Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi"

Transkript

1 Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi

2 E T K İ L İ Ö Ğ R E N M E V E

3 NEDEN VE NASIL VERİMLİ DERS ÇALIŞMA?

4 K o n s a n t r a s y o n S o r u n u Ders çalışmak yerine başka şeyler yapmak istiyorum, Kitabı elime alıyorum fakat kapağını bir türlü açamıyorum diyorsanız konsantrasyon sorununuz olabilir.

5 D e r s Ç a l ı ş ı r k e n K o n s a n t r a s y o n S o r u n u Ya ş ı y o r s a n ı z N e d e n l e r i A m a ç l a r ı n O l m a y ı ş ı Ya n l ı ş D ü ş ü n c e V e İ n a n ı ş l a r D e r s Ç a l ı ş m a İ s t e k s i z l i ğ i, P l a n l ı V e D ü z e n l i Ç a l ı ş m a m a, Ya n l ı ş Ç a l ı ş m a A l ı ş k a n l ı k l a r ı, G ü r ü l t ü l ü O r t a m l a r, A y n ı A n d a İ k i İ ş i B i r d e n Ya p m a y a Ç a l ı ş m a k, Ç ö z ü m B e k l e y e n S o r u n l a r, S a ğ l ı k P r o b l e m l e r i, Ye t e r s i z B e s l e n m e Ye t e r s i z U y k u, K e n d i n e Z a m a n A y ı r m a m a

6 Ko n s a n t ra syo n u n u z u A r t t ı r m a k İ ç i n Amaçlarınız olsun Yanlış düşünce ve inanışlardan kurtulursanız ders çalışma isteksizliğiniz de sona erer. Planlı ve düzenli çalışın, Doğru çalışma alışkanlıkları kazanın, Gürültülü ortamlardan uzak durun, Aynı anda iki işi birden yapmaya çalışmayın, Çözüm bekleyen sorunlarınızı çözümleyin, Sağlık problemlerinizi çözümleyin, Yoğun duygusal ilişkilerden uzak durmaya çalışın, yazılılarda sorun yaratmamaya çalışın. Doğru beslenme alışkanlıkları edinmeye çalışın. Yeterli uykunuzu alın, Kendine zaman ayırın. Fiziksel egzersiz, doğa yürüyüşü, spor yapın, çeşitli, aktivitelerde bulunun.

7 B e y n i n i zd e İ ş l e v i n i Yi t i r m i ş, İ ş e Ya ra m aya n D ü ş ü n c e Ve İ n a n ç l a r ı n ı z Va rs a Yo k E d i n. Yo k E t m e z s e n i z S i z e Z a ra r Ve r e c e k t i r. H e r Z a m a n Ye n i D ü ş ü n c e l e re Ye r A ç ı n

8 Ders Çok zor Yapamam Kaygısı Hiç Ders Çalışmamak (Tembellik Hakkı!..) Nasıl Ders Çalışacağını Bilememek Çalışma İsteğinin Ortadan Kalkması Sınavda Başarısız Olma Korkusu

9 ÇA ŞM A M RD AŞ Ü M Ş MA Ü SA N TA OC Z E ĞM S A N N A R T M A S

10 Planınız olsun Ne zaman çalışacağınızı, ne kadar çalışacağınızı bilin. Herkesin çalışma süresi farklıdır. Çalışma Planınızda Bugünün dersleri tekrarı, ödevi ve ertesi günün derslerine hazırlık olmalıdır.

11 Planlı çalışmanın yararları Her şeyden önce neyi ne zaman yapacağınızı bilirseniz kafanız karışmaz,kendinize de boş zaman ayırmış olur yapmak istediğiniz etkinlikleri yapacak zaman bulursunuz.

12 Ö n H a z ı r l ı k Dersten önce öğrenilecek konunun öğrenci tarafından öğrenilmeye çalışılmasıdır.

13 Ön Hazırlık Yapmanın Faydaları Derse Hazırlıklı Geldiğinizde Kendinizden Emin Ve Daha Güvenli Olursunuz. Konuyu Daha İyi Kavrarsınız Sorulara Cevap Verebilirsiniz. Bu Sizi Mutlu Edecek, Daha Çok Soru Sormak İçin Parmak Kaldıracaksınız. Dikkatiniz Bütün Ders Boyunca Koya Odaklanmış Olacaktır. Başka Şeyler Düşünmeyeceksiniz. Dersi Sevecek Daha Çok Derse Çalışmaya Odaklanacaksınız. Anlamadığınız Yerleri Daha İyi Görebilecek Ve Öğretmene Soru Sorabileceksiniz.

14 S ay ı s a l D e rs l e r İ ç i n Ö n H a z ı r l ı k Öncelikle işlenecek konu gözden geçirilecektir. Etkinliğin gözden geçirilmesi. Etkinliklere çalışırken dikkat edilmesi gereken hususlar; Etkinlikteki tanımlar okumalı, ne demek istediğini anlamaya çalışmalı. Örnek sorular ve çözümleri dikkatli incelenmeli. Verilen soruları örneğe göre cevaplandırmalıyız. Anlaşılamayan yerleri öğretmene sormak için işaretlemeliyiz. Konuda ki formülleri öğrenmeye çalışmalı gerekirse onları küçük notlarla masamızın üstüne yada duvarımıza asabiliriz. Etkinlik bittiğinde son bir tekrar yapılmalıdır.

15 S ö z e l D e rs l e r İ ç i n Ö n H a z ı r l ı k Okunacak metin gözden geçirilmelidir. Etkinlikteki tanımlar dikkate alınmalı, sorular cevaplandırılmalıdır. Bilinmeyen kelimeler öğrenilmeli. Öğrenilecek konuda önemli noktalar işaretlenmelidir. Parça okuması yapılacaksa; Konu tespit edilmeli Tarih, coğrafya vs derslerde konuların başlıkları ve alt başlıkları tanımlar soruya çevrilmeli. Okumaya başlamalıdır. Okurken soruların cevaplarını bulmaya çalışmalıdır. Bulduğunuz cevaplar konun özetini verecektir. Konuyu en az iki defa okuyarak tekrar edilmelidir. Önemli olan yerlerin yanına işaretler konulmalıdır. Kitabı kapatıp soruları sorun ve cevaplamaya çalışın. Anlamadığınız yerleri not edin. Tarih coğrafya gibi konuların araştırmalarını yapın. Haritaları inceleyin. Türkçe dersinde işlediğiniz metin yazarlarını ve eserlerini araştırın. Mutlaka eserlerinden bir kaçını okumanız eserin ve yazarın hafızanızda kalmasını sağlayacaktır. ÖSS Sınavında rahatlıkla bu soruları çözebileceksiniz.

16 Derse Hazırlık Ve Etkin Dinleme Derste Öğretmen Gelmeden Gerekli Araç Gereçleri Masanın Üstüne Konmalıdır. Öğretmen Dikkatlice Dinlenmelidir. Öğretmen Anlatırken İyi Bir Dinleyici Olmak İçin: Öğretmenin Anlattığına İlgi Gösterin Ve Bir Sonraki Anlatacağını Tahmin Etmeye Çalışın. Anlamadığınız Noktayı Anında Sorun. Sonraya Bırakmayın. Konu Okumalarında Ve Tahtada Soru Çözmek İçin Parmak Kaldırın. Tahtaya Kalkın. Sorunun Cevabı Ya Da Yöntemi Yanlış Ya Da Doğru Olabilir. Ama Önemli Olan Sizin Yaptığınızdır. Derse Dikkatiniz Yoğunlaşacaktır. Derse Daha İyi Motive Olacaksınız. Anlamadığınız Noktaları Mutlaka Öğretmene Sorun. Heyecanın Olması Normaldir.

17 Dinlemek N e d e n önemlidir? En iyi öğrenme ders saatindeki öğrenmedir. Konuyu çok iyi kavrayıp anlamadığınız yerleri öğretmene sorma şansınız olur. Öğretmeni dikkatlice dinlerseniz sınavda nerelerden soru soracağını belirten ip uçlarını da yakalarsınız. Öğretmenin ses tonunun yükseldiğinden, konunun üzerinde çok duruşundan, çözdüğü sorulardan ve söylediği sözlerden vs. Okul bir oyundur. Yeter ki kuralları iyi bilin ve kurallara uygun oyun oynarsanız kazanırsınız.

18 Derse Katılımın Yararları Konuya Daha İyi Odaklanacaksınız. Dikkatiniz Dağılmayacak Daha İyi Öğreneceksiniz. Dersi Sevmeye Başlayacaksınız. Katılımınız Arttığı Sürece Kendinize Güveniniz Artacaktır. Ben Yapabiliyorum Başarabiliyorum Diyeceksiniz.

19 D ers S o nrası Evde Tekrar N a s ı l Ya pılır? Sayısal Dersler İçin; Konu İle İlgili Test Çalışması Yapılır. Yapılan Etkinlik Gözden Geçirilir. Örnek Sorular Tekrar Başka Bir Kağıtta Çözümlenir Ve Çözümler Kontrol Edilir. Ödevler Yapılır. Yapılamayanlar Sonra Öğretmene Ya Da Arkadaşlara Gösterilmek Üzere Not Edilir.

20 S ö z e l D e r s l e r İ ç i n İşlenmiş konu ana hatları ile tekrar edilir. Konu başlıkları soru olarak sorulur cevaplanmaya çalışılır. Alınan notlar kontrol edilir. Öğretmenin üzerinde durduğu noktalar hatırlanmaya çalışılır. Konu ile ilgili ödev yapılır.

21 Günlük tekrar yapılmalı, Ödev sonra yapılabilir ama tekrar mutlaka o gün yapılmalıdır. Yeni konuların hafızamızda yer almasını istiyorsak yatmadan önce tekrar yapalım. Tekrar edilmeyen bilgiler çabuk unutulur. Haftalık toplu tekrar yapılmalı, Aylık tekrar yapılmalıdır, Konu gözden geçirilir ve konu ile ilgili test çözülürse yeterli olacaktır.

22 T e k r a r ı n F a y d a l a r ı Konunun hafızamızda uzun süre yer edinmesi ve öğrenmenin oluşabilmesi için tekrar önemlidir. En iyi tekrar öğrendiğimiz konuları arkadaşlarımızla, anne-babamızla paylaşmamızdır. Öğrendiğimiz bilgileri kullanabiliyorsak öğrenmede kalıcılığı sağlarız. Örneğin: Isınan metaller genleşir. Konserve kapağını ısıtırsam yada sıcak suya koyarsam kapak genleşir kolay açılır.

23 S ı n a v İ ç i n P l a n l a m a Yazılı tarihleri alınmalı, Yazılıya çalışılacak konular ve çalışılacak zaman planlanmalıdır. Sınavdan bir hafta önce çalışma ve planlama yaparsanız öğrenemediğiniz ve anlamadığınız konuları not edip ve Öğretmenlerinize ya da arkadaşlarınıza soracak zaman bulabilirsiniz. Son akşam genel tekrar ve yazılı yapabilirsiniz. Sözlü yaptığınızda kendinizi ifade etme olanağı kazanırsınız güzel konuşma yeteneğinizi geliştirmiş olursunuz. Hangi konuları bilip bilmediğinizi öğrenmiş olursunuz. Test çözebilirsiniz. Öğrendiğiniz konuyu pekiştirmiş olursunuz.

24 SINAVA ÇALIŞMA PLANI DERSLER YAZILI TARİHLERİ MATEMATİK 18 KASIM 2010 ÇALIŞILACAK KONULAR KÜMELER PROBLEMLER GÜNLER 11 KASIM PAZARTESİ 12 KASIM ÇARŞAMBA AÇILAR 13 KASIM CUMARTESİ GENEL TEKRAR 17 KASIM ÇARŞAMBA DERSLER YAZILI TARİHLERİ COĞRAFYA 25 KASIM 2010 ÇALIŞILACAK KONULAR HARİTALAR İKLİMLER RÜZGARLAR GÜNLER 21 KASIM SALI 22 KASIM ÇARŞAMBA 23 KASIM PERŞEMBE

25 S ı n a v a H a z ı r l ı ğ ı n Ya r a r ı Sınav konuları ne kadar öğrendiğinizi ölçen bir araçtır. Sınava önceden hazırlananlar kendine daha çok güvenir. Kendinden emin ve rahat olur. Kaygı düzeyi düşük olur. Sınavlardan iyi sonuç alır.

26 Yazılılarda Nelere Dikkat Edilmeli! Sınavdan önceki teneffüste ses yapmamaya özen gösterin sesli ortamlardan uzaklaşın. Aşırı gürültü stres ve baş ağrısına neden olur. Yeni konu öğrenmek yerine öğrendiğiniz konuları tekrar edin. Sınıfı teneffüste mutlaka havalandırın. Beynin öğrenmeye açık olabilmesi için oksijene ihtiyacı vardır. Sınavla ilgili araç ve gereçlerinizi öğretmen sınıfa girmeden hazırlayın. Sınavdan önce arkanıza yaslanın üç kere derin nefes egzersizi yapın ve kendinizi motive edecek güzel sözler söyleyin. ( yapacağım kendime güveniyorum ) Sınav kağıdınızı soruları gözden geçirin. Öncelikle sizin için en kolay ve bildiğinizi düşündüğünüz soruları önce yapın. Zaman kaybınız olmaz. Sık sık saate bakmak yerine bir iki kere bakmak yeterli olacaktır. Hızınızı ve dikkatinizi arttıracaktır.

27 Yazılılarda duruşunuz önemlidir. Dik oturmaya kağıtla kendi aranızdaki mesafeyi koruyun. Sadece sorulara odaklanın etrafınızla ilgilenmeyin. Soruları dikkatli okumaya ve anlamaya çalışın. Sorularda önemli gördüğünüz yargı ve kelimelerin altını çizin. Soruları çözümünü bulamadınız. Kafanız takıldı arkanıza yaslanın gözlerinizi kapatıp derin nefes alın tekrar soruya odaklanın. Aklınıza hala gelmiyorsa biraz boşluk bırakın diğer soruya geçin. Sınavda yaptıklarınızı son bir kez kontrol edin. SINAVDAN SONRA SORULARIN CEVAPLARINI ÖĞRENİN.

28 Deneme sınavlarında Test çözme kuralları Deneme sınavlarını önemseyin. Deneme Sınavından önce arkanıza yaslanın üç kere derin nefes egzersizi yapın ve kendinizi motive edecek güzel sözler söyleyin. Soru kitapçığını gözden geçirin. Testlerde de hangi alandan başlayacağınıza karar verin. Test çözerken, duruşunuz önemlidir. Dik oturmaya kağıtla kendi aranızdaki mesafeyi koruyun.

29 Soruları dikkatli okumaya ve anlamaya çalışın. Sorularda önemli gördüğünüz yargı ve kelimelerin altını çizin. Uzun paragraf sorularında önce soruyu okuyun sonra paragrafı okuyun. Soruları hızlı bir şekilde çözün sorularla fazla inatlaşmayın önce kolay soruları halledin zaman kazanmış olursunuz. Uzun görünen sorular zor olduğunu düşünmeyin.

30 H A F T A L I K D E R S Ç A L I Ş M A P L A N I Ö R N E Ğ İ

31 T e ş e k k ü r l e r Rehberlik Ve Psikolojik Danışma Servisi

ÇORLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

ÇORLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ ÇORLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ Konsantrasyon Sorunu Ders çalışmak yerine başka şeyler yapmak istiyorum, Kitabı elime alıyorum fakat kapağını bir türlü açamıyorum diyorsanız konsantrasyon

Detaylı

GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ Konsantrasyon Sorunu Ders çalışmak yerine başka şeyler yapmak istiyorum, Kitabı elime alıyorum fakat kapağını bir türlü açamıyorum diyorsanız konsantrasyon sorununuz

Detaylı

ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Nasıl Çalışmalıyım? Etkili Öğrenmek İçin; Zamanı iyi planlama Çalışma ortamını düzenleme Çalışma sürelerini ve aralıklarını planlama Not tutma Hızlı ve

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İÇİN ÖNERİLEN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMA METODLARI

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İÇİN ÖNERİLEN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMA METODLARI VERİMLİ DERS ÇALIŞMA İÇİN ÖNERİLEN ÇEŞİTLİ ÇALIŞMA METODLARI Etkili olduğu görülmüş çalışma formülleri vardır. Bunlara formül diyoruz çünkü izlenecek belirli işlemleri kapsar. Değişik çalışma işlemlerinin

Detaylı

SON BASAMAK: II.TEOG

SON BASAMAK: II.TEOG SON BASAMAK: II.TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI NEDİR? (TEOG) Ortaokuldan liseye geçiş için yapılan sınavdır. Ortak sınavlardır ve 6 tane dersi kapsar. Yanlışlar doğru sayısını etkilemez.

Detaylı

Adım Adım Başarıya...

Adım Adım Başarıya... Adım Adım Başarıya... Sevgili Gençler, Etkili çalışma yöntemleri ve bunların uygulanması kısa vadede okul başarınızı arttırıcı bir faktördür. Uzun vadede ise yaşamda başarılı bir kişi olmanızı sağlar.

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ ETKİLİ ÖĞRENME, uygun yöntem ve teknikleri kullanarak öğrenme amacını gerçekleştirmektir. ETKİLİ ÖĞRENME İÇİN, Zamanı planlama, Çalışma ortamı düzenleme, Etkili okuma, Etkili

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. Verimli ders çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz?

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. Verimli ders çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz? VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Verimli ders çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz? Ders Çalışmanızın Nedenleri ve Sonuçları Verimli Ders Çalışma Yolları Nelerdir? Amaçların ve Önceliklerin Belirlenmesi Her

Detaylı

HANGİ DERSE NASIL ÇALIŞMALIYIM?

HANGİ DERSE NASIL ÇALIŞMALIYIM? HANGİ DERSE NASIL ÇALIŞMALIYIM? EYLÜL, 2014 Sevgili Öğrencilerimiz ve Velilerimiz, Bu bültenimizde öğrencilerimizin ihtiyaçlarını ve sizlerden gelen talepleri de değerlendirerek öğrencilerimizin hangi

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA YAŞAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK SPOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PLANLI DERS ÇALIŞMA Planlı Çalışma Nedir? Amacımıza ulaşmak için hangi dersi ne kadar

Detaylı

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR?

NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? BEYNİ ÖĞRENMEYE HAZIRLAMAK 1. Fizyolojik Hazırlık Duruşunuzu Düzeltin İyi Beslenin Sağlığınıza Dikkat Edin Olumlu Yüz İfadesi Oluşturun Hareket Edin Gerginlikten

Detaylı

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ HAZIRLAYAN: Handan SAMİ ALPAY Psikolojik Danışman Test çözmede üç unsur önemlidir. Bilgi: Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini

Detaylı

KAYSERİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

KAYSERİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KAYSERİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI YOLLARI Başarılı olmak için çalışmak gerekir. Çalışmak ise verimli olmalıdır. Ancak çalışma ile hedefe ulaşılabilir.

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ HEDEF BELİRLENMELİDİR Nereye gideceğini bilmeyen gemiye hiçbir rüzgarın faydası olmaz. Bir insanın başarılı olabilmesi için önce hedefini belirlemesi gerekir. Hedefler ulaşılabilir

Detaylı

DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ Günlük Plan Hazırlarken ve Uygularken Yapmanız Gerekenler DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENCİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA PLANLAMA VE UYGULAMALARI Planınıza öncelikle acil

Detaylı

1. BÖLÜM TÜRKÇE KONU TAKİP ÇİZELGESİ TAM OLARAK ÖĞRENDİM HALA EKSİKLERİM VAR HİÇ ANLAMADIM KONU MATEMATİK KONU TAKİP ÇİZELGESİ TAM OLARAK KONU

1. BÖLÜM TÜRKÇE KONU TAKİP ÇİZELGESİ TAM OLARAK ÖĞRENDİM HALA EKSİKLERİM VAR HİÇ ANLAMADIM KONU MATEMATİK KONU TAKİP ÇİZELGESİ TAM OLARAK KONU 7. SINIF ÖĞRENCİ REHBERLİK FORMU OKUL NO ADI SOYADI VELİSİ TEL Bu rehberlik formunda 1.Derslerden hangi konuyu anlayıp anlamadığı 2.Öğretmenlerine sorduğu haftalık 3.Öğrencilerimizin günlük her dersten

Detaylı

TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR

TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR Sevgili öğrencim, Yoğun bir yılı bitirdin ve artık TEOG sınavı hazırlık sürecinde geri sayıma başladın. Öncelikle TEOG un düzenli çalışan her öğrencinin kolaylıkla başarabileceği

Detaylı

HANGİ DERS NASIL ÇALIŞIMALI?

HANGİ DERS NASIL ÇALIŞIMALI? HANGİ DERS NASIL ÇALIŞIMALI? Rehberlik Servisi 2014-2015 ÖZEL TARKMANCAS ERMENI ORTAOKULU Sevgili Öğrencilerimiz; Sizler için hazırladığımız bu kitapçıkta öğrenmenizi kolaylaştıracak ve edindiğiniz bilgileri

Detaylı

HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN

HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ YGS ve LYS test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir. Test tekniğine dayalı sınavlarda

Detaylı

BAŞARI. Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar.

BAŞARI. Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar. BAŞARI Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar. Dışımızdaki limitler, içimizdekiler kadar büyür ya da küçülürler. Kafesten çıkınca değil, kafesi içimizden

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Anne, baba ve öğretmenlerinn öğrenciden genel beklentisi, onların Derslerine çok çalışıp, başarılı olmaları" yönündedir. Beklenti böyle olunca başarısızlığın nedeni,

Detaylı

Ders Çalışma İle İlgili Yakınmalar. Ders Çalışmaya Başlayamıyorum Ders Çalışmayı Sürdüremiyorum Çalıştığım Halde Başarılı Olamıyorum

Ders Çalışma İle İlgili Yakınmalar. Ders Çalışmaya Başlayamıyorum Ders Çalışmayı Sürdüremiyorum Çalıştığım Halde Başarılı Olamıyorum Ders Çalışma İle İlgili Yakınmalar Ders Çalışmaya Başlayamıyorum Ders Çalışmayı Sürdüremiyorum Çalıştığım Halde Başarılı Olamıyorum ÖNCE ŞU DÜŞÜNCELERİNİZİ YENİN, Bugün, günümde değilim. Moral bozucu bir

Detaylı

DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DİKKAT VE DİKKAT TOPLAMA ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ Dikkat, * *Dikkati konu üzerinde toplamadan çalışmayı sürdürmek boşuna zaman kaybıdır. Çünkü dikkat olmadan

Detaylı

Planlı Çalışın. Gerçek başarı, başarısız olmak korkusunu yenmektir.

Planlı Çalışın. Gerçek başarı, başarısız olmak korkusunu yenmektir. Planlı Çalışın Plan; günlük, haftalık veya aylık olabilir. Planlı çalışma alışkanlığı lise öğreniminden önce mutlaka kazanılması gereken bir alışkanlıktır ve hayat boyu başarı için şarttır. Plan yaparken

Detaylı

Bilgi : Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini teşkil eder.

Bilgi : Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini teşkil eder. Test çözmede üç unsur önemlidir. Bilgi : Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini teşkil eder. Yorum: Öğrenilen ve tekrar ile pekiştirilen bilgi ile ilgili

Detaylı

SINAV ÖNCESİ SON 1 AY

SINAV ÖNCESİ SON 1 AY SINAV ÖNCESİ SON 1 AY Sık sık deneme sınavlarına katılın. Son 5 yılda çıkmış soruları çözün. Hatırlamakta güçlük çektiğiniz konuları tekrar edin. Ders aralarında düzenli olarak 10-15 dk. bedensel egzersizlere

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALISMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALISMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALISMA YÖNTEMLERİ A. ÇALISMA ORTAMININ DÜZENLENMESİ 1. Çalışma odasının ısısı normal olmalı, mümkün olduğunca fazla sıcak veya soğuk olmamalıdır. 2. Çalışma odası sık sık havalandırılmalıdır.

Detaylı

Öğrencilerin Dikkate Alması Gereken 13 Verimli Ders Çalışma Yöntemi

Öğrencilerin Dikkate Alması Gereken 13 Verimli Ders Çalışma Yöntemi Öğrencilerin Dikkate Alması Gereken 13 Verimli Ders Çalışma Yöntemi 1. Amaçlarınızı belirleyin Başarılı olabilmek için mutlaka amacın açık ve net bir tanımının yapılmış olması, kişinin buna inanması gerekir.

Detaylı

Fen Bilgisi konularının zihnimizde kalıcı olmasını sağlamak için, konuyu dinlediğiniz akşam mutlaka en az bir 10 dakika tekrarını yapın.

Fen Bilgisi konularının zihnimizde kalıcı olmasını sağlamak için, konuyu dinlediğiniz akşam mutlaka en az bir 10 dakika tekrarını yapın. SBS Fen Bilgisi Derslerine Nasıl Çalışılır? Fen Bilgisi dersi, derste (okulda) öğrenilir. Sizler de dersi çok iyi takip ederek ayrıntıları yakalamaya çalışın. Kaçırdığınız veya anlayamadığınız noktaları

Detaylı

MEV KOLEJİ ÖZEL BASINKÖY OKULLARI OKUL BAŞARISINI GELİŞTİREN VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

MEV KOLEJİ ÖZEL BASINKÖY OKULLARI OKUL BAŞARISINI GELİŞTİREN VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ MEV KOLEJİ ÖZEL BASINKÖY OKULLARI OKUL BAŞARISINI GELİŞTİREN VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Rehberlik Servisi Ekim 2018 Değerli Veliler, Öğrenciler çoğu zaman ders çalışmaya başlamakta güçlük çektiklerinden,

Detaylı

BİRİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Sabah TYT (Temel Yeterlilik Testi) İKİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Öğleden Sonra Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal

BİRİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Sabah TYT (Temel Yeterlilik Testi) İKİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Öğleden Sonra Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal ATA ANADOLU LİSESİ BİRİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Sabah TYT (Temel Yeterlilik Testi) İKİNCİ OTURUM 23 Haziran Cumartesi Öğleden Sonra Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Matematik Fen Bilimleri

Detaylı

AHMET ZEKİ GÖL REHBERLİK ÖĞRETMENİ/ TARSUS FEN LİSESİ 2017 ŞUBAT AHMET ZEKİ GÖL REHBERLİK ÖĞRETMENİ/ TARSUS FEN LİSESİ 2017 ŞUBAT

AHMET ZEKİ GÖL REHBERLİK ÖĞRETMENİ/ TARSUS FEN LİSESİ 2017 ŞUBAT AHMET ZEKİ GÖL REHBERLİK ÖĞRETMENİ/ TARSUS FEN LİSESİ 2017 ŞUBAT AHMET ZEKİ GÖL REHBERLİK 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Bazı sorular sizin için çok kolay gelir ve cevabin böyle kolay olmayacağını Düşünürsünüz.Halbuki bazen böyle kolay sorular sormak da bu işin tekniğinin bir parçasıdır.

Detaylı

TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ «TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ»

TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ «TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ» TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ «TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ» ODAKLANMAK TEKNOLOJİ DETOKSU YAP KENDİNE RİTÜELLER YARAT GÜNÜNÜ DEĞERLENDİR BOŞ ZAMANINI YÖNET NASIL ÇALIŞACAKSIN SINAVLARDA BAŞARISIZLIĞIN NEDENİ

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NASIL ÇALIŞILIR? NASIL BAŞARILI OLUNUR? NEDEN BAŞARISIZ OLDUM? Sadece,ilgimi çeken gelen konulara çalıştım Dersten derse konudan konuya atladım. Zaman zaman hayale dalıp

Detaylı

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK KASIM AYI BÜLTENİ

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK KASIM AYI BÜLTENİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK KASIM AYI BÜLTENİ BAŞARIDA PLANLI ÇALIŞMA, AKILDA TUTMA ve KOLAY ÖĞRENME TEKNİKLERİ Başarılı olmak için çok çalışmak tek başına yeterli olmayabilir. Çok çalıştıkları

Detaylı

SUNUM KONUSU VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

SUNUM KONUSU VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SUNUM KONUSU VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ÇALIŞMA ORTAMI Sessiz olmalı. Tv olan veya radyo çalan oda da ders çalışılmamalı. Çalışma masada olmalı. Yatarak uzanarak ders çalışılmamalı. Çalışma masasının etrafında

Detaylı

SINAVA NASIL HAZIRLANMALIYIZ?

SINAVA NASIL HAZIRLANMALIYIZ? SINAVA NASIL HAZIRLANMALIYIZ? PLANLI ÇALIŞMAK Eğer siz de "derslerimi yetiştiremiyorum, okul dersleri ile sınav hazırlığı bir arada gitmiyor, zaten yazılılar da üst üste geldi, yetişemiyoruuum!!!" diyorsanız,

Detaylı

SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR...

SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR... SINAV ÖNCESİ SON UYARILAR... Gereksiz yere kaygılanmayın! Kendinizi rahat hissederseniz sınavda panik yaşamazsınız. Sınav için daima olumlu düşünün. Sınavı ölüm kalım savaşına dönüştürmeyin. Sınav sadece

Detaylı

TERAKKİ VAKFI OKULLARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SINAV TAKTİKLERİ

TERAKKİ VAKFI OKULLARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SINAV TAKTİKLERİ TERAKKİ VAKFI OKULLARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SINAV TAKTİKLERİ SINAV 120 DAKİKADIR! sınav süresini sonuna kadar kullanmalısınız... Öncelikle her dersin konusu çok iyi öğrenilmelidir. Konuları

Detaylı

PROGRAMLI ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VE DİKKAT SÜRESİ

PROGRAMLI ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VE DİKKAT SÜRESİ PROGRAMLI ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VE DİKKAT SÜRESİ Ders başarısızlığı, zekâ seviyesinin düşüklüğünden değil ders çalışma yöntem ve tekniklerinin bilinmemesinden, programlı çalışılmamasından kaynaklanmaktadır.

Detaylı

KPSS YE NASIL ÇALIŞMALIYIZ. KPSS Matematik Dersine Nasıl Çalışılır MATEMATİK DERSİNE ÇALIŞMA YOLLARI TÜRKÇE DERSİNİN İÇERİĞİ.

KPSS YE NASIL ÇALIŞMALIYIZ. KPSS Matematik Dersine Nasıl Çalışılır MATEMATİK DERSİNE ÇALIŞMA YOLLARI TÜRKÇE DERSİNİN İÇERİĞİ. KPSS YE NASIL ÇALIŞMALIYIZ KPSS YE NASIL ÇALIŞILIR? KPSS Matematik Dersine Nasıl Çalışılır MATEMATİK DERSİNE ÇALIŞMA YOLLARI Her şey ters gidiyorsa unutma: Uçak, rüzgarı karşısına alarak yükselir, arkasına

Detaylı

Her sorunun kendine has mantığı vardır. Test çözerken kendi mantığınızla değil, sorunun mantığına göre hareket etmelisiniz.

Her sorunun kendine has mantığı vardır. Test çözerken kendi mantığınızla değil, sorunun mantığına göre hareket etmelisiniz. Her sorunun kendine has mantığı vardır. Test çözerken kendi mantığınızla değil, sorunun mantığına göre hareket etmelisiniz. Soru kökünün iyi okunup anlaşılması, daha sonra cevabının düşünülmesi gerekir.

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ÖZEL 3 MART AZİZOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU REHBERLİK SERVİSİ BÜLTENİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Verimli çalışma, ZAMANI amacımız doğrultusunda planlı ve programlı kullanmaktır. Okula başlamayla

Detaylı

Verimli Çalışma. Edinilmiş çalışma alışkanlıkları

Verimli Çalışma. Edinilmiş çalışma alışkanlıkları Verimli Çalışma Edinilmiş çalışma alışkanlıkları Bir üniversite öğrencisi olarak sizden beklenilen, bağımsız bir öğrenci olmanızdır. Kimse nasıl çalışmanız gerektiğini sizden daha iyi bilemez, ancak size

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ANADOLU LİSESİ

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ANADOLU LİSESİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ANADOLU LİSESİ TEST TEKNİKLERİ VE ZAMAN YÖNETİMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ Test Çözmede 3 Unsur Önemlidir: Bilgi-Hız-Yorum Soru Cevaplama Teknikleri: TEST TEKNİKLERİ

Detaylı

TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER

TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİMİZE VE VELİLERİMİZE KÜÇÜK TAVSİYELER Sınava sayılı günlerin kaldığı bu süreçte öğrencilerimizde ve velilerimizde kaygıyla heyecanın iç içe olduğunu biliyoruz.bu nedenle TEOG öncesinde

Detaylı

SINAV YAKLAŞIRKEN MOTİVASYON VE KAYGI

SINAV YAKLAŞIRKEN MOTİVASYON VE KAYGI SINAV YAKLAŞIRKEN MOTİVASYON VE KAYGI Sınava yaklaşık bir ay kala yapılacak en önemli şeylerin başında kaygımızı kontrol altında tutmak ve kalan zamanı ihtiyaçlarımız doğrultusunda değerlendirmek gelmektedir.

Detaylı

ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENME VE BAŞARI

ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENME VE BAŞARI ADEM TOLUNAY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ÖĞRENME VE BAŞARI Anlamlı ve kalıcı öğrenme ancak bireyin(kişinin) kendi isteği, çabası ve bilinçli bir şekilde bilgileri işlemesi ile

Detaylı

ÖNERİLER. Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011

ÖNERİLER. Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011 ÖNERİLER Doç. Dr. Aybars UĞUR 2011 Düzenli ve Planlı Çalışma Aşırı çalışmak veya stres yapmak yerine planlı ve yöntemli çalışmayı tercih edin. Çok zorunlu kalmadıkça uykusuz kalmayın. Sadece sınav öncesi

Detaylı

Sınav Kaygısından Kurtulmanın 8 Püf Noktası

Sınav Kaygısından Kurtulmanın 8 Püf Noktası Sınav Kaygısından Kurtulmanın 8 Püf Noktası Sınav kaygısı, öğrenilen bilgilerin, sınav sırasında etkili biçimde kullanılmasına engel olarak başarısızlığa yol açıyor. Sınavın bir ölüm-kalım olayı olarak

Detaylı

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler Sınavla İlgili Şikayetler Test Çözmedeki Önemli Unsurlar Soru Çözerken Dikkat Edilmesi

Detaylı

BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM?

BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM? BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM? En az 6 aydır sınava hazırlanıyorsun. Ya gerçekten çalıştın hakkını vererek, ya da çalışmadığını düşündün. Ama dışarıdan biri baktığında senin saatlerce kendi geleceğini elleriyle

Detaylı

ÖĞRENMEDE BAŞARIYI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖRLER. Öğrenmeye karşı istekli ve kararlı olma. Öğrenme için gerekli yeteneklere sahip olma

ÖĞRENMEDE BAŞARIYI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖRLER. Öğrenmeye karşı istekli ve kararlı olma. Öğrenme için gerekli yeteneklere sahip olma ÖĞRENMEDE BAŞARIYI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖRLER Öğrenmeye karşı istekli ve kararlı olma. Öğrenme için gerekli yeteneklere sahip olma Yeteneklerinize uygun bir çalışma planı geliştiripolumlu ders çalışma

Detaylı

Sınav Kaygısı ve Olumlu Başa Çıkma Yolları Kaygıyı, gelecekte olma ihtimalini düşündüğümüz olumsuz düşünceler olarak

Sınav Kaygısı ve Olumlu Başa Çıkma Yolları Kaygıyı, gelecekte olma ihtimalini düşündüğümüz olumsuz düşünceler olarak Sınav Kaygısı ve Olumlu Başa Çıkma Yolları Kaygıyı, gelecekte olma ihtimalini düşündüğümüz olumsuz düşünceler olarak görebiliriz. Türkiye de öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu yüksek sınav kaygısı yaşıyor.

Detaylı

KPSS YE NASIL ÇALIŞMALIYIZ. KPSS Matematik Dersine Nasıl Çalışılır MATEMATİK DERSİNE ÇALIŞMA YOLLARI TÜRKÇE DERSİNİN İÇERİĞİ.

KPSS YE NASIL ÇALIŞMALIYIZ. KPSS Matematik Dersine Nasıl Çalışılır MATEMATİK DERSİNE ÇALIŞMA YOLLARI TÜRKÇE DERSİNİN İÇERİĞİ. KPSS YE NASIL ÇALIŞMALIYIZ KPSS YE NASIL ÇALIŞILIR? Üşenme, Erteleme, Vazgeçme. KPSS Matematik Dersine Nasıl Çalışılır MATEMATİK DERSİNE ÇALIŞMA YOLLARI 1-Matematik Dersi çalışmaya başlamadan önce her

Detaylı

- Türkçe bizim anadilimizdir.onu sevelim ve her gün hiç değilse 5-10 sayfa okumak alışkanlığını gösterelim.

- Türkçe bizim anadilimizdir.onu sevelim ve her gün hiç değilse 5-10 sayfa okumak alışkanlığını gösterelim. DERSLERİMİ NASIL ÇALIŞACAĞIM? Sevgili öğrenciler, Sizler bir yandan okullarınızdaki dersler de başarılı olmak, bir yandan da sınavlarda iyi bir sonuç alarak gönlünüzdeki liseye girebilmek için çalışıyorsunuz.

Detaylı

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ Test çözmede üç unsur önemlidir. BİLGİ YORUM HIZ BİLGİ Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini oluşturur. YORUM Öğrenilen ve tekrar

Detaylı

Matematik bilgileri öğrenilirken anlamlı kılınmalı Bunu yapabilmek için de bilgiler nedenleriyle birlikte öğrenilmeli. Öğrenim sırasında öğrenci

Matematik bilgileri öğrenilirken anlamlı kılınmalı Bunu yapabilmek için de bilgiler nedenleriyle birlikte öğrenilmeli. Öğrenim sırasında öğrenci Matematik bilgileri öğrenilirken anlamlı kılınmalı Bunu yapabilmek için de bilgiler nedenleriyle birlikte öğrenilmeli. Öğrenim sırasında öğrenci kendi kısaltmalarıyla, kendi yöntemleriyle notlar tutmalı.

Detaylı

Yeni konularla ilgili test çözerken kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir

Yeni konularla ilgili test çözerken kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir Yeni konularla ilgili test çözerken kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir Öğrenilen her konu ile ilgili yeterince soru çözülmelidir. Mümkün olduğunca farklı kaynaklardan yararlanılmalı; fakat amaca

Detaylı

LYS. Geldi Çattı! BOZRAM. YGS bitti, sıra LYS de!

LYS. Geldi Çattı! BOZRAM. YGS bitti, sıra LYS de! BOZRAM Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri LYS Geldi Çattı! Sayı: 4 YGS bitti, sıra LYS de! Mayıs/ 2017 YGS de herhangi bir YGS puan türünden 180 puan alıp barajı geçen öğrenciler LYS de istedikleri

Detaylı

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Sinan ÇAĞIRAN NEDEN EĞĠTĠM ALIYORUZ? Bilgi ve Becerilerimizi Arttırmak İyi Bir Meslek edinmek İyi Bir Aile Kurmak Toplum İçerisinde

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI. Zeynep KAHYA Rehber Öğretmen

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI. Zeynep KAHYA Rehber Öğretmen VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI Zeynep KAHYA Rehber Öğretmen Verimli Ders Çalışma Durmadan ders çalışmak Yapmaktan hoşlandığınız şeylerden tatile kadar vazgeçmek, Kendinizi sadece derslere ve sınavlara odaklamak

Detaylı

KAYGIMIZI YENİYORUZ. REHBER ÖĞRETMEN Mustafa KESTANE

KAYGIMIZI YENİYORUZ. REHBER ÖĞRETMEN Mustafa KESTANE KAYGIMIZI YENİYORUZ REHBER ÖĞRETMEN Mustafa KESTANE SEMİNER SÜRECİNDE Kaygı nedir? 1 Sınav kaygısı nedir? 2 3 Nasıl oluşur? Belirtileri ve nedenleri nelerdir? 4 5 Kaygıyla baş etme yolları nelerdir? Sınav

Detaylı

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ ETKİLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Sinan ÇAĞIRAN NEDEN EĞİTİM ALIYORUZ? Bilgi ve Becerilerimizi Arttırmak İyi Bir Meslek edinmek İyi Bir Aile Kurmak Toplum İçerisinde

Detaylı

TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ AKADEMİK BAŞARININ ARTTIRILMASI

TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ AKADEMİK BAŞARININ ARTTIRILMASI TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ AKADEMİK BAŞARININ ARTTIRILMASI Akademik Başarının Artırılması Verimli ders çalışma programı Çalışmayı sürdürmek Zihnin dağılmasını önlemek Çalışma ortamına ilişkin düzenlemeler

Detaylı

www.rehberlikservisi.org

www.rehberlikservisi.org www.rehberlikservisi.org 1 BAŞLARKEN Çocuklarımız bizim için ne kadar önemli? TEOG öncesinde onlar için neler yapıyoruz? Gelecekleri için planlarınız var mı? Çocuklarınızı yeterince anlıyor musunuz? Neden

Detaylı

KENDİME EN UYGUN DERS ÇALIŞMA PROGRAMINI NASIL HAZIRLAYABİLİRİM?

KENDİME EN UYGUN DERS ÇALIŞMA PROGRAMINI NASIL HAZIRLAYABİLİRİM? KENDİME EN UYGUN DERS ÇALIŞMA PROGRAMINI NASIL HAZIRLAYABİLİRİM? Soru: Kendime Uygun Program Hazırlamak İstiyorum Ama Bunu Nasıl Yapacağımı Bilemiyorum Bana Yardımcı Olabilir Misiniz? YANIT: Gerçekten

Detaylı

xxxxxxx ÖĞRENME RİSK FAKTÖRLERİ RAPORU

xxxxxxx ÖĞRENME RİSK FAKTÖRLERİ RAPORU xxxxxxx ÖĞRENME RİSK FAKTÖRLERİ RAPORU Test, Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın tarafından geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve kullanılamaz. OKUL EV VE AİLE KİŞİSEL ÖĞRENME

Detaylı

BAŞARI İÇİN; HEDEFLERİNİZE UYGUN BİR DERS ÇALIŞMA PLANI OLUŞTURUN!

BAŞARI İÇİN; HEDEFLERİNİZE UYGUN BİR DERS ÇALIŞMA PLANI OLUŞTURUN! OKUL BAŞARISI İÇİN 1. AMAÇ - HEDEF BELİRLEME Amaç, bütün olarak hedeflerin toplamından oluşur.başarılı olabilmek için mutlaka amacın açık ve net bir biçimde tanımlanmış olması, kişinin buna inanması ve

Detaylı

İTÜ MATEMATİK YAZ KAMPI PROGRAMI

İTÜ MATEMATİK YAZ KAMPI PROGRAMI 1.GRUP 1. 11 TEMMUZ PAZARTESİ TANIŞMA 2. 12 TEMMUZ SALI DERS 3. 13 TEMMUZ ÇARŞAMBA DERS 4. 14 TEMMUZ PERŞEMBE GEZİ (VİALAND ) 5. 15 TEMMUZ CUMA DERS 6. 16 TEMMUZ CUMARTESİ DERS 7. 17 TEMMUZ PAZAR GEZİ

Detaylı

Verimli Çalışma Teknikleri

Verimli Çalışma Teknikleri Verimli Çalışma Teknikleri İlham, fikir gelince bunu mutlaka not alın! Ord.Prof.Dr. Süheyl ÜNVER evinin her tarafında kağıt ve kalem bulundururmuş. Duyduğu, aklına geldiği her şeyi yazarmış. 50 den fazla

Detaylı

Üşenme, Erteleme, Vazgeçme.

Üşenme, Erteleme, Vazgeçme. KPSS YE NASIL ÇALIŞMALIYIZ KPSS YE NASIL ÇALIŞILIR? Üşenme, Erteleme, Vazgeçme. KPSS Matematik Dersine Nasıl Çalışılır MATEMATİK DERSİNE ÇALIŞMA YOLLARI 1-Matematik Dersi çalışmaya başlamadan önce her

Detaylı

ADIGÜZEL REHBERLİK. Rehberlik Postası. 2015/Sayı:2

ADIGÜZEL REHBERLİK. Rehberlik Postası. 2015/Sayı:2 1 VERİMLİ DERS ÇALIŞMASI KONUSUNDA VELİLERE ÖNERİLER Anne, baba ve öğretmenlerin öğrenciden genel beklentisi, onların "derslerine çok çalışıp, başarılı olmaları" yönündedir. Beklenti böyle olunca başarısızlığın

Detaylı

MERYEM ALTI PATLICANI DÜŞÜRDÜ. YUSUF YEDİ DOMATESİ YIKADI. KERİM SEKİZ PATATESİ KAYBETTİ. SANEM DOKUZ PORTAKALI SAKLADI.

MERYEM ALTI PATLICANI DÜŞÜRDÜ. YUSUF YEDİ DOMATESİ YIKADI. KERİM SEKİZ PATATESİ KAYBETTİ. SANEM DOKUZ PORTAKALI SAKLADI. BİRİNCİ MATRİSE GİRİŞ MERYEM ALTI PATLICANI DÜŞÜRDÜ. YUSUF YEDİ DOMATESİ YIKADI. KERİM SEKİZ PATATESİ KAYBETTİ. SANEM DOKUZ PORTAKALI SAKLADI. Yukarıdaki 4x4 tablo dinleyiciye çeşitli cümleler kurmakta

Detaylı

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016 ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU MART 2016 AİLE İÇİ İLETİŞİM VE SINAV KAYGISI PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler Motivasyonu Arttırma ve Hedef Belirleme Hedef Belirlerken Göz Önünde Bulundurulacak

Detaylı

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu AİLE İÇİ İLETİŞİM

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu AİLE İÇİ İLETİŞİM PDR BÜLTENİ Bülten Tarihi: Aralık 2016 Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu AİLE İÇİ İLETİŞİM Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu/Ortaokulu Psikolojik Danışma ve

Detaylı

2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)

2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) 2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ I.Dönem 28-29 Kasım 2013 Mazeret Sınavı 14-15 Aralık Sonuç Ocak 2014 II. Dönem 28-29 Nisan 2014 Mazeret Sınavı 10-11 Mayıs

Detaylı

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 1.ANALİZ 1.1 PROBLEM 10. Sınıf Bilişim Teknolojileri öğrencilerinin Mesleki Gelişim dersini gereksiz bulmaları ve bu nedenle derse olan ilgisizlikleri. 1.2 OLMASI GEREKEN DURUM Öğrencilerin bu dersi diğer

Detaylı

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası Kelime bilgimin büyük bir miktarını düzenli olarak İngilizce okumaya borçluyum ve biliyorsun ki kelime bilmek akıcı İngilizce konuşma yolundaki en büyük engellerden biri =) O yüzden eğer İngilizce okumuyorsan,

Detaylı

TATİL VAKTİ KISA BİR ARA

TATİL VAKTİ KISA BİR ARA OKAN EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ Lise Veli Bülteni TATİL VAKTİ KISA BİR ARA KISA BİR ARA! Öğrencilerimiz yoğun bir eğitim öğretim dönemini geride bıraktılar. 2 hafta sürecek

Detaylı

ÇOK ÇALIŞMAK SINAV BAŞARISI GETİRMEZ!

ÇOK ÇALIŞMAK SINAV BAŞARISI GETİRMEZ! ÇOK ÇALIŞMAK SINAV BAŞARISI GETİRMEZ! Prof. Dr. Sabri Yurdakul, çok çalışmanın iyi çalışmak olmadığını söylüyor: Başarıya ulaşmak için ara vererek çalışmak şart!.. Sınav stresi, ergenlik dönemindeki birçok

Detaylı

Üşenme, Erteleme, Vazgeçme.

Üşenme, Erteleme, Vazgeçme. KPSS YE NASIL ÇALIŞMALIYIZ KPSS YE NASIL ÇALIŞILIR? Üşenme, Erteleme, Vazgeçme. KPSS Matematik Dersine Nasıl Çalışılır MATEMATİK DERSİNE ÇALIŞMA YOLLARI 1-Matematik Dersi çalışmaya başlamadan önce her

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Verimli(Etkin) çalışabilmek için AMAÇ BELİRLEMEK çok önemlidir Hedefi olmayan bir gemiye hiç bir rüzgar yardım edemez. MONTAİGNE Verimli ders çalışmak SAATLERCE ÇALIŞMAK

Detaylı

Nasıl Daha İyi Öğrenirim?

Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Nasıl Daha İyi Öğrenirim? Farklı Öğrenme Yöntemleri Öğrenciler farklı yöntemlerle öğrenirler. Bunlardan bazıları aşağıda verilmiştir: okuyarak ve okuduğunu hatırlayarak, önemli bölümlerin altlarını çizerek,

Detaylı

Üniversiye Geçişte Fizik Dersine Nasıl Çalışmalıyım!

Üniversiye Geçişte Fizik Dersine Nasıl Çalışmalıyım! Üniversiye Geçişte Fizik Dersine Nasıl Çalışmalıyım! SINAV PÜF NOKTALARI Hidayet TERECİ www.fencebim.com Emek En verimli yağmur alın teridir. Cenap Şahabettin YGS Ortalama Başarı EDEBİYAT 2015 Ort. başarı

Detaylı

DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ BAŞARMANIN YAPMAKTAN BAŞKA BİR YOLU YOKTUR! HERŞEY SENİNLE BAŞLAR NEYİ BAŞARACAĞINIZ; NEYİ, NASIL VE NE KADAR İSTEDİĞİNİZE BAĞLIDIR. ÇARESİZLİK ÖĞRENİLMİŞTİR. BAŞARILI OLMAK DA

Detaylı

ETKILI SUNUM SıRLARı

ETKILI SUNUM SıRLARı ETKILI SUNUM SıRLARı Temel Hazırlıklar Başarılı bir sunum yaptığınız hazırlığa bağlıdır. Bu bölümde etkili bir sunum yapmak için gereken sağlam zemini nasıl kuracağınız anlatılıyor. Bu zemin yaratıcı düşünmeyi,

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI NELERDİR? I- AMAÇLARINIZI BELİRLEYİNİZ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI NELERDİR? I- AMAÇLARINIZI BELİRLEYİNİZ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Ana, baba ve öğretmenlerin öğrenciden genel beklentisi, onların "derslerine çok çalışıp, başarılı olmaları" yönündedir. Beklenti böyle olunca başarısızlığın nedeni, "yeterince çalışma-mak"

Detaylı

Üşenme, Erteleme, Vazgeçme.

Üşenme, Erteleme, Vazgeçme. KPSS YE NASIL ÇALIŞMALIYIZ KPSS YE NASIL ÇALIŞILIR? Üşenme, Erteleme, Vazgeçme. KPSS Matematik Dersine Nasıl Çalışılır MATEMATİK DERSİNE ÇALIŞMA YOLLARI 1-Matematik Dersi çalışmaya başlamadan önce her

Detaylı

Sınav ve Sınav Kaygısı

Sınav ve Sınav Kaygısı Sınav ve Sınav Kaygısı Gündem Sınav Nedir? Sınavla kaygının ilişkisi nedir? Sınav Kaygısının belirtileri nelerdir Sınav Kaygısının olası nedenleri nelerdir? Bu nedenler nasıl kotrol edilebilir Sınav anında

Detaylı

Özel Maltepe Gökyüzü Ortaokulu. Rehberlik Bölümünden 2017 TEOG ADAYLARINA BAŞARIYI YAKALATACAK ÖNEMLİ İPUÇLARI

Özel Maltepe Gökyüzü Ortaokulu. Rehberlik Bölümünden 2017 TEOG ADAYLARINA BAŞARIYI YAKALATACAK ÖNEMLİ İPUÇLARI Özel Maltepe Gökyüzü Ortaokulu Rehberlik Bölümünden 2017 TEOG ADAYLARINA BAŞARIYI YAKALATACAK ÖNEMLİ İPUÇLARI 444 70 88 gokyuzu.com.tr Her çocuk bir yıldızdır ve yıldızlar Gökyüzünde parlar 1 TEOG 2. DÖNEM

Detaylı

Toplum ve Kimlik Bilinci

Toplum ve Kimlik Bilinci 8.SINIF Vatandaşlık ISBL Toplum ve Kimlik Bilinci Anahtar Beceriler Araştırma becerileri Bilgiyi yorumlama Bilgisayar kullanma Kişisel değerlendirme ve yansıtma Öğrenme Hedefleri: Okulumuzdaki ve toplumumuzdaki

Detaylı

ŞİMDİ LYS ZAMANI FEM YAYINLARI REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ŞİMDİ LYS ZAMANI FEM YAYINLARI REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞİMDİ LYS ZAMANI FEM YAYINLARI REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ Asıl puan LYS lerde gelecek YGS yi hedeflediği gibi sonuçlandıran adaylarda bir rahatlama gözlenirken sınavı hedeflediği biçimde sonuçlanamayan

Detaylı

İSTEK KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU

İSTEK KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU Değerli Velilerimiz, İSTEK KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU Öğrencilerimizin bir üst sınıfa geçmesi ile yazılı kavramı hayatlarına girmiştir. 4.sınıfa geçiş dönemi ile öğrencilerimiz yazılıların ciddiyetinin

Detaylı

DİKKAT! YGS; da başlayacaktır. Ancak te binaya alma işlemi sonlandırılacaktır!

DİKKAT! YGS; da başlayacaktır. Ancak te binaya alma işlemi sonlandırılacaktır! ETKİNLİK DİKKAT! YGS; 10.00 da başlayacaktır. Ancak 09.45 te binaya alma işlemi sonlandırılacaktır! Adaylar sınav başlama saatinden 15 dk önce sınav binasına giriş yapmış olmalıdır! Saat 09.45 ten sonra

Detaylı

Beynimizi Zinde Tutmak. Dr. Emre Esen Bilecik Devlet Hastanesi 11.03.2015

Beynimizi Zinde Tutmak. Dr. Emre Esen Bilecik Devlet Hastanesi 11.03.2015 Beynimizi Zinde Tutmak Dr. Emre Esen Bilecik Devlet Hastanesi 11.03.2015 Beyin Farkındalığı Haftası Beynin fonksiyonları, Beyin sağlığı, Beyin araştırmalarının yararları hakkında; Toplumda farkındalık

Detaylı

ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM?

ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM? ÇOCUĞUMUN ÖĞRENMESİNİ NASIL ARTIRIRIM? 1. Planlarınızı Paylaşın: Düzenli olarak yaptığınız aile toplantılarında, çocuğunuza model rolünde bir ebeveyn olarak kendi planlarınızdan bahsedin. Planlı olunduğu

Detaylı

Üşenme, Erteleme, Vazgeçme.

Üşenme, Erteleme, Vazgeçme. KPSS YE NASIL ÇALIŞMALIYIZ KPSS YE NASIL ÇALIŞILIR? Üşenme, Erteleme, Vazgeçme. KPSS Matematik Dersine Nasıl Çalışılır MATEMATİK DERSİNE ÇALIŞMA YOLLARI 1-Matematik Dersi çalışmaya başlamadan önce her

Detaylı

Sınav öncesi ders ders TEOG tavsiyeleri

Sınav öncesi ders ders TEOG tavsiyeleri On5yirmi5.com Sınav öncesi ders ders TEOG tavsiyeleri TEOG sınavına az bir süre kala uzmanlardan ders ders TEOG tavsiyeleri.teog sınavında hangi derste hangi konulara dikkat etmelisiniz? Yaklaşan TEOG

Detaylı

Üşenme, Erteleme, Vazgeçme.

Üşenme, Erteleme, Vazgeçme. KPSS YE NASIL ÇALIŞMALIYIZ KPSS YE NASIL ÇALIŞILIR? Üşenme, Erteleme, Vazgeçme. KPSS Matematik Dersine Nasıl Çalışılır MATEMATİK DERSİNE ÇALIŞMA YOLLARI 1-Matematik Dersi çalışmaya başlamadan önce her

Detaylı