ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. GENEL BİLGİLER. AİT 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. GENEL BİLGİLER. AİT 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I"

Transkript

1 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. GENEL BİLGİLER Ders Adı AİT 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Zorunlu DERS KREDİSİ: 2 Dönemi Bölümü Ders Sorumlusu Güz Harita Mühendisliği ECTS KREDİSİ: 2 Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Harita Müh. Böl., Kayseri, Tel:(352) (İç hat:), Web sayfası : Çalışma saatleri: DERSİN İÇERİĞİ: II. DERS BİLGİLERİ İnkılâp kavramı ve Türk İnkılâbına yol açan nedenler, Misak-i Milliden Türkiye Büyük Millet Meclisine, Kurtuluş Savaşı ve Lozan barışı, Türkiye Cumhuriyeti nin iç ve dış siyaseti. DERSİN ÖNKOŞULLARI: Lisans öğrencileri DERSİN AMAÇLARI: Gençlerimizin devletine, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve bu anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine sahip çıkan, millî değerlerine bağlı, hür, demokratik ve lâik devlet düzenine saygılı, Cumhuriyet ve Cumhuriyet in getirdiği niteliklere sadık olarak yetiştirmektir. DERSİN YÖNTEMİ: Sınıf dersleri: Haftada iki saat teorik temeller, Aktif öğretim yöntemleri. DERS DÖKÜMANLARI: 1- ATATÜRK, Mustafa Kemal, Nutuk ( ), ( Hazırlayan: Zeynep Korkmaz), Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları, Ankara Atatürk ün Söylev Demeçleri, C. I-II-III, Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları, Ankara Atay Falih Rıfkı, Çankaya, Bateş Yayınları, İstanbul,1980.

2 4- A Abadan Yavuz, Atatürk ve İlkeleri, Varlık Yayınları, İstanbul, İNAN, Afet, Medenî Bilgiler ve Mustafa Kemal Atatürk ün El yazıları, Ankara ÖNERİLEN KAYNAKLAR: 1- Prof. Dr. Bayram Bayraktar, Çağdaş Türkiye Tarihi, İstanbul Prof. Dr. Mustafa Keskin, Prof. Dr. Abdülkadir Yuvalı, v.d., Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Kayseri, DEĞERLENDİRME BİLGİLERİ: Bir yazılı arasınav ve bir yazılı yarıyılsonu sınavı yapılır. Ham başarı puanı, yarıyılsonu sınav puanının % 60'ı, ara sınavlar puan ortalamasının % 40'ının eklenmesiyle hesaplanır. Final Notu 45 den aşağı olan öğrenci ile ortalanma başarı puanı 35 den aşağı olan öğrenci başarısız olarak değerlendirilir. Diğer öğrenciler başarılı olarak değerlendirilir. DİĞER BİLGİLER: Öğrenciler, programlı ders faaliyetlerinin %70 ine devam etmek zorundadır. DERS KONULARI: (Toplam 14 Hafta) (1. Hafta) Öğrencilerle Tanışma ve İnkılâp Kavramı. (2. Hafta) Osmanlı İmparatorluğu nun Yıkılışı. (3. Hafta) Yenileşme Hareketleri (4. Hafta) Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşı, I. Dünya Savaşı. (5. Hafta) I. Dünya Savaşı nda Cepheler. (6. Hafta) Ermeni Meselesi (7. Hafta) Mondros Mütarekesi. (8. Hafta) VİZE (9. Hafta) Mustafa Kemal Paşa nın Samsun a Çıkışı. (10. Hafta) Amasya, Erzurum, Sivas Kongresi. (11. Hafta) Misak-ı Milli ve TBMM nin Açılışı (12. Hafta) Doğu ve Güney Cephesi. (13. Hafta) Batı Cephesi. (14. Hafta) Sevr ve Lozan Anlaşması.

3 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. GENEL BİLGİLER Ders Adı AİT 102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II Zorunlu DERS KREDİSİ: 2 Dönemi Bölümü Ders Sorumlusu Bahar Harita Mühendisliği ECTS KREDİSİ: 2 Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Harita Müh. Böl., Kayseri, Tel:(352) (İç hat:), Web sayfası : Çalışma saatleri: DERSİN İÇERİĞİ: II. DERS BİLGİLERİ İnkılâp kavramı ve Türk İnkılâbına yol açan nedenler, Misak-i Milliden Türkiye Büyük Millet Meclisine, Kurtuluş Savaşı ve Lozan barışı, Türkiye Cumhuriyeti nin iç ve dış siyaseti. DERSİN ÖNKOŞULLARI: Lisans öğrencileri DERSİN AMAÇLARI: Gençlerimizin devletine, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve bu anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine sahip çıkan, millî değerlerine bağlı, hür, demokratik ve lâik devlet düzenine saygılı, Cumhuriyet ve Cumhuriyet in getirdiği niteliklere sadık olarak yetiştirmektir. DERSİN YÖNTEMİ: Sınıf dersleri: Haftada iki saat teorik temeller, Aktif Öğretim Yöntemi. DERSDÖKÜMANLARI: 1. ATATÜRK, Mustafa Kemal, Nutuk ( ), ( Hazırlayan: Zeynep Korkmaz), Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları, Ankara Atatürk ün Söylev Demeçleri, C. I-II-III, Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları, Ankara Atay Falih Rıfkı, Çankaya, Bateş Yayınları, İstanbul,1980.

4 4. A Abadan Yavuz, Atatürk ve İlkeleri, Varlık Yayınları, İstanbul, İNAN, Afet, Medenî Bilgiler ve Mustafa Kemal Atatürk ün El yazıları, Ankara ÖNERİLEN KAYNAKLAR: 1. Prof. Dr. Bayram Bayraktar, Çağdaş Türkiye Tarihi, İstanbul Prof. Dr. Mustafa Keskin, Prof. Dr. Abdülkadir Yuvalı, v.d., Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Kayseri, DEĞERLENDİRME BİLGİLERİ: Bir yazılı arasınav ve bir yazılı yarıyılsonu sınavı yapılır. Ham başarı puanı, yarıyılsonu sınav puanının % 60'ı, ara sınavlar puan ortalamasının % 40'ının eklenmesiyle hesaplanır. Final Notu 45 den aşağı olan öğrenci ile ortalanma başarı puanı 35 den aşağı olan öğrenci başarısız olarak değerlendirilir. Diğer öğrenciler başarılı olarak değerlendirilir. DİĞER BİLGİLER: Öğrenciler, programlı ders faaliyetlerinin %70 ine devam etmek zorundadır. DERS KONULARI: (Toplam 14 Hafta) (1. Hafta) Türk İnkılabı ve Milli Benliğe Kavuşma. (2. Hafta) Atatürk ün Ekonomik Stratejileri. (3. Hafta) Atatürk ün Politik Stratejileri. (4. Hafta) Eğitimin Laikleştirilmesi ve Eğitim Birliği. (5. Hafta) Kadın Hakları, Güzel Sanatlar, Harf İnkilâbı, Saat ve Ölçülerde yenilik. (6. Hafta) Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası (7. Hafta) Millî Mücadele Dönemi Türk Dış Politikası (8. Hafta) Dönemi Türk Dış Politikası (9. Hafta) VİZE SINAVI (10. Hafta) Atatürk e Göre Millet ve Milliyetçilik. (11. Hafta) Cumhuriyetçilik. (12. Hafta) Devletçilik,Halkçılık. (13. Hafta) Lâiklik. (14. Hafta) Atatürk İlkeleri ve Dış Politika.

5 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. GENEL BİLGİLER Ders Adı TRD 101 Türk Dili I Zorunlu DERS KREDİSİ: 2 Dönemi Bölümü Ders Sorumlusu Güz Okutman Lütfiye GÜVENÇ ECTS KREDİSİ: 2 Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Harita Müh. Böl., Kayseri, Tel:(352) (İç hat:) lguvenc@erciyes.edu.tr Web sayfası : Çalışma saatleri: DERSİN İÇERİĞİ: II. DERS BİLGİLERİ Dilin toplum ve insan hayatındaki yeri ve önemi, Türkçenin dünya dilleri arasındaki yeri ve tarihî gelişimi, Türkçenin bugünkü durumu; ses ve biçim özellikleri ve anlatım zenginliği; noktalama işaretleri ve yazım kuralları. DERSİN ÖNKOŞULLARI: Lisans öğrencileri DERSİN AMAÇLARI: Öğrencilere Türkçenin tarihi ve bugünkü durumu hakkında bilgi verip Türkçeyle yazılmış metinler üzerinde çalışmalar yapmak. DERSİN YÖNTEMİ: Haftada iki saat sınıflarda teorik olarak işlenecektir. DERSDÖKÜMANLARI: 1- Muharrem Ergin, Türk Dili, Bayrak Yayınları, İstanbul. 2- Güncel Türkçe Sözlük, Türk Dil Kurumu, Ankara.

6 3- Yazım Kılavuzu, Türk Dil Kurumu, Ankara. 4- Şerif Aktaş- Osman Gündüz, Yazılı ve Sözlü Anlatım, Ankara. ÖNERİLEN KAYNAKLAR: DEĞERLENDİRME BİLGİLERİ: Ara sınav %30 Yılsonu sınavı %70 DİĞER BİLGİLER: Öğrenciler, programlı ders faaliyetlerinin %70 ine devam etmek zorundadır. DERS KONULARI: 1- İstiklal Marşı ve Atatürk ün Gençliğe Hitabesi. 2- Dil nedir? Türk dili ve kültürü; kültürün unsurları. 3- Yeryüzündeki diller, Türkçenin dünya dilleri arasındaki yeri ve yayılma alanları. 4- Eser incelemesi: Şiir. 5- Türkçenin ses yapısı. 6- Türkçenin heceleri, vurgu, ses olayları, ses uyumları. 7- Türkçenin tarihsel dönemleri. 8- Ara sınav 9- Yazılı anlatım türleri. 10- Eser incelemesi: Hikâye. 11- Türkçenin güncel sorunları I 12- Yazı türleri, form yazılar. 13- Yazım kuralları. 14- Noktalama işaretleri.

7 DERSİN PROGRAM ÇIKTILARI İLE İLİŞKİSİ:

8 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. GENEL BİLGİLER Ders Adı TRD 102 Türk Dili II Zorunlu DERS KREDİSİ: 2 Dönemi Bölümü Ders Sorumlusu Bahar Okutman Lütfiye GÜVENÇ ECTS KREDİSİ: 2 Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Harita Müh. Böl., Kayseri, Tel:(352) (İç hat:) lguvenc@erciyes.edu.tr Web sayfası : Çalışma saatleri: DERSİN İÇERİĞİ: II. DERS BİLGİLERİ Yazılı ve sözlü anlatımda başarılı olabilmek için retorik bilgisi (belagat), yazılı anlatım biçimleri ve teknikleri, sözlü anlatım biçimleri ve teknikleri, yazılı ve sözlü anlatımda üslup, tartışma türleri. DERSİN ÖNKOŞULLARI: Lisans öğrencileri DERSİN AMAÇLARI: Öğrencileri Türkçenin sözlü ve yazılı kullanımı ile ilgili bilgilendirmek, dilimizin edebî ürünleri yoluyla öğrencilerin retorik incelemeler yapmalarını sağlamak. DERSİN YÖNTEMİ: Haftada iki saat sınıflarda teorik olarak işlenecektir. DERS DÖKÜMANLARI: 1.Muharrem Ergin, Türk Dili, Bayrak Yay., İstanbul. 2- Güncel Türkçe Sözlük, Türk Dil Kurumu, Ankara. 3- Yazım Kılavuzu, Türk Dil Kurumu, Ankara.

9 4- Şerif Aktaş-Osman Gündüz, Yazılı ve Sözlü Anlatım, Ankara. ÖNERİLEN KAYNAKLAR: DEĞERLENDİRME BİLGİLERİ: Ara sınav %30 Yılsonu sınavı %70 DİĞER BİLGİLER: Öğrenciler, programlı ders faaliyetlerinin %70 ine devam etmek zorundadır. DERS KONULARI: (Toplam 14 Hafta) 1- Yazılı kompozisyon; yazı türleri. 2- Türkçenin yapısı, sözcük türleri. 3- Retorik çalışma (metin çalışması). 4- Roman incelemesi. 5- Cümle. 6- Sözlü kompozisyon çalışması. 7- Şiir incelemesi. 8- Ara sınav. 9- Gramatikal çözümleme çalışması. 10- Türkçenin güncel sorunları II. 11- Hikâye incelemesi. 12- İletişim nedir? Yazılı ve sözlü iletişimin hayatımızdaki yeri. 13- Retorik çalışma (metin çalışması). 14- Yazılı kompozisyon çalışması. DERSİN PROGRAM ÇIKTILARI İLE İLİŞKİSİ:

10 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Ders Adı Mat 101 Matematik I, I. GENEL BİLGİLER Zorunlu DERS SAATİ: 4 Dönemi Bölümü Ders Sorumlusu Güz Harita Mühendisliği Yrd. Doç. Dr. Ali Deliceoğlu DERS KREDİSİ: 4 ECTS KREDİSİ: 6 Erciyes Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Matematik Böl., Kayseri, Tel:(352) (İç hat: ), adelice@erciyes.edu.tr, Web sayfası : Çalışma saatleri: DERSİN İÇERİĞİ: II. DERS BİLGİLERİ Fonksiyonlar, limit ve süreklilik, türev ve türevin uygulamaları. DERSİN ÖNKOŞULLARI: Lisans öğrencileri DERSİN AMAÇLARI: Branş derslerinde kullanılan temel matematik işlemlerinin öğretilmesinin yanında, analitik düşünme yeteneği kazandırmaktır. DERSİN YÖNTEMİ: Ders anlatma, problem çözme DERSDÖKÜMANLARI: Prof. Dr. Mustafa Balcı, Genel Matematik 1, Balcı yayınları, ÖNERİLEN KAYNAKLAR: Temel ve Genel Matematik I-II, Prof.Dr. H.Hilmi Hacısalihoğlu DEĞERLENDİRME BİLGİLERİ: Kapalı notlarla, serbest formül sayfasıyla bir yazılı arasınav, bir yazılı yarıyılsonu sınavı yapılır. Ham başarı puanı, yarıyılsonu sınav puanının % 70'ine, ara sınavlar puan ortalamasının % 30'unun eklenmesiyle hesaplanır.

11 Başarılı olmak için başarı notunun en az DD veya daha yukarı olması gerekir. AA, BA, BB, CB,CC (ham başarı puanı arasında kalan notlar) şartsız başarılı notlardır. DC ve DD (ham başarı puanı arasında kalan notlar) ise şartlı başarılı notlardır. DİĞER BİLGİLER: Öğrenciler, programlı ders faaliyetlerinin %70 ine devam etmek zorundadır. DERS KONULARI: (Toplam 14 Hafta) (2hafta) Fonksiyonlar (3 hafta) Limit ve Süreklilik (2 hafta) Türev (3 hafta) Türevin Uygulamaları (2 hafta) Türevle ilgili Teoremler (2 hafta) Eğri çizimleri DERSİN PROGRAM ÇIKTILARI İLE İLİŞKİSİ: Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini uygulama becerisi, Matematik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi

12 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. GENEL BİLGİLER Ders Adı Mat 202 Matematik IV, Zorunlu DERS SAATİ: 4 Dönemi Bölümü Ders Sorumlusu Güz Harita Mühendisliği Yrd. Doç. Dr. Ali Deliceoğlu DERS KREDİSİ: 4 ECTS KREDİSİ: 5 Erciyes Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Matematik Böl., Kayseri, Tel:(352) (İç hat: ), adelice@erciyes.edu.tr, Web sayfası : Çalışma saatleri: DERSİN İÇERİĞİ: II. DERS BİLGİLERİ Çok değişkenli fonksiyonlar. Vektör değerli fonksiyonların integrali. Üç katlı integraller ve uygulamaları. DERSİN ÖNKOŞULLARI: Lisans öğrencileri DERSİN AMAÇLARI: Branş derslerinde kullanılan temel matematik işlemlerinin öğretilmesinin yanında, analitik düşünme yeteneği kazandırmaktır. DERSİN YÖNTEMİ: Ders anlatma, problem çözme DERSDÖKÜMANLARI: Prof. Dr. Mustafa Balcı, Genel Matematik II, Balcı yayınları, ÖNERİLEN KAYNAKLAR: Temel ve Genel Matematik I-II, Prof.Dr. H.Hilmi Hacısalihoğlu DEĞERLENDİRME BİLGİLERİ: Kapalı notlarla, serbest formül sayfasıyla bir yazılı arasınav, bir yazılı yarıyılsonu sınavı yapılır. Ham başarı puanı, yarıyılsonu sınav puanının % 70'ine, ara sınavlar puan ortalamasının % 30'unun eklenmesiyle hesaplanır. Başarılı olmak için başarı notunun en az DD veya daha yukarı olması gerekir. AA, BA, BB, CB,CC (ham başarı

13 puanı arasında kalan notlar) şartsız başarılı notlardır. DC ve DD (ham başarı puanı arasında kalan notlar) ise şartlı başarılı notlardır. DİĞER BİLGİLER: Öğrenciler, programlı ders faaliyetlerinin %70 ine devam etmek zorundadır. DERS KONULARI: (Toplam 14 Hafta) (2 Week) Belirli integraller, iki ve üç katlı integraller (1 Week) Vektör değerli fonksiyonların integralleri (2Week) İki ve üç katlı integrallerde bölge dönüşümleri (1 Week) Eğrisel integraller (1 Week) Vektör alanları ve bunların integrali, Green s teoremi (2 Week) Yüzey alanları (1Week) Divergence teoremi, Stokes s teoremi (4 Week) Diferansiyel denklemler: Birinci mertebe ve birinci dereceden denklemler, sabit katsayılı yüksek mertebeden denkelemler DERSİN PROGRAM ÇIKTILARI İLE İLİŞKİSİ: Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini uygulama becerisi, Matematik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi

14 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. GENEL BİLGİLER Ders Adı LİNEER CEBİR Zorunlu DERS SAATİ: 3 Dönemi Bölümü Ders Sorumlusu Güz Harita Mühendisliği Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Geymen DERS KREDİSİ: 3 ECTS KREDİSİ: 5 Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Harita Müh. Böl., Kayseri, Tel:(352) (32676), ageymen@erciyes.edu.tr Web sayfası : Çalışma saatleri: DERSİN İÇERİĞİ: II. DERS BİLGİLERİ Lineer Denklem Sistemleri ve Matrisler; matris işlemleri, özel matrisler, elemanter satır ve sütun işlemleri, echelon form, elemanter matrisler, ters matris, lineer denklem sistemlerinin çözümü.vektör Uzayları; vektör uzayları, alt uzaylar, taban ve boyut, koordinatlar, taban değişimi, bir matrisin rangı. İç Çarpım Uzayları; standart iç çarpım, ortogonal taban, Gram-Schmidt Metodu.Lineer Dönüşümler; lineer dönüşümün çekirdeği ve rangı, lineer dönüşümün matrisi, lineer dönüşümler uzayı, dual uzay, benzerlik. Determinantlar; determinant özellikleri, kofaktör ve bir matrisin eki, ters matrisin bulunması, Cramer Kuralı. Özdeğer ve Özvektörler; köşegenleştirme, Cayley- Hamilton Teoremi. Kuadratik Formlar; kuadratik formun matrisi, temel eksen teoremi, kuadratik formların sınıflandırılması, Diferansiyel denklem sistemlerine uygulama. DERSİN ÖNKOŞULLARI: Lisans öğrencileri DERSİN AMAÇLARI: Vektör uzayları ve matrislerin özelliklerini lineer dönüşüm kavramıyla ilişkilendirmek ve determinant ve özdeğerözvektör kavramlarıyla reel kuadratik formları sınıflandırmasında kullanma. DERSİN YÖNTEMİ: Sınıf dersleri: Haftada iki saat teorik temeller. DERSDÖKÜMANLARI: 1. Göksel Ağargün, Hülya Özdağ, Lineer Cebir ve Çözümlü Problemler, 2000.

15 ÖNERİLEN KAYNAKLAR: 1. Steven, J. Leon, Linear Algebra with Applications, Prentice Hall, Bernard Kolman, David, R, Hill, Uygulamalı Lineer Cebir Prof.Dr. Ömer Akın, Palme, DEĞERLENDİRME BİLGİLERİ: Kapalı notlarla, serbest formül sayfasıyla bir yazılı ara sınav, bir yazılı yarıyıl sonu sınavı yapılır. Ham başarı puanı, yarıyıl sonu sınav puanının % 70'ine, ara sınavlar puan ortalamasının % 30'unun eklenmesiyle hesaplanır. Başarılı olmak için başarı notunun en az DD veya daha yukarı olması gerekir. AA, BA, BB, CB,CC (ham başarı puanı arasında kalan notlar) şartsız başarılı notlardır. DC ve DD (ham başarı puanı arasında kalan notlar) ise şartlı başarılı notlardır. DİĞER BİLGİLER: Öğrenciler, programlı ders faaliyetlerinin %70 ine devam etmek zorundadır. DERS KONULARI: (Toplam 14 Hafta) Hafta 1 Lineer dönüşümler ve matrisler, Hafta 2 Lineer dönüşümler ve matrisler, Hafta 3 Bir lineer dönüşümün matrisi. Hafta 4 Lineer dönüşümlerin vektör uzayı ve matrislerin vektör uzayı, Hafta 5 Benzerlik, Hafta 6 Determinantlar ve özellikleri Hafta 7 Determinantlar ve özellikleri Hafta 8 Kofaktör açılımları, Hafta 9 bir matrisin tersi, Hafta 10 Ara Sınav Hafta 11 Determinantların diğer uygulamaları. Hafta 12 Öz değer ve öz vektörler,, Hafta 13 Öz değer ve öz vektörler,, Köşegenleştirme Hafta 14 Simetrik matrislerin köşegenleştirilmesi, Reel kuadratik formlar Hafta 15 Lineer dönüşümler ve matrisler, Hafta 16 Lineer dönüşümler ve matrisler, DERSİN PROGRAM ÇIKTILARI İLE İLİŞKİSİ: Lineer dönüşümü kavrayabilme ve lineer dönüşüm yardımları vektör uzaylarının özelliklerini söyleyebilme. Determinant kavramını kavrayabilme. Bir matrisin köşegenleştirilebilme kavramıyla bağlantılı olarak reel kuadratik formları sınıflandırabilme.

16 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. GENEL BİLGİLER Ders Adı MAT203 ANALİTİK GEOMETRİ I, Zorunlu DERS SAATİ: 3 Dönemi Bölümü Ders Sorumlusu Güz Harita Mühendisliği DERS KREDİSİ: 3 ECTS KREDİSİ: 4 Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Müh. Böl., Kayseri, Tel:(352) (İç hat:), , Web sayfası : Çalışma saatleri: DERSİN İÇERİĞİ: II. DERS BİLGİLERİ Vektörler, alan ve hacim hesapları, nokta ve doğru denklemi, uzayda doğru denklemi, düzlem denklemleri, doğru düzlem ilişkileri, düzlemlerin birbirine göre durumları, simetri. DERSİN ÖNKOŞULLARI: Lisans öğrencileri DERSİN AMAÇLARI: Analitik geometri hakkında temel kavramları ve teoremleri vermektir. DERSİN YÖNTEMİ: Sınıf dersleri: Haftada üç saat teorik temeller. DERS DÖKÜMANLARI: Analitik Geometri,Prof.Dr.H.H.Hilmihacısalihoğlu,Ankara Üniv.Fen Fak.Yayınları,1998. Analitik Geometri,Prf.Dr.Rüstem Kaya,Anadolu Üniv.Fen.Fak.Yayınları,1985. ÖNERİLEN KAYNAKLAR: Analitik Geometri,Prof.Dr.H.H.Hilmihacısalihoğlu,Ankara Üniv.Fen Fak.Yayınları,1998. Analitik Geometri,Prf.Dr.Rüstem Kaya,Anadolu Üniv.Fen.Fak.Yayınları,1985.

17 DEĞERLENDİRME BİLGİLERİ: Kapalı notlarla, serbest formül sayfasıyla bir yazılı arasınav, bir yazılı yarıyılsonu sınavı yapılır. Ham başarı puanı, yarıyılsonu sınav puanının % 60'ine, ara sınavlar puan ortalamasının % 40'unun eklenmesiyle hesaplanır. DİĞER BİLGİLER: Öğrenciler, programlı ders faaliyetlerinin %70 ine devam etmek zorundadır. HAFTA KONULAR 1 Vektörler 2 Vektörlerde yapılan işlemler 3 Vektörlerde çarpma 4 Alan ve hacım hesapları, 5 Nokta ve doğru 6 Doğru denklemi 7 İki doğru arasındaki açı ve açıortay denklemleri 8 Simetri 9 ARA SINAV 10 Uzayda doğru denklemi 11 Uzayda doğru denklemi 12 Düzlem denklemleri 13 Doğru düzlem ilişkileri 14 Düzlemlerin birbirine göre durumları YARIYIL SONU SINAVI DERSİN PROGRAM ÇIKTILARI İLE İLİŞKİSİ: Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini uygulama becerisi,

18 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. GENEL BİLGİLER Ders Adı MAT204 ANALİTİK GEOMETRİ II Zorunlu DERS SAATİ: 3 Dönemi Bölümü Ders Sorumlusu Bahar Harita Mühendisliği DERS KREDİSİ: 3 ECTS KREDİSİ: 4 Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Müh. Böl., Kayseri, Tel:(352) (İç hat:), , Web sayfası : Çalışma saatleri: DERSİN İÇERİĞİ: II. DERS BİLGİLERİ Düzlem geometride dönmeler ve ötelemeler, Konikler, Çember, Elips, Hiperbol, Parabol, Genel denklemiyle konikler, İkinci dereceden yüzeyler ve sınıflandırılması. DERSİN ÖNKOŞULLARI: Lisans öğrencileri DERSİN AMAÇLARI: Analitik geometri hakkında temel kavramları ve teoremleri vermektir. DERSİN YÖNTEMİ: Sınıf dersleri: Haftada üç saat teorik temeller. DERS DÖKÜMANLARI: Analitik Geometri,Prof.Dr.H.H.Hilmihacısalihoğlu,Ankara Üniv.Fen Fak.Yayınları,1998. Analitik Geometri,Prf.Dr.Rüstem Kaya,Anadolu Üniv.Fen.Fak.Yayınları,1985. ÖNERİLEN KAYNAKLAR: Analitik Geometri,Prof.Dr.H.H.Hilmihacısalihoğlu,Ankara Üniv.Fen Fak.Yayınları,1998. Analitik Geometri,Prf.Dr.Rüstem Kaya,Anadolu Üniv.Fen.Fak.Yayınları,1985.

19 DEĞERLENDİRME BİLGİLERİ: Kapalı notlarla, serbest formül sayfasıyla bir yazılı arasınav, bir yazılı yarıyılsonu sınavı yapılır. Ham başarı puanı, yarıyılsonu sınav puanının % 60'ine, ara sınavlar puan ortalamasının % 40'unun eklenmesiyle hesaplanır. DİĞER BİLGİLER: Öğrenciler, programlı ders faaliyetlerinin %70 ine devam etmek zorundadır. HAFTA KONULAR 1 Düzlem geometride ötelemeler ve dönmeler, 2 Düzlem geometride ötelemeler ve dönmeler, 3 Konikler,çember 4 Çember 5 Elips 6 Elips 7 Hiperbol 8 Hiperbol 9 ARASINAV 10 Parabol 11 Genel denklemiyle konikler, 12 Genel denklemiyle konikler, 13 İkinci dereceden yüzeyler ve sınıflandırılması, 14 İkinci dereceden yüzeyler ve sınıflandırılması, YARIYIL SONU SINAVI DERSİN PROGRAM ÇIKTILARI İLE İLİŞKİSİ: Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini uygulama becerisi,

20 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Ders Adı Dönemi Bölümü Ders Sorumlusu I. GENEL BİLGİLER BİLGİ SİSTEMLERİNDE YAZILIM UYGULAMALARI Zorunlu Güz Harita Mühendisliği Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Geymen DERS SAATİ: 3 DERS KREDİSİ: 3 ECTS KREDİSİ: 6 Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Harita Müh. Böl., Kayseri, Tel:(352) (32676), ageymen@erciyes.edu.tr Web sayfası : Çalışma saatleri: DERSİN İÇERİĞİ: II. DERS BİLGİLERİ Veri Tabanı Sistemlerine Genel Bakış, Varlık-Bağıntı Modeli ve Veri Tabanı Tasarımı, İlişkisel Model, Bütünlük Kısıtlamaları ve Normalizasyon, İlişkisel Cebir ve İlişkisel Hesap, Sql: Standart Veri Tabanı Dili, Nesneye- Yönelik Model, Nesne-İlişkisel Sistemler, Fiziksel Yapılar ve Dizinler. DERSİN ÖNKOŞULLARI: Lisans öğrencileri DERSİN AMAÇLARI: CBS lerinde Temel veri yapılarını öğrenmek, Veri yapıları algoritmalarını öğrenmek, Veri yapılarını problem çözümünde etkin olarak kullanmak: uygun veri yapılarının ve algoritmaların seçimini yapabilmek Veri yapıları algoritmalarının analizini yapabilmek

21 DERSİN YÖNTEMİ: Sınıf dersleri: Haftada iki saat teorik temeller. DERSDÖKÜMANLARI: Yomralıoğlu, T., Coğrafi Bilgi Sistemleri Temel Kavramlar ve Uygulama Kitabı, ÖNERİLEN KAYNAKLAR: Data Structures and Problem Solving Using Java, Third edition Mark Allen Weiss, Addison Wesley, 2006, ISBN: Data Structures and Algorithms in Java, 4th edition Michael T. Goodrich, Roberto Tamassia, 2006, Wiley, Object-Oriented Data Structures Using Java, 2nd edition Nell Dale, Daniel T. Joyce, Chip Weems, 2006, Jones and Bartlett, DEĞERLENDİRME BİLGİLERİ: Kapalı notlarla, serbest formül sayfasıyla bir yazılı ara sınav, bir yazılı yarıyıl sonu sınavı yapılır. Ham başarı puanı, yarıyıl sonu sınav puanının % 70'ine, ara sınavlar puan ortalamasının % 30'unun eklenmesiyle hesaplanır. Başarılı olmak için başarı notunun en az DD veya daha yukarı olması gerekir. AA, BA, BB, CB,CC (ham başarı puanı arasında kalan notlar) şartsız başarılı notlardır. DC ve DD (ham başarı puanı arasında kalan notlar) ise şartlı başarılı notlardır. DİĞER BİLGİLER: Öğrenciler, programlı ders faaliyetlerinin %70 ine devam etmek zorundadır. DERS KONULARI: (Toplam 14 Hafta) Hafta 1 Hafta 2 Hafta 3 Hafta 4 Hafta 5 Hafta 6 Hafta 7 Hafta 8 Hafta 9 Hafta 10 Hafta 11 Hafta 12 Hafta 13 Hafta 14 Hafta 15 Veri tabanı yönetim sistemleri (VTYS). Tanımlar, VTYS'nin uygulama alanları ve fonksiyonları. Veritabanı tasarımı; Varlık-ilişki veri modeli ile veritabanı tasarımı. Veritabanı tasarımı; İlişkisel veri modeli ile veritabanı tasarımı. ArcGIS'e giriş. Dönem projesi İlişkisel veritabanı ve SQL. İlişkisel veritabanı ve SQL. Ara sınav ArcGIS'de sorgulamalar. ArcGIS'de formlar ve makrolar. ArcGIS içerisinde visual basic ile uygulama programı geliştirmek. ArcGIS içerisinde visual basic ile uygulama programı geliştirmek. ArcGIS içerisinde visual basic ile uygulama programı geliştirmek. ArcGIS içerisinde visual basic ile uygulama programı geliştirmek. Sınav

22 DERSİN PROGRAM ÇIKTILARI İLE İLİŞKİSİ: Veri Tabanı Yönetim Sistemleri, veri modelleri, veri tabanı tasarımı, ilişkisel cebir ve sorgulama dilleri hakkında bilgi sahibi olacak. Veri Tabanı tasarımı gerçekleştirebilecek, Yazılı ve sözlü iletişim becerilerini geliştirecek, Veri Tabanı Yönetim Sistemi yazılımlarını kullanabilecek.

23 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. GENEL BİLGİLER Ders Adı BİLGİ SİSTEMİ TASARIMI Seçmeli DERS SAATİ: 3 Dönemi Bölümü Ders Sorumlusu Bahar Harita Mühendisliği Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Geymen DERS KREDİSİ: 3 ECTS KREDİSİ: 3 Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Harita Müh. Böl., Kayseri, Tel:(352) (32676), ageymen@erciyes.edu.tr Web sayfası : Çalışma saatleri: DERSİN İÇERİĞİ: II. DERS BİLGİLERİ Bu dersle öğrenciye coğrafi bilgi sistemleri (CBS) alanında öğrencinin özel ilgi duyduğu ve ileri aşamalarda tez yapmayı düşünebileceği konularda araştırma yapmak veya pilot bir bölge seçerek örnek CBS uygulamaları gerçekleştirmek ve böylece CBS yazılımlarını kullanma ve gerekli sorgulamaları yapma bilgi ve becerisini kazandırmaktır. İlgi duyulan konuları içerecek getirecek şekilde ders verilmektedir. DERSİN ÖNKOŞULLARI: Lisans öğrencileri DERSİN AMAÇLARI: Öğrenci ile ortaklaşa olarak belirlenecek konuya yönelik araştırmalar, literatür taraması, dersler ve seminer programını içermektedir. DERSİN YÖNTEMİ: Sınıf dersleri: Haftada iki saat teorik temeller. DERSDÖKÜMANLARI: Yomralıoğlu, T., Geographical Information Systems-Basic Concepts and Applications, 2000.

24 ÖNERİLEN KAYNAKLAR: Kendall, K. E.. Systems Analysis and Design, Prentice Hall, CP Lo, Albert K. W. Yeung Geograhic of Information System Concepts and Techniquues, 2002 Arcview User Guide, 2002 Booch, G., Rumbaugh, J., Jacobswn, I., The Unified Modeling Language User Guide, Addison-Wesley, 1998 DEĞERLENDİRME BİLGİLERİ: Kapalı notlarla, serbest formül sayfasıyla bir yazılı ara sınav, bir yazılı yarıyıl sonu sınavı yapılır. Ham başarı puanı, yarıyıl sonu sınav puanının % 70'ine, ara sınavlar puan ortalamasının % 30'unun eklenmesiyle hesaplanır. Başarılı olmak için başarı notunun en az DD veya daha yukarı olması gerekir. AA, BA, BB, CB,CC (ham başarı puanı arasında kalan notlar) şartsız başarılı notlardır. DC ve DD (ham başarı puanı arasında kalan notlar) ise şartlı başarılı notlardır. DİĞER BİLGİLER: Öğrenciler, programlı ders faaliyetlerinin %70 ine devam etmek zorundadır. DERS KONULARI: (Toplam 14 Hafta)

25 1. Hafta Temel tanım ve kavramların incelenmesi, 2. Hafta Veri, bilgi, sistem, coğrafi varlık, coğrafi veri, veri tabanı, yönetim sistemleri, veri bankası, bilgi sistemleri gibi temel tanım ve kavramların incelenmesi, 3. Hafta Coğrafi bilgi sistemi, kent bilgi sistemi kavramlarının incelenmesi 4. Hafta Coğrafi veriler; veri, bilgi tipleri (vektör, raster), veri kaynakları, grafik ve tanımsal veriler ile ilgili bilgi verilmesi 5. Hafta Katmanlar, veri depolama teknikleri 6. Hafta Kent-coğrafi bilgi sistemi oluşturma 7. Hafta 8. Hafta 1. Ara Sınav 9. Hafta 10.Hafta 11.Hafta 12.Hafta 13.Hafta 14.Hafta 15.Hafta Sistem analizi (mevcut durum incelenmesi, iş akış şemaları, veri-bilgi alışverişleri, sorun ve gereksinimlerin saptanması). Sistem tasarımı (işlem tasarımı, veri tasarımı, veri sözlüğünün hazırlanması, donanım ve yazılım bileşenlerinin seçimi). Sistem gerçekleştirme (pilot bölge seçimi, veri toplama, grafik verilerin dönüşümü ve/veya sayısallaştırma ile sisteme girilmesi, Topoloji oluşturma, tanımsal verilerin sisteme girilmesi). Coğrafi veri tabanı kurulması; katmanların ortak koordinat sistemine dönüştürülmesi, coğrafi alan içinde kalan paftaların birleştirilmesi, ara yüz yazılımı, ara yüz yazılımı ile sistemi sorgulama ve sonuç ürünler elde etme, Türkiye de ve dünyada GIS uygulamaları, kent planlamasında GIS nin önemi. Uygulama Uygulama Uygulama DERSİN PROGRAM ÇIKTILARI İLE İLİŞKİSİ: Coğrafi bilgi teknolojilerinin tanıtıp, konumsal veri yönetim olgusunun geliştirilip, harita tabanlı bilgilerin bilişim teknolojisi ile bütünleştirilmesi ve her türlü coğrafi veri/bilgisinin özel veritabanları yardımıyla yönetilmesi, analizi, sunulması, bilgi sistemlerinin harita mühendisliği ve diğer meslek disiplinleri ilgi alanlarındaki yerinin benimsenmesi ve uygulanması.

26 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Ders Adı Dönemi Bölümü Ders Sorumlusu I. GENEL BİLGİLER JFM 103 Bilgisayar Donanım Güz Harita Mühendisliği Doç.Dr. Coşkun Özkan DERS SAATİ: 2 DERS KREDİSİ: 2 ECTS KREDİSİ: 5 Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Harita Müh. Böl., Kayseri, Tel:(352) (İç hat:), cozkan@erciyes.edu.tr Çalışma saatleri: DERSİN İÇERİĞİ: Bilgisayar donanım ve yazılımı DERSİN ÖNKOŞULLARI: Yok DERSİN AMAÇLARI: II. DERS BİLGİLERİ Bilgisayarın gelişimini, temel parçalarını, çalışma prensibini ve temel yazılım uygulamalarını anlatmaktır. DERSİN YÖNTEMİ: Bilgisayar laboratuarında hem teorik temeller hem de uygulamaları. DERSDÖKÜMANLARI: Pala, Z., Bilgisayar donanımı, 2.bs.Türkmen Kitabevi, 2005 ÖNERİLEN KAYNAKLAR: Pala, Z., Bilgisayar donanımı, 2.bs.Türkmen Kitabevi, 2005 DEĞERLENDİRME BİLGİLERİ: Kapalı notlarla bir ara sınav ve bir yarıyıl sonu sınavlarından oluşur. Ham başarı puanı, yarıyılsonu sınav puanının % 70'ine, ara sınav puanının % 30'unun eklenmesiyle hesaplanır. Başarılı olmak için başarı notunun en az DD veya daha yukarı olması gerekir. AA, BA, BB, CB,CC (ham başarı puanı arasında kalan notlar) şartsız başarılı notlardır. DC ve DD (ham başarı puanı arasında kalan notlar) ise şartlı başarılı notlardır.

27 DİĞER BİLGİLER: Öğrenciler, programlı ders faaliyetlerinin %70 ine devam etmek zorundadır. DERS KONULARI: (Toplam 14 Hafta) (4 hafta) Bilgisayarın temel donanım ve yazılım bileşenleri (2 hafta) Kelime işlemci yazılım uygulamaları (3 hafta) Hesap tablosu yazılım uygulamaları (2 hafta) Sunum hazırlama yazılım uygulamaları (3 hafta) Bilgisayar destekli tasarım yazılım uygulamaları DERSİN PROGRAM ÇIKTILARI İLE İLİŞKİSİ: Mühendislik uygulamaları için gerekli olan teknikleri ve modern araçları kullanma becerisi

MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. GENEL BİLGİLER Ders Adı MBM 101 Genel Matematik-I Zorunlu DERS SAATİ: 3 Dönemi Bölümü Ders Sorumlusu Güz Malzeme Bilimi

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili MATEMATİK JEODEZİ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

DENİZ HARP OKULU TEMEL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU TEMEL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU TEMEL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS LİNEER CEBİR FEB-221 2/2. YY 3+0+0 3 3 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Diferansiyel Denklemler ve Lineer Cebir BIL271 3 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans

Detaylı

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NORMAL ÖĞRETİM, 2015-2016 AKADEMİK YILI DERS PLANI

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NORMAL ÖĞRETİM, 2015-2016 AKADEMİK YILI DERS PLANI 0010070001 Ölçme Bilgisi-1 3+1+0 3,5 6 0010070002 Harita Mühendisliğine Giriş 2+0+0 2 3 0010070003 Matematik-1 4+0+0 4 7 0010070004 Fizik-1 4+0+0 4 6 0010070005 Türk Dili-1 2+0+0 2 2 0010070006 Atatürk

Detaylı

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİBÖLÜMÜ NORMAL ÖĞRETİM, AKADEMİK YILI DERS PLANI

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİBÖLÜMÜ NORMAL ÖĞRETİM, AKADEMİK YILI DERS PLANI 0010070001 0010070002 0010070003 0010070004 0010070005 0010070006 0010070007 TOPLAM Ölçme Bilgisi-1 ADI T+U+L KREDİ 3+1+0 3,5 6 Harita Mühendisliğine Giriş 2+0+0 2 3 Matematik-1 4+0+0 4 7 Fizik-1 4+0+0

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS UYGULAMA FORMU

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS UYGULAMA FORMU ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS UYGULAMA FORMU Ders Adı MM 207 - Mühendislik Matematiği-I Dili : Türkçe Öğretim Yılı ve Yarıyılı 2011-2012-Güz Teori : 3 Pratik

Detaylı

FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NORMAL ÖĞRETİM, AKADEMİK YILI DERS PLANI 1. YARIYIL

FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NORMAL ÖĞRETİM, AKADEMİK YILI DERS PLANI 1. YARIYIL 1. YARIYIL ALINABİLMESİ İÇİN AKTS ÖNŞART OLAN DERSLERİN KODLARI VE MİN. BAŞARI NOTU HRT101 Ölçme Bilgisi-1 3+1+0 3.5 6 Prof. Dr. İbrahim KALAYCI HRT103 Matematik-1 4+0+0 4 7 Fen/AKEF Öğretim Elemanı HRT105

Detaylı

Lineer Cebir (MATH275) Ders Detayları

Lineer Cebir (MATH275) Ders Detayları Lineer Cebir (MATH275) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Lineer Cebir MATH275 Her İkisi 4 0 0 4 6 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin

Detaylı

DENİZ HARP OKULU TEMEL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU TEMEL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU TEMEL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS MATEMATİK-II FEB-121 1/ 2. YY 5+0+0 5 5 Dersin Dili Dersin Seviyesi : Türkçe

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI (NORMAL ÖĞRETİM)

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI (NORMAL ÖĞRETİM) 1.YARIYIL T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2016 2017 ÖĞRETİM PLANI (NORMAL ÖĞRETİM) Adı T+U+L Kredi AKTS alınabilmesi için önşartlı 1205101 Ölçme Bilgisi 1 (A)

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU

DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU DERS ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU Dersin Adı Kodu Normal Kredisi ECTS Ders 4 Yarıyılı Kredisi uygulama 0 Diferansiyel Denklemler 0252311 3 4 6 Laboratuvar 0 (Saat/Hafta) Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI (NORMAL ÖĞRETİM)

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI (NORMAL ÖĞRETİM) 1.YARIYIL T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015 2016 ÖĞRETİM PLANI (NORMAL ÖĞRETİM) Adı T+U+L Kredi AKTS alınabilmesi için önşartlı 1205101 Ölçme Bilgisi 1 (A)

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERSLERİ ÖĞRETİM PLANI (NORMAL ÖĞRETİM)

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERSLERİ ÖĞRETİM PLANI (NORMAL ÖĞRETİM) 1.YARIYIL T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERSLERİ 2017 2018 ÖĞRETİM PLANI (NORMAL ÖĞRETİM) Adı T+U+L Kredi AKTS alınabilmesi için önşartlı 1205101 Ölçme Bilgisi

Detaylı

Lineer Cebir (MATH 275) Ders Detayları

Lineer Cebir (MATH 275) Ders Detayları Lineer Cebir (MATH 275) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Lineer Cebir MATH 275 Her İkisi 4 0 0 4 6 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANALİZ I Ders No : 0310250035 : 4 Pratik : 2 Kredi : 5 ECTS : 8 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Zorunlu

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI HARİTA MÜH. BÖLÜM DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARI YIL ADI T P K ECTS HRT101 Matematik

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Matematik II BIL

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Matematik II BIL DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Matematik II BIL132 2. 4+0 4 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MAT 1009

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MAT 1009 Dersi Veren Birim: Mühendislik Fakültesi Dersin Türkçe Adı: MATEMATİK I Dersin Orjinal Adı: MATEMATİK I Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: MAT 1009 Dersin Öğretim

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS rders BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 AIIT101 1 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI (İKİNCİ ÖĞRETİM)

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI (İKİNCİ ÖĞRETİM) 1.YARIYIL T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2014 2015 ÖĞRETİM PLANI (İKİNCİ ÖĞRETİM) Adı T+U+L Kredi AKTS alınabilmesi için önşartlı 1206101 Ölçme Bilgisi 1 (A)

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I Ders No : 069030020 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ LİSANS DERS BİLGİ FORMU COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ LİSANS DERS BİLGİ FORMU COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ DERSİN ADI ORMAN FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ LİSANS DERS BİLGİ FORMU COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ DERSİN KODU PM 327 DERSİN TÜRÜ Seçmeli (Zorunlu/Seçmeli) ÖN KOŞUL DERSİN DÖNEMİ Sonbahar

Detaylı

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I Ön Koşul leri DERS BİLGİLERİ Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl Sorumluları

Detaylı

2) Lineer olmayan denklem çözümlerini bilir 1,2,4 1

2) Lineer olmayan denklem çözümlerini bilir 1,2,4 1 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Numerik Analiz BIL222 4 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Bilgisayar Grafiklerine Giriş BIL443 7 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli /

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Zorunlu Ders X. Haftalık Ders Saati Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Zorunlu Ders X. Haftalık Ders Saati Okul Eğitimi Süresi DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (MODÜLLER VE HAFTALARA GÖRE DAĞILIMI)

Detaylı

Genel Matematik (MATH 103) Ders Detayları

Genel Matematik (MATH 103) Ders Detayları Genel Matematik (MATH 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Genel Matematik MATH 103 Güz 3 2 0 4 6 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MAT 1010

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MAT 1010 Dersi Veren Birim: Mühendislik Fakültesi Dersin Türkçe Adı: MATEMATİK II Dersin Orjinal Adı: MATEMATİK II Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: MAT 1010 Dersin Öğretim

Detaylı

Matematik I: Analiz und Lineer Cebir I Sömestr Ders Saati D 2 U 2 L 1 AKTS 6 Lisans/ Yüksek Lisans Lisans Dersin Kodu MAT 106 Sömestr 2

Matematik I: Analiz und Lineer Cebir I Sömestr Ders Saati D 2 U 2 L 1 AKTS 6 Lisans/ Yüksek Lisans Lisans Dersin Kodu MAT 106 Sömestr 2 Dersin Adı Matematik I: Analiz und Lineer Cebir I Sömestr Ders Saati D 2 U 2 L 1 AKTS 6 Lisans/ Yüksek Lisans Lisans Dersin Kodu MAT 106 Sömestr 2 Dersin Dili Almanca Dersi Veren(ler) Yrd. Doç. Dr. Adnan

Detaylı

Analitik Geometri (MATH172) Ders Detayları

Analitik Geometri (MATH172) Ders Detayları Analitik Geometri (MATH172) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Analitik Geometri MATH172 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Matematiksel Analiz III (MATH 235) Ders Detayları

Matematiksel Analiz III (MATH 235) Ders Detayları Matematiksel Analiz III (MATH 235) Ders Detayları Ders Adı Matematiksel Analiz III Ders Kodu MATH 235 Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Güz 4 2 0 5 8 Ön Koşul Ders(ler)i Math

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU MATEMATİK II. Dersin Kodu: MAT 1010

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU MATEMATİK II. Dersin Kodu: MAT 1010 Dersi Veren Birim: Mühendislik Fakültesi Dersin Adı: MATEMATİK II Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin Kodu: MAT Dersin Öğretim Dili: Türkçe Formun Düzenleme / Yenilenme Tarihi:

Detaylı

KÜRESEL VE ELİPSOİDAL KOORDİNATLARIN KARŞİLAŞTİRİLMASİ

KÜRESEL VE ELİPSOİDAL KOORDİNATLARIN KARŞİLAŞTİRİLMASİ KÜRESEL VE ELİPSOİDAL KOORDİNATLARIN KARŞİLAŞTİRİLMASİ Doç. Dr. İsmail Hakkı GÜNEŞ İstanbul Teknik Üniversitesi ÖZET Küresel ve Elipsoidal koordinatların.karşılaştırılması amacı ile bir noktasında astronomik

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Temel Matematik 1 TEM

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Temel Matematik 1 TEM DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Temel Matematik 1 TEM425 7 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin

Detaylı

Kalkülüs II (MATH 152) Ders Detayları

Kalkülüs II (MATH 152) Ders Detayları Kalkülüs II (MATH 152) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kalkülüs II MATH 152 Güz 4 2 0 5 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Math 151 Kalkülüs I Dersin

Detaylı

2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / HARİTA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op.

2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / HARİTA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. 2017 MÜFREDATI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / HARİTA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ Aİ 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 2017 2 0 2 2 Z FİZ 101 FİZİK 2017 4 0 6 6 Z HM 101 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA-I

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU MATEMATİK II. Dersin Kodu: MAT 1010

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU MATEMATİK II. Dersin Kodu: MAT 1010 Dersi Veren Birim: Mühendislik Fakültesi Dersin Adı: MATEMATİK II Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: MAT 1010 Dersin Öğretim Dili: Türkçe Formun Düzenleme / Yenilenme

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. I. GENEL BİLGİLER MYD 302 İş Hayatı İçin İngilizce DERS SAATİ:2

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. I. GENEL BİLGİLER MYD 302 İş Hayatı İçin İngilizce DERS SAATİ:2 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. GENEL BİLGİLER Ders Adı MYD 302 İş Hayatı İçin İngilizce DERS SAATİ:2 Dönemi Bahar Bölümü Makina Mühendisliği KREDİSİ:2 Ders Sorumlusu

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DOKTORA PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL KREDİSİ* HRT-6501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 HRT-6601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL KREDİSİ* HRT-6502 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9

Detaylı

Genel Matematik (MATH 103) Ders Detayları

Genel Matematik (MATH 103) Ders Detayları Genel Matematik (MATH 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Genel Matematik MATH 103 Güz 3 2 0 4 6 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GK. SEÇ. I: BİLGİ TOPLUMU VE TÜRKİYE Ders No : 0310250040 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE 2 Ders No : 0010080034 : 2 Pratik : 0 Kredi : 0 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön Koşul

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU MATEMATİK I. Dersin Kodu: MAT 1009

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU MATEMATİK I. Dersin Kodu: MAT 1009 Dersi Veren Birim: Mühendislik Fakültesi Dersin Adı: MATEMATİK I Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: MAT 9 Dersin Öğretim Dili: Türkçe Formun Düzenleme / Yenilenme

Detaylı

Dersin Adı T+U+L Kredi AKTS Dersin alınabilmesi için önşartlı dersler ve minimum başarı notu

Dersin Adı T+U+L Kredi AKTS Dersin alınabilmesi için önşartlı dersler ve minimum başarı notu 1.YARIYIL T. C. KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERSLERİ 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI (İKİNCİ ÖĞRETİM) Adı T+U+L Kredi AKTS alınabilmesi için

Detaylı

Harita Projeksiyonları

Harita Projeksiyonları Harita Projeksiyonları Bölüm Prof.Dr. İ. Öztuğ BİLDİRİCİ Amaç ve Kapsam Harita projeksiyonlarının amacı, yeryüzü için tanımlanmış bir referans yüzeyi üzerinde belli bir koordinat sistemine göre tanımlı

Detaylı

FEN BİLİMLERİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

FEN BİLİMLERİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ FEN BİLİMLERİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS MATEMATİK-2 FM-121 1/ 2.YY 5 5+0+0 6 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi : Lisans Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Matematik Ders No : 0690230018 Teorik : 4 Pratik : 0 Kredi : 4 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU MATEMATİK I. Dersin Kodu: MAT 1009

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU MATEMATİK I. Dersin Kodu: MAT 1009 Dersi Veren Birim: Mühendislik Fakültesi Dersin Adı: MATEMATİK I Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin Kodu: MAT 9 Dersin Öğretim Dili: Türkçe Formun Düzenleme / Yenilenme Tarihi:

Detaylı

Kalkülüs II (MATH 152) Ders Detayları

Kalkülüs II (MATH 152) Ders Detayları Kalkülüs II (MATH 152) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kalkülüs II MATH 152 Güz 4 2 0 5 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Math 151 Kalkülüs I Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Mesleki Matematik-II Ders No : 0690040050 Teorik : 4 Pratik : 0 Kredi : 4 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ LĠSANS PROGRAMI 2010-11 Güz Yarıyılı

T.C. MALTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ LĠSANS PROGRAMI 2010-11 Güz Yarıyılı T.C. MALTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠ ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ LĠSANS PROGRAMI 2010-11 Güz Yarıyılı VERĠ TABANI VE YÖNETĠMĠ BIL301 6 AKTS Kredisi 3. yıl 5. yarıyıl Lisans Zorunlu 4 saat/hafta

Detaylı

MAT 202-DİFERENSİYEL DENKLEMLER-Güz Dönemi. Ders Uygulama Planı. -

MAT 202-DİFERENSİYEL DENKLEMLER-Güz Dönemi. Ders Uygulama Planı. - MAT 202-DİFERENSİYEL DENKLEMLER-Güz 2016-2017 Dönemi Ders Uygulama Planı 04 02 ve 03 01 Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer AKIN (Ders Koordinatörü) Prof. Dr. Abdullah ALTIN Doç. Dr. Niyazi ŞAHİN Ofis No 226

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Matematik I BIL

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Matematik I BIL DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Matematik I BIL131 1 4+0 4 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü TOPOGRAFYA (HRT3351) Yrd. Doç. Dr. Ercenk ATA

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü TOPOGRAFYA (HRT3351) Yrd. Doç. Dr. Ercenk ATA Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Ders Adı Kodu Yerel Kredi ECTS Ders (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Laboratuvar (saat/hafta) Topografya HRT3351 3 4 3 0 0 DERSİN

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Çok Değişkenli İstatistik EKO428 Bahar Ön Koşul Dersin Dili

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Çok Değişkenli İstatistik EKO428 Bahar Ön Koşul Dersin Dili DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Çok Değişkenli İstatistik EKO428 Bahar 3+0 3 3 Ön Koşul Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Seçmeli Dersi Veren Öğretim Elemanı

Detaylı

ULUSAL STANDART TOPOGRAFİK HARİTA PROJEKSİYONLARI

ULUSAL STANDART TOPOGRAFİK HARİTA PROJEKSİYONLARI ULUSAL STANDART TOPOGRAFİK HARİTA PROJEKSİYONLARI Doç.Dr. Türkay GÖKGÖZ http://www.yarbis.yildiz.edu.tr/gokgoz İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Kartografya Anabilim Dalı BÜYÜK ÖLÇEKLİ HARİTA

Detaylı

Analitik Geometri I (MATH 121) Ders Detayları

Analitik Geometri I (MATH 121) Ders Detayları Analitik Geometri I (MATH 121) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Analitik Geometri I MATH 121 Güz 2 0 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili

Detaylı

Harita Projeksiyonları ve Koordinat Sistemleri. Doç. Dr. Senem KOZAMAN

Harita Projeksiyonları ve Koordinat Sistemleri. Doç. Dr. Senem KOZAMAN Harita Projeksiyonları ve Koordinat Sistemleri Doç. Dr. Senem KOZAMAN Yeryüzü şekilleri ve ayrıntılarının düz bir yüzey üzerinde, belli bir ölçek ve semboller kullanarak, bir referans sisteme göre ifade

Detaylı

Lineer Cebir II (MATH232) Ders Detayları

Lineer Cebir II (MATH232) Ders Detayları Lineer Cebir II (MATH232) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Lineer Cebir II MATH232 Bahar 4 0 0 4 7 Ön Koşul Ders(ler)i Math 231 Lineer Cebir

Detaylı

Olasılık ve İstatistik (IE 220) Ders Detayları

Olasılık ve İstatistik (IE 220) Ders Detayları Olasılık ve İstatistik (IE 220) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Olasılık ve İstatistik IE 220 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MAT 1010

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MAT 1010 Dersi Veren Birim: Mühendislik Fakültesi Dersin Türkçe Adı: MATEMATİK II Dersin Orjinal Adı: MATEMATİK II Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: MAT Dersin Öğretim

Detaylı

DENİZ HARP OKULU ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS İSTATİSTİK ENM- / +0 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Önkoşulu

Detaylı

JDF 242 JEODEZİK ÖLÇMELER 2. HAFTA DERS SUNUSU. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin KEMALDERE

JDF 242 JEODEZİK ÖLÇMELER 2. HAFTA DERS SUNUSU. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin KEMALDERE JDF 242 JEODEZİK ÖLÇMELER 2. HAFTA DERS SUNUSU Yrd. Doç. Dr. Hüseyin KEMALDERE 3 boyutlu uzayda Jeoit Z Y X Dünyaya en uygun elipsoid modeli ve yer merkezli dik koordinat sistemi Ülkemizde 2005

Detaylı

Olasılık ve İstatistik (IE 220) Ders Detayları

Olasılık ve İstatistik (IE 220) Ders Detayları Olasılık ve İstatistik (IE 220) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Olasılık ve İstatistik IE 220 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Matlab Programlama BIL449 7 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli / Yüz Yüze Dersin

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI Ek:1 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI HARİTA MÜH. BÖLÜM DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARI YIL ADI T P K AKTS HRT101 Matematik

Detaylı

DENİZ HARP OKULU TEMEL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU TEMEL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU TEMEL BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS MATEMATİK-I FEB-111 1/ 1.YY 5+0+0 5 5 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin

Detaylı

Bilgisayarlara ve Programlamaya Giriş (COMPE 101) Ders Detayları

Bilgisayarlara ve Programlamaya Giriş (COMPE 101) Ders Detayları Bilgisayarlara ve Programlamaya Giriş (COMPE 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Bilgisayarlara ve Programlamaya Giriş COMPE 101 Güz 2 2

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Ders No : 0020020021 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

DOKTORA DERS BİLGİLERİ

DOKTORA DERS BİLGİLERİ DOKTORA DERS BİLGİLERİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ I. GENEL BİLGİLER Ders Adı ÇEM 624 Yüzeysel Su Kalitesi Modellemesi Seçmeli DERS SAATİ: 3 Dönemi Bölümü Ders

Detaylı

Matris Analizi (MATH333) Ders Detayları

Matris Analizi (MATH333) Ders Detayları Matris Analizi (MATH333) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Matris Analizi MATH333 Her İkisi 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Math 231 Linear Algebra

Detaylı

Genişletilmiş Kalkülüs I (MATH 157) Ders Detayları

Genişletilmiş Kalkülüs I (MATH 157) Ders Detayları Genişletilmiş Kalkülüs I (MATH 157) Ders Detayları Ders Adı Genişletilmiş Kalkülüs I Ders Kodu MATH 157 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Güz 4 2 0 5 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK LİSANS PROGRAMI. 2013-14 Güz Yarıyılı. 1 yıl 1. yarıyıl Lisans Zorunlu

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK LİSANS PROGRAMI. 2013-14 Güz Yarıyılı. 1 yıl 1. yarıyıl Lisans Zorunlu AKTS Kredisi 5 T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK LİSANS PROGRAMI Dersin adı: 2013-14 Güz Yarıyılı Genel Matematik I Dersin Kodu emat 151 1 yıl 1. yarıyıl Lisans Zorunlu 3 s/hafta

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU 2. MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA HARİTA VE KADASTRO 1. DÖNEM Türkçe DÖNEMİ DERSİN DİLİ. Seçmeli. Ders DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR

DERS BİLGİ FORMU 2. MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA HARİTA VE KADASTRO 1. DÖNEM Türkçe DÖNEMİ DERSİN DİLİ. Seçmeli. Ders DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (MODÜLLER VE HAFTALARA GÖRE DAĞILIMI) DERS BİLGİ

Detaylı

Kalkülüs I (MATH 151) Ders Detayları

Kalkülüs I (MATH 151) Ders Detayları Kalkülüs I (MATH 151) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kalkülüs I MATH 151 Güz 4 2 0 5 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati Kredi AKTS (T+U+L) İSTATİSTİKSEL KALİTE KONTROL EN-412 4/I 3+0+0 3 5 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi

Detaylı

Başarı Notunu Değerlendirme Sistemi ( ) Doğrudan Dönüşüm Sistemi (x) Bağıl Değerlendirme Yarıyıl içi çalışmaları Sayısı Katkı Payı %

Başarı Notunu Değerlendirme Sistemi ( ) Doğrudan Dönüşüm Sistemi (x) Bağıl Değerlendirme Yarıyıl içi çalışmaları Sayısı Katkı Payı % Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Ölçme Bilgisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇ.ATATÜRK İLK.VE İNK.TAR.SEMİNERİ Ders No : 0310400249 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MAT 1009

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MAT 1009 Dersi Veren Birim: Mühendislik Fakültesi Dersin Türkçe Adı: MATEMATİK I Dersin Orjinal Adı: MATEMATİK I Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: MAT 9 Dersin Öğretim

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I AI0 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze /

Detaylı

İleri Analiz II (MATH252) Ders Detayları

İleri Analiz II (MATH252) Ders Detayları İleri Analiz II (MATH252) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İleri Analiz II MATH252 Bahar 3 2 0 4 8 Ön Koşul Ders(ler)i Math 251 İleri Analiz

Detaylı

Kompleks Analiz (MATH 346) Ders Detayları

Kompleks Analiz (MATH 346) Ders Detayları Kompleks Analiz (MATH 346) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kompleks Analiz MATH 346 Güz 4 0 0 4 7 Ön Koşul Ders(ler)i Math 251 Dersin Dili

Detaylı

DERS TANIMLAMA FORMU. Proje/Ala n Çalışması 1. 2 0 0 - - 2 2

DERS TANIMLAMA FORMU. Proje/Ala n Çalışması 1. 2 0 0 - - 2 2 Dersin Kodu ve Adı : TRD101 Türk Dili I DERS TANIMLAMA FORMU Programın Adı: Makine Mühendisliği Yarıyıl Teor i Eğitim ve Öğretim Yöntemleri (ECTS) Uyg. Lab. Proje/Ala n Çalışması Diğer Topla m Krediler

Detaylı

Kalkülüs I (MATH 151) Ders Detayları

Kalkülüs I (MATH 151) Ders Detayları Kalkülüs I (MATH 151) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kalkülüs I MATH 151 Güz 4 2 0 5 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

DENİZ HARP OKULU ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Elektronik Mühendisliğine Giriş ELM-211 2/III 2+0+0 2

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I Ders No : 0020040023 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

Olasılık Teorisi ve İstatistik (MATH392) Ders Detayları

Olasılık Teorisi ve İstatistik (MATH392) Ders Detayları Olasılık Teorisi ve İstatistik (MATH392) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Olasılık Teorisi ve İstatistik MATH392 Güz 4 0 0 4 7 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

DERS TANITIM BİLGİLERİ. Diferansiyel Denklemler TE / Bahar (3+0+0) 3 6 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi : Lisans zorunlu Dersin Önkoşulu

DERS TANITIM BİLGİLERİ. Diferansiyel Denklemler TE / Bahar (3+0+0) 3 6 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi : Lisans zorunlu Dersin Önkoşulu DERS TANITIM BİLGİLERİ Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Diferansiyel Denklemler TE2201 2 / Bahar (3+0+0) 3 6 Dili : Türkçe Seviyesi : Lisans zorunlu Önkoşulu : Matematik I-II Öğretim

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Orjinal Adı: LINEAR ALGEBRA. Dersin Kodu: CME 1004

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Orjinal Adı: LINEAR ALGEBRA. Dersin Kodu: CME 1004 Dersi Veren Birim: Bilgisayar Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: LİNEER CEBİR Dersin Orjinal Adı: LINEAR ALGEBRA Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: CME 004 Dersin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 2.8.2 Diploma Program Adı : TARİH, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 25-2 Yarıyıl Ders

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS SAYISAL HABERLEŞME (T.SEÇ.V) 131517600

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI Ek:1 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS 2016-2017EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI HARİTA MÜH. BÖLÜM DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARI YIL ADI T P K AKTS HRT101 Matematik

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Türk Dili II TD 102 2. 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS İnsan-bilgisayar Etkileşimi BIL429 7 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Seçmeli / Yüz

Detaylı

1. Matematik analiz ve diferansiyel denklemlerle ilgili temel kavramları öğrenecektir.

1. Matematik analiz ve diferansiyel denklemlerle ilgili temel kavramları öğrenecektir. BÖLÜM EKONOMETRİ Amaç:Türev ve integralin uygulamaları ile diferansiyel denklemlerin çözüm tekniklerini öğretmek bu dersin başlıca amacıdır. Çok sayıda örnek problem çözümleriyle bu teknikler öğrenciye

Detaylı

12.SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ

12.SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ .SINIF A VE B GRUBU MATEMATİK-GEOMETRİ DERSİ KURS KONULARI VE TESTLERİ A-TEST SAYILAR- TEMEL KAVRAMLAR A-TEST SAYILAR- POLİNOMLAR B-TEST POLİNOMLAR- PARALEL DOĞRULARDA VE ÜÇGENDE AÇILAR A- B TEST PARALEL

Detaylı

Bilgisayarlara ve Programlamaya Giriş (COMPE 101) Ders Detayları

Bilgisayarlara ve Programlamaya Giriş (COMPE 101) Ders Detayları Bilgisayarlara ve Programlamaya Giriş (COMPE 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Bilgisayarlara ve Programlamaya Giriş COMPE 101 Güz 2 2

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI Ek:1 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI HARİTA MÜH. BÖLÜM DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARI YIL ADI T P K AKTS HRT101 Matematik

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Lineer Cebir ve Vektörler EEE118 2 3+0 3 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Lineer Cebir ve Vektörler EEE118 2 3+0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Lineer Cebir ve Vektörler EEE118 2 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu / Yüz Yüze

Detaylı