Doğal Sayılar 1 Akıllı Ödev 1

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Doğal Sayılar 1 Akıllı Ödev 1"

Transkript

1 Doğal Sayılar Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda okunuşları verilen doğal sayıları rakamlarla yazınız. Bir milyon yüz yirmi sekiz bin üç yüz on altı Dokuz milyon kırk üç bin kırk üç Yetmiş üç milyon yetmiş üç Elli altı milyon yüz bin yüz kırk Yedi yüz on altı milyon yetmiş sekiz bin yetmiş Dokuz yüz doksan sekiz milyon doksan sekiz bin üç Yüz milyon yüz bin bir Soru Aşağıda rakamlarla yazılışı verilen doğal sayıların okunuşunu yazınız Soru Aşağıda istenilen sayıları bulunuz. 7 basamaklı en küçük doğal sayı Rakamları farklı 8 basamaklı en büyük doğal sayı 9 basamaklı en küçük doğal sayı Rakamları farklı 9 basamaklı en küçük doğal sayı rakamları kullanarak oluşturulan 7 basamaklı en küçük doğal sayı rakamları kullanarak oluşturulan 8 basamaklı en büyük çift doğal sayı Rakamları farklı 9 basamaklı en büyük doğal sayı Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

2 Doğal Sayılar Soru Aşağıda verilen tablodaki boş bırakılan yerleri doldurunuz. bölüğü bölüğü bölüğü SAYI BASAMAKLAR basamağı basamağı basamağı basamağı basamağı basamağı basamağı basamağı basamağı SAYI DEĞERİ BASAMAK DEĞERİ Soru Aşağıda verilen doğal sayıların bölüklerindeki sayıları bulunuz. Birler bölüğü: Milyonlar bölüğü: Binler bölüğü: Binler bölüğü: Milyonlar bölüğü: Birler bölüğü: Birler bölüğü: Milyonlar bölüğü: Binler bölüğü: Binler bölüğü: Milyonlar bölüğü: Birler bölüğü: Soru 6 Aşağıda bölüklerindeki sayıları verilen doğal sayıları bulunuz. Birler bölüğü: 78 Birler bölüğü: 87 Binler bölüğü: Milyonlar bölüğü: 8.. Binler bölüğü: 00 Milyonlar bölüğü: 99.. Milyonlar bölüğü: 7 Birler bölüğü: Birler bölüğü: 8 Binler bölüğü: 98.. Binler bölüğü: Milyonlar bölüğü:.. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

3 Doğal Sayılar Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda abaküste gösterilen sayıları; altındaki kutucuklara yazıp, istenilen basamakların basamak değerlerini yazınız. Y.M O.M M Y.B O.B Milyonlar bölüğü Binler bölüğü B Y O B Y.M O.M M Y.B O.B Birler bölüğü Milyonlar bölüğü Binler bölüğü B Y O Birler bölüğü B Soru Aşağıdaki soruları cevaplayınız Sayı değerleri toplamı: Sayı değerleri toplamı: Sayı değerleri toplamı: Basamak değerleri toplamı: Basamak değerleri toplamı: Basamak değerleri toplamı: Sayı değerleri toplamı olan 7 basamaklı en küçük doğal sayı Sayı değerleri toplamı 7 olan 8 basamaklı en büyük doğal sayı Binler ve milyonlar basamağı en büyük rakam olan rakamları farklı 9 basamaklı en büyük doğal sayı Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

4 Doğal Sayılar Soru Aşağıda verilen sayıları çözümleyiniz Soru Aşağıda çözümlenmiş hali verilen doğal sayıları bulunuz. 8 milyonluk + 7 yüz binlik + 8 binlik + yüzlük + 7 onluk + 9 birlik = = (6 x ) + (7 x ) + ( x ) + ( x 0 000) + ( x ) = Soru Aşağıdaki soruları cevaplayınız doğal sayısındaki milyonlar bölüğü ile birler bölüğü yer değiştiriyor. Buna göre, yeni oluşan sayıyı bulunuz doğal sayısındaki basamak değeri en büyük rakam ile sayı değeri en büyük rakamın toplamını bulunuz doğal sayındaki milyonlar bölüğündeki rakamların sayı değerleri toplamı ile birler bölüğündeki sayının toplamını bulunuz. Yüz kırk iki milyon yetmiş sekiz bin yedi yüz on sekiz şeklinde okunan doğal sayının milyonlar ve on binler basamağındaki rakamların sayı değerleri toplamını bulunuz. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

5 Sayı Örüntüleri Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen sayı örüntülerini devam ettiriniz Soru Aşağıda verilen sayı örüntülerinde kuralı bozan sayıları bulunuz Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

6 Sayı Örüntüleri Soru Bir önceki sayının fazlası 9 Bir önceki sayının eksiği 98 Bir önceki sayının katı Bir önceki sayının katının fazlası Soru. adım Soru 8 Aşağıda verilen şekil örüntüsüne göre, 0. adımda kaç tane lego olacağını bulunuz.. adım Soru 6. adım. adım Aşağıda verilen armutların içindeki sayılar arasında bir ilişki olduğuna göre, A + B toplamını bulunuz. 9 6 Aşağıda verilen kurallara göre sayı örüntüsü oluşturunuz. A B Aşağıda verilen şekil örüntüsünü adım daha ilerletiniz. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

7 Doğal Sayılarda Toplama İşlemi Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda modellenen toplama işleminin sonucunu bulunuz. Soru Aşağıda verilen işlemleri yapınız Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 7

8 Doğal Sayılarda Toplama İşlemi Soru Aşağıda verilen işlemlerde boş bırakılan yerlere gelmesi gereken sayıları bulunuz Soru Aşağıda verilen işlemlerde harflere karşılık gelen rakamları bulunuz a 7 7 b 7 6 a= b= + 6 a b 8 8 a= b= + a 7 6 b a= b= + 6 a 7 b a= b= + a 0 8 b a= b= + a a= 6 7 a 0 c 0 9 b + d a= b= c= d= + a 0 8 b 0 c a= b= c= + a 7 b c a= b= c= 8 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

9 Doğal Sayılarda Çıkarma İşlemi Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen işlemleri yapınız Soru Aşağıda verilen çıkarma işlemlerinde boş bırakılan yerlere gelmesi gereken sayıları bulunuz Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 9

10 Doğal Sayılarda Çıkarma İşlemi Soru Aşağıda verilen işlemlerde harflere karşılık gelen rakamları bulunuz. 8 a 6 b c 6 a= b= c= 6 a 0 6 b c 9 a= b= c= 8 8 a c 9 b 8 0 a= b= c= 7 8 a 6 b c a= b= c= 6 a b 6 c 6 0 a= b= c= 6 a 7 8 b 8 0 c 8 0 a= b= c= Soru Aşağıda verilen işlemlerde boş bırakılan kutulara gelmesi gereken sayıları bulunuz Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

11 Doğal Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemi Problemleri Akıllı Ödev 6 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru basamaklı en küçük doğal sayı ile rakamları farklı basamaklı en büyük doğal sayının toplamını bulunuz. Soru Veli nin TL parası vardır. Ayşe nin ise Veli den 8 TL fazla parası vardır. Buna göre, Veli ile Ayşe nin paraları toplamını bulunuz. Soru Babam yurtdışına çıkarken yanında 00 TL para götürmüştür. Yurtdışından 0 TL ye bilgisayar, 878 TL ye de cep telefonu almıştır. Buna göre, son durumda babamın yanında kaç lirası kaldığını bulunuz. Soru Yusuf un 7 tane misketi vardır. Fatih in misketlerinin sayısı Yusuf tan fazla, Gökhan dan 7 azdır. Buna göre; Yusuf, Fatih ve Gökhan ın misket sayıları toplamını bulunuz. Soru Bir çıkarma işleminde eksilen ve çıkan sayı artırıldığına göre, yeni oluşan farkla eski farkı karşılaştırınız. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

12 Doğal Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemi Problemleri Soru 6 Denizli Atatürk stadyumunun kapasitesi 8 dir. Denizli Fenerbahçe maçı için kale arkalarındaki tribünde toplam 87 kişi, maraton tribünde ise 687 kişi oturmuştur. Geriye kalan kişiler kapalı tribünde oturacaklarına göre, kapalı tribünün kapasitesini bulunuz. Soru sayısında yüzler basamağı ile on binler basamağı yer değiştiriyor. Buna göre, iki sayının farkını bulalım. Soru 8 basamaklı bir doğal sayının on binler basamağındaki rakam artırılıyor, yüzler basamağındaki rakam azaltılıyor ve birler basamağındaki rakam 7 artırılarak yeni bir sayı oluşturuluyor. Buna göre, yeni oluşturulan sayının eski sayıya göre azalıp azalmadığını bulunuz. Soru 9 Üç toplanan sayı bulunan bir toplama işleminde;. toplanan 8 artılıyor,. toplanan 8 azaltılıyor ve. toplanan azaltılıyor. Buna göre, son durumdaki toplamın önceki toplama göre, azalıp azalmadığını bulunuz. Soru 0 Bir çıkarma işleminde eksilen, çıkan ve farkın toplamı 80 dir. Buna göre fark ise, çıkan sayıyı bulunuz. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

13 Zihinden İşlemler Akıllı Ödev 7 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen sayıları istenilen sayılara yuvarlayınız. En Yakın Onluk En Yakın Yüzlük En Yakın Binlik Soru Aşağıda verilen işlemlerin tahmini sonucunu bulurken sayıları en yakın binliğe yuvarlayınız. Daha sonra işlemin gerçek sonucunu bularak tahmini sonuç ile arasındaki farkı bulunuz. İşlem Tahmini Sonuç Gerçek Sonuç Fark Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

14 Zihinden İşlemler Soru Aşağıda verilen tabloları doldurunuz Soru Aşağıda verilen işlemleri onluk ve birlik şeklinde parçalayarak yapınız Soru Aşağıda istenilen sayıları bulunuz. En yakın onluğa yuvarlandığında 0 olan doğal sayıları bulunuz. En yakın yüzlüğe yuvarlandığında 00 olan en büyük ve en küçük doğal sayıyı bulunuz. En yakın binliğe yuvarlandığında 000 olan en büyük ve en küçük doğal sayıyı bulunuz. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

15 Doğal Sayılarda Çarpma İşlemi Akıllı Ödev 8 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen işlemleri yapınız. x 8 6 x x x x x Soru Aşağıda verilen işlemleri yapınız. 0 x 0 = 0 x 0 = 6000 x 0 = 00 x 00 = 0 x 000 = 0 x 000 = 0 x 00 = x 00 = 0 x 00 = 70 x 0 = 800 x 000 = 0 x 000 = Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

16 Doğal Sayılarda Çarpma İşlemi Soru Aşağıda verilen işlemleri yapınız. 0 x 0 = 0 x 60 = 800 x 0 = 700 x 0 = 0 x 00 = 80 x 900 = 6000 x 0 = 00 x 00 = 70 x 000 = Soru Aşağıda verilen işlemleri yapınız. x 0 = 0 x 60 = 600 x 7 = 8 x 00 = x 000 = 900 x = Soru Aşağıda verilen işlemleri yapınız x x x 0 x 6 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

17 Doğal Sayılarda Çarpma İşlemi Problemleri Akıllı Ödev 9 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Bir sinema salonunda sıra ve her sırada 8 koltuk vardır. Bir kişilik sinema bileti TL dir. Bu sinemanın tamamen dolduğunda ne kadarlık bir gelir elde edeceğini bulunuz. Soru İstanbul daki bir taksi günlük ortalama 6 km yol gitmektedir. Buna göre, bu taksinin Ocak ayında ortalama kaç km yol gittiğini bulunuz. Soru Tanesi TL olan kalemlerden düzine alan bir kırtasiyecinin ödeyeceği toplam ücreti bulunuz. Soru katlı bir binanın her katında 6 daire, her dairede oda ve her odada pencere olduğuna göre, bu binadaki toplam pencere sayısını bulunuz. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 7

18 Doğal Sayılarda Çarpma İşlemi Problemleri Soru Bir teknoloji mağazasından bilgisayar alan Ramazan, 00 TL peşin ödemiş, geri kalan tutarı ayda TL taksitle ayda ödeyecektir. Ramazan ın bilgisayarı kaç TL ye aldığını bulunuz. Soru 6 Bir sinemanın bilet fiyatları aşağıdaki tabloda verilmiştir. Cuma günü sinemaya 8 yetişkin, 8 öğrenci geldiğine göre, elde edilen toplam geliri bulunuz. Yetişkin: Öğrenci: 9 Soru 7 Buse nin kumbarasında 8 tane kuruşluk, tane 0 kuruşluk madeni para vardır. Buse nin kumbarasındaki paraların toplam değerini bulunuz. Soru 8 Avni Amca, tarlasından elde ettiği 0 kg domatesin, 680 kilogramını TL den, geri kalanını ise kilogramı TL den satmıştır. Domateslerin tamamını satan Avni Amca nın ne kadar gelir elde ettiğini bulunuz. Soru 9 Büyük bir düğün salonunda 9 ar ve er kişilik masalar vardır. Düğüne gelen misafirler; 8 tane kişilik masaya ve tane 9 kişilik masaya oturduklarına göre, düğüne gelen toplam misafir sayısını bulunuz. 8 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

19 Doğal Sayılarda Bölme İşlemi Akıllı Ödev 0 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen bölme işlemlerini yapınız Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 9

20 Doğal Sayılarda Bölme İşlemi Soru Aşağıda verilen bölme işlemlerini yapınız. 00 : 0 = : 000 = 700 : 00 = 7800 : 00 = 00 : 0 = 800 : 0 = 0 : 0 = : 000 = : 00 = Soru Aşağıda verilen bölme işlemlerini yapınız. 00 : 00 = 00 : 0 = 8000 : 0 = 00 : 0 = 800 : 600 = 600 :90 = Soru Aşağıda verilen bölme işlemlerini yapınız : 00 = 000 : 0 = 700 : 80 = 00 : 80 = 800 : 70 = 6000 : 600 = 0 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

21 Doğal Sayılarda Bölme İşlemi Problemleri Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Kalanlı bir bölme işleminde bölen 8, bölüm 9 ve kalan dir. Buna göre, bölünen sayıyı bulunuz. Soru Kalanlı bir bölme işleminde bölen ve bölüm tir. Buna göre, bölünen sayının alabileceği en büyük değeri bulunuz. Soru Bir çiftlikteki ineklerden elde edilen 60 litre süt, 00 mililitrelik şişelere doldurulacaktır. Buna göre, kaç şişeye ihtiyaç olduğunu bulunuz. Soru Araba alan Mehmet Bey, borcunu 8 eşit taksitte ödeyecektir. Mehmet Bey arabasını 600 TL ye aldığına göre, ödeyeceği bir taksit tutarını bulunuz. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

22 Doğal Sayılarda Bölme İşlemi Problemleri Soru Çiftçi Hasan Amca, tarlasından 800 kg patates elde etmiştir. Hasan Amca, bu patatesleri kg lık çuvallara paylaştırıp, çuvalını TL den satacaktır. Tüm patatesler satıldığına göre, Hasan Amca nın elde ettiği toplam geliri bulunuz. Soru 6 düzine kalem alan bir kırtasiyeci, kalemleri deste halinde satacaktır. Buna göre, kırtasiyenin kaç deste kalem sattığını bulunuz. Soru 7 9 lira 7 kuruşun, kaç tane kuruştan oluştuğunu bulunuz. Soru 8 Zeynep in parası, Fatih in parasının katıdır. İkisinin toplam 87 TL paraları olduğuna göre, Fatih in parasının ne kadar olduğunu bulunuz. Soru 9 Arda nın misketlerinin sayısı, Yağız ın misketlerinin sayısının katından fazladır. İkisinin toplam tane misketi olduğuna göre, Arda nın misket sayısını bulunuz. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

23 Doğal Sayılarda Çarpma ve Bölme İşleminde Tahminde Bulunma Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen bölme işlemlerinde bölümün basamak sayısını tahmin ediniz. 6 : = 8 : = 978 : = 8 :7 = 097 : = 89 : = 78 : = 60 : 0 = 98: = Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

24 Doğal Sayılarda Çarpma ve Bölme İşleminde Tahminde Bulunma Soru Aşağıda verilen işlemlerin sonucunu tahmin ediniz. ( basamaklı sayıları en yakın onluğa, basamaklı sayıları en yakın yüzlüğe, basamaklı doğal sayıları en yakın binliğe yuvarlayınız.) 0 : 0 = 97 : 0 = 9 : 00 = : 000 = 6 : 98 = : 7 = 6 : 88 = 98 : 87 = x 8 = 6 x 99 = 7 x 999 = x 9 = 6 x 88 = 9 x 98 = x 9 = 78 x 99 = (79 x 0) : 8 89 x (80 : ) = Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

25 Doğal Sayılarda Çarpma ve Bölme İşlemi Uygulamaları Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen çarpma işlemlerinde harflere karşılık gelen rakamları bulunuz. + 6 x 7 a b c 0 8 d + a x 7 b 9 0 c 0 6 d + 7 a x 6 0 b 8 0 c 0 a = b = c = a = b = c = a = b = c = + a x 8 b c x 0 a 8 b 0 7 c + x a b c 9 a = b = c = a = b = c = a = b = c = + a 7 x 8 b c x 7 a b c 0 d + x a b a = b = c = a = b = c = d = a = b = Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

26 Doğal Sayılarda Çarpma ve Bölme İşlemi Uygulamaları Soru Aşağıda verilen bölme işlemlerinde boş bırakılan noktalı yerlere gelmesi gereken sayıları bulunuz Soru adet elmayı çocuğuna eşit olarak paylaştıracak olan bir annenin, bir çocuğuna ne kadar elma vereceğini hesaplayınız. Soru 7 kişilik bir grup genç ikişerli gruplara ayrılıp tavla oynayacaktır. Kaç tane tavlaya ihtiyaçları olduğunu bulunuz. 6 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

27 Doğal Sayılarda Dör t İşlem Problemleri Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Nar suyu sıkan Esra dakikada litre nar suyu sıkmaktadır. Buna göre, Esra nın saatte kaç litre nar suyu sıkacağını bulunuz. Soru Bir fabrikada her ay bir önceki ayın katı üretim yapılmaktadır. İlk ay 00 tane havlu üreten fabrikanın ilk ayda toplam kaç tane havlu ürettiğini bulunuz. Soru Pazarda limon satan Kazım Amca,limonların tanesini 0 Kr tan alıp, tanesini 0 Kr tan satmaktadır. tane limon alıp satan Kazım Amca nın elde ettiği kârı bulunuz. Soru Fatih, Zeynep ve Mehmet in şimdiki yaşları toplamı 80 dir. 0 yıl sonraki yaşları toplamının, yıl önceki yaşları toplamından ne kadar fazla olacağını bulunuz. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 7

28 Doğal Sayılarda Dör t İşlem Problemleri Soru Bir inşaatta, çıraklar ustaların yarısı kadar ücret almaktadır. Bir usta günlük 0 TL almaktadır. Buna göre, çırak ile ustanın gün beraber çalıştıklarında toplam ne kadar ücret alacaklarını bulunuz. Soru 6 Onur, babasının verdiği harçlığını günde TL harcayarak günde bitirmiştir. Eğer Onur, günde TL daha az harcasaydı harçlığını kaç günde bitireceğini bulunuz. Soru 7 Seden, Selin ve Esma, bir yardım kuruluşu için para toplamışlardır. Seden in topladığı para Selin in topladığı paranın katı, Selin in topladığı para Esma nın topladığı paranın 00 TL fazlasıdır. Esma TL para toplamıştır. Buna göre üç kardeşin topladığı toplam parayı bulunuz. Soru 8 Bir satıcının 6 çuval, her çuvalda da kg unu vardır. Satıcı, unları er kg lık paketler halinde satacaktır. Bir paket un TL olduğuna göre, 6 çuval unun hepsini satan satıcının elde ettiği geliri bulunuz. 8 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

29 Üslü Sayılar Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen tabloyu örnekteki gibi doldurunuz. Toplama İşlemi Çarpma İşlemi Üslü Gösterilişi Değeri x Soru Aşağıda verilen tabloyu doldurunuz Çarpma işlemi Üslü Gösterilişi Okunuşu Değeri x x x x x x x x 6 x 6 x x x 0 x 0 x 0 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 9

30 Üslü Sayılar Soru Aşağıda verilen tabloyu örnekteki gibi doldurunuz. Üslü sayı Okunuşu Çarpma işlemi Değeri Dördün karesi x Soru Aşağıda verilen işlemleri yapınız. a. + = b. : = c. 0 x = d = e = f = 0 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

31 Parantezli İşlemler Akıllı Ödev 6 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen işlemleri yapınız. 0 : ( x ) 8 x (9 : ) x (0 98) (78 + 6) : (00 : 0) (7 x ) (7 : ) (6 x ) (68 + 6) : (0 : 0) (9 9) x Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

32 Parantezli İşlemler Soru Aşağıda verilen işlemlerde boş bırakılan yerlere gelmesi gereken +,, x, : sembollerini bulunuz.. (. ) = 6 (8. ). = 0 (0. 0). = (6. ). 0 = 0 Soru Aşağıda verilen işlemlerde harflere karşılık gelen sayıları bulunuz. + (0 x a) = (7 ) : b = (8 : ) x c =0 d x ( + 7) = 90 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

33 Zamanı Ölçme Akıllı Ödev 7 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen dönüşümleri işlemle yapınız. saat =... dakika dakika =... saniye 80 saniye =... dakika saat dakika =... dakika 7 dakika 8 saniye =... saniye 9 saat dakika =... dakika saat 0 saniye =... saniye 8 dakika =... saat... dakika 87 saniye =... dakika... saniye Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

34 Zamanı Ölçme Soru Aşağıda verilen işlemleri yapınız. + saat 8 dakika saat dakika 9 saat dakika saat dakika saat 9 dakika saniye 6 saat 8 dakika 8 saniye + saat dakika saat 0 dakika saat dakika 9 saat 9 dakika + 6 saat saat 8 dakika yıl ay 8 gün yıl 8 ay 9 gün 0 yıl ay gün yıl ay 0 gün Soru Aşağıdaki saatlerden. saatin saat dakika öncesini,.saatin saat 8 dakika sonrası bulunuz. Öğleden Önce Öğleden Sonra Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

35 Zamanı Ölçme Problemleri Akıllı Ödev 8 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Mehmet; cuma günü saat dakika, cumartesi günü saat 8 dakika ve pazar günü saat 0 dakika ders çalışmıştır. Buna göre, Mehmet in üç günde toplam ne kadar süre ders çalıştığını bulunuz. Soru Gülden, saat 9: te kitap okumaya başlamış ve saat 7 dakika kitap okumuştur. Buna göre, Gülden in kitap okumayı bitirdiği saati bulunuz. Soru Pazar günü saat. te başlayan bir filmi izlemek için sinemaya giden Aracı Ailesi, 7.0 da sinemadan çıkmıştır. dakika film arasında mola verildiğine göre, filmin ne kadar sürdüğünü bulunuz. Soru Selahattin, basketbol maçı için kapalı spor salonuna gitmiştir. Stadyumda saat dakika kalmış ve saat 9. de stadyumdan çıkmıştır. Buna göre, Selahattin in maça geldiği saati bulunuz. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

36 Zamanı Ölçme Problemleri Soru Bir okulda ders saati, teneffüs ve yemek arası vardır. Dersler 0 dakika, teneffüsler 0 dakika ve yemek arası dakikadır. Buna göre, saat 08. te derse başlayan bir öğrencinin okuldan ayrıldığı saati bulunuz. Soru 6 Sınava giren Fatma, sınava saat 09.0 başlamış ve sınav 9 dakika sürmüştür. Buna göre, Fatma nın sınavdan çıktığı saati bulunuz. Soru 7 Saat.0 te uyuyan Emrullah, 0 saat dakika sonra uyanmıştır. Buna göre, Emrullah ın uyandığı saati bulunuz. Soru 8 Saat. te uyuyan Raziye, sabah 07. te uyanmıştır. Buna göre, Raziye nin toplam ne kadar süre uyuduğunu bulunuz. Soru 9 Hasta olduğu için ilaç alan Gülbin, ilacın üzerinde yılında üretildiğini ve yılından önce tüketilmesi gerektiğini görmüştür. Buna göre, bu ilacın kullanım süresini bulunuz. 6 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

37 Araştırma Soruları Üretme ve Veri Toplama Akıllı Ödev 9 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen ifadeye uygun örneklem soruları bulunuz. Bir öğrenci, ortaokul sonunda aldığı lise yerleştirme puanına göre anadolu lisesini tercih etmek istiyor. Bunu yaparken, ne tür sorular sorabilir? Soru Aşağıda verilen tablo;.sınıflarda hafta sonu açılacak spor kurslarına başvuru sayılarını göstermektedir. Buna göre, aşağıda verilen soruları cevaplayınız. -A -B -C En çok hangi spor dalına başvuru olmuştur? Futbol Basketbol Voleybol Atletizm -A sınıfından en çok ve en az başvuru yapılan spor dalı hangisidir? -C sınıfının mevcudu 8 kişi ise, kaç kişi spor kurslarına başvurmamıştır? 6 kişinin altında başvurulan kurslar açılmayacaksa, hangi sınıfta hangi kurslar açılacaktır? 8 kişi ve üzerinde başvurulan kurslar kesinlikle açılacaksa, hangi sınıfta hangi kurslar açılacaktır? Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 7

38 Araştırma Soruları Üretme ve Veri Toplama Soru Bir pastane her gün; açma, kek, poğaça, simit ve kurabiye satmaktadır. Poğaçadan 80 tane, açmadan 00 tane, simitten 0 tane, kekten 60 tane, kurabiyeden 00 tane satmaktadır. Buna göre, bu satışları gösteren sıklık tablosunu yapalım ve sütun grafiğini çizelim. Soru Aşağıda verilen grafik, bir şirketin son beş yılda elde ettiği kâr miktarlarını göstermektedir. Buna göre, soruları cevaplayınız. Kar (TL) En fazla kârın olduğu yıl hangisidir? En az kârın olduğu yıl hangisidir? Bir önceki yıla göre, kârın katına çıktığı yıl hangisidir? Yıllar Hangi yıllar aynı miktarda kâr elde edilmiştir? 8 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

39 Şema ile Veri Düzenleme Akıllı Ödev 0 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen ifadelere göre şemayı oluşturunuz. Renkler, kırmızı, yeşil, mor, ana renkler, pembe, ara renkler, sarı, mavi Soru Aşağıda verilen bilgilere göre şemayı oluşturunuz. Türkiye, Ege bölgesi, Antalya, Doğu Anadolu Bölgesi, İzmir, Marmara Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, İstanbul, Karadeniz Bölgesi, Ankara, Van, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Gaziantep, Trabzon Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 9

40 Şema ile Veri Düzenleme Soru Aşağıda şampiyonlar liginde çeyrek finale çıkan 8 takımın, finale kadar yaptığı maçlar ve sonuçları verilmiştir. Buna göre, tabloyu doldurup soruları cevaplayınız. Fenerbahçe Real Madrid : Galatasaray Barcelona: Fenerbahçe Galatasaray : 0 Chelsea Shalke 0 : 0 Malaga Chelsea : 0 Chelsea Fenerbahçe : Beşiktaş Malaga : Çeyrek Final Yarı Final Final Şampiyon Yarı finale hangi takımlar çıkmıştır? Finale hangi takımlar çıkmıştır? Çeyrek finalden, finale kadar toplam kaç maç yapılmıştır? Çeyrek finalden finale kadar toplam kaç gol atılmıştır? Final maçının sonucu nedir? Hangi takım şampiyon olmuştur? 0 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

41 Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilenleri sembolle gösteriniz. A B C D E F G H Soru Aşağıda verilen doğru parçalarına eş doğru parçaları çizip, sembole gösteriniz. A B M C E K D F L N Soru Aşağıda verilen doğrulara paralel doğrular çizip, sembole gösteriniz. a b c d Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

42 Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler Soru Aşağıda verilen doğrulara dik doğrular çizip, sembole gösteriniz. a c b d Soru Aşağıda verilen doğrulardan hangilerinin paralel, hangilerinin dik kesiştiğini belirleyip, sembolle gösteriniz. a b f c d e Soru 6 Aşağıda verilen A noktalarının konumlarını, B noktalarının konumlarına göre belirleyiniz. A B A B A B Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

43 Açılar Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda ölçüleri verilen açıları, şekil üzerinde gösteriniz. s(aébg) = 8 s(eébd) = 9 F E s(fébg) = s(débc) = s(fébe) = G D A B C Soru Aşağıda verilen şekle göre, istenilen açıların ölçülerini bulunuz. F E s(aéoe) = s(béoc) = s(féob) = s(eéoc) = A 9 90 O 90 9 D s(féoe) = s(aéoc) = s(aéob) = s(féod) = B C s(céod) = s(eéod) = Soru Aşağıda ölçüleri verilen açıların çeşitlerini belirleyiniz. 8 : açı 90 : açı 8 : açı : açı 80 : açı 69 : açı 89 : açı 9 : açı 0 : açı Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

44 Açılar Soru Aşağıda verilen açıların çeşitlerini belirleyiniz. 6 Soru Aşağıda verilen ışınları kullanarak iletki yardımıyla istenilen açıları çiziniz. s(aébc) = 0 s(kélm) = 0 s(pérs) = 90 Soru 6 Aşağıda verilen noktalı kağıda 60 ve 0 lik açılar çiziniz. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

45 Çokgenlerin Dünyası Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen izometrik kağıda kenarlı, kenarlı, kenarlı ve 6 kenarlı çokgenleri ve köşegenlerini çiziniz. Soru Aşağıda verilen çokgenlerin isimlerini yazınız. Soru Aşağıda verilen çokgene göre, istenilenleri bulunuz. C B Köşeleri: İç Açıları: Kenarları: D A Köşegenleri: Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

46 Çokgenler Dünyası Soru Aşağıda verilen özelliklere göre, istenilen çokgeni çiziniz. Köşeleri: P,R,S,T İç Açıları: 90, 90,90,90 Kenarları: :[PR], [ST], [RS], [PT] Köşegenleri: [RT], [PS] Soru Aşağıda noktalı kağıtta verilen çokgenlerin isimlerini belirleyiniz. 6 nolu çokgen... dir. nolu çokgen... dir. nolu çokgen... dir. nolu çokgen... dir. nolu çokgen... dir. 6 nolu çokgen... dir. Soru 6 Aşağıda verilen tabloyu doldurunuz. Çokgenin İsmi Köşe Sayısı İç Açı Sayısı Kenar Sayısı Köşegen Sayısı Kare Altıgen 6 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

47 Üçgenleri Sınıflandıralım Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen şemayı, çizilebilecek üçgen çeşitlerine göre tamamlayınız. Dar Açılı Üçgen ÜÇGEN Dik Açılı Üçgen Geniş Açılı Üçgen Soru Aşağıda verilen izometrik kağıda yukarıda verilen şemadaki üçgen çeşitlerini çiziniz. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 7

48 Üçgenleri Sınıflandıralım Soru Aşağıda noktalı ve izometrik kağıtta verilen üçgenlerin çeşitlerini, kenarlarına ve açılarına göre belirleyiniz. Soru Aşağıdaki boşlukları doldurunuz. İki açısı eşit olan üçgene. üçgen denir. Bütün açıları 60 olan üçgene. üçgen denir. Bir açısı 90 olan üçgene. üçgen denir. Çeşitkenar üçgende tüm kenarlar. uzunluktadır. Soru Aşağıda verilen ifadeleri doğru (D) veya yanlış (Y) olarak değerlendiriniz. İki açısının ölçüsü dar açı olan üçgen kesinlikle dar açılı üçgendir. İki açısının ölçüsü 60 derece olan üçgen kesinlikle eşkenar üçgendir. Bir üçgende iki tane geniş açı bulunabilir. Geniş açılı eşkenar üçgen çizilebilir. İkizkenar dik üçgen çizilemez. Bir üçgende bir tane geniş açı varsa; o üçgen kesinlikle geniş açılı üçgendir. 8 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

49 Kesir Kavramı ve Birim Kesir Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen şekillerin boyalı kısımlarına karşılık gelen kesirleri ve birim kesirleri bulunuz. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 9

50 Kesir Kavramı ve Birim Kesir Soru Aşağıda verilen kesirlerin kaç tane birim kesirden oluştuğunu bulunuz Soru Aşağıda verilen kesirlerin birim kesirlerini bularak sayı doğrusunda gösteriniz. Soru Aşağıda verilen birim kesirleri küçükten büyüğe doğru sıralayınız. 8, 9,, 7 8,, 7, 80, 70, 0, 90 Soru Aşağıda verilen kesirlerin birim kesirlerini büyükten küçüğe doğru sıralayınız., 7 8, 6, 8 9 0, 7, 8, Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

51 Kesir Çeşitleri Akıllı Ödev 6 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen modellemelere karşılık gelen bileşik ve tam sayılı kesirleri bulunuz. Bileşik Kesir Tam Sayılı Kesir Soru Aşağıda verilen kesirlerden basit kesir olanları sarı renge, bileşik kesir olanları mavi renge, tam sayılı kesir olanları kırmızı renge boyayınız Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

52 Kesir Çeşitleri Soru Aşağıda verilen kesirlerden bileşik kesirleri tam sayılı kesre, tam sayılı kesirleri bileşik kesre çeviriniz. 8 = = = 9 7 = 9 = 9 = = 9 = 7 = 8 = Soru Aşağıda verilen kesirleri sayı doğrusunda gösteriniz.,, 8 9,, 8 Soru Aşağıda verilen bölme işlemlerini kesirlerle ifade edip sonucunu bulunuz. : : 8: 6 : 7 : 9 Soru 6 Aşağıda verilen doğal sayıların paydası olacak şekilde kesir olarak yazınız. 8 = = = = = = 6 = Soru 7 Aşağıda verilen kesirlerle doğal sayıları karşılaştırırken <, >, = sembollerinden uygun olanı yerleştiriniz Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

53 Denk Kesirler Akıllı Ödev 7 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıdaki kesirlerden hangisinin veya hangilerinin, solundaki kesirle denk olduğunu bulunuz Soru Aşağıda verilen kesirler denk olduğuna göre, noktalı yere gelmesi gereken sayıları bulunuz. = = = = 8 7 = 6... = = = = 0 0 =... Soru Aşağıda verilen kesirlerin en sade halini bulunuz. = = 8 = Soru Aşağıda verilen kesirleri istenilen sayılarla genişletiniz. 8 9 = 7 = 9 7 = = ile ile 6 ile 0 ile Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

54 Denk Kesirler Soru Aşağıdaki kutuda verilen kesirlerden denk olanları aynı renge boyayınız Soru 6 Aşağıda verilen denk kesirlerde harflere karşılık gelen sayıları bulunuz. = a = b 6 c + = 0 = d + e = Soru 7 Aşağıda verilen şeklin boyalı kısmını ifade eden kesre denk kesir modellere oluşturunuz. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

55 Kesirleri Karşılaştıralım Akıllı Ödev 8 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen soldaki kesirle, sağdaki kutunun içindeki kesirleri işarete göre boyayınız. > 8 7 > Soru Aşağıdaki kesirlerde sıralama işlemlerini okları takip ederek sonuca ulaşınız. < Y D 8 < 7 8 > 7 Y D D Y 7 > < 8 8 < 6 > 7 D Y D Y D Y D Y. çıkış. çıkış. çıkış. çıkış. çıkış 6. çıkış 7. çıkış 8. çıkış Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

56 Kesirleri Karşılaştıralım Soru Aşağıda verilen kesirleri karşılaştırırken boş bırakılan yerlere <, >, = sembollerinden uygun olanı yerleştiriniz Soru Aşağıda verilen kesirleri küçükten büyüğe doğru sıralayınız. 8,, 8 8 7,, 8,,,, 6 6,, 0 8,, 6 8,, 8,, 7,, 6 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

57 Parçadan Bütüne Bütünden Parçaya Akıllı Ödev 9 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru 60 sayfa kitabın ini okudum. Buna göre, okumadığım sayfa sayısını bulunuz. Soru Yusuf, elindeki 8 limonun sini satmıştır. 8 Yusuf, kaç tane daha limon sattığında limonların yarısını satmış olacağını bulunuz. Soru Aleyna, elindeki 6 tokanın yarısını kardeşi Gizem e, geriye kalanının Seden e vermiştir. Buna göre, son durumda Aleyna nın kaç tane tokası kaldığını bulunuz. sini de arkadaşı Soru Zeynep Hanım aldığı 800 TL maaşının i ile ev kirasını, si ile de kredi borcunu ödemiştir. Buna göre, Zeynep Hanım ın maaşından geriye ne kadar kaldığını bulunuz. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 7

58 Bütünden Parçaya Parçadan Bütüne Soru ü 9 olan sayının tamamını bulunuz. 0 Soru 6 Ahmet Bey in parasının i 0 TL dir. Ahmet Bey parasının 89 TL si ile ayakkabı almıştır. 9 Buna göre, Ahmet Bey in kalan parasını bulunuz. Soru 7 Fatih, elindeki simitlerin ünü satmıştır. Eğer 0 tane daha simit satarsa elindeki tüm simitlerin yarısını satmış olacaktır. 0 Buna göre, Fatih in satmak için toplam kaç tane simit aldığını bulunuz. Soru 8 Müşerref bir şişe sütün 8 ini içmiştir. Geriye şişede 00 ml süt kaldığına göre, şişenin tamamının kaç mililitre süt alacağını bulunuz. Soru 9 Nazife nin maaşının i 68 TL dir. Maaşının ünü harcadığına göre, Nazife nin geriye ne kadar parası kaldığını bulunuz. 8 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

59 Kesirlerle Toplama ve Çıkarma İşlemi Akıllı Ödev 0 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen işlemleri yapınız. 7 + = = = 7 + = + = 6 + = = = 8 = 8 0 = + = 8 9 = 7 + = 8 + = = 9 + = 8 6 = 6 = Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 9

60 Kesirlerle Toplama ve Çıkarma İşlemi + = = Soru Emre, bir kitabın önce ünü, sonra ini okumuştur. Buna göre, Emre nin okumadığı sayfa sayısının tüm kitabın kaçta kaçı olduğunu bulunuz. Soru 6 si ile ün toplamı 600 olan sayının tamamını bulunuz. 8 Soru Bir tarlanın 8 ine mercimek, 8 ine nohut, sine buğday ve geri kalanına da arpa ekilmiştir. 6 Buna göre arpa ekili alan 0 metrekare ise, tüm tarlanın kaç metrekare olduğunu bulunuz. Soru Bir sınıftaki 8 öğrencinin 8 ü matematik kursuna ve i de fen bilimleri kursuna gitmektedir. Buna göre, hiçbir kursa gitmeyen kaç öğrenci olduğunu bulunuz. 60 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

61 Ondalık Gösterim Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen tabloları doldurunuz. Okunuşu Ondalık kesir Kesir çizgisi ile Dört tam onda iki Yirmi iki tam yüzde on sekiz Beş tam binde üç yüz kırk sekiz Sıfır tam onda beş Dört tam yüzde üç Beş tam binde iki Kırk sekiz tam binde kırk üç Ondalık kesir Okunuşu 7, 0,,,00,0 0,0,0 Soru Aşağıda verilen kesirleri virgül kullanarak gösteriniz. 0 = 00 = 000 = 6 0 = 0 0 = 00 = = 00 = 0 = Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 6

62 Ondalık Gösterim Soru Aşağıda verilen basamak tablosunu doldurunuz. Tam Kısım... Kısmı... basamağı... basamağı... basamağı... basamağı... basamağı... basamağı Sayı Değeri 8 0 Basamak Değeri 0,00 Soru Aşağıda verilen ondalık kesirleri basamak değerleri toplamı şeklinde yazınız. 6, , 06 Soru Aşağıda verilen para miktarlarını örnekteki gibi lira ve kuruş cinsinden yazınız. 6,6 TL 0 TL + 0 TL + TL + TL +0 Kr + Kr + Kr,8 TL,09 TL 0,7 TL Soru 6 Aşağıda verilen rakamları kullanarak tam kısmı bir ve iki basamaklı şer ondalık kesir yazınız. 8,,, 0, 6, 9, 0, 7, 8, 0, 6 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

63 Ondalık Kesirleri Sıralayalım Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen ondalık kesirleri küçükten büyüğe doğru sıralayınız. 0, 0, 0,08... <... <... 6, 6, 7,0... <... <...,,0,00... <... <...,0,,... <... <... Soru Aşağıda verilen ondalık kesirlerden küçük olan tane ondalık kesir yazınız. 0, >, >,0 > Soru Aşağıda verilen tablolarda istenilen ondalık kesirleri bulunuz.,,0 rakamlarını kullanarak ten büyük en küçük ondalık kesir.....,,, rakamlarını kullanarak ten küçük en büyük ondalık kesir ,0,,8 rakamlarını kullanarak den büyük en küçük ondalık kesir.....,, rakamlarını kullanarak tam kısmı basamaklı en büyük ondalık kesir.....,0,,8 rakamlarını kullanarak kesir kısmı basamaklı en küçük ondalık kesir.....,,,9,7 rakamlarını kullanarak tam kısmı basamaklı ten büyük en küçük ondalık kesir..... Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 6

64 Ondalık Kesirleri Sıralayalım Soru Yusuf, kardeşine marketten bir hediye almak istemektedir. Beğendiği bazı yiyecek ve içeceklerin fiyat etiketleri aşağıda verilmiştir. Yusuf un, TL si olduğuna göre, örnekten yararlanarak Yusuf un hangi yiyecek ve içeceklerden alabileceğini bulunuz. Çikolata, Dondurma Gazoz, Onlar Basamağı Tam Kısım Birler basamağı Onda birler basamağı Kesir Kısmı Yüzde birler basamağı Yusuf un parası, 0,0 >, olduğundan Yusuf çikolatayı alabilir. Çikolatanın fiyatı, Onlar Basamağı Tam Kısım Birler basamağı Yusuf un parası, Dondurmanın fiyatı, Onda birler basamağı Kesir Kısmı Yüzde birler basamağı Onlar Basamağı Tam Kısım Birler basamağı Yusuf un parası, Onda birler basamağı Kesir Kısmı Yüzde birler basamağı Gazozun fiyatı, Soru Aşağıda verilen soruları cevaplayınız., ile, arasında bulunan tane ondalık kesir bulunuz.,8 ile,9 arasında bulunan tane ondalık kesir bulunuz. T >,6 olduğuna göre, en küçük T doğal sayısını bulunuz. K < 8,007 olduğuna göre, en büyük K doğal sayısını bulunuz. 6 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

65 Ondalık Kesirlerle Toplama ve Çıkarma İşlemi Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen kutulardaki harflere karşılık gelen ondalık kesirleri bulunuz.,8 +, = A A + 0,0 = B B, = C 0 C = D 0,0 + D = E E, = F Soru Aşağıda verilen işlemleri yapınız. a. 8, ondalık kesrinin, fazlası b. 8 in,68 eksiği c. (,8 +,8) 6, d. ( 0,) 0,0 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 6

66 Ondalık Kesirlerle Toplama ve Çıkarma İşlemi Soru Markete giden Mevlüt Bey, eşinin verdiği sipariş listesine göre; tane çikolata, tane ekmek ve koli yumurta almıştır. Buna göre, Mevlüt Bey in aldıklarına karşılık ne kadar ücret ödeyeceğini bulunuz. FİYAT LİSTESİ Çikolata:, koli yumurta : 6,8 Ekmek : 0,7 Soru Muharrem; manavdan karpuz, kavun ve patates almıştır. Aldığı bu ürünlerin toplam ağırlığı kg olduğuna göre, patatesten ne kadar aldığını bulunuz. Karpuz :,8 kg Kavun :,7 kg Patates :? Soru Üç arkadaştan Seden in ağırlığı Esma nın ağırlığından,8 kg fazla, Esma nın ağırlığı Selin in ağırlığından, kg eksiktir. Selin 6 kg olduğuna göre, bu üç arkadaşın ağırlıkları toplamını bulunuz. Soru 6 Bir dikdörtgen şeklindeki tarlanın uzun kenarı kısa kenarından, m daha uzundur. Kısa kenarı,789 m olduğuna göre, tarlanın çevresini bulunuz. 66 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

67 Yüzdeler Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda kutu içinde verilen ifadelerden aynı değeri gösteren kutuları aynı renge boyayınız. 0,6 % % 8 % % ,6 0,08 %8 0, 0, , %60 Soru Aşağıda verilen sayıların istenilen yüzdelerini bulunuz. 00 ün % 0 ını bulunuz. 000 in % 0 sini bulunuz. 00 ün % ini bulunuz. 0 nin % 60 ını bulunuz. 0 ın % 70 ini bulunuz. 80 in % 0 unu bulunuz. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 67

68 Yüzdeler Soru Aşağıda verilen kutulardan.nin %0 ını ve.nin %0 unu boyayınız.. Kutu. Kutu Soru Bir sürahi karışık meyve suyu yapmak isteyen Arzu sürahiye 0 ml portakal suyu, 0 ml mandalina suyu ve 00 ml elma suyu koymuştur. Buna göre, bu karışımın yüzde kaçı mandalina suyu olduğunu bulunuz. Soru Ahmet Amca, 800 TL maaş almaktadır. Temmuz ayında maaşına % zam yapılmıştır. Buna göre, Ahmet Amca nın zamlı maaşını bulunuz. Soru 6 00 TL ye satılan bir bilgisayar, satışların olmaması üzerine % 0 indirim yapılmıştır. Buna göre, bilgisayarın indirimli fiyatını bulunuz. Soru TL ye alınan bir cep telefonu 000 TL ye satılmıştır. Buna göre, bu cep telefonundan kazanılan kârın yüzde kaç olduğunu bulunuz. Soru 8 Bir penaltı atma yarışmasında Mehmet 0 penaltıdan 7 tanesini, Ali ise penaltıdan 9 tanesini gole çevirmiştir. Buna göre, bu kişilerin gol atma yüzdelerini bularak hangisinin daha başarılı olduğunu bulunuz. 68 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

69 Dör tgenleri Tanıyalım Akıllı Ödev Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen şekillerle açıklamaları eşleştiriniz..... Kenar uzunluklarım birbirine eşittir. Açılarım birbirine eşit ve dik açıdır. İç açılarımın toplamı 60 dir..... İç açılarımın toplamı 60 dir. Karşılıklı kenarlarım birbirine paraleldir. Açılarımdan iki tanesi dar, iki tanesi geniş açıdır..... Bütün kenar uzunluklarım birbirine eşittir. Ama bütün açılarım eşit değildir..... Bütün açılarım eşit olduğu halde bütün kenar uzunluklarım eşit değildir..... Karşılıklı kenar çiftlerinden en az birini oluşturan doğru parçalarım birbirine paraleldir. Soru Aşağıda verilen ifadeleri doğru ise D, yanlış ise Y yazınız. Dikdörtgenin köşegen uzunlukları birbirine eşittir. Bir dörtgenin iç açıları toplamı 60 derecedir. Farklı boydaki çubuk ile dikdörtgen oluşturulabilir. Karenin bütün kenar uzunlukları birbirine eşittir. Karenin bütün açıları 90 den büyüktür. Kare ve dikdörtgenin ortak özelliği yoktur. Tüm dörtgenlerde karşılıklı açıların ölçüsü birbirine eşittir. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 69

70 Dör tgenleri Tanıyalım Soru Aşağıda verilen noktalı kağıda dörtgen çeşitlerini çiziniz. Soru Aşağıda verilen şekilde hangi dörtgen çeşitlerinin kullanıldığını bulup, dörtgenlerin içine yazınız. Soru Aşağıda verilen dörtgenlerin iç açıları ölçülerini bulunuz. 70 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

71 Uzunlukları Ölçme Akıllı Ödev 6 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen dönüşümleri yapınız. m =. cm 0 cm =. mm m = mm 0 m =. mm 000 mm =.. m 9 cm=. mm 900 cm =. m m =. mm 6000 mm =. cm km =. m m =... km 0 km =. m 8 km m =. m 6 km 0 m =.. m m cm =.. cm 9 m 0 cm =.. cm 80 cm 9 mm =... mm 6 cm 6 mm =.. mm 0 km m =. m 8 km 0 m =. m 8 m 9 cm =. cm m 0 cm =.. cm 9 cm 8 mm =... mm 600 cm 8 mm =.. mm 7 cm =.. m.. cm 68 cm =.. m.. cm 8 mm =.. cm.. mm 9 mm =.. cm.. mm 0 m =.. km.. m 68 m =.. km.. m cm =.. m.. cm 0 cm =.. m.. cm mm =.. cm.. mm 0 mm =.. cm.. mm 8 m =.. km.. m 60 m =.. km.. m Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 7

72 Uzunlukları Ölçme m - 8 cm =... cm 9 m 78 mm =... mm 6 m cm m 0 cm =... cm 0,8 m =.. cm 6, cm =.. mm,8 m =. mm, km =. m 0 cm = m, km =. m 7 m =.. km 0, m =. mm 6 m =. km 6 mm =. cm Soru Terzilik yapan Yunus Amca;, m lik kumaşın, önce 0 cm sini sonra da 00 mm sini kullanmıştır. Buna göre, geriye kalan kumaşın kaç santimetre olduğunu bulunuz. Soru Denizli Belediyesi;.gün km 0 m,.gün 6, km ve.gün km yolu asfaltlamıştır. Buna göre, Denizli Belediyesi nin günde toplam kaç metre yolu asfaltladığını bulunuz. Soru 00 cm kumaş 0 TL olduğuna göre, m 7 cm kumaşın fiyatını bulunuz. 7 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

73 Çevre Uzunluğu Hesaplama Akıllı Ödev 7 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda noktalı kağıtta verilen şekillerin çevre uzunluğunu bulunuz. mm Soru Aşağıda izometrik kağıtta verilen şekillerin çevre uzunluğunu bulunuz. mm Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 7

74 Çevre Uzunluğu Hesaplama B Soru Aşağıda verilen dikdörtgen, kare,eşkenar dörtgen, yamuk ve paralelkenarın çevre uzunluğunu bulunuz. D D B D 7 cm 8 cm A C A cm C A 0 cm C B A 9 cm D A cm B cm cm 9 cm B cm C D C Soru Aşağıda verilen soruları cevaplayınız. Bir dikdörtgenin çevresi cm ve kısa kenarı 0 cm dir. Buna göre, bir uzun kenarının uzunluğu kaç cm dir? Çevresinin uzunluğu 0 cm olan bir kareden tanesi yanyana aralarında boşluk kalmayacak şekilde birleştiriliyor. Buna göre, tüm şeklin çevresi kaç cm dir? Bir paralelkenarın çevresi, eşkenar dörtgenin bir kenar uzunluğuna eşittir. Eşkenar dörtgenin çevresi 8 cm ve paralelkenarın kısa kenarı cm dir. Buna göre, paralelkenarın bir uzun kenarı kaç cm dir? Bir eşkenar üçgenin çevresi ile karenin çevresi birbirine eşittir. Karenin bir kenarı cm olduğuna göre, eşkenar üçgenin bir kenarı kaç cm dir? 7 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

75 Alan Ölçme Akıllı Ödev 8 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Yanda verilen yüzeyin alanını birim kareler yardımıyla yaklaşık olarak bulunuz. Soru Aşağıda verilen yüzeylerin alanlarını bulunuz. Soru Aşağıda verilen yüzeylerin alanlarını bulunuz. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 7

76 Alan Ölçme Soru Aşağıda verilen dikdörtgensel ve karesel bölgelerde? lere karşılık gelen sayıları bulunuz. D C D C D C A =? cm A =? 9 cm A = 80 cm? A 0 cm B A 6 cm B A cm B D C D C D C D C A =? A =? A = 8 cm A = 6 cm A 8 cm B A cm B A? B A? B Soru Aşağıda verilen soruları cevaplayınız. Bir kenar uzunluğu cm olan karesel bölgenin alanını bulunuz. Alanı 00 cm olan karesel bir bölgenin bir kenar uzunluğunu bulunuz. Kısa kenarı cm ve uzun kenarı cm olan dikdörtgensel bölgenin alanını bulunuz. Uzun kenarı 8 cm ve alanı 0 cm olan dikdörgensel bölgenin bir kısa kenarın uzunluğunu bulunuz. 76 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

77 Çevre Alan İlişkisi Akıllı Ödev 9 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda verilen soruları cevaplayınız. Çevresi 00 cm olan karesel bölgenin alanı kaç santimetrekaredir? Alanı 8 cm olan karesel bölgenin çevresi kaç santimetredir? Çevresi 6 cm ve kısa kenarı 0 cm olan dikdörtgensel bölgenin alanı kaç santimetrekaredir? Alanı cm ve uzun kenarı 8 cm olan dikdörtgensel bölgenin çevresi kaç santimetredir? Soru Aşağıda verilen şekil, eş karelerden oluşmuştur. Boyalı bölgenin alanı 6 cm olduğuna göre, tüm şeklin çevresini bulunuz. Soru Aşağıda verilen şekil, eş karesel bölgelerden oluşmuştur. Tüm şeklin alanı 7 cm olduğuna göre, tüm şeklin çevresini bulunuz. Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 77

78 Çevre Alan İlişkisi Soru Aşağıda verilen şekil, karesel ve dikdörtgensel bölgeden oluşmuştur. Tüm şeklin alanı cm olduğuna göre, tüm şeklin çevresini bulunuz. 0 cm cm Soru Aşağıda verilen şekil; kısa kenarı cm ve uzun kenarı cm olan dikdörtgensel bölgeden bir kenar uzunluğu cm olan karesel bölgenin kesilip atılmasıyla oluşmuştur. Buna göre, kalan bölgenin çevresini bulunuz. Soru 6 Alanı 6 cm olan karesel bölgelerden tanesi yan yana aralarında boşluk kalmayacak şekilde birleştiriliyor. Buna göre, yeni oluşan yüzeyin çevresini bulunuz. Soru 7 Bir dikdörtgensel bölgenin çevresi ile karesel bölgenin alanı birbirine eşittir. Karesel bölgenin bir kenar uzunluğu 8 cm dir. Dikdörtgensel bölgenin kısa kenarı 9 cm olduğuna göre, dikdörtgensel bölgenin uzun kenarını bulunuz. 78 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

79 Geometrik Çizimler Akıllı Ödev 0 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru Aşağıda izometrik kağıda çizilen geometrik cisimlerin özelliklerini yazınız. Adı: Köşe Sayısı: Ayrıt Sayısı: Yüzey Sayısı: Yan Yüzey Şekli: Taban Şekli: Adı: Köşe Sayısı: Ayrıt Sayısı: Yüzey Sayısı: Yan Yüzey Şekli: Taban Şekli: Adı: Köşe Sayısı: Ayrıt Sayısı: Yüzey Sayısı: Yan Yüzey Şekli: Taban Şekli: Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 79

80 Geometrik Çizimler Soru Aşağıdaki noktalı kağıda.soruda çizilen geometrik cisimlerin açınımlarını çizip, paralel yüzeylerini, yüksekliğini ve taban ayrıtlarını gösteriniz. Soru Aşağıda verilen geometrik cisimlerin görünen tüm ayrıt uzunluklarını cisimlerin açınımı üzerinde gösterip, yüzey alanlarını bulunuz. cm Küp Kare prizma 8 cm cm Dikdörtgenler Prizması cm cm cm 80 Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

Doğal Sayılar 1 Akıllı Ödev 1

Doğal Sayılar 1 Akıllı Ödev 1 Doğal Sayılar 1 Akıllı Ödev 1 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru 1 Aşağıda okunuşları verilen doğal sayıları rakamlarla yazınız. Bir milyon yüz yirmi sekiz bin üç yüz on

Detaylı

MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME

MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME Adı Soyadı :.. 1. Aşağıdaki sayıları sembol kullanarak küçükten büyüğe sıralayınız. 456, 56, 71,877,950,95,2,857 7) 75 misket beş kardeş arasında paylaştırılıyor. Küçük

Detaylı

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 5.1. Sayılar ve İşlemler 5.1.1. Doğal Sayılar 5.1.2. Doğal Sayılarla İşlemler 5.1.3. Kesirler 5.1.4. Kesirlerle İşlemler: Toplama ve Çıkarma

Detaylı

MATEMATUS 5. SINIF ALIŞTIRMA VE SORU BANKASI CEVAP ANAHTARI

MATEMATUS 5. SINIF ALIŞTIRMA VE SORU BANKASI CEVAP ANAHTARI MATEMATUS. SINIF ALIŞTIRMA VE SORU BANKASI CEVAP ANAHTARI UYGULUYORUM SAYFA - Aşağıda verilen doğal sayıların okunuşlarını yazınız.. On altı milyon iki yüz yetmiş üç bin yüz kırk beş. Seksen üç milyon

Detaylı

5. SINIF MATEMATİK. Test , 11, 18, 25, 32, sayı örüntüsünde ardışık iki terim arasındaki

5. SINIF MATEMATİK. Test , 11, 18, 25, 32, sayı örüntüsünde ardışık iki terim arasındaki Test - 3 8.. adım 2. adım Yukarıdaki şekil örüntüsünün. adımında dört kibrit çöpü kullanılırken 2. adımında yedi kibrit çöpü kullanılmıştır. Buna göre. adımdaki şekil için kaç kibrit çöpü kullanılır? 0.,,

Detaylı

MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ

MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Artık matematikten korkmuyorum. Artık matematiği çok seviyorum. Artık az yazarak çok soru çözüyorum. Artık matematikten sıkılmıyorum.

Detaylı

5.Sınıf. Genel Tekrar w w w. m a t e m a t i k s o r u b a n k a s i. c o m 2013

5.Sınıf. Genel Tekrar w w w. m a t e m a t i k s o r u b a n k a s i. c o m 2013 -) şağıdaki şekillerde çokgen olanları belirleyerek çokgen olan şekillerin isimlerini yazınız.......... -) Eşkenar dörtgenin ve dikdörtgenin düzgün çokgen olup olmadığını nedenleriyle açıklayınız.....

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı

Detaylı

SORU 3: Aşağıdaki çarpma işlemlerini yapınız. SORU 1: Çarpma işlemlerini yapınız. SORU 4: Aşağıdaki bölme işlemlerini yapınız

SORU 3: Aşağıdaki çarpma işlemlerini yapınız. SORU 1: Çarpma işlemlerini yapınız. SORU 4: Aşağıdaki bölme işlemlerini yapınız SORU 1: Çarpma işlemlerini yapınız. 2415 SORU 2: ölme işlemlerini yapınız. SORU 3: şağıdaki çarpma işlemlerini yapınız. SORU 4: şağıdaki bölme işlemlerini yapınız SORU 5: şağıdaki boşlukları doldurunuz.

Detaylı

Doğal Sayılar 1 Akıllı Test 1

Doğal Sayılar 1 Akıllı Test 1 Doğal Sayılar 1 Akıllı Test 1 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Test Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü 1) 378 124 704 doğal sayısı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Üç yüz yetmiş sekiz milyon yüz yirmi

Detaylı

5. ÜNİTE Uzunlukları Ölçme...49 Kazanım Değerlendirme Testi - 1...55 Kazanım Değerlendirme Testi - 2...57 Çevre...59 Kazanım Değerlendirme Testi - 1...63 Kazanım Değerlendirme Testi - 2...65 Alan Ölçme...67

Detaylı

: Yetmiş yedi milyon altı yüz doksan beş bin dokuz yüz dört

: Yetmiş yedi milyon altı yüz doksan beş bin dokuz yüz dört Matematik Bir Bakışta Matematik Kazanım Defteri Özet bilgi alanları... Doğal Sayılar DOĞAL SAYILARI OKUMA ve YAZMA Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre Türkiye

Detaylı

Geometrik Örüntüler. Geometride Temel Kavramlar Uzamsal İlişkiler

Geometrik Örüntüler. Geometride Temel Kavramlar Uzamsal İlişkiler Geometrik Cisimler ve Şekiller Geometrik Örüntüler Geometride Temel Kavramlar Uzamsal İlişkiler Geometrik Cisimlerin Yüzeyleri Geometrik Cisimler Prizmaların Benzer ve Farklı Yönleri Geometrik Şekiller

Detaylı

Doğal Sayılar 1 Akıllı Test 1

Doğal Sayılar 1 Akıllı Test 1 Doğal Sayılar 1 Akıllı Test 1 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Test Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü 1. Y.M O.M M Y.B O.B B Y O B Milyonlar bölüğü Binler bölüğü Birler bölüğü Yukarıda verilen abaküste modellenen

Detaylı

Fraktal Akıllı Ödev 1

Fraktal Akıllı Ödev 1 Fraktal Akıllı Ödev 1 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru 1 Aşağıda fraktal ve örüntü örneklerinin bazı adımları verilmiştir. Buna göre, fraktal ve örüntüleri belirleyip devam

Detaylı

İlköğretim 5. Sınıfların Matematik Alanı KGS-1, KGS-2 ve KGS -YERLEŞTİRME Sınavlarına Yönelik İçerik Detayları

İlköğretim 5. Sınıfların Matematik Alanı KGS-1, KGS-2 ve KGS -YERLEŞTİRME Sınavlarına Yönelik İçerik Detayları KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI TALİM ve TERBİYE DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI İlköğretim 5. Sınıfların Matematik Alanı KGS-1, KGS-2 ve KGS -YERLEŞTİRME

Detaylı

MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ

MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! 5 MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ matematikten korkmuyorum. matematik dersinde eğleniyorum. matematiği çok seviyorum. az yazarak çok soru çözüyorum. matematiği ezberlemiyorum.

Detaylı

MATEMATİK Fasikül 1 KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET ÖLÇEN SIRA SENDE UYGULAMALARI ÇÖZÜMLÜ ÖRNEK SORULAR

MATEMATİK Fasikül 1 KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET ÖLÇEN SIRA SENDE UYGULAMALARI ÇÖZÜMLÜ ÖRNEK SORULAR ATU MATEMATİK Fasikül 1 KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET ZENGİN İÇERİKLİ ÖZGÜN KONU ANLATIMI ÖLÇEN SIRA SENDE UYGULAMALARI ÇÖZÜMLÜ ÖRNEK SORULAR BİLGİ KONTROLÜ ODAKLI KARMA SORULAR PEKİŞTİREN BÖLÜMLERİ AKILLI

Detaylı

AKILLI MATEMATİK DEFTERİM. 5. sınıf. Musa BOR

AKILLI MATEMATİK DEFTERİM. 5. sınıf. Musa BOR AKILLI MATEMATİK DEFTERİM. sınıf Musa BOR AFG Matbaa Yayıncılık Kağ. İnş. Ltd. Şti. Buca OSB, BEGOS 2. Bölge 3/2 Sk. No: 7 Buca-İZMİR Tel:.232.442-442 3 3 Faks: 442. Sınıf Matematik Bu kitabın tüm hakları

Detaylı

Kesirler. Zaman Ölçme. Paralarımız

Kesirler. Zaman Ölçme. Paralarımız Kesirler Zaman Ölçme Paralarımız Kesirler Tam, Yarım Saatler Çeyrek Saatler Takvim Zaman Ölçme Problemleri Paralarımız SınıfMatematik Matematik 2. 2.Sınıf Bütün - Yarım Kutularda yarım olarak verilen nesneleri

Detaylı

MATEMATİK ÜSLÜ SAYILAR. Tam Sayıların Tam Sayı Kuvveti. Üslü sayı, bir sayının kendisi ile tekrarlı çarpımıdır.

MATEMATİK ÜSLÜ SAYILAR. Tam Sayıların Tam Sayı Kuvveti. Üslü sayı, bir sayının kendisi ile tekrarlı çarpımıdır. Kazanım Tam sayıların tam sayı kuvvetlerini belirler. MATEMATİK KAZANIM FÖYÜ- Tam Sayıların Tam Sayı Kuvveti.Adım..Adım...Adım Yanda verilen örüntünüyü 6.Adıma kadar ilerletiniz. HATIRLA Üslü sayı, bir

Detaylı

Üslü Sayılar-1 6.SINIF Test:1

Üslü Sayılar-1 6.SINIF Test:1 Üslü Sayılar-1 6.SINIF Test:1 1-) 6-) 7-) 2-) 8-) 3-) 9-) 4-) 10-) 5-) 11-) 12-) 16-) 13-) 17-) 18-) 14-) 19-) 15-) 20-) Üslü Sayılar-2 6.SINIF Test:2 1-) 6-) 2-) 7-) 3-) 8-) 4-) 9-) 5-) 10-) 11-) 15-)

Detaylı

Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Artık matematikten korkmuyorum. Artık matematiği çok seviyorum. Artık az yazarak çok soru çözüyorum. Artık matematikten sıkılmıyorum.

Detaylı

BİRLİKTE ÇÖZELİM. 1. Aşağıdaki kesirleri ondalık gösterimle ifade ediniz.

BİRLİKTE ÇÖZELİM. 1. Aşağıdaki kesirleri ondalık gösterimle ifade ediniz. 6. SINIF MATEMATİK.ÜNİTE 1. Aşağıdaki kesirleri ondalık gösterimle ifade ediniz. a. 5 2 = 0,4 4 c. = 1,72 25 b. 40 1 = 0,025 1 d. = 0,026 500 2. Aşağıdaki kesirleri bölme işlemi yaparak ondalık gösterim

Detaylı

4.SINIF ÇARPMA-BÖLME İŞLEMİ PROBLEMLERİ

4.SINIF ÇARPMA-BÖLME İŞLEMİ PROBLEMLERİ 4.SINIF ÇARPMA-BÖLME İŞLEMİ PROBLEMLERİ Adı-Soyadı: No:. 1-) 456 sayısının 6 katının 3028 fazlası kaç eder? 2-) Bir inek günde 29 litre süt veriyorsa bir ayda kaç litre süt verir? 3-) Bir kümeste 786 tavuk,

Detaylı

Büyük sayıları gerçek yaşamla ilişkilendirerek anlamlandırmalarına yardımcı olacak çalışmalara yer verilir. TASLAKTIR

Büyük sayıları gerçek yaşamla ilişkilendirerek anlamlandırmalarına yardımcı olacak çalışmalara yer verilir. TASLAKTIR 5. SINIF KAZANIM VE AÇIKLAMALARI M.5.1. SAYILAR VE İŞLEMLER M.5.1.1. Doğal Sayılar M.5.1.1.1. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. M.5.1.1.2. En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini,

Detaylı

Bir bütünün eş parçalarının bütüne olan oranı kesir olarak adlandırılır. b Payda

Bir bütünün eş parçalarının bütüne olan oranı kesir olarak adlandırılır. b Payda Matematik6 Bir Bakışta Matematik Kazanım Defteri Özet bilgi alanları... Kesirlerle İşlemler KESİR ve KESİRLERDE SIRALAMA Bir bütünün eş parçalarının bütüne olan oranı kesir olarak adlandırılır. Bir kesirde

Detaylı

Atabek Koleji 3.Sınıflar 1.Matematik Olimpiyatı 16 Nisan 2011

Atabek Koleji 3.Sınıflar 1.Matematik Olimpiyatı 16 Nisan 2011 1) ÖĞRETMEN Kendisiyle çarpımı ve kendisiyle toplamı eģit olan sayma sayısı kaçtır? Öğretmenin sorusunu hangi öğrenci doğru cevaplamıģtır? 3) Bir sınıftaki öğrencilerin ü kızdır. Erkeklerin sayısı 22 olduğuna

Detaylı

Demek ki ölçmeye çalıştığımız açı dar açıdır. üçgen. gönye. dar açı

Demek ki ölçmeye çalıştığımız açı dar açıdır. üçgen. gönye. dar açı Dar Açı Gönyemizin dik kısmını herhangi bir şeklin köşesine yerleştirdiğimizde, şeklin köşesindeki açı gönyeden küçük olursa o köşedeki açıya dar açı denir. gönye Demek ki ölçmeye çalıştığımız açı dar

Detaylı

MATEMATİK ETKİNLİKLERİ

MATEMATİK ETKİNLİKLERİ MATEMATİK ETKİNLİKLERİ Biliyor musunuz? Pandalar günlük besin ihtiyaçlarının yüzde 99 ını bambudan karşılarlar. Dünya daki her panda Çin e aittir. Panda araştırmacıları araştırmalarını yaparken panda kostümü

Detaylı

ABCDE beş basamaklı bir doğal sayıdır.

ABCDE beş basamaklı bir doğal sayıdır. MATEMATİK TESTİ Soru 1. ABCDE beş basamaklı bir doğal sayıdır. Ege nin sözünü ettiği sayıda B nin değeri 5 azalırken D nin değeri 3 artıyor. Buna göre değerinde nasıl bir değişiklik olur? A) 4970 artar

Detaylı

Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Artık matematikten korkmuyorum. Artık matematiği çok seviyorum. Artık az yazarak çok soru çözüyorum. Artık matematikten sıkılmıyorum.

Detaylı

ÇIKARMA İŞLEMİ. A) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. B) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. ... c) eksilen ...

ÇIKARMA İŞLEMİ. A) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. B) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. ... c) eksilen ... ÇIKARMA İŞLEMİ A) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. B) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. a) b) c) d) 4 1 3 a) eksilen çıkan fark 3 1 b) eksilen çıkan fark c) eksilen

Detaylı

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ DİKKAT: 1. Soru kitapçıklarını kontrol ederek, baskı

Detaylı

ORAN-ORANTI TEST 1. 1) Asağıdaki şekillerde mavi bölgelerin kırmızı bölgelere oranını bulunuz. a) b) c)

ORAN-ORANTI TEST 1. 1) Asağıdaki şekillerde mavi bölgelerin kırmızı bölgelere oranını bulunuz. a) b) c) 7BÖLÜM ORAN - ORANTI ORAN-ORANTI TEST 1 1) Asağıdaki şekillerde mavi bölgelerin kırmızı bölgelere oranını bulunuz. a) b) c) ) Aşağıda okunuşları verilen oranları yazınız. a) 16 nın 14 e oranı b) 6 nın

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI TALİM ve TERBİYE DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2011 2012 Öğretim Yılı İlköğretim 4. ve 5. Sınıfların Matematik Alanı SBS-1, SBS-2 ve KGS Sınavlarına

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SİDRE 2000 ORTAOKULU MATEMATİK 5.SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN 1.ÜNİTE ALTÖĞRENME ALANI

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SİDRE 2000 ORTAOKULU MATEMATİK 5.SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN 1.ÜNİTE ALTÖĞRENME ALANI EKİM ÜNİTE EYLÜL AY ÜNİTE HAFTA TARİH SA AT ÖĞRENME ALANI 0-0 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SİDRE 000 ORTAOKULU MATEMATİK.SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN.ÜNİTE ALTÖĞRENME KAZANIMLAR ALANI AÇIKLAMALAR.hafta

Detaylı

YAKLAŞAN SINAVDA KORKUYU SEVİNCE DÖNÜŞTÜREN GRUP UNUTMAYIN SİZLER İÇİN BİZ HERŞEYE HAZIRIZ!

YAKLAŞAN SINAVDA KORKUYU SEVİNCE DÖNÜŞTÜREN GRUP UNUTMAYIN SİZLER İÇİN BİZ HERŞEYE HAZIRIZ! İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLERİ ZÜMRESİ YAKLAŞAN SINAVDA KORKUYU SEVİNCE DÖNÜŞTÜREN GRUP UNUTMAYIN SİZLER İÇİN BİZ HERŞEYE HAZIRIZ! GÖSTERİM 6.1.5.4 - Ondalık gösterimleri verilen sayılarla çarpma işlemi

Detaylı

Özel AKEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı

Özel AKEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı Özel KEV İlköğretim Okulu Fen ve Matematik Olimpiyatı DİKKT! CEVP KĞIDININ TEST -- BÖLÜMÜNE MTEMTİK SORULRI İŞRETLENECEKTİR. ) 3 basamaklı 4 tane sayının aritmetik ortalaması 400 dür. Bu dört sayının birler

Detaylı

5.SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI VE AÇIKLAMALARI

5.SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI VE AÇIKLAMALARI aksiyom.com 5.SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI VE AÇIKLAMALARI 5. SINIF KAZANIM VE AÇIKLAMALARI M.5.1. SAYILAR VE İŞLEMLER M.5.1.1. Doğal Sayılar M.5.1.1.1. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur

Detaylı

Yeni Öğretim Programına Uygun. Kısa Bilgi Bol Alıştırma Çözümlü Sorular Yıldızlı Sorular

Yeni Öğretim Programına Uygun. Kısa Bilgi Bol Alıştırma Çözümlü Sorular Yıldızlı Sorular 3.14159265358979323846264 3383279502884 Matematik 5 Yeni Öğretim Programına Uygun KAZANIM ODAKLI 0112358132134 Kısa Bilgi Bol Alıştırma Çözümlü Sorular Yıldızlı Sorular Tudem Eğitim Hiz. San. ve Tic. A.Ş

Detaylı

ATATÜRK İLKOKULU 2.SINIF MATEMATİK DERSİ Toplama,Çıkarma Çarpma,Bölme Problemleri 1

ATATÜRK İLKOKULU 2.SINIF MATEMATİK DERSİ Toplama,Çıkarma Çarpma,Bölme Problemleri 1 Soyadı:.. Sınıfı ve No: Toplama,Çıkarma Çarpma,Bölme Problemleri 1 27 sayısındaki 2 rakamı hangi basamaktadır? İleriye doğru ikişer ritmik sayarken 26 dan sonra hangi sayı gelmelidir? Bir çiftlikte 55

Detaylı

ÖZEL LİDER SİMYA EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF OLİMPİYATI 1. AŞAMA SORULARI

ÖZEL LİDER SİMYA EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF OLİMPİYATI 1. AŞAMA SORULARI SORU: 1 SORU: 4 30 dilim baklavanın 0,3 ünü yiyen birisi kaç dilim baklava yemiştir? A) 6 ) 7 C) 8 D) 9 Aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur? A) 1,02 < 1,2 < 1,002 ) 7,6 < 7,67 < 7,63 C) 8, 06 < 8,

Detaylı

4.SINIF. Başarılar D ler z. Yeş lg resun İlkokulu 3.Matemat k Ol mp yatı Yarışması Sınav K tapçığı

4.SINIF. Başarılar D ler z. Yeş lg resun İlkokulu 3.Matemat k Ol mp yatı Yarışması Sınav K tapçığı Yeş lg resun İlkokulu 3.Matemat k Ol mp yatı Yarışması Sınav K tapçığı K tapçık Türü: YEŞMTY 3 1. Bu k tapçıkta toplam 30 test sorusu bulunmaktadır. 2. 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecekt r. 3. Sınav

Detaylı

sunu Değerli Zümrelerimiz ve Sevgili Öğrenciler,

sunu Değerli Zümrelerimiz ve Sevgili Öğrenciler, sunu ISBN: 978-605-2304-03-7 Değerli Zümrelerimiz ve Sevgili Öğrenciler, Yazar Ahmet SAĞDIÇ Sinan SARITAŞ Redaksiyon Mustafa ÇELİK Şeyma Cıdır ÇELİK Dizgi Tasarım Çanta Yayıncılık Tasarım Atölyesi Grafik

Detaylı

5.SINIF MATEMATİK ÖRNEK SORULARI

5.SINIF MATEMATİK ÖRNEK SORULARI 5.SINIF MATEMATİK ÖRNEK SORULARI 1. Yukarıdaki sayı doğrusunda iki doğal sayı arası yedi eşit parçaya ayrıldığına göre T noktasına karşılık gelen kesir aşağıdakilerden hangisidir? 2. Yukarıdaki boyalı

Detaylı

MATEMATİK 2+2 UYGULAMALI ÖĞRENME SETİ. Her Haftaya Bir Bölüm ÇEK KOPAR SINIF

MATEMATİK 2+2 UYGULAMALI ÖĞRENME SETİ. Her Haftaya Bir Bölüm ÇEK KOPAR SINIF MATEMATİK 2 SINIF UYGULAMALI ÖĞRENME SETİ ÇEK KOPAR 10 9 11 12 1 2 3 2+2 Her Haftaya Bir Bölüm 8 4 Copyright Şifre Yayıncılık ve Eğitim Gereçleri Tic. A.Ş. Bu kitabın her hakkı Şifre Yayıncılık ve Eğitim

Detaylı

AD : SOYAD : NO : 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÖKDERE ORTAOKULU 6/A SINIFI MATEMATİK UYGULAMALARI DERSİ II. DÖNEM I. YAZILI SINAV SORULARI PUAN 1) 2,4 x 0,8 işleminin sonucu kaçtır? A) 19,2 B) 1,92 C)

Detaylı

SİDRE 2000 ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 5. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN

SİDRE 2000 ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 5. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN SİDRE 000 ORTAOKULU 06-07 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN ÜNİTE Ay Ders Saati E Y L Ü L 9.09.06/.09.06 6.09.06/0.09.06 Doğal Sayılar Doğal Sayılar Terimler: Basamak,

Detaylı

ÇARPANLAR VE KATLAR I sayısının asal çarpanlarına ayrılmış hâli aşağıdakilerden A) B) C) D)

ÇARPANLAR VE KATLAR I sayısının asal çarpanlarına ayrılmış hâli aşağıdakilerden A) B) C) D) 8. Sınıf MATEMATİK ÇARPANLAR VE KATLAR I. Aşağıdakilerden hangisi 6 nın çarpanlarından biridir? A) 3 B) 6 C) 8 D) TEST. 360 sayısının asal çarpanlarına ayrılmış hâli aşağıdakilerden hangisidir? A) 3. 3.

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında ılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi

Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi 4, 5, 6 Basamaklı Doğal Sayılar Bölük, Basamak Adı ve Basamak Değeri Doğal Sayılarda Yuvarlama Doğal Sayıları Karşılaştırma Sayı

Detaylı

MİLYONLAR. 5. Sınıf Matematik. sayısının milyonlar bölüğünü oluşturan rakamların basamak değerlerinin toplamı kaçtır?

MİLYONLAR. 5. Sınıf Matematik. sayısının milyonlar bölüğünü oluşturan rakamların basamak değerlerinin toplamı kaçtır? 5. Sınıf Matematik 0 MİLYONLAR. 5. sayısının binler bölüğünü oluşturan rakamların sayı değerlerinin toplamı kaçtır? 7 0 2 8 sayısındaki rakamının basamak değeri ile sayı değerinin toplamı kaçtır? 0 00

Detaylı

MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ

MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Artık matematikten korkmuyorum. Artık matematiği çok seviyorum. Artık az yazarak çok soru çözüyorum. Artık matematikten sıkılmıyorum.

Detaylı

1) Aşağıdaki tabloda verilen ifadelerin matematiksel karşılığını yazınız. 2) Aşağıdaki ifadeleri matematiksel ifade olarak yazınız.

1) Aşağıdaki tabloda verilen ifadelerin matematiksel karşılığını yazınız. 2) Aşağıdaki ifadeleri matematiksel ifade olarak yazınız. 9BÖLÜM DENKLEMLER DENKLEMLER TEST 1 1) Aşağıdaki tabloda verilen ifadelerin matematiksel karşılığını yazınız. Sözel İfade Matematiksel İfade Orhan ın yaşının dört eksiği Bir sayının sekiz fazlası Cebimdeki

Detaylı

AKILLI MATEMATİK DEFTERİ

AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! MateMito Artık matematiği çok seviyorum. AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Artık matematikten korkmuyorum. Artık matematik dersinde eğleniyorum. Artık az yazarak çok soru çözüyorum.

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2014. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2014. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2014 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında bırakılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

S I N I F. Ekspres. AÇIK UÇLU VE ÇOKTAN SEÇMELi

S I N I F. Ekspres. AÇIK UÇLU VE ÇOKTAN SEÇMELi 5. S I N I F Ekspres AÇIK UÇLU VE ÇOKTAN SEÇMELi PLATON MATEMATİK ORTAOKUL MATEMATİK SERİSİ 5-2 5. SINIF MATEMATİK EKSPRES SORU BANKASI Bu kitabın her türlü yayın hakkı Platon Matematik e aittir. Herhangi

Detaylı

5. SINIF MATEMATIK KAZANIM ODAKLI SORU BANKASI

5. SINIF MATEMATIK KAZANIM ODAKLI SORU BANKASI 5. SINIF MATEMATIK KAZANIM ODAKLI SORU BANKASI Tudem Eğitim Hiz. San. ve Tic. A.Ş 1476/1 Sokak No: 10/51 Alsancak/Konak/ÝZMÝR Yazarlar: Tudem Yazý Kurulu Dizgi ve Grafik: Tudem Grafik Ekibi Baský ve Cilt:

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YARIMBAĞ ORTAOKULU 5. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YARIMBAĞ ORTAOKULU 5. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 26-30 19-23 EYLÜL-EKİM 12-16 0-09 28-02 201-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YARIMBAĞ ORTAOKULU. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI ÜNİTE: Doğal Sayılar--Zaman Ölçü Birimleri ve Problem Çözme.1.1.1.

Detaylı

MERKEZİ ORTAK SINAV KAZANDIRAN MATEMATİK FÖYÜ

MERKEZİ ORTAK SINAV KAZANDIRAN MATEMATİK FÖYÜ MERKEZİ ORTAK SINAV KAZANDIRAN MATEMATİK FÖYÜ ÖRNEK: 18 sayısının pozitif çarpanları nelerdir? Çarpımları 18 olan sayılar arayalım. 18 = 1. 18 18 =. 9 18 =. 6 Her doğal sayı iki doğal sayının çarpımı şeklinde

Detaylı

TEMEL GEOMETRİK KAVRAMLAR VE ÇİZİMLER

TEMEL GEOMETRİK KAVRAMLAR VE ÇİZİMLER T GOTRİ VRR V ÇİZİR 1. oğru, oğru Parçası ve Işın Her iki yönden sonsuza kadar uzadığı kabul edilen ve noktaların yan yana gelmesiyle oluşan düz çizgiye doğru denir. d d, veya şeklinde gösterilir. oğrunun

Detaylı

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Tarih Hafta 2: 17-21 Şubat 2014 Hafta 3: 26 Şubat 2014 GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Hafta 4: 5 Mart 2014 GRUP 1: Faruk GÜREŞÇİ Süleyman Emre İLGÜN Özlem GEZGİN Hafta

Detaylı

1.DENEME HAZIRLIK MATEMATİK MATEMATİK TESTİ. 1-En yakın yüzlüğe yuvarlandığında 2200 olan en küçük sayı hangisidir? A-2150 B-2151 C-2190 D-2199

1.DENEME HAZIRLIK MATEMATİK MATEMATİK TESTİ. 1-En yakın yüzlüğe yuvarlandığında 2200 olan en küçük sayı hangisidir? A-2150 B-2151 C-2190 D-2199 1.DENEME HAZIRLIK MATEMATİK MATEMATİK TESTİ 1-En yakın yüzlüğe yuvarlandığında 2200 olan en küçük sayı hangisidir? A-2150 B-2151 C-2190 D-2199 2-Onlar basamağı 5, yüzler basamağı 2 ve binler basamağı 6

Detaylı

Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Artık matematikten korkmuyorum. Artık matematiği çok seviyorum. Artık az yazarak çok soru çözüyorum. Artık matematikten sıkılmıyorum.

Detaylı

İlkokulu - 3/ Sınıfı *** Matematik *** Geometrik şekiller - 3

İlkokulu - 3/ Sınıfı *** Matematik *** Geometrik şekiller - 3 İlkokulu - 3/ Sınıfı *** Matematik *** Geometrik şekiller - 3 Adım Soyadım : Okul Numaram:. S ü l e y m a n O C A K S ü l e y m a n O C A K S O ü l C e y A m a K n İlkokulu - 3/ Sınıfı *** Matematik ***

Detaylı

BİRLİKTE ÇÖZELİM. Sıcaklık sıfırın altında 4 derece kâr +50. Deniz seviyesinin 9 metre üstünde gider Milattan önce 325 yılı -325

BİRLİKTE ÇÖZELİM. Sıcaklık sıfırın altında 4 derece kâr +50. Deniz seviyesinin 9 metre üstünde gider Milattan önce 325 yılı -325 . SINIF MATEMATİK.ÜNİTE BİRLİKTE ÇÖZELİM., +, 0,, +, +,, 9, +000, Yukarıda verilen tam sayılardan tablolara uygun olanları seçerek yazınız. Negatif Tam Sayılar Pozitif Tam Sayılar + 9 + + +000. Aşağıdaki

Detaylı

GÜLEN MUHARREM PAKOĞLU ORTAOKULU MATEMATİK DERSİ 5. SINIF ÇALIŞMA SORULARI

GÜLEN MUHARREM PAKOĞLU ORTAOKULU MATEMATİK DERSİ 5. SINIF ÇALIŞMA SORULARI 1) 6-11-16-21-26-... Yandaki örüntünün kuralı aşağıdakilerden A)Terim=5.(Adım sayısı)+1 C)Terim=2.(Adım sayısı)+1 B)Terim=Adım sayısı+5 D)Terim=6.Adım sayısı 2) "üç yüz üç milyon otuz üç bin üç" verilen

Detaylı

TEST - 1 HATIRLAYALIM

TEST - 1 HATIRLAYALIM . SINIF MATEMATİK KONU TESTİ Ú Sayı ve Şekil Örüntüleri Adım: Soyadım: Sınıfım: Numaram: Ú ir şekil örüntüsünü incelerken şunlara dikkat edelim:. irbirini takip eden şekiller arasındaki değişiklikler belirlenir..

Detaylı

AKSARAY Mesleki E ğitim Merkezi Matematik ve Meslek Matematiği Soru Bankası

AKSARAY Mesleki E ğitim Merkezi Matematik ve Meslek Matematiği Soru Bankası AKSARAY Mesleki E ğitim Merkezi Matematik ve Meslek Matematiği Soru Bankası SORU 1 525 + 2834 + 379 toplama işlemini alt alta yazarak yapınız. 525 2834 +379 3738 SORU 2 Manavdan kilogramı 4 TL olan armut

Detaylı

Kesirler. Zaman Ölçme. Paralarımız

Kesirler. Zaman Ölçme. Paralarımız Onluklar ve Birlikler Kesirler Zaman Ölçme Paralarımız Kesirler Tam, Yarım Saatler Çeyrek Saatler Takvim Zaman Ölçme Problemleri Paralarımız SınıfMatematik Matematik 2. 2.Sınıf 11 Kesirler Öğrenelim Bir

Detaylı

Geometrik Örüntüler. Geometrik Cisimlerin Yüzeyleri Geometrik Cisimler Prizmaların Benzer ve Farklı Yönleri Geometrik Şekiller. Geometrik Örüntüler

Geometrik Örüntüler. Geometrik Cisimlerin Yüzeyleri Geometrik Cisimler Prizmaların Benzer ve Farklı Yönleri Geometrik Şekiller. Geometrik Örüntüler Geometrik Cisimler ve Şekiller Geometrik Örüntüler Geometride Temel Kavramlar Uzamsal İlişkiler Geometrik Cisimlerin Yüzeyleri Geometrik Cisimler Prizmaların Benzer ve Farklı Yönleri Geometrik Şekiller

Detaylı

8. SINIF MATEMATİK TESTİ B

8. SINIF MATEMATİK TESTİ B . Yandaki tahtada yazılmış olan sayılardan hangisi silinirse kalan sayıların tamamı rasyonel sayı olur? 3, 5 45 44-8 3. 5, -_ 0,09-0,64 i işleminin sonucu kaçtır? A),6 B) C) D) 0,4 A) - 8 B) 44 C) 45 D)

Detaylı

5.Sınıf MATEMATİK KONU ANLATIMI. Testler. Konu Anlatımı. Uygulama

5.Sınıf MATEMATİK KONU ANLATIMI. Testler. Konu Anlatımı. Uygulama 5.Sınıf MATEMATİK Konu Anlatımı Alt başlıklara ayrılmış, detaylandırılmış konu anlatımı ve bunlarla ilgili çözümlü örnek sorular konuyu kavramınızı sağlayacaktır. Uygulama Testler Konu anlatımın sonlarında

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2015 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında ılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 16 Kasım Matematik Soruları ve Çözümleri 24 E) <

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 16 Kasım Matematik Soruları ve Çözümleri 24 E) < Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Sonbahar / Sayısal I / 6 Kasım 008 Matematik Soruları ve Çözümleri. Aşağıdaki kesirlerin en büyüğü hangisidir? 0 A) B) C) 3 D) 4 E) 5 Çözüm 0

Detaylı

Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi. Sıvı Ölçme

Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi. Sıvı Ölçme Onluklar ve Birlikler Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi Sıvı Ölçme Toplama İşleminde Verilmeyeni Bulma Toplamı Tahmin Etme Zihinden Toplama Toplama Problemleri Farkı Tahmin

Detaylı

2. Sınıf Bölme İşlemi Problemler

2. Sınıf Bölme İşlemi Problemler 2. Sınıf Bölme İşlemi Problemler 5. 6 şekeri 2 kardeş aralarında eşit olrak paylaştılar. Her birine kaç 1. 8 çiçek, ikişerli gruplara ayrılırsa şeker düşmüştür? kaç grup olşur? 2. 18 silgiyi üçerli gruplara

Detaylı

MATEMATİK SORULARI 1) 66 ile 6 doğal sayıları arasında kaç tane doğal sayı vardır? a) 55 b) 56 c) 59 d) 60 2) sayısında 3 rakamlarının basamak

MATEMATİK SORULARI 1) 66 ile 6 doğal sayıları arasında kaç tane doğal sayı vardır? a) 55 b) 56 c) 59 d) 60 2) sayısında 3 rakamlarının basamak MATEMATİK SORULARI ) 66 ile 6 doğal sayıları arasında kaç tane doğal sayı vardır? a) b) 6 c) 9 d) 60 2) 2 sayısında rakamlarının basamak değerleri toplamı kaçtır? a) 00 b)2 c)000 d)00000 ) 208 sayısının

Detaylı

8. SINIF MATEMATİK TESTİ A

8. SINIF MATEMATİK TESTİ A . Yandaki tahtada yazılmış olan sayılardan hangisi silinirse kalan sayıların tamamı rasyonel sayı olur? 3, 5 45 44-8 4. 5-, _ 0,09-0,64 i işleminin sonucu kaçtır? A),6 B) C) D) 0,4 A) - 8 B) 44 C) 45 D)

Detaylı

MateMito AKILLI MATEMATİK ATÖLYEM

MateMito AKILLI MATEMATİK ATÖLYEM ATÖLYE BİLGİSİ Ar tık Matematikte Ustalaşma Zamanı! MateMito AKILLI MATEMATİK ATÖLYEM Artık matematikten korkmuyorum. Artık matematiği çok seviyorum. Artık matematik dersinde daha pratiğim. Artık matematik

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2013. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2013. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2013 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında ılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

1. ÜNİTE 2. ÜNİTE 3. ÜNİTE. Doğal Sayılar Örüntü Oluşturma Doğal Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemleri... 26

1. ÜNİTE 2. ÜNİTE 3. ÜNİTE. Doğal Sayılar Örüntü Oluşturma Doğal Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemleri... 26 İçindekiler 1. ÜNİTE Doğal Sayılar... 8 Örüntü Oluşturma... 18 Doğal Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemleri... 26 Zihinden Toplama ve Çıkarma İşlemleri... 36 Toplama ve Çıkarma İşlemlerinde Tahmin... 44

Detaylı

GİRİŞ SINAVI Süre: 1 saat ve 15 dakika

GİRİŞ SINAVI Süre: 1 saat ve 15 dakika GİRİŞ SINAVI 2018 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 15 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında bırakılan uygun yerlere yazınız. Her sorunun

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal II / 15 Kasım Matematik Soruları ve Çözümleri = 5 = ( 5 ) 2

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal II / 15 Kasım Matematik Soruları ve Çözümleri = 5 = ( 5 ) 2 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Sonbahar / Sayısal II / 15 Kasım 2009 Matematik Soruları ve Çözümleri 1. 0,04 25 1 2 işleminin sonucu kaçtır? A) 10 B) 20 C) 25 D) 40 E) 60 Çözüm

Detaylı

Üslü Sayılar Akıllı Ödev 1

Üslü Sayılar Akıllı Ödev 1 Üslü Sayılar Akıllı Ödev 1 Öğrenci Adı Soyadı Sınıfı Ödev Teslim Tarihi Öğretmen Görüşü Soru 1 Aşağıda verilen kutucukları doldurunuz. Üslü Gösterim Okunuşu Açılımı Değeri 4 2 Beşin küpü 1 x 1 x 1 x 1

Detaylı

Rasyonel Sayılarla İşlemler. takip edilir.

Rasyonel Sayılarla İşlemler. takip edilir. Matematik Bir Bakışta Matematik Kazanım Defteri Rasyonel Sayılarla İşlemler Özet bilgi alanları... RASYONEL SAYILARLA ÇOK ADIMLI İŞLEMLER Çok adımlı işlemlerde şu sıra takip edilir : Parantez içindeki

Detaylı

B) Aşağıdaki şekillerin içindeki dar açıları siyah, dik açıları kırmızı ve geniz açıları yeşil renkle boyayınız.

B) Aşağıdaki şekillerin içindeki dar açıları siyah, dik açıları kırmızı ve geniz açıları yeşil renkle boyayınız. ULUKÖY YATILI BÖLGE ORTAOKULU 3-A SINIFI MATEMATİK ETKİNLİKLERİ 1 A) Aşağıdaki boşlukları uygun kelimelerle doldurunuz. Açıklığı dik açıdan daha az olan açılara.denir. Açıklığı dik açıdan daha fazla açılara..denir.

Detaylı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 16 Kasım Matematik Soruları ve Çözümleri 24 E) <

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. ALES / Sonbahar / Sayısal I / 16 Kasım Matematik Soruları ve Çözümleri 24 E) < Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES / Sonbahar / Sayısal I / 6 Kasım 2008 Matematik Soruları ve Çözümleri. Aşağıdaki kesirlerin en büyüğü hangisidir? 0 A) B) 2 2 C) 3 2 D) 22 24 E)

Detaylı

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03 I 5. SINIF MATEMATİK VE İŞLEMLER 1.1. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1.2. En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını ve rakamların basamak değerlerini belirtir.

Detaylı

TAM SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ

TAM SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ . Sınıf Matematik AD SOYAD C E V A P L A R I M NUMARAM A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D A B C D TAM SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ.

Detaylı

Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi. Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi

Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi. Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi ?? Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi Doğal Sayıları Okuma ve Yazma Basamak Adı ve Basamak Değeri Ritmik Saymalar Sayı Örüntüleri Doğal Sayıları Karşılaştırma Doğal

Detaylı

2. ÜNİTE Veri...79 Kazanım Değerlendirme Testi - 1...87 Kazanım Değerlendirme Testi - 2...89 Konu Değerlendirme Testi - 1...91 3. ÜNİTE Temel Geometrik Kavramlar...95 Kazanım Değerlendirme Testi - 1...105

Detaylı

TEST. Düzgün Çokgenler. 4. Bir iç açısı 140 olan düzgün çokgenin iç açılar 5. A B. 2. Bir dış açısı Çevresi. toplamı kaç derecedir?

TEST. Düzgün Çokgenler. 4. Bir iç açısı 140 olan düzgün çokgenin iç açılar 5. A B. 2. Bir dış açısı Çevresi. toplamı kaç derecedir? üzgün Çokgenler 7. Sınıf Matematik Soru ankası S 49 1. 4. ir iç açısı 140 olan düzgün çokgenin iç açılar toplamı kaç derecedir? ) 70 ) 900 ) 1080 ) 160 Şekilde verilen düzgün çokgenine göre, I., köşesine

Detaylı

MATEMATİK Fasikül 1 KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET ATU ZENGİN İÇERİKLİ ÖZGÜN KONU ANLATIMI ÇÖZÜMLÜ ÖRNEK SORULAR

MATEMATİK Fasikül 1 KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET ATU ZENGİN İÇERİKLİ ÖZGÜN KONU ANLATIMI ÇÖZÜMLÜ ÖRNEK SORULAR ATU MATEMATİK Fasikül 1 KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET ZENGİN İÇERİKLİ ÖZGÜN KONU ANLATIMI ÇÖZÜMLÜ ÖRNEK SORULAR PEKİŞTİREN BİRLİKTE ÇÖZELİM BÖLÜMLERİ ÖLÇEN SIRA SENDE UYGULAMALARI BİLGİ KONTROLÜ ODAKLI KARMA

Detaylı

AKILLI MATEMATİK DEFTERİ

AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! MateMito Artık matematiği çok seviyorum. AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Artık matematikten korkmuyorum. Artık matematik dersinde eğleniyorum. 2 Artık az yazarak çok soru çözüyorum.

Detaylı

5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI

5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI 5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI 2018-2019 DOĞAL SAYILAR VE İŞLEMLER 1.hafta 17-23 Eylül Milyonlar 5.1.1.1 5.1.1.2 6 01 1-2 2.hafta 24-30 Eylül Örüntüler 5.1.1.3 11 02 3-4 3.hafta 01-07 Ekim Doğal Sayılarda

Detaylı

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler BEP Plan Hazırla T.C Yozgat Valiliği Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim / İlkokul/ Ortaokulu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Gazi KILIÇ Eğitsel

Detaylı

2BÖLÜM DOĞAL SAYILAR ve DÖRT İŞLEM

2BÖLÜM DOĞAL SAYILAR ve DÖRT İŞLEM 2BÖLÜM DOĞAL SAYILAR ve DÖRT İŞLEM DOĞAL SAYILAR ve DÖRT İŞLEM TEST 1 1) Güzelyurt ta oturan bir aile piknik için arabayla Karpaz a gidip, geri dönüyor. Bu yolculuk sonunda arabanın km göstergesini kontrol

Detaylı