SEN VE ARABULUCULUK KOMİTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SEN VE ARABULUCULUK KOMİTESİ"

Transkript

1 SEN VE ARABULUCULUK KOMİTESİ GİRİŞ 1989 dan beri var olan Uluslarası Çocuk Hakları Sözleşmesi Belçika da da yürürlüktedir. Bu sözleşme 0 ila 18 yaş arası tüm gençleri ilgilendiren önemli hakları kapsar. Bu hakları üç büyük gruba ayırabiliriz. Korunma hakkı Çocuklar kötü muameleye maruz bırakılamaz veya terk edilemez. Çocuklar istismar edilemez. Hizmet hakkı Çocukların beslenme ve sağlıklı bakım hakkı vardır. Çocukların öğrenim hakkı vardır. Çocukların sosyal donanım hakkı vardır. Katılım hakkı Çocukların kendilerini ilgilendiren konuda dinlenme hakkı vardır. Her çocuk ne düşündüğünü ifade edebilir. Çocuklar yardıma katılırlar. Bir arabuluculuk komisyonunun önüne çıkman gerekiyor olsa bile haklarından her zaman iyi bilgilendiriliyor olman önemlidir. Bu broşürde sana bunu açıklayacağız. Gençlere yönelik Sen ve özel gençlik komitesi ve Sen ve gençlik mahkemesi isimli diğer broşürler gibi bundan da faydalanbilirsin. Özel gençlik yardımı Neden ibarettir? Sen, ebeveyn(ler)in veya bir başkası yardım aradığında, gönüllü yardımdan bahsediyoruz demektir. Gönüllü kendi isteğiyle anlamına kullanılmaktadır. Yardım konusundaki görüşmelere katılabilir ve eğer istersen bir süre koyabilirsin. O halde, ebeveyn(ler)in kadar senin de onayınızı vermeniz ve yardım organizasyonuyla işbirliğinde bulunmanız gereklidir. Özel gençlik yardım komitesi sorunlu bir eğitim durumunda gönüllü yardım teklif eder. Bu, dayatılan bir yardım yerine tartışılan ve kabul edilen bir yardımdan ibarettir. Komite sen ve ebeveyn(ler)inle uygun bir yardım arayışındayken, uygulama konusunda bir anlaşmaya varamıyorsanız bir arabuluculuk komisyonuna çağrı yapılabilir. Arabuluculuk komitesi Arabuluculuk komitesi, özel gençlik yardımının bir servisidir. Bu komisyon, yardımın zorunlu şekline dönmesini engelleyecek arabulucuları biraraya getirir. Arabuluculuk komisyonu tarafından bir.davet alırsan, hangi hakların ve menfaatlerin olduğunu önceden bilmen daha uygun olur. Bu haklar katılım, dinlenme hakkı, güvenilir çevrenden birisi tarafından eşlik edilmeyi talep etme hakkı, senin hakkında nelerden bahsedildiğini bilme hakkı ve senin şahsın hakkında hangi bilgilerin konuşulduğunu ve kişisel durumunu kapsar.

2 ARABULUCULUK YAPMAK Bir ihtilafa sebep olabilecek şekilde, bir kişinin belirli bir fikri olduğunda bir başkasının farklı bir fikri varsa bir çatışmaya çanak tutulur. Bir kız veya erkek kardeşinle ihtilaf olması halinde, uzlaşmayı sağlayıp sağlayamama görevini arabulucu ofisin yerine baba veya anne üstlenir. Sınıfta öğrenciler arasındaki bir anlaşmazlık durumunda arabuluculuk görevini çoğunlukla öğretmen üstlenecektir. Yardım konusunda çatışmalar mı var? Yardım ihtiyacın varsa ve bir özel gençlik yardım komitesine başvurursan sen ve/veya ebeveyn(ler)in, ihtiyacın olan yardım hakkında fikir birliğine varamayabilirsiniz. Ebeveyn(ler)in yardımı reddedebilir veya sen, danışmanın tarafından önerilen çözümü onaylamayabilirsin. Bu durum bir gerilime sebep olacaktır ve bir çatışma yaratabilir. Özel gençlik yardım komitesi bununla birlikte yardım fırsatı konusunda kendini sorguladığı halde, sen veya ebeveyn(ler)in (artık) bir yardıma ihtiyacın olmadığı tahmininde bulunursanız da yine bir çatışma çıkabilir. Arabuluculuk yapmak, ortak bir görüşme sırasında farklı fikirler arasında bir uzlaşma denemesidir. Uyumsuzluk genel olarak yardımın üslubuyla ilgili olur. Tıpkı senin gibi, ebeveyn(ler)in ve komite de bir arabuluculuk talebinde bulunabilir. ARABULUCULUK KOMİSYONU Arabuluculuk komitesi, özel gençlik yardım komitesinden veya gençliğe adli sosyal yardımdan (eski adıyla: gençlik mahkemesinin sosyal servisi) ayrı olarak, farklı bir servistir. Komisyon Komisyon kendi başına yardım organize etmez. Esas olarak, asistanlar, gençler ve aileler arasında pozisyon almaksızın arabuluculuk yapacaktır. Arabulucular Arabulucular, gençler ve ailelerle olan deneyimleri doğrultusunda görevlendirilirler Öncesinde gençlerin refahı ve haklarıyla ilgilenirler. İlgili tüm taraflarla birlikte, çatışmaya, herkes tarafından kabul edilen bir çözüm bulmaya çalışırlar. Amaç, adli veya zorunlu bir yardıma mecbur kalmaktan kurtulmaktır. Sekreter Arabuluculuk komisyonunda bir sekreter bulunur; arabuluculuk seansını hazırlar ve bilgiler edinebilmek için seanstan önce veya sonra sen kendin ve ebeveyn(ler)in onunla irtibata geçebilirler. Sekreterden, izole bir yerde bekleyebilme veya komisyon üyeleriyle ayrı bir görüşme talebinde de bulunabilirsin. BİR ARABULUCULUK KOMİSYONUNA NASIL BAŞVURULUR? Kim arabuluculuk talebinde bulunabilir? Senin veya ebeveyn(ler)inin kendi talebi üzerine başlatılabilir. Güvenilir çevrenden bir kişi de senin adına bir arabuluculuk talebinde bulunabilir; O sırada konakladığın kurumun asistanının arabuluculuk komisyonuna bir talepte bulunması da söz konusu olabilir; İstisnai durumlarda, bir küçüğün haklarının ciddi olarak tehlikede olduğu bir davada savcılık da görüş sorabilir; Genel olarak, özel gençlik yardım komitesi bir arabuluculuk talebinde bulunur. Önce bir yardım talebi vardır, ardından bir yardım teklifi veya bir gözetmenlik gelir ve birdenbire herşey bloke edilir. Bu durumda komite, senin danışmanının önerisi üzerine bir arabuluculuk talep edebilir.

3 Sen veya ebeveyn(ler)in girişimde bulunduğu zaman Arabuluculuk komisyonuna bir çağrıda bulunmak yeterli olabilir. Komisyon sana bilgi verecektir. Daha sonra, sen kendin veya güvenilir çevrenden bir kişi bir arabuluculuk talebinde bulunabilir ve diğer buluşmalar ayarlanır. Danışmanın da, bilhassa geleceğin ciddi olarak tehlikedeyse sana yardım edebilir. Gönüllü olsun veya olmasın, yardımın gerçekten gerekli olduğuna ikna olursa, danışmanın arabuluculukla işbirliği içine girecektir. Bu durumda, ilk bilgi değişimi aşamasına geçilecektir. ARABULUCULAR Koşullar ne olursa olsun, bir yardımdan, ama aynı zamanda da bir arabuluculuktan faydalanma hakkın vardır. Danışmanın, bir seansta herşeyi uzun uzun tekrarlamak zorunda kalmak yerine seninle ilgili bilgileri arabulucularla görüşerek arabuluculuk seansını senin için kolaylaştıracaktır. Arabulucular senin hakkında ne öğrenir / ne bilir? Danışmanın, senin yaşam alanınla ilgili tüm bilgileri iletmez. Fakat yardım sürecindeki çatışmanın özüne ait bilgileri dile getirecektir. Danışmanın, ayrıca arabuluculuk sırasında önemli olabilecek veya sorunu çözmeye yardımcı olabilecek unsurları ekler. Eğer danışmanına tamamen gizli, önemli bir unsur açıkladıysan, kendisi bunu dile getirmek için senin onayını isteyecektir. Arabuluculuk sonrasında, arabuluculuk seansının akışı ve sonucu hakkında kısa bir rapor oluşturulur. Arabuluculuk seansı sırasında seninle, fakat senden de konuşulur Tüm gizli bilgiler, senin özel hayatına ve profesyonel sırrına saygı gösterilerek ayrı tutulur. SEANS Hazırlık Arabuluculuk komisyonunun sekreterliği, komisyonun üyelerinin isteğiyle, tüm tarafların tutumları gibi, birbirinden farklı bilgileri aralarında düzenler. Seansı planladıktan sonra, ebeveyn(ler)in ve diğer taraflarla birlikte görüşmeye çağrılırsın. Seansın günü ve saati belirlenirken ilgili herkes mümkün olduğunca dikkate alınır. Seans sırasında Genel olarak sen, ebeveyn(ler)in, danışmanın ve/veya bir kurumun asistanıyla üç arabulucu görüşme yapar. Çatışmanın arabulucuğunu organize ederler. Yardımın hem algılanması hem de uygulanması hakkında görüş farklılıkları bulunuyor olabilir. Arabulucular, hem senin hem de her bir tarafın görüşünden, duygularından ve deneyiminden emin olur. Bazen, kendi tutumunu tam olarak ifade etmeyi başaramayacağın endişesine düşersen, güvenilir çevrenden sana yardım edecek birisini seçebilirsin. Bu kişi seansta da bulunabilir. Arabulucular herkesin bulunduğu bir ortamda konuşmayı tercih ederler, fakat ayrı bir görüşme de talep edebilirsin. Yani arabulucuların seni veya örneğin ayrılmışlarsa ebeveyn(ler)ini ayrı olarak dinlemeleri mümkündür. KARAR Arabulucular farklı öyküleri toparlar ve tutumlara göre tavsiyede bulunmaya çalışır. Bu, tarafların birbirini daha iyi anlamasını sağlayacak yeni bir gönüllü yardım için ses duyurmaya yarar.

4 Arabulucuk komisyonu ne karar alabilir? Arabuluculuk başarılı olursa, bir anlaşma veya bir uzlaşma (dostça düzenleme) olacaktır. Sekreter, anlaşma sonuçlarını yazılı olarak teyit eder. Tüm mevcut taraflar bu anlaşmayı imzalar, çünkü gönüllü yardımın yeniden mümkün olduğunu görürler. Bu çoğunlukla başarılı olur ama her zaman değil. Bu durumda, hala başka olasılıklar vardır. Bazen seansta görüş farklılıklarını ortadan kaldırmak mümkün olmayabilir. Bu durumda, herşeyin dışarıdan yardım olmadan düzeleceğini umut ederek arabuluculuk komisyonu tüm yardımı durdurmaya karar verebilir. O zaman muhtemel bir yardımı dışarıda aramak için top senin veya ebeveyn(ler)inin tarafındadır. Buna yoksun bırakma denir. Uzun tartışmalar ve arayışlar her zaman etkili olmaz. Bu tutumlarda ve görüşlerde ısrarcı olunur. Bu durumda, arabuluculuk komisyonu, senin kişisel refahınla ilgili riskler nedeniyle yardımın yine de kalmasını gerekli görebilir. O halde, gönüllü yardım gibi arabuluculuğa da bir süre konur, Arabulucular, savcılar kuruluna veya savcılığa, yardımı gençlik mahkemesine taşımayı önerebilirler. Tüzükte savcılığa bir sevk konusu geçmektedir. Bir gençlik sulh yargıcı, arabuluculuk komisyonunun ilettiği yazılı görüşünden ve yardımı takip etmesi için belirtilen temalardan haberdar olur. Görüşün yanında, geçmişte daha önce anlaşma sağlanmış olan teklifin kısa bir özeti ile birlikte arabuluculuğun başarısızlığı hakkında açıklama bulunur Savcılar kuruluna sevkedildikten sonra gençlik yargıcı, senin veya ebeveyn(ler)inin onayı olmaksızın zorunlu bir yardım dayatabilir. Bu genellikle adli sosyal yardım servisinin bir danışmanının yardımla görevlendirilmesi sonucunda gençlik mahkemesinde bir zorunlu yardımın başlangıcını gösterir. Sen ve gençlik mahkemesi broşürünü incele SONRA? Üç senaryo mümkündür. Arabuluculuk başarılı olursa, bir anlaşma veya bir uzlaşma yazılı olarak anlaşmaları teyit altına alır. Sen de dahil tüm taraflar önerilen çözümle hemfikir olduklarını beyan ederler. Danışmanın, yardımı seninle ve ebevyn(ler)inle yeni bir temel üzerinde netleştirecektir. Eğer söz konusu bir veya birden fazla taraf anlaşmalara uymazsa, istisnai kaydıyla yeni bir arabuluculuk talebi oluşturulabilir. Arabuluculuk komisyonu davadan çekilirse yardım kesilir. Zorluklarını kendi başına çözümlersin veya sana yardım edecek başka birisini bulursun. Arabuluculuk komisyonu her türlü yardımın kesilmesi riskini almak istemezse arabulucular savcılar kuruluna sevk sırasında gerekçeli bir görüşle bir çeşit zorunlu yardım başlatılmasını isterler. :Kararı gençlik yargıcı verir. Gönüllü yardım bu şekilde bir zorunlu yardıma dönüşür. Sen ve gençlik mahkemesi broşürünü incele BİR YARDIM HAKKIN VAR MI? Arabuluculuk yapmak herşeyden önce, herkesin kabul ettiği bir düzenleme veya anlaşma arayışından oluşur. Bir görüşme yapmak için yardıma ihtiyacın yoktur. Fakat duygularını ve umutlarını ifade etmende birisinin sana yardım etmesi hoş olur.

5 Güvenilir kişi O zaman güvenilir çevrenden bir kişinin, (örneğin bir öğretmen, aileden birisi, spor kulübünden bir antrenör, bir gençlik asistanı) sana eşlik etmesini isteyebilirsin. İstisnai durumlarda, arabuluculuk komisyonu onay verirse senin yerini bile değiştirebilir. Avukat Güvenilir çevrenden bir kişinin yerini almak üzere, sana bir avukat da eşlik edebilir. Bu husus arabuluculuk seansına davet mektubunda da belirtilir. Diğer haklar Önce, tercihen bir gönüllülük temeli üzerine ve ebeveyn(ler)inle anlaşma dahilinde yardım hakkın korunur. Bu mutlaka arabulucuların da hedefi olacaktır. Daha sonra, senin fikrini belirtme hakkın vardır. Bütünüyle bir kişi olarak arabuluculuğa katılırsın. Duyulma hakkı 12 yaşından itibaren yasal bir haktır. Daha küçük yaşta olsan bile fikrin önemlidir. Aslında söz konusu olan senin çıkarlarındır. Bakış açını ifade et ve fikir tartışmasına katıl. ÜRETİM Agentschap Jongerenwelzijn Services de l administrateur-général Boulevard du Roi Albert II 35, boîte Bruxelles SORUMLU EDİTÖR Lucien Rahoens Bölüm Şefi Preventie- en verwijzersbeleid YAZIİŞLERİ Equipe verwijzersbeleid EK BİLGİLER JO-LIJN Gençleri iyi hissettirme amaçlı dinleme hattı Gençleri iyi hissettirme hakkında soruların mı var? Ücretsiz telefon hattı YA DA E-POSTA YOLLA jo-lijn@jongerenwelzijn.be JO-lijn e kim başvurabilir? Gençler, ebeveyn(ler), aile, arkadaşlar, asistanlar JO-lijn ne yapabilir? Dinleriz, yanıtlarız, bilgilendiririz, soruştururuz JO ne zaman aranabilir? Pazartesi 9-13h, çarşamba 13-18h, cuma 13-18h

Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için

Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için Tecavüz veya diğer cinsel saldırıya uğramış 18 yaşından küçük gençler için Içerik Bu kitapçık, cinsel saldırıya maruz kalmış kişiler için hazırlanmıştır. Tecavüzü veya cinsel saldırıyı polise ihbar ettiğiniz

Detaylı

EK-8. Madde 1. 1. Komite, 59 uncu maddenin 1 ve 2 nci paragrafları uyarınca, Sözleşmeye ilişkin değişiklik önerilerini inceler.

EK-8. Madde 1. 1. Komite, 59 uncu maddenin 1 ve 2 nci paragrafları uyarınca, Sözleşmeye ilişkin değişiklik önerilerini inceler. EK-8 İDARİ KOMİTE VE TIR YÜRÜTME KURULUNUN OLUŞUMU, İŞLEVLERİ, USUL VE ESASLARI / VE İÇ TÜZÜĞÜ İDARİ KOMİTENİN OLUŞUMU, İŞLEVLERİ, USUL VE ESASLARI VE İÇ TÜZÜĞÜ (06/06/1999 tarihli ve 23717 sayılı Resmi

Detaylı

sen ve Stedelijke Tolk- en Vertaaldienst Stad Antwerpen

sen ve Stedelijke Tolk- en Vertaaldienst Stad Antwerpen sen ve ONDERSTEUNINGScentrum JEUGDZORG Stedelijke Tolk- en Vertaaldienst Stad Antwerpen Giriş Bu broşür Ondersteuningscentrum Jeugdzorg hakkında bilgi içermektedir. Ondersteuningscentrum Jeugdzorg Kurumu

Detaylı

Erken Müdahale Birimi

Erken Müdahale Birimi Resolving legal issues before they get serious Turkish Aile Hukuku Erken Müdahale Birimi Yasal sorunları ciddi hale gelmeden çözmek Biz kimiz? Aile Hukuku Erken Müdahale Birimi (EIU) uzman bir aile ve

Detaylı

AKRAN ARABULUCU EL KITABI

AKRAN ARABULUCU EL KITABI AKRAN ARABULUCU EL KITABI Aşağıdaki her durum için kendi yaşadığınız ya da tanık olduğunuz çatışmaları kaydedin. Dedektif Arabulucular! Yer- EV: Bulunacak Çatışma- Anne baba ya da diğer yetişkinlerle:

Detaylı

SEN VE ÖZEL GENÇLİK YARDIM KOMİTESİ

SEN VE ÖZEL GENÇLİK YARDIM KOMİTESİ SEN VE ÖZEL GENÇLİK YARDIM KOMİTESİ GİRİŞ 1989 dan beri var olan Uluslarası Çocuk Hakları Sözleşmesi Belçika da da yürürlüktedir. Bu sözleşme 0 ila 18 yaş arası tüm gençleri ilgilendiren önemli hakları

Detaylı

Dünya Bankası Teftiş Paneli. Sorunlarınızı dinlemeye hazırız..

Dünya Bankası Teftiş Paneli. Sorunlarınızı dinlemeye hazırız.. Dünya Bankası Teftiş Paneli Sorunlarınızı dinlemeye hazırız.. Ne Teftiş Paneli Nedir? Teftiş Paneli, Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından 1993 yılında Dünya Bankası tarafından finanse edilen

Detaylı

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. Risklerin Erken Saptanması ve Yönetimi Komitesi Görev ve. Çalışma Esasları

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. Risklerin Erken Saptanması ve Yönetimi Komitesi Görev ve. Çalışma Esasları Risklerin Erken Saptanması ve Yönetimi Komitesi Görev ve 1 TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. 1. AMAÇ 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 378. maddesi ve Sermaye Piyasası Kurulu nun ilgili düzenlemelerine uygun

Detaylı

TÜZÜK VE YÖNETMELİKLER BASIN YAYIN KOMİSYONLARI YÖNETMELİĞİ

TÜZÜK VE YÖNETMELİKLER BASIN YAYIN KOMİSYONLARI YÖNETMELİĞİ TÜZÜK VE YÖNETMELİKLER A.6.2 BASIN YAYIN KOMİSYONLARI YÖNETMELİĞİ 2 BASIN YAYIN KOMİSYONLARI YÖNETMELİĞİ Madde 1. Amaç: Bu yönetmelik, Birleşik Metal İşçileri Sendikası nın merkez ve şubelerinde faaliyet

Detaylı

hamilelik ayrılma Aile arabuluculuk evlilik boşanma yasal birlikte yaşam eş çocukların karşılanması doğum

hamilelik ayrılma Aile arabuluculuk evlilik boşanma yasal birlikte yaşam eş çocukların karşılanması doğum evlilik ayrılma arabuluculuk yasal birlikte yaşam eş çocukların karşılanması hamilelik doğum boşanma Aile Biz birlikte yaşıyoruz ama evlenmek istemiyoruz. Bu mümkün müdür? Evet. Belçika da, birçok çift

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları HASTA BİLGİLENDİRME Yetişkin Hastaların Hakları 2 HASTA BİLGİLENDİRME Tıbbi Tedavi Sözleşmesi Kanunu (WGBO) ile Genel Veri Koruma Yönetmeliği (AVG), yardım görevlisiyle aranızdaki ilişkileri düzenlerler.

Detaylı

VII. ULUSLARARASI BALKAN BÖLGESİ DÜZENLEYİCİ YARGI OTORİTELERİ KONFERANSI 28-30 MAYIS 2012, İSTANBUL

VII. ULUSLARARASI BALKAN BÖLGESİ DÜZENLEYİCİ YARGI OTORİTELERİ KONFERANSI 28-30 MAYIS 2012, İSTANBUL VII. ULUSLARARASI BALKAN BÖLGESİ DÜZENLEYİCİ YARGI OTORİTELERİ KONFERANSI 28-30 MAYIS 2012, İSTANBUL Yargının Bağımsızlığı ve Yasama ve Yürütme Güçleriyle İşbirliği Türkiye Cumhuriyeti Hâkimler ve Savcılar

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ 1. KURULUŞ GEREKÇESİ Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Bilim-Kültür-Sanat Kulübü ismi ile anılır. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi

Detaylı

TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İLE TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİNİN KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İLE TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİNİN KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İLE TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİNİN KURULUŞ, ÇALIŞMA Amaç USUL VE ESASLARI MADDE 1 (1) Bu Esasların amacı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile TOBB Kadın Girişimciler

Detaylı

KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin!

KİŞİSEL GÜÇ KİTABINIZ Güçlenin! KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin! Hangi alanlarda başarılıyım? Ne yapacağım? Okul hayatınız bittiğinde, önünüze gerçekleştirebileceğiniz çok sayıda fırsat çıkar. Kendi iş yerlerini açan insanların ne tür

Detaylı

Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun

Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun DOMESTIC VIOLENCE HELP AT COURT Turkish AİLE İÇİ ŞİDDET Artık şiddetin sona ermesini istiyorsunuz Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun Kadınlar İçin Aile İçi Şiddet Mahkemesi Savunma

Detaylı

Sen ve gençlik mahkemesi

Sen ve gençlik mahkemesi Sen ve gençlik mahkemesi GİRİŞ Gençlik mahkemesine gitmelisin. Kendine türlü türlü sorular sorarsın. Aklından aynı anda bir sürü şey geçer! Bu broşür bazı sorulara yanıt vermeye çalışmaktadır. Gençlik

Detaylı

İŞ MAHKEMELERİ KANUN TASARISI (DAVA ŞARTI OLARAK ARABULUCULUK) HAKKINDA NOT

İŞ MAHKEMELERİ KANUN TASARISI (DAVA ŞARTI OLARAK ARABULUCULUK) HAKKINDA NOT İŞ MAHKEMELERİ KANUN TASARISI (DAVA ŞARTI OLARAK ARABULUCULUK) HAKKINDA NOT 1. İş kazası veya meslek hastalıklarından kaynaklanan maddi ve manevi tazminat ile bunlarla ilgili rücu davalarında arabulucuya

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ MADDE 1 Bu yönergenin amacı; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın koordinasyonunda, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, Ondokuz

Detaylı

TURKKI. Aramıza katılın!

TURKKI. Aramıza katılın! TURKKI Aramıza katılın! Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry Perhetalo Heideken (Family House Heideken) Sepänkatu 3 20700 Turku Tel. +358 2 273 6000 info.varsinais-suomi@mll.fi varsinaissuomenpiiri.mll.fi

Detaylı

UNESCO TÜRKİYE MİLLÎ KOMİSYONU YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEZLERİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

UNESCO TÜRKİYE MİLLÎ KOMİSYONU YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEZLERİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar UNESCO TÜRKİYE MİLLÎ KOMİSYONU YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEZLERİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

Detaylı

Info Thuis. Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme. MEE Rotterdam Rijnmond

Info Thuis. Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme. MEE Rotterdam Rijnmond MEE Rotterdam Rijnmond Engelinden dolayı kısıtlanmış bir hayat sürdürenlere destek Info Thuis Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme

Detaylı

DANIÞMANLIK TEDBÝRÝ KARARLARININ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLÝÐ Perþembe, 30 Ekim 2008

DANIÞMANLIK TEDBÝRÝ KARARLARININ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLÝÐ Perþembe, 30 Ekim 2008 DANIÞMANLIK TEDBÝRÝ KARARLARININ UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLÝÐ Perþembe, 30 Ekim 2008 25 Ekim 2008 CUMARTESÝ Resmî Gazete Sayý : 27035 TEBLÝÐ Taþpýnar Muhasebe Devlet Bakanlýðý, Milli Eðitim

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları HASTA BİLGİLENDİRME Yetişkin Hastaların Hakları 2 HASTA BİLGİLENDİRME Kısaca WGBO olarak anılan Tıbbi Tedavi Sözleşmesi Kanunu, yardım görevlisiyle aranızdaki ilişkileri düzenler. Bu kanuna göre gerek

Detaylı

TÜZÜK VE YÖNETMELİKLER SOSYAL ETKİNLİKLER BÜROLARI YÖNETMELİĞİ

TÜZÜK VE YÖNETMELİKLER SOSYAL ETKİNLİKLER BÜROLARI YÖNETMELİĞİ TÜZÜK VE YÖNETMELİKLER A.6.4 SOSYAL ETKİNLİKLER BÜROLARI YÖNETMELİĞİ SOSYAL EKİNLİKLER BÜROLARI YÖNETMELİĞİ Madde 1. Amaç: Bu yönetmelik, Birleşik Metal İşçileri Sendikası nın merkez ve şubelerinde faaliyet

Detaylı

Nasıl katılabilirim? Mannerheim Çocuk Hizmetleri Birliği

Nasıl katılabilirim? Mannerheim Çocuk Hizmetleri Birliği TURKKI Mannerheim Çocuk Hizmetleri Birliği (MLL) çocukların, gençlerin ve çocuklu ailelerin refah düzeyinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapan üyeliğe açık bir Sivil Toplum Örgütüdür. Siz de MLL'ye

Detaylı

NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.

NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Kabul Tarihi: 26.03.2014 Yürürlük Tarihi: 26.03.2014 Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Denetim Komitesi YÖNETMELİĞİ Hazırlayan: Kurumsal Yönetim

Detaylı

Doktora programına başlayan Lisanstan başvuru

Doktora programına başlayan Lisanstan başvuru TEŞKİLAT : İŞ ADI : FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA Yüksek Lisanstan başvuru Doktora programına başlayan Lisanstan başvuru En az 7 tane kredili ders(21 krediden az olmamak koşulu) ve bir seminer alarak

Detaylı

Madde I (değiştirilen 7 nci madde) Para birimi Birlik senetlerinde kullanılan para birimi, Uluslararası Para Fonu (IMF) hesap birimidir.

Madde I (değiştirilen 7 nci madde) Para birimi Birlik senetlerinde kullanılan para birimi, Uluslararası Para Fonu (IMF) hesap birimidir. 269 1131 Sayılı Kanunla Onaylanan Dünya Posta Birliği Kuruluş Yasasında Değişildik Yapılmasına İlişkin Dördüncü Ek Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun (Resmî Gazete ile yayımı: 21JJ993

Detaylı

SSS. 1- Erasmus Programı Neler Kazandırır? Üniversitelere Kazandırdıkları. Uluslararası tecrübe ve itibar. Çok kültürlü ve milletli ortamda eğitim

SSS. 1- Erasmus Programı Neler Kazandırır? Üniversitelere Kazandırdıkları. Uluslararası tecrübe ve itibar. Çok kültürlü ve milletli ortamda eğitim 1- Erasmus Programı Neler Kazandırır? SSS Üniversitelere Kazandırdıkları Uluslararası tecrübe ve itibar Çok kültürlü ve milletli ortamda eğitim Hoşgörü ve kültürler arası diyalog Tanıtım / uluslararasılaşma

Detaylı

Türk Ticaret ve Sanayi Odası Japonya. Tüzük

Türk Ticaret ve Sanayi Odası Japonya. Tüzük Türk Ticaret ve Sanayi Odası Japonya Tüzük Madde1. İsim ve Yeri (Merkezi) Bu kuruluş Türk Ticaret ve Sanayi Odası olarak anılacaktır; bundan böyle de (aşağıdaki maddelerde ise) Oda olarak geçecektir. Odanın

Detaylı

student complaints procedure (Turkish)

student complaints procedure (Turkish) student complaints procedure (Turkish) English UK üyesi dil merkezleri ile ilgili şikâyetler Bu belgede, English UK in üye dil merkezleriyle ilgili şikâyetleri nasıl ele aldığı özetlenmektedir. Arka plan

Detaylı

KENDİ KENDİNİ TEMSİL EDEN İŞÇİ

KENDİ KENDİNİ TEMSİL EDEN İŞÇİ KENDİ KENDİNİ TEMSİL EDEN İŞÇİ THE SELF-REPRESENTED WORKER Turkish Workers Compensation Commission, yaralanmış işçilerle işverenler arasındaki işçi tazminatları anlaşmazlıklarını çözümler. Komisyon a bir

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ (ASİSTAN) TEMSİLCİLİĞİ KURULU SEÇİMİ VE ÇALIŞMA ESASLARI

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ (ASİSTAN) TEMSİLCİLİĞİ KURULU SEÇİMİ VE ÇALIŞMA ESASLARI İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİLERİ (ASİSTAN) TEMSİLCİLİĞİ KURULU SEÇİMİ VE ÇALIŞMA ESASLARI Amaç Madde 1. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi nde (İKÇÜ-TF)

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu ve Öğrenci Konseyi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ

YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ Ağustos, 2018 1 YAŞAMKENT SEVİYE KOLEJİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DANIŞMANLIK SİSTEMİ SİSTEMİN AMACI: Öğrencilerimizin; Kendi

Detaylı

Büyükşehir Belediyesinin Organları

Büyükşehir Belediyesinin Organları Büyükşehir Belediyesinin Organları Büyükşehir belediye meclisi Büyükşehir belediye meclisi, büyükşehir belediyesinin karar organıdır. Büyükşehir belediye başkanı büyükşehir belediye meclisinin başkanıdır;

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ (15.12.2011 - R.G. 213 - EK III - A.E. 652 Sayılı Yönetmelik) ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİNİN

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 9. maddesinin 3. fıkrasına ve T.C. Haliç Üniversitesi Ana Yönetmeliği dayanılarak hazırlanan bu Yönergenin

Detaylı

Sanık olarak tutuklandınız ve (polis) büro(sun)(y)a veya başka bir sorgulama yerine götürüldünüz. Haklarınız nelerdir?

Sanık olarak tutuklandınız ve (polis) büro(sun)(y)a veya başka bir sorgulama yerine götürüldünüz. Haklarınız nelerdir? Sanık olarak tutuklandınız ve (polis) büro(sun)(y)a veya başka bir sorgulama yerine götürüldünüz. Haklarınız nelerdir? Bir suçtan dolayı sanık olarak görülmektesiniz ve polis, Kraliyet Askeri Polisi veya

Detaylı

TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu Yönetmelik ile üniversiteler, kamu ve özel sektörün bilimsel ve teknolojik

Detaylı

Çıkar Çelişkisi Analizi Talimatı

Çıkar Çelişkisi Analizi Talimatı Sayfa No 1/7 Yayın, Değişiklik Ve Dağıtım Sayfası Değişen Sayfa Tarih Değişiklik Revizyon No 24/11/2014 Yeni yayın 00 Dağıtım Listesi (Baskı) Kalite Yönetim Temsilcisi (Orijinal Baskı) Belgelendirme Müdürü

Detaylı

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ Tanım Madde 1- Omü... Topluluğu 2547sayılı yüksek öğretim kanununun 47 nci maddesi esas alınarak hazırlanan Ondokuz Mayıs üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı

Detaylı

(Welkom op afd. K & J, Turks)

(Welkom op afd. K & J, Turks) Çocuk ve gençlik bölümüne hoş geldiniz (Welkom op afd. K & J, Turks) Çocuk ve gençlik bölümü Locatie Hoorn/Enkhuizen Çocuk ve gençlik bölümüne hoşgeldiniz (Welkom op afd. K & J, Turks) Çocuğunuz Westfriesgasthuis

Detaylı

Aile içi şiddette yardım. Kadınlar için Leichte Sprache deki bilgiler

Aile içi şiddette yardım. Kadınlar için Leichte Sprache deki bilgiler Aile içi şiddette yardım Kadınlar için Leichte Sprache deki bilgiler Bu broşürde neler bulunuyor? Aile içi şiddet nedir.... 4 Uyarı sinyallerini algılama... 6 Birisiyle konuşmak... 7 Kadınlar için danışma

Detaylı

ARABULUCULAR MERKEZİ BODRUM DA

ARABULUCULAR MERKEZİ BODRUM DA ARABULUCULAR MERKEZİ BODRUM DA Bodrum Arabulucular Derneği yönetim kurulu başkanı Cavidan Karaöz Özyiğit 20 arabulucu avukat meslektaşı ile Bodrum merkezli olmak üzere, Dernek kurduklarını bir basın açıklaması

Detaylı

komşular Konut özel konut usüllü konut sosyal konut konut kiralama sosyal emlakçılık kira depozitosu

komşular Konut özel konut usüllü konut sosyal konut konut kiralama sosyal emlakçılık kira depozitosu usüllü konut sosyal konut sosyal emlakçılık kira depozitosu komşular özel konut konut kiralama Konut Konaklama şekilleri nelerdir? Kiralık iki çeşit konut vardır : özel konut ve sosyal konut. Sosyal konutta,

Detaylı

Meslek öğrenmek için bir yer bulundu! Nelere dikkat etmek gerekir?

Meslek öğrenmek için bir yer bulundu! Nelere dikkat etmek gerekir? Okuldan mesleğe geçiş üzerine bilgiler Nürnberg, Oktober 2011 Meslek öğrenmek için bir yer bulundu! Nelere dikkat etmek gerekir? Meslek eğitimi sözleşmesi artık cebinizde-herşey düzene kondu. Meslek öğrenme

Detaylı

1. Bakanlar Komitesi, Avrupa Konseyi Yasasının 15.b maddesi hükümleri uyarınca;

1. Bakanlar Komitesi, Avrupa Konseyi Yasasının 15.b maddesi hükümleri uyarınca; Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Aile Arabuluculuğu Hakkındaki R (98) 1 Sayılı Tavsiye Kararı - Arabulu 1. Bakanlar Komitesi, Avrupa Konseyi Yasasının 15.b maddesi hükümleri uyarınca; 2. Aile uyuşmazlıklarının

Detaylı

Çocuk Haklarının Kullanılmasına İlişkin Avrupa Sözleşmesi

Çocuk Haklarının Kullanılmasına İlişkin Avrupa Sözleşmesi Çocuk Haklarının Kullanılmasına İlişkin Avrupa Sözleşmesi Çocuk Haklarının Kullanılmasına İlişkin Avrupa Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Kanun No: 4620 Kabul Tarihi : 31/1/2001

Detaylı

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ ARABULUCULUK KURALLARI

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ ARABULUCULUK KURALLARI İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ ARABULUCULUK KURALLARI İÇİNDEKİLER İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ ARABULUCULUK KURALLARI Bölüm I BAŞLANGIÇ HÜKÜMLERİ... 3 MADDE 1... 3 Amaç... 3 MADDE 2... 3 Tanımlar... 3 MADDE 3... 3

Detaylı

ABD, İngiltere, İrlanda, Kanada, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda.

ABD, İngiltere, İrlanda, Kanada, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda. VerdeTaks dünya çapında vergi iadeleri hizmeti veren yeni kurulmuş bir şirkettir. Şirketimiz finansal, müşteri hizmetleri, pazarlama ve satış alanlarında 14 yıldan fazla bir deneyime sahiptir. Uzmanlarımızın

Detaylı

Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I

Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I Bölüm 1.1. GİRİŞ 1.1.1. AD Danışma Kurulu nun adı, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Danışma Kurulu (İVU) Danışma Kurulu olacaktır. Danışma Kurulu, bundan sonra İVU Danışma

Detaylı

KADIN DAYANIŞMA VAKFI 2014 YILI KADIN DANIŞMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU 1 OCAK 31 ARALIK 2014

KADIN DAYANIŞMA VAKFI 2014 YILI KADIN DANIŞMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU 1 OCAK 31 ARALIK 2014 KADIN DAYANIŞMA VAKFI 2014 YILI KADIN DANIŞMA MERKEZİ FAALİYET RAPORU 1 OCAK 31 ARALIK 2014 2014 yılında Kadın Dayanışma Vakfı Danışma Merkezi ne 354 kadın başvurdu. 101 kadın yüz yüze başvuru yaparken,

Detaylı

HÜKÜM GİYMEMİŞ BİR TUTUKLUNUN HASTANEYE SEVKİ (KISITLAMALI YA DA KISITLAMASIZ)

HÜKÜM GİYMEMİŞ BİR TUTUKLUNUN HASTANEYE SEVKİ (KISITLAMALI YA DA KISITLAMASIZ) HÜKÜM GİYMEMİŞ BİR TUTUKLUNUN HASTANEYE SEVKİ (KISITLAMALI YA DA KISITLAMASIZ) (1983 Ruh Sağlığı Yasası, Bölüm 48) 1. Hasta Adı 2. Bakımınızdan sorumlu kişinin ismi (sorumlu klinik tedavi uzmanınız ) 3.

Detaylı

sen ve Çocuk Mahkemesi

sen ve Çocuk Mahkemesi sen ve Çocuk Mahkemesi Stedelijke Tolk- en Vertaaldienst Stad Antwerpen Giriş Bu broşürde mahkeme kararıyla gençlere yardım hizmeti hakkında bilgi bulabilirsin. Mahkeme kararıyla gençlere yardım hizmetinin

Detaylı

SİRKÜLER TARİHİ : 27 / 12 / 2016 SİRKÜLER SAYISI : 2016 / 072 SİRKÜLER KONUSU : 2017 Yılı Arabuluculuk Asgari Ücret Tarifesi Hak.

SİRKÜLER TARİHİ : 27 / 12 / 2016 SİRKÜLER SAYISI : 2016 / 072 SİRKÜLER KONUSU : 2017 Yılı Arabuluculuk Asgari Ücret Tarifesi Hak. S İ R K Ü L E R R A P O R FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. SİRKÜLER TARİHİ : 27 / 12 / 2016 SİRKÜLER SAYISI : 2016

Detaylı

w w w. t e g e p. o r g. t r

w w w. t e g e p. o r g. t r w w w. t e g e p. o r g. t r TEGEP ÇALIŞMA KOMİTELERİ REHBERİ SÜREÇ A. Komiteler her faaliyet döneminde yönetim kurulu kararı ile (yeniden) oluşturulur. Faaliyetlerin derneğe katma değer sağlayan somut

Detaylı

EK III. Hayatboyu Öğrenme Programı. Erasmus Yoğun Dil Kursu Düzenleyen Kurumlar için Rehber* Sözleşme Yılı 2013 Akademik Yıl 2013/2014

EK III. Hayatboyu Öğrenme Programı. Erasmus Yoğun Dil Kursu Düzenleyen Kurumlar için Rehber* Sözleşme Yılı 2013 Akademik Yıl 2013/2014 EK III Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Yoğun Dil Kursu Düzenleyen Kurumlar için Rehber* Sözleşme Yılı 2013 Akademik Yıl 2013/2014 *Bu Rehber Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından

Detaylı

KATILIMCILARIN HAK VE SORUMLULUKLARINA İLİŞKİN PROSEDÜR

KATILIMCILARIN HAK VE SORUMLULUKLARINA İLİŞKİN PROSEDÜR SORUMLULUKLARINA_İLİŞKİN_ Sayfa 1/9 THE DUKE OF EDINBURGH S INTERNATIONAL AWARD-TÜRKİYE KATILIMCILARIN HAK VE Yayınlama Tarihi 12.11.2006 Revizyon Tarihi 01.06.2013 Revizyon No 1 Yürürlük Tarihi 01.06.2013

Detaylı

Taraflara kendilerine nasıl hitap edilmesini arzu ettiklerini sorun konuları müzakere etmeye gönüllü olduklarını teyit edin.

Taraflara kendilerine nasıl hitap edilmesini arzu ettiklerini sorun konuları müzakere etmeye gönüllü olduklarını teyit edin. GİRİŞ / SELAMLAMA Taraflara kendilerine nasıl hitap edilmesini arzu ettiklerini sorun konuları müzakere etmeye gönüllü olduklarını teyit edin. Arabulucu ve geçmişi hakkında bilgi verin Hangi standartlara

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Doktora Tez İzleme Komitesi, Doktora Tez İzleme Komitesi Raporu ve Tez Savunma Sınavı Uygulamalarına İlişkin İlke Kararları 1- Necmettin Erbakan

Detaylı

2013 YILI ARABULUCULUK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ GENEL HÜKÜMLER

2013 YILI ARABULUCULUK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ GENEL HÜKÜMLER 2013 YILI ARABULUCULUK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ GENEL HÜKÜMLER Konu ve kapsam MADDE 1 (1) Özel hukuk uyuşmazlıklarının arabuluculuk yoluyla çözümlenmesinde, arabulucu ile uyuşmazlığın tarafları arasında geçerli

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI Yönetim Kurulu nun 21/03/2012 tarih ve 103/184 numaralı kararı ile Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Seri: IV, No: 56 sayılı Kurumsal Yönetim

Detaylı

3.Meclisin faaliyetlerine ara vermemesi şeklinde olan meclisin her zaman açık olması yasamanın hangi ilkesi ile ilgilidir?

3.Meclisin faaliyetlerine ara vermemesi şeklinde olan meclisin her zaman açık olması yasamanın hangi ilkesi ile ilgilidir? 1.Aşağıdakilerden hangisi Anayasa Mahkemesinin sadece şekil olarak incelediği bir konudur? A) Anayasa değişiklikleri B) İç Tüzükler C) KHK D) Kanunlar E) Tüzükler 3.Meclisin faaliyetlerine ara vermemesi

Detaylı

ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş.

ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği Bu Yönetmelik Yönetim Kurulu nun 28.03.2014 gün ve 22 No.lu kararı ile kabul edilmiştir. Hazırlayan Kurumsal Yönetim Komitesi

Detaylı

Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesinin Uygulanması

Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesinin Uygulanması Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme CRC/C/TUR/Q/2-3 Dağıtım: Genel 16 Kasım 2011 Aslı: İngilizce Çocuk Hakları Komitesi Altmışıncı Oturum 29 Mayıs 15 Haziran 2012 Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesinin

Detaylı

Madde 4- Bölüm/Program Öğrenci Kurulu, her Bölüm veya Program bünyesinde, Sınıf Öğrenci Temsilcilerinin bir araya gelmesinden oluşan bir kuruldur.

Madde 4- Bölüm/Program Öğrenci Kurulu, her Bölüm veya Program bünyesinde, Sınıf Öğrenci Temsilcilerinin bir araya gelmesinden oluşan bir kuruldur. IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Işık Üniversitesi nin önlisans ve lisans düzeyindeki öğrencilerinin eğitim, sağlık, spor, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının

Detaylı

Aile desteği. Gençlik ve Ebeveyn Danışmanlık Kuruluşu

Aile desteği. Gençlik ve Ebeveyn Danışmanlık Kuruluşu Aile desteği Gençlik ve Ebeveyn Danışmanlık Kuruluşu Gençlik ve Ebeveyn Danışmanlık Kuruluşu, danışmanlık hizmeti ve yine çocuk yetiştirme ve birlikte yaşama bağlamındaki tüm sorunlarda destek sunar. Hizmet

Detaylı

ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ HAKKINDA İÇ YÖNERGE

ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ HAKKINDA İÇ YÖNERGE ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ HAKKINDA İÇ YÖNERGE 1. Amaç Şirketimizin Yönetim Kurulu nun Çalışma Esas ve Usuller Hakkında İç Yönergesi, Yönetim Kurulu toplantılarının Türk

Detaylı

ÇOCUKLAR İÇİN OYUN TERAPİSİ BİLGİLENDİRİCİ EL KİTABI. Oyun Terapisi Nedir? Oyun Terapisti Kimdir?

ÇOCUKLAR İÇİN OYUN TERAPİSİ BİLGİLENDİRİCİ EL KİTABI. Oyun Terapisi Nedir? Oyun Terapisti Kimdir? ÇOCUKLAR İÇİN OYUN TERAPİSİ BİLGİLENDİRİCİ EL KİTABI Oyun Terapisi Nedir? Oyun Terapisti Kimdir? Ebeveynler için Notlar Bu kitapçık, yaklaşık 4 ila 12 yaş aralığındaki, psikoterapi düşünülmüş çocuklar

Detaylı

S.S.S. Veli Servis Yeri Genel Mannheim (MeKi) çocuk bakımı başvuru yerine ilişkin sıkça sorulan sorular

S.S.S. Veli Servis Yeri Genel Mannheim (MeKi) çocuk bakımı başvuru yerine ilişkin sıkça sorulan sorular S.S.S. Veli Servis Yeri Genel Mannheim (MeKi) çocuk bakımı başvuru yerine ilişkin sıkça sorulan sorular 1. Çocuk bakımına ilişkin sorularda nereden uzman bilgiler alabilirim? Lütfen şahsen, telefon ile

Detaylı

AKÇANSA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KONU : KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ İÇ TÜZÜKLERİ

AKÇANSA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KONU : KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ İÇ TÜZÜKLERİ 1/5 1. KURULUŞ KARARI Sermaye Piyasası Kurulu nun (SPK) yürürlükte bulunan Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca oluşturulan bu Komite, Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. nun tarihli ve 838 sayılı kararı

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNERGESİ (29 Ekim 2009 tarihinde TTD GYK ve MYK onayı ile yürürlüğe girmiştir.)

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNERGESİ (29 Ekim 2009 tarihinde TTD GYK ve MYK onayı ile yürürlüğe girmiştir.) TÜRK TORAKS DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNERGESİ (29 Ekim 2009 tarihinde TTD GYK ve MYK onayı ile yürürlüğe girmiştir.) 1. Çalışma Grupları Türk Toraks Derneği (TTD) tüzüğünde belirtilen amaçları gerçekleştirmek

Detaylı

tarihinden önce enstitümüze kayıt yaptırmış öğrencilerin dikkatine!

tarihinden önce enstitümüze kayıt yaptırmış öğrencilerin dikkatine! 20.04.2016 tarihinden önce enstitümüze kayıt yaptırmış öğrencilerin dikkatine! Değerli Öğrencimiz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 2016 yılında Lisansüstü Eğitim- Öğretim Yönetmeliği nde değişiklik yapmış

Detaylı

İçindekiler 1. Bölüm Şu Kentsel Dönüşüm Dedikleri

İçindekiler 1. Bölüm Şu Kentsel Dönüşüm Dedikleri İçindekiler Biyografi...V Önsöz...XV 1. Bölüm Şu Kentsel Dönüşüm Dedikleri Giriş... 3 Nedir Bu Kentsel Dönüşüm Kanunu? Amacı Nedir?... 5 Kanunda ve Yönetmelikte Geçen Kavramların Anlamları Nedir?... 5

Detaylı

Konkordato - Konkordato Komiserliği Prof. Dr. Münir Şakrak

Konkordato - Konkordato Komiserliği Prof. Dr. Münir Şakrak Konkordato - Konkordato Komiserliği 2018 1 KONKORDATO Kavramsal ve Hukuki Yapı Konkordato Kavramı Borçlarını ödeyemeyecek durumdaki ya da ödeyememe riski altındaki borçlunun, vade ya da indirim talep etmek

Detaylı

HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. (Şirket) Kurumsal Yönetim Komitesi (Komite), Şirketin kurumsal

Detaylı

REHBERLİK BİRİMİNİN İDARECİLER-ÖĞRETMEN- ÖĞRENCİ İLE OLAN İLİŞKİLERİ SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ

REHBERLİK BİRİMİNİN İDARECİLER-ÖĞRETMEN- ÖĞRENCİ İLE OLAN İLİŞKİLERİ SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ REHBERLİK BİRİMİNİN İDARECİLER-ÖĞRETMEN- ÖĞRENCİ İLE OLAN İLİŞKİLERİ SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ Özel Gençliğin Rehberlik Modeli Gelişimsel Rehberliktir. Gelişimsel Rehberlik, sadece Okul Rehber Öğretmeninin

Detaylı

DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. ( Şirket veya Doğan Burda ) Kurumsal Yönetim Komitesi

Detaylı

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV ve ÇALIŞMA ESASLARI

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV ve ÇALIŞMA ESASLARI DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV ve ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. ( Şirket veya Doğan Holding ) (Komite), Şirketin kurumsal yönetim ilkelerine

Detaylı

İSTEDİĞİM KİŞİ İLE EVLENEBİLİR MİYİM

İSTEDİĞİM KİŞİ İLE EVLENEBİLİR MİYİM İSTEDİĞİM KİŞİ İLE EVLENEBİLİR MİYİM Turkiska KENDİNİ TANIYOR MUSUN? AŞAĞIDAKİ SEÇENEKLERİN HANGİSİNDEN TEDİRGİNSİN?...... istediğin kişi ile evlenemeyeceğine?... aynı çinsiyete sahip birine aşık olamayacağına?...

Detaylı

Çocuklarım için en iyi olan çözümü bulma

Çocuklarım için en iyi olan çözümü bulma FAMILY DISPUTE RESOLUTION TURKISH Aile Hukuku Aile anlaşmazlık çözüm servisi Çocuklarım için en iyi olan çözümü bulma İyi sonuçlar, daha iyi çözümler, çocuklar için en iyisi Aile anlaşmazlık çözüm servisi

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına

Detaylı

SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ

SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. YÖNETİM KURULU KOMİTELERİ İÇ TÜZÜKLERİ KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ REVİZE NO 2 YÜRÜRLÜLÜK TARİHİ 03.05.2012 REVİZYON TARİHİ -1 30.06.2014 REVİZYON TARİHİ -2 31.07.2017 1. KURULUŞ

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ INSPEGO da verilen muayene hizmetinin kalitesini ve güvenilirliğini arttırmak, müşterilerinden ve diğer ilgililerden gelen şikayetlerin, itirazların ve memnuniyetlerin araştırılması, değerlendirilmesi,

Detaylı

ARABULUCULUK KANUNU NE GETİRİYOR? Nur ÖZDEN Eğitmen, Arabulucu

ARABULUCULUK KANUNU NE GETİRİYOR? Nur ÖZDEN Eğitmen, Arabulucu ARABULUCULUK KANUNU NE GETİRİYOR? Nur ÖZDEN Eğitmen, Arabulucu ARABULUCULUK KANUNU İLE Yabancılık unsuru taşıyanlar da dahil olmak üzere, tarafların serbestçe tasarruf edebilecekleri iş ve işlemlerden

Detaylı

KULE HİZMET VE İŞLETMECİLİK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI

KULE HİZMET VE İŞLETMECİLİK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI KULE HİZMET VE İŞLETMECİLİK A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI 1. DAYANAK Kurumsal Yönetim Komitesi nin görev ve çalışma esasları, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu, Şirket esas

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK:

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT KULÜBÜ TÜZÜĞÜ MADDE 1-DAYANAK: Bu tüzük Karabük Üniversitesi Senatosunun 15.01.2009 tarih ve 2009/02 sayılı kararıyla kabul edilen Öğrenci Kulüpleri Kuruluş ve işleyiş Yönergesi

Detaylı

Siz de katılın! Tyrkisk

Siz de katılın! Tyrkisk Siz de katılın! Spor kulüplerimize daha da fazla çocuk, genç ve ailelerin katılmalarını istiyoruz. Bu broşürde bir spor kulübünün ne olduğu, hangi faaliyetlere katılabileceğiniz ve nasıl üye olabileceğiniz

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNERGESİ (29 Ekim 2009 tarihinde TTD GYK ve MYK onayı ile yürürlüğe girmiştir.)

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNERGESİ (29 Ekim 2009 tarihinde TTD GYK ve MYK onayı ile yürürlüğe girmiştir.) TÜRK TORAKS DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNERGESİ (29 Ekim 2009 tarihinde TTD GYK ve MYK onayı ile yürürlüğe girmiştir.) 1. Çalışma Grupları, TTD Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından gerekli görülen konularda

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM IĞDIR ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU DEĞİŞİM PROGRAMLARI Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI YÖNERGESİ MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı Yüksek Öğretim Kurulu

Detaylı

SOYKIRIM SUÇUNUN ÖNLENMESI VE CEZALANDIRILMASI SÖZLEŞMESI

SOYKIRIM SUÇUNUN ÖNLENMESI VE CEZALANDIRILMASI SÖZLEŞMESI 1.2.10. SOYKIRIM SUÇUNUN ÖNLENMESI VE CEZALANDIRILMASI SÖZLEŞMESI Genel Kurulunun 9 Aralık 1948 tarihli ve 260 A (III) sayılı Kararıyla kabul edilmiş ve imzaya ve onaya veya katılmaya sunulmuştur. Yürürlüğe

Detaylı

Koçluk Oturumu/Seansı Canlandırma

Koçluk Oturumu/Seansı Canlandırma Hareketlilik Koçu Koçluk Seansı Canlandırma Eğitmen talimatları Grup çalışması Koçluk Oturumu/Seansı Canlandırma Ana hatları, yapısı ve tanımı Bu çalışmadaki saptanabilir beceri ve yeterlilikler Saptanabilir

Detaylı

Türk Hukukunda Arabuluculuk Uygulamaları. Türk Hukukunda Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları - Arabulucu.com

Türk Hukukunda Arabuluculuk Uygulamaları. Türk Hukukunda Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları - Arabulucu.com Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları uygulamasının genellik kazanmadığı ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de avukatlar bu konuya henüz kuşku ile bakmaktadırlar. Bunun temel nedeni avukat olmayanların da

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ndeki tüm fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görmekte olan öğrencilere

Detaylı

Öğrenci Üyelik Koşulları, Üyelik Belgesi Verilmesi, Üyeliğin Sürdürülmesi, Üyelik Hak ve Sorumlulukları Öğrenci Üyelik koşulları

Öğrenci Üyelik Koşulları, Üyelik Belgesi Verilmesi, Üyeliğin Sürdürülmesi, Üyelik Hak ve Sorumlulukları Öğrenci Üyelik koşulları TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Öğrenci Üye Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, ülkemizdeki üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümlerinde

Detaylı

ÇOCUK HAKLARININ KULLANILMASINA İLİŞKİN AVRUPA SÖZLEŞMESİ

ÇOCUK HAKLARININ KULLANILMASINA İLİŞKİN AVRUPA SÖZLEŞMESİ ÇOCUK HAKLARININ KULLANILMASINA İLİŞKİN AVRUPA SÖZLEŞMESİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ BÖLÜM I BÖLÜM II SÖZLEŞMENİN UYGULANMA ALANI, AMACI VE TANIMLAR Sözleşmenin uygulanma alanı ve amacı... Madde 1 Tanımlamalar...

Detaylı

amase: advancing Migrant Access to health Services in Europe

amase: advancing Migrant Access to health Services in Europe amase: advancing Migrant Access to health Services in Europe (Avrupada' daki Sağlık Hizmetlerine Göçmenlerin Erişimini Kolaylaştırmak) Study Information Sheet Version 3 30.01.2012 Turkish Web Questionnaire

Detaylı