PageSpeed Insights. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PageSpeed Insights. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın:"

Transkript

1 PageSpeed Insights Mobil 58 / 100 Hız Düzeltilmesi gerekenler: Tarayıcı önbellekleme özelliğinden yararlanın Statik kaynaklar için HTTP üstbilgilerinde bir süre sonu tarihi veya maksimum ömür ayarlamak, tarayıcıya, ağ üzerindeki kaynakları değil yerel diskte önceden indirilmiş olanları yüklemesini söyler. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın:

2 Mobil (süre sonu 4%B1nt%C4%B1-turta-tarifi-144x144.png (süre sonu (60 dakika) (60 dakika) (2 saat)

3 Mobil Oluşturmayı önleyen JavaScript ve CSS kodlarını ekranın üst kısmındaki içerikten kaldırın Sayfanızda oluşturmayı engelleyen 2 tane komut dosyası ve 12 tane CSS kaynağı var. Bu durum, sayfanızın oluşturulmasında gecikmeye neden oluyor. Sayfanızda ekranın üst kısmındaki içerikten hiçbiri aşağıdaki kaynakların yüklenmesi beklenmeden oluşturulamadı. Engelleyen kaynakları ertelemeyi veya eşzamansız olarak yüklemeyi ya da bu kaynakların önemli miktarda bölümünü doğrudan HTML'de satır içi yapmayı deneyin. Oluşturma engelleyici JavaScript'i kaldırın: Aşağıdakilerin CSS Yayınını optimize edin: ptouch-icons/css/wptouch-icons.css?ver=

4 Mobil Consider Fixing: Sıkıştırmayı etkinleştirin Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir. Aktarım boyutlarını 53,4 KB azaltmak için (%64 azalma) aşağıdaki kaynaklarda sıkıştırmayı etkinleştirin. sayfasının sıkıştırılması 53,4 KB tasarruf (%64 azalma) sağlayabilir. CSS'yi küçültün CSS kodunu küçültmek, baytlarca veriden tasarruf edilmesini sağlarken indirme ve ayrıştırma işlemlerini de hızlandırabilir. Boyutlarını 2,8 KB azaltmak için (%17 azalma) aşağıdaki kaynaklarda CSS'yi küçültün. kaynağının küçültülmesi, sıkıştırmadan sonra 916 B tasarruf (%18 azalma) sağlayabilir. kaynağının küçültülmesi, sıkıştırmadan sonra 730 B tasarruf (%11 azalma) sağlayabilir. ptouch-icons/css/wptouch-icons.css?ver=2.2 kaynağının küçültülmesi, sıkıştırmadan sonra 701 B tasarruf (%43 azalma) sağlayabilir. kaynağının küçültülmesi, sıkıştırmadan sonra 545 B tasarruf (%14 azalma) sağlayabilir.

5 Mobil HTML'yi küçültün HTML kodunu, içerdiği tüm satır içi JavaScript ve CSS ile birlikte küçültmek, baytlarca veriden tasarruf edilmesini sağlarken indirme ve ayrıştırma işlemlerini de hızlandırabilir. Boyutlarını 783 B azaltmak için (%13 azalma) aşağıdaki kaynaklarda HTML'yi küçültün. kaynağının küçültülmesi, sıkıştırmadan sonra 783 B tasarruf (%13 azalma) sağlayabilir. JavaScript'i küçültün JavaScript kodunu küçültmek, baytlarca veriden tasarruf edilmesini sağlarken indirme, ayrıştırma ve çalıştırma işlemlerini de hızlandırabilir. Boyutlarını 5,5 KB azaltmak için (%31 azalma) aşağıdaki kaynaklarda JavaScript'i küçültün. kaynağının küçültülmesi, sıkıştırmadan sonra 5,5 KB tasarruf (%31 azalma) sağlayabilir. Resimleri optimize edin Resimleri doğru şekilde biçimlendirmek ve sıkıştırmak, baytlarca veriden tasarruf edilmesini sağlayabilir. Boyutlarını 21,9 KB azaltmak için (%24 azalma) aşağıdaki resimleri optimize edin. sayfasının kayıpsız sıkıştırılması 15,8 KB tasarruf (%19 azalma) sağlayabilir.

6 Mobil data/uploads/iyiyemektarifleri_favicon.jpg adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 6,2 KB tasarruf sağlayabilir (%85 azalma). 2 Passed Rules Açılış sayfası yönlendirmelerinden kaçının Sayfanızda yönlendirme yok. Açılış sayfası yönlendirmelerinden kaçınma hakkında daha fazla bilgi edinin. Görünür içeriğe öncelik verin Ekranın üst kısmındaki içeriğinize doğru şekilde öncelik verilmiş. Görünür içeriğe öncelik verme hakkında daha fazla bilgi edinin. 99 / 100 Kullanıcı Deneyimi Consider Fixing: Hafifçe vurma hedeflerini uygun şekilde boyutlandırın Web sayfanızdaki bağlantılardan/düğmelerden bazıları dokunmatik ekranda kullanıcıların zorlanmadan hafifçe vurabilmeleri için çok küçük olabilir. Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak için bu hafifçe vurma hedeflerinin boyutlarını büyütmeyi düşünün. Aşağıdaki hafifçe vurma hedefleri, çevrelerindeki diğer hafifçe vurma hedeflerine çok yakın ve aralarında daha fazla boşluk olması gerekebilir. <div id="abgc" class="abgc">googlereklamları</div> hafifçe vurma hedefi başka 1 hafifçe vurma hedefine yakın final. <div id="abgc" class="abgc">googlereklamları</div> hafifçe vurma hedefi başka 1 hafifçe vurma hedefine yakın.

7 Mobil 5 Passed Rules İçeriği gizleyen uygulama yükleme geçiş reklamlarından kaçının Sayfanızda, içeriğin önemli bir kısmını gizleyen herhangi bir uygulama yükleme geçiş reklamı bulunmadığı anlaşılıyor. Uygulama yükleme geçiş reklamlarını kullanmaktan kaçınmanın önemi hakkında daha fazla bilgi edinin. Eklentilerden kaçınma Sayfanızda, içeriğin çok sayıda platformda kullanılabilir olmasını engelleyecek eklentiler kullanılmadığı anlaşılıyor. Eklentilerden kaçınmanın önemi hakkında daha fazla bilgi edinin. Görünümü yapılandırın Sayfanızda, cihazın boyutuyla eşleşen ve tüm cihazlarda düzgün olarak oluşturulmasına olanak tanıyan bir görünüm belirtiliyor. Görünüm yapılandırma ilgili daha fazla bilgi edinin. İçeriğin boyutunu görünüme göre ayarlayın Sayfanızın içeriği görünüme sığıyor. İçeriği görünüme göre boyutlandırma ile ilgili daha fazla bilgi edinin. Okunabilir yazı tipi boyutları kullanma Sayfanızdaki metin okunaklı. Okunaklı yazı tipi boyutları kullanma ile ilgili daha fazla bilgi edinin. Desktop

8 0 / 100 Hız Düzeltilmesi gerekenler: Tarayıcı önbellekleme özelliğinden yararlanın Statik kaynaklar için HTTP üstbilgilerinde bir süre sonu tarihi veya maksimum ömür ayarlamak, tarayıcıya, ağ üzerindeki kaynakları değil yerel diskte önceden indirilmiş olanları yüklemesini söyler. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın: (süre sonu

9 (süre sonu (süre sonu Hamsi-Tarifi.jpg Tarifi.jpg Tarifi.jpg B%C3%B6re%C4%9Fi-Tarifi.jpg

10 content/uploads/2015/01/zeytinya%c4%9fl%c4%b1-bamya-tarifi.jpg (süre sonu (süre sonu B1-Biberli-Somon-Bal%C4%B1g%C4%B1-Tarifi.jpg (süre sonu (süre sonu (süre sonu

11 (süre sonu (süre sonu (süre sonu (süre sonu

12 %B1-f%C4%B1r%C4%B1n-makarna-tarifi.png olatal%c4%b1-bisk%c3%bcvi-tatl%c4%b1s%c4%b1-tarifi.png (süre

13 sonu %B1nt%C4%B1-turta-tarifi-110x75.png (süre sonu

14

15 content/uploads/2016/03/tatl%c4%b1-patates-%c3%a7orbas%c4%b1-tarifi.jpg (2,9 dakika) (5 dakika) (5 dakika) (5 dakika) (5 dakika) (60 dakika) (60 dakika) (2 saat) Resimleri optimize edin Resimleri doğru şekilde biçimlendirmek ve sıkıştırmak, baytlarca veriden tasarruf edilmesini sağlayabilir. Boyutlarını 7,7 MB azaltmak için (%92 azalma) aşağıdaki resimleri optimize edin. adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 633,7 KB tasarruf sağlayabilir (%98 azalma).

16 adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 554,5 KB tasarruf sağlayabilir (%96 azalma). Tarifi.jpg adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 526,6 KB tasarruf sağlayabilir (%99 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 509,1 KB tasarruf sağlayabilir (%97 azalma). %B1-f%C4%B1r%C4%B1n-makarna-tarifi.png adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 488,8 KB tasarruf sağlayabilir (%96 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 474,5 KB tasarruf sağlayabilir (%97 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 420,8 KB tasarruf sağlayabilir (%96 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 420,2 KB tasarruf sağlayabilir (%79 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 417,6 KB tasarruf sağlayabilir (%79 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 328,1 KB tasarruf sağlayabilir (%84 azalma). Tarifi.jpg adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 284,2 KB tasarruf sağlayabilir (%96 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 271,6 KB tasarruf sağlayabilir (%95 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 261,3 KB tasarruf sağlayabilir (%96 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 236,1 KB tasarruf sağlayabilir (%98 azalma). olatal%c4%b1-bisk%c3%bcvi-tatl%c4%b1s%c4%b1-tarifi.png adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 222,9 KB tasarruf sağlayabilir (%90 azalma).

17 adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 208,9 KB tasarruf sağlayabilir (%98 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 136,8 KB tasarruf sağlayabilir (%98 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 114,6 KB tasarruf sağlayabilir (%87 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 99,1 KB tasarruf sağlayabilir (%97 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 92,3 KB tasarruf sağlayabilir (%98 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 90,2 KB tasarruf sağlayabilir (%97 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 87,9 KB tasarruf sağlayabilir (%93 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 85,9 KB tasarruf sağlayabilir (%96 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 85,3 KB tasarruf sağlayabilir (%98 azalma). B1-Biberli-Somon-Bal%C4%B1g%C4%B1-Tarifi.jpg adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 76,9 KB tasarruf sağlayabilir (%97 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 74,7 KB tasarruf sağlayabilir (%97 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 66,7 KB tasarruf sağlayabilir (%95 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 66,1 KB tasarruf sağlayabilir (%95 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 59 KB tasarruf sağlayabilir (%97 azalma).

18 adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 53,7 KB tasarruf sağlayabilir (%96 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 52,4 KB tasarruf sağlayabilir (%96 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 49,9 KB tasarruf sağlayabilir (%96 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 45,8 KB tasarruf sağlayabilir (%96 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 43,2 KB tasarruf sağlayabilir (%95 azalma). Hamsi-Tarifi.jpg adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 42,1 KB tasarruf sağlayabilir (%95 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 40,1 KB tasarruf sağlayabilir (%95 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 36 KB tasarruf sağlayabilir (%93 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 35,1 KB tasarruf sağlayabilir (%95 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 33,2 KB tasarruf sağlayabilir (%93 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 27,6 KB tasarruf sağlayabilir (%93 azalma). sayfasının kayıpsız sıkıştırılması 18,7 KB tasarruf (%12 azalma) sağlayabilir. adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 13,7 KB tasarruf sağlayabilir (%85 azalma). adresinin sıkıştırılması ve yeniden boyutlandırılması 10,5 KB tasarruf sağlayabilir (%84 azalma).

19 sayfasının kayıpsız sıkıştırılması 2,9 KB tasarruf (%53 azalma) sağlayabilir. Consider Fixing: Sıkıştırmayı etkinleştirin Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir. Aktarım boyutlarını 7,6 KB azaltmak için (%61 azalma) aşağıdaki kaynaklarda sıkıştırmayı etkinleştirin. sayfasının sıkıştırılması 7,6 KB tasarruf (%61 azalma) sağlayabilir. CSS'yi küçültün CSS kodunu küçültmek, baytlarca veriden tasarruf edilmesini sağlarken indirme ve ayrıştırma işlemlerini de hızlandırabilir. Boyutlarını 5,6 KB azaltmak için (%14 azalma) aşağıdaki kaynaklarda CSS'yi küçültün. kaynağının küçültülmesi, sıkıştırmadan sonra 4,7 KB tasarruf (%14 azalma) sağlayabilir. kaynağının küçültülmesi, sıkıştırmadan sonra 916 B tasarruf (%18 azalma) sağlayabilir. JavaScript'i küçültün

20 JavaScript kodunu küçültmek, baytlarca veriden tasarruf edilmesini sağlarken indirme, ayrıştırma ve çalıştırma işlemlerini de hızlandırabilir. Boyutlarını 2,1 KB azaltmak için (%31 azalma) aşağıdaki kaynaklarda JavaScript'i küçültün. xitapi.js kaynağının küçültülmesi, sıkıştırmadan sonra 1,4 KB tasarruf (%43 azalma) sağlayabilir. kaynağının küçültülmesi, sıkıştırmadan sonra 707 B tasarruf (%20 azalma) sağlayabilir. Oluşturmayı önleyen JavaScript ve CSS kodlarını ekranın üst kısmındaki içerikten kaldırın Sayfanızda oluşturmayı engelleyen 3 tane komut dosyası ve 12 tane CSS kaynağı var. Bu durum, sayfanızın oluşturulmasında gecikmeye neden oluyor. Sayfanızda ekranın üst kısmındaki içerikten hiçbiri aşağıdaki kaynakların yüklenmesi beklenmeden oluşturulamadı. Engelleyen kaynakları ertelemeyi veya eşzamansız olarak yüklemeyi ya da bu kaynakların önemli miktarda bölümünü doğrudan HTML'de satır içi yapmayı deneyin. Oluşturma engelleyici JavaScript'i kaldırın: Aşağıdakilerin CSS Yayınını optimize edin:

21 Powered by TCPDF ( Desktop tin-ext%2ccyrillic%2ccyrillic-ext%2cgreek%2cgreek-ext%2ckhmer%2cvietnamese C500%2C600%2C700&subset=latin%2Clatin-ext%2Ccyrillic%2Ccyrillicext%2Cgreek%2Cgreek-ext%2Ckhmer%2Cvietnamese Passed Rules Açılış sayfası yönlendirmelerinden kaçının Sayfanızda yönlendirme yok. Açılış sayfası yönlendirmelerinden kaçınma hakkında daha fazla bilgi edinin. HTML'yi küçültün HTML'niz küçültülmüş. HTML'yi küçültme hakkında daha fazla bilgi edinin. Görünür içeriğe öncelik verin Ekranın üst kısmındaki içeriğinize doğru şekilde öncelik verilmiş. Görünür içeriğe öncelik verme hakkında daha fazla bilgi edinin.

PageSpeed Insights. Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir.

PageSpeed Insights. Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir. PageSpeed Insights Mobil 31 / 100 Hız Düzeltilmeli: Sıkıştırmayı etkinleştirin Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir. Aktarım boyutlarını 715,9

Detaylı

PageSpeed Insights. Oluşturmayı önleyen JavaScript ve CSS kodlarını ekranın üst kısmındaki içerikten kaldırın

PageSpeed Insights. Oluşturmayı önleyen JavaScript ve CSS kodlarını ekranın üst kısmındaki içerikten kaldırın PageSpeed Insights 44 / 100 Hız Düzeltilmeli: Oluşturmayı önleyen JavaScript ve CSS kodlarını ekranın üst kısmındaki içerikten kaldırın Sayfanızda oluşturmayı engelleyen 1 tane komut dosyası ve 4 tane

Detaylı

PageSpeed Insights. Resimleri doğru şekilde biçimlendirmek ve sıkıştırmak, baytlarca veriden tasarruf edilmesini sağlayabilir.

PageSpeed Insights. Resimleri doğru şekilde biçimlendirmek ve sıkıştırmak, baytlarca veriden tasarruf edilmesini sağlayabilir. PageSpeed Insights Mobil 36 / 100 Hız Düzeltilmeli: Resimleri optimize edin Resimleri doğru şekilde biçimlendirmek ve sıkıştırmak, baytlarca veriden tasarruf edilmesini sağlayabilir. Boyutlarını 1,7 MB

Detaylı

PageSpeed Insights. Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir.

PageSpeed Insights. Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir. PageSpeed Insights Mobil 33 / 100 Hız Düzeltilmeli: Sıkıştırmayı etkinleştirin Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir. Aktarım boyutlarını 756,4

Detaylı

Sayfa Hızı Önerileri. Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir.

Sayfa Hızı Önerileri. Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir. Sayfa Hızı Önerileri Mobil 52 / 100 Speed Düzeltilmelidir: Sıkıştırmayı etkinleştirin Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir. Aktarım boyutlarını

Detaylı

Page speed. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın:

Page speed. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın: Page speed Mobil 56 / 100 SPEED Impact important Tarayıcı önbellekleme özelliğinden yararlanın Statik kaynaklar için HTTP üstbilgilerinde bir süre sonu tarihi veya maksimum ömür ayarlamak, tarayıcıya,

Detaylı

PageSpeed Insights. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın:

PageSpeed Insights. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın: PageSpeed Insights Mobil 60 / 100 Hız Düzeltilmesi gerekenler: Tarayıcı önbellekleme özelliğinden yararlanın Statik kaynaklar için HTTP üstbilgilerinde bir süre sonu tarihi veya maksimum ömür ayarlamak,

Detaylı

Page speed. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın:

Page speed. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın: Page speed Mobil 42 / 100 SPEED Impact important Tarayıcı önbellekleme özelliğinden yararlanın Statik kaynaklar için HTTP üstbilgilerinde bir süre sonu tarihi veya maksimum ömür ayarlamak, tarayıcıya,

Detaylı

PageSpeed Insights. Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir.

PageSpeed Insights. Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir. PageSpeed Insights Mobil 2 / 100 Hız Düzeltilmeli: Sıkıştırmayı etkinleştirin Kaynakları gzip veya deflate ile sıkıştırmak, ağ üzerinden gönderilen bayt sayısını azaltabilir. Aktarım boyutlarını 269 KB

Detaylı

Page speed. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın:

Page speed. Aşağıdaki önbelleğe alınabilir kaynaklar için tarayıcı önbelleği özelliğinden yararlanın: Page speed Mobil 52 / 100 SPEED Impact important Tarayıcı önbellekleme özelliğinden yararlanın Statik kaynaklar için HTTP üstbilgilerinde bir süre sonu tarihi veya maksimum ömür ayarlamak, tarayıcıya,

Detaylı

Aşağıdaki örnekte, aynı düzen tablosu ve hücreleri içerikle birlikte gösterilmektedir.

Aşağıdaki örnekte, aynı düzen tablosu ve hücreleri içerikle birlikte gösterilmektedir. 12 DÜZEN TABLOLARI Microsoft Office FrontPage 2003 programında düzen tabloları ve hücrelerini kullanarak, profesyonel görünümlü Web sayfası düzenleri oluşturabilirsiniz. Düzen tablosu, sayfa düzeni için

Detaylı

Sayfa Hızı Uygulamaları. Oluşturmayı önleyen JavaScript ve CSS kodlarını ekranın üst kısmındaki içerikten kaldırın

Sayfa Hızı Uygulamaları. Oluşturmayı önleyen JavaScript ve CSS kodlarını ekranın üst kısmındaki içerikten kaldırın Sayfa Hızı Uygulamaları Mobil 70 / 100 Hız Önemli Hatalar Var: Oluşturmayı önleyen JavaScript ve CSS kodlarını ekranın üst kısmındaki içerikten kaldırın Sayfanızda oluşturmayı engelleyen 5 tane komut dosyası

Detaylı

Web Önyüzü Nasıl Olmalı? <Markup> : İskelet {css} : Görünüm JavaScript() : Etkileşim

Web Önyüzü Nasıl Olmalı? <Markup> : İskelet {css} : Görünüm JavaScript() : Etkileşim Web Önyüzü Nasıl Olmalı? : İskelet {css} : Görünüm JavaScript() : Etkileşim Bu üç öğe olabildiğince esnek bağlı olmalı Kötü Örnek / İyi Örnek Standartlara uygun olmalı! Standartlara uygun

Detaylı

1.1 Web Kavramlar. 1.1.1.3 URL terimini tanımlayınız ve anlayınız.

1.1 Web Kavramlar. 1.1.1.3 URL terimini tanımlayınız ve anlayınız. 1.1 Web Kavramlar 117 Anahtar 7erim/er 1.1.1.1 Web ve Internet terimlerini tanımlayınız. Her birinin anahtar özelliklerini tanımlayınız. Web bir Internet hizmetidir. Web Internet üzerinde bağlantılı html

Detaylı

4 Front Page Sayfası Özellikleri

4 Front Page Sayfası Özellikleri 4 Front Page Sayfası Özellikleri İsterseniz Frontpage penceresinin sağ tarafından, isterseniz araç çubuklarından faydalanarak yeni bir sayfa açın. Frontpage te çeşitli sayfa şablonları bulunmaktadır. Ancak

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

Indeks. Ağ Bulucu ayarları 74 düğmesini 31 komutlar 74 Ağ Bulucu 74 Ağ düğmesini 31 AHOI kısayolları 169 alan dışı 83 araçları klavyeyle kullanma 26

Indeks. Ağ Bulucu ayarları 74 düğmesini 31 komutlar 74 Ağ Bulucu 74 Ağ düğmesini 31 AHOI kısayolları 169 alan dışı 83 araçları klavyeyle kullanma 26 Indeks A Ağ Bulucu ayarları 74 düğmesini 31 komutlar 74 Ağ Bulucu 74 Ağ düğmesini 31 AHOI kısayolları 169 alan dışı 83 araçları klavyeyle kullanma 26 B Bölgesi düğmesini 91 büyütme pencereleri boyutlandırma

Detaylı

4. Bağlantı (Köprü) Oluşturma

4. Bağlantı (Köprü) Oluşturma 4. Bağlantı (Köprü) Oluşturma Bu bölümü bitirdiğinizde, HTML dosyalarında nasıl bağlantı oluşturulduğunu, Bağ etiketinin ne olduğunu, Yerel dosyalara nasıl bağlantı kurulduğunu, İnternet üzerindeki dosyalara

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

Mobil Sayfa Hızlarının Karşılaştırıldığı Yeni Sektör Testlerine Göre Hızınızı Değerlendirin

Mobil Sayfa Hızlarının Karşılaştırıldığı Yeni Sektör Testlerine Göre Hızınızı Değerlendirin Mobil Sayfa Hızlarının Karşılaştırıldığı Yeni Sektör Testlerine Göre Hızınızı Değerlendirin Yayınlanma tarihi: Şubat 2017 Konular Mobil, Ölçüm Tüketicilerin beklentileri her zamankinden daha yüksek. Bu

Detaylı

WORDPRESS OPTİMİZASYON REHBERİ

WORDPRESS OPTİMİZASYON REHBERİ WORDPRESS OPTİMİZASYON REHBERİ WordPress Optimizasyon Rehberi ile Web Web Sitelerinizden Daha Yüksek Performans Alın SİTE HIZI NEDEN ÖNEMLİDİR? i Günümüzde ihtiyaç duyulan bilgilere internet üzerinden

Detaylı

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu)

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu) 2015 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 29 Ocak 2015 İçindekiler 3 İçindekiler...5 Bir Fiery seçeneğini etkinleştirme...5

Detaylı

Detaylarıyla Site İçi SEO

Detaylarıyla Site İçi SEO Detaylarıyla Site İçi SEO Merhabalar, Bu E-Kitap ta Google ve ziyaretçiler tarafından üst düzey bir öneme sahip olan, bir web sitesi için kurgulanması gereken tasarımsal, içeriksel ve kodsal site içi SEO

Detaylı

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tara Yönetici Kılavuzu Kasım 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu

Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu İçindekiler SPX Özellikleri... 2 SPX Kurulum... 3 Hedef Oluşturma... 9 Yeni Görev Oluşturma... 12 Görüntü Zinciri Tarayıcısı... 15 Eposta Bildirimi Oluşturma... 16

Detaylı

7. Çerçeveler. Bu bölümü bitirdiğinizde,

7. Çerçeveler. Bu bölümü bitirdiğinizde, 7. Çerçeveler Bu bölümü bitirdiğinizde, Çerçevelerden oluşan bir WEB sayfası tasarlamayı, İç içe çerçeveler oluşturmayı ve Çerçeveleri isimlendirmeyi, Bağ kurulan dosyaları belirtilen çerçeve içerisinde

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. WebRaporlayıcı için - 2013

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. WebRaporlayıcı için - 2013 WebRaporlayıcı için - 2013 Son Güncelleme: 26 Temmuz, 2013 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Internet Information Services'ı Etkinleştirin... 1 Adım 2:

Detaylı

Kopya Hakkı 2005 The European Computer Driving Licence Foundation Ltd

Kopya Hakkı 2005 The European Computer Driving Licence Foundation Ltd Tüm haklar mahfuzdur. Bu yayının hiçbir kısmı ECDL Kuruluşundan izin almadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz. Çoğaltım talepleri yayıncıya yapılmalıdır. The European Computer Driving Licence Foundation Ltd

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması

İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması 2012 İçerik Sayfa 1. Sistem Gereksinimleri...1 2. Esri Hesabı Oluşturma 3 3. Esri Hesabınız

Detaylı

Giriş... 4. Bölüm 1 Genel Bakış... 6. 1.1 Google Dokümanlar Eklentisi'nin Özellikleri... 7. 1.2 Sistem Gereksinimleri... 8

Giriş... 4. Bölüm 1 Genel Bakış... 6. 1.1 Google Dokümanlar Eklentisi'nin Özellikleri... 7. 1.2 Sistem Gereksinimleri... 8 İçindekiler Giriş... 4 Bu Kılavuz Hakkında... 4 Yardım'ı Açma... 5 Bölüm 1 Genel Bakış... 6 1.1 Google Dokümanlar Eklentisi'nin Özellikleri... 7 1.2 Sistem Gereksinimleri... 8 Bölüm 2 Yükleme/Kaldırma...

Detaylı

Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz

Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz E-Ticaretinizden edineceğiniz dönüşümlerinizi etkileyebilecek 12 Madde ve Adwords de işinizi kolaylaştıracak yenilikler. E-ticaret Sitelerinde Dönüşümü Arttırabilen Bazı Tavsiyeler

Detaylı

Maltepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Internet ve Bilgi Teknolojileri (BİL 309) Dersi

Maltepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Internet ve Bilgi Teknolojileri (BİL 309) Dersi Maltepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Internet ve Bilgi Teknolojileri (BİL 309) Dersi GENEL DERS BİLGİLERİ Öğretim Elemanı Ofis : MUH 312 : Öğr. Gör. Dr. T.Tugay BİLGİN Ofis Saatleri : Pazartesi:

Detaylı

Formlar ve Sık Kullanılanlar

Formlar ve Sık Kullanılanlar Formlar ve Sık Kullanılanlar Sürüm 5.1 Yönetici Kılavuzu Temmuz 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Değişiklik geçmişi... 3 Genel Bakış...4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Yerleşik Web Sunucusu'na

Detaylı

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı Bu dokümanda TTEC Standalone DVR cihazının kurulum adımları ile ilgili açıklamaları bulabilirsiniz. Öncelikle cihaz ile ilgili bilinmesi gereken varsayılan bilgiler

Detaylı

VitalSource Bookshelf Nedir? Bookshelf e Giriş Kayıt Kitap Ekleme. Masaüstü ve Dizüstü Bilgisayarda

VitalSource Bookshelf Nedir? Bookshelf e Giriş Kayıt Kitap Ekleme. Masaüstü ve Dizüstü Bilgisayarda VitalSource Bookshelf Nedir? VitalSource Bookshelf, VitalSource üzerinden temin edilen dijital kitapların kullanıldığı dijital bir platformdur. Bookshelf, kişiye özel dijital kütüphane oluşturarak, kullanıcıların

Detaylı

Seo Raporu istanbuldiyet.com

Seo Raporu istanbuldiyet.com Seo Raporu istanbuldiyet.com Oluşturulduğu Tarih: 30 Ekim 2015 01:41 Seo Puanı 62/100 SEO İçeriği Title Yunus KAPAR Diyet Diyetisyen istanbul Diyet Online Diyet Uzunluk : 64 Süper, sayfa başlığınız 10-70

Detaylı

Web sayfalarında yapılan her çalışma ve düzenleme tablolar aracılığı ile yapılır. Dolayısıyla çoğu web sayfalarında tablo kullanmak zorunluluktur.

Web sayfalarında yapılan her çalışma ve düzenleme tablolar aracılığı ile yapılır. Dolayısıyla çoğu web sayfalarında tablo kullanmak zorunluluktur. Yazı Tipi Stili HTML kodları 47 Kalın İtalik Altı Çizili 9.2.6 Metin yükseltme veya alçaltma 1. Sayfa görünümünde, belge penceresinin altındaki Tasarla düğmesini tıklatın. 2.

Detaylı

Kütüphane Kullanıcıları için İçeriğin Zenginleştirilmesi II

Kütüphane Kullanıcıları için İçeriğin Zenginleştirilmesi II Kütüphanelerde Web Sitesi Hazırlama Uygulama Semineri Kütüphane Kullanıcıları için İçeriğin Zenginleştirilmesi II Adnan Menderes Üniversitesi 26 Ekim 2001 Dr. Hatice Kübra Bahşişoğlu Erişim: yapılanma,

Detaylı

2- Kontrol Sil... 17. 3-En Öne Getir... 13 4-En Arkaya Gönder... 13 4.5.8.2 Resim... 14. 1-Özellikler:... 18 Genel Özellikler...

2- Kontrol Sil... 17. 3-En Öne Getir... 13 4-En Arkaya Gönder... 13 4.5.8.2 Resim... 14. 1-Özellikler:... 18 Genel Özellikler... i İçindekiler Kullanıcı Giriş Ekranı... 1 Ana Sayfa... 2 1-Projeler... 3 1.1 Yeni Proje... 3 1.2 Proje Düzenle... 3 1.3 Proje Sil... 3 1.4 Listeyi Güncelle.... 3 2-Gruplar... 4 2.1.1 Grup Adı.... 5 2.1.2

Detaylı

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118i E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42712 Bu kılavuz, aygıtındaki E-postaya Tara özelliğini ayarlama hakkında hızlı başvuru sağlar. Aşağıdakiler için yordamlar içerir: E-postaya

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

Seo Raporu halikoltukyikama.com

Seo Raporu halikoltukyikama.com Seo Raporu halikoltukyikama.com Oluşturulduğu Tarih: 03 Mayıs 2015 05:39 Seo Puanı 42/100 SEO İçeriği Title Helal Halı Yıkama 378 21 21 HELAL HALI YIKAMA Uzunluk : 45 Süper, sayfa başlığınız 10-70 karakter

Detaylı

Website Yorumu seoniva.com

Website Yorumu seoniva.com Website Yorumu seoniva.com Oluşturma Tarihi Ağustos 17 2015 22:08 PM Seo Skoru54/100 SEO İçeriği Başlık Profesyonel SEO Danışmanlığı - SEO'da Uzman Çözüm! Uzunluk : 55 Mükemmel, site başlığınız 10

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: E L K I TA B I N I - 7 0 7 5 0 2 1 P A K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 4 U Y G U L A M A Y E L P A Z E S I 4 D O N A N I M K U R U L U M U 5 Y Ö N L E N D I R I C I YA

Detaylı

Google Search API ile ajax arama

Google Search API ile ajax arama Google Search API ile ajax arama 14 Ağustos Salı 12 http://mfyz.com/google-search-api-ile-ajax-arama Eğer bir kaynak arıyorsanız, indexlerin güncelliği, genişliği gibi nedenlerden dolayı, diğer arama motorları

Detaylı

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 Sürüm Notları McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 McAfee epolicy Orchestrator ile birlikte kullanım içindir İçindekiler Bu sürüm hakkında Yeni özellikler Geliştirmeler Çözülen sorunlar

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

duralbend.com Web Sayfasının Seo Analiz Raporu

duralbend.com Web Sayfasının Seo Analiz Raporu duralbend.com Web Sayfasının Seo Analiz Raporu Seo Rapor Tarihi 19 Şubat 2019 Saat: 13:51 PM Seo Puanı 58/100 Temel SEO İçeriği Site Başlığı (Title) DuralBend Tube Processing Machines Karakter Sayısı :

Detaylı

AKINSOFT E-Mutabakat. Yardım Dosyası

AKINSOFT E-Mutabakat. Yardım Dosyası AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 22.01.2015 1 WOLVOX 1. E-MUTABAKAT HAKKINDA 1.1. Nedir? Carilerinizle mutabakat sağlamak artık AKINSOFT'la çalışmanın verdiği avantajla tek tuş

Detaylı

RICOH Smart Device Connector Kullanıcılarına: Makineyi Yapılandırma

RICOH Smart Device Connector Kullanıcılarına: Makineyi Yapılandırma RICOH Smart Device Connector Kullanıcılarına: Makineyi Yapılandırma İÇİNDEKİLER 1. Tüm Kullanıcılara Giriş...3 Kılavuz Hakkında Bilgi...3 Ticari Markalar...4 RICOH Smart Device Connector nedir?... 5 RICOH

Detaylı

Twitter da bu durumla karşılaşan başka kullanıcılar var mı diye twitter virüs anahtar kelimeleri ile genel bir arama yaptığımda ise bu durumun Nisan

Twitter da bu durumla karşılaşan başka kullanıcılar var mı diye twitter virüs anahtar kelimeleri ile genel bir arama yaptığımda ise bu durumun Nisan Sosyal Ağ Hırsızları Bundan üç yıl önce yine Haziran ayında yayımlamış olduğum Jeton Hırsızları başlıklı blog yazımda, art niyetli kişilerin zararlı Chrome ve Firefox eklentiler ile kullanıcıların Facebook

Detaylı

CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu

CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu 09-2017 / v1.0 İÇİNDEKİLER I Ü rün Bilgileri... 3 I-1 Paket İçeriği... 3 I-2 Sistem Gereksinimleri... 4 I-3 Donanım Genel Özeti... 4 I-4 LED Durumu... 4 I-5 Sıfırlama...

Detaylı

E-postalarınıza HTML imza ile daha ilgi çekici olun

E-postalarınıza HTML imza ile daha ilgi çekici olun E-postalarınıza HTML imza ile daha ilgi çekici olun 3 Temmuz Cuma 09 Diğer Dökümanlar http://mfyz.com/e-postalariniza-html-imza-ile-daha-ilgi-cekici-olun E-Postalarda imza kullanımı Günümüzde eposta ile

Detaylı

2-Hafta Temel İşlemler

2-Hafta Temel İşlemler 2-Hafta Temel İşlemler * Html Komutlarının Yapısı * Açıklamalar * Htm Sayfasının Oluşturulması * Temel Html Komutları * Html Sayfalarının Düzenlenmesi * Html Sayfalarının İncelenmesi Html Komutlarının

Detaylı

Kart Kopyalama. Sürüm 4.1. Yönetici Kılavuzu

Kart Kopyalama. Sürüm 4.1. Yönetici Kılavuzu Kart Kopyalama Sürüm 4.1 Yönetici Kılavuzu Temmuz 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Değişiklik geçmişi... 3 Genel Bakış...4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Yerleşik Web Sunucusu'na erişme... 5 Uygulama

Detaylı

DIV KAVRAMI <style> position: absolute

DIV KAVRAMI <style> position: absolute DIV KAVRAMI Div tag i katman oluşturmak için kullanılır. Div ler sayfanın komple bir satırını kaplarlar, bu yüzden tag i içerisinde şekillendirilip, boyutlandırılmaları gerekir. Aşağıdaki şekilde

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm A TUR Notların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, ortaya çıkabilecek bir duruma nasıl yanıt vermeniz gerektiğini size söyler

Detaylı

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ

BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ BAY.t ENTEGRE PRO e-fatura ÇÖZÜMÜ e-fatura UYGULAMASI HAKKINDA e-fatura NEDİR? Türkiye de 397 sıra no.lu VUK tebliğine ile hayata geçirilen ve 5 Mart 2010 tarihinden itibaren uygulamada olan e-fatura (elektronik

Detaylı

www.elektrikogretmenleri.com

www.elektrikogretmenleri.com DREAMWEAVER DA TABLOLAR KULLANARAK İNDEX SAYFASI HAZIRLAMAK Günümüzde web siteleri Frameset yapısı ve Tablo yapısı kullanarak yapılmaktadır. Frameset (Çerçeve) yapılı web sitelerinde index sayfaları oluşturulduğunda

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin

Detaylı

Yapılandırmadan önce, termostatın devreye alındığına ve alttakilerle çalıştırıldığına emin olun:

Yapılandırmadan önce, termostatın devreye alındığına ve alttakilerle çalıştırıldığına emin olun: Hızlı Kılavuz Smart Thermostat RDS110 tr Hoşgeldiniz! Bu hızlı kılavuz size adımları gösterir: o Termostatı internete bağlayın. o Termostatı ısıtma sistemi ile çalışması için yapılandırın. o Termostatı

Detaylı

AMACSEO TEMASI KULLANIM KILAVUZU. AmacSeo temasının Amacdizayn.com tarafından hazırlanmış kullanım kılavuzudur. 1

AMACSEO TEMASI KULLANIM KILAVUZU. AmacSeo temasının Amacdizayn.com tarafından hazırlanmış kullanım kılavuzudur. 1 AMACSEO TEMASI KULLANIM KILAVUZU AmacSeo temasının Amacdizayn.com tarafından hazırlanmış kullanım kılavuzudur. 1 TEMANIN ÖZELLİKLERİ - Wordpress 3.1.1 sürümü için hazırlanmıştır. - Basit kontrol paneli

Detaylı

Turquaz Windows kurulum dökümanı. ftp://ftp.mirror.ac.uk/sites/ftp.postgresql.org/binary/v7.3.1/windows/pgsql731wina1.exe

Turquaz Windows kurulum dökümanı. ftp://ftp.mirror.ac.uk/sites/ftp.postgresql.org/binary/v7.3.1/windows/pgsql731wina1.exe 1. Giriş Turquaz programını windows üzerinde çalıştırmak için öncelikle bilgisayarınızda postgresql ve Java nın kurulu olması gerekli. Aşağıdaki bilgi ve dökümanlar windows 2000 işletim sistemi üzerinde

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu Türk İşaret Dili (TİD) Web Sayfası Projesi. Ayça Kundak Cem Altel Didem Gözüpek M.Sadullah Ceran Metin Döşlü Seher Göğebakan

Kullanıcı Kılavuzu Türk İşaret Dili (TİD) Web Sayfası Projesi. Ayça Kundak Cem Altel Didem Gözüpek M.Sadullah Ceran Metin Döşlü Seher Göğebakan Kullanıcı Kılavuzu Türk İşaret Dili (TİD) Web Sayfası Projesi Ayça Kundak Cem Altel Didem Gözüpek M.Sadullah Ceran Metin Döşlü Seher Göğebakan Table of Contents 1. GİRİŞ... 3 1.1 Amaç... 3 1.2 Kapsam...

Detaylı

Arayüz Geliştirme Dokümantasyonu

Arayüz Geliştirme Dokümantasyonu Arayüz Geliştirme Dokümantasyonu Proje: İş: Müşteri: Nosab Web Sitesi Arayüz Geliştirme Aeronorm Index 1. Sayfalar 2. Renk Paleti 3. Tipografi 4. Kutu Modeli 5. Bileşenler 6. Kod ve Sayfa Yapısı 7. Responsive

Detaylı

12 TBT / WEB TASARIM ve PROGRAMLAMA ( Not 3 )

12 TBT / WEB TASARIM ve PROGRAMLAMA ( Not 3 ) 12 TBT / WEB TASARIM ve PROGRAMLAMA ( Not 3 ) 25.09.2017 METİN VE GÖRÜNÜM DÜZENLEME ETİKETLERİ : etiketleri dökümana başlık eklemek için kullanılır. etiketinde ki x ifadesi 1 den 6 ya kadar

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://tr.yourpdfguides.com/dref/2859499

Kullanım kılavuzunuz F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://tr.yourpdfguides.com/dref/2859499 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID tüm sorularınızı (bilgi,

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

PHP I PHP I. E. Fatih Yetkin. 26 Eylül 2011

PHP I PHP I. E. Fatih Yetkin. 26 Eylül 2011 PHP I E. Fatih Yetkin 26 Eylül 2011 Outline Temel Tanımlar HTML e Giriş PHP ye Giriş MySQL ve PHP Temel Tanımlar Web Sunucu Nedir? Teknik detaylar bir kenara bırakılacak olursa, hazırlanan web sayfasını

Detaylı

UFUK ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MENDELEY KULLANIM KILAVUZU

UFUK ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MENDELEY KULLANIM KILAVUZU UFUK ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MENDELEY KULLANIM KILAVUZU Mendeley Nedir? Araştırmacıların araştırmalarını yönetmelerini, düzenlemelerini ve diğer araştırmacılar ile çevrimiçi işbirliği yapmasını

Detaylı

Merkezi İşlem. Birimi

Merkezi İşlem. Birimi VERİ: Kullanıcı veya bilgisayar tarafından sağlanırlar. Sayılar, harfler, sözcükler, ses sinyalleri ve komutlardır.. Veriler bilgisayarın giriş birimleri tarafından toplanırlar. Giriş İşlem Çıkış Önbellek

Detaylı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Elbistan Meslek Yüksek Okulu -2016 2017 Güz Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Sayfa Görünümünün Değiştirilmesi: Belgenin normal, anahat, taslak, tam okuma sayfası ve web görünümlerinde gösterilmesini

Detaylı

Renk kalitesi kılavuzu

Renk kalitesi kılavuzu Sayfa 1 / 6 Renk kalitesi kılavuzu Renk Kalitesi kılavuzu, kullanıcıların renk çıktısını ayarlamak ve özelleştirmek için yazıcının mevcut işlemlerinin nasıl kullanılabileceğini anlamasına yardımcı olur.

Detaylı

<html> <head> <title>sayfa Başlığı</title> </head> <body> Bu benim ilk sayfam <b>bu metin koyu</b> </body> </html>

<html> <head> <title>sayfa Başlığı</title> </head> <body> Bu benim ilk sayfam <b>bu metin koyu</b> </body> </html> HTML'e Giriş 1. HTML dosyası nedir? HTML'in açılımı Hyper Text Markup Language (Bunun tam Türkçe'si bulunmamakla beraber "çok yere açılan metin" denebilir. Bir HTML dosyası bir text dosyası olmakla beraber

Detaylı

INTERREG - IPA CBC Programme Bulgaria Turkey CCI 2014TC16I5CB005 PROJE TEKLİFLERİNİN ELEKTRONİK OLARAK SUNULMASI

INTERREG - IPA CBC Programme Bulgaria Turkey CCI 2014TC16I5CB005 PROJE TEKLİFLERİNİN ELEKTRONİK OLARAK SUNULMASI INTERREG - IPA CBC Programme Bulgaria Turkey CCI 2014TC16I5CB005 PROJE TEKLİFLERİNİN ELEKTRONİK OLARAK SUNULMASI o o o o Elektronik sistem, internet bazlı bir sistem/portaldır; Gerekli tüm proje ve program

Detaylı

Flash dosyası, kaynak koduna çevrilip incelendikten sonra Flash dosyasının kullanıcıyı sayfasına yönlendirdiği,

Flash dosyası, kaynak koduna çevrilip incelendikten sonra Flash dosyasının kullanıcıyı  sayfasına yönlendirdiği, Jeton Hırsızları Son aylarda Türk kullanıcılarını hedef alan, Chrome ve Firefox için geliştirilmiş olan zararlı eklentilerin sayısında büyük bir artış olduğu eminim sizlerin de dikkatinden kaçmamıştır.

Detaylı

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız;

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız; Öncelikle şöyle kısaca değinelim Proxy (Vekil sunucu) Nedir? Zaman zaman yetkili sunucu veya proxy olarak da anılan Vekil sunucu, internete erişim sırasında kullanılan bir ara sunucudur. Bu durumda, örneğin

Detaylı

2. HTML Temel Etiketleri

2. HTML Temel Etiketleri 2. HTML Temel Etiketleri Bu bölümü bitirdiğinizde, HTML ve etiket kavramlarının ne olduğunu, HTML komut yapısını, Örnek bir HTML dosyasının nasıl oluşturulduğunu, Temel HTML etiketlerinin neler olduğunu,

Detaylı

Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu

Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu Bu kılavuz, üç arı uygulamayı cihazınıza nasıl indireceğinizi anlatmaktadır. Lütfen bu araştırmada kullanılacak olan tüm uygulamalarda aynı e-posta adresini kullandığınızdan

Detaylı

Qlik Sense için sistem gereksinimleri. Qlik Sense June 2017 Copyright QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır.

Qlik Sense için sistem gereksinimleri. Qlik Sense June 2017 Copyright QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Qlik Sense için sistem gereksinimleri Qlik Sense June 2017 Copyright 1993-2017 QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Telif Hakkı 1993-2017 QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Qlik,

Detaylı

Wacker Neuson Media Pool için kısa talimatlar

Wacker Neuson Media Pool için kısa talimatlar Wacker Neuson Media Pool için kısa talimatlar Hoş geldiniz Media Pool, Wacker Neuson Group'un merkezi ve dünyanın her yerinden ulaşılabilir resim ve medya veri tabanıdır. Burada yüksek çözünürlükte birçok

Detaylı

Ders Tanıtım Sunumu. Internet Programming II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 Bahar Yarıyılı. 26 Şub. 2013 Öğr. Gör.

Ders Tanıtım Sunumu. Internet Programming II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 Bahar Yarıyılı. 26 Şub. 2013 Öğr. Gör. Ders Tanıtım Sunumu Internet Programming II Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 Bahar Yarıyılı 26 Şub. 2013 Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU PHP Nedir? Platformdan bağımsız (işletim Sistemi) dinamik web sayfaları

Detaylı

İNTERNET PROGRAMCILIĞI 2 10. HAFTA MYSQL - PHPMYADMIN. Hazırlayan Fatih BALAMAN. İçindekiler. Hedefler. Mysql Nedir.

İNTERNET PROGRAMCILIĞI 2 10. HAFTA MYSQL - PHPMYADMIN. Hazırlayan Fatih BALAMAN. İçindekiler. Hedefler. Mysql Nedir. İNTERNET PROGRAMCILIĞI 2 10. HAFTA İçindekiler MYSQL - PHPMYADMIN Mysql Nedir PhpMyAdmin Nedir PhpMyAdmin Arayüzü Hedefler Mysql' in görevini söyleyebilir PhpMyAdmin' in kullanım amacını söyler Hazırlayan

Detaylı

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu 2015 Sayfa No : 1 / 16 İçindekiler GİRİŞ SAYFASI... 2 E-İmza ile Giriş... 2 Mobil İmza ile Giriş... 3 Kullanıcı Adı ve Şifre ile

Detaylı

AJAX nedir? AJAX nasıl çalışır? AJAX. Tahir Emre KALAYCI. Sunucu Yazılım Teknolojileri

AJAX nedir? AJAX nasıl çalışır? AJAX. Tahir Emre KALAYCI. Sunucu Yazılım Teknolojileri nedir? Sunucu Yazılım Teknolojileri nedir? Gündem 1 nedir? 2 XML 3 nedir? nedir? : Asynchronous JavaScript and XML Yeni bir teknoloji değil, daha çok bir yöntembilim, teknik, tasarım deseni. RIA = Zengin

Detaylı

01 HAZİRAN 2015 İZİBİZEDEFTER SON KULLANICI KLAVUZU

01 HAZİRAN 2015 İZİBİZEDEFTER SON KULLANICI KLAVUZU 01 HAZİRAN 2015 İZİBİZEDEFTER SON KULLANICI KLAVUZU İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Organizasyon Tanımı... 5 3. Açılış... 17 4. Defter Sihirbazı... 17 5. İmzalama... 22 6. Berat Oluşturma... 22 7. Berat İmzalama...

Detaylı

Seo Eğitimi (300 Sattlik Eğitim) Seo. Genel Amaçları. Seo da Kullanılan Terimler. Nedir? Nasıl Çalışır? Nasıl Olmalıdır?

Seo Eğitimi (300 Sattlik Eğitim) Seo. Genel Amaçları. Seo da Kullanılan Terimler. Nedir? Nasıl Çalışır? Nasıl Olmalıdır? Seo Eğitimi (300 Sattlik Eğitim) Seo Genel Amaçları Seo da Kullanılan Terimler Nedir? Nasıl Çalışır? Nasıl Olmalıdır? Sitenizi Google 'a kaydetmek. Meta Tag Meta Tag kullanımları Dinamik yapılı meta tag

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

[E-Katalog Tanıtım Sayfası] Ayser Bilgisayar. Cumhuriyet Meydanı No:41 Kat:2 0286 217 60 34

[E-Katalog Tanıtım Sayfası] Ayser Bilgisayar. Cumhuriyet Meydanı No:41 Kat:2 0286 217 60 34 [E-Katalog Tanıtım Sayfası] Ayser Bilgisayar Cumhuriyet Meydanı No:41 Kat:2 0286 217 60 34 Neden Ayser Bilgisayar? Bundan 10 yıl önce insanlar bir ürün almak için mağaza mağaza dolaşırlar ve farklı fiyatları

Detaylı

Gimp ile web animasyonu oluşturmak (gif)

Gimp ile web animasyonu oluşturmak (gif) Gimp ile web animasyonu oluşturmak (gif) 5 Şubat Salı 08 Web Grafikleri Hakkındaki Dökümanlar http://mfyz.com/gimp-ile-web-animasyonu-olusturmak-gif Web Animasyonu? Hani sitelerde reklam (banner) olarak

Detaylı

WorkCentre 7300 Serisi için Fiery Kurulum Talimatları

WorkCentre 7300 Serisi için Fiery Kurulum Talimatları WorkCentre 7300 Serisi için Fiery Kurulum Talimatları Bu belgede WorkCentre 7300 Serisi için Fiery Ağ Denetleyicisi nin nasıl yükleneceği ve kurulacağı açıklanmaktadır. ÖNEMLI: Tüm kurulum yaklaşık 1 saat

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 5. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru 1.) Sağ tuş fonksiyonları * Masaüstünde * Bilgisayarım içinde * Klasör ve dosya simgesi üzerinde * Sürücü simgesi

Detaylı

i5000 Serisi Tarayıcılar

i5000 Serisi Tarayıcılar i5000 Serisi Tarayıcılar Yama Kodu Bilgileri A-61801_tr Yama Kodu Bilgileri İçindekiler Yama deseni detayları... 4 Yama deseni yönlendirme... 5 Çubuk deseni detayları... 7 Yama konumlandırma... 9 Kağıt

Detaylı

1. Başlarken. 1.1 Güvenlik Önlemleri. 1.2 Sistem Gereksinimleri. 1.3 Paket İçeriği

1. Başlarken. 1.1 Güvenlik Önlemleri. 1.2 Sistem Gereksinimleri. 1.3 Paket İçeriği 1. Başlarken 1.1 Güvenlik Önlemleri Prestigio Data Racer I ın kullanımından önce lütfen tüm güvenlik önlemlerini inceleyin. Cihazı doğru şekilde çalıştırmak için bu kitapçıkta belirtilen tüm prosedürleri

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Bilgisayar (Özellikler) Bilgisayarınızın özelliklerini görüntülemek için : Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayarak Özellikler e tıklayın. Çıkan pencerede bilgisayarınızda

Detaylı

1 İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ VE JOOMLA 1. İçerik Yönetim Sistemi (CMS) Nedir? 1. Neden Joomla? 2. Joomla nın Tarihi 3. Joomla nın Anlamı & Logosu 4

1 İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ VE JOOMLA 1. İçerik Yönetim Sistemi (CMS) Nedir? 1. Neden Joomla? 2. Joomla nın Tarihi 3. Joomla nın Anlamı & Logosu 4 İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER 1 İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ VE JOOMLA 1 İçerik Yönetim Sistemi (CMS) Nedir? 1 Neden Joomla? 2 Joomla nın Tarihi 3 Joomla nın Anlamı & Logosu 4 Joomla Kullanan Siteler 4 Şirketler

Detaylı