HAFTALIK STRATEJİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAFTALIK STRATEJİ 22.09.2014"

Transkript

1 HAFTALIK STRATEJİ Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen diğer kaynaklardan derlenmiştir. Tera Menkul Değerler A.Ş.'nin söz konusu bilgi ve görüşlerde meydana gelebilecek değişikliklerden yatırımcıları haberdar etme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Tera Menkul Değerler A.Ş. bu bilgilerin veya bu bilgilere dayalı olarak yapılan tahmin, çıkarım veya görüşlerin doğruluğu, tamlığı veya uygunluğuna ilişkin açık veya zımni hiçbir beyan veya taahhütte bulunmamaktadır. Burada yer alan hiçbir bilgi Tera Menkul Değerler A.Ş. veya başka bir şirket tarafından veya onlar adına her hangi bir kimseye, her hangi bir menkul kıymetin alınması veya satılması yönünde her hangi bir icap veya davet teşkil etmez. Bu rapor onu hazırlayan analistlerin raporda bahsedilen menkul kıymetlere ve şirketlere ilişkin kişisel görüşlerini içermektedir.yatırımcılar burada bahsedilen şirketlerin menkul kıymetlerine ilişkin her hangi bir yatırım kararını, kendi özel yatırım amaçları ve mali durumlarını göz önünde bulundurarak, o şirket tarafından onaylanmış izahnameyi, sirküleri, kendi araştırmalarını ve bağımsız danışmanlarından aldıkları tavsiyeleri temel alarak yapmalıdır. Tera Menkul Değerler A.Ş., her hangi bir tarafın uğrayacağı doğrudan/dolaylı, maddi/manevi zararlar da dahil olmak üzere ancak bunlarla sınırlı kalmaksızın, hiçbir sorumluluk veya yükümlülük kabul etmez. Sermaye Piyasası Kurulunun Seri:V, No:55 " Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ'i Uyarınca Yayımlanan Uyarı Notu : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2 Çin verisi ve teknik görünüm Dolar endeksi ve Amerikan tahvillerini duraksatabilir Geçtiğimiz hafta FOMC toplantısı sonrasında kayda değer ibaresinin ve istihdama ilişkin aşağı yönlü risklere ait keskin vurgunun tutanak metinlerinde kaldırılmamış olmasına rağmen, Fed üyelerinin 2015 yıl sonu faiz seviyesi tahminini %1.125 ten %1.375 e yükseltmesi sonrasında piyasalarda baskı oluştu. Bu durumun öncesinden fiyatlanmaya başladığını hatırlatalım; çünkü son gelen 142binlik tarım dışı istihdam verisi ve geçtiğimiz hafta Perşembe açıklanan ve bu yıl ilk kez gerileme sergileyen TÜFE verisine rağmen (TÜFE nin Yellen ın faiz artırımını geciktirmesi için kullanabileceği argümanlar içerisinde önemli bir yeri olduğunu hatırlatalım) Amerikan 10 yıllıklarında ve dolar endeksinde çok keskin yukarı hareketler devam etmişti. Bu bağlamda FOMC sonrasında Fed in daha esnek olamayacağı fiyatlamasının büyük oranda fiyatlandığını, Fed üyelerinin 2015 yıl sonu faiz beklentilerini daha yukarı çekmeleriyle ise daha erken bir faiz artırımı fiyatlamasında bir miktar daha beklenti artışı gerçekleştiğini, böylelikle piyasanın şu aşamada bu konu üzerinde bir nevi konsensus sağlamış olduğunu gördük. Bu bağlamda baktığımızda, dolar endeksindeki ve Amerikan 10 yıllıklarındaki son gördüğümüz keskin hareketin önümüzdeki süreçte de aynı ivme ile devam etmesini beklememiz mantıklı olmayacaktır; çünkü son gördüğümüz yukarı hareket, piyasanın Fed in yansıttıklarını gecikmeli olarak fiyatlamasından dolayı hızlı bir şekilde olması gereken seviyelere gelinmesi olarak değerlendirmek daha doğru olacaktır. Bunun yanı sıra, yarın açıklanacak ve büyüme anlamında en öncelikli gösterge olarak kabul edilen Çin İmalat PMI verisinin de kötü yönde gelmesi, bu argümanımızı destekleyebilir ve dolar endeksi üzerinde baskı yaratabilir. Bu anlamda, bu iki önemli parametreye teknik olarak bakmak gerekirse; Dolar endeksi ile CCI(14) indikatörü arasında oldukça belirgin bir aykırılık söz konusu diyebiliriz. Bu aykırılık, yukarıda belirttiğimiz son gelen 2 tatmin edici olmayan dataya karşılık endeksteki değer kazanımı ile oluşmuş durumdalar. Bu bağlamda bu teknik gelişme, yani dolar endeksinin yönünü indikatöre senkronize olacak şekilde aşağıya çevireceği beklentisi yine bu piyasa beklentisinin korunması ile mümkün olmayabilir; fakat bu teknik açılımın dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz. Yani Dolar endeksi bir müddet sonra tekrar 82 nin altındaki seviyelere gelebilir. Grafikte gördüğümüz yukarı trendin üzerine çıkılması durumunda tam 1 yıl boyunca gerçekleşmiş ayı piyasasının sona ermesi anlamına gelecektir; bu bağlamda direnci ile birlikte teki bu seviye de Dolar endeksi için büyük önem teşkil etmekte.

3 Bunun yanı sıra, bu analizin sorgulanması adına Amerikan 10 yıllıklarını teknik olarak incelediğimizde, şu anda seviyesindeki 200 günlük hareketli ortalamanın hemen altında bulunulduğunu görüyoruz. Bu seviyenin kırılması, Amerikan 10 yıllıkları için yeniden başka bir boyutun başlayabileceğine sinyal vereceğinden ötürü, çok dikkatle izlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yukarıda direnci önemli bir seviye olarak karşımıza çıkmakta; bunun yanı sıra, son yukarı hareket ile birlikte aşağı kanal formasyonunun ve yılbaşındaki zirve seviyesine ait seviyenin kırılıp sona ermiş olduğunu hatırlatalım. CCI indikatörüne baktığımızda da aynı şekilde dikkat çekici bir aykırılık ile karşılaşmaktayız. Bu durum da az önce bahsettiğimiz piyasanın keskin bir şekilde datalardan bağımsız olarak Fed i şahin şekilde fiyatlamasından kaynaklandı diyebiliriz. EURUSD Dolar endeksindeki gerileme ihtimalinin bu hafta da bir miktar devam edecek olması ihtimali devam ederken, EUR tarafında ise son TLTRO ihalesinde beklenen talebin bulunamamasıyla, piyasalar Jackson Hole da Draghi nin yaptığı konuşma sonrasında ikiye bölündüğü gibi, bu konu üzerinde de iki ihtimal üzerinde ayrıştı; birincisi, TLRTO lardan da görüldüğü üzere, 2008 likidite krizi sonrası sığ olan tahvil piyasasında, bilinmeyen sularda yüzecek olan ECB nin para politikalarında daha da genişleme gerçekleştiremeyip, ağırlığın mali politikalara verilecek olması; ikincisi ise, TLTRO ile talebin tam olarak istenileni veremeyecek olması ile daha kapsamlı bir genişleme politikası izleyecek olması. Daha önce de paylaştığımız gibi, Draghi ve ekibinin TLTRO ve RMBS, otomotiv, tüketici ve KOBİ bazlı VDMK alımları ile para politikasına dair faydayı maksimize etmeye devam edecek olacağını, ancak bu şekilde para politikaları üzerindeki baskının ortadan kaldırılıp mali politikalara tam olarak yoğunlaşılacağını düşündüklerinden dolayı, EUR üzerinde aşağı yönlü baskının bu bağlamda devam edebilecek olduğunu söyleyebiliriz. Dolar endeksindeki teknik olarak tepki olan aşağı yönlü hareketin sona ermesinin ardından, paritede daha önce paylaştığımız kritik desteğine bir hareketin gerçekleşmesi beklenebilir.

4 Saatlik grafikte bir müddet izlediğimiz bandındaki hareket, Çarşamba günkü keskin aşağı hareket ile yerini bandında yatay harekete bıraktı. Böylece EURUSD yerine seviyesini kendine tavan haline getirmiş oldu. Bu bağlamda, seviyesinin kırılması 1.28 in altındaki hareketlere neden olacaktır. Bu nedenle, dolar endeksindeki toparlanmayı takiben, ECB nin güvercin duruşunun artaracak devam edeceği algısıyla birlikte , arkasından 1.28 seviyesi kırılıp psikolojik olarak çok kritik olan seviyelerine gerileme olabilir. GBPUSD İskoçya dan Hayır sonucunun çıkması ile paritede beklenen yukarı hareket oluşmuş oldu. Fakat, daha önce de paylaştığımız gibi, bu aşağı yönlü riskin ortadan kalkması paritede aşağı yönlü risklerin tamamen ortadan kalktığı anlamına gelmemekte; çünkü paritede iki ana sürücünün de ABD ve İngiltere nin faiz artırım zamanlaması olduğunu hatırlatmak isteriz. Son FOMC de Fed üyelerinin 2015 yıl sonu faiz oranlarını %1.125 ten %1.375 e çekmesiyle faiz artırım zamanlamasının da 2015 in ilk yarısı olabileceği şeklinde net bir fiyatlama piyasalarda oluşurken, daha önceki faiz artırımına ilişkin zamanlama Ağustos BOE raporundan önce SONIA kontratlarında 2015 Mart ayı olan Sterlin tarafında ise, jeopolitik riskler, Ukrayna krizine ilaveten güven ortamının kaybolduğu Euruozone dan İngiltere ye olan talebin azalma eğilimine girmesi ile büyümenin lokomotifi olan dış talebin daralmasıyla, faiz artırımının erken olması konusunda çekimserliğe geçen BOE ile de piyasalar faiz artırım zamanlamasını 2015 in ortalarında olabileceği yönünde fiyatlama yapmış oldu. Böylece ABD nin daha erken faiz artıran ülke olabileceği fiyatlaması ile paritede sterlin avantajını yitirmiş oldu. Şu aşamada ECB nin alacağı genişleme kararlarının Sterlin üzerinde dolaylı ancak güçlü bir etken olacağını, BOE nin daha önceden arzuladığı 2015 ilk çeyrek faiz artırım tarihine piyasayı tekrar yönlendirmesi için önem teşkil ettiğini hatırlatalım. Böyle bir ortam oluşması durumunda, reel

5 ücretlerin pozitif bölgeye çekilmesinin faiz artırımı için önemsiz olduğunu belirten Carney ve ekibi, ilk faizi artıracak ülke olma pozisyonunu korumak isteyip, piyasalara erken artırım yönünde sözlü yönlendirmeler yapabilir. Bu bağlamda parite 1.67 seviyelerine doğru dengelenebilir seviyesini kendine dip yapan parite, ilk aşamada teknik olarak tepki hareketi gerçekleştirip, daha sonrasında İskoçya sonucuyla birlikte 1.63 seviyesinin üzerinde tutunmayı başardı. Aşağı trendin kırılması için üzeri kapanışların oluşması gerekmekte; bu durumda ilk aşamada seviyeleri BOE tarafından gelecek ve yukarıda belirttiğimiz koşulların oluşmaya başlamasıyla test edilebilir. Denge seviyesinin 1.67 olduğunu, bu seviyeye kadar sterlinin paritede dezavantajlı olacağını hatırlatalım. USDJPY Son keskin hareketler sonrasında paritenin direnç seviyesine gelemeden kar realizasyonların olduğunu gördük. Bunun altında yatan sebep, hem Yen tarafında hem de Dolar tarafında yapılan fiyatlamalar ile gelinen seviyenin doyum noktasına ulaşıldığı algısı diyebiliriz. Bu bağlamda, paritenin dönüş yaptığı seviyeyi, teknik seviyelerden öte psikolojik olarak önemsemek gerekecektir. Yani en yüksek seviyesinin tekrar kırılabilmesi için, fiyatlamalara yeni faktörlerin girmesi piyasa oyuncuları tarafından beklenebilir. Bu da Yen tarafında Sony örneğinde görüldüğü gibi net ihracatın bozulmasına karşılık Abe hükümeti ve Kuroda ekibinin buna karşılık önlem alacağı yönündeki açıklamaları olabileceği gibi, dolar endeksindeki gördüğümüz kısmi tepki hareketinin arkasından tekrar yükselişe geçmesini sağlayacak bu hafta Fed üyelerinin şahince söylemleri olabilir. 50 günlük hareketli ortalamanın 100 günlüğü yukarı yönde kesmesiyle parite yukarı hareket potansiyelini sürdürmeye devam edecektir psikolojik seviyesinin kırılmasıyla teknik direnç seviyesi yukarıda bahsettiğimiz faktörlerin gerçekleşmesiyle test edilebilir.

6 S&P 500 Çin den gelen büyümeye dair endişeleri yansıtması beklenen ve yarın açıklanacak olan Çin İmalat PMI verisi beklentisi ile endekste şu aşamada gerileme görmekteyiz desteğinin çok güçlü olduğunu, bunun üzerindeki hareketlerin endeks için pozitif eğilimin sürmeye devam edeceği fikrimizi korumaktayız. S&P 500 için önümüzdeki süreçte, Çin den gelen büyümeye dair endişelerin dışında, başka aşağı yönlü bir risk görülmekte. Bu bağlamda, Çin faktörü ve dolar endeksi ve Amerikan 10 yıllıklarındaki tepki hareketini takiben, güçlü ABD ekonomisini yansıtacak artan şirket karlılıkları beklentisi spekülasyonları ile direnci test edilebilir. XAUUSD Geçen hafta paylaştığımız gibi, Amerikan 10 yıllıklarında ve Dolar endeksinde indikatörler ile datalar arasında aykırılık gözlemlenmekteydi ve buna bağlı olarak Amerikan 10 yıllıklarında ve Dolar endeksinde indikatörlere senkronize şekilde aşağı yönlü bir düzeltme gelebileceği ihtimalinden bahsetmiştik. Bugün baktığımızda, bu iki veride de kekin olmasa da düzeltmenin başlangıcı sayılabilecek aşağı yönlü hareketlerin olduğunu görüyoruz. Dolar endeksinin bu bağlamda 82 seviyelerin altına gelmesi, Amerikan 10 yıllıklarında ise buna bağlı olarak 2.50 seviyelerinin altında işlemlerin olması teknik olarak mümkün görünmekte. Bu tekniği destekler argüman ise, paritelerdeki fiyatlamalar ile karşımıza çıkmakta. Paritelerde dolar aleyhine oluşan hareketler, piyasalarda Dolar yönünden oluşan katalizörlerin şu an için mevcudiyetini yitirmiş olmasından dolayı diyebiliriz. Piyasalarda bu bağlamda, dolar leyhine oluşan hareketlerin bir süre duraksayacağını öngörmemiz bu mantıkla mümkün olabilir.

7 Bu durumda, dolar endeksindeki bu gerileme ve devamının gelebileceği ihtimalinin ötesinde altında farklı bir faktörü daha bu hafta için dikkate almamız gerektiğini belirtmeliyiz. Bu da Çin ile ilgili büyüme yönünde oluşan endişeler. Yarın açıklanacak imalat PMI verisi, piyasalarda Çin in gelecek büyüme verisi için çok önemli olarak algılanmakta ve bu baskıyla birlikte, dolar endeksindeki gerilemeye karşılık altının bu parametreye bağlı olarak gerilemesini sürdürdüğünü belirtelim; çünkü Çin dünyanın en büyük altın talepçisi konumunda, bunun yanı sıra, rezerv sıralamasında ise dünyada 3. Sırada bulunuyor. Büyümedeki bozulma ile altına olan talebin aşağı yönde çekilecek olması endişesi altın fiyatlarını, dolar endeksinde gerileme eğiliminde olması muhtemel bu hafta için de düşüşün mümkün olabileceğini göstermekte destek seviyesinin kırılması durumunda, 1180 seviyelerine kadar düşüş gözlememiz mümkün olabilir. Bu seviyenin çok önemli olduğunu hatırlatalım; çünkü 1180 seviyesi yılbaşından itibaren yılın ilk yarısına kadar oluşmuş yukarı rallinin taban seviyesini oluşturmakta; bu bağlamda 1180 seviyesine kadar gerilemenin mümkün olduğunu, bu seviyenin ise hem teknik olarak hem de temel bağlamda taban seviyesi olarak kabul edilmesinin uygun olduğunu söyleyebiliriz; çünkü altın böylece yılbaşındaki seviyelere dönmüş olup 2010 Ağustos ayından başlayıp 2011 Eylül ayında 1920 lere gelen hareketin taban seviyesi olan seviyeleri ile uyuşmuş olacaktır.

HAFTALIK STRATEJİ 26.05.2014

HAFTALIK STRATEJİ 26.05.2014 HAFTALIK STRATEJİ 26.05.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (13 Eylül 2016 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (13 Eylül 2016 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (13 Eylül 2016 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: YBB, net uzun pozisyon 10.2mr $ arttı. Son yedi haftada açılan 4.1mr $ yeni uzun pozisyonlar destekleyici olmasına

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (17 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (17 Ocak 2017 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (17 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 9.7mr $ artarken, son dört haftada ise net 1.2mr $ uzun pozisyon açıldı. Geçtiğimiz

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (24 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (24 Ocak 2017 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (24 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 10.2mr $ artarken, son dört haftada ise net 2.0mr $ uzun pozisyon açıldı. Geçtiğimiz

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (3 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (3 Ocak 2017 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (3 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 12.5mr $ artarken, son dört haftada ise net 6.2mr $ uzun pozisyon açıldı. Geçtiğimiz

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (31 Ocak 2017 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (31 Ocak 2017 itibarıyla) NZD AUD GBP JPY EUR 06 ŞUBAT 2017 FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (31 Ocak 2017 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: Son bir yılda, net uzun pozisyon 5.7mr $ artarken, son dört haftada ise net 2.9mr

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (30 Ağustos 2016 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (30 Ağustos 2016 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (30 Ağustos 2016 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: YBB, net uzun pozisyon 10.2mr $ artarken, son beş haftada açılan 4.1mr $ yeni uzun pozisyonlar destekleyici olmasına

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 25.08.2014

HAFTALIK STRATEJİ 25.08.2014 HAFTALIK STRATEJİ 25.08.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ

HAFTALIK STRATEJİ HAFTALIK STRATEJİ 29.09.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 16 Eylül 2015 ABD Perakende satıslar Ağustos ayında yüzde 0.2 artış gösterirken Temmuz ayı verisi yukarı yönlü revize edildi. Açıklanan data her ne kadar beklentilerin altında artış

Detaylı

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (19 Temmuz 2016 itibarıyla)

FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (19 Temmuz 2016 itibarıyla) FX, Emtia ve Endeks Pozisyonları (19 Temmuz 2016 itibarıyla) USD'YE KARŞI POZİSYONLAR EUR: YBB, net uzun pozisyon 8.2mr $ artarken, son birkaç haftada görülen net kısa pozisyonlar ön plandaydı(5.1mr $

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 11 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 11 Eylül 2015 Foreks Bülten 11 Eylül 2015 ABD de Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre işsizlik sigortası maaşına başvuruda bulunanların sayısı 5 Eylül ile sonlanan haftada 6 bin kişi azalarak 275k oldu.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 09.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,37969 1,38550 0,42 ALTIN 1308,45 1311,65 0,24 USDTRY 2,09558 2,10241 0,32 EURTRY 2,89117 2,91312 0,75 USDJPY 101,811 101,991 0,17

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 01.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,33903 1,34273 0,27 ALTIN 1282,41 1293,01 0,82 USD 2,14111 2,13180 0,43 2,86718 2,86319 0,13 USDJPY 102,792 102,566 0,21 GBPUSD 1,68849

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Haziran 2014 20.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36066 1,35993 0,05 ALTIN 1319,88 1314,92 0,37 USDTRY 2,13865 2,13899 0,01 TRY 2,91477 2,90889 0,20 USDJPY 101,936 102,053 0,11 GBPUSD

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 30.06.2014

HAFTALIK STRATEJİ 30.06.2014 HAFTALIK STRATEJİ 30.06.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 26.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36282 1,36095 0,13 ALTIN 1319,01 1316,37 0,20 USDTRY 2,13066 2,12497 0,26 TRY 2,90446 2,89413 0,35 USDJPY 101,861 101,728 0,13 USD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 07.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,35957 1,36043 0,06 ALTIN 1319,73 1319,60 0,01 USDTRY 2,13241 2,12844 0,18 EURTRY 2,89974 2,89612 0,12 USDJPY 102,062 101,856 0,20

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 23.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36555 1,36317 0,17 ALTIN 1293,85 1292,20 0,12 USDTRY 2,08079 2,08021 0,02 EURTRY 2,84136 2,83557 0,20 USDJPY 101,729 101,957 0,22

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 14 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 14 Eylül 2015 Foreks Bülten 14 Eylül 2015 İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyesi Kristin Forbes Cardiffte katıldığı bir konferansta Sterlindeki değer kazanımlarının enflasyon üzerindeki etkisinin önceki

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Aralık 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Aralık 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 09 Aralık 2014 08.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,22837 1,23170 0,27 ALTIN 1187,51 1203,12 1,31 TRY 2,25953 2,26808 0,37 EURTRY 2,77554 2,79465 0,68 JPY 121,648 120,685 0,79 1,55759

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014 28.04.2014 Açılış Kapanış % USD 1,38403 1,38503 0,05 ALTIN 1304,05 1296,5 0,58 USDTRY 2,13408 2,13248 0,07 TRY 2,95079 2,94228 0,29 USDJPY 102,178 102,482 0,30 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 18.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38134 1,38132 0,00 ALTIN 1295,05 1295,05 0,00 USDTRY 2,12628 2,12837 0,10 EURTRY 2,93777 2,94027 0,09 USD 102,386 102,417 0,03

Detaylı

Vadeli İşlemler Piyasası Bülteni 28.04.2014

Vadeli İşlemler Piyasası Bülteni 28.04.2014 Endeks 30 Nisan Kontratı Kapanış 87,225 Hacim (Bin TL) Değişim -1,61% 1.586.953 Geçen haftayı satış ağırlıklı kapatan endeks kontratlarının, yeni haftaya da zayıf başlamasını beklemekteyiz. Haftaya başlarken

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 31.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,21574 1,21032 0,44 ALTIN 1199,97 1187,95 1,00 TRY 2,32706 2,33598 0,38 EURTRY 2,81080 2,82963 0,67 JPY 119,465 119,791 0,27 1,55613

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 10 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 10 Eylül 2015 Foreks Bülten 10 Eylül 2015 ABD tarafında İş İmkanları ve Personel Değişimi(JOLTS) Temmuz ayında 5.2m olan piyasa beklentisinin oldukça üzerinde 5.75m açıklanarak iş gücü piyasası hakkında olumlu sinyaller

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Kasım 2015 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Kasım 2015 Perşembe Günlük Bülten 5 Kasım 2015 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Küresel piyasalarda dün takip edilen yoğun veri gündemi ve Fed yetkililerinden gelen açıklamaların ardından yeni

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 21.07.2014

HAFTALIK STRATEJİ 21.07.2014 HAFTALIK STRATEJİ 21.07.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

Gündem Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1175 1,5125 119,888 3,0260 1115,06 Yüksek 1,1210 1,5180 120,280 3,0315 1119,24 Düşük 1,1135 1,5107 119,499 3,0100 1111,22 Kapanış 1,1192 1,5129 119,920

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 03.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35964 1,36272 0,22 ALTIN 1243,65 1244,75 0,08 TRY 2,10783 2,11674 0,42 TRY 2,86377 2,88445 0,72 JPY 102,375 102,504 0,12 GBP 1,67452

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014 18.09.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,28645 1,29219 0,44 ALTIN 1223,23 1224,81 0,12 USDTRY 2,22348 2,22433 0,03 EURTRY 2,86274 2,87717 0,50 USDJPY 108,364 108,681 0,29

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Ağustos 2015 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Ağustos 2015 Pazartesi Günlük Bülten 3 Ağustos 2015 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Yurt içinde ve yurt dışında açıklanacak ekonomik verilere odaklandığımız haftanın ilk işlem gününde yurt içinde

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Ağustos 2014 22.08.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,32803 1,32430 0,28 ALTIN 1276,52 1280,00 0,27 USDTRY 2,17700 2,17479 0,10 EURTRY 2,89177 2,88089 0,37 USDJPY 103,845 103,876

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014 27.05.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36451 1,36341 0,08 ALTIN 1292,30 1264,75 2,13 USDTRY 2,08308 2,10116 0,86 TRY 2,84290 2,86474 0,76 USDJPY 101,927 101,973 0,04 GBPUSD

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 13.10.2014

HAFTALIK STRATEJİ 13.10.2014 HAFTALIK STRATEJİ 13.10.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Piyasalarda FED Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamaların etkileri ve doların piyasalarda yaşadığı değer kaybı devam ediyor. İngiltere de açıklanan imalat ve sanayi üretim verileri

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Ağustos 2014 25.08.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,32026 1,31918 0,08 ALTIN 1280,29 1276,60 0,29 TRY 2,17592 2,17760 0,07 EURTRY 2,87333 2,87330 0,01 JPY 104,230 104,052 0,17 GBP

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ekim 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ekim 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ekim 2014 28.10.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,26982 1,27331 0,27 ALTIN 1225,60 1228,36 0,22 TRY 2,23058 2,20559 1,12 EURTRY 2,83219 2,80907 0,81 JPY 107,852 108,137 0,26 GBP 1,61163

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 19 Haziran 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 19 Haziran 2015 Cuma Piyasa Gündemi Küresel piyasalarda haftanın son işlem gününde devam eden Yunanistan belirsizliği ile Çarşamba günü açıklanan FOMC kararının etkileri fiyatlanmaya devam ediyor. Fed in güvercin tavrı küresel

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015 12.01.2015 Açılış Kapanış % EUR 1,18508 1,18337 0,14 ALTIN 1223,95 1233,05 0,74 TRY 2,29243 2,28446 0,34 EURTRY 2,71543 2,70402 0,42 JPY 118,269 118,341 0,06 1,51728

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 07 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 07 Eylül 2015 Foreks Bülten 07 Eylül 2015 Amerika Birleşik Devletlerinde Tarım Dışı İstihdam Ağustos ayında 173k artış gösterirken işsizlik oranı yüzde 5.1 düzeyine geriledi. Açıklanan verinin 215k olan piyasa beklentilerinin

Detaylı

ECB Başkanı Draghi Güvercin Kalmaya Devam Ediyor

ECB Başkanı Draghi Güvercin Kalmaya Devam Ediyor Mario Draghi ile Değer Kaybeden EUR Global Risk İştahındaki Azalma ile Hayat Buldu 13 Kasım 2015 FOMC Yetkililerinin Para Politikası Hakkında Düşünceleri... New York Fed Başkanı William Dudley Aralık'ta

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 15 Eylül 2015 Küresel piyasalarda haftanın ilk işlem gününü veri akışı açısından oldukça sakin tamamladık. ABD tarafında önemli bir veri yoktu ve Avrupa da Euro Bölgesi Sanayi Üretimi

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 11.08.2014

HAFTALIK STRATEJİ 11.08.2014 HAFTALIK STRATEJİ 11.08.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz Günlük Bülten 14 Temmuz 2015 Salı Piyasa Gündemi Küresel piyasaların uzun zamandır gündemini oluşturan Günlük Bülten Yunanistan belirsizliğinin yarattığı endişeler dün Euro liderleriyle anlaşmanın sağlandığına

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 06.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36601 1,36433 0,12 ALTIN 1253,35 1253,05 0,02 USDTRY 2,09633 2,07559 0,98 TRY 2,86251 2,83273 1,04 USDJPY 102,406 102,488 0,08 GBPUSD

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 28 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 28 Eylül 2015 Foreks Günlük Bülten 28 Eylül 2015 Merkez bankalarının politika kararlarında belirleyici faktörlerden biri olarak yakından takip edilen Çin Ekonomisinde özel sektörün açıkladığı İmalat PMI üst üste onuncu

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 03.09.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz USD/JPY ( Dolar / Yen) Teknik

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Kasım 2015 Salı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Kasım 2015 Salı Günlük Bülten 17 Kasım 2015 Salı Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Hafta sonu Paris te gerçekleşen terör saldırısının etkisiyle yeni haftaya satıcılı başlayan küresel piyasalarda terör

Detaylı

FED Bej Kitap raporuna göre ABD de ılımlı ekonomik aktivite büyümeye devam ediyor.

FED Bej Kitap raporuna göre ABD de ılımlı ekonomik aktivite büyümeye devam ediyor. Ekonomik Gündem Yurt içinde sıkıntılı gelişmelerin devam etmesi ve ara ara artan siyasi tansiyon ile birlikte ülke güvenlik risklerindeki tırmanış, Dolar/TL paritesinde etkili olmaya devam ediyor. FED

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

Altın. Altın için yukarıda takip edeceğimiz güçlü direnç seviyesi 1280 olarak ele alınabilir, aşağıda destek olarak ise 1260 seviyesi düşünülebilir.

Altın. Altın için yukarıda takip edeceğimiz güçlü direnç seviyesi 1280 olarak ele alınabilir, aşağıda destek olarak ise 1260 seviyesi düşünülebilir. Ekonomik Gündem Asya piyasaları haftaya toparlanma isteği ile başladı. Japonya Nikkei endeksi günü % 1.03 seviyelerinde yükselişle 16.580 seviyesinde karşılıyor. Çin Shanghai Composite endeksi Cumartesi

Detaylı

Teknik Bülten. 18 Mayıs 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 18 Mayıs 2016 Çarşamba Güne Başlarken ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre Mart'ta %0.1 artan Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) Nisan ayında %0.4 arttı. Yıllık artış ise %1.1 oldu. Beklenti aylık %0.3, yıllık %1.1 artıştı.

Detaylı

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA 03.08.2017 Geçtiğimiz günü tarım dışı istihdamın öncül verisi olan ADP Tarım Dışı İstihdamı takip ederek geçirdik. Görece yatay seyreden piyasada az da olsa volatilite yaratması

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Mayıs 2014 12.05.2014 Açılış Kapanış % USD 1,37526 1,37567 0,02 ALTIN 1288,65 1295,65 0,54 USDTRY 2,07478 2,08034 0,26 TRY 2,85190 2,86187 0,34 USDJPY 101,877 102,115 0,23 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 09.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36121 1,36414 0,21 ALTIN 1319,00 1327,58 0,65 USDTRY 2,12412 2,11475 0,44 TRY 2,89253 2,88537 0,24 USDJPY 101,856 101,570 0,06 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Nisan 2014 03.04.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,37670 1,37198 0,34 ALTIN 1289,65 1286,45 0,24 TRY 2,13010 2,13150 0,06 EURTRY 2,93194 2,92431 0,26 JPY 103,879 103,930 0,04 GBP 1,66257

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 8 Ağustos 2016 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 8 Ağustos 2016 Pazartesi Günlük Bülten 8 Ağustos 2016 Pazartesi Piyasa Gündemi Günlük Bülten Yoğun bir veri akışını geride bıraktığımız haftada yurt içinde en önemli haber olarak enflasyon rakamlarını takip ettik. Küresel piyasalarda

Detaylı

Gündem 30.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 30.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1245 1,5174 119,920 3,0580 1132,15 Yüksek 1,1281 1,5204 120,160 3,0687 1134,78 Düşük 1,1194 1,5129 119,252 3,0336 1124,56 Kapanış 1,1253 1,5151 119,741

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014 09.09.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,28942 1,29373 0,33 ALTIN 1255,13 1255,18 0,01 USDTRY 2,17318 2,19586 1,04 EURTRY 2,80327 2,84144 1,36 USDJPY 106,022 106,194 0,16

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 29.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,31817 1,31366 0,34 ALTIN 1289,23 1286,80 0,18 USDTRY 2,15692 2,16230 0,24 TRY 2,84328 2,84043 0,10 USDJPY 103,715 104,050 0,32 GBPUSD

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 04 Kasım 2014 Salı. İçindekiler

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 04 Kasım 2014 Salı. İçindekiler G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R i İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Kritik gelişmelerin yaşandığı geçen haftada canlanan küresel piyasalarda dikkatler Cuma günü açıklanacak

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Aralık 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Aralık 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Aralık 2014 11.12.2014 Açılış Kapanış % 1,24465 1,24102 0,29 ALTIN 1226,20 1226,90 0,05 TRY 2,26503 2,27668 0,51 TRY 2,82193 2,82746 0,19 JPY 117,812 118,641 0,70 GBP 1,57156

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Nisan 2014 17.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38154 1,38132 0,01 ALTIN 1302,25 1295,05 0,55 USDTRY 2,13553 2,12629 0,43 EURTRY 2,95363 2,93995 0,46 USDJPY 102,226 102,385 0,15

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Kasım 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Kasım 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 22 Kasım 2017 Çarşamba Piyasa Gündemi Uluslararası piyasalarda haftanın ikinci gününde hisse senetleri ve tahviller değer kazanırken dolar önemli para birimleri karşısında yatay hareket etti.

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 07.07.2014

HAFTALIK STRATEJİ 07.07.2014 HAFTALIK STRATEJİ 07.07.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Kasım 2014 07.11.2014 Açılış Kapanış % USD 1,23739 1,24545 0,65 ALTIN 1141,30 1176,54 3,08 USDTRY 2,26267 2,25703 0,25 TRY 2,80311 2,81181 0,31 USDJPY 115,203 114,619 0,50 GBPUSD

Detaylı

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1291 1,5496 120,578 2,9985 1119,45 Yüksek 1,1441 1,5628 120,990 3,0282 1134,15 Düşük 1,1285 1,5486 119,796 2,9757 1115,56 Kapanış 1,1434 1,559 119,990

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014 22.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,22239 1,22287 0,04 ALTIN 1194,05 1176,59 1,46 TRY 2,30950 2,31385 0,18 EURTRY 2,81272 2,83050 0,63 JPY 119,530 120,048 0,43 GBP 1,56271

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 02.01.2015 Açılış Kapanış % USD 1,21038 1,20017 0,84 ALTIN 1184,45 1188,79 0,36 USD 2,32527 2,34237 0,73 2,81609 2,81213 0,14 USDJPY 119,705 120,458 0,62 GBPUSD 1,55857

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya borsaları bu hafta gerçekleşecek kritik merkez bankası toplantıları ve 23 Haziran'da İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde kalıp kalmamaya dair yapacağı referandum öncesinde yatırımcıların

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 10.11.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,24717 1,24203 0,41 ALTIN 1177,35 1152,18 2,13 USDTRY 2,25575 2,25873 0,13 EURTRY 2,80789 2,8509 0,10 USDJPY 114,513 114,857 0,30

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 14 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 14 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 14 Temmuz 2014 11.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36087 1,36088 0,01 ALTIN 1335,47 1337,95 0,18 USDTRY 2,12316 2,11701 0,28 EURTRY 2,88993 2,88119 0,30 USDJPY 101,336 101,300 0,03

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 31 Temmuz 2015 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 31 Temmuz 2015 Cuma Günlük Bülten 31 Temmuz 2015 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Dün ABD ve Avrupa tarafında açıklanan veri akışının etkisiyle hareketli geçen günün ardından yeni günde Euro Bölgesi

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 7 Nisan 2016 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 7 Nisan 2016 Perşembe Günlük Bülten 7 Nisan 2016 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Fomc toplantı tutanaklarının açıklanması ile piyasalarda hareketlilik başladı. Toplantı tutanakları Fed Başkanı

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ocak 2015 28.01.2015 Açılış Kapanış % 1,13715 1,12866 0,74 ALTIN 1292,19 1284,34 0,61 TRY 2,36337 2,38364 0,85 TRY 2,68964 2,68960 0,01 JPY 117,836 117,545 0,24 GBP 1,51891 1,51366

Detaylı

Günlük Forex Bülteni G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 31 Temmuz 2013 Çarşamba. Gn. Md. Yard. bulentertuna@gedik.

Günlük Forex Bülteni G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 31 Temmuz 2013 Çarşamba. Gn. Md. Yard. bulentertuna@gedik. G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R 31 Temmuz 2013 Çarşamba i Türev Piyasalar Bülent ERTUNA Gn. Md. Yard. bulentertuna@gedik.com Piyasa Gündemi Piyasalar TSİ 21:00 de gelecek olan

Detaylı

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1320 1,5427 120,193 3,0585 1109,10 Yüksek 1,1329 1,5457 120,653 3,0692 1109,52 Düşük 1,1259 1,5330 119,402 3,0228 1102,65 Kapanış 1,1270 1,5344 120,417

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Haziran ayı toplantısına ait FED tutanaklarında gelecek aylardaki faiz artırımı konusunda görüş birliği sağlanamadı ve bazı üyelerin ABD ekonomisi hakkında şüpheleri olduğu ortaya çıktı.

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 9 Ocak 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 9 Ocak 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU Günlük Bülten 9 Ocak 2017 Pazartesi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Piyasa Gündemi Bülten Uluslararası piyasalar yoğun veri akışının olduğu bir haftayı geride bırakırken piyasalarda FED FOMC Toplantı

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 23 Kasım 2015 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 23 Kasım 2015 Pazartesi Günlük Bülten 23 Kasım 2015 Pazartesi Piyasa Gündemi Günlük Bülten Küresel piyasalarda yeni hafta açılışında Fed etkisinin fiyatlanmaya devam ettiğini gözlemliyoruz. Son Fed tutanaklarında kademli faiz

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Ağustos 2014 14.08.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,33640 1,33647 0,01 ALTIN 1312,53 1313,26 0,05 TRY 2,15591 2,15125 0,21 EURTRY 2,88291 2,87700 0,20 JPY 102,426 102,446 0,01 GBP

Detaylı

EURUSD seviyesinde olan parite için aşağıda destek olarak seviyesi düşünülebilir, yukarıda direnç olarak ele alınabilir.

EURUSD seviyesinde olan parite için aşağıda destek olarak seviyesi düşünülebilir, yukarıda direnç olarak ele alınabilir. Ekonomik Gündem Asya piyasaları Merkez Bankası kararları öncesi bulunduğu seviyelerde tutunmaya çalışıyor. Japonya Nikkei endeksi güne % 0.58 düşüşle 17.253 seviyesinde ve Çin Shanghai endeksi % 0.03 ile

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ 01.09.2014

HAFTALIK STRATEJİ 01.09.2014 HAFTALIK STRATEJİ 01.09.2014 Hazırlayan: Serdar ÖZDEMİR Tera Menkul Değerler Piyasa Analisti Burada yer alan bilgiler halka açık kaynaklardan veya Tera Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir addedilen

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Mayıs 2014 16.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,37091 1,36954 0,09 ALTIN 1295,95 1293,30 0,20 USDTRY 2,09779 2,09813 0,01 EURTRY 2,87265 2,87313 0,01 USDJPY 101,576 101,529 0,04

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 29 Nisan 2015 Çarşamba

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 29 Nisan 2015 Çarşamba G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Küresel piyasalar bugün açıklanacak olan Fed kararını

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Mart 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Mart 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Mart 2014 20.03.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38160 1,37800 0,26 ALTIN 1330,75 1327,30 0,25 USDTRY 2,24189 2,22641 0,69 EURTRY 3,09726 3,06804 0,94 USDJPY 102,394 102,397 0,01

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 05 Mayıs 2015 Salı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 05 Mayıs 2015 Salı G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Küresel piyasalar gün içinde açıklanan yoğun veri

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 22 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 22 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 22 Nisan 2014 21.04.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,38132 1,37923 0,15 ALTIN 1293,65 1289,65 0,06 TRY 2,12837 2,13297 0,22 EURTRY 2,94027 2,94011 0,01 JPY 102,417 102,607 0,19 GBP 1,68015

Detaylı

FX Bülteni. Güncel Fiyat. Giriş Seviyesi

FX Bülteni. Güncel Fiyat. Giriş Seviyesi Günün Gelişmeleri: Cuma günü ABD den açıklanan tarım dışı istihdam verisi 151bin ile beklentilerin (beklenti 190bin) altında kaldı. Ancak ortalama saatlik ücretler %0,5 ile beklentilerin üzerinde geldi.

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm 30 MART 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm Bu hafta Amerika tarafında Çarşamba günü açıklanacak olan ADP Tarım Dışı Ödemeler ve Cuma günü açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik

Detaylı

Teknik Bülten. 09 Mayıs 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 09 Mayıs 2016 Pazartesi Güne Başlarken Goldman Sachs, Fed'in faiz artırımının zamanlaması için tahminini Haziran'dan Eylül'e öteledi. New York Fed Başkanı William Dudley, 2016 yılı için iki faiz artırımının makul bir beklenti

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 18 Haziran 2014 17.06.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,35733 1,35468 0,20 ALTIN 1271,65 1270,44 0,10 TRY 2,14163 2,14829 0,31 EURTRY 2,90751 2,91087 0,12 JPY 101,826 102,144 0,31 GBP

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi i İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Yılın son gününe Çin tarafında açıklanarak beklentilerin üzerinde gelen İmalat PMI verileri ile başladık. Yıl sonu nedeniyle Japonya, Rusya, İtalya, İsviçre,

Detaylı

EURUSD Parite nin üzerindeki seyrini devam ettiriyor. Gözler bugün açıklanacak olan istihdam verilerinde. Türkiye saatiyle saat 15:30 da açıkla

EURUSD Parite nin üzerindeki seyrini devam ettiriyor. Gözler bugün açıklanacak olan istihdam verilerinde. Türkiye saatiyle saat 15:30 da açıkla TDİ GÜNÜ 04.08.2017 Geldik her ayın ilk cumasında olduğu gibi ABD Tarım Dışı İstihdam gününe. Dolar endeksindeki toparlanma hareketinin başlangıcı olması açısından bu tarım dışı istihdamın önemli bir yer

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Ağustos 2014 08.08.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,33626 1,34122 0,37 ALTIN 1312,39 1310,48 0,14 USDTRY 2,16614 2,14372 1,04 EURTRY 2,89529 2,87540 0,69 USDJPY 102,090 102,009

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Haziran 2016 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Haziran 2016 Cuma Günlük Bülten 3 Haziran 2016 Cuma Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Avrupa Merkez Bankası dün gerçekleştirdiği para politikası toplantısında piyasanın beklediği gibi faiz değişikliğine

Detaylı