YÖNETİM ve DENETİM KURULU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YÖNETİM ve DENETİM KURULU"

Transkript

1

2 KURULUŞ DenizTemiz Derneği / TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla, 8 Nisan 1994 yılında Rahmi M. Koç'un kurucu başkanlığında, Deniz Ticaret Odası ile birlikte kuruldu. Kurulduğunda 29 üyesi olan DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, bugün; 350 yi aşkın tüzel olmak üzere 1000 e yakın üyesi, Hopa dan İskenderun'a kadar uzanan km'lik kıyı şeridinde 7 şube ve çok sayıda gönüllüleriyle denizleri yaşatma çabasını sürdürüyor yılında yayınladığı "Denizleri Koruma Deklerasyonu", IMO, UNEP, The Club of Rome, ICS ve IUCN gibi organizasyonların 2000 tarihinde Bakanlar Kurulu nca alınan kararla, kamu yararına çalışan dernek statüsünü elde etti.

3 Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu görev dağılımı: YÖNETİM ve DENETİM KURULU Deniztemiz Derneğ/ TURMEPA nın 26 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı nda yeni yönetim ve denetim kurulu aşağıdaki gibi belirlenmiştir. Yönetim Kurulu RAHMİ M. KOÇ - Kurucu ve Onursal Başkan ŞADAN KAPTANOĞLU - Yönetim Kurulu Başkanı TEZCAN M. YARAMANCI - Geçmiş Dönem Başkanı İBRAHİM YAZICI - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı JONATHAN BEARD - Sayman Üye TURGUT KONUKOĞLU - Sekreter Üye ALDO KASLOWSKİ Üye ALİ ÜLKER Üye BAŞARAN ULUSOY Üye ERDAL BAHÇIVAN Üye EŞREF CERRAHOĞLU Üye HAMDİ AKIN Üye METİN KALKAVAN Üye ŞÜKRAN GÜZELİŞ Üye VERA BULGURLU Üye Denetim Kurulu AHMET BEDRİ İNCE - Denetim Kurulu Başkanı CENGİZ KAPTANOĞLU Üye ALİ TARIK UZUN Üye Genel Müdür M. Akşit Özkural

4 HEDEF Ülkemiz, deniz ve kıyılarının gerek doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel, kaynakları, gerekse biyolojik çeşitliliği ve hem sualtı hem su üstü canlı ve cansız varlıkları açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, kurulduğu günden bu yana deniz ve kıyılarımızın korunmasını ulusal bir öncelik haline getirerek gelecek nesillere, kalkınmada sürdürülebilirlik hedefine ulaşmış yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. MİSYON & VİZYON Denizlerimizin ve kıyılarımızın kirlenmesini önlemek. Kirlilikle mücadeleyi özendirmek, geliştirmek ve halk katılımını sağlamak. Gelecek nesillere yaşanabilir sağlıklı bir ortam bırakmak

5 TV programları, kamu spotu, yazılı basın ve billboardlarla 52 milyona ulaştık 22 YILA SAYILARLA GENEL BAKIŞ TURMEPA eğitimlerini 18 milyon öğrenciye sunduk 32 milyon litre sıvı atık topladık; 500 bin jumbo boy çöp torbası katı atığın denizlere karışmasını önledik; 8 milyon öğrenciye çevre dersleri vererek denizlerimizi sevdirdik 13 bin 100 eğitimci yetiştirdik Sosyal medyada 6 milyon kez görüldük! Ergene Havzası için AB projesi ürettik, çevre ödülü geliştirdik, uluslararası konferanslar düzenledik ve 20 yi aşkın önemli projede imzamız bulunuyor. Gönüllü sayımız ye ulaştı.

6 ÇALIŞMALARI İLE KAMUOYUNU BİLİNÇLENDİRİYOR TURMEPA 22 yıldır sürdürdüğü ve geliştirdiği projelerde,küresel İlkeler Sözleşmesi nde de yer alan ilkelere bağlı olarak, iş dünyasını çevre sorunlarını karşı duyarlı olmaya çağırıyor, çevre dostu teknolojilerin ülke çapından yaygınlaştırılmasını için teşvik ediyor, bireylerin ve kurumların çevreye karşı duyarlılığını arttırmak için her türlü faaliyete destek veriyor. Dernek, son yıllarda özellikle eğitim ve kamuoyu bilinçlendirme konusunda yaptığı çalışmalarla öncü oldu. Türkiye de örnek alınan Sınırsız Mavi eğitim modülü geliştirilerek reform niteliğindeki Fatih Projesi nin bir parçası olmasını sağlayan, Sabri Ülker Çevre Ödülü ile de çevre konusunda örnek çalışmalara yapan halk kahramanlarını arayan TURMEPA, aynı zamanda kamu ve özel kamu kuruluşlarla çözüm odaklı konferanslar düzenleyen, AB Projesi çerçevesinde kamu kuruluşlarıyla çalışan bir çatı kuruluşu haline geldi. TURMEPA, mücadelesine gerek yazılı gerekse de TV yayınlarıyla milyonları dahil edebildi.

7 ÇALIŞMALARI İLE KAMUOYUNU BİLİNÇLENDİRİYOR TURMEPA, 2014 yılında gerçekleştirdiği bu farkındalık kampanyası ile bir buçuk ay gibi kısa bir zaman dilimi içinde 52 milyon kişiye ulaştı.

8 ÇEVREYE YATIRIM YAPIYOR YILINDA KOYLARDAN 18 MİLYON LİTRE ATIKSU TOPLADIK TURMEPA, atık alım tekneleriyle her sene Ege ve Akdeniz koylarında milyonlarca ton sıvı ve katı atık toplamaktadır. Son beş yılda 4 ayrı körfezde 20 bini aşkın tekneden, 18 milyon litreyi aşkın atık su, 36 bin litreyi aşkın sintine ve 200 bine yakın jumbo boy poşet katı atık toplandı. Atık alım tekneleri, yat ve turistik tekne sahiplerinin uğrak yeri olan koylarda mobil olarak hizmet veriyor.

9 ÇEVREYE YATIRIM YAPIYOR TURMEPA DENİZ SÜPÜRGESİ YENİDEN İSTANBUL BOĞAZI NDA TURMEPA Temiz Deniz Süpürgesi 2015 yılının Mayıs ayında yeniden İstanbul Boğazı nda çalışmaya başladı. Deniz süpürgesi, çalışmaya başladığından Eylül 2016 ya kadar kg katı atık topladı. Tekne, yıl sonuna kadar İstanbul Boğazı nın yüzeyinde bulunan çöpleri toplamaya devam edecek.

10 İNSANA YATIRIM YAPIYOR MİTSUİ & CO., LTD ÇEVRE FONU İLE MAVİ KUŞAK HAREKETİ VE İSTANBUL BOĞAZI PROJESİ Mavi Kuşak Hareketi-İstanbul Boğazı projesi, Mitsui & Co., LTD Environment Fund yarışmasında, 168 başvuru arasından hibe almaya hak kazanan 2 kurumdan biri oldu. Proje olarak Ekim 2013 te başlamış ve Aralık 2015 te sona erdi. Bu gelişme TURMEPA nın üretiği projelerle artık sadece yerel değil, uluslararası arenanın da dikkatini çekmeyi başardığının kanıtıdır yılında da bu eğitimin bir kolu olarak geliştirilen Sürdürülebilir Türk Boğazlar Sistemi Çanakkale Boğazı projesi ile hareket Çanakkale ve çevresini korumak için harekete geçiyor.

11 İNSANA YATIRIM YAPIYOR MİTSUİ & CO., LTD ÇEVRE FONU İLE MAVİ KUŞAK HAREKETİ VE İSTANBUL BOĞAZI PROJESİ Proje çerçevesinde 27 ayda: Ankara Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi önderliğinde,10 akademisyen, 20 doktora öğrencisi ve TURMEPA çalışanlarıyla, 3 farklı seviyede eğitim programları hazırlandı. İstanbul da 20 ilçede eğitici eğitimleri verildi ve bu yolla 1000 e yakın öğretmene ulaşıldı. İstanbul dahil 6 kentte eğitimler verildi. Bu süreçte lise ve üniversitelerden oluşan 9 Deniz Elçileri Topluluğu ve 68 gönüllü destek verdi. 6 STK ile işbirliği yapıldı. 262 okulda eğitim verilmiş ve e yakın öğrenciye deniz ve ekosistem ile İstanbul Boğazı nın korunması konusunda bilinçlendirme eğitimleri verildi. Mavi Kuşak Hareketi nin daha geniş kitlelere ulaşması için çocuklara özel bir kamu spotu hazırlandı.

12 İNSANA YATIRIM YAPIYOR 7 YILDA 11 BİN ÇOCUĞU DENİZLE BULUŞTURDUK DenizTemiz Derneği/ TURMEPA,2008 den bu yana İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte denizi hiç görmemiş 11 bin e yakın çocuğu denizle tanıştırdı. İstanbul un dezavantajlı bölgelerinde yaşayan binlerce çocuğu, hem çevre konusunda bilinçlendirdi, hem de onları hayatlarında ilk kez Boğaz turuna çıkardı.

13 İNSANA YATIRIM YAPIYOR SABRİ ÜLKER ÇEVRE ÖDÜLÜ İLE ÜLKEMİZDEKİ ÇEVRE KAHRAMANLARINI ARIYORUZ DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ile Yıldız Holding in su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak adına bireysel ve toplumsal örnekleri çoğaltma stratejisi ile 2013 yılında Sabri Ülker Çevre Ödülü nü oluşturdu. "Sabri Ülker Çevre Ödülü platformu; gelecek nesillerin su kaynaklarını rahatlıkla kullanabilmesi için, kısıtlı kaynaklar dahilinde projeler geliştiren, toplumun bilinmeyen çevre kahramanlarının başarılarını kamuoyu ile paylaşmak ve bu konuda çalışma yapanları teşvik etmek hedefleniyor. Kazanana 100 bin TL verilen ödüle, İlk senesinde 200 e yakın, ikincisi senesinde 500 ü, üçüncü senesinde 600 ü aşkın başvuru alan ve büyük ilgi gören ödülün değerlendirmelerini önce her sene konusuna göre oluşturulan 7 kişilik bir seçici kurul yapıyor ardından Yıldız Holding ve TURMEPA tarafından oluşan 5 kişilik jüri nihayete erdiriyor. Ödülü ilk sene evlerde ya da diğer toplu yaşam alanlarında her türlü atığın birbirine karıştırılmadan ayrıştırılmasına olanak sağlayan Kaynayştır projesi ile Dumlupınar Üniversitesi nden Yrd. Doç. Dr. Yunis Karaca alırken ödülü ikinci sene Harran Ovası nda dengesiz sulamadan kaynaklanan çölleşmeyi engellemek için geliştirdiği Akıllı Sulama Sistemi AKUATİK ile GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü mühendisi Murat Aydoğdu kazandı. Üçüncü senede ise, su bulunan tüm kapalı ısıtma ve soğutma sistemlerinde suyun yerine kullanılmak üzere tasarlanmış bir enerji tasarruf sıvısı Hydromx ile Ümit Özdoruk ödülün sahibi oldu.

14 İNSANA YATIRIM YAPIYOR TÜRKİYE NİN İLK SUALTI ATIK SERGİSİNİ AÇTIK Denizden çıkarılan atıklarla oluşturulan Türkiye nin ilk Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi denizlerimizi çöplük olarak kullandığımızı gözler önüne seriyor. Şişelerden plastiklere, elektronik eşyalardan giysilere kadar onlarca atığın yer aldığı Sualtı Atık Sergisi ni gezen binlerce çocuk, görerek ve eğlenerek denizlerimizi sevmeyi öğreniyor. Çocuklar denize atılanları görmenin yanı sıra, atıkların doğada yok olma süreleri, bu süre içinde verdiği zararlar, deniz kirliliğinin doğa ve canlı hayatına etkileri gibi konularda 90 dakikalık küçük ve eğlenceli interaktif eğitim de alıyor yılında ilk Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi ni hayata geçiren TURMEPA, 6 senedir derneğin bahçesinde faaliyet göstermekte olan bu sergiyle 9000 i aşkın çocuğa ulaşmıştı.

15 İNSANA YATIRIM YAPIYOR MASMAVİ DENİZ EĞİTİM KAMPI Çevre eğitimlerine yaz aylarında da devam eden TURMEPA, üniversiteli gençleri de kazanarak, onların desteğiyle 2012 yılından itibaren temel ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik kamp düzenliyor. TURMEPA Masmavi Deniz Eğitim Kampı nın amacı; katılımcılara ekosistem sevgisini aşılamak, kendilerini keşfetmelerine katkıda bulunmak ve gençlerin denizlere karşı duyarlı birer vatandaş olarak yetişmelerini sağlamak. Masmavi Deniz Eğitim Kampı projesi kapsamında Türkiye nin farklı yerlerinden 320 çocuk ve 40 genç bu kamp sayesinde bir araya gelmiştir.

16 İNSANA YATIRIM YAPIYOR GÖNÜLLÜLERİMİZ İLE HER GEÇEN GÜN BÜYÜYORUZ TURMEPA, toplumsal farkındalığı ve ülkemizdeki deniz sever sayısını artırmak amacıyla, toplumun her kesimi ile buluşuyor. Denizlerin korunmasına yönelik çalışmalarında TURMEPA ile düşünmeye, tartışmaya ve harekete geçmeye hazır ve deniz sevgisine sahip her birey, TURMEPA Gönüllüsü olabiliyor. Gönüllüler, denizler ve deniz kirliliği hakkında temel bilgi ve mücadele araçlarına yönelik kapsamlı eğitimin yanı sıra eğitmen eğitimlerini kapsayan oryantasyon sürecinden geçiyor.

17 İNSANA YATIRIM YAPIYOR ONLARCA KURUM KIYI TEMİZLEME HAREKETİMİZE KATILDI Kıyı Temizleme Hareketi, çevre etkinliklerine kurumsal bir boyut kazandırıyor Kıyı temizliği, takım çalışması etkinliklerini ve denizlerin korunmasına yönelik eğitimleri kapsayan bu hareket, özel sektörün sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çevreye yönelik ortak çalışmalar yapılmasını sağlıyor. Onlarca kurum bu etkinlikle temiz denizler için çalışıyor.

18 FARKINDALIK YARATIYOR FARKLI BİR DENİZ KÜLTÜRÜ VE ÇEVRE DERGİSİ: DENİZTEMİZ DERGİSİ TURMEPA, temiz denizler için sürdürdüğü mücadeleyi kamuoyuyla paylaşmak ve denizlerimizle ilgili bilgiler sunmak amacıyla geliştirdiği deniz kültürü ve çevre dergisi DENİZTEMİZ, büyük ilgi görüyor. Renkli içeriğiyle seçkin kitapevlerinde de satışa sunulan dergi, üyelerinin yanı sıra Türkiye ye yön veren 3000 isime ulaşıyor.

19 FARKINDALIK YARATIYOR HER KULAÇ DENİZE BİR NEFES Biyolojik çeşitliliğinin giderek azaldığı, kirliliğin tehlikeli boyutlara ulaşmaya başladığı denizlerimize dikkat çekmeyi hedefleyen proje, hem engellilerin su sporuna ilgisini artırmak hem de TURMEPA nın deniz kirliliği ile mücadelesini yaygınlaştırmak amacıyla 2012 de başlatıldı. Engelli milli sporcu Kemal Özdemir, temiz deniz maratonunu İstanbul, Antalya, İzmir, Çanakkale ve Zonguldak ta gerçekleştirdi.proje aynı zamanda tehlike altındaki göllerimizi de kapsıyor. Bu çerçevede Özdemir, Van, Bafa ve İznik göllerinde de temiz sular için kulaç attı.

20 ULUSLAR ARASI FAALİYETLER 2013 SANAYİDE ATIK YÖNETİMİ VE MAVİ DÖNÜŞÜM KONFERANSI İstanbul 11 Ekim 2013 tarihinde ikincisi düzenlenen Uluslar arası Mavi Çözüm Platformu nda Sanayide entegre atık yönetim çalışmaları ve mavi dönüşüm mercek altına alınmıştır. AB Bakanlığı desteği ile gerçekleştirilen konferansta katılım müzakereleri kapsamında çevre faslındaki son gelişmeler paylaşılmış ve AB penceresinden Türkiye nin müzakere süreci değerlendirilmiştir. Türkiye ekonomisinin önde gelen sanayicileri ise atık yönetimi ile ilgili çalışmaları düzenlenen özel oturumda katılımcılara aktarmıştır.

21 ULUSLARARASI FAALİYETLER AB DESTEĞİYLE ERGENE HAVZASI NA KORUMA ŞEMSİYESİ TURMEPA, Hayrabolu Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte Ergene Havzası için el ele verdi. Proje 2012 yılında başlamış olup, 2015 yılı Aralık ayında tamamlandı. Program kapsamında Ergene Havzası üzerindeki delta ve lagün gibi kıyı alanları ile bu alanlara ait sulak alanlar için bir entegre arazi kullanımı yönetim modeli oluşturdu. Projede Ergene Havzasının yanı sıra, Bulgaristan ın Ropotamo ve Veleka deltaları, Ukrayna nın Tuna, Dinyester ve Dinyeper deltaları, Gürcistan ın Guria Bölgesi olmak üzere toplam 7 delta incelendi ve arazi kullanım modelleri hazırlandı. TURMEPA, bu çalışmaya paralel yetişkinlere ve gençlere yönelik Ekosistem Eğitim Programı nı hazırlayarak entegre arazi kullanımı yönetim modelinin önemine dikkat çekti. Proje kapsamında 3 ilde, 14 ilçede 3 üniversite, 600 ortaokul ve lise, 2000 öğretmen, öğrenciye ulaşıldı. Türkiye deki Lider Faydalanacı ve IPA Ortakları; Hayrabolu Belediyesi, Namık Kemal Üniversitesi, TURMEPA dır. ENPI başvuru sahibi ve ortakları ise Bulgaristan - Bourgas Regioanl Tourism Assosication; Gürcistan - Civitas; Ukrayna - UKRMEPA dır.

22 ULUSLARARASI FAALİYETLER TÜBİTAK AB HİBESİ ile Karadeniz de Sıcak Noktalar Avrupa Birliği'nin desteklediği ve hibe verdiği TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nin hazırladığı "HOT BLACK SEA Sıcak Noktaların Bütünleşik Yönetimi ve Karadeniz Ekosisteminin Korunması Projesi"nin eğitim alanındaki paydaşı TURMEPA oldu. Proje ile Karadeniz de de ekosistemin karşı karşıya olduğu tehditlere dikkat çekildi. Eğitim programının ana hedefi, gençlerimizin karasal kaynaklı kirlilik sebebiyle denizlerimizde ve kıyı bölgelerimizde ortaya çıkan tehlikelerin bilincine varmalarını sağlamaktı. TURMEPA, proje kapsamında geliştirmiş olduğu «Ekosistem Bilinçlendirme Programı» ile Karadeniz de yaşayan binlerce ortaokul ve lise öğrencisinde bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirildi yılında proje kapsamında 17 ilçede, toplam öğrenci eğitim alırken, etkinliklere 180 öğrenci ve 110 öğretmen katıldı. Eğitici Eğitimi alan öğretmen sayısı ise 470 oldu.

23 ULUSLARARASI FAALİYETLER KIYILARDAN YOLA ÇIKIYORUZ ICC Türkiye'de 2002 yılından bu yana TURMEPA nın gerçekleştirdiği Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası (ICC), Türkiye kıyılarının tamamında büyük katılımlarla gerçekleştiriliyor yılları arasında 240 kişinin katılımıyla 750 kg atığın denize karışması önlendi. AKDENİZ İ TEMİZ TUTALIM (Clean-Up The MED) Akdeniz'e kıyısı olan toplam 21 ülkede aynı günlerde gerçekleştirilenakdeniz'i Temiz Tutalım (Clean-Up The MED) Kampanyası, TURMEPA nın öncülüğünde gerçekleştiriliyor. Kıyılarda temizliğin yanı sıra dalgıçların da dip temizliği yaptığı etkinlikler, geniş katılımlarla gerçekleştiriliyor. Etkinlik kapsamında son 2 senede 1800 e yakın gönüllü ile 7.8 ton katı atığın denizlere karışması önlendi.

24 FAALİYETLER KİRLETMEDEN TEMİZLEYEN ÇEVRE DOSTU ÜRÜNLER GELİŞTİRDİK TURMEPA, denizlerin ve çevrenin korunmasına yönelik misyonu çerçevesinde tamamıyla geri dönüşümlü ambalajları içinde, fosfat ve formaldehit içermeyen, yüksek oranda çözünürlüklü, antiallerjen, Ecocert sertifikalı çevre dostu temizlik ürünleriyle, yaşanabilir bir çevre için kirletmeden temizlik sağlıyor. TURMEPA markalı sıvı el sabunu, bulaşık deterjanı, genel yüzey temizleyici ve ağır yağ çözücü ürünleri, hem ev hem de sanayi tipi ambalaj ile satışa sunuluyor.

25 Denizlerin TURMEPA ya ihtiyacı var, bizim de size... www. turmepa.org.tr www

DENİZTEMİZ DERNEĞİ/ TURMEPA

DENİZTEMİZ DERNEĞİ/ TURMEPA DENİZTEMİZ DERNEĞİ/ TURMEPA DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye

Detaylı

ILMM-BSE Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellenmesi Projesi Final Kongresi 5 Kasım 2015 - İstanbul, Türkiye

ILMM-BSE Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellenmesi Projesi Final Kongresi 5 Kasım 2015 - İstanbul, Türkiye ILMM-BSE Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellenmesi Projesi Final Kongresi 5 Kasım 2015 - İstanbul, Türkiye Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellenmesi

Detaylı

Eğitimde Kullanılan Materyaller 5.8.sınıf/9.12. sınıf Eğitim CD ler

Eğitimde Kullanılan Materyaller 5.8.sınıf/9.12. sınıf Eğitim CD ler Ekosistemi Bilinçlendirme Programı Etkinlik Başlığı Ekosistemi Bilinçlendirme Programı Etkinlik Tarihi 30.09.2014-12.06.2015 Etkinlik Yeri Samsun Eğitimde Kullanılan Materyaller 5.8.sınıf/9.12. sınıf Eğitim

Detaylı

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası çalışmaları kapsamında belediye personelinden oluşan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi, bu hafta Turgutreis

Detaylı

TURMEPA Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Deniz Temiz Turmepa

TURMEPA Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Deniz Temiz Turmepa TURMEPA 2003-2005 yılları süresince Deniz Temiz Derneği/TURMEPA nın İstanbul Boğazı ve İzmir Körfezi nde katı ve sıvı atık temizliği için başlattığı projeye destek verdik. Deniz Temiz Turmepa işbirliğiyle

Detaylı

BASIN BÜLTENİ TURMEPA VE MITSUI İŞBİRLİĞİYLE İSTANBUL UN ÇOCUKLARI İSTANBUL UN BOĞAZI NA SAHİP ÇIKIYOR

BASIN BÜLTENİ TURMEPA VE MITSUI İŞBİRLİĞİYLE İSTANBUL UN ÇOCUKLARI İSTANBUL UN BOĞAZI NA SAHİP ÇIKIYOR BASIN BÜLTENİ 19.09.2014 TURMEPA VE MITSUI İŞBİRLİĞİYLE İSTANBUL UN ÇOCUKLARI İSTANBUL UN BOĞAZI NA SAHİP ÇIKIYOR JAPON DEVİ MITSUI NIN SAĞLADIĞI FON İLE YÜRÜTÜLEN TURMEPA NIN MAVİ KUŞAK HAREKETİ - İSTANBUL

Detaylı

BuNLarI BiLiYOr muyuz?

BuNLarI BiLiYOr muyuz? BuNLarI BiLiYOr muyuz? D B Turmepa Kimdir? eniztemiz Derneği/ TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir

Detaylı

Hedef 1: KAPASİTE GELİŞTİRME

Hedef 1: KAPASİTE GELİŞTİRME Proje, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık

Detaylı

ULUSAL HAVZA YÖNETİM STRATEJİSİ

ULUSAL HAVZA YÖNETİM STRATEJİSİ ULUSAL HAVZA YÖNETİM STRATEJİSİ Bayram HOPUR Entegre Projeler Uygulama Şube Müdürü Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü www.cem.gov.tr 3. Ulusal Taşkın Sempozyumu- 29.04.2013 İstanbul ULUSAL

Detaylı

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ PROJENİN TANIMI; Bu proje, bağımlılıkla mücadele alanında paydaşlarımızla etkin bir işbirliği çerçevesinde

Detaylı

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM Özelkalem Dergisi nce düzenlenen Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri; yerel yönetim alanında yenilik getiren ve kentsel sorunların çözümüne yönelik olarak geliştirilen özgün

Detaylı

OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI

OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI BASIN BÜLTENİ 17 Haziran 2015 OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI Doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor, çevre kirliliği her geçen gün artıyor ve ülkemiz enerji için

Detaylı

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya Dr. Müge ŞANAL Ziraat Mühendisi 06.04.2017 Antalya 1 Ülkemiz binlerce yıllık kültürel birikimi ve doğal güzellikleri ile dünyanın önemli kültür ve turizm merkezleri arasında yer almaktadır. 2 Kültür ve

Detaylı

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Denize en çok MAVİ yakışır sloganıyla Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinin çalışmalarıyla gerçekleştirilen Bodrum Deniz Dibi

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

http://www.haber18.com

http://www.haber18.com http://www.haber18.com Haberin Ayrıntıları: 5 Haziran Dünya Çevre Günü Karatekin Parkı nda Çankırı Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı. Programa Valimiz Vahdettin

Detaylı

Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi İKLİM ELÇİLERİ DANIŞMA 1. TOPLANTISI

Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi İKLİM ELÇİLERİ DANIŞMA 1. TOPLANTISI Merkezi Finans ve İhale Birimi Türkiye de İklim Değişikliği Alanında Kapasite Geliştirme Programı Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi İKLİM ELÇİLERİ DANIŞMA 1. TOPLANTISI Kozyatağı

Detaylı

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ Bu yıl 26 30 ekim tarihleri arasında 7. Kez düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezinde yapıldı. Türkiye nin birçok

Detaylı

ETKİNLİKLERDEN KARELER

ETKİNLİKLERDEN KARELER NELER YAPIYORUZ? 2011 yılında 11 farklı kurum ve 235 kişiyle, 2012 yılında da 15 gün içinde 116 kişi ve 5 kurum ve 70 gönüllü ile Akdeniz i Temiz Tutalım kampanyasını da Koroplast ın sağladığı katkıyla

Detaylı

IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Çevre Sorunları AraĢtırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER)

IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Çevre Sorunları AraĢtırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Çevre Sorunları AraĢtırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) Organizasyon ġeması REKTÖR Mühendislik Fakültesi ÇEVMER MÜDÜRÜ ÇEVMER YÖNETĠM KURULU Ziraat Fakültesi MÜDÜRYARD. MÜDÜR YARD. ÇEVMER

Detaylı

FAALİYET RAPORU

FAALİYET RAPORU FAALİYET RAPORU 2015-2016 1 İÇERİK Başkanın Mesajı 3 Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyeleri 4 Hakkımızda 5 Vakıf Faaliyetleri 6-8 Yeminli Mali Müşavir Onaylı Mali Tablolar 9-14 2017 Vakıf Hedefleri

Detaylı

TÜRKİYE DE ATIK YÖNETİMİ

TÜRKİYE DE ATIK YÖNETİMİ TÜRKİYE DE ATIK YÖNETİMİ Hazırlayan: Kim. Müh. Neslihan ERGÜN / PAGEV Teknik Uzman Tel: 0212 425 13 13 E-Mail: neslihan.ergun@pagev.org.tr Çevre ve Orman Bakanlığı nın atık yönetiminde öncelik sırası;

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU 1. Genel Bilgiler a) Misyon Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilim ve teknolojiden yararlanan, evrensel ve toplumsal değerlere

Detaylı

REC TÜRKİYE NİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ve YEREL YÖNETİMLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI

REC TÜRKİYE NİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ve YEREL YÖNETİMLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI KATILIMININ KOLAYLAŞTIRILMASI PROJESİ REC TÜRKİYE NİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ve YEREL YÖNETİMLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI Hande ÖZÜT Proje Yöneticisi 29.12.2008 Bölgesel Çevre Merkezi - REC ( ) Tarafsız, bağımsız

Detaylı

Göltürkbükü Balıkçı Barınağı nda da deniz dibi temizliği yapıldı

Göltürkbükü Balıkçı Barınağı nda da deniz dibi temizliği yapıldı Göltürkbükü Balıkçı Barınağı nda da deniz dibi temizliği yapıldı Bodrum Belediyesi tarafından Denize en çok MAVİ yakışır sloganıyla düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası kapsamında Göltürkbükü

Detaylı

YAPI KREDĐ VE KOÇ HOLDĐNG, MLMM BURSĐYER BULUŞMALARI NIN ĐKĐNCĐSĐNĐ KAYSERĐ DE GERÇEKLEŞTĐRDĐ

YAPI KREDĐ VE KOÇ HOLDĐNG, MLMM BURSĐYER BULUŞMALARI NIN ĐKĐNCĐSĐNĐ KAYSERĐ DE GERÇEKLEŞTĐRDĐ MESLEK LĐSESĐ MEMLEKET MESELESĐ BURSĐYER BULUŞMALARI KAYSERĐ BASIN YANSIMALARI 14 KASIM 2010 14 Kasım 2010 YAPI KREDĐ VE KOÇ HOLDĐNG, MLMM BURSĐYER BULUŞMALARI NIN ĐKĐNCĐSĐNĐ KAYSERĐ DE GERÇEKLEŞTĐRDĐ

Detaylı

Sayı: 2000/01 FAALİYET TEKNİK RAPORU

Sayı: 2000/01 FAALİYET TEKNİK RAPORU Sayı: 2000/01 FAALİYET TEKNİK RAPORU 2000 Sayfa No: İÇERİK Kapak 2 İçerik 3 1. AKEV Hakkında 4 2. Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu 5 3. Özet 6 4. Faaliyetler ve Çıktılar 8 5. Genel Başarı Göstergeleri

Detaylı

Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellemesi (ILMM-BSE) Projesi Ortak Araştırma Faaliyetleri ve 2015 Yaz Eğitim programları

Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellemesi (ILMM-BSE) Projesi Ortak Araştırma Faaliyetleri ve 2015 Yaz Eğitim programları Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellemesi (ILMM-BSE) Projesi Ortak Araştırma Faaliyetleri ve 2015 Yaz Eğitim programları Bulgaristan Burgas Üniversitesi (BSU) Ortak Araştırma Birimi çalışanları

Detaylı

TÜRKİYE DE DENİZ STRATEJİSİ ÇERÇEVE DİREKTİFİ KONUSUNDA KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ ( )

TÜRKİYE DE DENİZ STRATEJİSİ ÇERÇEVE DİREKTİFİ KONUSUNDA KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ ( ) TÜRKİYE DE DENİZ STRATEJİSİ ÇERÇEVE DİREKTİFİ KONUSUNDA KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ (06.04.2016) Saygıdeğer Büyükelçiler, Avrupa Birliği (AB) Delegasyonunun Çok Değerli Temsilcileri, Sayın Basın Mensuplarımız

Detaylı

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU APHB AFETLERDE PSİKOSOSYAL HİZMETLER BİRLİĞİ SOMADA PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ PROJESİ OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU YÖNETİCİ ÖZETİ SOMADA projesi

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARIMIZ

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARIMIZ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARIMIZ Daha iyi bir yaşam için Sürdürülebilirlik yolculuğumuzun uzun olduğunu biliyor ve biz, bu yolu paydaşlarımız ile beraber yürüyerek öncelikli alanlarımızı güçlendiriyoruz.

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımlı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

MURATPAŞA BELEDİYESİ 2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ

MURATPAŞA BELEDİYESİ 2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ MURATPAŞA BELEDİYESİ 2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ BELEDİYEMİZ HAKINDA GENEL BİLGİLER Belediye Nüfusu : 465.927 Toplam Turistik otel, pansiyon vb. Sayısı : 265 Turistik

Detaylı

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 SUNUM AKIŞI Bölge Planı Hazırlık Süreci Paydaş Analizi Atölye Çalışmalarının Gerçekleştirilmesi Mevcut Durum Analizi Yerleşim Yapısı ve Yerleşmeler Arası İlişki Analizi

Detaylı

ANAVARZA BAL ÇOCUK TİYATROSU

ANAVARZA BAL ÇOCUK TİYATROSU ANAVARZA BAL ÇOCUK TİYATROSU BASIN DAVETİ ÖRNEĞİ 2 3 ANAVARZA BAL HAKKINDA 1979 yılında Süleyman Sezen'in kurduğu Sezen Gıda Ltd. Sti., 1995 yılında Anavarza Bal markasıyla bal sektörüne giriş yaptı. Adana'nın

Detaylı

Sayı: 2002/3 FAALİYET TEKNİK RAPORU

Sayı: 2002/3 FAALİYET TEKNİK RAPORU Sayı: 2002/3 FAALİYET TEKNİK RAPORU 2002 Sayfa No: İÇERİK Kapak İçerik 1. AKEV Hakkında 2. Mütevelli Heyeti 3. Özet 4. Faaliyetler ve çıktılar 5. Genel Başarı Göstergeleri 6. Kurum Hedeflerine ulaşımın

Detaylı

AKDENİZ EYLEM PLANI SEKRETARYASI (AEP)

AKDENİZ EYLEM PLANI SEKRETARYASI (AEP) AKDENİZ EYLEM PLANI SEKRETARYASI (AEP) Türkçe Adı Akdeniz Eylem Planı Sekretaryası (AEP) İngilizce Adı Secretariat on Mediterrenaen Action Plan (MAP) Logo Resmi İnternet Sitesi http://www.unepmap.org Kuruluş

Detaylı

BİR ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GİRİŞİMİ DRYNET PROJESİ

BİR ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GİRİŞİMİ DRYNET PROJESİ BİR ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GİRİŞİMİ DRYNET PROJESİ 11.09.2008, Kamu- STK Diyalog Toplantısı: Çölleşme ile Mücadelede Ortaklıklar AB Deneyimi ve CRIC7 için Fırsatlar ANKARA DRYNET PROJESİ Birleşmiş Milletler

Detaylı

Biz Gönüllüyüz Ya SİZ?

Biz Gönüllüyüz Ya SİZ? T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı TOPLUM KALKINMASINDA GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ Biz Gönüllüyüz Ya SİZ? 19 Aralık 2012, Ankara Bir gönüllünün taşıması gereken ilk ve vazgeçilmez nitelik samimi olarak

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Haziran 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ TİCARİ YATLARIN TUTULMALARININ ÖNLENMESİ FETHİYE YE ÜNİVERSİTE YAKIŞIR İMZA KAMPANYASI DİP TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ YAPILDI

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

5. ULUSLARARASI MAVİ KARADENİZ KONGRESİ. Prof. Dr. Atilla SANDIKLI

5. ULUSLARARASI MAVİ KARADENİZ KONGRESİ. Prof. Dr. Atilla SANDIKLI 5. ULUSLARARASI MAVİ KARADENİZ KONGRESİ Prof. Dr. Atilla SANDIKLI Karadeniz bölgesi; doğuda Kafkasya, güneyde Anadolu, batıda Balkanlar, kuzeyde Ukrayna ve Rusya bozkırları ile çevrili geniş bir havzadır.

Detaylı

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 19 İklim Değişikliği Konferansı Haftanın Bazı Başlıkları Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı Hayatın İçinde Öğreniyoruz İklim Değişikliği Konferansı Tanıdık ve Tanıttık Uludağ

Detaylı

Mustafa Kemal ATATÜRK

Mustafa Kemal ATATÜRK Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ışığısınız. Ülkemizi aydınlığa sizler kavuşturacaksınız. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız.

Detaylı

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve 2030 Sonrası Kalkınma Gündemi

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve 2030 Sonrası Kalkınma Gündemi Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve 2030 Sonrası Kalkınma Gündemi Musa Rahmanlar Ankara/2016 Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Dairesi/Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü İçerik 1. Sürdürülebilir

Detaylı

AKILLI, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI ÇÖZÜMLER

AKILLI, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI ÇÖZÜMLER İŞLETME 2023 AKILLI, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI ÇÖZÜMLER KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK PAZARYERİ 10 ARALIK 2O14 KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL KSS Pazaryeri Akıllı, Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Çözümlerin

Detaylı

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve Düzce Üniversitesi 2015-2019 stratejik planında Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) doğrudan yer almakta olup, bu plan kapsamında ortaya konulan hedeflere ulaşılmasında önemli bir işleve sahiptir. Bu

Detaylı

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı TÜDAV

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı TÜDAV Türk Deniz Araştırmaları Vakfı TÜDAV 1997 yılında bir gurup bilim adamı, denizci ve doğa sever tarafından Türkiye deniz ve iç sularında bilimsel araştırma yapmak amacıyla kuruldu. Türkiye deniz ve tatlı

Detaylı

Malzeme Şenliği' Mart 2018

Malzeme Şenliği' Mart 2018 Malzeme Şenliği'18 8-9-10-11 Mart 2018 YAPIT Nedir? Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yapı Topluluğu, kısa adıyla YAPIT, 2013 yılında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. Kurulduğundan bu yana seminerler, belgesel

Detaylı

KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ

KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ Ekim 2013 KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ Ekim 2013 E-mail:cluster@konyacluster.com Konya Kümelenme Merkezi Konya da kümelenme faaliyetleri 2006-2007 yılında Konya

Detaylı

Yaşanabilir Bir Şehir için İzmir Bölge Planı Hedefleri. H.İ.Murat ÇELİK, PMP Birim Başkanı

Yaşanabilir Bir Şehir için İzmir Bölge Planı Hedefleri. H.İ.Murat ÇELİK, PMP Birim Başkanı Yaşanabilir Bir Şehir için İzmir Bölge Planı Hedefleri H.İ.Murat ÇELİK, PMP Birim Başkanı Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu 1. İZKA 2. İzmir Bölge Planı 3. Yaşanabilir Şehir Hedefleri İçerik 1.

Detaylı

SİVİL YAŞAM DERNEĞİ I. DÖNEM Stratejik Planı

SİVİL YAŞAM DERNEĞİ I. DÖNEM Stratejik Planı SİVİL YAŞAM DERNEĞİ I. DÖNEM Stratejik Planı BURSA / 2014 1 İÇİNDEKİLER Sivil Yaşam Derneği nin Kuruluşu, Yapısı ve Faaliyet Alanları... 3 Paydaş Analizi... 4 Kurumsal Kimliğin Yeniden Tanımlanması...

Detaylı

Sayı: 2005/06 FAALİYET TEKNİK RAPORU

Sayı: 2005/06 FAALİYET TEKNİK RAPORU Sayı: 2005/06 FAALİYET TEKNİK RAPORU 2005 Sayfa No: İÇERİK Kapak 2 İçerik 3 1. AKEV Hakkında 4 2. Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu 6-7 3. Özet 8-9 4. Faaliyetler ve Çıktılar 10 5. Genel Başarı Göstergeleri

Detaylı

http://www.cizgidisigirisim.com.tr/danismanlik.aspx?main=ekolojiktasarimv erestorasyondanismanligi

http://www.cizgidisigirisim.com.tr/danismanlik.aspx?main=ekolojiktasarimv erestorasyondanismanligi http://www.cizgidisigirisim.com.tr/danismanlik.aspx?main=ekolojiktasarimv erestorasyondanismanligi KENTSEL VE KURUMSAL KARBON YÖNETİMİ DANIŞMANLIĞI Kentsel ve Kurumsal Karbon Yönetimi Danışmanlığı kapsamında,

Detaylı

«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR»

«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR» MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI «MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR» ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI MUĞLA İLİ Muğla Muğla, 895.000 kişilik nüfusu ve 12.975 km 2

Detaylı

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA KENT KONSEYİ MEVZUATI YASA 5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU (TC Resmi Gazete Tarih: 13 Temmuz 2005, Sayı 25874) Kent Konseyi MADDE 76 Kent Konseyi

Detaylı

Bodrum Deniz Dibi Temizlik

Bodrum Deniz Dibi Temizlik Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Gümüşlük ten başladı Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katılımıyla Gümüşlük

Detaylı

Etkinlik merkezinde 6 m² lik ücretsiz stant alanı sağlanacaktır. Stant alanı kullanmayan firmalara ek davetiye hakkı sağlanacaktır.

Etkinlik merkezinde 6 m² lik ücretsiz stant alanı sağlanacaktır. Stant alanı kullanmayan firmalara ek davetiye hakkı sağlanacaktır. TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği; kurumlar, eğitimciler, akademisyenler ve eğitim alanlardan oluşan paydaşları ile iş birliği içinde fikir üretip, araştırma ve geliştirme yapıp, ilkeler belirleyerek,

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

/anadolugrubu company/anadolu-group tarihli bilgiler çerçevesinde düzenlenmiştir.

/anadolugrubu company/anadolu-group tarihli bilgiler çerçevesinde düzenlenmiştir. /anadolugrubu company/anadolu-group www.anadolugrubu.com.tr 06.01.2017 tarihli bilgiler çerçevesinde düzenlenmiştir. Kuruluş Anadolu yu dünyaya, dünyayı Anadolu ya bağlayan yıldız Anadolu Grubu, Kamil

Detaylı

Sıcak Noktalarda Yatırımların Planlanması Eğitimi, 28-29 Kasım 2013, İstanbul

Sıcak Noktalarda Yatırımların Planlanması Eğitimi, 28-29 Kasım 2013, İstanbul Sıcak Noktalarda Yatırımların Planlanması Eğitimi, 28-29 Kasım 2013, İstanbul Sıcak Noktaların Entegre Yönetimi ve Karadeniz Ekosisteminin Korunması Projesi (Hot Black Sea) kapsamında TÜBİTAK MAM Çevre

Detaylı

Denize En Çok Mavi Yakışır

Denize En Çok Mavi Yakışır Denize En Çok Mavi Yakışır Belediyesi tarafından bu Bodrum Deniz Dibi Temizlik çalışmalarla bu yıl için İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü de alan yakışır

Detaylı

Burçun İmir. Aylin Somersan-Coqui. Allianz Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü

Burçun İmir. Aylin Somersan-Coqui. Allianz Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Burçun İmir Aylin Somersan-Coqui Allianz Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Allianz da sürdürülebilirliğin kanıtı, 126 yıllık tarih Aylin Somersan Coqui Aylin Somersan-Coqui Allianz Türkiye CEO Sürdürülebilirilik,

Detaylı

Engelsiz Eğitim ve Yaşam Sosyal İçerikli Televizyon Programı SPONSORLUK DOSYASI

Engelsiz Eğitim ve Yaşam Sosyal İçerikli Televizyon Programı SPONSORLUK DOSYASI Engelsiz Eğitim ve Yaşam Sosyal İçerikli Televizyon Programı SPONSORLUK DOSYASI Programın Adı: HAYATA VARIM Programın Hedef Kitlesi: Türkiye de resmi rakamlara göre 8,5 milyon engelli vatandaşımız vardır.

Detaylı

2008 yılında gönüllü çabalarla kurulan Uluslararası Şeffaflık Derneği ülkenin demokratik, sosyal ve ekonomik yönden gelişimi için toplumun tüm

2008 yılında gönüllü çabalarla kurulan Uluslararası Şeffaflık Derneği ülkenin demokratik, sosyal ve ekonomik yönden gelişimi için toplumun tüm 2008 yılında gönüllü çabalarla kurulan Uluslararası Şeffaflık Derneği ülkenin demokratik, sosyal ve ekonomik yönden gelişimi için toplumun tüm kesimlerinde şeffaflık, dürüstlük ve hesap verebilirlik ilkelerini

Detaylı

Çevre ve sürdürülebilirlik koordinatörlüğü

Çevre ve sürdürülebilirlik koordinatörlüğü Çevre ve sürdürülebilirlik koordinatörlüğü Hakkımızda: İstanbul Aydın Üniversitesi Çevre ve Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü, çevre kirliliğinin önlenmesi alanında sosyo-ekonomik faktörleri de ele alarak;

Detaylı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Antalya 24.02.2016 Geçmiş Destek Programları 2015 2014 2012 2011 17 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 40 proje 53 proje 63 proje 66 proje 2010

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ A) GENEL BİLGİLER Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz; 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 2872 Sayılı Çevre Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkartılan yönetmelikler çerçevesinde

Detaylı

Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi

Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi 2005-2008 Gerçekleştirmek istediğimiz hedeflerimiz var... Birleşmiş Milletler Bin Yıl Hedefleri: Tüm kız ve erkek çocuklarının ücretsiz,

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Türkiye Cumhuriyeti Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Sürdürülebilir Bir Üretim Altyapısı Çevreye Duyarlı VGM Güvenli Verimli BSTB İleri Teknoloji Yüksek Katma Değer 2 20 nün Kuruluşu 17 Ağustos

Detaylı

Dünyadaki toplam su potansiyeli. Dünyadaki toplam su miktarı : 1,4 milyar km 3 3/31

Dünyadaki toplam su potansiyeli. Dünyadaki toplam su miktarı : 1,4 milyar km 3 3/31 İçerik Dünyadaki su potansiyeline bakış Türkiye deki su potansiyeline bakış Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Görevleri Mevzuat Çalışmaları Yapılan Faaliyetler Su Tasarrufu Eylem Planı Su Ayakizi Çalışmaları

Detaylı

YAPABİLİRİZ, YAPABİLİRİM 2017 KAMPANYAMIZA KATILIN

YAPABİLİRİZ, YAPABİLİRİM 2017 KAMPANYAMIZA KATILIN BASIN YAPABİLİRİZ. BİLDİRİSİ YAPABİLİRİM. YAPABİLİRİZ, YAPABİLİRİM 2017 KAMPANYAMIZA KATILIN TÜRK ARAŞTIRMA VE SAVAŞ KURUMU DERNEĞİ 4 Şubat 2017 Du nya Kanser Gu nu : Ankara Dünya Kanser Günü Nedir? Her

Detaylı

2. Eğitime Yön Verenler Ödülleri Başvuru, Ön Değerlendirme, Değerlendirme ve Ödül Süreci

2. Eğitime Yön Verenler Ödülleri Başvuru, Ön Değerlendirme, Değerlendirme ve Ödül Süreci 2. Eğitime Yön Verenler Ödülleri Başvuru, Ön Değerlendirme, Değerlendirme ve Ödül Süreci Başvuru ve değerlendirme dönemi ve sürecin ilerleyişi Bursa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sönmez Medya

Detaylı

FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH

FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH FAALİYET BÜLTENİ Ocak 2017 FETHİYE ŞUBESİ / FETHİYE BRANCH 2017 Duvar Takvimlerimiz Dağıtıldı Mavi Kart Toplantısı Ankara da Yapıldı. FAALİYETLERİMİZ Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Toplantısı

Detaylı

2018 DÖNEMİ PAYDAŞ GÜNÜ KILAVUZU

2018 DÖNEMİ PAYDAŞ GÜNÜ KILAVUZU 2018 DÖNEMİ PAYDAŞ GÜNÜ KILAVUZU İÇİNDEKİLER BGİV TANITIM FİLMİ BÖLÜM 1 İletişim Stratejisi & Sosyal Medya Paylaşımları BÖLÜM 2 TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Hakkında BÖLÜM 3 Ödüller & Fırsatlar Tanıtım

Detaylı

Değerli konuklar, BALIKÇILIK:

Değerli konuklar, BALIKÇILIK: Değerli Misafirler, Ömrü boyunca denizden hiç kopmamış, yaşadığı tüm kent ve beldelerde hep denizin kenarına yakın olmuş bir birey, ve dünyanın en harika koordinatlarında, en güzel beldesinde yerel yöneticilik

Detaylı

EYPRO BÜLTENİ. Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sayı 6, EKİM-KASIM 2017 İçindekiler

EYPRO BÜLTENİ. Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sayı 6, EKİM-KASIM 2017 İçindekiler EYPRO BÜLTENİ Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi İstanbul Aydın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Araştırma Ve Uygulama Merkezi engelli bireylerin bağımsız yaşama koşullarına erişme ve kent yaşamına

Detaylı

Konaklar. Açık Hava Müzesi

Konaklar. Açık Hava Müzesi 30 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Açık Hava Müzesi Belediyesi Sanat İmecesi İle Beşiktaş'ı Açık Hava Müzesi'ne dönüştürmeyi planlıyor. Sanatta imece usulüyle farklı

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ. Nispetiye Cad. Belediye Sitesi A4 Blok No:14A Etiler İstanbul Telefon: / Faks:

AVRUPA BİRLİĞİ. Nispetiye Cad. Belediye Sitesi A4 Blok No:14A Etiler İstanbul Telefon: / Faks: AVRUPA BİRLİĞİ VE KALKINMA AJANSLARI İÇİN UYGULAMALI PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ Avrupa Birliği; Türkiye de her yıl farklı katılım öncesi mali yardım programları kapsamında Türkiye de çeşitli konularda hibe

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 IFAT EURASIA- 2. ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ FUARI 16-18 Şubat 2017 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle Türkiye de 2. kez gerçekleşen IFAT Eurasia da standımızı kurarak paydaşlarımız,

Detaylı

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi

Yönetim Kurulu Strateji Belgesi Yönetim Kurulu Strateji Belgesi AĞUSTOS 2017 1 "Kamu Yönetiminin Yapısal ve İşlevsel Sorunlarına Çözüm Üreterek Katkı Sağlamak amacıyla yola çıkan Kamu Yönetimi Araştırma Derneğinin Haziran 2017 döneminde

Detaylı

Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları

Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi 28.9.217 Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları 1 İÇİNDEKİLER Sayfa Yönetici Özeti 3-4 Dış Paydaş Toplumsal

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası : 3. Syf Sayfası :8. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :13. Syf ANAYURT GAZETESİ EGE TELGRAF GAZETESİ Sayfası :7. Syf Sayfası :8. Syf HÜRSES

Detaylı

TİSK YARIŞMA VE ÖDÜL DUYURUSU. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu nun (TİSK)

TİSK YARIŞMA VE ÖDÜL DUYURUSU. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu nun (TİSK) TİSK YARIŞMA VE ÖDÜL DUYURUSU Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu nun (TİSK) Geleneksel Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri 2018 Yarışma Süreci Başladı. Son Başvuru Tarihi: 28 Aralık 2018 Türkiye

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

6. Uluslararası Kum ve Toz Fırtınaları (KTF) Çalıştayı, 12 Kasım 2018 Tarihinde İstanbul da Başladı

6. Uluslararası Kum ve Toz Fırtınaları (KTF) Çalıştayı, 12 Kasım 2018 Tarihinde İstanbul da Başladı 1 6. Uluslararası Kum ve Toz Fırtınaları (KTF) Çalıştayı, 12 Kasım 2018 Tarihinde İstanbul da Başladı 6. Uluslararası Kum ve Toz Fırtınaları Çalıştayı, Meteoroloji Genel Müdür Yardımcısı Fatih BÜYÜKKASABBAŞI,

Detaylı

TÜRKİYE ÇEVRE POLİTİKASINA ÖNEMLİ BİR DESTEK: AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİ PROJELER

TÜRKİYE ÇEVRE POLİTİKASINA ÖNEMLİ BİR DESTEK: AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİ PROJELER Technical Assistance for Implementation Capacity for the Environmental Noise Directive () Çevresel Gürültü Direktifi nin Uygulama Kapasitesi için Teknik Yardım Projesi Technical Assistance for Implementation

Detaylı

İnsanlar yazdıkları eserler, besteledikleri müzikler, yaptıkları buluşlar ve yarattıkları sanat eserleri ile tarihe mal olur, takdirle anılırlar.

İnsanlar yazdıkları eserler, besteledikleri müzikler, yaptıkları buluşlar ve yarattıkları sanat eserleri ile tarihe mal olur, takdirle anılırlar. İnsanlar yazdıkları eserler, besteledikleri müzikler, yaptıkları buluşlar ve yarattıkları sanat eserleri ile tarihe mal olur, takdirle anılırlar. Tüm bu olumlu ve kalıcı var oluşların ortak duygusu yaratıcılıktır.

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE. FAALİYET RAPORU 2018 Ocak- Haziran

AKADEMİ ÇEVRE. FAALİYET RAPORU 2018 Ocak- Haziran AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2018 Ocak- Haziran 13 YILLIK TECRÜBE REW- 14. ULUSLARARASI GERİ DÖNÜŞÜM FUARI 15-17 Şubat 2018 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle 14. Uluslararası geri dönüşüm, çevre teknolojileri

Detaylı

GENÇ ERKEK HENTBOL TAKIMIMIZ İL İKİNCİSİ OLDU

GENÇ ERKEK HENTBOL TAKIMIMIZ İL İKİNCİSİ OLDU GENÇ ERKEK HENTBOL TAKIMIMIZ İL İKİNCİSİ OLDU 2013-2014 Öğretim Yılı Liseler Arası Hentbol İl Birinciliği karşılaşmaları Talas Spor Salonunda yapıldı. Bu öğretim yılında yeni kurulan 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizden

Detaylı

DENİZİN SİHİRLİ YÜZÜNÜ KEŞFEDEN PROJE

DENİZİN SİHİRLİ YÜZÜNÜ KEŞFEDEN PROJE DENİZİN SİHİRLİ YÜZÜNÜ KEŞFEDEN PROJE SORUMLU BALIKÇILIK PROJESİ DENİZ KORUMA ALANLARI TÜRKİYE DE SORUMLU BALIKÇILIĞA GEÇİŞ DENİZ AMATÖR BALIKÇI, GELENEKSEL KIYI BALIKÇISI, RESTORAN VE TÜKETİCİLERLE EL

Detaylı

/anadolugrubu company/anadolu-group tarihli bilgiler çerçevesinde düzenlenmiştir.

/anadolugrubu company/anadolu-group tarihli bilgiler çerçevesinde düzenlenmiştir. /anadolugrubu company/anadolu-group www.anadolugrubu.com.tr 14.04.2017 tarihli bilgiler çerçevesinde düzenlenmiştir. Kuruluş Anadolu yu dünyaya, dünyayı Anadolu ya bağlayan yıldız Anadolu Grubu, Kamil

Detaylı

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl Global Compact Türkiye 2002-2017 Üye Etkileşim Toplantısı 25 Ekim 2017 Rakamlarla Global Compact Türkiye* 151 Şirket 62 STK 22 İş Dünyası Derneği 10 Üniversite 6 Diğer Dünyada 15. Avrupa da 6. Ağ *Ekim

Detaylı

Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu

Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu www.munbit.org Tanıtım Dosyası 02 Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu MÜNBİT, dünyayı değiştireceğine inanan, engelleri aşacağını bilen,

Detaylı

ÇEKAP Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor

ÇEKAP Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor ÇEKAP Çevresel Kapasitemiz Gelişiyor Eğitimlerin 3. Ayağı 8-9 Eylül de Bursa da Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından yürütülen ve temel yararlanıcısı Çevre ve ġehircilik Bakanlığı olan Türkiye

Detaylı

Fikirden Girişime EN HIZLI YOL

Fikirden Girişime EN HIZLI YOL Fikirden Girişime EN HIZLI YOL Mayıs 2011 de, girişimcilerin toplumun ekonomik ve refah gelişiminin sürdürülebilir olmasındaki en önemli oyuncular olduğu inancıyla hayata geçirdiğimiz Girişim Fabrikası

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ TARAFINDAN FİNANSE EDİLEN PROJE LİSTESİ

AVRUPA BİRLİĞİ TARAFINDAN FİNANSE EDİLEN PROJE LİSTESİ MEDA FONU TÜRKİYE DEKİ ÇEVRE İLE İLGİLİ MEVZUATIN ANALİZİ PROJESİ: TAMAMLANDI 1 AVRUPA BİRLİĞİ İDARİ İŞBİRLİĞİ FONU TÜRKİYE CUMHURİYETİ İÇİN ÇEVRE ALANINDA ENTEGRE UYUMLAŞTIRMA STRATEJİSİ PROJESİ: TAMAMLANDI

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA&ÇEVRESEL RİSKLER Hülya Kurt. www.cevreciyiz.com www.tskb.com.tr

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA&ÇEVRESEL RİSKLER Hülya Kurt. www.cevreciyiz.com www.tskb.com.tr SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA&ÇEVRESEL RİSKLER Hülya Kurt Kısaca TSKB Türkiye de özel sektöre ait ilk kalkınma ve yatırımbankası olup 1950 yılında Dünya Bankası ve T.C. Merkez Bankası desteğiyle kurulmuştur.

Detaylı