ELEGANCE NEONATAL TSH ELİZA KİT

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ELEGANCE NEONATAL TSH ELİZA KİT"

Transkript

1 KULLANIM AMACI ELEGANCE Neonatal TSH ELISA, neonatal spot insan kanından tiroid stimule hormonunun değerini (TSH) in vitro diyagnostik kantitatif ölçümlerde kullanılmak için üretilmiştir. ELEGANCE ELİZA PRENSİBİ ELEGANCE ELİZA enzim bağlı bir immuno testtir. İlk olarak TSH spot kandan alınır ve aynı zamanda da TSH bağlı anti TSH antikoru kuyucuğa alınır.numune antijeni, arasına, antikor mikro kuyucuğa bağlı antikor ve biotinlenmiş antikor reaktifi arasında sandviç haline gelir. Kuyucuklar, bağlanmayan materyaller için yıkanır. Streptavidin peroksidaz (Amplifikasyon reaktifi)eklenir ve çok yerde biotinlenmiş antikora bağlanır. Yıkamadan sonra, substrat solüsyonu her bağlı peroksidazla, numunedeki antijen miktarına doğru orantılı olarak, renk oluşturmak için reaksiyona girer. Oluşan kalibrasyon eğrisinden konsantrasyon hesaplanır. ELEGANCE SAĞLANAN REAKTİFLER, STABİLİTE VE SAKLAMA Kit ambalajı test ve 2400 test (parantez içinde). Kit ve tüm bileşenleri, açılmış ya da açılmamış olarak, miadı bitene kadar 2-8 C de saklanmalıdır.. Neonatal TSH: Kaplı kuyucuklar 1 x 96 kuyucuk Kat # TNA96 5 x 96 kuyucuk Kat # TNA5 (25 x 96 kuyucuk Kat # TNA25) Anti TSH antikoru kaplı kuyucuklar kullanıma hazırdır. Neonatal TSH: Antikor Reaktifi 1 şişe Kat # TNB480 (1 şişe Kat # TNB25) 50 (250) ml biotinlenmiş anti-tsh antikoru bovin serum albümini içeren bufer solüsyonu içinde, non-immun hayvan numunesi ve mavi boya. Sodyum azid, 0.2% w/v ve tiomersal, 0.01% w/v içerir. Kullanıma hazırdır. Neonatal TSH: Amplifikasyon Reaktifi 1 şişe Kat # TNP480 (1 şişe Kat # TNP25) 50 (250) ml streptavidin-peroksidaz (streptavidin from S. avidinii) bovin serum albümini içeren bufer solüsyonu içinde ve leylak rengi boya. Bronidox L, 0.2% v/v ve tiomersal, 0.02% w/v içerir. Kullanıma hazırdır. Yıkama Konsantresi 1 şişe Kat # EWC5 (2 şişe Kat # EWC25) 250 (500) ml 15 x konsantre yıkama solüsyonu. Tthiomersal, 0.15% w/v içerir. Kullanılmadan önce dilüe edilmelidir. Elüsyon Buffer 1 şişe Kat # EEB5 (1 şişe Kat # EEB25) 50 (250) ml bovin serum albumin içeren buffer solüsyonu. Sodyum azid, 0.1% w/v içerir. Kullanıma hazırdır. Substrat Solüsyonu TMB H 1 şişe Kat # ETMB5 (1 şişe Kat # ETMB25) 50 (250) ml stabilizasyon solüsyonunun içinde 3,3,5,5 - tetramethylbenzidine ve hydrogen peroksidaz. Kullanıma hazırdır. Stop Solüsyonu 1 şişe Kat # ESS5 (1 şişe Kat # ESS25) 30 (124) ml 1M H 2 SO 4 Kullanıma hazırdır. Neonatal TSH: Blood Spot Kalibratör ve Kontroller 1 set Cat # ETNS6 (4 sets Cat # ETNS7) Filtre kağıdında kurumuş TSH insan kanı, kalibratör TSH olarak 6 kurumuş insan kanı (A-F) ve 2 kontrol (1-2). Kullanıma hazırdır.

2 KULLANICILAR İÇİN ÖNLEMLER VE UYARILAR Numunelerin ve kitlerin, kullanımlarının, saklanmasının ve berteraf edilmesinin yolu bölgesel ya da ulusal güvenlik prosedürlerine göre olmalıdır. Numuneler ve Kalibratörler Kan spotları Hepatit C, Hepatit B, HIV -1/2 (AIDS) e karşı test edildi ve güvenilir metotla sonucun negatif olduğu ispatlandı. Yine de tüm numunelerde bulaşıcı hastalık bulaşabilirmiş gibi davranılması önerilir. Koruyucular Kit koruyucu olarak, sodyum azide, tiomersal ve Bronidox L içerir.reaktifler toksik koruyucular içerdiğinden, solumaktan, yutmaktan ve deri ile temasından kaçının. Sodyum azid, potansiyel patlayıcı oluşturmak için kurşun ve bakır ile reaksiyona girebilir. Substrat Solüsyonu ve Stop Solüsyonu and Stopping Solution Deri ile temasından sakınınız. NUMUNE TOPLAMA VE SAKLAMA ELEGANCE Neonatal TSH ELİZA kitini kullanım amacı bebeklerin topuğundan filtre kağıdına kan alıp, NCCLS LA4A rehberine göre kurutup TSH çalışmaktır.filtre kağıdı, Schleicher ve Schuell Grade 903 olmalıdır, böylece numunelerin kağıdı da kontroller ve kalibratörlerle aynı özellikte olur.neonatal topuk kanı doğumdan 3-5 gün sonra alınır. Kan içeren filtre kağıdı, bebeğin topuğundan alınan kanın filtre kağıdına emdirilmesi ile elde edilir.filtre kağıdı numune alanı tam olarak kan ile doldurulmalıdır. Test numunelerinin alınmasından sonra, filtre kağıtları kurutulmak üzere( 2 ya da daha fazla saat) yatay bir şekilde bırakılır. Kuruyan numuneler 2-8 C de saklanabilir. Sadece filtre kağıdına emdirilmiş kanlar yukarıdaki amaç için test edilir.kullanılmayan filtre kağıtları oda sıcaklığında tutulmalıdır. (20-25 C). GEREKLİ OLAN AMA SAĞLANMAYAN MATERYALLER VE EKİPMANLAR * Distile su veya deiyonize su * Disk zımbası (3mm) * pens * Çoklu pipet * 1L lik mezür * Emici doku (pamuksuz) * Saat * Mikrotitre pleyt çalkalayıcı * Mikrotitre pleyt yıkayıcı * Mikropleyt okuyucu. PROSEDÜR NOTLARI Tüm reaktifleri oda ısısına( C)getiriniz ve kullanmadan önce karıştırınız.çift çalışma önerilir.kontaminasyon testin performansının düşmesine sebep olur. Kalibrasyon eğrisi her çalışmadan önce çizilmelidir. İlk yıkamadan sonra, diskler alınmalıdır. Tüm test basamakları eksiksiz yapılmalıdır, eğer kuyucuklar amplifikasyon reaktifiyle doldurulmazsa ya da subtrat solüsyonu yıkamadan hemen sonra koyulmazsa, amplifikasyon reaktifi için 15 dk, substrat için 60 dk emici biz havlunun üzerine, kuyucuklar ters çevrilerek bırakılabilir. Kit kutusunun içindeki reaktifler bu kutuya özel lota sahiptir, diğer kutularla karışık kullanılmamalıdır. Fotometre ve tüm pipetler kullanılmadan önce kalibre edilmelidir. Yıkama Etkili yıkama Presizyon için çok gereklidir.kuyucuklar otomatik yıkayıcı kullanarak yıkanır. Bir kuyucuktan diğerine taşmasından sakınınız. Kalite kontrol Kontrol numuneleri çalışmayı doğrulamak için her seferinde çalışılmalıdır.test sonuçları onaylanmadan önce sınırların içinde bulunduğu görülmelidir.

3 TEST PROSEDÜRÜ Reaktifleri Hazırlama Yıkama solüsyonu Yıkama konsantresini 1/ 15 oranında dilüe ediniz. Yıkama solüsyonu oda sıcaklığında (20-25 C) 12 hafta stabil kalır. Kalibratörler ve kontroller Filtre kağıdına emdirilmiş kalibratörler ve kontrollerin konsantrasyonu lot lota değişir, değerleri etikette yazılıdır. Nemlenmesinden sakının,paketi oda ısısına gelmeden açmayınız.kullanılmamış kontrol ve kalibratör kağıtlarını paketleyip tekrar plastik kutusunun içine 2-8 C de saklanmak üzere bırakınız.. Protokol 1. Test için gerekli olan kuyucukları çerçeve içine yerleştiriniz. Kit kutusunu ve kullanılmayan materyalleri 2-8 C de saklayınız.. 2. Uygun kuyucukların için 3 mm lik diskleri (kalibratör, kontrol, numune) çift çalışılacak şekilde bırakınız.numune kağıtlarını delerken kenardan alınmamasına özen gösteriniz. 3. Tüm kuyucuklara 100 µl Elüsyon Bufer ekleyiniz. 4. Tüm kuyucukların üzerini kapatıp karıştırıcı üzerinde 60 dakika oda ısısında (20-25 C)inkübe ediniz µl Neonatal TSH Antikor Reaktifi (mavi) tüm kuyucuklara ekleyiniz.. 6. Tekrar kuyucukları kapatınız ve üzerinde 60 dakika oda ısısında (20-25 C)inkübe ediniz. 7. İnkübasyondan sonra diskleri kuyucukların içinden alınız. 8. Kuyucukları yıkayınız.içindeki sıvıyı aspire edip 4 defa 250µL yıkama solüsyonu ile yıkayınız. Son yıkamadan sonra, kuyucukları ters çevirip kalan yıkama solüsyonunun emici bir beze akmasını sağlayın.kuyucularda hiçbir hava kabarcığının kalmadığından emin olunuz µl Neonatal TSH Amplifikasyon Reaktifi (leylak rengi) her kuyucuğa pipetleyiniz. 10. Üzerini kapatıp 10 dakika karıştırıcı üzerinde oda sıcaklığında (20-25 C) bekletiniz. 11. İnkübasyondan sonra, yıkama adımını tekrar ediniz µl Substrat Solüsyonu tüm kuyucuklara ekleyiniz. 13. Üzerini kapatınız ve 10 dakika oda sıcaklığında üzerinde inkübe ediniz. (20-25 C) µl Stop Solüsyonunu ilk substrat eklediğiniz kuyudan başlayarak ekleyiniz. 15. Son nokta okumayı 450 nm de eliza okuyucunun kullanım kılavuzunda tarif edildiği gibi yapınız.bu okuma adımı stop reaktifi eklendikten sonraki 5 dakika içinde yapılmalıdır. SONUÇLARIN HESAPLANMASI Hesaplamalar, otomatik data hesaplayıcı yoksa manuel olarak hesaplanır. Her kuyucuğun OD si tespit edilir.log-log grafik kağıdı kullanılarak kalibratör konsantrasyonlarıyla birlikte x ekseni OD lerden y ekseni oluşturularak grafik çizilir.eğri noktadan noktaya ya da, eğri oluşturma modellerinde birisi (örneğin: spline interpolasyonu )kullanılabilir. Numunelerin konsantrasyonları, OD değerleri eğriye girilerek bulunur. Her numunenin değeri miu/l tam kan TSH olarak raporlanır.elegance Neonatal TSH tam kanda miu/l aralığında okunur.ama maksimum konsantrasyon kullanılan okuyucunun performans karakterine bağlı olarak rapor edilir. Eğer en yüksek kalibratörün OD değeri fotometre OD değerini aşıyorsa bu kalibratör değeri kalibrasyon eğrisinden çıkarılır. Benzer olarak, numune OD fotometrenin okuyabileceği OD değerini aşıyorsa, sonuç en yüksek kalibratörden büyüktür diye raporlanır.

4 HESAPLAMA MODELLERİ Son Nokta Data ID Ort OD TSH (miu/l) Numune Numune Numune LİMİTLER Test hipotroidi tespit etmek için 24 saatlikten daha küçük bebeklerde, tranfüzyon yapılanlarda, antikor terapi tedavilerinde ya da prematüre doğanlarda kullanılmaz. KALİBRASYON Kalibratörler ve kontroller hematokrit değeri 55% (v/v) üzerinde olan insanlarda elde edilmiştir ve tam kanda miu/l olarak rapor edilir(who 1. IRP 68/38 htsh için). Çevirim faktörü: miu/l serum = miu/l tam kan x 2.2 BEKLENEN DEĞERLER Her laboratuar ilgili numune popülasyonuna göre kendi referans değerini oluşturmalıdır. Tipik olarak, 3-5 günlük bebeklerde tam kanda cut-off 20 miu/l dir. Pozitif cut off dan düşük( < 20 miu/l ) olan değerler normal kabul edilir. Gerçek, konjenital hipotiroidizm durumu genelde tam kanda en az 40 miu/l olarak bildirilir, ama tam kanda 25 miu/l düşüğü de bulundu. PERFORMANS KARAKTERLERİ Intra-test presizyon Numune n Ortalama ± 2SD %CV (miu/l tam kan) ± ± ± Inter-test presizyon Numene n * Ortalama ± 2SD %CV (miu/l tam kan) ± ± ± * 4 tekrarlı Özgüllüğü Maddeler Konsantrasyon Görünen TSH Çapraz reaksiyonlar sonucu (miu/l W.B) LH 450 IU/L <1 N.D FSH 450 IU/L <1 N.D hcg 45,000 IU/L <1 N.D TSH 57.4 miu/l %

5 Kesinlik İyileşme test çalışılmadan önce ve eksogenus madde eklendikten hesaplanıldı. Numune Gözlemlenen TSH Beklenen TSH % Sapma (miu/l) (miu/l) Dilüsyon Bir numune sıfıra kadar dilüe edildi NumuneGözlemlenen TSH Beklenen TSH % Sapma (miu/l W.B) (miu/l W.B) direk / / / Yüksek doz- Hook Etkisi Hook etkisi görülmez, testin karakterinde,tsh test limitinin tam kanda 4700 miu/l e kadar olduğu görüldü. Hassasiyet Hassasiyet tipik olarak tam kanda 1 miu/l den daha düşüktür. Hassasiyet, üç farklı testte 28 replikasyon ile sıfır kalibratörün ortalama doz cevabı belirlenmesinden bulunan OD ile 2 SD doz cevabının belirlenmesi ile ilgili analitin konsantrasyonu olarak tanımlanmıştır. SİPARİŞ BİLGİSİ VE TEKNİK SERVİS ELEGANCE NEONATAL TSH ELISA Railway Parade, Marrickville NSW 2204, AVUSTURALYA Telefon +61 (0) ücretsiz arama hattı Fax +61 (0) sales@bioclone.com.au Web TEKNİK SERVİS Tam teknik servise Bioclone on +61 (0) ya da ücretsiz arama hattından ulaşabilirsiniz. GARANTİ GARANTİ Üretici, diyagnostik kitin, kullanım prosedürü dışındaki kullanımlar için hiçbir garanti vermez. Diyagnostik kitin amacı dışındaki kullanımlarda, kullanıcı kendi riskini kendisi alır. Üretici, kitin amacı dışında kullanıldığı durumunda da tüm ticari garantiyi reddeder.kitin kullanımında direktiflere göre çalışıldığında oluşan her türlü başarısızlık durumunda kit değişimi sınırlıdır. Bioclone Australia Pty Limited ve onun distribütörleri kitin değişimini ya da alınan kitin para iadesini sınırlandırır. Bioclone Australia Pty Limited, malın zarar görmesinden, üründen kaynaklana kişisel kaza ya da ekonomik kayıptan sorumlu değildir.. BÖLÜM No.: EKBTN Ed. 7 Revizyon tarihi: 25 Mayıs 2004

ELEGANCE NEONATAL IRT ELİZA KİTİ

ELEGANCE NEONATAL IRT ELİZA KİTİ KULLANIM AMACI ELEGANCE Neonatal IRT ELISA, neonatal spot insan kanından immunreaktif tripsinojenin (IRT) değerini in vitro diyagnostik kantitatif ölçümlerde kullanılmak için üretilmiştir ELEGANCE ELİZA

Detaylı

ELEGANCE FSH ELİZA KİTİ

ELEGANCE FSH ELİZA KİTİ KULLANIM AMACI ELEGANCE FSH ELİZA, insan serum ya da plazmasındaki folikül uyarıcı hormon (FSH) değerini bulmak için in vitro diyagnostik kantitatif ölçümlerde kullanılmak üzere üretilmiştir. ELEGANCE

Detaylı

ELEGANCE PROLAKTİN ELİZA KİTİ

ELEGANCE PROLAKTİN ELİZA KİTİ KULLANIM AMACI ELEGANCE Neonatal PROLAKTİN ELISA, insan serum ya da plazmasındaki Prolaktin (PRL) değerini bulmak için in vitro diyagnostik kantitatif ölçümlerde, kullanılmak üzere üretilmiştir. ELEGANCE

Detaylı

ELEGANCE BÜYÜME HORMONU ELİZA KİTİ

ELEGANCE BÜYÜME HORMONU ELİZA KİTİ KULLANIM AMACI ELEGANCE GH ELİZA, insan serum ya da plazmasındaki büyüme hormonu (GH)değerini bulmak için in vitro diyagnostik kantitatif ölçümlerde kullanılmak üzere üretilmiştir ELEGANCE ELİZA KİTİNİN

Detaylı

ELEGANCE FT 4 ELİZA KİTİ

ELEGANCE FT 4 ELİZA KİTİ KULLANIM AMACI ELEGANCE TSH ELISA, insan serum ve plazmasındaki Serbest tiroksin hormonunun değerini (FT4) in vitro diyagnostik kantitatif ölçümlerde kullanılmak için üretilmiştir. ELEGANCE ELİZA KİTİNİN

Detaylı

ELEGANCE PROGESTERON ELİZA KİTİ

ELEGANCE PROGESTERON ELİZA KİTİ KULLANIM AMACI ELEGANCE FSH ELİZA, serum ya da plazmadaki progesteron (P 4 ) değerini bulmak için in vitro diyagnostik kantitatif ölçümlerde kullanılmak üzere üretilmiştir. ELEGANCE ELİZA KİTİNİN PRENSİBİ

Detaylı

İdrarda İyot Test Kiti

İdrarda İyot Test Kiti KULLANIM AMACI İdrarda iyot kiti, insanlarda idrarda iyot eksikliğini (IDD) miktarını tayin etmek için kullanılır.). İDRARDA İYOT TESTİNİN PRENSİNİ İdrarda iyot testi, yalnızca mikro pleyt fortmatta olan,

Detaylı

ELEGANCE NEONATAL PHENYLALANINE ASSAY KIT

ELEGANCE NEONATAL PHENYLALANINE ASSAY KIT REF 40 EPHE0500 40 EPHE2500 TEST 500 2500 GARANTİ Teşhis kitinden başka açık garanti yapmayan üretici, üreticinin yazılı talimatlarına göre kullanıldığında belirlenmiş analitlerle ölçülecektir. Teşhis

Detaylı

(Alerjenik bileşim için ekteki uygun sertifikaya bakın)

(Alerjenik bileşim için ekteki uygun sertifikaya bakın) RIDA AlleergyScreen Item no: A2141/A2142 Item no: A2241/A2242 Item no: A2341/A2342 Item no: A2441/A2442 Panel 1 (20 farklı allerjen) Panel 2 (20 solunum allerjeni) Panel 3 (20 gıda allerjeni) Panel 4 (20

Detaylı

RTA DNA qpcr Probe Master Mix

RTA DNA qpcr Probe Master Mix RTA DNA qpcr Probe Master Mix Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi -- 2012-01 DNA'nın gerçek zamanlı tayini ve miktar ölçümü için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09030025 25 test 09030100 100 test 09030500

Detaylı

MAIA Pesticide MultiTest

MAIA Pesticide MultiTest MAIA Pesticide MultiTest GIDALARDA PESTİSiT KALINTILARI İÇİN AB MAKSİMUM KALINTI LİMİTLERİ İLE UYUMLU ÇOKLU KALINTI TARAMA TESTİ Microplate Acetylcholinesterase Inhibition Assay (MAIA) katı veya sıvı gıda

Detaylı

QMS TOPIRAMAT. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları TOPIRAMATE KONTROLLERİ 0374181 1-3

QMS TOPIRAMAT. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları TOPIRAMATE KONTROLLERİ 0374181 1-3 0155241-C October, 2014 QMS TOPIRAMAT İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu prospektüste

Detaylı

RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti

RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-12 DNA parçalarının agaroz jelden geri kazanımı ve PZR ürünlerinin saflaştırılması için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09009050

Detaylı

RIDASCREEN Biotin Makale No.: H 1601

RIDASCREEN Biotin Makale No.: H 1601 RIDASCREEN Biotin Makale No.: H 1601 R-Biopharm AG. Landwehrstr. 54, D 64293 Damstadt, Germany Tel: + 49 (0) 61 51 81 02-0 / Telefax + 49 (0) 61 51 81 02-20 1 RIDA SCREEN Biotin 1. Kullanım Amacı In vitro

Detaylı

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KONTROLLERİ 0374090

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KONTROLLERİ 0374090 0155206-D-TR October, 2014 QMS LAMOTRIGINE İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu prospektüste

Detaylı

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KALİBRATÖRLERİ 0373787

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KALİBRATÖRLERİ 0373787 0155199-E-TR November, 2014 QMS LAMOTRIGINE İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu

Detaylı

attomol apo B-100 quicktype

attomol apo B-100 quicktype attomol apo B-100 quicktype İnsan apolipoprotein B-100 (apo B-3500 mutasyonu) gen inde 10708G>A geçiş tespitine yönelik kit Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 20 tespit sipariş numarası: 1015

Detaylı

KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ EKSTERNAL KALİTE KONTROL PROGRAMI IMMUNOASSAY TALİMATI

KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ EKSTERNAL KALİTE KONTROL PROGRAMI IMMUNOASSAY TALİMATI Kullanım amacı KBUDEK Immunoassay Dış Kalite Kontrol Programı, bu programa katılan her bir laboratuvarın performansını diğer laboratuvarlarla test, yöntem ve cihaz bazında karşılaştırılmasını sağlamak

Detaylı

KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ EKSTERNAL KALİTE KONTROL PROGRAMI

KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ EKSTERNAL KALİTE KONTROL PROGRAMI Kullanım amacı KBUDEK Immunoassay Eksternal Kalite Kontrol Programı, bu programa katılan her bir laboratuvarın performansını diğer laboratuvarlarla test, yöntem ve cihaz bazında karşılaştırılmasını sağlamak

Detaylı

Çiğ, işlenmiş ve karışık et, süt ve plazmada tür içeriğinin kalitatif tespiti için F.A.S.T. IMMUNOSTICK ET TÜRLERİ TARAMA KİTİ

Çiğ, işlenmiş ve karışık et, süt ve plazmada tür içeriğinin kalitatif tespiti için F.A.S.T. IMMUNOSTICK ET TÜRLERİ TARAMA KİTİ Çiğ, işlenmiş ve karışık et, süt ve plazmada tür içeriğinin kalitatif tespiti için F.A.S.T. IMMUNOSTICK ET TÜRLERİ TARAMA KİTİ İÇERİK BÖLÜM SAYFA NUMARASI 1 2 F.A.S.T (FOOD ANALYTE SCREENING TESTS) 2 2

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Alkali Fosfataz Lökosit Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5057-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Kan, kemik iliği veya doku numunelerinde

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Grocott Methenamin Gümüş Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5058-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Mantarların ışık mikroskobisi ile incelenmesi

Detaylı

RTA Kandan Genomik DNA İzolasyon Kiti

RTA Kandan Genomik DNA İzolasyon Kiti RTA Kandan Genomik DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-05 IVD İnsan kan örneklerinden in vitro tanı amaçlı genomik nükleik asit izolasyon ve saflaştırması için In vitro tanı amaçlı

Detaylı

RIDASCREEN Echinococcus IgG

RIDASCREEN Echinococcus IgG RIDASCREEN Echinococcus IgG Makale no: K7621 R-Biopharm AG, An der neuen Bergstraße 17, D-64297 Darmstadt, Almanya Telefon: +49 6151 8102-0 / Fax: +49 6151 8102-20 1. Kullanım amacı İn-vitro diagnostik

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Gümüşleme Retikulum Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5077-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Bağ ve destek dokularındaki gümüş tutucu retiküler

Detaylı

G/M1010: İndirek immunoenzim testi, insan serumunda, parainfluenza 1 virus oluşan IgG ve /veya IgM antikorlarını test etmek için kullanılır. 96 test.

G/M1010: İndirek immunoenzim testi, insan serumunda, parainfluenza 1 virus oluşan IgG ve /veya IgM antikorlarını test etmek için kullanılır. 96 test. 1 G/M1010: İndirek immunoenzim testi, insan serumunda, parainfluenza 1 virus oluşan IgG ve /veya IgM antikorlarını test etmek için kullanılır. 96 test. GİRİŞ Parainfluenza virüsleri serotipler 1, ve 3,

Detaylı

ANALİTİK ÖLÇÜM YÖNTEMLERİNİN LABORATUVARA KURULMASI İLE İLGİLİ HESAPLAMALAR. Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK ADÜTF Biyokimya AD 2005

ANALİTİK ÖLÇÜM YÖNTEMLERİNİN LABORATUVARA KURULMASI İLE İLGİLİ HESAPLAMALAR. Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK ADÜTF Biyokimya AD 2005 ANALİTİK ÖLÇÜM YÖNTEMLERİNİN LABORATUVARA KURULMASI İLE İLGİLİ HESAPLAMALAR Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK ADÜTF Biyokimya AD 2005 1 Yöntem Seçiminde Göz Önünde Bulundurulacak Özellikler 1 *Yönteme ilişkin

Detaylı

INNOTEST HIV Antigen mab Neutralization Reagents

INNOTEST HIV Antigen mab Neutralization Reagents KOD: FRI58431 80565 INNOTEST HIV Antigen mab Neutralization Reagents 28698 v2 2017-04-25 p 1/6 INNOTEST HIV Antigen mab Neutralization Reagents Türkçe Üretici: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052

Detaylı

attomol HLA-B*27 Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 1.Giriş 2. Genel Açıklamalar

attomol HLA-B*27 Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 1.Giriş   2. Genel Açıklamalar attomol HLA-B*27 HLA-B*27 in tespitine yönelik kit (Doku tiplemesi için kullanmayın!) Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 40 tespit sipariş numarası: 1030 1.Giriş İnsan lökosit antijenleri(hla)

Detaylı

Klinik Mikrobiyoloji Laboratuarında Validasyon ve Verifikasyon Kursu 12 Kasım 2011 Cumartesi Salon C (BUNIN SALONU) Kursun Amacı:

Klinik Mikrobiyoloji Laboratuarında Validasyon ve Verifikasyon Kursu 12 Kasım 2011 Cumartesi Salon C (BUNIN SALONU) Kursun Amacı: Klinik Mikrobiyoloji Laboratuarında Validasyon ve Verifikasyon Kursu 12 Kasım 2011 Cumartesi Salon C (BUNIN SALONU) Kursun Amacı: Katılımcılara; klinik mikrobiyoloji laboratuarlarında doğru, geçerli ve

Detaylı

RIDASCREEN Leishmania Ab

RIDASCREEN Leishmania Ab RIDASCREEN Leishmania Ab Makale no: K7121 R-Biopharm AG, An der neuen Bergstraße 17, D-64297 Darmstadt, Almanya Telefon: +49 (0) 6151 8102-0 / Fax: +49 (0) 6151 8102-20 1. Kullanım amacı İn vitro diagnostik

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Alsiyan Mavisi ph: 2,5 Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5053-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Doku kesitlerinde asit mukopolisakkaridlerin

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Sudan Siyahı Lökosit Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5001-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Lökositlerde sudanofilik granüllerin ışık mikroskobisi

Detaylı

AESKULISA IA2 SL Ref 3605

AESKULISA IA2 SL Ref 3605 AESKULISA Ref 3605 Ürün Ref. 3605 Ürün Tanımı Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Kullanım amacı... 1 2 Klinik Uygulama ve Test Prensibi... 1 3 Kit İçerikleri... 2 4 Saklama ve Raf Ömrü... 2 5 Kullanım Önlemleri...

Detaylı

B.R.A.H.M.S FREE BHCG KRYPTOR Kullanım Klavuzu. Bu versiyon önceki tüm kullanıcı manuellerinin yerine geçer.

B.R.A.H.M.S FREE BHCG KRYPTOR Kullanım Klavuzu. Bu versiyon önceki tüm kullanıcı manuellerinin yerine geçer. B.R.A.H.M.S. Aktiengesellschaft Haberleşme: B.R.A.H.M.S FREE BHCG KRYPTOR Kullanım Klavuzu Sipariş B.R.A.H.M.S, B.R.A.H.M.S Aktiengesellschaft ın kayıtlı ticari markasıdır. Bu dökümandaki diğer ürün isimleri,

Detaylı

Protein C Antijen Test Kit REF 5285

Protein C Antijen Test Kit REF 5285 Protein C Antijen Test Kit REF 5285 In Vitro Diagnostik kullanım için KULLANIM AMACI Sitratlı insan plazmasında Protein C Antijen kantitatif tespiti için bir enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) testidir.

Detaylı

HERPES SIMPLEX 2 ELISA IgG/IgM (gg2 purified)

HERPES SIMPLEX 2 ELISA IgG/IgM (gg2 purified) 1 3G VIRCELL IgG POZİTİF KONTROL : 500 µl pozitif kontrol serum IgG için, Prokilin içerir. HERPES SIMPLEX ELISA IgG/IgM (gg purified) G/M1013: İndirek immunoenzim testi, insan serumunda, herpes simplex

Detaylı

AESKULISA GAD65 SL Ref 3606

AESKULISA GAD65 SL Ref 3606 AESKULISA Ref 3606 Ürün Ref. 3606 Ürün Tanımı Manuel Rev. No. 002 : 2015-10-16 Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Kullanım amacı... 1 2 Klinik Uygulama ve Test Prensibi... 1 3 Kit İçerikleri... 2 4 Saklama

Detaylı

attomol lactose intolerance C>T quicktype

attomol lactose intolerance C>T quicktype attomol lactose intolerance -13910C>T quicktype İnsan laktase-genine karşı -13910C>T geçiş tespitine yönelik mutasyon testi Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 20 tespit sipariş numarası: 1045

Detaylı

İÇERİK TABLOSU. In vitro diagnostik medikal gereç. Lot numarası. Katalog numarası. İle Kullanım. Kullanım bilgileri. Sıcaklık sınırlamaları

İÇERİK TABLOSU. In vitro diagnostik medikal gereç. Lot numarası. Katalog numarası. İle Kullanım. Kullanım bilgileri. Sıcaklık sınırlamaları İÇERİK TABLOSU Kullanılan Semboller... 5 Türkçe Kullanım Amacı... 8 Test Prensibi... 8 Klinik Özgeçmiş... 9 Reaktifler... 9 Tanımlama,kullanım için hazırlama ve saklama koşulları.. 9 Kit içeriğinde olmayan

Detaylı

Portatif ph Metre. www.novatekanalitik.com. Teknik Özellikler. Arkadan aydınlatmalı, sıvı kristal ekran

Portatif ph Metre. www.novatekanalitik.com. Teknik Özellikler. Arkadan aydınlatmalı, sıvı kristal ekran Portatif ph Metre Teknik Özellikler Ekran Arkadan aydınlatmalı, sıvı kristal ekran Tuş Takımı 6 tuşlu membran tuş takımı Ölçüm aralıkları ph ñ2.00 to 19.99 mv ± 1400 Sıcaklık ñ20.0 to 150.0 C (ñ4.0 to

Detaylı

KULLANIM TALİMATLARI

KULLANIM TALİMATLARI KULLANIM TALİMATLARI n Formalin de Parasite Suspensions KULLANIM AMACI Microbiologics Parasite Suspensions, bilinen özelliklere sahip spesifik parazit popülasyonları içeren kalite kontrol karşılaştırma

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Rose Quick Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5027-100, 5027-500, 5027-1000 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Sperm morfolojisinin hızlı boyama

Detaylı

artus BK Virus QS-RGQ Kit

artus BK Virus QS-RGQ Kit artus BK Virus QS-RGQ Kit Performans Özellikleri artus BK Virus QS-RGQ Kit, Versiyon 1, 4514363 Testi gerçekleştirmeden önce www.qiagen.com/products/artusbkvirusrgpcrkit.aspx adresinde yeni elektronik

Detaylı

Metamfetamin Mikrolevha EIA Oral Sıvı Uygulaması Cozart RapiScan Toplayıcısı

Metamfetamin Mikrolevha EIA Oral Sıvı Uygulaması Cozart RapiScan Toplayıcısı COZART Metamfetamin Mikrolevha EIA Oral Sıvı Uygulaması Cozart RapiScan Toplayıcısı M220R1 (Mayıs 2003) Amaçlanan Kullanım Oral Sıvı için Cozart Bioscience Metamfetamin EIA seti klinik ve adli laboratuarlarda

Detaylı

KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ EKSTERNAL KALİTE KONTROL PROGRAMI IMMUNOASSAY TALİMATI

KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ EKSTERNAL KALİTE KONTROL PROGRAMI IMMUNOASSAY TALİMATI Yeterlilik Testi Düzenleyicisi olarak faaliyet gösteren Klinik Biyokimya Uzmanları Derneği (KBUD) Iktisadi İşletmesi, TÜRKAK'tan AB-0010-YT numarası ile TS EN ISO/IEC 17043:2013 uluslararası standardına

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Kongo Kırmızısı Highman Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5110-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Amiloidlerin ışık mikroskopisi ile incelenmesi

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : MGG Quick Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5024-100, 5024-500T, 5024-1000, 5024-2000T 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Vücut sıvılarındaki hücrelerin

Detaylı

TANIMLAR. Dr. Neriman AYDIN. Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

TANIMLAR. Dr. Neriman AYDIN. Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı TANIMLAR Dr. Neriman AYDIN Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı In-vitro tanı Sürekli doğru sonuç Amaca uygun Zamanında Uygun maliyet In-vitro tanı elemanları Kitler

Detaylı

Avian Flu Screening&Typing H5, H7

Avian Flu Screening&Typing H5, H7 REF V-34-50R VER 04.03.08 Avian Flu Screening&Typing H5, H7 Kullanılan Semboller REF Liste Numarası 2-8 C/ -20 C de saklayın RUO Sadece Araştırma Kullanımı için Dikkat! LOT Lot Numarası VER Versiyon Son

Detaylı

MİKROBİYOLOJİK TARAMA TEST ÇALIŞILMA ESASLARI VE BAĞIŞÇI POZİTİFLİĞİNE YAKLAŞIM

MİKROBİYOLOJİK TARAMA TEST ÇALIŞILMA ESASLARI VE BAĞIŞÇI POZİTİFLİĞİNE YAKLAŞIM TRF.PR.05 11.04.2012 01.02.2016 01 1/5 1.AMAÇ.Hastalara ait kan örneklerinde yapılması gereken mikrobiyolojik testleri, bu testlerin çalışma yöntemlerini ve kalite kontrol gereklerini belirlemektir.. 2.KAPSAM

Detaylı

Brusellozda laboratuvar tanı yöntemleri 14.02.2006 1

Brusellozda laboratuvar tanı yöntemleri 14.02.2006 1 Brusellozda laboratuvar tanı yöntemleri 14.02.2006 1 Spesifik tanı yöntemleri: 1. Direk (kült ltür r ve bakterinin gösterilmesi) g 2. Antikorların n gösterilmesig 1.Standart tüp aglütinasyonu 2.Rose Bengal

Detaylı

ANALĐZ ĐÇĐN GEREKLĐ EKĐPMANLAR. Mikro pipet (1000 µl) Ependorf tüpü (1.5 ml) Cam tüp (16X100 mm)

ANALĐZ ĐÇĐN GEREKLĐ EKĐPMANLAR. Mikro pipet (1000 µl) Ependorf tüpü (1.5 ml) Cam tüp (16X100 mm) 1 GĐRĐŞ Toplam lipid tayininde sülfo-fosfo-vanillin reaksiyonu takip edilmekte olup hızlı güvenilir ve kolay bir yöntem olduğu için tercih edilmiştir. Serum içerisindeki toplam lipid miktarının kantitatif

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : May-Grünwald Giemsa Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5025-100, 5025-500, 5025-1000 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Kan hücrelerinin, lenfohemopoetik

Detaylı

Klinik Mikrobiyoloji Testlerinde Doğrulama (verifikasyon) ve Geçerli Kılma (validasyon)

Klinik Mikrobiyoloji Testlerinde Doğrulama (verifikasyon) ve Geçerli Kılma (validasyon) Klinik Mikrobiyoloji Testlerinde Doğrulama (verifikasyon) ve Geçerli Kılma (validasyon) Kaynaklar Mikrobiyolojik prosedürleri doğrulama / geçerli kılmaya ilişkin aşağıdaki uluslararası kaynaklar önerilir

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Truant Auramin Rodamin Aside Dirençliler Floresan Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5118-100, 5118-500, 5118-1000 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı:

Detaylı

RTA Plazmid DNA İzolasyon Kiti

RTA Plazmid DNA İzolasyon Kiti RTA Plazmid DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-12 Bakteri örneklerinden plazmid DNA izolasyonu ve saflaştırılması için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09007050 50 test 09007100

Detaylı

Tissue_LC_200_V7_DSP ve Tissue_HC_200_V7_DSP (QIAsymphony DSP DNA Mini Kiti için kullanıcı açısından doğrulanmıştır)

Tissue_LC_200_V7_DSP ve Tissue_HC_200_V7_DSP (QIAsymphony DSP DNA Mini Kiti için kullanıcı açısından doğrulanmıştır) Ağustos 2015 QIAsymphony SP Protokol Sayfası Tissue_LC_200_V7_DSP ve Tissue_HC_200_V7_DSP (QIAsymphony DSP DNA Mini Kiti için kullanıcı açısından doğrulanmıştır) Bu belge Kit Versiyonu 1 için Tissue_LC_200_V7_DSP

Detaylı

RIDASCREEN Bordetella IgA, IgG, IgM

RIDASCREEN Bordetella IgA, IgG, IgM RIDASCREEN Bordetella IgA, IgG, IgM Makale no:k2511 (IgA) K2521 (IgG) K2531 (IgM) R-Biopharm AG, An der neuen Bergstraße 17, D-64297 Darmstadt, Almanya Telefon: +49 61 51 81 02-0 / Fax: +49 61 51 81 02-20

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ KALİTE KONTROL ve TEST KALİBRASYON PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ KALİTE KONTROL ve TEST KALİBRASYON PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 6 1. Amaç Tıbbi Biyokimya Laboratuvarında rastgele ve sistematik hataları önlemek, doğru ve güvenilir test sonuçları elde etmek için iç ve dış kalite kontrol yöntemleri, bakım-kalibrasyonu

Detaylı

İÇERİK TABLOSU. Kullanılan Semboller Üretici. In vitro diagnostik medikal gereç. Lot numarası. Katalog numarası. ile Kullanım. Kullanım bilgileri

İÇERİK TABLOSU. Kullanılan Semboller Üretici. In vitro diagnostik medikal gereç. Lot numarası. Katalog numarası. ile Kullanım. Kullanım bilgileri İÇERİK TABLOSU Kullanılan Semboller... 5 Türkçe Kullanım Amacı... 9 Test Prensibi... 9 Reaktifler... 9 Tanımlama,kullanım için hazırlama ve saklama koşulları.. 9 Kit içeriğinde olmayan gerekli materyaller...

Detaylı

Mitokondrial DNA Analiz Paneli

Mitokondrial DNA Analiz Paneli FAST-mtDNA Sequencing Kit Mitokondrial DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR...

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Fite Aside Dirençliler Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5112-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Histolojik kesitlerde, balgam ve kültür yaymalarında

Detaylı

CHLAMYDIA TRACHOMATIS ELISA IgG/IgM

CHLAMYDIA TRACHOMATIS ELISA IgG/IgM 0318 EN 1 G/M1017: İndirek immunoenzim testi, insan serumunda, Chlamydophila trachomatis karşı oluşan IgG ve /veya IgM antikorlarını test etmek için kullanılır. 96 test. GİRİŞ C. trachomatis cinsel yoldan

Detaylı

KLOR (Cl2) ANALİZ YÖNTEMİ

KLOR (Cl2) ANALİZ YÖNTEMİ S a y f a 1 KLOR (Cl2) ANALİZ YÖNTEMİ YÖNTEMİN ESASI VE PRENSİBİ Klor, ph 8 de veya daha düşük bir ph da potasyum iyodür çözeltisinden iyotu serbest bırakacaktır. Serbest iyot, indikatör olarak nişasta

Detaylı

HASTA BAŞI TEST CİHAZI (glukometre) Uz.Dr.Fatma ÇORCU BARAN

HASTA BAŞI TEST CİHAZI (glukometre) Uz.Dr.Fatma ÇORCU BARAN HASTA BAŞI TEST CİHAZI (glukometre) Uz.Dr.Fatma ÇORCU BARAN Glukometre Nedir? Hastanenin servis katlarında sağlık çalışanlarının veya ev kullanıcılarının da kullandığı küçük cep tipi elektronik cihazlardır.

Detaylı

RIDASCREEN Toxocara IgG

RIDASCREEN Toxocara IgG RIDASCREEN Toxocara IgG Makale no: K7421 R-Biopharm AG, An der neuen Bergstraße 17, D-64297 Darmstadt, Almanya Telefon: +49 6151 8102-0 / Fax: +49 6151 8102-20 1. Kullanım amacı İn vitro diagnostik kullanım

Detaylı

Laboratuar ortamındaki kullanımı

Laboratuar ortamındaki kullanımı Laboratuar ortamındaki kullanımı İçindekiler Velcorin Laboratuar ortamındaki kullanımı Sayfa 3 5 Giriş Sayfa 3 Güvenlik tedbirleri Sayfa 3 Çalışma metodu (sensorik) Sayfa 4 Çalışma metodu (mikrobiyolojik)

Detaylı

RIDASCREEN Mycoplasma pneumoniae IgA, IgG, IgM

RIDASCREEN Mycoplasma pneumoniae IgA, IgG, IgM RIDASCREEN Mycoplasma pneumoniae IgA, IgG, IgM Makale no:k4311 (IgA) K4321 (IgG) K4331 (IgM) R-Biopharm AG, An der neuen Bergstraße 17, D-64297 Darmstadt, Almanya Telefon: +49 61 51 81 02-0 / Fax: +49

Detaylı

BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli

BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli FAST-BRCA Sequencing Kit BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR... 3 5

Detaylı

Standard 200x (özel saklama sıcaklıklarından dolayı ayrı kutularda paketlenmiştir 80297) Örnek Diluent

Standard 200x (özel saklama sıcaklıklarından dolayı ayrı kutularda paketlenmiştir 80297) Örnek Diluent İçerik Tablosu Türkçe Kullanılan Semboller... 5 Kullanım Amacı... 6 Test Prensibi... 6 Reaktifler... 6 Tanımlama,kullanım için hazırlama ve saklama koşulları... 6 Kit içeriğinde olmayan gerekli materyaller...

Detaylı

attomol VZV-DNA-LINA Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 1.Giriş

attomol VZV-DNA-LINA Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 1.Giriş attomol VZV-DNA-LINA Beyin omurilik sıvısı ve swab numunelerinde VZV-DNA tespitine yönelik test Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 20 tespit sipariş numarası: 1035 1.Giriş Varicella zoster (VZV)

Detaylı

SHKS-DTL. Değerlendirme Ölçütü STANDARTLAR. Standart No. Revizyon. Sonuç. Puan

SHKS-DTL. Değerlendirme Ölçütü STANDARTLAR. Standart No. Revizyon. Sonuç. Puan SHKS-DTL Revizyon Standart No Değerlendirme Ölçütü STANDARTLAR Puan Sonuç 00 01 00 Laboratuvarda çalışılan tüm testleri içeren test rehberi bulunmalıdır. 10 00 01 01 Test rehberi; 00 01 01 o Örneklerin

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Masson Trikrom Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5022-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Bağ ve destek dokularının boyanarak ışık mikroskobisi

Detaylı

Listeria Monocytogenes Real time PCR Tespit Kiti

Listeria Monocytogenes Real time PCR Tespit Kiti Listeria Monocytogenes Real time PCR Tespit Kiti Protokol PD LM00 0 50 Reaksiyon REŞİT GALİP CADDESİ 74-7 06700 ÇANKAYA, ANKARA, TÜRKİYE T +90 32 447 22 79 / 80 F +90 32 447 22 07 W www.bmlabosis.com İnternal

Detaylı

Et, Süt ve ürünlerinde ph ölçümü

Et, Süt ve ürünlerinde ph ölçümü Et, Süt ve ürünlerinde ph ölçümü İçindekiler; CRISON batırma tipi elektrot Elektrot hazırlanması Kalibrasyon Ölçümler Temizleme Koruma Rejenerasyon Sorun giderme Elektrot ömrü Modeller Puncture electrodes:

Detaylı

Kistik Fibrozis DNA Analiz Paneli

Kistik Fibrozis DNA Analiz Paneli FAST-CFTR Sequencing Kit Kistik Fibrozis DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR...

Detaylı

attomol HSV 1, 2 Screening-DNA-LINA

attomol HSV 1, 2 Screening-DNA-LINA attomol HSV 1, 2 Screening-DNA-LINA Beyin omurilik sıvısında ve swab numunelerinde HSV tip 1- ve tip 2- DNA yı tespit etmek için yapılan test Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 20 tespit sipariş

Detaylı

Enzygnost Anti-HAV HAV. Kullanım Amacı. Özet ve Açıklama. Yöntem Prensibi. Reaktifler

Enzygnost Anti-HAV HAV. Kullanım Amacı. Özet ve Açıklama. Yöntem Prensibi. Reaktifler HAV Revizyon çubuğu, önceki versiyonda yapılan güncellemeleri göstermektedir. Kullanım Amacı İnsan serumu veya plazmasındaki hepatit A virüsü antijenine karşı belirli antikorların kalitatif tespiti veya

Detaylı

M47 MICROGEN STREP MICROGEN

M47 MICROGEN STREP MICROGEN M47 MICROGEN STREP MICROGEN Strep; kültür ortamından Streptococcus Lancefield gruplarının (A, B, C, D, F ve G) tespitini hızlı bir şekilde gerçekleştiren latex slide aglütasyon testidir. İnsanda enfeksiyona

Detaylı

RIDASCREEN VZV IgA, IgG, IgM

RIDASCREEN VZV IgA, IgG, IgM RIDASCREEN VZV IgA, IgG, IgM Makale no:k5611 (IgA) K5621 (IgG) K5631 (IgM) R-Biopharm AG, An der neuen Bergstraße 17, D-64297 Darmstadt, Almanya Telefon: +49 61 51 81 02-0 / Fax: +49 61 51 81 02-20 1.

Detaylı

Eylül 2015 artus HSV-1/2 QS-RGQ Kiti: Performans Özellikleri

Eylül 2015 artus HSV-1/2 QS-RGQ Kiti: Performans Özellikleri Eylül 2015 artus HSV-1/2 QS-RGQ Kiti: Performans Özellikleri artus HSV-1/2 QS-RGQ Kiti, Versiyon 1 4500363 Testi gerçekleştirmeden önce www.qiagen.com/products/artushsv- 12pcrkitce.aspx adresinde yeni

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Giriş

Kullanım Kılavuzu Giriş Kullanım Kılavuzu Giriş 1.Kullanım Amacı 2 2. Klinik Uygulamalar ve Test prensibi 2 3. Kit İçeriği 3 4. Saklama ve Raf Ömrü 3 5. Kullanım önerileri 4 6. Numune toplama, hazırlama ve saklama 4 7. Test prosedürü

Detaylı

VAN HALK SAĞLIĞI LABORATUVAR A AİT SARF MALZEME TEKNİK ŞARTNAMESİ BİRİM DEĞERİ TALEP EDİLEN MİKTAR

VAN HALK SAĞLIĞI LABORATUVAR A AİT SARF MALZEME TEKNİK ŞARTNAMESİ BİRİM DEĞERİ TALEP EDİLEN MİKTAR VAN HALK SAĞLIĞI LABORATUVAR A AİT SARF MALZEME TEKNİK ŞARTNAMESİ Sıra No HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI SARF MALZEME İHTİYAÇ LİSTESİ TALEP EDİLEN MİKTAR BİRİM DEĞERİ 1 VDRL(SİFİLİZ) 3 500 ADET 2 Anti-A 8 000

Detaylı

IGF-I ELISA REF AC-27F1 96

IGF-I ELISA REF AC-27F1 96 IGF-I ELISA İnsan serum veya plazmasında Insulin benzeri büyüme faktörü I (IGF-I) ün kantitatif tespiti için immunoenzimometrik test (IEMA) REF AC-27F1 96 Kullanım Amacı 2 In Vitro Diagnostik Kullanım

Detaylı

RTA Dokudan ve Parafine-Gömülü Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kiti

RTA Dokudan ve Parafine-Gömülü Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kiti RTA Dokudan ve Parafine-Gömülü Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-05 IVD İnsan dokusu ve parafine gömülü doku örneklerinden in vitro tanı amaçlı genomik nükleik asit

Detaylı

Protokolü PD S Reaksiyon

Protokolü PD S Reaksiyon Salmonella sp. Real time PCR Tespit Kiti Protokolü PD S00 0 50 Reaksiyon REŞİT GALİP CADDESİ 74-7 06700 ÇANKAYA, ANKARA, TÜRKİYE T +90 32 447 22 79 / 80 F +90 32 447 22 07 www.bmlabosis.com İnternal Pozitif

Detaylı

CalFast DIŞKIDA KALPROTEKTİN İÇİN KOLAY,GÜVENİLİR VE HIZLI TEST 20 DAKİKADAN KISA SÜREDE SONUÇ KANTİTATİF HIZLI TEST

CalFast DIŞKIDA KALPROTEKTİN İÇİN KOLAY,GÜVENİLİR VE HIZLI TEST 20 DAKİKADAN KISA SÜREDE SONUÇ KANTİTATİF HIZLI TEST 444 8 887 CalFast KANTİTATİF HIZLI TEST 20 DAKİKADAN KISA SÜREDE SONUÇ DIŞKIDA KALPROTEKTİN İÇİN KOLAY,GÜVENİLİR VE HIZLI TEST DIŞKIDA KALPROTEKTİN İN SAYISAL BELİRLENMESİ İÇİN HIZLI TEST KALPROTEKTİN

Detaylı

IRT neonatal screening ELISA

IRT neonatal screening ELISA Kullanım Talimatları IRT neonatal screening ELISA İmmünoreaktif Tripsinin (IRT) yeni doğmuş bebeklerden alınan kan örneklerinde kantitatif tespiti için enzim immünoassayı. Kistik Fibrozun (KF) neonatal

Detaylı

DEZENKON HNS (AgNPS) Antibakteriyel Yer ve Yüzey Dezenfektanı Sitotoksisite Testi Sonuç Raporu

DEZENKON HNS (AgNPS) Antibakteriyel Yer ve Yüzey Dezenfektanı Sitotoksisite Testi Sonuç Raporu DEZENKON HNS (AgNPS) Antibakteriyel Yer ve Yüzey Dezenfektanı Sitotoksisite Testi Sonuç Raporu ANTİMİKROBİYAL MADDELERİ ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE TEST LABORATUAR HİZMETLERİ TİC. LTD. ŞTİ. Karadeniz Teknik

Detaylı

α1-antitrypsin quicktype

α1-antitrypsin quicktype attomol α1-antitrypsin quicktype İnsan α-1 antitripsin gen inde M-, Z- and S-alellerin tespitine yönelik kit Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! Z-mutasyonun tespiti için 10 sipariş numarası:

Detaylı

D-dimer. Kullanım manueli REF 5250

D-dimer. Kullanım manueli REF 5250 D-dimer Kullanım manueli REF 5250 Fibrin D-dimer için Lateks Aglütinasyon Testi. 80 tespit için reaktifler Sadece in-vitro diagnostik kullanım içindir. I. KULLANIM AMACI Helena D-dimer fibrin D-dimerin

Detaylı

INNO-LIA HTLV I/II Score

INNO-LIA HTLV I/II Score KOD: FRI53074 80541 INNO-LIA HTLV I/II Score 28677 v5 2017-12-14 p 1/12 INNO-LIA HTLV I/II Score Türkçe Üretici: Fujirebio Europe N.V. Technologiepark 6 9052 Gent Belgium Tel. +32 9 329 13 29 BTW BE 0427.550.660

Detaylı

I. Analitik duyarlılık ve özgüllük II. Klinik duyarlılık ve özgüllük III. Kesinlik tekrarlanabilirlik IV. Doğruluk V. Doğrusallık (lineerite)

I. Analitik duyarlılık ve özgüllük II. Klinik duyarlılık ve özgüllük III. Kesinlik tekrarlanabilirlik IV. Doğruluk V. Doğrusallık (lineerite) SORU 1 IVD/CE belgesi olan kantitatif HBV DNA PCR testi satın alma aşamasında yöntem doğrulama (verifikasyon) yapmak istiyorsunuz. Hangi parametreleri mutlaka kontrol etmek isterseniz? I. Analitik duyarlılık

Detaylı

P z o itif Nega g ti a f

P z o itif Nega g ti a f Platelia Aspergillus Ag, serum örneklerinde aspergillus galaktomannan antijenini saptayan bir enzyme immun assay testidir. Test invaziv aspergillozis tanısında kullanılmaktadır. Kit prospektüsünde kalibratör

Detaylı

7900003 24 Test Circulating Tumor Cell Control Kit

7900003 24 Test Circulating Tumor Cell Control Kit 7900003 24 Test Circulating Tumor Cell Control Kit 1 KULLANIM AMACI In Vitro Diagnostik Kullanım İçindir CELLSEARCH Dolaşımdaki Tümör Hücresi Kontrolü Kiti nin, numune tespiti ve tanımlama sistemlerinin

Detaylı

B.R.A.H.M.S PCT Sensitive Kullanım Klavuzu. Bu ve rsiyon önceki tüm kullanıcı manuellerinin yerine geçer.

B.R.A.H.M.S PCT Sensitive Kullanım Klavuzu. Bu ve rsiyon önceki tüm kullanıcı manuellerinin yerine geçer. B.R.A.H.M.S. Aktiengesellschaft Haberleşme: B.R.A.H.M.S PCT Sensitive Kullanım Klavuzu Sipariş Tarih:.06.2007 B.R.A.H.M.S, B.R.A.H.M.S Aktiengesellschaft ın kayıtlı ticari markasıdır. Bu dökümandaki diğer

Detaylı

ANALİTİK YÖNTEMLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ. Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK ADÜTF Biyokimya AD 2004

ANALİTİK YÖNTEMLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ. Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK ADÜTF Biyokimya AD 2004 ANALİTİK YÖNTEMLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK ADÜTF Biyokimya AD 2004 1 Laboratuvarlarda yararlanılan analiz yöntemleri performans kalitelerine göre üç sınıfta toplanabilir: -Kesin yöntemler

Detaylı

Kullanım Talimatları SAS-3 SERUM PROTEIN. Katalog No:

Kullanım Talimatları SAS-3 SERUM PROTEIN. Katalog No: Kullanım Talimatları SAS-3 SERUM PROTEIN Katalog No: 300105 KULLANIM AMACI SAS-3 Serum Protein kiti agaroz jel elektroforezi ile serum proteinlerinin ayrılması ve miktarının belirlenmesini amaçlar. Farklı

Detaylı

NAT Yöntem onayı. Dr. A. Arzu Sayıner Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD

NAT Yöntem onayı. Dr. A. Arzu Sayıner Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD NAT Yöntem onayı Dr. A. Arzu Sayıner Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji AD Yöntem onayı (minimum) Doğruluk Ticari test (Verifikasyon) Tekrarlanabilirlik (intra-,inter-assay) Doğrusallık

Detaylı