GENEL HAKLAR & VERGİ KANUNLARINDA YER ALAN MÜKELLEF HAKLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GENEL HAKLAR & VERGİ KANUNLARINDA YER ALAN MÜKELLEF HAKLARI"

Transkript

1 GENEL HAKLAR & VERGİ KANUNLARINDA YER ALAN MÜKELLEF HAKLARI YMM Şadi ÇETİN 17.MART.2015 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SABANCI KÜLTÜR MERKEZİ KONAK/İZMİR

2 GİRİŞ SUNUM PLANI GENEL HAKLAR 1- DİLEKÇE HAKKI 2- BİLGİ EDİNME HAKKI 3- KAMU DENETÇİSİNE BAŞVURMA HAKKI 4- ADİL, EŞİT VE SAYGILI HİZMET ALMA HAKKI 5-TEMSİL HAKKI 6- İHBAR İKRAMİYESİ TALEP ETME HAKKI 7- DAVA AÇMA HAKKI ÖZEL HAKLAR 1- VERGİ MAHREMİYETİ VE SIRRIN İFŞA EDİLMEMESİ HAKKI 2- DÜZELTME TALEBİ HAKKI 3- ŞİKAYET YOLU İLE MÜRACAAT HAKKI 4- PİŞMANLIK HAKKI 5- CEZALARDA İNDİRİM HAKKI 6- UZLAŞMA HAKKI 7- ÖZELGE TALEP HAKKI 8- TECİL-TAKSİTLENDİRME HAKKI 9- ÖDEME EMRİNE İTİRAZ HAKKI GENEL DEĞERLENDİRME

3 VERGİ İNSANLIK TARİHİ KADAR ESKİDİR Vergi, tarih boyunca bir çok önemli olaylara neden olmuştur. (1215 Magna Carta vd.) Vergisiz, toplumsal bir yaşam ASLA mümkün değildir. Herkes mali gücüne göre vergi ödemek zorundadır. Ünlü bir filozofun dediği gibi bu dünyada 2 şeyden kaçmak mümkün değildir. Biri ölüm, diğeri vergi Vergi teorisinde faydacı yaklaşım terkedilmiştir. Vergi politikasında ekonomik ve sosyal fonksiyon ön plana çıkmıştır. Devlet ile mükellef ilişkisi, insan hakları temelinde ilerlemektedir.

4 GENEL HAKLAR MÜKELLEFLERİN KANUNLARA DAYANAN VATANDAŞLIKTAN İLERİ GELEN HAKLARI

5 DİLEKÇE HAKKI ANAYASA MD.74 VE 3071 SK-YT:1984 Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun Türk vatandaşları ve Türkiye de ikamet eden yabancılar; Dilek ve şikayetlerini, TBMM ne ve yetkili makamlara yazı ile bildirebilir. Yargı mercilerinin görevine giren konular incelenmez. Dilekçelere 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmesi gerekir. TBMM ne gönderilen dilekçeler 60 gün içinde sonuçlandırılır.

6 BİLGİ EDİNME HAKKI ANAYASA MD.74 VE 4982 SK-YT:2003 Bilgi Edinme Hakkı Kanunu Türk kamu yönetimi açıklık ve şeffaflık kavramlarıyla tanışmıştır. Kamunun ve kişilerin zarar görebileceği bilgi ve belgeler ile Vergi mahremiyeti kapsam dışındadır. Bilgi edinme hakkı, demokrasi ve şeffaflığın gereği olan eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerinin doğal bir sonucudur.

7 KAMU DENETÇİSİNE BAŞVURMA HAKKI ANAYASA MD.74 VE 6328 SK-YT:2012 Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu İdarenin işleyişiyle ilgili şikayetleri incelemek üzere; TBMM ye bağlı «Kamu Denetçiliği Kurumu» kurulmuştur. Cumhurbaşkanının tek başına yaptığı işlemler, Yasama yetkisinin kullanılmasına ilişkin işlemler, Yargı yetkisinin kullanılmasına ilişkin kararlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sırf askeri nitelikteki faaliyetleri, kurumun görevi dışındadır.

8 ADİL, EŞİT VE SAYGILI HİZMET ALMA HAKKI (MÜKELLEF MEMNUNIYETI) Kamu çalışanları mükelleflere saygılı ve nazik davranmak, Yetkisini tarafsız ve adil kullanmak zorundadır. Kamu çalışanları, mükelleflerin ödediği vergilerle maaşını almaktadır Vergi Kanunlarında uygulama birliğinin sağlanması esastır. Farklı uygulamalar; mali sistem içerisinde sorun yaratır. Çözülemeyen sorunların, silsile yoluyla üst makamlara intikali gerekir.

9 TEMSİL HAKKI Mükellef, vergi ile ilgili iş ve işlemlerinde; SMMM, YMM veya avukat bulundurabilir. Temsilci gönderebilir, ancak temsil belgesinin resmi görevliye ibrazı gerekir. Uzmanlarla muhatap olmak; Hem mükelleflerin, Hem de idarenin işini kolaylaştırır.

10 İHBAR İKRAMİYESİ TALEP ETME HAKKI 1905 SK-YT:1931 İHBAR, ihbarcının açık kimliği ve adresi ile birlikte yazılı olarak yapılır. İhbarın, somut dayanağının olması gerekir. İKRAMİYE ORANI: (yaklaşık) yüzde 10 dur. İhbar ikramiyesinin 1/3 ü vergi ve cezanın tahakkukunda, 2/3 ü, tahsilattan sonra ödenir. Açıkça İhbar ikramiyesi talep etmeyenlere ödeme yapılmaz.

11 DAVA AÇMA HAKKI 2577 SK-YT:1982 İdarenin her türlü eylem ve işlemlerine karşı yargı yolu açıktır. (Anayasa Md.125) İdare mahkemeleri refleks olarak devleti korumaya çalışmaktadır. Halbuki, idare mahkemeleri esas itibariyle vatandaşları korumak için kurulmuştur. Devlet güçlüdür ve korunmaya ihtiyacı yoktur. Konusu TL yi geçmeyen vergi davaları hakkında vergi mahkemelerince verilen kararlar kesindir! (2014 Değ. istinaf yolu kapalı. Mükellef hakları bakımından geriye gidiş sayılır)

12 ÖZEL HAKLAR (VERGİ KANUNLARINDA YER ALAN HAKLAR) Mükellef hakları usul kanunlarında düzenlenmiştir. 213 Sayılı VUK 6183 Sayılı Kanun Mevcut kanunlarımızda «Mükellef Hakları» ile ilgili ayrı bir bölüm yoktur. Özellikle VUK da «Mükellef Hakları» ayrı başlık altında toplanabilir.

13 VERGİ MAHREMİYETİ VE SIRRIN İFŞA EDİLMEMESİ HAKKI VUK MD.5 VE 6183 SK MD.107 Vergi muameleleri ve incelemeleri ile uğraşanlar (memurlar, hakimler, komisyon üyeleri ve bilirkişiler vb.); Mükelleflerin şahısları, ailevi durumları, servetleri, faaliyetleri, gelir durumları, meslek sırları vb. ilgili olarak; Öğrendikleri bilgileri açıklayamazlar, kendileri ve üçüncü kişilerin kullanımına sunamazlar. (YASAKTIR) Bu yasaklara uymayanlara TCK da hapis cezaları öngörülmüştür. Ancak, vergi güvenliğini sağlamak amacıyla, VUK Md.5 kapsamında yapılan açıklamalar istisnadır. Bize göre; teknolojik gelişmeler paralelinde SMİYB düzenleyenler açıklanmalı, vergi levhasında cirolar yer almalı ve VEDOP tan YMM ler yararlandırılmalıdır.

14 DÜZELTME TALEBİ HAKKI VUK-MD Vergi hatası, vergi ile ilgili hesaplarda veya vergilendirmede yapılan hatalardır. Hesap hataları: Matrah hataları, Vergi miktarında hatalar ve Verginin mükerrer olması dır. Vergilendirme Hataları: Mükellefin şahsında hata, Mükellefiyette hata, Mevzuda hata ve Vergilendirme veya muafiyet döneminde hata dır. Düzeltme yetkisi vergi dairesi müdürüne aittir. Tutar olarak herhangi bir üst sınır yoktur. Zaman aşımı içinde müracaat edilmelidir. Açık ve mutlak vergi hataları re'sen düzeltilir.

15 ŞİKAYET YOLU İLE MÜRACAAT HAKKI VUK-MD.124 Hukukta usul esastan önce gelir. Fakat; Müspet hukuk bariz bir yanlışlığı, usule uygun değil diye korumaz. Dava açma süresi geçtikten sonra; Düzeltme talebi reddedilenler (yada 60 gün içinde cevap verilmeyen), şikayet yolu ile Maliye Bakanlığına müracaat edebilir. Bakanlıkça, talepleri reddedilenler, dava açabilir. (2577 SK Md.37/b) Dava konusu işlemin, düzeltme kapsamında olması şarttır.

16 PİŞMANLIK HAKKI VUK-MD.371 Vergi ziyaı yoksa, pişmanlıkla beyan da yoktur. 15 gün içinde eksik beyanın tamamlanması veya düzeltilmesi ve vergi+pişmanlık zammının ödenmesi gerekir. SMİYB pişmanlıktan yararlanılması halinde; 3 kat VZC ve hapis cezası uygulanmaz. İncelemeye başlama tutanağından önce her zaman pişmanlıktan yararlanmak mümkündür. Emlak vergisi için pişmanlık ve ıslah hükümleri uygulanmaz.

17 CEZALARDA İNDİRİM HAKKI VUK-MD.376 Ceza ihbarnamesinin tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde; Vadesinde (veya teminat göstererek vadenin bitmesinden itibaren 3 ay içinde) ödeneceğinin bildirilmesi halinde; Vergi ziyaı cezasının birinci defada yarısı, müteakiben 1/3 ü, Usulsüzlük veya özel usulsüzlük cezalarının 1/3 ü, İNDİRİLİR. Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük cezaları da bu kapsamdadır. Süresi içinde ödenmez veya dava konusu edilirse faydalanılamaz.

18 UZLAŞMA HAKKI (I) VUK-EK MD.1-11 Tarhiyat Öncesi Uzlaşma ve Tarhiyat Sonrası Uzlaşma dan yalnızca birinden faydalanılabilir. Kaçakçılık suç ve cezaları uzlaşma kapsamı dışındadır. Verginin matrah farkları itibariyle bölünebildiği durumlarda KISMİ UZLAŞMA mümkündür!.. Uzlaşmanın vaki olmaması halinde; tutanağa idarenin nihai teklifi yazılır. Mükellef dava açma süresinin sonuna kadar teklifi yazılı olarak kabul ederse uzlaşma sağlanmış sayılır!.. Uzlaşma tutanağı tahakkuk fişi yerine geçer, kesindir. Uzlaşılan vergi miktarı üzerinden, ayrıca gecikme faizi hesaplanır.

19 2013 YILI UZLAŞMA SONUÇLARI UZLAŞMA KOMİSYONLARI İNDİRİLEN VERGİ % İNDİRİLEN CEZA % TÖU KOMİSYONU TSU KOMİSYONU KOORDİNASYON UZLAŞMA KOMİSYONU MERKEZİ UZLAŞMA KOMİSYONU 87 99

20 UZLAŞMA HAKKI-II Cezalar yüzde oranında silinmektedir. Uzlaşma ile cezaların caydırıcılık fonksiyonunu azalmaktadır. Yoruma açık tarhiyat ile tahsil edilen KDV nin beyan edilip ödenmemesi aynı şartlarda uzlaşmaya girmektedir. Bu durum vicdanları rahatsız etmektedir. VİR nun içeriğine göre uzlaşılmalıdır. İÇERİĞİ ZAYIF RAPORLAR yok yere yargıya taşınmamalıdır!... ÖUC ları TSU ya girmediğinden tahripkar olabilmektedir (Ör. Toplam TL den büyük ÖUC ları için VİR şartı getirilebilir). Uzlaşma müessesesinin aksayan yönleri düzeltilerek sistemde varlığı sürdürülmelidir.

21 ÖZELGE TALEP HAKKI VUK-MD.413 Müphem konular hakkında (özelge talep formu ile) özelge istenebilir. Mükelleflerin geneline yönelik açıklamalar, sirkülerle yapılır. Yayınlanan Özelge ve sirkülerler geriye dönük uygulanmaz. İdarenin yanlış izahat vermiş olması ya da içtihadı değiştirmesi halinde mükellefe vergi cezası kesilmez gecikme faizi uygulanmaz. Özelge ve sirkülere aykırı vergi inceleme raporu yazılamaz yılından beri özelge ve sirküler mevzuat hükmündedir. Bize göre; müphem konularda yeterince açık özelge ya da sirküler verilmemektedir. (Ör. İndirimli Kurumlar Vergisi Sirküler Taslağı hala yayımlanmamıştır)

22 TECİL-TAKSİTLENDİRME HAKKI 6183 SK-MD.48 Cebri takibat mükellefi çok zor duruma düşürecekse; 36 ayı geçmemek üzere, TECİL FAİZİ alınarak amme borcu tecil edilebilir. Tecil faizinin oranı aylık %1 dir. (GZ oranı aylık %1,4) Tecil için TL ye kadar teminat aranmaz.(aşan kısmı için ½ teminat) Tecil şartlarına riayet edilmemesi, Değerini kaybeden teminatın veya mahcuz malların tamamlanmaması veya yerlerine başkalarının gösterilmemesi, Hallerinde amme alacağı muaccel olur.

23 ÖDEME EMRİNE İTİRAZ HAKKI 6183 SK-MD.55/58 Ödeme Emri (ÖE) cebri takibatın habercisidir. 7 Gün içinde borcu ödemek ya da mal bildiriminde bulunmak gerekir. Mal bildiriminde bulunmayanlar, 3 ayı geçmemek üzere hapsen tazyik olunur. Borcunun olmadığı, kısmen ödediği ya da zamanaşımına uğradığı, iddiasıyla 7 gün içinde (vergi mahkemesinde) dava açabilir. Dava dilekçesinde vergi veya cezanın türü ve miktarının açıkça belirtilmesi şarttır. Aksi takdirde dava açılmamış sayılır. Dava kaybedilirse, kamu alacağı % 10 zamlı tahsil edilir. Yürütmeyi durdurma kararı olmadığı sürece, tahsilat işlemi durmaz. ÖE ne itiraz edilecekse mutlaka yürütmeyi durdurma istenmelidir.

24 DÜNDEN BUGÜNE TÜRKİYE EKONOMİSİ VE MÜKELLEFLERİMİZİN MİSYONU

25 KALKINMANIN DİNAMİĞİ MÜKELLEFLERİMİZ

26 TEŞEKKÜRLER

6736 Sayılı Kanunun Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Hükümleri

6736 Sayılı Kanunun Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Hükümleri Altay AKKAY, SMMM Bağımsız Denetçi 6736 Sayılı Kanunun Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Hükümleri 30/06/2016 tarihinden (bu tarih dâhil) önceki dönemlere, beyana dayanan vergilerde bu tarihe

Detaylı

VERGİ HUKUKU BÜTÜN İBRAHİM NİHAT BAYAR FİNAL SORULARI

VERGİ HUKUKU BÜTÜN İBRAHİM NİHAT BAYAR FİNAL SORULARI VERGİ HUKUKU BÜTÜN İBRAHİM NİHAT BAYAR FİNAL SORULARI 1. 2000 yılında elde edilen bir gelir için beyanname verilmemiştir. Bu durumda tahsis edilmesi gereken tarh işlemi için zaman aşımının son günü aşağıdakilerden

Detaylı

Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsili Hakkında Kanun Kanun No. 5736 Kabul Tarihi: 20/2/2008

Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsili Hakkında Kanun Kanun No. 5736 Kabul Tarihi: 20/2/2008 Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsili Hakkında Kanun Kanun No. 5736 Kabul Tarihi: 20/2/2008 (27 Şubat 2008 Tarihli ve 26800 Sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır) MADDE 1- (1) Bu maddenin yürürlüğe

Detaylı

Konu:Kesinleşmiş Alacaklar, Kesinleşmemiş Veya Dava Safhasında Bulunan Alacaklar, İnceleme Ve Tarhiyat Safhasında Bulunan İşlemler

Konu:Kesinleşmiş Alacaklar, Kesinleşmemiş Veya Dava Safhasında Bulunan Alacaklar, İnceleme Ve Tarhiyat Safhasında Bulunan İşlemler Sayı:2016/12 Konu:Kesinleşmiş Alacaklar, Kesinleşmemiş Veya Dava Safhasında Bulunan Alacaklar, İnceleme Ve Tarhiyat Safhasında Bulunan İşlemler Kesinleşmiş Alacaklar Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla

Detaylı

BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN. (5736 S. Kanun )

BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN. (5736 S. Kanun ) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 28.02.2008 Sirküler No: 2008/34 BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN (5736 S. Kanun ) 27 Şubat 2008 tarih ve 26800 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

VERGİ HATALARINDA DÜZELTME İŞLEMLERİ İLE PİŞMANLIK VE ISLAH HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASI

VERGİ HATALARINDA DÜZELTME İŞLEMLERİ İLE PİŞMANLIK VE ISLAH HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASI Vergi Hatalarında Düzeltme İşlemleri İle Pişmanlık ve Islah Hükümlerinin Uygulanması 1 VERGİ HATALARINDA DÜZELTME İŞLEMLERİ İLE PİŞMANLIK VE ISLAH HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASI 2008 ÜCRETSİZDİR Bu rehbere elektronik

Detaylı

İnceleme Ve Tarhiyat Safhasında Bulunan İşlemler (Madde: 4)

İnceleme Ve Tarhiyat Safhasında Bulunan İşlemler (Madde: 4) 08.06.2018/22 İnceleme Ve Tarhiyat Safhasında Bulunan İşlemler (Madde: 4) Açıklamalar: 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden

Detaylı

VERGİ CEZALARINDA İNDİRİM MÜESSESESİNİN ÖZELLİKLERİ

VERGİ CEZALARINDA İNDİRİM MÜESSESESİNİN ÖZELLİKLERİ VERGİ CEZALARINDA İNDİRİM MÜESSESESİNİN ÖZELLİKLERİ Rızkullah ÇETİN * 1-GİRİŞ: Vergi mükellefleri veya sorumluları çeşitli sebeplerle vergi cezalarıyla karşı karşıya kalabilmektedir. Bu gibi durumlarda

Detaylı

BİLGİ NOTU / Bu bilgi notumuzda anılan kanunun vergi alacakları ile ilgili düzenlemelerine yer verilecektir.

BİLGİ NOTU / Bu bilgi notumuzda anılan kanunun vergi alacakları ile ilgili düzenlemelerine yer verilecektir. BİLGİ NOTU 17.03.2011/2011-03 6111 SAYILI KANUN TAHSİLATIN HIZLANDIRILMASI Kamuoyunda Af Kanunu olarak bilinen 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 I.

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 I. İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 I. ZAMANAŞIMI TEORİSİ...3 A. Kavram... 3 1.Tanımı... 3 2. Vergi Hukukunda Zamanaşımının Diğer Kanunlardaki Zamanaşımı ve Benzeri Müesseseler İle Karşılaştırılması... 5 a. Özel Hukuktaki

Detaylı

ÖDEME EMRİNE KARŞI YAPILACAK İŞLEMLER

ÖDEME EMRİNE KARŞI YAPILACAK İŞLEMLER ÖDEME EMRİNE KARŞI YAPILACAK İŞLEMLER 2007 ÖDEME EMRİNE KARŞI YAPILACAK İŞLEMLER ÜCRETSİZDİR Bu broşüre elektronik ortamda www.gib.gov.tr internet sayfasından ulaşabilirsiniz. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

Detaylı

Sirküler no: 082 İstanbul, 1 Ekim 2010

Sirküler no: 082 İstanbul, 1 Ekim 2010 Sirküler no: 082 İstanbul, 1 Ekim 2010 Konu: Maliye Bakanlığı tarafından, 6009 Sayılı Kanun ile Vergi Usul Kanunu nda yapılan değişiklikler hakkında açıklamalar yapıldı. Özet: 1 Ekim 2010 tarihli Resmi

Detaylı

SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl başvurulur?

SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl başvurulur? İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ BÖLÜM 1 İLAN - REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık No : 2010-050 Tarih : 01.10.2010 Konu : 6009 Sayılı Kanun İle Vergi Usul Kanununda Yapılan Değişikliklere İlişkin 400 Seri Numaralı VUK Genel Tebliği Bilindiği üzere, 01.08.2010 tarihinde Resmi Gazete

Detaylı

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2008/030 27.02.2008 Konu: Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü İle Tahsili Hakkında Kanun Yürürlüğe Girdi 5736 sayılı Kanunun 27.02.2008 Tarihli Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kanun 3 ana

Detaylı

MÜKELLEFLERİN ÖZELGE TALEPLERİNE İLİŞKİN YENİ DÜZENLEMELER

MÜKELLEFLERİN ÖZELGE TALEPLERİNE İLİŞKİN YENİ DÜZENLEMELER MÜKELLEFLERİN ÖZELGE TALEPLERİNE İLİŞKİN YENİ DÜZENLEMELER İbrahim ERCAN* 1- GİRİŞ Bilindiği üzere, 213 Sayılı VUK un (Vergi Usul Kanunu) 413 üncü maddesinde, mükelleflerin, vergi durumları ve vergi uygulanması

Detaylı

Motorlu Taşıtlar Vergisi Ve Trafik Para Cezalarının Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Sitesinden Kredi Kartı İle Ödenebileceği Anlaşmalı Bankalar

Motorlu Taşıtlar Vergisi Ve Trafik Para Cezalarının Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Sitesinden Kredi Kartı İle Ödenebileceği Anlaşmalı Bankalar İÇİNDEKİLER 1. Kamu Alacaklarının Takip ve Tahsili Nasıl Yapılır? 6 2. Ödeme Emri Nedir ve Kimler Adına Düzenlenir? 6 3. Ödeme Emrinde Hangi Hususlar Yer Alır? 6 4. Hangi Nedenlerle Ödeme Emrine Karşı

Detaylı

MÜKELLEF HAKLARIYLA İLGİLİ UYGULAMALAR, SORUNLAR VE ÖNERİLER

MÜKELLEF HAKLARIYLA İLGİLİ UYGULAMALAR, SORUNLAR VE ÖNERİLER T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı MÜKELLEF HAKLARIYLA İLGİLİ UYGULAMALAR, SORUNLAR VE ÖNERİLER 13 Aralık 2014 MÜKELLEF HAKLARI Mükellef Hakları: Vergilendirme sürecinde devlet

Detaylı

VERGİ AFFI TAKVİMİ sayılı Askerlik Kanunu, - Mülga 5539 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğü Kuruluş ve

VERGİ AFFI TAKVİMİ sayılı Askerlik Kanunu, - Mülga 5539 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğü Kuruluş ve VERGİ AFFI TAKVİMİ Konu Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İl Özel İdareleri Ve Belediyelere Olan Kesinleşmiş Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması (Md.2) Bildirim /Beyan Tarih Ödeme Tarihi

Detaylı

Bu madde hükmünden faydalananlar, uzlaşma, tarhiyat öncesi uzlaşma, cezalarda indirim hükümlerinden faydalanamazlar.

Bu madde hükmünden faydalananlar, uzlaşma, tarhiyat öncesi uzlaşma, cezalarda indirim hükümlerinden faydalanamazlar. VERGİ SİRKÜLERİ KONU: BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 6736 SAYILI KANUNUN VERGİ MEVZUATINI İLGİLENDİREN DÜZENLEMELERİ: KESİNLEŞMEMİŞ VEYA DAVA SAFHASINDA BULUNAN ALACAKLAR SAYI: 2016-2

Detaylı

MAHALLİ İDARELER UZLAŞMA YÖNETMELİĞİ MAHALLİ İDARELER UZLAŞMA YÖNETMELİĞİ

MAHALLİ İDARELER UZLAŞMA YÖNETMELİĞİ MAHALLİ İDARELER UZLAŞMA YÖNETMELİĞİ MAHALLİ İDARELER UZLAŞMA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi : 01.08.2003 Resmi Gazete Sayısı : 25186 MAHALLİ İDARELER UZLAŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

Ek-1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

Ek-1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Ek-1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI.. Sayı : Konu :Ek Tahakkuk Kararı EK TAHAKKUK KARARI KARAR NO : KARAR TARİHİ : GÜMRÜĞÜN ADI : YÜKÜMLÜNÜN ADI SOYADI/UNVANI/ADRESİ : T.C. KİMLİK NO/ VERGİ NUMARASI

Detaylı

Genel Haklar. Yazar Administrator Salı, 20 Aralık :00 - Son Güncelleme Salı, 20 Aralık :22

Genel Haklar. Yazar Administrator Salı, 20 Aralık :00 - Son Güncelleme Salı, 20 Aralık :22 Vergi Mahremiyeti (Gizliliği) Vergi idaresi, vergi yargısı, vergi mevzuatına göre kurulan komisyonlar, vergi mevzuatına göre vergi ile ilgili işlerde kullanılan bilirkişiler ve kendilerine bilgi verilen

Detaylı

6111 SAYILI KANUN ĠLE YAPILAN DÜZENLEMELER (1) (Madde 1-5)

6111 SAYILI KANUN ĠLE YAPILAN DÜZENLEMELER (1) (Madde 1-5) YOUR GLOBAL NETWORK OF LEADING TAX ADVISORS 01.03.2011 Vergi Gazetesi 2011-18 6111 SAYILI KANUN ĠLE YAPILAN DÜZENLEMELER (1) (Madde 1-5) www.taxand.com KANUNUN KAPSAMI (VERGĠLERLE SINIRLI OLARAK) 1 Vergi

Detaylı

VERGİ YAPILANDIRMA NOTLAR

VERGİ YAPILANDIRMA NOTLAR MERT AK MALİ MÜŞAVİR & BAĞIMSIZ DENETÇİ Vergi Sirküleri Sayı : Vergi -2014/3 Tarih : 30 Eylül 2014 VERGİ YAPILANDIRMA NOTLAR - 6552 sayılı yasaya göre bir alacağın yapılandırılarak ödenebilmesi için 3

Detaylı

Açıklamalı Sirküler Rapor 2013/5

Açıklamalı Sirküler Rapor 2013/5 22.10.2013 Açıklamalı Sirküler Rapor 2013/5 Konu: VERGĐ MAHKEMESĐNCE YÜRÜTMENĐN DURDURULMASI KARARI VERĐLMEDĐKÇE ÖDEME EMRĐNE KARŞI ĐTĐRAZ EDĐLMESĐ VEYA DAVA AÇILMASI TAHSĐLÂTI DURDURMAYACAKTIR 11.09.2013

Detaylı

Mali Bülten. No: 2011/29. Konu : Vergi Affı Kapsamında İnceleme ve Tarhiyat Safhasındaki Alacaklar ve Pişmanlıkla Beyanlar İçin Getirilen Düzenlemeler

Mali Bülten. No: 2011/29. Konu : Vergi Affı Kapsamında İnceleme ve Tarhiyat Safhasındaki Alacaklar ve Pişmanlıkla Beyanlar İçin Getirilen Düzenlemeler 01 Mart 2011 Mali Bülten No: 2011/29 VERGİ Konu : Vergi Affı Kapsamında İnceleme ve Tarhiyat Safhasındaki Alacaklar ve Pişmanlıkla Beyanlar İçin Getirilen Düzenlemeler, 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden

Detaylı

BAZI ALACAKLARIN 6552 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 1 SERİ NOLU GENEL TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR.

BAZI ALACAKLARIN 6552 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 1 SERİ NOLU GENEL TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR. Tarih: 08.10.2014 Sayı: 2014/1178 Değerli Müşterimiz, BAZI ALACAKLARIN 6552 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 1 SERİ NOLU GENEL TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR. Bilindiği üzere, 6552 sayılı

Detaylı

VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ VERGİ LEVHASININ GİB İNTERNET SİTESİNDEN ALINMASI VERGİ CEZALARI VE VERGİ CEZALARININ KALKMA HALLERİ VERGİ ZİYAI VE CEZASI

VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ VERGİ LEVHASININ GİB İNTERNET SİTESİNDEN ALINMASI VERGİ CEZALARI VE VERGİ CEZALARININ KALKMA HALLERİ VERGİ ZİYAI VE CEZASI V VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ VERGİ LEVHASININ GİB İNTERNET SİTESİNDEN ALINMASI VERGİ CEZALARI VE VERGİ CEZALARININ KALKMA HALLERİ VERGİ ZİYAI VE CEZASI V 192 q VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ Matrah Veraset

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ / 30 İSTANBUL,

SİRKÜLER NO: POZ / 30 İSTANBUL, SİRKÜLER NO: POZ - 2008 / 30 İSTANBUL, 10.03.2008 5736 sayılı Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsili Hakkında Kanun a ilişkin 1 sıra no.lu Genel Tebliğ, 04/03/2008 tarihli ve 26806 sayılı Resmi

Detaylı

KONU: 7143 sayılı Kanun un vergi alacaklarının yapılandırılması ve inceleme aşamasındaki işlemler le ilgili açıklamalarımız.

KONU: 7143 sayılı Kanun un vergi alacaklarının yapılandırılması ve inceleme aşamasındaki işlemler le ilgili açıklamalarımız. 21 Mayıs 2018 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2017/47 KONU: 7143 sayılı Kanun un vergi alacaklarının yapılandırılması ve inceleme aşamasındaki işlemler le ilgili açıklamalarımız.

Detaylı

Altan RENÇBER İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk A.B.D. Vergi İcra Hukukunda Ödeme Emri

Altan RENÇBER İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk A.B.D. Vergi İcra Hukukunda Ödeme Emri Altan RENÇBER İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk A.B.D. Vergi İcra Hukukunda Ödeme Emri İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR CETVELİ...XXI GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM ÖDEME EMRİNE

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı. Mali Hukuk Bilgisi Dersleri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı. Mali Hukuk Bilgisi Dersleri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO Adalet Programı Mali Hukuk Bilgisi Dersleri ÜNİTE III VERGİ HUKUKU IX. VERGİLENDİRME SÜRECİ Vergilendirme Süreci Vergilendirme anlık bir olgu değildir, çeşitli

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Konu: 6728 SAYILI KANUN İLE VERGİ USUL KANUNU NDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

SİRKÜLER İstanbul, Konu: 6728 SAYILI KANUN İLE VERGİ USUL KANUNU NDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER SİRKÜLER İstanbul, 15.08.2016 Sayı: 2016/131 Ref:4/131 Konu: 6728 SAYILI KANUN İLE VERGİ USUL KANUNU NDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik

Detaylı

TÜM YÖNLERİYLE ÖDEME EMRİ

TÜM YÖNLERİYLE ÖDEME EMRİ 1 / 270 VERGİ HUKUKUNDA ÖDEME EMRİ 2 / 270 1. Ödeme emrinin hukuki niteliği 3 / 270 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 4 / 270 54 üncü maddesinde, ödeme müddet 5 / 270 Ödeme emri

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2016/076

Sirküler Tarihi : Sirküler No : 2016/076 Sirküler Tarihi : 19.08.2016 Sirküler No : 2016/076 VERGİ AFFI TAKVİMİ "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun ile getirilen çeşitli düzenlemelere ilişkin başvuru ve ödeme

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş / 80. Söz konusu Kanun'un "Kapsam ve Tanımlar" başlıklı 1.

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş / 80. Söz konusu Kanun'un Kapsam ve Tanımlar başlıklı 1. 16.08.2016 / Salı ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2016 / 80 Konu: 6736 sayılı Kanun un vergi alacaklarının yapılandırılması ve inceleme aşamasındaki işlemler le ilgili hükümleri

Detaylı

1 VERGİ HUKUKU VE TEMEL KAVRAMLAR

1 VERGİ HUKUKU VE TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 VERGİ HUKUKU VE TEMEL KAVRAMLAR 11 1.1. Vergilemenin Teorik Yapısı 12 1.1.1. Vergilemenin Tarihçesine Genel Bakış 12 1.1.2. Vergileme İlgili Bazı İktisadi Doktrinler ve Görüşleri

Detaylı

6736 SAYILI KANUN KAPSAMINDA BAZI VERGİ ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI:

6736 SAYILI KANUN KAPSAMINDA BAZI VERGİ ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI: TARİH : 22/08/2016 SİRKÜLER NO : 2016/98 6736 SAYILI KANUN KAPSAMINDA BAZI VERGİ ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI: Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun (Kanun No:6736) 19 Ağustos

Detaylı

VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TASARISI

VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TASARISI VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TASARISI Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik

Detaylı

S İ R K Ü L E R R A P O R Tarih: 01.09.2010 Sayı: 2010/41 Konu: Mükelleflerin izahat taleplerinin cevaplandırılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Özet: 28.08.2010 tarih ve 27686 sayılı

Detaylı

6736 SAYILI KANUN RESMİ GAZETE Tarih : 19/8/2106 Sayı : 29806

6736 SAYILI KANUN RESMİ GAZETE Tarih : 19/8/2106 Sayı : 29806 6736 SAYILI KANUN RESMİ GAZETE Tarih : 19/8/2106 Sayı : 29806 SUNUM KONUSU KESİNLEŞMEMİŞ VEYA İHTİLAFLI ALACAKLAR Haydar ÇAMALAN Yeminli Mali Müşavir Alâattin KÜREN Mali Müşavir Eylül 16 1 6736 SAYILI

Detaylı

SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl başvurulur?

SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl başvurulur? İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI GELİRLER MÜDÜRLÜĞÜ BÖLÜM 1 İLAN - REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR SORU 1 İlan Reklam Vergisinin kapsamı nedir? Nasıl

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI

T.C. MALİYE BAKANLIĞI VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI T.C. MALİYE BAKANLIĞI VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ İNCELEMELERİNDE MÜKELLEF HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ Eylül 2015 www.vdk.gov.tr ÜCRETSİZDİR GİRİŞ Vergi Usul Kanunu nun 134 üncü maddesine göre vergi

Detaylı

VERGİLERİNİ ZAMANINDA ÖDEYEN MÜKELLEFLERE 1 OCAK 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN VERGİ İNDİRİMİ UYGULAMASI BAŞLIYOR

VERGİLERİNİ ZAMANINDA ÖDEYEN MÜKELLEFLERE 1 OCAK 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN VERGİ İNDİRİMİ UYGULAMASI BAŞLIYOR 25.12.2017/158-1 VERGİLERİNİ ZAMANINDA ÖDEYEN MÜKELLEFLERE 1 OCAK 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN VERGİ İNDİRİMİ UYGULAMASI BAŞLIYOR ÖZET : 301 sayılı Gelir Vergisi Genel Tebliği ile vergiye uyumlu mükelleflere

Detaylı

Sirküler No: 2017 / 38 Tarih:

Sirküler No: 2017 / 38 Tarih: Sirküler No: 2017 / 38 Tarih: 02.06.2017 Konu: Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ve Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Yayımlandı. 2 27 Mayıs 2017 tarihli ve 30078 sayılı

Detaylı

Sayı : İstanbul, 2016 : ''6736 sayılı Kanununun vergi alacaklarının yapılandırılması ve inceleme aşamasındaki

Sayı : İstanbul, 2016 : ''6736 sayılı Kanununun vergi alacaklarının yapılandırılması ve inceleme aşamasındaki Sayı : 2016 067 İstanbul, 2016 Konu : ''6736 sayılı Kanununun vergi alacaklarının yapılandırılması ve inceleme aşamasındaki işlemlerle ilgili hükümleri.'' -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

VERGİYE UYUMLU MÜKELLEFLERİN BORÇLARININ TECİLİ VE BAKANLAR KURULUNA TANINAN TECİL YETKİSİ

VERGİYE UYUMLU MÜKELLEFLERİN BORÇLARININ TECİLİ VE BAKANLAR KURULUNA TANINAN TECİL YETKİSİ 27.05.2017/69-1 VERGİYE UYUMLU MÜKELLEFLERİN BORÇLARININ TECİLİ VE BAKANLAR KURULUNA TANINAN TECİL YETKİSİ ÖZET : 6183 sayılı AATUH Kanuna eklenen 48/A maddesinde vergiye uyumlu mükelleflerin borçlarının

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü / DAĞITIM YERLERİNE

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü / DAĞITIM YERLERİNE T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 80572740.010.05 Konu : 6736 Sayılı Kanun 27.10.2016/19717113 DAĞITIM YERLERİNE 6736 sayılı Bazı Amme Alacaklarının Yeniden

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/3

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/3 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 08.01.2018 Sayı : 2018/3 Değerli Müşterimiz; Vergiye uyumlu, bir diğer ifadeyle vergisini tam ve zamanında ödeyen mükellefler için vergi indirimi teşviki getirilmiştir. Vergiye

Detaylı

6111 SAYILI KANUN YAYIMLANDIĞINDA NEZDİNDE VERGİ İNCELEMESİNE BAŞLANMIŞ VE HENÜZ TAMAMLANMAMIŞ MÜKELLEFLERE SAĞLANAN İMKANLAR

6111 SAYILI KANUN YAYIMLANDIĞINDA NEZDİNDE VERGİ İNCELEMESİNE BAŞLANMIŞ VE HENÜZ TAMAMLANMAMIŞ MÜKELLEFLERE SAĞLANAN İMKANLAR 6111 SAYILI KANUN YAYIMLANDIĞINDA NEZDİNDE VERGİ İNCELEMESİNE BAŞLANMIŞ VE HENÜZ TAMAMLANMAMIŞ MÜKELLEFLERE SAĞLANAN İMKANLAR İbrahim ERCAN * Bilindiği üzere, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine,

Detaylı

SİRKÜLER 2017/34. Söz konusu Yasada düzenlenen konular ana hatları itibariyle aşağıdaki gibidir:

SİRKÜLER 2017/34. Söz konusu Yasada düzenlenen konular ana hatları itibariyle aşağıdaki gibidir: SİRKÜLER 2017/34 27.05.2017 KONU : Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlandı. 7020 sayılı Bazı Alacakların

Detaylı

GECİKME FAİZİ, GECİKME ZAMMI UYGULAMASI VE KARŞILAŞTIRMASI

GECİKME FAİZİ, GECİKME ZAMMI UYGULAMASI VE KARŞILAŞTIRMASI GECİKME FAİZİ, GECİKME ZAMMI UYGULAMASI VE KARŞILAŞTIRMASI Halil İbrahim İNCİ* 28 Hüseyin ÖZTÜRK** 29 1- GİRİŞ Türk Vergi Sisteminde yer alan gecikme zammı ile gecikme faizi uygulamada zaman zaman birbirine

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2010 / 55

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2010 / 55 İstanbul,31 Ağustos 2010 KONU : MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2010 / 55 Mükelleflerin Vergi İdaresinden İzahat (Mukteza/Özelge) Taleplerinin Cevaplandırılmasına Dair Yönetmelik Hk. Vergi Usul Kanununun Mükelleflerin

Detaylı

Tarih : Sayı : Konu : Mali Tatil Uygulaması

Tarih : Sayı : Konu : Mali Tatil Uygulaması Tarih : 14.07.2016 Sayı : 2016-32 Konu : Mali Tatil Uygulaması MALİ TATİL UYGULAMASI VE DEĞİŞİKLER SONUCUNDA BEYAN VE BİLDİRİM SÜRELERİ 28.03.2007 tarih ve 26476 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak mali

Detaylı

VERGİ AFFI TAKVİMİ. Bildirme/ Beyan Tarih, Ekim 2016 ayı sonuna kadar. sonuna kadar

VERGİ AFFI TAKVİMİ. Bildirme/ Beyan Tarih, Ekim 2016 ayı sonuna kadar. sonuna kadar Konu VERGİ AFFI TAKVİMİ Bildirme/ Beyan Tarih, Ödeme Tarihi Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İl Özel İdareleri Ve Belediyelere Olan Kesinleşmiş Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması (Md.2)

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/29 TARİH : 30/10/2008

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/29 TARİH : 30/10/2008 Abide-i Hürriyet Cad Bolkan Center No 285 C Blok, Kat 2 34381 Şişli İstanbul T +90 (0) 212 373 00 00 F +90 (0) 212 291 77 97 E infoist@gtturkey.com VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/29 TARİH : 30/10/2008 KONU

Detaylı

Mali tatilin uygulanacağı tarihler 6661 sayılı Kanun un 18 inci maddesi ile 5604 sayılı Malî Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanunun;

Mali tatilin uygulanacağı tarihler 6661 sayılı Kanun un 18 inci maddesi ile 5604 sayılı Malî Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanunun; Sn. ÜYEMİZ Bildiğiniz üzere; 28.03.2007 tarih ve 26476 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5604 sayılı kanun mali tatili düzenleyen hükümler içermekteydi. Ancak, 27/01/2016 tarih ve 29606

Detaylı

7143 SAYILI VERGİ ve DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI ile BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN

7143 SAYILI VERGİ ve DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI ile BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN 7143 SAYILI VERGİ ve DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI ile BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN 7143 SAYILI KANUN KAPSAMINDA GÜMRÜK ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASINA

Detaylı

girmektedir.

girmektedir. 30.05.2017 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/49 KONU: Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ve Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Yayımlandı.

Detaylı

/90-1 VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 7143 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) YAYIMLANDI

/90-1 VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 7143 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) YAYIMLANDI 29.05.2018/90-1 VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 7143 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde kesinleşmiş alacaklar, kesinleşmemiş veya dava

Detaylı

GÜMRÜK İDARESİNCE İSTENEN VERGİ VE PARA CEZALARINA KARŞI YÜKÜMLÜNÜN İDARİ BAŞVURU Y

GÜMRÜK İDARESİNCE İSTENEN VERGİ VE PARA CEZALARINA KARŞI YÜKÜMLÜNÜN İDARİ BAŞVURU Y GİRİŞ Bu yazımızn amacı; idare ile yükümlü ya da ceza muhatabı arasındaki uyuşmazlıkların, yargı organlarına intikal etmeden başlangıç aşamasında çözümlenmesi yollarını göstermektir. Yükümlülerin gümrük

Detaylı

ELEKTRONİK ORTAMDA VERİLEN BEYANNAMELERİN DÜZELTİLMESİ

ELEKTRONİK ORTAMDA VERİLEN BEYANNAMELERİN DÜZELTİLMESİ ELEKTRONİK ORTAMDA VERİLEN BEYANNAMELERİN DÜZELTİLMESİ İÇERİK 1.GİRİŞ 2.ELEKTRONİK BEYANNAME UYGULAMASI 2.1.Yasal Düzenlemeler 2.2.Kimler E-Beyanname Gönderebilir 2.3.Elektronik Ortamda Verilen Beyannameler

Detaylı

TECİL FAİZİ ORANLARI

TECİL FAİZİ ORANLARI TECİL FAİZİ ORANLARI İçindekiler I. Tecil Faiz Oranları... 2 II. Tecil Edilemeyen Kamu Alacakları... 3 III. Tutar İtibarıyla Tecil Ve Taksitlendirme Yetkisi... 4 IV. Süre İtibarıyla Tecil Ve Taksitlendirme

Detaylı

Vergi Hatalarının Düzeltilmesi

Vergi Hatalarının Düzeltilmesi Yafes Pehlivan Gelirler Kontrolörü - Samsun Def. Yrd. V. I. Giriş Vergi Hatalarının Düzeltilmesi Bir vergi ödeme aşamasına gelinceye kadar tarh, tahakkuk, tebliğ gibi bir çok aşamadan geçmektedir. Vergi

Detaylı

VERGİ UYUŞMAZLIKLARINDA İDARİ VE YARGISAL BAŞVURU YÖNTEMLERİ

VERGİ UYUŞMAZLIKLARINDA İDARİ VE YARGISAL BAŞVURU YÖNTEMLERİ ÇÖZÜM BAĞIMSIZ DENETİM 16 Aralık 2015 İZMİR TİCARET ODASI MECLİS SALONU Akın Gencer ŞENTÜRK Avukat İDARİ BAŞVURULAR A. PİŞMANLIK VE ISLAH Vergi Usul Kanunu nun 371. maddesinde düzenlenmiştir. Beyana dayalı

Detaylı

Sirküler 2013/16 Sahte Ve Muhteviyatı İtibariyle Yanıltıcı Belge Düzenleyenler, Kullananlar Ve Bunlara İştirak

Sirküler 2013/16 Sahte Ve Muhteviyatı İtibariyle Yanıltıcı Belge Düzenleyenler, Kullananlar Ve Bunlara İştirak Sirküler 2013/16 Sahte Ve Muhteviyatı İtibariyle Yanıltıcı Belge Düzenleyenler, Kullananlar Ve Bunlara İştirak Edenler İçin Getirilen İlave Yaptırımlar Sirkülerin Konusu Bu Sirkülerimizde, 11 Nisan 2013

Detaylı

VERGİ İHBARI SONUCU ÖDENECEK İHBAR İKRAMİYESİNİN USUL VE ESASLARI

VERGİ İHBARI SONUCU ÖDENECEK İHBAR İKRAMİYESİNİN USUL VE ESASLARI VERGİ İHBARI SONUCU ÖDENECEK İHBAR İKRAMİYESİNİN USUL VE ESASLARI Ayşe GINALI* GİRİŞ İhbar kısaca, suçlu saydığı birini veya suç saydığı bir olayı yetkili makama gizlice bildirme ele verme anlamındadır.

Detaylı

Kapsam Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti.

Kapsam Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti. Sirküler No : 2018-32 Sirküler Tarihi : 21.05.2018 Konu : 7143 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Kapsamındaki Borçlar 18.05.2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/32

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/32 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 29.05.2018 Sayı : 2018/32 Değerli Müşterimiz; Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun 18.05.2018

Detaylı

2011 YILINDA MALİ TATİL 1-20 TEMMUZ 2011 GÜNLERİ ARASINDA UYGULANACAKTIR

2011 YILINDA MALİ TATİL 1-20 TEMMUZ 2011 GÜNLERİ ARASINDA UYGULANACAKTIR Sirküler Rapor 30.06.2011/ 88-1 2011 YILINDA MALİ TATİL 1-20 TEMMUZ 2011 GÜNLERİ ARASINDA UYGULANACAKTIR ÖZET : 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre meslek mensuplarına

Detaylı

İZAHAT TALEPLERİNİN CEVAPLANDIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK

İZAHAT TALEPLERİNİN CEVAPLANDIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 06.09.2010 Sirküler No: 2010 / 54 MÜKELLEFLERİN İZAHAT TALEPLERİNİN CEVAPLANDIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK 28.08.2010 tarih ve 27686 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Mükelleflerin

Detaylı

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR 1 Sirküler Tarihi: 30.09.2016 Sirküler No : 2016/25 SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR DAVA SAFHASINDA BULUNAN VERGİ ALACAKLARINDA VERGİ AFFI UYGULAMASI Bilindiği üzere vergi affı yasası olarak bilinen 6736 sayılı

Detaylı

A ) GENEL AÇIKLAMALAR. 1) Yeniden yapılandırma kapsamına giren alacaklar:

A ) GENEL AÇIKLAMALAR. 1) Yeniden yapılandırma kapsamına giren alacaklar: 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun un Gümrük Kanunu ve ilgili diğer Kanunlar kapsamında gümrük yükümlülüğü doğan ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı na bağlı tahsil daireleri

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2016/ sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Yürürlüğe Girdi.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2016/ sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Yürürlüğe Girdi. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

VERGİ BORÇLARININ 18 EŞİT TAKSİTTE ÖDENMESİ İMKANI GETİRİLMİŞTİR.

VERGİ BORÇLARININ 18 EŞİT TAKSİTTE ÖDENMESİ İMKANI GETİRİLMİŞTİR. VERGİ BORÇLARININ 18 EŞİT TAKSİTTE ÖDENMESİ İMKANI GETİRİLMİŞTİR. Değerli üyemiz, 05/11/2008 Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanmakta olan ekonomik kriz hükümetler başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşları

Detaylı

BÜLTEN - 2014/14. 16 Ekim 2014. Konu: Torba Yasa ile getirilen vergi borçlarının yapılandırılması imkanı

BÜLTEN - 2014/14. 16 Ekim 2014. Konu: Torba Yasa ile getirilen vergi borçlarının yapılandırılması imkanı BÜLTEN - 2014/14 16 Ekim 2014 Konu: Torba Yasa ile getirilen vergi borçlarının yapılandırılması imkanı I-GĐRĐŞ Torba Kanun 6552 sayılı Đş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2005/31 İstanbul, 4 Mart 2005 KONU : Gecikme Zammı ve Tecil

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/120 Ref: 4/120

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/120 Ref: 4/120 SİRKÜLER İstanbul, 24.07.2017 Sayı: 2017/120 Ref: 4/120 Konu: KANUNİ SÜRESİNDEN SONRA İHTİRAZİ KAYITLA BEYANNAME VERİLİP VERİLEMEYECEĞİ TARTIŞMASI ÜZERİNE BİR ANAYASA MAHKEMESİ KARARI İstanbul 9. Vergi

Detaylı

VERGİ İNCELEMELERİ SONUCU TARH EDİLEN VERGİ İLE KESİLEN CEZALAR NASIL MUHASEBELEŞTİRİLİR?

VERGİ İNCELEMELERİ SONUCU TARH EDİLEN VERGİ İLE KESİLEN CEZALAR NASIL MUHASEBELEŞTİRİLİR? VERGİ İNCELEMELERİ SONUCU TARH EDİLEN VERGİ İLE KESİLEN CEZALAR NASIL MUHASEBELEŞTİRİLİR? Rızkullah ÇETİN 20 * * 1-GİRİŞ 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu nun (T.C. Yasalar, 1961) 134 üncü maddesinde vergi

Detaylı

1. Mali tatilin uygulanacağı tarihler:

1. Mali tatilin uygulanacağı tarihler: 03.07.2017 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/54 KONU: MALİ TATİL. 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkındaki Yasa gereğince; mali tatil 1 Temmuz ila 20 Temmuz

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/25

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/25 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 17.04.2018 Sayı : 2018/25 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeleri özetle bilgilerinize sunuyoruz. 1. Uyumlu Mükelleflere % 5 Vergi İndirimi

Detaylı

ÖDEME EMRİNE KARŞI YAPILACAK İŞLEMLER

ÖDEME EMRİNE KARŞI YAPILACAK İŞLEMLER ÖDEME EMRİNE KARŞI YAPILACAK İŞLEMLER 2012 Bu broşür sadece pdf formatında hazırlanmıştır. 1 Ayrıntılı bilgi için Vergi İletişim Merkezinin (VİMER) 444 0 189 numaralı telefon hattına başvurabilirsiniz.

Detaylı

TEBLİĞ 5736 SAYILI BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1)

TEBLİĞ 5736 SAYILI BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) 4 Mart 2008 SALI Resmî Gazete Sayı : 26806 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: 5736 SAYILI BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) 27/2/2008 tarihli ve 26800

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü sayılı Kanun Değişiklikleri ve Yeni Teşvikler

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü sayılı Kanun Değişiklikleri ve Yeni Teşvikler SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 5510 sayılı Kanun Değişiklikleri ve Yeni Teşvikler Yasal Dayanak 7103 Sayılı «Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde

Detaylı

BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN TEBLİĞİ. (Sıra No:1)

BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN TEBLİĞİ. (Sıra No:1) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 04.03.2008 Sirküler No: 2008/37 BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN TEBLİĞİ (Sıra No:1) 04 Mart 2008 tarih ve 26806 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Karar Tarihi - No : 28/11/1982-8/5743 Dayandığı Kanun Tarihi - No : 14/07/1965-657 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi - No

Detaylı

BELEDİYE ALACAKLARI AÇISINDAN 6552 SAYILI ALACAKLARIN YAPILANDIRILMASI HAKKINDA KANUN 11 Eylül 2014 tarih ve 29116 (Mükerrer) Sayılı Resmi Gazete

BELEDİYE ALACAKLARI AÇISINDAN 6552 SAYILI ALACAKLARIN YAPILANDIRILMASI HAKKINDA KANUN 11 Eylül 2014 tarih ve 29116 (Mükerrer) Sayılı Resmi Gazete BELEDİYE ALACAKLARI AÇISINDAN 6552 SAYILI ALACAKLARIN YAPILANDIRILMASI HAKKINDA KANUN 11 Eylül 2014 tarih ve 29116 (Mükerrer) Sayılı Resmi Gazete Dr. Ahmet OZANSOY BOSTON, 18 Ekim 2014 1 KANUN KAPSAMINDAKİ

Detaylı

KAPSAMA GİREN ALACAKLAR

KAPSAMA GİREN ALACAKLAR VERGİ BORÇLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI, MATRAH ARTIRIMI VE İŞLETME KAYITLARININ DÜZELTİLMESİ 18.5.2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan VERGİ BARIŞI olarak bilinen 7143 sayılı Kanunun, Kesinleşmiş

Detaylı

Konu: Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7020 No.lu Kanun Yayımlandı

Konu: Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7020 No.lu Kanun Yayımlandı Sayı: 2017/36 Konu: Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7020 No.lu Kanun Yayımlandı 27 Mayıs 2017 tarihli ve 30078 sayılı Resmi Gazete de 7020 No.lu Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

Kanuni süresinden sonra verilen beyanname ve bildirim formları

Kanuni süresinden sonra verilen beyanname ve bildirim formları Kanuni süresinden sonra verilen beyanname ve bildirim formları GENEL ŞABLON A BEYANNAMELER VE BİLDİRGELER HAKKINDA GENEL BİLGİ B CEZALAR HAKKINDA GENEL BİLGİ C KANUNİ SÜRESİNDEN SONRA VERİLEN BEYANNAMELERE

Detaylı

Sirküler No: 076 İstanbul, 12 Eylül 2014

Sirküler No: 076 İstanbul, 12 Eylül 2014 Sirküler No: 076 İstanbul, 12 Eylül 2014 Konu: Kesinleşmiş vergi, vergi cezaları, gecikme zam ve faizleri ile bazı idari para cezalarının yeniden yapılandırılması. Özet: 11 Eylül 2014 tarihli (mükerrer)

Detaylı

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 7020 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) YAYIMLANDI

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 7020 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) YAYIMLANDI 05.06.2017/73-1 BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 7020 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) YAYIMLANDI ÖZET : 31 Mart 2017 tarihinden (bu tarih dâhil) önceki dönemlere, beyana dayanan

Detaylı

SAYI : 2014 / 32 İstanbul, KONU : Hızlandırılmış KDV İadesi uygulamasına (HİS) ilişkin açıklamalar.

SAYI : 2014 / 32 İstanbul, KONU : Hızlandırılmış KDV İadesi uygulamasına (HİS) ilişkin açıklamalar. SİRKÜLER SAYI : 2014 / 32 İstanbul,23.05.2014 KONU : Hızlandırılmış KDV İadesi uygulamasına (HİS) ilişkin açıklamalar. 26 Nisan 2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan KDV Uygulama Genel

Detaylı

VERGİ AFFI TAKVİMİ. Bildirme/ Beyan Tarihi. Konu

VERGİ AFFI TAKVİMİ. Bildirme/ Beyan Tarihi. Konu VERGİ AFFI TAKVİMİ Konu Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İl Özel İdareleri ve Belediyelere olan ve kapsama giren kesinleşmiş borçlar Aşağıdaki Kanunlar gereğince kesilen idari para cezaları,

Detaylı

ÖDEME EMRİNE KARŞI YAPILACAK İŞLEMLER

ÖDEME EMRİNE KARŞI YAPILACAK İŞLEMLER ÖDEME EMRİNE KARŞI YAPILACAK İŞLEMLER 2012 ÜCRETSİZDİR ÖDEME EMRİNE KARŞI YAPILACAK İŞLEMLER ÜCRETSİZDİR Bu broşüre elektronik ortamda www.gib.gov.tr internet sayfasından ulaşabilirsiniz. 3 Gelir İdaresi

Detaylı

ADRESE İLİŞKİN İDARİ PARA CEZALARININ UYGULANMASI KONULAR

ADRESE İLİŞKİN İDARİ PARA CEZALARININ UYGULANMASI KONULAR ADRESE İLİŞKİN İDARİ PARA CEZALARININ KONULAR Kabahatler Kanunu Kabahatler Kanununda; toplum düzenini, genel ahlakı, genel sağlığı, çevreyi ve ekonomik düzeni korumak amacıyla; Kabahatlere ilişkin genel

Detaylı

MALİ TATİL İHDAS EDİLMİŞTİR. (5604 Sayılı Kanun)

MALİ TATİL İHDAS EDİLMİŞTİR. (5604 Sayılı Kanun) Denet Sirküler Denet Yayıncılık A.Ş. Tel : 0212 275 96 90/274 77 06 Avni Dilligil Sokak No:6 Faks : 0212-272 62 16/272 33 23 34394 Mecidiyeköy-İSTANBUL E-mail: bdo.denet@bdodenet.com.tr Web : www.bdodenet.com.tr

Detaylı

alfa ymm İstanbul, 20/03/2008 ALFA GENELGE 2008/29 Konu: İhtilaflı Bazı Kamu Alacaklarında Uzlaşma

alfa ymm İstanbul, 20/03/2008 ALFA GENELGE 2008/29 Konu: İhtilaflı Bazı Kamu Alacaklarında Uzlaşma alfa ymm Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.266 Kat 5 Şişli - İstanbul Ofis : (0212) 343 65 65 (Pbx) Fax : (0212) 343 31 41 İstanbul, 20/03/2008 ALFA GENELGE 2008/29 Konu: İhtilaflı Bazı

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2018/72

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2018/72 3 Temmuz 2018/Salı ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2018/72 KONU: 2018 YILI MALİ TATİLİ HAKKINDA AÇIKLAMALAR 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun 28 Mart 2007 tarihli

Detaylı