MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ"

Transkript

1 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ SINIFLARIN DERS KAYITLARI VE EKLE-SİL İŞLEMLERİ HAKKINDA DUYURU Bu duyuru, İNGİLİZCE MUAFİYET SINAVINI GEÇEMEYEN ve ZORUNLU HAZIRLIK programına tabi öğrencilere yönelik DEĞİLDİR. Hazırlık öğrencileri 1. sınıf DERSLERİNE KAYIT YAP-MA-YACAKTIR. Kayıt yenileme aşağıda belirtilen işlemlerden oluşmaktadır: 1) ESOGÜ Lisans Yönetmeliğine göre, her dönem başında ilan edilen kayıt tarihlerinde, ders kaydınızı kendiniz yapmak ve yenilemekle yükümlüsünüz. Kayıtlarda yaptığınız ihmal ve hataların sonuçlarından öncelikle siz sorumlusunuz! Bu nedenle, kayıtlar başlamadan önce web sayfamızda ilan ettiğimiz duyuruları takip ediniz ve duyurulardaki açıklama ve talimatları, DİKKATLE okuyunuz. Anlamadığınız veya tereddüt ettiğiniz konularda, danışmanınıza danışınız. Facebook'da ESOGÜ Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencileri başlıklı gurubumuzda da en güncel duyurular ile yetkililer tarafından sorularınıza yanıtlar verilmektedir. Bu guruba henüz üye olmamış öğrencilerimiz üye olsun. İnternet ve benzeri tartışma platformlarda, yetkili olmayan kişiler tarafından yapılan yorum ve açıklamalara güvenmeyiniz! EKLE-SİL haftasında şahsenn kayıt yaptırmaya gele-me-yecekler, kayıt yapacak kişi adına NOTER TASDİKLİ VEKALETNAME çıkartmaları gerekir; Bölüm Kayıt Büro'muza başkasının yerine kayıt yapmaya vekaletname olmaksızın gelenlerin kayıtları yapılmaz. 2) Derslere ÖN-KAYITLAR, tabi olduğunuz Mezuniyet Şablonuna göre 22 Eylül 2016 Perşembe günü 13: 00-23: 00 saatleri arasında, Perşembe günü kayıt yaptıramayanlar için 23 Eylül 2016 Cuma günü 17: 30-23: 00 saatleri arasında yapılacaktır. 3) öğretim yılı oluşmaktadır: güz yarıyılı ders ön-kayıt prosedürü aşağıdaki adımlardan Öğrenim ücreti ve katkı payı ödemesi: İkinci öğretim öğrencileri ve birinci öğretim öğrencilerinden normal öğrenim süresini aşan öğrencilerinn ilgili yarıyılın katkı payını ödemeleri gerekmektedir. Ödemeler İŞ BANKASI şubelerinden, ATM lerden kartlı ödeme ve İnternet bankacılığından Üniversite Harç Ödeme Menüsü ile yapılabilir. Katkı payı ödemek zorunda olan öğrenciler 22 Eylül'den tarihinden önce Katkı Payını bankaya yatırmalıdır. Posta havalesi, EFT veya Banka havalesi ile ödemeler kabul edilmemektedir! Öğrenci numaranızı banka yetkilisine bildirdiğinizde, harcın yatacağı hesap numarası ve harç tutarı banka kayıtlarında gözükecektir.

2 Güz yarıyılında ödenmesi gereken katkı payı miktarı OGUBS'ye giriş yapılarak ÖZLÜK bağlantısından öğrenilebilir; bu kısımda belirtilen "katkı payını" İŞ BANKASI MMF hesabına yatırmalısınız. Katkı payları sisteme işlenmemiş olup, OGUBS'de gözüken meblağ İş Bankasına bildirilmektedir. ESOGÜ Önlisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin 6. maddesine göre katkı payını ödeyemeyen öğrencilerin ders kaydı yapılmaz! Web üzerinden Öğrenci Bilgi Sistemi (OGUBS) ile ön kayıt yapılabilir; Katkı payını önceden yatırmanız kaydıyla, 22 Eylül Perşembe günü 13: 00-23: 00 veya 23 Eylül Cuma günü 17: 00-23: 00 saatleri arasında, OGUBS üzerinden üniversiteye gelmeden, ( bağlantısını kullanarak "Öğrenci Bilgi Sistemi ne girip, ders seçiminizi (yani, derslere ÖNKAYIT) yapabilirsiniz. Bu duyurunun sonunda, OGUBS'yi ilk kez kullanacak 1.ci sınıf öğrencileri için ek açıklamalar yapılmıştır! Web üzerinden (OGUBS ile) Ders seçiminizi yaptıktan sonra Danışman ONAY'ının alınması ŞART'tır; Danışmanlar, ders kaydınızı onaylarken, tabi olduğunuz Mezuniyet Şablonuna ve Lisans yönetmeliğin Madde 13, 14, 22, 23 maddeleri uyarınca ders seçimi yapmış olmanıza dikkat edecektir. (Yönetmelik Ders seçimi yapmakla, önkaydın tamamlandığı anlamına gelmez!!!!!! Danışman, sizin ön-kayıt yaptığınızı OGUBS üzerinden görecek ve kontrol edecektir; HATA YOKSA, ön kaydınız ONAY'lanır (katkı payını yatırmış olmanız şarttır) HATA VARSA, kaydınızdaki hata size bildirilerek RED edilecektir; Danışman, ön-kayıt hatasız gerçekleşene kadar ders seçiminize ONAY VERMEYE- CEKTİR! Bu nedenle, Danışmanınızın uyarılarını dikkate alınız! Düzeltme yapmazsanız ve kaydınız RED statüsünde kalırsa, kendi hatanızdan dolayı 50 TL GEÇ KAYIT ÜCRETİ yatırmak zorunda kalacaksınız. Ders Kayıt Formunun İmzalanarak Kayıt Bürosuna Teslimi. Bölüm Kayıt Bürosu'ndan şahsen alacağınız Ders Kayıt Formu'nu en geç EKLE-SİL süresi (28-30 EYLÜL tarihleri arasında) içinde imzalayarak (ve ayrıca danışmanınıza imzalatarak) Bölüm Kayıt Bürosu'na (30 EYLÜL akşamı mesai sonuna kadar) TESLİM etmeniz şarttır. Bu prosedür eksiksiz tamamlanınca, kayıt işlemi başarıyla tamamlanmış olur. EKLE-SİL işlemi, sadece Eylül 2016'da OGUBS üzerinden ön-kayıt yapan ve ONAY almak suretiyle veya bizzat Bölüm Kayıt Bürosuna gelerek kesin kayıt yapmış olan öğrencilere tanınan bir haktır. Bu sürede ders kaydı yap-ma-mış öğrencilerin, EKLE-SİL tarihleri içinde, ders kaydının yapılabilmesi için, Fakülte Yönetim Kurulu nun mazeretle ilgili "olumlu" karar çıkması halinde, Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen 50 TL Geç Kayıt ücretini İŞ BANKASI nolu hesabına yatırmanız şartıyla, ders kaydınız alınabilir.

3 Aldığınız/Almadığınız/Almanız gereken dersleri, yani tâbi olduğunuz Mezuniyet Şablonununuzu (ders eşdeğerlikleri) ve OGUBS deki akademik başarı durumunuzu ANCAK kendi DANIŞMANINIZ görebilmektedir. İleride MAĞDUR duruma düşmemek için, Kayıt Bürosundan çıktısını alacağınız DERS KAYIT FORMU'nu MUTLAKA kendi DANIŞMAN'ınıza İMZALATMALISINIZ!.. Başka öğretim üye ve elemanlarından Ders Kayıt Formu'na imza istemeyiniz; çünkü Danışmanı olmayan öğrencinin formu imzalanmayacaktır! ÇOK ÖNEMLİ! Ön kaydı danışman tarafından OGUBS üzerinden ret edildiği için kaydı tamamlanmayan ve EKLE-SİL haftasında da danışman ONAY'ı ve ıslak imzalı Ders Kayıt Formu'nu almayan öğrencilerin yapmış oldukları ders seçimleri EKLE-SİL haftası sonunda OGUBS'den SİLİNECEK'tir. Yukarıdaki işlemlerden birini eksik yapan öğrencinin kaydı tamamlanmamış olacaktır. KAYITLAR İLE İLGİLİ DİĞER ÖNEMLİ HUSUSLAR 1) BİRİNCİ SINIFTA DERS ALACAK ÖĞRENCİLER! Derslere OGUBS üzerinden ÖN KAYIT yapmak için aşağıdaki adımları izleyiniz. Hazırlığı başarıp geçerek 1.ci sınıfa başlayan öğrenciler, OGUBS web sayfasını kullanarak KULLANICI (öğrenci numarası), PAROLA (ilk kullanım için Baba adı, ilk girişten sonra parolanızı değiştiriniz) giriniz. Açılan sayfanın en üstündeki satırda gözüken, aşağıda verilen menüdeki Parola bağlantısını kullanarak parolanızı değiştiriniz. Üniversiteye ilk kaydınızı yaptırdığınızda kişisel Özlük bilgileriniz girmemişseniz, belgesinde açıklandığı gibi, menüdeki Özlük bağlantısını kullanarak bu eksikleri tamamlayınız. Aşağıdaki menüden, Akademik bağlantısından kayıt günü aktif olan Kayıt bağlantısı ile Kayıt günü aktif hale gelen, kayıt sayfası görüntüsü aşağıda verilmiş olup, dikkat etmeniz gereken önemli yerleri işaretlenmiştir.

4 .. Bölüm Öğretim yer aldığı seçenekten 1.sınıfta açılan derslerinizi (Bölüm web sayfamızda bulunan 2015 MEZUNİYET ŞABLONU bağlantısı 1.ci yarıyılda açılan tüm dersleri ( web sayfamizda ilan edilen ilgili Mezuniyet şablonundaki ders kodlarına dikkat ederek) seçiniz. GÜZ YARILIYILINDA AÇILAN DERSLER altındaki dersleri seçip Önkayıt'a Ekle butonu ile alt pencereye aktaracaksınız. Yanlış tercihlerinizi Önkayıt'tan Sil butonu ile kaldırabilirsiniz. En sonunda sayfanın en altında Kaydet butonuna tıklayarak seçiminizi sisteme göndermiş olacaksınız. Normal öğretim İkinci Öğretim Dersleri seçtikten sonra, DANIŞMAN ONAY'ını bekleyiniz. Danışmanınız, kayıt yaptığınız anda meşgul olabilir; belki 1-2 saat sonra kaydınızı inceleme olanağı bulabilir. Danışman ONAY vermez ise, Danışman uyarıları doğrultusunda düzeltme yapınız. Ön-kayıt onayını web'den sıklıkla kontrol ederek, kaydınızın ONAY 'landığından emin olunuz. Derslere Danışman ONAY'ı alamazsanız kaydınız TAMAMLANMAZ!

5 2) ÖN VE KESİN KAYITTA ÇOK DİKKATLİ OLMALISINIZ! DERS seçimi yaparken MEZUNİYET ŞABLON'unuzda Sınıf/Yarıyıl a ait uygun dersleri almalısınız. Aynı isimle birden fazla ders olabilmektedir. Bu durumda, dersin 1518 ile başlayan ders koduna ÇOK DİKKAT ediniz. BU SORUMLULUK ÖNCELİKLE SİZE AİTTİR! Bölümünde halen 5-farklı MEZUNİYET ŞABLONU bulunmaktadır: 1.ci sınıfa (1) 2007 ve öncesi, (2) 2008 de, (3) 'da, (4) 2011 ve sonrası, ve (5) 2015'den sonra 1.sınıfa başlayan öğrenciler. (Bazı mezuniyet şablonları ayrıca web sayfamızda detaylandırılmıştır.) MEZUNİYET ŞABLON'unuz, üniversiteye kayıt yaptırdığınız yıl DEĞİL, 1.ci sınıfa başladığınız YIL'dır. Her yarıyıl, yukarıdaki bahsedilen Mezuniyet Şablonlarına ait tüm dersler açılmaktadır ve bu dersler AÇILAN AKTİF DERSLER gurubu içinde gözükür. Ancak bu derslerin tümünden sorumlu değilsiniz! Aldığınız derslerin, ALMAK VE BAŞARMAK zorunda olduğunuz derslerden olup olmadığını, OGUBS deki üstte yer alan menüden Mezuniyet bağlantısından da kontrol edebilirsiniz. Üstteki menüde yer alan "Mezuniyet" bağlantısına tıkladığınızda aşağıdaki kısmi görüntüsü verilen sayfa açılır: Bu sayfada, henüz alınmayan dersler (ders gurupları) KIRMIZI zemin üzerinde, alıp da BAŞARILAN dersler YEŞİL zemin üzerinde belirtilir. Mezuniyet Şablonlarına OGUBS den Bölüm/Ders bağlantısından MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ (ve/veya İKİNCİ ÖĞRETİM) bağlantısıyla açılan sayfadan ulaşılabilmektedir. Yukarıda kısmi görüntüsü verilen sayfada yer alan, Mezuniyet Değerlendirme Bilgileri için tıklayınız bağlantısı ile erişeceğiniz sayfada, aşağıda görülen, açılır-menüden tabi olduğunuz Mezuniyet şablonunu seçebilirsiniz. Yaptığınız seçime göre, her yarıyılda almanız gereken derslerin listesi (her dersin gurubu ve eşdeğerleri menünün alt kısımlarında yer almaktadır) gözükecektir.

6 3) Bölüm öğrencilerimiz öncelikle 1518xxx kodu ile başlayan dersleri almak zorundadır. Ders çakışması yaşanması halinde, NORMAL öğrenimler İKİNCİ öğrenimden veya İKİNCİ öğrenimler BİRİNCİ öğrenimden ders alabilirler. Bu durumda da, halen ÇAKIŞMA oluşuyorsa, dersin (varsa) diğer bölümlerdeki EŞDEĞER ini alabilirler. Ders Çakışması halinde DIŞ BÖLÜM'lerden ders almak durumunda kalırsanız, İNGİLİZCE dilinde açılan dersin yerine yine İNGİLİZCE dilinde açılmış olan bir dersi alabilirsiniz. 4) Daha önce alıp BAŞARISIZ olduğunuz veya not yükseltmek için bir dersi TEKRAR alırken, ders seçiminde (aynı kodlu ve zorunlu dersler olsa dahi) bu dersi kayıt sayfasında YERİNE kontrol kutusunu işaretleyerek, HANGİ DERSİN YERİNE aldığınızı belirtiniz. 5) SON SINIF SEÇMELİ DERSLERİ. 7. yarıyılda kontenjana bağlı olarak açılan TEKNİK SEÇMELİ (I) ve TASARIM SEÇMELİ (I) dersleri için belirtilen süre içinde (7 Eylül akşamına kadar) DYS üzerinden TERCİH FORMU'nu doldurmanız istendi. GNO ve kontenjan göz önüne alınarak derslere atama yapılarak açılması kesinleşen seçmeli dersler 9 Eylül Cuma günü web sayfamızdan ilan edildi. Bu derslere KAYDINIZ EKLE-SİL haftasında ders EKLEME şeklinde yapılacaktır. Teknik Seçmeli (I), Tasarım Seçmeli (I) ve Mühendislik Araştırmaları derslerinden birini, eğitim-öğretim Güz yarıyılında veya 2016 Yaz okulunda alıp da bu derslerden BAŞARISIZ olanlar da DYS üzerinden TERCİH FORMU'nu dolduracaktı. Seçmeli guruplardaki derslerden birinden başarısız olanlar, BAŞARISIZ olduğu dersi otomatik olarak almayacaktır. Aynı seçmeli ders gurubundan bir başka dersi, EKLE-SİL tarihlerinde AÇIKLAMA (4)'deki belirtildiği şekilde YERİNE işlemi ile derse kaydı tamamlanacaktır ve öncesi Mezuniyet Şablonlarında HİDROLİK MAKİNALAR dersi son sınıf ZORUNLU dersler arasındadır. Tasarım Seçmeli HİDROLİK MAKİNALAR TASARIMI dersi HİDROLİK MAKİNALAR dersinin YERİNE ALINMAMALIDIR!!! 6) MÜHENDİSLİK ÇÖZÜMLEMELERİ. Son sınıf öğrencileri, MÜH. ÇÖZ. isimli Bitirme Projesi dersi için Teknik ve Tasarım Seçmeli derslerinde olduğu gibi, belirtilen süre içinde DYS üzerinden TERCİH FORMU'nu doldurarak, tercih yapmış olmanız gerekirdi. Tez danışmanı ataması sonuçları seçmeli derslerle beraber 9 Eylül Cuma günü Bölüm Web sayfamızdan ilan edildi. Müh. Çöz ders kaydı da EKLE-SİL haftasında ilan edilen DANIŞMAN atamasına göre yapılacaktır. Daha sonra DANIŞMAN değişikliği yapılmayacaktır. SON SINIF ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE!... Müh. Çöz., Teknik ve Tasarım Seçmeli (I) dersleri için belirtilen süre içinde (7 Eylül Çarşamba akşamına kadar) TERCİH FORMU doldurmayanların bu derslere atanması ve kaydı yapılmayacaktır!!!

7 7) MÜH. ÇÖZ ve SEÇMELİ DERSLERDE DEĞİŞİKLİK YAPMA VEYA SİLME. Son sınıfta açılan AÇIKLAMA (5) ve (6)'da belirtilen Müh. Çöz., Seçmeli dersler, kontenjan ve GNO'na göre yapılmasından dolayı (sıralama ve sınıfların değişmesi durumu söz konusu olabileceği için) bu derslerden KAYIT SİLME işlemi KESİNLİKLE yapılamayacaktır! 8) TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ (TBTK) dersini almak zorunda olan ve almayan veya alıp da BAŞARISIZ olan 2011 ve öncesi Mezuniyet Şablonlarına tabi öğrenciler; bu dersi almak ve başarmak zorundadır. Enformatik bölümü her eğitim-öğretim yılı başında MUAFİYET sınavı uygulamaktadır. Bu yıl da MUAFİYET sınavı 21 EYLÜL 2016, Çarşamba Günü, Saat 14: 00 'de yapılacaktır. Bu sınava dersi HİÇ ALMAMIŞ veya dersi önceki dönemlerde alıp BAŞARISIZ olanlar da girebilir. Muafiyet sınavına girmek için, sınav tarihinden 2-3 gün önce, üzerinden başvuru yaparak Sınava Giriş Belgenizi alabilirsiniz. TBTK dersinden başarılı olabilecek düzeyde olan öğrencilerimizi, Muafiyet sınavına girmeye TEŞVİK ediyoruz. 9) SOSYAL SEÇMELİ (I) dersini kendi mezuniyet şablonu gereği, HİÇ ALMAMIŞ veya alıp da BAŞARISIZ olan, normal öğretim öğrencileri kodlu, ikinci öğretim öğrencileri kodlu FOTOĞRAFÇILIK (I) dersini almak ZORUNDA'dır. 10) Önceki Mezuniyet Şablolarında bulunan aşağıdaki tabloda verilen dersler ile Sosyal Seçmeli (IV) ders gurubu yeni 2015 Mezuniyet Şablonundaki ders gurupları işe eşdeğer yapılmıştır. Aşağıdaki dersleri alacak öğrenciler bu hususa özellikle dikkat etmelidir! Kodu Önceki Şablondaki Dersler Kodu Yerine Alınacak Eşdeğer Dersler Çevre ve İş Güvenliği Sektörde İş Sağlığı ve Güvenliği xxx Non-Technical Elective Ders Read.&Speak. in Foreign Lang xxx Gurubu'ndan 1 ders alınmalıdır xxx xxx Sosyal Seçmeli (IV) Teknik-Olmayan Seçmeli (II) xxx xxx 11) YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER. Yabancı uyruklu öğrenciler Türk Dili (I) dersi yerine Elektrik-Elektronik Müh. Bölümünde açılan Türk Dili (I) Özel dersine kayıt olmalıdırlar.yabancı uyruklu öğrencilerin Seminer (I) dersini ayrıca eklemeleri gerekmektedir. 12) YATAY VE DİKEY GEÇİŞ ÖĞRENCİLERİ. Yatay veya Dikey Geçiş ile Bölümümüze yerleştirilen öğrencilerin geldikleri üniversitede aldıkları dersler; bu derslerdeki başarıları göz önüne alınarak, Bölümümüzde almaları gereken dersler (yani, İntibak Programı) bir Komisyon tarafından belirlenir ve alınması gereken dersler OGUBS'ye işlenir. Almanız gereken dersler OGUBS'de Mezuniyet bağlantısıyla görülmektedir. Her öğrencinin geldiği üniversitede aldığı dersler ile içerikleri, bu derslerdeki başarı durumları farklı olduğu için, her öğrencinin İNTİBAK PROGRAMI da farklıdır! İntibak Programın bir kopyası, eğitim-öğretim yılı başında, Bölüm sekreterliğinden imza karşılığında öğrencilere verilir. Bu nedenle, İNTİBAK PROGRAMI'nıza uygun şekilde ders almakla yükümlüsünüz. İNTİBAK YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN (Dikey ve Yatay Geçişler) ders seçimlerinde yaptıkları hatalardan kendileri sorumludur. İNTİBAK PROGRAMI size 1 kez verilir, bu çizelgeyi kaybetmeyiniz.

8 13) Farkında olmadan sorumlu olmadığınız, yani mezuniyet şablonunuzda bulunmayan veya mezuniyet şablonundaki bir dersin eşdeğeri olmayan, bir dersi aldığınızda, DERS KAYIT FORMU'nda, aşağıdaki örnek Kayıt Formu çıktısında görüldüğü gibi, dersin yanına MD=Mezuniyet Değerlendirmesinde olmayan derstir! şeklinde bir not düşülür. Bu şekilde yanına not düşülen dersi almamanız gerekir. ÇEVRE BİLİNCİ dersini alanlar bu uyarıya dahil değildir. MD (Mezuniyet Değerlendirmesine Katılmayan) dersi, "almak ve başarmak" zorunda olmadığınız bir derstir. Bu şekilde aldığınız ders konusunu DANIŞMAN'ınıza danışın ve hatalı almışsanız EKLE-SİL süresi içinde durumu düzelttiriniz!!! 14) Kayıtlardan sonra DERS YOKLAMA LİSTE'lerinde ismi bulunmayan öğrenciler, SINAVLARA DA ALINMAZLAR!!! Bu nedenle, ders yoklama (imza) listesinde isminiz yoksa, ders kaydınızda bir sorun olduğuna işaret ediyor olabilir?!? Yoklama (imza) listelerinde ismi çıkmayan öğrenciler, öncelikle dersin öğretim elemanı ile görüşmelisiniz, problem giderilemiyorsa, Dekanlık makamına başvurulmalısınız. HEPİNİZE BAŞARILI VE VERİMLİ BİR ÖĞRETİM YILI DİLERİM. MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1.-4. SINIFLARIN DERS KAYITLARI VE EKLE-SİL İŞLEMLERİ HAKKINDA DUYURU

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1.-4. SINIFLARIN DERS KAYITLARI VE EKLE-SİL İŞLEMLERİ HAKKINDA DUYURU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1.-4. SINIFLARIN DERS KAYITLARI VE EKLE-SİL İŞLEMLERİ HAKKINDA DUYURU Bu DUYURU, HAZIRLIK okuyacak öğrencilere yönelik DEĞİLDİR. Hazırlık programına tabi olan öğrenciler 1. sınıf

Detaylı

BİRİNCİ SINIF DERS KAYITLARI

BİRİNCİ SINIF DERS KAYITLARI 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ BİRİNCİ SINIF DERS KAYITLARI ESOGÜ Lisans Yönetmeliğine göre, her dönem başında ilan edilen kayıt tarihlerinde, ders kaydınızı kendiniz yapmak ve yenilemekle yükümlüsünüz. Kayıtlardaki

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS KAYITLARI VE EKLE-SİL İŞLEMLERİ HAKKINDA DUYURU

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS KAYITLARI VE EKLE-SİL İŞLEMLERİ HAKKINDA DUYURU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS KAYITLARI VE EKLE-SİL İŞLEMLERİ HAKKINDA DUYURU Kayıt yenileme aşağıda belirtilen işlemlerden oluşmaktadır: 1) ESOGÜ Lisans Yönetmeliğine göre, her dönem başında ilan edilen

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI DERS KAYITLARI VE EKLE-SİL İŞLEMLERİ HAKKINDAKİ DUYURUDUR. 2018-2019 Bahar yarıyılı KAYIT YENİLEME aşağıda belirtilen işlemlerden oluşmaktadır: 1) ESOGÜ Lisans

Detaylı

ESOGÜ MMF ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtlarına İlişkin Hususlar

ESOGÜ MMF ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtlarına İlişkin Hususlar ESOGÜ MMF ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtlarına İlişkin Hususlar Ders Kayıtları 10 Eylül 2015 8:30-13:00, 17:30-23:00 (kayıt onayı 8:30-23:00) 11 Eylül 2015

Detaylı

AÇIKLAMALAR. 1- Danışman ataması yapılmayan öğrencilere, Öğrenci ders kayıt modülü kullanılarak kayıtlardan önce mutlaka danışman atanması,

AÇIKLAMALAR. 1- Danışman ataması yapılmayan öğrencilere, Öğrenci ders kayıt modülü kullanılarak kayıtlardan önce mutlaka danışman atanması, AÇIKLAMALAR 2017-2018 öğretim yılı güz yarıyılı akademik takviminde 18-22 Eylül 2017 tarihlerinde yapılacağı belirtilen ders kayıtları Fakülte/Meslek Yüksekokulu bazında ekte belirtilen tarih ve saatlerde

Detaylı

Gün içindeki 1.ve 2. yarı farklı birimlere atanmıştır. 3.yarı ise o gün içinde kayıt yapan tüm birimlere ve danışman onaylarına atanmıştır.

Gün içindeki 1.ve 2. yarı farklı birimlere atanmıştır. 3.yarı ise o gün içinde kayıt yapan tüm birimlere ve danışman onaylarına atanmıştır. AÇIKLAMALAR 2017-2018 öğretim yılı baharyarıyılı akademik takviminde 29 Ocak-02 Şubat 2018 tarihlerinde yapılacağı belirtilen ders kayıtları Fakülte/Meslek Yüksekokulu bazında ekte belirtilen tarih ve

Detaylı

DERS KAYIT AÇIKLAMALARI

DERS KAYIT AÇIKLAMALARI DERS KAYIT AÇIKLAMALARI 2017-2018 öğretim yılı bahar yarıyılı akademik takviminde 29 OCAK-02 ŞUBAT 2018 tarihlerinde yapılacağı belirtilen ders kayıtları Fakülte/Meslek Yüksekokulu bazında ekte belirtilen

Detaylı

DERS KAYIT AÇIKLAMALARI

DERS KAYIT AÇIKLAMALARI DERS KAYIT AÇIKLAMALARI 2017-2018 öğretim yılı güz yarıyılı akademik takviminde 18-22 Eylül 2017 tarihlerinde yapılacağı belirtilen ders kayıtları Fakülte/Meslek Yüksekokulu bazında ekte belirtilen tarih

Detaylı

DERS KAYIT AÇIKLAMALARI

DERS KAYIT AÇIKLAMALARI DERS KAYIT AÇIKLAMALARI 2018-2019 öğretim yılı güz yarıyılı akademik takviminde 17-21 EYLÜL 2018 tarihlerinde yapılacağı belirtilen ders kayıtları Enstitü/Fakülte/Meslek Yüksekokulu bazında ekte belirtilen

Detaylı

2015-2016 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ DERS KAYITLARI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURU

2015-2016 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ DERS KAYITLARI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURU 2015-2016 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ DERS KAYITLARI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURU 1. Anabilim Dalları tarafından 2015-2016 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında okutulmak üzere önerilen derslerin listesi http://fbe.ogu.edu.tr

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI Ocak 2014-1 - 30.01.2014 İçindekiler 1. Ders Seçme Ekranının Açılması... 3 2. Ders Seçme Ekranındaki Bilgiler... 3 2.1. Öğrenci

Detaylı

ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ DERS KAYITLARINA İLİŞKİN İLKELER

ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ DERS KAYITLARINA İLİŞKİN İLKELER ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ DERS KAYITLARINA İLİŞKİN İLKELER (Son düzenlemesi Fakülte Kurulu nun 29.12.2016 tarih ve 4/10 Sayılı Kararı ile kabul edilmiştir) A. DERSLERİN AÇILMASI A.1. DERS AÇMA

Detaylı

ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bahar Yarıyılı Ders Kayıtlarında Dikkat Edilmesi Gereken Konular

ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bahar Yarıyılı Ders Kayıtlarında Dikkat Edilmesi Gereken Konular ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2016-2017 Bahar Yarıyılı Ders Kayıtlarında Dikkat Edilmesi Gereken Konular Tarih Saat Ders Kayıtları 9-10 Şubat 2017 8:30-13:00 17:30-23:00

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2018-2019 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 2015-2016 Akademik yılı yeni öğrenci kayıtları:

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 2015-2016 Akademik yılı yeni öğrenci kayıtları: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 2015-2016 Akademik yılı yeni öğrenci kayıtları: ADIM 1: E-Devlet üzerinden elektronik kayıt yaptıracak yada Üniversitemize şahsen başvurarak kayıt yaptıracak olan tüm adayların

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme tarihleri

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; Önlisans / Lisans öğrencileri için 5-9 Eylül 2016 tarihleri

Detaylı

2014-2015 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE DERS DİLEKÇESİ KAYIT İŞLEMLERİ

2014-2015 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE DERS DİLEKÇESİ KAYIT İŞLEMLERİ 2014-2015 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE DERS DİLEKÇESİ KAYIT İŞLEMLERİ Kocaeli Üniversitesi Lisans ve Ön Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği gereği Yeni kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencileri hariç

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( )

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( ) 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ (30.01.2019) Mevcut Öğrencilerimiz (2017 ve daha önceki yıllarda kayıt yaptıran öğrencilerimiz)

Detaylı

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI Ocak 2016-1 - 20.01.2016 İçindekiler 1. Ders Seçme Ekranının Açılması... 3 2. Ders Seçme Ekranındaki Bilgiler... 4 2.1. Öğrenci

Detaylı

2015 Kayıtlı öğrencilerin ders kayıtlanmaları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

2015 Kayıtlı öğrencilerin ders kayıtlanmaları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır. ÖNEMLİ NOTLAR: 2014/Güz Yarıyılı, Yarıyıl Ağırlıklı Not Ortalamaları 2,00 ve üzerinde olan öğrenciler yönetmelik gereği DC harf notlu dersleri başarılı sayılır. Öğrenciler, kendileri istemeleri halinde

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2015-2016 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 1. Öğrenim Ücretinin Yatırılması, Ders Kayıtları, Danışman Onayı, Ders 10-14 Şubat 2014 tarihleri arasında Gerçekleştirilecektir.

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI DERS KAYIT İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2017-2018 eğitim öğretim yılı Yaz öğretimi ders

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME VE EKLE-SİL TARİHLERİ FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

Derse yazılma ve kayıt yenileme

Derse yazılma ve kayıt yenileme KAYIT YENİLEME VE DERS EKLEME/BIRAKMA DİLEKÇESİ KAYIT İŞLEMLERİ Kocaeli Üniversitesi Lisans ve Ön Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği gereği Yeni kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencileri hariç diğer tüm

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU SİSTEME GİRİŞ 1) KULLANICI OLUŞTURMA ADIMLARI: İstanbul Üniversitesi online başvuru işlemleri http://basvuru.istanbul.edu.tr

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU 2015-16 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; Lisans öğrencileri için 7 13 Eylül 2015, Önlisans öğrencileri için 8 13

Detaylı

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu.

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu. T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli /

Detaylı

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Güncelleme Tarihi: 06.09.2015 İçindekiler DERS KAYIT PROGRAMI ÖĞRENCİ MODÜLÜ... 1 1. ÖĞRENCİ DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 1 1.1 Ana

Detaylı

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Kayıt İşlemleri Başlangıç : 29 Haziran 2015 saat:10:00 Bitiş : 01 Temmuz 2015 saat 17:30

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU 1 ) Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine Giriş oibs.mersin.edu.tr Öğrenci Ders Ön Kaydı yapmak üzere Kullanıcı Adı ve Şifresi ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( )

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( ) 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ (10.09.2018) Mevcut Öğrencilerimiz (2017 ve daha önceki yıllarda kayıt yaptıran öğrencilerimiz)

Detaylı

DERS KAYIT TARİHLERİ

DERS KAYIT TARİHLERİ T.C. ESOGÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYITLARI / KAYIT YENİLEME DERS KAYITLARI ESOGÜ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİNDEN VEYA ANABİLİM DALI BŞK.LIĞI LİSANSÜSTÜ DERS KAYIT

Detaylı

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 9 1. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti... 9 I. Katkı Payı:... 9 II. Öğrenim Ücreti...

Detaylı

LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI

LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI Yaz Öğretimi ders kayıtlarından önce kayıtlı olduğunuz diploma programının ders planını, Fakülte ve Bölümler tarafından açılması planlanan derslerin listesini

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu

Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu ISPARTA 2017 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı

Detaylı

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu ISPARTA 2015 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı BaharYarıyılı

Detaylı

* Akademik Yılı Güz Döneminde; tüm öğrenciler ders kayıtlarını bizzat Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapmakla sorumludur.

* Akademik Yılı Güz Döneminde; tüm öğrenciler ders kayıtlarını bizzat Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapmakla sorumludur. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ; *2017-2018 Akademik Yılı Güz Döneminde; tüm öğrenciler ders kayıtlarını

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu

Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu ISPARTA 2018 KAYIT YENİLEME TARİHLERİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 26.08.2015 / 11:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Kayıt İşlemleri Başlangıç : 09 Temmuz 2014 saat:10:00 Bitiş : 14 Temmuz 2014 saat 17:30

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU 1 ) Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine Giriş oibs.mersin.edu.tr Öğrenci Ders Ön Kaydı yapmak üzere Kullanıcı Adı ve Şifresi ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( )

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( ) 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ (30.01.2019) 2018-2019 BAHAR DÖNEMİNDE YENİ KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİMİZ Kesin kayıt işlemlerinizi

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli

Detaylı

ÖĞRENCİ KAYIT İŞLEMLERİ

ÖĞRENCİ KAYIT İŞLEMLERİ ÖĞRENCİ KAYIT İŞLEMLERİ Açıklamalar Bu sistem, ders kesin kayıt ve ekle/sil işlemleri için kullanılmaktadır. Kesin kayıt dönemi sonuna kadar öğrenciler geçerli bir ders programı oluşturup kayıt onayı vermekle

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu

Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu ISPARTA 2018 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve İnternet Üzerinden

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1 02.08.2018

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI İÇİNDEKİLER Lisansüstü Eğitim Süreleri... 4 Kredi Sistemi... 4 Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme Çıkarma... 4 Öğrenci

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2018 2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; 17-21 Eylül 2018 tarihleri arasında Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA DERS KAYITLARI / KAYIT YENİLEME

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA DERS KAYITLARI / KAYIT YENİLEME ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA DERS KAYITLARI / KAYIT YENİLEME ONLİNE ESOGÜ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ VEYA ANABİLİM DALI BŞK.LIĞI LİSANSÜSTÜ

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2017 2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları; 29 Ocak - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında Kocaeli

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME ve

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU 1 ) Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine Giriş oibs.mersin.edu.tr Öğrenci Ders Ön Kaydı yapmak üzere Kullanıcı Adı ve Şifresi ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine

Detaylı

Kontrol listesi: Bu klavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Ders kaydınızı:

Kontrol listesi: Bu klavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Ders kaydınızı: Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size verilecektir. Kaydınızı yaptırdığınız günü takip eden ilk iş günü (11:00 den sonra), GSIS öğrenci kullanıcı adınız ve şifrenizin olduğu kapalı

Detaylı

Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu

Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2015-2016 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu ISPARTA 2016 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt

Detaylı

Almaya karar verdiğiniz derslerin kodlarını not etmeyi unutmayınız, GSIS te derslere kayıt yaptırırken bu kodlara ihtiyacınız olacak!

Almaya karar verdiğiniz derslerin kodlarını not etmeyi unutmayınız, GSIS te derslere kayıt yaptırırken bu kodlara ihtiyacınız olacak! YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YENİ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KLAVUZU Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size verilecektir. GSIS öğrenci kullanıcı adınız ve şifrenizin olduğu

Detaylı

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi:

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi: Ders seçimi yapmadan önce, GSIS kullanıcı adınızı ve şifrenizi kayıt yaptırmış olduğunuz bölümden şahsen 1 temin etmelisiniz. (Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size kayıt esnasında

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YENİ ÖĞRENCİ DERS KAYIT KLAVUZU Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size verilecektir. GSIS öğrenci kullanıcı adınız ve şifrenizin olduğu

Detaylı

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME (DERS KAYDI) DUYURUSU KAYIT YENİLEME VE HARÇ YATIRMA TARİHLERİ Ders Kaydı ve Harç Yatırma Tarihi

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2016-2017 Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme Tarihleri Başlangıç Bitiş Ders Seçme İşlemleri 02.09.2016 18.09.2016 Katkı Payı Öğrenim Ücreti Materyal Ücret

Detaylı

Bu adrese girdiğinizde açılan sayfanın sol kısmında sisteme giriş ekranı gelecektir.

Bu adrese girdiğinizde açılan sayfanın sol kısmında sisteme giriş ekranı gelecektir. NASIL ÖNKAYIT YAPARIM SİSTEME GİRİŞ EKRANI Öğrenci bilgi sistemine girebilmek için http://obisis.erciyes.edu.tr adresini web tarayıcınızın adres kısmına yazınız veya Erciyes Üniversitesi ana sayfasına

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2017-2018 GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ Ders Seçme İşlemleri Başlangıç

Detaylı

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi:

Bu kılavuz, ders kaydınızı nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Kontrol listesi: Ders seçimi yapmadan önce, GSIS kullanıcı adınızı ve şifrenizi kayıt yaptırmış olduğunuz bölümden şahsen 1 temin etmelisiniz. (Öğrenci numaranız kaydınızı yapan görevli tarafından size kayıt esnasında

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Kurum içi ve Kurumlar arası Yatay Geçiş Başvuruları BAŞVURU TARİHLERİ Başvuru Tarihi Değerlendirme

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

EĞİTİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

EĞİTİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2015-2016 Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Tarihleri Başlangıç Bitiş Ders Seçme İşlemleri 08.02.2016 17.02.2016 Katkı Payı/Öğrenim Ücreti/Materyal

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU SİSTEME GİRİŞ 1) KULLANICI OLUŞTURMA ADIMLARI: İstanbul Üniversitesi online başvuru işlemleri http://basvuru.istanbul.edu.tr

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRENCİ KAYIT YENİLEME/DERS SEÇME (DERS ALMA) KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRENCİ KAYIT YENİLEME/DERS SEÇME (DERS ALMA) KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYONU ÖĞRENCİ KAYIT YENİLEME/DERS SEÇME (DERS ALMA) KILAVUZU Sevgili Öğrencilerimiz, Üniversitemiz, öğrenciliğiniz süresince akademik etkinliklerle diğer idari

Detaylı

Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü

Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Kayıt ve Ders Seçme İşlemleri Kılavuzu 2014-2015 Güz Yarıyılı fenbilenst.cumhuriyet.edu.tr Sevgili Öğrenciler; Enstitümüze bağlı Ana Bilim

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER Lisansüstü Eğitim Süreleri... 3 Kredi Sistemi... 3 Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme Çıkarma... 3 Öğrenci Otomasyonu... 4 Yeni

Detaylı

YENİ KAYIT. Danışman kayıt haftası süresince öğrenciler tarafından danışmanına gönderilen derslerin onaylanması

YENİ KAYIT. Danışman kayıt haftası süresince öğrenciler tarafından danışmanına gönderilen derslerin onaylanması YENİ KAYIT Öğrenci İşleri Danışman Yüksekokulumuzu kazanarak bizzat kayda gelen öğrencilerin gerekli evrakların kontrolü yapılarak sistem üzerinden ilk kayıt işleminin gerçekleştirilmesi Danışman kayıt

Detaylı

ÖĞRETİM YILI EK YERLEŞTİRME SONUCU İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI EK YERLEŞTİRME SONUCU İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI EK YERLEŞTİRME SONUCU İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU ERZURUM 2016 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME MERKEZİ Bu kılavuzdaki adımlara göre kayıt işleminizi gerçekleştirirken

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt Bilgileri

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt Bilgileri Yeni Kayıt Yaptıracak Öğrenciler 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt Bilgileri 1.Aşama: Kayıt Tarihi ve Yeri TARİH 08-12 Eylül 2014 Kesin Kayıt 15-17 Eylül 2014 Yedek Aday Kaydı İŞLEM Nuh Naci Yazgan Üniversitesi

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYITLI ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT YENİLEME KILAVUZU Bu kılavuz Coğrafya, Felsefe, Endüstri Mühendisliği, Halkla

Detaylı

DERS KAYITLARI HAKKINDA DUYURU

DERS KAYITLARI HAKKINDA DUYURU DERS KAYITLARI HAKKINDA DUYURU Ders kayıtlarınızın başarıyla tamamlanabilmesi için aşağıdaki işlemleri sırasıyla her aşamayı belirtilen tarihlerde tamamlayınız. Eksik veya hatalı işlem yapılması durumunda

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü Resmi Mail Adresi :

Sosyal Bilimler Enstitüsü Resmi Mail Adresi : 2016-2017 ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENĠLEME (DERS SEÇĠMĠ-HARÇ ÖDEME VB.) ĠġLEMLERĠ 2016/2017 öğretim yılı güz yarıyılı ders seçme ve kayıtlanma işlemleri internet üzerinden(ders kaydı ve danışman

Detaylı

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI NA

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI NA Mezuniyet Dilekçesi Bölümünüz. no lu öğrencisiyim. Mezun olabilmek için bütün derslerimi tamamladım. Durumumun incelenerek mezuniyet işlemlerinin yapılması için gereğini arz ederim.... EKLER : 1- Nüfus

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon

Detaylı

GENEL DERS KAYIT KURALLARI

GENEL DERS KAYIT KURALLARI KAYIT TARİHİ KAYIT SAATİ İLAVE KAYIT SAATİ 06/02/2017 PAZARTESİ 13:00 17:30 17:30 23:00 10/02/2017 CUMA 08:30 23:00 1. Ders kayıtları 06/02/2017 Pazartesi günü saat 13:00-23:00 arasında internet ortamında

Detaylı

YTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN

YTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN YTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU İŞLEMLERİ ve FORMLAR YAZ OKULU TAKVİMİ Ücret Ödeme 11-12 Temmuz 2014 Ders Kaydı 12-13 Temmuz 2014 Yaz Okulu Başlangıcı 14 Temmuz 2014 Kapatılan

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ 2018 2019 Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi Merhaba, Değerli Öğrencilerimiz bu yönerge İNUZEM bünyesindeki programlardan birisine kayıt yaptıran sizlere

Detaylı

SENATO 2016/1-IV

SENATO 2016/1-IV 15.01.2016 SENATO 2016/1-IV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, ön lisans ve lisans öğrenci işlemlerine

Detaylı

YTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN

YTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN YTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU İŞLEMLERİ ve FORMLAR YAZ OKULU TAKVİMİ Ücret Ödeme 06-09 Temmuz 2015 Ders Kaydı 10-16 Temmuz 2015 (16 Temmuz 2015 saat 12:00 ye kadar) Yaz Okulu

Detaylı

ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) SONUCU İLE YERLEŞEN ADAY ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) SONUCU İLE YERLEŞEN ADAY ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) SONUCU İLE YERLEŞEN ADAY ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU ERZURUM 2016 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME MERKEZİ Bu kılavuzdaki adımlara göre kayıt

Detaylı

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız.

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. Daha önce hiç OASIS e giriş yapmamış iseniz https://oasis.ieu.edu.tr/oasis/help.php adresinden OASIS şifrenizi

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2012 /2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ. Kayıt Yenileme Tarihleri: 17.09.2012-21.09.

EGE ÜNİVERSİTESİ 2012 /2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ. Kayıt Yenileme Tarihleri: 17.09.2012-21.09. EGE ÜNİVERSİTESİ 2012 /2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ Kayıt Yenileme Tarihleri: 17.09.2012-21.09.2012 Ders Seçimi, Danışman Onayı ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payının

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DANIŞMAN BİLGİLENDİRME KILAVUZU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DANIŞMAN BİLGİLENDİRME KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ DANIŞMAN BİLGİLENDİRME KILAVUZU Danışman; öğrencilerin eğitim, öğrenim ve diğer sorunlarıyla ilgilenmek üzere kayıtlı bulunduğu fakültenin/devlet konservatuarının/yüksekokulun/bölümün/anabilim

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 09.09.2016 / 16:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR Enstitü öğrencisi olmak için ne yapmalıyım? ÖĞRENCİ KABULÜ Enstitümüz web sayfasının duyurular kısmında yer alan lisansüstü programlar ve öğrenci kontenjanları ilanında yer alan şartları

Detaylı

a. Sisteme giriş ve öğrenci bilgilendirme ekranı

a. Sisteme giriş ve öğrenci bilgilendirme ekranı a. Sisteme giriş ve öğrenci bilgilendirme ekranı 1) Sisteme giriş: Sisteme kullanıcı adı ve şifre yazılarak giriş yapılır. Şifresini unutan öğrenciler ubs.giresun.edu.tr adresinden şifremi hatırlamıyorum

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili öğrenciler; 2018-2019 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ders kaydında Öğrenci İşleri

Detaylı