WEB SHIPPING SİSTEMİNE HOŞ GELDİNİZ KULLANICI KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "WEB SHIPPING SİSTEMİNE HOŞ GELDİNİZ KULLANICI KILAVUZU"

Transkript

1 Online Gönderi WEB SHIPPING SİSTEMİNE HOŞ GELDİNİZ KULLANICI KILAVUZU webshipping.dhl.com SEYAHATTE VEYA OFİSTE, WEB SHIPPING YANINIZDA. Vakti az olan küçük ölçekli işletmelerin sahipleri, ofis yöneticileri veya hareket halinde olan herkes için ideal. DHL Web Shipping çevrimiçi gönderi işlemini her zamankinden daha kolay gerçekleştiriyor. Kendi bilgisayarınızı kullanarak etiketlerinizi basabilir, adresten alma işlemini programlayabilir, irtibat bilgilerini kaydedebilir, gönderilerinizi takip edebilir ve daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz. DHL Web Shipping kullanımı kolay formları ve geliştirilmiş fonksiyonları ile gönderi programlama işlemi artık rahat ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmekte. Başlangıcından sonuna kadar sistem size gönderim sürecinde ustalıkla kılavuzluk etmekte ihtiyacınız olabilecek her şeyi sunmaktadır. Yararları: Kurulması gereken yazılım bulunmamaktadır Kullanıcı dostu dolaşım ve kolay doldurulabilir form alanları Çoklu ödeme seçenekleri Transit bildirim detayları Gönderi ve parça bazında izleme görünürlüğü Diğer gönderi uygulamalarından adres defterinin alınması DHL in yeni ürün fırsatları: Şehir ve ilçe açılır menülerini kullanarak gidiş yerini daha iyi tanımlayabilirsiniz

2 BAŞLARKEN Yüklenmesi gereken bir yazılım bulunmamaktadır ve bu gönderi yazılımının kullanılması tamamen ücretsizdir. Tüm gereksiniminiz internet erişimi olan bir bilgisayardır. DHL hesap numarası ile kaydolabilir ve ödeme amacı ile açılan kredi hesabının, kişisel müşteri hizmetlerinin, endüstrinin en güvenilir gönderi ağının ve daha fazlasının keyfini çıkartabilirsiniz. WEB SHIPPING SİSTEMİNE ERİŞİM DHL Küresel: Ülkenizi Seçin Adım 1: Web Shipping hizmetine ülkenize ait DHL Web sitesi üzerinden veya Web Shipping direkt link adresini işaretleyerek daha çabuk erişebilirsiniz: Doğrudan Bağlanma: Ülkenizi Seçin

3 KAYITLI KULLANICILAR DHL Web Shipping, Adres Defteri ve Geçmiş Günlüğü içerisinde bulunan otomatik tamamlama fonksiyonundan yararlanmak için bilgilerinizi kaydetmeniz gerekmektedir. DHL hesap numarası ile giriş yapmanız durumunda ödeme amacı ile açılan kredi hesabının, kişisel müşteri hizmetlerinin, endüstrinin en güvenilir gönderi ağının ve daha fazlasının keyfini çıkartabilirsiniz. WEB SHIPPING E KAYIT Web Shipping Açılış Sayfası Adım 1A: Sisteme kaydınızı Web Shipping açılış sayfasında yer alan sarı Giriş Kayıt kutusu altında bulunan gönderi profilinizi kaydedin bağlantısını tıklayarak veya Hali hazırda bir DHL hesabınız var altında bulunan Şimdi Katıl ı tıklayarak yapabilirsiniz. Şimdi Katılın: Eğer kayıtlı bir kullanıcı iseniz Web Shipping e doğrudan erişim için sarı Giriş Kayıt kutusu içinde yer alan form alanlarına e-posta adresinizi ve şifrenizi girin. Sarı Giriş Kayıt kutusunun ekranda hemen aşılmaması durumunda yukarıda kırmızı çizgi üzerinde bulunan Giriş - Kayıt bağlantısını tıklayın.

4 Detaylarınız Adım 1B: Kayıt aşamasında gerekli olan tüm alanları doldurun. Bilgilerinize erişimi engellemek için bir şifre yaratmanız gerekecek. Adım 1C: Paket, faturalama ve teslim alma ayarlarınız için ön değerlerinizi belirleyin. Teslim alma noktanızı belirtin ve kurye için isteğe bağlı bir mesaj girin. Not Kayıt esnasında girdiğiniz detaylar varsayılan olarak kaydedilecektir ve böylelikle size ait bilgileri sadece bir kez girmek zorunda kalacaksınız. Adım 1D: Tercih ettiğini e-posta tipini seçin ve kutucuğu tıklayarak e-posta adresinizin hatırlanmasını sağlayın. Gönderi etiketlerinizin basımı için açılır menüden yazıcı ayarları ön değerlerini seçin. düğmesini tıklayın. Şart ve koşulları okuyarak kabul ettiğinizi belirtin. Bir DHL Hesabı Açın DHL hesap numarası olmayan kullanıcılar Web Shipping giriş sayfasında yer alan Bugün bir tane al bağlantısını tıklayarak bir hesap numarası alabilir.

5 Web Shipping Açılış Sayfası Adım 2A: Kayıtlı bir kullanıcı olarak sarı Giriş Kayıt kutusu içinde yer alan form alanlarına e-posta adresinizi ve şifrenizi girin. düğmesini tıklayın. Gönderiyi Başlat Sekmesi DHL Web Shipping tarafından e-posta adresinizin kayıt süresince hatırlanmasını istemeniz durumunda e-posta alanı sizin adınıza doldurulacaktır. Adım 2B: Gönderimi başlat" sekmesinde, bu sevkiyata ait gönderi bilgilerinin doğruluğunu onaylayın. Göndericinin adresini güncellemek için Gönderi Yerini Değiştir bağlantısını tıklayarak Adres Detayları ekranına ulaşabilirsiniz. Gönderici sütunu form alanını doldurun. Adres Detayları Adım 2C: Gönderiyi Başlat sekmesinde açılır menüden daha önce girilmiş bir alıcıyı seçin veya Adres Defterini Aç menüsünü tıklayın. Alıcının yeni olması durumunda Yeni Alıcıya Gönder linkini tıklayarak Adres Detayları ekranına ulaşabilirsiniz. Alıcı sütunu form alanını doldurun. Gönderi tarihini seçin. düğmesini tıklayarak bir sonraki ekrana geçin. düğmesini tıklayın ve alıcının bilgilerini girerek zaman kazandıracak veri girişi işlemini Alıcı açılır menüsünü kullanarak gerçekleştirin ve/veya Gönderi Başlat sekmesinde Adres Defterini Aç bağlantısını kullanın. Gönderilen ve teslimat yapılacak ülkeye bağlı olarak posta kodu bilgilerini doldurmanız istenebilir.

6 Gönderi Detayları Adım 3A: Paket Tipi açılır menüsünden bir paketleme seçeneğini belirleyin. Her bir parça için zorunlu olan ağırlık ve boyut bilgilerini girin ve tıklayın. Bir DHL paket tipi seçmeniz durumunda, sistem tarafından girilen bilgiler nedeni ile ilgili paket boyutları alanı gri renge değiştirecektir. Açılır menüden paket tipi olarak Diğer paket tipi ni seçmeniz durumunda gönderi bedeli tahmini için paket boyutlarını girin. Zorunlu bilgi olan paket içerik bilgisini girin. Zorunlu alan olarak ayarlanmış olması durumunda göndericinin referansını girin veya kendi kullanımınıza yönelik olarak gönderici referansını girin. Diğer Paketleme Tipleri Paket bilgisini girmeden düğmesini tıkladığınız takdirde parça gönderiye eklenmeyecek ve bir hata mesajı oluşturulacaktır. Göndericinin referans bilgilerinin her seferinde otomatik olarak girilmesini zorunlu hale getirilmesini isterseniz kayıt esnasında bu alanı zorunlu olarak ayarlayın. Göndericinin referans bilgileri bu gönderi işleminin tamamlanması ile birlikte, referans, konşimento üzerine yazılacaktır. Adım 3B: Gönderiniz vergiye tabi olacak ise işaretleyin. Bu durumda, deklare edilen değeri girin ve açılır pencereden ülkenizde geçerli olan döviz cinsleri arasından kullanılacak para birimini seçin. Gönderinizin vergiye tabi olması durumunda DHL Web Shipping kullanılarak yaratılacak fatura görüntülenecektir. düğmesini tıklayın. Gönderinizin vergiye tabi olup olmadığını kontrol etmek için Bana gönderimin vergiye tabi olup olmadığı konusunda yardım et linkini tıklayın. Bu sayfa her seferinde en fazla beş ürünü seçme izni verecek ve seçilen ürünlerin vergi durumu hakkında sizi bilgilendirecektir.

7 Bir Fatura Yarat Adım 4A: DHL Web Shipping sisteminin vergiye tabi gönderiniz için bir fatura yaratması için ilgili kutucuğu işaretlediyseniz gerekli olan bilgileri buraya girin. Açılır menüden bir fatura tipi seçin ve zorunlu bilgileri girin. Ürün Bilgileri Adım 4B: Tüm ürün bilgilerini girin. düğmesini tıklayın. Ürün bilgileri ile ilgili çoklu listeleme girilebilir. Bittiğinde tıklayın.

8 Hizmet Seçenekleri Adım 5A: İhtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacak ürünün yanındaki daireyi tıklayın. Ekstra Hizmet Seçeneği bölümünü kullanarak gönderinin alınmasını planlayın ve kullanılır olması durumunda gönderilen malzemenin bedelinin %100 üne kadar sigorta ekleyin. Belirtilen varış ülkesine ait gönderi bilgisinin bulunması durumunda bu ekran üzerinde görüntülenecektir. Adım 5B: Ödeme Seçenekleri ni Doğrulayın Ödeme Seçenekleri DHL hesap numarasına sahip kayıtlı kullanıcılar için bu bilgi kayıt esnasında girilen ön değere dönecektir. Açılır menülerden, gönderinin kime faturalanacağının yanı sıra fon ve vergilerin kimin tarafından ödeneceğini seçin. Adım 5C: Alternatif olarak, Bildirimler bölümünü kullanarak alıcıya veya diğer kişilere e-posta mesajları gönderebilirsiniz. düğmesini tıklayarak devam edin. Ek mesaj metni ile birlikte beş adet e-posta adresi girebilirsiniz.

9 Gönderiyi Teyit Et Adım 6: Daha önceki ekranlara girdiğiniz bilgilerin özetini gözden geçirin. Şart ve Koşulları Kabul Edin. düğmesini tıklayın. Not Kayıt esnasında seçmiş olduğunuz yazıcı seçeneklerine bağlı olarak, görüntülenen Sevk Evraklarını Yazdır ekranı lazer veya ısıl yazdırma için hazırlanacaktır. Gönderi Evraklarının Basılması (Lazer Baskı Seçeneği) Adım 7A: Etiketlerin lazer baskısını almak için Tümünü Seç düğmesinin yanına yer alan kutuyu işaretleyin veya hangi evraklardan kaç adet basılmasını istiyorsanız manüel olarak seçin. düğmesine tıklayarak konşimentonuzu görüntüleyin ve tıklayarak seçili tüm evrakları yazdırın. Gönderi Evraklarının Basılması (Isıl Baskı Seçeneği) Adım 7B: Etiketlerin ısıl baskısı için, üst kısımdan yazıcınızı ve kaç kopya basmak istediğinizi seçin. düğmesini tıklayın. Tüm mevcut fatura etiketlerini ve makbuzları basmak için Tümünü Seç in yanında bulunan alt kutuyu işaretleyin veya hangi evraklardan kaç adet basılmasını istiyorsanız manüel olarak seçin. düğmesine tıklayarak konşimentonuzu görüntüleyin ve tıklayarak seçili tüm evrakları yazdırın. Not Gönderi etiketlerini verilen talimatlara göre paketlerin üzerine DHL plastik etiket torbalarını kullanarak yapıştırın.

10 Toplama İşleminin Programlanması Adım 7C: Toplama bilgilerini gözden geçirin. Yapılacak herhangi bir değişikliği doğrudan form alanları üzerinde gerçekleştirin. Adresten aldırma tarih ve saati seçtikten sonra düğmesine tıklayarak bilgilerinizi yollayın. Not Planlanmış Toplama form alanları burada sadece kayıt esnasında her seferinde bir gönderi hazırladığınızda toplama işleminin yapılması için Hizmet Seçenekleri üzerinde bulunan Ekstra Hizmet Seçenekleri bölümündeki Toplama Planlaması seçeneği seçilmiş ise görüntülenecektir. Konşimentonun Ön izlemesi: Konşimento DHL in küresel standartlarına uygun olarak hazırlanacak ve kullanıcıların işlemlerini gönderi veya parça bazında izlemelerine yardımcı olacak parça tanıtım bilgisini de içerecektir.

11 araçlar TOPLAMA PROGRAMLANMASI Belirli bir gün için gönderi programınız yoksa Toplama Programlama sekmesini kullanarak kolaylıkla talepte bulunabilirsiniz. Çoklu gönderiler tek bir kerede alınabilir. Toplama Sekmesinin Programlanması Alanlarda gösterilen mevcut bilgiler ön ayar değerinde belirtilen göndericiye ait olacaktır. TEKLİF İSTEYİN Teklif İsteme sekmesini tıklayın ve gerekli olan Nereden Nereye bilgileri ile birlikte Paket Detaylarını girin. Teklif İsteme Sekmesi

12 İZLEME/GÖNDERİ GEÇMİŞİ Konşimento numarasını veya parça kodunu alana girip tıklayarak gönderileri kolaylıkla izleyebilirsiniz. Veya, daha önce yaptığınız sevkiyatları ve yeni gönderi bilgilerinize erişebilir, gönderi alma detaylarını inceleyebilir ve hatta düğmesini kullanarak bir çalışma sayfasını indirebilirsiniz. Gönderi Geçmişi sayfasında, Bul alanına metin veya rakamları girerek belli bir gönderiyi arayabilir veya Sütun Dahilinde açılır menü içinden çeşitli filtreleme seçeneklerini kullanarak gönderileriniz takip edebilirsiniz. Aynı zamanda, kırmızı çubuk üzerinde bulunan başlıklardan herhangi biri üzerinde bir kez tıklayarak bilgileri artan sırada, iki kez tıklayarak bilgileri azalan sırada sıralayabilirsiniz. İzleme Alanı Gönderi Geçmişi sayfasında, bir kayıt seçin ve düğmesini tıklayarak bu kayıt içindeki bilgileri aynı alıcıya yapacağınız yeni bir gönderi için kullanın. Gönderi Geçmişi düğmesi

13 ADRES DEFTERİ Adres Defteri hem gönderici hem de alıcı bilgilerini kaydederek gönderilerinizi hazırlarken devamlı olarak aynı bilgileri girmenize gerek olmaz. Bul alanını kullanarak Sütun Dahilinde isim ve kişilerinizi açılır menüden çok çeşitli sıralama seçenekleri ile görüntüleyebilirsiniz. Diğer uygulamalarda adres defterinin alınması veya doğrudan ilgili dosyaların yüklenmesi (virgülle ayrılmış dosya formatı [.csv]) Aynı zamanda, kırmızı çubuk üzerinde bulunan başlıklardan herhangi biri üzerinde bir kez tıklayarak bilgileri artan sırada, iki kez tıklayarak bilgileri azalan sırada sıralayabilirsiniz. Adres Defteri Kişilerinizi etraflarında bulunan daireleri tıklayarak ekleyin, düzenleyin, kopyalayın ve silin, daha sonra da ekranın alt kısmında bulunan ilgili etkinlik düğmesine basın. Seçtiğiniz kişi için gönderi evraklarının hazırlanması için düğmesini tıklayın. Adres Defterinin tamamını bir çalışma sayfası programına indirmek için sadece düğmesine basın. Adres defterini içeri aktarmak için tablonun alt tarafında bulunan tıklayın. Kimin adres defterinin içeri aktarılacağını seçin (Göndericinin veya Alıcının). içeri aktarılacak olan dosyanın başlıkları ve/ veya ekli dosya olup olmadığını belirtin. Adres Defterinin Dışarıdan Alınması Web Shipping alan isimlerini içeri aktarılacak CSV dosya adı ile eşleştirin. Dışarıdan Aktar düğmesine basın. Bir teyit e-postası alacaksınız.

14 PROFİLİM Kullanıcılar düğmesini tıklayarak kendi profillerini veya paketleme varsayılan ve kurye gönderi alma ayarları ile fatura ve faturalama seçeneklerini değiştirebilirler. Profilim

15 Online Gönderi YARDIMCI BAĞLANTILAR Web Shipping Çevrim İçi Eğitimi Web Shipping ekranın üst kısmında yer alan Yardım bağlantısını tıklayarak Web Shipping sisteminin nasıl kullanılacağı ile ilgili gösterimi izleyin. DHL Ülke Sayfası DHL.com bağlantısını tıklayarak ülkenize ait DHL sitesine bağlanabilirsiniz. Temas ve Hizmet Bağlantıları Ülke DHL sayfanızın en üst kısmında bulunan Temas Merkezi düğmesini tıkladığınızda size yaralı olacak çeşitli hizmet bağlantılarına erişeceksiniz.

16 DHL Express 1/2012

DHL EMAILSHIP KULLANIM KILAVUZUNA HOŞGELDİNİZ

DHL EMAILSHIP KULLANIM KILAVUZUNA HOŞGELDİNİZ DHL EMAILSHIP KULLANIM KILAVUZUNA HOŞGELDİNİZ DHL EMAILSHIP IN KULLANIMI HIZLI VE KOLAYDIR. DHL emailship DHL Express in basit ve kullanımı kolay elektronik gönderi aracıdır. Yeniden kullanılabilen PDF

Detaylı

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide DHL EXPRESS 1 DHL IntraShip User Guide IntraShip Uygulamasının Genel Özellikleri; WEB tabanlı olup kurulum gerektirmez Internet erişimi ve çıktı almak için bir yazıcı yeterli Ortak veri tabanı vasıtası

Detaylı

DHL Connect 3.3 Kullanım Kılavuzu

DHL Connect 3.3 Kullanım Kılavuzu DHL Connect 3.3 Kullanım Kılavuzu DHL Bilgi Sistemleri ve Teknolojisi Departmanı Programı çalıştırdığınızda karşınıza gelen bu ekrandan istediğiniz bölümlere ilgili ikonları tıklayarak giriş yapabilirsiniz.

Detaylı

IMPORT EXPRESS ONLINE KULLANICI KILAVUZU

IMPORT EXPRESS ONLINE KULLANICI KILAVUZU IMPORT EXPRESS ONLINE KULLANICI KILAVUZU importexpressonline.dhl.com IMPORT EXPRESS ONLINE'I KULLANARAK GÜVENLİ HESAP BİLGİLERİ VE GÖNDERİ GÖRÜNÜRLÜĞÜ SAYESİNDE GÖNDERİLERİNİZİ HIZLI VE DOĞRU BİR ŞEKİLDE

Detaylı

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu OPERATÖR SERVİSLERİ Kullanıcı Kılavuzu Versiyon Tarih Yazan Tanım 1.0 01-08-2013 Burcu Kayacık Yalman Turkcell Servisleri 2.0 08-10-2014 Burak Şanlı Vodafone Servisleri 2.1 17-10-2014 Gül GÖNLÜBEYAZ Düzenlemeler

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013

SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013 SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013 SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU I. Serviscell Online Kayıt Sayfasına Giriş II. Kullanıcı Girişi III. Ana Sayfa IV. Araç İzleme V. Bildirimleriniz

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ BAŞLANGIÇ Bilgisayarınızı açtıktan sonra masaüstünde yer alan tarayıcılardan birini seçiniz. İşlemlerimizi yaparken sizlere Google Chrome

Detaylı

Posta Arşivi. Kullanım ve Yardım Rehberi

Posta Arşivi. Kullanım ve Yardım Rehberi Posta Arşivi Kullanım ve Yardım Rehberi 50 GB yüksek kapasiteli disk alanı ile yüzbinlerce iletiyi ve eklerini arşivleyerek, tek noktadan tüm e-posta hesaplarının yazışma trafiğini izleyebilirsiniz. Posta

Detaylı

Express İthalat sistemi. Alıcı için kullanım kılavuzu

Express İthalat sistemi. Alıcı için kullanım kılavuzu Express İthalat sistemi Alıcı için kullanım kılavuzu TNT Express İthalat sistemi TNT Express İthalat Sistemi ile doküman, paket ve kargolarınızı 168 ülkeden "alıcı ödemeli" olarak toplatabilirsiniz. Siz-alıcı

Detaylı

Amway Türkiye Grup Haritası Aracı. Grup Haritası Aracı. www.amway.com.tr, infotr@amway.com. Her hakkı saklıdır.

Amway Türkiye Grup Haritası Aracı. Grup Haritası Aracı. www.amway.com.tr, infotr@amway.com. Her hakkı saklıdır. Grup Haritası Aracı www.amway.com.tr, infotr@amway.com. Her hakkı saklıdır. İçindekiler: Giriş sayfa 1 Grup Haritası Erişim sayfa 2 Grup Haritasını Görüntüleme sayfa 3 Araç Çubuğu Simgeleri sayfa 5 Sütunlar

Detaylı

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Bir adım önde olma şansınızı arttırın, firma profilinizle alıcıları cezbedin ve performansınızı

Detaylı

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu

Yüksek Seçim Kurulu. Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu. Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu Yüksek Seçim Kurulu Oy Verme Günü Belirleme (Randevu)Sistemi Kullanım Kılavuzu Her hakkı saklıdır 2014,T.C. Yüksek Seçim Kurulu İçindekiler Ekranlar ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

Groupama Sigorta dan 7/24 Doktorum

Groupama Sigorta dan 7/24 Doktorum Groupama Sigorta dan 7/24 Doktorum 2 7/24 Doktorum Hizmeti nedir? Bireysel Sağlık Müşterilerimize YENİ ve ÜCRETSİZ bir hizmet daha sunuyoruz: 7/24 Doktorum! Ne zamandan itibaren? 10 Ağustos 2017 Hangi

Detaylı

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu Yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Firma profilinizle alıcıları cezp edin, performansınızı ölçün. Index Oturumunuzu açın

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php linkini

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

Express İthalat sistemi. Gönderen için kullanım kılavuzu

Express İthalat sistemi. Gönderen için kullanım kılavuzu Express İthalat sistemi Gönderen için kullanım kılavuzu TNT Express İthalat sistemi Bu sistem, ithalat gönderilerinin organize edilmesi için hazırlanmıș, kullanımı kolay online bir programdır. TNT Express

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu 2012

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu  2012 MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu www.myenglishlab.com/speakout 2012 Tarayıcınızın adres çubuğuna www.myenglishlab.com/speakout yazarak açtığınız sayfada Login butonuna tıklayınız. Daha önceden

Detaylı

SERVISCELL ÜYE VELİ SAYFASI KULLANIM KILAVUZU

SERVISCELL ÜYE VELİ SAYFASI KULLANIM KILAVUZU SERVISCELL ÜYE VELİ SAYFASI KULLANIM KILAVUZU SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU I. Serviscell Online Kayıt Sayf asına Giriş II. Kullanıcı Girişi III. Ana Sayfa IV. Araç İ zleme V. Bildirimleriniz

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız.

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 1. Üyelik 1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 2. Belirtmiş olduğunuz e-mail adresine YazBee tarafından gönderilen onay mailini onaylayınız. Doğrudan

Detaylı

Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com

Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu support.ebsco.com Önemli Gelişmiş Arama ekran özelliklerini, sınırlayıcı ve genişleticileri, Aramalarınızı Kaydetme özelliğini, Arama ve Dergi Hatırlatma

Detaylı

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ BAŞARI DESTEK PORTALINA GİRİŞ BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ http://destek.basariticaret.com/ adresine girdiğinizde Şekil 1 deki ekran gelmekte ve kullanıcı kodu ve şifre bölümlerini doldurmanız gerekmektedir.

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI KULLANIM Değişiklik Numarası: 1.5 14/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1. UYGULAMASI... 5 2. UYGULAMASINA

Detaylı

Doküman No:KEP01 07.11.2014 Rev No: 00.01 Sayfa No: 1/18

Doküman No:KEP01 07.11.2014 Rev No: 00.01 Sayfa No: 1/18 Rev No: 00.01 Sayfa No: 1/18 Table of Contents 1. GİRİŞ... 3 2. KULLANICI GİRİŞ EKRANI... 4 3. YÖNETİM... 5 3.1. Kimlik Bilgilerim... 5 3.2. Adres ve iletişim bilgilerim... 6 3.3. Rehber Bilgilerim...

Detaylı

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU

ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU ASİSTAN v2 KULLANIM KILAVUZU AÇILIŞ Programa giriş yaptığınızda karşınıza destek sayfamız gelecektir. Buradan program kullanımı ve olası hatalar hakkında bilgiler alabilir, güncellemeler ve gerekli programların

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.2 02/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1.... 5 2. NA GİRİŞ... 6 3. YENİ DEFTER ONAY

Detaylı

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25 Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. 2 Bakım yerleri Android uygulama Ödemeler Raporlama Arızalar Faturalar Aylık bakım

Detaylı

4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları

4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuru Adımları ADIM 1: Ana Sayfadayken, sol sekmede bulunan Başvuru sekmesine tıklayınız. Başvuru işlemine başlamak için, karşınıza çıkan ekranda (Şekil 1) bulunan

Detaylı

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ web uygulamaları Üyelik Koşulları; TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ

Detaylı

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler Vodafone Cep Sağlık Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Sayfa Adı Sayfa Numarası Kullanıcı Girişi 2 Profilim 3 Acil Durum Sağlık Bilgilerim 4 Özlük Bilgilerim 5 Sağlık

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

KASA MODÜLÜ TEKNOMAX MUHASEBE YAZILIMLARI-TİCARİ İÇİNDEKİLER KASA MODÜLÜ

KASA MODÜLÜ TEKNOMAX MUHASEBE YAZILIMLARI-TİCARİ İÇİNDEKİLER KASA MODÜLÜ İÇİNDEKİLER... 1 Kasa Listesi... 2 Kasa Listesi işlem Düğmeleri... 2 Kasa Hesabı ekleme ve düzenleme... 3 Kasa Giriş (Tahsilat)... 4 Kasa Çıkış (Tediye)... 7 Kasa Hesapları Arasında Virman... 10 Vergi

Detaylı

OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ

OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ OPARWEB VE MMWEB YENİ B2B SİSTEMLERİ 1. Giriş OparWeb için http://b2b.opar.com MMWeb için http://b2b.magnetimarelliturkiye.com Yukarıdaki web adreslerinden sisteme ulaşılarak kullanıcı adı ve şifre ile

Detaylı

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ VE MÜLAKAT GİRİŞ FORMU İNTERAKTİF BAŞVURU KLAVUZU. https://ensbasvuru.ankara.edu.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ VE MÜLAKAT GİRİŞ FORMU İNTERAKTİF BAŞVURU KLAVUZU. https://ensbasvuru.ankara.edu. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ VE MÜLAKAT GİRİŞ FORMU İNTERAKTİF BAŞVURU KLAVUZU 1 K O N U B A Ş L I K L A R I Sayfa No https://ensbasvuru.ankara.edu.tr/ Sisteme giriş. Şifre

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu, Turnitin i kullanmaya başlamanızda ve ilk ödevinizi göndermenizde adım adım size yardımcı olacaktır.

Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu, Turnitin i kullanmaya başlamanızda ve ilk ödevinizi göndermenizde adım adım size yardımcı olacaktır. Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu Tanıtım Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu, Turnitin i kullanmaya başlamanızda ve ilk ödevinizi göndermenizde adım adım size yardımcı olacaktır. Başlamak için, Turnitin e kayıt

Detaylı

AKINSOFT Franchise Server 2 Yardım Dokümanı

AKINSOFT Franchise Server 2 Yardım Dokümanı AKINSOFT Franchise Server 2 Yardım Dokümanı Doküman Versiyon: 01.02.02 Tarih: 03.03.2015 1 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ Franchise Server 2 programı; Franchising veren veya bağımsız birimlerinin satış

Detaylı

MyEnglishLab: Speakout Öğrenci Kullanım Kılavuzu

MyEnglishLab: Speakout Öğrenci Kullanım Kılavuzu MyEnglishLab: Speakout Öğrenci Kullanım Kılavuzu 2013 Speakout: Kullanım Merhabalar, Bu dokümanda MyEnglishLab: Speakout öğrenci kullanımını inceleyeceğiz. Eğer henüz bir hesap oluşturmadıysanız, burayı

Detaylı

www.abcadcam.com.tr ABONELİK MERKEZİNE GİRİN

www.abcadcam.com.tr ABONELİK MERKEZİNE GİRİN ABONELİK MERKEZİNE GİRİN Autodesk Abonelik Merkezi şifre ile korunan bir web sitesidir. Yükseltmeleri ve kullandığınız yazılımların yeni sürümlerini hazır olur olmaz buradan indirebilirsiniz. Ürün Geliştirmeleri-

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 4 ÖĞRENME FAALİYETİ 4

ÖĞRENME FAALİYETİ 4 ÖĞRENME FAALİYETİ 4 ÖĞRENME FAALİYETİ 4 ÖĞRENME FAALİYETİ 4 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında çalışma sayfasının özelliğine göre estetiğe uygun sayfa ayarlarını hatasız yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KISA TANITIM DOKÜMANI PROGRAMDA NELER VAR Bu doküman, Kolay Sipariş Takibi programının temel özelliklerini size kısaca tanıtmak ve programı kısa sürede kavramanızı sağlanmak için

Detaylı

Sık Sorulan Sorular TR.MYHERBALIFE.COM'DAN SİPARİŞ TÜRKİYE, 14 Kasım 2014

Sık Sorulan Sorular TR.MYHERBALIFE.COM'DAN SİPARİŞ TÜRKİYE, 14 Kasım 2014 Cevabını görüntülemek için aşağıdaki sık sorulan sorulardan herhangi birine tıklayın. Sorunuzun cevabını bulamıyorsanız Pazartesi - Cuma günleri 08:30 ile 17:30 arasında arasında +90 216 542 75 90 numaralı

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 4 Başvuru Süreçleri;... 5 1. Hesap Açma Başvurusu... 6 2. Kimlik Bilgileri... 6 3. Adres

Detaylı

LLL, LEONARDO DA VINCI, İnovasyon Transferi KOBİ'lerin I-CIA Proje No TR1-LEO Kullanıcı Rehberi

LLL, LEONARDO DA VINCI, İnovasyon Transferi KOBİ'lerin I-CIA Proje No TR1-LEO Kullanıcı Rehberi Kullanıcı Rehberi PROJE: Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Rekabetçi İstihbarat Kapasitelerinin Geliştirilmesi (2013-1-TR1-LEO05-) İçindekiler Giriş... 2 Genel Bilgiler... 2 Kayıt... 2 İçindekiler...

Detaylı

DESTEK. Müşteri Hizmetleri Servis Talep Takip Sistemi kullanma kılavuzu

DESTEK. Müşteri Hizmetleri Servis Talep Takip Sistemi kullanma kılavuzu DESTEK Müşteri Hizmetleri Servis Talep Takip Sistemi kullanma kılavuzu 1 SAYFA DİZİNİ Sayfa 3. Sisteme nasıl bağlanabilirim? 3. Nasıl Veri girişi Yapabilirm? 5. Talep Görüntüleme Sisteme Girilmiş Raporların

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

İçerik: B ş a l ş an a gıç ç o lar a a r k a inform r a m w a orl r d Nasıl yen Nasıl y en bir inf in o f r o maw o ld hesab

İçerik: B ş a l ş an a gıç ç o lar a a r k a inform r a m w a orl r d Nasıl yen Nasıl y en bir inf in o f r o maw o ld hesab İçerik: Başlangıç olarak informaworld Nasıl yeni bir informaworld hesabı açabilirim? Şifremi unutursam ne yapmalıyım? Kurumumum herhangi bir dergiye abone değil, buna rağmen informaworld u kullanabilir

Detaylı

Kayıt Ol menüsüne tıklayınız.

Kayıt Ol menüsüne tıklayınız. Özel Yetenek Sınavı Sistemi Kılavuzu Yeni Online Başvuru Sistemini kullanarak hatasız bir şekilde başvuru yapabilmeniz için aşağıda adımları izleyiniz. 1. Adım : Tarayıcınızın adres kısmına ozelyetenekbasvuru.uludag.edu.tr

Detaylı

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Web Anasayfası nda Kullanıcı Girişi tıklanır. Karşınıza Tek Noktadan Erişim sağlamak için giriş yapacağınız ekran gelir.

Detaylı

İLAÇ PROVİZYON SİSTEMİ SAĞLIK TESİSİ KULLANIM KILAVUZU TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. MEMUR VE HİZMETLİLERİ EMEKLİ SAĞLIK YARDIM SANDIĞI

İLAÇ PROVİZYON SİSTEMİ SAĞLIK TESİSİ KULLANIM KILAVUZU TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. MEMUR VE HİZMETLİLERİ EMEKLİ SAĞLIK YARDIM SANDIĞI İLAÇ PROVİZYON SİSTEMİ SAĞLIK TESİSİ KULLANIM KILAVUZU TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. MEMUR VE HİZMETLİLERİ EMEKLİ SAĞLIK YARDIM SANDIĞI TCHEALTH Bilgi Teknolojileri A.Ş Sürüm 1.1 Kasım 2017 1 İçindekiler

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3.

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

internet sitesi üzerinden 7/24 saat esasına göre online erişilebilmektedir.

internet sitesi üzerinden 7/24 saat esasına göre online erişilebilmektedir. Legalbank Kullanım Klavuzu LEGALBANK NEDİR? Legalbank Mevzuat ve Kararlar Bankası isimli ürünümüz güncel ve geçmişe yönelik tüm hukuki belgelere internet üzerinden erişebilmenizi sağlayan bir elektronik

Detaylı

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Konya, 2015 ENOCTA sisteme giriş: 1. Web tarayıcınızın adres çubuğuna

Detaylı

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 İçindekiler Flow nedir? Bir Flow hesabı oluşturmak Oturum açmak Flow Hesabınız Genel Görünüm Flow Hesabınız Kullanım + Add (ekle butonu) Bibliography (Künye/Atıf butonu)

Detaylı

Doküman camı seçeneği

Doküman camı seçeneği Xerox WorkCentre 9/9 Çok İşlevli Yazıcı Kopyalama yapma. Dokümanlarınızı doküman besleyici giriş kasetine yüzleri yukarı dönük şekilde yükleyin. Kılavuzu dokümanlara dokunacak. Önceki tüm programlama seçimlerini

Detaylı

İNTERNET ŞUBE FONKSİYONLARI

İNTERNET ŞUBE FONKSİYONLARI İNTERNET ŞUBE FONKSİYONLARI Ana Sayfa Ana Sayfada yer alan sekmelerden Alıcı Başvurusu Yapılan Firmaları Eksik Kalan Bildirimlerinizi ve Alıcı Analiz ve Prim Borcunuzu izleyebilirsiniz. ANA SAYFA Poliçe

Detaylı

https://ensbasvuru.ankara.edu.tr/

https://ensbasvuru.ankara.edu.tr/ 1 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÜRK İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ VE MÜLAKAT GİRİŞ FORMU İNTERAKTİF BAŞVURU KLAVUZU K O N U B A Ş L I K L A R I Sayfa No https://ensbasvuru.ankara.edu.tr/ Sisteme giriş.

Detaylı

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti.

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti. Çağrı Takip Sistemi Bilin Çağrı Takip Sistemi ne, Internet Explorer adres sahasına http://www.bilin.com yazarak ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada Çağrı Sistemine girebilmeniz için gerekli olan Kullanıcı

Detaylı

IELTS sınavına kayıt kılavuzu

IELTS sınavına kayıt kılavuzu IELTS sınavına kayıt kılavuzu Bu kılavuzda, British Council'ın yeni ve gelişmiş kayıt portalını kullanarak IELTS sınavına nasıl kaydolacağınızı adım adım anlatacağız. 1. Adım: Girmek istediğiniz IELTS

Detaylı

CRM Yazılımı - Anasayfa

CRM Yazılımı - Anasayfa CRM Yazılımı - CRM Yazılımı İçerisinde Barındırdığı Özellikler *. Personel Bilgileri *. Müşteri Bilgileri *. Kartvizit Bilgileri *. Çözüm Ortakları *. Ajanda *. Randevu Bilgileri *. Hatırlatma Bilgileri

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı EndNote Web Hızlı Başvuru kartı THOMSON SCIENTIFIC Web öğrencilere ve araştırmacılara çalışmalarını yazarken yardımcı olacak şekilde tasarlanmış Web tabanlı bir servistir. ISI Web of Knowledge, EndNote,

Detaylı

HIZLI VE KOLAY TEKLİF OLUŞTURMA ADIMLARI

HIZLI VE KOLAY TEKLİF OLUŞTURMA ADIMLARI HIZLI VE KOLAY TEKLİF OLUŞTURMA ADIMLARI /bimsabiz /bimsa bilgi@bimsa.com www.bimsa.com YARDIM DOKÜMANI İÇERİK SİSTEME GİRİŞ... 1 PAZARLIĞA GİRİŞ... 2 PAZARLIK BİLGİLERİ... 2 TEKLİF GİRİŞİ... 4 Önizleme

Detaylı

TEFBİS SİSTEMİ KULLANIMI

TEFBİS SİSTEMİ KULLANIMI TEFBİS SİSTEMİ KULLANIMI SİSTEM GİRİŞ: TEFBİS Sistemine http://tefbis.meb.gov.tr adresini kullanarak girebilirsiniz. Giriş için, kullanıcı adı olarak kurumunuzun İLSİS kodunun başına 90000 eklenmiş halini

Detaylı

Moodle, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) kolay şekilde kullanılabilmektedir.

Moodle, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) kolay şekilde kullanılabilmektedir. MOODLE NEDİR? Moodle, özgür ve açık kaynak kodlu bir uzaktan eğitim sistemidir. Açılımı, Modular-Object-Oriented- Dynamic-Learning-Environment yani Esnek Nesne Yönelimli Dinamik Öğrenme Ortamı olarak çevrilebilir.

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

INTERNET SİTESİ KULLANIM KILAVUZU

INTERNET SİTESİ KULLANIM KILAVUZU 2013 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ANKARA 2. BÖLGE KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ INTERNET SİTESİ KULLANIM KILAVUZU Bilgi İşlem Birimi Ankara 2. Bölge Genel Sekreterliği 01.02.2013 İÇİNDEKİLER

Detaylı

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GELİRLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ e-beyanname www.izmir.bel.tr Elektronik Beyan (e-beyan) verebilmeniz için yapmanız gerekenler aşağıda sırası ile anlatılmaktadır. 1. ADIM e-beyanname

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ve AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ REHBERİ

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ve AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ REHBERİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ve AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU BATI AVRUPA PROGRAMI 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ REHBERİ 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu

Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu Defter-Beyan Sistemi Kılavuzu İçindekiler 1 Anasayfa Ekranı... 3 Kimin Adına İşlem Yapıldığının Görünmesi... 3 Ayarlar... 3 Sol Menü İşlemleri... 4 Mükellef Bilgileri... 5 Yıllık Gelir-Gider ve KDV Toplamları...

Detaylı

TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi

TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi Giriş: TecLocal programı TecCom elektronik ticaret platformu üzerinden sisteme kayıtlı tedarikçi/distribütör firmalara bağlanmayı sağlayan ücretsiz

Detaylı

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.02 Tarih : 23.07.2012 1 1. ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı bütün kapalı ve açık otoparklar için geliştirdiği, araçların giriş-çıkış işlemleri, plaka tanıma

Detaylı

HDI SİGORTA ELMA KULLANIM KILAVUZU

HDI SİGORTA ELMA KULLANIM KILAVUZU HDI SİGORTA ELMA KULLANIM KILAVUZU Yönetim Bilgi Sistemleri ELMA RAPORLAMA PORTALI KULLANIM KILAVUZU 1. Yeni programımıza erişmek için http://elma.hdisigorta.com.tr linkine tıklayınız. 2. Kullanıcı adı

Detaylı

e-fatura Forum Sitesi Kullanım Kılavuzu Aralık 2013

e-fatura Forum Sitesi Kullanım Kılavuzu Aralık 2013 e-fatura Forum Sitesi Kullanım Kılavuzu Aralık 2013 ANKARA Versiyon : 1.0 1/24 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.0 2/24 Versiyon Yayım Tarihi Eklenen/Silinen/Değişen

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri 4. BAŞVURU SÜRECİ 5.

Detaylı