Nuri Arslanov (Petropovel, )

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Nuri Arslanov (Petropovel, 1912-1991)"

Transkript

1 Nuri Arslanov (Petropovel, ) Şair ve çevirmen olarak tanınan Nuri Arslanov (Nuri Gazizoğlu Arslanov) 1912 yılında Kazakistan'daki Petropovel şehrinde bir işçi çocuğu olarak doğar yıllarında Kazan'da sanat enstitüsünde okur. Daha sonra çeşitli birimlerde çeşitli mevkilerde ressam olarak çalışır. Anti-bolşevik Finlere ve faşistlere karşı savaşa katılır. Savaştan sonra "Sovyet Tataristan'ı" gazetesinde ressam olarak, "Kazan Utları" dergisi yazı işlerinde şiir bölümü başkanı olarak çalışır. N.Arslanov'un şiir alanındaki işçiliği II. Dünya Savaşı yıllarında başlar. Edebiyatı daha çok 6O'lı yıllardan sonra aktifleşerek, şiirleri felsefi fikirlerle donanarak, zenginleşir ve yeni özellikler ile genişler. Şairin pek çok sözünü besteciler besteledi. N.Arslanov tercüme alanında da çok çalıştı. Puşkin, Bayron, Göte, Hayyam. Hafız, Mahrum Kulu, Toktogul, Abay, vb. eserlerini onun tercümesi ile Tatar diline kazandırıldı. Eserleri: Monsar. Saylanma eserler - Kazan Tatkitneşr, 1971; İdilim - İlim. Şiirler, poemalar. Kazan: Tatkitneşr, 1982; Kaynaklan Mansurov 2. Üzgerdi Ruh, Kitti Can Uyanıp... Kazan Utları, 1982, No. 9, vb. ŞİİRLER ATLANTIDA Atlantida buldı miken çınlap? Tıngı birmiy suray hiç kine: Elle kaydan, yırak - yıraklardan Helaketli bir mun işitile. Kinet yukka çıkkan bütin kıytga, Tav - dulkınnar kükke taşkannar: Bir mizgilde iller, şeherlerni, Heykellerni sular baskannar. Ukian upkan kibik Antlant cirin, Devletlerni munda cir upkan: Deşti - Kıpçak, Bulgar, Altın Urda... Bir - birsinin tamirin kuntkan. Nice tapkır kilgen munda yavlar, Kiçirgenner ilni kılıçtan... Kaldığın da külge dündirirge Missyunirlar küpmi tırışkan. Sehifeler tuzgan, yukka çıkkan... E biz - mine, biz - bar, bulganbız! Fal açabız lekin, baş vatabız: Elle kıpçak, elle bulgar biz? Kim bulgandır babam, kıpçakmı ul, Bulgarmı ul? Nindiy ayırma?! Tatar digen isim yürtebiz biz - Tatar kanı aga tamırda! Atlantida! Atlantida batkan. İz kalmagan büyik haliktan... E biz - mine, biz - bar, iz bar cirde, - Biz batırgan sayın kalıkkan. ATLANTİS Atlantis var oldu mu acaba gerçekten? Huzur vermiyor soru huç: Kim bilir nereden, çok uzaklardan Felaketli bir ezgi duyuluyor. Birden yok olmuş bütün kıta, Dev dalgalar göğü aşmış: Bir anda ülkeleri, şehirleri,.heykelleri sular basmış. Okyanus yutmuş gibi Atlantis 'in toprağını, Devletleri toprak yutmuş: Deşti-Kıpçak, Bulgar, Altınordu... Birbirinin kökünü kurutmuş. Nice defa gelmiş buraya düşmanlar, Geçirmişler ülkeyi kılıçtan... Kalanını da küle çevirmeye Misyonerler az mı uğraşmış. Sayfalar kaybolmuş, yok olmuş... Oysa biz - işte, biz - varız, olmuşuz! Fal açarız, kafa patlatırız: Ya Kıpçak, ya Bulgarız? Kimdir babam, Kıpçak mı, Bulgar mı o? Ne fark? Tatar diye ad taşırız biz, Tatar kanı akar damarda 1. Atlantis 1. Atlantis batmış. İz kalmamış büyük halktan... Oysa biz işte, biz-vanz, iz var toprakta, Biz her battıkça kalkmışız.

2 Atlantida yazmışı yuk bizge, Unıklarnıfi anık babası: - Nesilin kim? - dip surasalar eğer, Eytirler: - Biz - tatar balası! Tatarstan digen vatanım bar, Tatar digen halkım bar minim. Uzgannardan tügil, min halkıma Kileçekten urın barlıymın. Atlantik'in kaderi yok bizde, Torunların ayık babası: - Neslin kim? diye sorsalar, Derler: -Biz, Tatar çocuğu! Tataristan denen vatanım var, Tatar denen halkım var benim. Geçmişten değil, ben halkıma Gelecekten yer arıyorum. ŞAGIYRGE Bulsa sinde Efletunnın akılı, Sadeliği kirşiz sabıynıfi, Dervişliği Huca Nasrettinnın İserligi Meşrep safinin, Tilge usta bulsan çiçen kibik, Uyga - yügirik, dala atıday, Gadillikke Nevşirvannan gadil, Yumartlıkka bulsan Hatum - Tay Anda da sin kamil tügil, şagıyr! Citmiy eli Heyyam kasesi, Herdem tuh şatlık serabına! Bar eli, bar kükrep - yeşnesi, Salavat küpiri salıp küfüllerge Kuyasın bar hisler leysenin Kirek sina Mecnun mehebbeti Hem ilhamı güzel Leylenin!.. Sin kervanbaş nar düyeğe uhşaş - Küpmi yükler sina artıla! Tik iste tut: in mukaddes yügin - Tugrılıklı bulu halkına KÜYMEDE Küter künillerimni, Ki alsu külmeginni, Kisen alsu külmeginni, Alalmıym küzlerimni. Eyde utır küymege, Karama su tirenge. Sularda dulkın tirbele, Dulkınlanam süygenge. Suları la suları, Küymede baruları, Küymelerde bargan çakta Yüreknin yanuları... Üzeklerim üzile, Begrim, bilmiysin gine, Tafiga - Çulpan, Ayga - Zühre, Mina şatlık sin gine. ŞAİRE Olsa sende Eflatun 'un aklı, Sadeliği temiz çocuğun, Dervişliği Hoca Nasrettin 'in, Eserliği Meşrep 'in, Dil ustası olsan ozan gibi, Düşüncede hızlı, bozkır atı gibi, Adalette Nuşirevan 'dan adil, Cömertlikte olsan Hatemi Tay Orada da sen mükemmel değilsin, şairi Yetmez Hayyam kasesi, Hep dolu olan mutluluk şarabıyla! Git, git gürleyip ısıtsın, aydınlat, Salavat köprüsü kurup gönüllere Bırak bütün hisler yağmurunu, Gerek sana Mecnun sevgisi Ve ilhamı güzel Leyla'nın!.. Sen kervanbaşındaki ateş gibi, Az mı yük seni izler! Hep hatırla: en mukaddes yükün Sadık olmak halkına. GEMİDE Sevindir gönlümü, Giy pembe gömleğini, Giysen pembe gömleğini, Alamam gözlerimi. Haydi otur gemiye, Bakma derin suya. Sularda dalgalar oynaşır, Dalgalanırım sevdiğimden. Sulan da sulan, Gemide gitmeleri, Gemilerde giderken Yüreğin yanlışları... İçim yanar, Bağrım, bilmezsin, Tana - Çulpan, Aya - Zöhre, Bana mutluluk tek sensin.

3 SÜYDİN-KÜYDİRDİN Başlanmnın, aküm cuyıp, eylengen çağı, Yeşerip, canım yigitke eylengen çağı. Til süyeksiz - süylesinner, ni san alarga! Bügin minim kelisemde beyremner çanı! Süydin - küydirdin yürekni, ut iken canın, Mefigi aynımastay itip isirttin, yarım. İyersiz, yügensiz kiliş, behitli tanda, Dalalarga alıp uçtın, çaya tulparım. Kayda tmgı, kayda irik?! - Kür, min bugavlı... Eğer de sin emir itsen - avdaram tavnı! Tenrisinnen vehıy algan peygamber sıman Kuyaş indi kükregime, yuldızlar yavdı!.. SEVDİN-YAKTIN Başımın aklını kaybedip döndüğü, Gençleşip, ruhumun yiğide döndüğü çağı. Dil kemiksiz - söylesinler, ne kıymet onlara Bugün benim kilisemde bayramlar çanı! Sevdin-yaktın yüreği, ateş imiş canın, Ebedi ayılmaz gibi mest ettin, yarim. Eğersiz, yularsız gibi, mutlu tonda Bozkırlara gidip uçtun, küheylamm. Nerede huzur, nerede özgürlük?! - Bak, ben bukağılı... Eğer sen emretsen - yıkarım dağı! Tanrısından vahiy almış peygamber gibi Güneş indi yüreğime, yıldızlar yağdı!.. ÜTİNİÇ Üzin kutkar bela hem afetten, Yardemçim bul, niler kürsem de. Tik kutkara kürme mehebbetten, Uçağında külge dünsem de. Uzak yeşiym indi - küp bulgandır Günahlar da, üzin yarlıka. Tik mehebbet günahların kaldır, Min behitli alar barlıkka. Yaman tilden, yaman küzden sakla! Süyü hisin sayrat, tilin aç! Hiç rencimem gıyş ve gaşret hakma Kalsam da aç hem şır yalangaç. Şigin bulsa Viniradan suraş, Sinnen - minnen kübrek bile ul. Mehebbetke esir her gaziz baş! Şuna bizden küle gine ul. Cibril vehıy - ilham kitire diyip, Kütsem sinnen zarıgıp kiç - irte, - Amurları anın kile biyip: Uynıy - küle, süydire, isirte... Sin üzin de tehitin - biyik kükten Aliheni kürsefi, mügayin, Gaşıyk bulır idin hem mükibben Kiter idin bugay, hudayım!.. Bu dünyada tıngı bilmegen can Tigisinde, bilmiym, tınarmı! Kisetip kuy eli üzin aldan Kabir taşı yazuçılarnı, - YAKARIŞ Kurtar bela ve afetten, Yardımcım ol, ne görürsem. Yalnız ayırma sevgiden, Ocağında küle dönsem de. Uzun yaşayayım, çoktur Günahları da sen affet. Yalnız sevgi günahlarını bırak. Ben mutluyum onların varlığıyla. Kötü sözden kötü gözden koru! Sevgi hissini söylet, dilini aç! Hiç üzülmem ayş ve işret adına Kalsam da aç ve çıplak. Şüphen varsa Venera'ya sor, Senden, benden çok bilir o. Sevgiye esir her aziz baş! Bundan bize gülüyor sadece. Cebrail vahiy, ilham getirir diye Beklesem senden gece gündüz, Aş tanrısı gelir oyun oynayarak; Oynaya güle, sevdirerek, mestederek. Sen de tahtın da yüce gökten İlaheyi görsen, mutlak Aşık olurdun ve Tapardın öylece, Hüdam. Bu dünyada rahat bilmeyen can Ötekinde, bilmem, rahat eder mi! Uyanver sen önceden Kabir taşı yazanları.

4 Taşka camlı amur yasasmnar, Camda şerab- şatlık yeşleri... "Tımç yukla..." tügil, e yazsınnar: "Ul, - dip, - tudı, süydi, yeşedi". Taşa camlı aşk tanrısı yapsınlar, Camda şarap - mutluluk yaşlan.. "Rahat uyu " değil, yazsınlar: "O, doğdu, sevdi, yaşadı." PARTİYELİ KİŞİ DİYLER MİNİ Biz kileçekke zur stajlı firkasizler bulıp banrbız. (H. Taktaş) Partiyeli diyip aldanalar, Aptırıylar eytsem kirisin: Niçik indi şuşı başın, bilen Bispartiynıy bulıp yüriysin?! PARTİLİ DERLER BANA "Biz geleceğe çok çalışan Partisizler olarak gideriz." Partili deyip aldanırlar, Şaşırırlar söylesem gerisini: Nasıl şu tek başınla Partisiz olabilirsin?i (H.Taktaş) - Zur stajlı firkasiz, - dim, külip, Tüzetkendey duşlar yalgışın. Yalgışmı sun?! Min hervakıt suldat: İl yazmışı - minim yazmışım! Yuk, al da gül tügil mina dünya, Canda bik küp sıkrar yaralar... Yaraların yulda beyli - beyli Zamandaşlar yavga baralar. Çitte kalamini İl canlı İr - Şagıyr urını algı saflarda! Algı safta bargan kişilemin Ruhi tüşmiy avır çaklarda. Stinaga kitirip tireseler Kummunistnı, diyip, atabız! Yuk, eytalmas idim min kirisin -Bu indi, dip, siznin hatagız. Yuk, yalvarmas tatar şagıyri hiç Miskin bulıp düşman aldmda! "Zur stajlı" anın Taktaşları, Ülimnerni cifigen batırları -Celilleri bulgan çağında! Partiyeli kişi diyler mini. Düris - furmal karamaganda - Partiyesiz şagıyr bulammi Büyik küreş bargan zamanda! -Çok çalışan partisiz, derim, gülerek Düzeltmiş gibi dostların yanlışım. Yanlış mı peki?! Ben hep askerim: Ülkenin kaderi - benim kaderimi Hayır, al da gül de değil bana dünya, Canda çok yanar yaralar... Yaralarını yolda sara sara Yoldaşlar düşmana koşarlar. Gurbette kalır mı Vatan sever Er -Şairin yeri ön saflarda 1. Ön safta giden kişilerin Ruhu sıkılmaz zor zamanlarda. Direğe getirip dayasalar Komünist, diye, vururuz! Hayır, söylemezdim ben gerisini, Bu şimdi sizin hatanız. Hayır, yalvarmaz Tatar şairi hiç Zavallı olup düşman önünde! "Çok çalışan " onu Taktaşları, Ölümleri yenmiş yiğitleri - Celilleri var iken! Partili derler bana, Doğru, şeklen bakmayınca, Partisiz şair olur mu ki Büyük savaş zamanında. İSEN KALDIR İtegimni titti, sanap kara: Nek unsigiz pulya. Birev şulay ansat isen kala, Birev şunnan üle... SAĞ BIRAK Kucağımı parçaladı say bak: Tam onsekiz mermi. Biri böyle kolayca sağ kalır, Biri bundan ölür.

5 Kinet çilin çeçlerime tiydirip Uklar ütti isip, Pilotkamnı arkılıga kiydirip, İki cirden tişip. Kıl üstinde kaldım şunca uktan. Üz - üzimni tirgim: Nige saklamadım şul pilutkam, Şinilimni min dim. Ul çağında şatlanırga mufia Vakit bulmagandır... Min hezir şat, yazmış, munnan sun da Şulay isen kaldır. Ansızın rüzgârını saçlarıma değirip Oklar geçti eserek Şapkamı terk giydirip İki yerden delerek. Kıl üstünde kaldım bu oktan, Kendi kendimi suçluyorum: Niye saklamadın şu şapkamı, Paltomu diye. O zaman mutlu olmaya, hüzne Vakit yoktu... Ben şimdi mutluyum, kader, bundan Sonra da böyle sağ bırak. SEYFİ SARAİNIUKIGAÇ "Kız eylendi bu batır yeş tireli, cir eylengen kibik Kuyaş tireli" Seyfi Sarai. Güldirsinnin Süheyl tiresinde Eylenüvin tinlep Cirge ul: "Cir eylene Kuyaş tiresinde! Digen sirni eytip birgen ul Kupirniktan yüz illi yıl elik. Şenkta bu, dimek, küptennen Açık bulgan. Sarai tik anı Şigri çara itip ütkergen. Mümkinmi şik tutu Kupirnikka, - Til tidirü anın kibikke! Tik gıybretli şunısı - kayçak sirler Sun açıla, elik bilip te... MİNİM MEKTEBİM Şigır mini, tepi başkan çağımda, Citekledi büyik Segdi bağına. Tutalmadı Rafaeller de canım, - Esir buldı şigırge ihtiyarım. Avız ittim Gömer Heyyam camınnan, Sabak aldım yaratılmış cayınnan Gazellerin ukıp mina Şirazi Mehebbet surın ürdi, - mengi razıy. Alişirlar, Babur, Mehtum - Kulıylar Güzel kıllarda çaldı türki munnar. Yırak Kulgaliler, yakın Tukaylar... Karangı tünde buldı tulgan aylar. SEYF SERAYİ'Yİ OKUYUNCA (Kız döndü bir genç yiğidin çevresinde Dünyanın döndüğü gibi Güneş çevresinde) Seyf Serayı Göldirsin'in Süheyl çevresinde Dönüşünü denkleştirip Dünya 'ya o: "Dünya döner güneş çevresinde! Diye sırrı söylemiş Kopernikten yüz elli yıl önce. Şarkta bu, demek, çok önce Bilinmiş. Sadece Seraî bunu Şiir ile söylemiş. Mümkün mü şüphelenmek Kopernik'ten Dil değdirmek onun gibisine! Yalnız şu önemli - bazı sırlar Sonra açılır, önce bilinse de... BENİM OKULUM Şiir beni, emeklediğim zamanlarda Götürdü büyük Sadi'nin bağına. Tutamadı Rafaeller ruhumu, Esir oldu şiire iradem. Tattım Ömer Hayyam kadehinden Ders aldım sevilen yerinden. Güzellerini okuyarak bana Şirazî Sevgi surunu üfledi - ebedî razı. Alişirler, Babür, Mahtum-Kulular Güzel tellerle çaldı Türkçe ezgiler. Uzak Kulaliler, yakın Tukaylar... Karanlık gecede oldu dolunaylar. 1973

6 E bir yakta Blok, Puşkin, Biranji, Yesenin, Geyne, Bayron, Giti, Danti... Tatar halkı ilik iki arada Küpir bulgan. Hezir yana zamana. Şulay da min yüriym iski küpirden: Barın şunda işitken, şunda kürgen! Tutaştırgan şerik bilen garipni, Düris yulga yüneltken min garipni Şuşı küpir mina hezir de ipli, - Şuşı mektep mini zur yulga iltti! Diğer bir yanda: Blok, Puşkin, Beranje, Esenin, Heine, Bayron, Göthe, Dante... Tatar halkı önce iki arada, Köprü olmuş. Şimdi yeni zaman. Yine de ben yürürüm eski köprüden: Hepsini burada duymuş, burada görmüş! Birleştirmiş şark ile garbı, Doğru yola yöneltmiş ben garibi. Bu köprü bana şimdi de iyi, Bu okul beni büyük yola geçirdi! BİR ŞATLANAM, BİR MUNLANAM Üzim uylıym, üzim cırlıym, Üzim sagışka talam: Sin minim avırtıp, sızlap, Sulkıldap turgan yaram, Sina karap bir uftanam, Bir şatlanam, bir munlanam... Uftanam da, munlanam da İsmin cırlarga salam. Bir "süyem" dip, bir "süymiym" dip Ütesin üzegime: Bir salkın, bir yalkın uynıy. Tılsımlı küzlerinde, İştile bir üpke, bir naz Mifia eytken süzlerinde. Şul üpke, nazların bilen Bulsana üzime gine. Yaratam sini, küz karam, Bar burcuların bilen, Sabıy bala kibik şayan, Şat şav - suların bilen, Yagımlı da, kadirli de Mina sin suların bilen... Yagımlı sin, kadirli sin Mina suların bilen. ŞAGIYRHEMPATŞA Meydan tutıp Hind sultanın cifigen,-iye bulgan tacga, devletke. Ayırılganga gaziz rugan cirden, Şagıyr gumiri utken hesrette... Tehitni ul behit sanamagan, Gil sızlagan künil yarası. Şuna bizge miras bulıp kalgan Gazelleri, "Babur - name"si. BİR SEVİNİRİM, BİR ÜZÜLÜRÜM... *N.Cihanov'un müziği Kendim düşünürüm, kendim söylerim, Kendim derde dalarım: Sen benim acıyan, sızlayan Kanayıp duran yaram, Sana bakıp bir utanırım, Bir sevinirim, bir üzülürüm... Utanırım da, üzülürüm de Adını türkülere yazarım. Bir "seviyorum"diye, bir "sevmiyorum"diye İşlersin içime: Bir soğuk, bir sıcak oynuyor Tılsımlı gözlerinde,. İşitiliyor bir öfke, bir naz Bana söylediğin sözlerinde. Bu öfke, nazların ile Olsana sadece benim. Seviyorum seni, gözü karam, Tüm eziyetlerin ile, Küçük bir çocuk gibi yaramaz, Mutlu haykırışların ile, Yakınsın da, değerlisin de Benim için bunların ile... Yakınsın, değerlisin Benim için bu yanlarınla. ŞAİR VE PADİŞAH Meydana çıkıp Hint sultanını yenmiş, Sahip olmuş taca, devlete. Ayrılınca aziz ana vatandan, Şair ömrü geçmiş hasretle... Tahtı o baht saymamış, Hep sızlamış gönül yarası: Bundan bize miras kalmış Gazelleri, "Babür-name"si. 1972

7 Babur patşa - uzgan devir gine, -Tehitlerden izler kalmagan... Babur şagıyr - biznin bilen birge, Anı tuzan kaplıy almagan! KUŞ BULASIM KİLE Kuşlar tili kibik tibrep tura - Yagımlı tiligiz. La tıslar! Min sizni üz itkenni? Tilsiz de biligiz. Kuşlar, ene, türli bulsalar da, Tilleri bir, diyler E kişiler, kişi bula turıp, Urtak til bilmiyler!.. Tiller türli iken - bir ziyan yuk, Kir bulmasın anda, Türü basıp, farını kısıp turgan Gir bulmasın canda! Cihan gizip sayraşırga tilim, - Kuş bulasım kile: Bar tillerden turgan gacep hurga Kuşılasımkile! Barıbızga izgi tufrak bit bu, Biz - cir balaları. Kişilerge behit - tik duslıkta, Tuganlıkta barı! Babür padişah geçmiş devir sadece, Tahttan iz kalmamış... Şair Babür, bizimle birlikte, Onu toz, toprak kaplayamamış! KUŞ OLASIM GELİR Kuşların dili gibi oynar durur Sevimli diliniz. Letonyahlar! Sizi yakın tuttuğumu Dilsiz de biliniz. Kuşlar, türlü olsalar da, Dilleri bir, derler. Oysa insanlar, insan olup Ortak dil bilmezleri. Diller türlüymüş, bir ziyanı yok, Kir olmasın onda, Dili basıp, sesi kısan Ağırlık olmasın canda! Cihanı gezip ötmek isterim, Kuş olasım gelir Tüm dillerden oluşan koroya Katılasım gelir! Hepimize iyi toprak bu, Biz yeryüzü çocukları. İnsanlara baht, yalnız dostlukta Kardeşlikte hepsi

Kış iskelesi gibi bomboş yürek, Sevinç de yok, beddua da, acı da. Düğün evi gibi... gönlümün Kapıları tamamen açılmış.

Kış iskelesi gibi bomboş yürek, Sevinç de yok, beddua da, acı da. Düğün evi gibi... gönlümün Kapıları tamamen açılmış. Razil Veliyev 1947 yılında Tataristan'ın Tüben Kama bölgesi Taşlık köyünde doğar 1965-1971 yılları arasında Kazan Devlet Üniversitesinde ve Moskova' daki Edebiyat Enstitüsünde okur. Daha sonra "Yalkın"

Detaylı

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 2017-2018 EKİM AYI 5-6 YAŞ PLANI EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?.HAFTA: EVİMİZ VE AİLEMİZ Evi izi Evi izi eşyaları ı ta ıyalı. Ailemizde kimler var. Çekirdek aile ve ge iş aileyi ta ıyalı. ölü leri i ta

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Insanı başa taç yaptım. Ne eğildim, ne de saptım. Acılardan ilaç yaptım. Aşık Şahturna Hayatı ve Şiirleri

Insanı başa taç yaptım. Ne eğildim, ne de saptım. Acılardan ilaç yaptım. Aşık Şahturna Hayatı ve Şiirleri 1950 Sivas Gürün'de doğdu. 10 yaşlarında saz çalıp, türkü-deyişler okudu. 15 yaşında kendi yapıtı ilk plağıyla büyük üne kavuştu. Konser turneleri, kasetler, plaklar, uzunçalar, long playler ve günümüz

Detaylı

Enver Davıdov ŞİİRLER. (Şamara, 1919-1968)

Enver Davıdov ŞİİRLER. (Şamara, 1919-1968) Enver Davıdov (Şamara, 1919-1968) Enver Davıdov (Enver Mortaza oğlu Davıdov) 1919 yılında Şamara bölgesinin Kamışlı köyünde bir çiftçi çocuğu olarak doğar. 1931 yılında köyünde yedi yıllık ilk okulu tamamlar

Detaylı

Günaydın, Bana şiir yazdırtan o parmaklar. (23.06.2004) M. Mehtap Türk

Günaydın, Bana şiir yazdırtan o parmaklar. (23.06.2004) M. Mehtap Türk - Günaydın Günü parlatan gözler. Havayı yumuşatan nefes. Yüzlere gülücük dağıtan dudaklar. Konuşmadan anlatan kaşlar. Bana şiir yazdırtan o parmaklar. (23.06.2004) M. Mehtap Türk - Günaydın Günaydın...

Detaylı

5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ

5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ 5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ HAZIRLIK SINIFI EKİM AYI ŞARKILARIMIZ OKULUMA BAŞLADIM BİR DÜNYA BIRAKIN SONBAHARIN SESLERİ SEVİMLİDİR HAYVANLAR HOŞ GELİŞLER OLA Her gün erken kalkarım Önce yüzümü

Detaylı

tellidetay.wordpress.com

tellidetay.wordpress.com Acele karar vermeyin Köyün birinde bir yaşlı adam varmış. Çok fakirmiş ama kral bile onu kıskanıyormuş. Öyle dillere destan bir beyaz atı varmış ki, kral bu at için ihtiyara neredeyse hazinesinin tamamını

Detaylı

1. SINIF TÜRKÇE. Copyright 2015. YAZAR Ahmet KÜÇÜKAYDIN Hacer KÜÇÜKAYDIN. KAPAK TASARIMI Resul KÖSE. DİZGİ - SAYFA TASARIMI Resul KÖSE

1. SINIF TÜRKÇE. Copyright 2015. YAZAR Ahmet KÜÇÜKAYDIN Hacer KÜÇÜKAYDIN. KAPAK TASARIMI Resul KÖSE. DİZGİ - SAYFA TASARIMI Resul KÖSE 1. SINIF TÜRKÇE Bu kitabın bütün hakları Hacer KÜÇÜKAYDIN a aittir. Yazarın yazılı izni olmaksızın kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz ve çoğaltılamaz. Copyright 2015 YAZAR Ahmet KÜÇÜKAYDIN Hacer KÜÇÜKAYDIN

Detaylı

Maksut Genç. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Maksut Genç. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 13.5.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Renat Haris (Ulyanovsk, 1941)

Renat Haris (Ulyanovsk, 1941) Renat Haris (Ulyanovsk, 1941) Renat Haris (Renat Megsüm oğlu Harisov) 1941 yılında Ulyanovsk bölgesinin Boğdaşkino ilçesi Zirikli Kül (Elhovaye Ozero) köyünde bir öğretmen ailesinde doğar. Çocukluğu ve

Detaylı

ARALAGIZMİNİ KORUYUNUZ/SAVUNUNUZ BENÎ. Hasan Tufan (Kazan, 9.12.1900 - Kazan, 10.6.1981)

ARALAGIZMİNİ KORUYUNUZ/SAVUNUNUZ BENÎ. Hasan Tufan (Kazan, 9.12.1900 - Kazan, 10.6.1981) Hasan Tufan (Kazan, 9.12.1900 - Kazan, 10.6.1981) Tatar şiirinin klasik şairi Hasan Tufan Fehrioğlu 27 Kasım 1900'da (yeni takvime göre 9 Aralık) eski Kazan ilinin Çistay ilçesinin Aksubay kazasında (şimdiki

Detaylı

Söylemek istemediğimiz birçok şey, söylemek istediğimiz zaman dinleyici bulamaz.

Söylemek istemediğimiz birçok şey, söylemek istediğimiz zaman dinleyici bulamaz. Söylenen her söz, içinden çıktığı kalbin kılığını üzerinde taşır. Ataullah İskenderî Söz ilaç gibidir. Gereği kadar sarf edilirse fayda veriri; gerektiğinden fazlası ise zarara neden olur. Amr bin As Sadece

Detaylı

"Satmam" demiş ihtiyar köylü, "bu, benim için bir at değil, bir dost."

Satmam demiş ihtiyar köylü, bu, benim için bir at değil, bir dost. Günün Öyküsü: Talih mi Talihsizlik mi? Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir adam yaşıyormuş. Çok fakirmiş. Ama çok güzel beyaz bir atı varmış. Kral bu ata göz koymuş. Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir

Detaylı

Peri Kızıyla Çoban Hikâyesi, Orhan Seyfi Orhon, 1919, (Şiirler 1970)

Peri Kızıyla Çoban Hikâyesi, Orhan Seyfi Orhon, 1919, (Şiirler 1970) Peri Kızıyla Çoban Hikâyesi, Orhan Seyfi Orhon, 1919, (Şiirler 1970) ORHAN SEYFİ ORHON(1890-1970). İstanbul da ilk ve lise eğitiminden sonra girdiği Hukuk Fakültesi den mezun olur (1914). Kısa süreli memurluktan

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Lyn Doerksen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org

Detaylı

Buse Akbulut. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Buse Akbulut. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 10.11.2010 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Cennet, Tanrı nın Harika Evi

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Cennet, Tanrı nın Harika Evi Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Cennet, Tanrı nın Harika Evi Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Uyarlayan: Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Detaylı

Derleyen: Yücel Feyzioğlu. Resimleyen: Serap Deliorman

Derleyen: Yücel Feyzioğlu. Resimleyen: Serap Deliorman Derleyen: Yücel Feyzioğlu Resimleyen: Serap Deliorman Balkar-Karaçay Derleyen: Yücel Feyzioğlu Resimleyen: Serap Deliorman Balkar-Karaçay Yeni çağın yenisinde, eski çağın berisinde, göçebeler yaşarmış

Detaylı

Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı

Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Lyn Doerksen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org

Detaylı

MÜBDÎ. Allah MUHSÎ dir. MUHSÎ, her şeyin sayısını bilen demektir.

MÜBDÎ. Allah MUHSÎ dir. MUHSÎ, her şeyin sayısını bilen demektir. Hiçbir müzisyen, bülbülün ötüşünden daha güzel bir şarkı söyleyemez. Bütün bu güzel şeyleri Allah yapar ve yaratır. Allah ın güzel isimlerinden biri de HAMÎD dir. HAMÎD, övülmeye, hamd edilmeye, şükür

Detaylı

ilkokulu E-DERGi si 23 Nisan ın Önemi Sorumluluk Okulumuzda 23 Nisan Hedef Siir: Egemenlik Ulusundur 2017 Nisan Sayısı Bu Sayımızda:

ilkokulu E-DERGi si 23 Nisan ın Önemi Sorumluluk Okulumuzda 23 Nisan Hedef Siir: Egemenlik Ulusundur 2017 Nisan Sayısı Bu Sayımızda: ilkokulu E-DERGi si 2017 Nisan Sayısı Bu Sayımızda: 23 Nisan ın Önemi Sorumluluk Siir: Dünya Çocuk Bayramı Hikaye: Sagır Kaplumbaga Okulumuzda 23 Nisan Hedef Siir: Egemenlik Ulusundur Siir: 23 Nisan Söylediklerimiz

Detaylı

Cennet, Tanrı nın Harika Evi

Cennet, Tanrı nın Harika Evi Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Cennet, Tanrı nın Harika Evi Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Uyarlayan: Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Şimşon, Tanrı nın Güçlü Adamı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Şimşon, Tanrı nın Güçlü Adamı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Şimşon, Tanrı nın Güçlü Adamı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Lyn Doerksen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org

Detaylı

Mizahî Masallar İhtiyar ile Tembel Genç. Yumuristik Ekiyatler Kart Bilen Yalkav Yiğit

Mizahî Masallar İhtiyar ile Tembel Genç. Yumuristik Ekiyatler Kart Bilen Yalkav Yiğit Yumuristik Ekiyatler Kart Bilen Yalkav Yiğit y Burm zamanda yarlı gına bir kart kişi bula. Bu kartnm karçıgınnan başka birkimi de yuk, di. Yazlar ütip, piçenge tüşer vakıtlar kilip citkeç, karçıgı eyte

Detaylı

Müslim Uyğun. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Müslim Uyğun. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 28.7.2009 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

YÜKSEL ÖZDEMİR. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

YÜKSEL ÖZDEMİR. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 2017-2018 EKİM AYI 4-5 YAŞ PLANI EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?.HAFTA: EVİMİZ VE AİLEMİZ Evi izi Evi izi eş aları ı ta ı alı. Ailemizde kimler var. Çekirdek aile ve ge iş aile i ta ı alı. ölü leri i ta

Detaylı

Samuel, Tanrı Çocu u Hizmetkarı

Samuel, Tanrı Çocu u Hizmetkarı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Samuel, Tanrı Çocu u Hizmetkarı Yazari: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: Lyn Doerksen Türkçe Hanna, Elkana adındaki iyi bir

Detaylı

Şimşon, Tanrı nın Güçlü Adamı

Şimşon, Tanrı nın Güçlü Adamı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Şimşon, Tanrı nın Güçlü Adamı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Lyn Doerksen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org

Detaylı

Şiir. Kategori: Şiir Cuma, 23 Nisan 2010 16:15 tarihinde yayınlandı. Gösterim: 4075. 1 / 7 Phoca PDF 1. SEN (1973) Senden, senden, hep senden,

Şiir. Kategori: Şiir Cuma, 23 Nisan 2010 16:15 tarihinde yayınlandı. Gösterim: 4075. 1 / 7 Phoca PDF 1. SEN (1973) Senden, senden, hep senden, Çemberlitaş taki dedesinin konağında büyüyen şair, Amerikan ve Fransız kolejlerinde başladığı ilk ve lise öğrenimini Deniz Lisesi nde tamamladı. İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü nü 1924 te bitirince

Detaylı

YIL DEDE'NİN DÖRT KIZI

YIL DEDE'NİN DÖRT KIZI Hafta Sonu Ev Çalışması YIL DEDE'NİN DÖRT KIZI Zaman adlı ölümsüz bir dev vardı. Bir gün Zaman, Yıl Dede'yi dört kızıyla birlikte yeryüzüne indirdi. Kızlar, yeryüzünü çok sevdiler. Hepsi bir yana dağılıp

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR ANNEM ANNEM Annem annem canım annem, Gönlüm senle kalbim senle Canım annem gülüm annem Dünyam sensin benim bir tanem.. Biliyorum elbet bir gün gelecek Bir başka bebekte bana annem diyecek Bende hep iyi

Detaylı

Yukarıda numaralanmış cümlelerden hangisi kanıtlanabilirlik açısından farklıdır?

Yukarıda numaralanmış cümlelerden hangisi kanıtlanabilirlik açısından farklıdır? 1. (1) Şair yeni bir şiir kitabı yayınladı.(2) Kitap, şairin geleneksel şiir kalıplarını kullanarak yazdığı şiirlerden oluşuyor.(3) Bu şiirlerde kimi zaman, şairin insanı çok derinden etkileyen sesini

Detaylı

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 13 NİSAN PAZARTESİ Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 13-17 NİSAN 2015 SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı ve istedikleri ilgi köşelerinde evden getirdikleri oyuncaklarla

Detaylı

AŞKIN ACABA HÂLİ. belki de tek şeydir insan ilişkileri. İki ayrı beynin, ruhun, fikrin arasındaki bu bağ, keskin

AŞKIN ACABA HÂLİ. belki de tek şeydir insan ilişkileri. İki ayrı beynin, ruhun, fikrin arasındaki bu bağ, keskin AŞKIN ACABA HÂLİ Varoluştan bu yana herhangi bir metoda uydurulup bu doğrultuda devam edilemeyen belki de tek şeydir insan ilişkileri. İki ayrı beynin, ruhun, fikrin arasındaki bu bağ, keskin hatlarla

Detaylı

Ali Rıza Malkoç. - şiirler - Yayın Tarihi: 6.8.2005. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Ali Rıza Malkoç. - şiirler - Yayın Tarihi: 6.8.2005. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 6.8.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin

Detaylı

NOT:Yukarıdaki hece ve sözcükleri öğrencimize bol bol okutunuz.15 tanesini yazımına bakmadan deftere yazdırınız.

NOT:Yukarıdaki hece ve sözcükleri öğrencimize bol bol okutunuz.15 tanesini yazımına bakmadan deftere yazdırınız. eş aş iş oş uş ış öş üş şe şa koş şi şo şu şı şö şü ez az iz oz uz ız öz üz ze za zi zu zı zö zü eşi aşı kuş kış düş işe aşar eşik şık kuşu kaz tiz boz yaş buz tuz muz kız köz yüz meze zaza izi mış dış

Detaylı

Soðaným da kar gibi Elma gibi, nar gibi Kim demiþ acý diye, Cücüðü var bal gibi

Soðaným da kar gibi Elma gibi, nar gibi Kim demiþ acý diye, Cücüðü var bal gibi BÝRÝNCÝ BÖLÜM 1 Dünya döndü Son ders zili çalýnca tüm öðrenciler sevinç çýðlýklarý atarak okulu terk etti. Ýkili öðretim yapýlýyordu. Sabahçýlar okulu boþaltýrken, öðleci grup okula girmeye hazýrlanýrdý.

Detaylı

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ÇİÇEKLER SINIFI OCAK AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR. Yeni yıl (31 Aralık-1 Ocak)

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ÇİÇEKLER SINIFI OCAK AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR. Yeni yıl (31 Aralık-1 Ocak) ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ÇİÇEKLER SINIFI OCAK AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR Yeni yıl (31 Aralık-1 Ocak) Enerji Tasarrufu Haftası (Ocak ayının ikinci haftası) GÜNE BAŞLAMA ETKİNLİKLERİ Oyun

Detaylı

Benzetme ilgisiyle ismi nitelerse sıfat öbeği, fiili nitelerse zarf öbeği kurar.

Benzetme ilgisiyle ismi nitelerse sıfat öbeği, fiili nitelerse zarf öbeği kurar. Edatlar (ilgeçler) Tek başına bir anlam taşımayan, ancak kendinden önceki sözcükle birlikte kullanıldığında belirli bir anlamı olan sözcüklerdir.edatlar çekim eki alırsa adlaşırlar. En çok kullanılan edatlar

Detaylı

DÜNYA İNSANLIK AİLESİNİN YÜZAKI YAZARLARINDAN!... Ekmel Ali OKUR; Hemşerimiz, Adanalı, Adam gibi adam! İnşaat Mühendisi,

DÜNYA İNSANLIK AİLESİNİN YÜZAKI YAZARLARINDAN!... Ekmel Ali OKUR; Hemşerimiz, Adanalı, Adam gibi adam! İnşaat Mühendisi, DÜNYA İNSANLIK AİLESİNİN YÜZAKI YAZARLARINDAN!... Ekmel Ali OKUR; Hemşerimiz, Adanalı, Adam gibi adam! İnşaat Mühendisi, 1 / 9 Gönül tamircisi!, Tıpkı, Yunusun dediği gibi: Ben gelmedim kavga için!/benim

Detaylı

Anlamı. Temel Bilgiler 1

Anlamı. Temel Bilgiler 1 Âmentü Haydi Bulalım Arkadaşlar aşağıda Âmentü duası ve Türkçe anlamı yazlı, ancak biraz karışmış. Siz doğru şekilde eşleştirebilir misiniz? 1 2 Allah a 2 Kadere Anlamı Ben; Allah a, meleklerine, kitaplarına,

Detaylı

Gök ler. Uçak lar la gi di lir an cak ora la ra. İn san gök ler de do la şa bil se. Bir ak şa müs tü, ar ka daş la rıyla. Bel ki ora la ra uçak lar

Gök ler. Uçak lar la gi di lir an cak ora la ra. İn san gök ler de do la şa bil se. Bir ak şa müs tü, ar ka daş la rıyla. Bel ki ora la ra uçak lar Gök ler. Uçak lar la gi di lir an cak ora la ra. İn san gök ler de do la şa bil se. Bir ak şa müs tü, ar ka daş la rıyla. Bel ki ora la ra uçak lar la da gi di le mez. Çün kü uçak lar çok ya kın dan geçi

Detaylı

BİR BAYRAK RÜZGÂR BEKLİYOR

BİR BAYRAK RÜZGÂR BEKLİYOR ÖTÜKEN Ârif Nihat Asya BİR BAYRAK RÜZGÂR BEKLİYOR Şiirler: 1 BİR BAYRAK RÜZGÂR BEKLİYOR Servet Asya ya Armağanımdır. DESTAN O zaferler getiren atların Nalları altındanmış; Gidişleri akına, Gelişleri akındanmış.

Detaylı

GADİR ESİNTİLERİ -9- Şiir: İsmail Bendiderya

GADİR ESİNTİLERİ -9- Şiir: İsmail Bendiderya GADİR ESİNTİLERİ -9- Şiir: İsmail Bendiderya GADİR ESİNTİLERİ (9) Şiir: İsmail Bendiderya Edit: Kadri Çelik - Şaduman Eroğlu Son Okur: Murtaza Turabi Hazırlayan: D.E.K. Kültürel Yardımcılık, Tercüme Bürosu

Detaylı

Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi

Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi UĞUR BÖCEKLERİ ARALIK YENİ YIL Yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl Bizlere kutlu olsun Yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl Sizlere kutlu olsun Eski yıl sona erdi Bu

Detaylı

bez gez sez tez biz çiz diz giz boz roz koz poz toz yoz çöz göz köz söz buz muz tuz büz düz güz

bez gez sez tez biz çiz diz giz boz roz koz poz toz yoz çöz göz köz söz buz muz tuz büz düz güz Son harflerini vurgulayarak okuyunuz. bak çak fak gak hak kak pak sak şak tak yak bek dek kek pek sek tek yek bık çık sık tık yık cik bas has kas mas pas tas yas kes ses pes fıs kıs his kis pis sis pus

Detaylı

M. Sinan Adalı. Eski zamanlarda yaşamış peygamberlerin ve ümmetlerinin başlarından geçen ibretli öyküler, hikmetli meseller

M. Sinan Adalı. Eski zamanlarda yaşamış peygamberlerin ve ümmetlerinin başlarından geçen ibretli öyküler, hikmetli meseller yayın no: 117 PEYGAMBERİMİZİN DİLİNDEN HİKMETLİ ÖYKÜLER Eski zamanlarda yaşamış peygamberlerin ve ümmetlerinin başlarından geçen ibretli öyküler, hikmetli meseller Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür Yayınevi

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok benim kahraman dedem Kelimeleri zıt

Detaylı

Sevgili dostum, Can dostum,

Sevgili dostum, Can dostum, Sevgili dostum, Her insanı hayatta tek ve yegâne yapan bir öz benliği, insanın kendine has bir kişiliği vardır. Buna edebiyatımızda, günlük yaşantımızda ve dini inançlarımızda çeşitli adlar vermişlerdir.

Detaylı

ATATÜRK'Ü ANIŞ. Adım-Soyadım:...

ATATÜRK'Ü ANIŞ. Adım-Soyadım:... ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Adım-Soyadım:... Önce kelimeleri tek tek okuyalım.her kelimeyi bir defada doğru okuyana kadar

Detaylı

Tanrı nın İbrahim e Vaadi

Tanrı nın İbrahim e Vaadi Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Tanrı nın İbrahim e Vaadi Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: M. Maillot ve Tammy S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children

Detaylı

Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi 2018 ARALIK AYI EĞİTİM BÜLTENİ

Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi 2018 ARALIK AYI EĞİTİM BÜLTENİ Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi 2018 ARALIK AYI EĞİTİM BÜLTENİ YERLİ MALI Yerli malı yiyelim, yerli malı loy loy. Yerli malı giyelim, haydi arkadaş. Yerli malı alalım, yerli malı loy

Detaylı

Mehmet Ali Aktar. - şiirler - Yayın Tarihi: 12.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Mehmet Ali Aktar. - şiirler - Yayın Tarihi: 12.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 12.5.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

KRAL JAMES İNCİLİ 1611 APOCRYPHA DUA AZARYA & üç Yahudi şarkı. Azarya ve şarkının üç Yahudi duası

KRAL JAMES İNCİLİ 1611 APOCRYPHA DUA AZARYA & üç Yahudi şarkı. Azarya ve şarkının üç Yahudi duası www.scriptural-truth.com KRAL JAMES İNCİLİ 1611 APOCRYPHA DUA AZARYA & üç Yahudi şarkı Azarya ve şarkının üç Yahudi duası Azarya dua {1:1} ve yangının ortasında yürüdüler öven Tanrı ve Tanrı nimet. {1:2}

Detaylı

YOL AYRIMI SENARYO ALĐ CEYLAN

YOL AYRIMI SENARYO ALĐ CEYLAN YOL AYRIMI SENARYO ALĐ CEYLAN 2011 PAZARTESĐ SAAT- 07:42 Sahne - 1 OTOBÜS DURAĞI Otobüs durağında bekleyen birkaç kişi ve elinde defter, kitap olan genç bir üniversite öğrencisi göze çarpar. Otobüs gelir

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Ateş adamı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Ateş adamı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Ateş adamı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Uyarlayan: E. Frischbutter Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Eziyet Eden Birinden Vaaz Eden Birine

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Eziyet Eden Birinden Vaaz Eden Birine Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Eziyet Eden Birinden Vaaz Eden Birine Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Ruth Klassen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. İlk Kilisenin Doğuşu

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. İlk Kilisenin Doğuşu Çocuklar için Kutsal Kitap sunar İlk Kilisenin Doğuşu Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Ruth Klassen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2011 Bible

Detaylı

İNSANIN YARATILIŞ'TAKİ DURUMU

İNSANIN YARATILIŞ'TAKİ DURUMU 25 Ders 3 İnsan Bir gün ağaçtan küçük bir çocuk oyan, ünlü bir ağaç oymacısı hakkında ünlü bir öykü vardır. Çok güzel olmuştu ve adam onun adını Pinokyo koydu. Eserinden büyük gurur duyuyordu ama oyma

Detaylı

ÄEKİM EKLERİ. Kardeşine kitabın yerini sor. (Senin) kardeşin: Tamlama (iyelik) eki. Kardeşin-e: Kime?: YÅnelme durum eki

ÄEKİM EKLERİ. Kardeşine kitabın yerini sor. (Senin) kardeşin: Tamlama (iyelik) eki. Kardeşin-e: Kime?: YÅnelme durum eki ÄEKİM EKLERİ Kardeşine kitabın yerini sor. (Senin) kardeşin: Tamlama (iyelik) eki Kardeşin-e: Kime?: YÅnelme durum eki Kitab-ın yer-i: Tamlama ekleri Yeri-n-i: Neyi?: Belirtme durum eki Kardeşimden kitapların

Detaylı

-gi de ra yak- se ve bi lir sin... Öl mek öz gür lü ğü de ya şa mak öz gür lü ğü de önem li dir. Be yoğ lu nda ge zer sin... Şöy le di yor du ken di

-gi de ra yak- se ve bi lir sin... Öl mek öz gür lü ğü de ya şa mak öz gür lü ğü de önem li dir. Be yoğ lu nda ge zer sin... Şöy le di yor du ken di -gi de ra yak- se ve bi lir sin... Öl mek öz gür lü ğü de ya şa mak öz gür lü ğü de önem li dir. Be yoğ lu nda ge zer sin... Şöy le di yor du ken di ne: Sen gü neş li so kak lar da do laşı yor sun, is

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: Bob Davies ve Tammy S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children

Detaylı

Agape Kutsal Kitap - God's Love Letter Scriptures

Agape Kutsal Kitap - God's Love Letter Scriptures Agape Kutsal Kitap - God's Love Letter Scriptures Yuhanna 15:9 Baba'nın beni sevdiği gibi, ben de sizi sevdim. Benim sevgimde kalın. Yesaya 43:1 Ey Yakup soyu, seni yaratan, Ey İsrail, sana biçim veren

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. İsa nın Doğuşu

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. İsa nın Doğuşu Çocuklar için Kutsal Kitap sunar İsa nın Doğuşu Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: M. Maillot Uyarlayan: E. Frischbutter ve Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010

Detaylı

İntikam. Ölüm Allah ın Emri

İntikam. Ölüm Allah ın Emri İntikam Bilir misin sen her gece Kendinle oturup konuşmayı Geceden uyanmamaya ant içip Gün ışığıyla yeniden doğmayı Bilir misin sen her güne hayata küskün başlamayı Anti sosyal kişilik olup da Şişelerin

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap. sunar. İsa nın Doğuşu

Çocuklar için Kutsal Kitap. sunar. İsa nın Doğuşu Çocuklar için Kutsal Kitap sunar İsa nın Doğuşu Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: M. Maillot Uyarlayan: E. Frischbutter ve Sarah S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. 60. Hikayenin 25.si.

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. 60. Hikayenin 25.si. Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Eli a, Mucizeler Adamı Yazari: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: Ruth Klassen Türkçe 60. Hikayenin 25.si www.m1914.org Bible for Children,

Detaylı

Akın Uyar. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Akın Uyar. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 28.11.2018 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ

ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ -Okul nedir? Okulumuzu tanıyoruz.okulumuzun bölümlerini tanıyoruz. -Okulda kimler çalışır ve ne iş yaparlar öğreniyoruz.

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR RENKLER Ben bir küçük ressamım Pembe sarı boyarım Yeşil yeşil ormanlar Mavi mavi denizler Turuncudur portakal Gökte sarı güneş var Fırça kalem ve kağıt Olmazsa resim olmaz Reklerle oynamaktan Hiç bir çocuk

Detaylı

SEVGİNİN GÜCÜ yılında Manisa da doğan İlhan Berk, Türk şiirinin en üretken, usta şairlerinden

SEVGİNİN GÜCÜ yılında Manisa da doğan İlhan Berk, Türk şiirinin en üretken, usta şairlerinden Kavrama 1 ECE KAVRAMA 21102516 TURK 101 Ali TURAN GÖRGÜ SEVGİNİN GÜCÜ 1918 yılında Manisa da doğan İlhan Berk, Türk şiirinin en üretken, usta şairlerinden biridir. Şiirlerinde genellikle değişim içinde

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap. sunar. Akıllı Kral Süleyman

Çocuklar için Kutsal Kitap. sunar. Akıllı Kral Süleyman Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Akıllı Kral Süleyman Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Uyarlayan: Ruth Klassen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for

Detaylı

BAYRAĞIM. Atalarım, gökten yere İndirmişler ay yıldızı, Bir buluta sarmışlar ki Rengi şafaktan kırmızı

BAYRAĞIM. Atalarım, gökten yere İndirmişler ay yıldızı, Bir buluta sarmışlar ki Rengi şafaktan kırmızı BAYRAĞIM Atalarım, gökten yere İndirmişler ay yıldızı, Bir buluta sarmışlar ki Rengi şafaktan kırmızı Onun ateş kırmızısı Ne gelincik, ne de gülden. Türk oğlunun öz kanıdır Ona bu al rengi veren. Ay yıldızı,

Detaylı

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 2017-2018 EKİM AYI 3-4 YAŞ PLANI EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?.HAFTA: EVİMİZ VE AİLEMİZ Evi izi Evi izi eşyaları ı ta ıyalı. Ailemizde kimler var. Çekirdek aile ve ge iş aileyi ta ıyalı. ölü leri i ta

Detaylı

1) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmamıştır?

1) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmamıştır? 1) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmamıştır? 1. A. Şehirde yaşıyanlar bazı kurallara uymak zorunda. 2. B. Suriye, Türkiye nin güney komşusudur. 3. C. Kırlarda benbeyaz papatyalar vardı.

Detaylı

Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır.

Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır. BÜYÜKLERİN HİKMETLİDEN SÖZLERİ Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır. Buyruldu ki; Faziletli kimseler için (hiçbir yer) gurbet sayılmaz. Cahilin ise

Detaylı

Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman

Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: Bob Davies ve Tammy S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children

Detaylı

Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi YILDIZLAR GRUBU ARALIK

Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi YILDIZLAR GRUBU ARALIK Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi YILDIZLAR GRUBU ARALIK YENİ YIL Bizlere kutlu olsun. Sizlere kutlu olsun. Eski yıl sona erdi, Yepyeni bir yıl geldi. Bu yıl olsun mutlu bir yıl, Bu yıl

Detaylı

ibretli Masallar Gıybretli Ekiyatler ZirekKart Akıllı İhtiyar

ibretli Masallar Gıybretli Ekiyatler ZirekKart Akıllı İhtiyar Gıybretli Ekiyatler ZirekKart İlik zamanda buladır bir patşa. Ul citmiş yaşke çitken kişilerni, barı bir işke yaramıylar dip, ütirte turgan bula. Bir yigitnin bula citmiş yaşlik atası. Bu yiğit, atasın

Detaylı

Polat Gürgen. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Polat Gürgen. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 26.04.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Tanrı nın İbrahim e Vaadi

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Tanrı nın İbrahim e Vaadi Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Tanrı nın İbrahim e Vaadi Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: M. Maillot ve Tammy S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children

Detaylı

TEŞEKKÜR. Kısa Film Senaryosu. Yazan. Bülent GÖZYUMAN

TEŞEKKÜR. Kısa Film Senaryosu. Yazan. Bülent GÖZYUMAN TEŞEKKÜR Kısa Film Senaryosu Yazan Bülent GÖZYUMAN Sahne:1 Akşam üstü/dış Issız bir sokak (4 sokak çocuğu olan Ali, Bülent, Ömer ve Muhammed kaldıkları boş inşaata doğru şakalaşarak gitmektedirler.. Aniden

Detaylı

TC Kimlik Numarasi Öğrenci No Adı Soyadı Kampüs Ad Bina Ad Sinav Yeri 16337***274 o FET*** ÇEL*** Göztepe GZNS - Nihat Sayar Binası GZNS.

TC Kimlik Numarasi Öğrenci No Adı Soyadı Kampüs Ad Bina Ad Sinav Yeri 16337***274 o FET*** ÇEL*** Göztepe GZNS - Nihat Sayar Binası GZNS. TC Kimlik Numarasi Öğrenci No Adı Soyadı Kampüs Ad Bina Ad Sinav Yeri 16337***274 o230114134 FET*** ÇEL*** Göztepe GZNS - Nihat Sayar Binası GZNS.401 19693***406 o238114131 İRE*** BAL*** Göztepe GZNS -

Detaylı

Sahne Eseri. SÖNEN YILDIZLAR 4 Perdelik Dram

Sahne Eseri. SÖNEN YILDIZLAR 4 Perdelik Dram Drama4Perde Kerim Tinçurin (Penzaz, 15.9.1887-1938) Tatar Edebiyatının meşhurlarından, sahne eseri yazarı, nesirci, sanatkâr ve rejisör Kerim Gali oğlu Tinçurin, 1887 yılının 15 Eylülünde bugünkü Penzaz

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. 60. Hikayenin 19.si.

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. 60. Hikayenin 19.si. Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Çoban Çocuk Davut Yazari: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: Ruth Klassen Türkçe 60. Hikayenin 19.si www.m1914.org Bible for Children,

Detaylı

Nasrettin Hoca ya sormuşlar: - Kimsin? - Hiç demiş Hoca, Hiç kimseyim. Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca: - Sen kimsin?

Nasrettin Hoca ya sormuşlar: - Kimsin? - Hiç demiş Hoca, Hiç kimseyim. Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca: - Sen kimsin? Nasrettin Hoca ya sormuşlar: - Kimsin? - Hiç demiş Hoca, Hiç kimseyim. Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca: - Sen kimsin? - Mutasarrıf demiş adam kabara kabara. - Sonra ne olacaksın? diye

Detaylı

Arapgirli Haşim Koç. - şiirler - Yayın Tarihi: 6.7.2006. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Arapgirli Haşim Koç. - şiirler - Yayın Tarihi: 6.7.2006. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 6.7.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin

Detaylı

Samed Behrengi. Sevgi Masalı. Çeviren: Songül Bakar

Samed Behrengi. Sevgi Masalı. Çeviren: Songül Bakar Samed Behrengi Sevgi Masalı Çeviren: Songül Bakar Samed BEHRENGİ Azeri asıllı İranlı yazar Samed Behrengi, 1939 da Tebriz de doğdu. Öğretmen okullarında öğrenim gördükten sonra Tebriz Üniversitesi İngiliz

Detaylı

3 YAŞ AYIN TEMASI. Cinsiyetim, adım, özelliklerim, görünümümdeki değişiklikler nelerdir?

3 YAŞ AYIN TEMASI. Cinsiyetim, adım, özelliklerim, görünümümdeki değişiklikler nelerdir? 3 YAŞ AYIN TEMASI Cinsiyetim, adım, özelliklerim, görünümümdeki değişiklikler nelerdir? Vücudumuzun bölümleri ve iç organlarımız nelerdir? Ne işe yarar? İskelet sistemi nedir? Ne işe yarar? Aile ve aileyi

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. 60. Hikayenin 11.si.

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. 60. Hikayenin 11.si. Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Güle güle Firavun! Yazari: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: Lyn Doerksen Türkçe 60. Hikayenin 11.si www.m1914.org Bible for

Detaylı

OKUMA ANLAMA ANLATMA. 1 Her yerden daha güzel olan yer neresiymiş? 2 Okulda neler varmış? 3 Siz okulda kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

OKUMA ANLAMA ANLATMA. 1 Her yerden daha güzel olan yer neresiymiş? 2 Okulda neler varmış? 3 Siz okulda kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Aşağıdaki şiiri okuyunuz. Soruları cevaplayınız. OKULUMUZ Her yerden daha güzel, Bizim için burası. Okul, sevgili okul, Neşe, bilgi yuvası. Güzel kitaplar burda, Birçok arkadaş burda, İnsan nasıl sevinmez,

Detaylı

GADİR ESİNTİLERİ -10- Şiir: İsmail Bendiderya

GADİR ESİNTİLERİ -10- Şiir: İsmail Bendiderya GADİR ESİNTİLERİ -10- Şiir: İsmail Bendiderya GADİR ESİNTİLERİ (10) Şiir: İsmail Bendiderya Edit: Kadri Çelik - Şaduman Eroğlu Son Okur: Murtaza Turabi Hazırlayan: D.E.K. Kültürel Yardımcılık, Tercüme

Detaylı

Mehmet Aydın 5. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Mehmet Aydın 5. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 23.10.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Tanrı nın Güçlü Adamı

Tanrı nın Güçlü Adamı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar im on, Tanrı nın Güçlü Adamı Yazari: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: Lyn Doerksen Türkçe 60. Hikayenin 14.si www.m1914.org

Detaylı

þimdi sana iþim düþtü. Uzat bana elini de birlikte çocuklara güzel öyküler yazalým.

þimdi sana iþim düþtü. Uzat bana elini de birlikte çocuklara güzel öyküler yazalým. Kaybolan Çocuk Çocuklar için öyküler yazmak istiyordum. Yazmayý çok çok sevdiðim için sevinçle oturdum masanýn baþýna. Yazdým, yazdým... Sonra da okudum yazdýklarýmý. Bana göre güzel öykülerdi doðrusu.

Detaylı

DENEYLERLE BÜYÜYORUZ

DENEYLERLE BÜYÜYORUZ BU AY HANGİ KAVRAMLARI ÖĞRENECEĞİZ? Hızlı-Yavaş Ön-Arka Sağ- Sol BEYİN FIRTINASI YAPALIM Büyüdüğünde hangi mesleği seçeceksin ve nasıl bir yerde yaşayacaksın? Bir gemi olsaydın nerelere giderdin? Neler

Detaylı

Eşeğe Dönüşen Kabadayı Makedonya Masalı (Herşeyin bir bedeli var)

Eşeğe Dönüşen Kabadayı Makedonya Masalı (Herşeyin bir bedeli var) Eşeğe Dönüşen Kabadayı Makedonya Masalı (Herşeyin bir bedeli var) Yazan: Yücel Feyzioğlu Resimleyen: Mert Tugen Ne varmış, ne çokmuş, gece karanlık, güneş yokmuş. Her kasabada kabadayı insanlar varmış.

Detaylı

İnsanların Üzüntüsünün Başlangıcı

İnsanların Üzüntüsünün Başlangıcı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar İnsanların Üzüntüsünün Başlangıcı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: M. Maillot ve Tammy S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for

Detaylı