S. SAYISI. Devre : X İçtima : 2. T. C. "* Başbakanlık ',, ''** Muamelât Umum Müdürlüğü "*" Tetkik Müdürlüğü Rayı: 71/2276, 6/ IV.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "S. SAYISI. Devre : X İçtima : 2. T. C. "* Başbakanlık ',, ''** Muamelât Umum Müdürlüğü "*" Tetkik Müdürlüğü Rayı: 71/2276, 6/1374 29.IV."

Transkript

1 Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI yapacakları yatırımların İktisadi iş Birliği İdaresine garanti edilmesine dair Anlaşmanın onanması hakkında kanun lâyihası ve Hariciye, Ticaret ye Bütçe encümenleri mazbataları (1/63) T. C. "* Başbakanlık ',, ''** Muamelât Umum Müdürlüğü "*" Tetkik Müdürlüğü ' Rayı: 71/2276, 6/1374 Büyük Millet Meclisi Yüksek Başkanlığına 29.IV yapacakları yatırımların İktisadi U Birliği İdaresince garanti edilmesine dair Anlaşmanın onanması hakkında Dışişleri Bakanlığınca hazırlanan ve Bakanlar Kurulunca 11. II tarihinde Yüksek Meclise sunulması kararla-stmlan kanun tasarısının gerekçe ve ilişikleriyle birlikte sunulduğunu saygılarımla arz ederini. Başbakan A. Menderes GEREKÇE 5253 sayılı Kanunla onanmış bulunan muaddel Türk - Amerikan Ekonomik İş Birliği Anlaşmaı sınıiı önsözünde, Türkiye Hükümetinin 1948 tarihli Amerikan Ekonomik îş Birliği Kanununun «gaye ve siyasetlerine» iltihak ettiği ifade edilmiş bulunmaktadır. Mezkûr kanunun III (b) 3. maddesi, Amerikan tebaalı şahıs ve şirketlerin katılan memleketlerde yapacakları yatırımlara, ECA Administratörü tarafından verilecek garantilerden bahşetmekte ve garantilerin yatırımlardan elde edilen kâr ile ana paranın transferinden veya satıştan mütehassıl meblâğların Amerikan dolarına tahvili hususunda ECA tarafından verilecek teminat ile vadeli muamelelere mütaalik olmak üzere başlıca iki nevi olduklarını tasrih etmektedir. Amerika Büyükelçiliği, mezkûr kanunun hükümetine tahmil ettiği vecibelere ve aramızda münakit İş Birliği Anlaşmasına istinaden Dışişleri Bakanlığına müracaatla, Amerikan vatandaş ve şirketlerinin memleketimizde yapacakları envestismanlara bu garantilerin teşmilini ve bu' hususta mektup teatisi suretiyle bir anlaşma akdini talebetmişti. Keyfiyet tetkik olunduktan ve Maliye ve Ticaret Bakanlıklarının müspet mütalâaları da alındıktan sonra, 5436 sayılı Kanunun çerçevesine giren bu mektupların teatisi zımnında Dışişleri Bakanlığına 27. X tarihli ve 3/13799 sayılı Karar ile verilen yetki üzerine, İngilizce ve Türkçe metinleri leffen takdim kılman mektuplar 15. XI tarihinde Amerika Büyükelçiliği ile teati edilmiş ve 5436 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince bu tarihten itibaren yürürlüğe girmiştir. Teati olunan mektuplarda tarafımızdan tasvibedümek şartiyle Birleşik Devletler sermayedarlarının memleketimizde yapacakları yatırımların garanti edilmesi dolayısiyle Birleşik Devletler Hükümetinin mülkiyetine geçecek Türk liralarının, Birleşik Devletler sermayedarlarmca yapılat: mümasil muamelelerden mütehassıl hususi fonlara tatbik edilenden daha az müsait muameleye tâbi tutulmıyacağı tarafımızdan taahüüdolunmakçadır,

2 Garanti edilen projelere yatırım yapanlar, Türkiye Hükümetince diğer sermayedarlara tatbik edilen en ^müsait muameleden istifade edece/ilerdir. Bundan maada, muaddel 4 Temmuz 1948 tarihli Türk - Amerikan Ekonomik İş Birliği Anlaşmasının IV ncü maddesi gereğince tutulmakta olan karşılık paralar hesabinin, idari masraflara ait % 5 ine tatbik olunan hükümler garanti edilen sermayelerden dolayı Amerika Hükümetinin emrine geçek Türk liralarına da aynen tatbik olunacak ve dolayısiyle meşkûr Hükümet bu liralara. da idari masrafları için serbestçe tasarruf edebilecektir. Meali yukarda mâruz mektuba ek olarak, tan zim edilen ve istanbul'da bir Kimya fabrikası kurmuş bulunan E. E. Squibb and Sons firmasının bu yatırımına, makabline şâmil olmak üzere aynı garantilerin tanınmakta olduğunu "mübeyyin bir mektup da asıl Anlaşmaya ek olarak yine 4 15; Kasım 1951 tarihinde Amerika Büyükelçiliği ile teati olunmuştur. Memleketimize yabancı sermayenin tfejbi hususunda alınmış olan karârlar ve bu mevzuda kabul olunmuş bulunan 5821 sayılı Kanun çerçevesinden mütalâa edildiği takdirde, 15 Kasım 1951 tarihli Anlaşma ve eki memleketimize Amerikan sermayesinin celbini teşvik edici mahiyette görülmektedir. -Bu sermayelerin memleketimize kabul veya retleri de Hükümetimizin tasvibine vabeste bırakılmış ve aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleriyle aramızda mevcut ahdî duruma da uygur. surette hareket edilmiştir. Bahis mevzuu mektuplarla yapılan anlaşmaların onanması yüksek tasvibe arz olunur. Hariciye Encümeni mazbatası T. B. M. M. Hariciye Encümeni ' 8. XII Esas No: 1/63 Karar No: 4 Yüksek Riyasete yapacakları yatırımların İktisadi İş Birliği İdaresince garanti edilmesine dair Anlaşmanın onanması hakkındaki kanun lâyihası, encümenimizde hükümet temsilcileri de hazır olduğu halde incelenmiş ve aynen kabulüne karar verilmiştir. Havalesi gereğince Ticaret Encümenine gönderilmek üzere Yüksek Riyasete takdim olunur. Hariciye Encümeni Reisi Bu M. Muharriri İstanbul İzmir (7, Baban N, Pınar Afyon K. Ankara Çanakkale 8. özer M. F. Fenik N. F. Alpkartal Erzurum İstanbul Kastamonu R. S. Burçak L. Kır dar B. Aktas Manisa Manisa Seyhan H. Bayur A. Karaosmanoğlu A. Topaloğlu (S. Sayım 1 : 220)

3 T. B. M. M: Ticaret Encümeni Esctş No: 1/63 Karar No: 39 yapacakları yatırımların İktisadi îş Birliği İdaresince garanti edilmesine dair Anlaşmanın onanması hakkında kanun lâyihası, encümenimizde alâkalı vekâlet mümessillerinin iştirakiyle tetkik olunmuş ve kanun lâyihası aynen, ittifakla kabul edilmiştir. Havalesi gereğince Bütçe Encümenine gönderilmek üzere Yüksek Reisliğe saygı ile sunulur. Ticaret En. Reisi ve Mazbata Muharriri Balıkesir Bursa E. Güreli M. Erdener İmzada bulunamadı Ticaret Encümeni mazbatası Yüksek Reisliğe Çoruh //. Çeltikçioğlu Kastamonu N. Ş. Nabel Sivas H. Yüksel Mara R. öksüz 18. V İstanbul F. Ulaş Ordu M. Yazıcı İmzada bulunamadı Van H. Kartal T. B. M. M. Bütçe Encümeni Esas No. 1/63 Karar No. 114 Bütçe Encümeni mazbatası Yüksek Reisliğe (S. Sayısı: 220) 11.VI yapacakları yatırımların İktisadi İş Birliği İdaresince garanti edilmesine dair anlaşmanın tasdiki hakkında Hariciye Vekâletince hazırlanan ve İcra Vekilleri Heyetince Yüksek Meclise arzı kararlaştırılıp Başvekletin 29. IV tarihli ve 6/1374 sayılı tezkeresiyle gönderilen ve geçen devrei intihabiyeye aidolarak hükümsüz kalmış ve bilâhara Başvekâletin 26 ; X tarihli ve 115-3/423 sayılı tezkeresiyle ihya edilmiş bulunan kanun lâyihası v Hariciye ve Ticaret encümenleri mazbatalariyle birlikte encümenimize havale edilmiş olmakla tetkik ve müzakere edildi. Kanun lâyihası, Amerikan vatandaş ve şirketlerinin memleketimizde yapacakları yatırımları İktisadi İş Birliği İdaresince garanti edilmesine dair 15 kasım 1951 tarihli anlaşma ile bu teminatın E.R. Squibb and Sens Firmasına teşmili hakkındaki ayni tarihli Ek Anlaşmanın tasdikini istihdaf etmektedir. Amerikan Hükümetinin Amerika dışında anlaşmalara katılan memleketlerde ve bu arada Türkiye'de yatırımda bulunan eşhas ve şirketlerin talebi üzerine böyle bir garantiyi terviceden mevcut mevzuatı muvacehesinde, garanti verilmiş bulunan eşhas ve şirketlerin daha emin olarak memleketimizde de teşebbüslere girişmelerini kolaylaştırmayı teminen Hükümetimizle yapılan anlaşmaların tasdikini istihdaf eden kanun lâyihası encümenimizce de muvafık mütalâa olunarak maddelerin müzakeresine geçilmiş

4 ve lavmanın birinci maddesi Hükümetin teklifi veçhile ve mütakıp maddeleri şeklen değiştirilmek suretiyle kabul edilmiştir. Umumi Heyetin tasvibine arz edilmek üzere İTüksek Reisliğe sunulur. $eis Balıkesir ti. îmre Kâtip Balıkesir M. H. Timy>rta Antalya K. Akmantar Reis V. Kırklareli. Öakay Afyon K. M. Â. Ülgen Çankırı T. Uygur Mazbata M. Giresun M. Şener Ankara M. Ete Çoruh T. Gümüşel Erzurum Ş. Erker İstanbul M. Sarol Muğla A. Sartoğlu Rize /. Akçal Tekirdağ 7J. Eratamam Yozgad D. Akbel Eskişehir A. Potuoğlu îzmir A. Aker Ordu R. Aksoy Seyhan A. Topaloğlu Tokad ö. Sunar Zonguldak AS\ Ataman İçel 1. Gürgen Muğla N. Poyrazoğlu Ordu S. îşbakan Sinob N. Sertoğlu Trabzon /. Şener Zonguldak S. Duralı { & Sayısı : ^20)

5 HÜKÜMETİN TEKLİFİ yapacakları yatırımların İktisadi tş Birliği İdaresince garanti edilmesine dair Anlaşmanın onanması hakkında kanun tasarısı MADDE 1. Amerikan vatandaş ve şirketlerinin memleketimizde yapacakları yatırımların İktisadi tş Birliği İdaresince (ECA) garanti edilmesine ve bu hususta hükümetimizce gösterilecek teminata mütedair 15 Kasım 1951 tarihli Anlaşma ile, bu teminatın E. E. Squibb and Sons firmasına teşmili hakkındaki aynı tarihli Ek Anlaşma onanmıştır. MADDE 2. Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3. Bu kanunu Bakanlar Kurulu yürütür. Başbakan A. Menderes Devlet Bakanı Millî Savunma Bakanı H. Köymen Dışişleri Bakanı F. Köprülü Millî Eğitim Bakanı T. İleri Eko. ve Ticaret Bakanı Muhlis Ete G. ve Tekel Bakanı S. Yırcalı Ulaştırma Bakanı - S. Kurtbek Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı S. Ağaoğlu Adalet Bakanı 22. Nasuhioğlu İçişleri Bakanı ve Devlet Bakanı V. F. L. Karaosmanoğut Maliye Bakanı B. Polatkan Bayındırlık Bakam K. Zeytinoğlu Sa. ve So. Y. Bakanı Dr. E. H. Üstündağ Tarım Bakam N. ökmen Çalışma Bakanı ve İşletmeler Bakam V. N. özsan BÜTÇE ENCÜMENİNİN TADİLİ yapacakları yatırımların İktisadi tş Birliği İdaresince garanti edilmesine dair anlaşmanın tasdiki hakkında kanun lâyihası MADDE 1. Lâyihamn birinci maddesi Hükümetin teklifi veçhile aynen kabul edilmiştir. MADDE 2. Bu kanun neşri itibaren mer'idir. MADDE 3. Bu kanun hükmünü İcra Vekilleri Heyeti memurdur. tarihinden icraya ( S. Sayısı : &»)

6 No. i 609 Ankara, 15 Kasım 1951 Ekselans, 4 Temmuz 1948 tarihinde Ankara'da imzalanan ve tadil edilmiş bulunan, Türkiye Cumhuriyetiyle Amerika Birleşik Devletleri arasında Ekonomik iş Birliği Anlaşmasının III ncü maddesine ve İktisadi iş Birliği idaresi İdarecisini, Amerikan vatandaş ve şirketleri tarafından katılan memleketlerde yapılacak yatırımları garanti etmeye yetkili kılan, 1948 tarihli muaddel Ekonomik iş Birliği Kanununun III (b) (3) kısmına mütaallik olarak iki Hükümetimiz temsilcileri arasında ahiren vâki görüşmelere atıf yapmakla şeref kpzamrım. Bu görüşmelerden anladığıma göre, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, aşağıdaki fıkralarda ta» dadedilen teminatı göstermeyi kabul etmiş dr. : A) 1. Muaddel 1948 Ekonomik iş Birliği Kanununun III (b) (3) kısmına tevfikan, ve bu kısmın iv (D) tâli - kısmında derpiş olunanlar dışında kalmak üzere, ve projelerin Türkiye Cumhuriyeti Hükümetince tasvibi şartiyle, Birleşik Devletler sermayedarlarının Türkiye'deki projeleri garanti edildiği nispette, Birleşik Devletler Hükümetinin mülkiyetine geçen Türk lirası tutarlarının, Birleşik Devletler sermayedârlarınea yapılan mümasil muamelelerden mütehassıl hususi fonlara tatbik edilenden az müsait muameleye tâbi tutulmıyaeağını, Türfdye Cumhuriyeti Hükümeti temin eder. 2. Birinci fıkrada musarrah şekilde garanti edilmiş projelere yatırım yapanlar, gelir ve resülmalm tahvilinde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından diğer yatırım yapanlara tatbik edilen en ıriüşat muameleye müsavi muameleye tâbi tutulacaklardır. 3. Söz konusu muaddel kanunun III (b) (3) kısmına tevfikan verilmiş garantiler dolayısiyle Birleşik Devletler Hükümetinin mülkiyetine geçen Türk liraları tutarlarına, Birleşik Devletler* Hükümeti idari masrafları için serbestçe tasarruf edecektir. B) 1. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından tasvibedilen (ECA trafmdan, programında derpiş olunan tahsisatla finanse edilecek bir projenin Türkiye Cumhuriyetince tasvibi, projenin bütünü veya bir kısmı ile ilgili vadeli muamelelerin garanti edilmesi şartı olarak bahis konusu kanunun III (b) (3) kısmında yer alan tasvip yerine kaim olacaktır) projelerde derpiş edilen hizmetlerle* ilgili sermaye mallarının teminine dair mukaveleler gereğince yapılan tediyata aidolup, 1948 tarihli muaddel Ekonomik iş Birliği Kanununun III (b) (3) (iv) D kısmında derpiş olunan tahvil garantilerinin istimali dolayısiyle Birleşik Devletler Hükümetinin mülkiyetine geçen Türk lirası tutarlarına Birleşik Devletler Hükümeti, idari masrafları için serbestçe tasarruf edecektir tarihli muaddel Ekonomik iş Birliği Kanununun III (b) (3) (iv) (D) kısmında müsaade edilen garantilere mevzu teşkil eden mukaveleler ile ilgili bilûmum projeler için, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine ECA fonları tahsis edildiği takdirde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti işbu mukavelelerde derpiş edilen tediyelerin^ vâdeleri geldikçe, yapılmasında kullanılmasını teminen, işbu fonların serbest kılınması için, tâli müsaadeler verilmesi de dâhil olmak üzere, gereken bütün tedabiri alacaktır. Yukarda mâruz hususların Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin görüşlerine uygun olup olmadığı hususunda tez elden haberdar edilmem lûtfunda bulunulmasından müteşekkir olacağım, işbu teminatın hükümetiniz adına teyidi lûtfunda bulunulmasından minnettar kalacağım. En derin saygılarımı lütfen kabul buyurunuz, Ekselans. G. Wadsımrth ( S, Bayisi : 220)

7 No /86 * 15 Kasım 1951 Ekselans : Müfadı aşağıda mezkûr 15 Kasım tarihli ve 609 numaralı notanızı almış olduğumu bildirmekle şeref duyarım. No. 609 Ankara, 15 Kasım 1951 Ekselans; 4 Temmuz 1948 tarihinde Ankara'da imzalanan ve tadil edilmiş bulunan, Türkiye Cumhuriyeti ile Amerika Birleşik Devletleri arasında Ekonomik İş Birliği Anlaşmasının III ncü maddesine ve İktisadi İşbirliği İdaresi İdarecisini, Amerikan vatandaş ve şirketleri tarafından katılan memleketlerde yapılacak yatırımları garanti etmeye yetkili kılan, 1948 tarihli muaddel Ekonomik İş Birliği Kanununun III (b) (3) kısmına mütaallik olarak iki Hükümetimiz temsilcileri arasında ahiren vâki görüşmelere atıf yapmakla şeref kazanırım. Bu görüşmelerden anladığıma göre, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, aşağıdaki fıkralarda tadadedilen teminatı göstermeyi kabul etmiştir: A) 1. Muadelle 1948 Ekonomik İş Birliği Kanununun III (b) (3) kısmına tevfikan ve bu kısmın iv (D) tali - kısmında derpiş olunanlar dışında kalmak üzere, ve projelerin Türkiye Cumhuriyeti Hükümetince tasvibi şartiyle, Birleşik Devletler sermayedarlarının Türkiye'deki projeleri garanti edildiği nispette, Birleşik Devletler Hükümetinin mülkiyetine geçen Türk lirası tutarlarının, Birleşik Devletler sermayedarlarınca yapılan mümasil muamelelerden mütehassıl hususi fonlara tatbik edilenden az müsait muameleye tâbi tutulmıya cağını, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti temin eder. 2. Birinci fıkrada musarrah şekilde garanti edilmiş projelere yatırım yapanlar, gelir ve resülmalm tahvilinde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından diğer yatırım yapanlara tatbik edilen en müsait muameleye müsavi muameleye tâbi tutulacaklardır. 3. Söz konusu muaddel kanunun III (b) (3) kısmına tevfikan verilmiş garantiler dolayısiyle Birleşik Devletler Hükümetinin mülkiyetine geçen Türk liraları tutarlarına. Birleşik Devletler Hükümeti idari masrafları için serbestçe tasarruf edecektir. B) 1. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından tasvibedüen (ECA tarafından, programında derpiş olunan tahsisatla finanse edilecek bir projenin Türkiye Cumhuriyetince tasvibi, projenin bütünü veya bir kısmı ile ilgili vadeli muamelelerin garanti edilmesi şartı olarak bahis konusu kanunun III (b) (3) kısmında yer alan tasvip yerine kaim olacaktır.) prejelerde derpiş edilen hizmetlerle ilgili sermaye mallarının teminine dair mukaveleler gereğince yapılan tediyata aidolup 1948 tarihli muaddel Ekonomik İş Birliği Kanununun III (b) (3) (iv) D kısmında derpiş olunan tahvil garantilerinin istimali dolayısiylc Birleşik Devletler Hükümetinin mülkiyetine geçen Türk lirası tutarlarına Birleşik Devletler Hükümeti idari masrafları için serbestçe tasarruf edecektir tarihli muaddel Ekonomik İş Birliği Kanununun III (b) (3) (iv) (D) kısmında müsaade edilen garantilere mevzu teşkil eden mukaveleler ile ilgili bilûmum projeler için, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine ECA fonları tahsis edildiği takdirde, Türkiye Cumhuriyeti Tükümeti işbu mukavelelerde derpiş edilen tediyelerin, vâdeleri geldikçe, yapılmasında kullanılmasını teminen, işbu fonların serbest kılınması için, tâli müsaadeler verilmesi de dâhil olmak üzere, gereken bütün tedabiri alacaktır. Yukarda mâruz hususların Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin görüşlerine uygun olup olmadığı ( S. Sayısı : 220 )

8 hususunda tez elden haberdar edilmem lûtfunda bulunulmasından müteşekkir olacağım,.işbu teminatın hükümetiniz adına teyidi lûtfunda bulunulmasından minnettar kalacağım. En derin saygılarımı lütfen kabul buyurunuz, Ekselans. G-. Wadsworth» Yakardaki hususatm Türkiye Hükümetinin tasvibini kazanmış olduğunu Ekselanslarına bildirmekle şeref duyarım. Lütfen en derin saygılarımı kabul buyurunuz, Ekselans. Dışişleri Bakanı adına Fatin Rüştü Zorlu No. 610 ' ' ' ' * '., ;v Ankara: 15 Kasım 1951 Ekselans, Bâzı yatırım garantileri tipleri hususunda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına teminatı muhtevi, 15 Kasım 1951 tarihli ve /86 numaralı notalarına atıf yapmakla şeref kazanırım.- Yatırım garantileri hususunda, mezkûr notanızda bahis konusu teminatın, projesi bildiğime göre 22 Ocak 1951 tarihli ve 3/12349 numaralı Kararname ile Türk Hükümetinin tasvibini kazanmış bulunan E. R. Squibb and Sons firmasının Türkiye'de yaptığı yatırıma tamamen tatbik edileceğini, Hükümetiniz adına teyidetmek lûtfunda bulunmanızdan minnettar olacağım. En derin saygılarımı lütfen kabul buyurunuz Ekselans. # George Wadsworth /86 ""'"" Ankara, 15 Kasım 1951 Ekselans, Müfadı aşağıda yazılı 610 numaralı ve 15 Kasım 1951 tarihli Notalarınızı almış olduğumu bildirmekle şeref duyarım : «Bâzı yatırım garantileri tipleri hususunda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına teminatı muhtevi, 15 Kasım 1951 tarihli ve /86 numaralı notalarına atıf yapmakla şeref kazanırım. Yatırım garantileri hususunda, mezkûr Notanıza bahis konusu teminatın, projesi bildiğime göre 22 Ocak 1951 tarihli ve 3/12349 numaralı Kararname île Türk Hükümetinin tasvibini kazanmış bulunan E.R. Squibb and Sons firmasının Türkiye 'de yaptığı yatırıma tamamen tatbik edileceğini, Hükümetiniz adına teyidetmek lûtfunda bulunmanızdan minnettar olacağım. En derin saygılarımı lütfen kabul buyurunuz Ekselans.» Türk Hükümetinin yukarda mezkûr hususatı tasvibetmiş olduğunu, Ekselanslarına bildirmekle şeref duyarım. r En derin saygılarımı lütfen kabul buyurunuz Ekselans. Dışişleri Bakanı Y. Fatin Rüştü Zorlu ( S. Sayısı : 220 )

Devre : X İçtima: 1 S. SAYISI :

Devre : X İçtima: 1 S. SAYISI : Devre : X İçtima: 1 S. SAYISI : 286 Hükümeti arasında 12 Temmuz 1947 tarihinde Ankara'da imzalanan «Türkiye' ye yapılacak yardım hakkında Anlaşma» nm onanmasına dair 5123 sayılı Kanunun 2 nci maddesine

Detaylı

S. SAYISI : 109. Devre :XI İçtima: 3

S. SAYISI : 109. Devre :XI İçtima: 3 Devre :XI İçtima: 3 S. SAYISI : 109 Maarif Vekâleti kuruluş kadroları ile merkez kuruluş ve görevleri hakkındaki 2287 sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair olan 4926 sayılı Kanunla ek ve zeyilleri

Detaylı

- 2. Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Maarif Encümeni Esas No. 1/602 Karar No. 22 26. II. 1957. Yüksek Reisliğe

- 2. Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Maarif Encümeni Esas No. 1/602 Karar No. 22 26. II. 1957. Yüksek Reisliğe Devre : X I f " tçtima: S. SAYISI : 00 Ege Üniversitesi adiyle izmir'de bir üniversite kurulması hakkında ki sayılı Kanuna ek kanun lâyihası ve Maarif ve Bütçe encümenleri mazbataları (/) T. C. Başvekâlet.

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÎLE FEDERAL ALMANYA CUMHURİYETİ ARASINDA 16 ŞU BAT 1952 TARİHÎNDE ANKARA'DA AKDEDİLMİŞ OLAN TİCARET ANLAŞMASINA EK PROTOKOL

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÎLE FEDERAL ALMANYA CUMHURİYETİ ARASINDA 16 ŞU BAT 1952 TARİHÎNDE ANKARA'DA AKDEDİLMİŞ OLAN TİCARET ANLAŞMASINA EK PROTOKOL -. '. ' J ı 156 16 Şubat 1952 tarihli Türkiye Batı - Almanya Ticaret ve ödeme Anlaşmalarına Ek 21 Aralık 1954 tarihli Protokollerle Ekleri Mektupların Tasdikine dair Kanun (Resmî Gazete ile ilâm.- 2.II.

Detaylı

-I Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. '" : '"y- : -T;^^>.M. Maarif Encümeni

-I Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. ' : 'y- : -T;^^>.M. Maarif Encümeni Ifltal: ı S. SAYISI : 7 Y& K 35 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı cetvelin Maarif Vekâleti kısmına ve 492 sayılı Kanuna bağlı (2) sayılı cetvele bâzı kadrolar ilâvesi ve 1954 Malî Yılı Muvazenei Umumiye Kanununa

Detaylı

Mimari S. SAYISI : /O

Mimari S. SAYISI : /O Devre : X Tf/t Mimari S. SAYISI : /O 3656 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı cetvelin Maarif Vekâleti kısmına ve 926 sayılı Kanuna bağlı (2) sayılı cetvele bâzı kadrolar ilâvesi ve 195 malî yılı Muvazenei

Detaylı

Devre : X ÎÇtima: 2 S. SAYISI :

Devre : X ÎÇtima: 2 S. SAYISI : Devre : X ÎÇtima: 2 S. SAYISI : 207 1 parsel numaralı arsanın satışı hakkında kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/445) T. C. Başvekâlet 24. III. 1956 Kanunlar ve Kararlar Tetkik

Detaylı

Devre : X. îçtima: 3 S. SAYISI :

Devre : X. îçtima: 3 S. SAYISI : Devre : X. îçtima: 3 S. SAYISI : 225 Türkiye Cumhuriyeti ile Çin Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Mukavelesinin tasdiki hakkında kanun lâyihası ve Hariciye ve Maarif encümenleri mazbataları (1 /678)

Detaylı

T. C. Kanunim- ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı :7i - 451/3655 T. B. M. Meclisi Yüksek Başkanlığına

T. C. Kanunim- ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı :7i - 451/3655 T. B. M. Meclisi Yüksek Başkanlığına Devit : X I A / îçtnna 3 S. SAYISI : 04 ekli listelerin metinlerinde yapılan düzeltme ve değişiklere mütaallik Beşinci Protokol» ün tasdikine dair kanun lâyihası ve Hariciye, Gümrük ve İnhisarlar, Ticaret

Detaylı

Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI 49

Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI 49 Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI 49 İnhisarlar Umum Müdürlüğünün 1955 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) ve (A/2) işaretli cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası

Detaylı

S. SAYISI : 309. Devre : X içtima : 1

S. SAYISI : 309. Devre : X içtima : 1 Devre : X içtima : 1 S. SAYISI : 309 Çırağan Sarayı enkazı ile arsasının hazineye iadesi ve Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığına devri hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları

Detaylı

Ulaştırma Komisyonu raporu

Ulaştırma Komisyonu raporu S. Sayısı: 75 Posta Kanununa ek 2721 ve bu kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkındaki 4646 sayılı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ve Ulaştırma ve Bütçe Komisyonları raporları

Detaylı

Dışişleri Komisyonu raporu

Dışişleri Komisyonu raporu S.Sayısı: 161 Yabancı memleketlerle geçici mahiyette ticaret anlaşmaları ve Modüs vivendiler akdine ve bunların şümulüne giren maddelerin gümrük resimlerinde değişiklikler yapılmasına ve anlaşmaya yanaşmıyan

Detaylı

Devre ; X ÎÇtim»: 2 & SAYISI :

Devre ; X ÎÇtim»: 2 & SAYISI : Devre ; X ÎÇtim: 2 & SAYISI : 3 Denizli Mebusu Ahmet Hamdi Sancar ve 6 arkadaşının, Devlet Memurları Aylıklarının Tevhit ve Teadülüne dair olan 366 sayılı Kanuna bağlı () sayılı cetvel ile tadil ve eklerinin

Detaylı

ÎÇtima: 1 S. SAYISI : OUD

ÎÇtima: 1 S. SAYISI : OUD Devre : X OAC ÎÇtima: 1 S. SAYISI : OUD Konservecilik ve gıda maddeleri muhafazası uzmanı celbi hususunda Türkiye Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Teknik yardım Teşkilâtı arasında akdolunan 14 sayılı Ek

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Toplantı: 17 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :805 Kore Cumhuriyeti Hükümeti Arasında* Hakkında Kanun Tasarısının Millet Meclisince Kabul Olunan Metni ve Cumhuriyet Senatosu Bayındırlık, Ulaştırma ve İmar

Detaylı

Devre : XI I A 1 * İçtima:! S. SAYISI : 1U/

Devre : XI I A 1 * İçtima:! S. SAYISI : 1U/ Devre : XI I A 1 * İçtima:! S. SAYISI : 1U/ Afyon Karahisar Mebusu Rıza Çerçel'in, Munzam değerli posta pulları çıkarılmasına dair kanun teklifi ve Münakalât, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (2/21)

Detaylı

ESBABI MUCİBE. MADDE 1. 1959 malî yılı Bütçe Kanununun Büyük Millet Meclisi kısmına 1 500 000 lira fevkalâde tahsisat konulmuştur.

ESBABI MUCİBE. MADDE 1. 1959 malî yılı Bütçe Kanununun Büyük Millet Meclisi kısmına 1 500 000 lira fevkalâde tahsisat konulmuştur. Devre : XI Q /Q İçtima: S. SAYISI : üö İdare Âmirleri Balıkesir Mebusu Ahmet Kocabıyıkoğlu ve iki arkadaşının, malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa ek kanun teklifi ve Bütçe Encümeni mazbatası (/33) Yüksek

Detaylı

S. SAYISI 185. Devre : X İçtima: 1

S. SAYISI 185. Devre : X İçtima: 1 Devre : X İçtima: 1 S. SAYISI 185 Mensucat Sanayii Mevzuunda Türkiye'ye Teknik Yardım Temini Hususunda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler arasında imzalanan 12 numaralı Ek Anlaşmanın

Detaylı

&*pr» : X S. SAYISI : 110

&*pr» : X S. SAYISI : 110 &*pr» : X S. SAYISI : 110 Islahı Hayvanat Kanununun 37 nci maddesinin değiştirilmesi hakkında kanun lâyihası ve Ziraat, Gümrük ve inhisarlar, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (1/430) T. C. Başvekâlet

Detaylı

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu S. SAYISI : Millî Eğitim Bakanlığı kuruluş kadrolariyle merkez kuruluşu ve görevleri hakkındaki sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair sayılı Kanuna bağlı ve sayılı cetvellerde değişiklik yapılması

Detaylı

Esibabı mucibe lâyihası

Esibabı mucibe lâyihası SıraNo 193 Maarif vekâleti tarafından idare edilecek mektep pansiyonları hakkındaki kanunun bazı maddelerinin tadiline ve bu kanuna bazı hükümler ilâvesine dair olan kanunun 8 inci maddesinin değiştirilmesi

Detaylı

( S. Sayısı : 264 ) Hariciye Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Hariciye Encümeni Esas No. 1/641 Karar No. 44 Yüksek Reisliğe 27. V.

( S. Sayısı : 264 ) Hariciye Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Hariciye Encümeni Esas No. 1/641 Karar No. 44 Yüksek Reisliğe 27. V. Devre : X AA / İçtima: 3 S. SAYISI : /04 Milletlerarası Sağlık Nizamnamesinin çiçek aşısı vesikasına ve hacı hareketlerinin sıhhi kontroluna mütaallik bâzı maddelerinin tadili hakkındaki ek nizamnamelerin

Detaylı

ĠÇĠN BAKANLAR KURULUNA YETKĠ VERĠLMESĠ HAKKINDA KANUN

ĠÇĠN BAKANLAR KURULUNA YETKĠ VERĠLMESĠ HAKKINDA KANUN 3729 MĠLLETLERARASI ANDLAġMALARIN YAPILMASI, YÜRÜRLÜĞÜ VE YAYINLANMASI ĠLE BAZI ANDLAġMALARIN YAPILMASI ĠÇĠN BAKANLAR KURULUNA YETKĠ VERĠLMESĠ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 244 Kabul Tarihi : 31/5/1963

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilâm : 10. III. 1954 - Sayı : 8654)

(Resmî Gazete ile ilâm : 10. III. 1954 - Sayı : 8654) İngiltere ve Fransa Hükümetlerinden temin edilen teslihât kredileri ve diğer askerî borçların tasfiyesi hakkında imzalanan anlaşmaların tasdikma mütedair Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 10. III. 1954 -

Detaylı

Iktısad encümeni mazbatası

Iktısad encümeni mazbatası S. Sayısı: 71 Gümrük tarife kanununa bağli idhalât umumî tarifesinin 607/ D pozisyonuna bir fıkra ilâvesine dair kanun lâyihası ve İktısad, Gümrük ve inhisarlar, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519)

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519) Dönem : Q0 / Toplantı 4 MlLLET MECLİSİ S. Sayısı : Oû4 Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/59) T. C. Başbakanlık 9. 4. 968 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

Emekli dul ve yetim aylıklarına zam yapılması hakkında kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/713)

Emekli dul ve yetim aylıklarına zam yapılması hakkında kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/713) S. SAYISI : 83 Emekli dul ve yetim aylıklarına zam yapılması hakkında kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/713) T. C. Başvekâlet 21. XII. 1953 Muamelât Umum Müdürlüğü Sayı : 71/2699,

Detaylı

S. SAYISI : 03. Başbakan A. Menderes

S. SAYISI : 03. Başbakan A. Menderes S. SAYISI : 03 Kan Bankası ve kan nakil merkezlerinin döner sermaye ile idaresine dair kanun lâyihası ve Sağlık ve Sosyal Yardım, Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/372) T. C. Başbakanlık 12. IV.

Detaylı

Muhtaç Çiftçilere Ödünç Tohumluk Verilmesi hakkındaki 5254 sayılı Kanuna ek kanun tasarısı ve Tarım, Ticaret ve Bütçe komisyonları

Muhtaç Çiftçilere Ödünç Tohumluk Verilmesi hakkındaki 5254 sayılı Kanuna ek kanun tasarısı ve Tarım, Ticaret ve Bütçe komisyonları S. Sayısı: 212 Muhtaç Çiftçilere Ödünç Tohumluk Verilmesi hakkındaki 5254 sayılı Kanuna ek kanun tasarısı ve Tarım, Ticaret ve Bütçe komisyonları raporları (1/107) TC. Başbakanlık 15. XII.. 1950 Muamelât

Detaylı

S. SAYISI 180. Devre *: X İçtima : 1

S. SAYISI 180. Devre *: X İçtima : 1 Devre *: X İçtima : 1 S. SAYISI 180 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Mısır Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan Ticaret ve ödeme Anlaşmaları ile eklerinin tasdiki hakkında kanun lâyihası ve Hariciye

Detaylı

221 Türkiye ile Danimarka arasında imzalanan Ticaret ve Ödeme Anlaşmalariyle eklerinin onanması hakkında Kanun

221 Türkiye ile Danimarka arasında imzalanan Ticaret ve Ödeme Anlaşmalariyle eklerinin onanması hakkında Kanun 221 Türkiye ile Danimarka arasında imzalanan Ticaret ve Ödeme Anlaşmalariyle eklerinin onanması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm: 3.1.1950 - Sayı: 7396) No. ~» Kabul tarihi 5484 26. XII. 1949 BlRÎNCl

Detaylı

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 )

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) S. Sayısı: 65 İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) T. e. Başbakanltk 25. VI. 1945 Mvametât Gemi Müdürlüğü İfelfcifc MüMimŞü ;^ '

Detaylı

SIRA SAYISI: 483 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ

SIRA SAYISI: 483 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 3 SIRA SAYISI: 483 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Yemen Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık Alanında İşbirliğine Dair Ek Protokolün Onaylanmasının

Detaylı

SIRA SAYISI: 618 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ

SIRA SAYISI: 618 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 4 SIRA SAYISI: 618 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Tunus Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Şehircilik Alanında Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun

Detaylı

ESBABI MUCİBE CETVELİ

ESBABI MUCİBE CETVELİ Devre : XI içtima: 2 S. SAYISI : 13 inhisar Umum Müdürlüğü 1958 yılı bütçe kanununa bağlı (A/l) : işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (1 235) T. C.

Detaylı

T. B. M. Meclisi Yüksek Reisliğine

T. B. M. Meclisi Yüksek Reisliğine Devre: XI İçtima: 2 S- SAYISI : Tunceli Mebusu, Arslan Bora'nın, Sandığı Kanununun 40 ncı maddesinin değiştirilmesi hakkında kanun teklifi ve Millî Müdafaa, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları (2/41)

Detaylı

Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 505)

Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 505) Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 13. 7. 1967 gün ve 904, 905 ve 906 sayılı Kanunlar uyarınca 4 Haziran 1972 Pazar günü yapılacak mahallî idare seçimlerinin yeniden düzenlenmesi hakkmda kanun

Detaylı

SıraNe 236 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ

SıraNe 236 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ SıraNe 236 933 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ Haya yolları devlet işletme idaresinin 933 senesi bütçesi hakkında 7 numaralı kanun lâyihası ve Bütçe encümeni mazbatası T.C. Başvekâlet 23 -V-933

Detaylı

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 467 Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Kanunu Tasarısı ve Millî Eğitim Komisyonu Raporu. (1/702)

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 467 Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Kanunu Tasarısı ve Millî Eğitim Komisyonu Raporu. (1/702) DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 467 Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Kanunu Tasarısı ve Millî Eğitim Komisyonu Raporu. (1/702) i T.C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik 18 Mayıs 1983 Dairesi Başkanlığı

Detaylı

Türkiye Büyük Millet Meolisi Yüksek Reisliğine

Türkiye Büyük Millet Meolisi Yüksek Reisliğine Devre : X fcttaıa: 3 S. SAYISI : 157 Antalya Mebusu Burhanettin Onat'ın, hariçten satmahnan buharlı yapılan mümasilleri için getirilecek eşyanın gümrük resminden istisnasına dair 3339 sayılı Kanunun birinci

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 570)

TBMM (S. Sayısı: 570) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 570) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Asya Kalkınma Bankası Arasında Asya Kalkınma Bankasının Bölgesel Ofisinin Kurulmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun

Detaylı

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 4 SIRA SAYISI: 587 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Alanında İşbirliği Anlaşmasının

Detaylı

Türk Malî Sisteminin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yetki Kanunu Tasarısı ve Malî İşler Komisyonu Raporu. (1/592)

Türk Malî Sisteminin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yetki Kanunu Tasarısı ve Malî İşler Komisyonu Raporu. (1/592) DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 345'e 1 inci Ek Türk Malî Sisteminin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yetki Kanunu Tasarısı ve Malî İşler Komisyonu Raporu. (1/592) Malî tşler Komisyonu Raporu TC. Danışına Meclisi

Detaylı

T.B.M.M. (S. Sayısı: 789)

T.B.M.M. (S. Sayısı: 789) Dönem : 22 T.B.M.M. (S. Sayısı: 789) Yasama Yılı: 3 Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İspanya Krallığı Turizm ve Ticaret Devlet Sekreterliği Arasında Turizm Alanında işbirliği Mutabakat

Detaylı

SıraNg 122. Ankara: 8 - III Yüksek Reisliğe

SıraNg 122. Ankara: 8 - III Yüksek Reisliğe SıraNg 122 Konya mebusu Kâzım Hüsnü ve Giresun mebusu Hakkı Tarık Beylerin, halkevleri namına ithal olunacak radyo ve sinema makinaları hakkında 2/62 numaralı kanun teklifi ve gümrük ve inhisarlar, Maliye

Detaylı

T.B.M.M. (S. Sayısı: 42)

T.B.M.M. (S. Sayısı: 42) Dönem : 21 Yasama Yılı: 1 T.B.M.M. (S. Sayısı: 42) Türkiye Cumhuriyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti Hong Kong Başkonsolosluğunun Yeni Hukukî Statüsünün Belirlenmesine İlişkin Anlaşmanın

Detaylı

Esbabı mucibe lâyihası

Esbabı mucibe lâyihası S. Sayısı: 141 İngiliz menşeli mallar bedellerinin sureti tesviyesi ve idhaî edilemeyen İngihz menşeli malların idhalini teğminen nota teatisi suretile yapılan anlaşmanın tasdiki hakkında kanun lâyihası

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ekvator

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ekvator TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 2 SIRA SAYISI: 295 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ekvator Cumhuriyeti Hükümeti Arasında İşbirliği Çerçeve Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Topiant, : ıs CUMHURİYET SENATOSU S, Sayısı : Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu Tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu Raporu (M. Meclisi : /; C. Senatosu : /9), C. Başbakanlık..

Detaylı

Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288)

Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288) Devre " X ÎÇtima: 2 S. SAYISI : 57 Yok edilecek evrak hakkında kanun lâyihası ve Dahiliye Encümeni mazbatası (1/288) T, C. Başvekâlet 18.V. 1955 Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi tiayı: 71 146/1753 Türkiye

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilânı : 28. V. 1949 - Sayı: 7218) Kabul tarihi 5394 < 24. V. 1949

(Resmî Gazete ile ilânı : 28. V. 1949 - Sayı: 7218) Kabul tarihi 5394 < 24. V. 1949 698, ^ New - York'ta Lake Success'te imzalanan (Kadın ve Çocuk Ticaretinin kaldırılması) ve (Müstehcen neşriyatın tedavül ve ticaretinin kaldırılması) hakkındaki Protokollerin onanmasına dair Kanun (Resmî

Detaylı

T. C. Başvekâlet 22. V Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi

T. C. Başvekâlet 22. V Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi İçtima: 3 S. SAYISI : löö Muvazenei Umumiyeye dâhil bâzı dairelerin yapı işleri için gelecek yıllara sâri taahhütlere girişilmesi hakkında kanun lâyihası ve Nafıa, Maliye ve Bütçe encümenleri mazbataları

Detaylı

Harp Akademileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Millî Savunma Komisyonu Raporu (1/511)

Harp Akademileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Millî Savunma Komisyonu Raporu (1/511) Dönem: 23 Yasama Yılı: 2 TBMM (S. Sayısı: 130) Harp Akademileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Millî Savunma Komisyonu Raporu (1/511) T.C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar 24/01/2008

Detaylı

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393 DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393 1309 Sayılı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Kuruluşu Hakkında Kanunun Bir Maddesinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname

Detaylı

626 Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Anlaşmasının tasdiki hakkında Kanun

626 Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Anlaşmasının tasdiki hakkında Kanun 626 Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında imzalanan Kültür Anlaşmasının tasdiki hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 14. V. 1958 - Sayı: 9906) No. Kabııl tarihi 7115 7. V. 1958

Detaylı

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 509 3.6. 1938 Tarihli ve 3423 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Ertik Okulları Mütedavil Sermayesi Hakkında Kanunun 1 inci Maddesine Bir fıkra Eklenmesine Dair Kanun

Detaylı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Reisliğine Ankara

Türkiye Büyük Millet Meclisi Reisliğine Ankara Devre : XI j I ÎÇtima: 3 S* SAYISI : Sinob Mebusu Ömer özer'in, Orman Kanununa ek 3444 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin tadiline dair 4914 sayılı Kanunun birinci maddesine bir fıkra eklenmesi hakkında kanun

Detaylı

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*]

KRONİK 1957 YILI MEVZUATI [*] KRONİK! 1957 yılı mevzuatı; II. Mahkeme içtihatları; m. Eser tahlil ve tenkitleri. 1 1957 YILI MEVZUATI [*] (l/vti/1957 31/XII/1957) A) Kanunlar; B) T.B.M.M. kararları; C) Tefsirler; D) Nizamnameler; E)

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 674)

TBMM (S. Sayısı: 674) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 674) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesinin İşleyişine Dair Anlaşma

Detaylı

Devre r X îçtima: 2 S. SAYISI :

Devre r X îçtima: 2 S. SAYISI : Devre r X îçtima: S. SAYISI : Devlet memurları aylıklarının tevhit ve teadülüne dair sayılı Kanuna bağlı () sayılı cetvel ile tadil ve eklerinin Ziraat Vekâleti kısmında değişiklik yapılması hakkında kanun

Detaylı

hakkındaki 4991 sayılı Kanuna bir fıkra eklenmesi hakkında Kanun tasarısı ve Dışişleri ve Bütçe Komisyonları raporları (1/726, 1/756)

hakkındaki 4991 sayılı Kanuna bir fıkra eklenmesi hakkında Kanun tasarısı ve Dışişleri ve Bütçe Komisyonları raporları (1/726, 1/756) S. Sayısı: 253 Sürekli Görevle Yabancı Memleketlerde Bulunan Memurların Aylıkları hakkındaki 4991 sayılı Kanunun 1 nci maddesine bir fıkra eklenmesine dair Kanun tasarısı ve Dışişleri K omisyonu raporu

Detaylı

Devre : X İçtima: 3 S. SAYISI :

Devre : X İçtima: 3 S. SAYISI : Devre : X İçtima: 3 S. SAYISI : 255 Ankara Üniversitesi Tıp ve Siyasal Bilgiler fakültelerinin bina ihtiyaçlarını karşılamak üzere gelecek yıllara sâri taahhüde girişilmesi hakkında kanun lâyihası ve Nafıa,

Detaylı

SIRA SAYISI: 679 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 679 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 5 SIRA SAYISI: 679 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Arasında Üçüncü Taraf Maliyet Paylaşımı Anlaşmasının

Detaylı

TÜftKİYE İLE ÇEKOSLOVAKYA AKASINDA TİCARET ANLAŞMASI

TÜftKİYE İLE ÇEKOSLOVAKYA AKASINDA TİCARET ANLAŞMASI 59İ Türkiye ile Çekoslovakya arasında 5 Aralık 1946 tarihinde 'da imzalanan Jicaret ve Ödeme Anlaşmalariyle Modüs vivendiye Ek Anlaşma ve bağlantılarının on^annıaş?. hakkında kanun (Resmî Gazete ile ilâm

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 561)

TBMM (S. Sayısı: 561) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 561) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Eğitim Alanında İşbirliğinin Güçlendirilmesine Dair Mutabakat Zaptının Onaylanmasının

Detaylı

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Toplantı: 12 *\{&G CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Ege Üniversitesi Kuruluş Kadrolarına ait 6953 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî

Detaylı

SIRA SAYISI: 677 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 677 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 5 SIRA SAYISI: 677 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Fransa Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Enerji Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilâm : 18. III. 1950 - Sayı: 7460)

(Resmî Gazete ile ilâm : 18. III. 1950 - Sayı: 7460) 1192 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti arasında imza edilen Anlaşma gereğince temin edilen paraların kullanılmasına dair Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Amerika Birleşik

Detaylı

B.M.M. Yüksek Reisliğine

B.M.M. Yüksek Reisliğine SıraNQ 139 Askerî hastanelerde bulunan hasta bakıcıları ile hemşirelere bir nefer tayını verilmesi hakkında m numaralı kanun lâyihası ve Millî Müdafaa ve Bütçe encümenleri mazbataları T.C. Başvekâlet Muamelat

Detaylı

ÖZEL TIBBİ TEDAVİ VE TERMO - KLİMATİK KAYNAKLAR ALANINDA KARŞILIKLI YARDIMLAŞMAYA DAİR AVRUPA ANDLAŞMASI

ÖZEL TIBBİ TEDAVİ VE TERMO - KLİMATİK KAYNAKLAR ALANINDA KARŞILIKLI YARDIMLAŞMAYA DAİR AVRUPA ANDLAŞMASI 1035 Özel tıbbi tedavi ve termo - klimatik kaynaklar alanında karşılıklı yardımlaşmaya dair Avrupa Andlaşmasmın onaylanmasının uygun bulunduğu hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 11.5 1964 - Sayı

Detaylı

Devre :XI tçtima: 3 S. SAYISI :

Devre :XI tçtima: 3 S. SAYISI : Devre :XI tçtima: S. SAYISI : 06 0 sayılı Orman Umum Müdürlüğü teşkilât Kanunu ile, 0, 777, 6, 6, sayılı kanunlara bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ve Ziraat ve Bütçe encümenleri

Detaylı

MÎLLET MECLÎSİ BAŞKANLIĞINA

MÎLLET MECLÎSİ BAŞKANLIĞINA DSnem : 1 Toplantı: ı MlLLETMECLlSl S. Sayısı : İstanbul'da Beşiktaş'da Vişnezade mahallesinde Teşvikiye ve Maçka meydanı sokaklarında kâin ve Hazineye ait iken parasız olarak İstanbul Belediyesine devredilmiş

Detaylı

S. SAYISI : 239. Derre : X İçtima : 1

S. SAYISI : 239. Derre : X İçtima : 1 Derre : X İçtima : 1 S. SAYISI : 239 Suriye, Lübnan, Irak, Ürdün, Mısır, İran, Afganistan, Libya, Pakistan*, Kıbrıs, Türkiye hükümetleri için Orman Siyaseti Eğitimi temin eden bir merkezin teşkili suretiyle,

Detaylı

SIRA SAYISI: 379 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Basın ve Enformasyon Alanlarında İşbirliği

SIRA SAYISI: 379 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Basın ve Enformasyon Alanlarında İşbirliği TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 3 SIRA SAYISI: 379 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Basın ve Enformasyon Alanlarında İşbirliği Protokolünün

Detaylı

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur.

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur. S.Sayısı: 9 Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Umum Müdürlüğü 1943 malîydi bütçesinde değişiklik yapıl ması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatası (1/156, 171) Devlet Demiryolları

Detaylı

S. SAYISI i 310. Devre : X İçtima : 1

S. SAYISI i 310. Devre : X İçtima : 1 Devre : X İçtima : 1 S. SAYISI i 310 Toprak Mahsulleri Ofisi Kanununun bâzı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bir madde eklenmesine dair kanun lâyihası ve Ticaret ve Bütçe encümenleri mazbataları

Detaylı

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310)

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310) Dönem : Toplantı : MİLLET MECLİSİ S.'Sayışı : 9 istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/30) T. a Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

Not: Tasarı Başkanlıkça, Adalet ve Dışişleri komisyonlarına havale edilmiştir.

Not: Tasarı Başkanlıkça, Adalet ve Dışişleri komisyonlarına havale edilmiştir. Dönem : 22 Yasama Yılı: 2 T.B.M.M. (S. Sayısı: 459) Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı ile Moldova Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Arasında İşbirliği Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun

Detaylı

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037 Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : 669 Ankara Üniversitesi Kuruluş Kadroları hakkındaki 539 sayılı Kanuna ve 54 sayılı Diyarbakır Tıp Fakültesi kuruluşu hakkındaki Kanuna ek kanun tasarısı

Detaylı

Ulaştırma Komisyonu rapora. T. B. M. M. Ulaştrıma Komisyonu Esas No. 1/406 Karar No. 15. 10.Yi. 1952

Ulaştırma Komisyonu rapora. T. B. M. M. Ulaştrıma Komisyonu Esas No. 1/406 Karar No. 15. 10.Yi. 1952 S. SAYISI : 229 Mudanya - Bursa ve Ilıca - İskele - Palamutluk Demiryolu İşletmesinin kaldırılması ve bu hatların tasfiyesi hakkında kanun lâyihası ve Ulaştırma ve Bütçe komisyonları raporları (1/406)

Detaylı

BAKANLAR KURULU KARARI

BAKANLAR KURULU KARARI 5 Ekim 2006 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26310 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 2006/10911 Ekli listede tahsis edildikleri mahalli idareler ile sınıfları, dereceleri ve adetleri gösterilen iç denetçi

Detaylı

1116 numaralı mektep pansiyonları kanunu lâyihası ve Ma arif ve Bütçe Encümenleri mazbataları

1116 numaralı mektep pansiyonları kanunu lâyihası ve Ma arif ve Bütçe Encümenleri mazbataları Sıra ^ 46 1116 numaralı mektep pansiyonları kanunu lâyihası ve Ma arif ve Bütçe Encümenleri mazbataları T. C. Başvekâlet 11 - VI - 1931 Muamelât Müdürlüğü Sayı: 6/1650 B. M. M. Yüksek Reisliğine Mektep

Detaylı

T. B. M. M. (S. Sayısı: 448)

T. B. M. M. (S. Sayısı: 448) Dönem : 18 Yasama Yılı : 4 T. B. M. M. (S. Sayısı: 448) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bangladeş Halk Cumhuriyeti Hükümeti Arasındaki Askerî Eğitim ve Öğretim işbirliği Anlaşmasında Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Bir Ek Madde İlave Edilmesine Dair Kanun Tasarısı ve Plan ye Bütçe Komisyonu Raporu (1/567)

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Bir Ek Madde İlave Edilmesine Dair Kanun Tasarısı ve Plan ye Bütçe Komisyonu Raporu (1/567) Dönem : 18 Yasama Yılı : 3 T. B. M. M. (S. Sayısı: 366) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Bir Ek Madde İlave Edilmesine Dair Kanun Tasarısı ve Plan ye Bütçe Komisyonu Raporu (1/567) T.C. Başbakanlık

Detaylı

SIRA SAYISI: 338 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 338 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 1 SIRA SAYISI: 338 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sierra Leone Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ticari ve Ekonomik İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının

Detaylı

Türkiye ile İtalya arasındaki Kültür Anlaşmasının onanması hakkında kanun tasarısı ve Dışişleri ve Millî Eğitim komisyonları raporları

Türkiye ile İtalya arasındaki Kültür Anlaşmasının onanması hakkında kanun tasarısı ve Dışişleri ve Millî Eğitim komisyonları raporları - ' S. SAYİSİ :, Türkiye ile İtalya arasındaki Kültür Anlaşmasının onanması hakkında kanun tasarısı ve Dışişleri ve Millî Eğitim komisyonları raporları (1/238) : T. C. Başbakanlık 25. VII. 1951 Muamelât

Detaylı

MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİNE

MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİNE MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 661 11.8.1983 Tarih ve 2876 Sayılı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Kanununun Geçici 4 üncü Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısının Danışma Meclisince

Detaylı

HER NEVİ MADEN OCAKLARINDA YERALTI İŞLERİNDE KADINLARIN ÇALIŞTIRILMAMASI HAKKINDA SÖZLEŞME

HER NEVİ MADEN OCAKLARINDA YERALTI İŞLERİNDE KADINLARIN ÇALIŞTIRILMAMASI HAKKINDA SÖZLEŞME HER NEVİ MADEN OCAKLARINDA YERALTI İŞLERİNDE KADINLARIN ÇALIŞTIRILMAMASI HAKKINDA SÖZLEŞME ILO Kabul Tarihi: 4 Haziran 1935 Kanun Tarih ve Sayısı: 9 Haziran 1937 / 3229 Resmi Gazete Yayım Tarihi ve Sayısı:

Detaylı

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2 Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : istanbul Teknik Üniversitesine bağlı bir Teknik okulu açılmasına dair sayılı Kanuna bir madde eklenmesi hakkında kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 ve 0 sayılı kanunlara ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 563)

TBMM (S. Sayısı: 563) Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 563) Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hukukuna Göre Kurulmuş Olan Üniversitelerin Karşılıklı Tanınmasına Dair Milletlerarası Anlaşmanın Onaylanmasının

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında 5247 sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları

İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında 5247 sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları S. sı: İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları (/) T. C. Başbakanlık Muamelât Genel Müdürlüğü,. V. Tetkik Müdürlüğü

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 548)

TBMM (S. Sayısı: 548) Dönem: 23 Yasama Yılı: 4 TBMM (S. Sayısı: 548) Türkiye Cumhuriyeti ile Maldivler Cumhuriyeti Arasında Kapsamlı İşbirliğine Dair Anlayış Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı

Detaylı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı Toplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 60 sayılı Atatürk Üniversitesi Kuruluş Kanununa ek kanun tasarısının, Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî Eğitim ve Bütçe ve Plân

Detaylı

3346 SAYILI KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN

3346 SAYILI KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN 3346 SAYILI KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN

Detaylı

SIRA SAYISI: 481 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında

SIRA SAYISI: 481 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 3 SIRA SAYISI: 481 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik Misyon ve Konsolosluk Mensuplarının Aile

Detaylı

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150)

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150) 256 Petrol Dairesi Reisliği 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.959 - Sayı: 050) No. Kabul tarihi 7235 2..959 MADDE. Petrol Dairesi Reisliği 959 bütçe yılı masrafları için, bağlı (A/l)

Detaylı

Dönem: 23 Yasama Yılı: 3

Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 Dönem: 23 Yasama Yılı: 3 TBMM (S. Sayısı: 394) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İslam Konferansı Örgütüne Bağlı İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Arasında

Detaylı

Devre : X içtima : 1 S. SAYISI : 239 s ek. Ziraat Encümeni mazbatası. T. B. 31. M. Ziraat Encümeni Esas No : 1/105 Karar No : 36 17.7.

Devre : X içtima : 1 S. SAYISI : 239 s ek. Ziraat Encümeni mazbatası. T. B. 31. M. Ziraat Encümeni Esas No : 1/105 Karar No : 36 17.7. Devre : X içtima : 1 S. SAYISI : 239 s ek Suriye, Lübnan, Irak, Ürdün, Mısır, İran, Afganistan, Libya Pakistan, Kıbrıs, Türkiye hükümetleri için orman siyaseti eğitimi temin eden bir merkezin teşkili suretiyle,

Detaylı