DGS 2008 (1) DGS SORU BANK. / 87. SAYFA / 4. SORU. ( a).(a).( a) ( a).( a).(a)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DGS 2008 (1) DGS SORU BANK. / 87. SAYFA / 4. SORU. ( a).(a).( a) ( a).( a).(a)"

Transkript

1 DGS 2008 (1) DGS SORU BANK. / 87. SAYFA / 4. SORU 1. a sıfırdan büyük bir gerçek sayı olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi negatiftir? A) 3 a B) a 4 C) a 6 D) a 5 E) a 3 4. a bir tam sayı olmak üzere; ( a).(a).( a) ( a).( a).(a) İşleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir? A) 3 a B) 3 a C) D) a E) a 2 a

2 DGS 2008 (2) DGS SORU BANK. / 23. SAYFA / 3. SORU 2. Aşağıdakilerden hangisi ardışık iki tam sayının toplamı olamaz? A)31 B) 33 C) 44 D)47 E) Aşağıdakilerden hangisi ardışık 4 tam sayının toplamı olabilir? A) 28 B) 38 C) 48 D) 68 E) 88 YAPRAK TEST 40 / 15. SORU 15. a, b, c ard arda gelen asal sayılardır. a < b < c olduğuna göre a+b+c toplamı aşağıdakilerden hangisi olamaz? A) 50 B) 15 C) 31 D) 23 E)10

3 DGS 2008 (3) DGS SORU BANK. / 106. SAYFA / 10. SORU 3. 0,81 0,04 0,1 İşleminin sonucu kaçtır? 10. 0,49 0,64 0,01 işleminin sonucu kaçtır? A) 7 B) 1 C) 0,7 D) 0,4 E) 0,1 A) 15 B) 10 C) 5 D) 1 E) 0 DGS SORU BANK. / 109. SAYFA / 4. SORU 4., 0,81 1, 21 0,01 işleminin sonucu kaçtır? A) 0,2 B) 2 C) 20 D) 200 E) 2000

4 4. DGS 2008 (4) ifadesi aşağıdakilerden hangisine eşittir? A) 32 B) 16 C) 8 D) 6 E) 4 DGS DENEME 1/ 7. SORU 7. 0,064 sayısının küp kökü kaçtır? A) 0,08 B) 0,8 C) 0,04 D) 0,4 E) 4 YAPRAK TEST 7 / 8. SORU 8. a 5a 4 3 olduğuna göre 2 nın değeri kaçtır? A) 9 3 B) 13 3 C) 3 D) 3 9 E) 5 9

5 DGS 2008 (5) YAPRAK TEST 6 / 11. SORU 5. x Olduğuna göre, x kaçtır? 11. x 2 x x ise x kaçtır? A) 1 3 B) 3 2 D) 1 E)3 C)-3 A) 4 B) 3 C) 2 D) 1 E) 0

6 7. DGS 2008 (7) k olduğuna göre, k kaçtır? A) 2 B) 3 C) 4 D) 6 E) 8 Örnek: 3 DGS SORU BANK. / 115. SAYFA / ÖRN a olduğuna göre a kaçtır? A) 2 B) 24 C) 48 D) 50 E) 96 DGS SORU BANK. / 126. SAYFA / 11. SORU A olduğuna göre A kaçtır? A) 200 B) 500 C) 800 D) 1000 E) 1200

7 DGS 2008 (8) DGS DENEME 10/ 37. SORU 8. 1 a 1 a 1 1 a İfadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir? A) a B) 2 a C) a a a 2 2 a ifadesinin en sade şekli aşağıdakilerden hangisidir? 1 a a 1 1 A) a B) a C) a 1 a a D) 1 a E) a+1 D) a 1 a 1 E) a 1 a 6., YAPRAK TEST 8 / 6. SORU x 1 : ifadesinin en sade şekli aşağıdakilerden x 1 x x hangisidir? A) x 1 B) x+1 C) 2 x D) x x 1 E) x 1 x

8 DGS 2008 (9) DGS DENEME 4/ 20. SORU 9. 2 x 3xy 2 3y xy İfadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden a 2a 2a 4 : 4 2b 2a ab İşleminin sonucu kaçtır? hangisidir? A) x y B) y x D) y E) xy C) x y A) a 2 D) B) a 2 a 2 a E) 2 2 a 4 C) 2 a 4 YAPRAK TEST 8 / 13. SORU 13. ifadesinin en sade şekli aşağı- 4 B) C) a+b a b 2 2 2a 2b b a : 2a 4a dakiler hangisidir? 2 A) a b D) b a E) 2 a b

9 DGS 2008 (10) DGS SORU BANK. / 167. SAYFA / 3. SORU 10. a, b, c pozitif tam sayılar ve a 1 b 3 b 2 c 7 Olduğuna göre, a +b + c toplamının en küçük değeri kaçtır? A) 14 B) 17 C) 19 D) 21 E) a, b, c negatif tamsayılar, a b b c ve ise a b c nin alabileceği en büyük değer kaçtır? A) 51 B) 17 C)-14 D) -17 E) -51

10 DGS 2008 (11) DGS DENEME 9/ 49. SORU 11. Sıfırdan farklı a, b, c sayıları için 2a = 3b= 4c olduğuna göre, 2 2 a c oranı kaçtır? ab bc ac A) 3 2 B) 4 3 C) x olduğuna göre, değeri kaçtır? A) 150 B) 165 C) x 3 x 1 3 x 2 ifadesinin D) 195 E) 210 D) 6 5 E) 7 6 DGS DENEME 8/ 49. SORU 49. a b c a 2c olduğuna göre ifadesinin b 3a değeri aşağıdakilerden hangisidir? A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 E) 7

11 DGS 2008 (12) YAPRAK TEST 39 / 5. SORU < a < 1 olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi en büyüktür? A) 1 a 1 D) a a 1 B) 1 a 1 E) 1 2a C) a a 1 5. a ve b reel sayılar, daima doğrudur? 2 a a ve a b. 0 ise hangisi A) a<0 B) a+b>1 C) b>a a D) 1 b E) b a<0

12 DGS 2008 (13) DGS SORU BANK. / 141. SAYFA / 7. SORU 13. x 0,3 3 0,3 olduğuna göre, x kaçtır? 0,3 3 A) 0,99 B) 3,03 C) 3,3 D) 9,18 E) 9,9 7. (0,3).x 2x 0,1 0,4 0,2 olduğuna göre x kaçtır? 2 2 A) B) C) D) 17 1 E) DGS DENEME 9/ 36. SORU 36. x 3 2 0,03 Olduğuna göre, x kaçtır? 0,25 0,005 A) 6 B) 5 C) 4 D) 3 E) 2

13 x 3-3 y < 7 DGS 2008 (14) olduğuna göre, x 2y ifadesinin en büyük değeri kaçtır? A) 5 B) 3 C) 1 D) 9 E) 12 DGS SORU BANK. / 148. SAYFA / 6. SORU Örnek: 6 x ve y reel sayılardır. -1 < x 4 2 < y < 5 olduğuna göre 2x + y ifadesinin en büyük tamsayı değeri kaçtır? A) 8 B) 9 C) 10 D) 11 E) 12

14 DGS 2008 (15) DGS SORU BANK. / 107. SAYFA / 19. SORU x 2 y 3 6 z 4 Sayıları için aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur? A) x<y<z B) x=y<z C) x=z<y D) z<x<y E) z<y<x 19. x y z 5 olduğuna göre; aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur? A) z>y>x B) z>x>y C) x>y>z D) y>z>x E) y>x>z DGS SORU BANK. / 110. SAYFA / 11. SORU a b c 6 16 olduğuna göre; aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur? A) a>b>c B) a>c>b C) b>a>c D) b>c>a E) c>b>a

15 16. a + b < 0 b + c < 0 a + c > 0 DGS 2008 (16) Olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi her zaman doğrudur? A) a<0 B) b<0 C) c<0 D) a c < 0 E) a c > DGS DENEME 3/ 62. SORU 2 a a olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi her ab 0 zaman doğrudur? A) a b>0 B) a b<0 C) a b<0 D) a 0 b E) a 0 b YAPRAK TEST 10 / 12. SORU 12. a. b < 0 ve ise aşağıdakilerden hangisi a b her zaman doğrudur? A) b < 0 < a B) a < b < 0 C) a < 0 < b D) a < 1 < b E) a < b

16 DGS 2008 (17) DGS DENEME 4/ 14. SORU ve a tam sayılarının en büyük ortak böleni 6 dır. 0<a<65 Aralığında a nın kaç farklı değeri vardır? A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) OBEB (a, 84) = 12 dir. a 84 olduğuna göre; a sayısı kaç farklı değer alır? A) 7 B) 6 C) 5 D) 4 E) 3

17 DGS 2008 (18) DGS SORU BANK. / 57. SAYFA / 6. SORU 18. a, b, c pozitif tam sayılar olmak üzere, A=7a+1=8b+2=9c+3 koşulunu sağlayan üç basamaklı en küçük A sayısının rakamları toplamı kaçtır? A) 13 B) 17 C) 18 D) 19 E) x, y, z pozitif tamsayılar olmak üzere; A = 6 x + 3 = 7 x + 4 = 4x+1 Eşitliğini sağlayan en küçük A sayısı kaçtır? A) 48 B) 69 C) 65 D) 70 E) 81 YAPRAK TEST 4 / 9. SORU 9. a, b, c, d Z olmak üzere; a= 6b + 2 = 8c+2 = 10d+2 ise a en az kaçtır? A) 62 B) 32 C) 82 D) 102 E) 122

18 DGS 2008 (19) DGS SORU BANK. / 54. SAYFA / 16. SORU 19. x sayısının 11 ile bölümünden elde edilen kalan 6,y sayısının 11 ile bölümünden elde edilen kalan ise 9 dur. Buna göre, x y çarpımının 11 ile bölümünden elde edilen kalan kaçtır? A) 6 B) 7 C) 8 D) 9 E) A nın 12 ile bölümünden kalan 9, B nin 18 ile bölümünden kalan 13 ise A+B nin 6 ile bölümünden kalan kaçtır? A) 4 B) 3 C) 2 D) 1 E) 0 YAPRAK TEST 40 / 20. SORU 20. 9aa3bb altı basamaklı sayısının 11 ile bölümünden kalan nedir? A) 5 B) 6 C) 7 D) 8 E) 9

19 DGS 2008 (20) YAPRAK TEST 8 / 4. SORU 20. İki sayının toplamı 23, çarpımı ise 126 dır. Bu iki sayının farkı kaçtır? A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 E) x y 130 ve x y 33 ise x y nin pozitif değeri kaçtır? A) 121 B) 64 C) 9 D) 8 E) 10

20 DGS 2008 (21) DGS DENEME 1/ 2. SORU 21. (26 2) 7 = 20 Olduğuna göre, işaretlerinin içine yazılması gereken işlemler aşağıdakilerden hangisinde sırasıyla verilmiştir? A) x, + B), + C), D), + E), x 2. 40, 2, 5, 1=16 eşitliğinin oluşması için virgüller yerine +,,: işaretleri hangi sırada konulmalıdır? A) +,:, B),:,+ C),+,: D) :,,+ E) :,+, DGS DENEME 3/ 17. SORU 17. Aşağıdaki eşitsizliklerin hangisinde ( ) ve ( ) işaretlerinin yerleri birbiriyle değiştirildiğinde eşitlik elde edilir? A) B) C) D) E)

21 DGS 2008 (22) DGS SORU BANK. / 23. SAYFA / 8. SORU 22. a ve b birer pozitif tam sayı olmak üzere, a+b+a b=51 olduğuna göre, a + b toplamı en çok kaçtır? A) 11 B) 13 C) 15 D) 26 E) x, y, z birer doğal sayı olmak üzere, x. y = 12 y. z = 18 ise x + y + z toplamı en az kaçtır? A) 5 B) 7 C) 11 D) 13 E) 31

22 DGS 2008 (24) 23. Birbirlerinden farklı üç basamaklı üç doğal sayının toplamı 776 dır. Bu sayıların en küçüğü 183 olduğuna göre, en büyüğü en fazla kaçtır? A) 407 B) 409 C) 411 D) 413 E) 415 DGS SORU BANK. / 43. SAYFA / 17. SORU 17. Üç basamaklı 4 sayının toplamı 648 dir. Bu sayıların en büyük olanı, en çok kaçtır? A) 348 B) 379 C) 347 D) 303 E) 294 DGS DENEME 3/ 58. SORU 58. Birbirinden farklı üç tane pozitif çift sayının toplamı 798 ise en küçük sayı, en çok kaç olabilir? A) 248 B) 258 C) 260 D) 262 E) 264

23 DGS 2008 (25) 24. Çıkarma işleminde çıkan, farkın 3 katı olduğuna göre, eksilen aşağıdakilerden hangisi olabilir? A) 83 B) 87 C) 90 D) 92 E) 95 DGS DENEME 2/ 4. SORU 4. Bir çıkarma işleminde eksilen çıkanın 5 katı ise, çıkan farkın kaç katıdır? A) 1 B) 1 C) D) 4 E) 5

24 DGS 2008 (28-29) 28. VE 29. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CE- VAPLAYINIZ. Doğal sayılar kümesi üzerinde Δ işlemi, xδy=x+y+3 biçiminde tanımlanıyor. DGS SORU BANK. / 289. SAYFA / 1-2. SORU 1. Tam sayılarda kümesinde tanımlı işlemi a b ab a 1 şeklinde tanımlanıyor. Buna göre; 5 4 işleminin sonucu kaçtır? A) 9 B) 10 C) 16 D) 23 E) Buna göre, 2Δ4 işleminin sonucu kaçtır? A) 6 B) 7 C) 8 D) 9 E) A Δ 5 = 7 Δ b Olduğuna göre, a b farkı kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 DGS SORU BANK. / 281. SAYFA / 4. SORU Örnek: 4 a b a b a.b şeklinde tanımlanıyor. 3 x 4 2 ise x kaçtır? A) 5 2 B) 3 2 C) 2 3 D) 2 5 E) 7 2

25 DGS 2008 (30-31) DGS SORU BANK. / 348. SAYFA / SORU 30. VE 31. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. A, B ve C sıfırdan farklı birer rakam olmak üzere, A=B+C koşulunu sağlayan üç basamaklı ABC sayıları oluşturuluyor. 30. Rakamları birbirinden farklı üç basamaklı en büyük ABC sayısı için C kaçtır? A)9 B)8 C)7 D)6 E) Rakamları birbirinden farklı kaç tane üç basamaklı ABC sayısı oluşturulabilir? A) 32 B) 34 C) 36 D) 38 E) 40 10, 11 VE 12. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİ VE KO- ŞULLAR GÖRE CEVAPLAYINIZ. P, R, S sıfırdan ve birbirinden farklı rakamlar olmak üzere; PRS üç basamaklı sayısı için I. P<R<S II. S R = P koşulları veriliyor. 10. Yukarıdaki koşullara uygun yazılabilen en büyük sayı ile en küçük sayı arasındaki fark kaçtır? A) 660 B) 459 C) 336 D) 289 E) Bu koşulları sağlayan üç basamaklı kaç sayı yazılabilir? A) 1 B) 3 C) 5 D) 7 E) ile 400 arasında yazılabilen üç basamaklı sayıların aritmetik ortalaması kaçtır? A) 347 B) 358 C) 369 D) 374 E) 300

26 DGS 2008 (34) günde bir nöbet tutan bir bekçi ilk nöbetini Perşembe günü tuttuğuna göre, 29. nöbetini hangi gün tutar? A) Cuma B) Cumartesi C) Pazar D) Çarşamba E) Perşembe DGS SORU BANK. / 299. SAYFA / 5. SORU 5. 2 günde bir nöbet tutan doktor ilk nöbetini cumartesi, tutarsa 17. nöbetini hangi gün tutar? A) Perşembe B) Çarşamba C) Cuma D) Pazar E) Salı DGS SORU BANK. / 305. SAYFA / 18. SORU günde bir nöbet tutan asker ilk nöbetini Pazar tutarsa 27. nöbetini hangi gün tutar? A) Pazartesi B) Salı C) Çarşamba D) Perşembe E) Cuma

27 DGS 2008 (35) sayısının % 15 i 225 sayısının yüzde kaçıdır? A) 25 B) 30 C) 35 D) 45 E) 50 DGS DENEME 7/ 50. SORU 50. 4,8 sayısının %x i 0,3 ise x in % 32 si kaçtır? A) 2 B) 20 C) 0,2 D) 32 E) 16 YAPRAK TEST 16 / 2. SORU ın % kaçı 45 in %20 sine eşittir? A) 13 B) 15 C) 17 D) 20 E) 30

28 DGS 2008 (36) DGS DENEME 4/ 37. SORU 36. x YTL ye alınan bir mal 6x 5 YTL ye satılıyor. Bu malın satışından yüzde kaç kâr elde edilmiştir? A)10 B) 15 C) 20 D) 25 E) x liraya alınan bir mal 4x 28 liraya satılırsa %20 kâr ediliyor. Buna göre x kaçtır? A) 6 B) 8 C) 10 D) 12 E) 15

29 DGS 2008 (37) DGS DENEME 4/ 41. SORU 37. Bir duraktan hareket eden üç dolmuştan birincisi 15,ikincisi 30 ve üçüncüsü 24 dakika aralıklarla sefer yapmaktadır. Aynı anda hareket eden bu üç dolmuş, en az kaç dakika sonra aynı duraktan yine birlikte hareket eder? A)60 B) 120 C) 140 D) 160 E) Dairesel bir pisti 10, 12 ve 15 dakikada koşan üç atlet aynı anda başlama çizgisinden beraber yarışa başlıyorlar. Yarışa başladıktan sonra ikinci kez yan yana geldiklerinde hızlı koşan atlet kaç tur atmıştır? A) 6 B) 8 C) 9 D) 10 E) 12 DGS DENEME 5/ 5. SORU 5. Konya otobüs terminalinden farklı üç yere her 12, 24, 36 dakika da bir otobüs hareket etmektedir. Saat 8.30 da üç otobüs hareket ettiğine göre en erken saat kaçta aynı terminalden üç otobüs aynı anda hareket eder? A) 9.45 B) 9.42 C) 9.32 D) 9.37 E) 9.58

30 DGS 2008 (38) 38. Kırmızı ve sarı bilyelerin bulunduğu bir kutudaki bilyelerin20 tanesi sarı, 1 3 ü de kırmızıdır. Kutuya 5 kırmızı bilye daha konursa kırmızı bilyelerin tüm bilyelere oranı kaç olur? DGS DENEME 9/ 80. SORU 80. Bir torbada 5 sarı, 4 beyaz, 3 kırmızı bilye vardır. Torbadan rasgele tekrar atılmaksızın ard arda 3 bilye çekiliyor. Çekilen bu üç bilyenin de farklı renkte olma olasılığı kaçtır? A) 2 5 B) 3 5 C) 2 7 A) 5 11 B) 5 44 C) 3 11 D) 3 7 E) 3 8 D) 2 33 E) 1 22 DGS DENEME 10/ 31. SORU 31. Bir torbada 5 kırmızı, 3 beyaz ve 7 yeşil top vardır. Torbadan rasgele alınan bir topun kırmızı veya beyaz olma olasılığı nedir? A) 8 15 B) 2 3 C) 1 3 D) 3 8 E) 3 4

31 DGS 2008 (39) 39. Bir araç, iki kent arasındaki yolu giderken saatte 60 km, dönerken saatte 50 km hızla alıyor. İki kent arasındaki uzaklık 600 km olduğuna göre, Aracın gidişi ve dönüşü toplam kaç saat sürmüştür? A)14 B) 16 C) 18 D) 20 E) 22 DGS DENEME 8/ 31. SORU 31. Bir araç İstanbul dan, Antalya ya saatte 120 km hızla gidip, saatte 90 km hızla geri dönüyor. Gidiş dönüş toplam 14 saat sürdüğüne göre, İstanbul ile Antalya arası kaç km dir? A) 780 B) 760 C) 740 D) 720 E) 700 YAPRAK TEST 18 / 2. SORU 2. Aralarında 600 km mesafe bulunan iki şehirden hızları 70 km/s ve 50 km/s olan iki araç birbirlerine doğru hareket ediyor. Araçlar kaç saat sonra karşılaşırlar? A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) 7,5

32 DGS 2008 (40) daireden oluşan bir binada dairelerin bir kısmı 4, kalanı ise 3 odalıdır. Bu binadaki oda sayısı toplam 104 olduğuna göre, 4 odalı daire sayısı kaçtır? A) 12 B) 14 C) 16 D) 18 E) 20 DGS DENEME 7/ 33. SORU sandık her seferinde 15 ve 20 sandık taşıyabilen iki kamyonetle taşınıyor. Toplam 65 sefer yapıldığına göre 15 sandık taşıyan kamyonet kaç sefer yapmıştır? A) 15 B) 20 C) 25 D) 30 E) 35 DGS DENEME 10/ 19. SORU 19. Bir köydeki 30 aileden bir bölümünün 3 ineği, bir bölümün de 2 ineği vardır. Kalanlarının ise hiç ineği yoktur. Bu köydeki toplam inek sayısı 67 olduğuna göre, ineği olmayan aile sayısı en çok kaç olabilir? A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) 8

33 DGS 2008 (41) 41. Aşağıdaki grafik, A ve B araçlarının zamana göre aldıkları yolları göstermektedir. 60. yol(km) 60 DGS DENEME 3/ 60. SORU B A Zaman (saat) Aynı anda ve aynı yönde hareket eden bu araçlardan A aracı 5 saat sonra mola verdiğine göre, B aracı mola yerine A dan kaç saat sonra varır? A) 2 B) 2,5 C) 3 D) 3,5 E) 4 Şekilde A ve B araçlarının aldıkları yolların zamanına göre değişimi gösterilmiştir. İki araç karşılaşmalarından kaç saat sonra B aracı A aracını 180 km geçer? A) 10 B) 9 C) 8 D) 7 E) 6

34 DGS 2008 (42) kişi tarafından taşınacak bir yük, 2 kişi rahatsızlanınca 8 kişi tarafından taşınıyor. Her bir kişi ilk durumdan 12 kg daha fazla yük taşıdığına göre, yükün tamamı kaç kg dır? A)400 B) 450 C) 480 D) 500 E) 520 DGS DENEME 5/ 30. SORU 30. Bir kişi 25 YTL lik 8 eşit taksit ile borcunu ödeyecektir. Bu borç, eğer 5 eşit taksit ödenirse, bir taksitte ödenecek miktar kaç YTL artar? A) 10 B) 12 C) 15 D) 18 E) 20

35 DGS 2008 (43) 43. Her 10 gram A maddesine 7 gram B maddesi karıştırılarak bir ilaç hazırlanıyor. Buna göre, 85 gram ilaçta kaç gram B maddesi vardır? A)28 B) 30 C) 35 D) 40 E) 42 DGS DENEME 4/ 47. SORU Bir karışımda A, B, C maddeleri oranında karıştırılmaktadır. A 1 B 14, B 7 C Buna göre bu karışımın yüzde kaçı C maddesidir? A) 45 B) 36 C) 32 D) 30 E) 25 DGS DENEME 9/ 39. SORU 39. Bir ressam sarı, mavi ve kırmızı boyaları ağırlıkları bakımından sıra ile 3:4:6 oranında karıştırarak 260 gramlık bir karışım elde etmek istiyor. Kırmızı boyadan kaç gram alması gerekiyor? A) 60 B) 80 C) 100 D) 120 E) 160

36 DGS 2008 (44) 44. Bir grup işçi bir işi 3 günde bitiriyor. İşçi sayısı % 60 artırılır, günlük çalışma süresi % 50 azaltılır ve iş miktarı 4 katına çıkarılırsa iş kaç günde biter? A) 15 B)12 C)10 D)9 E)8 YAPRAK TEST 19 / 9. SORU 9. Aynı kapasitedeki iki işçi bir işi birlikte 20 günde yapabiliyor. İşçilerden birinin işi tamamlama süresini % 20 artırıp diğeri % 20 azaltılınca, ikisi birlikte aynı işi kaç günde yapabilir? A) 19,2 B) 18,2 C) 24 D) 30 E) 17

37 DGS 2008 (45) DGS DENEME 10/ 44. SORU 45. Bir spor grubundaki öğrenciler futbol ve basketbol sporlarından en az birini yapmaktadır. Bu gruptaki öğrencilerin % 75 i futbol, % 45 i basketbol oynamaktadır. Bu grupta yalnız futbol oynayanlar grubun yüzde kaçıdır? A) 40 B) 45 C) 50 D) 55 E) kişilik bir sınıfta 19 kişi basketbol, 23 kişi futbol oynamaktadır. Bu oyunların hiç birini oynamayan 5 kişi olduğuna göre; hem futbol hem basketbol oynayan kaç kişi vardır? A) 9 B) 10 C) 12 D) 13 E) 15 DGS DENEME 8/ 51. SORU 51. Bir sınıftaki öğrencilerin %80 i Ankara yı ve %35 i Çanakkale yi görmüştür. Hem Ankara yı hem de Çanakkale yi gören öğrenci sayısı 6 kişi olduğuna göre sınıf mevcudu kaç kişidir? A) 35 B) 36 C) 40 D) 42 E) 45

38 DGS 2008 (46) 46. Deposu v litre benzin alan bir aracın deposunun 1 4 ü doludur. Depodaki benzinin a litresi kullanılıyor. Daha sonra c YTL ödenerek aracın deposu dolduruluyor. Buna göre, benzinin bir litresinin fiyatı kaç YTL dir? A) C) c a v 3c 3c 2v E) 5c 3c 2v B) D) 2c 2a v 4c 4a 3v DGS DENEME 7/ 18. SORU 18. Hareket halinde geçen t saat sonunda, bir otobüsün deposunda bulunan y yakıt miktarı litre olarak, y 105 5t bağıntısıyla belirlidir. Depodaki yakıt miktarı 10 litrenin altına düştüğünde otobüsün yakıt alması gerekmektedir. Sürekli hareket halinde bulunan otobüs bu durumda en erken kaçıncı saat içinde yakıt almak zorundadır? A) 16 B) 18 C) 20 D) 22 E) 24

39 DGS 2008 (48-49) 48. VE 49. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. 78. DGS DENEME 4/ 78. SORU Eni 30 metre ve boyu 60 metre olan ABCD dikdörtgeni biçimindeki tarla aşağıda verildiği gibi birbirine eş 18 birim kareye ayrılmıştır. Bu tarlada beyaz kısımlara çiçek, taralı kısımlara çim ekilmiştir. E noktası tarlanın [BC] kenarı üzerindedir. 48. Buna göre, çim ekilen alan kaç metre karedir? A) 1400 B) 1200 C) 1000 D) 900 E) Tarla bir daire grafiğiyle gösterildiğinde çiçek ekilen alanı gösteren daire diliminin merkez açısı kaç derece olur? A) 120 B) 110 C) 100 D) 90 E) 60 Şekildeki KLMN dikdörtgeni bir kenarı 2 cm olan karelere ayrılmıştır. KM 8 cm, MN 14 cm olduğuna göre; (KMRP) taralı bölgenin alanı kaç 2 cm dir? A) 44 B) 40 C) 36 D) 32 E) 30

40 DGS 2008 ( ) SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. Elma, armut ve portakal ağaçlarının bulunduğu bir bahçedeki elma ağaçlarının sayısı, armut ağaçlarının sayısının 3 katından 6 eksik, armut ağaçlarının sayısı ise portakal ağaçlarının sayısından 4 fazladır. Bu bahçede toplam 190 ağaç vardır. 50. Portakal ağaçlarının sayısı P ise elma ağaçlarının sayısı aşağıdakilerden hangisine eşittir? A) 2P 2 B) 2P + 8 C) 3P 4 D) 3P + 6 E) 3P Bu bahçede kaç armut ağacı vardır? A) 45 B) 40 C) 35 D) 30 E) Bahçedeki elma ağaçlarının sayısının, armut ve portakal ağaçlarının toplam sayısının iki katı olması için kaç elma ağacı daha dikilmesi gerekir? A) 32 B) 34 C) 36 D) 38 E) 40 DGS DENEME 5/ SORU SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. HER SORU BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ OLARAK CEVAPLANDIRILACAKTIR. Bir çiftlikte her birinden en az üç tane olmak üzere tavuk, koyun ve keçi beslenmektedir. Çiftlikteki toplam ayak sayısı 120 dir. 55. Çiftlikteki tavuk sayısı en fazla kaç olabilir? A) 60 B) 44 C) 54 D) 48 E) Çiftlikteki koyun sayısı en fazla kaç olabilir? A) 120 B) 60 C) 30 D) 25 E) Tavuk sayısı koyun sayısının 4 katı ise keçi sayısı en fazla kaçtır? A) 60 B) 48 C) 84 D) 20 E) 21

41 DGS 2008 ( ) SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. Aşağıdaki tabloda 1980 ve 1990 yıllarında A, B, C, D,E ülkelerinde doktor başına düşen hasta sayıları verilmiştir yılında B ülkesinde doktor başına düşen hasta sayısı 1980 yılına göre yüzde kaç azalmıştır? A) 50 B) 60 C) 65 D) 70 E) Hangi ülkede 1990 yılında doktor başına düşen hasta sayısı 1980 yılına göre 1300 azalmıştır? A) A B)B C)C D)D E)E yılında bu beş ülkede doktor başına düşen hasta sayıları bir daire grafiğiyle gösterildiğinde E ülkesini gösteren daire diliminin merkez açısı kaç derece olur? A) 25 B) 30 C) 35 D) 40 E) 45 DGS DENEME 2/ SORU 67., 68. ve 69. SORULARI AŞAĞIDAKİ TABLOYA GÖRE CEVAPLAYINIZ. YILLAR ÖLÜM DOĞUM Yukarıdaki tabloda bir şehirdeki yılları arasında doğum ve ölüm sayılarını göstermektedir. 67. Doğanların ölenlere oranının en çok olduğu yıl aşağıdakilerden hangisidir? A) 2002 B) 2003 C) 2004 D) 2005 E) Ölenlerin sayılarının aynı olduğu yıllarda doğanların sayısının büyük olanının küçük olanına oranı kaçtır? A) 2 B) 7 3 D) 18 7 E) 20 7 C) Doğanların ölenlerin 6 katı olduğu yıl ölenlerin sayısı 2003 yılına göre yüzde kaç azalmıştır? A) 20 B) 25 C) 30 D) 35 E) 40

42 DGS 2008 (66-67) DGS DENEME 1/ 66. SORU 66. VE 67. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. 720 bin ton çeltikten 480 bin ton pirinç elde edilmektedir. 66. Buna göre, 1 kg pirinç elde etmek için kaç gram çeltik kullanılmalıdır? A) 1500 B) 1350 C) 1200 D) 1100 E) Buğdaydan ağırlığının %80 i kadar un, undan da ağırlığının %120 si kadar hamur elde edilmektedir. Buna göre 480 kg hamur elde etmek için kaç kg buğday gereklidir? A) 600 B) 540 C) 500 D) 480 E) Buna göre, 3600 ton çeltikten kaç ton pirinç elde edilir? A)1600 B)1800 C) 2000 D) 2200 E) 2400

43 DGS 2008 ( ) SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. Aşağıdaki grafikte bir ülkenin yılları arasında bilgi ve iletişim teknolojileri için yaptığı harcamaları milyon dolar olarak göstermektedir. 68. Buna göre, iletişim teknolojilerine yapılan yapılan harcama hangi yılda en fazladır? A)2006 B) 2005 C) 2004 D) 2003 E) yılında yapılan harcamaların yüzde kaçı iletişim teknolojileri için yapılmıştır? A)40 B) 60 C)75 D)80 E) Bu ülkenin 2002 yılında bilgi teknolojilerine yaptığı harcamalar2001 yılına göre yüzde kaç artmıştır? A)30 B)40 C) 50 D)60 E)70 DGS SORU BANK. / 340. SAYFA / SORU VE 20 SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ OLARAK CEVAPLA- Aşağıdaki grafikte, bir ülkenin yılları arasındaki buğday ve pirinç üretimi, bir ton cinsinden gösterilmiştir Üretim (bin ton) Pirinç Buğday Yıllar 18. Hangi yılda, buğday üretimi ile pirinç üretimi arasındaki fark en büyüktür? A) 1993 B) 1994 C) 1996 D) 1997 E) yıllarını kapsayan beş yıllık dönemde yıllık ortalama pirinç üretimi kaç bin tondur? A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) Pirinç üretiminde hangi yıl, bir önceki yıla göre % 25 azalma olmuştur? A) 1993 B) 1994 C) 1995 D) 1996 E) 1997

44 73. DGS 2008 (73) DGS SORU BANK. / 372. SAYFA / 1. SORU Örnek: 1 A y x B 6 D 10 C Şekilde verilen x ve y birer tam sayı olduğuna göre, ABC üçgeninin çevresi en çok kaç cm olabilir? A)39 B)36 C) 35 D) 34 E)32 Şekilde AD açıortay ve x + y = 32 ise y kaçtır? A) 6 B) 8 C) 10 D) 12 E) 16 YAPRAK TEST 33 / 8. SORU A 6 9 Şekilde BC B N C 10 cm ise BN. NC kaç cm 2 dir? A) 20 B) 24 C) 28 D) 12 E) 18

45 74. DGS 2008 (74) 67. ABCD bir dikdörtgen DGS DENEME 6/ 67. SORU D M K C DM MK KC DL LA L Şekilde EF = 1 AB olduğuna göre, 6 S1 oranı kaçtır? S S S Yandaki şekilde, taralı A B ABL ve BCK üçgenlerinin alanları toplamı 5cm 2 olduğuna göre, ABCD dikdörtgeninin alanı kaç cm 2 dir? A) 10 B) 12 C) 15 D) 17 E) 20 A) 7 24 D) 7 12 B) 5 24 E) 5 7 C) YAPRAK TEST 34 / 7. SORU D C 4cm A E 3cm Şekilde verilenlere göre A EBCD kaç cm 2 dir? B A) 32 B) 30 C) 24 D) 20 E) 18

46 75. DGS 2008 (75) 6. YAPRAK TEST 34 / 6. SORU D C Yukarıdaki verilere göre, GBEF dikdörtgeninin çevresi kaç cm dir? A)10 B)14 C) 16 D)24 E)28 A Şekilde ABCD dikdörtgeninin içinde 10 tane birbirlerine eşit dikdörtgen çizilmiştir. A ABCD 210 cm 2 olduğuna göre, dikdörtgeninin çevresi kaç cm dir? A) 60 B) 62 C) 64 D) 66 E) 68 B

47 76. DGS 2008 (76) DGS SORU BANK. / 380. SAYFA / 13. SORU 13. ABD ve BCD üçgen AF BD, CE BD, AF 8 cm, CE 4cm olduğuna göre, Alan BCD Alan ABD oranı kaçtır? A) 1 2 B) 1 C) 2 D) 1 4 E) 4 Yukarıda verilen ABC ve KLM üçgenlerinin alanları eşit olduğuna göre, k h oranı kaçtır? A) 7 15 B) 7 8 C) 15 7 D) 21 5 E) 7 5

48 DGS 2008 (77) DGS DENEME 10/ 80. SORU AB // DE // GF AB 2 BC 3 DE 4 GF 6 DG x Yukarıdaki verilere göre, EDC üçgeninin çevresi kaç cm dir? A)5 B)6 C)7 D) 9 E)12 Yukarıdaki verilenlere göre x kaçtır? A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6 YAPRAK TEST 33 / 15. SORU 15. D A E 4 C B Şekilde verilenlere göre BE BC kaç cm dir? A) 23 B) 22 C) 24 D) 25 E) 40

49 DGS 2008 (78) DGS SORU BANK. / 443. SAYFA / 3. SORU 78. Aşağıda köşeleri A(2, 0), B(4, 0), C(0, 5) ve D(0, 4) olan ABCD dikdörtgeni verilmiştir. 3. Şekilde taralı bölgenin 2 alanı kaç br dir? y A(5,6) x A) 20 B) 30 C) 40 D) 50 E) 60 Buna göre, ABCD dikdörtgeninin alanı kaç birim karedir? A) 6 B) 8 C) 10 D) 12 E) 16 DGS SORU BANK. / 448. SAYFA / 10. SORU 10. Şekildeki taralı bölgenin alanı kaç br dir? 2 y (0,8) (6,0) x 0 (3,0) A) 6 B) 8 C) 10 D) 12 E) 14

50 DGS 2008 (79) YAPRAK TEST 37 / 11. SORU 79. Bir dikdörtgenler prizmasının ayrıtları 4, 5 ve 6 cm dir. Prizmanın 4 ve 6 cm olan ayrıtları 1 oranında kısıtlatıldığında hacminin değişmemesi için üçüncü 2 ayrıtı kaç cm uzatılmalıdır? A)5 B)10 C) 15 D)18 E) Ayrıtları 2,5 ve 6 olan dikdörtgenler prizmasının hacmi kaçtır? A) 40 B) 45 C) 60 D) 20 E) 36

51 DGS 2008 (80) DGS SORU BANK. / 447. SAYFA / 3. SORU 80. A(-1, k) noktası y=x+3 doğrusu üzerinde olduğuna göre, k kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 3. A(-2,k) noktası 3x - y + 5 = 0 doğrusu üzerinde bulunduğuna göre k kaçtır? A) -1 B) -2 C) 3 D) 5 E) 0

Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı

Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Dikey Geçiş Sınavı / DGS / Temmuz 008 Matematik Soruları ve Çözümleri. a sıfırdan büyük bir

Detaylı

ÖSYM M TEMEL MATEMATİK TESTİ YGS / MAT. Diğer sayfaya geçiniz. 1. Bu testte 40 soru vardır.

ÖSYM M TEMEL MATEMATİK TESTİ YGS / MAT. Diğer sayfaya geçiniz. 1. Bu testte 40 soru vardır. TEMEL MATEMATİK TESTİ 2011 - YGS / MAT M9991.01001 1. Bu testte 40 soru vardır. 1. 2. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. işleminin sonucu kaçtır?

Detaylı

EBOB - EKOK EBOB VE EKOK UN BULUNMASI. 2. Yol: En Büyük Ortak Bölen (Ebob) En Küçük Ortak Kat (Ekok) www.unkapani.com.tr. 1. Yol:

EBOB - EKOK EBOB VE EKOK UN BULUNMASI. 2. Yol: En Büyük Ortak Bölen (Ebob) En Küçük Ortak Kat (Ekok) www.unkapani.com.tr. 1. Yol: EBOB - EKOK En Büyük Ortak Bölen (Ebob) İki veya daha fazla pozitif tamsayıyı aynı anda bölen pozitif tamsayıların en büyüğüne bu sayıların en büyük ortak böleni denir ve kısaca Ebob ile gösterilir. Örneğin,

Detaylı

2011 YGS MATEMATİK Soruları

2011 YGS MATEMATİK Soruları 0 YGS MTEMTİK Soruları. + + ) 8 ) 0 ) 6 ) E). a = 6 b = ( a)b olduğuna göre, ifadesinin değeri kaçtır? ) ) 6 ) 9 ) 8 E). (.0 ) ) 0, ) 0, ) 0, ) E) 6. x = y = 8 z = 6 olduğuna göre, aşağıdaki sıralamalardan

Detaylı

Buna göre, eşitliği yazılabilir. sayılara rasyonel sayılar denir ve Q ile gösterilir. , -, 2 2 = 1. sayıdır. 2, 3, 5 birer irrasyonel sayıdır.

Buna göre, eşitliği yazılabilir. sayılara rasyonel sayılar denir ve Q ile gösterilir. , -, 2 2 = 1. sayıdır. 2, 3, 5 birer irrasyonel sayıdır. TEMEL KAVRAMLAR RAKAM Bir çokluk belirtmek için kullanılan sembollere rakam denir. 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 sembolleri birer rakamdır. 2. TAMSAYILAR KÜMESİ Z = {..., -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4,... }

Detaylı

ÇARPANLAR VE KATLAR I sayısının asal çarpanlarına ayrılmış hâli aşağıdakilerden A) B) C) D)

ÇARPANLAR VE KATLAR I sayısının asal çarpanlarına ayrılmış hâli aşağıdakilerden A) B) C) D) 8. Sınıf MATEMATİK ÇARPANLAR VE KATLAR I. Aşağıdakilerden hangisi 6 nın çarpanlarından biridir? A) 3 B) 6 C) 8 D) TEST. 360 sayısının asal çarpanlarına ayrılmış hâli aşağıdakilerden hangisidir? A) 3. 3.

Detaylı

KARTEZYEN ÇARPIM VE BAĞINTI

KARTEZYEN ÇARPIM VE BAĞINTI KRTEZYEN ÇRPIM VE BĞINTI 3. Bölüm TEST -2 1. β={(x,y):2x+y=8,x,y N} şeklinde tanımlı β bağıntısı kaç elemanlıdır? ) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) 8 6. R'de bağıntısı yansıyan ise a.b kaçtır? ) 18 B) 9 C) 2 D) 18

Detaylı

DGS SAYISAL BÖLÜM. 1) 6,20 sayısı hangi sayının % 31 idir? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 E) 30. olduğuna göre, y kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5

DGS SAYISAL BÖLÜM. 1) 6,20 sayısı hangi sayının % 31 idir? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 E) 30. olduğuna göre, y kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5 DGS SAYISAL BÖLÜM Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal DGS Puanınızın (DGS-SAY) hesaplanmasında 3; Eşit Ağırlıklı DGS Puanınızın (DGS-E hesaplanmasında,8; Sözel DGS Puanınızın (DGS-SÖZ)

Detaylı

DGS 2009 (1) DGS Kitap Sayfa 247. Örnek 1

DGS 2009 (1) DGS Kitap Sayfa 247. Örnek 1 DGS 2009 (1) DGS Kitap Sayfa 247. Örnek 1 1. 2,10 sayısı hangi sayının % 35 i idir? A) 4,5 B) 5 C) 5,5 D) 6 E) 6,5 Örnek 1: 1200 sayısının % 30 u kaçtır? A) 200 B) 240 C) 300 D) 360 E) 480 DGS 2009 (3)

Detaylı

a.c = 48 3a + 2b c = 37 ise, a nın alacağı en küçük değer kaçtır?

a.c = 48 3a + 2b c = 37 ise, a nın alacağı en küçük değer kaçtır? . a,b,c birbirinden farklı tamsayılar ve a sıfırdan. a, b, c R olmak üzere farklı olmak üzere, a.b = 0 c

Detaylı

SAYILAR MATEMATİK KAF03 BASAMAK KAVRAMI TEMEL KAVRAM 01. İki basamaklı en küçük sayı : İki basamaklı en büyük negatif sayı :.

SAYILAR MATEMATİK KAF03 BASAMAK KAVRAMI TEMEL KAVRAM 01. İki basamaklı en küçük sayı : İki basamaklı en büyük negatif sayı :. SAYILAR BASAMAK KAVRAMI İki basamaklı en küçük sayı : İki basamaklı en büyük negatif sayı :. Üç basamaklı rakamları farklı en küçük sayı :. SORU 5 MATEMATİK KAF03 TEMEL KAVRAM 01 Üç basamaklı birbirinden

Detaylı

Ö.S.S MATEMATĐK I SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ

Ö.S.S MATEMATĐK I SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ Ö.S.S. 008 MATEMATĐK I SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ 1. ( ).( 4 1 + ) 1 işleminin sonucu kaçtır? A) 7 B) 4 C) 1 D) 4 E) 7 Çözüm 1 ( ).( 4 1 + ) 1 7 ( 1).( ) 1 7 1 7 ( ). -7 1. 4,9 0,49 0,1 + işleminin sonucu kaçtır?

Detaylı

SAYILARIN ASAL ÇARPANLARINA AYRILMASI

SAYILARIN ASAL ÇARPANLARINA AYRILMASI ASAL SAYILAR Asal sayılar, 1 ve kendisinden başka pozitif tam böleni olmayan 1' den büyük tamsayılardır. En küçük asal sayı, 2' dir. 2 asal sayısı dışında çift asal sayı yoktur. Yani, 2 sayısı dışındaki

Detaylı

Temel Matematik Testi - 4

Temel Matematik Testi - 4 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: D00. Bu testte 0 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 0 dakikadır. Temel Matematik Testi -.

Detaylı

2004 II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI

2004 II. MATEMATİK YARIŞMASI I. AŞAMA SORULARI 4 II MATEMATİK YARIŞMASI I AŞAMA SORULARI 4? 4 4 A B denkleminde A ve B birbirinden farklı pozitif tam sayılar olduğuna göre, A + B toplamı kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? 5 A) B) C) - D) E) - 8 4 x x

Detaylı

TEMEL KAVRAMLAR MATEMAT K. 6. a ve b birer do al say r. a 2 b 2 = 19 oldu una göre, a + 2b toplam kaçt r? (YANIT: 28)

TEMEL KAVRAMLAR MATEMAT K. 6. a ve b birer do al say r. a 2 b 2 = 19 oldu una göre, a + 2b toplam kaçt r? (YANIT: 28) TEMEL KAVRAMLAR 6. a ve b birer do al say r. a b = 19 oldu una göre, a + b toplam (YANIT: 8) 1. ( 4) ( 1) 6 1 i leminin sonucu (YANIT: ). ( 6) ( 3) ( 4) ( 17) ( 5) :( 11) leminin sonucu (YANIT: 38) 7.

Detaylı

TEOG. Sayma Sayıları ve Doğal Sayılar ÇÖZÜM ÖRNEK ÇÖZÜM ÖRNEK SAYI BASAMAKLARI VE SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESİ 1. DOĞAL SAYILAR.

TEOG. Sayma Sayıları ve Doğal Sayılar ÇÖZÜM ÖRNEK ÇÖZÜM ÖRNEK SAYI BASAMAKLARI VE SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESİ 1. DOĞAL SAYILAR. TEOG Sayma Sayıları ve Doğal Sayılar 1. DOĞAL SAYILAR 0 dan başlayıp artı sonsuza kadar giden sayılara doğal sayılar denir ve N ile gösterilir. N={0, 1, 2, 3,...,n, n+1,...} a ve b doğal sayılar olmak

Detaylı

6. Rakamları farklı, iki basamaklı farklı beş doğal sayının. 7. A = 7 + 11 + 15 + 19 + + 99 veriliyor.

6. Rakamları farklı, iki basamaklı farklı beş doğal sayının. 7. A = 7 + 11 + 15 + 19 + + 99 veriliyor. Bölüm: Doğal Sayılar ve Tamsayılar Test: Temel Kavramlar. abc ve cba üç basamaklı doğal sayılardır. abc cba = 97 olduğuna göre, abc biçiminde yazılabilecek en küçük doğal sayının rakamları toplamı A) B)

Detaylı

SERĠMYA 2011 - IX. ULUSAL ĠLKÖĞRETĠM MATEMATĠK OLĠMPĠYATI. 9. Ulusal. serimya. İLKÖĞRETİM 7. Ve 8. SINIFLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI.

SERĠMYA 2011 - IX. ULUSAL ĠLKÖĞRETĠM MATEMATĠK OLĠMPĠYATI. 9. Ulusal. serimya. İLKÖĞRETİM 7. Ve 8. SINIFLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI. Sayfa1 9. Ulusal serimya İLKÖĞRETİM 7. Ve 8. SINIFLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 2011 Sayfa2 1. Bir ABCD konveks dörtgeninde AD 10 cm ise AB CB? m( Dˆ ) 90, ( ˆ) 150 0 0 m C ve m Aˆ m Bˆ ( ) ( ) olarak

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 19 Aralık Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 19 Aralık Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Sonbahar / Sayısal I / 9 Aralık 00 Matematik Soruları ve Çözümleri. + 4 işleminin sonucu kaçtır? A) B) C) D) 4 E) 6 Çözüm + 4 + 4 4 + 4 4.. işleminin

Detaylı

Temel Matematik Testi - 6

Temel Matematik Testi - 6 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: 0106 1. Bu testte 40 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 40 dakikadır. Temel Matematik Testi

Detaylı

Diğer sayfaya geçiniz. 2013 - YGS / MAT TEMEL MATEMATİK TESTİ. olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır?

Diğer sayfaya geçiniz. 2013 - YGS / MAT TEMEL MATEMATİK TESTİ. olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır? TEMEL MATEMATİK TESTİ 1. Bu testte 40 soru vardır. 2. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. 3. olduğuna göre, a kaçtır? olduğuna göre, m kaçtır? A)

Detaylı

Temel Matematik Testi - 5

Temel Matematik Testi - 5 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: 005. u testte 40 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 40 dakikadır. Temel Matematik Testi

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 18 Kasım 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 18 Kasım 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Sonbahar / Sayısal I / 18 Kasım 2007 Matematik Soruları ve Çözümleri 1. Bir sayının 0,02 ile çarpılmasıyla elde edilen sonuç, aynı sayının aşağıdakilerden

Detaylı

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal DGS Puanınızın (DGS-SAY) hesaplanmasında ; Eşit

Detaylı

2012 YGS MATEMATİK Soruları

2012 YGS MATEMATİK Soruları 01 YGS MATEMATİK Soruları 1. 10, 1, 0, 0, işleminin sonucu kaçtır? A) B), C) 6 D) 6, E) 7. + ABC 4 x 864 Yukarıda verilenlere göre, çarpma işleminin sonucu kaçtır? A) 8974 B) 907 C) 9164 D) 94 E) 98. 6

Detaylı

Temel Matematik Testi - 3

Temel Matematik Testi - 3 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: 003. u testte 0 soru vardır. 2. Tavsiye edilen süre 0 dakikadır. Temel Matematik Testi

Detaylı

Temel Matematik Testi - 1

Temel Matematik Testi - 1 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: 00. u testte 0 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 0 dakikadır. Temel Matematik Testi -.

Detaylı

TEMEL KAVRAMLAR Test -1

TEMEL KAVRAMLAR Test -1 TEMEL KAVRAMLAR Test -1 1. 6 ( ) 4 A) B) 3 C) 4 D) 5 E) 6 5. 4 [1 ( 3). ( 8)] A) 4 B) C) 0 D) E) 4. 48: 8 5 A) 1 B) 6 C) 8 D) 1 E) 16 6. 4 7 36:9 18 : 3 A) 1 B) 8 C) D) 4 E) 8 3. (4: 3 + 1):4 A) 3 B) 5

Detaylı

barisayhanyayinlari.com

barisayhanyayinlari.com YGS MATEMATİK KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ SERİSİ 1 ISBN 978-605-84147-0-9 Baskı Tarihi Ağustos 015 Baskı Yeri: İstanbul YAYINLARI İletişim tel: (538) 90 50 19 barisayhanyayinlari.com Benim için her şey bir

Detaylı

Özel AKEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı

Özel AKEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı Özel KEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı DİKKT! CEVP KĞIDININ TEST -- BÖLÜMÜNE MTEMTİK SORULRI İŞRETLENECEKTİR. ) 3 basamaklı 4 tane sayının aritmetik ortalaması 400 dür. Bu dört sayının birler

Detaylı

ALES / İLKBAHAR 2008 DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ "A" OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ

ALES / İLKBAHAR 2008 DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL-1 TESTİ DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ "A" OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM SAYISAL- TESTİ Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal Ağırlıklı ALES Puanınızın (ALES-SAY)

Detaylı

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI 3 201412-1

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI 3 201412-1 Ortak Akıl YGS MATEMATİK DENEME SINAVI 011-1 Ortak Akıl Adem ÇİL Ayhan YANAĞLIBAŞ Barış DEMİR Celal İŞBİLİR Deniz KARADAĞ Engin POLAT Erhan ERDOĞAN Ersin KESEN Fatih TÜRKMEN Kadir ALTINTAŞ Köksal YİĞİT

Detaylı

TEMEL MATEMATİK TESTİ

TEMEL MATEMATİK TESTİ TEMEL MTEMTİK TESTİ 1. u testte 0 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Temel Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 010 YGS / MT 1. 0, 0,0 0,. + 1 ) 1 7 0 ) 1 + 1 1.. ( a+ 1) ( a )

Detaylı

1991 ÖYS. 9. Parasının 7. ünü kardeşine veren Ali nin geriye lirası kalmıştır. Buna göre, Ali nin başlangıçtaki parası kaç liradır?

1991 ÖYS. 9. Parasının 7. ünü kardeşine veren Ali nin geriye lirası kalmıştır. Buna göre, Ali nin başlangıçtaki parası kaç liradır? 99 ÖYS.,8 + (, + ), işleminin sonucu kaçtır? B) 7 D) 86 987 B) D). a, b, c birer pozitif gerçel sayı ve a=b b=c olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisi doğrudur? a

Detaylı

Temel Matematik Testi - 8

Temel Matematik Testi - 8 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: D008. u testte 40 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 40 dakikadır. Temel Matematik Testi

Detaylı

ORAN-ORANTI TEST 1. 1) Asağıdaki şekillerde mavi bölgelerin kırmızı bölgelere oranını bulunuz. a) b) c)

ORAN-ORANTI TEST 1. 1) Asağıdaki şekillerde mavi bölgelerin kırmızı bölgelere oranını bulunuz. a) b) c) 7BÖLÜM ORAN - ORANTI ORAN-ORANTI TEST 1 1) Asağıdaki şekillerde mavi bölgelerin kırmızı bölgelere oranını bulunuz. a) b) c) ) Aşağıda okunuşları verilen oranları yazınız. a) 16 nın 14 e oranı b) 6 nın

Detaylı

Ö.S.S. 1994. MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ = 43. olduğuna göre a kaçtır?

Ö.S.S. 1994. MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ = 43. olduğuna göre a kaçtır? Ö.S.S. 1994 MATEMATĐK SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ 4.10 1. 4 10 +.10 4 işleminin sonucu kaçtır? A) 0,4 B) 4, C) 4 D) 40 E) 400 Çözüm 1 4.10 +.10 4 10 4 4.10 +.10 10 1+ 1 4 4 (40+ ).10 10 4 4 4 (98² 98²) 00.9.

Detaylı

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal DGS Puanınızın (DGS-SAY) hesaplanmasında ; Eşit

Detaylı

DENEME II 15.12.2013. 1. Bir havuzun tamamını A musluğu 12 saatte doldururken havuzun 1 3

DENEME II 15.12.2013. 1. Bir havuzun tamamını A musluğu 12 saatte doldururken havuzun 1 3 DENEME II 5..03. Bir havuzun tamamını A musluğu saatte doldururken havuzun 3 ünde bulunan bir B musluğu 0 saatte boşaltıyor. Havuz boş iken iki musluk aynı anda açılırsa havuz kaç saatte dolar? A) 30 B)

Detaylı

( ) MATEMATİK 1 TESTİ (Mat 1) 2009 - ÖSS / MAT-1. 1. Bu testte 30 soru vardır.

( ) MATEMATİK 1 TESTİ (Mat 1) 2009 - ÖSS / MAT-1. 1. Bu testte 30 soru vardır. 009 - ÖSS / MT- MTEMTİK TESTİ (Mat ). u testte 0 soru vardır.. Cevaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. ( )( ) + 4. m = olduğuna göre, m + ifadesinin değeri işleminin

Detaylı

3. Ünsal Tülbentçi Matematik Yarışması Mayıs 2014 8.Sınıf Sayfa 1

3. Ünsal Tülbentçi Matematik Yarışması Mayıs 2014 8.Sınıf Sayfa 1 . Alanı 36 5 olan bir ABC ikizkenar üçgeninde ==2 ise bu üçgende B den AC ye inilen dikmenin ayağının C noktasına olan uzaklığı nedir? ) 2,8) 3) 3,2 ) 3,7 ) 4, 2. Ayrıt uzunlukları 4, 0 ve 4 5 olan dikdörtgenler

Detaylı

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI Ortak kıl YGS MTEMTİK ENEME SINVI 040- Ortak kıl dem ÇİL yhan YNĞLIŞ arış EMİR elal İŞİLİR eniz KRĞ Engin POLT Ersin KESEN Eyüp ULUT Fatih SĞLM Fatih TÜRKMEN Hakan KIRI Kadir LTINTŞ Köksal YİĞİT Muhammet

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ 15. OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 7. SINIF ELEME SINAVI SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ 15. OKULLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI 7. SINIF ELEME SINAVI SORULARI . a ve b pozitif tam sayılar olmak üzere a 2b+2 2 b+4 yukarıdaki bölme işleminde, a nın alabileceği en küçük değer kaçtır?. 25 soruluk bir sınavda her doğru cevaba 5 puan verilirken, her yanlış cevaptan

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 16. MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 16. MATEMATİK YARIŞMASI 10. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI. MATEMATİK YARIŞMASI 0. SINIF ELEME SINAVI TEST SORULARI 5. sayısının virgülden sonra 9 99 999 5. basamağındaki rakam kaçtır? A) 0 B) C) 3 D) E) 8!.!.3!...4! 4. A= aşağıdaki hangi

Detaylı

Asal Çarpan, OBEB - OKEK

Asal Çarpan, OBEB - OKEK Isınma Hareketleri 1 Uygun eşleştirmeleri yapınız. I. 15 in doğal sayı çarpanları II. 1 nin tam sayı bölenleri a) 1,, 3, 4, 6, 1 1,, 3, 4, 6, 1 b) 1, 3, 5, 15 III. 140 ın asal çarpanlara ayrılışı c) 140

Detaylı

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Nisan 1994. Matematik Soruları ve Çözümleri = 43. olduğuna göre a kaçtır?

Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Nisan 1994. Matematik Soruları ve Çözümleri = 43. olduğuna göre a kaçtır? Öğrenci Seçme Sınavı (Öss) / 17 Nisan 1994 Matematik Soruları ve Çözümleri 4.10 +.10 1. 4 10 4 işleminin sonucu kaçtır? A) 0,4 B) 4, C) 4 D) 40 E) 400 Çözüm 1 4.10 +.10 4 10 4 4.10 +.10 10 1+ 1 = 4 4 (40+

Detaylı

5. a ve b birer pozitif tam sayıdır. A) 1 B) 2 C) 3 D) 14 E) a ve b birer doğal sayıdır. 7. a ve b birer pozitif tam sayıdır.

5. a ve b birer pozitif tam sayıdır. A) 1 B) 2 C) 3 D) 14 E) a ve b birer doğal sayıdır. 7. a ve b birer pozitif tam sayıdır. Üniversite Haz rl k Sözcükte Do al ve Say lar Söz Öbeklerinde ve Tam Say lar Anlam - I - I YGS Temel Matematik. 8 + 4. + 8 : 4 işleminin sonucu A) 8 B) 9 C) D) 5 E) 8 5. a ve b birer pozitif tam sayıdır.

Detaylı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (Ygs) / 11 Nisan 2010. Matematik Soruları ve Çözümleri 12 E) 25

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (Ygs) / 11 Nisan 2010. Matematik Soruları ve Çözümleri 12 E) 25 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (Ygs) / Nisan 00 Matematik Soruları ve Çözümleri. 0, 0,0 0, işleminin sonucu kaçtır? A) B) 4 7 C) 0 8 D) E) Çözüm 0, 0,0 0, = 0,00 0,0 0, = 0,7 0, 000 7 7. = = 000 00 0... işleminin

Detaylı

= 8 olduğuna göre, a kaçtır?

= 8 olduğuna göre, a kaçtır? Ö.S.S. 006 MATEMATĐK I SORULARI ve ÇÖZÜMLERĐ. a ve b sıfırdan farklı gerçel sayılar olmak üzere, a.b b a a b olduğunu göre a+b toplamı kaçtır? A) B) C) 0 D) E) Çözüm a.b b a b b b² b b ± b için a a- a

Detaylı

TEMEL MATEMATİĞE GİRİŞ - Matematik Kültürü - 5

TEMEL MATEMATİĞE GİRİŞ - Matematik Kültürü - 5 1 14 ve 1 sayılarına tam bölünebilen üç basamaklı kaç farklı doğal sayı vardır? x = 14.a = 1b x= ekok(14, 1 ).k, (k pozitif tamsayı) x = 4.k x in üç basamaklı değerleri istendiğinden k =, 4, 5, 6, 7,,

Detaylı

TEMEL KAVRAMLAR. SAYI KÜMELERİ 1. Doğal Sayılar

TEMEL KAVRAMLAR. SAYI KÜMELERİ 1. Doğal Sayılar TEMEL KAVRAMLAR Rakam: Sayıları ifade etmeye yarayan sembollere rakam denir. Bu semboller {0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9} kümesinin elemanlarıdır., b ve c birer rakamdır. 15 b = c olduğuna göre, + b + c

Detaylı

5. SINIF COŞMAYA SORULARI

5. SINIF COŞMAYA SORULARI . BÖLÜM DİKKAT! Bu bölümde den a kadar puan değeri, olan sorular vardır. ) Her biri en az dört basamaklı üç tane doğal sayıdan, birincinin yüzler basamağı artırılır, ikincinin binler basamağı azaltılır

Detaylı

Diğer sayfaya geçiniz. 2012 KPSS / GYGK CS 33. 31. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) B) C) A) B) C) 34. 32.

Diğer sayfaya geçiniz. 2012 KPSS / GYGK CS 33. 31. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) B) C) A) B) C) 34. 32. 31. 33. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? 32. 34. işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? A) 84 B) 80 C) 72 64 60 9 35. 37. x ve y gerçel sayıları işleminin sonucu kaçtır? eşitsizliklerini

Detaylı

ÜNİTE: TAM SAYILAR KONU: Tam Sayılar Kümesinde Çıkarma İşlemi

ÜNİTE: TAM SAYILAR KONU: Tam Sayılar Kümesinde Çıkarma İşlemi ÜNE: AM AYIAR N: am ayılar ümesinde Çıkarma şlemi ÖRNE RAR VE ÇÖZÜMER 1. [(+17) (+25)] + [( 12) (+21)] işleminin sonucu A) 41 B) 25 C) 25 D) 41 Çıkarma işlemi yapılırken çıkanın işareti değişir ve eksilen

Detaylı

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI Ortak Akıl YGS MATEMATİK DENEME SINAVI 5 01501-1 Ortak Akıl Adem ÇİL Ali Can GÜLLÜ Ayhan YANAĞLIBAŞ Barbaros GÜR Barış DEMİR Celal İŞBİLİR Engin POLAT Erhan ERDOĞAN Ersin KESEN Fatih TÜRKMEN Hakan BAKIRCI

Detaylı

MATEMATİK TESTİ LYS YE DOĞRU. 1. Bu testte Matematik ile ilgili 50 soru vardır.

MATEMATİK TESTİ LYS YE DOĞRU. 1. Bu testte Matematik ile ilgili 50 soru vardır. MTMTİK TSTİ LYS-. u testte Matematik ile ilgili 0 soru vardır.. evaplarınızı, cevap kâğıdının Matematik Testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz.. u testteki süreniz 7 dakikadır.. a, b, c birer reel sayı

Detaylı

;] u Y hb* p(a/ > V aaa!a!a!a!!!!!a! BASIN KİTAPÇIĞI

;] u Y hb* p(a/ > V aaa!a!a!a!!!!!a! BASIN KİTAPÇIĞI BASIN KİTAPÇIĞI 00000000 AÇIKLAMA 1. Bu kitapç kta Lisans Yerle tirme S nav -1 Matematik Testi bulunmaktad r. 2. Bu test için verilen toplam cevaplama süresi 75 dakikadır. 3. Bu kitapç ktaki testlerde

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında ılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

Olimpiyat Eğitimi CANSU DENEME SINAVI

Olimpiyat Eğitimi CANSU DENEME SINAVI TUSİ Ortaöğretim Öğretmenleri için Olimpiyat Eğitimi CANSU DENEME SINAVI 15.11.2013-29.11.2013 2 1. Bir x sayısı x = 1 1 + x eşitliğini sağlamaktadır. x 1 x hangisidir? in en basit hali aşağıdakilerden

Detaylı

Ýþlem Yeteneði Temel Kavramlar Sayý Basamaklarý Taban Aritmetiði Bölme ve Bölünebilme Ebob-Ekok

Ýþlem Yeteneði Temel Kavramlar Sayý Basamaklarý Taban Aritmetiði Bölme ve Bölünebilme Ebob-Ekok Ödev Tarihi :... Ödev Kontrol Tarihi :... Kontrol Eden :... LYS MATEMATİK - I Ödev Kitapçığı (MF-TM) Ýþlem Yeteneði Temel Kavramlar Sayý Basamaklarý Taban Aritmetiði Bölme ve Bölünebilme Ebob-Ekok Adý

Detaylı

X. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı

X. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı X. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı B 1. Bir kentten diğerine giden bir otobüs, yolun ilk yarısını 40 km/saat, ikinci yarısını ise 60 km/saat hızla gittiyse, otobüsün ortalama hızı kaç km/saat olmuştur?

Detaylı

Bu ders materyali 22.05.2015 09:35:42 tarihinde matematik öğretmeni Ömer SENCAR tarafından hazırlanmıştır. Unutmayın bilgi paylaştıkça değerlidir.

Bu ders materyali 22.05.2015 09:35:42 tarihinde matematik öğretmeni Ömer SENCAR tarafından hazırlanmıştır. Unutmayın bilgi paylaştıkça değerlidir. -1- Bu ders materyali.05.015 09:35:4 tarihinde matematik öğretmeni Ömer SENCAR tarafından SAYI KÜMESİ TAMAMLAYARAK BÖLÜNEBİLME KURALLARINI UYGULAMA SORU-1) "Rakamları kalansız bölünebilen sayılara TEKİN

Detaylı

2012 YGS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ. b 27 18. 3. a 12 8 A) 4 2 B) 3 3 C) 4 D) 5 E) 6. Çözüm : Cevap : E. 4. x ve y birer gerçel sayı olmak üzere,

2012 YGS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ. b 27 18. 3. a 12 8 A) 4 2 B) 3 3 C) 4 D) 5 E) 6. Çözüm : Cevap : E. 4. x ve y birer gerçel sayı olmak üzere, 01 YGS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ 1. 10, 5,1 0,5 0, işleminin sonucu kaçtır? A) 5 B) 5,5 C) 6 D) 6,5 E) 7. a 1 8 b 7 18 olduğuna göre a b çarpımı kaçtır? A) 4 B) C) 4 D) 5 E) 6 10, 5,1 105 1 41 1 5 0,

Detaylı

Cevap: A. Cevap: E. Cevap: A. 8. a b. Cevap: D

Cevap: A. Cevap: E. Cevap: A. 8. a b. Cevap: D . 0,5, 0,5 0, 0,75 5 5. () 5 5 Verilenler arasında 0 a en yakın olan 0,5 yani.. 8 8 8 6 8 0,0006 0,08 0000 00 0,08 8 000 8 6 0 8 0 0 0 6 8 0 8 0 6 6. Not : a b a b a b 65 65 65 65 65 65 0 00 65 65 00 00

Detaylı

YGS MATEMATİK DENEMESİ-1

YGS MATEMATİK DENEMESİ-1 YGS MATEMATİK DENEMESİ- Mustafa SEVİMLİ Fatih KAYGISIZ İbrahim KUŞÇUOĞLU Aydın DANIŞMAN ÇAKABEY ANADOLU LİSESİ Serkan TÜRKER Nejdet KİRPİ Şenay TAĞ GÜRLER Taner KAHYA Çakabey Anadolu Lisesi 0-0 . x olduğuna

Detaylı

Kazanım: Doğal sayıların kendisiyle tekrarlı çarpımlarını üslü nicelik olarak yazar. 5) 6.(2+3)-7= işleminin sonucu kaçtır? A) 22 B) 37 C) 8 D) 23

Kazanım: Doğal sayıların kendisiyle tekrarlı çarpımlarını üslü nicelik olarak yazar. 5) 6.(2+3)-7= işleminin sonucu kaçtır? A) 22 B) 37 C) 8 D) 23 Kazanım: Doğal sayıların kendisiyle tekrarlı çarpımlarını üslü nicelik olarak yazar. 1) Aşağıda verilen üslü ifadelerin açılımlarını yazınız? 5) 6.(2+3)-7= işleminin sonucu kaçtır? A) 22 B) 37 C) 8 D)

Detaylı

Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı

Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Dikey Geçiş Sınavı / DGS / 15 Temmuz 007 Matematik Soruları ve Çözümleri 1. 4A < 457 olduğuna

Detaylı

Komisyon DGS TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME SINAVI ISBN Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir.

Komisyon DGS TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME SINAVI ISBN Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir. Komisyon DGS TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME SINAVI ISBN 978-605-318-010-4 Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir. 2015, Pegem Akademi Bu kitabın basım, yayın ve satış hakları Pegem Akademi

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 15 Kasım 2009. Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 15 Kasım 2009. Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Sonbahar / Sayısal I / 5 Kasım 2009 Matematik Soruları ve Çözümleri. + işleminin sonucu kaçtır? A) 2 B) C) 4 D) 2 E) Çözüm + = + = 4 2 = 4. 2

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2014. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2014. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2014 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında bırakılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

Türkiye Ulusal Matematik Olimpiyatları DENEME SINAVI. 4. Deneme

Türkiye Ulusal Matematik Olimpiyatları DENEME SINAVI. 4. Deneme Türkiye Ulusal Matematik Olimpiyatları Birinci Aşama Zor Deneme Sınavı 11 Haziran 2016 DENEME SINAVI 4. Deneme Soru Sayısı: 32 Sınav Süresi: 210 dakika Başarılar Dileriz... Page 1 of 9 DENEME SINAVI (4.

Detaylı

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM

DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM DİKKAT! SORU KİTAPÇIĞINIZIN TÜRÜNÜ A OLARAK CEVAP KÂĞIDINA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. SAYISAL BÖLÜM Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal DGS Puanınızın (DGS-SAY) hesaplanmasında 3; Eşit

Detaylı

2012 LYS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ Niyazi Kurtoğlu

2012 LYS MATEMATİK SORU VE ÇÖZÜMLERİ Niyazi Kurtoğlu .SORU 8 sayı tabanında verilen (5) 8 sayısının sayı tabanında yazılışı nedir?.soru 6 3 3 3 3 4 6 8? 3.SORU 3 ise 5? 5 4.SORU 4 5 olduğuna göre, ( )? 5.SORU (y z) z(y ) y z yz bulunuz. ifadesinin en sade

Detaylı

Temel Matematik Testi - 10

Temel Matematik Testi - 10 Test kodunu sitemizde kullanarak sonucunuzu öğrenebilir, soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Test Kodu: D00. Bu testte 0 soru vardır.. Tavsiye edilen süre 0 dakikadır. Temel Matematik Testi -

Detaylı

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI

Ortak Akıl MATEMATİK DENEME SINAVI Ortak kıl YGS MTEMTİK ENEME SINVI 1 01511-1 Ortak kıl dem ÇİL li an GÜLLÜ yhan YNĞLIŞ arbaros GÜR arış EMİR eniz KRĞ Ersin KESEN Fatih TÜRKMEN Hatice MNKN Kemal YIN Köksal YİĞİT Muhammet YVUZ Oral YHN

Detaylı

SAYILAR ( ) MATEMATİK KAF01 RAKAM VE DOĞAL SAYI KAVRAMI TEMEL KAVRAM 01. Sayıları ifade etmeye yarayan

SAYILAR ( ) MATEMATİK KAF01 RAKAM VE DOĞAL SAYI KAVRAMI TEMEL KAVRAM 01. Sayıları ifade etmeye yarayan SAYILAR RAKAM VE DOĞAL SAYI KAVRAMI MATEMATİK KAF01 TEMEL KAVRAM 01 Sayıları ifade etmeye yarayan { 0,1,, 3, i i i,9} kümesindeki semollere onluk sayma düzeninde rakam denir. N =... kümesinin elemanlarına

Detaylı

I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.)

I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.) I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.) 1. 10 arkadaşınız ile bir asansöre biniyorsunuz. Đlk katta 3 kişi iniyor ve 1 kişi biniyor. Đkinci katta 5 kişi iniyor ve 3 kişi biniyor. Üçüncü katta 6 kişi iniyor.

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal I / 22 Nisan 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Đlkbahar / Sayısal I / 22 Nisan 2007. Matematik Soruları ve Çözümleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Đlkbahar / Sayısal I / 22 Nisan 2007 Matematik Soruları ve Çözümleri 3 1 1. x pozitif sayısı için, 2 1 x 12 = 0 olduğuna göre, x kaçtır? A) 2

Detaylı

TEST. 7. İlk 20 doğal sayının çarpımının sonucu kaçtır? 11. Yıl sonu gireceği sınav için hazırlanan Yiğit, hafta

TEST. 7. İlk 20 doğal sayının çarpımının sonucu kaçtır? 11. Yıl sonu gireceği sınav için hazırlanan Yiğit, hafta TEST 5 Doğal Sayılarla İşlemler 7. İlk 20 doğal sayının çarpımının sonucu kaçtır? A) 176 300 B) 5000 C)70 D) 0 11. Yıl sonu gireceği sınav için hazırlanan Yiğit, hafta içi günlük 20 soru, hafta sonu günlük

Detaylı

YGS MATEMATİK SORU BANKASI

YGS MATEMATİK SORU BANKASI YGS MATEMATİK SORU BANKASI Sebahattin ÖLMEZ www.limityayinlari.com Sınavlara Hazırlık Serisi YGS Matematik Soru Bankası ISBN: 978-60-48--9 Copyright Lmt Limit Yayınları Bu kitabın tüm hakları Lmt Limit

Detaylı

ASAL SAYILAR. www.unkapani.com.tr

ASAL SAYILAR. www.unkapani.com.tr ASAL SAYILAR ve kendisinden aşka pozitif öleni olmayan den üyük doğal sayılara asal sayı denir.,, 5, 7,,, 7, 9, sayıları irer asal sayıdır. En küçük asal sayı dir. den aşka çift asal sayı yoktur. den aşka

Detaylı

sayısının tamkare olmasını sağlayan kaç p asal sayısı vardır?(88.32) = n 2 ise, (2 p 1

sayısının tamkare olmasını sağlayan kaç p asal sayısı vardır?(88.32) = n 2 ise, (2 p 1 TAM KARELER 1. Bir 1000 basamaklı sayıda bir tanesi dışında tüm basamaklar 5 tir. Bu sayının hiçbir tam sayının karesi olamayacağını kanıtlayınız. (2L44) Çözüm: Son rakam 5 ise, bir önceki 2 olmak zorunda.

Detaylı

TMÖZ Türkiye Matematik Öğretmenleri Zümresi

TMÖZ Türkiye Matematik Öğretmenleri Zümresi YGS MATEMATİK DENEMESİ- Muharrem ŞAHİN TMÖZ Türkiye Matematik Öğretmenleri Zümresi Eyüp Kamil YEŞİLYURT Gökhan KEÇECİ Saygın DİNÇER Mustafa YAĞCI İ:K Ve TMÖZ üyesi 4 00 matematik ve geometri sevdalısı

Detaylı

TEST 1. ABCD bir dörtgen AF = FB DE = EC AD = BC D E C. ABC bir üçgen. m(abc) = 20. m(bcd) = 10. m(acd) = 50. m(afe) = 80.

TEST 1. ABCD bir dörtgen AF = FB DE = EC AD = BC D E C. ABC bir üçgen. m(abc) = 20. m(bcd) = 10. m(acd) = 50. m(afe) = 80. 11 ÖLÜM SİZİN İÇİN SÇTİLR LRİMİZ 1 80 0 bir dörtgen = = = m() = 80 m() = 0 Verilenlere göre, açısının ölçüsü kaç derecedir? 0 10 0 bir üçgen m() = 0 m() = 10 m() = 0 Yukarıda verilenlere göre, oranı kaçtır?

Detaylı

7. a,b,c,d pozitif tamsayılardır.

7. a,b,c,d pozitif tamsayılardır. . 3.3 işleminin sonucu kaçtır? A) 4 ) C) ) 0 E) 4 5. işleminin sonucu kaçtır? 4 5 A) ) C) ) E) 3 3 3 3. 30!+5! sayısı, 30! 5! sayısından kaç fazladır? A) 5! ).5! C) 0! ) 30! E).30! 6. x ve y ardışık iki

Detaylı

1995 ÖYS. a+ =3a a= Cevap:D. Çözüm: Çözüm: Çözüm:

1995 ÖYS. a+ =3a a= Cevap:D. Çözüm: Çözüm: Çözüm: 99 ÖYS. a b c d ve a, b, c, d tek sayılar olmak üzere, abcd dört basamaklı en büyük sayıdır? Bu sayı aşağıdakilerden hangisine kalansız bölünebilir? A) B) 6 C) 9 D) E) a, b, c, d rakamları birbirinden

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 17. MATEMATİK YARIŞMASI 6. SINIF TEST SORULARI

ÖZEL EGE LİSESİ EGE BÖLGESİ OKULLAR ARASI 17. MATEMATİK YARIŞMASI 6. SINIF TEST SORULARI 1. x ile y pozitif tam sayılardır. EBOB(x,y) = 9 ve x+y = 7 olduğuna göre, x kaç farklı değer alır? 3. 4 A) B) 3 C) 4 D) 5 9 7 49 1 5 36 10 4? n n-5. Uygun yerlere parantezler yerleştirilerek, 1::3:4:5:6:7:8

Detaylı

MATEMATÝK TEMEL SEVÝYE DEVLET OLGUNLUK SINAVI. Testin Çözme Süresi: 180 dakika ADAY ÝÇÝN AÇIKLAMALAR - YÖNERGE DEVLET SINAV MERKEZÝ ADAYIN ÞÝFRESÝ

MATEMATÝK TEMEL SEVÝYE DEVLET OLGUNLUK SINAVI. Testin Çözme Süresi: 180 dakika ADAY ÝÇÝN AÇIKLAMALAR - YÖNERGE DEVLET SINAV MERKEZÝ ADAYIN ÞÝFRESÝ ADAYIN ÞÝFRESÝ BURAYA YAPIÞTIR DEVLET OLGUNLUK SINAVI DEVLET SINAV MERKEZÝ MATEMATÝK - TEMEL SEVÝYE MATEMATÝK TEMEL SEVÝYE Testin Çözme Süresi: 180 dakika Haziran, 2009 yýlý BÝRÝNCÝ deðerlendiricinin þifresi

Detaylı

MATEMATÝK TESTÝ. Pozitif n tam sayýlarý için, 10,23 0, 4 1,023 0,04. n! = (n. iþleminin sonucu kaçtýr? R(n) 2).

MATEMATÝK TESTÝ. Pozitif n tam sayýlarý için, 10,23 0, 4 1,023 0,04. n! = (n. iþleminin sonucu kaçtýr? R(n) 2). MATEMATÝK TESTÝ. Bu testte 0 soru vardýr.. Cevaplarýnýzý, cevap kaðýdýnýn Matematik Testi için ayrýlan kýsmýna iþaretleyiniz.. 0, 0, 4,0 0,04 iþleminin sonucu kaçtýr? A) 0 B) 9 0 D) 0 E) 0 4. Pozitif n

Detaylı

KE00-SS.08YT05 DOĞAL SAYILAR ve TAM SAYILAR I

KE00-SS.08YT05 DOĞAL SAYILAR ve TAM SAYILAR I Üniversite Hazırlık / YGS Kolay Temel Matematik 0 KE00-SS.08YT05 DOĞAL SAYILAR ve TAM SAYILAR I. 8 ( 3 + ) A) 7 B) 8 C) 9 D) 0 E) 6. 3! 3 ( 3 3)": ( 3) A) B) 0 C) D) E) 3. 7 3. + 5 A) 6 B) 7 C) 8 D) 0

Detaylı

1 kesrinin yüzde olarak karşılığı aşağıdakilerden hangisidir? 1. 8 A) % 1,25 B) % 1,8 C) % 12,5 D) % 18 E) % 25. Çözüm 1. = % x olsun.

1 kesrinin yüzde olarak karşılığı aşağıdakilerden hangisidir? 1. 8 A) % 1,25 B) % 1,8 C) % 12,5 D) % 18 E) % 25. Çözüm 1. = % x olsun. Meslek Yüksekokulları Đle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Dikey Geçiş Sınavı / DGS / 16 Temmuz 006 Matematik Soruları ve Çözümleri 1. 8 1 kesrinin yüzde

Detaylı

İl temsilcimiz sizinle irtibata geçecektir.

İl temsilcimiz sizinle irtibata geçecektir. Biz, Sizin İçin Farklı Düşünüyor Farklı Üretiyor Farklı Uyguluyoruz Biz, Sizin İçin Farklıyız Sizi de Farklı Görmek İstiyoruz Soru Bankası matematik konularını yeni öğrenen öğrenciler için TMOZ öğretmenlerince

Detaylı

Bu ders materyali 06.09.2015 23:17:19 tarihinde matematik öğretmeni Ömer SENCAR tarafından hazırlanmıştır. Unutmayın bilgi paylaştıkça değerlidir.

Bu ders materyali 06.09.2015 23:17:19 tarihinde matematik öğretmeni Ömer SENCAR tarafından hazırlanmıştır. Unutmayın bilgi paylaştıkça değerlidir. -- Bu ders materyali 06.09.05 :7:9 tarihinde matematik öğretmeni Ömer SENCAR tarafından UYGULAMA-00 Cevap: x- -x- x- =0 denklemini sağlayan x değeri kaçtır? UYGULAMA-00 Cevap: x x x 5 + = + denklemini

Detaylı

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK YGS MATEMATİK KONU ANLATIMLI SORU BANKASI CEVAP ANAHTARI RASYONEL SAYILAR ONDALIK SAYILAR ÖRNEKLER (Sayfa -) 6 ) ) ) 6) ; ; ) 0) ) ; 8 ) ) ) 0 ) 6 0 0 8) 0 ) 0) 6 ) 8 ) 8 8) ) ; 6

Detaylı

ÖZEL SERVERGAZİ LİSELERİ

ÖZEL SERVERGAZİ LİSELERİ S E R İ M Y A ÖZEL SERVERGAZİ LİSELERİ VII. İ L K Ö Ğ R E T İ M O K U L L A R I A R A S I M A T E M A T İ K Y A R I Ş M A S I AÇIKLAMALAR Bu sınav çoktan seçmeli 35 ve 3 klasik sorudan oluşmaktadır. Sınav

Detaylı

YILLAR 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 ÖSS-YGS

YILLAR 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 ÖSS-YGS YILLAR 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 200 20 ÖSS-YGS - - - 2 2 / - 2/ 2/ / LYS OBEB OKEK OBEB: iki veya daha fazla sayıyı birlikte bölebilen en büyük tamsayıya bu sayıların OBEB i denir Sayılar

Detaylı

PROBLEMLER DEĞERLENDİRME 1 (SAYI - KESİR) 3 sini sonra. ini ödüyor. 7. Bir kişi borcunun önce

PROBLEMLER DEĞERLENDİRME 1 (SAYI - KESİR) 3 sini sonra. ini ödüyor. 7. Bir kişi borcunun önce DEĞERLENDİRME (SAYI - KESİR) Toplamları 55 olan iki sayıdan, kuçüğünün üç katı ile büyüğünün iki katı eşittir. Bu iki sayının toplamı kaçtır? Bir grup arkadaş yemeğe gidiyor. Hesap geldiğinde 5 kişinin

Detaylı

x13. ULUSAL MATEMATİK OLİMPİYATI - 2005

x13. ULUSAL MATEMATİK OLİMPİYATI - 2005 TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI x13. ULUSAL MATEMATİK OLİMPİYATI - 005 BİRİNCİ AŞAMA SINAVI Soru kitapçığı türü A 1. AB = olmak üzere, A

Detaylı

MESLEK YÜKSEKOKULLARI İLE AÇIK ÖĞRETİM ÖN LİSANS PROGRAMLARI MEZUNLARININ LİSANS ÖĞRENİMİNE DİKEY GEÇİŞ SINAVI 4 TEMMUZ 2010 SAYISAL BÖLÜM

MESLEK YÜKSEKOKULLARI İLE AÇIK ÖĞRETİM ÖN LİSANS PROGRAMLARI MEZUNLARININ LİSANS ÖĞRENİMİNE DİKEY GEÇİŞ SINAVI 4 TEMMUZ 2010 SAYISAL BÖLÜM MESLEK YÜKSEKOKULLARI İLE AÇIK ÖĞRETİM ÖN LİSANS PROGRAMLARI MEZUNLARININ LİSANS ÖĞRENİMİNE DİKEY GEÇİŞ SINAVI 4 TEMMUZ 00 SAYISAL BÖLÜM. 0, nin 5 katı olan sayı 0,0 in kaç katıdır? A) 00 B) 0 C) D) 0,

Detaylı