TARA HOLDİNG A.Ş. YILLIK FAALİYET RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TARA HOLDİNG A.Ş. YILLIK FAALİYET RAPORU"

Transkript

1 2014 TARA HOLDİNG A.Ş. YILLIK FAALİYET RAPORU Ali Aslan [Date] [Course title]

2 TARA HOLDİNG A.Ş DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Ticaret Unvanı Adresi Tara Holding A.Ş. Balmumcu Mahallesi Zincirlikuyu Yolu ENKA 2 Binası No: 8 Beşiktaş İstanbul Tescil veya Kuruluş Tarihi Kayıtlı Olduğu Ülke Türkiye Ticaret Odası Sicil Numarası Vergi Dairesi Büyük Mükellefler Vergi Numarası Sermaye TL (Sekiz Yüz Yirmi Beş Milyon Türk Lirası) Yönetim Kurulu Yapısı Şarık Tara Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Tara Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ceyda Lale Tara Yönetim Kurulu Üyesi Telefon : Faks : Resmi İnternet Sitesi TARA HOLDİNGA.Ş. (1)

3 1. Genel Bilgiler Tara Holding Anonim Şirketi (bundan sonra Şirket olarak adlandırılacaktır), İstanbul Ticaret Odası No lu kaydıyla Balmumcu Mahallesi Zincirlikuyu Yolu Enka 2 Binası No: 8 Beşiktaş İstanbul adresinde faaliyet göstermektedir. Şirket Yönetim Kurulu Şarık Tara, Mehmet Sinan Tara, Ceyda Lale Tara olmak üzere üç kişiden oluşmaktadır. Sermaye Yapısı: Şirketin sermayesi TL (Sekiz Yüz Yirmi Beş Milyon Türk Lirası) olup, bu sermaye her biri 1 TL (Bir Türk Lirası) kıymetinde (Sekiz Yüz Yirmi Beş Milyon) adet nama yazılı hisseye ayrılmıştır. Şirket in ortaklık yapısı aşağıdaki gibidir. Ortaklar Sermaye Tutarı (TL) Oranı (%) Şarık Tara ,49 Mehmet Sinan Tara ,51 Ceyda Lale Tara 213 0,00 Agâh Mehmet Tara 213 0,00 Temiz Üstün 213 0,00 Toplam ,00 Şirket ana sözleşmesinin Amaç ve Konu başlıklı 3 üncü maddesinde kuruluş amacı şu şekilde açıklanmıştır; Holding in esas amacı kurulmuş veya kurulacak şirketlerin sermaye ve yönetimine katılarak, bunların yatırım, finansman, organizasyon ve yönetim meselelerini toplu bir bünye içerisinde ve modern işletmecilik esasları dahilinde halletmek, riski dağıtmak, ekonomik dalgalanmalara karşı yatırımların güvenliğini arttırmak ve böylece bu şirketlerin sağlıklı şekilde ve milli ekonominin gereklerine uygun olarak gelişmelerini ve devamlılıklarını teminat altına almak ve bu amaca uygun ticari, sınai ve mali girişimlerde bulunmaktır. Kuruluş amacına uygun olarak şirket, Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş. nin 2014 yılı için %49,27 oranıyla en büyük ortağı konumdadır. TARA HOLDİNGA.Ş. (2)

4 ENKA Grubu Hakkında Genel Bilgi Günümüzde 50 den fazla şirket ve den fazla çalışanı ile birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Enka Grubu nun temelleri, 1957 yılında Şarık Tara ve Sadi Gülçelik tarafından Enka Kollektif Şirketi nin kurulması ile atılmıştır li ve 1960 lı yıllarda şirket, Türkiye deki sanayileşme hamlesi ile birlikte yurtiçinde birçok endüstri tesisi, yol, köprü ve limanın inşası faaliyetlerini gerçekleştirmiştir yılında, anonim şirket statüsüne geçen şirketin unvanı Enka İnşaat ve Sanayi Anonim Şirketi şeklinde değiştirilmiştir li yıllarda şirket, Suudi Arabistan ve Kuzey Afrika ülkelerindeki faaliyetlerine başlamıştır. Bu kapsamda şirket tarafından gerçekleştirilen ilk proje Bingazi deki çimento fabrikasının inşası olmuş ve bu fabrikayı farklı ülkelerde gerçekleştirilen birçok üretim tesisi, yol ve köprü inşası takip etmiştir. Aynı dönemde yurtiçinde de Tunçbilek Termik Santrali nin inşası faaliyetlerini üstlenmiş ve böylelikle enerji sektöründeki faaliyetlerine başlamıştır. Bu dönemde şirket, bünyesindeki özelleşmiş departmanları ayrı tüzel kişiliğe sahip şirketler haline getirmiş ve bu kapsamda Çimtaş, Titaş ve Kasktaş kurulmuştur. Bu sayede Enka Grubu operasyonlarını holding düzeyinde yürütmeye başlamış ve 1972 yılında Enka Holding A.Ş. kurulmuştur li yıllardan itibaren şirket Rusya ve bazı Balkan ülkelerinde enerji ve perakende mağazacılık alanlarında uzun soluklu projelere başlamış ve bu atılım 1990 lı yıllarda da devam etmiştir. Enka İnşaat, 28 Haziran 2002 tarihinde %35,39 payla ortağı olan ve aynı zamanda %3,93 payla iştirak ettiği Enka Holding Yatırım Anonim Şirketi (Enka Holding) ile devralma yolu ile birleşmiştir. 29 Aralık 1972 tarihinde kurulmuş olan ve fiili faaliyet konusu sermaye şirketlerine mali yatırımlar yapmak olan Enka Holding'in yatırımda bulunduğu şirketler de bu birleşme sonrası Enka İnşaat bünyesi altında toplanmıştır. Bu sebeple 2002 yılından itibaren Enka İnşaat aynı zamanda Enka Grubu nun holding şirketi olarak faaliyet göstermektedir. TARA HOLDİNGA.Ş. (3)

5 Mühendislik ve İnşaat Sektörü İnşaat yüklenim ihaleleri, Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş. tarafından genellikle kurulan şubeler ya da müşterek yönetime tabi ortaklıklar yoluyla üstlenilmektedir. Projeler "sabit fiyatlı" sözleşmeler ve "maliyet artı kar" tipi sözleşmeler olarak gerçekleştirilmekte olup, çoğunlukla ekonomik koşullara ve projedeki değişikliklere göre fiyat belirlemeleri içermektedirler. Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş. nin bugüne kadar gerek tek başına, gerek ortaklıkları kanalıyla yurt içi ve yurt dışında üstlendiği projelerin toplam tutarı 41 milyar ABD Doları seviyesine yaklaşmıştır yıl sonu itibarıyla mühendislik ve inşaat segmentinde kalan iş tutarı 3 milyar ABD Doları seviyesinde olup ülkeler bazında dağılım sırasıyla; Irak 1 milyar 302 milyon, ABD elçilik projeleri 455 milyon, Kosova 330 milyon, Gürcistan 291 milyon, Umman Sultanlığı 200 milyon, Kazakistan 116 milyon, Türkiye 64 milyon, ABD 45 milyon, Almanya 31 milyon, Rusya 26 milyon ve diğer projeler için 111 milyon ABD Doları dır yılında alınan yeni projelerle ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir. Kombine Çevrim Santralı Projesi Süleymaniye, Irak Kosova Route 6 Otoyol Projesi Temmuz 2014 ayında Bechtel ENKA Ortak Girişimi ve Kosova Cumhuriyeti Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan sözleşme ile Başkent Priştine ile Makedonya sınırındaki Hani Elezit e uzanan koridor olup Route 7 Projesi ile entegre olan ve Başkent Priştine nin güneybatısından başlayarak; Lipjan, Babushi, Ferizaj, Doganaj, Kacanik ve Hani Elezit den geçerek ülkeyi güneye bağlayan 65 kilometrelik otoyol projesidir. Otoyol projesi %50 ortaklıklı Amerikan Bechtel firması ile birlikte imzalanmıştır. Proje süresi 42 ay olup tasarım ve inşaat işlerini kapsamaktadır. Bazyan Kombine Çevrim Santralı Projesi ENKA ile yatırımcı Qaiwan Petrol ve Nakliyat Ltd. Şti., Kuzey Irak ta, Süleymaniye şehrinin Bazyan Bölgesi nde, 700 MW kapasitede yeni Kombine Çevrim Enerji Santralı birinci kısmı olan basit çevrim santral inşası kapsamında bir sözleşme imzalamıştır. Sözleşme kapsamında yer alan ana işler; GE gaz türbinleri ve bypass üniteleriyle desteklenen 500 MW kapasitedeki basit çevrim santralı, yakıt şartlandırma sistemi ve genişletilebilme özelliğine sahip 132 kv şalt sahasının, tasarım, tedarik, inşaat, devreye alma ve işletme işleridir. Proje, 5 Eylül 2014 tarihinde başlamış olan projenin planlanan tamamlanma tarihi 5 Aralık 2015 dir. TARA HOLDİNGA.Ş. (4)

6 Bağdat Kombine Çevrim Santralı Besmaya Projesi Bağdat ın 25 km güney doğusunda yer alan projede ilk aşamada 2 blok (2 x 2 x 1, MW kapasiteli kombine çevrim) olarak tasarlanmış ve toplamda 4 bloğa (3.000 MW kapasite) yükseltme opsiyonu içeren bir elektrik santralıdır. Proje anahtar teslimi bazında olup, mühendislik, satın alma, inşaat ve montaj işleri, devreye alma ve performans test kapsamlarını içermektedir. Sözleşme, Eylül 2014 ayında, ENKA ve Mass Energy Group Holding Ltd. arasında imzalanmış olup, planlanan bitiş tarihi Temmuz 2017 dir. Proje 2 fazda yürütülecektir. İlk aşama, 22 aylık bir sürede tamamlanacak olan basit çevrim işletimi olup, 2 nci aşama, 34 ayda tamamlanacak olan kombine çevrim işletimidir. Gürcistan Güney Kafkasya Boru Hattı Genişleme Projesi 690 km uzunluğundaki mevcut Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP), Azerbaycan daki Sangachal Terminali nden Türkiye ve Gürcistan daki pazarlara doğalgaz taşımaktadır. Boru hattının yıllık kapasitesi 7,4 milyar metreküptür. Güney Kafkasya Boru Hattı Genişleme Projesi (SCPX) ile, mevcut kapasitenin yıllık 16 milyar metreküp arttırılması amaçlanmaktadır. Tamamlandığında, SCPX Boru Hattı Trans Anadolu Boru Hattı na (TANAP) bağlanacaktır. ENKA ve Bechtel in eşit paylarının olduğu SCPX İstasyonlar Projesi kontratı, 7 Şubat 2014 te imzalanmıştır. Bu kontrat kapsamında, Gürcistan sınırları dahilinde üç farklı konumda inşa edilecek iki adet kompresör istasyonu ve bir adet basınç düşürme ve ölçüm istasyonu tüm toprak işleri ve tesis inşaatları, Bechtel ve ENKA sorumluluğu altındadır. Planlanan tamamlanma tarihi 1 Mart 2018 dir. Crude Shipment Capacity Yeni Tank Çiftliği Projesi Tengizchevroil, 2014 yılı içinde, 250 milyon ABD Doları bedelli Crude Shipment Capacity Yeni Tank Çiftliği Projesi sözleşmesini Senimdi Kurylys LLP (SK) ile imzalamıştır. Proje, yeni ham petrol depolama tankları, manifold lar ve export pompalarının ilgili borulama, tesisat ve kontrol sistemleri de dahil olmak üzere mühendislik, satın alma ve montaj işlerini kapsamaktadır. SK, 2014 sonu itibarıyla, geoteknik inceleme, yüzey sıyırması, dolgu malzemesinin sahaya taşınması, geçici tesisler için zeminin hazırlanması ile ofis ve yemekhane binalarının montajı işlerini tamamlamıştır sonunda 40 personeli bulunan projenin tamamlanma oranı %9 olarak gerçekleşmiştir. Öngörülen tamamlanma tarihi Haziran 2017 dir. Yukarıda belirtilen projeler dışında, Türkmenistan da Aşkabat ABD elçilik binası ve grup şirketlerimizin almış oldukları projelerle birilkte geçen sene toplamda alınan yeni işlerin ENKA payı 1,9 milyar ABD Doları seviyesini aşmıştır. TARA HOLDİNGA.Ş. (5)

7 Gayrimenkul Sektörü Gayrimenkul sektöründe Enka Grubu, Rusya da kurulu şirketleri aracılığı ile alışveriş merkezi, konut, otel ve ofis binası yatırım ve yönetimi faaliyetlerini sürdürmektedir. Rusya da grubun faaliyetleri Enka Invest, Enka TC, JSC Moskva Krasnye Holmy ve JSC Mosenka adlı şirketleri tarafından yürütülmektedir. Enka nın Moskova da sahip olduğu ofis alanı, otel ve alışveriş merkezlerinden elde ettiği kira geliri 2014 yılında 485 milyon ABD Doları olarak gerçekleşmiştir. Enka, 2014 yıl sonu itibarıyla metrekare kiralanabilir A sınıfı ofis alanına, 235 odalı otele ve Kuntsevo Alışveriş Merkezi nin açılmasının ardından metrekare kiralanabilir perakende alanına sahip olmuştur. Kuntsevo Alışveriş Merkezi, Moskova Rusya Enka nın Moskova daki ofis ve konut portföyünün yaklaşık %70 lik kısmı 1994 senesinde kurulan ve ofis, daire pazarlama, bina işletmesi ve fitout işlerinin yapımı konularında hizmet veren Enka Invest'e ait binalardan oluşmaktadır. Enka Invest'e bağlı binalardaki doluluk oranı 2014 yıl sonu itibarıyla %95 olarak gerçekleşmiştir. Naberezhnaya Tower, bünyesindeki 3 blok ile metrekare kiralanabilir alana ulaşan kompleks, ilham veren mimarisi ve yüksek teknolojiye sahip yenilikçi dizaynı ile Moskova nın en prestijli iş merkezlerinden biri haline gelmiştir. Enka nın yüksek kalite ofis binaları ve işletmecilik anlayışı, alanlarında lider uluslararası ve Rus şirketler için vazgeçilmez bir seçim olma özelliğini sürdürmektedir. Enka TC, Enka ve Migros un %50 %50 eşit ortaklığıyla 1997 yılında, Rusya da alışveriş merkezleri ve süpermarketler zinciri oluşturmak üzere, Moskova da eski adıyla Ramenka olarak kurulmuş ve aynı yılın kasım ayında, toplam alanı metrekare olan ve Enka tarafından inşa edilen ilk Ramstore hipermarket ve alışveriş merkezini Moskova nın Kuntsevo bölgesinde hizmete açmıştır. İkinci hipermarket ve alışveriş merkezi olan Marina Rosha metrekare alana sahiptir. TARA HOLDİNGA.Ş. (6)

8 Enka, daha sonra 1999 dan 2003 yılına kadar 23 mağaza daha açarak, 2003 sonunda mağaza sayısını 25 e, alışveriş merkezi sayısını ise 6 ya çıkartmıştır. Şirket aynı sene Krasnoyarsk, Kazan ve Nizniy Novgorod şehirlerinde açılan mağazalarla Moskova dışındaki bölgelere açılmaya başlamıştır. Bunlardan bazılarının 2004 ile 2007 yılları arasında kapanmasına rağmen, mağaza sayısı arttırılarak 53 e, alışveriş merkezi sayısı ise 10 a çıkarılmıştır. Alışveriş merkezlerindeki mağazalar dışında, 2007 senesinde Vernadskovo kompleksi içindeki ofislerin kiraya verilmesi ile şirket ilk kez ofis kiralamaya da başlamıştır senesinde Migros tan %50 lik hissenin satın alınmasıyla, Enka Ramenka ya tek başına sahip olmuş ve bunu takiben şirketin adını Enka TC olarak değiştirmiştir. Şirketin ana faaliyet konusu olarak kiralamaya odaklanması çerçevesinde, Moskova ve St. Petersburg daki alışveriş merkezlerinde işletilen hipermarketlerin kiralık olarak Auchan a devredilme kararı alınmıştır. Bu operasyonun tamamlanmasıyla Enka TC nin kiralanabilir alanı metrekareden metrekareye çıkmıştır. Enka TC'nin sahibi oldugu ve Ramstore adı ile işlettiği alışveriş merkezleri, 2009 yılı içerisinde "Kapitoliy" ismi altında işletilmeye başlanmıştır yılı Ocak ayı itibarıyla süpermarketlerde kullanılan "Ramstore" markası "Citystore" olarak değiştirilmiştir. Şirketin perakende işinden çıkarak tümüyle kiralama odaklı çalışması planı doğrultusunda, perakende aktiflerinin satılması ile ilgili olarak OOO BILLA ve OOO BILLA REALTY şirketlerine devir işlemleri 2012 yılı Nisan ayında gerçekleşmiştir. Şirketin kira gelirleri 2014 yılında 148 milyon ABD Doları seviyesinde gerçekleşmiştir. Enka TC'nin iki alışveriş merkezi Rusya Ticari Emlak Komitesi (CRE) tarafından verilen "En İyi Alışveriş Merkezi" ödüllerini almaya hak kazanmıştır. Şöyle ki; St. Petersburg Kapitoliy Alışveriş Merkezi 2006 yılında "St. Petersburg Şehri En İyi Alışveriş Merkezi", Moskova daki Kapitoliy Vernadskovo Alışveriş Merkezi ise 2007 yılında "En İyi Büyük Ölçekli Alışveriş Merkezi" ödüllerine layık görülmüşlerdir. Ayrıca Kapitoliy Sevastopolsky Alışveriş Merkezi, 2010 yılında Moskova Belediyesi tarafından "Moskova Güney Batı İdari Bölgesi En Kullanışlı Alışveriş Merkezi" ödülü ile ödüllendirilmiştir. Aralarında Moskova Belediyesi nin de bulunduğu Rus ortaklarla bir yatırım anlaşması imzalamış olan Enka, bu anlaşma doğrultusunda Moskova nın merkezinde 49 yıllığına kiralanan 7 hektarlık bir arazide beş aşamadan oluşacak ve içinde ofis, ticaret, kültür ve spor yapıları barındıracak olan Rusya Kültür Merkezi ni inşa etmek amacıyla Moskva Krasnye Holmy (MKH) ünvanlı şirketi kurmuştur yazında faaliyetlerine başlayan bu şirkette Enka diğer hisseleri alarak 2013 yılında şirketin tamamına sahip olmuştur. Şirket bugüne kadar ofis, otel, konferans merkezi, sanat galerisi ve otopark binalarından oluşan 163 bin metrekare inşaat tamamlamış, kiralanabilir alanı ise 63 bin metrekareye ulaşmıştır. Enka 1991 yılında Rusya daki iyi ilişkilerine ve ülkenin istikrarlı gelişimine paralel olarak, Moskova da Rus ortaklı ilk yatırım şirketi olan Mosenka yı kurmuş ve ülkeyi batı kalitesinde hizmetle tanıştırmıştır. Moskova da artan ofis alanı ihtiyacını karşılamak üzere kurulan ve bugün itibarıyla Enka'nın tamamına sahip olduğu Mosenka, ofis geliştirme ve ofis alanı kiralaması faaliyetlerinde bulunmaktadır. Bugüne kadar toplam inşaat alanı metrekareyi ve toplam net kiralanabilir alanı metrekareyi bulan 6 tarihi binanın rekonstrüksiyonu yapılıp modern ofis binaları haline getirilmiştir. Mosenka nın kiracıları arasında Lego, Air Liquide, Saipem, Roquette ve Claas gibi uluslararası firmalar yer almaktadır. Bu segmentte yeni yatırımlarımız; Vernadskovo Alışveriş Merkezi nin yanında ofis ve otopark alanı inşası ve Kashirskaya Alışveriş Merkezi nin yıkılarak yeniden yapılması olacaktır. Bunların dışında Moskova Leningradsky Alışveriş Merkezi nin yanında yer alacak olan ofis ve otopark alanı inşası ile Marino Rosha Alışveriş Merkezi nin yıkılarak yeniden yapılması için proje geliştirme çalışmalarına başlanmıştır. TARA HOLDİNGA.Ş. (7)

9 Enerji Sektörü 1997 yılında %40 oranında Enka ve %60 oranında InterGen katılımıyla kurulan InterGen Enka ortaklığı, TEAŞ Genel Müdürlüğü ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde ihale sonucunda Yap İşlet modeli ile toplam MW kurulu güç kapasiteli Gebze, Adapazarı ve İzmir doğalgaz kombine çevrim santrallarının kurulması ve işletilmesi hakkını kazanmıştır. Gebze, Adapazarı ve İzmir doğalgaz kombine çevrim santrallarının anahtar teslimi inşası Enka nın %50 payının olduğu Bechtel Enka Müşterek Teşebbüs Ortaklığı na verilmiştir yılında başlanan projelerden Gebze ve Adapazarı santralları 2002 yılında, İzmir santralı ise 2003 yılında devreye alınmıştır. Santralların devreye girmesiyle Enka, ortağı InterGen ile birlikte Türkiye nin en büyük özel sektör elektrik üreticisi konumuna gelmiştir. Adapazarı ve Gebze Doğalgaz Kombine Çevrim Santralları Türkiye Elektrik üretim şirketleri, Botaş ile 20 yıl süreli Doğalgaz Satış Sözleşmesi ve Tetaş ile yine 20 yıl süreli Elektrik Satış Anlaşması imzalamıştır. Bu sürelere proje geliştirme ve inşaat süreleri de dahil olduğundan, santralların devreye girmelerinden itibaren sözleşme süreleri 16 yıldır. Elektrik Satış Anlaşması çerçevesinde üretilerek Tetaş a satılmakta olan elektrik enerjisinin kilovat saat başına ortalama satış fiyatı 4,2 sent olarak belirlenmiştir. Bu, özel şirketler tarafından devlete satılan en ucuz elektriktir. Santrallarda kullanılan ileri teknoloji ve düşük finansman maliyeti sayesinde yatırım kalemi, yakıt kalemi, sabit işletme gideri kalemi ve değişken işletme gideri kaleminden oluşan enerji satış fiyatı bu seviyede oluşmuştur. Santralların kuruluşunda %40 oranında hisse sahibi olan Enka, ticari işletme döneminde ortağı InterGen in sahip olduğu hisselerin tamamını satın alarak, enerji üretim şirketlerine ait hisselerin %100 üne sahip olmuştur. TARA HOLDİNGA.Ş. (8)

10 İzmir Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı Türkiye Enerji üretimi alanında Enka, Yap İşlet modeli çerçevesinde işletilen ve %100 hisselerine sahip olduğu santralleriyle Türkiye nin en büyük özel sektör enerji üreticisidir. Bu projeler sayesinde elde edilen tecrübeyle birlikte Enka, anahtar teslimi enerji projelerinde konsorsiyum üyesi ya da ortak girişim partneri olarak faaliyet alanlarını genişletmiştir. İlk olarak MW Hamitabat ve MW Bursa doğalgaz kombine çevrim santrallarının yapımında yer almış, ardından sırasıyla MW Gebze, Adapazarı ve İzmir doğalgaz kombine çevrim santrallarını, 790 MW Rijnmond (Hollanda) Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı nı ve 4x360 MW Afşin Elbistan B Termik Santralı nı tamamlamıştır. Rusya Yajva da 400 MW lık kombine çevrim santralının anahtar teslimi bazında mühendislik, ekipman satın alma, inşaat, montaj ve devreye alma işlemlerini kapsayan kontratı 2008 yılında imzalanmış olup, proje 2011 yılında tamamlanmıştır. Libya Bingazi bölgesinde bulunan 570 MW basit çevrim santralı 2011 yılında tamamlanmış olup, Libya daki bir diğer enerji santralı olan Obari 640 MW gücündeki gaz türbin projesi ise devam etmektedir. Irak, Basra bölgesindeki Al Najybia 500 MW gaz türbin santralı kontratı efektif başlama tarihi Ekim 2012 olarak gerçekleşmiş ve mobilizasyon çalışmalarına başlanmıştır. Irak Basra da bulunan Batı Kurna 2 Petrol Sahası nda yapılmakta olan 126 MW gücünde gaz türbin enerji santralı kontratı Aralık 2011 de imzalanmış olup, projenin Mart 2014 te tamamlanması öngörülmüştür. Bunun dışında Irak, Erbil de bulunan kombine çevrim santralı projesi, tamamlandığında Irak ta yapılan ilk kombine çevrim santralı olacaktır. Mevcutta bulunan MW kurulu güce sahip olan basit çevrim santralı, kombine çevrim olarak çalışmaya başladığında MW kurulu güce ulaşacaktır. Nisan 2012 de başlamış olan projenin Ocak 2015 te tamamlanması planlanmıştır. Erbil ile benzer kapsamda olan Süleymaniye ve Dohuk projeleri de 2013 yılı içinde üstlenilmiş olup, sırasıyla Mart ve Mayıs 2016 da tamamlanmaları planlanmış, 2014 yılı içerisinde ise Irak Süleymaniye de Bazyan kombine çevrim santral projesinin ilk fazı ve Bağdat ta Besmaya kombine çevrim santralı projeleri alınmıştır. TARA HOLDİNGA.Ş. (9)

11 Sanayi ve Ticaret Sektörü Grup içerisinde sinerji yaratmayan ve stratejik olarak da büyüme potansiyeli görmediğimiz Pimaş ın yılsonuna doğru satılmasıyla sanayi faaliyetlerimizden çekilmiş olduk yılında ticari faaliyetlerden ise 302 milyon ABD Doları ciro elde edilmiştir. Enka Pazarlama faaliyetlerine 1972 yılında çeşitli Uzakdoğu kökenli markaların ürettiği inşaat makinelerini Türkiye de pazarlayarak başlamıştır. Sonraki yıllarda faaliyetlerini iş makineleri ve endüstriyel ürünler sahalarında genişleten Enka Pazarlama, 2013 yılı itibariyle 158 bayisi, 4 bölge müdürlüğü ve 2 şubesi ile tüm Türkiye ye hizmet vermekte ve tamamı TSE sertifikası ve ISO 9001:2008 kalite belgesine sahip 4 servis merkezi ile tüm kullanıcılarına satış sonrası hizmet desteği sunmaktadır. Enka Pazarlama, başta İstanbul Tuzla Merkez olmak üzere; İstanbul da metrekare arsa üzerinde metrekare kapalı alanı, Ankara da metrekare arsa üzerinde metrekare kapalı alanı, İzmir de metrekare arsa üzerinde metrekare kapalı alanı ve Adana da metrekare arsa üzerinde metrekare kapalı alanı ve 2013 yılında yapımı tamamlanan Mersin Serbest Bölge içerisinde yer alan metrekare bulunan kendi mülkü olan şubelerinde tüm ürünlerin satış ve satış sonrası hizmetlerini müşterilerine sunmaktadır. Enka Pazarlama, sahip olduğu teknik bilgi ve müşteri odaklı insan kaynağı ile Türkiye nin bilinen kurumsal firması olması ve müşterilere kaliteli hizmetle ekonomik çözüm sunması, sürekli gelişen teknolojileri takip etmesi ile vizyon ve misyon sahibi olmasından dolayı 2010 yılında ISO kalite belgesi almıştır. TARA HOLDİNGA.Ş. (10)

12 ENKA Grubu Şirketleri MÜHENDİSLİK VE İNŞAAT ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. Çimtaş Çelik İmalat Montaj ve Tesisat A.Ş. Çimtaş Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret A.Ş. Çimtaş Boru İmalatları ve Ticaret Ltd. Şti. Cimtas (Ningbo) Steel Processing Co. Ltd. Capital City Investment B.V. Kasktaş Kayar Kalıp Altyapı Sondaj Kazık ve Tecrit A.Ş. ENKA Teknik Genel Müteahhitlik Bakım İşletme Sevk ve İdare A.Ş. Titaş Toprak İnşaat ve Taahhüt A.Ş. ENKA Holding B.V. ENKA Construction and Development B.V. ENKA Power Systems B.V. ENERJİ Adapazarı Elektrik Üretim Ltd. Şti. Gebze Elektrik Üretim Ltd. Şti. İzmir Elektrik Üretim Ltd. Şti. GAYRİMENKUL JSC Mosenka JSC Moskva Krasnye Holmy ENKA Holding Investment S.A. City Center Investment B.V. Limited Liability Company ENKA TC TİCARET ENKA Pazarlama İhracat İthalat A.Ş. Entaş Nakliyat ve Turizm A.Ş. Airenka Hava Taşımacılığı A.Ş. ENKA Finansal Kiralama A.Ş. Şirketlerin tam listesi 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla konsolide finansal tablolar raporunda bulunmaktadır. TARA HOLDİNGA.Ş. (11)

13 Yönetim Organı Üyeleri İle Üst Düzey Yöneticilere Sağlanan Mali Haklar Yönetim Organı üyelerine, huzur hakkı, ücret, prim, ikramiye, kar payı gibi herhangi bir ödeme yapılmamıştır. Şirketin Araştırma ve Geliştirme Çalışmaları 2014 yılında, herhangi bir araştırma ve geliştirme çalışması yapılmamıştır. Finansal Durum Şirket, %49,27 ile Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş nin hakim ortağıdır, ve başka herhangi bir yatırımı ya da faaliyeti bulunmamaktadır. Bu nedenle Şirket in finansal durumu Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş. nin finansal durumu ile doğrudan ilişkilidir yılı sonunda Enka nın özsermayesi 5,2 milyar ABD Doları, konsolide cirosu 5,8 milyar ABD Doları ve konsolide kârı ise 659 milyon ABD Doları seviyelerinde gerçekleşmiştir. Enka nın faaliyetlerinde odaklandığı sektörler, mühendislik ve inşaat, enerji üretimi, gayrimenkul yatırım ve yönetimi ile ticarettir. Mühendislik ve inşaat sektörünün cirosu, bazı büyük inşaat projelerinin tamamlanmış olmasında ve 2014 yılında alınan yeni projelerin yılın tamamında katkı sağlamamış olmasından dolayı geçen seneye kıyasla ABD Doları bazında%16 daralmış ve 2,1 milyar ABD Doları seviyesinde gerçekleşmiştir. Enerji üretimi alanında Enka, Yap İşlet modeli çerçevesinde işletilen ve tamımına sahip olduğu toplam MW kurulu güç kapasiteli Gebze, Adapazarı ve İzmir de bulanan doğalgaz kombine çevrim santrallarıyla, Türkiye'nin en büyük özel sektör elektrik enerjisi üreticisi olup ülkenin 2014 elektrik ihtiyacının yaklaşık %11 ini karşılamıştır yılında enerji segmentimizin konsolide ciroya katkısı 3,2 milyar ABD Doları seviyesine yaklaşmıştır. Geçen sene 485 milyon ABD Doları gelir elde ettiğimiz gayrimenkul sektöründe, Rusya'da kurulu şirketlerimiz aracılığıyla, A sınıfı ofis binaları ile alışveriş merkezlerinin yatırım ve yönetimini sürdürmekteyiz. Bu segmentte sene sonu itibarıyla, tamamı Moskova'da bulunan metrekare A sınıfı net kiralanabilir ofis alanına, bir otele ve biri hariç tamamı Moskova da olan metrekare kiralık alanı bulunan alışveriş merkezlerine sahip bulunmaktayız. Yönetimini üstlendiğimiz ofis binalarının tamamında dünyanın önde gelen uluslararası şirketlerine ev sahipliği yapmaktayız. Enka adının kalite ile özdeşleşmiş olmasının yanı sıra, şirketimizin verdiği sözleri eksiksiz olarak yerine getirmesi de gayrimenkul geliştirme ve yönetiminde başarımızı arttırmaktadır. Bu segmentte gerçekleştirdiğimiz yatırımların borçla finanse edilmeyerek bu segmentten elde edilen gelirlerle yapılması bizi diğer gayrimenkul yatırım şirketlerinden ayıran en temel özelliktir yılında ticaret faaliyetlerinden 302 milyon ABD Doları ciro elde edilmiştir. TARA HOLDİNGA.Ş. (12)

14 Şirket in konsolide olmayan finansal bilgileri karşılaştırmalı olarak aşağıdaki gibidir. AKTİFLER DÖNEN VARLIKLAR DURAN VARLIKLAR TOPLAM PASİFLER KISA VADELİ YÜKÜMLÜLÜKLER UZUN VADELİ YÜKÜMLÜLÜKLER ÖZ KAYNAKLAR ANA ORTAKLIĞA AİT ÖZ KAYNAKLAR KONTROL GÜCÜ OLMAYAN PAYLAR TOPLAM Yukarıdaki tablolarda belirtilen tutarlar Bin Türk Lirası olarak ifade edilmiştir. Riskler ve Yönetim Organı nın değerlendirmesi: Şirket bünyesinde Riskin erken saptanması ve yönetimi Komitesi oluşturulmamıştır. Şirket yönetim organı üyelerinin şirketle, kendileri veya başkaları adına yaptıkları herhangi bir işlem ile Rekabet yasağı kapsamında herhangi bir faaliyetleri bulunmamaktadır. Diğer Hususlar Faaliyet yılının sona ermesinden sonra özel önem taşıyan herhangi bir olay gerçekleşmemiştir. YÖNETİM KURULU BAŞKANI ŞARIK TARA TARA HOLDİNGA.Ş. (13)

TARA HOLDİNG A.Ş. YILLIK FAALİYET RAPORU

TARA HOLDİNG A.Ş. YILLIK FAALİYET RAPORU TARA HOLDİNG A.Ş. YILLIK FAALİYET RAPORU TARA HOLDİNG A.Ş. 01.01. 31.12. DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Ticaret Unvanı Adresi Tara Holding A.Ş. Balmumcu Mahallesi Zincirlikuyu Yolu ENKA 2 Binası

Detaylı

TARA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 2012 YILLIK FAALİYET RAPORU

TARA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 2012 YILLIK FAALİYET RAPORU TARA HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 2012 YILLIK FAALİYET RAPORU I. GENEL BİLGİLER Tara Holding Anonim Şirketi (bundan sonra Şirket olarak adlandırılacaktır), İstanbul Ticaret Odası 337 964 / 285546 no lu kaydıyla

Detaylı

TARA HOLDİNG A.Ş. YILLIK FAALİYET RAPORU

TARA HOLDİNG A.Ş. YILLIK FAALİYET RAPORU 2016 TARA HOLDİNG A.Ş. YILLIK FAALİYET RAPORU Ali Aslan [Date] [Course title] TARA HOLDİNG A.Ş. Tara Holding A.Ş. Yönetim Kurulu na YÖNETİM KURULUNUN YILLIK FAALİYET RAPORUNA İLİŞKİN BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

Detaylı

Enerji Verimliliği ve İklim Değişikliği

Enerji Verimliliği ve İklim Değişikliği Enerji Verimliliği ve İklim Değişikliği Her geçen gün artan ve kentleşen küresel nüfus ve değişen tüketim alışkanlıkları, beraberinde getirdiği enerji ihtiyacı artışı ile birlikte iklim ve gezegenimiz

Detaylı

ÇALIK ENERJİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKET VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU

ÇALIK ENERJİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKET VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU ÇALIK ENERJİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKET VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 01.01.2014-31.12.2014 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU 1. Şirket Hakkında Genel Bilgiler İş bu rapor ÇALIK ENERJİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM

Detaylı

SOCAR TÜRKİYE Türkiye de Entegre Enerji

SOCAR TÜRKİYE Türkiye de Entegre Enerji SOCAR TÜRKİYE Türkiye de Entegre Enerji Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi: SOCAR Rakamlarla SOCAR: 51.000 Çalışan 11 ülkeden 21 uluslararası enerji şirketi ile anlaşmalar Dünyada 17 noktada faaliyet: 15

Detaylı

FAALİYET RAPORU. Sürdürülebilirlik & Gelişim İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş.

FAALİYET RAPORU. Sürdürülebilirlik & Gelişim İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. Sürdürülebilirlik & Gelişim İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. Balmumcu Mah., Zincirlikuyu Yolu No: 10, 34349 Beşiktaş / İstanbul Tel: +90 (212) 376 10 00 (pbx) Fax: +90 (212) 272 88 69 ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. FAALİYET

Detaylı

ENKA İNŞAAT 1Ç2015 Sonuçları

ENKA İNŞAAT 1Ç2015 Sonuçları Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak 15 Şubat 15 Mart 15 Nisan 15 Mayıs 15 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 13 Mayıs 2015 ENKA İNŞAAT 1Ç2015 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr Öneri

Detaylı

ENKA İNŞAAT 2Ç2015 Sonuçları

ENKA İNŞAAT 2Ç2015 Sonuçları Ağustos 14 Eylül 14 Ekim 14 Kasım 14 Aralık 14 Ocak 15 Şubat 15 Mart 15 Nisan 15 Mayıs 15 Haziran 15 Temmuz 15 Ağustos 15 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 20 Ağustos 2015 ENKA İNŞAAT 2Ç2015 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr

Detaylı

MÜHENDİSLİK & İNŞAAT ENERJİ GAYRİMENKUL TİCARET

MÜHENDİSLİK & İNŞAAT ENERJİ GAYRİMENKUL TİCARET 40 24 30.3 N 29 05 55.9 E MÜHENDİSLİK & İNŞAAT ENERJİ GAYRİMENKUL TİCARET ENKA Çimtaş Çelik Fabrikası, Gemlik FAALİYET RAPORU 2015 55 43 49.5 N 37 38 09.2 E ENKA Paveletskaya Plaza, Moskova, Rusya DRT

Detaylı

FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN ANALİST RAPORU 5 Mayıs 2016

FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN ANALİST RAPORU 5 Mayıs 2016 Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Fiyat Tespit Raporu Hakkında Değerlendirme ve Analiz Raporu 1 Amaç Sermaye Piyasası Kurulu nun VII128.1 Pay Tebliği nin 29.maddesine istinaden A1 Capital Yatırım

Detaylı

SERVET GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. VARLIK YÖNETİMİ VE KİRALAMA HİZMETLERİ DEVRİNE İLİŞKİN RAPOR

SERVET GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. VARLIK YÖNETİMİ VE KİRALAMA HİZMETLERİ DEVRİNE İLİŞKİN RAPOR DEVRİNE İLİŞKİN RAPOR İÇİNDEKİLER 1- ŞİRKET İN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU 2- ŞİRKET İN YATIRIM AMAÇLI GAYRİMENKULLERİNE İLİŞKİN BİLGİLER 3- RAPORUN KONUSU 4- RAPORDA KULLANILAN YÖNTEMLER 5- ŞİRKET

Detaylı

Dönemi Faaliyet Sonuçları

Dönemi Faaliyet Sonuçları 01.01.2016 31.03.2016 Dönemi Faaliyet Sonuçları 1/ 2016 Yılı Ocak Mart Dönemi Mali Sonuçları Faaliyet Grupları ile İlgili Detay Bilgiler Taahhüt Grubu Tarımsal Sanayi Grubu Emlak Geliştirme Grubu 2 Temel

Detaylı

FAALİYET RAPORU. & Gelişim. Sürdürülebilirlik İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş.

FAALİYET RAPORU. & Gelişim. Sürdürülebilirlik İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. Sürdürülebilirlik & Gelişim İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. Balmumcu Mah., Zincirlikuyu Yolu No: 10, 34349 Beşiktaş / İstanbul Tel: +90 (212) 376 10 00 (pbx) Fax: +90 (212) 272 88 69 ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. FAALİYET

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. Şirket Genel Bilgi Formu

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. Şirket Genel Bilgi Formu KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. Şirket Genel Bilgi Formu Şirket Genel Bilgi Formu İletişim Bilgileri Merkez Adresi Üretim Tesislerinin Bulunduğu Adresler İnternet Adresi Balmumcu

Detaylı

Ön Değerlendirme Raporu 16/04/2010. halka arz

Ön Değerlendirme Raporu 16/04/2010. halka arz Ön Değerlendirme Raporu 16/04/2010 halka arz 1 Özet Bilgiler HALKA ARZ VE ORTAKLIK YAPISI Afken Holding in altyapı yatırımları konularında uzmanlaşmış tecrübesi 1976 yılına dayanmaktadır. Günümüzde ana

Detaylı

FAALİYET RAPORU. & Gelişim. Sürdürülebilirlik İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş.

FAALİYET RAPORU. & Gelişim. Sürdürülebilirlik İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. Sürdürülebilirlik & Gelişim İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. Balmumcu Mah., Zincirlikuyu Yolu No: 10, 34349 Beşiktaş / İstanbul Tel: +90 (212) 376 10 00 (pbx) Fax: +90 (212) 272 88 69 ENKA İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. FAALİYET

Detaylı

PEKER GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.

PEKER GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. PEKER GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 25.04.2017 30.09.2017 Dönemi 0 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. ŞİRKET HAKKINDA BİLGİLER... 3 1.1 GENEL BİLGİLENDİRME... 3 1.2 TARİHÇE...

Detaylı

VİA GYO Halka Arz Bilgilendirme Notu. Halka Arz Yapısı

VİA GYO Halka Arz Bilgilendirme Notu. Halka Arz Yapısı VİA GYO Halka Arz Bilgilendirme Notu Bu bilgilendirme notu VİA GYO halka arzına yönelik yatırımcıların bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. 5-6 Mayıs 2016 tarihlerinde talep toplama işlemi gerçekleştirilecek

Detaylı

MAXİS GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU. 1 Ocak Eylül 2018

MAXİS GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU. 1 Ocak Eylül 2018 MAXİS GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1 Ocak 2018 30 Eylül 2018 1. GENEL BİLGİLER Ticaret Unvanı Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. Merkezi İstanbul Kuruluş

Detaylı

12 Mart Çeyrek GSD Grubu

12 Mart Çeyrek GSD Grubu 12 Mart 2018 2017 4.Çeyrek GSD Grubu Kuruluş 1986 2017 sonu itibarıyla 56.776 Bin TL Konsolide net kar 2017 sonu itibarıyla 1.602.597 Bin TL Aktif Toplamı 2 şirketi ile Borsa İstanbul da (BIST) işlem gören

Detaylı

Seri:XI, No:29 sayılı Tebliğe istinaden hazırlanmış 30.6.2011 tarihli Faaliyet Raporudur.

Seri:XI, No:29 sayılı Tebliğe istinaden hazırlanmış 30.6.2011 tarihli Faaliyet Raporudur. ÖZBAL ÇELİK BORU Seri:XI, No:29 sayılı Tebliğe istinaden hazırlanmış 30.6.2011 tarihli Faaliyet Raporudur. a) Raporun Dönemi: 1.1.2011-30.6.2011 Ortaklığın Ünvanı: Özbal Çelik Boru San. Tic. Ve Taah. A.Ş.

Detaylı

10 Mayıs Çeyrek GSD Grubu

10 Mayıs Çeyrek GSD Grubu 10 Mayıs 2018 2018 1.Çeyrek GSD Grubu Kuruluş 1986 2018 İlk çeyrek sonu itibarıyla 61.025 Bin TL Konsolide net kar 2018 İlk çeyrek sonu itibarıyla 1.712.223 Bin TL Aktif Toplamı 2 şirketi ile Borsa İstanbul

Detaylı

Tescilli Şirket Adı: MERSİS No: Türkiye 8/1322. Merkez Ofis Adresi: Telefon: Faks: E-posta:

Tescilli Şirket Adı: MERSİS No: Türkiye 8/1322. Merkez Ofis Adresi: Telefon: Faks: E-posta: HAKKIMIZDA Likom İnşaat A.Ş., 2013 yılında inşaat mühendisi Sarp Sağtekin tarafından kurulmuştur. Firmamızın kurucusu Sarp Sağtekin, meslek hayatına 2007 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği nden mezun olduktan

Detaylı

TNC EĞİTİM VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. FAALİYET RAPORU 2012 Dr. Halil YOLCU, SMMM, CRMA

TNC EĞİTİM VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. FAALİYET RAPORU 2012 Dr. Halil YOLCU, SMMM, CRMA TNC EĞİTİM VE DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ FAALİYET RAPORU 2012 Dr. Halil YOLCU, SMMM, CRMA İ Çİ NDEKİ LER 1-) Genel Bilgiler,... 3 A-) Raporun ilgili olduğu hesap dönemi... 3 B- ) Şirketin:... 3 C- ) Şirketin

Detaylı

İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. 30 EYLÜL 2004 TARİHİ İTİBARİYLE ÖZET KONSOLİDE MALİ TABLOLAR

İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. 30 EYLÜL 2004 TARİHİ İTİBARİYLE ÖZET KONSOLİDE MALİ TABLOLAR İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. 30 EYLÜL TARİHİ İTİBARİYLE ÖZET KONSOLİDE MALİ TABLOLAR İŞ FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. BAĞIMSIZ SINIRLI DENETİM RAPORU İş Finansal Kiralama A.Ş. Yönetim Kurulu na 1. İş Finansal Kiralama

Detaylı

Yatırımcı Sunumu Ağustos 2014

Yatırımcı Sunumu Ağustos 2014 Yatırımcı Sunumu Ağustos 2014 Yasal Uyarı İşbu Belge deki bilgilerin doğruluğu, güvenilirliği ve güncelliği hakkında (gerekli özen gösterilmiş olmakla birlikte) hiçbir garanti verilmemektedir. İlgili yasal

Detaylı

BENGİ SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK LİMİTED ŞİRKETİ YILLIK FAALİYET RAPORU

BENGİ SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK LİMİTED ŞİRKETİ YILLIK FAALİYET RAPORU 1. GENEL BİLGİLER a. Raporun ilgili olduğu hesap dönemi : 01.01.2012 / 31.12.2012 b. Şirketin Ticaret Unvanı : BENGİ SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ c. Ticaret Sicil Numarası

Detaylı

ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU UYGUNLUĞU HAKKINDA SINIRLI DENETİM RAPORU

ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU UYGUNLUĞU HAKKINDA SINIRLI DENETİM RAPORU ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU UYGUNLUĞU HAKKINDA SINIRLI DENETİM RAPORU Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu na Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi Anonim Şirketi nin

Detaylı

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ 31Aralık 2016 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu na Göre Yönetim Kurulu Tarafından Hazırlanan Bağlı Şirket Raporu 07 Mart 2017

Detaylı

ENKA İNŞAAT VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI

ENKA İNŞAAT VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI ENKA İNŞAAT VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA HAZIRLANAN KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLAR VE BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU İÇİNDEKİLER SAYFA KONSOLİDE BİLANÇO... 1-2

Detaylı

01.01.2015 30.09.2015 Dönemi Faaliyet Sonuçları

01.01.2015 30.09.2015 Dönemi Faaliyet Sonuçları 01.01.2015 30.09.2015 Dönemi Faaliyet Sonuçları 1/ 2015 Yılı Ocak Eylül Dönemi Mali Sonuçları Yılsonu Beklentileri (Revize) Faaliyet Grupları ile İlgili Detay Bilgiler Taahhüt Grubu Tarımsal Sanayi Grubu

Detaylı

Geleceği İnşa Ediyoruz

Geleceği İnşa Ediyoruz Geleceği İnşa Ediyoruz ARD HOLDİNG bünyesinde bulunan ARD İNŞAAT, İnşaat Gayrimenkul ve Yatırım alanında faaliyet göstermektedir. ARD HOLDİNG şirketler grubunun diğer faaliyet alanları arasında Bilişim,

Detaylı

Çuhadaroğlu Metal Halka Arz Bilgileri

Çuhadaroğlu Metal Halka Arz Bilgileri Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş. Halka Arz Bilgilendirme Notu Çuhadaroğlu Metal Halka Arz Bilgileri Borsa Kodu Halka Arz Yöntemi Halka Arz Şekli CUSAN Sabit Fiyat ile Talep Toplama Sermaye Artırımı

Detaylı

17 Ağustos Çeyrek GSD Grubu

17 Ağustos Çeyrek GSD Grubu 17 Ağustos 2018 2018 2.Çeyrek GSD Grubu Kuruluş 1986 2018 İlk çeyrek sonu itibarıyla 141.484 Bin TL Konsolide net kar 2018 İkinci çeyrek sonu itibarıyla 1.880.085 Bin TL Aktif Toplamı 2 şirketi ile Borsa

Detaylı

GELECEĞE YATIRIM ORTAKLIĞI 2013 I. ÇEYREK YATIRIMCI SUNUMU

GELECEĞE YATIRIM ORTAKLIĞI 2013 I. ÇEYREK YATIRIMCI SUNUMU GELECEĞE YATIRIM ORTAKLIĞI 2013 I. ÇEYREK YATIRIMCI SUNUMU 2010 yılında kurulan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Halk GYO) gayrimenkule, gayrimenkule dayalı haklara, gayrimenkul projelerine ve

Detaylı

TARA HOLDİNG A.Ş. YILLIK FAALİYET RAPORU

TARA HOLDİNG A.Ş. YILLIK FAALİYET RAPORU 2015 TARA HOLDİNG A.Ş. YILLIK FAALİYET RAPORU Ali Aslan [Date] [Course title] TARA HOLDİNG A.Ş. 01.01.2015 31.12.2015 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Ticaret Unvanı Adresi Tara Holding A.Ş. Balmumcu

Detaylı

ŞİRKET DEĞERLENDİRME FORMU

ŞİRKET DEĞERLENDİRME FORMU TARİH : - - /- - /20- - ŞİRKET ÜNVANI VE İLETİŞİM BİLGİLERİ ŞİRKET DEĞERLENDİRME FORMU Şirket Ünvanı Eski Ünvanı Adres Telefon Faks E- mail Web sayfası : XYZ Ticaret Anonim Şirketi : ABC Perakendecilik

Detaylı

ENKA İNŞAAT 2Ç2017 Sonuçları

ENKA İNŞAAT 2Ç2017 Sonuçları Ağu 16 Eyl 16 Eki 16 Kas 16 Ara 16 Oca 17 Şub 17 Mar 17 Nis 17 May 17 Haz 17 Tem 17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 17 Ağustos 2017 ENKA İNŞAAT 2Ç2017 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr Enka İnşaat ın

Detaylı

VERUSATURK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU

VERUSATURK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU VERUSATURK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 OCAK 30 EYLÜL 2013 HESAP DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER I. Genel Bilgiler a) Rapor Dönemi b) Şirket Bilgileri c) Şirketin Organizasyon, Sermaye

Detaylı

GELECEĞE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER

GELECEĞE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER GELECEĞE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER 1 1 2016 Yılına İlişkin Beklentiler ve Gerçekleşmeler Bilanço Göstergeleri (%) 2016 BEKLENTİLERİ 2016 GERÇEKLEŞMELERİ SONUÇ Net Borç / Toplam Aktif ~ %20 %31 x Özkaynak

Detaylı

ENKA İNŞAAT 1Ç2016 Sonuçları

ENKA İNŞAAT 1Ç2016 Sonuçları May 15 Haz 15 Tem 15 Ağu 15 Eyl 15 Eki 15 Kas 15 Ara 15 Oca 16 Şub 16 Mar 16 Nis 16 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 12 Mayıs 2016 ENKA İNŞAAT 1Ç2016 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr Enka İnşaat ın

Detaylı

Şok l Halka Arz Profili l SMK

Şok l Halka Arz Profili l SMK Şok l Halka Arz Profili l SMK 07.05.208 Yönetici Özeti Şok Marketler Ticaret A.Ş. («Şok» veya «Şirket»), 995 yılında Koç Grubu na ait olan Migros Ticaret A.Ş tarafından kurulmuştur. Şirket toplamda 5.00

Detaylı

Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız. RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1

Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız. RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1 Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1 RWE, başarılı ve uzun geçmişiyle enerji piyasasında güvenilir ve güçlü bir iş ortağıdır RWE Genel Merkezi, Essen, Almanya Rakamlarla RWE*

Detaylı

AVRUPA ENERJİ BORU HATLARI

AVRUPA ENERJİ BORU HATLARI AVRUPA ENERJİ BORU HATLARI GÜNEY GAZ KORİDORU PROJELERİ ÇELİK BORU İMALATÇILARI DERNEĞİ 2012 AVRUPA ENERJİ BORU HATLARI GÜNEY GAZ KORİDORU PROJELERİ 1. Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP)

Detaylı

ENKA İNŞAAT 3Ç2014 Sonuçları Hedef Fiyat: 6,75TL

ENKA İNŞAAT 3Ç2014 Sonuçları Hedef Fiyat: 6,75TL ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 2 Aralık 2014 ENKA İNŞAAT 3Ç2014 Sonuçları Öneri: EKLE Hedef Fiyat: 6,75TL HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr Enka İnşaat, Rusya daki Gayrimenkul Portföyünü ve Irak taki Kalan İş

Detaylı

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ 31Aralık 2013 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu na Göre Yönetim Kurulu Tarafından Hazırlanan Bağlı Şirket Raporu 26 Şubat 2014

Detaylı

OMURGA GAYRİMENKUL ve GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2018 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT FAALİYET RAPORU

OMURGA GAYRİMENKUL ve GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2018 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT FAALİYET RAPORU OMURGA GAYRİMENKUL ve GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2018 TARİHİNDE SONA EREN ARA DÖNEME AİT FAALİYET RAPORU 1- GENEL BİLGİLER Raporun Ait Olduğu Dönem: 01.01.2018 31.03.2018

Detaylı

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ 31Aralık 2014 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu na Göre Yönetim Kurulu Tarafından Hazırlanan Bağlı Şirket Raporu 27 Şubat 2015

Detaylı

STRATEJİ MENKUL DEĞERLER A.Ş.

STRATEJİ MENKUL DEĞERLER A.Ş. . SERMAYE PİYASASI KURULU'NUN "SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ"NİN İKİNCİ BÖLÜMÜNÜN 2. MADDESİ GEREĞİNCE HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 30.06.2017

Detaylı

UFUK YATIRIM YÖNETİM VE GAYRİMENKUL A.Ş.

UFUK YATIRIM YÖNETİM VE GAYRİMENKUL A.Ş. UFUK YATIRIM YÖNETİM VE GAYRİMENKUL A.Ş. 01.01.2016 30.06.2016 Dönemi Faaliyet Raporu İÇİNDEKİLER I-ŞİRKET TANITIMI II- ŞİRKET FAALİYETLERİ VE FAALİYETLERE İLİŞKİN DÖNEM İÇİ ÖNEMLİ GELİŞMELER III- ŞİRKET

Detaylı

AYGAZ ANALİST TOPLANTISI

AYGAZ ANALİST TOPLANTISI AYGAZ ANALİST TOPLANTISI 22 Mart 2017 11 Nisan 2018 LPG pazarı 2017 yılında artan fiyatların etkisiyle büyümeye ara verdi Türkiye toplam LPG satışları Türkiye otogaz satış hacmi Türkiye tüpgaz satış hacmi

Detaylı

Logistics and Beyond...

Logistics and Beyond... Logistics and Beyond... ADP Şirket Profili Shanghai Asian Development Prosperous Import & Export Co., Ltd 2004 yılında kurulmuştur ve her ofisinde Yıllık 200 milyon USD ticaret hacmine tüm dünyada yaklaşık

Detaylı

MOBİPA MOBİL YA TEKSTiL İNŞAAT NAKLİYE. SÜPERMARKET VE TuRİzM SANA Yİ. TİcARET ANONİM ŞİRKETİ. 2014 MALi YıLıNA İLişKiN YÖNETiM KURULU FAALİYET RAPORU

MOBİPA MOBİL YA TEKSTiL İNŞAAT NAKLİYE. SÜPERMARKET VE TuRİzM SANA Yİ. TİcARET ANONİM ŞİRKETİ. 2014 MALi YıLıNA İLişKiN YÖNETiM KURULU FAALİYET RAPORU , MOBİPA MOBİL YA TEKSTiL İNŞAAT NAKLİYE. PETROL ÜRÜNLERİ SÜPERMARKET VE TuRİzM SANA Yİ. TİcARET ANONİM ŞİRKETİ 2014 MALi YıLıNA İLişKiN YÖNETiM KURULU FAALİYET RAPORU ("Şirket") 01.01.20 ı4-31. ı2.20

Detaylı

13 Mart Çeyrek GSD Grubu

13 Mart Çeyrek GSD Grubu 13 Mart 2017 2016 4.Çeyrek GSD Grubu Kuruluş 1986 2015 sonu itibarıyla 214.483 Bin TL Konsolide net kar 2 şirketi ile Borsa İstanbul da (BIST) işlem gören bir grup 2016 sonu itibarıyla 1.453.703 Bin TL

Detaylı

Bilici Yatırım San. Ve Tic. A.Ş. Halka Arz Bilgilendirme Notu

Bilici Yatırım San. Ve Tic. A.Ş. Halka Arz Bilgilendirme Notu Bilici Yatırım San. Ve Tic. A.Ş. Ödenmiş sermayesi 20.073.320 milyon TL olan şirket 9.926.680 TL (nominal) sermaye artırımında bulunacaktır. Halka açıklık oranı ise %33,1 olarak gerçekleşecektir. Halka

Detaylı

ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. FAALİYET RAPORU. 31 Mart 2013. *Metni yazın+

ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. FAALİYET RAPORU. 31 Mart 2013. *Metni yazın+ ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. FAALİYET RAPORU 31 Mart 2013 *Metni yazın+ İÇİNDEKİLER 1. ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. HAKKINDA GENEL BİLGİ..... 2 2. ASYA VARLIK KİRALAMA A.Ş. KURUCULARI VE ORTAKLIK YAPISI... 2

Detaylı

TERMİK SANTRALLARIN KURULUMUNDA YERLİ MÜHENDİSLİK ve MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ. İsmail Salıcı (İnş.Yük.Müh, İTÜ-1970)

TERMİK SANTRALLARIN KURULUMUNDA YERLİ MÜHENDİSLİK ve MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ. İsmail Salıcı (İnş.Yük.Müh, İTÜ-1970) TERMİK SANTRALLARIN KURULUMUNDA YERLİ MÜHENDİSLİK ve MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ İsmail Salıcı (İnş.Yük.Müh, İTÜ-1970) TARİHÇE 1970 Öncesi, Yerli Mühendislik etkili değil, 1967 1972 Arası Türkiye nin en büyük

Detaylı

FİNANS 2013 yılında bankacılık sektörü Koç Topluluğu Finans Grubu 2013

FİNANS 2013 yılında bankacılık sektörü Koç Topluluğu Finans Grubu 2013 FİNANS KOÇ-AMERIKAN BANK ILE 1980 LI YILLARDA BÜYÜMEYE BAŞLADIĞIMIZ BANKACILIK SEKTÖRÜNDE ÜLKEMIZ EKONOMISI VE SEKTÖRDEKI DEĞIŞIMLERI DOĞRU OKUDUK VE 2005 YILINDA YAPI KREDI BANKASI NI BÜNYEMIZE KATARAK

Detaylı

MÜHENDİSLİK & İNŞAAT ENERJİ GAYRİMENKUL TİCARET

MÜHENDİSLİK & İNŞAAT ENERJİ GAYRİMENKUL TİCARET 42 35 41.9 N 42 01 34.3 E MÜHENDİSLİK & İNŞAAT ENERJİ GAYRİMENKUL TİCARET Güney Kafkasya Boru Hattı Genişleme Projesi, Gürcistan FAALİYET RAPORU 2016 55 44 52.5 N 37 32 12.4 E Naberezhnaya Tower, Moskova,

Detaylı

Fiyat Tespit Raporu na İlişkin Analist Raporu Trabzon Liman İşletmeciliği (TLMAN)

Fiyat Tespit Raporu na İlişkin Analist Raporu Trabzon Liman İşletmeciliği (TLMAN) Fiyat Tespit Raporu na İlişkin Analist Raporu Trabzon Liman İşletmeciliği (TLMAN) Bu değerlendirme raporu Sermaye Piyasası Kurulu nun 22/06/2013 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan Seri: VII 128.1 numaralı

Detaylı

İÇERİK. Genel Bilgiler Faaliyet Bilgileri Konsolide Sağlık Kişisel Bakım Gayrimenkul Geliştirme Geleceğe İlişkin Stratejiler

İÇERİK. Genel Bilgiler Faaliyet Bilgileri Konsolide Sağlık Kişisel Bakım Gayrimenkul Geliştirme Geleceğe İlişkin Stratejiler İÇERİK Genel Bilgiler Faaliyet Bilgileri Konsolide Sağlık Kişisel Bakım Gayrimenkul Geliştirme Geleceğe İlişkin Stratejiler ECZACIBAŞI İLAÇ, SINAİ VE FİNANSAL YATIRIMLAR Genel Bilgiler Ortaklık Yapısı

Detaylı

ÜLKEMİZDE ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİ VE ALINAN TEDBİRLER

ÜLKEMİZDE ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİ VE ALINAN TEDBİRLER ÜLKEMİZDE ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİ VE ALINAN TEDBİRLER DÜNYA & TÜRKİYE ENERJİ TALEBİ Dünya Enerji Talebi Değişimi (02-14) Türkiye Birincil Enerji Talebi (Milyon TEP) 76% 33% 1% -8% 77 61% 124 OECD Dışı Dünya

Detaylı

MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIKLARINA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNİN (III-48.2) Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı Statüsünden Çıkma

MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIKLARINA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNİN (III-48.2) Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı Statüsünden Çıkma MENKUL KIYMET YATIRIM ORTAKLIKLARINA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNİN (III-48.2) Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı Statüsünden Çıkma (Madde 41 nin 2.fıkrası) kapsamında hazırlanan DENİZ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM

Detaylı

2014 3. Çeyrek YATIRIMCI SUNUMU

2014 3. Çeyrek YATIRIMCI SUNUMU 2014 3. Çeyrek YATIRIMCI SUNUMU KISACA HALK GYO 2010 yılında kurulan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. gayrimenkullere, gayrimenkule dayalı haklara, gayrimenkul projelerine ve sermaye piyasası araçlarına

Detaylı

ENKA İNŞAAT VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI

ENKA İNŞAAT VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI ENKA İNŞAAT VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 Aralık 2017 Tarihi İtibarıyla ve Aynı Tarihte Sona Eren Hesap Dönemine Ait Konsolide Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu 2 Mart 2018

Detaylı

RE-PIE GAYRİMENKUL VE GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

RE-PIE GAYRİMENKUL VE GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU RE-PIE GAYRİMENKUL VE GİRİŞİM SERMAYESİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2018 30.06.2018 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1. GENEL BİLGİLER 1.a. Raporun Dönemi 01.01.2018 30.06.2018 1.b. Şirkete İlişkin

Detaylı

DOĞUŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİ 2016 RAPORU

DOĞUŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. İLİŞKİLİ TARAF İŞLEMLERİ 2016 RAPORU 2016 Yılında Gerçekleşen Ve 2017 Yılında Aynı Koşullarda Gerçekleşecek İlişkili Taraf İşlemleri Raporu Raporun Konusu ve Kapsamı Bu rapor Sermaye Piyasası Kurulu nun Kurumsal Yönetim Tebliği (II.17.1)

Detaylı

RE-PIE GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

RE-PIE GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 01.01.2017 31.03.2017 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1. GENEL BİLGİLER 1.a. Raporun Dönemi 01.01.2017 31.03.2017 1.b. Şirkete İlişkin Bilgiler Ticaret Unvanı : RE-PIE Gayrimenkul Portföy Yönetimi

Detaylı

Dönemi Faaliyet Sonuçları

Dönemi Faaliyet Sonuçları 01.01.2016 30.09.2016 Dönemi Faaliyet Sonuçları 1/ 2016 Yılı Ocak Eylül Dönemi Mali Sonuçları Yılsonu Beklentileri (Revize) Faaliyet Grupları ile İlgili Detay Bilgiler Taahhüt Grubu Tarımsal Sanayi Grubu

Detaylı

ÜNĠVERSiTESĠ ULAġTIRMA VE LOJĠSTĠK BÖLÜMÜ LOJĠSTĠK KULÜBÜ 7.LOJĠSTĠK ZĠRVESĠ. 10 Mayıs 2010. Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Nabucco Boru Hattı Projeleri

ÜNĠVERSiTESĠ ULAġTIRMA VE LOJĠSTĠK BÖLÜMÜ LOJĠSTĠK KULÜBÜ 7.LOJĠSTĠK ZĠRVESĠ. 10 Mayıs 2010. Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Nabucco Boru Hattı Projeleri ĠSTANBUL ÜNĠVERSiTESĠ ULAġTIRMA VE LOJĠSTĠK BÖLÜMÜ LOJĠSTĠK KULÜBÜ 7.LOJĠSTĠK ZĠRVESĠ 10 Mayıs 2010 Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Nabucco Boru Hattı Projeleri Osman Z. Göksel BOTAġ BTC Proje Direktörü Nabucco

Detaylı

İstanbul, Türkiye, 12 Nisan 2013 Turcas Petrol A.Ş. (IMKB: TRCAS ) ( Turcas )

İstanbul, Türkiye, 12 Nisan 2013 Turcas Petrol A.Ş. (IMKB: TRCAS ) ( Turcas ) İstanbul, Türkiye, 12 Nisan 2013 Turcas Petrol A.Ş. (IMKB: TRCAS ) ( Turcas ) Akaryakıt dağıtımı ve madeni yağlar, petrol rafinajı ve elektrik üretimi-ticareti alanlarında faaliyet gösteren Türkiye nin

Detaylı

ENKA İNŞAAT 1Ç2017 Sonuçları

ENKA İNŞAAT 1Ç2017 Sonuçları May 16 Haz 16 Tem 16 Ağu 16 Eyl 16 Eki 16 Kas 16 Ara 16 Oca 17 Şub 17 Mar 17 Nis 17 May 17 ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 10 Mayıs 2017 ENKA İNŞAAT 1Ç2017 Sonuçları HARUN DERELİ hdereli@ziraatyatirim.com.tr Enka İnşaat

Detaylı

ŞEKER PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

ŞEKER PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞEKER PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2016 31.03.2016 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 02.05.2016 A. GENEL BİLGİLER 1. Raporun İlgili Olduğu Hesap Dönemi 01.01.2016 31.03.2016 dönemine ait faaliyet raporudur.

Detaylı

Çeyrek. 9 Kasım 2018 de yayınlanan

Çeyrek. 9 Kasım 2018 de yayınlanan 2018 3. Çeyrek 9 Kasım 2018 de yayınlanan 1986 2018 Kuruluş 1986 369,2 Konsolide Net Kar 2.200,1 Toplam Aktifler 2 Grup şirketi Borsa Istanbul da (BIST) işlem görmektedir. 2 GSD Holding Faaliyet Alanları

Detaylı

TURCAS PETROL A.Ş. 2014 YILI İLK ÇEYREK FİNANSAL DEĞERLENDİRMESİ. İstanbul, Türkiye, 12 Mayıs 2014 Turcas Petrol A.Ş. (BIST: TRCAS ) ( Turcas )

TURCAS PETROL A.Ş. 2014 YILI İLK ÇEYREK FİNANSAL DEĞERLENDİRMESİ. İstanbul, Türkiye, 12 Mayıs 2014 Turcas Petrol A.Ş. (BIST: TRCAS ) ( Turcas ) TURCAS PETROL A.Ş. 214 YILI İLK ÇEYREK FİNANSAL DEĞERLENDİRMESİ İstanbul, Türkiye, 12 Mayıs 214 Turcas Petrol A.Ş. (BIST: TRCAS ) ( Turcas ) Akaryakıt dağıtımı ve madeni yağlar, petrol rafinajı ve elektrik

Detaylı

FİNANS KOÇ HOLDİNG 2013 FAALİYET RAPORU

FİNANS KOÇ HOLDİNG 2013 FAALİYET RAPORU FİNANS Koç-Amerikan Bank ile 1980 li yıllarda büyümeye başladığımız bankacılık sektöründe ülkemiz ekonomisi ve sektördeki değişimleri doğru okuduk ve 2005 yılında Yapı Kredi Bankası nı bünyemize katarak

Detaylı

Temelleri 1952 yılında merhum Raif Dinçkök tarafından atılan Akkök Holding, 64 yıllık birikimiyle Türkiye nin en köklü kuruluşları arasındadır.

Temelleri 1952 yılında merhum Raif Dinçkök tarafından atılan Akkök Holding, 64 yıllık birikimiyle Türkiye nin en köklü kuruluşları arasındadır. 1 Temelleri 1952 yılında merhum Raif Dinçkök tarafından atılan Akkök Holding, 64 yıllık birikimiyle Türkiye nin en köklü kuruluşları arasındadır. Yer aldığı sektörlerde yurt dışı piyasalarını yakından

Detaylı

ÜLKEMİZDE ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİ VE ALINAN TEDBİRLER

ÜLKEMİZDE ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİ VE ALINAN TEDBİRLER ÜLKEMİZDE ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİ VE ALINAN TEDBİRLER TÜRKİYE BİRİNCİL ENERJİ TALEBİ Türkiye Birincil Enerji Talebi (Milyon TEP) 61% Son 13 yılda: Politik istikrar 77 124 İsikrarlı ekonomik büyüme İyileşen

Detaylı

Özak GYO Halka Arz Bilgi Notu 06 Şubat 2012

Özak GYO Halka Arz Bilgi Notu 06 Şubat 2012 igure 2: Shar Bu çalışma, şirket içi bilgilendirme amaçlı olarak, Özak GYO nun düzenlemiş olduğu analist sunumundan yararlanılarak hazırlanmıştır. Özak GYO Kuruluş ve Gelişimi Özak Global Holding grup

Detaylı

ATA YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.Ş. MART 2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

ATA YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.Ş. MART 2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU I-GİRİŞ ATA YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.Ş. MART 2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 1. Raporun dönemi : 01/01/2013-31/03/2013 2. Şirket unvanı : ATA YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.Ş. 3. Dönem içinde yönetim ve denetleme

Detaylı

FİRMA SİCİL BİLGİLERİ

FİRMA SİCİL BİLGİLERİ FİRMA SİCİL BİLGİLERİ İSTANBUL TİCARET ODASI BİLGİ BANKASI 10/5/2014 Sicil No 872091/0 Takyidat bulunmamaktadır! Ünvan ALPHA ROGER PROJE İNŞAAT VE GAYRIMENKUL DANIŞMANLIK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

Detaylı

2016 YILINDA TÜRK EXİMBANK

2016 YILINDA TÜRK EXİMBANK 2016 YILINDA TÜRK EXİMBANK Enis GÜLTEKİN Türk Eximbank Sigorta Genel Müdür Yardımcısı İrtibat Noktalarımız Avrupa Yakası Bursa İstanbul Genel Müdürlük Samsun Ankara Bölge Müdürlüğü Trabzon Ege Bölge Müdürlüğü

Detaylı

ENKA İNŞAAT (ENKAI TI/ ENKAI.IS)

ENKA İNŞAAT (ENKAI TI/ ENKAI.IS) Ata Yatırım Araştırma 2 Aralık 2014 Holding ENKA İNŞAAT (ENKAI TI/ ENKAI.IS) Endeks Üzeri Getiri Daha iyi bir gelecek inşa ediyor... Azalan coğrafi risklerle beraber, Enka nın özellikle Irak taki inşaat

Detaylı

(Resmi Gazete ile yayımı: 13/06/2000 Sayı:24078)

(Resmi Gazete ile yayımı: 13/06/2000 Sayı:24078) -2182- TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE RUSYA FEDERASYONU HÜKÜMETİ ARASINDA RUS DOĞAL GAZININ KARADENİZ ALTINDAN TÜRKİYE CUMHURİYETİNE SEVKİYATINA İLİŞKİN 15 ARALIK 1997 TARİHLİ ANLAŞMAYA EK PROTOKOLÜN

Detaylı

YATIRIMCI SUNUMU 12 MART 2014

YATIRIMCI SUNUMU 12 MART 2014 YATIRIMCI SUNUMU 12 MART 2014 357,286 503,565 518,475 469,981 431,271 556,769 546,672 650,127 750,922 698,571 814,031 766,527 906,527 1,014,678 TÜRKİYE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ GÖRÜNÜMÜ Türkiye Konut İnşaat

Detaylı

ENKA İNŞAAT VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI

ENKA İNŞAAT VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI ENKA İNŞAAT VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ VE BAĞLI ORTAKLIKLARI 31 Aralık 2018 Tarihi İtibarıyla ve Aynı Tarihte Sona Eren Hesap Dönemine Ait Konsolide Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu 5 Mart 2019

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı 1 OCAK 30 EYLÜL 2014 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 30 Eylül 2014 Bankanın Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası

Detaylı

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ

ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ 31Aralık 2015 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu na Göre Yönetim Kurulu Tarafından Hazırlanan Bağlı Şirket Raporu 04 Mart 2016

Detaylı

2016 YILI DEĞERLENDİRMESİ

2016 YILI DEĞERLENDİRMESİ İSTANBUL TİCARET ODASI İSTANBUL DA SERMAYE GÖSTERGELERİ (YENİ KAYIT ve İPTAL EDİLEN FİRMALARDA YATIRIMCI SAYISI ve SERMAYE DURUMU RAPORU) 2016 YILI DEĞERLENDİRMESİ sermaye yatırımları için Hazine Müsteşarlığı

Detaylı

DÜZEY İNŞAAT ENDÜSTRİ FİRMA TANITIM KATALOĞU

DÜZEY İNŞAAT ENDÜSTRİ FİRMA TANITIM KATALOĞU DÜZEY İNŞAAT ENDÜSTRİ FİRMA TANITIM KATALOĞU FİRMA TANITIMI HAKKIMIZDA Düzey İnşaat, mimari tasarım ve projelendirme, genel müteahhitlik, proje ve tesis yönetimi, üst yapı, çevre düzenlemesi vb. alanlarda

Detaylı

BERG FAKTORİNG ANONİM ŞİRKETİ DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU

BERG FAKTORİNG ANONİM ŞİRKETİ DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU BERG FAKTORİNG ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2016 31.12.2016 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU 1- GENEL BİLGİLER BERG FAKTORİNG ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2016 31.12.2016 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu

Detaylı

YATIRIMCI SUNUMU 18 AĞUSTOS 2015

YATIRIMCI SUNUMU 18 AĞUSTOS 2015 YATIRIMCI SUNUMU 18 AĞUSTOS 2015 174,052 154,657 357,286 503,565 518,475 469,981 431,271 556,769 546,672 650,127 750,922 698,571 814,031 766,527 906,527 1,014,678 TÜRKİYE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ GÖRÜNÜMÜ Türkiye

Detaylı

GELECEĞE YATIRIM ORTAKLIĞI 2013 III.ÇEYREK

GELECEĞE YATIRIM ORTAKLIĞI 2013 III.ÇEYREK GELECEĞE YATIRIM ORTAKLIĞI 2013 III.ÇEYREK YATIRIMCI SUNUMU KISACA HALK GYO 2010 yılında kurulan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. gayrimenkullere, gayrimenkullere dayalı haklara, gayrimenkul projelerine

Detaylı

Yatırımcı Sunumu Eylül 2017

Yatırımcı Sunumu Eylül 2017 Yatırımcı Sunumu Eylül 2017 Temelleri 1952 yılında Raif Dinçkök tarafından atılan Akkök Holding, 65 yıllık birikimiyle Türkiye nin en köklü kuruluşları arasındadır. Kimya, enerji ve gayrimenkul sektörlerinde

Detaylı

İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL. VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş.

İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL. VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş. İSO İNOVASYON ÖDÜLLERİ: BÜYÜK ÖDÜL VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. Tic. A.Ş. Sektörünün lider kuruluşu VİKO 1980 yılında kurulmuş olup, İstanbul Sancaktepe'de 60.000 metrekare kapalı alanda

Detaylı

STRATEJİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.

STRATEJİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. STRATEJİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. SERMAYE PİYASASI KURULU'NUN "SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ"NİN İKİNCİ BÖLÜMÜNÜN 2. MADDESİ GEREĞİNCE HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU ARA DÖNEM

Detaylı

Yatırımcı Sunumu Mart 2015

Yatırımcı Sunumu Mart 2015 Yatırımcı Sunumu Mart 2015 Yasal Uyarı İşbu Belge deki bilgilerin doğruluğu, güvenilirliği ve güncelliği hakkında (gerekli özen gösterilmiş olmakla birlikte) hiçbir garanti verilmemektedir. İlgili yasal

Detaylı

Madde 1.1 in 6ncı paragrafı aşağıdaki şekilde güncellenmiştir.

Madde 1.1 in 6ncı paragrafı aşağıdaki şekilde güncellenmiştir. AKBANK TÜRK ANONİM ŞİRKETİ nin BANKA BONOSU VE/VEYA TAHVİLLERİNİN HALKA ARZINA İLİŞKİN SERMAYE PİYASASI KURULU TARAFINDAN 21 TEMMUZ 2011 TARİHİNDE ONAYLANAN İZAHNAMESİNDE VE 26 EKİM 2011 TARİHİNDE ONAYLANAN

Detaylı

ENKA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU 2017 ENKA HAKKINDA ENKA HAKKINDA

ENKA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU 2017 ENKA HAKKINDA ENKA HAKKINDA 12 13 102-45 ENKA Hakkında Vizyonumuz Dünya genelinde hizmet veren mühendislik ve inşaat firmaları arasında en iyi ve yenilikçi firmalardan biri olmak. Misyonumuz Güvenli, yüksek kaliteli ve uygun maliyetli

Detaylı