Program Hakk nda Detayl bilgi. Otel nstalasyonu. Otel dare (Oda yönetim) Program. Master Kart

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Program Hakk nda Detayl bilgi. Otel nstalasyonu. Otel dare (Oda yönetim) Program. Master Kart"

Transkript

1 Otel dare (Oda yönetim) Program Bu bölümde özel baz kartlarn nasl çalt, ne için kullanldklarn ve çaltrlma ekillerini açklayacaz. Master Kart 'Master Kart' distribütör tarafndan verilir ve DORLET in anagramn (sembolünü) tar. Bu kart oda elektronik kilitlerini ve yönetim programn kiiye özel hale getirir. Bu kart güvenli bir yerde muhafaza etmek gerekir. Çünkü hepsi kapal da olsa bütün odalar açabilir. Kap açk ise kildi programlamay da salar. Bu kartn esas fonksiyonu odann elektronik kilidini kullanma açar. Elektronik kilide kart okutulduu anda, odaya giri mümkün olacaktr. Bu andan itibaren hiçbir kart elektronik kilitçe tannmayacaktr. Girie izin verilmesi için kilidin bir kez daha kullanma açlmas gerekmektedir. Odaya giri numaras yükleme, portatif kontrolör ya da kartn tantlmas yoluyla gerçekleebilir. Kart kilitten geçirildii andan itibaren, müteri kendi kartn kullanabilir. Ayn zamanda alan yükleyici kartlar da kullanlabilir. Bu, çalanlara giri salamak için kullanlr. Program Hakknda Detayl bilgi Otel nstalasyonu Otel idare programnn balatlmas için, aadaki otel bilgilerinin tantlmas gerekir. Bu tantm sadece bir kere sistemi balatrken yaplr. dare programn yüklerken kullanlacak lisan hakknda bilgi yoksa, program lisan ve balatm tarihini soracaktr. Bu yapldktan sonra program, otel kullanmn balatmak isteyip istemediinizi soracaktr.

2 Balatmda tantlacak veriler aadaki gibidir: Otel ismi Kat Says Kat bana düen oda says (tek bir rakam) Her kat için ilk ve son oda no'su Giri ifresi tantlmal, ilk ifre programa giri, ikincisi ise baz özel opsiyonlar için gereklidir. Kayt cihaz ve uzaktan kontrolörün balanaca bir komünikasyon istasyonu seçilir. Müterinin hesab kapatma (otelden ayrlma) zamannn seçilmesi. Programa devam etmeden önce, kayt ekli (type recorder) dümesine basn ve programla birlikte sunulan kayt eklini seçin. Bu sonraki seçimler için önemlidir. Veriyi güncelletirmek için lütfen Accept dümesine basnz. Accept dümesine basld anda, program MASTER KEYi kayt cihazna tantlmas tantlmas gereken soracaktr. Sokulan kart doru deilse veri güncellemeyecek ve otel kullanma açlmayacaktr. Kap elektronik kilitlerin uzaktan kontrolü yada kartlarn kullanmyla programlanabilir. Eer kilitleri uzaktan kontrolörle programlamak istiyorsak, söz konusu oda bilgileri uzaktan kontrolör içinde yüklü olmaldr. Kilitleri programlamadan önce personel kartlarnn oluturulmas akll bir yöntemdir. Çünkü böylece çalanlarn kart kodlar uzaktan kontrolör programlaycsna yüklenebilir. Yüklenen bilgi oda kilitlerinin balatmnda kullanlr. Bu bilgiyle seçilen odalar programlamas yaplr ve bu deiik müterilere giri imkan salar. Eer programlama seçeneini kart kullanarak yaparsak seçilen odalar için kart kaydn yaparz ve bunu her seçilen kilitte uyguladktan sonra kartlar uyan kilitlere sokabiliriz. Tantlan bu kartlar müteriye ve personele ait kartlar olmaldr. Otel balatm yapld andan itibaren yönetim idare programna giri doru ifrenin girilmesiyle mümkün olacaktr Programlama Bu seçenekte müteri ve personel verileri girilir ve odalarla birlikte giri basamaklar oluturulur. Odalar Bu seçenek bir odann statüsünü deitirme imkan salar. Mümkün olan seçenekler (free) bo kullanm d (out of service) vb. dir. Kart Okunmas Kartn manyetik bandna kaydedilmi olan bilgilerin okunabilme özellii vardr. Ekranda gösterilen bilgiler (veriler) kartn okunmasyla elde edilir. Bu bilgilerle veri tabanndaki bilgiler (database) arasnda bir ilikisi yoktur.

3 Müteriler Bu seçenek oteli ziyaret eden müterilerin kronolojik bir veri tabanna imkan salamas yannda otele geli ve ayrl bilgisinde imkan verir. Müteriler giriini yapmak için aadaki bilgileri girmek gerekir. Tantlmas gereken ilk bilgi PN (kiisel kimlik numaralar) dr. Bu bilgi girildii andan itibaren program bu müteri hakknda yüklenmi herhangi bir bilgi olup olmadn kontrol eder. Eer bu bilgi ekranda belirirse bu kiinin zaten otelde olduu anlalr. Eer müteri bilgisi daha önce veritabanna kaydedilmemise PIN kodu girildikten sonra kaydedilmelidir. Bu bilginin tantlmas arttr. Bundan sonra soy isim, isim kurulu, adres, ehir, bölge ve ülke bilgileri girer. Geli ve ayrl bilgileri tantlmaldr. Geli tarihi otomatik olarak o günün tarihidir. Ve ayrl tarihi tarihi ise bir gün sonraya aittir. Bu deerlerin ayarlanmas gerektiinde yeni tarihinin geli mi yoksa ayrla m ait olduu belirtilmelidir. Daha sonra tarih alannda OK dümesine basnz. Oda ileri(room assignment) her zaman bir oda bo olacaktr. Müteriye baka bir oda verme ihtimali vardr. Bu durumda hangisi olduunu belirtmemiz gerekir. Otel katlarndan hangisi olduunu belirtmemiz gerekir bu ilemi devam ettirir ve o katlarn bo odalar otomatik olarak ekranda gösterilir. Birini seçip Accept dümesine baslr. Bütün veri tantldktan sonra lütfen Accept tklaynz böylece veri tabanndaki tüm veriler güncelleecek ve müteri kartlar datlacaktr. Eer müterinin ayrln gerçekletirmedi yada müteri bilgisini deitirmek istiyorsak müteri son müteri listesinden seçilir ve bu müteriye ait bilgiler ekranda belirir. Herhangi bir veri ayarlanacaksa bunu yapn ve Give Entrance (giri izni) butonuna basnz.gerekli olduunda program kayt cihazna tantlmas gereken bir kart soracaktr. Müterinin ayrln yapacaksnz. Give Exit tklaynz. Bir oday bo oda olarak ayarlamak istiyorsanz müterilerin check out'u tek tek yapmalsnz belli bir tarihte toplu halde ayrlacak müterilerin check outu için Give Massive Exit (toplu çk) butonuna tklaynz Bu seçenek müteri ayrl zamannda (clents chechk out tme)ve bilgisayar zamannda mevcuttur. Müterinin check out unu yaparken müteri bilgisi tarihsel bir dosyada eklenir. Yönetici bu dosyay periyodik olarak güncelletirmelidir. Müteri kartn kaybetmesi durumunda yeni bir kart (generate new card) seçeneiyle yeni bir kart kayd yaplr ve müteriye ayn odaya giri izni (access) verilir. Önceki kart artk geçersizdir. Güvenlik açsndan müteri kartn kaybederse hiçbir problem olumaz. Çünkü kartla odann artk alakas kalmamtr.yeni bir kart eskisini geçersiz brakmtr. Daha önce tahsis edilen bir odann müteri deitirilmesi durumunda müteri listesinden (client's list) müteri seçilerek oda deitirilir.(change room) butonuna baslr. Ekranda bütün bo odalar belirlenecektir.yeni oday seçerek OK butonuna basnz.

4 Çalan (Personel) Bu menü aadaki seçeneklere giri salayacaktr. Create/erase/modify (yarat/sil/ayarla) Access zones (Giri alanlar) Herhangi bir çalann seçeneklerine giri alabilmek için idare program snrlandrlm giri ifresi soracaktr.(restricted access password) Tantlan ifre yanl ise giri imkanszdr. Çalanlar: Yarat/Sil/Ayarla Bu seçenek çalann ilk ve son i gününü bilgisayara tantma olana verilir. Her bir çalann kendine ait tek bir kimlik numaras, ayrl tarihi ve görev alan olmaldr. Çalan kartnn geçerlilik tarihi o andan belirtilen tarihe kadardr. Assng Zone (görev alan) listesinden bir alan seçilerek çalan oraya atanr. Her çalann sadece bir görev alan vardr. Veritabanndaki bilgileri yüklemek için OK. Dümesine basnz. Program bir kart isteyecektir. Bu çalan için kart oluturmak için kart cihazna bir kart tantlmas gerekir. Bir çalan sistem dna çkarmak için Employess list(çalanlar listesi)`den çalan seçilir. Sil (erase) butonuyla program bir kart soracaktr. Bu kart kayt cihazna yerletirilir. dare yöneticisi çalana ait bölgedeki tüm kilitlerden geçirmelidir. Bu ilem uzaktan kontrolorlede yaplabilir. Bu operasyon yaplmazsa çalan kart hala geçerli kalacaktr. Eer bir çalann veri ayarn yapmak istiyorsak çalan listesinden (employee's list) bulup gerekli ayarlamadan yaparz. Bir çalan kartn kaybederse çalan seçerek OK butonuna basarz.yeni bir kart verilir ve çalan bu kart kilitten geçirdii andan itibaren eskisi geçersiz olacaktr. Çalanlar: Giri Alanlar Bu seçenek çalanlara giri alan yaratmak ve silmek için kullanlr. Bir giri alan yaratmak bir çalann girebildii birkaç odadan ibarettir. Bu tanm bilgisayarda yaplr ve kilitlerin programlanmas yaplana kadar geçerlilii yoktur arasnda olan yaratma ve bunlarn tanmnn yaplmasn imkan vardr. Bu durumda her bir alana ait oda saysn seçmek durumundayz. Alana oda eklemek için tüm tüm otelimi, bir kattaki odalarm yoksa sadece birkaç oday m eklemek istediimizi bilmeliyiz. Eer tüm kat seçersek kat listesinden (floor's list)bir tanesini seçeriz.baz odalar seçmek istiyorsak önce kat daha sonrada eklenecek odalar seçeriz.tüm bu admlar dan sonra alana ekle(add to zone) butonuna basnz.

5 Bir alandan oda silmek için silinecek odalar seçiniz ve erase from the zone (alandan çkar) butonuna basnz. Tüm bu verileri geçerli hale getirmek için OK butonuna basnz. Alan zaten varsa veriler tekrar ayarlanacaktr. Eer böyle bir alan yoksa bu alan yaratlacaktr. Bir alan silmek için listeden söz konusu alan seçilir ve erase sil butonuna tklanr. Eer bu alan hali hazrda bir çalan tahsis edildiyse sistem söz konusu alann silinmesine izin vermeyecektir. Danma Bu seçenekte baz listelerin oluturulabilecei gibi müteriler çalanlar ve odalar hakknda da bilgi alabiliriz. Müteri Bilgisi Otelde kalan tüm müterilerin soy isimleri, irket isimleri, yada oda bilgileri ile kontrol ve düzenlemeleri yaplabilir. sminin üstüne çift klik yaparak bir müteri hakknda tüm kontroller yaplr. Çalan Bilgisi O anda kimlerin otelde çaltn ve çalan ismi üzerine yaplan çift klikte hangi odalara giri izni olduunu örenebiliriz. Liste çalan kimlik numaras, soy ismi, alan numaras yada iten ayrl tarihine göre düzenlenebilir. Oda Bilgileri Tüm odalarn bo olup olmadn kullanm d olup olmadn vb. bilgileri örenebiliriz. Ayrca odada hangi tarihte hangi müterilerin kaldn ve odaya hangi çalann giri izni olduunu örenebiliriz. Tüm bu bilgileri toplamak için önce katn seçilmesi gerekmektedir. Listeleme Bu seçenekte belli bir zaman dilimi içerisinde portatif kontrolöre kaydedilen, müteri, personel oda kartlar vb. ile ilgili listeleme ekranda görüntüle bilir.

6 dareci (Süpervisör) Bu seçenekle aadaki ilemler yürütülebilir. Kart oluturma Uzaktan kontrolör programlanmas Müterinin ayrlma tarihinin deitirilmesi Giri ifresinin deitirilmesi Veritaban Konfigürasyon Kayt Cihaz Tipi Kart Oluturma Bu seçenekle hotelin iletimi için kart oluturabiliriz. Oluturulmas mümkün olan kartlar: Oda nosu veren kartlar Bu seçenekle her bir kilide uyan numaray belirtmek için gerekli kartlar oluturabiliriz. Uzaktan kontrolörümüz yoksa her bir kart otel balatmndan sonra uyan kilitten geçirmemiz gerekir. Hotel kullanmna açlaca zaman tüm kilitler için kart oluturmak mecburidir. Belli bir odann ayarlarnda deiiklik yapacaksak ya da Oda numaras programlayacaksak, odaya uyan bu kartlardan bir tane oluturmalyz. NOT: Kart uygun kilitten geçirmeye özen gösteriniz. Mesela 0100 no'lu kart 0100 no'lu kilide aittir. lem hata verdiinde, tekrar deneyiniz. Zaman ayar için Kullanlan kartlar kart tarih ve zamanyla birlikte kaydedilir. Saat ve tarih ana bilgisayardan alnr. Bu ilem kilitlerin zaman ayarn yapmak için kullanlr. Alan Kartlar Bu seçenekle kilide hangi alana ait olduunun bilgisini yüklemi oluruz (çalan girii için). Bu ilem için, kart oluturmak istediimiz alan seçeriz. Daha sonra, alan atamas yada silinmesi yapmak için oluturulacak kartn cinsi seçilir. Uzaktan kontrol programlaycs: Bu cihaz otel idare programnn (Hotel management softwore) kullanmyla iki ilev yürütür. Kontrolüre aktrm (Send to the remote cuntral) Kilitlere ilikin verileri bilgisayardan kontrolöre göndermeye yarar. Bu bilgiyle seçilen tüm odalardan geçilmeli ve kilitler programlanmaldr. Bu ilem müterilerin ve çalanlarn seçilen odalara giriine izin verir. Programlanacak odalar seç: Bu seçenekle oda tipini seçebiliriz; yani kullanma açmak istediimiz tektek, kattaki yada tümünü seçebiliriz. Per Floor-Kat seçilir. Per Rooms-Remote Controller la programlamak istenen tüm odalar seçilir. Tüm bu seçenekleri fonksiyona geçirmek için Add(ekle) dümesine baslr. Bu ilemden sonar

7 programlanacak odalarn listesi ekranda belirir. Bu listeden bir oday çkarmak istersek mouse'la spesifik oda tklanr. Erase butonuyla silinir. Uzaktan kontrolörle programlanacak tüm odalar fonksiyonel hale getirmek için UPDATE (güncelletir) butonuna basnz. Bu esnada uzaktan kontrolör RS-232 ile bilgisayara bal ve ''stand-by mode'' (hazr) da almaldr. Uzaktan kontrolöre hazrlama (Bringfor the remotecon) Bilgisayar her bir odann ilemini kaydeder. Bu seçenekle ve kontrolör RS 232 yle bilgisayara balandnda,kontrolöre yüklenen tüm bilgiler bir araya gelir. Toplanan bilgiler Oda no'su lemin müteri yada personel tarafndan yapld lemin tam tarih ve zaman Müteri CHECK-OUT Zamannn Deitirilmesi: Bu ilemle müterinin ayrl tarihi deitirilebilir. Giri ifresinin deitirilmesi: Bu seçenekle giri ifresinin ayarlar yaplabilir. ki çeit ifre vardr: Ana menü giri ifresi Personel seçeneklerine giri ifresi (snrlandrlm giri) Bu seçenee giri salamak için, snrlandrlm giri ifresini bilmek gerekir. Tantlan ifre doruysa, program her iki ifrenin ayarlarnda izin verecektir. Komunikasyon port (istasyon)unun deitirilmesi: Uzaktan kontrolür ve kart kayt cihazn bilgisayara balayan iletiim portu (serie-line) bu seçenekle deitirilebilir. Veri Taban (Database): Bu seçenek Update data seçeneine giri salar. Program, tüm müteri bilgilerini CPU veritabannda toplar. Genel müteri bilgileri müteri otele geri döndüünde yüklenecektir. Ayrca, uzaktan kontrolümüz varsa bu cihaza yüklenen tüm ilemler bilgisayara aktarlr. Yüklenen bu bilgiler CPU'nun kapasitesini azaltr. Veri tabannn genileyerek yava çalmasn engellemek için aadaki ilemler yaplabilir. Update historic (tarihsel güncelletirme) Daha önce otelde bulunan müterilerin bilgilerini silmeye yarar. Bu seçenekte bir tarih sorulur. Bu specific seçilen tarih öncesi tüm müteri bilgileri silinecektir.

8 Update client's general data(genel müteri bilgisini güncelletirme) Bu veriler yeni bir müteri kaydedildiinde kullanlr. lk olarak müterinin kimlik kart tantlr ve dier alana geçilir. Eer müteri veri tabannda yoksa, program, müterinin daha önce hotelde kayd olup olmadn General Data'y aratrarak bulur. Veri silmek için bir tarih sorulur ve o tarih öncesi tüm genel müteri bilgileri silinir. Remote kontrolörce alnan verinin güncelletirilmesi Bu seçenek seçilen tarihten önce veri tabanndan uzaktan kontrolöre kaydedilen tarihi silmek için kullanlr. Konfigürasyon: Bu seçenekle aadaki seçenekleri kullanabilirsiniz: Regional (Bölgesel) dare programnn tarih formatn ve lisann deitirmekte kullanlr. Tarih format, ayarlanrsa, ekranda görüle tüm tarih bilgileri bu seçilen formata göre ayarlanr. Müteriye otomatik giri Program ne zaman çalrsa çalsn,program tarafnda otomatik olarak yürütülen giri(exit) seçeneini düzenlemeye yarar check out zaman geçmi olan odalar açmaya yarar. Böylece amirin odalar açma görevi minumuma indirilir. Müteri ekranndaki (Give Massive Exit/toplu çk) butonuyla çalr. Tek fark bu otomatik olarak yaplr kaydeder kaydetmez otomatik yaplr. Ve bu seçenek çalr duruma geldii zaman çalr. Otomatik Giri Aktivite edilecekse (çaltrlacaksa),çalmasndan 15 dk., 5 dk. Ve 1dk. Önce bir uyar mesaj ekranda belirecektir. Bu yapldktan sonra, enformasyon mesaj ekrana gelir. Kayt Cihaz Tipi Bu program deiik tipte manyetik bant okuyucusu/kaydedici ile kullanlabilir. Bu seçenekle kurulumla birlikte size gelen kayt cihaz tipini seçiniz.

Online Bilimsel Program Yönetici K lavuzu

Online Bilimsel Program Yönetici K lavuzu Online Bilimsel Program Yönetici Klavuzu Bu belgedeki bilgiler, ekiller ve program ilevi önceden haber verilmeksizin deitirilebilir. Tersi belirtilmedikçe, burada örnek olarak ad geçen kiiler, adresler,

Detaylı

Ö RENME FAAL YET -1 1. DOSYALAMA LEMLER AMAÇ ARA TIRMA. 1.1. Genel Bilgiler

Ö RENME FAAL YET -1 1. DOSYALAMA LEMLER AMAÇ ARA TIRMA. 1.1. Genel Bilgiler ÖRENME FAALYET-1 AMAÇ ÖRENME FAALYET-1 Bu faaliyette verilen bilgiler dorultusunda, sunu hazrlama programlarnda kullanlan temel dosya ilemlerini (sunu açma-kapatma-kaydetme-düzenleme) yapabileceksiniz.

Detaylı

PM 2 KARTLI VE ġġfrelġ GEÇĠġ KONTROL TERMĠNALĠ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

PM 2 KARTLI VE ġġfrelġ GEÇĠġ KONTROL TERMĠNALĠ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU PM 2 KARTLI VE ġġfrelġ GEÇĠġ KONTROL TERMĠNALĠ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU 1.Malzeme Listesi TuĢtakımı 1 Kullanım kılavuzu 1 Tornavida 1 20mmx60mm özel tuştakımı Lastik tıpa 2 6mmx30mm,sıkmak için kullanılır

Detaylı

V.A.D. Yaklamnn avantajlar. Ünite 9 Veri Ak Diagramlarnn Kullanm. Ana Konular. Temel semboller. Harici Varlklar. Veri Ak Diagramlar

V.A.D. Yaklamnn avantajlar. Ünite 9 Veri Ak Diagramlarnn Kullanm. Ana Konular. Temel semboller. Harici Varlklar. Veri Ak Diagramlar V.A.D. Yaklamnn avantajlar Ünite 9 Veri Ak Diagramlarnn Kullanm Sistem Analiz ve Tasarm Sedat Telçeken Verinin hareketinin hikayeletirilmesine nazaran 4 avantaj mevcuttur. Teknik uygulamann gerçekletirilmesinden

Detaylı

KALE RF Geçi Kontrol Ünitesi

KALE RF Geçi Kontrol Ünitesi KALE RF Geçi Kontrol Ünitesi 1. Ünite Çalıma Prensibi. X3 Uzaktan Kumanda devresi entegre edilmi RF kart okuyucu ünitesi aracılııyla, X3 Uzaktan Kumanda Ünitesi fonksiyonlarının yerine getirilmesi için

Detaylı

Excel Sorular? 1. Excel Sorular? 1. A Grubu

Excel Sorular? 1. Excel Sorular? 1. A Grubu Excel Sorular? 1. A Grubu 1. A?a??dakilerden hangisi hücreye girilen yaz?n?n içeri?ini biçimlendirmek için kullan?lamaz? a. Biçim-Yaz? tipi b. Biçim-Hücreler-Yaz? tipi c. Sa? tu?-hücreleri biçimlendir

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://tr.yourpdfguides.com/dref/2859499

Kullanım kılavuzunuz F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://tr.yourpdfguides.com/dref/2859499 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID tüm sorularınızı (bilgi,

Detaylı

SIMCC - Simülasyon Kontrol Merkezi. SIMCC Genel Bak&8. Simülasyon nedir?

SIMCC - Simülasyon Kontrol Merkezi. SIMCC Genel Bak&8. Simülasyon nedir? Elektrik Elektrnik www.sesatek.cm Slutins & Engineering Services Fr Autmatin Technlgies Cmpany SIMCC - Simülasyn Kntrl Merkezi SimCC masaüstü bilgisayarda tmasyn prjenizin saha simülasynunu yapabileceiniz

Detaylı

KURUMSAL YÖNET M VE YATIRIMCI LER PORTALI HRAÇÇI PORTAL ÜYEL K LEMLER KILAVUZU

KURUMSAL YÖNET M VE YATIRIMCI LER PORTALI HRAÇÇI PORTAL ÜYEL K LEMLER KILAVUZU KURUMSAL YÖNETM VE YATIRIMCI LER PORTALI HRAÇÇI PORTAL ÜYELK LEMLER KILAVUZU 2012 çerik Bilgileri 1. HRAÇÇI RKET PORTAL KATILIM SÜREC...3 2. RKET KULLANICISI PORTAL KAYIT LEMLER...6 2 / 12 1. HRAÇÇI RKET

Detaylı

Matematiksel denklemlerin çözüm yöntemlerini ara t r n z. 9. FORMÜLLER

Matematiksel denklemlerin çözüm yöntemlerini ara t r n z. 9. FORMÜLLER ÖRENME FAALYET-9 AMAÇ ÖRENME FAALYET-9 Gerekli atölye ortam ve materyaller salandnda formülleri kullanarak sayfada düzenlemeler yapabileceksiniz. ARATIRMA Matematiksel denklemlerin çözüm yöntemlerini aratrnz.

Detaylı

BENMAR VE KURUTMA DOLABININ KULLANIMI

BENMAR VE KURUTMA DOLABININ KULLANIMI S.D.U. ARKKARAAAÇ MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA LABORATUVARINDA BULUNAN BAZI MKROLEMCL ARAÇLARIN PROGRAMLANMASI VE ÇALITIRILMASI Mikroilemcili bir ekipmana program yapabilmek için ilemin yapılacaı anda herhangi

Detaylı

Veri Taban ve Visual Basic

Veri Taban ve Visual Basic Veri Taban ve Visual Basic Geçmite, random dosya ve yap deikenleri ile oluturulan kaytlar bugünkü veri taban uygulamalarnn temelini oluturmaktadr. Random dosya ve yap deikenleri ile oluturulan veri taban

Detaylı

Digifresh Kullanım Kılavuzu

Digifresh Kullanım Kılavuzu DigiFresh programını çalıştırmadan önce bilgisayarınıza Net Framework kütüphanesinin yüklü olması gerekmektedir. Aşağıdaki linkten indirelebilir. http://www.microsoft.com/tr-tr/download/confirmation.aspx?id=17851

Detaylı

T.C KÜLTÜR VE TURZM BAKANLII Strateji Gelitirme Bakanl!"! (1. sayfa) ZEYLNAME

T.C KÜLTÜR VE TURZM BAKANLII Strateji Gelitirme Bakanl!! (1. sayfa) ZEYLNAME (1. sayfa) ZEYLNAME Türkiye Kültür Portal! Altyap!s!n!n Oluturulmas! ve Portal Uygulama Yaz!l!mlar!n!n Temin Edilmesi ihalesi 03/07/2009 Cuma gününe ertelenmitir. Teknik :artnamenin 6.(2). Maddesi Portal

Detaylı

Bileenler arasndaki iletiim ise iletiim yollar ad verilen kanallar yardm ile gerçekleir: 1 Veri Yollar 2 Adres Yollar 3 Kontrol Yollar

Bileenler arasndaki iletiim ise iletiim yollar ad verilen kanallar yardm ile gerçekleir: 1 Veri Yollar 2 Adres Yollar 3 Kontrol Yollar Von Neumann Mimarisinin Bileenleri 1 Bellek 2 Merkezi lem Birimi 3 Giri/Çk Birimleri Yazmaçlar letiim Yollar Bileenler arasndaki iletiim ise iletiim yollar ad verilen kanallar yardm ile gerçekleir: 1 Veri

Detaylı

GİB Portal deki Faturaları efinans Portal e Taşıma

GİB Portal deki Faturaları efinans Portal e Taşıma 1 / 15 GİB Portal deki Faturaları efinans Portal e Taşıma Geçmiş dönemden kalan faturalarınızı efinans Portal e yükleyerek efinans ın arşivleme hizmetinden 10 yıl boyunca faydalanabilirsiniz. efinans a

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

!"#$% &'("#$% &#)*!"#$+"#",,,-.

!#$% &'(#$% &#)*!#$+#,,,-. !!"""#!!"#$% &'("#$% &#)*!"#$+"#",,,-. TinaX HDD Guard Hızlı Kurulum Not : Windows XP/2000/2003/NT sistemleri için ilk önce Tinax HDD Guard la birlikte gelen driver i bilgisayarınıza yükleyiniz. Windows

Detaylı

yurdugul@hacettepe.edu.tr VB de Veri Türleri 1

yurdugul@hacettepe.edu.tr VB de Veri Türleri 1 yurdugul@hacettepe.edu.tr 1 VB de Veri Türleri 1 Byte 1 aretsiz tamsay Integer 2 aretli Tamsay Long 4 aretli Tamsay Single 4 Gerçel say Double 8 Gerçel say Currency 8 Gerçel say Decimal 14 Gerçel say Boolean

Detaylı

MALİ MÜHÜR SERTİFİKA KULLANIM REHBERİ (MİLKO)

MALİ MÜHÜR SERTİFİKA KULLANIM REHBERİ (MİLKO) (MİLKO) Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi REHB-001-006 01 28.08.2014 Uyarı : Yalnız Kamu SM dosya sunucudan erişilen elektronik kopyalar güncel ve kontrollü olup, elektronik ortamdan alınacak kağıt

Detaylı

AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR

AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR Altyapı kablolamasında CAT5 kablo alt yapısı kullanılır. Dış cephe ölçüsü 390 x 140 mm dir. Arka kasa ölçüsü 350 x 120 x 48 mm dir Daire numaraları, 2 haneli,

Detaylı

VER TABANI VE STANDART DOSYA PLANI KURULUM KLAVUZU 23.04.2011

VER TABANI VE STANDART DOSYA PLANI KURULUM KLAVUZU 23.04.2011 VER TABANI VE STANDART DOSYA PLANI KURULUM KLAVUZU Saydam Yaz m 23.04.2011 www.saydamyazilim.com Tel : 0232 369 54 64 66 Fax : 0232 369 71 69 Sayfa 1 Birinci bölümde s r kurulum yap lmas için öncelikle

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 2. Adım:...

İÇİNDEKİLER. Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 2. Adım:... ELEKTRONİK İMZA 1 İÇİNDEKİLER Elektronik İmza... 3 Tanım... 3 Mevzuat... 3 Giriş... 3 Akıllı Akis Kart Alındıktan Sonra İzlenecek Adımlar... 4 1. Adım:... 4 2. Adım:... 4 Sürücü Yükleme Nasıl Yapılır?...

Detaylı

MALİ MÜHÜR SERTİFİKA KULLANIM REHBERİ

MALİ MÜHÜR SERTİFİKA KULLANIM REHBERİ Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi REHB-001-004 02 27.01.2014 Uyarı : Yalnız dosya sunucudan erişilen elektronik kopyalar güncel ve kontrollü olup, elektronik ortamdan alınacak kağıt baskılar KONTROLSÜZ

Detaylı

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş Bölümü: Program ilk açıldığında karşımıza Kullanıcı Adı ve Şifre giriş bölümü gelir. Kullanıcı Adı: Programa giriş yapacak kullanıcının kodunu ve şifresini yazdıktan sonra Tamam tuşu ile programa

Detaylı

Chronos Yönetim ekranları kullanım Kılavuzu

Chronos Yönetim ekranları kullanım Kılavuzu Chronos Yönetim ekranları kullanım Kılavuzu Döküman Bilgisi Hazırlayan: Burcu Altay Ünvan: Yazılım Geliştirme Danışmanı Döküman versiyonu: 1.1 Versiyon Geçmişi Ver. No. Ver. Tarihi Revize Eden Açıklama

Detaylı

KALE GEÇ KONTROL SSTEMLER

KALE GEÇ KONTROL SSTEMLER KULLANMA VE MONTAJ KILAVUZU MODEL 10-300 SERVS HATTI (0212) 641 71 56 - E-mail:otelsistem@kaletrade.com KALE GEÇ KONTROL ÜNTES SSTEM ELEMANLARI KALE GEÇ KONTROL ÜNTES Kart Okuyucu Bölüm Gösterge Iıı nfrared,(kızıl

Detaylı

BÖLÜM 2 D YOTLU DO RULTUCULAR

BÖLÜM 2 D YOTLU DO RULTUCULAR BÖLÜ 2 DYOTLU DORULTUCULAR A. DENEYN AACI: Tek faz ve 3 faz diyotlu dorultucularn çalmasn ve davranlarn incelemek. Bu deneyde tek faz ve 3 faz olmak üzere tüm yarm ve tam dalga dorultucular, omik ve indüktif

Detaylı

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu Versiyon Numarası: 1.0 ------------------------------- Kullanım Kılavuzu 2015 info@ www. MapCodeX MapLand İşlem Araçları Çalışma Dosyası Aç Haritanın ve son çalışma dosyasının

Detaylı

KURUMSAL T BAR YÖNET M PROF. DR. HALUK GÜRGEN

KURUMSAL T BAR YÖNET M PROF. DR. HALUK GÜRGEN KURUMSAL T BAR YÖNET M PROF. DR. HALUK GÜRGEN KURUMSAL T BAR tibar alglamalardan oluur. Kurumsal itibar, bir kuruma yönelik her türlü alglamann bütünüdür. Kurumsal itibar; sosyal ortaklarn kurulula ilgili

Detaylı

ÖNCE BEN OKU WorkCentre 7300 Serisi Fiery Yüklemesi

ÖNCE BEN OKU WorkCentre 7300 Serisi Fiery Yüklemesi ÖNCE BEN OKU WorkCentre 7300 Serisi Fiery Yüklemesi Bu belgede WorkCentre 7300 Serisi için Fiery A Denetleyicisi nin nasl yüklenecei ve kurulaca açklanmaktadr. A ortamnz ve çalma eklinize uygun admlar

Detaylı

ART S602W Standalone Kart Okuyucu

ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

Sisteme giriş yapıldığında ana sayfa üzerinde işlem menüleri, Hızlı erişim butonları ve mail gönderim istatistikleri yer alır.

Sisteme giriş yapıldığında ana sayfa üzerinde işlem menüleri, Hızlı erişim butonları ve mail gönderim istatistikleri yer alır. Kullanım Kılavuzu 1. Sisteme Giriş... 2 2. JetMail Ana Sayfa... 2 3. Kişi Listesi Ekleme... 3 3.1. Özel Alan Ekleme... 3 3.2. Segment Görüntüleme... 4 3.3. Bounced Kabul Edilen Mailler... 5 4. Kişi Ekleme...

Detaylı

ASMOLEN UYGULAMALARI

ASMOLEN UYGULAMALARI TURGUTLU TULA VE KREMT SANAYCLER DERNE ASMOLEN UYGULAMALARI Asmolen Ölçü ve Standartlar Mart 2008 Yayn No.2 1 ASMOLEN UYGULAMALARINDA DKKAT EDLMES GEREKL HUSUSLAR Döeme dolgu tulas, kil veya killi topran

Detaylı

KALE GEÇ KONTROL ÜNTELER. KULLANMA VE MONTAJ KILAVUZU Model-10/100-200

KALE GEÇ KONTROL ÜNTELER. KULLANMA VE MONTAJ KILAVUZU Model-10/100-200 KULLANMA VE MONTAJ KILAVUZU Model-10/100-200 ÜRÜN TANITIMI KULLANIM TALMATI KD050/10-100 & 10-200 kontrol ünitesi özellikle tüm elektrik kontrollü kilitler ve güvenlik kontrolleri için dizayn edilmitir.

Detaylı

Hamdi Ayhan www.safranbilisim.com SAFRAN DEPO STOK PROGRAMI YARDIM DOSYASI. Programın kurulumdan sonraki ilk açılış kullanıcı adı TEST şifre TEST dir

Hamdi Ayhan www.safranbilisim.com SAFRAN DEPO STOK PROGRAMI YARDIM DOSYASI. Programın kurulumdan sonraki ilk açılış kullanıcı adı TEST şifre TEST dir SAFRAN DEPO STOK PROGRAMI YARDIM DOSYASI 1-İLK AÇILIŞ Programın kurulumdan sonraki ilk açılış kullanıcı adı TEST şifre TEST dir Kullanıcı Adı ve şifre girildikten sonra aşağıdaki ekran gelir Bundan sonra

Detaylı

BÖLÜM 7. SMB0 Durum bitleri : Özel haf za bayt' 0 (SM0.0...SM0.7) programlarda kolayl k sa layacak 8 bit' e

BÖLÜM 7. SMB0 Durum bitleri : Özel haf za bayt' 0 (SM0.0...SM0.7) programlarda kolayl k sa layacak 8 bit' e BÖLÜM. 1 - Özel dahili röleler (Special memory ) - SM : Özel dahili rölelere özel hafza bitleri de denilmektedir. Özel hafza bitleri, CPU ile program arasnda iletiim salayarak çeitli kontrol fonksiyonlarn

Detaylı

Full Edition Trke Almanca ngilizce Szck Testi Program best buy software download ]

Full Edition Trke Almanca ngilizce Szck Testi Program best buy software download ] Full Edition Trke Almanca ngilizce Szck Testi Program best buy software download ] Description: Öncelikle programn içinde yer alan parçalar sralayalm; 1-) Türkçe-Almanca-ngilizce arasnda 7100 kelimelik

Detaylı

BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa

BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa Hugin ALPHA Alpha ER-425TX ER-350N BU CİHAZ BİLGİSAYAR BAĞLANTILI SİSTEM OLMAYIP, BAĞLI OLDUĞU BİLGİSAYAR İLE DEVAMLI İLETİŞİM YAPMAMAKTADIR. Mali Onaylı Yazarkasa 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 Bilgisayar

Detaylı

Nitelikli Elektronik Sertifikanız ve kart okuyucunuz tarafınıza teslim edilmişse Sertifikanızı Kullanabilmeniz için

Nitelikli Elektronik Sertifikanız ve kart okuyucunuz tarafınıza teslim edilmişse Sertifikanızı Kullanabilmeniz için Nitelikli Elektronik Sertifikanız ve kart okuyucunuz tarafınıza teslim edilmişse Sertifikanızı Kullanabilmeniz için http://www.kamusm.gov.tr/islemler/sertifikami_aldim_ne_yapmaliyim/ sayfasında gösterilen

Detaylı

2 400 TL tutarndaki 1 yllk kredi, aylk taksitler halinde aadaki iki opsiyondan biri ile geri ödenebilmektedir:

2 400 TL tutarndaki 1 yllk kredi, aylk taksitler halinde aadaki iki opsiyondan biri ile geri ödenebilmektedir: SORU 1: 400 TL tutarndaki 1 yllk kredi, aylk taksitler halinde aadaki iki opsiyondan biri ile geri ödenebilmektedir: (i) Ayla dönütürülebilir yllk nominal %7,8 faiz oran ile her ay eit taksitler halinde

Detaylı

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI Kurulum 1..zip dosyasını açınız. 2. Açılan dosyanın içindeki Yedekleme klasörünü açınız. 3. Yedekleme.exe dosyasını açınız. 4. Üst pencerede ki ekran gözükecektir.

Detaylı

GÖRÜNÜM CM 707 KULLANIM KILAVUZU. Tanım. Özellikler

GÖRÜNÜM CM 707 KULLANIM KILAVUZU. Tanım. Özellikler TR CM 707 KULLANIM KILAVUZU Tanım Honeywell CM707, ısıtma sistem verimliliini kontrol etmek,siz evdeyken ve dıarıdayken konfor sıcaklıklarını salamak amacıyla dizayn edilmi bir programlanabilir oda termostatıdır.

Detaylı

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI

HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI HUZURSOFT GÖRÜŞME TAKİP PROGRAMI 1.YENİ MÜŞTERİ EKLE Müşteri bilgilerini bu bölümde gireriz. Müşterilerinizi gruplamak isterseniz sağ tarafta bulunan butona tıklayarak açılan pencere grup ekle diyerek

Detaylı

AYNİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYNİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI 14.07.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. AYNİ BAĞIŞ ÖZELLİKLERİ... 5 2.1. Ayni Bağış Hizmet Grubu Ana Ekranı... 5 2.2.1. Ayni Bağış Depo Bilgileri... 5 2.2.1.1. Ayni Bağış Depo Bilgileri Listeleme...

Detaylı

15 /19 /22 LED Reklam-Bilgi Ekranı

15 /19 /22 LED Reklam-Bilgi Ekranı 1 15 /19 /22 LED Reklam-Bilgi Ekranı Kızıl Ötesi Göz USB Bellek Girişi Power 2x2W Hoparlör KUMANDA 1 Ekrana Medya Yüklemek POWER Tuşu Ekrana enerji verildiğinde veya POWER tuşuna bastığınızda dahili kartta

Detaylı

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT NetFoto. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 27.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ AKINSOFT programı tüm fotoğraf sütüdyolarına hitap etmektedir. A-) Güvenli hızlı ve çok

Detaylı

ATA KARNESİ İŞLEMLERİ

ATA KARNESİ İŞLEMLERİ 2 01 8 ATA KARNESİ İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ/MEMUR KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 1. 1 1 İÇİNDEKİLER I. ATA KARNESİ İŞLEMLERİ... 3 1. ATA Karnesi

Detaylı

Tan mlar: Ürün tan mlar, Kategori tan mlar, Ödeme seçenekleri, Salon yerle im düzeni tan mlar n n yap lmas n sa lar.

Tan mlar: Ürün tan mlar, Kategori tan mlar, Ödeme seçenekleri, Salon yerle im düzeni tan mlar n n yap lmas n sa lar. BiberPOS Ana Menüsü: Sipari Al: Sipari alma ve ödeme i lemleri yap l r Kapat: Program kapat r. Tan mlar: Ürün tan mlar, Kategori tan mlar, Ödeme seçenekleri, Salon yerle im düzeni tan mlar n n yap lmas

Detaylı

Discount Trke Japonca ngilizce Szck Testi Program discounted software ]

Discount Trke Japonca ngilizce Szck Testi Program discounted software ] Discount Trke Japonca ngilizce Szck Testi Program discounted software ] Description: Öncelikle programn içinde yer alan parçalar sralayalm; 1-) Türkçe-Japonca-ngilizce arasnda 1300 kelimelik "sözcük testi"

Detaylı

CRM Yazılımı - Anasayfa

CRM Yazılımı - Anasayfa CRM Yazılımı - CRM Yazılımı İçerisinde Barındırdığı Özellikler *. Personel Bilgileri *. Müşteri Bilgileri *. Kartvizit Bilgileri *. Çözüm Ortakları *. Ajanda *. Randevu Bilgileri *. Hatırlatma Bilgileri

Detaylı

DEFTER-BEYAN SİSTEMİ SABİT KIYMET YÖNETİMİ KULLANICI KILAVUZU

DEFTER-BEYAN SİSTEMİ SABİT KIYMET YÖNETİMİ KULLANICI KILAVUZU DEFTER-BEYAN SİSTEMİ SABİT KIYMET YÖNETİMİ KULLANICI KILAVUZU SABİT KIYMET YÖNETİMİ ADRESİ https://sabitkiymet.defterbeyan.gov.tr/auth/login BİLGİLENDİRME Söz konusu modül 1/1/2019 tarihine kadar deneme

Detaylı

Programın Tanıtımı 2-4- 1-3- 8-9- 10-11- 12- 13-

Programın Tanıtımı 2-4- 1-3- 8-9- 10-11- 12- 13- ISIS VERİ YÖNETİMİ Programın Tanıtımı 1-3- 2-4- 6-7- 5-8- 9-10- 11-12- 13-1- Bu bölüme aranacak sorgu için 2 tarih arası bilgi gün / ay / yıl / saat / dakika cinsinden girilir. 2- Arama kriterlerinden

Detaylı

1. Tanım ve Özellikler. 1.1. Tanım

1. Tanım ve Özellikler. 1.1. Tanım 1. Tanım ve Özellikler 1.1. Tanım Modbus protokolü ile OmniCon, Bilgisayar, PLC ve dier cihazlarla haberleerek topladıı bilgileri göstermek üzere tasarlanmı Info Panel kontrol ve haberleme ünitesidir.

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

TOPLU HAVALE EFT PROGRAMI

TOPLU HAVALE EFT PROGRAMI TOPLU HAVALE EFT PROGRAMI Toplu Havale EFT programı ile kurumlar, piyasa ve maa ödemelerine ilikin bilgileri hazırlayabilmekte ve bu bilgileri dosyalar halinde Garanti Bankası'na transfer edebilmektedirler.

Detaylı

Proje Döngüsünde Bilgi ve. Turkey - EuropeAid/126747/D/SV/TR_ Alina Maric, Hifab 1

Proje Döngüsünde Bilgi ve. Turkey - EuropeAid/126747/D/SV/TR_ Alina Maric, Hifab 1 Proje Döngüsünde Bilgi ve letiim Turkey - EuropeAid/126747/D/SV/TR_ Alina Maric, Hifab 1 Proje Döngüsünde Bilgi ve letiim B: Ana proje yönetimi bilgi alan B: Tüm paydalara ulamak ve iletiim kurmak için

Detaylı

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI YAYINLANAN RAPORLAR FORMU 1905.023.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. YAYINLANAN RAPORLAR... 5 2.1 Yayınlanan Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Yayınlanan Raporları Listeleme... 5 2.3 Yayınlanan

Detaylı

Phoenix Contact'ta veri koruma

Phoenix Contact'ta veri koruma Phoenix Contact'ta veri koruma irket olarak ürün ve hizmetlerimizle ilgilenmenizden memnunuz ve size kiisel verilerinizin korunmasna yönelik yaklaz hakknda baz kilit bilgiler vermek istiyoruz. Kiisel verilerin

Detaylı

Nitelikli Elektronik Sertifikanız ve kart okuyucunuz tarafınıza teslim edilmişse Sertifikanızı Kullanabilmeniz için

Nitelikli Elektronik Sertifikanız ve kart okuyucunuz tarafınıza teslim edilmişse Sertifikanızı Kullanabilmeniz için Nitelikli Elektronik Sertifikanız ve kart okuyucunuz tarafınıza teslim edilmişse Sertifikanızı Kullanabilmeniz için http://www.kamusm.gov.tr/islemler/sertifikami_aldim_ne_yapmaliyim/ sayfasında gösterilen

Detaylı

Model BLW-210PI

Model BLW-210PI Model BLW-210PI www.biges.com 444 09 18 Teknik özellikler Voltaj Sıcaklık Nem Kart Kapasitesi Genel PIN 1 DC 12V Özel PIN 1000 Frekans Okuma Mesafesi Sinyal Çıkışı Çıkış Butonu 1 Kapı Zili 1 Harici Okuyucu

Detaylı

OYAK ERYAMAN KONUT PROJESİ 2.ETAP 344 KONUT İÇİN TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

OYAK ERYAMAN KONUT PROJESİ 2.ETAP 344 KONUT İÇİN TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU OYAK ERYAMAN KONUT PROJES 2.ETAP 344 KONUT Ç N TERC H S STEM KULLANIM KILAVUZU Şekil 1: Online Üye Hizmetleri Ana Sayfa Şekil 1: Online Üye Hizmetleri Ana Sayfa OYAK WEB Sayfasında ONLINE ONLINE ÜYE H

Detaylı

KURUMSAL BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ

KURUMSAL BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ KURUMSAL BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ SATINALMA SÜREÇLERİ TAŞINIR MAL TAKİP SİSTEMİ ANALİTİK BÜTÇE VE TAHAKKUK ESASLI MUHASEBE UYGULAMALARI YARDIM KILAVUZU ELEMENT BİLGİSAYAR LTD. ŞTİ. 1 İÇİNDEKİLER 0.PROGRAMA

Detaylı

Anketler ne zaman kullanlr? Ünite 6 Anketlerin Kullanm. Temel Konular. Soru Tipleri. Açk-uçlu ve kapal anketler. Anketler. Anketler de0erlidir, e0er;

Anketler ne zaman kullanlr? Ünite 6 Anketlerin Kullanm. Temel Konular. Soru Tipleri. Açk-uçlu ve kapal anketler. Anketler. Anketler de0erlidir, e0er; Ünite 6 Anketlerin Kullanm Sistem Analiz ve Tasarm Sedat Telçeken Anketler ne zaman kullanlr? Anketler de0erlidir, e0er; Organizasyonun elemanlar geni/ olarak da0lm/sa Birçok eleman projede rol almaktaysa

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 02.11.2015 Rev No: 02 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: Ferşad DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

PARAMETRK OLMAYAN STATSTKSEL TEKNKLER. Prof. Dr. Ali EN ÖLÇEKLER

PARAMETRK OLMAYAN STATSTKSEL TEKNKLER. Prof. Dr. Ali EN ÖLÇEKLER PARAMETRK OLMAYAN STATSTKSEL TEKNKLER Prof. Dr. Ali EN 1 Normal dalm artlarn salamayan ve parametrik istatistik tekniklerinin kullanlmasn elverisiz klan durumlarn bulunmas halinde, eldeki verilere bal

Detaylı

2013 YILI II. SEVYE AKTÜERLK SINAVLARI MUHASEBE VE FNANSAL RAPORLAMA ÖRNEK SINAV SORULARI

2013 YILI II. SEVYE AKTÜERLK SINAVLARI MUHASEBE VE FNANSAL RAPORLAMA ÖRNEK SINAV SORULARI 2013 YILI II. SEVYE AKTÜERLK SINAVLARI MUHASEBE VE FNANSAL RAPORLAMA ÖRNEK SINAV SORULARI 1-Türkiye Finansal Raporlama Standartlar na (TFRS) göre deer dü"üklüü aada verilen hangi hesap kalemi için ayr(lmaz?

Detaylı

Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu

Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu Yapı Kredi Bankası Emekli Sandığı eprovizyon Sistemi Kullanma Klavuzu 1. Provizyon Alınması : Programa kullanıcı ve şifre ile girildiğinde, Ana Sayfa ekranı açılacaktır. Hastanın provizyon işlemlerini

Detaylı

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU 1 GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi başvurusu yapabilmek için TSE 360 sistemine kayıt olunması ve başvuruda

Detaylı

AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU 2005.0203.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. HIZLI RAPORLAR... 5 2.1 Hızlı Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Hızlı Raporları Listeleme... 5 2.3 Hızlı Rapor

Detaylı

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU ÖZKAY ELEKTRONİK BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU 1. GİRİŞ BK-103 asansör kumanda kartında kumanda ayarlarını yapabilmek ve arıza kayıtlarını izleyebilmek gibi fonksiyonlar için 2x16 LCD

Detaylı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı Emre GÜLCAN IT Responsible & Web Admin AEGEE-Eskişehir emregulcan@gmail.com e_gulcan@hotmail.com 0535 729 55 20 1 1. YÖNETİM PANELİNE

Detaylı

1. MEVITAS MERKEZİ ELEKTRONİK VERİ İLETİM TOPLAMA ANALİZ SİSTEMİ GENEL İLKELERİ

1. MEVITAS MERKEZİ ELEKTRONİK VERİ İLETİM TOPLAMA ANALİZ SİSTEMİ GENEL İLKELERİ MEVİTAS İŞLEMLERİ İÇERİK MEVITAS İŞLEMLERİ... 1 1. MEVITAS Merkezi Elektronik Veri İletim Toplama Analiz Sistemi Genel İlkeleri... 1 2. MEVITAS YETKİLENDİRME İşlem Akışı... 2 A. MV20 MEVİTAS Yetkilendirme

Detaylı

InnGenius. InnGenius Ana Ekran...2. Rezervasyon İşlemleri...4. Grup Rezervasyon İşlemleri...8. Housekeeping...10

InnGenius. InnGenius Ana Ekran...2. Rezervasyon İşlemleri...4. Grup Rezervasyon İşlemleri...8. Housekeeping...10 InnGenius Vega Yazılım ın en son ürünü InnGenius PMS küçük ve orta ölçekli otel,motel, pansiyon gibi misafir ağırlayan işletmelerin oda kontrolü, satış kanallarının yönetimi ve perakende satışlarını kontrol

Detaylı

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek muayeneye başlanır. Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı

Detaylı

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA 1. Microsoft SQL Server 2008 R2 Express Edition Kurulum Rehberi SQL Server 2008 R2 Express Edition Limitleri Desteklenen CPU sayısı 1 Desteklenen en fazla bellek

Detaylı

PIC16F84, PIC16F84A, PIC16F628,

PIC16F84, PIC16F84A, PIC16F628, Pic programlayıcı RS-232 portundan (

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi Web Yönetimi Birimi Drupal Kullanım Kılavuzu KONULAR 1. Kullanıcı Girişi Yapma 2. Ana Menüyü Düzenleme 3. Site Logosunu Düzenleme 4. Yeni Sayfa Ekleme / Düzenleme

Detaylı

IPACK LADDER. Arayüz Dökümantasyonu

IPACK LADDER. Arayüz Dökümantasyonu IPACK LADDER Arayüz Dökümantasyonu I. Giriş Bu dökümantasyon IPack Ladder yazılımının arayüz kullanımını, kullanılan model ile ilişkilerini ve işlevsel açıklamaları kapsamak üzere hazırlanmıştır. II. Dökümantasyon

Detaylı

İMAGE (SİSTEM GÖRÜNTÜSÜ) ALMA VE YÜKLEME NASIL YAPILIR. İmage nedir?

İMAGE (SİSTEM GÖRÜNTÜSÜ) ALMA VE YÜKLEME NASIL YAPILIR. İmage nedir? İMAGE (SİSTEM GÖRÜNTÜSÜ) ALMA VE YÜKLEME NASIL YAPILIR İmage nedir? Sistem yüklemelerini en kolay ve en hızlı şekilde yapmak için kullanılan yöntemlerden biridir. Format atılan bir bilgisayara önce işletim

Detaylı

General myzyxel.com myzyxel.com Servis Yönetim Servis Name Content Filter Name Password myzyxel.com Submit Redirected URL

General myzyxel.com myzyxel.com Servis Yönetim Servis Name Content Filter Name Password myzyxel.com Submit Redirected URL ZyWALL-70 Content Filter General 1- Content Filter uygulamasını etkinleştirmek için kutucuğu doldurunuz 2- Content Filter uygulamasının ZyWall cihazını gateway olarak gören VPN tünelleri için de geçerli

Detaylı

SMB Select Kayıt Bavurusu KULLANICI REHBER. Cisco Systems

SMB Select Kayıt Bavurusu KULLANICI REHBER. Cisco Systems SMB Select Kayıt Bavurusu KULLANICI REHBER Cisco Systems 1 çindekiler SMB Select kayıt ve onay süreçleri SMB Select Programı iortaı bavurusu ortaı konumu belirleme Davet programını seçme Görev atamaları

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Diğer Birimden Ders Alma

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Diğer Birimden Ders Alma Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Yaz Öğretimi Süreci Diğer Birimden Ders Alma Yaz öğretiminde açılacak dersler; enstitülerde anabilim dalının olumlu görüşü üzerine, fakülte, konservatuar ve yüksekokullarda

Detaylı

Türk Telekom Güvenlik Güvenli Aile(Safe Family) Ürünü Kurulum Kılavuzu

Türk Telekom Güvenlik Güvenli Aile(Safe Family) Ürünü Kurulum Kılavuzu Türk Telekom Güvenlik Güvenli Aile(Safe Family) Ürünü Kurulum Kılavuzu Kurulum tamamlandıktan sonra çocukların cihazlarına Safe Family uygulamasının kurulması gerekmektedir. PC için http://family.mcafee.com/

Detaylı

SLCM - Dönemde Açılan Dersler için Şube Tanımlama

SLCM - Dönemde Açılan Dersler için Şube Tanımlama SLCM - Dönemde Açılan Dersler için Şube Tanımlama Dönem başlangıç işlemlerinden ilgili dönemde açılan derslere ilişkin şubelerin yaratılması için aşağıdaki işlemler gerçekleştirilir. SAP sistemine login

Detaylı

- 1. www.f1teknoloji.net. ... tarafından hazırlanan bu iyeri yönetmelii tüm irket çalıanları için geçerlidir.

- 1. www.f1teknoloji.net. ... tarafından hazırlanan bu iyeri yönetmelii tüm irket çalıanları için geçerlidir. - 1 Bilgisayar Kullanma Taahütnamesi AMAÇ Bu i talimatının amacı aaıdaki gibidir : -- Çalıanlara irket bilgisayarlarının kullanımı için gerekli yol gösterici bilgiyi salamak. -- irkete ait bilgisayar ve

Detaylı

ipromelodi Okul Melodi Kontrol Sistemi İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri

ipromelodi Okul Melodi Kontrol Sistemi İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri ipromelodi Okul Melodi Kontrol Sistemi İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri İÇİNDEKİLER Konu Sayfa No Melodi Kontrol Sistemi Nedir? 3 Nerelerde Kullanılır? 3 Programda Kullanılan Terimler ve Anlamları

Detaylı

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK

BQTEK SMS Asistan. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 09.05.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 Genel Bilgi... 3 Uygulamanın İndirilmesi... 3 iphone için... 3 Android için... 3 Windows ve Mac için... 3 Uygulamanın

Detaylı

İZMİR BUCA 1. ve 2. ETAP KONUT PROJELERİNDEN ARTAN 138 KONUT PROJESİ TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

İZMİR BUCA 1. ve 2. ETAP KONUT PROJELERİNDEN ARTAN 138 KONUT PROJESİ TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU İZMİR BUCA 1. ve 2. ETAP KONUT PROJELERİNDEN ARTAN 138 KONUT PROJESİ TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Şekil 1: Online Üye Hizmetleri Ana Sayfa OYAK WEB Sayfası ONLINE ÜYE HİZMETLERİ Bölümünün altında yer

Detaylı

KURULUM. Cihaz n Ba lanmas. Not Lütfen router ayarlar için yanl zca kablolu a ba lant s n kullan n z.

KURULUM. Cihaz n Ba lanmas. Not Lütfen router ayarlar için yanl zca kablolu a ba lant s n kullan n z. KURULUM Cihazn Balanmas Not Lütfen router ayarlar için yanlzca kablolu a balantsn kullannz. Kablo balantlarn yapmadan önce ellerinizin slak olmadndan emin olun. Mevcutta kullanlan bir modem varsa, bunun

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Cari hesap, Stok, Hizmet, Kasa, Banka, Vergi, Döviz, Çek&Senet vb. master tanımlarda yeni kayıt girişi, değişiklik, izleme, silme ve kopya oluşturma ekranları kod tanım ekranı olarak adlandırılır. Kod

Detaylı

E-İmza Sertifika Kurulumu

E-İmza Sertifika Kurulumu E-İmza Sertifika Kurulumu Kamu Sertifikasyon Merkezi'nden almış olduğunuz sertifikanızı kullanabilmeniz için gerekli adımları aşağıdaki sıra ile gerçekleştiriniz. 1.Adım Kurye tarafından tarafınıza elden

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı