Hewlett-Packard ürün ve hizmetlerine ilişkin garantiler, sadece bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen açık beyanlarda belirtilmektedir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Hewlett-Packard ürün ve hizmetlerine ilişkin garantiler, sadece bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen açık beyanlarda belirtilmektedir."

Transkript

1 Başlarken

2 Hewlett-Packard ürün ve hizmetlerine ilişkin garantiler, sadece bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen açık beyanlarda belirtilmektedir. Buradaki hiçbir ifade ek bir garanti olarak yorumlanmamalıdır. HP, işbu belgedeki teknik veya yazım hatalarından veya kusurlardan sorumlu tutulamaz. HP, cihazda HP tarafından tedarik edilmemiş yazılımın kullanımı veya güvenilirliği konusunda hiçbir sorumluluk kabul etmez. Bu belge telif haklarıyla korunan mülkiyet bilgileri içermektedir. Bu belgenin hiçbir bölümü HP nin önceden yazılı onayı olmaksızın fotokopiyle çoğaltılamaz, yeniden yazılamaz veya başka bir dile çevrilemez. Hewlett-Packard Company P.O. Box 4010 Cupertino, CA USA Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu ürün ABD patentleriyle korunan telif hakkı koruma teknolojisini ve diğer fikri mülkiyet haklarını birleştirir. Bu telif hakkı koruma teknolojisinin kullanım yetkisi Macrovision a aittir ve Macrovision yetki vermedikçe yalnızca ev ve diğer sınırlı görüntüleme kullanımları için tasarlanmıştır. Ters mühendislik veya ürünü parçalarına ayırmak yasaktır. Microsoft ve Windows Vista, Microsoft Corporation ın ABD de tescilli ticari markalarıdır. Windows logosu ve Windows Vista, Microsoft Corporation ın ABD de ve/veya diğer ülkelerde/bölgelerdeki ticari markası veya kayıtlı ticari markasıdır. Draft 2.0 ı temel alan Wi-Fi CERTIFIED 802.1n, Haziran 2007 itibarıyla Wi-Fi Alliance testinde kullanılan henüz onaylamamış IEEE n standardı sürümüne işaret eder n WLAN (kablosuz yerel ağ) teknik özellikleri taslak belirtimlerdir ve son halini almamıştır. Son belirtimler taslak belirtimlerden farklı olursa, bu aygıtın diğer n WLAN aygıtlarıyla iletişim becerisi bundan etkilenebilir. HP, teknolojinin yasal biçimde kullanımını desteklemektedir; ürünlerin telif hakkı yasası tarafından izin verilen amaçların dışında kullanılmasını onaylamaz veya bu şekilde kullanılmasını teşvik etmez. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir.

3 İçindekiler Bilgisayarınızı Kurma... 1 Bilgisayar Kurulumunu Kontrol Etme... 1 Hoparlörleri veya Mikrofonu Bağlama... 4 Ağa Bağlanma... 7 Modem Bağlama... 8 Televizyon Sinyali ve Video Kablolarını Bağlama... 8 Bilgisayarınızı İlk Defa Açma Bilgisayarı Kapatma Bilgisayarı Yeniden Başlatma Internet e Bağlanma Hoparlör Sesini Ayarlama Mikrofon Seçme Bilgisayarınızı Koruma Bilgisayarı Otomatik Microsoft Yazılım Güncelleştirmeleri için Yapılandırma Kullanıcı Hesaplarını Kurma Yazılım ve Donanım Aygıtlarını Yükleme Yönergeleri Dosyaları ve Ayarları Eski Bilgisayardan Yeni Bilgisayara Aktarma Bilgisayarınızın Özgün Özellikleri Bellek Kart Okuyucusunu Kullanma Yatay CD/DVD Sürücüleri Kullanma LightScribe Teknolojisini Kullanma Uzaktan Kumandayı Kullanma HP Easy Backup Çevre Aygıtı Yerleştirme Altlığı ve Kablolu Yönlendirici Yazılımı Kullanma Daha Fazla Bilgi Alma Ekrandaki Yardım ve Destek Merkezi ni Kullanma Web de Desteğe Erişme Web deki Kılavuzlara Ulaşma Ekran Kılavuzlarını Bulma Bilgisayar Yardımı ve Araçlar Klasörünü Kullanma HP Total Care Advisor Yazılımını Kullanma Bilgisayarı Güvenle ve Rahat Kullanma İçindekiler iii

4 Sorun Giderme ve Bakım Bilgisayar Sorunlarını Giderme Yazılım Sorunlarını Giderme Bakım Sistem Kurtarma Kurtarma Sonrası Yordamı Gerçekleştirme Dizin iv Başlarken (özellikler modele göre değişir)

5 Bilgisayarınızı Kurma UYARI: Güç kaynağı, bilgisayarınızı satın almış olduğunuz ülke/bölgeye göre önceden ayarlanmıştır. Taşınırsanız, bilgisayarın fişini AC güç kaynağına takmadan önce, lütfen yeni yerinizdeki voltaj gereksinimlerini kontrol edin. UYARI: Bilgisayarı kurmadan ve elektrik güç sistemine bağlamadan önce, lütfen Sınırlı Garanti ve Destek Kılavuzu ndaki Güvenlik Bilgileri ni okuyun. Bilgisayarı kurmak için kurulum posterindeki adımları izleyin: 1 Bilgisayara bir klavye ve fare bağlayın. 2 Bilgisayara bir ekran (monitör) bağlayın. Bilgisayarınızda HDMI (Yüksek Çözünürlüklü Multimedya Arabirimi) konektörlü bir grafik kartı olabilir. Ekranınızı (monitör) bilgisayara bağlamak için bunu kullanırsanız, bilgisayarın başlangıç ayarları sırasında ses duymak istiyorsanız bilgisayara analog hoparlörler de bağlamanız gerekir. 3 Bilgisayara güç bağlayın. 4 Bilgisayarı açmak için kurulum posterindeki adımları izleyin. Bkz. Bilgisayarınızı İlk Defa Açma, sayfa 15. Bilgisayar Kurulumunu Kontrol Etme Bilgisayarı şu şekilde uygun bir yere yerleştirin: Havalandırma delikleri kapanmamalıdır. Ayak altında kablo bulunmamalıdır. Kabloları basılarak veya üzerine eşya konarak zarar görebileceği yerlere koymayın. Tüm güç kablolarını bir akım regülatörüne takarak monitörü, bilgisayarı ve bağlı aksesuarları koruyun. Özel olarak akım koruması olduğunu belirten bir etiket taşıyan anahtarlı uzatma kablosu, kesintisiz güç kaynağı (UPS) yada benzer bir aygıt kullanın. Bilgisayarda bir televizyon kartı, modem veya telefon bağlantısı varsa, bu sinyal girişlerinde de akım koruması kullanarak bilgisayarı koruyun. Televizyon kablosunu veya telefon hattı kablosunu akım koruma aygıtının giriş ve çıkışlarına, ardından bilgisayara takın. Bilgisayarla ilgili basılı bilgiler veya güncelleştirmeler için bilgisayarın kutusuna bakın. Bilgisayarınızı Kurma 1

6 Bilgisayara başka aygıt bağlama (Sadece belirli modellerde) Monitör, klavye ve fare gibi ana donanım aygıtlarını bilgisayarın arkasına bağlayın. Farenizi, klavyenizi, monitörünüzü ve hoparlörlerinizi bağlama konusunda bilgi için kurulum posterinize bakın. Diğer çevresel aygıtlar bilgisayarın arkasındaki veya önündeki konektörlere takılabilir (yalnızca belirli modellerde). NOT: Bilgisayarı ilk defa açtıktan sonra başlangıç ayarlarını yapana kadar bilgisayara başka aygıtlar bağlamayın veya eklemeyin. Bkz. Bilgisayarınızı İlk Defa Açma, sayfa 15. Bilgisayar konektörleri Bilgisayarda bulunan bazı konektörler (tümü değil) aşağıdaki tablolarda şu sırayla bulunur: Güç kablosu ve aygıtları (fare, klavye, USB, vb.) Ağ Modem Ekran video çıkışı (monitör veya TV) Ses ve hoparlör bağlantıları için, bkz. Hoparlörleri veya Mikrofonu Bağlama, sayfa 4. Televizyon hoparlörleri ve sesli video giriş için, bkz. Televizyon Sinyali ve Video Kablolarını Bağlama, sayfa 8. NOT: Bilgisayardaki konektörlerin yeri, sayısı veya bulunup bulunmadığı modele göre değişebilir. Güç kablosu ve aygıtları Simge/Etiket Tanımı ve işlevi Güç konektörü. Fare (PS/2 konektörü). 2 Başlarken (özellikler modele göre değişir)

7 Güç kablosu ve aygıtları Simge/Etiket Tanımı ve işlevi (devamı) Klavye (PS/2 konektörü). Fare, klavye, dijital kameralar veya USB konektörü olan diğer aygıtlar için Evrensel Seri Veri Yolu (USB) 2.0. Ağ Simge/Etiket Tanımı ve işlevi ETHERNET Bir Ethernet (RJ-45) yerel ağı (LAN) hub ına bağlanmak veya geniş bant bağlantısı yapmak için Ethernet LAN konektörü. Bu kablolu LAN konektörü bir ağ arabirim adaptörüdür (buna ağ arabirim kartı veya NIC de denir). Yeşil gösterge ışığı geçerli bir bağlantıyı belirtir. Modem Simge/Etiket Tanımı ve işlevi Çevirmeli Internet bağlantısı yapmak üzere Bilgisayar modemini bir telefon prizine bağlamak için modem (RJ-11 Girişi) (yalnızca belirli modellerde). Bilgisayarınızı Kurma 3

8 Ekran video çıkışı Simge/Etiket Tanımı ve işlevi NOT: Ayrıntılı bilgiler için görüntüleme aygıtınızla birlikte verilen belgelere bakın. VGA/Monitör HDMI DVI VGA-DVI VGA monitöre bağlanmak için VGA/Monitör (mavi) görüntü çıkış konektörü. Yalnızca DVI konektörü olan bir ekranı bilgisayara bağlamak için VGA-DVI adaptörü kullanmanız gerekebilir. HDMI monitöre veya TV ekranına bağlanmak için HDMI görüntü çıkış konektörü. Yalnızca DVI konektörü olan bir ekranı bilgisayara bağlamak için HDMI-DVI adaptörü kullanmanız gerekebilir. NOT: HDMI konektöründen ses duymak için ayarları yapın. Bkz. HDMI ile bağlı ekrandan ses gelmiyor., sayfa 42. TV veya monitör bağlamak için dijital video çıkış konektörü (yalnızca belirli modellerde). Ekranı bilgisayara bağlamak için VGA-DVI veya HDMI-DVI adaptörü kullanmanız gerekebilir. Bilgisayara bağlamak üzere bir TV veya monitör video kablosuna uyarlamak için VGA-DVI adaptörü. HDMI-DVI Bilgisayara bağlamak üzere bir TV veya monitör video kablosuna uyarlamak için HDMI-DVI adaptörü. Hoparlörleri veya Mikrofonu Bağlama Bu bölümde bilgisayarınıza hoparlör, kulaklık veya mikrofon bağlama konusu anlatılmaktadır. Hoparlörler monitörle birlikte verilebilir (sadece belirli modellerde) veya ayrı olarak satılır. Kulaklıklar ayrı olarak edinilir. Bilgisayarınızın arkasında ses konektörleri olabilir. Bazı bilgisayarların önünde de konektörler bulunur. Konektörler, bilgisayardan etkin (güç sağlanmış) hoparlörlere veya hoparlör sistemlerine, kulaklıklara veya bir giriş aygıtına (örneğin, mikrofon, web kamerası veya ses yürütücü) bağlanan stereo mini jaklardır. Bilgisayarda bulunan bazı ses konektörleri (tümü değil) aşağıdaki tabloda verilmektedir. NOT: Bilgisayardaki konektörlerin yeri, sayısı veya bulunup bulunmadığı modele göre değişebilir. 4 Başlarken (özellikler modele göre değişir)

9 Ses konektörleri Simge/Etiket Tanımı ve işlevi Mikrofon bağlamak için Mikrofon Girişi (Mic) (pembe). Çok kanallı bir ses yapılandırmasında merkez/ subwoofer Çıkışı olarak işlev görebilir. Kulaklık bağlamak için Kulaklık Çıkış konektörü (yeşil). Ön sol ve sağ analog hoparlörlere bağlantı için Ses Hat Çıkışı (yeşil). CD çalar gibi analog bir ses aygıtından bilgisayara giriş bağlantısı için Ses Giriş (mavi) konektörü. Çok kanallı bir ses yapılandırmasında arka Çıkış olarak işlev görebilir. Merkez Çok kanallı ses yapılandırmasında merkez/subwoofer hoparlörlerini bağlamak için C/Sub (sarı) konektörü. Arka Çok kanallı ses yapılandırmasında arka hoparlörleri bağlamak için Arka (siyah) konektörü. Yan Sekiz hoparlörlü (7.1) sistemde yan hoparlörleri bağlamak için Yan (gri) konektörü. Hoparlör bağlama Hoparlörler ayrı olarak edinilir veya monitörle birlikte verilebilir. Bilgisayarınız sadece aktif (kendi gücüyle çalışan) hoparlör sistemlerini destekler; hoparlör sisteminin kendi güç kaynağı (örneğin, pil) veya güç kablosu bulunmalıdır. Başka çok kanallı hoparlörlerin nasıl bağlanacağı ve yapılandırılacağı ile ilgili ayrıntılı yönergeler için modelinizin Web destek sayfasına gidin; bkz. Web de Desteğe Erişme, sayfa 35. Bilgisayarınızı Kurma 5

10 Stereo hoparlör sistemi bağlama Aktif hoparlörleri (örneğin, sol/sağ stereo hoparlörler veya iki hoparlör ve bir subwoofer dan oluşan 2.1 sistem) bilgisayara bağlamak için: 1 Bilgisayarın kapalı olduğundan emin olun. Hoparlör sisteminin kapalı ve fişi çekilmiş olduğundan emin olun. 2 Hoparlör sisteminin kablosunu bilgisayarınızın arkasında karşılık gelen limon yeşili Ses Hat Çıkışı konektörüne bağlayın. Veya 2.1 hoparlörler veya bilgisayarınızla gelen (yalnızca belirli modellerde) diğer çok kanallı hoparlörler için, subwoofer ı bilgisayardaki Ses Hat Çıkışı konektörüne bağlayın, sol ve sağ hoparlörleri de subwoofer a bağlayın. NOT: Hoparlör sistemini açmadan önce her zaman bilgisayarı açın. Kulaklık bağlama Kulaklıklar ayrı olarak edinilir. Bilgisayarınızı aldığınızda önünde kulaklık konektörü (yeşil) bulunur. Kulaklık konektörü, kulaklık simgesiyle gösterilir. Kulaklığı ayrıca bilgisayarınızın arkasındaki Çıkış (yeşil) konektörüne de bağlayabilirsiniz. Kulaklık takılı olduğunda, hoparlörlere (ve subwoofer a) giden ses kesilir. Mikrofon bağlama Bilgisayarınızın arkasında bir mikrofon konektörü bulunur. Bazı modellerde bilgisayarın önünde ikinci bir mikrofon konektörü daha vardır (yalnızca belirli modellerde). Mikrofonu, bilgisayardaki mikrofon konektörüne bağlayın. Kayıt ses seviyesini ayarlamak veya mikrofonu seçmek için bkz. Mikrofon Seçme, sayfa Başlarken (özellikler modele göre değişir)

11 Ağa Bağlanma Bu bölümde, kablolu veya kablosuz bağlantı yoluyla bir ağa bağlanma konusu anlatılmaktadır. Kablolu Ethernet ağ bağlantısı kurma Ethernet bağlantısına ağ arabirim adaptörü, ağ arabirim kartı veya NIC de denebilir. Ethernet (10BaseT) veya Fast Ethernet (100BaseT) ağına yüksek hızlı veya geniş bant bağlantı sağlar. Bu arabirimi LAN gibi bir ağa bağladıktan sonra, Internet e ağ aracılığıyla bağlanabilirsiniz. 1 Ethernet kablosunu, bilgisayarın arkasındaki Ethernet (RJ-45) konektörüne (A) ve ağ yönlendiricisine veya LAN aygıtına bağlayın. 2 Bilgisayar açıkken, Ethernet konektörünün yanındaki gösterge ışıklarının (B) durumunu kontrol edin: ETKİNLİK Ağdan veri transferi etkinliği sürerken sarı yanar BAĞLANTI Geçerli bir ağ bağlantısı olduğunda yeşil yanar NOT: Ethernet konektörünüzün sadece bir gösterge ışığı olabilir. Kablolu ağ bağlantısı kurma (Yalnızca belirli modellerde) Bilgisayarla birlikte gelen anteni kullanarak, bilgisayarı IEEE b, g veya n desteği olan (yalnızca belirli modellerde) kablosuz bir ağa bağlayabilirsiniz. Kablosuz radyo sinyalinin mesafesini ve hassasiyetini artırmak için harici anteni ağ kartı üzerindeki kablosuz anten konektörüne takın. NOT: En iyi kablosuz performans için, anteni bilgisayarın üzerine veya yüksek veya açık bir alana yerleştirin. Internet bağlantısı bulunan bir kablosuz LAN gereklidir. Ayrıntılı bilgi için Internet Servis Sağlayıcınıza (ISS) başvurun. Tümleşik WLAN aygıtının bilgisayara düzgün şekilde takılı olduğunu doğrulamak için, bkz. Kablosuz LAN aygıtı kurulumunu denetleme, sayfa 19. Kablosuz ağ kurulumuyla ilgili daha fazla bilgi için: Görev çubuğunda Windows Vista başlat düğmesi ni tıklatın, Yardım ve Destek i tıklatın, ardından Yardım Ara kutusuna Kablosuz ağ kurulumu yazın ve Enter a basın. Bilgisayarınızı Kurma 7

12 Modem Bağlama (Yalnızca belirli modellerde) Modem bilgisayarı telefon hattına bağlar. Internet e telefondan çevirmeli bağlantı sağlayan ISS ye bağlanmak için kullanılır. Bir ağ bağlantısı kullanıyorsanız, bir modem bağlantısı gerekebilir. NOT: Bilgisayarınızı satın aldığınızda modemi olmayabilir. Modem, bilgisayarın arkasında bir konektör veya bir bilgisayar USB konektörüne bağlanan harici bir aygıt olabilir. Telefonla çevirmeli ağdan Internet e bağlanıp e-posta ve faks alıp göndermeden önce, telefon servis hattınızı modeme (A) bağlamanız gerekir. 1 Bir modem/telefon kablosunu bilgisayar modem konektörüne (A) bağlayın. Bilgisayardaki modem konektörü yeşil renkte olabilir. 2 Modem/telefon kablosunun diğer ucunu telefon hizmet hattının duvar prizi konektörüne bağlayın. Televizyon Sinyali ve Video Kablolarını Bağlama (Yalnızca belirli modellerde) Bu bölümde, bilgisayarı televizyona nasıl bağlayacağınız ve hangi kabloları kullanacağınız anlatılmaktadır. Kabloları kullanıp bağlayın: Bilgisayara görüntü/ses girişi için TV sinyali kaynağı koaksiyel kablosu. Veya Bilgisayara TV sinyal kaynağı S-video ya da bileşik görüntü girişi. Bilgisayara TV sinyali kaynağı ses girişi. Veya Bilgisayardan görüntü çıkışı. Çeşitli kablolar, bir koaksiyel kablo sinyal ayırıcı ya da başka aksesuarları ayrı olarak satın almanız gerekebilir. Bilgisayarınızda kurulum için gereken tüm kablolar bulunmayabilir. NOT: Konektörlerin yeri ve sayısı bilgisayar modeline değişiklik gösterebilir. 8 Başlarken (özellikler modele göre değişir)

13 Sesli video girişi Simge/Etiket Tanımı ve işlevi S-Video Bileşik Video S-Video 2 Televizyon bağlantı kutusu çıkış konektöründen video giriş bağlantısı yapmak için S-video Giriş konektörü. TV bağlantı kutusundan video girişi bağlamak için Bileşik Video Giriş konektörü (sarı). VCR, video kamera veya diğer analog kaynaklarınızdan bilgisayara video girişi için ikincil S-video konektörü. Bileşik Video 2 VCR, video kamera veya diğer analog kaynaklardan bilgisayara video girişi için ikincil bileşik video konektörü (sarı). A/V Girişi Audio 1 L A/V Girişi Audio 1 R Televizyon bağlantı kutusu konektöründen birincil sol ses girişi (beyaz). NOT: Ana karta bağlı olan bu Ses Giriş konektörü kullanılarak ses kaydedilebilir. Birincil sol ses giriş konektörü bazı bilgisayarların önünde bulunur (sadece belirli modellerde). Televizyon bağlantı kutusu konektöründen birincil sağ ses girişi (kırmızı). NOT: Ana karta bağlı olan bu Ses Giriş konektörü kullanılarak ses kaydedilebilir. Birincil sağ ses giriş konektörü bazı bilgisayarların önünde bulunur (sadece belirli modellerde). Bilgisayarınızı Kurma 9

14 Sesli video girişi Simge/Etiket Tanımı ve işlevi (devamı) A/V Girişi Audio 2 L A/V Girişi Audio 2 R İkincil sol ses giriş konektörü (beyaz). NOT: Bu Ses Giriş konektörü TV alıcısına bağlanır. Sadece ses kaydı için, ana karta bağlı olan ve bilgisayarınızın arkasında bulunan Ses Giriş konektörünü kullanmanız gerekir (sadece belirli modellerde). İkincil sağ ses giriş konektörü (kırmızı). NOT: Bu Ses Giriş konektörü TV alıcısına bağlanır. Sadece ses kaydı için, ana karta bağlı olan ve bilgisayarınızın arkasında bulunan Ses Giriş konektörünü kullanmanız gerekir (sadece belirli modellerde). Televizyon çıkışı Simge/Etiket Tanımı ve işlevi Analog Video Analog Video Çıkışı: Televizyona video çıkışı için S-video veya bileşik video konektörü (yalnızca belirli modellerde). Televizyon girişi Simge/Etiket Tanımı ve işlevi TV/Kablo Anteni ATSC CATV NTSC TV Girişi (televizyon bağlantı kutusu kullanılmadan duvar fişinden TV anten veya kablo girişi). Havadan dijital iletim kanalları olan ATSC (Gelişmiş Televizyon Sistemi Komitesi) kanallarını almak üzere televizyon kablosu veya anteni için TV Giriş konektörü. CATV (Müşterek Antenli Televizyon) veya kablolu TV kanallarını almak üzere televizyon kablosu veya anteni için TV Girişi konektörü. Havadan analog iletim kanalları olan NTSC (Ulusal Televizyon Sistemi Komitesi) kanallarını almak üzere televizyon kablosu veya anten için TV Girişi konektörü. 10 Başlarken (özellikler modele göre değişir)

15 TV sinyal kaynağı koaksiyel kablosunu bağlama (alıcı kutusu yok) Bilgisayarı TV sinyal kaynağı için mevcut bir kuruluma (alıcı kutusu olmadan) bağlamak üzere, koaksiyel TV sinyal kablosunu duvar fişinden (A) bir bilgisayar konektörüne (C) yönlendirmek için bir ayırıcı (B) takın (ekleyin). Resim Yazıları A B C D E F G H J TV sinyal kablosu (koaksiyel) duvar fişi (anten veya kablodan) Ayırıcı Bilgisayar koaksiyel TV giriş konektörü Video kaydedici TV Dekoder/uydu kutusu Uzaktan kumanda IR blaster kablosu (yalnızca belirli modellerde) Bilgisayar S-video Giriş konektörü Bilgisayar sağ ve sol ses (analog) konektörleri TV sinyal kaynağını alıcı kutusuyla bağlama Bilgisayarı TV sinyal kaynağı için mevcut bir kuruluma (alıcı kutusu ile - kablo veya uydu) bağlamak üzere, koaksiyel TV sinyal kablosunu alıcı kutusundan (F) bir bilgisayar konektörüne (C) yönlendirmek için bir ayırıcı (B) takın (ekleyin). Uzaktan kumanda kablosunu/ir blasteri (yalnızca belirli modellerde) (G) bilgisayardaki IR ÇIKIŞ konektörüne bağlayın ve ardından blasteri alıcı kutu üzerine yerleştirin. Bu, bilgisayarın kutudaki kanalı değiştirmesini sağlar. Blaster yerleştirme ayrıntıları için bkz. Kızılötesi alıcı (IR) blasteri kullanma, sayfa 13. Bilgisayarınızı Kurma 11

16 TV sinyal kaynağını bilgisayara alıcı kutuyla ve S-video veya bileşik video kablosuyla bağlama Alıcı kutusundan video çıkışını kullanmak için (F), video ve sesi bilgisayara yönlendirmek üzere kabloları ekleyin: Mevcut kurulumdan herhangi bir kablo çıkarmayın. Bilgisayardaki S-Video Giriş konektörüne (H) bir S-video kablosu bağlayın (veya bir S-videodan bileşiğe kablo adaptörü kullanabilirsiniz). Ses kablolarını bilgisayardaki ses sağ (kırmızı) ve sol (beyaz) konektörlerine (J) bağlayın. Uzaktan kumanda kablosunu/ir blasteri (yalnızca belirli modellerde) (G) bilgisayardaki IR ÇIKIŞ konektörüne bağlayın ve ardından blasteri alıcı kutu üzerine yerleştirin. Bu, bilgisayarın kutudaki kanalı değiştirmesini sağlar. Blaster yerleştirme ayrıntıları için bkz. Kızılötesi alıcı (IR) blasteri kullanma, sayfa Başlarken (özellikler modele göre değişir)

17 Kızılötesi alıcı (IR) blasteri kullanma (Yalnızca belirli modellerde) Bir kablolu TV veya uydu TV alıcı kutunuz varsa, uzaktan kumanda algılayıcı kablosu/ir blasteri (yalnızca belirli modellerde) ve bilgisayardaki konektörünü kullanarak (tüm modellerde bulunmaz) alıcı kutuyu bilgisayardan kontrol edebilirsiniz. Blasterin ucundaki bandı (1) çıkarın, alıcı kutudaki IR alıcısına takın (2) ve bilgisayarın arkasındaki IR ÇIKIŞ konektörüne (3) bağlayın. Uzaktan kumandayı bilgisayarın ön kısmında bulunan uzaktan kumanda alıcısına doğru tutun IR OUT 1 2 Harici IR alıcısı kullanma (Yalnızca belirli modellerde) Bilgisayarın önündeki uzak algılayıcı doğrudan görüş alanınız içinde değilse, harici bir IR alıcısı (yalnızca belirli modellerde) kullanabilir ve IR alıcısını uzaktan kumanda sinyalini alabileceği bir yere koyabilirsiniz. Harici alıcıyı bilgisayarın arkasındaki kırmızı IR GİRİŞİ konektörüne bağlayın (1). IR alıcısını (2) uzaktan kumanda sinyalini alabileceği bir yere koyun. Uzaktan kumandayı (3) harici IR alıcısına doğru tutun IR IN Bilgisayarınızı Kurma 13

18 14 Başlarken (özellikler modele göre değişir)

19 Bilgisayarınızı İlk Defa Açma Kurulum posterindeki adımları tamamladıktan sonra, bilgisayarı açabilirsiniz. NOT: Bilgisayarı ilk defa açtıktan sonra başlangıç ayarlarını yapana kadar bilgisayara başka aygıtlar bağlamayın veya eklemeyin. Bilgisayarı açmak için: 1 Monitörü açın. 2 Bilgisayarı açın. 3 Varsa harici hoparlörleri açın. 4 Ekrandaki yönergeleri izleyerek bilgisayarı ve Microsoft Windows Vista yı kurun. İstenilirse, fiziksel olarak bulunduğunuz ülkeyi/bölgeyi seçin ve bilgisayarın hazırlılıklarını yapmasını bekleyin. (Başka bir dil seçerseniz, bilgisayarda bu bir seferlik dil ayarının yapılması 30 dakika kadar sürebilir.) HP ye veya Compaq a kaydolmak, güncelleştirmeleri için abone olmak ve çevrimiçi olarak almak için ekrandaki yönergeleri izleyin. Antivirüs yazılımı otomatik olarak açılabilir. Bilgisayarı ve gizliliğinizi korumak amacıyla bu aracı kurmak için ekrandaki yönergeleri izleyin. 5 Windows Vista masaüstünü gördüğünüzde, başlangıç ayarları tamamlanmıştır. Bilgisayarınızı kullanmaya başlama ile ilgili yardım için bu bölümdeki kalan konulara bakın. NOT: Kurulum yordamını durdurursanız, bitirmeye hazır olduğunuzda ilk kez sihirbazını çalıştırmak için masaüstündeki Kolay Kurulum simgesini çift tıklatın. Bilgisayarınızı İlk Defa Açma 15

20 Bilgisayarı Kapatma Windows Vista kullanırken en iyi sonuçları almak için, güvenlik nedenlerinden dolayı elektriği kesmek zorunda kalmanız gereken durumlar dışında bilgisayarı kapatmayın: Onarım yapma, bilgisayara yeni donanım veya kart yükleme ya da pil değiştirme. Bilgisayarı kapatmak yerine, kilitleyebilir veya varsa Uyku veya Hazırda Bekletme moduna getirebilirsiniz. Güç yönetimi süreölçerlerini bilgisayarı otomatik olarak Uyku veya Hazırda Bekletme moduna getirmek üzere ayarlayabilirsiniz. Bilgisayarda bu düşük güç durumları vardır: Uyku modu yaptığınız işi belleğe kaydeder, böylece kolayca kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Belleği sabit disk sürücüsüne kaydeder, sonra düşük güç durumuna girer. Uyku modu sırasında, bilgisayarın donanım ışığı açık kalır ve bilgisayar hızlı bir şekilde kullanılmaya ve kaldığınız yerden işinizi sürdürmeye hazır durumda olur. Hazırda bekletme modunda (gelişmiş güç ayarı olarak vardır), sistem belleği sabit diskte geçici bir dosyaya kaydedilir ve sonra donanım kapatılır. Bilgisayarı tekrar açtığınızda, açık bıraktığınız programlarınız, klasörleriniz ve belgeleriniz ekrana geri getirilir. Eylem Kapatma Sırasıyla Windows Vista başlat düğmesini ve şunu tıklatın. Kilitle düğmesinin yanındaki Ok düğmesi ve ardından Kapat. Açıklama Bilgisayarı kapattığınızda, işletim sistemini güvenli şekilde durdurur ve bilgisayarı kapatırsınız. NOT: Bilgisayarı kapatmadan önce, her program penceresinin sağ üst köşesindeki X öğesini tıklatarak açık yazılım programlarını kapatın. Bilgisayar kapandıktan sonra açmak için bilgisayarın ön tarafındaki On (Açık) düğmesine basın. Kilitleme Kilitle düğmesi. Bilgisayarı kilitlediğinizde, çalışmaya devam eder ve yalnızca siz veya bir yönetici parola ile oturum açabilir. 16 Başlarken (özellikler modele göre değişir)

21 Eylem Uyku Hazırda bekletme Sırasıyla Windows Vista başlat düğmesini ve şunu tıklatın. Veya Güç düğmesi. Kilitle düğmesinin yanındaki Ok düğmesini, ardından Uyku yu tıklatın. Kilitle düğmesinin yanındaki Ok düğmesini tıklatın, ardından Hazırda Beklet i tıklatın. Hazırda Beklet düğmesi yoksa, bilgisayarı otomatik olarak Hazırda Bekletme moduna girmesi için ayarlayabilirsiniz, bkz. Otomatik Uyku veya Hazırda Bekletme modu, sayfa 17. Açıklama (devamı) Uyku modunu seçtiğinizde, bilgisayar düşük güç durumuna geçer ve monitör kapalıymış gibi hiçbir şey görüntülemez. (Bilgisayarı Uyku modu sırasında e-posta, faks alacak veya Internet ten bilgi indirecek şekilde ayarlayabilirsiniz.) NOT: Ayrıca varsa klavyedeki Uyku düğmesine basabilirsiniz. Bilgisayarı Uyku modundan uyandırmak için: Klavyedeki Uyku düğmesine basın. Veya Bilgisayarın önündeki Açma düğmesine hızlı bir şekilde basın. Hazırda Bekletme modunu seçtiğinizde, bilgisayarın belleğindeki her şey sabit diske kaydedilir, ekran ve sabit disk sürücüsü kapatılır ve daha sonra bilgisayar kendini kapatır. Bilgisayarı tekrar açtığınızda, açık bıraktığınız programlarınız, klasörleriniz ve belgeleriniz ekrana geri getirilir. Bilgisayarı Hazırda Bekletme modundan uyandırmak için bilgisayarın önündeki Açma düğmesine basın. Otomatik Uyku veya Hazırda Bekletme modu Bilgisayar belirlenen süre (dakika) boyunca boşta kaldığında Uyku veya Hazırda Bekletme moduna otomatik olarak girecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Bilgisayarı otomatik olarak bir moda sokmak için, güç yönetimi ayarlarında değişiklik yapın: 1 Görev çubuğundan Windows Vista başlat düğmesini tıklatın. 2 Denetim Masası nı tıklatın. 3 Sistem ve Bakım ı tıklatın. 4 Güç Seçenekleri ni tıklatın. Bilgisayarınızı İlk Defa Açma 17

22 5 Sol panelde, Bilgisayarın uykuya geçme zamanını değiştirin i tıklatın. 6 Uyku modu için, Bilgisayarı uyku moduna sok açılır menüsünden bir seçenek belirleyin ve Değişiklikleri kaydet düğmesini tıklatın. Veya Hazırda Bekletme modu için: a Gelişmiş güç ayarlarını değiştir i tıklatın. b Uyku nun yanındaki artı (+) işaretini tıklatın. c Seçim yapmak için bir öğeyi tıklatın ve sonra Uygula düğmesini tıklatın. d OK (Tamam) seçeneğini tıklatın. Bilgisayarı Yeniden Başlatma Bilgisayarı yeniden başlattığınızda, bilgisayar bazı ayarları temizler ve işletim sistemini ve belleğindeki yazılımı kullanarak yeniden başlar. Yeniden başlatma, bilgisayarda yazılımla ilgili birçok sorunu çözmenin en kolay ve en etkili yoludur. Ayrıca, bilgisayara ek yazılım programları veya donanım aygıtları yüklemek istediğinizde, yüklemeden sonra bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekir. Bilgisayarı yeniden başlatmak için: 1 Görev çubuğundan Windows Vista başlat düğmesini tıklatın. 2 Kilitle düğmesinin yanındaki Ok düğmesini tıklatın. 3 Yeniden Başlat ı tıklatın. Veya Bilgisayarın önündeki Açma düğmesine hızlı bir şekilde basın. Internet e Bağlanma Bilgisayar telefon modemini, yerel ağı (LAN) veya dijital abone hattını (DSL) kullanarak Internet e bağlanabilir. Bağlantıya ilişkin belirli bilgiler için Internet Servis Sağlayıcınıza (ISS) başvurun. 1 Donanım bağlantıları yapmak için bkz. Bilgisayarınızı Kurma, sayfa 1. Şunları yapmanız gerekir: Ağ bağlantısı için, bkz. Ağa Bağlanma, sayfa 7. Kablosuz bir LAN aygıt yüklemesini kontrol etmek için, bkz. sayfa 19. Modem için, bkz. Modem Bağlama, sayfa Başlarken (özellikler modele göre değişir)

23 2 Internet e bağlanmak için: Bir ISS ye kaydolun. Bir ISS de zaten bir hesabınız varsa, bu adımı atlayın ve ISS tarafından verilen yönergeleri izleyin. Başlangıç ayarları sırasında bilgisayarı Internet hizmeti için ayarlamadıysanız, Çevrimiçi Hizmetler i kullanarak ayarlayın: a Görev çubuğundan Windows Vista başlat düğmesini tıklatın. b Tüm Programlar ı tıklatın. c Çevrimiçi Hizmetler ve sonra da Çevrimiçi Ol u tıklatın. d Internet hizmetini ayarlamak üzere bir ISS seçmek için ekrandaki yönergeleri izleyin. NOT: Çevrimiçi Hizmetler ISS lerin listesini sağlar; ancak bunlardan farklı bir ISS seçebilir veya varolan bir hesabı bu bilgisayara aktarabilirsiniz. Varolan hesapları aktarmak için, ISS nin vereceği yönergeleri izleyin. 3 Internet e bağlanın. ISS niz üzerinden bağlanmalısınız. Yalnızca çevirmeli bağlantı için, masaüstündeki ISS nin sağladığı simgeyi çift tıklatarak oturum açın. 4 Web tarayıcınızı açarak Internet e girin. Herhangi bir Web tarayıcısını kullanabilirsiniz; bilgisayarların çoğunda Internet Explorer bulunur. Internet Explorer ı açmak için: a Görev çubuğundan Windows Vista başlat düğmesini tıklatın. b Internet Explorer ı tıklatın. NOT: Internet e bağlanmada sorun yaşıyorsanız, bkz. Internet erişimi, sayfa 49. Kablosuz LAN aygıtı kurulumunu denetleme Windows Vista işletim sistemi Aygıt Yöneticisini kullanarak tümleşik WLAN aygıtının bilgisayara düzgün şekilde yüklenip yüklenmediğini doğrulayabilirsiniz: 1 Görev çubuğundan Windows Vista başlat düğmesini tıklatın. 2 Aramayı Başlat kutusuna Aygıt Yöneticisi yazın ve Aygıt Yöneticisi penceresini açmak için Aygıt Yöneticisi ni tıklatın. 3 Ağ adaptörleri ni tıklatın. WLAN aygıtınız buradaki listede yer almalıdır. WLAN aygıtında kablosuz, kablosuz LAN veya terimi olabilir. NOT: Listede hiçbir WLAN aygıtı yoksa, ya bilgisayarın tümleşik bir WLAN aygıtı yoktur ya da aygıtın sürücüsü düzgün bir şekilde yüklenmemiştir. 4 Görev çubuğundan Windows Vista başlat düğmesini tıklatın. 5 Aramayı Başlat kutusuna Ağ ve Paylaşım Merkezi yazın ve Ağ ve Paylaşım Merkezi ni tıklatarak Ağ ve Paylaşım Merkezi penceresini açın. 6 Bir ağa bağlan öğesini tıklatın ve sonra ekrandaki yönergeleri uygulayın. Bilgisayarınızı İlk Defa Açma 19

24 Kablosuz güvenlik özelliklerini kullanma Bir ev WLAN ı kurduğunuzda veya mevcut bir genel WLAN a eriştiğinizde, ağı yetkisiz erişime karşı korumak için her zaman güvenlik özelliklerini etkinleştirin. En yaygın güvenlik düzeyleri Kişisel Wi-Fi Korumalı Erişim (WPA-Kişisel) ve Kablolu Eşdeğer Güvenlik tir (WEP). Bir ağ kurarken, aşağıdaki güvenlik önlemlerinin bir veya daha fazlasına dikkat gerekir: Yönlendiricide WPA-Kişisel veya WEP güvenlik şifrelemesini etkinleştirin. Varsayılan ağ adını (SSID) ve parolasını değiştirin. Güvenlik duvarı kurun. Web tarayıcınızda güvenlik ayarlarını yapın. Hoparlör Sesini Ayarlama Sesi ayarlamanın çeşitli yolları vardır. Hoparlör ses seviyesini ayarlamak için Windows Vista görev çubuğundaki Ses simgesini kullanın. Daha sonra şunları kullanarak ses seviyesini ayarlayabilirsiniz: Ses Seviyesi düğmesi veya klavyedeki düğmeler (sadece belirli modellerde). Hoparlörlerdeki Ses Seviyesi düğmesi (sadece belirli modellerde). Hoparlör ses seviyesini ayarlamak için görev çubuğundaki Ses simgesini kullanın: 1 Görev çubuğundaki Realtek High Definition Audio ses simgesini tıklatın. 2 Kaydırma çubuğunu tıklatıp hareket ettirerek ses seviyesini ayarlayın. 3 Ses düzeyinden memnun kaldıktan sonra pencereyi kapatmak için pencerenin dışını tıklatın. Veya 1 Görev çubuğundaki Volume (Ses) simgesini sağ tıklatıp Open Volume Mixer (Ses Karıştırıcıyı Aç) seçeneğini tıklatın. Volume Mixer (Ses Karıştırıcısı) ayarları penceresi açılır. 2 Kaydırma çubuğunu tıklatıp hareket ettirerek ses seviyesini ayarlayın. 3 Ses seviyesinden memnun kaldığınızda, bu pencereyi kapatmak için sağ üst köşedeki X işaretini tıklatın. Sesle ilgili yardım için sorun giderme konularına bakın, bkz. Ses ve hoparlörler, sayfa 47. Daha fazla bilgi için Yardım ve Destek Merkezini açın veya Destek Web sitesini ziyaret edin; bkz. Daha Fazla Bilgi Alma, sayfa 35. HDMI ile bağlı ekranı etkinleştirme (Sadece belirli modellerde) Bilgisayarı ilk defa açtıktan ve başlangıç ayarlarını tamamladıktan sonra, HDMI ile bağlı ekranda (monitör) ses duyabilmek için bazı ayarları yapmanız gerekir veya ayarları değiştirmek ve ekranınızdan sesi duymak için bkz. HDMI ile bağlı ekrandan ses gelmiyor., sayfa Başlarken (özellikler modele göre değişir)

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Gelişmiş Kurulum Kılavuzu

Gelişmiş Kurulum Kılavuzu Gelişmiş Kurulum Kılavuzu Hewlett-Packard ürün ve hizmetlerine ilişkin garantiler, sadece bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen açık beyanlarda belirtilmektedir. Buradaki hiçbir ifade ek bir garanti

Detaylı

HP 2400/2500 Ultra Hafif Takma Birimi Kullanıcı Kılavuzu

HP 2400/2500 Ultra Hafif Takma Birimi Kullanıcı Kılavuzu HP 2400/2500 Ultra Hafif Takma Birimi Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri

Yazılım Güncelleştirmeleri Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not

Detaylı

HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin

Detaylı

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Modem ve Yerel Ağlar. Belge Parça Numarası: 383057-142. Ekim 2005

Modem ve Yerel Ağlar. Belge Parça Numarası: 383057-142. Ekim 2005 ve Yerel Ağlar Belge Parça Numarası: 383057-142 Ekim 2005 İçindekiler 1 Modem Modem kablosu kullanma.......................... 2 Ülkeye/bölgeye özgü modem kablosu adaptörü kullanma................................

Detaylı

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

HP Mobile Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mobile Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mobile Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, ABD ve/veya diğer ülkelerde Microsoft Corporation

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Yedekleme ve Kurtarma

Yedekleme ve Kurtarma Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Hewlett-Packard ürün ve hizmetlerine ilişkin garantiler, sadece bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen açık beyanlarda belirtilmektedir.

Hewlett-Packard ürün ve hizmetlerine ilişkin garantiler, sadece bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen açık beyanlarda belirtilmektedir. Başlarken Hewlett-Packard ürün ve hizmetlerine ilişkin garantiler, sadece bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen açık beyanlarda belirtilmektedir. Buradaki hiçbir ifade ek bir garanti olarak yorumlanmamalıdır.

Detaylı

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Hewlett-Packard ürün ve hizmetlerine ilişkin garantiler, sadece bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen açık beyanlarda belirtilmektedir.

Hewlett-Packard ürün ve hizmetlerine ilişkin garantiler, sadece bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen açık beyanlarda belirtilmektedir. Buradan Başlayın Hewlett-Packard ürün ve hizmetlerine ilişkin garantiler, sadece bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen açık beyanlarda belirtilmektedir. Buradaki hiçbir ifade ek bir garanti olarak yorumlanmamalıdır.

Detaylı

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Windows 7 Kurulumu Dell bilgisayarınız Microsoft Windows 7 işletim sistemiyle yapılandırılmış olarak gelir. Windows Vista işletim sistemini ilk kez kurmak için,

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD Logosu sahibinin ticari markasıdır. Java, Sun Microsystems, Inc. Kuruluşunun ABD de tescilli markasıdır.

Detaylı

HP Roar Plus Hoparlör. Diğer Özellikler

HP Roar Plus Hoparlör. Diğer Özellikler HP Roar Plus Hoparlör Diğer Özellikler Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ve Windows Vista, Microsoft şirketler grubunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bluetooth,

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

N300 WiFi Yönlendirici (N300R)

N300 WiFi Yönlendirici (N300R) Easy, Reliable & Secure Kurulum Kılavuzu N300 WiFi Yönlendirici (N300R) Ticari markalar Marka ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. Bilgiler, herhangi

Detaylı

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu

Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007-2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

Harici Ortam Kartları

Harici Ortam Kartları Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD Logosu sahibinin ticari markasıdır. Java, Sun Microsystems, Inc. Kuruluşunun ABD de tescilli markasıdır.

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bluetooth,

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD Logosu sahibinin ticari markasıdır. Java, Sun Microsystems, Inc. Kuruluşunun ABD de tescilli markasıdır.

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine

Detaylı

N150 WiFi Yönlendirici (N150R)

N150 WiFi Yönlendirici (N150R) Easy, Reliable & Secure Kurulum Kılavuzu N150 WiFi Yönlendirici (N150R) Ticari markalar Marka ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. Bilgiler, herhangi

Detaylı

Harici Aygıtlar. Kullanım Kılavuzu

Harici Aygıtlar. Kullanım Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu

Detaylı

HP Ortam Uzaktan Kumandası (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Ortam Uzaktan Kumandası (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Ortam Uzaktan Kumandası (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES Yazılım Yükleme Kılavuzu HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Yazılım Yükleme Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Detaylı

Safety and Certifications

Safety and Certifications 007-07-003.qxd 5.03.004 9:37 Uhr Seite (,) xxxx Başlamadan önce: Aşağıdaki parçaların da DSL kitinizle birlikte verildiğinden emin olun: SpeedStream SpeedStream Safety and Certifications Safety and Certifications

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanım Kılavuzu

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanım Kılavuzu Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bluetooth,

Detaylı

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanım Kılavuzu

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanım Kılavuzu Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, ABD ve/veya diğer ülkelerde Microsoft Corporation'ın ticari

Detaylı

HP Yerleştirme İstasyonu Başvuru Kılavuzu

HP Yerleştirme İstasyonu Başvuru Kılavuzu HP Yerleştirme İstasyonu Başvuru Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Microsoft Corporation kuruluşunun kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu

Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı kılavuzunda

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD ve/veya diğer ülkelerdeki

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bluetooth,

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java, Sun Microsystems, Inc. şirketinin ABD ticari markasıdır. SD logosu sahibinin ticari markasıdır. Ürün

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java, Sun Microsystems, Inc.'in ABD'deki ticari markasıdır. SD Logosu sahibinin ticari markasıdır. Ürün

Detaylı

Hewlett-Packard ürün ve hizmetlerine ilişkin garantiler, sadece bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen açık beyanlarda belirtilmektedir.

Hewlett-Packard ürün ve hizmetlerine ilişkin garantiler, sadece bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen açık beyanlarda belirtilmektedir. Başlarken Hewlett-Packard ürün ve hizmetlerine ilişkin garantiler, sadece bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen açık beyanlarda belirtilmektedir. Buradaki hiçbir ifade ek bir garanti olarak yorumlanmamalıdır.

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: E L K I TA B I N I - 7 0 7 5 0 2 1 P A K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 4 U Y G U L A M A Y E L P A Z E S I 4 D O N A N I M K U R U L U M U 5 Y Ö N L E N D I R I C I YA

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Safety and Certifications

Safety and Certifications 600QSG.qxd 05.04.2004 0: Uhr Seite (,) xxxx Başlamadan önce: Aşağıdaki parçaların da DSL kitinizle birlikte aşağıdaki verildiğinden emin olun: SpeedStream SpeedStream Safety and Certifications Safety and

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum SSID'yi

Detaylı

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili

Detaylı

Bellek Modülleri. Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri. Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java, Sun Microsystems, Inc. şirketinin ABD ticari markasıdır. SD logosu sahibinin ticari markasıdır.

Detaylı

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu

Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

Hewlett-Packard ürün ve hizmetlerine ilişkin garantiler, sadece bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen açık beyanlarda belirtilmektedir.

Hewlett-Packard ürün ve hizmetlerine ilişkin garantiler, sadece bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen açık beyanlarda belirtilmektedir. Başlarken Hewlett-Packard ürün ve hizmetlerine ilişkin garantiler, sadece bu ürün ve hizmetlerle birlikte verilen açık beyanlarda belirtilmektedir. Buradaki hiçbir ifade ek bir garanti olarak yorumlanmamalıdır.

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

Multimedya. Belge Bölüm Numarası: Bu kılavuzda bilgisayarın ses ve görüntü özelliklerinin nasıl kullanılacağı anlatılır.

Multimedya. Belge Bölüm Numarası: Bu kılavuzda bilgisayarın ses ve görüntü özelliklerinin nasıl kullanılacağı anlatılır. Multimedya Belge Bölüm Numarası: 410777-141 Nisan 2006 Bu kılavuzda bilgisayarın ses ve görüntü özelliklerinin nasıl kullanılacağı anlatılır. İçindekiler 1 Multimedya donanımı Optik disk sürücüsünü kullanma

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bluetooth,

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java, Sun Microsystems, Inc. şirketinin ABD ticari markasıdır. SD logosu sahibinin ticari markasıdır. Ürün

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır.

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. Bellek Modülleri Belge Parça Numarası: 393521-142 Aralik 2005 Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. İçindekiler 1 Bellek modülleri ekleme veya değiştirme

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Bellek Modülleri. Kullanım Kılavuzu

Bellek Modülleri. Kullanım Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Buradan Başlayın. Bantların tamamını çıkarın ve ekranı kaldırın. Parçaları yerleştirin

Buradan Başlayın. Bantların tamamını çıkarın ve ekranı kaldırın. Parçaları yerleştirin HP Photosmart 2600/2700 series all-in-one User Guide Buradan Başlayın 1 USB kablo kullanıcıları: Bu kılavuzdaki yönergelerde belirtilmeden USB kablonuzu bağlamayın, aksi halde yazılımınız düzgün yüklenmeyebilir.

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin

Detaylı