AFETLERE HAZIR TÜRKİYE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AFETLERE HAZIR TÜRKİYE"

Transkript

1 HEDEF 2023 KENTSEL DÖNÜŞÜMLE AFETLERE HAZIR TÜRKİYE Kentsel Dönüşüm Ve 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi

2 Araştırmalara göre; Türkiye, dünyanın önemli deprem kuşakları üzerindedir. Ülkemiz topraklarının yüzde 66 sı 1. ve 2. derecede deprem bölgesinde yer almaktadır, Ülkemiz nüfusunun yüzde 70 i, büyük sanayi tesislerinin ise yüzde 75 i deprem tehlikesi altında bulunmaktadır.

3 BÜYÜK DEPREMLER CAN KAYBI SAYILARI VE DEPREM BÜYÜKLÜKLERİ T.C.

4 Ülkemizdeki yapı stoku incelendiğinde; Mevcut yapıların büyük kısmının mühendislik hizmeti almadan inşa edildiği, dolayısıyla dayanıksız ve sağlıksız olduğu, Büyük çoğunluğunun yalıtımsız ve enerji verimliliğinden uzak olduğu, Kentlerimizde otoparkların, yeşil alanların ve altyapının yetersiz ve problemli olduğu, Büyükşehirlerdeki yapıların önemli bir kısmının kaçak, çarpık ve düzensiz olduğu görülmektedir.

5 Mevcut Yapılara ilişkin veriler; Ülkemizde yaklaşık 19 milyon yapı bulunmaktadır. Bunlardan yaklaşık 5 milyonu 1999 yılında gerçekleşen depremden sonrası güncellenen deprem mevzuatı kapsamında yapıldığından göreceli olarak daha iyi durumdadır. Bu durumda gözden geçirilmesi gereken 14 milyon yapı bulunmaktadır. Bu 14 milyon yapının yaklaşık yarısının can ve mal güvenliği açısından riskli olduğu değerlendirilmektedir.

6 Afet Riski!

7 1999 MARMARA DEPREMİ

8 2011 VAN DEPREMİ

9 MEVCUT MEVZUAT 7269 Sayılı Umumî Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun 775 sayılı Gecekondu Kanunu 2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve 6785 sayılı İmar Kanununun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun 5393 sayılı Belediye Kanunu nun 73. Maddesi

10

11 Belirtilen sebeplerle, Genel Bakış Afetler meydana gelmeden önce zarar azaltmaya yönelik gerekli tedbirleri içeren Pratik ve hızlı müdahaleyi sağlayacak uygulama araçları öngören, toparlayıcı ve kendi içinde bütün Konunun hassasiyetine binaen yaptırıma yönelik hükümleri olan Vatandaşı mağdur etmeyecek yardım ve destek alternatifleri olan

12 Bu nedenlerle; Bir alanın fiziksel mekânın dönüşümünün yanı sıra, yapısal, sosyal, ekonomik ve çevresel koşullarda da iyileşme sağlamanın peşinde olan, yerel ve ekonomik kalkınmayı sağlayan, tarihi ve kültürel miras ile doğal çevreyi koruyan, kentsel sorunlara kapsamlı ve bütüncül çözüm bulmak gerekmektedir. Bu bakımdan; Hükümetimizce tarihinde Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü ve riskli yapıların yıkımını sağlayarak, Ülke genelinde fen ve sanat norm ve standartlarına uygun sağlıklı, güvenli yapılar ve yaşama çevreleri oluşturmak amacıyla; Kısaca kentsel dönüşüm yasası olarak adlandırılan 6306 sayılı Afet Riski Altında Bulunan Alanların Dönüştürülmesi hakkında Kanun yürürlüğe girmiştir. Kentin ve kentte yaşayanların bugününü ve geleceğini etkileyecek olan kentsel dönüşüm planlama ve uygulama aşamalarında nasıl bir yol izleneceği çok önemlidir.

13 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun (31/05/ ) 6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliği (15/12/ , 2/7/ , 25/7/ , 27/10/ )

14

15 6306 sayılı Kanun Kapsamında FAALİYET ALANLARI

16 RİSKLİ ALAN NEDİR? 1 a) Zemin yapısı veya b) Üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan, Bakanlık veya İdare tarafından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının görüşü de alınarak belirlenen ve Bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca kararlaştırılan alanlardır. (a) (b)

17 2 Bakanlıkça; Kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu yerlerde; a) Planlama ya da altyapı hizmetlerinin yetersiz olması, b) İmar mevzuatına aykırı yapılaşmanın bulunması, c)altyapı veya üstyapıda hasar meydana gelmiş olması, Sebeplerinden biri veya birkaçının bir arada bulunması halinde, RİSKLİ ALAN TESPİTİ 14/04/2016 tarihli ve 6704 sayılı Torba Kanun ile 6306 sayılı Kanun da yapılan değişiklik; Ek Madde 1 (a)

18 3 a) Üzerindeki toplam yapı sayısının en az %65 i imar mevzuatına aykırı olan, b) Yapı ruhsatı alınmaksızın inşa edilmiş olmakla birlikte sonradan yapı ve iskân ruhsatı alan yapılardan oluşan alanlar, Fen ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek, sağlık, eğitim ve ulaşım gibi kamu hizmetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla, Bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca "Riskli Alan" olarak kararlaştırılabilir. RİSKLİ ALAN TANIMI 14/04/2016 tarihli ve 6704 sayılı Torba Kanun ile 6306 sayılı Kanun da yapılan değişiklik; Ek Madde 1 (b)

19 Riskli alan teklifleri RİSKLİ ALAN TESPİTİ Bakanlıkça resen, İlgili İdaresince (Belediyeler, İl Özel İdareleri), Gerçek veya Özel Hukuk Tüzel Kişilerince yapılabilir. Resmi Gazetede yayımlanan BKK kararı sonrası yürürlüğe giren riskli alanlardaki uygulamalar; Bakanlığımız ve taleplerine istinaden yetki devri yapılan TOKİ, Belediye, İl Özel İdaresi ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri tarafından yapılabilmektedir.

20 Riskli Yapı: 6306 sayılı Kanun da; Riskli alan içinde veya dışında olup, a) Ekonomik ömrünü tamamlamış, b) Yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmi ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapı olarak tanımlanmıştır.

21 Riskli Yapı Tespiti Riskli Yapı Tespiti; kendi başına kullanılabilen, üstü örtülü ve insanların içine girebilecekleri ve insanların oturma, çalışma, eğlenme veya dinlenmelerine veya ibadet etmelerine yarayan yapılar ile hayvanların ve eşyaların korunmasına yarayan yapılar hakkında yapılır.

22 Riskli Yapı Tespiti a) İnşaat halinde olup ikamet edilmeyen yapılar ile b)metrukluk veya başka bir sebeple statik bakımdan yapı bütünlüğü bozulmuş olan yapılar riskli yapı tespitine konu edilmez.

23 Riskli Yapıların Tespiti Başvurusu Yapı malikleri veya Kanunî temsilcileri tarafından masrafları kendilerine ait olmak üzere yaptırılır. Maliklerce talebe ilişkin dilekçe, güncel tapu durum belgesi ve kimlik belgesinin fotokopisi ile Bakanlıkça lisanslandırılmış olan kurum veya kuruluşlara başvurur. Bu aşamada çoğunluk aranmaz. Maliklerden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı ile masrafları kendilerine ait olmak üzere bu tespit yapılabilir.

24 Riskli Yapı Tespit ve Yıkım Sürecindeki Paydaşlar Lisanslı Kurum veya Kuruluşlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Müdürlükleri Belediyeler Yapı Malikleri İl Özel İdareleri RİSKLİ YAPI

25 Büyükşehir Belediyeleri ile sınırları içerisindeki bütün ilçe belediyelerinin riskli alan ve rezerv yapı alan belirlenmesi ve riskli yapı tespiti çalışmaları ile 6306 sayılı Kanun kapsamındaki yapıların tahliyesi ve yıktırılması çalışmalarında yetkilendirilmiştir. (18/10/ ve 04/11/ sayılı Olur ile)

26 . İlgili idare tarafından tebligat yoluyla riskli olarak tespit edilen taşınmazın maliklerine 60 günden az olmamak üzere süre verilerek yapının yıktırılması istenir.. Verilen süre içinde yapının yıktırılıp yıktırılmadığı kontrol edilir ve yapı yıktırılmamış ise yapının idari makamlarca yıktırılacağı belirtilerek 30 günden az olmak kaydıyla ek süre verilir..

27 . Verilen süreler içinde, riskli yapıların maliklerince yıktırılmaması halinde, riskli yapılara elektrik, su ve doğal gaz verilmemesi ve verilen hizmetlerin durdurulması ilgili kurum ve kuruluşlardan istenir. İdarenin talebi üzerine, ilgili kurum ve kuruluşların riskli yapılara verilen elektrik, su ve doğal gaz gibi hizmetleri durdurması zorunludur.

28 Maliklere verilen süreler içerisinde maliklerce yıktırılmayan riskli yapılar mülki amire bildirilir ve bu yapıların tahliyesi ve yıktırma işlemleri, mülkî amirler tarafından sağlanacak kolluk kuvveti desteği ile İdarece yapılır veya yaptırılır. Bakanlık veya İdare tarafından yapılan yıktırmanın masraflarından malikler hisseleri oranında sorumludur. Yıktırma işleminin masrafı maliklerden genel hükümlere göre tahsil edilir.

29 6306 sayılı Kanunun yürütülmesi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yürütülen bu kanun ile Kentsel dönüşüm çalışmaları yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, mülkiyet sahipleri ve özel sektör katılımcılarının işbirliğince sağlanmaktadır. Çalışmalarda uygulamanın yürütülmesine ilişkin kararlar, arsa sahiplerinin en az üçte iki çoğunluğu ile alınmaktadır.

30 6306 sayılı Kanun kapsamında uygulamanın maliklerce yürütülmesi durumunda; Parsellerin tevhit edilmesine Münferit veya birleştirilerek veya imar adası bazında uygulama yapılmasına İfraz, terk, ihdas ve tapuya tescil işlemleri yapılmasına Yeniden bina yapılmasına Payların satılmasına Kat karşılığı ve hasılat paylaşımı ve diğer usuller ile yeniden değerlendirilmesine Yürütülecek uygulamalarda uygulanacak projeye Maliklerin sahip oldukları hisseleri oranının En az 2/3 çoğunluğu İle karar verilir

31 Riskli alanda veya riskli yapıların bulunduğu parselde; Risksiz yapı, Uygulama dışı tutulabilir. Risksiz binanın bulunduğu alan ifraz edilebilir. İfraz imkânı yok ise maliklerin anlaşması halinde risksiz binanın hâlihazır durumu korunabilir.

32 FİNANSAL DESTEKLER İLE MUAFİYET VE HARÇLAR

33 Kira Yardımı Riskli alan dışındaki riskli yapılarda ikamet eden mülk sahiplerine 18 ay boyunca kira yardımı yapılmaktadır. Riskli alanlarda kira yardımı süresi 36 ayı geçmemek şartı ile ilgili kurumca belirlenmektedir. Taşınmazlarda kiracı durumunda bulunanlara bir defaya mahsus 2 aylık defaten kira yardımı yapılmaktadır. Not: Kira yardımı başvuruları tahliye tarihinden itibaren en geç bir yıl içinde yapılmalıdır.

34 Faiz Yardımı Riskli yapıyı tahliye eden taşınmaz sahiplerine ve bu yapılarda bir yıldan fazla kiracı olarak ikamet eden hak sahiplerine kredi faiz desteği yapılmaktadır. Faiz desteği oranı, kredinin sağlandığı tarihteki oran esas alınarak kredinin ömrü boyunca uygulanır ve değiştirilmez. Konut başına en fazla TL`lik kredi alınabilir. Bir hak sahibi adına faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarı TL'yi geçemez.

35 VERGİ, HARÇ VE ÜCRET MUAFİYETLERİNİN KANUN DA YERİ 6306 sayılı Kanun un 7 nci maddesinin dokuzuncu fıkrasında yer alan Bu Kanun uyarınca yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı, tapu harcı, belediyelerce alınan harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlerden; kullandırılan krediler sebebiyle lehe alınacak paralar ise banka ve sigorta muameleleri vergisinden müstesnadır. hükmü uyarınca bankalar, noterler, belediyeler ve tapu müdürlüklerinde yapılan işlemlerde, bazı vergi, harç ve ücretlerde muafiyetler sağlanması öngörülmektedir.

36 Harç, Vergi ve Ücretler 6306 sayılı Kanun un 7 nci maddesinin 10 uncu fıkrasında; Riskli alanlarda, rezerv yapı alanlarında ve riskli yapıların bulunduğu parsellerde, gerçek kişilerce ve özel hukuk tüzel kişilerince uygulamada bulunulması hâlinde, yapıların mevcut alanları için daha önce belediyelerce alınan harç ve ücretlere ilave olarak, sadece kullanım maksadı değişiklikleri ile yapı alanındaki artışlar için hesaplanan harç ve ücret farkları alınır. Vergi, harç ve ücret muafiyetleri uygulama alanındaki mevcut yapıların İmar Mevzuatına uygun olup olmadığına bakılmaksızın uygulanır.

37 6306 sayılı Kanun kapsamında; İlgili kurum veya gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerince yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar; Noter harçları, Tapu ve Kadastro harçları, Belediye Gelirleri Kanununun 79.,80.,84.ve Ek-1. maddeleri uyarınca belediyelerce alınan harçlar, Damga Vergisi, Veraset ve İntikal Vergisi, Döner Sermaye Ücreti adı altında alınan bütün ücretler; İmar Kanununun 21. ve 23. maddeleri ile Otopark Yönetmeliği uyarınca alınanlar da dahil olmak üzere, belediye meclis kararı ile belirlenen ve alınan her türlü ücret, Banka ve sigorta muameleleri vergisinden, muaf tutulacaktır.

38 İlimizde gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Çalışmaları: Bu konuda İl Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyesi, merkez İlçe Belediyeleri, ilgili kurum ve kuruluşların katılımlarıyla Valiliğimizde Kentsel Dönüşüm ve Afet Riski Altındaki Alanların dönüştürülmesi ile ilgili iki önemli toplantı düzenlenmiştir. Bu toplantılarda; Afetlerin yanı sıra hızlı ve çarpık yapılaşma sonucu kentimizin, imarsız, dar ve çıkmaz sokakların çok olduğu, güvenlik, sağlık ve eğitim gibi temel kamu hizmetlerinin sunulmasında sorunlara yol açtığı belirtilmiştir.

39 İlimizde 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Çalışmaları:

40 RİSKLİ ALAN ÇALIŞMALARI

41 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında Alansal Uygulamalar

42 İlimizde 6306 Sayılı Kanun kapsamında Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan olarak ilan edilen bölgeler (8 Adet); Bunların 7 adedi Merkez İlçeleri sınırları içerisindedir. BELEDİYE EVLERİ 2000 EVLER KÖPRÜLÜ MAH. FATİH MAH. İSMETPAŞA MAH. CUMHURİYET MAH. 1 CUMHURİYET MAH. 2

43 Ceyhan Belediye Başkanlığınca yürütülmekte olan ; Türlübaş, Konakoğlu,Kaltakiye, Aytemiroğlu ve Civantayak Mahallesi (27 hektar);

44 Büyükşehir Belediye Başkanlığınca; 6306 Sayılı Kanun Kapsamında yürütülmekte olan kentsel dönüşüm çalışmaları

45 Yüreğir İlçesi, Köprülü Mahallesi ( 29 hektar ); İLİ: ADANA İLÇESİ: YÜREĞİR MAHALLESİ: KÖPRÜLÜ ALAN BÜYÜKLÜĞÜ: 29 HA YAPI SAYISI: 648 BAĞIMSIZ BİRİM SAYISI: 1159 TALEBİN GELDİĞİ KURUM: TARİH VE SAYILI BAŞVURUSU İLE ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RESMİ GAZETE: /28753 Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarihinde alanda yapılacak uygulamalara ilişkin yetkilendirilmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanlığınca etüt planları ile imar plan taslağı, mimari proje önerileri tamamlanmıştır. 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi Bakanlığımızca onaylanmış olup, onaylı imar plan paftaları ve plan açıklama raporları İl Müdürlüğümüzde ve web sitemizde askıya çıkarılmış, planlara herhangi bir itiraz olmadığından planlar kesinleşmiştir.

46 Yüreğir İlçesi, Köprülü Mahallesi ( 29 hektar );

47 Seyhan İlçesi, İkibinevler Mahallesi (30 hektar); İLİ: ADANA İLÇESİ: SEYHAN MAHALLESİ: 2000 EVLER ALAN BÜYÜKLÜĞÜ: 30 HA BAĞIMSIZ BİRİM SAYISI: 1257 TALEBİN GELDİĞİ KURUM: ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RESMİ GAZETE: /28793 Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarihinde alanda yapılacak uygulamalara ilişkin yetkilendirilmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanlığınca etüt planları ile imar plan taslağı, mimari proje önerileri tamamlanmıştır. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği Bakanlığımıza sunulmuş olup, Bakanlığımızca incelenmektedir.

48 Seyhan İlçesi, Fatih Mahallesi ( 30 hektar ) İLİ: ADANA İLÇESİ: SEYHAN MAHALLESİ: FATİH ALAN BÜYÜKLÜĞÜ: 30 HA YAPI SAYISI: 1434 BAĞIMSIZ BİRİM SAYISI:2556 TALEBİN GELDİĞİ KURUM: TARİH VE 6610 SAYILI BAŞVURU İLE ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI RESMİ GAZETE: /28738 Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı, tarihinde alanda yapılacak uygulamalara ilişkin yetkilendirilmiştir. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığınca etüt planları ile imar plan taslağı, mimari proje önerileri tamamlanmıştır. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği Bakanlığımıza sunulmuş olup, Bakanlığımızca incelenmektedir."

49 Çukurova Belediye Başkanlığınca; 6306 Sayılı Kanun Kapsamında yürütülmekte olan kentsel dönüşüm çalışmaları

50 Çukurova İlçesi Belediye Evleri Mahallesi ( 107 hektar ); İLİ: ADANA İLÇESİ: ÇUKUROVA MAHALLESİ: BELEDİYE EVLERİ ALAN BÜYÜKLÜĞÜ: 107,80 HA. YAPI SAYISI: 2847 BAĞIMSIZ BİRİM SAYISI: 7210 TALEBİN GELDİĞİ KURUM: TARİH VE 1068 SAYILI BAŞVURU İLE ÇUKUROVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI RESMİ GAZETE: /28651 "Çukurova Belediye Başkanlığı tarihinde alanda yapılacak uygulamalara ilişkin yetkilendirilmiştir. Çukurova Belediye Başkanlığınca 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları hazırlanmış olup, Bakanlığımızca incelenmektedir."

51 Seyhan Belediye Başkanlığınca; 6306 Sayılı Kanun Kapsamında yürütülmekte olan kentsel dönüşüm çalışmaları

52 Seyhan İlçesi İsmetpaşa Mahallesi ( 19 hektar ); İLİ: ADANA İLÇESİ: SEYHAN MAHALLESİ: İSMETPAŞA ALAN BÜYÜKLÜĞÜ: 19 HA BAĞIMSIZ BİRİM SAYISI: 1094 TALEBİN GELDİĞİ KURUM: TARİH VE 6610 SAYILI BAŞVURU İLE ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI RESMİ GAZETE: /28838 "Seyhan Belediye Başkanlığı tarihinde alanda yapılacak uygulamalara ilişkin yetkilendirilmiştir. Seyhan Belediye Başkanlığınca 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları hazırlanmış olup, Bakanlığımızın tarih ve 2730 sayılı yazıları ile imar plan tekliflerinin düzeltilerek yeniden Bakanlığımıza gönderilmesi istenmiştir. İmar planları tarihinde Bakanlığımıza sunulmuş, Bakanlığımızca İmar planı ve tasarım projelerinin incelemesi devam etmektedir.

53 Yüreğir Belediye Başkanlığınca; 6306 Sayılı Kanun Kapsamında yürütülmekte olan kentsel dönüşüm çalışmaları

54 Cumhuriyet Mahallesi ( 22 hektar ); İLİ: ADANA İLÇESİ: YÜREĞİR ALAN BÜYÜKLÜĞÜ: 22 HA YAPI SAYISI: 834 BAĞIMSIZ BİRİM SAYISI: 1474 TALEBİN GELDİĞİ KURUM: /13316 SAYILI BAŞVURU İLE YÜREĞİR BELEDİYESİ RESMİ GAZETE: /28717 "Yüreğir Belediye Başkanlığı, Bakanlığımızca 23/08/2013 tarihinde alanda yapılacak uygulamalara ilişkin yetkilendirilmiştir. Yüreğir Belediyesince hazırlatılan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Bakanlığımızca onaylanmış olup, onaylı imar plan paftaları ve plan açıklama raporları İl Müdürlüğümüzde ve web sitemizde askıya çıkarılmış, yapılan itirazlar Bakanlığımızca uygun bulunmayarak planlar kesinleştirilmiştir. Ayrıca Yüreğir Belediye Başkanlığı söz konusu alanda gerçekleştirilecek inşaat yapım iş ve işlemleri ile ilgili olarak Bakanlığımızca 23/05/2016 tarihinde yetkilendirilmiştir. Malikler tarafından riskli alan ilanı ile planların iptali için mahkemelere Bakanlığımız aleyhine dava açılmış olup, hukuki süreç devam etmektedir."

55 Cumhuriyet Mahallesi ( 22 hektar );

56 Cumhuriyet Mahallesi (Koza ve Yeşilbağlar) ( 76 hektar); İLİ: ADANA İLÇESİ: YÜREĞİR ALAN BÜYÜKLÜĞÜ: 76 HA YAPI SAYISI: 741 BİRİM SAYISI: 1080 TALEBİN GELDİĞİ KURUM: /13316 SAYILI BAŞVURU İLE YÜREĞİR BELEDİYESİ RESMİ GAZETE: /28717 "Bakanlığımızca tarih ve 963 sayılı yazı ile Yüreğir Belediye Başkanlığı yetkilendirilmiştir. Yüreğir Belediye Başkanlığı tarihinde alanda yapılacak uygulamalara ilişkin yetkilendirilmiştir."

57 6306 Sayılı Kanun kapsamında rezerv alan olarak ilan edilen bölgeler; Büyükşehir Belediye Başkanlığınca; Seyhan İlçesi Fatih Mahallesi (18.9 hektar) Not: Riskli alan ilanından önce belirlenen rezerv yapı alanı uygulama bütünlüğü açısından riskli alan teklif sınırı içerisine dahil edilmiştir. Yüreğir Belediye Başkanlığınca; Yüreğir İlçesi, Koza ve Yeşilbağlar Mahalleleri (75 hektar) 5393 Sayılı Kanun uyarınca Bakanlığımızca ilan edilen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanları; Seyhan Belediye Başkanlığınca; Seyhan İlçesi, Barbaros ve Bey Mahalleleri ( 50 hektar ) Kozan Belediye Başkanlığınca; Kozan İlçesi, Mahmutlu ve Yarımoğlu Mahalleleri (85 hektar) 5393 Sayılı Kanun uyarınca Bakanlığımızca inceleme aşamasında olan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanları; Büyükşehir Belediye Başkanlığınca; Sarıçam İlçesi, Buruk ve Göztepe Mahalleleri (457 hektar). Seyhan Belediye Başkanlığınca; Seyhan İlçesi, Döşeme (Kısmi) (29 hektar) Seyhan Belediye Başkanlığınca; Seyhan İlçesi, Mestanzade-Şehitduran-Yenibey Mahalleleri (67 hektar )

58 Yukarıda belirtilen ve 6306 Sayılı Kanun kapsamında riskli alan olarak ilan edilen bölgelerde gerekli projelerin yürütülmesi (hak sahiplerinin tespiti, hak sahipleri ile anlaşma yoluna gidilmesi, kira yardımı yapılması, taşınmazların üzerindeki köhnemiş yapılar da dahil olmak üzere değer tespit işlemlerinin yapılması, Bakanlıkça onaylanmak üzere, ilan edilen riskli alana ilişkin her tür harita, imar planı, tasarım projesi, arazi ve arsa düzenleme işlemleri ile toplulaştırma çalışmalarını yapılması ve alan içerisindeki binaların tahliye ve yıkım çalışmalarının yapılması) için ilgili Belediye Başkanlıkları Bakanlığımızca yetkilendirilmişlerdir. 14/04/2016 tarihli 6704 sayılı Kanun gereği riskli alan kararına karşı Resmi Gazete de yayımı tarihinden itibaren dava açılabilir. Uygulama işlemleri üzerine riskli alan kararına karşı dava açılamaz hükmü getirilmiştir.

59 RİSKLİ YAPI ÇALIŞMALARI

60 İlimizde 11 adet Lisanslandırılmış Kurum ve Kuruluş bulunmaktadır. Bu kuruluşlar ; Çukurova Üniversitesi, Bilim ve Teknoloji Ünv. Forum Mühendislik, Adana Kentsel Dönüşüm Derneği, Giza Yapı Denetim, Adana Kamu Müteahhitleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Hüseyin Gökpınar İnş.Proj.Müh.Ltd.Şti Dinamikgüç Mim.Müh.İnş.Taah.San.Tic.Ltd.Şti. Mehmet Batu Müh.Müş.Doğ.İnş.San.Tic.Ltd.Şti. Etika Mim.Müh.Ltd.Şti.dir. Prodec Yapı Mimarlık Mühendislik

61 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı Çalışmaları: İlimiz genelinde 829 adet Riskli Yapı Tespit Raporu incelenerek onaylanmıştır. 87 adedinin ise tespit çalışması devam etmektedir. İlimizde riskli yapı tespiti yapılan toplam 916 adet yapının bağımsız birim sayısı adet olup, bunlardan adeti konut 604 adeti işyeridir. Bu binalardan 323 adeti yıkılmıştır.

62 İLÇE ADANA İLİ RİSKLİ YAPI TESPİT ÇALIŞMALARI Yapı Sayısı (Adet) Konut (Adet) İşyeri (Adet) Toplam Bağımsız Birim (Adet) Yıkılan Bina Sayısı (Adet) Yıkılan Konut Sayısı (Adet) Yıkılan İşyeri Sayısı (Adet) SEYHAN ÇUKUROVA YÜREĞİR CEYHAN SARIÇAM KOZAN POZANTI KARAİSALI YUMURTALIK TOPLAM

63 Riskli yapı tespit çalışmaları;

64 Riskli yapı tespit çalışmaları;

65 Riskli yapı tespit çalışmaları;

66 Kira Yardımı

67 Kira yardımı başvuruları; Kira Yardımı Riskli yapılarda, İl Müdürlüğümüze, yapılmaktadır.

68 Kira Yardımı Kira yardımı başvurularında istenen belgeler; 1. Nüfus cüzdanı fotokopisi (işyeri maliki için imza sirküleri) 2. Konut veya işyerinin tapu senedi ve taşınmaza ait güncel taşınmaz kaydı 3. Arsa paylı tapular için emlak vergisi beyannamesi 4. Konut/işyerine ait fatura (Elektrik, su, doğalgaz, telekom) 5. Yıkılan yapılar formu 6. Riskli bina tespit raporu inceleme formu 7. Riskli olarak tespit edilen yapının tahliye edildiğine dair eski ve yeni yeni adresini gösteren İl/İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden alınacak adrese dayalı yerleşim yeri belgesi (İşyeri için riskli yapının onay tarihinden sonra tahliye edildiğine dair yeni adresini gösteren güncel vergi levhası veya işyerinin kapatıldığına dair ilgili meslek odasından alınacak yazı) 8. T.C. Ziraat Bankası A.Ş.ye ait vadesiz, münferit, TL hesap cüzdanı fotokopisi 9. Vekaleten yapılan başvurularda vekaletname aslı ve vekilin kimlik fotokopisi

69 İlimizdeki Kira Yardımları İlimizde riskli tespiti yapılan binalardan 1014 malik, 98 kiracı toplam 1112 kişi, İl Müdürlüğümüze kira yardımı başvurusunda bulunmuştur. Bunlardan 1014 malikin her birine aylık 750 TL, ödeme yapılmış olup, ödemeler 18 ay boyunca devam etmektedir. Başvuru yapan 98 kiracının ise her birine defaten TL ödeme yapılmıştır. Bakanlığımızca şimdiye kadar toplam ,00 TL kira yardımı yapılmıştır.

70 ADANA İLİ KİRA YARDIMLARI ( tarihi itibariyle) MALİK (Adet) KİRA BEDELİ (TL) KİRACI (Adet) KİRA BEDELİ (TL) TOPLAM (TL) , ,00

71 İl Müdürlüğümüzce yapılan Satış İşlemleri 6306 sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliğinin 15/A maddesi gereğince; Seyhan İlçesinde 12, Çukurova İlçesinde 6, Yüreğir İlçesinde 1, adet olmak üzere toplam 19 adet paydaşlar arası satış işlemi gerçekleştirilmiştir.,

72 SATIŞ İŞLEMLERİ TABLOSU S.NO İLİ İLÇESİ MAHALLE ADET 1 ADANA ÇUKUROVA HUZUREVİ 2 2 TOROS 2 3 YURT 2 4 SEYHAN CEMALPAŞA 3 5 ÇINARLI 1 6 GÜRSELPAŞA 1 7 KANALÜSTÜ 2 8 KURTULUŞ 3 9 REŞATBEY 1 10 YENİBARAJ 1 11 YÜREĞİR CUMHURİYET 1 TOPLAM 19 Maliklerin sahip oldukları hisseleri oranının En az 2/3 çoğunluğu ile alınan karar gereği İl Müdürlüğümüzce yapılan paydaşlar arası Satış İşlemi

73 İl Müdürlüğümüzce Res en Yapılan İşlemler 6306 sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliğinin gereğince; Seyhan İlçesinde 18, Çukurova İlçesinde 1, adet olmak üzere toplam 19 adet Tevhit, ifraz, yola terk, ihdas işlemleri gerçekleştirilmiştir.,

74 SIRA NO İLÇE MAHALLE ADA PARSEL YAPI KİMLİK NO YAPILAN İŞLEM 1 SEYHAN Kurtuluş SEYHAN Cemalpaşa Yola terk, İhdas, Tevhit İhdas, Tevhit 3 SEYHAN Cemalpaşa Yola terk, Tevhit 4 SEYHAN Cemalpaşa Tevhit 5 SEYHAN Cemalpaşa Yola Terk 6 SEYHAN Kurtuluş Yola Terk 7 SEYHAN Kurtuluş Tevhit Yola Terk 8 SEYHAN Cemalpaşa İhdas Tevhit 9 SEYHAN Kurtuluş Tevhit 10 SEYHAN Cemalpaşa Tevhit-İhdas 11 SEYHAN Cemalpaşa Tevhid-ifraz 12 SEYHAN Resatbey İdast+Tevhit 13 SEYHAN Resatbey ve İhdas+tevhit+yola terk 14 SEYHAN Kurtuluş ifraz+tevdit+yola terk 15 SEYHAN Cemalpaşa yolterek-tevhid 16 Çukurova Mafeesıgmaz tevhit Maliklerin sahip oldukları hisseleri oranının En az 2/3 çoğunluğu ile alınan karar gereği İl Müdürlüğümüzce res en yapılan Tevhit, İfraz, Yola Terk vb. İşlemler 17 SEYHAN Kurtuluş YOLA TERK 18 SEYHAN Cemalpaşa Yola terk Tevhid 19 SEYHAN Seyhan İhdas, yola terk, tevdid

75 Arz ederim. Mehmet İskender ÖZDEMİR Şube Müdürü

RİSKLİ YAPILAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI

RİSKLİ YAPILAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI RİSKLİ YAPILAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Sunu Başlıkları Riskli Yapıların Tespiti İtiraz ve Yıkım Süreci Anlaşma ve Yeniden Yapım Kanun ve İlgili Mevzuat 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN FİNANSMAN BOYUTU

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN FİNANSMAN BOYUTU KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN FİNANSMAN BOYUTU İkincil Mevzuat Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Gelir, Harcama, Kredi ve Kaynak Aktarımı Yönetmeliği (13 Eylül 2012 tarihli 28410 sayılı Resmi Gazete) 6306 Sayılı Kanun

Detaylı

YENİ SORULAR VE CEVAPLAR. 1) SORU: Kentsel dönüşümden nasıl faydalanabilirim?

YENİ SORULAR VE CEVAPLAR. 1) SORU: Kentsel dönüşümden nasıl faydalanabilirim? YENİ SORULAR VE CEVAPLAR 1) SORU: Kentsel dönüşümden nasıl faydalanabilirim? CEVAP: Bakanlık Lisanslı Kuruluşlarına tapu ve kimlik fotokopisi ile başvurup; bina için Deprem Risk Raporu alınarak Kentsel

Detaylı

Kentsel dönüşüm için öncelikle yaşadığınız binanın risk tespitini yaptırmanız gerekiyor.

Kentsel dönüşüm için öncelikle yaşadığınız binanın risk tespitini yaptırmanız gerekiyor. KENTSEL DÖNÜŞÜM SORU VE CEVAPLAR 1) Kentsel dönüşümün ilk adımı nedir? Kentsel dönüşüm için öncelikle yaşadığınız binanın risk tespitini yaptırmanız gerekiyor. 2) Riskli binalar nasıl tespit edilecek?

Detaylı

Not: Talebe göre dizi pusulası doldurulması ve eklerinin konulması gerekmektedir.

Not: Talebe göre dizi pusulası doldurulması ve eklerinin konulması gerekmektedir. DİZİ PUSULASI Mahallesi Sokak Kapı No YKN Ada Parsel Yapı Sahibi TC. Kimlik No. Adresi: ARAAD Kayıt Sistemi Vekalet Kaydı 1 Güncel Tapu Kaydı 3 Vekil ve Malik Kimlik Fotokopisi Kurum Kesim Yazısı ( İSKİ-İGDAŞ-BEDAŞ-TELEKOM)

Detaylı

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Riskli Olarak Tespit Edilen Yapılarda Uygulama Yönetmeliğinin

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Riskli Olarak Tespit Edilen Yapılarda Uygulama Yönetmeliğinin 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Riskli Olarak Tespit Edilen Yapılarda Uygulama Yönetmeliğinin 16. Maddesi Uyarınca MALİK ve KİRACILAR Kira Yardımı

Detaylı

Türkiye İMSAD 5. Uluslararası İnşatta Kalite Zirvesi. İstanbul 5.12.2013

Türkiye İMSAD 5. Uluslararası İnşatta Kalite Zirvesi. İstanbul 5.12.2013 Türkiye İMSAD 5. Uluslararası İnşatta Kalite Zirvesi 1 İstanbul 5.12.2013 Türkiye Bina Stoku ve Riskli Binalar Bina Sayısı 19 Milyon 1998 Öncesi Üretilen Yapılar 14 Milyon Riskli Bina Sayısı 7 Milyon Dönüşüm

Detaylı

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun un 7. Maddesinde Yapılan Değişiklikler Hakkında

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun un 7. Maddesinde Yapılan Değişiklikler Hakkında PwC Türkiye Gayrimenkul Bülteni Tarih: 10.12.2018 Sayı: 2018/05 www.pwc.com.tr 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun un 7. Maddesinde Yapılan Değişiklikler Hakkında Özet

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMASI

KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMASI KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMASI Kentsel dönüşümün ilk adımı nedir? http://www.kentseldonusum.gov.tr/ İlk Adım Kentsel dönüşüm için öncelikle yaşadığınız binanın risk tespitini yaptırmanız gerekiyor Riskli binalar

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜM. KEMAL DEVECİ Jeoloji Mühendisi

KENTSEL DÖNÜŞÜM. KEMAL DEVECİ Jeoloji Mühendisi KENTSEL DÖNÜŞÜM KEMAL DEVECİ Jeoloji Mühendisi İçerik Afetler 6306 Sayılı Kanun Riskli Alan Riskli Yapı Süreci Haklar ve Muafiyetler Afet Nedir? İnsanlar için; fiziksel, ekonomik ve sosyal kayıplar doğuran,

Detaylı

ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HAYATINIZI DEPREM ŞEKİLLENDİRMESİN!

ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HAYATINIZI DEPREM ŞEKİLLENDİRMESİN! ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HAYATINIZI DEPREM ŞEKİLLENDİRMESİN! RİSKLİ YAPILARIN TESPİTİ RİSKLİ YAPI TESPİT EDİLDİKTEN SONRA YAPILACAKLAR FİNANSAL DESTEKLER içindekiler BÖLÜM 1 RİSKLİ YAPILARIN TESPİTİ

Detaylı

6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Kapsamında Riskli Yapı Süreci ve Finansal Destekler

6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Kapsamında Riskli Yapı Süreci ve Finansal Destekler 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Kapsamında Riskli Yapı Süreci ve Finansal Destekler 1. VATANDAŞIN RİSK TESPİTİ YAPTIRMASI Vatandaşlar yapılarını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yetkilendirilen lisanslandırılan

Detaylı

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK BAKANLIKTAN İZİNLİ RİSKLİ YAPI TESPİT KURULUŞU EPOKSİ MÜHENDİSLİK İnşaat Malzemeleri Ticaret L.T.D Ş.T.İ 1721 Sokak No:4/410 melek iş hanı Karşıyaka-İzmir Tel:0.232.3696983-fax:0.232.3692254 Cep:0.850.3802515..0.532.7321658

Detaylı

5-Talep Dilekçesi (Adres ve T.C. kimlik no belirtilmiş. 6-Zemin Etüd Ödendi Belgesi

5-Talep Dilekçesi (Adres ve T.C. kimlik no belirtilmiş. 6-Zemin Etüd Ödendi Belgesi HİZMET REHBERİ Sıra No İşlem Gerekli Evrak Listesi Süre 1-İmar durumu 2-Tapu 3-Kot-Kesit 1 Zemin Etüt Onayı 2 Tesisat Proje Onayı 4-İnşaat-istikamet rölevesi 5-Talep Dilekçesi (Adres ve T.C. kimlik no

Detaylı

ALANSAL UYGULAMALAR. 6306 sayılıafet RİSKİALTINDAKİALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN ve UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

ALANSAL UYGULAMALAR. 6306 sayılıafet RİSKİALTINDAKİALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN ve UYGULAMA YÖNETMELİĞİ ALTYAPI ve KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ALANSAL UYGULAMALAR 6306 sayılıafet RİSKİALTINDAKİALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN ve UYGULAMA YÖNETMELİĞİ İsmail TÜZGEN Şehir Plancısı 6306

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SORU CEVAP. www.kentseldonusum.gov.tr

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SORU CEVAP. www.kentseldonusum.gov.tr KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SORU CEVAP www.kentseldonusum.gov.tr KANUNUN AMACI VE HEDEFİ 01 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDAKİ KANUN UN TEMEL AMACI NEDİR? Kanun, afet riski altındaki

Detaylı

FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (ENGEÇ SÜRE) 1 Çizimli

Detaylı

KİRA YARDIMI UYGULAMALARI KILAVUZU

KİRA YARDIMI UYGULAMALARI KILAVUZU KİRA YARDIMI UYGULAMALARI KILAVUZU Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri (Riskli Olarak Tespit Edilmiş Yapılar) ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 20.01.2015 [Metni yazın] 1. Amaç; Bu

Detaylı

/189-1 KENTSEL DÖNÜŞÜME İLİŞKİN VERGİ MUAFİYET VE İSTİSNALARI YENİDEN DÜZENLENDİ

/189-1 KENTSEL DÖNÜŞÜME İLİŞKİN VERGİ MUAFİYET VE İSTİSNALARI YENİDEN DÜZENLENDİ 10.12.2018/189-1 KENTSEL DÖNÜŞÜME İLİŞKİN VERGİ MUAFİYET VE İSTİSNALARI YENİDEN DÜZENLENDİ 7153 sayılı ÇEVRE KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN ile muhtelif kanunlarda değişiklik

Detaylı

ÂFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN

ÂFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN ÂFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN İSTANBUL DA DEPREM RİSKİ İSTANBUL DA MEVCUT YAPI STOKUNUN; yaklaşık %50-60 ı kaçak yapıdır. % 40 ı ekonomik ömrünü tamamlamıştır. % 27si deprem

Detaylı

6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNA GÖRE RİSKLİ YAPILARIN DÖNÜŞÜM SÜRECİ VE BU KONUYLA İLGİLİ VERGİSEL KONULAR

6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNA GÖRE RİSKLİ YAPILARIN DÖNÜŞÜM SÜRECİ VE BU KONUYLA İLGİLİ VERGİSEL KONULAR 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNA GÖRE RİSKLİ YAPILARIN DÖNÜŞÜM SÜRECİ VE BU KONUYLA İLGİLİ VERGİSEL KONULAR 1-KONU 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi

Detaylı

İçindekiler 2. Baskıya Önsöz 7 GİRİŞ 15 SORU 1: KENTSEL DÖNÜŞÜM NE DEMEKTİR? 17 SORU 2: KENTSEL DÖNÜŞÜM NERELERDE VE NASIL YAPILIR?

İçindekiler 2. Baskıya Önsöz 7 GİRİŞ 15 SORU 1: KENTSEL DÖNÜŞÜM NE DEMEKTİR? 17 SORU 2: KENTSEL DÖNÜŞÜM NERELERDE VE NASIL YAPILIR? İçindekiler 2. Baskıya Önsöz 7 GİRİŞ 15 SORU 1: KENTSEL DÖNÜŞÜM NE DEMEKTİR? 17 SORU 2: KENTSEL DÖNÜŞÜM NERELERDE VE NASIL YAPILIR? 21 SORU 3: KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMALARINDA KULLANILAN GENEL YÖNTEMLER

Detaylı

AFETLERE HAZIR TÜRKİYE

AFETLERE HAZIR TÜRKİYE ALTYAPI ve KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KENTSEL DÖNÜŞÜMLE AFETLERE HAZIR TÜRKİYE Ocak 2015 MANİSA 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun SUNUM PLANI Kapsamında;

Detaylı

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında; DEĞERLEME UYGULAMALARI

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında; DEĞERLEME UYGULAMALARI 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında; DEĞERLEME UYGULAMALARI UYGULAMA İŞLEMLERİ Riskli alanlarda ve riskli yapılarda, Kanun kapsamında

Detaylı

NEDEN KENTSEL DÖNÜŞÜM...

NEDEN KENTSEL DÖNÜŞÜM... NEDEN KENTSEL DÖNÜŞÜM... DEPREM Türkiye de Nüfusun % 72 si Havaalanlarının % 76 sı Enerji tesislerinin % 80 i 1. ve 2. derece deprem bölgesi içerisinde bulunuyor. *İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü 2009

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar... 1 Amaç ve kapsam... 1 Dayanak... 1 Tanımlar ve kısaltmalar... 1 İKİNCİ BÖLÜM...

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar... 1 Amaç ve kapsam... 1 Dayanak... 1 Tanımlar ve kısaltmalar... 1 İKİNCİ BÖLÜM... İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar... 1 Amaç ve kapsam... 1 Dayanak... 1 Tanımlar ve kısaltmalar... 1 İKİNCİ BÖLÜM... 3 Rezerv Yapı Alanı ile Riskli Alanın Tespiti... 3 Rezerv

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 6306 sayılı Kanunun 3 üncü, 6 ncı ve 8 inci maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 6306 sayılı Kanunun 3 üncü, 6 ncı ve 8 inci maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. 15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28498 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SORU CEVAP. www.kentseldonusum.gov.tr

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SORU CEVAP. www.kentseldonusum.gov.tr KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SORU CEVAP www.kentseldonusum.gov.tr KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA AKILLARA TAKILAN, EN ÇOK MERAK EDİLEN SORULARIN YANITLARINI, SİZ DEĞERLİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN BU KİTAPÇIKTA BİR ARAYA GETİRDİK.

Detaylı

15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28498 YÖNETMELİK

15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28498 YÖNETMELİK 15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28498 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 15/12/2012 tarihli ve 28498 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Afet

Detaylı

YÖNETMELİK AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 2 Temmuz 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28695 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YÖNETMELİK AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı

6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1)

6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1) 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 16/5/2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların

Detaylı

KORUMA UYGULAMA VE DENETİM BÜROLARI (KUDEB)

KORUMA UYGULAMA VE DENETİM BÜROLARI (KUDEB) KORUMA UYGULAMA VE DENETİM BÜROLARI (KUDEB) Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları, korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarıyla ilgili işlemleri ve uygulamaları yürütmek, denetimlerini yapmak

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EVRAK KAYIT BÜROSU 1 - İmar arşiv dosyasının arşivden çekilmesi - Onaylı mimari projenin ozalitinin temini (ozalit çektirme

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1)

Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1) Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

Birinci Bölüm 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN'A GÖRE DÖNÜŞÜM UYGULAMALARI

Birinci Bölüm 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN'A GÖRE DÖNÜŞÜM UYGULAMALARI İçindekiler Önsöz...7 Birinci Bölüm 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN'A GÖRE DÖNÜŞÜM UYGULAMALARI I. AFET RİSKLİ YAPILARIN TESPİTİ VE YIKIM SÜRECİ... 22 1. Kapsam:

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAÇLARINDAN BİRİ OLARAK HUKUK. Prof. Dr. Gürsel Öngören www.ongoren.av.tr

KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAÇLARINDAN BİRİ OLARAK HUKUK. Prof. Dr. Gürsel Öngören www.ongoren.av.tr KENTSEL DÖNÜŞÜM ARAÇLARINDAN BİRİ OLARAK HUKUK Prof. Dr. Gürsel Öngören www.ongoren.av.tr TARİHSEL SÜREÇ İÇİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM 1950 li yıllarda Sanayileşme ve kentlere GÖÇ Tepki: 1) 1966 yılında «Gecekondu

Detaylı

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun (4864 sayılı, numaralı, nolu yasası)

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun (4864 sayılı, numaralı, nolu yasası) Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu, Yasası 4864 sayılı, numaralı, nolu kanun, yasa Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Kanun No. 4864 Kabul Tarihi : 29.5.2003 MADDE 1.

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER. 1- Dilekçe 2- Harç makbuzu fotokopisi

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER. 1- Dilekçe 2- Harç makbuzu fotokopisi 1 KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BETON VE ZEMİN LABORATUARI BÜROSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 6306 sayılı Kanunun 3 üncü, 6 ncı ve 8 inci maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 6306 sayılı Kanunun 3 üncü, 6 ncı ve 8 inci maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. 15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28498 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YÖNETMELİK AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLM ESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAM A YÖNETM ELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU KARAR NO 60 Sofulu Mah. 556 Ada 3 Parsel 1/1000 Ölçekli İmar Plan Değişikliği Sofulu Mah. 556 Ada 3 Parsel 1/1000 Ölçekli İmar Plan Sarıçam İlçe Belediye

Detaylı

PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 EVRAK KAYIT BÜROSU PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 - Vatandaşların dilekçelerine verilen cevap evraklarının ilgililerine imza karşılığı teslim edilmesi - Kimlik Belgesi - VEKÂLETNAME

Detaylı

hükümlerinin yeniden düzenlenmesine yönelik düzenlemeler yapılmıştır.

hükümlerinin yeniden düzenlenmesine yönelik düzenlemeler yapılmıştır. Sayı: 2018/95 Konu: Geri Kazanım Paylarına İlişkin Düzenleme Yapılmış, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanuna İlişkin İhtilafları Kaldıran Yeni İstisnalar Getirilmiştir. (7153 Sayılı

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHZADELER İLÇESİ, YUKARIÇOBANİSAMAHALLESİ, 3582 ADA, 3 PARSELE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI VE 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ. MADDE İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir.

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ. MADDE İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir. İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir. 12.6.1. 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu

Detaylı

YAKUTİYE İLÇE BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ EVLENDİRME SERVİSİ HİZMET STANDARTLARI 2 GÜN 2 SAAT 2 SAAT HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (ENGEÇ) SIRA NO

YAKUTİYE İLÇE BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ EVLENDİRME SERVİSİ HİZMET STANDARTLARI 2 GÜN 2 SAAT 2 SAAT HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (ENGEÇ) SIRA NO 1 Nikâh işlemleri ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ EVLENDİRME SERVİSİ 1- Nüfus Cüzdanı 2- Nüfus Kayıt Örneği 3-4`er Adet Fotoğraf (Erkek ve Kadın İçin) 4- Sağlık Raporu 2 GÜN SIRA 1 Emlak Vergisi 2 ÇTV MALİ HİZMETLER

Detaylı

6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Amaç ve kapsam (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 16.05.2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların

Detaylı

Konu: 10 Aralık 2018 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de 7153 Sayılı Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlandı.

Konu: 10 Aralık 2018 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de 7153 Sayılı Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlandı. Sayı: 2018/99 Konu: 10 Aralık 2018 tarihli ve 30621 sayılı Resmi Gazete de 7153 Sayılı Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlandı. Söz konusu Kanun ile yapılan düzenlemelerden;

Detaylı

YÖNETMELİK AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 4 Ağustos 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28374 Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YÖNETMELİK AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

DEPREM DÖNÜŞÜM ve YAPI KONTROL ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ

DEPREM DÖNÜŞÜM ve YAPI KONTROL ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kartal Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü nün yürüttüğü faaliyetlerde, yetki, yöntem ve sorumlulukları tanımlamaktır. 2. KAPSAM Bu prosedür, Kartal Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü

Detaylı

15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28498 YÖNETMELİK

15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28498 YÖNETMELİK 15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28498 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R Sayı: M.01.1.ABB.0.10.01-050.01.04-264 12.12.2011 Özü: Geçici ve Mevsimlik İşçi Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.12.2011 tarihli oturumunda okunan, Başkanlığın 12.12.2011 tarih ve M.01.1.ABB.0.10.01-301.01-208

Detaylı

6306 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YAPILACAK YARDIMLAR

6306 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YAPILACAK YARDIMLAR 6306 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YAPILACAK YARDIMLAR YAPILACAK MADDİ YARDIM VE DESTEKLER 1-TESPİT KREDİSİ Riskli yapı tespiti için Bakanlık tarafından verilen kredidir. Kredinin verilmesine müteakip 3 ay içerisinde

Detaylı

YÖNETMELİK KARAYOLU YAPIMI AMAÇLI KAMULAŞTIRMALARDA HAZİNE TAŞINMAZLARININ TRAMPASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK KARAYOLU YAPIMI AMAÇLI KAMULAŞTIRMALARDA HAZİNE TAŞINMAZLARININ TRAMPASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM 30 Ocak 2016 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29609 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: Amaç YÖNETMELİK KARAYOLU YAPIMI AMAÇLI KAMULAŞTIRMALARDA HAZİNE TAŞINMAZLARININ TRAMPASI HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 04.12.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 29 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 04.12.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 29 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA MECLİSİ Tarih : 04.12.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 29 HUKUK KOMİSYONU KONU : Bina Kiralama. TEKLİFİN ÖZÜ : Belediye Meclisi nin 03/12/2012 tarihli oturumunda incelenmek üzere komisyonumuza

Detaylı

15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ

15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ 15 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28498 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 16/5/2012 tarihli ve

Detaylı

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Yönetmeliğin Yayınlandığı Resmi Gazete nin Tarihi Sayısı 15/12/2012 28498 Yönetmelikte Değişiklik Yapan Resmi Gazete nin Tarihi Sayısı 02/07/2013 28695 AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA

Detaylı

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498

AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498 AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Amaç ve kapsam Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

YAKUTİYE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

YAKUTİYE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Yapı Kullanım İzin Belgesi 2 Yapı Ruhsatı 3 Kat İrtifak İşlemi 4 Tadilat Ruhsatı YAKUTİYE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN

Detaylı

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R Sayı: M.01.1.ABB.0.10.01-050.01.04-141 10.09.2012 Özü: İsim verilmesi Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.09.2012 tarihli oturumunda okunan, Başkanlığın 10.09.2012 tarih ve M.01.1.ABB.010.01-301.01-151 sayılı

Detaylı

Dilekçe ve ekleriyle beraber müracaat. Müracaat dosyası ve eklerinin uygunluğu incelenir. Evet. Belgelerde uygunsuzluk var mı?

Dilekçe ve ekleriyle beraber müracaat. Müracaat dosyası ve eklerinin uygunluğu incelenir. Evet. Belgelerde uygunsuzluk var mı? İFRAZ - TEVHİT UYGULAMASI Dilekçe ve ekleriyle beraber müracaat GEREKLİ BELGELER Serbest çalışan bir Harita Mühendisi tarafından hazırlanan teknik dosya 1.Dilekçe 2.Güncel Tapu Kaydı 3.Güncel İmar Çapı

Detaylı

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görevleri. MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görevleri. MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görevleri MADDE 12.6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün görevleri, aşağıda sıralandığı gibidir. 12.6.1. 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu,

Detaylı

T.C. ADANA İLİ SEYHAN İLÇE BELEDİYESİ M ECLİ S

T.C. ADANA İLİ SEYHAN İLÇE BELEDİYESİ M ECLİ S T.C. ADANA İLİ SEYHAN İLÇE BELEDİYESİ M ECLİ S Sayı:58 03.07.2014 Özü: İmar plan değişikliği KARAR Belediye Meclisi Genel Kurulunda okunan İmar, Tüketiciyi Koruma, Hesap İnceleme, İnsan Hakları, Emlak,

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 3. HAFTA

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 3. HAFTA 3. HAFTA 1 İMAR KANUNU (1)(2) Kanun Numarası : 3194 Kabul Tarihi : 3/5/1985 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 9/5/1985 Sayı : 18749 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 24 Sayfa : 378 (1) Bu Kanunda,

Detaylı

6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN UN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN UN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN UN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 16/5/2012

Detaylı

RİSKLİ YAPI TESPİTİ. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Riskli Yapılar Dairesi

RİSKLİ YAPI TESPİTİ. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Riskli Yapılar Dairesi RİSKLİ YAPI TESPİTİ Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Riskli Yapılar Dairesi SUNU BAŞLIKLARI 1. YAPI STOĞUMUZA GENEL BAKIŞ 2. RİSKLİ YAPININ TARİFİ 3. RİSKLİ YAPININ TESPİT EDİLMESİ

Detaylı

ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ RİSKLİ YAPI TESPİTİ

ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ RİSKLİ YAPI TESPİTİ ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ RİSKLİ YAPI TESPİTİ RİSKLİ YAPI TESPİTİ BAŞVURU BELGELERİ Malik ve Lisanslı Kuruluşun Başvuru Dilekçeleri Lisanslı Kuruluş. KÜTAHYA Kütahya İli,. İlçesi,..Mahallesi,.

Detaylı

6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1)

6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1) Resmi Gazete Tarihi: 15.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28498 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

RİSKLİ YAPILARIN DÖNÜŞÜM SÜRECİ VE BU KONUYLA İLGİLİ ÖZELLİKLİ VE SORUNLU VERGİ KONULARI İstanbul YMM Odası YMM Erdoğdu ÖZ

RİSKLİ YAPILARIN DÖNÜŞÜM SÜRECİ VE BU KONUYLA İLGİLİ ÖZELLİKLİ VE SORUNLU VERGİ KONULARI İstanbul YMM Odası YMM Erdoğdu ÖZ 1 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN (KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI) RİSKLİ YAPILARIN DÖNÜŞÜM SÜRECİ VE BU KONUYLA İLGİLİ ÖZELLİKLİ VE SORUNLU VERGİ KONULARI İstanbul YMM

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MAYIS AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 4.TOPLANTI YILI MAYIS AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal-Yakacık Eski:7971 Yeni: 12427 ada 2 parsele ilişkin Eski:7971 Yeni: 12427 ada 1 parsel Maliki Tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği. TEKLİF: Plan ve Proje

Detaylı

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-125 10.06.2013 Özü: İsim verilmesi K A R A R Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.06.2013 tarihli oturumunda okunan, Şehit Komiser Mustafa

Detaylı

MERZİFON BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 1- Dilekçe 2- Tapu Belgesi 3- Vekil ise Vekâletname

MERZİFON BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 1- Dilekçe 2- Tapu Belgesi 3- Vekil ise Vekâletname MERZİFON BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 08.10.2014 TARİH VE 159 SAYILI MECLİS KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ (Planlama Birimi) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ (Planlama Birimi) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. (Planlama Birimi) SIRA ADI 1 Bilgi Edinme -BİMER-CİMER 15-30 Gün 2 Plan Değişikliği 3 İmar Durum Değişikliği 4 Çıkma Talebi 1- İmar planı değişikliklerinde istenecek belgeler ek te sunulmuştur (Telefon

Detaylı

SİRKÜLER 2018/93. : 7153 Sayılı Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlandı.

SİRKÜLER 2018/93. : 7153 Sayılı Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlandı. SİRKÜLER 2018/93 17.12.2018 KONU : 7153 Sayılı Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlandı. 10 Aralık 2018 tarihli ve 30621 sayılı Resmi Gazete de 7153 Sayılı Çevre Kanunu

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI EYLÜL AYI TOPLANTILARININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI EYLÜL AYI TOPLANTILARININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal-Soğanlık, Eski:132 pafta, 1063 ada 38 parsel Yeni:10058 ada 419,418 ve Park/ Tescilli ve bu parseller arasında kalan tescilsiz kadastral alana dair plan değişikliği. TEKLİF: Plan ve

Detaylı

TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu. 1. Dilekçe 2. Halihazır Harita İşlem Dosyası

TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu. 1. Dilekçe 2. Halihazır Harita İşlem Dosyası TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI Hizmet Standartları Tablosu HARİTA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Sıra No. Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi (En Geç)

Detaylı

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İmar, İskan ve Kooperatifler Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İmar, İskan ve Kooperatifler Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İmar, İskan ve Kooperatifler Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI Çevre Düzeni Planı ile İlgili Kurum

Detaylı

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü Şube Müdürlüğümüzün Genel Yapısı 1 1 1 1 1 ŞUBE MÜDÜRÜ İNŞAAT MÜHENDİSİ ŞEHİR PLANCISI HARİTA TEKNİKERİ SU ÜRÜNLERİ TEKNİKERİ ADİL BARTU GÜRDAL KOKUCU

Detaylı

6292 SAYILI YASA YA GÖRE HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞ İŞLEMLERİ

6292 SAYILI YASA YA GÖRE HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞ İŞLEMLERİ 6292 SAYILI YASA YA GÖRE HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞ İŞLEMLERİ SUNUŞ Bilindiği üzere, Hazineye ait tarım arazilerinin paydaşlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına Satılması amacıyla hazırlanan

Detaylı

Çözüm Kentsel Dönüşümdedir ve Zaman Kentsel Dönüşüm Zamanıdır

Çözüm Kentsel Dönüşümdedir ve Zaman Kentsel Dönüşüm Zamanıdır Çözüm Kentsel Dönüşümdedir ve Zaman Kentsel Dönüşüm Zamanıdır Kentsel dönüşüm sadece binaları yıkıp yeni binalar yapmak değildir. Erdoğan BAYRAKTAR Çevre ve Şehircilik Bakanı Dünya nüfusu sürekli bir artış

Detaylı

GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 01 Her Türlü Gelirin Tahsil Edilmesi 02 Adli Teminat İşlemleri 03 Teminat Alınması 04 Kesin Teminat İadesi 05 Geçici

Detaylı

PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) Uygunsa 5-6 ay SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI

PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) Uygunsa 5-6 ay SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 İmar Planı Değişikliği Talebi BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 2- Tapu fotokopisi 3- Dilekçe ve Tapu Maliki farklı kişi ise vekaletname. 4- Meclisçe belirlenen Ücret

Detaylı

1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI 2 PLANLAMANIN AMAÇ VE KAPSAMI

1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI 2 PLANLAMANIN AMAÇ VE KAPSAMI 1 ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ ÇELTİKÇİ MAHALLESİ VE DEMİRCİLER MAHALLESİ MEVKİİNDE D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ 1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI OCAK AYI TOPLANTILARI'NIN 3. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARAR NO : 2019/15 KARAR TARİHİ : 11/01/2019 KARARIN ÖZÜ: 12409 (E:8014)

Detaylı

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TAŞINMAZ YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA İŞ / HİZMET ADI MÜRACAATTA İSTENEN BELGELER HİZMETİN

Detaylı

T.C. BAYBURT VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İmar, İskan ve Kooperatifler Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. BAYBURT VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İmar, İskan ve Kooperatifler Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. BAYBURT VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İmar, İskan ve Kooperatifler Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞLARA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN

Detaylı

6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 16/5/2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların

Detaylı

BARMAN TEKNİK İNŞAAT ENDÜSTRİSİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

BARMAN TEKNİK İNŞAAT ENDÜSTRİSİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BARMAN TEKNİK İNŞAAT ENDÜSTRİSİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Ke n t s e l D ö n ü ş ü m M ü t e a h h i t l i ğ i K e n t s e l D ö n ü ş ü m M ü t e a h h i t i K e n t s e l D ö n ü ş ü m Ülkemizin Afet riski

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI TEMMUZ AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7.DÖNEM 5.TOPLANTI YILI TEMMUZ AYI TOPLANTILARININ 2.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Kartal, Soğanlık, Eski:132 Pafta, 1063 Ada 38 parsel Yeni: 10058 Ada 419, 418 ve Park/ Tescilli ve bu parseller arasında kalan tescilsiz kadastral alana dair plan değişikliği teklifi 10058

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EVRAK KAYIT BÜROSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ)

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YAPILAN ARSA KARŞILIĞI İNŞAAT İŞLERİNDE KDV UYGULAMASINDA BİR SORUN

KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YAPILAN ARSA KARŞILIĞI İNŞAAT İŞLERİNDE KDV UYGULAMASINDA BİR SORUN KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YAPILAN ARSA KARŞILIĞI İNŞAAT İŞLERİNDE KDV UYGULAMASINDA BİR SORUN 1. KONU Ülkemizin olası bir deprem beklentisinin yaratacağı tahribat, inşaat sektörünün yapısı ve özellikle

Detaylı

Konu: Askıdaki Plana İtiraz Tarih:

Konu: Askıdaki Plana İtiraz Tarih: Konu: Askıdaki Plana İtiraz Tarih: 11.01.2016 Sayı: 16.16.0011 YILDIRIM BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ NE BURSA Yıldırım İlçesi, Mevlana ve Ulus Mahalleleri sınırlarındaki yaklaşık 14 ha lık Riskli

Detaylı

Hazırlayan: Hâkim Cafer ERGEN. Ankara Bölge İdare Mahkemesi (1. Kurul)

Hazırlayan: Hâkim Cafer ERGEN. Ankara Bölge İdare Mahkemesi (1. Kurul) Hazırlayan: Hâkim Cafer ERGEN Ankara Bölge İdare Mahkemesi (1. Kurul) Tanımlar Madde 2 - (1) Bu Kanunun uygulanmasında; a) Bakanlık: Çevre ve Şehircilik Bakanlığını, b) İdare: Belediye ve mücavir alan

Detaylı

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-167 09.07.2013 Özü: Nazım imar planı K A R A R

T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-167 09.07.2013 Özü: Nazım imar planı K A R A R T.C. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı: 67597785-050.01.04-167 09.07.2013 Özü: Nazım imar planı K A R A R Büyükşehir Belediye Meclisinin 09.07.2013 tarihli oturumunda okunan, Başkanlığın 09.07.2013

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... VII İÇİNDEKİLER... IX ŞEKİL LİSTESİ...XVI KISALTMALAR...XVII

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... VII İÇİNDEKİLER... IX ŞEKİL LİSTESİ...XVI KISALTMALAR...XVII IX İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... VII İÇİNDEKİLER... IX ŞEKİL LİSTESİ...XVI KISALTMALAR...XVII GİRİŞ...1 TERMİNOLOJİ...3 MÜLKİYET HAKKI NEDİR?... 3 BİNA VE YAPI NEDİR?... 4 RESMİ BİNA NEDİR?... 6 UMUMİ BİNA NEDİR?...

Detaylı

ÝÇÝNDEKÝLER. 5 Baþvuru ve Ýzlenen Yöntem. 7 Talebe Baðlý Olarak Kadastro Müdürlüklerince Yapýlan Ýþlemler. 19 Birleþtirme (Tevhit) Ýþlemleri

ÝÇÝNDEKÝLER. 5 Baþvuru ve Ýzlenen Yöntem. 7 Talebe Baðlý Olarak Kadastro Müdürlüklerince Yapýlan Ýþlemler. 19 Birleþtirme (Tevhit) Ýþlemleri ÝÇÝNDEKÝLER Sayfa No Konu 3 Tarihçe 5 Baþvuru ve Ýzlenen Yöntem 7 Talebe Baðlý Olarak Kadastro Müdürlüklerince Yapýlan Ýþlemler 7 Plan Örneði 9 Yer Gösterme 11 Aplikasyon 13 Cins Deðiþikliði 16 Ýrtifak

Detaylı

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır BAKANLAR KURULU KARARLARI

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır BAKANLAR KURULU KARARLARI T.C. Resmî Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır 2 Temmuz 2013 SALI Sayı : 28695 YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ BAKANLAR KURULU KARARLARI Karar Sayısı : 2013/4964 İstanbul

Detaylı

MANİSA İLİ, YUNUSEMRE İLÇESİ YENİMAHALLE MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

MANİSA İLİ, YUNUSEMRE İLÇESİ YENİMAHALLE MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ, YUNUSEMRE İLÇESİ YENİMAHALLE MAHALLESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU A. PLANLAMA TANIMI Planlama alanı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İmar ve Şehircilik

Detaylı