TRAFİK POLİSLERİNİN ALKOL VE UYUŞTURUCU DENETİMLERİNDE YAŞANAN SORUNLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TRAFİK POLİSLERİNİN ALKOL VE UYUŞTURUCU DENETİMLERİNDE YAŞANAN SORUNLAR"

Transkript

1 T.C. EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI TRAFİK ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK POLİSLERİNİN ALKOL VE UYUŞTURUCU DENETİMLERİNDE YAŞANAN SORUNLAR Şehnaz Köksal, Psikolog TRAFİKTE ALKOL VE UYUŞTURUCU İLE ETKİN MÜCADELE SEMPOZYUMU EKİM 2012 CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SÜLEYMAN DEMİREL KÜLTÜR MERKEZİ - MANİSA

2 Alkol işe

3 -1- Alkol işe Trafik sisteminin temel bileşenlerinin alt yapı, eğitim ve Denetim olduğu konusunda genel bir uzlaşma vardır. Alt yapı, teknolojik ve finansal engeller aşılabildiğinde sosyal destek bulmakta, uygulamaya geçilebilmektedir. Eğitim, trafik güvenliğine etkisi, alanda çalışan uzmanlar ve araştırmacılar arasında muğlak, şüpheli hatta olumsuz olarak değerlendirilen bir faaliyet (Christie, 2001) ise de her zaman halk arasındaki popülerliği sayesinde destek bulabilmektedir. Denetim faaliyetlerini kapsayan müdahaleler söz konusu olduğunda ise bunların yol kullanıcıları üzerindeki sosyal etkisinin politik bedeli belirleyici olabilmektedir.

4 -2- Alkol işe Denetimin trafik güvenliğine doğrudan ve hızlı katkısına rağmen, yol kullanıcılarına yönelik ceza tehdidi içermesi dolayısıyla da göz korkutucu bir politik bedeli olması nedeniyle bu uygulamalar için gereken sosyal destek kolayca sağlanamamaktadır. OYSA ETKİLİ BİR DENETİM BİLEŞENİ OLMAKSIZIN ALT YAPI VE EĞİTİM FAALİYETLERİ BİR KAYNAK İSRAFINA DÖNÜŞMEKTEDİR. BUNUN UYGULAMADAKİ EN GÜÇLÜ KANITI GELİŞMİŞ ÜLKELERDEKİ SIKI DENETİM FAALİYETLERİDİR. Denetim faaliyetleri arttırılmadıkça ve / veya tutarlı hale getirilmedikçe diğer müdahalelerin somut sonuçlar vermesini beklemek gerçekçi bulunmamaktadır (Global Road Safety Partnership, 2008; European Commission, 2007a). Daha geniş bir değerlendirme için ayr. Bkz. Köksal, 2011.

5 -1- Alkol işe DSÖ tarafından 2002 ve 2004 yılında yayınlanmış raporlara göre: Yüksek gelir grubundaki ülkelerde meydana gelen ölümcül kazaların %20 sinde, Düşük gelir grubundaki ülkelerde meydana gelen ölümcül kazaların ise %33-69 unda, sürücülerin, yasal sınırın üzerinde alkollü olduğu belirtilmektedir. Yasal sınırın 0.10 g/dl olarak belirlenmesi halinde kaza riski, Yasal sınırı 0.05 g/dl olan yüksek gelir grubu ülkelere kıyasla 3 kat 0.08 g/dl olan yüksek gelir grubu ülkelere kıyasla ise 2 kat arttıracaktır. AB ülkelerinde eğer sürücülerin KAK düzeyinin 0.05 g/dl yi geçmemesi sağlanabilmiş olsaydı Karayolunda meydana gelen ölümlerin %5-40 düzeyinde azaltılmış olacağı tahmin edilmiştir.

6 -2- Alkol işe KAK düzeyi 0.05 g/dl olan yaş arası erkek sürücülerin kaza riski, aynı düzeyde alkol almış 25 yaşından büyük erkeklere göre yaklaşık iki kat daha fazladır. Kazalarda hayatını kaybetmiş sürücüler üzerinde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, 30 yaşından büyük sürücülerle kıyaslandığında KAK düzeyi ne olursa olsun 20 yaşından küçük sürücülerin kaza riski 5 kat yaş arası sürücülerin ise 3 kat daha fazladır. 30 yaşından büyük ve alkol almamış sürücülerin kaza riskiyle kıyaslandığında 20 yaşından küçük ve KAK düzeyi 0.03 g/dl olan sürücülerin kaza riski yanlarında 2 ya da daha fazla yolcu olduğunda 34 kat daha fazladır.

7 BELÇİKA ÖRNEĞİ - BOB KAMPANYASI Alkol işe 1 Kampanyanın başlamasından bir yıl sonraki nefes testi sayısı, alkol tespit edilen nefes testi sayısıyla ters orantılıdır. Kaynak: European Commission (2007a).

8 Alkol işe 2 İNGİLTERE ÖRNEĞİ - THINK KAMPANYASI Temel Slogan: DÜŞÜN! (THİNK!) Slogan: İçkiliyken Araç Kullanmayın. Alkollü sürücülerin karıştığı kazalarda ölenlerin sayısı 2007 yılında 560 iken 2008 yılında 460 a inmiştir. Noel öncesinde denetim yoğunluğu %6 arttırılmış, bu dönemde yapılan denetimlerde yasal limitin üzerinde alkollü sürücü oranının %20 daha az olduğu görülmüştür. ALGILANAN YAKALANMA RİSKİNDE ARTIŞ: Alkollüyken araç kullanırlarsa yakalanacağına inanan genç erkek sürücülerin oranı %57 den %75 e yükselmiştir. OLUMLU TUTUM DEĞİŞİKLİĞİ: İki kadeh içki içtikten sonra araç kullanmanın tehlikeli olduğuna kesinlikle inanan sürücülerin oranı %60 dan %67 ye yükselmiştir.

9 İNGİLTERE ÖRNEĞİ - THINK KAMPANYASI KAMPANYA BOYUNCA KULLANILAN AFİŞLERDE, alkollüyken araç kullanmanın DENETİM VE SUÇ BOYUTU / ZARARLARI / SOSYAL YÖNÜ / SONUÇLARI olmak üzere dört konu işlenmiştir. Bir örnek... Alkol işe 3 KAYNAK: Bookey, R., Burnett, L., The Road to an Effective Campaign. Think! Don t Drink and Drive Case Study, CAST - Campaigns and Awareness-raising Strategies in Traffic Safety, CAST Final Conference: Final results presentation. Brussels, 26 and 27 of January 2009

10 Alkol işe -1- TRAFİK UYGULAMA VE DENETLEME HİZMETLERİ HAKKINDA EGM ÇALIŞANLARININ GÖRÜŞ VE İZLENİMLERİ başlıklı araştırmanın sonuçları (Köksal, 2008). AMAÇ: Bu konularla ilgili yakınma / memnuniyet derecesinin rütbeye göre karşılaştırılması, trafik branşında çalışmaktan memnun olan ve olmayan personelin genel özellikleri ile hangi konularda farklı olduklarının değerlendirilmesi. ÖRNEKLEM VE BAZI SINIRLILIKLARI: Toplam 288 katılımcının %37,80 i Amir Sınıfından, %62,20 si Polis Memurlarından oluşmaktadır. İllere göre dağılım yönünden Amir Sınıfı personelin Türkiye genelini temsil edebilecek durumda olduğu, buna karşılık Polis Memurlarının bu yönden Türkiye genelini temsil etmediği görülmektedir. Örneklemin branş kıdemi yönünden dağılımı Amir Sınıfında nispeten deneyimli personel, Polis Memurlarında ise deneyimsiz personel lehinde; benzer şekilde çalışılan birim yönünden dağılım da ağırlıklı olarak tescil işlemlerinde çalışan personel aleyhinde yanlı oluşmuştur. Bu nedenle sonuçların genellenebilirliği açısından örneklemin bu yönleri önem taşımakta, sonuçların yorumlanmasında belirtilen örneklem yanlılığının göz önüne alınması gerekmektedir.

11 Alkol işe -2-

12 Alkol işe -3-

13 Alkol işe -4-

14 Alkol işe -5-

15 Alkol işe ÜLKEDE YOL GÜVENLİĞİ PROJESİ (Road Safety in 10 Countries) TÜRKİYE - AFYON ÖRNEĞİ! yılının Eylül ayında DSÖ-Türkiye tarafından Ankara da düzenlenen RS 10 Çalıştayında verilen bilgilere göre: Afyon daki pilot projeye 2010 YILININ Haziran ayında başlandı 1 yıl boyunca kampanyalar yapıldı %7 civarındaki emniyet kemeri kullanım oranında anlamlı bir değişiklik olmadı! 2012 yılının Mart ayında Valilik genelgesi ile sağlanan idari desteği takiben denetimler yaklaşık kat arttırıldı yılının yaz aylarında kullanım oranı %50 nin üzerine çıktı

16 Polis Denetimlerine İdari destek ve bilgilendirme kampanyaları işe yarayabilir... Alkol işe mümkün müdür? KAYNAK: Resimler GRSP ve EGM Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından Haziran 2012 tarihlerinde Ankara da düzenlenen Standart Denetim Prosedürleri Çalıştayında Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hüseyin Ergin tarafından yapılan RS10 Projesi içinde Afyon Deneyimi başlıklı sunumdan alınmıştır.

17 Alkol işe mümkün müdür? DSÖ 2004 YILI RAPORUNDA TAVSİYE EDİLEN ÖNLEMLER: Alkollü araç kullananlara yönelik sıkı denetim yapmak; Rasgele ve yüksek düzeyde görünür olacak şekilde nefes testleri yapmak; Mevcut yasal sınırları gözden geçirmek. Yasal sınırın 0.05 g/dl ya da daha düşük düzeylere çekilmesi ve acemi sürücülerle profesyonel sürücüler için 0 a yakın limitler belirlenmesi konusunu değerlendirmek. Alkol almış sürücülere alternatif ulaşım seçenekleri sunmak Alışkanlık düzeyinde alkollü araç kullanan sürücüler için zorunlu eğitim ve tedavi programları konusunu değerlendirmek.

18 Sonuç: TRAFİKTE POLİS DENETİMİNE DİRENÇ TÜM DÜNYADA BİLİNEN BİR SORUNDUR. BU SORUNUN ÇÖZÜMÜNDE, HALKA, DENETİMİN GEREKÇELERİNİ VE BUNDAN SAĞLANACAK TOPLUMSAL FAYDAYI ANLATAN TANITIM KAMPANYALARI İŞE YARAMAKTADIR. TEMEL İNSAN HAKLARINI VE TRAFİK GÜVENLİĞİNİ BİRLİKTE GÖZETEN YASAL DÜZENLEMELER EŞLİĞİNDE POLİS DENETİMLERİNE DESTEK VERİLEREK, YAYGIN, TUTARLI, KARARLI BİR DENETİM FAALİYETİ HAYATA GEÇİRİLMELİDİR.

19 KAYNAKÇA: Bookey, R., Burnett, L., The Road to an Effective Campaign. Think! Don t Drink and Drive Case Study, CAST - Campaigns and Awareness-raising Strategies in Traffic Safety, CAST Final Conference: Final results presentation. Brussels, 26 and 27 of January 2009 Christie, R. (2001), The effectiveness of driver training: a review of the literature, RACV, Literature Report No 01/03, Noble Park, Victoria. European Commission (2007a). SUPREME: Summary and Publication of Best Practices in Road Safety in The Member States: Best Practices in Road Safety. Part F1 Thematic Report: Education and Campaigns, Project funded by the European Commission. European Commission (2007a). SUPREME: Summary and Publication of Best Practices in Road Safety in The Member States: Best Practices in Road Safety. Part F1 Thematic Report: Education and Campaigns, Project funded by the European Commission. Global Road Safety Partnership, (2008). Speed management: a road safety manual for decision-makers and practitioners. Geneva. Köksal, Ş. (2008), Trafik Uygulama ve Denetleme Hizmetleri Hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü Çalışanlarının Görüş ve İzlenimleri, (Kurumsal Araştırma Raporu ), Ankara. Köksal, Ş. (2011), Trafik Güvenliği için Eğitim ve Denetim, Trafik ve Yol Güvenliği Sempozyumu, Hacettepe Üniversitesi, 23 Kasım 2011, Ankara.

TRAFİK GÜVENLİĞİ İÇİN EĞİTİM VE DENETİM. Şehnaz Köksal

TRAFİK GÜVENLİĞİ İÇİN EĞİTİM VE DENETİM. Şehnaz Köksal TRAFİK GÜVENLİĞİ İÇİN EĞİTİM VE DENETİM Şehnaz Köksal 1. Giriş Trafik sisteminin temel bileşenlerinin eğitim, denetim ve alt yapıdan oluştuğu konusunda genel bir uzlaşma olsa da özellikle eğitim ve denetim

Detaylı

Jandarma Genel Komutanlığı

Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Genel Komutanlığı Trafikte Alkol ve Uyuşturucu ile Etkin Mücadele Sempozyumu (Alkol ve Uyuşturucu Etkisi Altındaki Sürücülerin Oranları ) 1 Jandarma Trafik Hizmetleri Jandarma Trafik Hizmetleri,

Detaylı

TRAFİK UYGULAMA VE DENETLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI

TRAFİK UYGULAMA VE DENETLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI TRAFİK UYGULAMA VE DENETLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 Dünya Sağlık Örgütü (WHO) raporlarına göre dünyada; Dünyada, her yıl yaklaşık 1 milyon 300 bin kişi trafik kazalarında hayatını kaybetmekte, 50 milyon

Detaylı

YOL GÜVENLİĞİ SAVUNUCULUK PROJESİ. Mine AKDOĞAN Türk Kızılayı Yol Güvenliği Proje Koordinatörü

YOL GÜVENLİĞİ SAVUNUCULUK PROJESİ. Mine AKDOĞAN Türk Kızılayı Yol Güvenliği Proje Koordinatörü YOL GÜVENLİĞİ SAVUNUCULUK PROJESİ Mine AKDOĞAN Türk Kızılayı Yol Güvenliği Proje Koordinatörü İÇERİK Dünyada ve ülkemizde yol güvenliği sorunu Karayolu güvenliği ve Kızılay Kızılhaç Dernekleri Türk Kızılayı

Detaylı

Trafik Kazaları ve Emniyet Kemeri

Trafik Kazaları ve Emniyet Kemeri Trafik Kazaları ve Emniyet Kemeri Doç.Dr. IŞILDAR, Süleyman Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanı Karayolu trafik kazalarının azaltılması etkin tedbirlerin alınmasıyla mümkündür. Etkin tedbirler

Detaylı

TRAFİK GÜVENLİĞİ VE ÇOCUKLAR. Prof. Dr Recep AKDUR

TRAFİK GÜVENLİĞİ VE ÇOCUKLAR. Prof. Dr Recep AKDUR TRAFİK GÜVENLİĞİ VE ÇOCUKLAR Prof. Dr Recep AKDUR TRAFİK KAZALARININ KÜRESEL BOYUTU Trafik kazalarından her sene 1.24 milyon kişi ölüyor. Dünyadaki ölüm nedenleri arasında ilk on içinde, 15-29 yaş grubunda

Detaylı

ARAÇ TAHSİS VE KULLANIM PROSEDÜRÜ

ARAÇ TAHSİS VE KULLANIM PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1/6 ARAÇ TAHSİS VE KULLANIM DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI 00 - Sayfa No : 2/6 1- AMAÇ Bu prosedürün amacı, Emek Boru (prosedürde Şirket olarak anılacaktır) bünyesinde çalışan

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Hediye Tüydeş Yaman. GRSP-YTMK Güvenli Kentsel Hız Yönetimi Projesi

Yrd. Doç. Dr. Hediye Tüydeş Yaman. GRSP-YTMK Güvenli Kentsel Hız Yönetimi Projesi Yrd. Doç. Dr. Hediye Tüydeş Yaman GRSP-YTMK Güvenli Kentsel Hız Yönetimi Projesi Güvenli Kentsel Hız Yönetimi İÇERİK Türkiye de Trafik Güvenliği ve RS 10 Projesi Küresel Yol Güvenliği İşbirliği GRSP-YTMK

Detaylı

TRAFİKTE ALKOL ETKİSİNDE TAŞIT KULLANIMI. Nuri İDİZ MD, Adli Toksikoloji PhD. Adli Tıp Kurumu İzmir Grup Başkanlığı, Ege Ü. BATI Enstitüsü.

TRAFİKTE ALKOL ETKİSİNDE TAŞIT KULLANIMI. Nuri İDİZ MD, Adli Toksikoloji PhD. Adli Tıp Kurumu İzmir Grup Başkanlığı, Ege Ü. BATI Enstitüsü. TRAFİKTE ALKOL ETKİSİNDE TAŞIT KULLANIMI Nuri İDİZ MD, Adli Toksikoloji PhD. Adli Tıp Kurumu İzmir Grup Başkanlığı, Ege Ü. BATI Enstitüsü. KANUN Ülkemizde 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu nun 48.

Detaylı

Sürücü ve Araç Güvenliği

Sürücü ve Araç Güvenliği STANDARD LME-12:001902 Utr Dzl. B İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Gereksinimler... 3 3 Araç Kullanma Yönetimi... 4 3.1 Yüksek Riskli Sürücüleri Yönetme... 4 3.2 Araca bağlı telsiz kapsama araştırmaları... 4

Detaylı

TRAFİK TESCİL ve DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK DEDEKTİFLERİ PROJESİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

TRAFİK TESCİL ve DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK DEDEKTİFLERİ PROJESİ BİLGİLENDİRME SUNUMU TRAFİK TESCİL ve DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK DEDEKTİFLERİ PROJESİ BİLGİLENDİRME SUNUMU 31 Temmuz 2012 tarihinde Sayın Başbakanımız tarafından imzalanarak yürürlüğe giren Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi

Detaylı

SUNU PLANI SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME 2- ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI

SUNU PLANI SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME 2- ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI SUNU PLANI 1-6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME 2- ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI -1-6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Trafik Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi. 19 Eylül 2012

Hacettepe Üniversitesi Trafik Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi. 19 Eylül 2012 Hacettepe Üniversitesi Trafik Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi 19 Eylül 2012 Faaliyet Planımız (2011-2014) ve 7 Nisan 2012 tarihinden itibaren yapılan etkinlikler... Türkiye de Gereksinim Devlette

Detaylı

2013 TRAFİK CEZALARI. Trafik cezaları kapsamları

2013 TRAFİK CEZALARI. Trafik cezaları kapsamları 2013 TRAFİK CEZALARI Maliye Bakanlığı, 2013 yılında trafikle ilgili hangi suça ne kadar para cezası kesileceğine ilişkin listeyi Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili diğer birimlere gönderdi.

Detaylı

İÇİNDEKİLER DANIŞMANLIK HİZMETLERİ DESTEK HİZMETLERİ. Ulusal ve Uluslararası Hibe Danışmanlığı 3 AB, TÜBİTAK, KOSGEB Hibe Danışmanlığı 4

İÇİNDEKİLER DANIŞMANLIK HİZMETLERİ DESTEK HİZMETLERİ. Ulusal ve Uluslararası Hibe Danışmanlığı 3 AB, TÜBİTAK, KOSGEB Hibe Danışmanlığı 4 0 DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Ulusal ve Uluslararası Hibe Danışmanlığı 3 AB, TÜBİTAK, KOSGEB Hibe Danışmanlığı 4 İÇİNDEKİLER AB Teknik Destek Proje Danışmanlığı 5 Yönetim Bilişim Sistemleri Danışmanlığı 6 DESTEK

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Karabük Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

TRAFĠK DENETĠMĠ VE YÖNETĠMĠNDE EĞĠTĠMĠN ÖNEMĠ

TRAFĠK DENETĠMĠ VE YÖNETĠMĠNDE EĞĠTĠMĠN ÖNEMĠ Erkin Karadayı 1 Özet Türkiye araç sahipliliği oranları bakımından Avrupa ülkelerine kıyasla oldukça düşük seviyede olmasına karşın dünyada en fazla ölümlü trafik kazaların meydana geldiği ülkeler arasında

Detaylı

Personel Servisi Değerlendirme Formu

Personel Servisi Değerlendirme Formu 1. AMAÇ Sayfa: 1 / 5 Bu çalışmanın amacı firmamızın güvenliği açısından uygunluğunu denetlemek ve eksikliklerin belirlenerek giderilmesi konusunda çalışmalar yapmaktır. 2. FİRMA BİLGİLERİ Ünvanı : Adresi

Detaylı

Titre du projet 2014 FİLO BAROMETRE. Türkiye

Titre du projet 2014 FİLO BAROMETRE. Türkiye Titre du projet 2014 FİLO BAROMETRE Türkiye 1 Tüm filo profesyonelleri için uzman platformu: CVO nedir? Filo müdürleri, tedarik uzmanları, üreticiler, leasing şirketleri, reklamcılar, sigortacılar, basın,

Detaylı

BİSİKLET YOLLARINDA YOL GÜVENLİĞİ YAŞANABİLİR ŞEHİRLER SEMPOZYUMU 20 KASIM 2014. Celal Tolga İMAMOĞLU ULAŞTIRMA YÜKSEK MÜHENDİSİ

BİSİKLET YOLLARINDA YOL GÜVENLİĞİ YAŞANABİLİR ŞEHİRLER SEMPOZYUMU 20 KASIM 2014. Celal Tolga İMAMOĞLU ULAŞTIRMA YÜKSEK MÜHENDİSİ BİSİKLET YOLLARINDA YOL GÜVENLİĞİ YAŞANABİLİR ŞEHİRLER SEMPOZYUMU 20 KASIM 2014 Celal Tolga İMAMOĞLU ULAŞTIRMA YÜKSEK MÜHENDİSİ YOL GÜVENLİĞİ Küresel çapta etkiler (Kaynak: Dünya Sağlık Örgütü) Dünyada

Detaylı

SANAYİDE ÇALIŞAN GENÇ ERİŞKİN ERKEKLERİN YAŞAM KALİTESİ VE RİSKLİ DAVRANIŞLARININ BELİRLENMESİ

SANAYİDE ÇALIŞAN GENÇ ERİŞKİN ERKEKLERİN YAŞAM KALİTESİ VE RİSKLİ DAVRANIŞLARININ BELİRLENMESİ SANAYİDE ÇALIŞAN GENÇ ERİŞKİN ERKEKLERİN YAŞAM KALİTESİ VE RİSKLİ DAVRANIŞLARININ BELİRLENMESİ Yrd. Doç. Dr. Tahsin Gökhan TELATAR Sinop Üniversitesi SYO İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü 28.03.2017 Uluslararası

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Emniyet Genel Müdürlüğü MALİYE BAKANLIĞINA

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Emniyet Genel Müdürlüğü MALİYE BAKANLIĞINA T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Emniyet Genel Müdürlüğü Sayı : 11088401-2966/32065-.24/S 28/05/2013 Konu : 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu Değişikliği. Bakanlık Genelge No: 2013/26 EGM Genelge No : 2013/49

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK YÖNERGESİ 25.03.2010 tarih ve 2010/76 sayılı Senato kararı ile kabul edilmiştir. Amaç ve Kapsam ONDOKUZ MAYIS ÜNERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

Detaylı

Trafik Psikolojisi ve Kamu Politikaları

Trafik Psikolojisi ve Kamu Politikaları Trafik Psikolojisi ve Kamu Politikaları Trafik Kazaları Ölümlü-Yaralanmalı Kazalar 25,5 74,5 Yerleşim Yeri İçinde Yerleşim Yeri Dışında 80 Ölümlü-Yaralanmalı Kazalar 70 60 66,7 62,8 50 40 30 37,2 33,3

Detaylı

TNT. Road Safety is no accident

TNT. Road Safety is no accident TNT Road Safety is no accident TNT Global 2 1946-1961 Mütevazı başlangıç 1946: Ken Thomas Avustralya da, tek bir kamyonla K.W. Transport u kurdu. Şirket daha sonra TNT (Thomas Nationwide Transport) adını

Detaylı

KONULU RAPOR: DENETİM

KONULU RAPOR: DENETİM T.C. EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI SUMMARY AND PUBLICATION OF BEST PRACTICES IN ROAD SAFETY IN THE MEMBER STATES AB ÜYESİ ÜLKELERDE KARAYOLU GÜVENLİĞİNDE EN İYİ UYGULAMALARIN ÖZETİ

Detaylı

TEB ARVAL CVO SUNUMU. 29 Kasım 2013 İstanbul

TEB ARVAL CVO SUNUMU. 29 Kasım 2013 İstanbul TEB ARVAL CVO SUNUMU 29 Kasım 2013 İstanbul Tüm filo profesyonelleri için uzman platformu: CVO nedir? Filo müdürleri, tedarik uzmanları, üreticiler, leasing şirketleri, reklamcılar, sigortacılar, basın,

Detaylı

1. Aşağıdakilerden hangisi motor rölanti devrinin yüksek olmasına bağlı olarak meydana gelir?

1. Aşağıdakilerden hangisi motor rölanti devrinin yüksek olmasına bağlı olarak meydana gelir? 1. Aşağıdakilerden hangisi motor rölanti devrinin yüksek olmasına bağlı olarak meydana gelir? A) Yakıt tüketiminin artması B) Yakıt tüketiminin düşmesi C) Motorun sarsıntılı çalışması D) Motorda yağlamanın

Detaylı

GfK 2013 OYDER Otomobil Alıcıları Takibi Araştırması Raporu Mayıs 2013 1

GfK 2013 OYDER Otomobil Alıcıları Takibi Araştırması Raporu Mayıs 2013 1 OYDER Koçfinans Otomobil Bayi Memnuniyeti Alıcıları Takibi Araştırması Araştırması Raporu Raporu Mayıs Kasım 2013 2012 GfK 2013 OYDER Otomobil Alıcıları Takibi Araştırması Raporu Mayıs 2013 1 Araştırmanın

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ANKARA 2018 2 İçindekiler Sayfa 1. Giriş ve Amaç... 4 2. Gereç ve Yöntem... 4 2.1. Araştırmanının Türü ve Örneklem...

Detaylı

Güvenli Kentsel Hız Yönetimi Projesi. Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK) Global Road Safety Partnership (GRSP)

Güvenli Kentsel Hız Yönetimi Projesi. Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK) Global Road Safety Partnership (GRSP) Güvenli Kentsel Hız Yönetimi Projesi Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK) Global Road Safety Partnership (GRSP) I. Proje Tanıtımı İÇERİK YTMK Kimdir? Güvenli Trafik (Road Safety 10) Projesi GRSP-YTMK Güvenli

Detaylı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ Trafik Hizmetleri Başkanlığı ÜLKE GENELİ Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı TEMMUZ-2015 AÇIKLAMALAR AYLIK TRAFİK İSTATİSTİK

Detaylı

SEVESO III DIREKTIFI 4 NCÜ MADDE RISK DEĞERLENDIRMESI İÇIN ÇERÇEVE İHTİYACI HÜSEYİN BARAN AKINBİNGÖL MAYIS 2018

SEVESO III DIREKTIFI 4 NCÜ MADDE RISK DEĞERLENDIRMESI İÇIN ÇERÇEVE İHTİYACI HÜSEYİN BARAN AKINBİNGÖL MAYIS 2018 SEVESO III DIREKTIFI 4 NCÜ MADDE RISK DEĞERLENDIRMESI İÇIN ÇERÇEVE İHTİYACI HÜSEYİN BARAN AKINBİNGÖL 14-15 MAYIS 2018 Hüseyin Baran AKINBİNGÖL 1981 yılında Ankara da doğdu. Lisans eğitimlerini, Gazi Üniversitesi

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU İş sağlığı ve güvenliği ilk kez müstakil bir kanunda ele alındı. İş Kanunu:

Detaylı

TRAMVAY/METRO SÜRÜCÜSÜ (VATMAN)

TRAMVAY/METRO SÜRÜCÜSÜ (VATMAN) TANIM Tramvayı/metroyu şehir içinde güzergah hattı üzerinde kurallara uygun olarak kullanarak yolcu taşıma işini yapan kişidir. A- GÖREVLER - Tramvayı/metroyu yola çıkarmadan önce gerekli kontrolleri yapar,

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ARAÇ KULLANIM YÖNERGESİ

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ARAÇ KULLANIM YÖNERGESİ T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ARAÇ KULLANIM YÖNERGESİ 2015 Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, makam hizmetine tahsis edilen taşıtların dışında Batman Üniversitesinin sahip olduğu veya

Detaylı

ŞOFÖRLERİ İÇİN HAZIRLANMIŞ TAZELEME VE PSİKO DESTEK EĞİTİM PROGRAMI. Hazırlanan bu eğitim programı ile. şoförlerinin,

ŞOFÖRLERİ İÇİN HAZIRLANMIŞ TAZELEME VE PSİKO DESTEK EĞİTİM PROGRAMI. Hazırlanan bu eğitim programı ile. şoförlerinin, ŞOFÖRLERİ İÇİN HAZIRLANMIŞ TAZELEME VE PSİKO DESTEK EĞİTİM PROGRAMI 1. AMAÇ: Hazırlanan bu eğitim programı ile. şoförlerinin, a. Kişisel yeteneklerinin ve bilgi seviyesinin farkına varması, b. Güvenli

Detaylı

Araçlarımızdaki her personel için ferdi sigorta ve koltuk sigortası mevcuttur, proje sorumlularımız düzenli kontrollerini yaparlar.

Araçlarımızdaki her personel için ferdi sigorta ve koltuk sigortası mevcuttur, proje sorumlularımız düzenli kontrollerini yaparlar. WWW.KESKİNTUR.COM 01.03.2006 yılında kurulan firmamızın önceliği, güven ve dürüstlüğü ilke edinmektir. Yaptığımız işlerle hep daha iyisini yapmayı hedeflemekteyiz. İşimizde kullandığımız araçların emniyetli

Detaylı

Altın Hedef. Müfredat Programı. Birleştirilmiş Spor Aktiviteleri İle Temel Beceri ve İletişim Eğitimi

Altın Hedef. Müfredat Programı. Birleştirilmiş Spor Aktiviteleri İle Temel Beceri ve İletişim Eğitimi Altın Hedef Müfredat Programı Birleştirilmiş Spor Aktiviteleri İle Temel Beceri ve İletişim Eğitimi 1 Bu proje Avrupa Komisyonunun SOCRATES-GRUNDTVIG program kapsamında yürütülmüştür. Bu yayın sadece yazarların

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs

Detaylı

ARAŞTIRMA BİLGİ SİSTEMLERİ VE SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ ŞUBESİ TARAFINDAN TAMAMLANMIŞ VE ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN PROJELER

ARAŞTIRMA BİLGİ SİSTEMLERİ VE SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ ŞUBESİ TARAFINDAN TAMAMLANMIŞ VE ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN PROJELER 1 ARAŞTIRMA BİLGİ SİSTEMLERİ VE SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ ŞUBESİ TARAFINDAN TAMAMLANMIŞ VE ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN PROJELER 2 MÜDÜRLÜĞÜMÜZ KAYNAKLARIYLA YÜRÜTÜLMEKTE OLAN PROJELER: 3 Sağlığın Adresi Spordan

Detaylı

Biliyoruz, uyguluyoruz, öğretiyoruz.

Biliyoruz, uyguluyoruz, öğretiyoruz. Biliyoruz, uyguluyoruz, öğretiyoruz. Profesyonel Desteğiniz Deloitte Academy Ekonomik gelişmeler, dünya ticaretindeki rekabetçi ortam, küreselleşme ve yeni düzenlemeler, konularında uzman personele ihtiyaç

Detaylı

4. KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU SONUÇ BİLDİRGESİ

4. KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU SONUÇ BİLDİRGESİ 4. KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU SONUÇ BİLDİRGESİ Olumsuz sosyal ve ekonomik maliyeti nedeniyle sistematik bir şekilde ele alınması zorunlu olan trafik sorununun, çok yönlü bir şekilde analiz edilerek

Detaylı

Türkiye de Öğretmen Eğitimi Kalite Güvence Sisteminin Dünü, Bugünü ve Geleceği

Türkiye de Öğretmen Eğitimi Kalite Güvence Sisteminin Dünü, Bugünü ve Geleceği Türkiye de Öğretmen Eğitimi Kalite Güvence Sisteminin Dünü, Bugünü ve Geleceği Prof. Dr. Yüksel KAVAK TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı II. Uluslararası Öğretmen Eğitimi ve Akreditasyon Kongresi

Detaylı

İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI YENİ İÇ HATLAR TERMİNALİ VE ÇOKKATLI OTOPARK PROJESİ. İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ ve ÇEVRE ZİYARETÇİ SAHA GİRİŞ EĞİTİMİ

İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI YENİ İÇ HATLAR TERMİNALİ VE ÇOKKATLI OTOPARK PROJESİ. İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ ve ÇEVRE ZİYARETÇİ SAHA GİRİŞ EĞİTİMİ İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI YENİ İÇ HATLAR TERMİNALİ VE ÇOKKATLI OTOPARK PROJESİ İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ ve ÇEVRE ZİYARETÇİ SAHA GİRİŞ EĞİTİMİ HOŞGELDİNİZ İŞ KAZALARI Önlenebilir nedenlere bağlı olarak

Detaylı

Afiş No : 1 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 0246 211 10 51.

Afiş No : 1 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 0246 211 10 51. Afiş No : 1 Afiş No: 1 Afiş No : 2 Afiş No: 2 Afiş No : 3 Afiş No: 3 Afiş No : 4 Afiş No: 4 Afiş No : 5 Afiş No: 5 Afiş No : 6 Afiş No: 6 Afiş No : 7 Afiş No: 7 Afiş No : 8 Afiş No: 8 Afis No: 9 Afiş No:

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8 OCAK 2013 ÖNDER KAHVECİ

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8 OCAK 2013 ÖNDER KAHVECİ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8 OCAK 2013 ÖNDER KAHVECİ T Ü R K İ Y E K A M U - S E N G E N E L S E K R E T E R İ T Ü R K S A Ğ L I K - S E N G E N E L B A Ş K A N

Detaylı

T.C. ZAFER KALKINMA AJANSI Genel Sekreterlik. Sayı : 76435721 755.02.03 1041 Konu : Yapım İşi İhale İlanı 27/08/2013 AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİNE

T.C. ZAFER KALKINMA AJANSI Genel Sekreterlik. Sayı : 76435721 755.02.03 1041 Konu : Yapım İşi İhale İlanı 27/08/2013 AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİNE AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİNE VALİLİĞİNE MANİSA VALİLİĞİNE UŞAK VALİLİĞİNE AFYONKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA BELEDİYE BAŞKANLIĞINA MANİSA BELEDİYE BAŞKANLIĞINA UŞAK BELEDİYE BAŞKANLIĞINA AFYONKARAHİSAR

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME İş sağlığı ve güvenliği ilk kez müstakil bir kanunda ele alındı. İş Kanunu: 3008 sayılı, 1936 931 sayılı, 1967 1475 sayılı, 1971

Detaylı

TÜRKİYE DE TRAFİK GÜVENLİĞİ VE SÜRÜCÜ DAVRANIŞLARI. Prof. Dr. Nebi SÜMER Orta Doğu Teknik Üniversitesi

TÜRKİYE DE TRAFİK GÜVENLİĞİ VE SÜRÜCÜ DAVRANIŞLARI. Prof. Dr. Nebi SÜMER Orta Doğu Teknik Üniversitesi TÜRKİYE DE TRAFİK GÜVENLİĞİ VE SÜRÜCÜ DAVRANIŞLARI Prof. Dr. Nebi SÜMER Orta Doğu Teknik Üniversitesi DSÖ 2013 Raporu, GENEL DURUM I Trafik kazalarında yılda 1.24 milyon kişi hayatını kaybediyor. Ölüm

Detaylı

Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar

Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar Hakkımızda İstaş Turizm şehir içi personel ve öğrenci taşımacılığı, toplu taşımacılık sektörlerinde faaliyetini gerçekleştirmektedir. Misyonu sektöründe ayrıcalıklı,

Detaylı

Türkiye Analizi: Sürücü ve Ön Koltuk Yolcularının Emniyet Kemeri Kullanımı

Türkiye Analizi: Sürücü ve Ön Koltuk Yolcularının Emniyet Kemeri Kullanımı Türkiye Analizi: ve larının Emniyet Kemeri Kullanımı 1 Bu rapor, Emniyet Genel Müdürlüğü nün liderliğini yaptığı 81 İl Emniyet Müdürlüklerinin değerli personellerinin fedakarca gerçekleştirdiği anlamlı

Detaylı

TÜRK KIZILAYI YOL GÜVENLİĞİ PROJESİ 6 AYLIK FAALİYET RAPORU

TÜRK KIZILAYI YOL GÜVENLİĞİ PROJESİ 6 AYLIK FAALİYET RAPORU TÜRK KIZILAYI YOL GÜVENLİĞİ PROJESİ 6 AYLIK FAALİYET RAPORU Raporu Hazırlayan: Mine AKDOĞAN / Yol Güvenliği Proje Koordinatörü Tarih: 30.10.2013 Bölüm: Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Rapor Süresi: 1 Mayıs-31

Detaylı

İŞYERİ MADDE TESTİ. Doç.Dr. Nebile DAĞLIOĞLU Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp ABD

İŞYERİ MADDE TESTİ. Doç.Dr. Nebile DAĞLIOĞLU Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp ABD İŞYERİ MADDE TESTİ Doç.Dr. Nebile DAĞLIOĞLU Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp ABD İşyeri madde testleri Amerika'da 1980'li yıllarda demiryolunda yaşanan kazalar ile gündeme gelmiş ve yasadışı

Detaylı

AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ

AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ SIRA NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI ALKOLLÜ İÇKİ ALARAK ARAÇ KULLANMAKTAN DOLAYI GEÇİCİ OLARAK GERİ ALINAN SÜRÜCÜ AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü (BÖLGE TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ)

Detaylı

Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz

Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz Sizin memnuniyetiniz bizim referansımızdır Deloitte Academy olarak vermiş olduğumuz her eğitimde katılımcılardan değerlendirme formu doldurmalarını istiyoruz. Bugüne

Detaylı

Turbüs ÖĞRENCİ TAŞIMACILIĞI. Ulaşım Hizmetleri

Turbüs ÖĞRENCİ TAŞIMACILIĞI. Ulaşım Hizmetleri Turbüs ÖĞRENCİ TAŞIMACILIĞI Ulaşım Hizmetleri HAKKIMIZDA '' BİR SERVİS ARACINDA NELER OLMALI '' Düşüncesiyle yola çıkarak önce güvenlik, daha sonra kalite ve yenilikçilik anlayışından vazgeçmeden Seçkin

Detaylı

TRAFİK BİLGİ KİTAPÇIĞI

TRAFİK BİLGİ KİTAPÇIĞI İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ www. guvenlik@itu.edu.tr İTÜ TRAFİK: 0212 285 77 77 TRAFİK BİLGİ KİTAPÇIĞI Kitapçığın amacı, İstanbul Teknik Üniversitesinin yönetimi altındaki

Detaylı

PANELİSTİN ADI SOYADI: Dr. Leyla ÜNAL KONU BAŞLIĞI : Kamuoyunun Türkiye Karayolları Farkındalığı ve Memnuniyeti

PANELİSTİN ADI SOYADI: Dr. Leyla ÜNAL KONU BAŞLIĞI : Kamuoyunun Türkiye Karayolları Farkındalığı ve Memnuniyeti PANELİSTİN ADI SOYADI: Dr. Leyla ÜNAL KONU BAŞLIĞI : nun Türkiye Karayolları Farkındalığı ve Memnuniyeti KAMUOYUNUN TÜRKİYE KARAYOLLARI FARKINDALIĞI VE MEMNUNİYETİ ANKETLERİ ANKET SONUÇLARININ BİRLİKTE

Detaylı

DEVLET KEMER TAKIYOR. Kamu Aracı Kullanan Sürücüler ve Kurum Yöneticileri için Emniyet Kemeri Kullanımı Farkındalık Projesi. Doç. Dr.

DEVLET KEMER TAKIYOR. Kamu Aracı Kullanan Sürücüler ve Kurum Yöneticileri için Emniyet Kemeri Kullanımı Farkındalık Projesi. Doç. Dr. 1 DEVLET KEMER TAKIYOR Kamu Aracı Kullanan Sürücüler ve Kurum Yöneticileri için Emniyet Kemeri Kullanımı Farkındalık Projesi Doç. Dr. Tuncay DURNA 27.02.2015 2 Paydaşlar İPA Türkiye Bölümü Başkanlığı TUGAM

Detaylı

#öncelikyayanın

#öncelikyayanın #öncelikyayanın www.icisleri.gov.tr www.egm.gov.tr www.jandarma.gov.tr TRAFİKTE YAYA ÖNCELİKLİ GÜVENLİ SİSTEM YAKLAŞIMINA GEÇİYORUZ %29 4 tekerlekli araçların sürücüleri/yolcuları 2 veya 3 tekerleklilerin

Detaylı

KÜTAHYA DA EMNİYET KEMERİ KULLANIMI ALIŞKANLIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ THE INVESTIGATION OF SEAT BELT USAGE HABITS IN KÜTAHYA

KÜTAHYA DA EMNİYET KEMERİ KULLANIMI ALIŞKANLIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ THE INVESTIGATION OF SEAT BELT USAGE HABITS IN KÜTAHYA KÜTAHYA DA EMNİYET KEMERİ KULLANIMI ALIŞKANLIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ *Şafak BİLGİÇ 1, Yaşar VİTOŞOĞLU 2, Polat YALINIZ 3 1 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İnşaat

Detaylı

T.C. KOZAKLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği Belgelendirme Büro Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

T.C. KOZAKLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği Belgelendirme Büro Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER T.C. KOZAKLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği Belgelendirme Büro Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN

Detaylı

Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği

Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

Araç kullanmanın zorlukları

Araç kullanmanın zorlukları Araç kullanmak o kadar kolay değildir 32 Tek başına araç kullanan yeni sürücülere ilişkin bazı bilgiler 34 29 1200 Victoria'da her ay yaralanan veya ölen sürücü sayısı (6 yıllık bir dönem içinde) 1000

Detaylı

Baykuş Ödülleri 2013 -Ödül Alan Projeler

Baykuş Ödülleri 2013 -Ödül Alan Projeler Baykuş Ödülleri 2013 -Ödül Alan Projeler Proje Adı: TÜRKİYE TRAFİK RİSK HARİTASI Araştırma Şirketi: BAHÇEŞEHİR ÜNVERSİTESİ/AGPLATFORM Araştırma Veren: LİBERTY SİGORTA A.Ş Ödül Alınan Kategori: Sosyal Baykuş

Detaylı

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Araç İnsan Yol 2003 2011 yılları arasından 15.126 km bölünmüş yol yapılarak toplam bölünmüş yol uzunluğu 21.227 km ye çıkarılmıştır.

Detaylı

City Security Group OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI

City Security Group OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI City Security Group OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI Ağustos 2013 Araştırma Künyesi PROJE ADI ARAŞTIRMA EVRENİ AMAÇ CSG OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI İstanbul da Yaşayan 18 Yaş Üzeri Bireyler. Katılımcıların 68

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI NA

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI NA TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI NA Taksici Esnafının Teşvik Edilmesi, Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi, Taksi Sürücüsünün Güvenliğinin Sağlanması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında

Detaylı

trafikte bilinçli bir nesil için

trafikte bilinçli bir nesil için bilinçli bir nesil e t k i için f tra Giriş Önemli bir halk sağlığı sorunu olan trafik kazalarının önlenmesi, pek çok kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ve bireylerin ortak çalışması ile mümkün olabilecektir.

Detaylı

Sürücü davranışları (saldırgan ve sıradan ihlaller): Güney ve Kuzey/Batı Avrupa ve Arap Körfez ülkeleri karşılaştırması

Sürücü davranışları (saldırgan ve sıradan ihlaller): Güney ve Kuzey/Batı Avrupa ve Arap Körfez ülkeleri karşılaştırması Sürücü davranışları (saldırgan ve sıradan ihlaller): Güney ve Kuzey/Batı Avrupa ve Arap Körfez ülkeleri karşılaştırması Türker Özkan, Abdulbari Bener & Timo Lajunen Hacettepe Üniversitesi Trafik Sempozyumu

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ARAYIŞLARI ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ağustos 2016 - İstanbul PGD faaliyetlerinin etkinleştirilmesine ilişkin

Detaylı

GfK 2014 OYDER Otomobil Alıcıları Takibi Araştırması Raporu Şubat 2014 1

GfK 2014 OYDER Otomobil Alıcıları Takibi Araştırması Raporu Şubat 2014 1 OYDER Koçfinans Otomobil Bayi Memnuniyeti Alıcıları Takibi Araştırması Araştırması Raporu Raporu Şubat Kasım 2014 2012 GfK 2014 OYDER Otomobil Alıcıları Takibi Araştırması Raporu Şubat 2014 1 Araştırmanın

Detaylı

İPEK DOĞAL ENERJİ KAYNAKLARI ARAŞTIRMA VE ÜRETİM A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim

İPEK DOĞAL ENERJİ KAYNAKLARI ARAŞTIRMA VE ÜRETİM A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU İPEK DOĞAL ENERJİ KAYNAKLARI ARAŞTIRMA VE ÜRETİM A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide) 2016-4. 3 Aylık Bildirim Özet Bilgi FAALİYET RAPORU Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı

Prof. Dr Ayşen APAYDIN Türk İstatistik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Prof. Dr Ayşen APAYDIN Türk İstatistik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr Ayşen APAYDIN Türk İstatistik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ankara Üniversitesi, İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi Ankara Üniversitesi, Öğrenci ve Bilişim Koordinatörü, Rektör Danışmanı KONU: Kamuoyunun

Detaylı

EMNİYET KEMERİ KULLANIMI

EMNİYET KEMERİ KULLANIMI Emniyet kemeri kullanımı, kazalardaki yaralanmaları büyük ölçüde azaltmaktadır ve otomobilin ön koltuklarında kemer kullanmamanın büyük risk oluşturduğunu büyük bir çoğunluk kabul etmektedir. Yine de "Emniyet

Detaylı

Otomobillerde Kış Lastiği Zorunlu oldu diye düşünülmesi neden olan haber

Otomobillerde Kış Lastiği Zorunlu oldu diye düşünülmesi neden olan haber Kış Lastiğinin otomobillerde zorunlu olup olmadığı ile ilgili son açıklama Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamadır. "Basında 54 ilde kış lastiği zorunluluğu getiren bir genelge yayınlandığı ile

Detaylı

Kitap Tanıtımı Adli Muhasebe. Mikail EROL

Kitap Tanıtımı Adli Muhasebe. Mikail EROL Kitap Tanıtımı Adli Muhasebe Metin ATMACA ve Serkan TERZİ, İstanbul: Yaylım Yayıncılık, 2012, 176 sayfa ISBN: 978-605-63037-1-5 Mikail EROL Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İİBF, İşletme Bölümü mikailerol@comu.edu.tr

Detaylı

Dayanak, Tanımlar Amaç

Dayanak, Tanımlar Amaç IŞIK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak, Tanımlar Amaç Dayanak MADDE 1 - (1) Bu yönerge 26 Haziran 2004 tarihli 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna ve 04.11.1981 tarihli

Detaylı

Neden TSEV eğitimlerini tercih etmeliyim?

Neden TSEV eğitimlerini tercih etmeliyim? 1. Neden TSEV eğitimlerini tercih etmeliyim? 2. TSEV eğitimleri ücretli midir? 3. Eğitim programlarınız ne kadar sürüyor? 4. Eğitim programlarınızın zaman planı nasıl? 5. TSEV, kuruma özel eğitimler düzenliyor

Detaylı

Ders programı özeti Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Sertifikası

Ders programı özeti Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Sertifikası Ders programı özeti Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Sertifikası Kasım 2014 Ders programı özeti - NEBOSH Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Sertifikası (Ocak 2013 içeriği) Yapı Ders programı

Detaylı

SARKUYSAN ELEKTROLİTİK BAKIR SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 02.05.2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI

SARKUYSAN ELEKTROLİTİK BAKIR SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 02.05.2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI SARKUYSAN ELEKTROLİTİK BAKIR SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 02.05.2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA AÇIKLAMALAR SPK nın II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim

Detaylı

Karayolu Taşıma Yönetmeliği Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Karayolu Taşıma Yönetmeliği Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Karayolu Taşıma Yönetmeliği 25.05.2018 ESKİ HÜKÜMLER Yetki belgesi sahiplerinin ortak yükümlülükleri MADDE 40 (15) Emniyet Genel Müdürlüğünün elektronik kayıtlarında geçerli Araç Tesciline İlişkin Geçici

Detaylı

İnsan faktörü: Ceyhun Yüksel

İnsan faktörü: Ceyhun Yüksel Ulaşım; Deniz yolu, hava yolu, demir yolu ve kara yolu ile sağlanmaktadır. Ulaşım türleri arasında en yoğun kullanılan kara yolu ulaşımıdır. Kara yollarında çok sayıda ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı

Detaylı

TRAFİK. Hazırlayan Seher Kütükçü Hizmet İçi Eğitim Hemşiresi 2014

TRAFİK. Hazırlayan Seher Kütükçü Hizmet İçi Eğitim Hemşiresi 2014 TRAFİK Hazırlayan Seher Kütükçü Hizmet İçi Eğitim Hemşiresi 2014 Trafik Nedir? yayaların, hayvanların ve araçların karayolu üzerinde hal ve hareketlerine "trafik" denir. Dünya da Ölüm Nedenleri arasında

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ

KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ AYLIK BASIN BÜLTENİ/EYLÜL-EKİM 1- İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL VE EKİM AYI FAALİYETLERİ Cinayet-Gasp Büro Amirliği Cinayet-Gasp Büro Amirliğimizce yapılan çalışmalarda; - 9 olay aydınlatılmış

Detaylı

Anadolu Sigorta nın «ŞAMPİYONLAR LİGİ» acentesidir. MAKSİMUM SİGORTA ACENTELİK HİZ. LTD.ŞTİ

Anadolu Sigorta nın «ŞAMPİYONLAR LİGİ» acentesidir. MAKSİMUM SİGORTA ACENTELİK HİZ. LTD.ŞTİ Sektör liderleri Anadolu Sigorta Şirketi'nin ve Anadolu Hayat Emeklilik in acentesi MAKSİMUM SİGORTA ACEN HİZ LTD.ŞTİ nin temelleri 1984 yılında Doğan Şen tarafından atılmıştır. Doğan Şen; Sigortacılık

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU GÖREV VE SORUMLULUKLARI

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU GÖREV VE SORUMLULUKLARI T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU ORGANİZASYON BİLGİLERİ Birim Adı : Koruma ve Güvenlik Üst Yönetici/Yöneticileri : Fakülte Sekreteri/Dekan Yardımcıları/Dekan

Detaylı

TRAFİK GÜVENLİĞİ EYLEM PLANI

TRAFİK GÜVENLİĞİ EYLEM PLANI TRAFİK GÜVENLİĞİ EYLEM PLANI Trafik Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde yürütülecek çalışmalarda ve yapılacak uygulamalarda aşağıda yer alan esaslara göre hareket edilecektir: A- TRAFİK YÖNETİMİ 1) Eylem

Detaylı

2018 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA 28 NİSAN 2018

2018 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA 28 NİSAN 2018 2018 İKİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI MUHASEBE VE FİNANSAL RAPORLAMA 28 NİSAN 2018 Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından hazırlanmış olan bu sınav sorularının her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

Evet. Hayır. Alınması Gereken Önlem Sorumlu Kişi. Tamamlanacağı Tarih

Evet. Hayır. Alınması Gereken Önlem Sorumlu Kişi. Tamamlanacağı Tarih Durak ofisi zemini, kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzeme ile kaplanmış ve İç ve dış zeminler (durak girişi, zemini vs.) düzenli olarak kontrol edilmekte mi? Durak ofisi zemininde çökme, engebe

Detaylı

MEMNUNİYET ANKETİ RAPOR FORMU

MEMNUNİYET ANKETİ RAPOR FORMU Uygulama Alanı Personel Memnuniyet Anketi Hizmet Memnuniyet Anketi Uygulama Tarihi: 01.06.2016 01.07.2016 Personelin Görev Alanı Personelin Hizmet Yılı Kişi Sayısı Kümülatif Kriminal Daire Başkanlığı Personeli

Detaylı

TRAFİK CEZA SORGULAMA

TRAFİK CEZA SORGULAMA TRAFİK CEZA SORGULAMA Trafik cezası sorgulama işlemlerini ihmal etmeyerek erken ödeme indirimi imkanlarını kaçırmamış olursunuz. Burada nasıl yapıldığı anlatılacak olan bölümde ÖNEMLİ TAMAMINI OKUMANIZDA

Detaylı

2014-2015 CEMAL MÜMTAZ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ MADDE KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI

2014-2015 CEMAL MÜMTAZ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ MADDE KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 2014-2015 CEMAL MÜMTAZ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ MADDE KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI YAPILACAK ÇALIŞMALAR TARİH YAPILACAK ÇALIŞMANIN TÜRÜ 1 Uyuşturucu kullanımı komisyonunun kurulması

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı Siber Tehditlere Karşı Güvenlik Önlemleri by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer İnönü Üniversitesi & Fırat Üniversite & Siirt Üniversitesi & Ardahan Üniversitesi

Milli Eğitim Bakanlığı Siber Tehditlere Karşı Güvenlik Önlemleri by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer İnönü Üniversitesi & Fırat Üniversite & Siirt Üniversitesi & Ardahan Üniversitesi MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ / SİİRT ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ 'Siber tehditlerle mücadele timi' çocukları bilgilendiriyor Siber

Detaylı

İLGİLİ KANUN VE YÖNETMELİKLER:

İLGİLİ KANUN VE YÖNETMELİKLER: İLGİLİ KANUN VE YÖNETMELİKLER: 08.01.2018 Tarih / 30295 Sayılı Resmi Gazete Karayolu Taşıma Yönetmeliği, 34/e Maddesine İstinaden; 17.04.2015 Tarih / 29329 Sayılı Resmi Gazete Karayolları Trafik Yön.Değ.Yap.Dair

Detaylı

FABRİKALARDAN. Beton Sempozyumu nda. hazır beton sektörüne ışık tuttu

FABRİKALARDAN. Beton Sempozyumu nda. hazır beton sektörüne ışık tuttu Beton Sempozyumu ile hazır beton sektörüne ışık tuttu Akçansa nın katkılarıyla, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Beton Sempozyumu, sektörün profesyonel ve akademisyenlerini

Detaylı

A.Evren Tufan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi

A.Evren Tufan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Şükriye Boşgelmez, Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri A.Evren Tufan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Çocukluk çağı DEHB erişkin yaşamda

Detaylı