Deutsche Bank A. Sermaye Piyasas Hizmetlerine ili kin aç klamalar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Deutsche Bank A. Sermaye Piyasas Hizmetlerine ili kin aç klamalar"

Transkript

1 DeutscheBankA.SermayePiyasas Hizmetlerineilikinaçklamalar dayeralanbilgilersermayepiyasaskurulu nun,iii-39.1say YatKurulular Kurulu ve Faaliyet Esaslar Hakkknda Tebli"inin 28.'inci maddesi çerçevesinde açklanmaktadr. a) Bankamsunmayayetkiliolduhizmetler MevcutYetkiBelgesizinAd Tarih No 1. BorsaAlSatAracYetkiBelgesi 04/04/ TürevAraçlarAlSatnaAracYetki Belgesi(VOP) 15/03/2005 ARK/TAASA-74 b) Lehinefaaliyetgösterilenkurulutanbilgiler Bankamtarafndanlehinefaaliyetgösterilenkurumvekurulubulunmamaktadr. c) Yaplanlemlerinasgariunsurveriskleri lem yapmaya balamadan çalmay düündüünüz Yat Kuruluunun Yetki Belgesi olup olmad kontrol ediniz. Yetki belgesine sahip olan yat kurulular veya web sitelerinden renebilirsiniz.) da bulunan risk bildirim formlar yatmclar genel olarak mevcut riskler hakknda bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, uygulamalardan kaynaklanabilecek tüm riskleri kapsamayabilir. Dolayyla tasarruflar bu tip yatmlara yönlendirmedenöncedikkatlibirekildeararmayapmalz. YATIRIMZMETVEFAALYETLERGENELSKLDFORMU ÖnemliAçklama: Sermaye piyasalarnda yapaca lemler sonucunda kar elde edebileceiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadr. Bu nedenle, lem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karlaabileceiniz riskleri anlamanz, mali durumunuzu ve tlar dikkate alarak kararvermenizgerekmektedir.

2 Bu amaçla, III-39.1 say Yat Kurulular Kurulu ve Faaliyet Esaslar Hakknda Tebli in25incimaddesindeöngörüldüüzere YatHizmetveFaaliyetleriGenelRisk BildirimFormu"ndayeralandakihususlaranlamangerekmektedir. Uyar lem yapmaya balamadan önce çalmay düündüünüz kuruluun yapmak istediiniz sermayepiyasaslemlerineilikinyetkisiolupolmadkontrolediniz.sermayepiyasas lemleri konusunda yetkili olan banka ve sermaye piyasas arac kurumlar RiskBildirimi: lem yapaca yat kurulu ile imzalanacak Çerçeve Sözleme de belirtilen hususlaraekolarak,dakihususlaranlamançokönemlidir. 1.Yat kurulu nezdinde açtraca hesap ve bu hesap üzerinden gerçekletirilecek tüm lemler için Sermaye Piyasas Kurulu, borsalar ve takas merkezleri tarafndan kartlan ilgili her türlü mevzuat ve benzeri tüm idari düzenleme hükümleri uygulanacaktr. 2. Sermaye piyasas lemleri çeitli oranlarda risklere tabidir. Piyasada oluacak fiyat hareketlerisonucundayatkuruluunayatrdparantümünükaybedebileceiniz gibi, kayplar yapaca lemin türüne göre yatrd para tutar dahi abilecektir. 3.Kredililemveyaaçsatgibilemlerdekaldraçetkisinedeniyle,düüközkaynakla lem yapman piyasada lehe çalabilece gibi aleyhe de çalabilece ve bu anlamda kaldraç etkisinin tarafza yüksek kazançlar salayabilece gibi zararlara da yol açabileceihtimaligözönündebulundurulmalr. 4. Yat kuruluunun piyasalarda yapaca lemlere ilikin tarafza aktaraca bilgiler ve yapaca tavsiyelerin eksik ve dorulanmaya muhtaç olabilece tarafzca dikkatealnmalr. 5. Sermaye piyasas araçlar al satna ilikin olarak yat kuruluunun yetkili personelinceyaplacakteknikvetemelanalizinkiidenkiiyefarklarzedebilecevebu analizlerdeyaplanöngörülerinkesinolarakgerçeklememeolasbulundudikkate alnmalr. 6. Yabanc para cinsinden yaplan lemlerde, yukarda saylan risklere ek olarak kur riskinin olduunu, kur dalgalanmalar nedeniyle Türk Liras baznda deer kayb olabilecei,devletlerinyabancsermayevedövizhareketlerinitlayabilecei,ekve/veya yeni vergiler getirebilecei, al sat lemlerinin zamannda gerçeklemeyebilece bilinmelidir.

3 7.lemlerinizebalamadanönce,yatkuruluunuzdanyükümlüolacabütün komisyonvediermuameleücretlerikonusundateyitalmalz.erücretlerparasal olarakifadeedilmemise,ücretlerinparasalolaraksizenasyansyacaileilgilianla örnekleriçerenyazbiraçklamatalepetmelisiniz. busermayepiyasas lemleririskbildirimformu,müteriyigenelolarakmevcutriskler hakkndabilgilendirmeyiamaçlamaktaolup,sermayepiyasas araçlaralsatndan veuygulamadankaynaklanabilecektümrisklerikapsamayabilir.dolayylatasarruflar butipyatmlarayönlendirmedenöncedikkatlibirekildeararmayapmalz. Yukardaki tüm hususlar okuyup, anlad bu esaslar uygulanmas rasnda Bankan kusuru veya ihmali nedeniyle doabilecek zararlar talep ve dava haklar sakl kalmak kaydyla özgür iradem sonucu bu Yat Hizmet ve Faaliyetleri Genel Risk Bildirim Formu nu imzalad ve bundan sonra Sözleme yi imzalayarak Form un bir örneinialdkabulvebeyanederim. VADELDÖVALIMSATIM(FORWARD)LEMLERNESKLD FORMU buriskbildirimformu ndaaçklamasyaplanvadelidövizalsat(forward)lemleri tezgahüstü türev ürün olarak deerlendirilmelidir. Bu çerçevede, tezgahüstü türev ürünlerin al sat sonucunda kar elde edilebilece gibi, zarar da edilebilir. Müteri, lemi yapmadan önce, lem kapsamnda karlaabilece riskleri ve mali durumunu dikkatealarakkararvermelidir. III-39.1 say Yat Kurulular Kurulu ve Faaliyet Esaslar Hakknda Tebli in 25 incimaddesiçerçevesindeyathizmetvefaaliyetlerigenelriskbildirimineekolanbu Vadeli Döviz Al Sat (forward) lemlerine ilikin Risk Bildirim Formu"nda yer alan dakihususlaranlamangerekmektedir. 1. Yat Kurulu nezdinde açtraca hesap ve bu hesap üzerinden gerçekletireceiniz vadeli döviz al sat (forward) lemi Sermaye Piyasas Kurulu tarafndanyaymlananilgilimevzuathükümlerinetabidir. 2. Tezgahüstü türev araçlar çeitli oranlarda risklere tabidir. Tezgahüstü türev araç lemlerisonucundasalanacakgetirikadarkarlalmasmuhtemelzararmiktardaçok yüksektutardaolabilir. 3. Kaldraç etkisi nedeniyle, düük teminatla lem yapman piyasada lehe çalabilece gibi aleyhe de çalabilece ve bu anlamda kaldraç etkisinin tarafza yüksek kazançlar salayabilecegibi,zararlaradayolaçabileceihtimaligözönündebulundurulmalr. 4. Yat Kurulu tezgahüstü türev piyasalarda yapaca lemlere ilikin tarafza aktaraca bilgiler ve yapaca tavsiyelerin eksik ve dorulanmaya muhtaç olabilece tarafzcadikkatealnmalr. 5. Vadeli döviz al sat (forward) lemlerinin al satna ilikin olarak Yat Kuruluyetkilipersonelinceyaplacakteknikvetemelanalizinkiidenkiiyefarklarz edebilecevebuanalizlerdeyaplanöngörülerinkesinolarakgerçeklememeolas bulundudikkatealnmalr.

4 6. Vadeli döviz al sat (forward) lemlerinin faiz oranlarna duyarl oldu ve bu lemlerde kur riskinin olduunu, kur dalgalanmalar nedeniyle deer kayb olabilece bilinmelidir. Bu dalgalanmalardan dolay yaplan yat beklediiniz kadar karla sonuçlanmayabilecegibizararladasonuçlanmasmümkündür. 7.Tezgahüstütürevürünlerinorganizeikincilpiyasasyoktur. 8.Tezgahüstütürevaraçlardakartarafriskibulunmaktadr.Vadelidövizalsat (forward)lemlerininkartarafdeutschebanka.. dir. 9. lemlerinize balamadan önce, Yat Kuruluunuzdan yükümlü olaca bütün komisyon ve dier muamele ücretleri konusunda teyit almalz. er ücretler parasal olarak ifade edilmemise, (sözleme fiyat belli bir yüzdesi nda) ücretlerin parasal olarak size nas yansyaca ile ilgili anla örnekler içeren yaz bir açklama talep etmelisiniz. Komisyonun belli bir yüzde olarak tahsil edilece durumlarda, sizin yatrd paran deil de, sözleme deerinin belli bir yüzdesi olarak tahsil edilece eklindeanlamayavarmalz. 10. Elektronik lem platformunda gerçekletirilecek tezgahüstü türev araç lemleri kapsamnda bilgi lem altyapnda yaanmas muhtemel olumsuzluklardan kaynaklanan farklriskleremaruzkalnabilecektir. bu tezgahüstü türev araçlar risk bildirim formu, yatmc genel olarak mevcut riskler hakknda bilgilendirmeyi amaçlamakta olup, vadeli döviz alm-satndan (forward) ve uygulamadankaynaklanabilecektümrisklerikapsamayabilir.dolayylatasarruflarbu tipyatmlarayönlendirmedenöncedikkatlibireklideararmayapmalz. Yukardaki tüm hususlar okuyup, anlad bu esaslar uygulanmas rasnda Banka n kusuru veya ihmali nedeniyle doabilecek zararlar talep ve dava haklar sakl kalmak kaydyla, özgür iradem sonucu bu Vadeli Döviz Al Sat (forward) lemlerineilikinriskbildirimformu"nuimzaladveform unbirörneiniald kabulvebeyanederim. d) Alnankiiselverilerinsaklamavekullankoullar lgili yasal otorite düzenlemeleri ve Bankam standartlar çerçevesinde hesap açnda talepedilenbilgivebelgeleryasalsistemaltyapzdayetkilipersonelleraracilekay edilerekalnantümbilgivebelgeleryanmazkasalardamuhafazaedilmektedir.sözkonusu tüm bilgiler meri mevzuat çerçevesinde belirlenen yasal süreler içinde muhafaza edilmektedir. Bankamz, MÜTER bilgilerinin gizliliini korumakla yükümlüdür. Bu çerçevede, MÜTER ye ait bilgiler Sermaye Piyasas Kurulu dahil olmak üzere Türkiye'de yasalarla açkçayetkilinandüzenleyicikurumvekurulularndaherhangibirüçüncüahsla, MÜTER ninmuvafakatiolmadanpaylalmamaktadr. e) Emiriletimi,lemleringerçekletirilmesivetakasveyatasfiyesi

5 BankammüterilerininSermayePiyasasfaaliyetlerikapsamndatarafzailetti emirlerbankamtarafndankartarafolarak(bankamportföyünden) gerçekletirilmektedir.bankamoraganizepiyasalardamüterileriadnalem gereçekletirmemektedir.bankamemirgerçekletirmepolitikas adresindeki YasalDuyurular bölümündeyeralmaktadr. f) Emirgerçekletirmepolitikalar Bankamemirgerçekletirmepolitikaswww.db.com.trinternetadresindeki Yasal Duyurular bölümündeyeralmaktadr. g) Herhangi bir müterinin ihtiyac ve talebidorultusunda müteri ile bire bir oluturduklar türev araçlar hariç olmak üzere borsada lem görmeyen sermayepiyasasaraçlariçinverilenanlalsatfiyatteklifleri Bankamz, müteri ihtiyac ve talebi dorultusunda müteri ile bire bir oluturulan türev araçlar hariç olmak üzere, Borsada lem görmeyen sermaye piyasas araçlarnda lem yapmamaktadr. h) Elektronikortamdamüterilertarafndanyaplabileceklemlerilemüteriye elektronikortamdayaplacakbildirimlereilikinesaslar Bankam internet sitesi veya bir elektronik platform aracyla müterilerine hizmet sunmamaktadr.müteriemirleriilgilimevzuatgeretelefon,faxve/veyadierelektronik dakanalolanbloombergterminallleriaracylakabuledilebilir. i) Sermayepiyasasaraçlarborsavepiyasabilgileri Bankamz, müterileri adna borsa ve piyasalarda lem yapmamaktadr. Bankam müteriler ile kar taraf olarak, portföyden devlet iç borçlanma senetleri al sat ve vadelidövizalsatlemleriyapmaktadr. j) Profesyonelmüterilerinyararlanamayacaklarmevzuathükümleri Sermaye Piyasas Kurulu nun III-39.1 say "Yat Kurulular Kurulu ve Faaliyet Esaslar Hakkknda Tebli çerçevesinde düzenlenen Müteri flandrmas ile ilgili bilgilendirme metni ve Profesyonel Müterilerin Yararlanamayaca Mevzuat Hükümleri YasalDuyurular bölümündeyeralmaktadr. k) Olasrisklerekarhazrlanan"BeklenmedikDurumPlanlar"nauygunolarak müterilerin acil ve beklenmedik durumlarda kullanabilecekleri iletiim bilgileriilemüterilerinriskleriniazaltacakasgaritedbirler AcilveBeklenmedikdurumlardakullanlabilecekiletiimbilgileriilemüterilerinrisklerini azaltacak asgari tedbirler internet adresindeki Yasal Duyurular bölümündeyeralmaktadr.

6 l) Kullanlanbilgisayarveifrelemesistemininolasrisklerivegüvenlii Bankamz, Müterilerine internet sitesi (veya bir elektronik platform) arac ile hizmet vermemektedir. m) Kullanlanlemplatformununvebilgisayarözelliklerine,varsariskleri ve güvenlik tedbirleri ile platformda meydana gelebilecek risklere kar kullanlabilecekalternatifiletiimyöntemleri Bankamnezdindekullanlanherhangibirlemplatformubulunmamaktadr. Internet sitemizde yer alan bilgiler genel nitelikte olup yatmclarn alm/satm kararlar destekleyebilecek yeterli bilgiler bu sayfada olmayabilir. Yatmclarn yatm yapmak istedikleri ürünlere ilikin gerekli ararmalar yapmalar gerektiinde profesyonel danmanlarndan destek almalar uygun olacaktr.

YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU

YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU Önemli Açıklama Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kâr elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem

Detaylı

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER A.Ş.

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU (Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir.) Önemli Açıklama: Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdinde

Detaylı

Borsa : Vadeli lem ve Opsiyon Borsası A.. ni,

Borsa : Vadeli lem ve Opsiyon Borsası A.. ni, TÜREV ARAÇLAR RSK BLDRM FORMU (Vadeli lem ve Opsiyon Borsası A.. nezdindeki ilemlere ilikindir) Önemli Açıklama: Vadeli lem ve Opsiyon Borsası nezdinde yapacaınız alım-satım ilemleri sonucunda kar elde

Detaylı

TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU (Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir.)

TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU (Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir.) TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU (Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir.) Önemli Açıklama: Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdinde

Detaylı

1. Yapılan işlemlerin asgari unsur ve risklerine, Yatırım hizmet ve faaliyetleri Genel Risk Bildirimi

1. Yapılan işlemlerin asgari unsur ve risklerine, Yatırım hizmet ve faaliyetleri Genel Risk Bildirimi 1. Yapılan işlemlerin asgari unsur ve risklerine, Yatırım hizmet ve faaliyetleri Genel Risk Bildirimi Önemli Açıklama Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar

Detaylı

OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU

OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU OSMANLI MENKUL DEĞERLER A.Ş. TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU (Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası A.Ş. ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir.)

Detaylı

Uyarı: Önemli Açıklama:

Uyarı: Önemli Açıklama: TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU (Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası A.Ş. ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir) Önemli Açıklama: Vadeli İşlem

Detaylı

İstanbul, 23 Ağustos 2012 2012/994

İstanbul, 23 Ağustos 2012 2012/994 TSPAKB TÜRKİYE SERMAYE PİYASASI ARACI KURULUŞLARI BİRLİĞİ Büyükdere Cad. No: 173 1. Levent Plaza A-Blok Kat: 4 34394 1. Levent - İstanbul Tel : (212) 280 85 67 Faks : (212) 280 85 89 www.tspakb.org.tr

Detaylı

YASAL BİLGİLER. Şirketimiz tarafından lehine faaliyet gösterilen kurum ve kuruluş bulunmamaktadır

YASAL BİLGİLER. Şirketimiz tarafından lehine faaliyet gösterilen kurum ve kuruluş bulunmamaktadır YASAL BİLGİLER Söz konusu bilgiler Sermaye Piyasası Kurulu nun III-39.1 sayılı Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkkında Tebliğ"inin 28.'inci maddesi çerçevesinde açıklanmaktadır. a)

Detaylı

Önemli Açıklama. Uyarı

Önemli Açıklama. Uyarı FON ÇIKIŞI GEREKTİRMEYEN SERMAYE AZALTIMI İLE EŞ ANLI OLARAK YA DA SERMAYE AZALTIMININ SONUÇLANMASINDAN İTİBAREN İKİ YIL İÇERİSİNDE YAPILACAK SERMAYE ARTIRIMI RİSK BİLDİRİM FORMU Önemli Açıklama Fon çıkışı

Detaylı

YURTDIŞI TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU

YURTDIŞI TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU YURTDIŞI TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU Önemli Açıklama Yurt dışı vadeli işlem ve opsiyon borsaları ya da teşkilatlanmış diğer piyasalar nezdinde yapacağınız alım satım işlemleri sonucunda kar elde

Detaylı

Önemli Açıklama: Tanımlar: Borsa: Borsa İstanbul Anonim şirketini,

Önemli Açıklama: Tanımlar: Borsa: Borsa İstanbul Anonim şirketini, VADELİ İŞLEM SÖZLEŞMELERİNE VE OPSİYON SÖZLEŞMELERİNE İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU (Borsa İstanbul A.Ş. ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir) Önemli Açıklama: Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli işlem

Detaylı

Yapılan İşlemlerin Asgari Unsur ve Riskleri. Uyarı

Yapılan İşlemlerin Asgari Unsur ve Riskleri. Uyarı Yapılan İşlemlerin Asgari Unsur ve Riskleri Uyarı İşlem yapmaya başlamadan önce çalışmayı düşündüğünüz kuruluşun yapmak istediğiniz sermaye piyasası işlemlerine ilişkin yetkisi olup olmadığını kontrol

Detaylı

LEM KURALLARI BLDRM FORMU. Önemli Açıklama

LEM KURALLARI BLDRM FORMU. Önemli Açıklama LEM KURALLARI BLDRM FORMU Önemli Açıklama Sermaye piyasasında gerçekletireceiniz hisse senedi ilemleri sonucunda kâr edebileceiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, ilem yapmaya karar vermeden

Detaylı

ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARAÇLARINA İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU

ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARAÇLARINA İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU ÖZEL SEKTÖR BORÇLANMA ARAÇLARINA İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU ÖNEMLİ AÇIKLAMA Özel sektör borçlanma araçları alım satım işlemleri sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır.

Detaylı

Uyarı: Tanımlar: Borsa. : Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası A.Ş. ni ve/veya İstanbul Menkul Kıymetler Borsası nı. Aracı Kuruluş

Uyarı: Tanımlar: Borsa. : Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası A.Ş. ni ve/veya İstanbul Menkul Kıymetler Borsası nı. Aracı Kuruluş TÜREV ARAÇLAR R İ SK B İ LD İ R İ M FORMU (Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası A.Ş. ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir) Önemli Açıklama: Vadeli

Detaylı

YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU

YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU EK:1 Hesap No:............... YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU Önemli Açıklama Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de

Detaylı

TÜREV ARAÇLARI RİSK BİLDİRİM FORMU

TÜREV ARAÇLARI RİSK BİLDİRİM FORMU TÜREV ARAÇLARI RİSK BİLDİRİM FORMU (Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir) Önemli Açıklama: Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdinde

Detaylı

Sermaye Piyasas Faaliyetleri Temel Düzey Eitim Proram

Sermaye Piyasas Faaliyetleri Temel Düzey Eitim Proram Temel Düzey Eitim Proram Amaç : Sermaye Piyasas Kurumlarnda görev yapanlar veya bu görevlere atanacaklar, SPK nn düzenleyecei Lisanslama snavna hazrlama. Katlmclar Hisse Senetleri Piyasas Mü"teri Temsilcileri,Yatrm

Detaylı

AK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. YURTDIŞI TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU

AK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. YURTDIŞI TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU Önemli Açıklama: AK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. YURTDIŞI TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU Yurt dışı borsalar nezdinde yapacağınız alım-satım işlemleri sonucunda kâr elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz

Detaylı

VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON PİYASASINA İLİŞKİN RİSK VE FİYAT BİLGİLENDİRME FORMU

VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON PİYASASINA İLİŞKİN RİSK VE FİYAT BİLGİLENDİRME FORMU VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON PİYASASINA İLİŞKİN RİSK VE FİYAT BİLGİLENDİRME FORMU Önemli Açıklama Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdinde yapacağınız alım-satım işlemleri sonucunda kar elde

Detaylı

PAYLARA VE PAY BENZERİ DİĞER KIYMETLERE İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU

PAYLARA VE PAY BENZERİ DİĞER KIYMETLERE İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU PAYLARA VE PAY BENZERİ DİĞER KIYMETLERE İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU Önemli Açıklama Sermaye piyasasında gerçekleştireceğiniz pay ve/veya pay benzeri diğer kıymetlerin alım satım işlemleri sonucunda kâr

Detaylı

YETKİLİ OLUNAN YATIRIM HİZMETLERİ

YETKİLİ OLUNAN YATIRIM HİZMETLERİ YETKİLİ OLUNAN YATIRIM HİZMETLERİ Sahip Olunan Yatırım Hizmet ve Faaliyet İzinleri I. Emir İletimine Aracılık Faaliyeti Yurt içinde Yurt dışında i. Paylar ii. Diğer menkul kıymetler iii. Kaldıraçlı alım

Detaylı

VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON PİYASASINA İLİŞKİN RİSK VE FİYAT BİLGİLENDİRME FORMU

VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON PİYASASINA İLİŞKİN RİSK VE FİYAT BİLGİLENDİRME FORMU VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON PİYASASINA İLİŞKİN RİSK VE FİYAT BİLGİLENDİRME FORMU Önemli Açıklama Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon sı nezdinde yapacağınız alım-satım işlemleri sonucunda kar elde edebileceğiniz

Detaylı

VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON PİYASASINA İLİŞKİN RİSK VE FİYAT BİLGİLENDİRME FORMU

VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON PİYASASINA İLİŞKİN RİSK VE FİYAT BİLGİLENDİRME FORMU Müşteri Adı Soyadı / Unvanı : Müşteri Numarası : Önemli Açıklama VADELİ İŞLEMLER VE OPSİYON PİYASASINA İLİŞKİN RİSK VE FİYAT BİLGİLENDİRME FORMU Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon sı nezdinde yapacağınız

Detaylı

TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU (Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir)

TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU (Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir) TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU (Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir) Önemli Açıklama: Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdinde yapacağınız

Detaylı

RİSK BİLDİRİM FORMLARI

RİSK BİLDİRİM FORMLARI RİSK BİLDİRİM FORMLARI YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU Önemli Açıklama Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır.

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALARDA GERÇEKLEŞTİRİLEN İŞLEMLERE İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU

YURT DIŞI PİYASALARDA GERÇEKLEŞTİRİLEN İŞLEMLERE İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU 69 Pİ YASALARDA İ ŞL EM LERE İ L İ ŞK İ N R İSK B İ LDİR İM F ORM U YURT DIŞI PİYASALARDA GERÇEKLEŞTİRİLEN İŞLEMLERE İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU I. ÖNEMLİ AÇIKLAMA Yurt dışı sermaye piyasalarında yapacağınız

Detaylı

YURTDIŞI TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU

YURTDIŞI TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU YURTDIŞI TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU Önemli Açıklama Yurt dışı vadeli işlem ve opsiyon borsaları ya da teşkilatlanmış diğer piyasalar nezdinde yapacağınız alım satım işlemleri sonucunda kar elde

Detaylı

YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU

YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU Hesap No:............... YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU Önemli Açıklama Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır.

Detaylı

YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU

YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL Önemli Açıklama Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden

Detaylı

PAYLARA İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU

PAYLARA İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU PAYLARA İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU Önemli Açıklama Sermaye piyasasında gerçekleştireceğiniz pay alım satım işlemleri sonucunda kâr elde edebileceğiniz gibi zarar etme riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle,

Detaylı

TÜREV ARAÇLAR R İ SK B İ LD İ R İ M FORMU. (Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir)

TÜREV ARAÇLAR R İ SK B İ LD İ R İ M FORMU. (Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir) TÜREV ARAÇLAR R İ SK B İ LD İ R İ M FORMU (Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir) Önemli Açıklama: Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdinde

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU 1 2 Kaldıraçlı Alım Satım İşlemlerine İlişkin Risk Bildirim Formu KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN RİSK BİLDİRİM FORMU 3 ÖNEMLI AÇIKLAMA

Detaylı

YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU

YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU Önemli Açıklama Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem

Detaylı

Ek 4. Faaliyet Türleri Formu

Ek 4. Faaliyet Türleri Formu Ek 4 Faaliyet Türleri Formu Sıra Faaliyet Türleri Kurum/Kurulu 1 zin elgesi 2 1 Mevduat kabulü X 2 Katılım fonu kabulü 3 Nakdî, gayrinakdî her cins ve surette kredi verme ilemleri X 4 Nakdî ve kaydî ödeme

Detaylı

AK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. TEZGAHÜSTÜ TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU

AK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. TEZGAHÜSTÜ TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU AK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. TEZGAHÜSTÜ TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU Önemli Açıklama Tezgahüstü piyasalarda türev araç alım satım işlemleri sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz

Detaylı

YASAL BİLGİLENDİRMELER

YASAL BİLGİLENDİRMELER YASAL BİLGİLENDİRMELER Burada yer alan bilgiler, Sermaye Piyasası Kurulu nun III-39.1 Sayılı Yatırım Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliğ inin 28. Maddesi ve diğer yükümlülükler gereği açıklanmaktadır.

Detaylı

SERMAYE PİYASASI ÜRÜN ve HİZMETLERİNE DAİR RİSK BİLDİRİM FORMU (Bireysel Müşteriler)

SERMAYE PİYASASI ÜRÜN ve HİZMETLERİNE DAİR RİSK BİLDİRİM FORMU (Bireysel Müşteriler) SERMAYE PİYASASI ÜRÜN ve HİZMETLERİNE DAİR RİSK BİLDİRİM FORMU (Bireysel Müşteriler) Uyarı İşlem yapmaya başlamadan önce ING BANK A.Ş nin yapmak istediğiniz sermaye piyasası işlemlerine ilişkin yetkisi

Detaylı

MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.Ş. YASAL BİLGİLENDİRME

MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.Ş. YASAL BİLGİLENDİRME YASAL BİLGİLENDİRME Burada yer alan bilgiler, Sermaye Piyasası Kurulu nun III-39.1 sayılı Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliği nin 28. maddesi hükümleri gereği açıklanmaktadır.

Detaylı

Tebliğ. Aracılık Faaliyetleri ve Aracı Kuruluşlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri: V, No: )

Tebliğ. Aracılık Faaliyetleri ve Aracı Kuruluşlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri: V, No: ) Tebliğ Sermaye Piyasası Kurulundan: Aracılık Faaliyetleri ve Aracı Kuruluşlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri: V, No: ) Madde 1 7/9/2000 tarihli ve 24163 sayılı

Detaylı

! "#$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) "! %2.* ) 3."%$&(' "01 "0 4 *) / )/ ( +) ) ( )

! #$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) ! %2.* ) 3.%$&(' 01 0 4 *) / )/ ( +) ) ( ) ! "#$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) "! %2.* ) 3."%$&(' "01 "0 4 *) / )/ ( +) ) ( )! )! ) 1 87 Seri No'lu Gider Vergileri Genel Teblii Resmi Gazete Sayısı 27737 Resmi

Detaylı

TEZGAHÜSTÜ TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU RİSK BEYANI. Lütfen Dikkatlice Okuyunuz.

TEZGAHÜSTÜ TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU RİSK BEYANI. Lütfen Dikkatlice Okuyunuz. TEZGAHÜSTÜ TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU RİSK BEYANI Lütfen Dikkatlice Okuyunuz. Türev ürünlere ilişkin anlaşmalarla yapılan işlemlerde zarar riski büyük olabilir. Bu nedenle maddi durumunuzu gözeterek

Detaylı

SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI ALIM SATIMA ARACILIK ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş. MÜŞTERİ ADI SOYADI MÜŞTERİ HESAP NO

SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI ALIM SATIMA ARACILIK ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş. MÜŞTERİ ADI SOYADI MÜŞTERİ HESAP NO SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI ALIM SATIMA ARACILIK ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş. MÜŞTERİ ADI SOYADI MÜŞTERİ HESAP NO MÜTESELSİL NO - EK1 - YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK

Detaylı

TEZGAHÜSTÜ TÜREV ARAÇ İŞLEMLERİ RİSK BİLDİRİM FORMU

TEZGAHÜSTÜ TÜREV ARAÇ İŞLEMLERİ RİSK BİLDİRİM FORMU 22 E K-1 T E ZGA HÜ STÜ T ÜREV A R AÇ İŞ LEM LERİ R İ SK Bİ LD İ Rİ M F O RM U TEZGAHÜSTÜ TÜREV ARAÇ İŞLEMLERİ RİSK BİLDİRİM FORMU I. ÖNEMLİ AÇIKLAMA Tezgahüstü piyasalar nezdinde yapacağınız türev araç

Detaylı

TEZGAHÜSTÜ PİYASALAR, TÜREV ARAÇ ALIM-SATIM İŞLEMLERİ, TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU

TEZGAHÜSTÜ PİYASALAR, TÜREV ARAÇ ALIM-SATIM İŞLEMLERİ, TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU TEZGAHÜSTÜ PİYASALAR, TÜREV ARAÇ ALIM-SATIM İŞLEMLERİ, TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU Önemli Açıklama Tezgahüstü Piyasalar nezdinde yapacağınız türev araç alım-satım işlemleri sonucunda kar elde edebileceğiniz

Detaylı

PAY PİYASASI ÜRÜN RİSK ve FİYAT BİLGİLENDİRME FORMU

PAY PİYASASI ÜRÜN RİSK ve FİYAT BİLGİLENDİRME FORMU Müşteri Numarası : Müşteri Adı Soyadı : PAY PİYASASI ÜRÜN RİSK ve FİYAT BİLGİLENDİRME FORMU ( VARANT ve VARANT BENZERİ SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI RİSK BİLDİRİM FORMU / A, B, C VE D GRUBU HİSSE SENETLERİNE

Detaylı

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. GENEL KREDİ SÖZLEŞMESİ NDEKİ GENEL İŞLEM ŞARTLARINA VE VADELİ İŞLEMLERDEKİ RİSKLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU 1- Banka, Kredi ve Kredi sayılan işlemlerde karşılaşılan

Detaylı

A. TANITICI BİLGİLER. PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 20 Mayıs 2009 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER

A. TANITICI BİLGİLER. PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 20 Mayıs 2009 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER ASHMORE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. HİSSE SENEDİ ŞEMSİYE FONU NA BAĞLI ASHMORE PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz

Detaylı

A1 Capital olarak sunduğumuz diğer hizmetler hakkında bilgi edinmek için, internet sitesi/ hizmetler bölümünü inceleyiniz.

A1 Capital olarak sunduğumuz diğer hizmetler hakkında bilgi edinmek için,  internet sitesi/ hizmetler bölümünü inceleyiniz. a-hizmetlerimiz: Kaldıraçlı Alım Satım Piyasaları Hakkında Kaldıraçlı alım satım piyasası (Forex), ülkelerin para birimlerinin birbirlerine göreceli değerlerinin alınıp satıldığı kaldıraçlı bir piyasadır.

Detaylı

KURUMSAL YÖNET M VE YATIRIMCI LER PORTALI HRAÇÇI PORTAL ÜYEL K LEMLER KILAVUZU

KURUMSAL YÖNET M VE YATIRIMCI LER PORTALI HRAÇÇI PORTAL ÜYEL K LEMLER KILAVUZU KURUMSAL YÖNETM VE YATIRIMCI LER PORTALI HRAÇÇI PORTAL ÜYELK LEMLER KILAVUZU 2012 çerik Bilgileri 1. HRAÇÇI RKET PORTAL KATILIM SÜREC...3 2. RKET KULLANICISI PORTAL KAYIT LEMLER...6 2 / 12 1. HRAÇÇI RKET

Detaylı

Yatırım Kuruluşları Dönem Deneme Sınavı

Yatırım Kuruluşları Dönem Deneme Sınavı 1. Aşağıdakilerden hangisi yatırım hizmet ve faaliyetleri arasında yer almaz? A. Yatırım danışmanlığı B. Sermaye piyasası araçlarının halka arzında yüklenimde bulunmaksızın satışa aracılık edilmesi C.

Detaylı

Yatırım Kuruluşlarının internet sitesinde yer verilmesi gerekenler;

Yatırım Kuruluşlarının internet sitesinde yer verilmesi gerekenler; Yatırım Kuruluşlarının internet sitesinde yer verilmesi gerekenler; a) Hangi tür hizmetleri sunmaya yetkili oldukları Sahip Olunan Yetki Belgesinin Veriliş Tarihi Sayısı 15.01.2016 BNK-026 (105) İzin Verilen

Detaylı

ÜNLÜ MENKUL DEĞERLER A.Ş. ( ÜNLÜ Menkul )

ÜNLÜ MENKUL DEĞERLER A.Ş. ( ÜNLÜ Menkul ) ÜNLÜ MENKUL DEĞERLER A.Ş. ( ÜNLÜ Menkul ) Politika Adı : Müşteri Sınıflandırması Yürürlüğe Girme Tarihi : 24.03.2015 Gözden Geçirme Tarihi : Güncellemeden Sorumlu : İç Kontrol / Uyum Birimi Yöneticisi

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU İÇTÜZÜK TADİL METNİ

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU İÇTÜZÜK TADİL METNİ GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU İÇTÜZÜK TADİL METNİ Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. Alternatif Standart Emeklilik Yatırım Fonu içtüzüğünün (3), (6), (8), (9),

Detaylı

BU ALT FONUN PAYLARININ HALKA ARZINA İLİŞKİN İZAHNAME 14.03.2013 TARİHİNDE İSTANBUL TİCARET SİCİLİ MEMURLUĞU NA TESCİL ETTİRİLMİŞ OLUP, 14.

BU ALT FONUN PAYLARININ HALKA ARZINA İLİŞKİN İZAHNAME 14.03.2013 TARİHİNDE İSTANBUL TİCARET SİCİLİ MEMURLUĞU NA TESCİL ETTİRİLMİŞ OLUP, 14. BU ALT FONUN PAYLARININ HALKA ARZINA İLİŞKİN İZAHNAME 14.03.2013 TARİHİNDE İSTANBUL TİCARET SİCİLİ MEMURLUĞU NA TESCİL ETTİRİLMİŞ OLUP, 14.03.2013 TARİHİNDE TÜRKİYE TİCARET SİCİLİ GAZETESİ NE İLAN İÇİN

Detaylı

Amaç ve Kapsam. Yetki ve Sorumluluk

Amaç ve Kapsam. Yetki ve Sorumluluk TEKSTL BANKASI A.. Amaç ve Kapsam Tekstil Bankası A.. (Tekstilbank) bilgilendirme politikası; Bankacılık Kanunu ve bu kanuna ilikin düzenlemeler, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu, stanbul

Detaylı

YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU Önemli Açıklama :

YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU Önemli Açıklama : YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU Önemli Açıklama : Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle,

Detaylı

Yatırım Kuruluşlarının internet sitesinde yer verilmesi gerekenler;

Yatırım Kuruluşlarının internet sitesinde yer verilmesi gerekenler; Yatırım Kuruluşlarının internet sitesinde yer verilmesi gerekenler; a) Hangi tür hizmetleri sunmaya yetkili oldukları Sahip Olunan Yetki Belgesinin Veriliş Tarihi Sayısı 15.01.2016 BNK-026 (105) İzin Verilen

Detaylı

YASAL BİLGİLER. Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. nin sunduğu hizmetlere ve risk bildirim formlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

YASAL BİLGİLER. Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. nin sunduğu hizmetlere ve risk bildirim formlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. YASAL BİLGİLER Burada yer alan bilgiler, Sermaye Piyasası Kurulu nun III-39.1 sayılı Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliği nin 28. maddesi hükümleri gereği açıklanmaktadır.

Detaylı

YURT DIŞI PİYASALAR PAY VE/VEYA PAY BENZERİ DİĞER KIYMETLERE İLİŞKİN RİSK VE FİYAT BİLGİLENDİRME FORMU

YURT DIŞI PİYASALAR PAY VE/VEYA PAY BENZERİ DİĞER KIYMETLERE İLİŞKİN RİSK VE FİYAT BİLGİLENDİRME FORMU YURT DIŞI PİYASALAR PAY VE/VEYA PAY BENZERİ DİĞER KIYMETLERE İLİŞKİN RİSK VE FİYAT BİLGİLENDİRME FORMU Önemli Açıklama Yurt dışı piyasalarda gerçekleştireceğiniz Pay ve/veya Pay Benzeri Diğer Kıymetlerin

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN RİSK VE FİYAT BİLGİLENDİRME FORMU

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN RİSK VE FİYAT BİLGİLENDİRME FORMU KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİNE İLİŞKİN RİSK VE FİYAT BİLGİLENDİRME FORMU Kaldıraçlı alım satım işlemi hizmeti sunmak Sermaye Piyasası Kurulu nun iznine tabidir. Bu nedenle, işlem yapmaya başlamadan

Detaylı

GELİR VERGİSİ KANUNU KAPSAMINDA VADELİ İŞLEM VE OPSİYON SÖZLEŞMELERİNDEN ELDE EDİLEN GELİRLERİN VERGİLENDİRİLİMESİ

GELİR VERGİSİ KANUNU KAPSAMINDA VADELİ İŞLEM VE OPSİYON SÖZLEŞMELERİNDEN ELDE EDİLEN GELİRLERİN VERGİLENDİRİLİMESİ GELİR VERGİSİ KANUNU KAPSAMINDA VADELİ İŞLEM VE OPSİYON SÖZLEŞMELERİNDEN ELDE EDİLEN GELİRLERİN VERGİLENDİRİLİMESİ İlker Şadi İŞLEYEN * I. GİRİŞ Bankalar ve aracı kurumların, menkul kıymetler ve diğer

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 13.01.2011 TARİH VE 2/45 SAYI

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI DEVLET İÇ BORÇLANMA ARAÇLARI STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU İÇTÜZÜK TADİL METNİ

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI DEVLET İÇ BORÇLANMA ARAÇLARI STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU İÇTÜZÜK TADİL METNİ GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI DEVLET İÇ BORÇLANMA ARAÇLARI STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU İÇTÜZÜK TADİL METNİ Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. Gelir Amaçlı Devlet İç Borçlanma Araçları Standart

Detaylı

BÜLTEN. KONU: Menkul Kıymetlerin Vergilendirilmesi Hk 277 Nolu GVK G.T. Yayınlanmıtır

BÜLTEN. KONU: Menkul Kıymetlerin Vergilendirilmesi Hk 277 Nolu GVK G.T. Yayınlanmıtır Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2010-054 Tarih: 27.12.2010

Detaylı

FBIST FTSE İstanbul Bono FBIST B Tipi Borsa Yatırım Fonu

FBIST FTSE İstanbul Bono FBIST B Tipi Borsa Yatırım Fonu FBIST FTSE İstanbul Bono FBIST B Tipi Borsa Yatırım Fonu Mayıs 2015 Hazine ve Türev Ürünler FBIST BYF Vadeli İşlem Sözleşmesi FBIST BYF Vadeli İşlem Sözleşmesi; FTSE Türkiye TL Hazine Bonosu Endeksinde

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 13.01.2011 TARİH VE 2/45 SAYI

Detaylı

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI 1. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (Düzey 1, Konut, Gayrimenkul) 1.1. Sermaye Piyasası Kanunu 1.2. Sermaye Piyasası ile İlgili Diğer Düzenlemeler ve

Detaylı

VARLIK YÖNETİMİ OPSİYON İŞLEMLERİ

VARLIK YÖNETİMİ OPSİYON İŞLEMLERİ VARLIK YÖNETİMİ OPSİYON İŞLEMLERİ OPSİYON SÖZLEŞMELERİN YAPILMA NEDENLERİ Bir varlığın değerini kaybetme riskine karşılık opsiyon satın alınarak riskten korunma amaçlanabilir, Yatırımcılar mevcut pozisyonlarına

Detaylı

SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI RİSK BİLDİRİM FORMU

SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI RİSK BİLDİRİM FORMU SERMAYE PİYASASI ARAÇLARI RİSK BİLDİRİM FORMU Yatırım Kuruluşları ve Borsalar nezdinde yapacağınız menkul kıymet alım-satım işlemleri sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır.

Detaylı

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI 1. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (Düzey 1, Konut, Gayrimenkul) 1.1. Sermaye Piyasası Kanunu 1.2. Sermaye Piyasası ile İlgili Diğer Düzenlemeler ve

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik & Denetim & Danışmanlık

Yeminli Mali Müşavirlik & Denetim & Danışmanlık Yeminli Mali Müşavirlik & Denetim & Danışmanlık No: 2010/40 Tarih: 24.10.2010 Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta: info@erkymm.com

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ULUSLARARASI KARMA EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2009 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ULUSLARARASI KARMA EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2009 TARİHİ İTİBARİYLE FİNANSAL TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI ULUSLARARASI KARMA EMEKLİLİK YATIRIM FONU FİNANSAL TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Uluslararası Karma Emeklilik Yatırım Fonu ("Fon") finansal tablo

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 26.04.2013 TARİH VE 444-4536 SAYI İLE ONAYLANAN,

Detaylı

EK 1: TEZGAHÜSTÜ TÜREV ARAÇ filemler R SK B LD R M FORMU

EK 1: TEZGAHÜSTÜ TÜREV ARAÇ filemler R SK B LD R M FORMU EK 1: TEZGAHÜSTÜ TÜREV ARAÇ filemler I. ÖNEML AÇIKLAMA Tezgahüstü piyasalar nezdinde yapaca ınız türev araç ifllemleri sonucunda kar elde edebilece iniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle,

Detaylı

87 Seri No.lu Gider Vergileri Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2010/48

87 Seri No.lu Gider Vergileri Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2010/48 İstanbul, 25.10.2010 87 Seri No.lu Gider Vergileri Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2010/48 22.10.2010 tarih ve 27737 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 87 Seri No.lu Gider Vergileri Genel Tebliği nde;

Detaylı

SUN BAĞIMSIZ DIŞ DENETİM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

SUN BAĞIMSIZ DIŞ DENETİM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Sayı: YMM.03.2010-80 Konu: 87 Seri No.lu Gider Vergileri Genel Tebliği Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi Uygulaması İle İlgili Olarak 6009 Sayılı Kanunla Yapılan Değişiklikler Hk. İZMİR. 1.11.2010 Muhasebe

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2007 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım Fonu ("Fon") mali tablo dipnotları aşağıda sunulmuştur.

Detaylı

YURT DIŞI TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU

YURT DIŞI TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU 33 EK-2 YURT D I ŞI TÜR EV AR AÇLAR R İ SK B İ LDİR İM F OR M U YURT DIŞI TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU I. ÖNEMLİ AÇIKLAMA Yurt dışı vadeli işlem ve opsiyon borsaları ya da teşkilatlanmış diğer piyasalar

Detaylı

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU

ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ERGO EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU ÖNEMLİ BİLGİ BU TANITIM FORMUNDA YER ALAN BİLGİLER, SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 14.07.2009 TARİH VE EYF.123/478

Detaylı

Mali Yönetim ve Denetim Dergisinin May s-haziran 2008 tarihli 50. say nda yay nlanm r.

Mali Yönetim ve Denetim Dergisinin May s-haziran 2008 tarihli 50. say nda yay nlanm r. HURDAYA AYRILAN VARLIKLARIN MUHASEBELELMELER VE YAPILAN YANLILIKLAR Ömer DA Devlet Muhasebe Uzman info@omerdag.net 1.G Kamu idarelerinin kaytlarnda bulunan tarlar ile maddi duran varlklar doalar gerei

Detaylı

!"# # $!% & $ % #'' ! " #! " $ !" #$!!%& " %(% #)* $+, -.-/ &' # $ ' (&&! " % (% # )* $+,.0/ ( )***(* +( ( (,, ( -.(( ( ( (

!# # $!% & $ % #'' !  #!  $ ! #$!!%&  %(% #)* $+, -.-/ &' # $ ' (&&!  % (% # )* $+,.0/ ( )***(* +( ( (,, ( -.(( ( ( ( !"# # $!% & $ % #''! " #! " $!" #$!!%& " %(% #)* $+, -.-/ &' # $ ' (&&! " % (% # )* $+,.0/ ( )***(* +( ( (,, ( -.(( ( ( ( / 0 ( / " 0,.( / & 1 ( / 2 +( / 4., ( /! 5,( (* *,. / 1 ' 7 " & 6+1(( / 8** ((

Detaylı

Bir şemsiye fon kapsamındaki her bir alt fonun tüm varlık ve yükümlülükleri birbirinden ayrıdır.

Bir şemsiye fon kapsamındaki her bir alt fonun tüm varlık ve yükümlülükleri birbirinden ayrıdır. BU ALT FONUN PAYLARININ HALKA ARZINA İLİŞKİN İZAHNAME 07/08/2013 TARİHİNDE İSTANBUL TİCARET SİCİLİ MEMURLUĞU NA TESCİL ETTİRİLMİŞ OLUP, 07/08/2013 TARİHİNDE TÜRKİYE TİCARET SİCİLİ GAZETESİ NE İLAN İÇİN

Detaylı

Alım satım aracılığı faaliyeti, emir iletimine aracılık, işlem aracılığı ve portföy aracılığı faaliyetlerinin tümünü birlikte ifade eder.

Alım satım aracılığı faaliyeti, emir iletimine aracılık, işlem aracılığı ve portföy aracılığı faaliyetlerinin tümünü birlikte ifade eder. 2.3. Alım Satım Aracılığı Faaliyeti Alım satım aracılığı faaliyeti, emir iletimine aracılık, işlem aracılığı ve portföy aracılığı faaliyetlerinin tümünü birlikte ifade eder. 2.3.1. Emir İletimine Aracılık

Detaylı

REFERANS MENKUL DEĞERLER A.Ş.

REFERANS MENKUL DEĞERLER A.Ş. REFERANS MENKUL DEĞERLER A.Ş. YATIRIM HİZMET VE FAALİYETLERİ GENEL RİSK BİLDİRİM FORMU Önemli Açıklama: Şirketimiz tarafından sunulan İşlem Platformu üzerinden yapacağınız Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Esnek Emeklilik Yatırım Fonu ("Fon") mali tablo dipnotları aşağıda sunulmuştur. a) Birim Pay Değeri 31 Aralık 2008 31 Aralık 2007 Net Varlık

Detaylı

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş BU ALT FONUN PAYLARININ HALKA ARZINA İLİŞKİN İZAHNAME 07/08/2013 TARİHİNDE İSTANBUL TİCARET SİCİLİ MEMURLUĞU NA TESCİL ETTİRİLMİŞ OLUP, 07/08/2013 TARİHİNDE TÜRKİYE TİCARET SİCİLİ GAZETESİ NE İLAN İÇİN

Detaylı

Seri:V No:46 55 nci maddesinde

Seri:V No:46 55 nci maddesinde Sayın Yetkili, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsalarının Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmeliğin 8 inci maddesi uyarınca Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası A.Ş. ye (VOB)

Detaylı

1 OCAK - 30 HAZİRAN 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR

1 OCAK - 30 HAZİRAN 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR 1 ALLİANZ HAYAT VE EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ A. TANITICI BİLGİLER

Detaylı

O Zaman Portföyünüzde Dolar ve Avro Cinsinden Şirket Eurobond larına Yer Verebilirsiniz.

O Zaman Portföyünüzde Dolar ve Avro Cinsinden Şirket Eurobond larına Yer Verebilirsiniz. ŞİRKET EUROBONDLARI YATIRIM YAPARKEN HEDEFİNİZ Dolar ve Avro bazında yüksek getiri elde etmek mi? Düzenli döviz bazında nakit akışı elde etmek mi? O Zaman Portföyünüzde Dolar ve Avro Cinsinden Şirket Eurobond

Detaylı

METRO YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. YATIRIMCI HESAP AÇILIŞ SÖZLEŞMESİ

METRO YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. YATIRIMCI HESAP AÇILIŞ SÖZLEŞMESİ METRO YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. YATIRIMCI HESAP AÇILIŞ SÖZLEŞMESİ Adı ve Soyadı : Hesap No : Şubesi : T.C.Kimlik No : Sınıfı : Genel Profesyonel Talebe Dayalı Profesyonel Sözleşme No : 1 İÇİNDEKİLER

Detaylı

ALLİANZ HAYAT VE EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

ALLİANZ HAYAT VE EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER ALLİANZ HAYAT VE EMEKLİLİK ANONİM ŞİRKETİ PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 08.05.2013 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla Fon un Yatırım Amacı Portföy

Detaylı

PİYASA YAPICILIK. Aralık Dilek Demir Buğdaycıoğlu Hazine ve Türev Ürünler

PİYASA YAPICILIK. Aralık Dilek Demir Buğdaycıoğlu Hazine ve Türev Ürünler PİYASA YAPICILIK Aralık 2015 Dilek Demir Buğdaycıoğlu Hazine ve Türev Ürünler FİNANSİNVEST Piyasa Yapıcı rolüyle Finansinvest, Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında, PAY Vadeli ve FBIST BYF

Detaylı

Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi letmeleri A.. 30.06.2013 Tarihi tibarıyla Sona Eren Hesap Dönemine likin Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu

Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi letmeleri A.. 30.06.2013 Tarihi tibarıyla Sona Eren Hesap Dönemine likin Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu Sayfa No: 1 Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi letmeleri A.. 30.06.2013 Tarihi tibarıyla Sona Eren Hesap Dönemine likin Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu Sayfa No: 2 Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi

Detaylı

ALL ANZ YAŞAM VE EMEKL L K A.Ş. EMEKL L K YATIRIM FONLARI HAKKINDA B LG LER

ALL ANZ YAŞAM VE EMEKL L K A.Ş. EMEKL L K YATIRIM FONLARI HAKKINDA B LG LER ALL ANZ YAŞAM VE EMEKL L K A.Ş. EMEKL L K YATIRIM FONLARI HAKKINDA B LG LER Bu dokümanda emeklilik yat r m fonlar m z hakk nda k sa bilgiler ve risk düzeylerini bulabilirsiniz. Türk Liras Cinsinden Menkul

Detaylı

STOPAJ DURUMU. VİOP'TA ELDE EDİLEN KAZANÇLARIN VERGİLENDİRİLMESİ Tam Mükellef Dar Mükellef

STOPAJ DURUMU. VİOP'TA ELDE EDİLEN KAZANÇLARIN VERGİLENDİRİLMESİ Tam Mükellef Dar Mükellef VİOP RİSK BİLDİRİM FORMU Sermaye piyasalarında yapacağınız işlemler sonucunda kar elde edebileceğiniz gibi zarar riskiniz de bulunmaktadır. Bu nedenle işlem yapmaya karar vermeden önce, bu işlemler kapsamında

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK TURUNCU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK TURUNCU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 ARALIK 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR BÜYÜME AMAÇLI ESNEK TURUNCU EMEKLİLİK YATIRIM FONU MALİ TABLOLAR A. BİLANÇO DİPNOTLARI Anadolu Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Esnek Turuncu Emeklilik Yatırım Fonu ("Fon") mali tablo dipnotları

Detaylı

ERGO EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. GELĐR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI (EURO) FONU ĐZAHNAME DEĞĐŞĐKLĐĞĐ

ERGO EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. GELĐR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI (EURO) FONU ĐZAHNAME DEĞĐŞĐKLĐĞĐ ERGO EMEKLĐLĐK VE HAYAT A.Ş. GELĐR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI (EURO) FONU ĐZAHNAME DEĞĐŞĐKLĐĞĐ Ergo Emeklilik ve Hayat A.Ş. Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları (EURO) Emeklilik Yatırım Fonu izahnamesinin

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık No : 2010-059 Tarih : 22.10.2010 Konu : 6009 Sayılı Kanun İle Gider Vergileri Kanununda Banka Sigorta Muameleleri Vergisine İlişkin Yapılan Değişikle Alakalı Yayımlanan 87 Seri Numaralı Gider Vergileri

Detaylı