüksek lisans sahipleri için Doktora Programı nda öğretim, en az 20 kredi ve en az 7 ders(180 AKTS), atestasyon, tez özeti ve tezin kendisinden oluşur. Eğitim Süresi MADDE 8 Doktora Programı nda eğitim süresi minimum, 3 yıl (veya 6 yarıyıl) dır. Sınıf içi ders yükü, ilk 1 yılda yoğunlaşmış olup, eğitimin ikinci yarıyılının sonuçlarıyla sona ermektedir. Başarı denetlemesi MADDE 9 Doktora yapan öğrencinin; yeterlik sınavına girebilmesi için ağırlıklı genel not ortalamasının en az 3.00 olması gerekir. Ortalama şartını sağlayamayan öğrenci yeterlik sınavına giremez, tekrar veya yeni ders almakla yükümlüdür. Mezuniyet için genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 den az olamaz.

5 Yeterlik sınavı MADDE 10 Yeterlik sınavının amacı; öğrencinin temel konular ve doktora çalışmasıyla ilgili konularda yeterli bilgi sahibi olup olmadığının sınanmasıdır. a-doktora Yeterlilik, Rusça ya da İngilizce olarak yılda en fazla 2 kez olmak üzere yapılmaktadır. b-doktora Yeterliliğinin yapılacağı kesin tarihler, IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumu nun Rektör Baş Yardımcısının emriyle belirlenir. c-doktora Yeterlilik Komitesi, 5 Yüksek Eğitim Kuruluşu öğretim üyesinden oluşur. d-doktora Yeterlilik, öğrencinin sınıf içi ve sınıf dışı faaliyetleri hakkında bir rapor içerir. e-doktora Yeterliliğinden geçemeyen öğrenci, bir sonraki yarıyılda tekrar Doktora Yeterlilik sınavına girme hakkına sahiptir. Bir öğrencinin tekrar Doktora Yeterliliğinden da geçememesi durumunda programdan ilişkisi kesilir. f-doktora Yeterlilik Komitesi, Ocak-Haziran ayları ve Temmuz-Aralık ayları arasında olmak üzere yılda iki kez toplanır. Öğrenci, komite toplantısından en az bir ay önceden komite üyelerine yarıyıl içerisinde yapılan çalışma sonuçları ile ilgili yazılı bir rapor sunar. Öğrencinin araştırma çalışmaları, Tez Komitesi tarafından ya "başarılı" ya da "başarısız" olarak kabul edilir. Öğrencinin araştırma çalışmalarının komite tarafından iki kez peş peşe "başarısız" olarak kabul edilmesi durumunda bu öğrencinin programdan atılması yönünde bir karar verilebilir. g-yeterlik sınavına girebilmesi için öğrencinin yabancı dil (İngilizce-Rusça) sınavından en az 55 puan alması gerekir. Tez savunma konseyi ve Tez önerisi savunma sınavı Tez savunma konseyi MADDE 11 a-tez Savunma Konseyinin oluşturulması hakkında emir, rektör başyardımcısının önerisi üzerine IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumu Rektörü tarafından verilmektedir. b-tez Konseyi, her bir tezi incelemek üzere ayrı ayrı oluşturulmaktadır. c-tez Savunma Konseyinin oluşturulması tez çalışmasının hazırlandığı Akademinin Başkanından gelir. d-tez Konseylerinin oluşturulmasına izin verilen bilim uzmanlık dallarının listesi ile ilgili bir emrin yayınlanması, rektör başyardımcısının sorumluluğundadır. e-tez Savunma Konseyinin tüm üyeleri, sunulan tez çalışmasının bağlantılı olduğu bilim alanı ve gündeminde önemli başarılara (Rus Bilim Atıf Endeksi, Web of Science, Scopus vb. tabanlarında dizinlenen bilim dergilerinde yayınlanmış makale, monografivb.) sahip, alanında uzman olmalıdırlar. f-her bir tezi ayrı ayrı incelemek üzere Tez Savunma Konseyinin üyelerinin listesi, IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumunun lokal yönetmeliklerine uygun olarak rektör başyardımcısı tarafından onaylanır. g-tez Konseyi, en az ikisi IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumu uzmanı, en az ikisi diğer Rus eğitim ve bilim kuruluşlarından uzman, en az ikisi yabancı eğitim ve bilim kuruluşlarından uzman olmak üzere yedi kişiden oluşur. h-tez Savunma Konseyinin başkanı ve akademik kâtibi, yalnızca IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumu çalışanlarından oluşur.

6 g-tez Savunma Konseyinin her üyesi, tez çalışması hakkında yazılı bir yorum sunmak zorundadır. Yorumlar, IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumu web sitesinde yayınlanır. I-Diğer şehirde veya başka bir ülkede yaşayan Tez Savunma Konseyinin üyeleri, toplantıya video konferans veya diğer teknolojilerinin aracılığıyla katılabilirler. i-tez Savunma Konseyinin toplantıları, kamuya açık bir şekilde yapılmakta olup, IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumunun resmi internet sitesinde yayınlanır. Tez önerisi savunma sınavı MADDE 12 a-başarılı bir şekilde geçilen Doktora Yeterliğinden sonra öğrenci, 3. yarıyılın içerisinde 6 ayı aşmayan bir süre içerisinde, yapılacak araştırmanın amaçları, araştırma teknik ve yöntemleri, araştırma çalışmalarının planının açıklanmasını içeren tez önerisini Tez izleme komitesi huzurunda sözlü olarak savunmasını yapar. b-tez önerisini sözlü olarak savunmasının 15 gün öncesinde öğrenci, Tez İzleme Komitesi üyelerine, ek 3 de verilen; - Tez konusu, - Tez amacı, - Tez araştırmasının güncelliği, - Tezin metodolojik ve bilgi tabanı, - Problemin bilime katkısı içeren yazılı bir rapor dağıtmak zorundadır. c-öğrencinin raporunu dinleme sonuçlarına göre Tez İzleme Komitesi üyeleri, tez önerisinin kabul veya ret edilmesi yönünde oylama yoluyla bir karar verirler. Oylama sonuçlarına göre karar, komite üyelerinin oy çoğunluğuna (2/3) dayanarak verilecektir. d-tez önerisi Tez İzleme Komitesi tarafından reddedilen öğrenci, başka bir akademik danışman ve tez çalışması için başka bir konu seçme hakkına sahiptir. Bu durumda ilk savunma tarihinden itibaren 6 ay içerisinde tez önerisini savunmak için yeniden tez izleme komitesi kurulur. e-araştırma çalışmalarına aynı akademik danışmanla devam etmek isteyen öğrenci, tez önerisini reddedilme tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yapar. f-tez önerisinin tekrar reddedilmesi durumunda öğrenci, ya okuldan atılacak ya da DBA (İşletme Yönetimi Doktorası) Programı na transfer edilir.

7 Tez içeriği ve makale çalışmaları Tez içeriği MADDE 13 a-doktora hazırlığı çerçevesinde tez çalışması olarak aşağıdaki bölümleri içerecektir; Kapak sayfası (Ek 1), İçindekiler (Ek 2), Konu seçimi için gerekçeler, konunun detaylandırılma derecesini içeren önsöz, Tez metni ( sayfa), Sonuç, Akademik CV, Öğrencinin kısa özgeçmişidir. b-doktora Programı nda okuyan öğrencinin tez çalışmasında en az dört adet özgün,tanım ve öneri (bilimsel yenilik) sunulmalıdır. Bu öneriler, akademik açısından kabul edilebilir olmalıdır. c-tez çalışması, İngilizce olarak yazılacaktır. Tez Konseyinin talebi üzerine tez, başka yabancı dile de tercüme ettirilebilir. d-savunma için tez hem basılı, hem yazılı olarak sunulacaktır. Tezin her iki varyantına da ISBN numarası verilir. e-imbl Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumu, tez çalışmalarını IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumunun Kütüphanesinde ilgili bölümde saklama, bunları akademik öğretim ve araştırma amaçlı kullanma ve tez çalışmalarını IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumunun resmi web sitesinde yayınlama hakkına sahiptir. f- Öğrenci, Rus ve uluslararası hukukta ve lisans sözleşmesi koşullarında belirtilen telif haklarının hükümlerine uyum sağlamak zorundadır. Makale çalışmaları MADDE 14 a- Öğrenciler doktora Programı nda okuması sırasında hazırlanmış ve yayınlanmış en az 5 adet bilimsel makale (Tek bir makale boyutu, en az 0,8 baskı sayfası veya 20 sayfalıktır) hazırlamak zorundadır. b- Bilimsel yayınlar, aşağıdaki kriterlere uygun olmalıdır; -Yayınlar, bir bütünü oluşturmalı, -Bu Çalışmalardan 3 ü kendi adına 2 si 1den fazla yazarlı olabilir. -Bu çalışmalar, Rusya nın (HAC (Yüksek Doktora Yeterlilik Komisyonu) Listesi) ve Uluslararası indexli dergilerde yayınlanmış olmalı, -Yayınlanmış makalelerin birden fazla kişi tarafından yazılması durumunda söz konusu makalelerin tez çalışmasında kullanılması için üçüncü kişilerin onayının alınması şarttır. Ayrıca, danışman tarafından yapılan ve öğrencinin işbu makalelere katkı payının, söz konusu tez çalışmasının ayrılmaz bir parçası olduğunu gösteren yazılı bir beyan alınacaktır.

8 Tez Hakkında Danışmanın Yorumu MADDE 15 a- Danışmanın tez çalışmasının içeriğinden ve bu düzey çalışmaları için belirlenen şartlara uyulmasından şahsen sorumludur. b- Danışmanın yorumu, olumlu olacağı kadar olumsuz da olabilir. c- Doktora tezinin onaylanabilmesi için danışmanın ilgili yorumu, üç hafta içerisinde sunulmalıdır. Önemli nedenler olması durumunda bu süre, altı haftaya kadar uzatılabilir. d- Belirtilen süre içerisinde danışman tarafından tez için yorum verilmemesi durumunda Uluslararası Programlar Akademisi Başkanı, tez danışmanı ve Doktora Programı nda okuyan öğrenci ile görüştükten sonra bu tez çalışması için başka bir danışman atama hakkına sahiptir. e- Yorum alındıktan sonra Doktora Programı nda okuyan öğrenci, tez çalışmasını değerlendirme prosedürünün yapılması için iki hafta içerisinde yazdırılmış olarak ilgili akademik bölüme teslim edecektir. Tezin ön değerlendirme komitesi ve değerlendirme prosedürü (Ön Savunma) Tezin Ön Değerlendirme komitesi MADDE 16 a- Değerlendirme Komitesi, tez araştırmasının alanında uzman olan üç kişiden oluşur. Tezin farklı disiplinlerin kesiştiği noktada yazılması durumunda Değerlendirme Komitesi, dört uzmandan oluşur. b- Komite üye listesi, tez çalışmasının hazırlandığı Akademi başkanının önerileri üzerine IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumu Rektörü tarafından onaylanır. c- Komite üye listesine akademik derecesi Candidate of Sciences ve daha yüksek ve atıf endeksi en az 8 (Rus Bilim Atıf Endeksi) veya 2 (SCOPUS) olan ve yabancı dile iyi derecede hâkim olan bilim adamları dâhil edilebilir. d- Değerlendirme Komitesi üyelerinin tez yazarı ile ortak olarak yayınlanmış makaleleri olmayacaktır. Değerlendirme Komitesi üyeliğine yabancı da dâhil olmak üzere diğer yüksek eğitim kurumlarından belirtilen kriterlere uyan bilim adamları da dâhil edilebilir. e- Tez çalışmasının hazırlandığı Akademinin başkanı, Değerlendirme Komitesinin başkanlığını yapacaktır. Değerlendirme Prosedürü (Ön Savunma) MADDE 17 a- Değerlendirme Komitesi, tez çalışması hakkında görüşlerini tezi değerlendirmek üzere aldığı tarihten itibaren üç hafta içerisinde hazırlayacaktır. Değerlendirme Komitesi üyelerinin her biri, tez hakkında görüşünü yazılı olarak hazırlayacak ve belirtilen süre dolunca tez yazarına sunacaktır. b- İhtilaflı hususların ortaya çıkması durumunda Değerlendirme Komitesi üyeleri, tartışmalı konularının açıklanması için tez yazarı ile görüşme yapma hakkına sahiptir. c- Değerlendirme Komitesi üyelerinin en az biri tarafından çalışma için olumsuz görüş verilmesi durumunda tez savunması için izin kararı, Değerlendirme Komitesinin tüm üyeleri ile istişare yapıldıktan sonra tez çalışmasının hazırlandığı Akademi müdürü tarafından verilecektir. d- Değerlendirme Komitesinin kararının tezi aldıkları tarihten itibaren üç hafta içerisinde verilmemesi durumunda

9 Komite, dağıtılmış sayılacaktır. e- Olumsuz değerlendirme sonucu gelmesi durumunda akademik danışman, yeni bir Değerlendirme Komitesinin atanmasını isteyebilir. d- Tez çalışmasının seviyesi ve kalitesi ile ilgili değerlendirme açıklandıktan sonra Değerlendirme Komitesi dağıtılmış sayılır. e- Akademik danışman, tez çalışmasının hazırlandığı Akademinin müdüründen yeni Değerlendirme Komitesinin atanmasını isteyebilir. Bir önceki Değerlendirme Komitesi üyeleri, yeni oluşturulmuş olana da üye olabilirler. Tez savunma konseyinin oluşturulması ve konsey üyelerinin sahip olması gereken özellikler Tez savunma konseyinin oluşturulması MADDE 18 a-tez Savunma Konseyinin oluşturulması hakkında emir, rektör başyardımcısının önerisi üzerine IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumu Rektörü tarafından verilir. Tez Savunma Konseyinin oluşturulması yönünde inisiyatif, tez çalışmasının hazırlandığı Akademinin Başkanından da gelebilir. b- Tez Konseyi, her bir tezi incelemek üzere ayrı ayrı oluşturulur. c- Oluşturulan Tez savunma jürisi listesinin yayınlanması rektör başyardımcısının sorumluluğundadır. d- Tez Savunma Konseyinin tüm üyeleri, her bir durumda ayrı olarak tanımlanacak ilgili bilgi alanında uzman olmalıdırlar e- Tez Konseyi, en az ikisi IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumu uzmanı, en az ikisi diğer Rus eğitim ve bilim kuruluşlarından uzman, en az ikisi yabancı eğitim ve bilim kuruluşlarından uzman olmak yedi kişiden oluşur. f- Tez Savunma Konseyinin başkanı ve akademik sekreteri, yalnızca IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumu çalışanlarından olacaktır. g- Tez Savunma Konseyinin her üyesi, tez çalışması hakkında yazılı bir yorum sunmak zorundadır. Yorumlar, IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumu web sitesinde yayınlanır h- Diğer şehirde veya başka bir ülkede yaşayan Tez Savunma Konseyinin üyeleri, toplantıya video konferans veya diğer teknolojilerinin aracılığıyla katılabilir. I- Tez Savunma Konseyinin toplantıları, kamuya açık bir şekilde yapılmakta olup, IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumunun resmi internet sitesinde yayınlanır.

10 Konsey üyelerinin sahip olması gereken özellikler MADDE 19 a-tez Savunma Konseyinin tüm üyeleri, sunulan tez çalışmasının bağlantılı olduğu bilim alanı ve gündeminde önemli başarılara (Rus Bilim Atıf Endeksi, Web of Science, Scopus vb. tabanlarında dizinlenen bilim dergilerinde yayınlanmış makale, monografi vb.) sahip olmalıdırlar. Doktora tezinin sonuçlanması MADDE 20 Doktora tezinin sonuçlandırılması için öğrenci; a-tezin IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumu tarafından belirlenen tez yazım kılavuzuna uygun biçimde yazmak, b-tezini enstitüye teslim ederek jüri önünde sözlü olarak savunmak, c- IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumu Senato tarafından belirlenen doktora yayın koşullarını sağlamak zorundadır. d-savunma duyurusu, Tez Konseyinin üye listesi, tez metni ve tez yorumları, IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumunun web sitesinde yayınlanır. e-savunma, İngilizce dilinde yapılmakta olup video ortamında izlenebilir. Doktora diploması MADDE 21 a- IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim Kurumu tarafından akademik derecenin verilmesi veya verilmemesi ile ilgili karar, Rektör tarafından Tez Konseyinin raporuna ve yayınlanan materyaller için yayınlama tarihinden itibaren bir ay içerisinde gelen ek yorumlar/eleştirilerin analizine dayanarak verilmektedir. b-başarılı bir şekilde sınavlardan geçen ve gerekli sayıda kredi toplayan, atestasyon ile tez özeti savunmasından geçen öğrencilere bilim doktoru unvanı ve PhD, Doctor Habilitatus, Doctor of Science: Belirli bilim dallarında (Times High Education) Dünya Üniversiteleri Sıralamasının ilk 300 ünde bulunan yabancı eğitim kurumları tarafından verilen diploma derecesi verilir. c-başarılı bir şekilde sınavlardan geçen ve gerekli sayıda kredi toplayan, atestasyon ile tez özeti savunmasından geçen ama 8. yarıyıl sonuna kadar tezini bitiremeyen öğrenci, Yüksek Eğitim Kurumu yöneticilerinin kararı ve rızası ile DBA Programı na transfer edilebilir. Bu öğrencilere Ph.D IMBL: Belirli bilim dallarında IMBL Özel Yüksek Mesleki Öğretim Eğitim kurumu tarafından verilen diploma derecesi verilir.

11 Değerlendirme MADDE 21 Öğrencilerin yarıyıl sonu başarı notu, aldıkları her ders için, öğretim elemanı tarafından aşağıdaki harf notlarından biri ile değerlendirilir. Lisansüstü programlarla ilgili devam, sınavdan başarılı sayılma koşulları, ders tekrarı, sınav notuna itiraz ve öğretim üyesinin sınav sonucunu düzeltmesi ile ilgili hususlar Senatonun belirlediği esaslara göre yürütülür. Başarı Derecesi Başarı Notu Puanı Pekiyi AA İyi-Pekiyi BA İyi BB Orta-İyi CB Orta CC Zayıf-Orta DC Zayıf DD Başarısız FF ve altı Muaf MU Dönem Sonu Sınavına Girmedi GR Devamsız DZ

12 EKLER Ek 1 Tez Kapak Sayfası Yönetim, İşletme ve Hukuk Enstitüsü (IMBL) Makale Soyadı, Adı Tez başlığı Uzmanlık dalı Doktora tezi Akademik danışman Soyadı, Adı Rostov-on-Don, 2017

13 Ek 2 Tez İçindekiler Örneği 1. Giriş Sorun tanımlanması Amaç ve araştırma görevlerinin açıklanması Araştırmanın öneminin gerekçeleri (Teorik önem) Temel kavramlarının tanımı ve açıklanması (Çalışma tanımları ve anahtar kelimeler) Araştırma alanı (Limitations araştırma sınırları) Organizasyon (Tez yapısı) 2. Tezin teorik bölümü: Konu ile ilgili kaynakların özeti Bu bölümde araştırmanın yapılacağı geniş bir bağlam çizilmektedir. Araştırmanın metodolojisi Araştırmanın işlem, adım, yöntem, araç, prosedürlerinin ayrıntılı açıklanması 3. Tezin pratik bölümü Araştırma sonuçlarının sunumu Çalışmanın ana içeriği Araştırma sonuçlarının uygulanması Öneriler 4. Sonuç 5. Kaynaklar 6. Ekler 7. Referanslar

14 Ek 3 Tez Özetinin Yapısı 1. Tezin içindekileri. 2. Konu seçiminin gerekçelerini içeren ve edinilen görevin güncelliği ve bilimsel yeniliğini tanımlayan önsöz. 3. Söz konusu araştırma alanındaki mevcut durumunu yansıtan kaynaklar özeti 4. Kullanılan araştırma yöntemlerinin ve tekniklerinin seçim gerekçeleri ve özellikleri. 5. Doktora adayının üzerinde çalıştığı bilim alanına özgün katkısının açıklanması. 6. Araştırmaların takvimi. 7. Söz konusu araştırma yönünde mevcut başarılar ve konu ile ilgili araştırma faaliyetlerinde deneyimin açıklanması. 8. Boyutu kelimeliktir.

15 Ek 4 Akademik Danışmanın Yorum Örneği Yorumda şunlar yer alacaktır; Güncel ve açıkça formüle edilmiş bir konu. Kavramsal ve teorik gerekçeleri. Araştırılması yapılan konuda bilim bilgisine ve/veya elde edilen sonuçların sorun analizinde uygulanabilirliğine önemli bir katkı. Araştırılan konu ile ilgili yeni bilimsel kanıtların bulunması veya özgün eleştirisel yargılamaların yapılması sayesinde özgün araştırma yaklaşımı.

16 Ek 5 Öğretim Programı

17 Ek 6 Diploma Örneği Yönetim, İşletme ve Hukuk Enstitüsü (IMBL) No lu DİPLOMA Yönetim, İşletme ve Hukuk Enstitüsü (IMBL) Tez Savunma Konseyinin kararına istinaden İki bin on yılı ayının. gününde (Adı, Soyadı) DOCTOR OF PHILOSOPHY (PhD) Derecesine hak kazanmıştır. Yönetim, İşletme ve Hukuk Enstitüsü (IMBL) Rektörü ImranAkperov Rostov-on-Don

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ORTAK DOKTORA PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ 2015 T.C. Pamukkkale Üniversitesi İle T.C.

Detaylı

Doktora Programları. Başvurmak istediği programa göre istenilen ALES puan türünden en az puan almış olması,

Doktora Programları. Başvurmak istediği programa göre istenilen ALES puan türünden en az puan almış olması, Doktora Programları Amaç Anabilim Dalı / Programlar Doktora programının amacı, öğrenciye bağımsız araştırma yapma, bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni sentezlere

Detaylı

YÖNETMELİK SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 25 Ocak 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28184 Sakarya Üniversitesinden: YÖNETMELİK SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 31 Ağustos 2015 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29461 YÖNETMELİK Gümüşhane Üniversitesinden: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

Prof. Dr. M.Kemal KÜÇÜKERSAN Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı

Prof. Dr. M.Kemal KÜÇÜKERSAN Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. M.Kemal KÜÇÜKERSAN Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Ortak Doktora Programı nedir? İki üniversite arasında akademik işbirliğini ve etkileşimi sağlamak, güçlü taraflarını

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Doktora Tez İzleme Komitesi, Doktora Tez İzleme Komitesi Raporu ve Tez Savunma Sınavı Uygulamalarına İlişkin İlke Kararları 1- Necmettin Erbakan

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 1 of 17 26.01.2011 15:13 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Teknik Üniversitesine

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir DOKTORA YETERLİK SINAVININ UYGULANMASINA YÖNELİK HUSUSLAR

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir DOKTORA YETERLİK SINAVININ UYGULANMASINA YÖNELİK HUSUSLAR DOKTORA YETERLİK SINAVININ UYGULANMASINA YÖNELİK HUSUSLAR Bu doküman, 20.04.2016 tarihli YÖK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ve ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ ve bu yönetmelik çerçevesinde hazırlanan 03.11.2016 tarih, 2016/04-07

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS İŞ AKIŞ ŞEMASI

HARRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS İŞ AKIŞ ŞEMASI HARRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS İŞ AKIŞ ŞEMASI Öğrenim Süresi Ders Kredisi Yüksek Lisans tamamlama için gerekli olan koşullar : 4 yarıyıl (2 yarıyıl ders, 2 yarıyıl tez çalışması)

Detaylı

tarihinden önce enstitümüze kayıt yaptırmış öğrencilerin dikkatine!

tarihinden önce enstitümüze kayıt yaptırmış öğrencilerin dikkatine! 20.04.2016 tarihinden önce enstitümüze kayıt yaptırmış öğrencilerin dikkatine! Değerli Öğrencimiz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 2016 yılında Lisansüstü Eğitim- Öğretim Yönetmeliği nde değişiklik yapmış

Detaylı

DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT SÜRECİ (ORPHEUS)

DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT SÜRECİ (ORPHEUS) DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT SÜRECİ (ORPHEUS) Kontenjan İlanı Anabilim Dallarından gelen kontenjan talepleri, Enstitü Yönetim Kurulu tarafından değerlendirildikten sonra Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA NAKLEN VEYA AÇIKTAN ATAMA YÖNERGESİ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA NAKLEN VEYA AÇIKTAN ATAMA YÖNERGESİ Senato : 03 Mart 2010 / 4 KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA NAKLEN VEYA AÇIKTAN BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Kahramanmaraş

Detaylı

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ KONTENJAN İLAN SÜRECİ Akademik takvime uygun olarak, Anabilim Dalları tarafından Enstitüye iletilen kontenjan istekleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulunda

Detaylı

YENİ YÖNETMELİK VE BAZI ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

YENİ YÖNETMELİK VE BAZI ÖNEMLİ HATIRLATMALAR Yeni Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre dikkat edilmesi gereken bazı hususlar aşağıda verilmiştir. Buradaki bilgiler özet çıkarımlardır; ayrıntı için Yönetmeliğimize başvurmakta yarar vardır.

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ ÇERÇEVE YÖNETMELİĞİ. Prof. Dr. Mehmet Durman

YÜKSEKÖĞRETİM LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ ÇERÇEVE YÖNETMELİĞİ. Prof. Dr. Mehmet Durman Prof. Dr. Mehmet Durman ULUSAL VE ULUSLARARASI BOYUTLARIYLA DOKTORA EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI, İSTANBUL ÜNİVESİTESİ, 20-21 MAYIS 2014 2 YÜKSEKÖĞRETİM LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ ÇERÇEVE YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN SUNUMDA YAPILAN

Detaylı

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi. [Doktora Yeterlik Sınavına Dair Hususlar]

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi. [Doktora Yeterlik Sınavına Dair Hususlar] Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi [Doktora Yeterlik Sınavına Dair Hususlar] 1. Tanımlar... 2 2. Yeterlik sınavı... 2 3. Yeterlik yazılı ve sözlü sınav jürileri... 3 Yeterlik

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

SİİRT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 21 Temmuz 2014 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29067 SİİRT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM,, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesine bağlı enstitülerde yürütülen lisansüstü

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ. LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ve ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. Hazırlayan: Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim Komisyonu.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ. LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ve ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. Hazırlayan: Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim Komisyonu. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ve ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Hazırlayan: Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim Komisyonu 12 Nisan 2012 2 Sunum Planı Dersler, öğrenci başarısını ölçme ve değerlendirme Sınav Değerlendirme

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. Amaç ve Kapsam

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. Amaç ve Kapsam LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik, 2547 Sayılı Kanunun 65'inci maddesi hükmü gereğince Üniversitelerarası Kurul tarafından hazırlanan Temmuz l996 tarihli Resmi

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÖĞRENCİ İŞLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI ŞEMA ADI: KONTENJAN BELİRLENMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI ŞEMA NO: 01 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Anabilim Dallarına her eğitim-öğretim yılı güz ve bahar dönemleri için lisansüstü programlara kontenjan ve başvuru

Detaylı

Tezli Yüksek Lisans Programı Tezsiz Yüksek Lisans Programı Yüksek Lisans Dereceli Doktora Lisans Dereceli Doktora Tez yazım kuralları Sistem Tanıtımı

Tezli Yüksek Lisans Programı Tezsiz Yüksek Lisans Programı Yüksek Lisans Dereceli Doktora Lisans Dereceli Doktora Tez yazım kuralları Sistem Tanıtımı Tezli Yüksek Lisans Programı Tezsiz Yüksek Lisans Programı Yüksek Lisans Dereceli Doktora Lisans Dereceli Doktora Tez yazım kuralları Sistem Tanıtımı Tezli Yüksek Lisans Programı En az 7 adet ders, 21

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 1/7/1996 tarihli ve 22683 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 2 nci

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURS KURALLARI VE YÖNERGESİ

TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURS KURALLARI VE YÖNERGESİ Sayfa : 1 / 7 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı, Koç Üniversitesi yüksek lisans ve doktora programlarında kayıtlı öğrencilere Koç Üniversitesi tarafından sağlanan burslara ilişkin uygulanacak esasları ve kuralları

Detaylı

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! TEZLİ YÜKSEK LİSANS

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! TEZLİ YÜKSEK LİSANS LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! 20 NİSAN 2016 TARİH VE 29690 SAYILI RESMİ GAZETE DE YAYIMLANAN LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ ve 20 ŞUBAT 2017 TARİH VE 29985 SAYILI RESMİ GAZETE DE YAYIMLANAN

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINDA SIKÇA SORULAN SORULAR TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINDA SIKÇA SORULAN SORULAR 1- Yüksek Lisans başvurusu için gerekli şartlar nelerdir? Diploma: Lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi,

Detaylı

T.C. Resmi Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 9 Mayıs 1997 CUMA. Yönetmelik

T.C. Resmi Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 9 Mayıs 1997 CUMA. Yönetmelik T.C. Resmi Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluşu : 7 Ekim 1920 9 Mayıs 1997 CUMA Sayı: 22984 YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ Yönetmelik Celal Bayar Üniversitesinden

Detaylı

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Antrenörlük Eğitimi Bölümü Program Direktörü Nevzat Selim Gökay Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

Doktora programına başlayan Lisanstan başvuru

Doktora programına başlayan Lisanstan başvuru TEŞKİLAT : İŞ ADI : FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA Yüksek Lisanstan başvuru Doktora programına başlayan Lisanstan başvuru En az 7 tane kredili ders(21 krediden az olmamak koşulu) ve bir seminer alarak

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Amaç ve Kapsam MADDE 1. a) 2547 sayılı Kanun un 65. maddesi hükmü gereğince Üniversitelerarası Kurul tarafından hazırlanan bu Yönetmelik Yükseköğretim kurumlarında

Detaylı

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURS YÖNERGESİ

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURS YÖNERGESİ Sayfa : 1 / 5 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı Koç Üniversitesi yüksek lisans ve doktora programlarında Koç Üniversitesi tarafından sağlanan burslara ilişkin uygulanacak esasları düzenlemek ve kuralları belirlemektir.

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Yandal programının amacı, kayıtlı olduğu lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerini

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ (28.12.2011 tarih ve 28156 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

Doktora Eğitimi Sürecinde Önemli Konular

Doktora Eğitimi Sürecinde Önemli Konular Doktora Eğitimi Sürecinde Önemli Konular Prof Dr.M.Nihal ESİN İ.Ü.Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi İ.Ü.Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi İÇERİK Ders dönemi Danışman seçimi Yeterlik

Detaylı

T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DANIŞMAN KILAVUZU

T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DANIŞMAN KILAVUZU T. C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DANIŞMAN KILAVUZU "Danışman, öğrencinin kendi özgüveninin gelişiminde, kariyere doğru ilerlemesinde ve gelecekte fırsatlar yakalamasında başlıca yol göstericisidir."

Detaylı

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ KONTENJAN İLAN SÜRECİ Akademik takvime uygun olarak, Anabilim Dalları tarafından Enstitüye iletilen kontenjan istekleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulunda

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesine

Detaylı

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Lojistik Bölümü Program Direktörü Duygu Sav Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ MADDE 1 Bu yönergenin amacı; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın koordinasyonunda, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, Ondokuz

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI Amaç, kapsam ve tanımlar MADDE 1 (1) Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM -ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI TÜZÜĞÜ (Madde 8 altında Yönetmelik)

Detaylı

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Direktörü Muhsin ÖZTÜRK Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME DOKTORA PROGRAMI YÖNERGESİ (Kabulü: 19/09/2014 tarih ve 10/58 no.lu Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM

TOROS ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME DOKTORA PROGRAMI YÖNERGESİ (Kabulü: 19/09/2014 tarih ve 10/58 no.lu Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM TOROS ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME DOKTORA PROGRAMI YÖNERGESİ (Kabulü: 19/09/2014 tarih ve 10/58 no.lu Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge,

Detaylı

1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir.

1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir. Sayfa : 1 / 7 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir. 2. KAPSAM Bu yönerge, Koç Üniversitesi (KÜ) diploma programlarına

Detaylı

11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ AMAÇ 11. İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan ön lisans

Detaylı

1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, KLÜ eğitim öğretim hizmetlerinin belirlenmesi ve tasarlanmasıdır.

1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, KLÜ eğitim öğretim hizmetlerinin belirlenmesi ve tasarlanmasıdır. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, KLÜ eğitim öğretim hizmetlerinin belirlenmesi ve tasarlanmasıdır. 2. KAPSAM Bu prosedür, Kırklareli Üniversitesinde yapılan tüm eğitim öğretim hizmetlerini kapsamaktadır. 3.

Detaylı

YÖNETMELİK MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 3 Aralık 2012 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28486 Mustafa Kemal Üniversitesinden: Amaç YÖNETMELİK MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

KTÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Yürütme Esasları

KTÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Yürütme Esasları KTÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Yürütme Esasları 1. Öğretim Programı Öğretim programları 5000,6000, 7000, 8000 ve 9000 kodlu derslerden oluşur. 5000, 6000 ve 7000 kodlu dersler kredili

Detaylı

Fen Fe n Bilimleri Enstitüsü Bülent Mertoğlu

Fen Fe n Bilimleri Enstitüsü Bülent Mertoğlu Fen Bilimleri Enstitüsü Bülent Mertoğlu Başvuru koşulları Adayların ALES ten, başvurdukları program türünde, Tezli yüksek lisans için en az 60, Tezsiz yüksek lisans için en az 55 Doktora için en az 65

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Teknik Üniversitesine bağlı enstitülerde

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesi önlisans ve lisans

Detaylı

YÖNETMELİK Bingöl Üniversitesinden: BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

YÖNETMELİK Bingöl Üniversitesinden: BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç YÖNETMELİK Bingöl Üniversitesinden: BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Bingöl Üniversitesine

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Enstitüde yer alan programlara nasıl ve ne zaman başvurulabilir? Akademik

Detaylı

MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ PEDAGOJĠK FORMASYON EĞĠTĠMĠ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ PEDAGOJĠK FORMASYON EĞĠTĠMĠ YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKĠF ERSOY ÜNĠVERSĠTESĠ PEDAGOJĠK FORMASYON EĞĠTĠMĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına

Detaylı

Üniversitemiz Senatosunun 27.06.2014 tarih ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir.

Üniversitemiz Senatosunun 27.06.2014 tarih ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. Üniversitemiz Senatosunun 27.06.2014 tarih ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YAN DAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI MADDE 1 Amaç, kapsam ve tanımlar (1) Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Gebze Teknik Üniversitesinden: GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Gebze Teknik Üniversitesine

Detaylı

26 Mayıs 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29367 YÖNETMELİK

26 Mayıs 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29367 YÖNETMELİK 26 Mayıs 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29367 YÖNETMELİK Gebze Teknik Üniversitesinden: GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

I-FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ II-ORTA ÖĞRETİM ALAN ÖĞRETMENLİĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ

I-FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ II-ORTA ÖĞRETİM ALAN ÖĞRETMENLİĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ Adnan Menderes Üniversitesi FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ I-FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ II-ORTA ÖĞRETİM ALAN ÖĞRETMENLİĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. ADNAN MENDERES

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI (ÇAP) YÖNERGESİ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI (ÇAP) YÖNERGESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI (ÇAP) YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı üniversitede Çift Anadal Programı açılması ve yürütülmesine ilişkin esasları belirlemektir. Kapsam MADDE 2-

Detaylı

T.C. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü. Hoş geldiniz. Fen Bilimleri Enstitüsü

T.C. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü. Hoş geldiniz. Fen Bilimleri Enstitüsü 1 T.C. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Hoş geldiniz 2 Enstitümüz Lisansüstü Programlar Dersler Lisansüstü Süreçler Eğitim Olanakları 3 Enstitümüz 4 Enstitümüz Enstitüler,

Detaylı

TEZ TESLİM VE SINAV AŞAMALARI

TEZ TESLİM VE SINAV AŞAMALARI TEZ TESLİM VE SINAV AŞAMALARI Yüksek Lisans Programı Öğrencileri (2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılından Önceki Yarıyıllarda kaydolan öğrenciler de dahil) Zorunlu ders yükünü tamamlamış (en az

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu uygulama esasları, Ege Üniversitesi ndeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemek

Detaylı

16 Temmuz 2013/07 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 5. 26 Şubat 2013/02 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 13

16 Temmuz 2013/07 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 5. 26 Şubat 2013/02 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 13 Sayfa : 1 / 6 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir. 2. KAPSAM Bu yönerge, Koç Üniversitesi (KÜ) diploma programlarına

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Uygulama Yönergesi

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Kastamonu Üniversitesinde bir lisans programını başarıyla sürdüren öğrencilerin, gerekli şartları sağladıkları ve

Detaylı

T.C. ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal ve Yandal Programı Uygulama Esasları. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal ve Yandal Programı Uygulama Esasları. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal ve Yandal Programı Uygulama Esasları BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu uygulama esaslarının amacı, Erzincan Binali

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDIPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL MEDIPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL MEDIPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesi önlisans ve lisans

Detaylı

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Fırat Üniversitesinden: FIRAT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Fırat Üniversitesine bağlı

Detaylı

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı;

Detaylı

YALOVA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

YALOVA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu YALOVA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Yalova Üniversitesine bağlı enstitülerde

Detaylı

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Adres: Ul. Major C. Filiposki No.1, Gostivar Makedonya tel: +389 42

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Çocuk Gelişimi Bölümü Program Direktörü Yrd. Doç. Dr. Evren Bayramlı Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ

YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ Baş YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ KONTENJAN İLAN SÜRECİ Akademik Takvime uygun olarak, Anabilim Dalları tarafından Enstitüye iletilen kontenjan istekleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ

GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı Girne Üniversitesi akademik birimlerin teşkilatlanması, işleyiş, görev, yetki ve sorumluluklarıyla, ilgili

Detaylı

24 Haziran 2010 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27621 YÖNETMELİK

24 Haziran 2010 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27621 YÖNETMELİK 24 Haziran 2010 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27621 YÖNETMELİK Gaziantep Üniversitesinden: GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Detaylı

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Aşçılık Programı Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, önlisans seviyesinde öğrenim veren

Detaylı

Askerlik İşlemleri Ne Şekilde Yapılmaktadır? Lisansüstü öğretim programlarının açılması nasıl olur?

Askerlik İşlemleri Ne Şekilde Yapılmaktadır? Lisansüstü öğretim programlarının açılması nasıl olur? Askerlik İşlemleri Ne Şekilde Yapılmaktadır? Askerlik sevk tehir işlemleri 1111 Sayılı Askerlik Kanununun 35/E maddesine göre yapılır. Lisansüstü programlarda yasa gereği Askerlik Sevk Tehir İşlemleri

Detaylı

LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ

LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Lisansüstü Eğitim- Öğretiminde

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Gebze Teknik Üniversitesine bağlı enstitülerde yürütülen

Detaylı

T.C. Resmî Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluşu: 7 Ekim Eylül 2008 Pazartesi Sayı :26984

T.C. Resmî Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluşu: 7 Ekim Eylül 2008 Pazartesi Sayı :26984 T.C. Resmî Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluşu: 7 Ekim 1920 1 Eylül 2008 Pazartesi Sayı :26984 01.09.2008 TARİHİNDE YAYINLANAN ESKİ YÖNETMELİK Gazi Üniversitesinden:

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ Programı Sunan Akademik Birim Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Şermin Tekinalp Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

A M A S Y A Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N B İ L İ M L E R İ E N S T i T Ü S Ü M Ü D Ü R L Ü Ğ Ü

A M A S Y A Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N B İ L İ M L E R İ E N S T i T Ü S Ü M Ü D Ü R L Ü Ğ Ü SIKÇA SORULAN SORULAR 1-) Yüksek lisans ve Doktora başvurularını nereden öğrenebilirim? Lisansüstü öğrenci alım ilanları ve gerekli şartlar Enstitümüz web sayfasından https://sbe.amasya.edu.tr/ duyurulur.

Detaylı

T. C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ARÜ TÖMER)

T. C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ARÜ TÖMER) T. C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ARÜ TÖMER) Amaç ve kapsam Eğitim-Öğretim Kayıt Ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1)

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI AKADEMİK HAYATA İLİŞKİN BİLGİLER Akademik Takvim Akademik takvimde kayıt, ders,

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI işlemin GERÇEKLEŞTİRİLEBİLMESİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Kontenjanların Belirlenmesi ve İlanı Anabilim Dalı Akademik Kurul Kararı,

Detaylı

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE 6 Şubat 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28551 YÖNETMELİK Üniversitelerarası Kurul Başkanlığından: LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 1/7/1996 tarihli

Detaylı

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Program Direktörü Yrd.Doç.Dr. Duygu VARDAĞLI Programın Türü Önlisans Programı Kazanılan

Detaylı

(Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

(Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü YÜKSEK LİSANS EĞİTİM KILAVUZU Sosyal Bilimler Enstitüsü AÇIKLAMA Bu kılavuz, yaşar Üniversitesi Sosyal Blimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programlarında öğrenim gören öğrencileri

Detaylı

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNETMELİĞİ

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNETMELİĞİ MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Harp Enstitüleri ile Milli Savunma ve Güvenlik

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, önlisans

Detaylı

SANKO ÜN VERS TES SA LIK B L MLER ENST TÜSÜ REL K TEZL YÜKSEK L SANS PROGRAMI USUL VE ESASLARI

SANKO ÜN VERS TES SA LIK B L MLER ENST TÜSÜ REL K TEZL YÜKSEK L SANS PROGRAMI USUL VE ESASLARI HEM SANKO ÜN VERS TES SA LIK B L MLER ENST TÜSÜ REL K TEZL YÜKSEK L SANS PROGRAMI USUL VE ESASLARI 1. Programa Ba vuru ve Kabul Ko ulları (1) Lisansüstü programlara ba vuracak adayların Hem irelik ya da

Detaylı

Erzincan Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği. Resmi Gazete Tarihi: 25 Aralık 2009 Cuma Sayısı:27443

Erzincan Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği. Resmi Gazete Tarihi: 25 Aralık 2009 Cuma Sayısı:27443 Erzincan Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Resmi Gazete Tarihi: 25 Aralık 2009 Cuma Sayısı:27443 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Yüksek İhtisas Üniversitesi ön lisans ve lisans düzeyi

Detaylı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ŞEKLİ SÜRE 1 Tezli Yüksek Lisans 3 Yıl (6 Yarıyıl) 2 Doktora 6 Yıl (12 Yarıyıl) ÖĞRENCİ İŞLERİ HİZMETİN

Detaylı

LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ (Resmi Gazete Tarihi: 01.07.1996 Resmi Gazete Sayısı: 22683 )

LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ (Resmi Gazete Tarihi: 01.07.1996 Resmi Gazete Sayısı: 22683 ) LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ (Resmi Gazete Tarihi: 01.07.1996 Resmi Gazete Sayısı: 22683 ) Amaç ve Kapsam MADDE 1- a) 2547 sayılı Kanun'un 65. maddesi hükmü gereğince Üniversitelerarası Kurul

Detaylı

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 21.08.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28742 PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı