30 Mart- 03 Nisan 2015

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "30 Mart- 03 Nisan 2015"

Transkript

1 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalar yine yoğun sayılabilecek bir haftayı geride bıraktı. Hiç kuşkusuz haftanın flaş gelişmesi Suudi Arabistan ın ABD nin lojistik ve istihbarat desteği katkısı ile Yemen e askeri müdahalede bulunmasıydı. Arabistan ın ABD büyükelçisi, Yemen e saldırı olacağını açıkladığı gece boyunca petrol fiyatlarında şok yükseliş yaşandı. ABD de, yerel bölgelerin FED başkanları mevcut para politikası ve düşünceleri hakkında açıklamalarda bulundu. Haftanın son işlem gününde FED Başkanı Janet Yellen katıldığı toplantıda basının sorularını yanıtlarken planlanan faiz artırımına yönelik merak edilenleri yorumladı. Cleveland FED Başkanı Loretta Mester, FED Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, St. Louis FED Başkanı James Bullard ve FOMC de bu yıl oy hakkı bulunan Evans hafta içerisinde katıldıkları toplantılarda düşüncelerini beyan ettiler. ABD dördüncü çeyreğe ait büyüme beklentiler karşılamasa da makul düzeyde kaldı. Avrupa da hafta Yunanistan ve Almanya başbakanlarının görüşmeleriyle başladı. Borç kriziyle boğuşan Yunanistan dan reform paketi bekleniyor. Ayrıca Fitch Rating, Yunanistan ın mevcut ekonomik durumundan dolayı kredi notunu ve 2015 yılına ait büyüme tahmini düşürdü. Diğer bir gündem maddesi ise Avrupa Merkez Bankası nın ay başında yürürlüğe soktuğu varlık alım programıydı. ECB yönetim kurulu üyeleri hafta içerisinde ayrı ayrı politikanın görünümünden ve hedeflerden bahsettiler. İngiltere Merkez Bankası Carney de ülkesindeki para politikasının gidişatından bahsetti ve görüşünü bildirdi. Asya da hafta sakin geçti denilebilir. Ancak haftaya Japonya ve Çin de açıklanan ve beklenmedik şekilde sert düşen İmalat PMI endeksleri damga vurdu. Özellikle Çin de endeksin 50 seviyesinin altında düşmesi, parasal teşvik politikalarının artabileceğine dair görüşlerin ortaya çıkmasına sebep oldu. Haftanın son işlem gününde ise Japonya dan önemli verileri takip ettik. Yurt içine baktığımızda Kapasite Kullanım Oranı (KKO) ve Tüketici Güven Endeksi rakamları gündemde önemli bir yer oluştursa da Moody s in Türk bankacılık sistemi ile alakalı hazırladığı rapor piyasalarda soğuk duş etkisi yarattı. Raporun ardından Türk Lirası yeniden değer kaybetti.

2 ABD ABD de FOMC üyelerinin faiz artırımına dair açıklamaları etki yarattı. Önceliği Cuma TSİ 21:45 de San Francisco da konuşma yapan FED Başkanı Janet Yellen a vermek istiyoruz. Yellen faiz artışının bu yıl gerçekleşmesini beklediğini ifade ederken, sıkılaşmanın aşamalı olacağı mesajını verdi. Faiz artırımının önümüzdeki birkaç yıl süreceğini tahmin ettiğini ve politikanın ekonomik koşullara göre belirleneceğini belirten Yellen ''Sıkılaşma hızlanabilir, yavaşlayabilir ve duraksayabilir. Ekonomik aktivite ve enflasyonda oluşan sonuçlara göre strateji değişebilir. dedi. Haftanın ilk işlem gününde açıklama yapan Cleveland FED Başkanı Loretta Mester, ABD ekonomisi güç kazandı ve Haziran ayında bir faiz artırımı olabilir. açıklamasında bulundu. Ayrıca ekonomide şimdilerde görülen zayıflığın geçici olduğunu ve öngörü bakımından S&P % ,02 DOW % ,66 NASDAQ % ,22 "daha iyimser" olduğunu da sözlerine eklerken, sabit bırakılan FOMC faiz kararı ve kaldırılan sabırlı ifadesiyle ilgili olarak da, "Sabırlı ifadesinin son açıklama metninden çıkarmasının, sıkılaştırma için Haziran ayının uygun bir seçenek olduğu anlamına gelmemeli. dedi. Faiz konusunda bir açıklama da FED Başkan Yardımcısı Stanley Fischer den geldi. Fischer konu ile ilgili Faiz artışı yıl sonundan önce büyük olasılıkla gerçekleşecek ama pürüzsüz bir şekilde gerçekleşmeyecek ayrıca gelecekteki faiz oranlarına ilişkin belirsizlik devam ediyor. dedi.

3 ABD St. Louis FED Başkanı James Bullard da her hafta olduğu gibi geçtiğimiz hafta da faiz konusu ve ABD ekonomisine dair konuştu. Bullard, ''sabırlı'' ifadesinin kaldırılmasıyla ilgili olarak da, sabır ifadesinin kaldırılması FOMC için yeni bir çağın müjdesini veriyor ve mükemmel bir hareket dedi. Enflasyon ve büyüme konusunda ise, normalleşmenin yakın zamanda başlamaması halinde FED in enflasyonda riske girebileceğini ve ABD ekonomik büyümesinin ikinci çeyrekte toparlanacağını söyledi. Faizlerle ilgili açıklamalarda bulunan diğer bir üye ise, FOMC de bu yıl oy hakkı bulunan Evans oldu. Evans, finansal koşulların sıkılaştırılmasında herhangi bir aciliyet içinde olunmasını gerektirecek zorlayıcı bir durum yok. Öncelikle enflasyonun bir veya iki yıl içinde FED in %2 lik hedefine ulaşacağı netlik kazanmalı. Ekonomik koşullar, kısa vadeli faiz artırımlarının 2016 yılına kadar artırımının ertelenmesinin uygun olacağı bir şekilde gelişim gösterebilir" dedi. FOMC üyelerinin açıklamalarının yanı sıra haftanın son işlem günü ABD nin beklentilerin altında büyüme göstermesi öne plandaydı. Kişisel harcamalar dördüncü çeyrekte beklentileri karşılayarak % 4.4 ile 2006 ilk çeyreğinden bu yana en dik artışı göstermiş oldu. Küresel piyasaların geçtiğimiz haftaki gündem maddesi ise, Suudi Arabistan liderliğinde Yemen de bulunan Husilere karşı başlatılan hava operasyonu oldu. İran'ın da sonrasında dahil olduğu krize doğrudan müdahil olmasının, siyasi ve ekonomik alanda bölgedeki güç dengeleri üzerinde önemli etki yapması bekleniyor. Suudi Arabistan'ın ABD Büyükelçisi Adel el Cubeyr ise konuyla ilgili; Suudi Arabistan'ın Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrrabu Mansur Hadi'nin meşru hükümetini korumayı amaçladığını belirtti. Saldırının haber alınmasıyla birlikte petrol o gece 4$ değer kazandı. Açıklanan Sonuç Beklenti Önceki ABD İkinci El Konut Satışları (Şubat) (Ay) %1.2 %1.7 %-4.9 Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıl) (Şubat) 1,70% 1,60% 1,60% Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) 0,20% 0,10% 0,20% Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Şubat) 0,20% 0,20% %0.7 İmalat PMI Endeksi (Mart) 55,3 54,7 55,1 Birinci El Konut Satışları (Ay) (Şubat) 7,80% -1,30% 4,40% Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık) (Şub ) -0,40% 0,30% -0,70% Dayanıklı Malları Siparişleri (Aylık) (Şub ) -1,40% 0,40% 2,00% Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları Hizmet PMI Endeksi (Mart) 58,6 57,2 57,1 Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (4. Çeyrek) 2,20% 2,40% 2,20% Michigan Tüketici Güven Endeksi (Mart) Michigan Üniversitesi 12 Aylık Enflasyon Tahmini 3% 3% Michigan Üniversitesi 5 Yıllık Enflasyon Tahmini %2.80 %2.80

4 AVRUPA Geçtiğimiz hafta Avrupa da gündem biraz yoğundu. Haftanın ilk gününde Yunanistan Başbakanı Tsipras ile Almanya Başbakan ı Merkel bir araya geldi. Beş gün içerisinde iki gez görüşen iki mevkidaş Yunanistan ın Euro Bölgesi ndeki geleceği konusunda konuştu. Merkel, Yunanistan ın Avrupa ya ait olduğunu ve Yunan ekonomisini başarılı olmasını istediğini söyledi. Merkel; Yunan hükümetine fazladan bir yardımın geleceğine dair sinyal vermezken Yunan mevkidaş ile güven anlaşması yapmak istediğini belirtti. Euro Bölgesi, Yunanistan'a ekonomik planını sunmak için 5 gün verdi. Yunanistan Maliye Bakanı na reform taahhütlerini nasıl yerine getirebileceğine dair planı, Pazartesi gününe kadar teslim etmesi gerektiği aktarıldı. Reform paketi onaylanırsa Yunanstan bir süre için rahat nefes almış olacak. Medyadan yansıyan haberlere göre; ECB hafta başında Yunanistan ın DAX % ,33 FTSE % ,02 CAC 40 % ,06 ödeme gücü ile ilgili endişelerle birlikte Yunan bankalarının kısa vadeli ülke tahvili varlıklarını artırmalarını engelledi. Kararın hemen ardından ECB, Yunan bankalarına sağlanan Acil Likidite Yardımı (ELA) tavanını 71 milyar Euro nun üstüne çıkardı. AMB en son 12 Mart'ta ELA'nın üst bandını 600 milyon Euro arttırmıştı. *Yunanistan 9 Nisan tarihinde IMF ye yaklaşık 360 milyon Özel Çekme Hakkı ödemesi yapacak. Bu da yaklaşık olarak 458 milon Euro ya denk gelmektedir. *Yunanistan ile alakalı bir haber de kredi notunun düşürülmesiydi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan'ın yabancı ve yerli para cinsinden uzun vadeli kredi notunu "B"den "CCC"ye düşürdü. Ekonomik görünüm ise negatif de kaldı. Fitch Ratings'ten yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan'ın kredi notlarının indirilmesine gerekçe olarak, bankacılık sektöründeki sınırlı likiditenin kamu finansmanı üzerinde oluşturduğu baskının yanı sıra resmi kuruluşların ödemelerine ilişkin belirsizlikler gösterildi. Söz konusu güveni tamir etmenin zaman alacağını kaydeden Fitch Ratings, Yunanistan'a ilişkin büyüme tahminini bu yıl için yüzde 1,5'den yüzde 0,5'e revize etti. Fitch Ratings, Yunanistan'ın yabancı ve yerli para cinsinden uzun vadeli kredi notlarının görünümünü ise 17 Ocak'ta "durağandan", "negatife" çevirmişti. Bir diğer derecelendirme kuruluşu olan Standard & Poor's (S&P) da Yunanistan'ın kredi notunu Şubat başında "B"den "B-"ye düşürmüştü.

5 AVRUPA Hafta içerisinde Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyelerinden Noyer ve Liikanen, QE politikasının kısa vadeli sonuçları hakkında açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda Fransa Merkez Bankası Başkanı olan Noyer; sözlerine 2016 Eylül ayı sonuna kadar sürecek olan varlık alım programı (QE) genişlemeci para politikası duruşunun önemli ve net bir sinyaldir. cümlesi ile başladı. Varlım alım programının ECB bilançosu genişleteceğine vurgu yapan Noyer, QE nin fiyat istikrarında dengesizlik yaratabileceği korkusunun yanlış olduğunu belirtti. Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Liikanen, para politikası kararları ve alınan önlemlerin ekonomik görünüm üzerinde şimdiden belirgin ve pozitif bir etki yarattığı söyledi. Başkan, ECB nin asıl görevini yani fiyat istikrarını normale döndürmeyi uygulamayabilmek amacıyla bu adımın atıldığını ve doğru olduğunu belirtti. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney de ülkesinin ekonomi politikalarıyla ilgili konuştu. Carney, Frankfurt'taki para politikası konferansında yaptığı konuşmada bundan sonraki adımlarının faiz artışı yönünde olacağını söyledi. Ülkedeki bankaların ise sermaye yapılarında güçlenmenin devam ettiğini ve sonucun iyiye gideceğini sözlerine ekledi. Açıklanan Sonuç Beklenti Önceki Euro Bölgesi Tüketici Güven Endeksi (Mart) -3,7-6 -6,7 Almanya İmalat PMI Endeksi (Mart) Almanya Hizmet PMI Endeksi (Mart) Euro Bölgesi İmalat PMI Endeksi (Mart) Euro Bölgesi Hizmet PMI Endeksi (Mart) İngiltere Çekirdek TÜFE (Yıl) %1.2 %1.3 %1.4 İngiltere Çekirdek ÜFE (Şubat) (Yıl) %0.2 %0.4 %0.3 İngiltere Çekirdek ÜFE (Şubat) (Ay) %0.1 %0.1 %0.2 İngiltere ÜFE (Şubat) (Ay) %0.3 %0.3 %-0.9 İngiltere ÜFE (Şubat) (Yıl) 0% %0.1 %0.3 Almanya IFO İş Güven Endeksi (Mart) Almanya Mevcut Değerlendirme (Mart) Almanya İşletme Beklentiler (Mart) İngiltere BBA Mortgage Kredi Onayları Almanya GFK Tüketici Güven Endeksi (Nisan) 10 9,80 9,70 İngiltere Çekirdek Perakende Satışlar (Şubat) (Ay) %0.7 %0.4 %-0.3 İngiltere Çekirdek Perakende Satışlar (Şubat) (Yıl) %5.1 %4.2 %5.2 İngiltere Perakende Satışlar (Şubat) (Ay) %0.7 %0.4 %0.1 İngiltere Perakende Satışlar (Şubat) (Yıl) %5.7 %4.7 %5.9 İngiltere Ulusal Konut Fiyat Endeksi (Mart) (Yıl) %5.1 %5.7 İngiltere Ulusal Konut Fiyat Endeksi (Mart) (Ay) %0.1 %-0.1

6 ASYA Geçtiğimiz hafta Asya tarafında açıklanan önemli ekonomik verilere baktığımızda, Japonya da ve Çin de İmalat PMI beklentilerin altında kaldı. Japonya PMI 50.4 seviyesinde gelirken, Çin PMI 49.2 düzeyinde geldi. PMI ın Japonya da 52.1 seviyesinde, Çin de 50.6 düzeyinde gelmesi bekleniyordu. Özellikle Çin tarafında beklenmedik şekilde düşen İmalat endeksi piyasalarda şok etkisi yarattı. 50 seviyesinin altına düşen endeks başta bakır olmak üzere bir çok emtiada ani düşüşlere sebep oldu. Japonya da izlediğimiz ardı ardına gelen önemli ekonomik verilerden, Hane Halkı Harcamaları aylık bazda %0.8 seviyesinde artış gösterirken, yıllık bazda %2.9 düzeyinde azalış gösterdi. Japonya da açıklanan şubat ayına ait TÜFE %2.0 seviyesinde, Çekirdek TÜFE ise %2.0 düzeyinde gerçekleşti. İşsizlik Oranı da beklendiği gibi %3.5 seviyesinde geldi. Asya kıtasının diğer bir önemli ekonomisi olan Yeni Zelanda dan gelen verilere baktığımızda, şubat ayına ait İhracatlar 3.92 milyar NZD seviyesinde, İthalatlar ise 3.87 milyar NZD düzeyinde gerçekleşti. İhracat ve İthalat rakamları sonrası Ticaret Dengesi ise, aylık bazda 50 milyon NZD fazla verirken, yıllık bazda milyon NZD açık verdi. Hafta boyu açıklamalarını takip ettiğimiz Japonya Merkez Bankası nın (BOJ) yeni üyesi Yutaka Harada, %2 lik enflasyon hedefine iki yıllık süre zarfında ulaşmanın zor olacağını söyledi. Harada ayrıca, hedeflenen enflasyon rakamı ile süreyi sabit bir amaç olarak görmek zor hatta imkansız olabilir. Düşen petrol fiyatları gibi olumlu faktörler sayesinde bu hedefe 2 yılda ulaşılmaması büyük bir sorun olmaz ifadelerine yer verdi.

7 ASYA Açıklanan Sonuç Beklenti Önceki Yeni Zelanda Westpac Tüketici Güveni(1.çeyrek) Japonya İmalat PMI Çin İmalat PMI Yeni Zelanda İhracat(Şub) 3.92 milyar NZD 4 milyar NZD 3.68 milyar NZD Yeni Zelanda İthalatlar(Şub) 3.87 milyar NZD 3.75 milyar NZD3.64 milyar NZD Yeni Zelanda Ticaret Dengesi (Aylık) (Şub) milyon 50 milyon NZD NZD 33 milyon NZD Japonya Hane Halkı Harcamaları (Aylık) (Şub) %0.8 %0.5 -%0.3 Japonya Hane Halkı Harcamaları (Yıllık) (Şub) -%2.9 -%3.2 -%5.1 Japonya Çekirdek TÜFE (Yıllık) (Şub) %2.0 %2.1 %2.2 Japonya TÜFE (Yıllık) (Şub) %2.2 %2.4 Japonya İşsizlik Oranı(Şub) %3.5 %3.5 %3.6 Japonya Perakende Satışlar(Yıllık) (Şub) -%1.8 -%1.5 -%2.0

8 TÜRKİYE Türkiye geçtiğimiz haftayı ekonomik veriler açısından oldukça sakin geçirdi. Haftanın ilk gününde Tüketici Güven Endeksi açıklandı. Şubat ayı için 68.1 olarak açıklanan veri, Mart ayında son altı yılın en düşük seviyesine gerileyerek 64.4 olarak açıklandı. Endeksin 100 den büyük olması tüketici güveninde iyimser durum, 100 den küçük olması ise tüketici güveninde kötümser durum olduğunu gösteriyor. 25 Mart Çarşamba günü açıklanan Mart ayı Kapasite Kullanım Oranı bir önceki aya göre 0.4 puan azalarak %72.4 seviyesinde açıklandı. TCMB nin 2649 işyerine uyguladığı İktisadi Yönelim Anketi ne göre belirlenen verinin %72.5 olarak açıklanması bekleniyordu. Mart ayı İmalat Güveni verisi ise bir önceki aya göre yüksek gelerek olarak açıklandı. Haftanın son gününde Şubat ayı Yabancı Turist Girişi açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Şubat ayında ülkemize gelen yabancı turist sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre %2.30 arttı. Veri bir önceki ay %9.08 olarak açıklanmıştı. Dünyanın en önemli kredi derecelendirme kuruluşlarından biri olan Moody s, Çarşamba günü Türkiye deki bankacılık sistemi üzerine bir değerlendirme raporu yayınladı. Raporda Türk bankacılık sistemine negatif not veren Moody s, bankaların büyüme fırsatlarını azaltacak ve borçlananların ödeme gücünü zayıflatacak ekonomik büyümedeki yavaşlama ve kurdaki oynaklık sebebiyle bu notu verdiğini açıkladı. Bu haberden sonra Türk Lirası ndaki değer kaybıyla USDTRY haftanın en yüksek çıkışını yaptı. Türkiye Bankalar Birliği nden gelen açıklamaysa Moody s in bu raporuna katılmadıkları yönündeydi. Cuma günü TBB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın yaptığı açıklamada makro istikrarın korunduğu, büyümenin sürdürüldüğü ve bankaların özkaynaklarını güçlü kılacak kadar karlı olduğu durumlarda Türk bankacılık sektörünün makul ölçüdeki riskleri ve beklenmedik şokları yönetebileceğini belirtti. Açıklanan Sonuç Beklenen Önceki Tüketici Güveni (Mart) Kapasite Kullanım Oranı (Mart) %72.4 %72.5 %72.8 İmalat Güveni (Mart) Yabancı Turist Girişi (Yıllık) (Şubat) %2.30 %9.08

9 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Global piyasalarda önümüzdeki hafta birbirinden önemli veriler açıklanacak. Bunların başında da Cuma günü gelecek olan ABD Tarım Dışı İstihdam rakamı olacak. Pazartesi günü; gece saatlerinde Japonya dan Sanayi Üretimini takip edeceğiz. Sabah TSİ 10:30 da İngiltere Merkez Bankası tarafından açıklanacak kredi hacim rakamlarını izleyeceğiz. Hemen ardından Euro Bölgesi nde TÜFE beklentisi Hizmet Sektörü ve İmalat Sektörü Güven Endeksi açıklanacak. TÜFE beklentisi öğleden sonra Almanya da da açıklanacak. ABD tarafında ise tüketim giderleri fiyat endeksi takip edilecek. Hemen ardından Beklemedeki Konut Satışlarını izleyeceğiz. Salı günü global piyasalarda bazı ülkelerin ekonomik büyüme rakamları açıklanacak. Gece saatlerinde Avustralya dan HIA Birinci El Konut Satışları ve Özel Sektör Kredi hacmi takip edilecek. Sabahın erken saatlerinde Almanya perakende satışlar ve işsizlik oranı açıklanacak. Türkiye den ise yurtiçinde günün en önemli verisi 2014 yılına ait ekonomik büyüme (GSYİH) rakamı olacak. Öğlen saatlerine yaklaştıkça Türkiye den sonra İngiltere de de 2014 yılına ait GSYİH rakamını takip edeceğiz. Euro Bölgesi nde işsizlik oranı Mart ayına ait öncü TÜFE verileri açıklanacak. Öğleden sonra Kanada dan da Ocak ayına ait GSYİH açıklanacak. Çarşamba günü; Japonya dan gece saatlerinde Tankan verilerini takip edeceğiz. Hemen ardından ise Avustralya da Konut İzinleri açıklanacak. TSİ de ise Çin den geçen hafta hayal kırıklığı yaratan imalat ve imalat dışı PMI endekslerini izleyeceğiz. Sabah saatlerinde öğlene kadar da Avrupa dan bir çok ülkede İmalat PMI ı takip edeceğiz. TSİ 10:00 da Türkiye de ihracat hacmi açıklanacak. Öğleden sonra günün neredeyse en önemli verisi ABD deki ADP Özel Sektör Tarım Dışı İstihdam rakamı olacak ve hemen ardından ISM İmalat ve İmalat Dışı Endekslerini takip edeceğiz. Perşembe günü; gece saatlerinde Avustralya da ticaret hacmi ve ticaret dengesi rakamları açıklanacak. Sabah saatlerinde İngiltere den İnşaat PMI Endeksi gelecek. Öğleden sonra ise ABD de haftalık işsizlik maaşı başvuruları, ticaret dengesi ve fabrika sipariş rakamları açıklanacak. Haftanın son işlem günü Cuma ya geldiğimiz de; ABD, Almanya, İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada nın başına çektiği bir çok ülkede piyasalar Kutsal Cuma (Good Friday) sebebiyle kapalı olacak. Gece saatlerinde Çin den Hizmet PMI Endeksi ni takip edeceğiz. Türkiye den ise sabah TÜFE ve ÜFE rakamları açıklanacak. Cuma günü ABD piyasaları kapalı olmasına rağmen öğleden sonra Tarım Dışı İstihdam rakamı açıklanacak. Ayrıca ABD den işsizlik oranı ve haftalık ortalama kazanç oranını izleyeceğiz.

10 EURUSD Geçtiğimiz haftaya seviyesi üzerinde başlayan EURUSD paritesi, 18 Mart tarihinde yapılan FOMC toplantısını fiyatladı. Pazartesi günü Yunanistan ile Almanya başbakanlarının yaptığı zirveden ılımlı mesajlar geldi. Perşembe günü ABD den beklentiden iyi açıklanan TÜFE ve Haftalık İşsizlik Maaşı Başvurularına cuma günü beklenti düzeyinde açıklanan ABD dördüncü çeyrek ekonomik büyüme ve Michigan tüketici güven endeksi rakamları eklenince gerileme yaşandı. Bu hafta gerek Avrupa dan gerekse ABD tarafından ekonomik aktivite adına çok kritik veriler gelecek. Özellikle Çarşamba ve Cuma günü Tarım Dışı İstihdam rakamlarına odaklanacağız. EURUSD 13 Mart tarihinden bu yana süre gelen yükselen trend desteği üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Trendin başladığı yerden tepesine çekilecek Fibonacci düzeltme seviyeleri bu hafta yakından takip edilebilir. Paritede hali hazırda düşmeye devam eden momentum işlemleri ile yükselen trendin kırılması halinde (~ Fibo %50) (~ Fibo%61.8) ve destekleri takip edilebilir. Paritede, geçmişte yüksek seviyelerdeyken direnç görevi görmüş dört saatlik 100 birim hareketli ortalama ise destek konumunda bulunuyor. Bu noktadan kazanabileceği ivme ve seviyesi üzerinde dört saatlik kapanışlar alımları tekrar başlatabilir. Bu durumda da dirençlerini izleyeceğiz.

11 GBPUSD GBPUSD paritesinde hareketlerin bu hafta daha çok doların performansına bağlı olarak gerçekleştiğini görmekteyiz. Dolar, kişisel harcamalardaki artışın FED'i faiz artışı için ikna etmeyeceği yönündeki algı oluşması ile düşüşünü ikinci haftaya taşırken paritenin de yukarı yönlü işlemler gerçekleştirme çabasında olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca İngiltere'nin için faiz artırımı ile ilgili olarak BOE Başkanı Mark Carney'in açıklama yaptığını görüyoruz. Carney "Bundan sonraki adımımız faiz artırımı yönünde olacak" derken, bankacılık sektörüne yönelik açıklamalarda da bulundu. Batmayacak kadar büyük banka sorununun geride kaldığını ifade eden BOE Başkanı, aldıkları önlemlerin bankaların mali yapısını güçlendirdiğini de ayrıca açıklamalarına ekledi. GBPUSD paritesine teknik açıdan bakarsak; haftalık kapanışını desteği üzerinde gerçekleştirdiğini gördüğümüz paritede işlemlerin bu seviye üzerinde güçlenmesi hainde izleyeceğimiz dirençler , ve seviyelerinde bulunuyor. Dolar lehine güçlenme ile aşağı yönlü işlemlerin altında oluşmaya başlaması durumunda ise ilk olarak daha aşağıda ise ve seviyeleri destek olarak takip edilebilir. 4 saatlik grafikte MACD de (12,26,9) oluşan negatif kesişmenin aşağı yönlü işlemleri destekleyebileceğini belirtmek isteriz. Destekler; Dirençler;

12 USDJPY Geçtiğimiz hafta dolar ve yen tarafındaki önemli gelişmelere baktığımızda, ABD de Çekirdek TÜFE bir önceki veride de olduğu gibi %0.2 seviyesinde gerçekleşti. ABD de izlediğimiz 4.çeyreğe ait GSYİH Oranı da bir önceki revizede olduğu gibi %2.2 düzeyinde geldi. Japonya da ise çekirdek TÜFE ve İşsizlik Oranı hafif azalış gösterdi. Konuşmasını takip ettiğimiz FED Başkanı Yellen ise, faiz artışının bu yıl gerçekleşmesini beklediğini ifade ederken, sıkılaşmanın aşamalı olacağını söyledi. USDJPY Paritesine Teknik Olarak Baktığımızda; Haftaya direnç seviyesinin hemen altından açılarak başlayan paritede, hafta boyu aşağı yönlü seyir izlendi. Haftayı da desteğinde kapattı. Aşağı yönlü seyrin devam etmesi halinde takip edeceğimiz diğer destekler ve seviyesinde bulunuyor ana destek seviyemiz üzeri günlük ve haftalık kapanış devam ettiği sürece dolar lehine işlemlerin olabileceğini belirtelim. Bu durumda takip izleyeceğimiz dirençlerimiz ise / ve seviyesinde bulunuyor. Daha yukarıda bulunan ana direnç seviyemiz üzeri fiyatlamada yukarı yönlü seyrin hız kazanabileceğini hatırlatalım. Destekler: Dirençler: /

13 S&P500 FUTURES SP500 Haziran Vadeli kontrat geçtiğimiz hafta güçlü doların şirket karlılıklarını düşürdüğü algısıyla geriledi. Bu algının oluşmasında dayanıklı mal siparişlerinde görülen keskin düşüş başroldeydi. Ayrıca Orta Doğu da baş gösteren jeopolitik risklerde endekslerde genel olarak aşağı yönlü seyrin hakim olmasına neden oldu. Hafta içinde 2108 direncinin hemen altında bulunan düşen trend direncinden satıcı bulan kontrat 2084 seviyesi altında saatlik bar kapanışları oluşmasıyla sert geri çekildi seviyesinde bulunan ana destek seviyemizde alıcılarla karşılaşan kontratta bu seviye altında günlük kapanış oluşmadı. Yukarı yönlü trendde yorgunluk emareleri görülen kontratta bu hafta içinde geri çekilmenin devam etmesi ve 2036 ana destek seviyesinin günlük bazda kırılması halinde geri çekilmeler bir sonraki ana destek seviyesi olan 1980 seviyesine kadar devam edebilir. Ayrıca 100 günlük hareketli ortalaması altında haftalık kapanış oluşmasının kontratta dikkat çektiğini belirtmek isteriz. Destekler: Dirençler:

14 ALTIN Hafta boyu Altın ı etkileyen en önemli gelişme, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen deki hedefleri bombalamaya başlamaları oldu. Bu gelişmenin güvenli varlıklara olan talebi arttırması, ALTIN fiyatlarını 1219 seviyesine kadar yükseltti. Ancak ardından gelen kar satışlarıyla geri çekilme yaşandı. ABD tarafından açıklanan Çekirdek TÜFE ve GSYİH Oranları nda fazla bir değişik olmaması ise ALTIN fiyatlarına çok etki etmedi. Teknik Olarak Baktığımızda; Haftaya 1184 ana direnç seviyemizin altında açılarak başlayan ALTIN, sonrasında bu direnci kırarak 1219 seviyesine kadar yükseldi. Haftayı da geri çekilerek 1196 desteği üzerinde seviyesinden kapattı. Geri çekilmenin devamında ve 1196 seviyesi altında ilk olarak 1184 ve 1177 destekleri takip edilebilir ana destek seviyemiz altında günlük ve haftalık kapanış olması durumunda ise geri çekilme 1155 destek seviyesine kadar devam edebilir üzerinde yukarı yönlü işlemlerde ise ilk olarak 1205 ve 1217 dirençleri izlenebilir. Destekler; Dirençler;

15 BRENT Hafta boyu petrol tarafında yaşanılan önemli gelişmelere baktığımızda, Çarşamba günü Euro Bölgesi nden gelen olumlu veriler doğrultusunda Brent petrolde yukarı yönlü işlemler gerçekleşti. Aynı gün, ABD Enerji Bilgi Yönetimi tarafından açıklanan petrol stokları verisi 5.1 olarak beklenirken 8.2 milyon varil olarak açıklandı. Böylece Brent petrolde tekrar satış baskısının oluştuğunu izledik. Perşembe günü ise, dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan, petrol açısından önemli jeopolitik konuma sahip Yemen de Kararlılık Operasyonu adını verdiği bir askeri eylem başlattı. Bu operasyonun gerekçesi olarak ise petrol dağıtım noktalarında oluşan sevkiyat riskini gösterdi. Bu gelişmeler neticesinde, Brent petrol bu hafta %5.8 artış kaydetti. Hafta boyunca yukarı yönlü seyrin devam ettiği Brent petrol, 4 saatlik zaman diliminde 21 ve 5 lik hareketli ortalamanın altında seyrediyor. Haftayı ana desteğimiz üzerinde kapatan petrolde, takip edeceğimiz ilk dirençler ve seviyelerinde bulunuyor ana desteği altında günlük ve haftalık kapanışların oluşması ile satış baskısının hız kazanabileceğini belirtelim. Bu durumda ise desteklerini izleyeceğiz. Destekler; Dirençler;

16 USDTRY USDTRY kuru 24 Mart Salı günü haftanın en düşük seviyesi olan seviyesine kadar düştükten sonra, Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi nin beklenti üzerinde gelmesiyle yönünü yukarı çevirdi. Kurun sert çıkış yapmasına neden olan haber dünyanın en önemli kredi derecelendirme kuruluşlarından olan Moody s den geldi. Moody s, Türkiye bankacılık sektörü üzerine yazdığı değerlendirme raporunda, kurlardaki oynaklık ve ekonomik büyümedeki yavaşlama sebebiyle bankacılık sektör notunu negatif olarak açıkladı. Haftanın son gününde direncine kadar çıktıktan sonra seviyesine kadar geriledi. Teknik açıdan incelediğimizde USDTRY kuru direncinden satıcı bularak haftalık kapanışını desteği üzerinden gerçekleştirdi. TL lehine fiyatlamaların devam etmesi ve desteğinin kırılması durumunda takip edeceğimiz sonraki destekler ve seviyelerinde bulunuyor ana desteğimiz olduğunu ve bu seviyenin üzerinde tutunma devam ettiği sürece Dolar lehine işlemlerin devam edebileceğini hatırlatmak isteriz desteğinin çalışması halinde ise ilk olarak ve sonrasında dirençlerini izleyeceğiz ana direnç seviyemiz ve bu seviye üzerinde kalıcılık oluşursa, alım iştahı artabilir. Destek: Direnç:

17 EURTRY EURTRY kuruna baktığımızda yukarı yönlü işlemlerin devam etme eğilimde olduğunu görmekteyiz. Yurtiçi tarafından siyasi tartışmaların hız kazandığını gördüğümüz haftada bir yandan da Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının etkili olduğunu görüyoruz. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı MarioDraghi, Euro Bölgesi'nde toparlanmanın hala zayıf seyrettiğini belirterek, toparlanmanın yapısal olmadığını söyledi. Ayrıca ciddi şekilde düşük olan enflasyonla mücadele için parasal genişlemenin çok önemli olduğunu belirten Draghi büyüme potansiyelini artırmak için yapısal reformların gerekli olduğunu da açıklamalarına ekledi. EURTRY kuruna teknik açıdan bakarsak; haftalık açılıştan itibaren yukarı yönlü işlemlerin güçlendiğini gördüğümüz kurda perşembe günü haftanın zirvesini ulaştığını görmekteyiz. Haftalık kapanışını ana destek seviyemizin hemen üzerinde gerçekleştirdiğini gördüğümüz kurda işlemlerin bu seviye üzerinde devam etmesi halinde dirençler , ve seviyelerinde bulunuyor ana destek seviyemiz üzeri günlük ve haftalık kapanış olduğu sürece yukarı yönlü seyrin artabileceğini belirtelim. TL lehine işlemlerin gerçekleşmesi ve seviyesi altına inilmesi durumunda takip edeceğimiz destekler ise , ve seviyelerinde bulunuyor. Destekler; Dirençler;

18 VIOP 30 Hafta içinde derecelendirme şirketleri ve Körfezde yaşanan müdahale ile beraber Yurtiçi piyasalarda da hareketlilik hakimdi. Hafta başında Fitch değerlendirmesi ile alıcılı seyreden VİOP30 Nisan Vadeli Endeks Kontratı, Moody's kuruluşunun Türkiye Bankacılık Sektörünü değerlendirdiği raporda negatif görünüm açıklaması ile sert satışlara yöneldi. Suudi Arabistan'ın Yemen'deki iç karışıklığı bahane ederek müdahale etmesi de Körfez Savaşı yıllarının ülkemizde hissedilen etkisini hatırlattı ve Yurtiçi piyasalarda negatif havayı devam ettirdi. Endeksi teknik açıdan değerlendirecek olursak; haftalık kapanışın kritik seviyesi altında gerçekleşmesi, önümüzdeki hafta kontratta satış baskısının devam edebilme ihtimalini öne çıkardığını söyleyebiliriz. Bu seviye altında kalıcılığın devam etmesi durumunda kontratta satış baskısı artabilir. Bu durumda ilk olarak desteğini takip edeceğiz. Alış yönlü işlemlerin görülebilmesi adına kritik seviyesi üzerinde kalıcılık aradığımızı belirtelim. Bu halde ilk direnç seviyemizdir. Destekler: Dirençler:

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 Piyasalar için Kritik Gün Dün Dolar varlıklarında meydana gelen değer kazanımı piyasalarda sert fiyatlamalara neden oldu. EURUSD paritesi 1,1200 seviyesine dek geri çekilse

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı 22 Haziran 2017 22 Haziran 2017 Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı Dün ABD de Mevcut Ev Satışları verisinin beklentilerin üzerinde artış gösterdiğini gördük. Gün içerisinde Dolar da yükseliş isteği artsa

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - Cari Denge *11:30 Euro Bölgesi - Sentix Yatırımcı Güven Endeksi *17:00 ABD - İstihdam Trend Endeksi *19:25 ABD - FOMC Üyesi Lockart'ın

Detaylı

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR 06-10 Şubat 2017 ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, BOJ, FED ve BoE nin yılın ilk toplantıları yakından takip edildi. Ülke Merkez

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim 13-17 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya da açıklanan fabrika siparişleri verisi beklentileri

Detaylı

30 Ocak 03 Şubat

30 Ocak 03 Şubat 30 Ocak 03 Şubat 2017 2017 Küresel Piyasalar Trump ın Kararnameleri ile Risk İştahını Azaltırken, Yurtiçinde GündemFitch ve S&P Kararları Küresel piyasalar geçtiğimiz haftayı borsalardaki ralli ile kapattı.

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da Nisan ayı İthalat fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 azalırken

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Perakende satışlar verisi Nisan

Detaylı

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *Tatil ABD Anma Günü *Tatil İngiltere *02:50 Japonya Ticaret Dengesi, İhracat ve İtlahat Hacmi Salı; *01:45 Yeni Zelanda Ticaret Dengesi, İhracat ve İthalat

Detaylı

15 Haziran - 19 Haziran 2015

15 Haziran - 19 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 10:00 Almanya Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann ın Konuşması 10:00 Türkiye İşsizlik Oranı, Bütçe Dengesi 12:00 Euro Bölgesi Ticaret Dengesi 13:00

Detaylı

30 Kasım ABD de Büyümenin Yukarı Yönlü Revizesi Dolar ı Güçlü Tutuyor.

30 Kasım ABD de Büyümenin Yukarı Yönlü Revizesi Dolar ı Güçlü Tutuyor. 30 Kasım 2016 30 Kasım 2016 ABD de Büyümenin Yukarı Yönlü Revizesi Dolar ı Güçlü Tutuyor. Haftaya geri çekilme hareketi ile başlayan Dolar, bugün itibariyle yönünü tekrardan yukarı çevirdi. ABD ekonomisinin

Detaylı

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD ve K.Kore arasında yaşanan gerilim sonrasında dolar kanadında değer

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

28 Haziran 03 Temmuz 2015

28 Haziran 03 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya Sanayi Üretimi ve Perakende Üretimi *11:30 İngiltere BOE Tüketici Kredisi Hacmi, M4 Para Arzı *12:00 Euro Bölgesi Tüketici Güven Endeksi,

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor 15 Mayıs 2017 15 Mayıs 2017 Dolar Kazançlarını Geri Veriyor Geçtiğimiz haftayı genel olarak değer kazanarak geçiren Dolar endeksinde haftanın son günü meydana gelen değer kaybı 99,15 seviyelerini gündeme

Detaylı

24-28 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

24-28 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *10:30 Almanya - İmalat ve Hizmet PMI *11:00 Euro Bölgesi - İmalat ve Hizmet PMI Salı; *09:00 Almanya - GSYİH 2. Çeyrek *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım

Detaylı

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK.

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. 06 Mart 2017 06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Cuma günü Japonya'da açıklanan makro veriler karışık bir tablo çizerken Yen kanadında

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor 29 Mayıs 2017 29 Mayıs 2017 Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD ilk çeyrek büyüme verisi ile beraber değer kazanan Dolar endeksi bugün ABD piyasalarının

Detaylı

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü: *02:30 Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısının Konuşması *02:50 Japonya Çekirdek Makine Siparişleri *04:30 Çin Konut Fiyatları *07:30 Japonya

Detaylı

24 Temmuz Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak. Haftalık Ekonomik Takvim

24 Temmuz Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak. Haftalık Ekonomik Takvim 24-28 Temmuz 2017 Haftaya Piyasalar Merkez Bankaları Toplantılarına Odaklanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde BoJ ve ECB nin Temmuz ayı toplantıları yakından takip edildi. BOJ

Detaylı

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017 22 Mart 2017 22 Mart 2017 Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de TÜFE rakamları Şubat ayında yüzde 0,7 ve yıllık bazda yüzde 2,3 ile Eylül 2013

Detaylı

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017

Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor. 1 Şubat 2017 01 Şubat 2017 01 Şubat 2017 Küresel Piyasalarda Dolar Aleyhine Hareketler Devam Ediyor Trump ın ABD de göçmen krizine ilişkin imzaladığı kararname piyasalarda Dolar aleyhine hareketler yaratmaya devam

Detaylı

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK 27-31 Mart 2017 SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Şubat ayı TÜFE rakamı yüzde 0,7 artış kaydetti. İngiltere de açıklanan

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ AMB politika faizini açıkladı Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika faizini değiştirmeme kararı aldı. AMB, faizi yüzde 0.05 ile

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

OPEC Petrol Arzını Kısma Konusunda Anlaştı, ABD de Özel Sektör İstihdamı Arttı

OPEC Petrol Arzını Kısma Konusunda Anlaştı, ABD de Özel Sektör İstihdamı Arttı 1 Aralık 2016 OPEC Petrol Arzını Kısma Konusunda Anlaştı, ABD de Özel Sektör İstihdamı Arttı Petrol ihraç eden ülkelerin üretim miktarı üzerinde anlaşmaya varmış olması ile Ham Petrol 50 Dolar a yükseldi.

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Mart 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Mart 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Pound Dolar Teknik Analiz Haftanın son işlem gününde

Detaylı

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak 19 Aralık 2016 19 Aralık 2016 ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak Cuma günü akşam saatlerinde Çin in ABD ye ait insansız denizaltı aracına el koymasıyla siyasi gerilim arttı. Bu

Detaylı

17-21 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

17-21 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - GSYİH *10:00 Türkiye - İşsizlik Oranı *12:00 Euro Bölgesi - Ticaret Dengesi *17:00 ABD - Empire State İmalat Endeksi Salı; *04:30 Avustralya

Detaylı

22 Haziran - 26 Haziran 2015

22 Haziran - 26 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm Gün Çin Tatil Tüm Gün Euro Bölgesi Eurogroup Toplantısı 01:00 Yeni Zelanda Westpack Tüketici Güven Endeksi 10:00 Türkiye Tükketici Güven Endeksi 17:00

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA 03.08.2017 Geçtiğimiz günü tarım dışı istihdamın öncül verisi olan ADP Tarım Dışı İstihdamı takip ederek geçirdik. Görece yatay seyreden piyasada az da olsa volatilite yaratması

Detaylı

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta Tarım Dışı İstihdam ve PMI verileri takip edildi. Tarım Dışı İstihdam da beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek.

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. 01 Ağustos 2017 Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Haziran ayı perakende Satışlar verisi aylık

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

02 Şubat Fed 2017 Yılının İlk Toplantısını Gerçekleştirdi Faiz Artırımına İlişkin Net Sinyal Yok. 2 Şubat 2017

02 Şubat Fed 2017 Yılının İlk Toplantısını Gerçekleştirdi Faiz Artırımına İlişkin Net Sinyal Yok. 2 Şubat 2017 02 Şubat 2017 02 Şubat 2017 Fed 2017 Yılının İlk Toplantısını Gerçekleştirdi Faiz Artırımına İlişkin Net Sinyal Yok Küresel piyasalar Trump ın söylemlerindeki tedirginlik ile satış baskısını bastırırken

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 20-24 Şubat 2017 Haftaya dikkatler FOMC Toplantı Tutanaklarında olacak Hafta genelinde ABD de tarafında Yellen ve Fischer tarafından yapılan açıklamaları takip ettik. Yellen 2017 yılında faiz artırım miktarının

Detaylı

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor Yurtdışı piyasalara baktığımızda dün ilk olarak ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları takip edildi. Aşağı yönlü risklerin azaldığına değinen

Detaylı

Teknik Bülten 27 Ocak 2017 Cuma

Teknik Bülten 27 Ocak 2017 Cuma Güne Başlarken ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre 21 Ocak'ta sona eren haftada haftalık işsizlik maaşı başvuruları 22 bin kişi artışla 259 bin oldu. Bu, 4 haftanın en yüksek seviyesi. Beklenti 247

Detaylı

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 10-14 Temmuz 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Hafta içerisinde, FED ve ECB para politikası toplantı tutanakları yakından takip edildi.

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Aralık 2016, Sayı: 47. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 47 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık 03-07 Temmuz 2017 Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık Hafta içerisinde, Merkez Bankaları açıklamaları sonrasında Sterlin ve Euro da

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 5 9 Aralık 2016 OPEC Kararı ile Güçlü Petrol, TL de ise Negatif Ayrışma Şiddetleniyor Hafta genelinde açıklanan olumlu ABD makroekonomik datalar ile Dolar daki güçlü duruşun devam ediyor. Euro Bölgesinden

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Fitch, Türkiye nin kredi notu ve görünümünü korudu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BBB- olarak korurken, kredi notunun Durağan olan görünümü de değiştirmedi.

Detaylı

Teknik Bülten. 05 Ocak 2016 Salı

Teknik Bülten. 05 Ocak 2016 Salı DÜNDEN KALANLAR... Çin'de beklentilerden zayıf gelen imalat vesinin ardından işlemlerin durdurulması ve Suudi Arabistan - İran gerginliği gelişen ülke hisse senedi piyasalarının Ağustos'tan beri en büyük

Detaylı

4 Eylül Eylül 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

4 Eylül Eylül 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? PAZARTESİ 02:50 - JAPONYA - Sanayi Üretimi (Tem) 09:00 - ALMANYA Almanya Perakende Satışları (Tem) 12:00 - EURO Bölgesi -TÜFE 16:45 - ABD Chicago PMI (Ağu) SALI

Detaylı

03 Ocak Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda. 03 Ocak 2017

03 Ocak Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda. 03 Ocak 2017 03 Ocak 2017 03 Ocak 2017 Yeni Yılın İlk Haftasında Çin Verileri Ön Planda Çin tarafında İmalat PMI ve İmalat Dışı PMI rakamları yakından takip edildi. İmalat PMI 51.4, İmalat Dışı PMI 54,5 olarak beklentilerin

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD Japonya MB ndan sınırlı genişleme Hükümetinin 28 trilyon yenlik ek teşvik paketinin

Detaylı

Teknik Bülten. 26 Şubat 2016 Cuma

Teknik Bülten. 26 Şubat 2016 Cuma Güne Başlarken... ABD hisse senetleri, banka ve teknoloji hisselerine gelen alımların öncülüğünde yedi haftanın en yüksek seviyesine çıktı. San Francisco Fed Başkanı John Williams faiz artışını ağırdan

Detaylı

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR 24 Şubat 2017 24 Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR Yurtiçi gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya dördüncü çeyrekte beklentiler

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim

29 Mayıs Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı. Haftalık Ekonomik Takvim 29-02 Haziran 2017 Piyasalar Haftaya Sakin Giriş Yaptı FOMC tutanakları sonrası zayıflayan Dolar endeksi ilk çeyrek ABD büyüme verisi ile beraber değer kazandı. Geçtiğimiz hafta Dolar baskısını yakından

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Ağustos 2015, Sayı: 22. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 22 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI Yurtdışı gelişmeler; İtalya da Ocak ayında TÜFE aylık bazda yüzde 0,3 yıllık bazda yüzde 1 artış gösterdi. Almanya da açıklanan

Detaylı

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek 05 Mayıs 2017 Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde beklentilerin üzerinde açıklanan

Detaylı

30 Aralık Yılın sonuna geldiğimiz bugün Dolar/TL düzeltmesini yapıyor

30 Aralık Yılın sonuna geldiğimiz bugün Dolar/TL düzeltmesini yapıyor 30 Aralık 2016 30 Aralık 2016 Yılın sonuna geldiğimiz bugün Dolar/TL düzeltmesini yapıyor Yılın sonuna yaklaştığımız bugün de piyasalarda düşük volatilite sürüyor. Dün sabah itibariyle 103 seviyesi altına

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi ZEW Güven Endeksi ve FOMC Üyesi Braniard ın Açıklamaları Ön Planda

Bugün, Euro Bölgesi ZEW Güven Endeksi ve FOMC Üyesi Braniard ın Açıklamaları Ön Planda 13 Kasım 2018 Bugün, Euro Bölgesi ZEW Güven Endeksi ve FOMC Üyesi Braniard ın Açıklamaları Ön Planda 13 Kasım 2018 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan Sermaye Malları Fiyat Endeksi

Detaylı

28 Mayıs Haftalık Ekonomik Takvim. Bu Hafta Piyasalarda, ABD Büyüme, PCE ve TDİ Verileri Ön Planda

28 Mayıs Haftalık Ekonomik Takvim. Bu Hafta Piyasalarda, ABD Büyüme, PCE ve TDİ Verileri Ön Planda Bu Hafta Piyasalarda, ABD Büyüme, PCE ve TDİ Verileri Ön Planda İngiltere de açıklanan TÜFE verisi Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık bazda yüzde 2,4 oranında artış gösterdi. Fed in 1-2 Mayıs

Detaylı

Teknik Bülten 15 Aralık 2016 Perşembe

Teknik Bülten 15 Aralık 2016 Perşembe Güne Başlarken ABD Merkez Bankası FED, gösterge faiz olan federal fon oranını 25 baz puan artırarak, yüzde 0.25-yüzde 0.50'den yüzde 0.50-yüzde 0.75'e yükseltti. Fed yetkililerinin tahminlerinden oluşan

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 9 13 Ocak 2017 FOMC Toplantı Tutanakları, Dolar Kanadında Hareketliliği Artırdı Yurtdışı gelişmeler, 2017 yılının ilk haftasında Çin tarafında açıklanan PMI rakamları takip edildi. PMI rakamları karmaşık

Detaylı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı 07 Haziran 2017 07 Haziran 2017 Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı Dün sakin veri akışı olması nedeniyle sınırlı fiyat hareketliliği içerisinde olan piyasalarda Dolar ın günü sınırlı da olsa

Detaylı

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK 27-03 Mart 2017 ABD BAŞKANI TRUMP IN YAPACAĞI KONUŞMA FİYATLAMALAR AÇISINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLECEK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan PMI rakamları beklentileri

Detaylı

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim 12 16 Aralık 2016 FED Faiz Oranı Kararı ve 2017 yılı Mesajları Ön Planda Olacak Hafta genelinde, dolar endeksinde yaşanan karmaşık seyrin etkileri görülmeye devam etti. ABD den açıklanan olumsuz makro

Detaylı

05 Ekim Dolar/TL 3,05 in Üzerinde. 5 Ekim 2016

05 Ekim Dolar/TL 3,05 in Üzerinde. 5 Ekim 2016 05 Ekim 2016 05 Ekim 2016 Dolar/TL 3,05 in Üzerinde Küresel piyasalarda ECB nin tahvil alım programını azaltacağına yönelik haber akışı dün Euro para birimi üzerinde hareketliliğe neden oldu. Mart ayında

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Geçtiğimiz hafta, ABD de açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Cuma günü, Jackson Hole Sempozyumunda Fed Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamalar sonrasında dolar ve dolar

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı

Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Bugün, Yurtiçi Piyasalar Enflasyonla Topyekün Mücadele Programına Odaklandı 09 Ekim 2018 Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı verilere göre, bu yılın Ağustos ayında Sanayi

Detaylı

Küresel piyasalarda veri akışının yoğun olduğu bir haftayı geride bıraktık

Küresel piyasalarda veri akışının yoğun olduğu bir haftayı geride bıraktık 17 Şubat 2017 17 Şubat 2017 Küresel piyasalarda veri akışının yoğun olduğu bir haftayı geride bıraktık Dün ABD tarafında Fed Başkan yardımcısı Fischer ın açıklamaları takip edildi. Özellikle yüzde 2 lik

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 16 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

13-17 Temmuz Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

13-17 Temmuz Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *05:25 Çin - Ticaret Dengesi ve ithalat-ihracat hacmi *07:30 Japonya - Sanayi Üretimi ve Kapasite Kullanım Oranı *16:00 Avrupa - Eurogroup toplantısı

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web:

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web: BİST100 HAFTALIK Yeni Haftada Kur Riskine Dikkat Geçtiğimiz hafta BİST100 endeksi 81.894 ve 83.786 seviyeleri arasında işlem gördü ve 82.645 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi önderliğinde

Detaylı

Teknik Bülten. 18 Mayıs 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 18 Mayıs 2016 Çarşamba Güne Başlarken ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre Mart'ta %0.1 artan Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) Nisan ayında %0.4 arttı. Yıllık artış ise %1.1 oldu. Beklenti aylık %0.3, yıllık %1.1 artıştı.

Detaylı

Bugün, ECB Faiz Oranı Kararı ve ECB Başkanı Draghi nin Açıklamaları Takip Edilecek.

Bugün, ECB Faiz Oranı Kararı ve ECB Başkanı Draghi nin Açıklamaları Takip Edilecek. 20 Temmuz 2017 20 Temmuz 2017 Bugün, ECB Faiz Oranı Kararı ve ECB Başkanı Draghi nin Açıklamaları Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan Haziran ayı İnşaat izinleri verisi

Detaylı

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor 17 Kasım 2016 17 Kasım 2016 Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor Piyasalar ABD de seçim sonrası fiyatlamasını sürdürürken, volatilitesini de düşürüyor. Dolar ise dünyada güç kazanmaya

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor

TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor 24-28 Ekim 2016 TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor Veri akışı bakımından yoğun olmayan bir haftayı geride bırakırken, Avrupa Merkez Bankası toplantısı sonrası

Detaylı

27 Aralık Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor

27 Aralık Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor 27 Aralık 2016 27 Aralık 2016 Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor Küresel piyasaların Noel tatili nedeniyle kapalı olması haftanın ilk gününde fiyatlamaların oldukça sınırlı olmasına yol

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 3 Temmuz 2017, Sayı: 27. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 27 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum ALTIN USDJPY USDTRY EURUSD GBPUSD Güçlü Dolar ın Yunanistan endişelerine ağır basmasıyla geçtiğimiz haftayı satış ağırlıklı bir seyir izleyerek geçiren

Detaylı